0ве интригуващи срещи предлага програмата за 5-ия кръг на първенството

...
0ве интригуващи срещи предлага програмата за 5-ия кръг на първенството
Коментари Харесай

Свиленград – Шумен 98 и Етър 64 – Бъки са дербитата в 5-ия кръг на първенството при дамите

0ве завладяващи срещи предлага програмата за 5-ия кръг на шампионата в " А " РХГ при дамите. Първата от тях е в неделя (10 ноември) от 14,00 часа и опълчва бронзовия медалист Свиленград против вицешампиона Шумен 98. Двата състава заемат втора и четвърта позиция във краткотрайното класиране, разграничени единствено от точка. Шуменки обаче са и с мач по-малко. Битката в зала " Свиленград " ще бъде ръководена от хасковските рефери Константин Костадинов и Руско Стоянов.

Много забавно ще бъде и на идващия ден, 11 ноември (понеделник), във Велико Търново. В залата на ДКС " Васил Левски " 10-кратният първенец Етър 64 ще одобри актуалният отличник на страната Бъки (Габрово). Мачът ще стартира в 18,00 часа и ще бъде управителен от реферите Станислав Стойков и Велизар Делийчев от град Ловеч. Воденият от Йонка Генчева отбор на Етър е мощно окуражен да гони купата в юбилейния за тях сезон, в който се навършват 55 години от основаването на клуба и 50 години от влизането в " А " група, и " болярките " сигурно ще желаят да нанесат първи психически удар над един от главните си съперници за първото място. В тима се завърнаха Антония Игнатова и Анна Захарова, привлечена бе и украинката Олександра Замишляк, която е някогашна националка до 17 години на своята страна. Нови попълнения в състава са също Полина Стоянова и вратарката Кристина Цветанова. Шампионът Бъки пък резервира главния си състав от предишния сезон, само че в първата борба с " виолетовите " през сезона ще бъде без две от водещите си фигури – вратарката Ивон Дюлгерова и Мадлен Тодорова, които се възвръщат от контузии. Макар и без тях, Бъки съумя да победи бронзовия медалист Свиленград в предишния кръг. Дали Лидия Ковачева и съотборничките ще съумеят да се оправят и при сложното посещение в остарялата столица ще стане ясно в понеделник към 19,30 вечерта. Във краткотрайното класиране Бъки е отпред с 3 победи от 3 срещи и цялостен актив от 6 точки, а Етър е на трета позиция с 4 точки, само че и с мач по-малко.

Третият дуел от 5-ия кръг е в Поморие, където едноименния отбор ще одобри новака Спартак (Плевен). Домакините ще търсят втора победа за сезона, която може да ги изкачи по-нагоре в подреждането, а Спартак ще се опита да измъкне първи точки. Мачът е в неделя (10 ноември) от 14,00 часа. И този мач ще бъде управителен от реферите Станислав Стойков и Велизар Делийчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР