София. Банско е номер едно и ще си остане такова.

София. Банско е номер едно и ще си остане такова. ...

......... като това е курорт, който е предпочитана дестинация не само у нас, но предлага услугите си и на световно ниво. Той поздрави присъстващите от името на министъра на туризма Николина Ангелкова и отбеляза, че за сезон 2017-18 година има 1 653 000 туриста, които е с 12% ръст. Лора КАЛЧЕВА


Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, заяви, че инцидентът

Съпругата на президента Румен Радев - Десислава, заяви, че инцидентът ...

......... си с водещия Слави Трифонов, Радева обясни, че то датира от 90-те години. "Съквартирантката в Студентски град го доведе една вечер, като се връщаше от купон. В 3 през нощта Слави започна да свири на виола. Впоследствие исках да емигрирам от България, а той ме разубеждаваше", спомня си още тя.


Украйна избра главата на новата си национална църква днес, отбелязвайки

Украйна избра главата на новата си национална църква днес, отбелязвайки ...

......... автокефалия на Украинската църква. Тогава бе обявено, че се отменя писмо на Синода от 1686 г., според което Киевската митрополия попада под юрисдикцията на Москва, възстановява каноничния статус на предстоятеля на УПЦ Киевския патриарх, патриарх на Киев и цяла Руско-Украинска църква Филарет и предстоятеля на Украинската автокефална православна църква Макарий.


"Трябва да инвестираме в наука и в лаборатории за научни ...

......... начин - да имаме и ние център, който да внедрява най-високите технологии и който да ни позволява да извършваме изследвания в различни области на науката - от физика, химия и ядрена физика до медицина и археология. По-късно в Аман президентът ще се срещне с представители на българската общност в Йордания.


Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията ...

......... от кметския екип. По време на разговора бяха обсъдени отличните условия и добрите възможности, които Банско предлага за развитие на зимния туризъм и които през последните години превърнаха Банско в предпочитана дестинация. Отчетено бе и че е наложително да се продължат усилията за реализиране на проекта за втори кабинков лифт.


"Тази година през зимния сезон очакваме 5 процента ръст на ...

......... Витоша, и то трябва да се използва.Според министър Ангелкова има потенциал за развитието на зимните спортове в Стара Планина, дори за развитие на нов зимен курорт.Николина Ангелкова подчерта, че развитието на туризма и в частност на зимния туризъм, трябва стриктно да се придържа към законодателството за опазването на околната среда.Банско. Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на

Банско. Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на ...

......... от кметския екип. По време на разговора бяха обсъдени отличните условия и добрите възможности, които Банско предлага за развитие на зимния туризъм и които през последните години превърнаха Банско в предпочитана дестинация. Отчетено бе и че е наложително да се продължат усилията за реализиране на проекта за втори кабинков лифт.


Приемането на ГЕРБ в Центристкия демократичен интернационал е признание за

Приемането на ГЕРБ в Центристкия демократичен интернационал е признание за ...

......... генералния секретар на Центристкия демократичен интернационал Антонио Лопес до председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. По време на среща на Изпълнителната комисия на Центристкия демократичен интернационал, провела се на 26 ноември 2018 г., кандидатурата на ГЕРБ за членство в организацията бе единодушно одобрена, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.


Съгласих се, защото предаването се казва

Съгласих се, защото предаването се казва "Втори план", а аз ...

......... , а той пък взе, че прие. Остана до 3 часа, тогава взе виолата и започна да свири, спомни си Радева за запознанството си с Дългия през 1990 г. Той ме убеждаваше, да не емигрирам, аз исках да напусна България, призна Десислава Радева. Така станала и офис мениджър в Каналето. 


Вътрешният министър на САЩ Райън Зинке ще подаде оставка в

Вътрешният министър на САЩ Райън Зинке ще подаде оставка в ...

......... началникът на кабинета на Белия дом Джон Кели обяви, че се оттегля в края на годината от поста. Кели ще бъде заменен от Мик Мълвейни, който ще заеме поста в началото на 2019 г. Мик Мълвейни ще оглави кабинета на Тръмп След като Джон Кели напусне в края на годината…


"Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в ...

......... г.) и Надежда (12 г.) - три от шестте деца на Петър Калайджийски; Димитринка Стоичкова (11 г.); близначките Ценка и Цветанка (13 г.) от семейството на Иван Димитров. След разстрела всички са заровени в плитък гроб, който на следващия ден е разкопан, а телата на загиналите са изгорени на клада.Енергийните проблеми на Европа е невъзможно да бъдат решени без

Енергийните проблеми на Европа е невъзможно да бъдат решени без ...

......... да се строят такива големи инфраструктурни проекти, тъй като се смята, че те имат огромно геополитическо влияние. В тази връзка ще се увеличават доставките на газ във втечнен вид с кораби", отбеляза той. Русия обвини САЩ в нелоялна конкуренция за "Северен поток-2" Спирали го с всички допустими и неприемливи методи


Протест срещу правителството избухна в белгийската столица Брюксел, съобщават местните

Протест срещу правителството избухна в белгийската столица Брюксел, съобщават местните ...

......... улиците днес. Хиляди полицаи бяха разположени в Париж, докато френското правителство призова протестиращите да не извършват насилие. Размирици също така имаше и в Лондон, където жълтите жилетки блокираха моста Уестминстър. Протестите на жълтите жилетки започнаха във Франция през миналия месец, когато хиляди хора протестираха срещу увеличаването на акцизите върху горивата.


Бившият македонски външен и вътрешен министър проф. Любомир Фръчковски заяви

Бившият македонски външен и вътрешен министър проф. Любомир Фръчковски заяви ...

......... реакции по отношение на работата на комисията по историческите въпроси между България и Македония.Още по тематаПредставили сме над 30 страници с бележки по македонските учебници по историяВ Гърция хвалят Каракачанов, че е казал истината за "македонския език"Що е то "македонски език" и може ли да бъде официално признат в ЕС?


Копривщица. Структурата на Жени ГЕРБ в София област проведе политически

Копривщица. Структурата на Жени ГЕРБ в София област проведе политически ...

......... върху дестинации като Долна баня, Пчелин и Костенец заради хубавата природа и минералните извори там", посочи министър Ангелкова. На свой ред Зорница Русинова отбеляза, че инвестициите в сферата на труда и социалната политика са показателни за стремежа на правителството да осигури достойни възнаграждения и добри условия за работа на гражданите.


Президентът Румен Радев и водената от него делегация пристигнаха в

Президентът Румен Радев и водената от него делегация пристигнаха в ...

......... му и водената от него делегация отпътуваха за официално посещение в Йордания до 17 декември © Владимир Шоков / БТАДнес президентът Радев ще посети съоръжението за научни експерименти SESAME, което е единствено по рода си в Близкия изток, а по-късно ще има среща с представители на българската общност в Йордания.Заседанието на Съвета за сигурност на ООН, на което ще

Заседанието на Съвета за сигурност на ООН, на което ще ...

......... Visar KryeziuЗападните страни и Русия обаче не могат да се договорят за формата на заседанието. Русия иска то да бъде открито за обществеността, а западните сили - да се състои при закрити врата.До понеделник председателстващият Съвета за сигурност ще направи допълнителни консултации, за да се осигури обща позиция по въпроса.


85 души бяха задържани в Париж в петия пореден уикенд

85 души бяха задържани в Париж в петия пореден уикенд ...

......... прояви на насилие, при които демонстранти изпотрошиха и плячкосаха магазини, издигнаха барикади по улиците, и после ги подпалиха, буйстваха в Триумфалната арка.Египетските власти ограничиха превантивно продажбата на жълти жилеткиЕгипетските власти ограничиха продажбата на жълти жилетки, станали символ на социалното движение във Франция, и тя вече е под полицейски контрол, съоб...


С майстори в кулинарията подготвяме карта на фестивалите, свързани с

С майстори в кулинарията подготвяме карта на фестивалите, свързани с ...

......... г. Инициативата набира все по-голяма популярност с всяка изминала година. В 16-те категории на конкурса се състезаваха 125 участници, а общият брой на гласувалите надхрърля 122 хил. Тези награди не са само признане за качеството на туристическия продукт, но и за всетдайната работа за всички участващи, заключи министърът на туризма.


Копривщица. Политиката с женско лице дава толерантност, търпение и внимание

Копривщица. Политиката с женско лице дава толерантност, търпение и внимание ...

......... догодина всички пенсии ще бъдат преизчислени и минималната ще стигне 220 лв. Брутният вътрешен продукт по време на управлението на Тройната коалиция беше едва 66,3 млрд. лв., а през 2019 г. ще стигне 116,4 млрд.“, информира Соколова и призова всички присъстващи да продължат активната си работа в интерес на гражданите.


В началото на следващата година у нас ще се появи

В началото на следващата година у нас ще се появи ...

......... От партията обещават и 10 нови линейки от Италия, които да бъдат предоставени на населените места с нужда от такива. Лидерът на "Европейска народна партия - България" подчерта, че със собствения си пример ще подтикне циганите да плащат данъци и сметки. "Те искат да плащат, но нямат собственост", добави Александров.


Президентът Румен Радев и водената от него делегация пристигнаха в

Президентът Румен Радев и водената от него делегация пристигнаха в ...

......... официално посещение до 17 декември по покана на крал Абдула Втори, с когото ще разговаря утре в Аман, предаде БТА.Днес президентът Радев ще посети съоръжението за научни експерименти SESAME, което е единствено по рода си в Близкия изток, а по-късно ще има среща с представители на българската общност в Йордания.


Антоново. Стотици жители и гости на община Антоново отдадоха почит

Антоново. Стотици жители и гости на община Антоново отдадоха почит ...

......... на помирение, на национално съгласие”, се казва още в обръщението на Нинова. Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Антоново представиха композиция, пресъздаваща трагедията с децата от Ястребино, а след това стотиците гости на честването поднесоха своите венци и цветя пред паметника на жертвите от селото, съпроводени от армейски духов оркестър.


Президентът Румен Радев и водената от него делегация пристигнаха в

Президентът Румен Радев и водената от него делегация пристигнаха в ...

......... посещение до 17 декември по покана на крал Абдула Втори, с когото ще разговаря утре в Аман, съобщи БТА. Днес президентът Радев ще посети съоръжението за научни експерименти SESAME, което е единствено по рода си в Близкия изток, а по-късно ще има среща с представители на българската общност в Йордания.  


"Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в ...

......... на Георги Струмски: "А от своите снимчици мили / право в нас вие поглед сте впили / и усмивката ваша, все съща, / във смеха на сина ми се връща, / зеленее се вашето цвете. / Не старейте! / Красиви бъдете! / Полетете с най-младите птици, /на детинството вечни връстници."


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със заместник-държавния секретар на САЩ Джон

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със заместник-държавния секретар на САЩ Джон ...

......... Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан днес, 15 декември 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. На срещата бяха обсъдени теми от двустранното сътрудничество, стратегическото партньорство и регионалната сигурност. По-рано днес премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев се срещнаха с Джон Съливан.


Хиляди протестиращи излязоха по улиците на френските градове в петия

Хиляди протестиращи излязоха по улиците на френските градове в петия ...

......... сложат край на протестите на "жълтите жилетки", но мнозина заявиха, че ще продължат да подържат натиска върху правителството. Правителството, както и няколко синдикати и опозиционни политици призоваха протестиращите да не излизат по улиците днес, след като четирима души бяха убити при нападение на коледния базар в Страсбург на 11 декември.


В украинския манастирски комплекс

В украинския манастирски комплекс "Света София" (Софийски Собор) започна събор, ...

......... автокефалия са дали другите автокефални църкви ще я признаят за такава, дали ще влязат в църковно и евхаристийно общение с нейните епископи и клирици и дали и как ще бъде вписана в диптиха на каноничните автокефални църкви, за да бъде споменаван нейния предстоятел от другите патриарси по време на Литургия.


Държавният глава Румен Радев е разговарял на

Държавният глава Румен Радев е разговарял на "Дондуков" 2 със ...

......... на Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчертал, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание.


Тази година през зимния сезон очакваме 5 процента ръст на

Тази година през зимния сезон очакваме 5 процента ръст на ...

......... Витоша, и то трябва да се използва.Според министър Ангелкова има потенциал за развитието на зимните спортове в Стара Планина, дори за развитие на нов зимен курорт.Николина Ангелкова подчерта, че развитието на туризма и в частност на зимния туризъм, трябва стриктно да се придържа към законодателството за опазването на околната среда.


В началото на следващата година на политическия небосклон в България

В началото на следващата година на политическия небосклон в България ...

......... партия – България” подчерта, че със собствения си пример ще подтикне ромите да плащат данъци и сметки. „Те искат да плащат, но нямат собственост”, добави Александров. От формацията все още не са водели разговори, нито с представените в парламента партии, нито с представители на политическото движение на Цветелин Кънчев „Евророма”.


Американският заместник държавен секретар Джон Съливан посети и българското военно

Американският заместник държавен секретар Джон Съливан посети и българското военно ...

......... ни се стреми към партньорство с бъдещия доставчик, подчерта Радев Припомняме, България и САЩ имат подписан Договор за сътрудничество в областта на отбраната на 28 април 2006. В него подробно се разглеждат различни аспекти на сътрудничество, включително и определяне на наказателната юрисдикция за престъпления, извършени при изпълнение на служебни задължения.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на ...

......... ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Джон Съливан даде висока оценка на двустранното сътрудничество в сферата

Джон Съливан даде висока оценка на двустранното сътрудничество в сферата ...

......... на Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчерта, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание.


БСП и ГЕРБ влязоха в пореден спор от парламентарната трибуна,

БСП и ГЕРБ влязоха в пореден спор от парламентарната трибуна, ...

......... за смяна на системата. И обяви две възможности - система на растеж, каквато била сега, и на разграбване, каквато била по времето на БСП. "Влезте в ролята на обединител на нацията и излезте от тази на конфронтатор. Не ви влиза в задълженията да сеете интриги във властите", каза още Гърневски


Президентът Румен Радев разговаря със заместник-държавния секретар на САЩ Джон

Президентът Румен Радев разговаря със заместник-държавния секретар на САЩ Джон ...

......... изграждането на интерконектори с нашите съседи, заедно с директните доставки на енергийни ресурси, повишават сигурността и водят до намаляване на цените, с което съответстват на националните интереси на България и на Европейския съюз, допълни Радев. Обсъдена беше и възможността за разширяването на двустранното сътрудничество в разработването на перспективни енергийни източници.


България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО. В това българският

България напълно изпълнява поетите ангажименти към НАТО. В това българският ...

......... ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта "Белене". "България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС", заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


„България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както

„България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както ...

......... „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ ...

......... ни да съхрани ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ ...

......... в преноса и търговията с газ, както и с проекта за АЕЦ "Белене". "България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС", заяви премиерът. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.    


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ ...

......... преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Най-малко 25 души са арестувани в събота сутринта в северния

Най-малко 25 души са арестувани в събота сутринта в северния ...

......... протести в Париж, припомни вътрешният министър Кастанер Шествията все по-често са съпроводени със стълкновение с полицията и безредици. Според МВР на Франция общото число на арестуваните от средата на ноември надхвърля 4 500 души. Според последната информация, в хода на протестите във Франция са загинали шестима участници на подобни акции.


Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ ...

......... ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта за АЕЦ „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Американският президент Доналд Тръмп назначи нов шеф на канцеларията си

Американският президент Доналд Тръмп назначи нов шеф на канцеларията си ...

......... за поста доведе до предположения в медиите, че заради напрежението в Белия дом кандидатите не са били много.Междувременно федерален съдия в Тексас обяви за противоконституционна здравната реформа на Обама - едно от най-важните постижения на предишния президент, което републиканците се бореха да отменят. Сега трябва да се произнесе Върховния съд.


Първите

Първите "жълти жилетки" започнаха да се събират тази сутрин за ...

......... данъците и като цяло срещу поскъпването на живота започнаха на 17 ноември. Оттогава всяка събота те прерастват в масови безредици в Париж. Тази социална криза започва да тежи все повече на икономиката, чийто растеж, който и без това е слаб във Франция, ще бъде още по-малък от прогнозите, отбеляза АФП.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на САЩ ...

......... съхрани ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“.``България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе работна среща ...

......... с БФТ, като подчерта, че спортното министерство обръща сериозно внимание на детско-юношеския тенис, поради което е създадена и тази програма.На срещата присъстваха още президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, турнирният мениджър на „Sofia Open“ Катерина Генова, изпълнителен директор на националния тенис център Георги Дончев и адвокат Елена Тодоровска.


Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи Мик Мълвейни за

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи Мик Мълвейни за ...

......... Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ще назначи Мик Мълвейни за изпълняващ длъжността началник на своята канцелария.ТръмпОсъден адвокат: Тръмп знаеше, че плащам на любовниците му да мълчатНово разследване в САЩ, свързано с ТръмпДжон Болтън обясни защо е невъзможна среща между Тръмп и Путин


София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на

София. Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-държавния секретар на ...

......... ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


От три години и половина армията няма доставчик на храна

От три години и половина армията няма доставчик на храна ...

......... се качат на самолетите след три години, защото все още не са подготвени", подчерта Каракачанов. И допълни, че все още не е ясно какви точно машини ще купи страната ни. По темата за изказванията му, свързани с Македония, които разбуниха духовете в обществото, вицепремиерът заяви, че "чашата му е преляла".


До голяма степен изборът на изтребители е политическо решение. Това

До голяма степен изборът на изтребители е политическо решение. Това ...

......... нередности в ДАБЧ подавани още 2014 г. От Илия Ангелов, за.-министър в кабинета "Орешарски" Военният министър коментира и билборовете с реклами на хомосексуалността, чийто текст гласи: "Няма страшно, това е просто любов". "Никой не е тръгнал да ги преследва тези хора. Имаш права, недей да се натрапваш", каза Красимир Каракачанов.


София. ПП АБВ категорично се противопоставя на решението на Косово

София. ПП АБВ категорично се противопоставя на решението на Косово ...

......... включително и от други балкански държави. В заключение двете страни в диалога изразиха становище, че засилването на добрите отношения между България и Сърбия минава през увеличаването на позитивното взаимодействие между местните органи на самоуправление на двете държави. Обсъдена бе и темата с културния обмен между съседните ни и приятелски народи.


Президентът Румен Радев и външният министър Екатерина Захариева са на

Президентът Румен Радев и външният министър Екатерина Захариева са на ...

......... Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с официална церемония от техни величества крал Абдула II бин ал-Хусейн и кралица Рания ал-Абдула на 16 декември. В Аман държавният глава ще се срещне с представители на нашата общност в Йордания и с йордански граждани, завършили образованието си в България.


„Ако Волен Сидеров има болка, да се лекува. Ние не

„Ако Волен Сидеров има болка, да се лекува. Ние не ...

......... - "Хан Аспарух", което румънците експлоатират, в Силистар има нефт. Не ни трябва тръбата на Турски поток. Трябва да използваме нашите ресурси и да кажем "Стига!". Да не забравим, че руснаците с години ни продаваха три пъти по-скъпа газ, отколкото на Германия. Защо така, нали сме братя“, попита риторично Валентин Касабов.


От 3 години и половина армията няма доставчик на храна.

От 3 години и половина армията няма доставчик на храна. ...

......... България да прави компромиси със своята история, заяви той. Ако не спре фалшификацията, аз ще гласувам против членството на Македония в НАТО, каза категорично Каракачанов.Така нареченият македонски език е измислен ’45 година. В името на какво да мълча. Аз си изразих моето мнение, не съм очаквал продкрепа, посочи военният министър.


Гръцката полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне антиправителствена акция

Гръцката полиция използва сълзотворен газ, за да разпръсне антиправителствена акция ...

......... за териториалната цялост на страната. Споразумението предвижда бившата югославска република да се преименува на Република Северна Македония, в замяна на което Гърция ще оттегли възраженията си срещу нейното присъединяване към НАТО и, евентуално, към Европейския съюз. САЩ: Гърция да не пречи на Македония за НАТО Атина става врата към Балканите


Няколко хиляди души излязоха по улиците на унгарската столица, за

Няколко хиляди души излязоха по улиците на унгарската столица, за ...

......... ще разглеждат случаи, свързани с дейността на правителството, гледани досега от общинските съдилища. Правителството обяви, че така ще се подобри функционирането на системата. Според правозащитници, този закон дава възможност за нарушаване независимостта на съда и политически контрол над него. Протестът премина мирно и не се стигна до сблъсъци с полицията.


Австралия ще признае Западен Ерусалим за столица на Израел, обяви

Австралия ще признае Западен Ерусалим за столица на Израел, обяви ...

......... преместено там, докато израелско-палестинският конфликт не бъде уреден по мирен път.© Архив / БТАМорисън уточни, че Австралия ще признае Източен Ерусалим за столица на държавата Палестина, едва когато бъде намерено мирно решение на основата на съвместното съществуване на две държави. Австралийското посолство в Израел ще си остане в Тел Авив.


Улицата принуди Валери Симеонов да си хвърли оставката. Всъщност това

Улицата принуди Валери Симеонов да си хвърли оставката. Всъщност това ...

......... започнаха от двете големи медии, телевизии, защото Валери Симеонов вкара Закона за хазарта и удари рекламите на тези две големи медии, говорим за десетки милиони евро.По думите му от атака срещу Валери Симеонов, тя е прераснала срещу такава срещу правителството. Валентин Касабов каза още, че битката с хазартния бизнес продължава.


От 3 години и половина армията няма доставчик на храна.

От 3 години и половина армията няма доставчик на храна. ...

......... България да прави компромиси със своята история, заяви той.Ако не спре фалшификацията, аз ще гласувам против членството на Македония в НАТО, каза категорично Каракачанов. Така нареченият македонски език е измислен  ’45 година. В името на какво да мълча. Аз си изразих моето мнение, не съм очаквал подкрепа, посочи военният министър.


Поръчах си чаша червено вино и си казах: ако е

Поръчах си чаша червено вино и си казах: ако е ...

......... Каракачанов по повод предизвикалите реакция на Скопие негови думи, че комисията, която се събира да реши спорните въпроси в общата история на двете държави няма никакъв напредък, а от македонска страна има нахалството да се спори и шикалкави.  Има една поговорка - ти го кръщаваш, то пърди, коментира днес Каракачанов. 


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за ...

......... на президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.Двамата министри ще продължат диалога от последната си среща през септември. Тя се проведе в Ню Йорк в рамките на 73-ата сесия на Общото събрание. Тогава основна тема на разговорите им бе Сирия и ситуацията в Близкия изток. /24chasa.bg


73 млн. лв. за акциз са дадени на земеделциСледващата седмица

73 млн. лв. за акциз са дадени на земеделциСледващата седмица ...

......... под селекционен контрол са изплатени по 542 лв. на крава за първите до 250 животни и по 434 лв. за всяка крава над първите 250. За месодайните крави сумата е почти наполовина по-ниска.По схемите за обвързано подпомагане са платени и пари за овце и кози майки и за биволи. /24chasa.bg


Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Йордания по

Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Йордания по ...

......... си държавният глава ще посети Центъра за подготовка на специалните сили „Крал Абдулах втори“, както и международният център за научни експерименти „Сезам“, единствен по рода си в Близкия изток. В Аман държавният глава ще се срещне с представители на общността ни и с йордански граждани, завършили образованието си в България.


На 21 декември ще бъде обявена обществената поръчка за изграждане

На 21 декември ще бъде обявена обществената поръчка за изграждане ...

......... на борсите за природен газ в Австрия и Чехия”, посочи Петкова.Министърът припомни още, че “Булгартрансгаз” предприема действия за придобиване на 20% дял в компанията, която ще е собственик на терминала за втечнен газ при Александруполис. Българската компания участва и в първия пазарен тест за резервиране на капацитет в терминала. /24chasa.bg


През програмен период 2014-2020 г. Република България участва в общо

През програмен период 2014-2020 г. Република България участва в общо ...

......... на сътрудничеството, обмяна на опит и добри практики, в съответствие с приоритетите на Европа 2020 за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. В същото време това им осигурява достъп и до постигнатите резултати при изпълнение на дейностите по програмите от партньорите в останалите държави, участващи в програмите, заявява още Аврамова. /БГНЕС


Президентът Румен Радев се отправя днес към Йордания за официално

Президентът Румен Радев се отправя днес към Йордания за официално ...

......... си държавният глава ще посети Центъра за подготовка на специалните сили „Крал Абдулах втори“, както и международният център за научни експерименти „Сезам“, единствен по рода си в Близкия изток.В Аман държавният глава ще се срещне с представители на общността ни и с йордански граждани, завършили образованието си в България. /bnr.bg


Винаги съм за една силна и обединена Европа и се

Винаги съм за една силна и обединена Европа и се ...

......... му, тя ще бъде прехвърлена към здравното министерство, за да си остане УМБАЛ. Премиерът допълни, че не желае МС да ръководи болници. "Молбата ми е парламентът да се съгласи тази болница да отиде в системата на здравеопазването и да ни освободят от отговорността за тази болница", каза още Бойко Борисов.


Винаги съм за една силна и обединена Европа и се

Винаги съм за една силна и обединена Европа и се ...

......... Меркел или от другата само Виктор Орбан. Много по-дейни в момента са Италия, Гърция, Кипър, Вишеградската четворка и т.н., уточни премиерът.Кабинетът "Борисов 3"Премиерът препоръчва нов F-16, макар че не иска да се меси Кабинетът предложи шефа на СДВР за нов главен секретарОтпуснаха още 33,4 милиона за отбрана. Борисов: Оправяйте казармите


Истинският ми страх е от мигрантската вълна, че другите няма

Истинският ми страх е от мигрантската вълна, че другите няма ...

......... Черно море и нагоре към Украйна, защото просто ще бъдем така засегнати, че няма да имаме шанс. Много, много, много вероятно. И за това искам тези геостратегически проекти да могат да минат през България, защото там където има газопроводи, там където има ядрени реактори война няма, каза Борисов. Очаквайте подробности.