1 000 000 лева са предвидени за изграждане на нова

...
1 000 000 лева са предвидени за изграждане на нова
Коментари Харесай

Пловдив заделя пари за детски градини, ясли и училища

1 000 000 лв. са планувани за създаване на нова детска градина в квартал "Въстанически " в регион "Южен ", съвсем още толкоз пък ще бъдат вложени в построяването на многофункционална спортна зала на ЕГ "Иван Вазов ". Това сочи плана за плануваните финансови разноски на община Пловдив през 2018-та година, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .
В него са включени още 460 000 лв. за главен ремонт на постройка на ДГ "Осми март ", заделени са 200 000 лв. за съфинансиране за реорганизация, ремонт и създаване на детски площадки в дворовете на пловдивските детски градини; възнамерява се и монтаж на детски уреди в двора на ясла "Палечка " (район "Северен ").

С европейско финансиране се възнамерява главен ремонт на постройка на Професионална гимназия по хранителни технологии и техника. Отново с евросредства по план "Всички дружно за по-добро обучение и здраве " пък ще се работи в най-големия ромски квартал в града под тепетата - дворът на ДГ "Лилия " ще бъде ремонтиран, там ще се изградят и две детски площадки, би трябвало да се построи учебен и медицински център "Столипиново ". Разходите ще бъдат одобрени с формалното гласоподаване бюджета на община Пловдив в края на януари.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР