Политика


Имаме пълно единодушие с

Имаме пълно единодушие с "Демократична България" и "Изправи се БГ! ...

... над енергийните, може би саботират, защото за мен това е вид саботаж, заяви Хиновски. Смятам, че трябва да бъде направена проверка на регулаторния ангажимент на държавната ТЕЦ Марица Изток 2. Тя е нарицателно за лошо държавно управление на енергийно дружество - това всички партии го признават, подчерта енергийният експерт.  


Министерството на земеделието ще направи всичко възможно, за да предотврати

Министерството на земеделието ще направи всичко възможно, за да предотврати ...

... ще има за горене на стърнища, което е напълно забранено. „Все още има хора, които в нощните часове запалват стърнищата си и след това викат пожарната за протокол, че неизвестни са ги запалили. Мисля, че нашите земеделски стопани трябва да проявят по-голяма отговорност”, призова проф. Бозуков.   Още от ПОЛИТИКА:


Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас,

Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас, ...

... сто, БСП 16,4%, а Демократична България 15,7 на сто. Дистанцията е в рамките на социологическата грешка, подчерта Живков. ДПС има 8,8 на сто, а ИБГНИ - 4,9 процента. Сред избирателите на всички парламентарно представени партии расте подкрепата към служебното правителство с изключение на ГЕРБ-СДС, каза още социологът. Още от ПОЛИТИКА:Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват

Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват ...

... вероятно подкрепата за тях се е увеличила, каза още социологът от "Маркет линкс“. Снимка: bTV Проучването е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс“, проведено е сред 1059 лица над 18 г. в страната в периода 21–28 юли 2021-ва г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.


За да се предотврати възникването на пожари за две седмици

За да се предотврати възникването на пожари за две седмици ...

... се е противопоставил на участие в тези мероприятия. Те имат оборудване и практика”, посочи той.Министърът уточни, че горските служители са оборудвани с високопроходими автомобили за първа реакция, но тяхното задължение не е да участват директно в работата на пожарникарите, а да ги подпомагат. Затова нямат и специализираната екипировка на огнеборците.  По публикацията работи:


Добре е, че в предложения кабинет от Има такъв народ

Добре е, че в предложения кабинет от Има такъв народ ...

... или БСП, а на България.  Относно изолация на ГЕРБ Огнян Герджиков каза, че ГЕРБ ще бъде държан извън властта, защото колкото и да са силни, не са най-силните: "Загубиха изборите, макар и с малко и не виждам да е блестящо бъдещето на ГЕРБ. Ерата ГЕРБ си отива", категоричен е той. Имаме пълно единодушие с

Имаме пълно единодушие с "Демократична България" и "Изправи се БГ! ...

... други съображения над енергийните, може би саботират, защото за мен това е вид саботаж, заяви Хиновски.Смятам, че трябва да бъде направена проверка на регулаторния ангажимент на държавната ТЕЦ Марица Изток 2. Тя е нарицателно за лошо държавно управление на енергийно дружество - това всички партии го признават, подчерта енергийният експерт.


"Наминавам само да попитам Тошко Йорданов кой ще носи отговорност ...

... че в момента БСП изививат ръцете на ИТН за коалиционни отстъпки, защото ИТН сами се завряха в безизходен ъгъл от едната хашлащина. Но да направиш за две седмици така, че на твоя фон Корнелия Нинова да звучи като гласа на разума е Еверест на самосаботажа и неможенето. Още от ПОЛИТИКА:


Никак не е сигурно, че предложението на ИТН ще бъде

Никак не е сигурно, че предложението на ИТН ще бъде ...

... събрание е малко по-култивиран за разлика от предишните. Прочетете още по темата: Проф. Огнян Герджиков: Ерата на ГЕРБ за добро или за зло приключи "Резултатът от изборите не е особена изненада, защото не се различава кардинално от това, което беше преди три месеца. Истината е, че е... Още от ПОЛИТИКА:


Въпросите са отправени публично в социалната мрежа според явно предпочитания

Въпросите са отправени публично в социалната мрежа според явно предпочитания ...

... ложи, сдружения, фондации и др.? Какво ще направите, ако предложеното от вас правителство бъде избрано без гласовете на ДБ и ИБГНИ? Считаме, че поставените от БОЕЦ въпроси представляват обществен интерес и очакваме вашите точни и изчерпателни отговори в същият публичен формат, както са и зададени.     Още от ПОЛИТИКА:


Общинският съветник от

Общинският съветник от "Демократична България" в София и бивш съдия ...

... преразглеждам оценката?". Отговорът е: "Нямам нищо против, ще ми е интересно" и чак тогава идват думите за понеделник сутрин и червения килим. По повод изтеклия разговор екипът на се свърза с момичето от чата. Тя категорично отхвърли да е имала подобни отношения и заяви, че .    Още от ПОЛИТИКА:Общинският съветник от

Общинският съветник от "Демократична България" в София и бивш съдия ...

... преразглеждам оценката?". Отговорът е: "Нямам нищо против, ще ми е интересно" и чак тогава идват думите за понеделник сутрин и червения килим. По повод изтеклия разговор екипът на се свърза с момичето от чата. Тя категорично отхвърли да е имала подобни отношения и заяви, че .    Още от ПОЛИТИКА:


"Още през 2015 г. беше ясно, че Петър Илиев е ...

... на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, ако правителството мине и Петър Илиев вече е избран за министър? “Ще го извикат в комисията, защото той е и преподавател, и ще го разпитат. Всеки има право на защита. Не знам какво решение ще вземе”, казва накрая доц. Наталия Киселов Още от ПОЛИТИКА:


Народните представители на

Народните представители на "Има такъв народ" и колегите им от ...

... Европа", че причината за промяната "са необоснованите предположения, че ДПС искат нещо, а ГЕРБ го изпълняват". Според нея са започнали интерпретации за договорка с партията на Ахмед Доган и ГЕРБ иска да разсее тези съмнения. Зам.-шефът на ПГ на ИТН Виктория Василева пък обяснява, че действията са консултирани с "Демократична България".


"България гори, хората са изправени пред трудни ситуации, цените на

"България гори, хората са изправени пред трудни ситуации, цените на ...

... съмнението за договорки за бизнес, постове, разпределяне на държавните служби. Накрая ще дойде суверенът и ще ги измете всички", добави Миков. Той беше категоричен, че президентът Румен Радев няма интерес да не се формира правителство, подкрепено от ясно политическо мнозинство, което да поеме отговорност за проблемите в държавата.По публикацията работи:


На фона на политическите пазарлъци: утре е обявен ден на

На фона на политическите пазарлъци: утре е обявен ден на ...

... иска да има свободен път и главният прокурор му пречи, цялата държавата трябва да може да го защити", отбеляза Юруков. По думите му българското право е още в една тийнейджърска възраст, има много да се работи по него и затова трябва да има цялостен подход в съдебната реформа.По публикацията работи:На няколко срещи във вторник партията на Слави Трифонов "Има

На няколко срещи във вторник партията на Слави Трифонов "Има ...

... е да кажем "да" или "не". Но наше право е да знаем с кого ще споделяме отговорността за това управление", посочи Румен Йончев. Той смята, че декларацията, която е била представена днес, не е програма за управление. И подчерта, че изчегъртването у нас няма да дойде с декларация.По публикацията работи:


Приоритетите, които бяха обявени, са съгласувани на експертните срещи, които

Приоритетите, които бяха обявени, са съгласувани на експертните срещи, които ...

... се даде реална възможност за тези грантови схеми - ще облекчим процедурата, така че да може бързо и лесно парите да стигнат до нуждаещите се. Относно приемане на еврото Данаилов заяви, че това е доста голям и труден въпрос и той е дали, а не кога да бъде прието еврото.


Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семействата, близките и колегите

Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семействата, близките и колегите ...

... телефона с арменския си колега Армен Саркисян Поддържането на отличния политически диалог между България и Армения е стабилна основа за задълбочаване на сътрудничеството между двете... Държавният глава благодари на всички пожарникари, военнослужещи, горски служители, доброволци, местни власти за самоотвержените им усилия в борбата с огнената стихия.   Още от ПОЛИТИКА:


Главният редактор на

Главният редактор на "Дума" Ивелин Николов да бъде заменен от ...

... др. Превежда от немски, френски, руски и гръцки езици. Член на Съюза на българските писатели и на Съюза на българските журналисти. Носител е на престижни литературни награди и на наградата „Златно перо” на Съюза на българските журналисти. От 2014 г. е председател на Съюза на българските писатели. Още от ПОЛИТИКА:


Защо книгата на д-р Петър Илиев

Защо книгата на д-р Петър Илиев "Компетенцията на Народното събрание", ...

... научна степен в съответното професионално направление, както и лица, заемащи други академични длъжности, обучаващи се в СУ, или членове на редакционни колегии на учебни и/или научни издания. Ако изобщо даден случай се разглежда от Етичната комисия на СУ, в крайна сметка решението за санкция е на ректора. Още от ПОЛИТИКА:Със сигнал срещу бизнесмена Христо Ковачки, отправен от разследващия сайт

Със сигнал срещу бизнесмена Христо Ковачки, отправен от разследващия сайт ...

... и европейските процедури за годишно отчитане на емисиите на въглероден диоксид и докладите се проверяват ежегодно от независима институция. От централата изтъкват, че са инвестирали милиони евро през последните 10 г. за намаляване на въглеродните емисии. Годишните отчети за емисиите са проверени от верификатори, без никакви възражения от регулаторните органи.


Поне до 15 август почти цялата централна част на България,

Поне до 15 август почти цялата централна част на България, ...

... мерки и да бъдат в състояние да направят необходимата координация както на областно ниво, така и с националните органи, каза Янев. В спешната среща при премиера взеха участие министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, министърът на отбраната Георги Панайотов, министърът на земеделието Христо Бозуков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.


"Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус Христос

"Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус Христос ...

... които да извадим". Тя посочи, че от служебното правителство не са искали мнението на нейната партия за този план, а те ще трябва да го изпълняват. Според нея в него не е обърнато внимание на иновациите, а това е много важно, за да "прескочи България в XXI век".По публикацията работи:


Поведението на лидерите на ИТН няма нищо общо с правилата

Поведението на лидерите на ИТН няма нищо общо с правилата ...

... странно, че състав на МС може да бъде представен на политически сили, от които се иска подкрепа, на слайдове и без за никого да се посочи на колко е години, къде и какво е завършил, къде и какво е работил. На мен ми се стори малко странно", допълни още Дончева.


Очаква се гласуването на кабинета да е на 11 августБСП

Очаква се гласуването на кабинета да е на 11 августБСП ...

... че обсъждали ситуацията, която била “много сложна”. Според съпартийци на двамата около 90% била възможността да не подкрепят кабинета, предложен от ИТН, но можело да има и промяна, ако хората на Трифонов кандисат на споразумения.Христо Иванов посочи, че с хората на Мая Манолова са обсъдили декларацията с приоритети на ИТН.Съюзници са ми медиите, твърди юристкатаДоцентката от СУ е категорична,

Съюзници са ми медиите, твърди юристкатаДоцентката от СУ е категорична, ...

... действа Етичната комисия на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, ако правителството мине и Петър Илиев вече е избран за министър? “Ще го извикат в комисията, защото той е и преподавател, и ще го разпитат. Всеки има право на защита. Не знам какво решение ще вземе”, казва накрая доц. Наталия Киселова.


На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще проведат блиц-контрол със

На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще проведат блиц-контрол със ...

... която изготвя Правилника за организацията и дейността на нов... В рамките на пленарното заседание депутатите ще продължат и работата си по приемане на новия правилник, от който да се ръководи 46-ият парламент. В програмата за работата работа до края на седмицата са залегнали и изслушвания няколко министри. Още от ПОЛИТИКА:


Ако третият мандат стигне до БСП, левицата ще предложи служебният

Ако третият мандат стигне до БСП, левицата ще предложи служебният ...

... 13 юли такова предложение даде Мая Манолова. Прочетете повече за нейната идея: Журналистка: Нинова има смелостта да обяви „война“ на вечните социалистически велможи "Ще напиша няколко реда с изричната уговорка, че не искам никой да ме разубеждава със загриженост или злобни излияния. Живея доста годи...     Още от ПОЛИТИКА:


За съжаление имаме инцидент, при който загинаха служители на Югозападното

За съжаление имаме инцидент, при който загинаха служители на Югозападното ...

... с изгорели покриви. Хората се евакуират. Няма данни за пострадали. Духа силен вятър, което още повече усложнява обстановката. Целият състав на пожарната в региона е на място да гаси бушуващата стихия. Огънят е оставил селото без ток, но екипи на Енергото се опитват да възстановят повредените електропроводи. Още от ПОЛИТИКА:


Националният съвет на БСП реши да продължим разговорите с ИТН

Националният съвет на БСП реши да продължим разговорите с ИТН ...

... БГ! Ние идваме!". Ако въпреки всичките ни усилия, не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепим втория - този на ГЕРБ. Националният съвет на БСП реши: ако третият мандат дойде при нас, ще предложим служебният кабинет да бъде одобрен за редовен в настоящия му състав, съобщи още Нинова.


Защо трябва да се говори, когато няма какво да се

Защо трябва да се говори, когато няма какво да се ...

... ни е поставил супер сложна задача с хора, които ни се водят, ни се карат. "Смятам, че някой прехвърля на сценаристите отговорности, за които те не са готови, а ние като сериозни хора, ще се опитаме да направим така, че да изгазим от гьола, в който сме попаднали", заключи Дончева.


След близо пет часа пленум социалистите решават да продължат преговорите

След близо пет часа пленум социалистите решават да продължат преговорите ...

... а се надига и ковид-, и мигрантска вълна. В същото време Вигенин е предупредил, че трябва да мислят и за партията и не могат на всяка цена да подкрепят ИТН без гаранции какво ще прави бъдещото правителство. Според него поведението в преговорите на БСП се оценява положително.       


Ако се стигне до трети мандат, който президентът Румен Радев

Ако се стигне до трети мандат, който президентът Румен Радев ...

... и втората политическа сила, които са "Има такъв народ" и ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов вече заяви, че ще върне мандата веднага неизпълнен. Държавният глава е свободен да избере политическата сила, на която да връчи третия мандат и не е обвързан със задължението това да е третата, в случая БСП.


"Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус Христос ...

... неща, които да извадим". Тя посочи, че от служебното правителство не са искали мнението на нейната партия за този план, а те ще трябва да го изпълняват. Според нея в него не е обърнато внимание на иновациите, а това е много важно, за да "прескочи България в XXI век".  


Премиерът Стефан Янев свиква днес в 19 ч. спешна среща

Премиерът Стефан Янев свиква днес в 19 ч. спешна среща ...

... вследствие от пожарите в страната, необходимостта от спешни действия за нейното овладяване и незабавни мерки за предотвратяване на подобни трагични инциденти. Янев: Изпращаме на РСМ помощ за потушаване на пожарите По разпореждане на министър-председателя Стефан Янев България изпраща подкрепа на Република Северна Македония за справяне с разразилите... Още от ПОЛИТИКА:


Националният съвет на БСП е решил да се продължат разговорите

Националният съвет на БСП е решил да се продължат разговорите ...

... ще подкрепи кабинета на ИТН. Това съобщи на брифинг лидерът на партията Корнелия Нинова. https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/513033499756829Нинова обясни, че ако не се състави кабинет с първия мандат, няма да подкрепят втория на ГЕРБ. С Националния съвет е решено, ако третият мандат стигне до БСП, служебният кабинет да бъде одобрен за редовен от парламента.


Eекипът на успя да открие и да се свърже с

Eекипът на успя да открие и да се свърже с ...

... компрометира името на , който е кандидат за министър на правосъдието от ИТН. В момента момичето работи като служител в държавната администрация, семейна е има дете. Тя добави, че има само добри впечатления от Момчил Иванов и е изключителен професионалист. Чуйте какво разказа тя още по телефона. Още от ПОЛИТИКА:


Националният съвет на БСП не излезе с окончателно решение днес

Националният съвет на БСП не излезе с окончателно решение днес ...

... такъв натиск от президентството да не подкрепяме такъв кабинет. Някои колеги изразиха резерви по отношение на някои имена за министри, заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на пресконференция след заседанието на Националния съвет на БСП по отношение на това дали партията ще подкрепи правителство на "Има такъв народ".По публикацията работи:


Депутатът от

Депутатът от "Има такъв народ" Мика Зайкова е неприятно изненадана ...

... включи част от сегашните министри в редовното правителство депутатът изтъкна, че харесаните са искали повече свобода, "но не те ще носят политическата отговорност".  "Статутът на служебното и редовното правителство е различен. При президента има повече свобода. При редовен кабинет трябва да се съобразяваш с приоритетите, които са договорили партиите", обясни Мика Зайкова.


Парламентарна комисия по ревизия на управлението на кабинета

Парламентарна комисия по ревизия на управлението на кабинета "Борисов" и ...

... закусвалня, намираща се на територията на УМБАЛ "Света Марина" в морската столица, която била подложена на репресия - серия от проверки от БАБХ и административен натиск от страна на болничното заведение. Години наред били наематели, спазвали закона, но били затворени незаконно. Незаконността на този акт била потвърдена и от съда.


В момента имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в

В момента имаме най-голямото масово подслушване на български граждани в ...

... момента го няма президента, но е публично известно, че и той е сред тях. Към настоящия момент имаме 3 списъка със 123-ма граждани, които са подслушвани и на които знаем имената. Сред тях има журналисти – известни и не толкова известни, общественици, граждански активисти, политици, кандидати за политици и други.


Подслушванията са българският

Подслушванията са българският "Уотъргейт". Това заяви председателят на Временната комисия ...

... се запознаят с тях. Временната комисия продължава работата със събирането на документите, като Хаджигенов призова всички граждани, които разполагат със сигнали за протеста да ги изпратят на мейла на комисията. След като приключи работата си комисията, трябва да бъде намерен начин да се оповестят имената на подслушваните хора, настоя Хаджигенов.


Очевидно Андрей Кузманов страда не само от липса на управленски

Очевидно Андрей Кузманов страда не само от липса на управленски ...

... изброено съм го повтарял многократно. Очевидно Андрей Кузманов страда не само от липса на управленски капацитет, но и от дефицит на интелект. Или просто търси внимание!? Господин Кузманов, време е да си съберете багажа и да напуснете ММС. Няма да липсвате на никого, най-малко на спортната общественост! Още от ПОЛИТИКА:


“Има такъв народ” не съумяха да постъпят колегиално, най-вече към

“Има такъв народ” не съумяха да постъпят колегиално, най-вече към ...

... “Има такъв народ” не съумяха да постъпят колегиално, най-вече към своите избиратели. Парламентът не е шоу или детска градина, а отговорност към българските избиратели. Лошо правителство е по-лошо от нови избори.


Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев е ...

... през зимата, а ТЕЦ "Брикел" е пред затваряне заради екоизисквания Топлофикация София може да изгуби възможността за дерогация, ако не предостави необходимите данни и гаранции на МОСВ до 12 юли (понедел... Коментарът му идва в следствие на сигнал за дейността на топлоцентрали, които потенциално са горили отпадъци. Още от ПОЛИТИКА:


Близо 1000 български граждани са били подслушване по време на

Близо 1000 български граждани са били подслушване по време на ...

... под колоните на Министерския съвет на 10 юли той заяви, че тяхното търсене продължава.  "Изпратени са и два харддиска от МВР с видеозаписи, касаещи 10 юли. Те са прегледани от сътрудниците на комисията в 70%. Току що дойде още един хард диск, който тепърва предстои да се разглежда", допълни депутатът. 


"Искахме нещо да е по-добро, по-различно, а се движим към ...

... журналистката Копринка Чер... Червенкова допълни: "Не са важни имената, а биографиите, авторитетът. Това са анонимни хора, които тепърва ще си трупат биографията, но на гърба на българския народ. Според мен ИТН се движат нарочно към нови избори, за да се отърват от тази тегоба да управляват държавата". Още от ПОЛИТИКА:


Може би  първо ще се смеем, после ще плачем, каза

Може би  първо ще се смеем, после ще плачем, каза ...

... са много популярни, коментира доц. Смилов. „Другото, което прави неприятно впечатление, е начинът, по който тези атаки бяха организирани – уж с изваждане на някакви факти от жълтата преса“, добави той. В действията на ИТН има една водеща нишка – да покажат, че те карат влака, обобщи политологът.По публикацията работи:


Правителството реши да предложи старши комисар Петър Тодоров за нов

Правителството реши да предложи старши комисар Петър Тодоров за нов ...

... Петър Тодоров вече е титуляр на поста директор на ОД на МВР-Пловдив Очаква се Радев да издаде указ за назначаването на поста. Старши комисар Петър Тодоров е завършил висше образование във ВНВУ „Васил Левски". Работил е дълги години в системата на МВР, като заема различни длъжности в ОД на МВР-Пловдив.


Правителството одобри отпускането на временен финансов ресурс, в размер на

Правителството одобри отпускането на временен финансов ресурс, в размер на ...

... програмата и Европейската комисия. Осигуряването на средствата ще позволи своевременно стартиране на предвидените дейности и завършването им до края на 2023 г., когато е крайният срок за финансиране от оперативната програма. След одобряване на европейското финансиране за проекта разходите ще бъдат възстановени в Държавния бюджет в срок до 31.12.2021 г.


Дипломатът Димитър Цанчев е определен за ръководител на делегацията на

Дипломатът Димитър Цанчев е определен за ръководител на делегацията на ...

... за решението на Върховния представител за назначаване на ръководители на делегации на ЕС, като Димитър Цанчев е определен за Ръководител на делегацията на ЕС в Израел, добавя правителственият пресцентър. Цанчев има дългогодишна кариера на дипломат, бил е посланик в Израел, говорител на МВнР, съветник по външната политика на президента Петър Стоянов.


На днешното си заседание правителството е предложило Петър Тодоров да

На днешното си заседание правителството е предложило Петър Тодоров да ...

... главен секретар на Министерство на вътрешните работи. Старши комисар Петър Тодоров е завършил висше образование във ВНВУ "Васил Левски". Работил е дълги години в системата на МВР, като заема различни длъжности в ОД МВР Пловдив, където към момента заема длъжността директор І степен на Областна дирекция на МВР - Пловдив.


Прието е решение за одобряване на Доклад за дейността на

Прието е решение за одобряване на Доклад за дейността на ...

... главен секретар на Министерство на вътрешните работи. Старши комисар Петър Тодоров е завършил висше образование във ВНВУ „Васил Левски“. Работил е дълги години в системата на МВР, като заема различни длъжности в ОД МВР Пловдив, където към момента заема длъжността директор І степен на Областна дирекция на МВР – Пловдив.


Съветът за електронни медии (СЕМ) е приел днес оставката на

Съветът за електронни медии (СЕМ) е приел днес оставката на ...

... да се приведе в съответствие с правилата на държавните помощи. На 30 октомври 2020 г. от пиар отдела на БНР съобщиха, че генералният директор на БНР Андон Балтаков е оттеглил подадената от него оставка. Той беше избран за директор на БНР през януари 2020 г. след конкурс на СЕМ.  


Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за назначаването

Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за назначаването ...

... дисциплинарно разследване срещу него. Междувременно Рогачев излезе в болничен, а след това и в отпуск по бащинство до началото на ноември, за да полага грижи за малката си дъщеря. След като Бойко Рашков го отстрани от директорското кресло, Йордан Рогачев оспори освобождаването си от поста и съда го върна на работа.


Нашата стория не познава такова мащабно подслушване - от 14

Нашата стория не познава такова мащабно подслушване - от 14 ...

... тепърва... "Материалите пристигат буквално всеки ден", каза още Хаджигенов. По думите му почти 1000 граждани са били разработвани от МВР. Прокуратурата е проверила сама себе си и е установила, че не е нарушила закона, посочи депутатът. Според него са унищожавани и документи, свързани със следенето и подслушването. Още от ПОЛИТИКА:


"Изпратени са 2 харддиска с видеозаписи от МВР, които касаят ...

... на прокурор да предостави информация в Народното събрание. Вътрешните правила на комисията са стандартни и депутатите ги приеха единодушно и анблок. Постъпили са поверителни и секретни документи, които не бяха представени на вниманието на медиите, а на закрито заседание. След закритото заседание адвокат Николай Хаджигенов ще направи изявление пред медиите.


Министерският съвет реши да предложи на Президента на Република България

Министерският съвет реши да предложи на Президента на Република България ...

... подкрепа намери израз по време на... В тази връзка с писмо Ref. Ares (2021) 2387027 от юли 2021 г. ЕСВД информира за решението на Върховния представител за назначаване на ръководители на делегации на ЕС, като Димитър Цанчев е определен за Ръководител на делегацията на ЕС в Израел. Още от ПОЛИТИКА:


Служебното правителство назначи за титулярен главен секретар на МВР, който

Служебното правителство назначи за титулярен главен секретар на МВР, който ...

... Те го отстраниха с аргумента полицейско насилие по време на протестите. Иванов изобщо не се съгласи с тези доводи и обяви, че ще си търси правата. След неговото махане поста главен секретар временно бе поет от Стоян Темелакиев - зам.главен секретар. Сега Петър Тодоров ще е титуляр. Още от ПОЛИТИКА:


"Ако ИТН искат подкрепа, е важно да се знае с ...

... от скъпи избори е лошо управление... Ще дадем подкрепа, когато сме сигурни, че това ще е кабинет на промяната, а не на подмяната. Подкрепата ни не е просто за едно гласуване, а за споделена отговорност. Ще вземем решението си, когато дойде време за гласуването в Народното събрание". Още от ПОЛИТИКА:


От 60 млн.лв. бюджет на Министерство на младежта и спорта

От 60 млн.лв. бюджет на Министерство на младежта и спорта ...

... в последния момент, обединили са се няколко фирми, които се явяват заедно и печелят поръчката. Кузманов съобщи, че физкултурните салони не са започнати, по случая е пусната проверка, дадени са на НАП и компетентните органи. Министърът отказа да коментира какво ще е българското представяне на Олимпиадата, тъй като е "суеверен".


Временният началник на полицията в Пловдив комисар Петър Тодоров е

Временният началник на полицията в Пловдив комисар Петър Тодоров е ...

... на Министерство на вътрешните работи. Старши комисар Петър Тодоров е завършил висше образование във ВНВУ „Васил Левски“. Работил е дълги години в системата на МВР, като заема различни длъжности в ОД МВР Пловдив, където към момента заема длъжността директор І степен на Областна дирекция на МВР – Пловдив.По публикацията работи:


Националният съвет на БСП решава дали ще подкрепи проектокабинета на

Националният съвет на БСП решава дали ще подкрепи проектокабинета на ...

... вземем след малко", коментира Паргов. Петър Мутафчиев на влизане на Пленума на БСП Снимка: Булфото В началото на заседанието депутатът и член на Изпълнителното бюро Иван Иванов е предложил да дадат подкрепа на ИТН, но под условието само ако постигнат подкрепа и от ДБ и от "Изправи се БГ!Ние идваме."  


Изпратени са 2 харддиска с видеозаписи от МВР, които касаят

Изпратени са 2 харддиска с видеозаписи от МВР, които касаят ...

... и секретни документи, които не бяха представени на вниманието на медиите, а останаха за разглеждане на закрито заседание. Адв. Хаджигенов: Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има Съдейки по разговора за правосъдие, правителство ще има. Това заяви адвокат Николай Хаджигенов от „Изправи се БГ! Ние идваме!&ldq... Още от ПОЛИТИКА:


Членовете на Националния съвет на БСП се събраха, за да

Членовете на Националния съвет на БСП се събраха, за да ...

... поясни той. Очевидно, че за БСП нови избори са лош вариант, въпросът е цената на подкрепата на ИТН. Звучат познати неща за левицата, но обикновено при споразумението - писаното остава, говоренето отлита. ИТН искаха и друго правителство, днес не искат, утре искат - това е въпрос на разговори, заключи Паргов.


Украинският президент Володимир Зеленски разпореди преглед на рисковете за беларусите

Украинският президент Володимир Зеленски разпореди преглед на рисковете за беларусите ...

... столица вчера сутринта. Украинската полиция започна разследване за убийство. "Всеки беларус, който може да бъде мишена за престъпници във връзка с обществената си политическа позиция, трябва да получи специална и надеждна защита", настоя Зеленски в изявление. Беларуски активист, живеещ в изгнание в Украйна, намерен обесен в парк Полицията разследва убийство


Държавната ТЕЦ

Държавната ТЕЦ "Марица Изток 2" да пусне допълнително още един ...

... ТЕЦ "Марица Изток 2" да пусне в експлоатация един или два допълнителни блока", бяха думите на Хиновски. От ИТН настояват освен това прокуратурата да се самосезира относно спекулацията на енергийната борса. Хиновски обеща ако ИТН дойде на власт, да бъде създадена специална комисия за злоупотребите.     Още от ПОЛИТИКА:


Ако имахме по-дълъг срок, не виждам защо ДКК (Държавната консолидационна

Ако имахме по-дълъг срок, не виждам защо ДКК (Държавната консолидационна ...

... проекта за правителствения комплекс. "И двете дейности са спрени и се прави анализ. Цялата компания се качва към МИ. Така ще предотвратим поредните грабежи. Нямаме пълен контрол към "Монтажи" и така ще има яснота", добави Петков.  Той обясни и че това ще се направи и с "Еко Антрацит" и "Еко Инженеринг":


С решение на министрите от служебния кабинет

С решение на министрите от служебния кабинет "Янев" компанията "Монтажи" ...

... шапки да не се прикрива отговорност - както аз мога да кажа, че не знам какво се случва в "Монтажи" сега, това един министър не може да го каже, добави Петков. Целият екип ще обясни на следващия министър на икономиката какво трябва да се направи, каза служебният министър на икономиката.