1 500 служители на ОД на МВР Пловдив ще следят

...
1 500 служители на ОД на МВР Пловдив ще следят
Коментари Харесай

1500 полицаи ще следят за нормалното протичане на изборите в Пловдив

1 500 чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив ще наблюдават за естественото протичане на изборния ден в Пловдив и региона. Представителите на реда ще обезпечават и защитата на Районните изборни комисии за Пловдив град и Пловдив област, местата за гласоподаване и изборните секции, за спазването на публичния ред, обезпечаване на пожарната сигурност и отбраната на популацията.

Сформирани са оперативни щабове в регионалната дирекция и районните ръководства, както и групи за реализиране на информативен продан с окръжната и районните прокуратури в региона. Поддържа се непрестанен контакт с РИК, РЗИ, Областната и общинските администрации, прокуратурата и структурите на ДАНС.

В изборния ден полицейските чиновници ще се намират вън от секциите, като няма да позволяват лица с държание накърняващо положителните нрави, както и въоръжени и носещи предмети рискови за живота и здравето на жителите.

При нужда и след постъпило искане от страна на ръководителя на секционната изборна комисия чиновниците на Министерство на вътрешните работи могат да окажат подпомагане за възобновяване на реда и спокойствието в секцията.

Униформени чиновници ще охраняват и преносимите изборни секции избрани с решение на Районната изборна комисия, които ще обезпечат гласуването на хора с трайни увреждания, на лица под карантина, на пациенти в Коронавирус отделения на болнични заведения, както и на мъчно преносими или неподвижни пациенти в болнични заведения.

Провеждането и обезпечаването на тези избори е по-специфично, поради на условията наложени от здравните управляващи поради на епидемиологичната конюнктура от разпространяването на COVID- 19.

Всички полицейски чиновници са оборудвани със средства за самостоятелна отбрана, а тези, които ще съпровождат преносимите секции при визити в отделения с заболели от Коронавирус или карантинирани лица ще са оборудвани и със защитни костюми.

В деня на изборите бранш " Български документи за идентичност " при ОДМВР-Пловдив, както и звената в 13 те районни ръководства ще оказват подпомагане на жителите от региона които нямат издадена персонална карта или не имат годни документи тъй като са изгубени, откраднати, развалени, унищожени или с изминал период, да имат опция да упражнят правото си на глас.

На 4 април работният ден на чиновниците в тях ще стартира в 8.30 ч, като жителите ще могат да подават претенции за удостоверения до 19 ч.

Автор: Златин Бояджиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР