1,258 млн. допълнителни дози ваксини ще получи България през следващите

...
1,258 млн. допълнителни дози ваксини ще получи България през следващите
Коментари Харесай

Борисов: Щеше всичко да е по-спокойно, ако имахме президент

 1,258 млн. спомагателни дози ваксини ще получи България през идващите месеци - април, май и юни. Това стана ясно от думите на премиера с изказване във Facebook.

" 1 259 728 дози ваксини на " Бионтех/Пфайзер “ в допълнение ще получи България от Европейски Съюз през идващите 3 месеца. Това ще стане допустимо откакто 19 страни-членки се съгласиха да оказват помощ посредством механизъм за взаимност на България, Хърватия, Естония, Латвия и Словакия. Вчера КОРЕПЕР удостовери решението, с което ще се разпределят спомагателни количества към страни, изпитващи усложнения поради неспазването на контрактуваните с Европейски Съюз доставки от страна на компанията " Астра Зенека ". Ваксините са част от ускорена доставка за второто тримесечие на 2021 година в размер на 10 млн. Дози, която бе контрактувана сред Европейска комисия и фирмата-производител. Целта е в края на месец юни всички страни в Европейски Съюз да бъдат оптимално покрай имунизирането на 50% от своите жители ".

" Изключително сме признателни на премиера на Португалия Антонио Коща и на португалското председателство на Съвета на Европейски Съюз за големия труд, който поставиха и за постигнатия резултат. Благодарение на сътрудниците от Европейския съвет, на ръководителя Шарл Мишел, както и на председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен приехме обединен метод за договаряния и договаряне на ваксини с фармацевтичните компании. Без него доста страни щяха да бъдат сложени в комплицирана обстановка. Но ние показахме, че Съединението прави силата. Само обединен Европейски Съюз - значи мощен Европейски Съюз. Винаги съм казвал, че Европа и присъединението към Европейския съюз е най-хубавото, което се е случвало на България. Помогнахме си в сложен миг и показахме силата на европейската взаимност. "

" Е, в случай че имахме държавен глава, а не претендент за президент или претендент за водач на една партия и изборите бяха единствено с една седмица по-нататък....Виждате пикът на вълната към този момент е надолу. Ваксинираните стават повече от инфектираните. Оздравелите стигат броя на инфектираните. Щеше да е доста по-спокойно и нямаше да се постанова в такава рискова обстановка да приготвяме и машинното гласоподаване и всички ограничения ", сподели Борисов.

Накрая честити внукът на проф. Венцислав Мутафчийски, който се казвал Виктор. " Да му е жив и здрав и той на нас ", заключи министър председателят.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР