1,3 млрд. лева са безвъзмездните средства, които правителството е осигурило за

...
1,3 млрд. лева са безвъзмездните средства, които правителството е осигурило за
Коментари Харесай

1,3 млрд. лв. безвъзмездни средства са отделени за запазване на работните места у нас

1,3 милиарда лв. са безвъзмездните средства, които държавното управление е осигурило за опазване на работните места у нас поради рецесията с ковид. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на постоянното съвещание в Министерски съвет.

Пред министрите той регистрира, че по мярката 60/40 досега са платени към 130 млн. лв. безплатно, с които са запазени 160 000 работни места в близо 9 000 предприятия. Има подадени към 17 000 заявки по мярката за към 300 000 служащи. 

" Днес ще желая да подкрепите нов дизайн за мярката 60/40. Помогнали сме на микро, дребни, междинни и огромни компании – има и една с 2800 души служащи ", сподели Бойко Борисов и напомни, че мярката към този момент беше утвърдена от Националния съвет за тристранно съдействие и ще работи до 30 септември и ще коства на хазната до 1 милиарда лв.. " Мярката ще резервира 300 000 работни места, ще ни коства милиард на бюджета. Това са безплатни ограничения, не са заеми ", посочи министър председателят. 

" Заедно с това за два бранша - " Пътническият транспорт " и " Туризъм "  сме обезпечили дотации – мярката да стане 80/20. 40 млн. лв. ще похарчим за тази мярка ", разясни министър председателят.

Третата мярка, която е подготвило държавното управление е за наемане на безработни, за която са обезпечени безплатно 160 млн. лв.. 

" Това са безплатни ограничения, това не са заеми. Всичко това ще коства към 1,3 милиарда лв. ", пресметна министър председателят Борисов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР