1 200 лева трябва да плати главната дирекция "Изпълнение на

...
1 200 лева трябва да плати главната дирекция "Изпълнение на
Коментари Харесай

Мъж от Кюстендил ще бъде обезщетен с 1200 лв. заради лоши условия в килията

1 200 лв. би трябвало да заплати основната дирекция "Изпълнение на наказванията " на 64-годишен мъж, прекарал една година в ареста в Дупница поради това, че е бил в тясна килия и не е бил лекуван, постанови Административният съд в Кюстендил. Мъжът изтърпява 7-годишна присъда за въоръжен обир на златарско ателие в Дупница.

На 14 ноември 2016 година мъжът с букви А.Т. нахлува в бижутерското ателие на Минчовия площад в Дупница и размахвайки пушка пред продавачката, желае всичките златни украшения с думите: "Събирай всичко ". Полицаите идват бързо, откакто дамата съумява да натисне паник-бутона. 64- годишният мъж подхванал нападението 10 дни след излизането си от пандиза.

След новото задържане прекарал година в независима килия с размери 2,20м на 1,60м, или обща повърхност от 3,5 кв.м, което е под минимално избраните от закона 4 кв.м. В килията няма прозорец, т.е. не влиза дневна светлина и няма опция за естествено проветряване, а пресен въздух доближава от коридора, няма и хигиеничен възел, стимулират се съдиите.

Решението може да бъде обжалвано, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР