1 259 728 млн. допълнителни ще получи България през следващите

...
1 259 728 млн. допълнителни ще получи България през следващите
Коментари Харесай

България ще получи 1 259 728 допълни дози ваксини срещу коронавирус за следващите 3 месеца

1 259 728 млн. спомагателни ще получи България през идващите месеци - април, май и юни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов с изказване във Фейсбук.
Дозите са обезпечени от Pfizer и в началото се предвиждаше да бъдат доставени в Европейски Съюз през второто тримесечие на годината.
Освен нашата страна, Хърватия, Естония, Латвия и Словакия. Общият брой разпределени ваксини е 2 854 654 спомагателни дози ваксина. Това решение е било реализирано през вчерашния ден на съвещание на посланиците към Европейски Съюз в Брюксел.
Посоченото количество ще бъде поделено сред петте страни съразмерно съгласно на популацията. Общо 19 от останалите страни в Европейски Съюз ще си разпределят по същото предписание 6.66 милиона дози, оповестиха от португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз
Разговорите за спомагателните количества стартира, откакто австрийският канцлер Себастиян Курц удостовери съмненията, които към този момент съществуваха, че страните от Европейски Съюз не вървят с идентични темпове на имунизация точно поради непропорционално систематизиране и в допълнение контрактувани количества. Бе образувана и ос на съдействие сред страни за напън, само че на срещата на Съвета на Европейски Съюз не бе реализирана договореност.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР