1/3 от учениците от горните класове се връщат в час

...
1/3 от учениците от горните класове се връщат в час
Коментари Харесай

Учениците от Испанската гимназия се връщат в клас със сертификат или тест, платен от родителите

1/3 от учениците от горните класове се връщат в час в Испанската гимназия в София. Това става допустимо по самодейност на управлението, а за задачата - учениците ще дават зелен документ за преболедуване или антитела, или негативен тест, за сметка на родителите. Очаква се близо 200 възпитаници от 10 паралелки да се върнат в клас. Присъствено ще учат над 50% от децата във всеки клас.

Решението да върнем в клас част от огромните възпитаници не беше просто и елементарно. Пуснахме допитване до възпитаници и родители с обновените инструкции на двете министерства - т.е. документ за имунизация, преболедуване или антитела, или лабораторен тест, заплатен от родителите, изясни пред Българска национална телевизия Зорница Йончева, шеф на 164-та гимназия с преподаване на испански език " Мигел де Сервантес ".

От МОН подчертаваха върху това да са сигурни, че изпълняваме от напътствията и че тестванията не са платени от бюджета, добави тя.

1/3 от учениците в Испанската гимназия са имунизирани или преболедували, сподели още шефът на учебното заведение.

Георги Маринов, ръководител на учебното настоятелство и родител на възпитаник в 11 клас изясни, че преобладаващото мнение е, че тестванията не би трябвало да бъдат заплащани от родителите, а от МОН. При направената организация и при пренебрежимо дребната сума от 10 лв., мисля, че е цена, която всеки може да си разреши, добави той.

Децата би трябвало да се върнат в учебно заведение, безапелационен е Маринов.

Този компромис е допустим най-вече за две седмици. Иначе си чакаме милионите обещани проби от здравното министерство, акцентира шефът на учебното заведение.

Учениците от 11 и 12 клас обаче остават да се образоват онлайн.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР