Политика


Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за назначаването на

Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за назначаването на ...

... 15 януари с указ на президента на Русия Владимир Путин е назначена за посланик на Русия в България. Елеонора Митрофанова е автор на научни разработки в областта на международните транспортни връзки. Член е на Международната академия по мениджмънт. Наградена с орден „Дружба“, „За заслуги пред Отечеството“ втора степен и други. 


Първо трябва да се изчистят избирателните списъци. Това заяви в

Първо трябва да се изчистят избирателните списъци. Това заяви в ...

... подчерта още, че е важно да се върне в изборния процес.   Георги Свиленски: Оценката за председателството на Корнелия Нинова бе дадена на прекия избор "Не става въпрос за харесване или не на кмета на Перник. Станислав Владимиров е издигнат от БСП и избран от избирателите на БСП. Става ...


По Конституция президентът е този, който насрочва датата за изборите.

По Конституция президентът е този, който насрочва датата за изборите. ...

... идентичност от тогава, от когато има условия за това“, подчерта той.  Лидерът на ВМРО допълни: "Ние не сме затворили вратата на РСМ. Ние казахме: „Коригирайте си политиката“. България има доброто желание, но влизането на Северна Македония в ЕС не може да стане за сметка на България", категоричен бе Каракачанов.   


Ремонтът на язовир

Ремонтът на язовир "Студена", въведен в експлоатация без водоземна кула, ...

... валежи", контрира той и заключи: "Основният проблем е некомпетентното управление на водния ресурс и няма какво да ни обясняват – валежи от дъжд!..Нямам обяснение как една година нямаме и грам вода, а на другата година ще ни залеят и ще ни удавят. Единственият проблем е неправилното управление на водния ресурс".


ДПС иска безразборно откриване на секции. Това означава една друга

ДПС иска безразборно откриване на секции. Това означава една друга ...

... провал на вицепремиера Красимир ... По отношение на Република Северна Македония вицепремиерът коментира, че има подписан договор, който трябва да се спазва от двете страни. Той определи правителството на Заев като най-кооперативното до сега. "Искаме те да създават своята идентичност от тогава, когато тя съществува", подчерта Каракачанов.      


Заместник-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев направи остър коментар по

Заместник-министърът на вътрешните работи Георг Георгиев направи остър коментар по ...

... независима държава. Антибългарските прояви край Вардар, езикът на омразата и превратният прочит на общата история са в основата на проблемите в отношенията между София и Скопие. Това са и проблемите, заради които България не даде зелена светлина за започване на преговори по рамката за присъединяване на Северна Македония към ЕС.Европейският съюз добави сирийския външен министър Фейсал Мекдад към списъка

Европейският съюз добави сирийския външен министър Фейсал Мекдад към списъка ...

... отговорни за насилствените репресии срещу цивилното население". През 2017 г. ЕС наложи санкции и на сирийски официални лица, за които се твърди, че са участвали в програмата за химическо оръжие на страната. Сирийските власти яростно отрекоха обвиненията, заявявайки, че международните организации не били открили доказателства за разработване на химическо оръжие.


Не е добро решение датата за парламентарния вот. Много е

Не е добро решение датата за парламентарния вот. Много е ...

... широка информационна кампания, която да убеди българина да гласува, добави Петков.  Той съобщи, че АБВ са в активна подготовка за изборите и че в неделя ще стартират номинациите за кандидати за народни представители, а в края на месеца ще бъде определен форматът, в който партията ще явява на вота.  


"Това е един много опасен рецидив, тъй като за втори ...

... изборните резултати. И това се чува не само от БСП, но и от по-висока трибуна", смята Георгиев. "Ако бяхме послушали БСП, изборите трябваше да се проведат още есента, интересно ми е как тогава можеше да се проведат всички тези неща, които в момента чуваме от тях като апели", допълни той.


Това е един много опасен рецидив, тъй като за втори

Това е един много опасен рецидив, тъй като за втори ...

... смята Георгиев. И това се чува не само от БСП, но и от по-висока трибуна, смята той. Ако бяхме послушали БСП, изборите трябваше да се проведат още есента, интересно ми е как тогава можеше да се проведат всички тези неща, които в момента чуваме от тях като апели, допълни той.


Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците

Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците ...

... управителят на Софийска област И... Вижте за какви боклуци става въпрос:       Система за следене на водите на Искър в реално време разработва МОСВ Система за следене на водите на р. Искър в реално време разработва МОСВ. Това е пилотен проект като първа фаза на националната система ...Решението е на Радев дали ще се кандидатира за президент.

Решението е на Радев дали ще се кандидатира за президент. ...

... вот, и към легитимността и честността на вота. "В пандемия сме от март месец, какво направи изпълнителната и законодателна власт, за да осигури правото на вот на българите зад граница, какви условия ще създаде да гласуват карантинираните. Прехвърлиха всички отговорности на ЦИК. Кой вкара държавата в този абсурд", попита Димитър Стоянов.


Правителството прехвърли 220 000 лева от държавния бюджет за почистване

Правителството прехвърли 220 000 лева от държавния бюджет за почистване ...

... "Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши", отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата. Припомняме, по-рано през деня се твърдеше, че за почистването на в река Искър.


Русия заяви, че започва процедура по излизане от Договора за

Русия заяви, че започва процедура по излизане от Договора за ...

... излизане на Русия от ДОН", подчерта дипломатическото ведомство, цитирано от ТАСС. То добави, че излизането на САЩ е нанесло сериозни вреди на договора, защото така е бил нарушен балансът в интересите на държавите участнички и е била подкопана ролята на ДОН като инструмент за укрепване на доверието и сигурността.  


Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците

Осигуряваме финансиране и веднага трябва да започне разчистването на отпадъците ...

... благодарил на премиера Борисов за светкавичната реакция и финансова помощ от правителството. "Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши", отбелязал Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също е изразил благодарност за помощта от държавата.


Правителството прехвърли 220 000 лева от държавния бюджет за почистване

Правителството прехвърли 220 000 лева от държавния бюджет за почистване ...

... "Между 10 и 12 декара е боклукът, проблемът е сериозен и се надявам в най-скоро време да се реши", отбеляза Тодоров в рамките на заседанието. Кметът на Своге Емил Иванов също изрази благодарност за помощта от държавата. Припомняме, по-рано през деня се твърдеше, че за почистването на в река Искър.Готови сме за избори, но колкото по-дълго стои на власт

Готови сме за избори, но колкото по-дълго стои на власт ...

... го използваме, опитваме се да програмираме, това което ни се предоставя да отиде в държавните институции. Има доста модели как хората, които работят в мини и ТЕЦ-ове да не останат без работа, както и да получават повече пари и да не застрашават здравето си, смята още новият зам.-председател на ДПС.


Една от причините датата за парламентарните избори да не са

Една от причините датата за парламентарните избори да не са ...

... август месец. Защо не вкараха промените, които бяха коментирани още тогава", попита Стоянов. "При сегашните консултации беше констатирано, че нищо не е направено и нищо не е променено, няма здравен протокол, няма машини, няма договор за доставка. Няма методика, по която да бъдат изпитвани тези машини", каза още Димитър Стоянов.


Лидерът на

Лидерът на "Да, България" и съпредседател на Демократична България - ...

... Лидерът на "Да, България" и съпредседател на Демократична България - Христо Иванов, размаха пръст на Валери Симеонов, който си позволи да изрече: Който българин в чужбина иска да гласува - да си хване самолета".  Не е новина агресивната простащина на Валери Симеонов.


Изказването на лидера на НФСБ и партньор на ГЕРБ в

Изказването на лидера на НФСБ и партньор на ГЕРБ в ...

... да ви я дадем! България ще бъде голяма, ще има амбиция, ще има развитие, ще има хоризонт - нещо, което ви е абсолютно чуждо на съзнанието. Галоши такива! Каскети такива! Няма да стане. Идват избори! Демократична България се бори за това - патриотизма на голяма, амбициозна България", каза още той.


Ще бъде много интересно да бъде огласен публично договорът, който

Ще бъде много интересно да бъде огласен публично договорът, който ...

... формации, които искат да се възпроизведат отново в следващия парламент и да ограничат възможността за извънпарламентарните партии, които припокриват обществените настроения за промяна и прозрачност в управлението“, добави председателят на Републиканци. Цветанов заяви, че е нормално статуквото, към което принадлежи и проф. Михаил Константинов да гарантира, че изборите са честни.


В президентството не виждат нито желание, нито политическа воля в

В президентството не виждат нито желание, нито политическа воля в ...

... ще пътуват със самолет, Димитър Стоянов възприема не толкова като шега, а като подигравка: "Тази шега показва какво е фактически отношението към българите в чужбина... Не виждам да се предприемат мерки за гарантиране честността на вота." Проблемите с гласуването на карантинираните граждани, както и с видеонаблюдението също продължават да стоят. 


Още в четвъртък вечерта стана ясно, че . Стигнало се

Още в четвъртък вечерта стана ясно, че . Стигнало се ...

... формата на спешни... Публикувахте от в Денеска продолжи традиционалниот Вевчански карневал откако вчера полицијата ги растера граѓаните поради прекршување на мерките за групирање на јавен простор. Ви пренесуваме дел од денешната атмосфера ️ — Радио МОФ (@RadioMOF) Знамето на Бугарија запалено во Вевчани - стигна реакција од Захариева — TV21 (@TV21HD)


Две кандидатура са издигнати за нов генерален директор на БТА.

Две кандидатура са издигнати за нов генерален директор на БТА. ...

... БТА. Той е предложен от ГЕРБ. Другата е на журналист Ивайло Данаилов, който е предложението на БСП. И двамата имат професионален опит в БТА в редакция „Информация за чужбина“. Синдикатите на агенцията вече поиска Кирил Вълчев да е новият генерален директор, но изборът е на народните представители.  По публикацията работи:


Репортерът на телевизия 7/8 Станислав Балабанов предупреди лидерът на НФСБ

Репортерът на телевизия 7/8 Станислав Балабанов предупреди лидерът на НФСБ ...

... да гласува да хваща самолета и да се прибира в България". Това каза днес Валери Симеонов по отношение на българите в чужбина. Поредното нагло и безочливо изказване от субект, чиято роля в политиката, отдавна, трябваше да е приключила. И все пак мъдрите хора са го казали: "Внимавай какво си пожелаваш!".


Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество" (аналог ...

... представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия. През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.


Вижте видеото по-долу. Това е едно от най-тъжните неща, които

Вижте видеото по-долу. Това е едно от най-тъжните неща, които ...

... че трябват повече хора, за да построим най-важния мост. Кой ли пък ще е да този мост? Това, уважаеми сънародници, е мостът, по който веднъж завинаги да напуснем този бряг на алчността, арогантността, пошлостта, некадърността, мизерията и да преминем от другата страна на брега - там където са истинските ценности.


Поредно запалване на българското знаме в Македония поражда въпроса дали

Поредно запалване на българското знаме в Македония поражда въпроса дали ...

... МВнР „да отзове за консултации в София българския посланик в Скопие“. Този нормален и често прилаган в практиката дипломатически ход дори вече е закъснял. Какво чакаме, за да направим тази неизбежна крачка? Може би пияни тълпи трябва да нападнат българската мисия в Скопие, за да отзовем нашия посланик? Велизар Енчев


Бившият шеф на Россътрудничество Елеонора Митрофанова е назначена за посланик

Бившият шеф на Россътрудничество Елеонора Митрофанова е назначена за посланик ...

... проблемите на международните транспортни връзки. Владее английски, френски и испански език. Омъжена е с четири деца. Брат й - Алексей Митрофанов (роден 1962 г.), е руски политик, депутат от Държавната дума на Руската федерация от I-VI свиквания (1993-2016 г.), член на партиите LDPR (1991-2007 г.) и "Справедлива Русия" (2007-2012 г.).


През последните четири години парламентарната група „ВОЛЯ- Българските Родолюбци“ четири

През последните четири години парламентарната група „ВОЛЯ- Българските Родолюбци“ четири ...

... мълчи по темата. Очевидно пак ще трябва да минат години, преди останалите партии да узреят и да заговорят за тази мярка, смятат от ВОЛЯ. „Явно бягаме доста пред останалите. Ако зависеше от нас, нямаше да се чака с години, за да се въвеждат добрите политики за българите”, коментира още Таскова.  


Според партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ЦИК е принудена с

Според партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ЦИК е принудена с ...

... България за установяване на противоконституционност на разпоредбата на чл. 57, ал.1, т.33 от Изборния кодекс. "Призоваваме всички отговорни институции незабавно да се заемат с решаването на този изключително важен проблем, който може да се окаже в основата на множество жалби срещу резултатите от предстоящите парламентарни избори", беше категоричен Георги Кардашев.


Крайно негативно ми е становището към избраната от президента Румен

Крайно негативно ми е становището към избраната от президента Румен ...

... президента той завършва така: „Сега, когато по всичко личи, че благодарение действията на правителството сме накрая на тази ужасна епидемия, която ни донесе толкова много страдание, ние, българите католици, не искаме нищо повече от един семеен, спокоен, тих и християнски Великден. Настойчиво моля сменете датата на предстоящите парламентарни избори!“.  


Привърженици и членове на политическа партия

Привърженици и членове на политическа партия "Възраждане" излязоха на протест ...

... са уверили протестиращите, че поставяните ваксини са годни. Без отговор останал обаче въпросът кой носи отговорността за страничните реакции. Затова освен да се докладват какви са те, според "Възраждане" трябва тази информация да е събрана също в единен регистър, до който гражданите да имат достъп, както било в САЩ.  


Протест в София, организиран от партия „Възраждане“ тече пред здравното

Протест в София, организиран от партия „Възраждане“ тече пред здравното ...

... партията Костадин Костадинов постави ултиматум експерти на ведомството да се срещнат с протестиращите, за да дадат отговор на въпросите за адекватността на мерките и ефективността на ваксините. Костадинов изрази недоволство, че още не са получили отговор на изпратено преди месец искане за информация по Закона за достъп до обществена информация.


Трябва да определим какво е качествено образование и каква образователна

Трябва да определим какво е качествено образование и каква образователна ...

... държавен образователен стандарт е необходим не само заради изискването на закона.„Трябва да определим какво е качествено образование и каква образователна услуга искаме да предоставим на всяко дете. За да синхронизираме качеството на образованието в институциите и да го съобразим с европейските и международни стандарти", настоя в изказването си Донка Симеонова.


Протест в София, организиран от партия „Възраждане“ тече пред здравното

Протест в София, организиран от партия „Възраждане“ тече пред здравното ...

... партията Костадин Костадинов постави ултиматум експерти на ведомството да се срещнат с протестиращите, за да дадат отговор на въпросите за адекватността на мерките и ефективността на ваксините. Костадинов изрази недоволство, че още не са получили отговор на изпратено преди месец искане за информация по Закона за достъп до обществена информация.


Централната избирателна комисия увери, че стриктно ще се съобрази с

Централната избирателна комисия увери, че стриктно ще се съобрази с ...

... завишени възнаграждения на частичните местни избори, които ще се проведат на 28 февруари. В края на следващия месец са насрочени избори за един кмет на община и за 11 кметове на кметства. На 18 януари започва прием на документи за регистрация на партии и коалиции за участие в частичния вот.


Датата за провеждане на парламентарните избори провокира три въпроса –

Датата за провеждане на парламентарните избори провокира три въпроса – ...

... конкретни политики на избирателите и вотът ще премине по обичайния начин – чрез порочни практики и инструменти за манипулация. „Очаквам брутален натиск от страна на Борисов върху администрацията, върху бизнеса за обезпечаване на корпоративен вот, купен вот. Очаквам тежки избори, които ще бъдат опорочени от ГЕРБ“, каза Румен Петков.  


Президентът Румен Радев да промени датата на изборите, защото на

Президентът Румен Радев да промени датата на изборите, защото на ...

... научава едновременно две неща: 1. Как да се моли от баба си и 2. Колко велика е нашата държава от дядо си. Така пораствайки детето се реализира като достоен християнин пазещ ценностите на държавата. Гражданин, какъвто го изисква църквата и християнин, какъвто го изисква държавата“, пише още Гуджеров.По публикацията работи:


От

От "Да, България" съобщиха, че е атакувана създадената от тях ...

... български граждани, избрали да станат гарант за честни и свободни избори. Атаката срещу платформата ни е породена от страх и този страх е основателен. Обещахме, че няма да се откажем от нашата битка за модерна, правова и демократична България. И ще спазим това обещание. На 4 април - ти броиш!


Специални секции за здравна сигурност ще бъда разкрити за вота

Специални секции за здравна сигурност ще бъда разкрити за вота ...

... в този светъл ден да извършват някакъв вид работа, каквото е участието в изборните секции. Освен всичко останало за евреите това е четвъртият ден от тяхната пасха. Това е ден, в който те нямат право да извършват никаква физическа дейност. Това до голяма степен ще ограничи възможността да гласуват",отсече той.Автор:


ГЕРБ вкарват закон за 18 млрд. в последните секунди на

ГЕРБ вкарват закон за 18 млрд. в последните секунди на ...

... политически решения, като правилата се променят и пенсията може да остане неочаквано различна. „С Кодекса за социално осигуряване не давате отговори на въпросите на хората", констатира народният представител от БСП Гьоков.Той обърна внимание, че с този законопроект не се решава въпроса за пълна и навременна информация за пенсиите на хората.


Сформирана е работна група, която изготвя концепция за лобизма в

Сформирана е работна група, която изготвя концепция за лобизма в ...

... свързани с плана за развитие на българското правосъдие, обясни още тя и добави, че министерството работи по препоръките на ЕК за върховенството на закона. Към този момент в съдебната система се изпълняват над 20 проекта във връзка с актуализирането на системата, въвеждането на електронните запори и елекронното правосъдие са проекти.


ГЕРБ и

ГЕРБ и "Обединени патриоти" са внесли законови промени, които по ...

... идентифицират пред СИК с тях. Предвидили сме и възможност всички мерки, които се предприемат от ЦИК, да се съобразят с мнението на Националния оперативен щаб, Националния ваксинационен щаб и здравните власти, за да може да имаме максимална прозрачност и съобразяване с експертното мнение на тези органи", заяви още д-р Дариткова.


Въпреки усилията на Северна Македония и България за преодоляване на

Въпреки усилията на Северна Македония и България за преодоляване на ...

... от . Участниците в карнавала обаче въпреки това преминаха по централаната част на селото. Полиция имаше само в центъра на селото и пред общината, предаде местната телевизия Алсат М. Според кмета Сашо Янкоски "всички са имали вина за напрежението, но най-много полицията, която е изпратила прекалено много служители на реда". 


"Поредно запалване на българското знаме в Македония поражда въпроса дали ...

... да направим тази неизбежна крачка? Може би пияни тълпи трябва да нападнат българската мисия в Скопие, за да отзовем нашия посланик?" Енчев: Научихме важна новина за българо-македонските преговори от македонските медии "Днес научихме важна новина за българо-македонските преговори, но не от нашето правителство, а от македонските медии. Те ни информирах...


"Грозно, долно, гнусно, брутално и гротескно посегателство срещу българското! Поредното ...

... на изгарянето на българския флаг в Северна Македония. Вицепремиерът Екатерина Захариева разпореди на българския посланик в Скопие Ангел Ангелов да изрази пред правителството на РСМ силното ни възмущение от този вандалски акт. Посланик Ангелов вече направи остър устен демарш в МВнР на РСМ. Тази година нямаше официално организиране на карнавала.


Станахме по-големи католици от папата! От снощи, когато президентът Румен

Станахме по-големи католици от папата! От снощи, когато президентът Румен ...

... държавни служители. Управляващата хунта трябваше още преди 4 години да осигури машините за предстоящите избори, съгласно изборния кодекс, но не направи нищо. БЪЛГАРИ, датата е 4 АПРИЛ, да покажем на политическата сган, че не те, а ние ще посочим, кой ще ни представлява в бъдещия парламент! За България! Димитър Шивиков


Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки

Борбата на българските лекари с коварния вирус COVID-19 продължава, въпреки ...

... операционната, хирургията и директорския кабинет. Болница "Царица Йоанна - ИСУЛ" има нужда от много големи количества предпазни средства, тъй като от тях всекидневно медиците изразходват огромен брой. Гащеризоните, маските и апаратурата за пречистване на въздуха са от първа необходимост. Калоян Паргов и Александър Паунов призоваха, който има възможност да помогне.


Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Индонезия

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението в Индонезия ...

... в отдалечен район от столицата Джакарта и на негова територия няма български граждани. Властите призоваха жителите в районите около епицентъра на земетресението в Маджене да избягват напукани или повредени сгради от мощния трус, и преди да се върнат в домовете си да се уверят, че те са сигурни за обитаване.


Изборите се отлагат, но само с една седмица. Президентът Румен

Изборите се отлагат, но само с една седмица. Президентът Румен ...

... след изборите на 4 април ще настъпи промяна за ГЕРБ. "Те нямат никаква възможност да удържат властта, друг е въпросът дали опозицията може да вземе властта. Имам съмнения, че опозицията е толкова пръсната, че едва ли ще е в състояние да вземе изпуснатата от ГЕРБ власт", отбеляза Колев.По публикацията работи:


Мнозинството в парламента прие на първо четене промените в Кодекса

Мнозинството в парламента прие на първо четене промените в Кодекса ...

... пенсионната система. Аргументите на лицето на КТ Подкрепа Ваня Григорова срещу законопроекта . Хасан Адемов: Промените за пенсиите се внасят в 12 без 5 и по бързата писта В пленарната зала влизат за обсъждане промените в Кодекса за социалното осигуряване (КСО) за втората пенсия. ДПС и БСП се въздържаха пр...


До ЕВРОКОМ ТВ и българските медии ОТВОРЕНО ПИСМО В предаването

До ЕВРОКОМ ТВ и българските медии ОТВОРЕНО ПИСМО В предаването ...

... вкарва в предаването си по мои адрес, ще се съдим докато я осъдя окончателно. Вече се е случвало и с други водещи като Слави Трифонов когото осъдих за лъжа и клевета, така че и нея я очаква същото. Волен Сидеров, р. 1956 г., както и Л. Кулезич, но без ботокс.


"Съотношението вода - боклук ще е 1:5 до 10 години. ...

... и те са природно бедствие. Над всички бедствия обаче има едно голямо, лакомо и некадърно бедствие." Спаси София: Покрайнините на София са превърнати в бунища, контрол и санкции липсват "Купища отпадъци продължават да се трупат в крайградските територии на Столичната община. Всеки черен път край квартали и села е превър...


Кодексът за социално осигуряване за близо 18 млрд. лв. се

Кодексът за социално осигуряване за близо 18 млрд. лв. се ...

... пенсионни фондове", уточни още проф. Гечев, цитиран от Фокус. Аргументите на лицето на КТ Подкрепа Ваня Григорова срещу законопроекта . Ваня Григорова за увеличението на извънредния труд: ГЕРБ не чува аргументите ни Приеха двойното увеличение на извънредния труд и двойното увеличение на сумираното работно време. Аргументите срещу тези безобразия бях...


Гласуване в един голям физкултурен салон например означава, че там

Гласуване в един голям физкултурен салон например означава, че там ...

... пандемия. Гласуването по пощата не протича в контролирана среда, обясни Цанева. ЦИК не е орган, който може да предлага други начини за гласуване. Когато се създават секции в чужбина, те не зависят от желанието на ЦИК да предостави на всички избиратели да гласуват, а затова нещо си има регистрационен режим.


Мерките да гарантират честността на вота, за да се чувстват

Мерките да гарантират честността на вота, за да се чувстват ...

... че всичко, което прави ГЕРБ е меродавно. Оказва се, че има много грешки и всеки ден - гафове. ГЕРБ трябва да се научи да слуша и опозицията, и хората."„БСП иска да избегне административния хаос, който може да се създаде по време на изборите", изрази загриженост депутатът от БСП Иван Ченчев.


В момента 13 държави в Европа имат гласуване по пощата.

В момента 13 държави в Европа имат гласуване по пощата. ...

... практически това й е струва невъзможно това да се случи, защото в организацията на изборите има около 120-130 000 души. И допълни, че членовете на секционните комисии се назначават най-късно 25 дни преди изборния ден. Предварително няма как да се знае кого ще номинират политическите субекти за членове на комисиите.


Президентът насрочи парламентарните избори за 4 април т.г. Това стана

Президентът насрочи парламентарните избори за 4 април т.г. Това стана ...

... активност. Не трябва да гледаме на тях като на богове - в САЩ има цели филми как ги хакват, въпреки че не са свързани с интернет, каза още той по темата за машинния вот, завърши народният представител от ГЕРБ. ГЕРБ ще признае изборния резултат, ако изгубим изборите, категоричен бе Тома Биков.


„Датата 4 април за изборите скандализира цялата католическа общност в

„Датата 4 април за изборите скандализира цялата католическа общност в ...

... гласуващите в някои региони ще падне рязко. „Създава много неудобства в изборния ден, хората ще бъдат затруднени”, заяви депутатът. По думите му датата ще бъде проблем и за българите в чужбина, защото в много държави ще празнуват Възкресение. „Целият изборен процес ще бъде опорочен в нашата общност”, смята депутатът.  


Освен мерките, които ще въведе,  очакваме и протокола от Министерство

Освен мерките, които ще въведе,  очакваме и протокола от Министерство ...

... най-удобната форма е гласуване по пощата, но тя крие много рискове като идентификация на подателите, транспортирането на бюлетините", заяви Таня Цанева. Що се отнася до машинният вот, тя заяви, че доставчикът трябва да ги достави 25 дни преди изборите."Не винаги можем да разкрием толкова секции, колкото бихме желали", допълни тя.


Новоизбраният президент на Съединените американски щати Джо Байдън представи плана

Новоизбраният президент на Съединените американски щати Джо Байдън представи плана ...

... ще ни струва още по-скъпо", заяви новоизбраният президент. Планираните разходи от почти $2 млрд. ще предизвикат недоволство сред републиканците. Но Байдън е оптимистично настроен, че пакетът ще бъде одобрен от законотворците. Нуждата от допълнителни стимули се подчертава и от повечето икономисти, както и от председателя на Федералния резерв Джером Пауъл.


Говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева изрази в ефира

Говорителят на Централната избирателна комисия Таня Цанева изрази в ефира ...

... които са ваксинирани или вече преболедували от . По думите на Цанева условията за поставяне на ваксина срещу коронавируса - 2 дози с интервал 2-3 седмици, създава технически проблем, защото в Изборния кодекс няма изискване членовете на секционните комисии да са известни толкова рано. Общо са нужни 130 хил. души.


Датата 4 април за изборите скандализира цялата католическа общност в

Датата 4 април за изборите скандализира цялата католическа общност в ...

... на гласуващите в някои региони ще падне рязко. "Създава много неудобства в изборния ден, хората ще бъдат затруднени" заяви депутатът. По думите му датата ще бъде проблем и за българите в чужбина, защото в много държави ще празнуват Възкресение. "Целият изборен процес ще бъде опорочен в нашата общност", смята депутатът.


Президентът играе с премиера. Играят комбина, защото от април печели

Президентът играе с премиера. Играят комбина, защото от април печели ...

... имат много добра организация. Говоря за Ердоган и Турция. ДПС са факири по отношение на мобилизацията на циганските гласове", допълни Симеонов. Той посочи, че и да се направи ротация на шефовете на полицията в ромските махали, няма да се постигне почти нищо, защото не познават полицейското управление на конкретния град.


„По никакъв начин не трябва да се допускат промени в

„По никакъв начин не трябва да се допускат промени в ...

... но то не е толкова просто. Това трябва да се каже на хората”, коментира още той. „Който толкова много държи на представително управление в България и иска да участва в избора на това управление - да си хване самолета и да дойде в България. Няма друго решение”, категоричен бе Симеонов.


Петима от кабинета ще вземат участие в редовния петъчен парламентарен

Петима от кабинета ще вземат участие в редовния петъчен парламентарен ...

... – изпълнението на Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020“ и наказателните процедури срещу България в областта на околната среда. Забраниха използването на питейна вода за напояване в Троян Кметът на Троян Донка Михайлова забрани употребата на питейна вода за напояване и миене на улици и автомобили, съобщава БНР. Забраната...


На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на

На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на ...

... се изплащат от универсалните пенсионни фондове: пожизнена пенсия за старост, разсрочено и еднократно изплащане на средствата по индивидуалната партида на всеки осигурен. Водата, парното и пенсиите най-много измъчват българите Водата, парното и пенсиите мъчат най-много българите, писали до омбудсмана през 2020 г. Изминалата година над 13 200 граждани са подал...


Изборът на 4 април за дата на парламентарните избори от

Изборът на 4 април за дата на парламентарните избори от ...

... постигат с висока степен на компромиси", убедена е тя. "Но сега на хората им се иска да има промени, но никой не може да формулира алтернативата. Това е феномен, който показва слабостта на опозицията, защото тя не е припозната от хората като възможност за нещо ново", заключи проф. Антоанета Христова.


Президентът издаде указ парламентарните избори да се проведат на 4

Президентът издаде указ парламентарните избори да се проведат на 4 ...

... за да притиска бизнеса да има по-големи доходи и хората да са по-удовлетворени", каза още Ненков. Той не се ангажира с мнение кой е виновен за водната криза у нас, но по думите му тя се управлява добре. Депутатът смята, че държавните органи са си свършили добре работата.По публикацията работи: