Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно

Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно ...

......... виждам смисъл да се прави пак“. Борисов обърна внимание на ситуацията в съседни на България страни. „Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим“, каза в заключение министър-председателят.


Блокирането на Търговския регистър на България, в рамките на 6

Блокирането на Търговския регистър на България, в рамките на 6 ...

......... утре се случи земетресение в някоя точка на света, вероятно ще се вземе решение за саниране на десетки хиляди сгради в България и на тяхната устойчивост. Още няколко подобни решения, взети на принципа - някъде нещо се случва, могат изключително бързо да доведат страната ни до фалит, заявяват от движението. 


Автомагистрала

Автомагистрала "Хемус" се строи само с бюджет на данъкоплатците. Това ...

......... с европейски пари. "Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци", добави министър-председателят Борисов. Започва строителството на още 16 км от АМ "Хемус" Проектът ще се изпълнява изцяло


За година и 2-3 месеца ще се справим с този

За година и 2-3 месеца ще се справим с този ...

......... са извадили АМ „Хемус“ от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари. „Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци“, добави Борисов. /БГНЕС


За година и 2-3 месеца ще се справим с този

За година и 2-3 месеца ще се справим с този ...

......... управляващи са извадили АМ „Хемус“ от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари. „Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че, като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци“, добави министър-председателят.


С промени в наредба Министерство на образованието отменя фиксирания срок

С промени в наредба Министерство на образованието отменя фиксирания срок ...

......... VII клас в България, в годината на кандидатстване да могат да се приемат по държавния план-прием.С промяна в Наредба №11 за оценяването се премахва и изискването за съхранение на класните и на контролните работи от учителя и се предвижда предоставянето им на ученика с цел обратна връзка към родителите. /news.bgЗа година и 2-3 месеца ще се справим с този

За година и 2-3 месеца ще се справим с този ...

......... са извадили АМ „Хемус“ от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари.„Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци“, добави министър-председателят.Снимки: Министерски съвет


Испанската брегова охрана съобщи, че е спасила през вчерашния ден

Испанската брегова охрана съобщи, че е спасила през вчерашния ден ...

......... прес.© БТА / AP Photo / Valerio NicolosiОт началото на годината над 25 000 мигранти пристигнаха в Испания през Средиземно море по последни данни на Международната организация по миграция. Това е над три пъти повече от броя мигранти, стигнали по този начин до Испания за същия период на миналата година.


За година и 2-3 месеца ще се справим с този

За година и 2-3 месеца ще се справим с този ...

......... са извадили АМ „Хемус" от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари. „Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци", добави премиерът Борисов.


Проблемът с блокирането на Търговския регистър е заради занижен контрол.

Проблемът с блокирането на Търговския регистър е заради занижен контрол. ...

......... от заложените процеси не се е случил. "Няма лошо да дефектира система и да бъде възстановена, но има проблем, че обществото не е информирано. Навремето ни спестиха експлозията в Чернобил. Не бива да се губи доверие в държавата", добави Танев. Той обърна внимание на ниското заплащане в държавния IT сектор.


Белият дом осъди решението на Турция да удвои митата върху

Белият дом осъди решението на Турция да удвои митата върху ...

......... върху внасяните от Турция в Съединените щати стомана и алуминий.© БТА / Xinhua / He CanlingСара Сандърс, говорител на Белия дом: "Съжаляваме за въведените от Турция мита. Те са стъпка в грешната посока. Митата, които Съединените щати наложиха на Турция, бяха в интерес на националната сигурност. Техните са за отмъщение"."Мислите ли че в тази ситуация някой няма интерес? Притеснява ...

......... бъдат отстранени от този процес. Въпросът е дали става въпрос за недоглеждане или умишлено допускане. Трябва да има процес, който да доведе до пълна яснота. От най-високо политическо ниво трябва да се осъзнае проблема и да има прозрачност." Иванов припомни в интервю за bTV, че фирма "Лирекс" обслужва и ГРАО. 


На фона на валутната криза в страната и на все

На фона на валутната криза в страната и на все ...

......... от Персийския залив трябва да даде резултат в допълнителна подкрепа за лирата, след като централната банка в страната предприе мерки, като ограничи продажбата на валутата. От началото на годината лирата изгуби 40% от стойността си спрямо щатския долар. В понеделник тя падна до рекордно дъно от 7,24 лири за долар.


Словесната война между коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов

Словесната война между коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов ...

......... на обществото в институциите и уронва престижа на държавата и изпълнителната власт. 8. Измисленото ми роднинство с началника на РЗИ Бургас е долна лъжа и не заслужава по-нататъшен коментар. P.S. И една новина в аванс - комисар Калоянов, шеф на ОД на МВР в Бургас, също не ми е роднина.


Бившият вече соцлидер Михаил Миков подава оставка като шеф на

Бившият вече соцлидер Михаил Миков подава оставка като шеф на ...

......... червения конгрес. Пред форума той посочи, че не се чувства обиден и дори благодари на участниците, че са го освободили от отговорността на председателския пост. Допълни, че от избора е станало ясно, че не е правил той машинации на резултатите, а че договорките са вървели в кулоарите, уточнява "Монитор".  


София. БСП поиска оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и

София. БСП поиска оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и ...

......... ситуации, където това не е достатъчно, и това, което се случи преди няколко дни, е живо доказателство“, каза още Дончев. Министър-председателят Бойко Борисов обясни, че ще се създаде надзор, който ще следи създаването на единното държавно хранилище. „Защото фирмите, които участват с най-ниски цени, слагат и калпавите дискове“, обясни Борисов.Шофьорите да не тестват високите скорости и да карат разумно.

Шофьорите да не тестват високите скорости и да карат разумно. ...

......... продукти. "След това настава такъв катаклизъм. Работили сме много усърдно. Направили сме си изводите, не искам да хвърлям отговорност, защото това не е продуктивно", каза Борисов.Правим един "склад", където всички ведомства ще бъдат задължени ежеседмично да си хвърлят информацията. В електронните поръчки няма надзор, както в строителството, каза премиерът. /news.bg


Шофьорите да не тестват високите скорости и да карат разумно.

Шофьорите да не тестват високите скорости и да карат разумно. ...

......... хвърлям отговорност, защото това не е продуктивно", каза Борисов. Създават мегахранилище за е-данни след срива на Търговския регистър Борисов настоява за контрол при изграждането на хранилището Правим един "склад", където всички ведомства ще бъдат задължени ежеседмично да си хвърлят информацията. В електронните поръчки няма надзор, както в строителството, каза премиерът.


Ремонтът на част от ул. “Граф Игнатиев”  ще струва 25

Ремонтът на част от ул. “Граф Игнатиев”  ще струва 25 ...

......... погрешно е цялото внимание и финансов ресурс да се средоточават само в центъра на София, а изобщо да не се инвестира в инфрструктурата в крайните квартали и жилищни комплекси. “Има квартални улици, които не са асфалтирани от времето на социализма, а горе-долу от тогава не са и мити”, констатира Паргов.


Започва строителството на още 16,3 км от автомагистрала „Хемус

Започва строителството на още 16,3 км от автомагистрала „Хемус" между ...

......... ДЗЗД „Хемус-16320". Строителният надзор ще се осъществява от ДЗЗД „Консултанти Хемус 2 - 2016". На първата копка ще присъстват министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов, областните управители на Шумен и Търговище - проф. Стефан Желев и Митко Стайков.


Изпълнителният директор на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова смята, че

Изпълнителният директор на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова смята, че ...

......... правосъден министър Христо Иванов поиска премиерът да свика заседание на Съвета по сигурността към МС, за да обсъдят превантивни мерки.По-рано през деня вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че има виновни за срива на Търговския регистър, дори и при бездействие.Министерски съвет днес взе решение да се създаде мегахранилище за електронни данни. /news.bg


130 млн. лева са необходими за мостове, естакади и виадукти

130 млн. лева са необходими за мостове, естакади и виадукти ...

......... В отговор на въпрос за ремонта на Аспарухов мост министърът потвърди, че той ще бъде отложен, защото съоръжението не е в критично състояние.Също в отговор на въпрос министърът каза, че Дунав мост при Русе не е включен в тези съоръжения, но той в момента не е в тежко експлоатационно състояние.


„Министър Цецка Цачева и директорът на Агенцията по вписванията Зорница

„Министър Цецка Цачева и директорът на Агенцията по вписванията Зорница ...

......... на козметичен салон в проект за надграждане на двата регистъра на стойност над 3,5 млн. лв.”, уточни тя. Златева каза още, че не е учудена от това, защото щом е възможно софтуерна фирма да доставя ваксини по обществена поръчка, явно и козметичен салонможе да надгражда системата на Агенцията по вписванията.


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло ...

......... високи мостове и в момента продължаваме да ги укрепваме и да им правим основни ремонти, по „Тракия" и по „Витиня" те са по план. Искам решение и не един по един да ги правим, а едновременно да влезем и да ги правим всички мостове", отбелязва премиерът на днешното правителствено заседание.


Богдан Кирилов е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по

Богдан Кирилов е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по ...

......... ще бъде съветник на министъра на здравеопазването в областта на лекарствената политика. Тя остава член на Управителния съвет на Европейската агенция по лекарствата, член на CHMP (Комитет за лекарствените продукти в хуманната медицина), както и програмен координатор за СЗО в областта на достъпа до лекарства и реимбурсиране на лекарствените продукти.


Свищов. Председателят на Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ и зам.-председател

Свищов. Председателят на Парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ и зам.-председател ...

......... възрастови групи. Те са преоборудвани с нови настилки и уреди. Ремонтните дейности включват и нова дъждовна канализация, което ще реши проблема с влагата в самата сграда. Поставени са и нови и удобни за малчуганите външни чешми. В Детска градина „Чиполино“ се полагат грижи за 150 деца, включително на яслена възраст.


Министър Цецка Цачева и Директорът на Агенцията по вписванията Зорница

Министър Цецка Цачева и Директорът на Агенцията по вписванията Зорница ...

......... за надграждане на двата регистъра  на стойност над 3,5 млн. лв.”, уточни тя. Златева каза още, че не е учудена от това, защото щом е възможно софтуерна фирма да доставя ваксини по обществена поръчка, явно и козметичен салон може да надгражда системата на Агенцията по вписванията.   ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


Странно поведение има напоследък председателят на ПГ на ОП Волен

Странно поведение има напоследък председателят на ПГ на ОП Волен ...

......... е разрешил на вицепремиера Валери Симеонов да извършва проверки по Черноморието. Сидеров посочи, че по този начин лидерът на НФСБ пречи на туризма и поиска оставката му. Днес Сидеров трябваше да получи от Борисов отговор на въпросите си, но поради заминаването на премиера за Троянския манастир разговорът им бе отложен.


Изпълнителният директор на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова смята, че

Изпълнителният директор на Агенцията по вписвания Зорница Даскалова смята, че ...

......... министър Христо Иванов поиска премиерът да свика заседание на Съвета по сигурността към МС, за да обсъдят превантивни мерки. По-рано през деня вицепремиерът Томислав Дончев посочи, че има виновни за срива на Търговския регистър, дори и при бездействие. Министерски съвет днес взе решение да се създаде мегахранилище за електронни данни. 


"Ремонтът на част от ул. „Граф Игнатиев“ ще струва 25 ...

......... погрешно е цялото внимание и финансов ресурс да се средоточават само в центъра на София, а изобщо да не се инвестира в инфраструктурата в крайните квартали и жилищните комплекси. „Има квартални улици, коите не са асфалтирани от времето на социализма, а горе-долу от тогава не са и мити“, констатира Паргов.


Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от

Идва времето ГЕРБ и Борисов да се измъкват отново от ...

......... идея на Борисов да важи само за обществените поръчки за електронно управление. Навсякъде това е валидно съображение – че най-ниската цена се превърна в една вратичка за далавери“, коментира проф. Маринов. По думите му най-важно е качеството и обществото е готово да плаща, стига да плаща за качество и надеждност.


Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията ...

......... е рисувана половин година, а за основа е избрано крушово дърво. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе трогнат от жеста и пожела светинята да остане в свищовския манастир, където силата й ще бъде още по-голяма. Жестът му бе посрещнат с аплодисменти от намиращите се в храма миряни.


Директорът на Атгенцията по вписванията Зорница Даскалова и министър Цецка

Директорът на Атгенцията по вписванията Зорница Даскалова и министър Цецка ...

......... днес какво се случва? Как се случва? Има ли възможности за злоупотреби, манипулации? Това са въпроси, които витаят в цялото общество“, допълни Крум Зарков. По думите му тези съмнения не могат да бъдат разсеяни от Министерство на правосъдието и от директора на Агенцията по вписванията, не и при това ръководство. 


Шефката на Агенцията по лекарствата Асена Стоименова е подала оставка,

Шефката на Агенцията по лекарствата Асена Стоименова е подала оставка, ...

......... Шефката на Агенцията по лекарствата Асена Стоименова е подала оставка, научи OFFNews.  Информацията беше потвърдена от Министерството на здравеопазването.  Стоименова е посочила като причина за оставката си лични причини. Оставката ѝ влиза в сила от 17 август.  Постът на Асена Стоименова ще поеме нейният заместник Богдан Кирилов. 


БСП поискаха оставката на правосъдният министър Цецка Цачева и на

БСП поискаха оставката на правосъдният министър Цецка Цачева и на ...

......... е, че ще се прави мегахранилище за архиви на електронните данни след срива на Търговския регистър", допълни тя. От работодателските организации изразиха тревога за срива на основната база данни. Бившият правосъден министър Христо Иванов поиска премиерът да свика заседание на Съвета по сигурността към МС, за да обсъдят превантивни мерки.


Кризата с Търговския регистър и реакцията на институциите можем да

Кризата с Търговския регистър и реакцията на институциите можем да ...

......... по вписванията и Министерство на правосъдието. Ето защо от БСП настояват за оставки на ръководителите им – изпълнителният директор на агенцията Зорница Даскалова и министър Цецка Цачева. „Днес стана ясно, че 4 диска с архив на агенцията са изгорели и се полагат усилия за възстановяване на информацията“, подчерта още Златева.


Кризата с Търговския регистър и реакцията на институциите можем да

Кризата с Търговския регистър и реакцията на институциите можем да ...

......... Агенцията по вписванията и Министерство на правосъдието. Ето защо от БСП настояват за оставки на ръководителите им – изпълнителният директор на агенцията Зорница Даскалова и министър Цецка Цачева.„Днес стана ясно, че 4 диска с архив на агенцията са изгорели и се полагат усилия за възстановяване на информацията“, подчерта Златева. /БГНЕС


Няма изчезнала информация след срива на системите на търговския регистър.

Няма изчезнала информация след срива на системите на търговския регистър. ...

......... възстановяване на информацията, която не мога да кажа точно каква е. Работи се денонощно по отстраняването на проблема“, добави директорът.Стана ясно още, че се прави копие на информацията на различни устройства и по различно време и тя се съхранява в резервни центрове в жк „Младост“ и в гр. Шумен. /БГНЕС


Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров поиска оставката

Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров поиска оставката ...

......... на шефа на РЗИ-Бургас Георги Паздеров, заради многобройни нарушения на нормативите, по които работят здравните инспекции и за конфликт на интереси.Паздеров е в роднински връзки с вицепремиера Валери Симеонов и под негов натиск рекетира определени обекти по Черноморието, които са бизнес конкуренти на съветник на Симеонов в политическия му кабинет", написа той. 


На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат

На тези 200 000 българи ще кажа, когато си застраховат ...

......... срива на търговския регистър премиерът заяви: „Работили сме тези дни много усърдно, извадили сме си изводите. Не искам да хвърлям на никого вина, защото това не е прогресивно. Правим един секретен склад, всички агенции, министерства с електронни носители ще бъдат длъжни да качват веднъж седмично информацията”.  ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ


БСП поискаха оставката на правосъдният министър Цецка Цачева и на

БСП поискаха оставката на правосъдният министър Цецка Цачева и на ...

......... е, че ще се прави мегахранилище за архиви на електронните данни след срива на Търговския регистър", допълни тя. От работодателските организации изразиха тревога за срива на основната база данни. Бившият правосъден министър Христо Иванов поиска премиерът да свика заседание на Съвета по сигурността към МС, за да обсъдят превантивни мерки.


Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията ...

......... „Други 200 000 лв. пък са отпуснати за подмяна на водопреносната мрежа в с. Хаджидимитрово, където повече от 20 години хората страдат от безводие“, каза кметът на населеното място Емил Тодоров. Той и колегите му предадоха благодарност от името на жителите в 15-те села, които по-рано са тънели в забвение.


Министрите на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло

Министрите на регионалното развитие Николай Нанков и на транспорта Ивайло ...

......... някои не са основно ремонтирани. Има и съоръжения, които не са ремонтирани и частично. 211 моста се нуждаят от ремонт. 34 са по автомагистралите, като половината от тях са в лошо състояние. Миналата година се ремонтирани 7 съоръжения по магистралите "Хемус" и "Тракия", а в момента по план се ремонтират 5.


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло Московски да предложат решение, което да

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло Московски да предложат решение, което да ...

......... метра високи мостове и в момента продължаваме да ги укрепваме и да им правим основни ремонти, по „Тракия“ и по „Витиня“ те са по план. Искам решение и не един по един да ги правим, а едновременно да влезем и да ги правим всички мостове“, отбелязва премиерът на днешното правителствено заседание.


Линията на бедност в България през 2019 г. ще е

Линията на бедност в България през 2019 г. ще е ...

......... съвет през 2006 г. Показателят се изчислява в зависимост от данните в изследването „Наблюдение на домакинските бюджети в Република България“, което ежегодно се провежда от Националния статистически институт.Линията на бедност се използва като референтна стойност при формирането на социалната политика в областта на доходите и жизненото равнище на населението. /БГНЕС


Да благодарим на тези, които са ги направили 80-та година

Да благодарим на тези, които са ги направили 80-та година ...

......... правят. Да благодарим на тези, които са ги направили 80-та година или 85-та, защото са добре направени. Да се ядосаме на тези, където не са ги поддържали през годините и сега ние да ги доосигурим тези, които ни остават, а да не чакаме сроковете на плановите ремонти. Това решение взехме.


Премиерът Бойко Борисов разгледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир,

Премиерът Бойко Борисов разгледа ремонтираното Антимово крило в Троянския манастир, ...

......... - разберете се, ние не сме арбитър в случая. Дадох им този срок, защото язовирите, времето, чистотата на въздуха са изключително важни за държавата и не можем да ги оставим да боксуват. Затова съм помолил да седнат академици, професори, да дойдат и да ми кажат какво искат", каза още министър-председателят.


Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията

Свищов. Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията ...

......... на кмета на Свищов Генчо Генчев това ще оживи района и ще даде възможност за развитие на интернационалното културно наследство. Генчев благодари за подкрепата, която неизменно среща в лицето на Цветан Цветанов и депутатите от ГЕРБ, а също и от държавата, благодарение на които селата в общината са се преобразили.


"Каквото обещахме миналата година, го изпълнихме. Антимовото крило е направено ...

......... усърдие да изграждаме и да помагаме на Светата Църква“, каза още министър-председателят и честити на всички църковния празник Успение на Пресвета Богородица.Премиерът допълни, че правителството помага и на общините като даде пример с Троян. „По никакъв начин не съм делил нито кметовете, нито градовете, нито гражданите“, категоричен беше Борисов. /БГНЕС


Навръх Голяма Богородица премиерът Бойко Борисов посети Троянския манастир

Навръх Голяма Богородица премиерът Бойко Борисов посети Троянския манастир "Успение ...

......... дървена конструкция, с каменни зидарии или тухлени пълнежи. То е на два етажа. Строежът му е специфичен. Отделните елементи са свързани с дървени сглобки. Това е уникално строителство от началото на XIX век. Подобна конструкция и строителството е в традиционния балкански стил. Тя е изключително здрава. Издържала и на земетресения.


В Гърция се прибраха двама гръцки войници, които бяха задържани

В Гърция се прибраха двама гръцки войници, които бяха задържани ...

......... Единственото, което мога да кажа, е благодаря.Алексис Ципрас определи освобождаването на войниците като акт на справедливост. Положителна реакция дойде и от Брюксел чрез социалните мрежи. Турски съд нареди да се освободят двамата гръцки войници, арестувани през мартТурски съд нареди да бъдат освободени двамата гръцки войници, арестувани през март на границата.


След редовното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов посети Троянския манастир.

След редовното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов посети Троянския манастир. ...

......... реставрирано с отпуснатите от правителството 500 000 лева.„Ще продължим с повече усърдие да изграждаме и да помагаме на Светата Църква“, каза още министър-председателят.Премиерът допълни, че правителството помага и на общините, като даде пример с Троян. „По никакъв начин не съм делил нито кметовете, нито градовете, нито гражданите“, категоричен беше Борисов.


Премиерът Бойко Борисов пристигна в Троянския манастир за Голяма Богородица.

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Троянския манастир за Голяма Богородица. ...

......... когато пристигна с екипа си. Той предвожда светата божествена литургия.По традиция на този ден заслужили христолюбиви мъже изнасят на раменете си чудотворната икона на Света Богородица Троеручица от храма. С риба, приготвена по манастирска рецепта, и с блага сливова ракия отлежала в избата на обителта, ще бъдат уважени гостите. /24chasa.bg


За пръв път регламентираме статута на на постдокторантите по програмата

За пръв път регламентираме статута на на постдокторантите по програмата ...

......... Те могат да бъдат и в размер на 50 лв., но могат и да бъдат и 350 лв. месечно.Вълчев коментира, че имаме увеличение на докторантите, но има и редица научни звена, които имат ниска оценка за продукцията си и това е видимо и от рейтинговата система на висшите училища. /news.bg


Дo 10 дни Министерски съвет ще предложи решение за създаване

Дo 10 дни Министерски съвет ще предложи решение за създаване ...

......... е достатъчно. И това, което се случи преди няколко дни, е живо доказателство за това,“ посочи Дончев. Там всеки държавен регистър още веднъж ще трябва да си прави копие от информацията. „Много е важно, като го правите това, да има и надзор”, каза премиерът Бойко Борисов обръщайки се към Дончев.


София. По покана на ПП АБВ беше проведена среща с

София. По покана на ПП АБВ беше проведена среща с ...

......... системният отказ от страна на банки у нас да предоставят услуги на граждани от арабски държави, живеещи от десетилетия у нас; - Дискусия за възможностите за развитие на отношенията с арабските страни; ПП АБВ пое ангажимент за периодични срещи за обсъждане на проблемите и перспективите за сътрудничество с арабските страни.


Фирмите, които участват с най-ниски цени, слагат и калпавите дискове.

Фирмите, които участват с най-ниски цени, слагат и калпавите дискове. ...

......... подобни кризи. Това показва колко крехка и уязвима е цялата система, когато мигрираме към решения от типа електронно управление. И съжалявам да го кажа, но суровата истина е, че ако искаме да няма повече подобни кризи, ще трябва да отделяме повече пари, включително и за киберсигурност“, коментира вицепремиерът Томислав Дончев.


Велико Търново. На празника „Голяма Богородица“ председателят на ПГ на

Велико Търново. На празника „Голяма Богородица“ председателят на ПГ на ...

......... на духовниците, така и от името на всички, които всеки ден посещават Преображенския манастир. Уникалният манастир е символ на българщината и е неизменна част от облика на региона. В него се намира единственото Колело на живота, изрисувано от Захари Зограф, а в църквата са запазени оригиналните стенописи на блестящия майстор.


Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на

Велико Търново. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на ...

......... мен е голямо удоволствие да отбележа Успение Богородично заедно с жителите на с. Арбанаси. Днес е един от най-големите християнски празници. Нека в семействата на всички българи светлината на този празник да донесе здраве, уют, хармония и разбирателство. Честито на всички именници и на жителите на Арбанаси“, сподели Цветан Цветанов.


"Румъния следва пътя, по който върви цяла Европа - партиите ...

......... Израел и организирането през октомври на съвместно първо заседание на двата кабинета - израелския и румънския. Нещо, което срещна отпора на президента и групираните около него сили, които защитават друга линия - линия, която, общо взето защитава Европа, която в момента е контролирана главно от ЕНП."Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Подаването на маршрути по GPS и създаване на специална мониторингова

Подаването на маршрути по GPS и създаване на специална мониторингова ...

......... края на годината едва ли ще бъде възможно. По думите му ще се наложи промяна в програмата и увеличаване на часовете за курсистите. Войновски коментира, че GPS системата ще генерира няколко маршрута, които все пак ще се подават от хора и притесненията, че ще се попада на ремонти са неоснователни.


Премиерът поиска от Томислав Дончев да има надзор, както при

Премиерът поиска от Томислав Дончев да има надзор, както при ...

......... има и надзор, защото в строителството имаме надзор, който контролира, при изграждането на електронните системи няма надзор. Това трябва да го отрегулираме, защото фирмите, които участват с най-ниските цени в последствие слагат и най-калпавите дискове. Така че да се направи надзор, който да следи и този процес", поръча Борисов. /24chasa.bg


Случаят с Бенчо Бенчев е целенасочен и показа връзката и

Случаят с Бенчо Бенчев е целенасочен и показа връзката и ...

......... хакерска атака срещу регистъра. Той коментира и фалита на кипърската застрахователна компания "Олимпик". Според него КФН отдавна е трябвало да се сезират по случая и да се направи необходимото, за да не остават сега 200 хил. души без застраховки. Според Атанасов българските политици вече години наред се упражняват в корупция.


Случаят с Бенчо Бенчев показа връзката и политическия чадър, който

Случаят с Бенчо Бенчев показа връзката и политическия чадър, който ...

......... хакерска атака срещу регистъра. Той спомена и фалита на кипърската застрахователна компания „Олимпик“. Според него КФН отдавна е трябвало да се сезират по случая и да се направи необходимото, за да не остават сега 200 хил. души без застраховки. Според Атанасов българските политици вече години наред се упражняват в корупция.


Новите документи за самоличност ще съдържат електронен носител с биометрични

Новите документи за самоличност ще съдържат електронен носител с биометрични ...

......... пребиваване на чужденци. Новост е възможността за удължаване на срока на валидност на задграничните паспорти за българи, живеещи в чужбина. Те ще важат не пет, а 10 години. Петгодишен срок на валидност ще имат паспортите за деца. Въвежда се и друг нов документ - карта за пребиваване на служител на НАТО. 


"Първо, не може да се говори за загуба на информация ...

......... вчера се прави одит на всички информационни системи, така че да се разбере къде е проблема - софтуерен или хардуерен."Всички специалисти ме уверяват, че загубени данни няма да има", подчерта отново Дончев. Специалистите уверявали, че системата ще бъде възстановена в състоянието, в която е била към момента на срива. /news.bg


След срива на Търговския регистър в четвъртък, правителството ще даде

След срива на Търговския регистър в четвъртък, правителството ще даде ...

......... с пълния си набор от вписани данни не по-рано от следващата седмица.Агенция по вписванията отново подчертава, че нарушаването на работата на регистъра не е свързано със злонамерена външна намеса, нито е свързано с инцидент в киберпространството. Рискове за злоупотреби с наличните данни не съществуват, се посочва в съобщение на агенцията.


На редовното си заседание Министерският съвет ще реши за проект

На редовното си заседание Министерският съвет ще реши за проект ...

......... консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2018 г. Предстои също кабинетът да реши за откриването на процедури за предоставяне на концесия за услуга за морските плажове „Балчик – централен”, община Балчик, „Бургас – централен”, Община Бургас, „Созопол – Харманите”, община Созопол и „Поморие – изток”, община Поморие, област Бургас.


Парламентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина прие резолюция,

Парламентът на Република Сръбска в Босна и Херцеговина прие резолюция, ...

......... и неточен.Парламентът на босненските сърби настоява за нов доклад, който да бъде изготвен до една година от независима международна комисия. Федералните власти в Сараево обаче са категорично против, защото клането в Сребреница е признато за геноцид и от Трибунала за военните престъпления в бивша Югославия, и от Международния наказателен съд.


Проектът за газопровод

Проектът за газопровод "Северен поток 2" ще бъде централна тема ...

......... май, където Меркел отиде веднага след срещата на върха на Европейския съюз в София.Заради "Северен поток 2" американският президент Доналд Тръмп заяви миналия месец, че Меркел била зависима от Путин. По-късно Тръмп постигна принципна договорка с председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер Европа да купува по-големи количества американски втечнен природен газ.