1,5 млрд. души в света използват Facebook, което е впечатляващо,

...
1,5 млрд. души в света използват Facebook, което е впечатляващо,
Коментари Харесай

5 неща, които ВЕДНАГА да изтриете от FACEBOOK профилите си

1,5 милиарда души в света употребяват Фейсбук, което е впечатляващо, само че и малко притеснително. Макар да ни убеждават, че отбраната на персоналните данни на потребителите е приоритет, от обществената мрежа не могат да подсигуряват сигурността ни напълно. Затова е добре и сами да се погрижим за нея. Като начало от Independent поучават да изтриете тези неща от профилите си.
1. Адресът и местоположението ви. Човек в никакъв случай не знае дали няма зложелатели, които могат да се възползват от тази информация.
2. Кога и за какъв брой време отивате на отмора. Не желаете да улеснявате евентуалните крадци, нали?
3. Телефонният ви номер. Най-безболезненият вид е да се сдобиете с учтив/а обожател/ка. Най-лошият - с откачен досадник, който ви звъни непрестанно.
4. Снимки на децата ви. В интернет има всевъзможни ненормалници, които могат да употребяват тези снимки за непристойни цели. Освен това се замислете - когато детето ви порасне, ще ви благодари ли, че сте качвали всяка негова смешна (за вас) или засрамваща фотография във Фейсбук?
5. Къде вървят на учебно заведение децата ви . Изключително рисково е да споделяте сходна информация. Проучванията сочат, че в последните години половите похищения над деца в Европа порастват, а доста от нападателите кроят проектите си на база информация от мрежата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР