Великобритания отчете най-висок брой новозоразени с коронавирус за 24 часа

Великобритания отчете най-висок брой новозоразени с коронавирус за 24 часа ...

......... коронавирус за Англия и Уелс, насърчавайки хората да го инсталират на мобилните си телефони, за да ограничат разпространението на К-19. Апликацията регистрира колко време хората прекарват близо до други лица и ги предупреждава да се самоизолират, ако някой, с когото са били в непосредствена близост, се е оказал заразен с коронавирус.


Всяка химическа лаборатория може да произведе веществото от групата токсични

Всяка химическа лаборатория може да произведе веществото от групата токсични ...

......... книгата, а след това да поиска прошка от цялата международна общност зарази пълното описание на "Новичок". В свои предишни изяви Ринк постави под въпрос отравянето на руския активист именно с "Новичок" с аргумента, че Навални нямал симптоми, които да потвърдят тези твърдения. Той подчерта, че веществото е смъртоносно на 100%.


Френският премиер Жан Кастекс заяви, че страната може да въведе отново

Френският премиер Жан Кастекс заяви, че страната може да въведе отново ...

......... каза Кастекс.На 24 септември Франция регистрира рекорден дневен ръст на новите случаи на COVID-19 - над 16 000. От началото на пандемията в републиката 536 289 души се разболяха от коронавирус.Общо в света са регистрирани 32 милиона случая на коронавирусна инфекция, 22 милиона души са се възстановили, 979 000 са починали.


Германецът, който е заподозрян от разследващите за убийството на британското

Германецът, който е заподозрян от разследващите за убийството на британското ...

......... арест, въпреки че Германия е получила през 2018 г. съгласието на Италия да го екстрадира по обвинения в изнасилване и изнудване. Впоследствие германският съд потърси правно становище от Съда на ЕС, базиран в Люксембург. Съдът на ЕС днес потвърди законосъобразността на процедурите за екстрадиция, с които Германия се е съобразила.


Виенският кмет Михаел Лудвиг обяви, че до края на годината

Виенският кмет Михаел Лудвиг обяви, че до края на годината ...

......... "Само по този начин ще предотвратим хаос, подобен на хаоса в началото на кризата". В момента не съществуват еднакви критерии за регистрация на инфектираните с Ковид-19 и критерии за определяне на зони с висок риск в рамките на Европейския съюз. За хармонизиране на критериите вече се изказа и Европейският парламент.


Рио де Жанейро реши да отложи традиционния каранавал, предаде АП.Решението е на

Рио де Жанейро реши да отложи традиционния каранавал, предаде АП.Решението е на ...

......... Рио де Жанейро реши да отложи традиционния каранавал, предаде АП.Решението е на властите. Разпространението на вируса прави невъзможно безопасното провеждане на пищното първенство.Бразилия е сред най-тежко засегнатите държави от пандемията на коронавирус.През последното денонощие страната регистрира 32 817 нови заразени и 831 починали.нтернет компанията Facebook заяви, че е премахнала три мрежи от

нтернет компанията Facebook заяви, че е премахнала три мрежи от ...

......... във Великобритания и САЩ, но основната им дейност е била съсредоточена върху страни в Близкия изток и съседи на Русия, включително Сирия, Турция, Украйна и Беларус.Социалната мрежа Twitter каза, че е работила с Facebook за откриването и премахването на 350 профила, управлявани от организации, свързани с държавните структури в Русия.


Американските власти екзекутираха мъж, осъден за предумишлено убийство. Той е

Американските власти екзекутираха мъж, осъден за предумишлено убийство. Той е ...

......... седмата екзекуция на федерално ниво в САЩ тази година и втората тази седмица, след като практиката беше възобновена от правителството на президента Доналд Тръмп. Екзекуцията беше извършена в момент, когато в САЩ има протести срещу полицейската жестокост срещу чернокожите, а страната се бори с неравенствата в системата на наказателното правосъдие.


Поредна нощ на протести в Съединените щати. В същото време,

Поредна нощ на протести в Съединените щати. В същото време, ...

......... време, Доналд Тръмп отново изрази съмнение дали предстоящите избори в страната ще бъдат честни, предават световните осведомителни агенции. По-рано американският президент беше освиркан пред сградата на Върховния съд във Вашингтон. Тръмп почете паметта на покойната съдийка Рут Бейдър, когато събралите се пред съда хора започнаха да скандират лозунги срещу него.


Интернет компанията Фейсбук заяви, че е премахнала три мрежи от

Интернет компанията Фейсбук заяви, че е премахнала три мрежи от ...

......... Великобритания и САЩ, но основната им дейност е била съсредоточена върху страни в Близкия изток и съседи на Русия, включително Сирия, Турция, Украйна и Беларус. Социалната мрежа Туитър каза, че е работила с Фейсбук за откриването и премахването на 350 профила, управлявани от организации, свързани с държавните структури в Русия.


Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео ще замине на европейско турне

Държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео ще замине на европейско турне ...

......... 30 септември. Ще се проведат срещи с държавния секретар кардинал Пиетро Паролин и секретаря за връзки с държавите монсеньор Ричард Галахър", заяви пресслужбата. Хърватската част от турнето включва срещи с премиера Андрей Пленкович и външния министър Гордан Радман. Страните ще обсъдят сътрудничеството в областта на отбраната, инвестициите и ситуацията на Балканите.Рио де Жанейро реши да отложи годишното си карнавално шествие,

Рио де Жанейро реши да отложи годишното си карнавално шествие, ...

......... денонощие страната регистрира 32 817 нови заразявания и 831 смъртни случая. Общия брой на заразяванията в Бразилия е над 4,6 милиона, а жертвите на вируса са почти 140 000. За последно карнавалът в Рио е бил отлаган през 1912 г. след смъртта на тогавашния бразилски външен министър.  По публикацията работи:


В четвъртък американските власти изпълниха смъртна присъда за чернокож престъпник, осъден

В четвъртък американските власти изпълниха смъртна присъда за чернокож престъпник, осъден ...

......... изпълнение на смъртна присъда тази година. Според "Вашингтон пост" последният път, когато американските федерални власти са изпълнявали смъртна присъда, е бил през 2003 г.Оттогава има някакъв неофициален мораториум поради факта, че правилата за използване на смъртоносни инжекции не бяха съгласувани. Смъртното наказание в страната продължава през последните години на щатско ниво.


В Съединените щати най-малко 31 363 души са дали положителен резултат

В Съединените щати най-малко 31 363 души са дали положителен резултат ...

......... данните показват, че смъртните случаи, свързани с вируси, са се увеличили със 798 за същия период до 202 728, докато общият брой на тестовете в цялата страна е достигнал 98,4 милиона.От друга страна, броят на хората, изписани от болниците след пълно възстановяване от болестта, се е увеличил до общо 2 710 183.


Златен кръст с капки кръв на папа Йоан Павел II

Златен кръст с капки кръв на папа Йоан Павел II ...

......... от 26 години, е третият по дължина в историята на католическата църква. През април 2014 г. е канонизиран за светец от папа Франциск. След смъртта му през 2005 г. в Италия останаха поне три реликви с кръвта му. Един от тях беше открадната в провинция Ровиго през април миналата година.


Съдебни изпълнители в Русия са наложили запор на имуществото на

Съдебни изпълнители в Русия са наложили запор на имуществото на ...

......... причината е съдебният иск на „Московски школник“. „Общо съдът постанови, че Навални, Собол и Фондът за борба с корупцията трябва да възстановят около 88 милиона рубли - това е сумата, която той е изчислил като пропуснати печалби на „Московски школник“ поради прекратяване на договора за доставка на храни“, каза Ярмиш.Огромен айсберг се преобърна върху двама изследователи, които се опитваха

Огромен айсберг се преобърна върху двама изследователи, които се опитваха ...

......... Огромен айсберг се преобърна върху двама изследователи, които се опитваха да го изкачат. Зрелищният инцидент стана между Норвегия и Северния полюс.Вълната, образувана от айсберга, ги изкарва на повърхността, а спасителна лодка веднага идва на помощ. И двамата са опитни алпинисти и са невредими.    


Трета вълна от COVID-19 заплашва Иран. Жертвите на пандемията надхвърлиха

Трета вълна от COVID-19 заплашва Иран. Жертвите на пандемията надхвърлиха ...

......... покачването на случаите нарушаването на противоепидемиологичните мерки. В реч по телевизията иранският върховен лидер аятолах Али Хаменеи похвали иранците за саможертвата им в борбата със заболяването и призова хората да спазва мерките за социална дистанция и носене на маски. Въпреки притесненията училищата отвориха на 5 септември за 15 милиона ученици.


Броят на ежедневните заразени с коронавирус във Франция нарасна с 16

Броят на ежедневните заразени с коронавирус във Франция нарасна с 16 ...

......... 497 237. Това съобщи френската агенция за обществено здраве. Цифрата бележи най-големия дневен ръст на случаите в страната от началото на пандемията.Междувременно броят на смъртните случаи от COVID-19 в страната нарасна с 52 до общо 31 511.Здравните служители добавиха, че процентът на зарзени с COVID-19 във Франция се е покачил до 6,2%.


Американските власти разшириха списъка със санкции срещу Иран, като добавиха двама съдии,

Американските власти разшириха списъка със санкции срещу Иран, като добавиха двама съдии, ...

......... След изпълнението на присъдата той изрази съжаление, че "призивите на спортисти от цял ​​свят и цялата задкулисна работа на МОК, заедно с Иранския национален олимпийски комитет, Обединения свят по борба и Иранската федерация по борба, не са постигнали целта". Бах също изрази съболезнованията си на семейството и приятелите на Афкари.


На фона на скока на броя на случаите на Covid-19

На фона на скока на броя на случаите на Covid-19 ...

......... и учениците в по-горните класове на средното образование.   Както посочи тази сутрин в интервю за медиите здравният министър Мат Ханкок: "Всеки, който си постави приложението ще помогне страната да стане по-безопасно място".   През последното денонощие във Великобритания са регистрирани 6178 нови случаи на заразяване и 37 жертви.  


Тридневен комендантски час беше наложен в Луисвил, Кентъки след протести и

Тридневен комендантски час беше наложен в Луисвил, Кентъки след протести и ...

......... спяла по това време, бил убит. Този случай привлече много внимание от медиите и правозащитните организации.Протестиращите твърдят, че с полицаите се отнасят твърде леко. Един от тях е обвинен, но не за убийство, а с факта, че по време на операцията е предизвикал неоснователна заплаха за жителите на съседни апартаменти.


Атрактивната и много секси водеща на телевизия "Pink" и бившата

Атрактивната и много секси водеща на телевизия "Pink" и бившата ...

......... Атрактивната и много секси водеща на телевизия "Pink" и бившата съпруга на Зика Якшич, русата красавица Даяна Паунович е една от най-атрактивните и красиви водещи в Сърбия, която остави телевизионните зрители, особено тези от мъжкото население, отново без дъх.      


Клип на морски рак, който върви по плаж с димяща

Клип на морски рак, който върви по плаж с димяща ...

......... дадена запалена цигара. Те негодуват и от това, че по плажовете масово се изхвърлят боклуци, които вредят на животните.   Cancer taking a cancerous puff This is like a bad dream. Our wastage being picked by crab. We can spoil any ecosystem with our attitude.... — Susanta Nanda IFS (@susantananda3)


Необичайна акция срещу контрабандни презервативи е провела виетнамската полиция. В

Необичайна акция срещу контрабандни презервативи е провела виетнамската полиция. В ...

......... Необичайна акция срещу контрабандни презервативи е провела виетнамската полиция. В склад властите са открили близо 400 000 употребявани презерватива, подготвени за повторна продажба.Според разследващите предпазните средства били събирани, след което минавали процедура по изваряване, почистване и повторно пакетиране. До момента не е ясно колко потребители са си купили презерватив втора употреба. 


Нов случай на предаден от МВР турски гражданин. Той е

Нов случай на предаден от МВР турски гражданин. Той е ...

......... Преди дни германското авторитетно списание "Шпигел" публикува разследване с твърдение, че премиерът Бойко Борисов и бившият главен прокурор Сотир Цацаров са нарушили международни конвенции, за да помогнат на Турция да преследва опоненти на президента Ердоган. Изданието изнесе нови данни по казуса с Абдула Бююк от 2016 г.      


Обучени кучета ще разпознават заразени с коронавирус пасажери на летището

Обучени кучета ще разпознават заразени с коронавирус пасажери на летището ...

......... тестът? "Кучешният тест за COVID-19" не включва вземане на секрет или кръв както традиционните тестове. Пациентът прокарва парче марля по врата си, която се поставя в метална кутия и се поднася на кучето. Резултатът става ясен на момента. Преди месеци сходни тестове са правени с полицейски кучета на летището в Дубай.


Съдебни пристави са блокирали банковите сметки на отровения преди месец

Съдебни пристави са блокирали банковите сметки на отровения преди месец ...

......... края на август тази година Пригожин е изкупил от "Московский школьник" правото да търси дълга от представителите на ФБК, според meduza.io "Вместо да вземе страната на заболелите деца, съдът взе страната на Пригожин, в резултат на което бяха запорирани сметките и жилището на човек, намиращ с в кома", коментира Ярмиш. 


Човечеството не е успяло да премине изпитанието на пандемията от

Човечеството не е успяло да премине изпитанието на пандемията от ...

......... се превърна в черна сянка за целия ни свят. Но също така се превърна в предупреждение, което трябва да ни подтикне към действие. Нямаме избор”, каза Гутериш. “Или ще се обединим в рамките на глобалните институции, действащи според своето предназначение, или ще бъдем смазани от раздори и хаос”, заключи той. 


аварваме Питър Диас на таен стрелкови полигон в една гора

аварваме Питър Диас на таен стрелкови полигон в една гора ...

......... правителството и да разрушат "нашия начин на живот".Самият Диас казва, че е готов да разпръсква демонстрациите, стига да разполага с повече хора и повече оръжия. За следващото си посещение в Портланд той очевидно вече се е погрижил. В Туитър гордо демонстрира най-новата си придобивка - камион с вградено водно оръдие.


Очакваме нашите съюзници, включително България, да ни помагат, а не

Очакваме нашите съюзници, включително България, да ни помагат, а не ...

......... вчера Каракачанов заяви, че според правителството "не е дошло времето" за междуправителствена конференция, която да постави началото на преговорите за присъединяване на Скопие към Европейския съюз. Българският вицепремиер изтъкна, че Северна Македония нарушава Договора за добросъседство от 2017 година. Според Радмила Шекеринска подобни изявления не са в духа на договора.


Инцидент с дете на колело и затрогващ финал стана в Гърция

Инцидент с дете на колело и затрогващ финал стана в Гърция ...

......... се ударило в паркирана кола, тъй като колелото му било твърде старо и нямало спирачки.Собственикът на автомобила изненадал детето, като след няколко дни му подарил чисто нов велосипед.Постът в социалната мрежа Facebook, на който развълнуваното и просълзено дете е заснето в момента, в който вижда подаръка си, предизвика вълна от положителни коментари.  


Турските власти разследват смъртта на американски журналист и автор, починал

Турските власти разследват смъртта на американски журналист и автор, починал ...

......... света“. Той е отразявал десетки военни конфликти, включително в Турция, Ирак, Шри Ланка, Босна, Руанда и Сирия. Влъчек е автор на множество книги, в това число и “За западния тероризъм – от Хирошима до дроновете” с лингвиста и учен Ноам Чомски, издадена също и на български език.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Депутат от руската Дума почина от коронавирус. Жертва на инфекцията

Депутат от руската Дума почина от коронавирус. Жертва на инфекцията ...

......... се очаква да бъдат готови няколко милиона дози. Серийното производство на имунизационния апарат ще стартира още този месец. Министърът на здравеопазването Михаил Мурашко заяви, че ваксините срещу коронавирус ще са безплатни за гражданите и изцяло ще се покриват със средства от бюджета. Освен това имунизирането срещу вируса ще е доброволно.


ешението на Китай да забрани повечето от вноса на отпадъци

ешението на Китай да забрани повечето от вноса на отпадъци ...

......... внесените отпадъци до само 50 процента от това, което се използва от турския сектор.Докато това не се случи, Турция обаче ще е заседнала в нарастващ проблем с боклука. Около 1,1 милиона тона отпадъци изтичат в почвата и водата на страната всяка година. Част от тях намира пътя си към морето.


Земетресение с магнитуд 4,2 разтърси Истанбул и околните райони, съобщават

Земетресение с магнитуд 4,2 разтърси Истанбул и околните райони, съобщават ...

......... Мраморно море, на двайсетина километра от град Мармараереглиси, окръг Текирдаг. Земетресението е станало на дълбочина 6,83 километра. Трусът е почувстван в целия район Мармара, в т.ч. в окръг Истанбул. Този район е сеизмично активен и много учени прогнозират, че в бъдеще там ще стане земетресение от над 7-ма степен.  


Обявяването на двама служители на руското търговско представителство в София

Обявяването на двама служители на руското търговско представителство в София ...

......... търговското представителство на Русия в България за персона нон грата на основание на измислени обвинения”, подчертават от министерството. Тези действия ще се разглеждат като умишлен опит да се навреди на конструктивното руско-българско сътрудничество, се казва още в позицията. От руското външно министерство допълниха, че ответните мерки ще бъдат обявени по-късно.


Руският президент Владимир Путин е номиниран за Нобелова награда за

Руският президент Владимир Путин е номиниран за Нобелова награда за ...

......... конфликти. Обявяването на Нобеловите лауреати ще се състои през месец октомври. По-рано през тази седмица беше съобщено, че церемонията по връчването на Нобеловите награди, която традиционно се организира през декември, тази година заради пандемията ще протече в нов формат. Вместо в Концертната зала на Стокхолм, тя ще бъде проведена онлайн.


Банковите сметки на руския опозиционер Алексей Навални са замразени, а

Банковите сметки на руския опозиционер Алексей Навални са замразени, а ...

......... след като се почувствал зле по време на вътрешен полет от сибирския град Томск до Москва и бе настанен по спешност в болница в Омск. Западът иска обяснения от руските власти, които отричат да имат нещо общо със случая и заявяват, че още не са видели доказателства за извършено престъпление.


Парижкият апелативен съд отхвърли повечето обжалвания на защитата на Никола

Парижкият апелативен съд отхвърли повечето обжалвания на защитата на Никола ...

......... по същество. Отхвърлянето им позволява да продължи разследването на следователите от отдела за борба с корупцията.Разследването започна през 2012 г., след като онлайн медията Медиапарт публикува между двата тура на изборите документ, за който твърди, че доказва финансиране на кампанията на Саркози от тогавашния режим в Либия на Муамар Кадафи.


Затвор от три месеца до две години заплашва заразените с

Затвор от три месеца до две години заплашва заразените с ...

......... да получи наказание лишаване от свобода за срок от два месеца до една година. Към момента лицата, за които бъде установено, че не спазват карантината, са настанявани в принудителна изолация в определени за целта общежития, напомня "Хюриет". Засега обаче не се обмисля връщане на полицейския час в Турция, допълва вестникът.


Д-р Иван Димов, инженера от Техническия университет на Федерико Санта

Д-р Иван Димов, инженера от Техническия университет на Федерико Санта ...

......... ако са отдадени", каза той пред USM. Orca Bio е компания, основана през 2016 г. от д-р Иван Димов, д-р Нейт Фернхоф и д-р Джероен Бекарт в Мело порк Калифорния. Компанията е получила над 300 милиона щатски долара за разработки, а понастоящем се оценява на повече от 1 млрд. долара.


България в най-рисковата група за разпространение на Covid-19 сред страните-членки,

България в най-рисковата група за разпространение на Covid-19 сред страните-членки, ...

......... случаи се наблюдава от 13-ти септември в България, Хърватия, Чехия, Унгария, Малта, Румъния и Испания. "В някои региони на тези страни здравното обезпечаване вече е под натиск, с висок процент заетост на леглата в болниците и интензивните отделения и високо ниво на умора сред здравните работници", се подчертава в документа.


Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания

Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания ...

......... на препарата са участвали 408 пациенти с потвърден коронавирус в 35 медицински центъра из цяла Русия. През октомври пациентите ще станат общо 460, сочат данни на фонда. От юни досега в клиниките на 74 от общо 85 региона в Русия са доставени над 60 000 опаковки "Авифавир", отбелязва още ТАСС.


Двама полицаи бяха ранени с огнестрелно оръжие в американския град

Двама полицаи бяха ранени с огнестрелно оръжие в американския град ...

......... Бриона Тейлър, загинала при полицейска операция. Двама бели полицаи, открили огън в неяния апартамент няма да бъдат съдени за смъртта ѝ, защото са използвали сила оправдано. На трети полицай, участвал в акцията, бяха повдигнати обвинения в застрашаване на живота на съседите, заяви главният прокурор на щата Кентъки, цитиран от Ройтерс.


вропейската комисия представи своя спорен и дългоочакван пакт за миграцията,

вропейската комисия представи своя спорен и дългоочакван пакт за миграцията, ...

......... са достатъчно амбициозни.От друга страна, държави, които са твърдо против приемането на мигранти, може да помислят, че механизмът на „задължителната солидарност” отива твърде далеч.Освен това има риск страните членки взети заедно да не обещаят да приемат достатъчно кандидати за убежище, за да отговорят на нуждите на държавата, поставена под натиск.


Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в

Вписаният през 2017 година като най-пълния човек на света в ...

......... новия коронавирус. За да изгуби част от теглото си, той премина през комплексно лечение и три операции. Преди това Франко можеше единствено да лежи в леглото си и не можеше да ходи заради огромната си телесна маса. За него се грижеше майка му, но тя почина от пандемията на 66-годишна възраст.


Европейската комисия представи своя спорен и дългоочакван пакт за миграцията,

Европейската комисия представи своя спорен и дългоочакван пакт за миграцията, ...

......... друга страна, държави, които са твърдо против приемането на мигранти, може да помислят, че механизмът на "задължителната солидарност" отива твърде далеч. Освен това има риск страните членки взети заедно да не обещаят да приемат достатъчно кандидати за убежище, за да отговорят на нуждите на държавата, поставена под натиск. Превод БТА


Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания

Руският фонд за преки инвестиции (РФПИ) и руската фармацевтична компания ...

......... април в изследванията на препарата са участвали 408 пациенти с потвърден коронавирус в 35 медицински центъра из цяла Русия. През октомври пациентите ще станат общо 460, сочат данни на фонда. От юни досега в клиниките на 74 от общо 85 региона в Русия са доставени над 60 000 опаковки "Авифавир".


Американски разследващ журналист, руснак по националност, бе намерен мъртъв в

Американски разследващ журналист, руснак по националност, бе намерен мъртъв в ...

......... ", отбеляза съпругата. Отговаряйки на въпрос защо са отишли ​​в Самсун, съпругата каза на полицията: „Някои препоръчаха провинцията заради чистия въздух. Бяхме в Сърбия на 5 септември. Минахме транзит през България и пътувахме за Турция, до град Самсун. След това наехме микробуса и шофьорите. " Разследването на смъртта му продължава.


Япония и Южна Корея трябва да си сътрудничат, за да

Япония и Южна Корея трябва да си сътрудничат, за да ...

......... жертвите на принудителен труд са в правото си да търсят обезщетения в Япония.Токио обаче смята, че това съдебно решение противоречи на договор, подписан през 1965 г., между Япония и Южна Корея, за нормализиране на двустранните отношения и погребване на историческите им спорове. Днес Суга остана на същата позиция, отбелязва АФП.


ешкият премиер отхвърли в четвъртък най-новите планове на ЕС за

ешкият премиер отхвърли в четвъртък най-новите планове на ЕС за ...

......... приемем мигранти, не можем да ги върнем", каза Бабиш.Той също така разкритикува плана на ЕС за нетни нулеви емисии на парникови газове до 2050 г., обявен миналата седмица и вече отхвърлен от Полша."Това предложение е абсолютно нереалистично за Чешката република, ние не сме в състояние да го изпълним", каза Бабиш.


Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България да

Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България да ...

......... Министерството на външните работи, където бе уведомен за решението да бъдат изгонени двама руски дипломати.Според българската страна те са се занимавали с разузнавателна дейност в България от 2016 г., като са събирали информация за плановете за модернизиране на българската армия и поддържането на техническата готовност на военната техника, припомня ТАСС.


усия изрази днес съжаление във връзка с решението на България

усия изрази днес съжаление във връзка с решението на България ...

......... на външните работи, където бе уведомен за решението да бъдат изгонени двама руски дипломати. Според българската страна те са се занимавали с разузнавателна дейност в България от 2016 г., като са събирали информация за плановете за модернизиране на българската армия и поддържането на техническата готовност на военната техника, припомня ТАСС.


Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България да

Русия изрази днес съжаление във връзка с решението на България да ...

......... извикан в Министерството на външните работи, където бе уведомен за решението да бъдат изгонени двама руски дипломати. Според българската страна те са се занимавали с разузнавателна дейност в България от 2016 г., като са събирали информация за плановете за модернизиране на българската армия и поддържането на техническата готовност на военната техника.


САЩ наложиха санкции на физически и юридически лица, свързани с

САЩ наложиха санкции на физически и юридически лица, свързани с ...

......... финансите на САЩ Стивън Мнучин санкционираните лица и фирми работят с Пригожин за разширяване на руското влияние в Централноафриканската република. Именно там, освен в Сирия, действа "Вагнер" и през миналата година в африканската страна бяха убити трима руски разследващи журналисти. Санкции са наложени на 8 физически и 7 юридически лица


Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му от Демократическата

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и опонентът му от Демократическата ...

......... пандемията с коронавируса. И в шестте щата респондентите са на мнение, че Тръмп би се справил по-добре с управлението на икономиката. Общо по 1005 пълнолетни граждани от всеки от шестте щата са участвали в проучването, направено от 11 до 16 септември. Възможната статистическа грешка е в рамките на 5 процента.


Беларуските сили за сигурност задържаха над 100 души и използваха

Беларуските сили за сигурност задържаха над 100 души и използваха ...

......... управление, Лукашенко положи клетва за шести мандат след избори, които опозицията и няколко чужди правителства обявиха за фалшифицирани, отбеляза Ройтерс. Вчера по обед държавните медии съобщиха, че Александър Лукашенко е положил клетва на необявена церемония по встъпване длъжност за нов мандат като президент, състояла се в резиденцията му в Минск.


Поредна вечер на протести в Беларус срещу президента Александър Лукашенко.

Поредна вечер на протести в Беларус срещу президента Александър Лукашенко. ...

......... шести мандат на поста на тайна церемония в резиденцията си. Държавният департамент на Съединените щати посочи, че не смята Лукашенко за легитимно избран президент, като уточнява, че изборите на 9 август не са били нито свободни, нито честни. Опозицията в Беларус и редица чужди правителства вече обявиха вота за фалшифициран.


Президентските избори в САЩ са най-скъпите избори в света. През

Президентските избори в САЩ са най-скъпите избори в света. През ...

......... имат подкрепата на стотици хиляди обикновени хора, които искат да дадат по няколко долара, за да защитят политическите си предпочитания. Но също така Байдън, подобно на Тръмп, има значителен брой мегасилни бизнесмени, готови да инвестират богатство в търсене на победата на кандидата, който според тях ще защити по-добре техните интереси. 


Румънското правителство ще атакува в Конституционния съд ревизията на бюджета,

Румънското правителство ще атакува в Конституционния съд ревизията на бюджета, ...

......... ще имаме проблеми с дефицита. Заедно с моите колеги, със специалисти от СДП, намерихме необходимите ресурси. В министерството на финансите тези пари съществуват. Могат да се използват и да дадем на пенсионерите това, което им се полага. И това не е милостиня, това е право (...)", коментира лидерът на социалдемократите.


Баровете и ресторантите във френския средиземноморски град Марсилия ще трябва да

Баровете и ресторантите във френския средиземноморски град Марсилия ще трябва да ...

......... ограничават до 1000 души.Министърът отбеляза, че ситуацията продължава да се влошава, но все още имат време да реагират.Кметът на Марсилия Мишел Рубирола написа в "Туитър", че е "изумена и ядосана" от решението на френското правителство."Не е проведена консултация с марсилското кметство. Нищо в здравната ситуация не оправдава тези съобщения", добави Рубирола.


еверна Корея е застреляла южнокорейски представител и е изгорила тялото му. Това

еверна Корея е застреляла южнокорейски представител и е изгорила тялото му. Това ...

......... на западния граничен остров Йонпьон.Според разузнавателни източници мъжът е бил заловен от севернокорейските власти в териториалните води на Северна Корея, бил е разпитан на борда на патрулен катер, след това застрелян, а накрая тялото му е било залято с бензин и запалено.Според военен източник южнокореецът е опитал да дезертира в Северна Корея.


Северна Корея е застреляла южнокорейски представител и е изгорила тялото

Северна Корея е застреляла южнокорейски представител и е изгорила тялото ...

......... Робърт Ейбрамс заяви в интервю миналия месец, че Северът е въвел нова "буферна зона" от един до два километра по китайската граница. Той също така каза, че Северна Корея разполага със сили за специални операции с нареждане да "стрелят, за да убият" всеки, който се опитва да мине през границата.


очти никой не осъзнава, че производството на хранителни стоки създава

очти никой не осъзнава, че производството на хранителни стоки създава ...

......... Германия са прекалено евтини и в безмилостната конкурентна битка между търговските вериги често се превръщат в малоценна стока за боклука.Остава само да се види дали евентуалното маркиране на стоките с реалните им цени ще доведе до преосмисляне на потребителското поведение или хората ще продължат да се ръководят предимно от цената.


Британската полиция съобщи, че е заловила 1 тон кокаин, укрит

Британската полиция съобщи, че е заловила 1 тон кокаин, укрит ...

......... като полицията разбила криптирана услуга за комуникиране, използвана от престъпниците. „Тази операция предотврати появата по нашите улици на голямо количество кокаин, по наши оценки цената му на улицата е поне 100 милиона лири“, заяви Ники Холанд, началник отдел „Разследвания“ в британската Национална агенция за борба с престъпността.  По публикацията работи:


Иконата на френския шансон Жулиет Греко (Juliette Gréco) почина на 93-годишна възраст,

Иконата на френския шансон Жулиет Греко (Juliette Gréco) почина на 93-годишна възраст, ...

......... кариерата ѝ на певица е изключително успешна, като популярността ѝ добива световен мащаб. По-късно, със смяната на поколенията, интересът към нейните изпълнения спада, но тя продължава да записва и концертира до наши дни.През 1982 г. издава първата си автобиографична книга, а впоследствие излизат още документални книги, също както и филмов материал.


ООН и британското правителство съобщиха, че ще организират среща на

ООН и британското правителство съобщиха, че ще организират среща на ...

......... ще работи през цялата климатична седмица. Тя представлява международна среща на високо равнище, организирана от НПО "Клаймит груп", съвместно с град Ню Йорк и ООН. През тази седмица ще има дискусии, прожекции на филми и пърформънси на тема глобално затопляне. Много от проявите ще са виртуални заради пандемията от коронавирус.


Най-малко 51,6 милиона души по света са засегнати от наводнения, суши

Най-малко 51,6 милиона души по света са засегнати от наводнения, суши ...

......... пандемията, така и от наводнения или бури.Анализът също така показва, че поне още 2,3 милиона души са били засегнати от големи пожари и около 437,1 милиона души в уязвими групи са били изложени на екстремни горещини.Същевременно тези хора се борят с прякото въздействие на COVID-19 върху здравето или мерките, приложени към ограничи разпространението му.


Хънтър Байдън - син на кандидата на Демократическата партия за президент

Хънтър Байдън - син на кандидата на Демократическата партия за президент ...

......... пръстен за проституция и трафик на хора“, се казва в доклада. Твърдението не е подкрепено с подробности. Позовавайки се на данни, получени от Министерството на финансите, авторите на документа "посочват потенциално престъпна дейност, свързана с транзакции между Хънтър Байдън, неговото семейство и партньори и украински, руски, казахстански и китайски граждани".