– мандатоносител и лидер на СДСМ, представи днес пред парламента

...
– мандатоносител и лидер на СДСМ, представи днес пред парламента
Коментари Харесай

Зоран Заев обяви състава и приоритетите на новото правителство

– мандатоносител и водач на СДСМ, показа през днешния ден пред Народното събрание предлагането за състав и стратегия на държавното управление на, заяви МИА, представена от БГНЕС.
По време на изборите на 15 юли жителите участваха в почтени и демократични избори и потвърдиха посоката, в която страната следва да се развива, съобщи Заев.
 Изборите в Северна Македония: СДСМ - 46 депутати, Вътрешна македонска революционна организация - 44 Изборите в Северна Македония: СДСМ - 46 депутати, Вътрешна македонска революционна организация - 44
Държавната изборна комисия в Република Северна Македония разгласи неофициалните дефинитивни резултати от предварителните парламентарни из...
Новото държавно управление ще бъде устойчиво, дейно и отговорно и ще подсигурява стратегическите цели на страната – участие в НАТО и в Европейски Съюз, добросъседски връзки, справяне с корона рецесията, нова сила и по-динамичен стопански растеж, както и ефикасна правова страна.
Новият кабинет на Македония ще има 19 министри вместо досегашните 26.
Люпчо Николовски е препоръчан за вицепремиер, виновен за битката с корупцията, досегашният външен министър Никола Димитров – за вицепремиер по европейските въпроси, Венко Филипче и Радмила Шекеринска остават, надлежно, министър на опазването на здравето и на защитата и при новото държавно управление.
Първи вицепремиер и министър за политическата система е представител на съдружния сътрудник ДСИ Артан Груби, а Буяр Османи ще бъде министър на външните работи.
 Заев разгласи победа на предварителните парламентарни избори в Северна Македония Заев разгласи победа на предварителните парламентарни избори в Северна Македония
Управляващият Социалдемократически съюз (СДСМ) на Северна Македония на досегашния министър председател на страната Зоран Заев разгласи победа на парлам...
Президентът на Македония Стево Пендаровски връчи на 13 август на Зоран Заев мандат за сформиране на държавно управление. Лидерът на СДСМ имаше период само че 2 септември да внесе в Народното събрание предлагането за състав и стратегия на кабинета.
Очаква се при започване на идната седмица новият състав на държавното управление да бъде утвърден и да встъпи в служба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР