1 515 договора за близо 28 млн. лв. за безвъзмездна

...
1 515 договора за близо 28 млн. лв. за безвъзмездна
Коментари Харесай

Близо 28 млн. лв. е безвъзмездната подкрепа срещу коронакризата в Северозападния район

1 515 контракта за близо 28 млн. лева за безплатна поддръжка за превъзмогване на следствията от пандемията от COVID-19, са подписани в Северозападния регион за обмисляне.

Данните са за интервала средата на август 2020 година доникъде на юли 2021 година по четири процедури от Оперативната стратегия "Иновации и конкурентоспособност ", като от тях 523 са на предприятия от област Плевен с контракти на стойност 9,7 млн. лева

Освен по програмата за поддръжка посредством оборотен капитал за превъзмогване на следствията от краткотрайните противоепидемични ограничения, микро, дребни и междинни предприятия имаха опция да аплайват по още пет процедури, финансирани със средства от същата стратегия.

С най-широк обсег е процедурата "Подкрепа на микро и дребни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от пандемията COVID-19 ".
По нея 460 компании от Плевенска област са получили безплатно 3,6 млн.лв. В регионалния град Плевен реализират активността си 354 от тях, 29 работят в Червен бряг, 14 са в Кнежа, 13 - в Левски, 9 - в Белене, по шест са в Никопол и Долна Митрополия, пет - в Гулянци, четири - в Пордим и по три в Долни Дъбник и Искър.

Други две ограничения са ориентирани към дребни и междинни предприятия, извършващи автобусни транспорти и към записаните по Закона за туризма като туроператор или туристически сътрудник. Сключените контракти в област Плевен са надлежно 18 за автобусните превозвачи на обща стойност 1,079 млн.лв. и девет за туристическия бранш - за над 58 000 лева общо безплатно подкрепяне.

По процедурата за поддръжка на междинни предприятия за превъзмогване на икономическите последици от коронакризата са утвърдени 36 компании от Плевен, Белене, Долни Дъбник, Левски, Червен бряг и Черковица. Договореното финансиране за тях възлиза на съвсем 5 млн. лева, като са изплатени досега над 3 млн.лв.

Предстои сключване на контракти по процедурата за поддръжка на дребни предприятия с оборот над 500 000 лева, по която е обезпечен спомагателен финансов запас.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР