1,5 милиарда лева от приходите няма да бъдат изпълнени. Това

...
1,5 милиарда лева от приходите няма да бъдат изпълнени. Това
Коментари Харесай

Министър Василев очаква поскъпване на храните наесен


1,5 милиарда лв. от приходите няма да бъдат изпълнени . Това са сметките на Йордан Цонев от Движение за права и свободи, които той направи по време на второто четене на актуализацията на бюджета в отрасловата комисия. На министъра на финансите му отива да е закостенял , акцентира той.

Депутатите влязоха в спор за стимулиране на вноса. Дяволът е в детайлите , счита Румен Гечев от Българска социалистическа партия. Няма нито едно предложение за стимулиране на вноса, отговори Цонев. Изсипването на средства за пенсионерите ще усили потреблението, по думите му. Повечето доходи би трябвало да отидат при хората и бизнеса, настоя обаче Цонев. Според партията би трябвало да се заложат повече доходи.

Финансовият министър Асен Василев не изключи растеж на цените на храните през есента . Това е и главният фактор за растеж на инфлацията. Какво ще се случи обаче зависи от политиките на Европейска комисия дали ще ограничи износа на зърно.

Властта създава сюжети за отговор на нарасналите цени на питателните артикули . Василев сподели, че в актуализацията рисковете са регистрирани. Министърът предизвести, че може и да има по-голям недостиг. Той акцентира, че в случай че Народното събрание може да поеме този риск, депутатите могат да гласоподават предлагането на Движение за права и свободи .

Георги Ганев от Демократична България прикани към консерватизъм . За консерватизъм в актуализацията настоя и Владислав Панев от Демократична България. Инфлацията не е единствено привнесена извън, сподели още веднъж Йордан Цонев. Инфлацията се дължала и на вътрешни дейности и бездействия , съгласно него. Но не ме дърпайте за езика, обърна се той към ръководещите.

Нека езиците си стоят на мястото и никой да не ги дърпа , настоя ръководителят на бюджетната комисия Любомир Каримански.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР