08Ако изминалата седмица се проведе под знака на парламентарните избори,

...
Коментари Харесай

Седмични новини за енергетика: ГЕРБ се бетонира в енергетиката; "Брикел" се оказва от RDF-а

08Ако миналата седмица се организира под знака на парламентарните избори, то самобитни избори имаше и в енергетиката. Те обаче се състояха преди тези за ново Народно заседание. Новият изпълнителен шеф на БЕХ ще бъде някогашният народен представител от партията на Борисов - Валентин Николов, който ще има тригодишен мандат.

Самата процедура към момента не е завършила,. Засега са определени единствено тримата представители на страната, а съгласно разпоредбите бордовете ще бъдат с по петима членове, като трима от тях се избират от министерството, а останалите от Агенцията за обществените предприятия и надзор.
Фотограф: Георги Кожухаров
Едва по-късно новият съвет на шефовете ще би трябвало да избере нов ръководител и изпълнителен шеф на БЕХ. По информация на " Капитал " обаче това е единствено условност, защото за управителния пост е съдбоносен точно Валентин Николов, който се приема относително добре от сектора поради уравновесената си политика.

Ролята на изпълнителния шеф на БЕХ е повече от значима, защото под шапката на холдинга са най-големите държавни енергийни сдружения като АЕЦ " Козлодуй ", НЕК, Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 ", " Булгаргаз " и други

През седмицата станахме очевидци и на друго - ", а в новото заявление за сложно позволение централата на Христо Ковачки прибавя единствено биомаса и нефтошисти.
Фотограф: Георги Кожухаров
Според документа смяната е предизвикана от публичното неодобрение към тази активност, без значение че предходната година съдът реши, че компанията няма потребност от оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), с цел да гори боклуци.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР