1,2 млн. лв. се отпускат от Министерски съвет за финансиране

...
1,2 млн. лв. се отпускат от Министерски съвет за финансиране
Коментари Харесай

Правителството отпусна 1,2 млн. лв. за електронни дневници в училищата

1,2 млн. лева се отпускат от Министерски съвет за финансиране 1436 общински учебни заведения, центрове за специфична просветителна поддръжка и за поддръжка за личностно развиване, които желаят да употребяват електронен дневник през образователната 2021/2022 година. Те ще бъдат налични през общоприетите браузъри и през мобилни устройства, ще имат модул за родители.

Средствата се обезпечават по национална стратегия   " Информационни и информационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и учебното обучение ". По нея се отпускат и близо 86 хиляди лева за 19 общински гимназии за закупуване на програмен продукт за професионално образование. Над 432 хиляди лева пък се разпределят сред 1295 общински учебни заведения, центрове за поддръжка за личностно развиване и за специфична просветителна поддръжка, поискали средства за интернет съгласуваност. Средствата се отпускат съгласно броя на учениците.

Кабинетът отпусна общо близо 2,6 млн. лева за финансиране на действия по четири национални стратегии за развиване на образованието. По национална стратегия " Заедно за всяко дете " се отпускат 23 хиляди лева, с които ще се подкрепят екипите за обсег в 51 общински учебни заведения и 4 детски градини. Средствата са предопределени за финансиране на активността на екипите за обсег, за създаване и използване на комплекс от ограничения за всяко дете и възпитаник, което е отпаднало или застрашено от отпадане от просветителната система.

Близо 710 хиляди лева се отпускат за осем общински учебни заведения за техните екипи, изготвили 27 образователни пособия по общообразователни предмети на непознат език.

118 хиляди лева по програмата " Обучение за ИТ умения и кариера “ ще бъдат разпределени сред три общински учебни заведения, в които образование ще преминат 119 ученика. 15 учители ще надградят уменията си за създаване на цифрово наличие и за работа в цифрова среда. Допустими сътрудници са висши учебни заведения и браншови или професионални организации на компании от ИТ бранша.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР