1 498 941 лева ще получат пострадалите в наводнените през

...
1 498 941 лева ще получат пострадалите в наводнените през
Коментари Харесай

Общинските съветници в Карлово разпределиха дарените пари за наводнените села

1 498 941 лв. ще получат потърпевшите в наводнените през лятото карловски села Богдан, Каравелово и Слатина. Това взеха решение общинските съветници в Карлово. От дарителската акция се превеждат 1 210 941 лв., а от 288 000 лева - от DMS-и.
Прочетете още
Според авансово направените критерии 9 притежатели на изцяло разрушени и подлежащи на разрушение жилища без опция за подсилване в трите села ще получат по 16 654 лв., написа 24 часа. На 15 семейства с негодни за обитаване жилища, само че подлежащи на ремонт ще бъдат преведени по 7994 лв.. 188 фамилии с наводнен етаж и с унищожена мебелировка взимат по 5660 лева, а  други 50 с наводнен етаж с леки вреди - по 3297 лв..

За фамилиите с нарушени дворни площи, икономически постройки и разрушени огради средствата ще бъдат дадени от останалите 223 000 лв. от DMS акцията, които още не са предоставени.

Даренията ще бъдат преведени по посочени от хората банкови сметки, откакто решението на Общински съвет получи утвърждението на регионалния шеф на Пловдив.

„ Ясно е, че събраните досега финансови средства за подкрепяне не са задоволителни и дарителската акция би трябвало да продължи. Общината поема разноските за трасиране на уличните и имотните граници, а в идните почивни дни стартира разпределянето на строителни материали съобщи кметът на Карлово Емил Кабаиванов. Той добави, че сега комисии, назначени с негова заповед дават всички дарени движимости, които се съхраняват от кметствата в Каравелово, Богдан и Слатина на потърпевшите от наводнението.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР