Политика


Депутатите избраха д-р от

Депутатите избраха д-р от "Демократична България" за председател на комисията ...

... на избора на председател на комисията по бюджет и финанси и поименна проверка на присъстващите, тъй като се осъмни в наличието на кворум. След повторно гласуване, председателят беше избран. Тази както и останалите две се състоят от 17 членове и са с временен характер, както и без заместници, уточнява БГНЕС.


"В НС току-що имаше политическо земетресение. Срещу предложението на Корнелия ...

... обслужихте с вота си и срещу какво? Всички, гласували за тези три партии на 4 април, да си посипят главата с пепел. Публично ви продават на наши и чужди концесионери! Следващата седмица Корнелия Нинова внася мораториума в отделен закон. Да видим дали пак ще го отхвърлят. Колко бързо умират илюзиите!"


Доставка на нова апаратура, обособяване на специализирани отделения за лечение

Доставка на нова апаратура, обособяване на специализирани отделения за лечение ...

... подпомогна работата на медицинския и немедицински персонал на първа линия в борбата с COVID-19, като чрез реализираните още в първите месеци от пандемията дейности бяха осигурени жизненоважните лични предпазни средства. Укрепен бе и капацитетът на лечебните заведения за обслужване на тежко болни пациенти с COVID-19 чрез купени респиратори.    Радостин Василев е избран за председател на комисията по правни

Радостин Василев е избран за председател на комисията по правни ...

... комисии да са с временен характер и без зам.-председатели. Преди това депутатите отложиха изслушването на премиера в оставка Бойко Борисов и на министъра в оставка Кирил Ананиев за 21 април. Предложението направи Виктория Василева от "Има такъв народ". "За" предложението гласуваха 143 народни представители без "въздържали се" и без "против".


"Безславният край на НОЩ в един ден с оставката на ...

... им се за маските Здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов изненадващо дойде в парламента днес. Той бе провокиран от критиките на депутати... "Защото безславният край на криещия се страхливец в отпуск май не означава край и на Ковида, който отваряйки и затваряйки "като ластик" се мъчехме да преборим..."


Депутатите взеха решение министър-председателят Бойко Борисов да бъде задължен да

Депутатите взеха решение министър-председателят Бойко Борисов да бъде задължен да ...

... бяха посрещнати с аплодисменти от част от депутатите в пленарната зала. Изказвания от парламентарната група на ГЕРБ - СДС нямаше. Освобождаването на Националния оперативен щаб от кабинета в оставка предизвика бурни разнопосочни реакции, както в кулоарите на парламента, така и в пленарната зала със серия от декларации. Снимка: БТА  Паметникът на хан Кубрат в украинското село Мала Парашчепина се

Паметникът на хан Кубрат в украинското село Мала Парашчепина се ...

... възстановен. Възпоменателната стела е вдигната, иманярският изкоп е запълнен. Мястото около стелата е подравнено и се очаква бетониране. По повод разследването Виталий Головко е споделил, че към момента извършителите не са установени и работата по намирането им продължава. Работи се по различни версии за деянието, основната от които е иманярство.


Председателят на ПП АБВ се срещна с посланика на Република

Председателят на ПП АБВ се срещна с посланика на Република ...

... в Космоса Председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка бяха гости на събитията в чест на 60-та годишнината от... В срещата участваха също Леонид Синевич, първи секретар и търговски представител в посолството и Николай Позняк, първи съветник в посолството на Беларус у нас.  


Народните представители решиха премиерът Бойко Борисов да се яви на

Народните представители решиха премиерът Бойко Борисов да се яви на ...

... Министерство на финансите, че фискалният резерв се движи към критичните равнища от малко над 4.5 млрд.лв. То е около 5.7 млрд.лв - затова искаме да разберем от министъра на финансите към 31 март тази година какво е състоянието му". Народното събрание единодушно прие оставката на кабинета В Деня на Конституцията


Народните представители решиха премиерът в оставка Бойко Борисов да се

Народните представители решиха премиерът в оставка Бойко Борисов да се ...

... обсъжданията на следващите точки в реда.Според дневния ред като точка 4 трябва да бъде изслушан министърът на финансите Кирил Ананиев за състоянието на бюджета на държавата.Заради безредието в пленарната зала Татяна Дончева обяви 10 минути почивка и свика председателски съвет.През цялото време министър Ананиев остана прав до банката за изказване.


“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт

“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт ...

... не се приеме сега, БСП ще го внесе другата седмица в Закона за публичните финанси. Марков: Призовавам ръководството на БСП да поискат справка за концесиите, които днес бяха гласувани да продължат Приятели, търся вашата подкрепа за това мое искане. Разпространявайте, моля. Призовавам ръководството на БСП, както и всеки депутат от...С тропане по банките и скандирания

С тропане по банките и скандирания "Таня, вън!" депутатите от ...

... й Димитър Главчев. Дончева му отговори, че той така тълкува правилника. След това ГЕРБ - СДС започнаха да скандират "Мафия" ,"Оставка" и "Таня, вън!", а Татяна Дончева каза, че не се притеснява от това и ги призова да си съберат мнозинството. Безредиците в залата обаче доведоха до прекъсване на заседанието.


"Страхливецът Бойко Борисов днес не дойде, за пореден път. Шофьорчето ...

... журналистите искаха да го пипат по мускулите. Премиерът днес показа за пореден път, че е смел мъж. Предлагам да не се обиждате, не казвам нищо лошо за вашия премиер в оставка. И искам да ви кажа с широка усмивка оттук, че бистришкият тигър е един най-обикновен страхлив заек от Банкя". БТА


Гаврата с парламента ще спре. Това заяви Мая Манолова от

Гаврата с парламента ще спре. Това заяви Мая Манолова от ...

... от тази трибуна видяхме как умира българската демокрация, посочи Георг Георгиев от ГЕРБ. Страхливецът Борисов днес не дойде за пореден път, шофьорчето Борисов днес не дойде за пореден път, джипко бибитков отново не дойде, прекрасно е, че е ваш лидер, благодаря ви за това удоволствие, обърна се Йорданов към герберите.


След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което

След бурни дебати и скандали депутатите приеха решение, с което ...

... 500 хил. български граждани с тази теза. Ние сме готови да изработим и внесем и ще внесем още другата седмица. Вие сте написал една лъжа във вашата програма и тази лъжа ще бъде наказана. Нека има бързи изобри и ще видите колко гласа ще вземете", посочи още Биков.По публикацията работи:


Приятели, търся вашата подкрепа за това мое искане. Разпространявайте, моля.

Приятели, търся вашата подкрепа за това мое искане. Разпространявайте, моля. ...

... искате да гледаме в бъдещето, нека го правим заедно. Аз не съм Ваш партиен гласоподавател и никога не съм бил, но това не означава, че не оценявам всяко проявено политическо или човешко мъжество. Покажете ми го, днес имате необходимата санкция и съответна възможност. Кой подкрепя концесии изготвени от мафиотско управление?Протестните партии в парламента отхвърлиха предложената от Нинова забранаБорисов да

Протестните партии в парламента отхвърлиха предложената от Нинова забранаБорисов да ...

... в болници, училища и читалища, сменят шефовете на библиотеки. Удължават срокове на независимите регулаторни органи, които са с мандат. В енергетиката в момента всичко се подменя. Назначават нови хора и те ще трябва да ни дадат информация за състоянието на дружествата“, обоснова предложението на БСП за мораториум Корнелия Нинова.  


Гаврата с парламента ще спре – и вие няма да

Гаврата с парламента ще спре – и вие няма да ...

... гражданска квота Мартин Димитров опита да върне дебата в нормален тон и зададе въпрос към депутатите от ГЕРБ – какво е по-важно за Бойко Борисов, ако не Планът за възстановяване, след като хиляди хора фалират и чакат да видят как България ще се пребори за икономическата помощ от ЕС. Още:


Народното събрание прие проект на решение за създаването на Временна

Народното събрание прие проект на решение за създаването на Временна ...

... Иван Хиновски и Пламен Абровски, от "БСП за България" - Румен Гечев, Явор Божанков и Пламен Милев; от ДПС - Йордан Цонев, Сергей Кичиков и Адлен Шевкед; от "Демократична България" - Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков; от "Изправи се!Мутри вън!" - Драгомир Ошавков и Андрей Вълчев.По публикацията работи:


Унгария е блокирала изявление на Европейския съюз, критикуващо новия закон

Унгария е блокирала изявление на Европейския съюз, критикуващо новия закон ...

... на печата. Той също така подчертава предизвикателството на ЕС за балансиране на бизнес връзките с Китай, неговия втори по големина търговски партньор, и способността му да говори срещу репресиите на китайското правителство в Хонконг, срещу адвокатите по правата на човека от 2015 г. и срещу мюсюлманските уйгури в северозападен Китай.


Парламентът създаде Комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов.

Парламентът създаде Комисия по ревизията на управлението на Бойко Борисов. ...

... - министър на младежта и спорта и др., но не и премиерът Бойко Борисов. По-късно бе обявено, че премиерът Бойко Борисов събра като по този начин избегна традиционното отчитане на властта и гласуване на оставка в пленарна зала. Същият ден депутатите от 45-ото НС избраха , както бе избран иНад 7 600 000 лева е била държавната субсидия на

Над 7 600 000 лева е била държавната субсидия на ...

... още толкова - от дарения. При ДПС държавната субсидия е малко над 2 милиона лева. При останалите, които имат по-малък брой гласове, субсидията е под милион. След провеждането на парламентарния вот на 4 април тази година разпределението на държавните партийни субсидии ще бъде ново заради новите резултати от вота. Още:


С 214 гласа

С 214 гласа "за" Народното събрание реши да създаде парламентарна ...

... от ДПС, Иван Димитров, Борислав Сандов и Калоян Янков от "Демократична България" и Драгомир Ошаков и Андрей Вълчев от "Изправи се! Мутри вън!".Съставът на комисията беше приет анблок с 217 гласа "за" и един "въздържал се". Мая Манолова беше избрана за председател със 147 гласа "за" и един "въздържал се".


Президентът Румен Радев ще проведе в понеделник консултации с представители

Президентът Румен Радев ще проведе в понеделник консултации с представители ...

... на парламентарната група на "БСП за България".От 13.30 часа президентът ще разговаря с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“. Консултацията с представители на парламентарната група на „Демократична България“ ще се проведе от 14.45 часа.Срещата с парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ ще започне от 16.00 часа.


Над 7 600 000 лева е била държавната субсидия на

Над 7 600 000 лева е била държавната субсидия на ...

... е в размер от 5000 до 10 000 лв. Сметната палата започна ежегодния си одит на финансовата дейност, приходите, разходите и управлението на предоставеното имущество на политическите партии, които през предходната година са получавали държавна субсидия, ползвали предоставени им помещения - държавна или общинска собственост, и са участвали в избори.


Депутатите гласуваха със 120 гласа

Депутатите гласуваха със 120 гласа "За" създаването на Комисия по ...

... "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". "Видяхте ли какво се случи? Новите партии в парламента - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" не поискаха ревизия на управлението за 10 години назад. "Нинова обаче не им се зарадва, а им отвърна: Няма какво да се радвате, вие си отивате."В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът

В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът ...

... коалиция може само да задълбочи кризата, каза президентът Румен Радев в обръщение към гражданите по време на първото засед... Консултацията с представители на парламентарната група на „Демократична България“ ще се проведе от 14.45 часа. Срещата с парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“ ще започне от 16.00 часа.    


В истински вербален водопад се превърна за пореден път второто

В истински вербален водопад се превърна за пореден път второто ...

... каже тези думи, че с удоволствие ще си плати глобата за обида. Тома Биков отвърна на Йорданов, че написал статус във Фейсбук, че нямало пандемия от коронавирус. И се заяде, че "Има такъв народ" лъже за мажоритарната избирателна система: "Нека има бързи избори и ще видите колко гласчета ще вземете".


Министърът на финансите на Черна гора се опита да смекчи

Министърът на финансите на Черна гора се опита да смекчи ...

... гора е водеща за членството в ЕС в региона, но експертите предупреждават, че блокът трябва да работи усилено, за да избегне загубата на влияние. ECFR заяви, че Китай е "на върха на придобиването на реален лост за избор на политики, политически нагласи и разкази в някои части на Западните Балкани".


Народното събрание прие проект на решение за създаването на Временна

Народното събрание прие проект на решение за създаването на Временна ...

... един път против и един път "въздържал се", посочи той. Искам да знам кой как е гласувал, каза Иванов. Предприети са всички действия, системата ще бъде монтирана до неделя, т.е. на 21 април, в сряда ще работим със система и монитори, каза в отговор председателят на парламента Ива Митева.  


Депутатите гласуваха със 120 гласа

Депутатите гласуваха със 120 гласа "За" създаването на Комисия по ...

... "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". "Видяхте ли какво се случи? Новите партии в парламента - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" не поискаха ревизия на управлението за 10 години назад. "Нинова обаче не им се зарадва, а им отвърна: Няма какво да се радвате, вие си отивате."


Депутатите гласуваха със 120 гласа

Депутатите гласуваха със 120 гласа "За" създаването на Комисия по ...

... "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън". "Видяхте ли какво се случи? Новите партии в парламента - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън" не поискаха ревизия на управлението за 10 години назад. "Нинова обаче не им се зарадва, а им отвърна: Няма какво да се радвате, вие си отивате."


При всяко гласуване агенциите се надпреварват да ни показват вота

При всяко гласуване агенциите се надпреварват да ни показват вота ...

... тежките им провали), но никой не може да влезе два пъти в мътните им води. И двата пъти да е на 20. Кой знае, може би тъкмо там лежи заровено днешното българско неслучило се. И затова все ни тегли нататък, към 90-те, с любов и омерзение.   Автор: Георги Господинов,


Да започнем със символа: връщането на институцията в историческата ѝ

Да започнем със символа: връщането на институцията в историческата ѝ ...

... вече да е купил самолетен билет за място като Абу Даби. Страшилището, срещу което гражданите протестираха с месеци, изведнъж се спихна, сви се до дребен, стреснат човечец, който се крие по ъглите. Някак обидно ти става даже като си дадеш сметка срещу какво си се борил.   Автор: Ивайло Дичев,


Да се въведе дигитално проследяване на нежелани реакции след ваксинация,

Да се въведе дигитално проследяване на нежелани реакции след ваксинация, ...

... така наречена Национален пандемичен комитет", посочи Стоименов. Този Национален пандемичен комитет трябваше да започне работа още в края на миналата година по плана, който е приет с решение на Министерски съвет“, подчерта той. Според него в този комитет трябва да влязат експерти епидемиолози, министърът на здравеопазването и главният здравен инспектор. 


Не е добре макар и за нов политически проект да

Не е добре макар и за нов политически проект да ...

... Атанасова запита медиите защо вярват на Слави Трифонов, който вече излъгал своите избиратели. Тя смята, че работа на медиите е да търсят отговорите, но това е лоялното отношение към всеки български избирател, особено към тези, изразили съгласието си за Референдум и за провеждането на мажоритарни избори. Прочетете още по темата:


Как да продължим с промяната е въпросът, има виждания през

Как да продължим с промяната е въпросът, има виждания през ...

... преминем и през промяна на основния закон, но днес в Деня на Конституцията се обръщаме към вас - нека преди да я променим, да направим първите стъпки да я приведем в действие", призова Нинова.На финала тя поздрави всички юристи, с уважение към конституционалистите, и най-вече към създателите на сегашната Конституция.


Предлагам Комисията за ревизията да бъде постоянна, посочи депутатът на

Предлагам Комисията за ревизията да бъде постоянна, посочи депутатът на ...

... разследване не означава нищо "Уведомяват ни, че започвала истинската демократизация на България и видимо очакват да си прехапем езика от удивление. Цели 30 години с... Колкото и да не искате да го признаете, сигурен съм, че дълбоко в себе си го осъзнавате. Нямам търпение тази комисия да заработи", заяви Ненков.


В рамките на по-малко от денонощие премиерът в оставка Бойко

В рамките на по-малко от денонощие премиерът в оставка Бойко ...

... романа си “Заеко, бягай”. В него главният герой Хари Енгстръм – Заека се наслаждава на безгрижната си безотговорност, вярвайки, че е постигнал някаква граница на спасението.  Време е “верващият” Методиевич да се събуди от тази заблуда и да освободи по този начин от съня им своите прости гласоподаватели. Иво Инджев


121 политически партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови

121 политически партии подадоха в Сметната палата годишните си финансови ...

... срок, но са спазени изискванията на ЗПП относно формата, съдържанието и начина на представяне. Съгласно ЗПП, ще бъдат глобени всички партии, които не са представили отчети, както и тези, чийто отчети са представени след законовия срок. Имуществената санкция е в размер от 5000 до 10 000 лв.  По публикацията работи:


В момента общински болници са на масата за продажба и

В момента общински болници са на масата за продажба и ...

... съветник. Има риск в стремежа си да разследваме всичко, да не разследваме накрая нищо", каза още Божанков. Денят Х: Ще реши ли парламентът да разследва третото управление на Бойко Борисов? Парламентът се събира днес на второто си пленарно заседание. Депутатите отново ще работят в старата сграда на Народното събрание, позн...


Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарен вот не среща

Предложението на ГЕРБ за въвеждане на мажоритарен вот не среща ...

... - отключени, както и от това, че старите пултове за гласуване, въведени, по думите й, още от Йордан Соколов, са пренесени в новата сграда. Ако твърдите, че сте правили ремонт, независимо за колко лева, да преместите тези допотопни пултове, няма ли да купите някаква нормална уредба за гласуване, попита тя.


Председателите на групите на "Изправи се! Мутри вън!" и "Има

Председателите на групите на "Изправи се! Мутри вън!" и "Има ...

... на техни заседания и да отговарят на поставени въпроси". От трите групи на т.нар. партии на протеста - ИТН, ИМВ и "Демократична България", са настоявали 45-ото Народно събрание да се занимае основно с промени в Изборния кодекс, преди да бъде разпуснато и да бъдат обявени предсрочни избори.  По публикацията работи:


Внесохме законопроект за промяна в Изборния кодекс. При обсъждането в

Внесохме законопроект за промяна в Изборния кодекс. При обсъждането в ...

... прoтecтa нямaт мнoзинcтвo, ниe нe мoжeм дa cи пoзвoлим избoри пo ceгaшния Избoрeн кoдeкc, зaщoтo избoритe трябвa нaй-нaкрaя дa бъдaт чecтни. Зaтoвa ниe щe нaпрaвим първo нaй-вaжнитe прoмeни в ceгaшния кoдeкc и cлeд тoвa щe приcтъпим към рaбoтaтa пo въвeждaнeтo нa мaжoритaлнa избирaтeлнa cиcтeмa в двa турa, добави още той.


Днес се навършват 96 години от , най-кървавият в България

Днес се навършват 96 години от , най-кървавият в България ...

... ГЕРБ-СДС за пореден път осъждаме престъпленията на комунизма и призоваваме всички парламентарни групи в 45 Народно събрание да направят това. Ние вече внесохме предложение в Столична община да бъде изграден мемориал на жертвите на атентата в пространството пред църквата „Света Неделя“. Поколенията трябва да знаят и да помнят, завършва декларацията.


"Предложението за промени в Конституцията, внесено от Христо Иванов и ...

... "Липсата на реакция от парламентарните партии на грубата гавра, която Борисов се опита да си направи с Народното събрание - че излиза в отпуска, е повече от смущаваща, а местожителството на главния прокурор и типа охранителни действия, е повече от  показателен за слугинажа към дуета Гешев - Борисов", заключи Петков.


Остър отпор в парламента получи решението на премиера в оставка

Остър отпор в парламента получи решението на премиера в оставка ...

... тези за здравето им, каза Симидчиев. "Приемствеността, връзката с нацията и отговорността с нея, са темелите на възстановяване на държавността, за което е цялото ни усилие в този парламент. Покрай политическото позициониране се губи нотката на хуманност, която и без това се губеше в последните месеци", коментира Симидчиев.По публикацията работи:


"Сега ГЕРБ са в ситуацията, в която се намираха БСП ...

... за левицата. Сега всички вдигат ръце срещу ГЕРБ, преялите с власт се озоваха в позицията на аутсайдера на класа, с когото никой не иска да си играе", във Фейсбук. Честно казано не съм очаквала парламентарните избори да променят толкова много парламентарната обстановка. Че това са едни напълно успешни избори всъщност!"


Смятаме, че чистата мажоритарна система, за която се говори, съвсем

Смятаме, че чистата мажоритарна система, за която се говори, съвсем ...

... в този,... В този смисъл не сме променили позицията си и не подкрепяме такава система. Радвам се и виждам, че партията на Слави Трифонов също се отнасят отговорно, въпреки че тяхната позиция е различна. Те разбират, че това е плод на много сериозно усилие и обсъждане", заяви още Крум Зарков.


Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов се обърна към

Здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов се обърна към ...

... Ангелов се обърна към зам.-председателят на парламента от ПГ „Изправи се! Мутри вън!“ Татяна Дончева. „Ето например, госпожо Дончева, вие неправилно си носите маската. Тогава за каква мисъл за живота и здравето на българските граждани говорим“. Ангелов визираше това, че маската на Дончева не покриваше носа ѝ, каквото е изискването.


Починалите от COVID-19 не са мъртвите души на изборите, които

Починалите от COVID-19 не са мъртвите души на изборите, които ...

... а от началото на 2021 г. коефициентът достигна 21,03, посочи данните Манолова.Българският парламент не може да остане безучастен. След като без мотиви беше разпуснат органът, който анализираше информацията и подготвяше решенията досега, следва парламентът да се произнесе какъв да е следващият орган, който да управлява здравната криза, категорична бе тя.


Филип Гунев е бивш зам.-министър на МВР, председател на УС ...

... формализиране на досегашното неформално политическо влияние, което се упражнява върху прокуратурата. По-скоро трябва да се търси вариант с повече съдебен контрол върху прокурорската дейност, демонополизиране на функцията по наказателно преследване (решението кой да стане обвиняем) и засилване на ролята на съда в управлението на единната съдебна власт. Без политическа воля


"Костадин Ангелов може и да е добър лекар. Но днес ...

... къде беше самия той. Симов: ГЕРБ на изпроводяк си разчиства сметките със свободното слово, орязали са бюджета на БНР "Змията, когото умира хапе най-много. ГЕРБ на изпроводяк си разчиства сметките със свободното слово. Току-що научих, че управляващите с... В джипа. По резултатите от справянето с вълната си личи", добавя Симов.


Депутатите от 45-ото Народно събрание гласуваха оставката на министрите от

Депутатите от 45-ото Народно събрание гласуваха оставката на министрите от ...

... такъв народ" Тошко Йорданов коментира лаконично оставката на министрите от кабинета "Борисов-3". Йорданов не отговори на въпрос на журналистите дали ще подкрепят идеята на ГЕРБ за мажоритарния вот. Той призова журналистите спокойно да прочетат какво е написал Слави Трифонов на Фейсбук страницата си с аргумент, че медиите са достатъчно умни.


Народното събрание да работи без великденска ваканция - това предложение

Народното събрание да работи без великденска ваканция - това предложение ...

... поне аз не съм го коментирала. Ние днес имаме намерение да внесем законопроекта за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Надявам се да съберем подкрепа по много от пунктовете в законопроекта. Те касаят райони в чужбина, пощенското гласуване, отварянето на гласуването на българите в чужбина", каза Ива Митева.    


Палехте маски и казвахте, че няма вирус, сега сте загрижени

Палехте маски и казвахте, че няма вирус, сега сте загрижени ...

... зала са на висоттата да спасят България", настоя Ангелов. "Държането като санитарен инспектор и следене на това кои депутати и кои не, не подобава на един министър. Някои депутати седят през цялото време, наподобяващи на Бойко Борисов", коментира в отговор пък Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън".По публикацията работи:


Как реагираха депутати на новината от вчера за разформироване на

Как реагираха депутати на новината от вчера за разформироване на ...

... вземане на решения, това е безотговорно". Според Станислав Балабанов от „Има такъв народ" решението е закъсняло: „Трябваше този щаб да бъде от професионалисти, а не от хора, които изпълняват политически поръчки. Ние предлагаме, когато имаме възможност и ако имаме възможност да управляваме, ще има и нов щаб с истински професионалисти".


Решението за разформиране на Националния оперативен щаб, което бе обявено

Решението за разформиране на Националния оперативен щаб, което бе обявено ...

... зала са на висотата да спасят България", настоя проф. Ангелов. Държането като санитарен инспектор и следене на това кои депутати и кои не, не подобава на един министър. Някои депутати седят през цялото време, наподобяващи на Бойко Борисов", коментира в отговор пък Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън".  


Депутатите от 45-ото Народно събрание гласуваха оставката на Министерския съвет.

Депутатите от 45-ото Народно събрание гласуваха оставката на Министерския съвет. ...

... преместена в новата пленарна зала в бившия Партиен дом. Заседанието се предава пряко по БНТ и БНР по предложение на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!". Борисов е премиерът-беглец При старта на парламента се натъкнахме на феномена "премиерът-беглец", с който 44-ото Народно събрание беше свикнало. Само за един плен... Още:


Среднощни преговори между Европейския съюз и Великобритания за разрешаване на

Среднощни преговори между Европейския съюз и Великобритания за разрешаване на ...

... Специалният режим прехвърля митническите и регулаторните проверки към северноирландските пристанища на стоки, пристигащи от континентална Великобритания, което е много спорен ход за общности в Северна Ирландия, лоялни на Лондон. Лондон и Брюксел трябва да поемат отговорност за размириците в Северна Ирландия Ако не се споразумеят, рискуват реална ескалация на насилието


Екшън заради измамата на Слави Трифонов спрямо избирателите му и

Екшън заради измамата на Слави Трифонов спрямо избирателите му и ...

... да избягат още в първия ден на стъпването си в парламента от прокламираните години наред идеи. Още повече, че уж влязоха в политиката именно заради тях, а побързаха в първия час да ги предадат.  "Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента", обобщи най-точно ситуацията Сиромахов, стрелайки по своите. 


Остро иронично реагира едно от най-популярните лица на

Остро иронично реагира едно от най-популярните лица на "Изправи се! ...

... част от идеите. Това заяви ... Депутатът на "Изправи се! Мутра вън!" каза на Ангелов, че ако се държи така, то ще събере снимките на всички починали българи заради коронавируса и ще направи изложба в парламента - за да припомни как точно досегашното управление се е справило със здравната криза.


Парламентът прие оставката на правителството, ден след като тя беше

Парламентът прие оставката на правителството, ден след като тя беше ...

... искане на Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“. С поименна проверка започна днешното заседание на новото 45-о Народно събрание. То се води от новия председател Ива Митева, избрана с голяма подкрепа във вчерашното тържествено начало. Министрите в оставка от кабинета "Борисов 3", които са избрани и за депутати, отсъстват


Колко време премиерът не е бил в тази зала. Според

Колко време премиерът не е бил в тази зала. Според ...

... парламентаризмът да бъде възстановен. Има институционална криза в страната заради нарушения диалог между институциите. А Конституцията повелява друго - да има диалог и, координация и взаимен контрол между институциите. Парламентаризмът днес не е уважен за пореден път. И ни тук сме призвани да възстановим доверието на българските граждани в институциите.


Има едно сигурно за следващото правителство - то няма да ...

... линии за финансиране, а не може да направи това еднолично, т.е. ще трябва процес на консултации, преговори с Брюксел и т.н., това ще значи още поне няколко месеца. Силно съмнително е, че ЕК ще допусне България да изпрати план чак в края на годината. Това ни поставя пред две възможности:


След дълги процедурни спорове дали трябва да бъде подложена на

След дълги процедурни спорове дали трябва да бъде подложена на ...

... не се включиха, макар че бяха в пленарната зала.Както е по конституцията, оставката на правителството беше депозирана вчера в първия ден на новия парламент. Документът беше внесен от администрацията на Министерския съвет в деловодството на Народното събрание, без премиерът или членове на кабинета да се явят лично в законодателната институция.


„Честита оставка най-накрая на мутрата“. Така депутатът от „Има такъв

„Честита оставка най-накрая на мутрата“. Така депутатът от „Има такъв ...

... призова журналистите спокойно да прочетат какво е написал Слави Трифонов на Фейсбук страницата си с аргумент, че медиите са достатъчно умни. Даниела Дариткова апелира за спазване на мерките в парламента Отговорността на председателя на Народното събрание е да гарантира спазване на противоепидемичните мерки в пленарна зала. За това насто... Още:


Здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов изненадващо дойде

Здравният министър в оставка проф. д-р Костадин Ангелов изненадващо дойде ...

... втората вълна, когато нямахме въздух? Само няколко човека от вас влизаха в болниците и си правиха снимки за два дни", реагира остро здравният министър. От своя страна Арман Бабикян от "Изправи се! Мутри вън!" го призова да не се държи като санитарен инспектор, защото това не подобава на министерския пост.


Германският канцлер Ангела Меркел призова депутатите да одобрят нови правомощия,

Германският канцлер Ангела Меркел призова депутатите да одобрят нови правомощия, ...

... срещу основните демократични свободи. "Предложените изменения на Закона за защита от инфекции са тревожен документ за авторитарна държава", изтъкна Вайдел и допълни: "Този рецидив на авторитарния демон идва от канцлерството и от вас, мадам канцлер." Меркел се взираше в смартфона си по време на по-голямата част от речта на Вайдел.


Парламентът подкрепи оставката на кабинета на Бойко Борисов, като 156

Парламентът подкрепи оставката на кабинета на Бойко Борисов, като 156 ...

... е неуважение към народното представителство, защото властта му е дадена от народа. Трябваше да бъде въпрос на чест премиерът да дойде тук и да връчи оставката си, заяви Йордан Цонев от ДПС. Според него има институционална криза в страната, която се изразява в липсата на диалог между институциите. По публикацията работи: