1,2 милиарда лева са допълнителните приходи в бюджета, които ще

...
1,2 милиарда лева са допълнителните приходи в бюджета, които ще
Коментари Харесай

1,2 млрд. лв. са допълнителните приходи в бюджета, които ще разпределя парламентът

1,2 милиарда лв. са спомагателните доходи в бюджета, които ще бъдат разпределени от Народното събрание, заяви министър председателят Кирил Петков.

Кабинетът ще даде опция на Народното събрание да разпредели спомагателните доходи в бюджета, разгласи през днешния ден Петков при започване на постоянното държавно съвещание.

Предложението на кабинета е те да бъдат разпределени за Covid добавки и подкрепяне поради високите цени на тока.

„ Като някои от основите акценти – даваме 60 млн. към въздушните превозвачи – това ще бъде едно от решенията на Министерски съвет през днешния ден като предложение, 40 млн. за проби, което е доста значимо, изключително за идващите няколко месеца, когато се чакат следващи талази “, сподели министър председателят при започване на съвещанието.

Общо един 1,5 милиарда лв. са обезпечени за подкрепяне на бизнеса поради високите цени на електрическата енергия и природния газ, разгласи още Кирил Петков.

„ Ще бъдат 1,3 милиарда за тока и към 200 млн. за газта. Така че влизаме в доста мощна поддръжка в тази посока, изключително и тъй като го вършим по метод, по който най-малките бизнеси би трябвало да бъдат подкрепени по най-хубавия метод “.

Парите са по разнообразни пера, като 450 милиона лв. от тях идват от преизпълнението на приходите в бюджета за тази година.

Към първата седмица на декември то е един 1,2 милиарда лв., а останалите 750 милиона лв. ще бъдат ориентирани към добавки за пенсионерите, посочи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Разпределението на остатъка, препоръчано от кабинета, би трябвало да бъде гласувано от Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР