03:00 ч. – Часът на Дявола: защо се нарича така

...
03:00 ч. – Часът на Дявола: защо се нарича така
Коментари Харесай

03:00 ч. – Часът на Дявола: защо се нарича така и какво се случва в този час …

03:00 ч. – Часът на Дявола: за какво се назовава по този начин и какво се случва в този час … Феноменът, наименуван Часът на дявола, е бил прочут още преди стотици години. А този час е среднощния 03:00 часа. Понякога, този час се назовава още Часът на вещиците. Според легендата, в този миг се случват най-агресивните действия на злите духове. Той се загатва даже от Шекспир в нещастието “Хамлет ”: „ И това е нощта на магьосничеството,
В църквите камбаните замръзват,
Запознайте се с духовете – адско издишване,
Падане на света и тишина. “ Съществуват аналози на Дяволския час в културата на американските индианци и в испанския фолклор. Има доста истории на ужасите за него в стила на градските митове, а с него са свързани и някои същински закононарушения. Сатанинско значение Часът на Дявола е избран в 3 часа през нощта, тъй като се счита, че тъкмо по това време Исус Христос умира на кръста. Според Библията, часът на гибелта на Исус в действителност е в този час. Смята се, че Дяволът е изключително мощен през нощта и най-много в 3 часа.



В 3 часа, разпятие, закачено на стената може да се обърне с главата надолу. Това може да се види в доста населявани от духове къщи. Също, цифрата 3 се смята за свещено число в християнството и се отнася до Светата Троица: Отец, Син и Свети Дух. Ако се разсъните през нощта тъкмо в три часа, съгласно общоприетото поверие, това значи, че Дяволът е пристигнал при вас. Магьосничество Фразата Часът на вещиците е въведена за първи път през 1560 година от Папа Пий IV. През тези години стартира ловът на вещици, при който хора са били упреквани в предизвикателство на заболявания. Считало се, че това се правело благодарение на магьосничество и постоянно през нощта, тъй като през нощта вещиците били подпомагани от зли духове. Ако някой бивал забелязван, че измежду нощ прави нещо неясно в къщата си, тогава той е упрекван в магьосничество. През 16-18 век, почти 60 хиляди души в цяла Европа са екзекутирани посредством обесване или изгаряне на клада, поради обвинявания в магьосничество. По-късно, когато ловът на вещици бил спрян, Часът на вещиците, прочут още като Часът на магьосничеството, просто се трансформирал в Часът на Дявола. Ужасът на Амитивил Едно от най-плашещите и ужасяващи закононарушения в света е осъществено на 13 ноември 1974 година, в 03:00 часа. Роналд „ Бъч “ Дефео младши прострелва с пушка майка си, татко си и още четирима души – негови братя и сестри, до момента в който спят в леглата си. Едва, в 18 часа вечерта на същия ден, той отишъл в локалния бар и извикал: „ Трябва да ми помогнете! Изглежда майка ми и татко ми са убити! “



На процеса Дефео не можел да изясни по никакъв метод дейностите си и се обърквал в показанията си. Поради това, доста хора заподозрели, че е захласнат от зли сили и не е направлявал дейностите си. Но, бил разгласен за здрав от ексерти и наказан на 150 години затвор. В историята, това закононарушение остава като Ужасът на Амитивил (The Amityville Horror). Странните свидетелства на Дефео включвали не по-малко странни други обстоятелства към тези убийства. Никой от съседите не бил чул изтрелите от пушката и никой от членовете на фамилията не се е събудил, когато Дефео почнал да стреля по първите си жертви. В същото време, всеки от убитите лежал в леглото си с лицето надолу. Четете още: Най-голямото гробище в света е населявано от нападателни създания Легендата за Ла Мара Хора Легендата за Ла Мара Чора е градска легенда, родом от Ню Йорк. Тя споделя, че в 03.00 часа, злобен дух под формата на остаряла жена със ужасно демонично лице нападна самотни пасажери.



Когато тя се приближавала до пътешественика и той спирал, с цел да я изслуша или да й помогне, тя му казвала, че скоро някой от роднините му ще почине. Най-често, тя се появявала в провинцията. Произходът на легендата е незнаен, само че най-много се споделя в покрайнините на града. Необичайно изложение в романа на Рей Бредбъри Романът на Рей Бредбъри (Ray Bradbury) „ Something wicked this way comes “ е написан през 1962 година и споделя за злокобен карнавал, управителен от също толкоз злокобен господин Тъмнина. Той живее от жизнеността на тези, които е завладял. В романа има необикновена отпратка към Часът на Дявола.



“О, Боже, събуждането в среднощ не е неприятно, просто се събуждаш и по-късно лягаш още веднъж. Същото е в 1 или 2 сутринта. Тогава умерено заспиваш още веднъж. Ако се събудиш в 5 или 6 сутринта, тогава можете да заспите също обикновено, само че не и в 3 часа, Исусе Христе, не и в 3 часа! Лекарите споделят, че тялото ви в този миг е като че ли в отлив. Душата излиза от него, а кръвта се движи доста постепенно. В този час, вие сте най-близо до гибелта, най-близо до действителната гибел. Сънят е като гибелта, само че в три часа сутринта е съвсем същинска гибел! ” В романът написа за спорния факт, че множеството хора в лечебните заведения умират в 3 часа сутринта. Това не е потвърдено, само че един път Американската администрация по сигурност на придвижването по автомагистрали споделя, че множеството катастрофи с пияни хора се случват сред среднощ и 3 часа сутринта. Към Част 2 – ТУК.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР