1,5 милиона жители на Англия и Уелс, навършили 16 годишна

...
1,5 милиона жители на Англия и Уелс, навършили 16 годишна
Коментари Харесай

След преброяването - 3 процента от населението на Англия и Уелс се определи като ЛГБТК+ - Свят

1,5 милиона поданици на Англия и Уелс, навършили 16 годишна възраст, се дефинират като гейове, лесбийки, бисексуални или други - като част от ЛГБТК+ общността, съобщи Ройтерс.

Преброяването на популацията във Англия през 2021 година бе първото, при което на хората бе задаван въпрос за половата им ориентировка. Данните станаха обществено притежание през днешния ден.

Резултатите като цяло са в сходство с предходни изследвания, обхванали по-тесен кръг от хора, отбелязва Ройтерс.

Преброяването, извършено от английската Национална статистическа работа, за първи път включваше въпрос, обвързван с половата еднаквост на интервюираните. Около 262 хиляди индивида – 0,5 % от навършилите 16 години - са дали отговор, че полът, с който се разпознават, за тях е друг от биологичния. Въпросите са били пожелателни и 7,5 % от хората са отказали да дадат отговор за своята полова ориентировка, а 6 % не са дали отговор на въпроса за половата си еднаквост.

Като цяло 43,4 милиона души в Англия и Уелс са споделили, че са хетеросексуални, а 1,5 милиона (3,2 % от населението) на 16-годишна възраст и повече се дефинират като гейове, лесбийки, бисексуални или други. Около 1,5 % от хората са декларирали, че са гейове или лесбийки, а 1,3 % - че са бисексуални. 0,3 % са отбелязали квадратчето " друга полова ориентировка ", като две трети от тези хора се самоопределят като пансексуални.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР