21 септември е паметен ден за цяла България, защото точно

21 септември е паметен ден за цяла България, защото точно ...

......... са жълтите поля, смелостта на героите, талантът на поетите и нашето най-голямо богатство – добруджанци. В този празничен ден пожелавам именно на вас, добруджанци, да продължавате да пишете славния летопис на Добруджа, защото във всяка негова страница са вписани борбите ни за защита на националния идеал и обичта към България".


Венцислав Шишков - общинският председател на ГЕРБ в Баните, е

Венцислав Шишков - общинският председател на ГЕРБ в Баните, е ...

......... с несъгласие с допусканите в партията тоталитарни методи на управление и по-конкретно в област Смолян, както и нарушаването на основни демократични принципи. Шишков отправя конкретни обвинения и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. "ГЕРБ се превръща в диктаторска партия", добавя Шишков.


„Все повече хора започват да проглеждат и да осъзнават, че

„Все повече хора започват да проглеждат и да осъзнават, че ...

......... ме сплаши и да избягам. Нямам никакво намерение да бягам, ще се защитавам тук в Бъл... „От думите на проф. Георгиев излиза, че последните парламентарните избори, които бяха организирани от Радев, са били фалшифицирани от президента и неговия служебен кабинет, за да може ГЕРБ да спечели третия си мандат”, обобщи


Младите хора, които подкрепят протестите и са на площадите вече

Младите хора, които подкрепят протестите и са на площадите вече ...

......... в закона). Така че право на законодателя или иначе казано на НС е да реши в единия или другия план ще бъдат изборите. Тук не биха могли да бъдат дадени конституционно-правни аргументи в полза на едно или друго решение. Така е решил парламентът, така ще бъде", завърши той.    


Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е

Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е ...

......... по Борисовски. Румен Петков: „Новичок“ се използва като грозна спекулация за политически атаки срещу Русия Новичок“ се използва като грозна спекулация за политически атаки срещу Русия. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков по време на п... Честит утрешен празник и на въстание, българи - дошло е време!“, призова още.


“Хубаво би било хората, които виждаме на протестите, вместо да

“Хубаво би било хората, които виждаме на протестите, вместо да ...

......... българските граждани и икономика в тяхната целокупност никога не са били толкова добре, колкото са сега. Да се твърди, че последните 10 години били изгубени, е не просто лъжа – то е обидно. България се развива, сигурно би могла да се развива и по-добре“, категоричен е бившият премиер на страната.Шармантната червена депутатка Нона Йотова често споделя моменти от парламентарната

Шармантната червена депутатка Нона Йотова често споделя моменти от парламентарната ...

......... НС и дори от пленарната зала, успя да ѝ спечели множество критики в мрежата от страна на недоволни, които питат дали народната представителка взима депутатска заплата, за да си прави селфита по цял ден.В същото време кадрите са много колоритни. Вижте някои от тях:            


Венцислав Шишков - общинският председател на ГЕРБ в Баните, е

Венцислав Шишков - общинският председател на ГЕРБ в Баните, е ...

......... конкретни обвинения и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. „ГЕРБ се превръща в диктаторска партия”, добавя Шишков без да дави нито един конкретен пример в подкрепа на твърденията си. Той, освен това не уточнява и какви са кроежите за политическото му бъдеще. 


Бившият премиер и бивш цар Симеон Сакскобургготски направи обръщение по

Бившият премиер и бивш цар Симеон Сакскобургготски направи обръщение по ...

......... че властта е отражение на обществото, но и то трябва да бъде готово за промяна. Днес е приоритет за всички ни да мобилизираме силите си, за да вървим напред, вместо да се опитваме да унищожим различно мислещия от нас. Нека се поучим от историята - само обединени сме били успешни!


Бившият външен министър определи делото срещу него като хибридна война

Бившият външен министър определи делото срещу него като хибридна война ...

......... опозиционерът Алексей Навални е бил отровен сега, за да не оглави подобно протестно движение срещу управляващите в Москва. Прокуратурата се отказа от обвинение срещу бивш външен министър и заместника му Прокуратурата не е поддържала пред Върховния касационен съд обвинението срещу бившия външен министър Даниел Митов и заместника му във в...


Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е

Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е ...

......... и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. „ГЕРБ се превръща в диктаторска партия”, добавя Шишков. В писмото си той обвинява, че при подреждането на листите за местните избори не са уважени решенията за подредба на местните структури, а отгоре са поставени на избираеми позиции хора от БСП и АБВ.Бившият премиер и бивш цар Симеон Сакскобургготски направи обръщение по

Бившият премиер и бивш цар Симеон Сакскобургготски направи обръщение по ...

......... че властта е отражение на обществото, но и то трябва да бъде готово за промяна. Днес е приоритет за всички ни да мобилизираме силите си, за да вървим напред, вместо да се опитваме да унищожим различно мислещия от нас. Нека се поучим от историята - само обединени сме били успешни!


Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева участва

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева участва ...

......... неформална дискусия по отношенията със страните от Южното съседство. „От стратегически интерес за ЕС е да положи усилия и да допринесе за постигането на мир, икономически напредък и развитие за всички държави от региона“, заяви Екатерина Захариева и отново призова за свикване на Съвет за асоцииране ЕС-Израел.  По публикацията работи:


Предсрочни избори няма да има – такова очакване изрази в

Предсрочни избори няма да има – такова очакване изрази в ...

......... въпросните комисии (СИК). Ако представителите им са некомпетентни, как тогава имат претенции да управляват цялата държава?“, каза Димитров. Според него трябва да се помисли и за възрастното население на страната, което би се затруднило да упражни вота си машинно. Той допълни, че машината не позволява подаването на недействителна бюлетина.  


"Не е обезпокояващо това, че има повече политически формации в ...

......... коментира освобождаването на президентския началник на кабинета Калоян Методиев и появилото се обяснение, че той е приел покана да присъства на тържество от Корнелия Нинова: "Ако това е наистина причината, това потвърждава амбицията на Румен Радев да се еманципира от БСП напълно и да изземе лидерската позиция в това пространство".


Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към

Европейската комисия възстанови на България близо 1 милиард евро към ...

......... опровергавам лъжите с факти. Освен, че няма спрени пари за земеделие и корупция в усвояването на европейските средства - сега получаваме най-големия финансов пакет за подкрепа на фермерите в България. Еврофондовете са спирали, но при друго управление. Оставям обаче машинациите на опонентите ни, в тях са по-добри", пише още той.Симеон Сакскобургготски разпространи своя позиция в навечерието на утрешния празник

Симеон Сакскобургготски разпространи своя позиция в навечерието на утрешния празник ...

......... е отражение на обществото, но и то трябва да бъде готово за промяна. Днес е приоритет за всички ни да мобилизираме силите си, за да вървим напред, вместо да се опитваме да унищожим различно мислещия от нас. Нека се поучим от историята – само обединени сме били успешни!По публикацията работи:


"Не е обезпокояващо това, че има повече политически формации в ...

......... еманципира от БСП напълно и да изземе лидерската позиция в това пространство", категоричен е доц. Гълъбов. Антоний Гълъбов: ДПС сменя неудобните лидери като БКП, ГЕРБ става по-силна Изненадващо бе не самото отстраняване на лидера на ДПС Лютви Местан, изненадващ и неприятен бе начинът, по който рокадата в ДПС беше на...


Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е

Венцислав Шишков – общинският председател на ГЕРБ в Баните, е ...

......... главно с несъгласие с допусканите в партията тоталитарни методи на управление и по-конкретно в област Смолян, както и нарушаването на основни демократични принципи. Шишков отправя конкретни и към депутата от ГЕРБ в област Смолян и председател на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. „ГЕРБ се превръща в диктаторска партия”, добавя Шишков.


Aкo e пълeн фиcкaлният рeзeрв, кaктo ce твърди, и aкo

Aкo e пълeн фиcкaлният рeзeрв, кaктo ce твърди, и aкo ...

......... Тoвa пoкaзвa, чe ниe cпecтявaмe, тoecт нe хaрчим пaри пo прeдвидeни пoлитики. Нa пoлугoдиeтo кaкъв e рeзултaтът – oт 2,8 млрд. ca пoхaрчeни 10%. Другитe ca cпecтeни. Зaщo? Зa дa ce cфoрмирa излишък, кoйтo излизa извън кoнтрoлa нa пaрлaмeнтa и e нa рaзпoлoжeниe нa прeмиeрa. И прeмиeрът cи гo хaрчи.


За всички е ясно, че е време за промяна. Не

За всички е ясно, че е време за промяна. Не ...

......... към исканията за промяна: "Недоволните имат право да искат промяна и управляващите е редно да отговорят с адекватни мерки. Ако просто се смени един кабинет с друг, без обаче да се премахнат вредните политически практики, които опорочават демократичния процес у нас, дълго време ще губим енергия в политически кризи."  


Руският милиардер и приближен на президента Владимир Путин Аркадий Ротенберг

Руският милиардер и приближен на президента Владимир Путин Аркадий Ротенберг ...

......... доклади за подозрителни дейности, подадени до финансовата служба на Министерството на финансите на САЩ (FinCEN) от банки от цял свят. Документите се отнасят до 2 трлн. долара в транзакции между 1999 и 2017 г. Разследването също така посочва други руски олигарси, близки до Кремъл, включително Олег Дерипаска и Алишер Усманов.


Прoтecтът cринa рeйтингa нa упрaвлявaщaтa пaртия и кoaлиция и изхвърли

Прoтecтът cринa рeйтингa нa упрaвлявaщaтa пaртия и кoaлиция и изхвърли ...

......... дълг. Тoзи дълг, пoнe зa мeн, глacи, чe нe прocтo e дeн зa прaзнувaнe, a дeн, в кoйтo трябвa дa зaщитим нeзaвиcимocттa cи. Бългaрия e зaтиcнaтa в cхвaткaтa нa мaфиятa и мутритe и ниe oтнoвo трябвa дa извoювaмe тaзи нeзaвиcимocт, зa дa бъдe Бългaрия cтрaнa нa cвoбoдни грaждaни“, зaяви Бaбикян.


ГЕРБ сме в абсолютното си право да отстояваме своите позиции

ГЕРБ сме в абсолютното си право да отстояваме своите позиции ...

......... стават все по яростни, но истината е, че няма основание за оставка. Той каза, че миналата седмица в ЕП е имало заседание на групата на ЕНП, където умишлено нашите евродепутати повдигнали темата за ситуацията в страната и обяснили какво се случва в България и кой стои зад протестите.По публикацията работи:


"Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които искат ...

......... са мутри: "Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име", категоричен беше депутатът от ГЕРБ. Скулпторът представи в предаването "12+3" новата си книга "Вежди", която ще има премиера в четвъртък, 24-ти септември. "Единствената ми мечта е била да стана голям художник", сподели Рашидов. 


"Политиците са тези, които не искат да има независима прокуратура ...

......... Той съобщи, че Европейската комисия е запозната със случващото се у нас, защото „тя от години наблюдава процесите”. „ЕК има тесен поглед за събитията у нас, те се отразяват обективно и според мен, докладът ще бъде положителен”, каза още Евгени Иванов и подчерта, че прокуратурата работи в услуга на общество.


Предстои обсъждане на законови промени, с които да се даде

Предстои обсъждане на законови промени, с които да се даде ...

......... ги преведеме, те не им ги дават, така че това ще го отрегулираме в закона и може би имат право до 100 човека, където има населени места, да може да си правят изборите местните, да си избират и там, защо да им го назначаваме, може да си го избират хората“.


Продуцентът и фотограф Виктор Димчев, който стана популярен като човекът, който

Продуцентът и фотограф Виктор Димчев, който стана популярен като човекът, който ...

......... е турско синьо, маскарадът е публичен, ролите се сменят според осветлението, нищо не е постоянно, само глупостта, която ни поставя тук или там из политическата шахматна дъска.А вие вярвайте още, че освен юмрук и зависимости, има нещо повече; че отвъд обещанията следват реални политики; че не свършваме, а почваме.Сметката, моля."


В края на ноември ще пуснем отсечката на АМ

В края на ноември ще пуснем отсечката на АМ "Хемус" ...

......... края на ноември ще пуснем отсечката от Търговище за Варна и сега 30 км от Търново. При Видин се строи много, както и в отсечката при Ботевград", посочи Борисов. Борисов получи подкрепа от строителите, които скандираха името му и ръкопляскаха. Много от тях се наредиха и за снимки.    


Прокуратурата да се самосезира по случая Бююк - турският гражданин

Прокуратурата да се самосезира по случая Бююк - турският гражданин ...

......... вътрешните работи и високопоставени служители на МВР, питат от движение ДЕН. "Целенасоченото прегазване на върховенството на закона и тоталния властови произвол, са абсолютно несъвместими, с какъвто и да е демократичен порядък и не могат да бъдат оправдани, от каквито и да е важни външнополитически съображения", категорични са от гражданското движение.


Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че войната

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че войната ...

......... иранците да съблюдават по-добре здравните препоръки като социално дистанциране и носене на маски, като отбеляза, че вирусът убива около 150 души всеки ден в страната. "Да предположим, че самолет с 300 души на борда се разбива на всеки два дни и всички умират. Това малко нещо ли е", запита аятолахът.


Премиерът Бойко Борисов публикува уникални кадри от строежа на АМ

Премиерът Бойко Борисов публикува уникални кадри от строежа на АМ ...

......... от София до Варна ще се пътува само по магистрала, финансирането е осигурено, процесът е необратим. Това обяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на АМ "Хемус".  "С "Хемус" и пътя Ботевград - Видин Северна България само за няколко години ще догони Южна България по развитие", добави още министър-председателят. 


Началникът на кабинета на президента Румен Радев - напуска поста.

Началникът на кабинета на президента Румен Радев - напуска поста. ...

......... Радев - бил "изненадващ гост". Според медията, той ще бъде водач на листа на левицата предстоящите избори. Ако това се окаже вярно, Калоян Методиев ще е третият човек от администрацията на Румен Радев, който напуска президентството и се влива в редиците на . Преди него това направиха журналистите и .


Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи по

Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи по ...

......... с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет, съобщиха от ”Дондуков” 2. "Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", написа самият Калоян Методиев във фейсбук. 


Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които искат

Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които искат ...

......... хората в парламента са мутри: "Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име", категоричен беше депутатът от ГЕРБ. Скулпторът представи новата си книга "Вежди", която ще има премиера в четвъртък, 24 септември. "Единствената ми мечта е била да стана голям художник", сподели Рашидов.


"Не виждам послание от тези протести. Виждам едни хора, които ...

......... трябва да се докаже, а не "да се хвърлят думи на улицата".  Вежди Рашидов оспори "мантрата, която завъртя президентът Румен Радев", че хората в парламента са мутри:  "Ако има мутри, той да посочи кой, ако има крадливи, да ги посочи по име", категоричен беше депутатът от ГЕРБ. Темата продължава .


Началникът на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев,

Началникът на кабинета на президента Румен Радев - Калоян Методиев, ...

......... лаконичното съобщение от "Дондуков" 2.  "Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", написа Калоян Методиев. Преди година Методиев смени на този пост Иво Христов, който стана евродепутат от квотата на БСП. 


Шефът на кабинета на президента Калоян Методиев напусна поста си.

Шефът на кабинета на президента Калоян Методиев напусна поста си. ...

......... указ на президента на 18 април 2019 г. Именно на негово място бе назначен Калоян Методиев. Преди това Методиев беше член на Стратегическия съвет към държавния глава. "Президентът Румен Радев подписа днес указ, с който освободи по свое решение Калоян Методиев от длъжността началник на своя кабинет", съобщиха от ведомството.


Началникът на кабинета на президента Румен Радев - напуска поста.

Началникът на кабинета на президента Румен Радев - напуска поста. ...

......... Калоян Методиев: Европа никога не е била толкова застрашена Решението на Ангела Меркел през 2015 година да покани и пусне безконтролно мигрантите промени политическата карта на континента и почти... Методиев беше назначен на поста през август 2019г. Той замести станалият евродепутат Иво Христов и в Стратегическия съвет към Президентството.  


Калоян Методиев, началникът на кабинета на президента Радев, е е

Калоян Методиев, началникът на кабинета на президента Радев, е е ...

......... на кабинета на Радев - Иво Христов. Той бе освободен с указ на президента на 18 април 2019 г. Именно на неговия пост бе назначен Калоян Методиев с указ от 19 август 2019 г. От президентството си тръгнаха и членове на юридическия екип на Радев, на икономическия му - също.


Началникът на кабинета на президента Румен Радев Калаян Методиев си

Началникът на кабинета на президента Румен Радев Калаян Методиев си ...

......... София. През 1994 г. завършва 133 СОУ "Ал. С. Пушкин" с хуманитарен профил и руски език. През 2001 г. се дипломира като магистър по политология в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където специализира Външна политика и Национална сигурност. Стажант в Европейския парламент в Брюксел. Доктор по политология.  По публикацията работи:


Премиерът Бойко Борисов днес направи своята традиционна обиколка с джип,

Премиерът Бойко Борисов днес направи своята традиционна обиколка с джип, ...

......... Преди нас тя нито е проектирана, нито е мислено за строежа на магистралата", допълни той. А по-късно написа в социалната мрежа: "Хиляди строители от всички части на страната работят по АМ "Хемус". Хиляди са и машините, благодарение на които трасето минава през трудния терен. Напредъкът наистина е огромен". Очаквайте подробности...


Бойко Борисов инспектира строителството пътен възел "Славяни" на магистрала "Хемус",

Бойко Борисов инспектира строителството пътен възел "Славяни" на магистрала "Хемус", ...

......... да се предадем, но няма на кого. Ако станат и си кажат програмите, народът ще ги избере, има избори скоро", каза Борисов. Всяка негова дума бе посрещната с възгласи "Бойко, Бойко" от неговите симпатизанти. Борисов пък обща, че за 2-3 години, с тази инфраструктура, Северът ще навакса изоставането от Юга.   По публикацията работи:


Президентският секретар Калоян Методиев подава оставка. Това обяви той в

Президентският секретар Калоян Методиев подава оставка. Това обяви той в ...

......... институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл), обоснова решението си.  Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!", написа Методиев. Методиев е поредният напуснал Президентството.Първа беше Елена Йончева. На 10 февруари 2017 г. тя бе освободена с указ на президента по нейна молба.


Някъде ноември края ще пуснем и отсечката от Търговище за

Някъде ноември края ще пуснем и отсечката от Търговище за ...

......... Северна България. Затова и досега пътят не бил направен. Ние искаме да се предадем (властта - б.р.), но няма на кой, пошегува се Борисов. Трябва да спечелим и следващите избори, вметна кметът на Славяни. "Тея предавания по Discovery, дето са за строежите, си заслужава да го видят това", заключи Борисов.


Новосформираните космически сили на САЩ разполагат войски на Арабския полуостров,

Новосформираните космически сили на САЩ разполагат войски на Арабския полуостров, ...

......... месец министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър предупреди, че Русия и Китай разработват оръжия, които могат да елиминират американските сателити, потенциално да разпръснат опасни отломки из космоса и да парализират мобилните телефони и прогнозите за времето, както и американски безпилотни самолети, изтребители, самолетоносачи и дори контролери за ядрени оръжия.


"Вярвам в потенциала на българските земеделци", заяви на конференция за ...

......... през следващия програмен период, приоритетите в дневния ред на Европа и предизвикателствата за  страната ни, както и българският опит в усвояването на европейските фондове. Акцентирано беше на възможностите, от които може да се възползва България, в следващия програмен период в областта на иновациите и новите технологии, насочени към бизнеса и земеделието.


Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината.

Българските русофили ще регистрират своя партия до края на годината. ...

......... определят като русофили", заяви пред ТАСС Малинов. Лидерът на "Русофили" Николай Малинов получи обвинение в шпионаж през 2019 година. През февруари т. г. държавният секретар Майк Помпейо оповести името на съдията от Спецсъда Андон Миталов, че е със забрана да влиза в САЩ, тъй като е пуснал Малинов в Русия.


"и коалиция и изхвърли зад Околовръстното шосе министър-председателя, който не ...

......... дълг. Този дълг, поне за мен, гласи, че не просто е ден за празнуване, а ден, в който трябва да защитим независимостта си. България е затисната в схватката на мафията и мутрите и ние отново трябва да извоюваме тази независимост, за да бъде България страна на свободни граждани“, заяви Бабикян.


В Испания разследването ”Барселонагейт” продължава. Полицията отказва подробности, като се

В Испания разследването ”Барселонагейт” продължава. Полицията отказва подробности, като се ...

......... Испанската прокуратура бе сезирана по случая през юли 2018 г. от гражданското движение БОЕЦ. Няколко месеца по-късно БОЕЦ сезира и каталунската полиция. След публикацията на "Ел Периодико" движението пусна сигнали и до главния прокурор Иван Гешев, НАП и парламента. Сигнал в прокуратурата прати и Елена Йончева, която сега е евродепутат.


"Сега действащата Конституция е и ще бъде преграда пред произвола ...

......... е в агония и в ерозия - виждаме, че цели структури напускат партията. Тази агония на управляващата партия е на път да се превърне в агония за България. Затова трябва всички да реагираме решително в този момента на тази заплаха за нашата сигурност, която те ни налагат", завърши Явор Божанков.


От гражданската организация Спаси София реагираха остро на готвеното поредно

От гражданската организация Спаси София реагираха остро на готвеното поредно ...

......... направи такава сериозна инвестиция? Има ли лобизъм в ущърб на общинския интерес в Столичния общински съвет и защо се закриват линии на общинския превозвач Столичен автотранспорт, а същевременно се разкрива нова за частната МТК? Това са сериозни въпроси, на които очаквам ясни отговори.” - категоричен е общинският съветник Борис Бонев.


От са готови с жалба до заради промените в ,

От са готови с жалба до заради промените в , ...

......... България не са намерили адекватен отговор и разследване в страната, те са станали европейска тема. Според него отказът на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев да се явят пред комисията на Европейския парламент за обяснения е в тон с поведението им в България, където също бягат от дебат.


Прокуратурата винаги когато работи е изложена на нападки, критики и

Прокуратурата винаги когато работи е изложена на нападки, критики и ...

......... докладът ще е положителен, каза Иванов, визирайки традиционния доклад по Механизма за проверка и сътрудничество. Радев наложи вето върху съдебния закон за "кариерните бонуси" във ВСС Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в Народното събрание параграф 1 от Закона за изменение и допълнение на Закона за съдебн... Още: ""


"Няма как през референдум да промениш Конституцията. Това става чрез

"Няма как през референдум да промениш Конституцията. Това става чрез ...

......... народът по какъвто и да било въпрос. Това беше заложено в закона, което ние променихме сега. Не виждам нищо лошо в това демократично да попитаме хората дали искат президентска република. Вярвам в това, че всеки един български гражданин има право да каже каква форма на управление иска“, коментира Александър Сиди.


Бивши членове на ГЕРБ, СДС и ДСБ, и дори на

Бивши членове на ГЕРБ, СДС и ДСБ, и дори на ...

......... кои политически сили ще влязат в него, би могло да се направи кабинет и е ясно, че един човек няма да бъде министър-председател. Това е Бойко Борисов”, каза Цветанов, изразявайки подкрепа към протестиращите. “Републиканци за България” ще бъде учредена на 27 септември от 13 часа в “Интер Експо Център”.  


в София, предаде БНР.  Тази вечер са се събрали по-малко

в София, предаде БНР.  Тази вечер са се събрали по-малко ...

......... хора  Триъгълника на властта. Остават познатите искания - оставки на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Камионът с озвучителната техника на т.нар. Отровно трио е паркиран на площада пред БНБ, но в останалата част на булевард "Дондуков" движението все още е нормално. За момента няма данни за сериозни инциденти.


Бившият външен министър Даниел Митов е предложен от България за

Бившият външен министър Даниел Митов е предложен от България за ...

......... г. Софийска градска прокуратура внесе срещу Даниел Митов обвинителен акт за престъпление по служба, заради договор, който е сключен по негово време и е нанесъл финансови щети на МВнР. По-късно обвинението беше изменено в злоупотреба с доверие. През април 2020 г. Митов беше окончателно оправдан по всички обвинения.По публикацията работи:


Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията

Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията ...

......... импийчмънта на президентът Радев, ще го направи още по-голям герой“, подчерта президентът. „Аз съм единственият, който беше на ръба на импийчмънта, който напомня за едни много тежки отношения между ГЕРБ и мен. В частност между мен и Борисов. Не е нещо ново, това, което в момента се случва“, каза той.


Никога не съм харесвал политиката ако не е градивна. В

Никога не съм харесвал политиката ако не е градивна. В ...

......... държат наблизо", допълни Рашидов. "Борисов не е мутра, аз знам той с кого има общо, с никой, за който говорят. Борисов е харесван, той е човек от народа, все едно да искаш Христо Стоичков да е философ. Той има златен крак", каза още председателят на Комисията по култура в НС.


Не отговарят на истината твърдения, че МВР е експулсирало в

Не отговарят на истината твърдения, че МВР е експулсирало в ...

......... Съобщението за Юрюн идва след няколко разследвания в български и чужди медии, в които се говори за сътрудничество на българските власти с администрацията на турския президент Ердоган. Според германския “Шпигел” премиерът Борисов е помагал на Анкара да преследва опонентите си, като е предавал привърженици на проповедника в изгнание Фетулах Гюлен.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина пристигна от Одеса

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина пристигна от Одеса ...

......... Алексей Навални. Захариева: Възнамеряваме да увеличим броя на стипендиите за младежи от Украйна “Прекланям се пред Вашия дух, благодарение на който съхранихте българските традиции толкова време. Благодарение на вас успяхме н... В рамките на неформален обяд външните министри ще дискутират приоритетите в развитието на отношенията с партньорите от Южното съседство.


Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията,

Бих посъветвал Борисов след изборите да се оттегли в партията, ...

......... имало общо самосъзнание, общо българско самосъзнание", добави още той. Според него това е пропуск. „Той можеше да се запълни, мисля, че вече е късно, ако ме опровергаят, ще го адмирирам“, изтъкна още Първанов. На въпрос дали това ще се превърне в провал, Първанов отговори: „За мен то вече е провал“.


Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази

Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази ...

......... Радев по-скоро в момента се бори за втори мандат, отколкото да прави партия и да влиза в управлението на страната. Първанов припомни, че за 2 мандата като президент няма нито едно служебно правителство. Бившият президент определи Тройната коалиция като относително успешна, на фона на коалициите, които я последваха.По публикацията работи:


Съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов не иска да става

Съпредседателят на ”Демократична България” Христо Иванов не иска да става ...

......... да си направим едно парти като победители и да започнем да ги изриваме тия, да ги вкарваме в затвора”, заяви Йорданов на откриването. Според последните социологически проучвания таванът на Трифонов е 600 000 избиратели, което, при определени обстоятелства, може да се окаже достатъчно, за да стане повече от трета сила.


Имаме една ситуация, в която се наблюдава паритет между ГЕРБ

Имаме една ситуация, в която се наблюдава паритет между ГЕРБ ...

......... двамата социолози бяха категорични, че ако отново има затваряне заради криза с коронавируса, това ще предизвика много тежки протести. „Не мисля, че ще стигнем до момент, в който отново да затворим. Въпросът е дали ще се развие нов икономически сценарии, които ще изведе други хора на улицата“, посочи Добромир Живков.


Аз съм единственият, който е бил на ръба на импийчмънта.

Аз съм единственият, който е бил на ръба на импийчмънта. ...

......... на два пъти, след като е на ръба, е заявката на Нинова да бъде премиер. Хората не могат да я възприемат в такава роля. Не всеки може да бъде премиер", смята Първанов. "Тръгнах си от политиката, защото това вече не е моята политическа епоха", призна той.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!  


Единственият начин да има разбирателство между християни и мюсюлмани е

Единственият начин да има разбирателство между християни и мюсюлмани е ...

......... панорамния път между Кръстава и Аврамово. През зимата дейностите тук ще са силно затруднени, затова е важно темпото на строителство да остане бързо. Направихме нов път от с. Грашево до разклона за Велинград и Сърница", каза Борисов и отново се обърна към опонентите си, че говорели хубаво на жълтите павета.


България ще предложи бившият министър на външните работи Даниел Митов

България ще предложи бившият министър на външните работи Даниел Митов ...

......... Това са потвърдили от Външно министерство пред БНР. Митов беше външен министър във второто правителство с премиер Бойко Борисов (2014-2017). През 2017 Даниел Митов беше обвинен в нанесени финансови щети на държавата заради сключен от ръководеното от него министерство неизгоден договор. Тази година бившият министър беше оправдан по всички обвинения.


Даниел Митов е предложен от България за специален представител на

Даниел Митов е предложен от България за специален представител на ...

......... декември 2017 г. Софийска градска прокуратура внесе срещу Даниел Митов обвинителен акт за престъпление по служба, заради договор, който е сключен по негово време и е нанесъл финансови щети на МВнР. По-късно обвинението беше изменено в злоупотреба с доверие. През април 2020 г. Митов беше окончателно оправдан по всички обвинения.