България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване ...

......... съвет е да допринася за мира, стабилността и сигурността в региона. "Балканите имат потенциал и ние сме тук, за да използваме възможностите за развитие според нашите интереси, а не само според дневния ред на трети страни", каза Ципрас. Той съобщи, че страната му обмисля да се включи в инициативата 16+1.


Американският президент Доналд Тръмп даде първата държавна вечеря от встъпването

Американският президент Доналд Тръмп даде първата държавна вечеря от встъпването ...

......... Робъртс, 94-годишният бивш държавен секретар Хенри Кисинджър, шефът на "Епъл" Тим Кук и двама шампиони от зимните олимпийски игри. Сред гостите бяха още дъщерята на Тръмп Иванка и нейния съпруг. Визитата на Еманюел Макрон ще бъде последвана от посещение на германския канцлер Ангела Меркел, която пристига в САЩ в петък.


Варна ще е домакин на 7-та международна конференция „Пристанища и

Варна ще е домакин на 7-та международна конференция „Пристанища и ...

......... Варна ще е домакин на 7-та международна конференция „Пристанища и корабоплаване по Черно море " през месец май. Форумът е сред най-престижните международни събития в областта на морския транспорт. Очаква се в него да вземат участие над 300 представители на световни компании от морския бранш. Варна


Наричат я

Наричат я "Желязната лейди": Мерал Акшенер е смятана за най-силния ...

......... 18% от общо 55-те милиона турски гласоподаватели, казва социологът Йозер Сенчер и добавя: "Всички кандидати, които ще се изправят срещу Ердоган, трябва да се съобразят с този факт. А Мерал Акшенер би трябвало да си зададе въпроса дали може да привлече тези гласове и при нужда да подобри стратегията си".


Партия АБВ се готви усилено за очакваните предсрочни избори. Това

Партия АБВ се готви усилено за очакваните предсрочни избори. Това ...

......... предстоящи избори". В Шумен Румен Петков отправи критики и към опозицията в лицето на БСП: "Не разбирам опозицията в парламента. Това означава, че БСП и там още някой, който се прави на опозиция в парламента са смачкани от страх. В това си състояние БСП не може да бъде парламентарна алтернатива".


Строителните дейности на плаж

Строителните дейности на плаж "Делфин" са в съответствие с одобрената ...

......... до плажа. Заради стръмния терен към ивицата община Царево е внесла в РИОСВ-Бургас предложения за осигуряване на трасе до морския плаж. Изискано е становище от дирекцията на природен парк "Странджа", за да се намери най-подходящото място за осигуряване на пешеходния достъп към плажа, който да е щадящ за околната среда.Германският министър на външните работи Хайко Маас обвини сирийския лидер

Германският министър на външните работи Хайко Маас обвини сирийския лидер ...

......... на ООН "крие опасно предизвикателство за способността на международната общност да действа".Германия, Белгия и Израел се съревновават за две места в съвета, запазени за западноевропейски и други страни.На изборите през юни ще бъдат избрани общо пет страни, които да влязат в него като непостоянни членки за срок от две години.


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров посети Крим. Той твърдо отстоя

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров посети Крим. Той твърдо отстоя ...

......... от търговия с Русия, но това ни е отнето. Защо да играем по тази игра? Не трябва да воюваме с Русия, а да поддържаме икономически взаимоотношения! Вече 30 години се водим част от този евроатлантически свят, а той не ни даде нищо", заяви лидерът на "Атака".  По публикацията работи: Венцислава Вельова


Ако президентът иска да се занимава с оперативна политика, може

Ако президентът иска да се занимава с оперативна политика, може ...

......... НАТО и ЕС и само то тази позиция ще формира позицията си. Тома Биков, ГЕРБ: Аз не бих отишъл в Крим, защото смятам, че това не е в национален интерес на България. Страната ни няма никаква полза от преразглеждане на държавни граници в Европа и от маргинализиране на международното право.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева потърси подкрепа от Германия

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева потърси подкрепа от Германия ...

......... който ръководеше отминалото естонско - Клен Яратс.Клен Яратс - директор на Европейския департамент към правителството на Естония: Дотук се справяте добре. Не можем да сме недоволни, че вече приключихте част от работата, която ние оставихме недовършена. Казва, че председателството минава по-лесно, отколкото е очаквал, а резултатите от българското тепърва предстоят.


"Ние разширихме закона в няколко посоки - едната е, че ...

......... Това са хората, които видяхме, че няма да има съдебна реформа, че в миналия парламент скритият коалиционен партньор е ДПС и влязохме в опозиция. Няма смисъл да каниш всички в едно обединение. Има смисъл да вземеш принципните хора, които след това може да разчиташ да водят тежките битки с теб.Трето поредно заседание на Съвета за сътрудничество между България, Румъния,

Трето поредно заседание на Съвета за сътрудничество между България, Румъния, ...

......... Тук искам да обърна внимание на свързването на пристанищата в Гърция с тези на Черно море и с Дунава. Много важен е и инфраструктурният проект между Солун, София и Букурещ, който ще доведе до увеличаване на пътникопотока и на броя на туристите от Румъния и България към Гърция и обратно.


Около тази позиция се обединиха участниците в конференция в Европейския

Около тази позиция се обединиха участниците в конференция в Европейския ...

......... т. нар. виртуална валута, която има легално измерение на своята циркулация, но която едновременно с това може да бъде предмет на множество престъпления като измами и за която подготовката за разследване на такива престъпления не е особено висока".Еврокомисията ще предложи и общоевропейски механизъм за координация в случай на широкомащабни кибератаки.


България, Румъния, Гърция и Сърбия ще предложат общи за страните

България, Румъния, Гърция и Сърбия ще предложат общи за страните ...

......... винаги е с жертви и огромни разрушения. Не са леки решенията на Вучич, но без да преглътнем Косово и Босна и Херцеговина не може Балканите да вървим напред", заяви Бойко Борисов. Той обясни, че приемането на Сърбия в ЕС ще е връщане на страната в Европа, където й е мястото.


Миньори от "Мини Марица-изток" протестираха в София с искания да

Миньори от "Мини Марица-изток" протестираха в София с искания да ...

......... всичко трябва да се изчака решение във връзка с искането за дерогация за ТЕЦ у нас заради новите екологични норми, гласувани на европейско равнище.Петкова смята през следващата седмица да посети дружеството, за да се запознае на място с актуалната обстановка в мините и диалогът да продължи.По публикацията работи: Веселина Йорданова


България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване

България, Румъния, Гърция и Сърбия формират работни групи за ускоряване ...

......... тук, за да използваме възможностите за развитие според нашите интереси, а не само според дневния ред на трети страни", каза Ципрас. Той съобщи, че страната му обмисля да се включи в инициативата 16+1. Борисов: Политическият елит на Балканите мисли за мир и просперитет Следващата среща на ПСЮИЕ е в КосовоАко президентът иска да се занимава с оперативна политика, може

Ако президентът иска да се занимава с оперативна политика, може ...

......... и ЕС и само то тази позиция ще формира позицията си. Аз не бих отишъл в Крим, защото смятам, че това не е в национален интерес на България. Страната ни няма никаква полза от преразглеждане на държавни граници в Европа и от маргинализиране на международното право, заяви Тома Биков.  


Слух, че свидетелят за подкуп на бившия кмет на “Младост”

Слух, че свидетелят за подкуп на бившия кмет на “Младост” ...

......... не иска постоянния му арест. Чухме такива нещо, но не знаем със сигурнот. Не е изключено да е така, каментира Ирен Савова, адвокат на зам. кметицата Биляна Петрова. Както ПИК събощи, адвокатите на обвиняемите са получили по телефона покана да се явят утре в националната следствена служба за нови обвинения.


Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че промените в закона, които връщат

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че промените в закона, които връщат ...

......... Една от основните насоки за решаването на демографската криза е чрез привличане на наши сънародници с български произход от трети държави. В това отношение знаете, че имаме успехи. Ние облекчихме сезонната заетост, облекчихме условията за „синя карта“, премахнахме всякакви ограничения за лица от трети държави с български произход“, каза Симеонов.


България, Румъния, Гърция и Сърбия обсъдиха конкретни проекти за развитието

България, Румъния, Гърция и Сърбия обсъдиха конкретни проекти за развитието ...

......... на Съвета на ЕС. Те откроиха приоритета Западни Балкани и потвърдиха подкрепата си за процеса на евроинтеграция на страните от региона. Президентът Александър Вучич благодари за ангажираността към Западните Балкани и конкретно към Сърбия и подчерта готовността и на четирите страни от Съвета за ускоряване на реализацията на инфраструктурните проекти.


Социалният министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда

Социалният министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда ...

......... с акт на правителство. Поради оставката на премиера на Армения, очакванията са, че този процес ще се забави, каза министърът и допълни, че българската страна очаква, след като се нормализира обстановката, стъпките по утвърждаването на акта от арменска страна да продължат и да се стигне до прилагане на подписаното споразумение.


България, Гърция и Румъния трябва да помогнат на Сърбия за

България, Гърция и Румъния трябва да помогнат на Сърбия за ...

......... държава на Балканите да има проблем, той винаги е общ. Ние искаме инфраструктура, искаме пристанища, искаме свързаност, искаме да напреднем в икономически план", каза още Борисов. Сръбският президент даде заявка, че иска Сърбия да бъде следващата държава-членка на ЕС. Александър Вучич получи подкрепата, както на Гърция, така и на Румъния.


Никога не съм имал нито съветник, нито пиар, нито каквото

Никога не съм имал нито съветник, нито пиар, нито каквото ...

......... всичко излиза наяве. И аз на вашите читатели и зрители мога да им кажа: "Не, процент, в ЧЕЗ - по никакъв начин. Няма. Не. Никакъв интерес".- Къде се виждате след пет години? - След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави. Но само Господ разполага.  


България, Румъния, Гърция и Сърбия, наричани още Балканска четворка, ще

България, Румъния, Гърция и Сърбия, наричани още Балканска четворка, ще ...

......... 15 години и сега в София ще подновим дискусията за Западните Балкани, допълни Ципрас. Идеята за срещата ЕС-Западни Балкани бе инициирана в този формат, когато се срещнахме във Варна, припомни гръцкият министър-председател. Българското председателство е Балкански успех, трябва следващите председателства на Австрия и Румъния да продължат линията, заяви още Ципрас.


"Горд съм с политическия елит на Балканите". Това обяви министър-председателят ...

......... припомня, че по-рано днес премиерът обяви пристигането си в Букурещ чрез пост в личния се фейсбук профил, където сподели и снимки от летището. В началото на деня Борисов бе пък в Словения, където в Бърдо при Краню направи важно изказване за ролята на Балканите в ЕС. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: Фокус


В Белия дом започна срещата между френския президент Еманюел Макрон

В Белия дом започна срещата между френския президент Еманюел Макрон ...

......... кремаво-златната гама. Порцелановите сервизи са от времето на Клинтън и Буш. Менюто включва американски кулинарни традиции с френско влияние като торта с козе сирене и агнешки котлети с ястие от Ню Олриънс.Президентът Тръмп е предложил селекция вина, символизиращи историческото приятелство, като например, бяло вино от бургундски сорт, отглеждан в Орегон.


Традиционно на 1 май пред Паметника на Незнайния воин призоваваме

Традиционно на 1 май пред Паметника на Незнайния воин призоваваме ...

......... прави такива неща без да има политически гръб. Георги Свиленски определи като циничен случая с Емил Христов. По думите му по-големият проблем е това, че ГЕРБ казва, че застава зад него. Свиленски каза още, че не вижда основание да искат оставката на Явор Нотев и според него няма никакъв проблем.


Ожесточени протести в Никарагуа взеха 27 жертви през последните 7

Ожесточени протести в Никарагуа взеха 27 жертви през последните 7 ...

......... е вицепрезидент на страната.Под натиска на кървавите протести, Ортега се отказа от реформа. Демонстрациите, обаче, продължават. Протестиращите обявиха, че ще сложат край на "семейна диктатура", както наричат управлението на президентската двойка.Никарагуа е една от най-бедните държави в Латинска Америка. В световната класация за бедност, тя се нарежда на 169-то място.


Когато фактите говорят, брюкселските лицемери и българските им микрофони мълчат

Когато фактите говорят, брюкселските лицемери и българските им микрофони мълчат ...

......... изпращат: "един мармот да завива в станиол каквото е останало от трапезата? Отношението към гражданите в източната част, което е образец за колониален манталитет, не противоречи ли на лицемерните лозунги за "общи европейски ценности"? Що за обща ценност може да бъде идеята да продаваш по-некачествено детско мляко на географски принцип?".


 В предаването Още от деня по БНТ депутата от ГЕРБ

 В предаването Още от деня по БНТ депутата от ГЕРБ ...

......... обещаваше, че ще направи всичко възможно никога да не седне в креслото на министър-председателя! Ама, това изобщо не е политическо лицемерие, това може би според Биков не е и ибрикчийство, но според всеки нормален българин е поведение достойно за презрение, а презрените нямат право да говорят за политическо лицемерие!  


Европредседателството преминава много успешно. Предишният председател на ЕС Естония не

Европредседателството преминава много успешно. Предишният председател на ЕС Естония не ...

......... от успехите на правителството. А те са много - икономически растеж, ръст на заплати и пенсии, борба с контрабандата на всички нива, успехи на външнополитическата сцена. Българските граждани се интересуват от бъдещата работа, която имаме да свършим. Говоря основно за инфраструктурните проекти", разкри Цветанов.   ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


В Букурещ тази вечер се провежда третата лидерска среща в

В Букурещ тази вечер се провежда третата лидерска среща в ...

......... аз съм убеден, че канцлерът Меркел ще помогне много, за да дръпнат Балканите напред. Защото всички си дават ясна сметка, че Балканите могат да бъдат проспериращо и добро място за живеене и в същото време – с един арест или едно убийство да експлодира или Косово, или Босна и Херцеговина“.


В официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук българският представител

В официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук българският представител ...

......... европейски ценности“? Що за обща ценност може да бъде идеята да продаваш по-некачествено детско мляко на географски принцип? А решение има. Предлагали сме го в НС, беше отхвърлено, пак ще го предложим. Решението е чуждите вериги да бъдат задължени да предлагат определен процент местна продукция, произведена в България", завършва Джамбазки.


„Системите за производство на суровини и хранителни продукти е необходимо

„Системите за производство на суровини и хранителни продукти е необходимо ...

......... представен в края на месец май или началото на юни.„Бих искал да подчертая важността на ефективното политическо сътрудничество с Европейския парламент и националните парламенти по тази приоритетна за всички нас тема“, каза още министър Порожанов. Участие в заседанието взеха и депутатите Ирена Димова от ГЕРБ и Бюрхан Абазов от ДПС.


Редовното правителствено заседание ще се проведе утре, 25 април, от

Редовното правителствено заседание ще се проведе утре, 25 април, от ...

......... за одобряване на допълнителни разходи по бюджетите на Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи за 2018 г. Правителството ще приеме проект на програма за сътрудничество между Министерството на образованието и науката на България и просветното министерство на Хърватия в областта на науката и образованието за периода 2018-2021 г.


На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата

На днешното заседание на Комисията по енергетика бяха изслушани петимата ...

......... със стаж в енергетиката, един със стаж в областта на водоснабдяването и един измежду членовете с опит в областта на правото или икономиката.В четвъртък депутатите трябва да изберат четирима от петимата изслушани в комисията кандидати. Избран ще бъде кандидатът, за когото са гласували повече от половината депутати в пленарна зала.


Възможно е още до края на тази седмица да бъде

Възможно е още до края на тази седмица да бъде ...

......... да започне с антикорупционен орган. "Тази демокрация трябваше да започне най-напред с един такъв орган и на следващия ден да падне член 1 от Конституцията и да започнат демократичните промени. Ако това беше станало, днес България щеше да е много по-напред от другите източни народи, които направиха преход", каза Гърневски.


„Пристигнах в Букурещ, където ще проведем четиристранна среща с балканските

„Пристигнах в Букурещ, където ще проведем четиристранна среща с балканските ...

......... на 3 октомври миналата година във Варна. Там стана ясно, че България, Гърция и Румъния ще работят заедно за присъединяването на Сърбия към ЕС и за политически, и икономически стабилитет на Балканите. Във Варна четирите страни стигнаха до извода, че имат нужда от енергийна независимост. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Смолян, Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р

Смолян, Народните представители от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и д-р ...

......... за да има време и за изследвания, а не всеки да се спасява поединично“, отбеляза д-р Събев. Сред кръводарителите в тазгодишната акция бяха представители на дамската структура на ГЕРБ, общински съветници, представители на общинското ръководство, симпатизанти на партията и граждани, които откликнаха на призива на д-р Дариткова, отправен във Фейсбук.


Европредседателството преминава много успешно. Предишният председател на Ес Естония не

Европредседателството преминава много успешно. Предишният председател на Ес Естония не ...

......... като по този начин отклоняват вниманието от успехите на правителството. А те са много - икономически растеж, ръст на заплати и пенсии, борба с контрабандата на всички нива, успехи на външнополитическата сцена. Българските граждани се интересуват от бъдещата работа, която имаме да свършим. Говоря основно за инфраструктурните проекти", разкри Цветанов.  


След като в началото на април без реално противопоставяне премина

След като в началото на април без реално противопоставяне премина ...

......... обаче прие предложение на ГЕРБ, с което се приема само да се уведомява КЕВР, когато някое енергийно дружество реши да продава 20% или по-голям дял. Сега на ход са депутатите в пленарна зала, които трябва да гледат променените текстове от Закона за енергетиката, но вече на второ, окончателно четене.  


В Букурещ започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между

В Букурещ започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между ...

......... в контекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в региона и подкрепата за евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани.Първата четиристранна среща беше проведена във Варна, а неин домакин беше министър-председателят Бойко Борисов. Второто събиране на формата България, Румъния, Сърбия и Гърция беше организирано в Белград от президента Александър Вучич.


От парламентарната група на ГЕРБ разпространиха официална позиция по повод

От парламентарната група на ГЕРБ разпространиха официална позиция по повод ...

......... Тъй като не могат да предложат реална алтернатива, от БСП прегърнаха подхода с измислянето на скандали като единствена възможност да попаднат в новините. Осъзнавайки всичко това, от ПГ на ГЕРБ категорично няма да се поддадем на провокацията. Ние заставаме твърдо зад Емил Христов и той няма да подава оставка".  


Парламентарната група на БСП иска оставката на зам.-председателя на Народното

Парламентарната група на БСП иска оставката на зам.-председателя на Народното ...

......... Луис Алварадо, президентът на форума, се е подиграл с труда на младата генерация изобщо. "Тази конференция беше учебникарски пример затова какво не е включване на младите хора в Европа", каза той и припомни, че един от приоритетите на Българското председателство е бъдещето на Европа и младите хора в него. /news.bg


Със смесени чувства съм по повод ареста на Десислава Иванчева.

Със смесени чувства съм по повод ареста на Десислава Иванчева. ...

......... каже, че Иванчева е светела цялата, едно е да ти светят ръцете, друго е да светиш по тялото. Има основни принципи в действията на органите на реда, на които не трябва да отстъпваме. Подкупа е бил на траншове, за какво са били те, предвид операцията", попита още ген. Румен Миланов.


Срещата между френският президент Еманюел Макрон и американския Доналд Тръмп

Срещата между френският президент Еманюел Макрон и американския Доналд Тръмп ...

......... се съсредоточи върху съдбата на ядрената сделка с Иран и трансатлантическите търговски връзки.Тръмп и Мелания поздравиха Макрон и съпругата му Бриджит на стъпалата на Белия дом. След това двете президентски двойки вечеряха в "Маунт Върнън" - имението на първия американски президент Джордж Вашингтон. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! Източник: Канал 3


Бойко Борисов не крие, че е научил важни уроци от

Бойко Борисов не крие, че е научил важни уроци от ...

......... прекланя се и цени високо това което са направили за България. И всяка антируска позиция среща неодобрение в българското общество. И затова ние имаме своите културни, исторически, прагматични отношения с Русия. Както виждате и президента Путин и премиера Медведев, когато поискам разговор, говорим", допълва премиерът.По публикацията работи: Вера К. Александрова


Очаквам сериозна парламентарна подкрепа за отмяната на забраната за тютюнопушене

Очаквам сериозна парламентарна подкрепа за отмяната на забраната за тютюнопушене ...

......... непушачи като мен."Очаква се още тази седмица партията, чиито лидер е Валери Симеонов, НФСБ, след обсъждане в групата на Обединените патриоти да предложи законопроектите за обсъждане в пленарна зала. Законопроектът за промени в Закона за здравето, с които старият режим на тютюнопушене да бъде върнат, е изготвен от НФСБ. /news.bg


Парламентарната група на ГЕРБ категорично няма да участва в поредния

Парламентарната група на ГЕРБ категорично няма да участва в поредния ...

......... могат да предложат реална алтернатива, от БСП прегърнаха подхода с измислянето на скандали като единствена възможност да попаднат в новините", се казва в позицията. От парламентарната група заявяват, че категорично няма да се поддадат на провокацията, и обявяват, че твърдо седят зад Емил Христов и той няма да подава оставка.


Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния,

Започна Съветът за сътрудничество на високо равнище между България, Румъния, ...

......... контекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в региона и подкрепата за евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани. Първата четиристранна среща беше проведена във Варна, а неин домакин беше министър-председателят Бойко Борисов. Второто събиране на формата България, Румъния, Сърбия и Гърция беше организирано в Белград от президента Александър Вучич.


От парламентарната група на ГЕРБ разпространиха официална позиция по повод

От парламентарната група на ГЕРБ разпространиха официална позиция по повод ...

......... . Тъй като не могат да предложат реална алтернатива, от БСП прегърнаха подхода с измислянето на скандали като единствена възможност да попаднат в новините. Осъзнавайки всичко това, от ПГ на ГЕРБ категорично няма да се поддадем на провокацията. Ние заставаме твърдо зад Емил Христов и той няма да подава оставка".


Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника

Работодатели и синдикати не се разбраха за промените в Правилника ...

......... облекчава се и режимът за сезонни работници. Завишават се квотите за наемане на чужди работници от трети държави от 10 на 20%, а за малките и средни предприятия от 10% на 35%. Бисер Петков заяви, че напредват разговорите по постигането на спогодби за трудовата миграция с Армения, Украйна и Молдова.


Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността ...

......... през последните седмици, че териториалните придобивки и ескалацията на бойните действия не водят до политическо решение на конфликта, а напротив“. Де Мистура подчерта, че главното хуманитарно предизвикателство в момента е в северната сирийска област Идлиб, където под контрола на бунтовниците се намират два милиона и половина бежанци и местни жители.


В Словения по време на срещата на върха на Процеса

В Словения по време на срещата на върха на Процеса ...

......... във всички държави-членки. Премиерът Борисов изтъкна за пореден път и ролята на регионалното сътрудничество като ключово за напредъка в икономическата, политическата и сферата на сигурността. Управлението на мигрантската криза и отношенията между държавите на Балканите пък бяха акцентите в срещата между министър-председателя Бойко Борисов и премиера на Словения Мирослав Церар.


Не е работа на миньорите да се занимават с цената

Не е работа на миньорите да се занимават с цената ...

......... подобава.Той дори се пошегува, че е нужна поименна проверка, предвид липсата на голяма част от синдикалистите и работодателите. Оказа се, че протестът на миньорите е възпрепятствал и народният представител, който трябваше да представи Законопроекта за промени в КСО. Заради многолюдния миньорски протест и той закъсня за заседанието на НСТС. /news.bg


Приетата декларация на срещата в словенския град Бърдо при Краню

Приетата декларация на срещата в словенския град Бърдо при Краню ...

......... в приоритетите на ЕС по време на Българското председателство. Ускоряването на процеса на приемане на страните от Западните Балкани в ЕС е един от приоритетите на нашето европредседателство. Премиерът отново заяви, че очаква лидерите на страните от Западните Балканит и ЕС по време на срещата в София на 17 май.


Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата ...

......... на работника или служителя, министър Петков уточни, че на заседанието не е било постигано съгласие за поемане от работодателите на разходите, свързани с устройствата за достъп до информационната система, създадена от работодателите, и заплащане на наем на интернет, ако такъв е необходим за достъп до тази система, както предлага КНСБ.


През тази седмица левите депутати ще внесат искане за оставката

През тази седмица левите депутати ще внесат искане за оставката ...

......... "Никой от нас не очакваше, че България ще влезе в центъра на информационния поток със събитието Европейска младежка конференция, за съжаление, със скандал", коментира той. Проблемът е, че младежите бяха организирани да ръкопляскат на Борисов и лекторите, а не да им бъдат чути проблемите, посочи Свиленски.По публикацията работи: Камелия Цветанова


"Аз съм скептичен, че тази сделка ще стане, но това ...

......... никакви съобщения по темата.Преди седмица министърът на енергетиката Теменужка Петкова посочи, че ако сделката с "Инерком" "не се получи", то ще започнат преговори с втория кандидат.Междувременно депутатите отхвърлиха идеята Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР) да контролира сделки при прехвърляне на над 20% от капитала на енергийни дружества. /money.bg


Не е работа на миньорите да се занимават с цената

Не е работа на миньорите да се занимават с цената ...

......... миньорите е възпрепятствал и народният представител, който трябваше да представи Законопроекта за промени в КСО. Заради многолюдния миньорски протест и той закъсня за заседанието на НСТС. Петкова и синдикати не се разбраха за цената на въглищата, готви се протест Няма да протестират всички, които могат, за да не става Апокалипсис


До тук се изговориха много неща и се представиха много

До тук се изговориха много неща и се представиха много ...

......... дам конкретна информация за следващи арести, но случаят Иванчева не е първият с подобен арест. Това не е изолиран случай. Само на следващият ден бе арестуван шеф на районно управление с подкуп. Критикувайки нас, които спазваме закона, критикувате себе си – тези, които създават закона", завърши главният прокурор Сотир Цацаров.


Шумен. Междуинституционалните проблеми, особено във времето на европредседателството ни, дават

Шумен. Междуинституционалните проблеми, особено във времето на европредседателството ни, дават ...

......... той ще бъде гост на областната Областната отчетно- изборна конференция, на която трябвада бъдат избрани и делегатите за насрочения на 19 май Трети редовен конкрес на ПП АБВ. Шуменската квота е от 20 делегати. Румен Петков посочи, че партията е в кондиция и в състояние на организационно оживление. Ивелина ИВАНОВА


Европол действа проактивно, анализираме как се ситуират заплахите. Това стана

Европол действа проактивно, анализираме как се ситуират заплахите. Това стана ...

......... на пазара и да навредят, затова трябва да сме подготвени, посочи Мисироли. Все повече интернет и цифровите технологии се използват във военни дейности, а според Мисироли са нужни завишени санкции. Трябва да установим коя е най-слабата брънка, коя страна е най-уязвима, според него. Киберзащитата е колективен спорт, отсече още той.


Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността

Предложението за промяна в закона за здравето, която връща възможността ...

......... ми бъде мнението, ако се постави темата", каза Борисов, цитиран от Дарик. Преди дни в предаването на "Седмицата" на Дарик подобно лично мнение, че няма нужда да се прави промяна в режима за пушене на закрито, изрази и депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия в НС Данаил Кирилов.


Очаквам сериозна парламентарна подкрепа за отмяната на забраната за тютюнопушене

Очаквам сериозна парламентарна подкрепа за отмяната на забраната за тютюнопушене ...

......... ограничения Категорично против Само в отделени за целта зали Да се разделят заведенията на две групи Напротив, да се забрани и на улицата Виж резултати Да, без ограничения Категорично против Само в отделени за целта зали Да се разделят заведенията на две групи Напротив, да се забрани и на улицата


Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата

Вицепремиерът Валери Симеонов Валери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата ...

......... темата за днешния протест на миньорите вицепремиерът изрази лично мнение, според което "не е работа на миньорите да се занимават с цената на въглищата". По думите му в правомощията на синдикатите е да имат претенции за условията на труд, заплащането и по въпроси, свързани със защитата на интересите на работниците.


Ръководителят на руската република Чечения Рамзан Кадиров обяви, че отдавна

Ръководителят на руската република Чечения Рамзан Кадиров обяви, че отдавна ...

......... действията на Вашингтон били заради това, че САЩ не можели да му простят, че се бори с тероризма, а на Талин - заради "лъжливо раболепие" пред американците. САЩ приеха т. нар. "закон Магнитски" през декември 2012 г. Той налага санкции срещу руснаци, които според американските власти са нарушавали човешки права.


В поредната критика към управляващите заради корупцията и

В поредната критика към управляващите заради корупцията и "изпусната държава" ...

......... от "БСП за България" ще внесат подписи за оставката му.Днес младежи от БСП отправиха критики към управляващите заради срещата на Европейския младежки форум в столицата миналата седмица, чиято организация правителството провалило. Според тях нямало реален диалог и изслушване на младите, а аплодисментите били режисирани. Предлагането на алкохол не било проблем.


Парламентарната група на БСП иска оставката на зам.-председателя на Народното

Парламентарната група на БСП иска оставката на зам.-председателя на Народното ...

......... каза той и припомни, че един от приоритетите на Българското председателство е бъдещето на Европа и младите хора в него. Саудитска Арабия - логичният избор за домакин на Европейския младежки форум Вероятно критиката на Алварадо щеше да звучи на място, ако не бе смесена с няколко допълнителни критики към организаторите


Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им

Въглищата са базова суровина за цялата енергетика. Ако цената им ...

......... се изчака решение във връзка с искането за дерогация за ТЕЦ у нас заради новите екологични норми, гласувани на европейско равнище.Министър Петкова се е ангажирала през следващата седмица да посети дружеството, за да се запознае на място с актуалната обстановка в мините и диалогът да продължи, информират от енергийното министерство.