Китай изрази съжаление за решението на САЩ да излязат от

Китай изрази съжаление за решението на САЩ да излязат от ...

......... път да се срути", предаде "Ройтерс". Посланикът на САЩ в ООН Ники Хейли обяви решението за напускане на Съвета във вторник. Тя изтъкна като причина хроничната предубеденост срещу Израел и липсата на реформи. Правозащитни групи критикуваха решението като вид сигнал, че САЩ обръщат гръб на нарушенията на човешките права по света.


"Възможност да подкрепим БСП категорично няма. Завършваме европредседателството с нов

"Възможност да подкрепим БСП категорично няма. Завършваме европредседателството с нов ...

......... от държавната администрация да се харчат такива пари на фона на нуждаещи се, протестиращи хора. Александър Сабанов добави, че социалното напрежение може да се разсее само с диалог, като се вземат решения, около които всички са обединени, като припомни търканията между някои от протестиращите майки с увреждания.По публикацията работи: Венцислава Вельова


На своята 70-годишнина Българско средно училище

На своята 70-годишнина Българско средно училище "Христо Ботев" в Братислава ...

......... на морето и на София. Петър Волф: Всеки вторник имаме курс по български език за родители. Ходим на български. И кой се справя по-добре - вие или синът ви? Не знам, заедно! За старанието на ученици и учители президентът Румен Радев отличи училището с плакет "Св. св. Кирил и Методий".


Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише днес указ за

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще подпише днес указ за ...

......... между Мексико и Съединените щати, каза пред репортери в Белия дом Тръмп, без да уточни какво има предвид.По-рано американската телевизия Фокс нюз заяви, че администрацията на президента обмисля указ, който ще позволи на мигрантски семейства, влезли незаконно в Съединените щати от Мексико, да останат заедно по-дълго, отколкото е разрешено сега.


БСП внесе втория вот на недоверие, този път заради несправяне

БСП внесе втория вот на недоверие, този път заради несправяне ...

......... подготовка също не е достатъчна, а има и естествен отлив - хора напускат и се пенсионират. Цялостният подход включва рекламиране на професията", каза още той.Гаджев обърна внимание, че военната техника трябва да се подмени."Не може да изпълняваме НАТО-вски стандарти, ако разполагаме със съветска техника", заяви Гаджев.По публикацията работи: Венцислава Вельова


Кметът на карловското село Войнягово, който беше арестуван с подкуп

Кметът на карловското село Войнягово, който беше арестуван с подкуп ...

......... събира подписка в защита на кмета. Срещу него е повдигнато обвинение за лично укривателство с цел имотна облага. Заплашват го до 5-години затвор, ако бъде признат за виновен.„Спокоен съм, чист съм пред съвета си. Мисля,че продължавам напред да работя с пълни сили. Хората това очакват от мен”, каза той.   В емоционално интервю зам.-министърът на труда и социалната политика Росица

В емоционално интервю зам.-министърът на труда и социалната политика Росица ...

......... смятат, че освен Димитрова, оставка трябва да подаде и другият зам.-министър Зорница Русинова.  "Цялото общество се умори от това реване. Първо рева Бойко Борисов, сега рева и зам.-министърката, не знам кой още трябва да реве. Най-важното, което трябва да направят, е просто да си свършат работата", заяви една от майките.


Унгария прие така наречения закон

Унгария прие така наречения закон "Спрете Сорос". Той криминализира определен ...

......... против съществуващата правова система.Критиците смятат друго.Шандор Ледерер, "К-монитор" - организация за борба с корупцията: Този закон ще пасне на тенденцията да се изземват права от гражданите и да се даде повече контрол на правителството.Унгарският парламент прие и конституционна поправка, според която "чуждо население" не може да се засели в Унгария.


Парламентът в Скопие ратифицира договора с Гърция за името Северна

Парламентът в Скопие ратифицира договора с Гърция за името Северна ...

......... референдума, да се върви към отстраняването на държавния глава. Иванов има седемдневен срок да се произнесе по споразумението с Гърция. Ако той откаже да подпише, документът ще бъде върнат за второ гласуване, при което се изисква абсолютно мнозинство от 61 гласа. В този случай президентът е длъжен да го подпише.


На церемония в Берлин по повод международния ден на бежанеца

На церемония в Берлин по повод международния ден на бежанеца ...

......... правила и трябва да решим - кой може да остане и кой може да дойде при нас и кой не - не. След като в неделя в Брюксел разговарят лидерите на седем държави от общността, във вторник управляващата коалиция в Германия се събира, за да обсъди подхода в миграционната политика.


Европейската комисия назначи финландеца Виле Итала за генерален директор на

Европейската комисия назначи финландеца Виле Итала за генерален директор на ...

......... Съвета на ЕС.Итала, финландски гражданин, е юрист. Той е член на Европейската сметна палата от 2003 г., а преди това е бил евродепутат от 2004 до 2012 г., както и министър на вътрешните работи на Финландия в периода 2000-2003 г. Има опит като комисар от полицията и прокурор във Финландия.Вицепремиерът Валери Симеонов очаква най-малко между 200 и 300 млн.

Вицепремиерът Валери Симеонов очаква най-малко между 200 и 300 млн. ...

......... той предложи е да се стимулират самите собственици да регистрират туристите, които идват. След като ги регистрират - да бъдат освободени от въпросния данък, доказвайки, че приходите в хазната на конкретната община от доведените от тях туристи многократно надвишават размера на въпросния данък. Иначе сега екологичният разход остава в общините.


Национално представителните организации на и за хора с увреждания не

Национално представителните организации на и за хора с увреждания не ...

......... кооперации/ Виолета Антонова Българска асоциация за невромускулни заболявания/ Стефан Данчев Национален център за рехабилитация на слепи/ Светослав Чернев Национална организация "Малки български хора"/ Павел Савов Българска асоциация за рекреация, интеграция и спорт/ Михаил Кърлин Национална потребителна кооперация на слепите в България/ Златомир Стоянов Национална асоциация на хора с придобити увреждания.


Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която подаде

Зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, която подаде ...

......... от нашата парламентарна група го е отрекъл”, призна още Атанасова. „Нещата се анализират, обърна се сериозно внимание по-скоро на професионалната страна на нещата. Надявам се, никой не очаква, че министърът, който е политическото ръководство и не е от системата на МВР, е на място навсякъде, където има престъпление”, допълни тя.


Законопроектът за хазарта, с който се ограничава рекламата на лотарийни билети,

Законопроектът за хазарта, с който се ограничава рекламата на лотарийни билети, ...

......... негово изказване", коментира тя.  По думите ѝ към момента има пропуск по отношение на разписването на процедурите за изпращане за нотификация на законопроекти, които са внесени от депутати в Народното събрание.  Тя подчерта, че ГЕРБ продължава да подкрепя законопроекта, като след нотификацията между първо и второ четене може да има "доста предложения за оптимизиране".


На днешния международен ден на бежанците, председателят на Европейската комисия

На днешния международен ден на бежанците, председателят на Европейската комисия ...

......... г. На практика това е първата стъпка към Европа на две скорости. Ангела Меркел се опита да успокои с думите: "С нашите европейски колеги ще можем въз основа на това предложение да договорим детайлите. Но казано накратко - нашето предложение за бъдещето на еврозоната е важна и добра първа крачка."Лидерът на партията

Лидерът на партията "Баткившчина" ("Отечество") и ръководител на едноименната фракция ...

......... намерението си тя заяви днес, отговаряйки на въпрос по време на видеоконференция във Фейсбук.© Архив"Да, аз ще се кандидатирам за поста президент", отговори Тимошенко.При това тя изрази увереност в своята победа. "Веднага след победата си ще направя референдум за промяна на формата на управление на страната", подчерта лидерката на "Баткившчина".


Финландският юрист Виле Итала е новият генерален директор на Европейската

Финландският юрист Виле Итала е новият генерален директор на Европейската ...

......... генерален директор на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, съобщиха от Европейската комисия. За поста с него се конкурираше бившият български вицепремиер Ивайло Калфин. Виле Итала е бивш министър на вътрешните работи на Финландия, евродепутат и член на Европейската сметна палата. Той поема новия си пост от 1 август.


Пазарджик. Жители на град Септември потърсиха съдействие от народните представители

Пазарджик. Жители на град Септември потърсиха съдействие от народните представители ...

......... близост до предприятието. Те поеха ангажимент да запознаят ресорните министри със случая и да търсят неговото решение съвместно с общинската администрация. Предвид сериозността на проблема на 2 юли в залата на Общинския съвет Септември ще се проведе нова среща, на която ще присъства и управителят на фирма „Рьофикс“ Красимир Христов.


Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме

Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме ...

......... присъстваха в пленарната зала по време на гласуването. Сега Договорът ще бъде изпратен до президента Георге Иванов за подпис. Той има 7-дневен срок за произнасяне. Ако наложи вето, Договорът ще трябва да се прегласува в парламента. В този случай за него ще трябва да гласуват поне 61 народни представители. /БГНЕС


Мотивите на БСП за вота на недоверие говорят за пълната липса

Мотивите на БСП за вота на недоверие говорят за пълната липса ...

......... този, който я е назначил. Никой министър или зам.-министър не следи колко е цената на самолетните билети. Същото важи и за депутатите. Все пак зам.-министърът е бил наясно, че пътува в бизнес класа, което в крайна сметка е неетично", коментира Атанасова оставката на зам.-социалния министър Росица Димитрова. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


За постигане на по-голяма ефективност и ефикасност на административното обслужване

За постигане на по-голяма ефективност и ефикасност на административното обслужване ...

......... За постигане на по-голяма ефективност и ефикасност на административното обслужване с кадастрална информация в кратък срок ще бъде разгледана възможността да се даде право на геодезистите, които са правоспособни лица по смисъла на разпоредбите на Закона за кадастъра и имотния регистър, да могат да издават скици.


Вицепремиерът Валери Симеонов очаква най-малко между 200 и 300 млн.

Вицепремиерът Валери Симеонов очаква най-малко между 200 и 300 млн. ...

......... да бъдат освободени от въпросния данък, доказвайки, че приходите в хазната на конкретната община от доведените от тях туристи многократно надвишават размера на въпросния данък. Иначе сега екологичният разход остава в общините. Законът за хазарта на Симеонов минава през нотификация от ЕК Това ще го забави поне с четири месеца


Договорът за добросъседство между България и Македония е вдъхновил споразумението

Договорът за добросъседство между България и Македония е вдъхновил споразумението ...

......... следващите няколко дни ще са решаващи не само за бъдещето на Македония, но и за Западните Балкани.  "Призовавам всички приятели от Европейския съюз да участват в нашите усилия за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма друг път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство", подчерта той. 


Законопроектът за хазарта ще премине през процедура на нотификация от

Законопроектът за хазарта ще премине през процедура на нотификация от ...

......... индустриалците в България (КРИБ) и няколко телевизии, членове на АБРО, както и Футболния съюз се обявиха против. Валери Симеонов има принципната подкрепа на ГЕРБ в парламента. Десните партии извън парламента предложиха и свой вариант за промени в закона. Симеонов наказва стадото акули срещу малките рибки в хазарта Хазартът е вреден, хазартът развращава


Активна работа през 2017 година отчете Комисията за защита на

Активна работа през 2017 година отчете Комисията за защита на ...

......... удостоверение за регистрация са издадени 137 заповеди за налагане на принудителната административна мярка "временно затваряне на туристически обект", както и една заповед за временно спиране предоставянето на туристическа услуга на ски писта. Издадени са 35 заповеди за отмяна на мярката, тъй като търговците са предоставили доказателства, че са отстранили нарушението.


Законът за хазарта на Валери Симеонов ще бъде блокиран, поне

Законът за хазарта на Валери Симеонов ще бъде блокиран, поне ...

......... данъкът ще бъде върху жилища, които не се използват, като такива, защото в момента масово се избягва плащането на данъка за данък за наем, като той не се декларира. Според сметките на Симеонов така се ощетява хазната с няколкостотин милиона лв. на сезон и се прави нелоялна конкуренция на хотелите.


Филипинският президент Родриго Дутерте е одобрил петгодишен план за модернизация

Филипинският президент Родриго Дутерте е одобрил петгодишен план за модернизация ...

......... купим подводници възможно най-скоро", допълва той. Дутерте е определил и 1 милиард долара за нови хеликоптери и леки танкове, но все те още не са закупени. Филипините са получили дарения от военни техника от Австралия, Китай, Япония, Русия и Съединените щати, най-вече за реакция при бедствия и борба с пирати.


Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме

Точно една година, след като с премиера Заев се поклонихме ...

......... не присъстваха в пленарната зала по време на гласуването. Сега Договорът ще бъде изпратен до президента Георге Иванов за подпис. Той има 7-дневен срок за произнасяне. Ако наложи вето, Договорът ще трябва да се прегласува в парламента. В този случай за него ще трябва да гласуват поне 61 народни представители.


Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Македония, след като днес депутатите на

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави Македония, след като днес депутатите на ...

......... няколко дни са решаващи не само за бъдещето на Република Македония, но и за Западните Балкани. Призовавам всички приятели от Европейския съюз да участват в нашите усилия за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма друг път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство", заключава той.


Финландецът Виле Итала е новият генерален директор на Европейската служба

Финландецът Виле Итала е новият генерален директор на Европейската служба ...

......... Основният съперник на финландеца за поста беше бившият вицепремиер Ивайло Калфин, пише "Труд".. Итала встъпва в длъжност на 1 август. Той е юрист по образование и е бил министър на вътрешните работи и главен прокурор на Финландия. Два мандата е бил евродепутат, а също и член на Европейската сметна палата.


За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал

За съзнателния ми живот дотук, много пъти съм си задавал ...

......... блестящ пример за това що е да си най-нагъл. И същевременно е твърде показателен за огромната пропаст, която зее между представителите на властта и обикновените хора, на които първите трябва да служат – едните са в бизнес класа в самолета, а другите са на палатки пред Парламента. Слави Трифонов, Фейсбук


Около починалия през 2009 година български политик Александър Божков витаеха

Около починалия през 2009 година български политик Александър Божков витаеха ...

......... 2009 г. "Лека ти пръст и вечна ти памет, Ал Бож! Без теб още щяхме да покриваме масрафа на губещи милиони предприятия. И щяхме да видим ЕС през крив макарон. Защото Кукунева само довърши това, което ти, като главен преговарящ, беше направил необратимо", натъжава се евреинът. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Германия притиска САЩ да уточни, дали ще позволи на

Германия притиска САЩ да уточни, дали ще позволи на "Юрофайтър ...

......... след като в момент Русия и други потенциални бъдещи врагове са подсилили своите сензори и въздушна защита. F-35 е единственият самолет, който има такива способности за избягване на радари, смятат те, но "Боинг" и "Юрофайтър" твърдят, че техните самолети могат да работят с оборудване за блокиране. Турция получава изтребителите F-35 Анкара трупа оръжие


Премиерът Бойко Борисов поздрави македонския си колега Зоран Заев за

Премиерът Бойко Борисов поздрави македонския си колега Зоран Заев за ...

......... нашия парламент.Следващите няколко дни са решаващи не само за бъдещето на Република Македония, но и за Западните Балкани. Призовавам всички приятели от Европейския съюз да участват в нашите усилия за една по-стабилна и сигурна Европа. Няма друг път за нашите съседи. Нека им покажем, че са част от нашето семейство!"


Залогът за приемане на името Северна Македония е доста по-голям

Залогът за приемане на името Северна Македония е доста по-голям ...

......... Помолен да коментира израза: "Договорът с България и сделката с Гърция", Кючуков отговори, че той отразява нагласите в обществото. "България постигна при взаимна договореност това, което Гърция се опитва да постигне с натиск и едностранна промяна на конституцията на Македония - гаранция, че няма да има териториални претенции", заяви дипломатът.


Демократична България

Демократична България" заяви готовността си да участва в дебат с ...

......... и кибератаки, България трябва да подкрепи инвестиране на значителен процент от общия бюджет за отбрана.Призоваваме управляващите да предложат проекти за увеличение на отбранителната способност на Съюза по неговите външни граници, както и за центрове за изследвания, технологични хъбове и центрове за противодействие на пропагандната война и киберзаплахите на българска територия.


Екоминистерство обмисля да затегне правилата за продажба на въглища и

Екоминистерство обмисля да затегне правилата за продажба на въглища и ...

......... Друга идея за по-чист въздух идва от транспортната сфера - вместо локални сървъри в пунктовете за годишни технически прегледи, трябва да се създаде директна връзка с обща електронна система.В началото на годината от "Пътна полиция" обявиха, че ще проверяват колите с газанализатори. Ако автомобилите превишават еко-нормите, щели да ги спират. 


Спорен законопроект за европейското авторско право, който може да принуди

Спорен законопроект за европейското авторско право, който може да принуди ...

......... ще подкопаят основните интернет свободи.Тази реформа беше прокарана с 14 срещу 9 гласа. Тя е част от по-мащабно реформиране на закона за европейското авторско право.Проектозаконът за авторското право ще бъде гласуван в пленарна зала през юли.Държавите членки на ЕС също трябва да одобрят предложението на фона на сериозни разногласия. /news.bg


София. Безспорно институциите, които се ползват с най-голямо доверие сред

София. Безспорно институциите, които се ползват с най-голямо доверие сред ...

......... лека полека се изравняват, омбудсманът и президентът, които генетично се свързват с опозицията, са най-одобряваните обществени фигури. По всичко личи, че политическият процес е на път отново да смени посоката си. Важно е кой ще поеме инициативата за това на фона на огромната пропаст, очертала се между гражданите и институциите.


Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас през учебната

Еднократната помощ за ученици, записани в първи клас през учебната ...

......... за деца, настанени в семейства на роднини и близки и приемни семейства по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето. Срокът за подаване на заявлението декларация за отпускане на помощта след записване на детето в първи клас е не по-късно от 15 октомври на текущата учебна година.


Русия изразява изненада от решението на Съединените щати да се

Русия изразява изненада от решението на Съединените щати да се ...

......... във Вашингтон, за да обяви решението заедно с държавния секретар Майк Помпео. Преди това, ООН критикува Вашингтон и за отделянето на деца мигранти от техните родители, които търсят убежище след преминаване от Мексико. Русия се кандидатира за членство в Съвета на ООН по правата на човека Веднага след като САЩ се оттеглиха


Правителството прие изменения и допълнения в Устройствения правилник на Министерството

Правителството прие изменения и допълнения в Устройствения правилник на Министерството ...

......... „Съвет по законодателство“, „Управление на собствеността“ и „Българско гражданство“, в проекта на нормативен акт се предвижда увеличението на щатната им численост да е за сметка на числеността на дирекция „Взаимодействие със съдебната власт“, от чиято компетентност отпада функцията да подпомага министъра на правосъдието при управлението на имуществото на съдебната власт.


Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 19 660 000

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 19 660 000 ...

......... за своевременност и качество на оказваната спешна медицинска помощ. Изграждането на интегрирания модел за развитие на спешната медицинска помощ представлява структурна промяна, която налага и промяна на разходите за персонал. Същата е в съответствие с изискванията начл.78. ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 201 8 г.


Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 120,98 лв.

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 120,98 лв. ...

......... като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост.Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия.Ще се повишат и нормативно установените добавки към пенсиите, които се определят в процент от социалната пенсия за старост.По публикацията работи: Веселина Йорданова


Държавният глава Румен Радев удостои Българското средно образователно училище

Държавният глава Румен Радев удостои Българското средно образователно училище "Христо ...

......... изрази признателност и към Словашката република, която подпомага дейността на учебното заведение, което издава както българска, така и словашка диплома за завършване.Директорът на училището Даниела Дойнова връчи на президента почетния плакет на БСОУ "Христо Ботев".С посещението в българското училище в Братислава приключи официалната визита на Румен Радев в Словашката република.


Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на помощни услуги

Правителството одобри проект на Споразумение за предоставяне на помощни услуги ...

......... проучвания. Ще се направи характеризиране на районите за басейново управление на водите, както и оценка на натиска, въздействието, риска и състоянието на водните тела. Ще се определят цели и мерки за постигане и поддържане на добро състояние на водните тела в рамките на съответните райони за басейново управление на водите.


„В обществото остава нещо, за което аз не нося вина”.

„В обществото остава нещо, за което аз не нося вина”. ...

......... съпричастна, винаги съм помагала”, допълни Димитрова. Оставката й беше приета тази сутрин от премиера Бойко Борисов. Мотивът му е, че „в обществото се е създала чувствителност по темата във връзка с командировката на заместник социалния министър”. Росица Димитрова участва в САЩ в конференция, посветена на правата на хората с увреждания.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква в неделя в Брюксел правителствени

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква в неделя в Брюксел правителствени ...

......... справянето на страната с прииждащите мигранти.Италианският всекидневник "Кориере дела сера" първи съобщи за срещата, в която България и Австрия ще участват като настоящ и следващ ротационен председател на Европейския съвет.В неделя Германия ще представи на останалите държави своя компромис по миграцията, каза висш представител на гръцкото правителство, цитиран от германския многотиражен в. "Билд".  


До края на мандата на кабинета "Борисов 3" МВР шефът

До края на мандата на кабинета "Борисов 3" МВР шефът ...

......... дирекции на външната граница на ЕС – около 5 400 000 лв., обяснява Радев.От фонда ще бъдат похарчени и над 2 милиона лева за нова ИТ оборудване и периферни устройства за Гранична полиция.За граничарите има и още 4,4 милиона лева по споразумението по Механизма за спешно подпомагане.  Автор: Камелия Цветанова


Сръбският епископ на Бачка Ириней смята, че Вселенският патриарх Вартоломей

Сръбският епископ на Бачка Ириней смята, че Вселенският патриарх Вартоломей ...

......... "украинските" и "македонските" църкви да станат автокефални срещу волята на техните църкви майки - т. е. руската и сръбската - църкви, може да доведе до разкол в православния свят. Епископ Ириней е коментирал пред изданието, че е "трудно да не се съглася" с тази оценка на руския висш църковен служител.


За съжаление на всички касапницата по българските пътища няма край.

За съжаление на всички касапницата по българските пътища няма край. ...

......... – 96 загинали на 1 млн. души. В Европа съотношението е 45 на 1 млн.“.   Оцелялата по чудо Борислава, блъсната от жена на зебра в Пловдив, разказа през сълзи за най-големия си кошмар  В текста, който Караянчева чете, по-надолу се споменават и областите, където най-често се разиграват трагичните случки.


Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи мотивите на

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов определи мотивите на ...

......... с очакването на хората за създаването на политическа криза. Не смятам, че към настоящия момент това би решило политическите претенции на БСП". Обсъждането на вота на недоверие ще се проведе на извънредно заседание на парламента във вторник, идната седмица, съобщи Цветан Цветанов. Гласуването пък ще е в края на седмицата.


Правната комисия на Европейския парламент гласува директивата за авторското право

Правната комисия на Европейския парламент гласува директивата за авторското право ...

......... преговори по темата между парламента, Европейската комисия и Съвета. Гласувани бяха два от спорните членове. За единия от тях се смята, че би могъл да застраши работата на разследващите журналисти, а вторият ще задължи всички доставчици на интернет услуги да въведат задължителни филтри за следене, разпознаване и триене на съдържание.


Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предупреди за

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц предупреди за "катастрофа", подобна на ...

......... Италия Матео Салвини, който е лидер на ксенофобската "Лига", са сформирали "ос на желаещите" за борба с нелегалната имиграция. Утре Курц ще посети Будапеща, за да присъства на среща на лидерите на страните от Вишеградската четворка (Унгария, Полша, Чехия и Словакия), които традиционно подкрепят твърдите политики в областта на миграцията.


"Убеден съм, че председателят на парламента Цвета Караянчева ще насрочи ...

......... в парламента да иска вот на недоверие. "БСП показват устойчивост в поведението си – искаха вот на недоверие преди председателството, сега искат след него", коментира още Цветанов и добави, че обществото очаква "правителството да има пълен управленски мандат, защото кризитебиха предизвикали отклоняване по реализирането на секторни политики и изпълнението на цяла управленска програма".


Близо 43 млн. лв. разпредели правителството на редовното си заседание

Близо 43 млн. лв. разпредели правителството на редовното си заседание ...

......... гаранция за своевременност и качество на оказваната спешна медицинска помощ. Изграждането на интегрирания модел за развитие на спешната медицинска помощ представлява структурна промяна, която налага и промяна на разходите за персонал. Същата е в съответствие с изискванията начл.78. ал.2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 г.


Правителството определи концесионерите на морските плажове „Приморско-централен“, община Приморско и

Правителството определи концесионерите на морските плажове „Приморско-централен“, община Приморско и ...

......... предоставяне на концесия за услуга за морски плаж „Ривиера“, община Варна, поради липса на оферта, чието съдържание да отговаря на изискванията, определени с документация за концесията. При изпълнение на законовите изисквания и в срок, Министерството на туризма ще възстанови депозитите и ще върне гаранциите за участие в конкурса на участниците.


Служителите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) получават полицейски правомощия.

Служителите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) получават полицейски правомощия. ...

......... или с пробация. За улов на забранен вид риба, с електрически ток без разрешително или в забранени места наказанието ще бъде затвор до 6 месеца и глоба от 5 до 10 хил. лева или пробация.  Промените предвиждта още, че уловената риба и средствата, с които е извършено престъплението, се отнемат в полза на държавата.


Правителството одобри 948 235 лв. допълнителни средства по бюджетите на

Правителството одобри 948 235 лв. допълнителни средства по бюджетите на ...

......... същи период на учителите могат да бъдат възстановявани извършените разходи или за транспорт, или за наем по месторабота.Допълнителните трансфери няма да доведат до пряко и/или косвено въздействие върху държавния бюджет, тъй като необходимите средства за изпълнението му са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2018 г.


Валери Симеонов изригна срещу приетата оставка на заместник-министър Росица Димитрова.

Валери Симеонов изригна срещу приетата оставка на заместник-министър Росица Димитрова. ...

......... да стоят в палатката пред парламента с настояване държавата да поеме адекватна грижа за своите граждани. Недоволството на хората със специфични възможности от шансовете за живот и развитие, които се предоставят в страната ни дадоха мотив за приетата оставка и последвало връщане на поста на социалния министър Бисер Петков. /news.bg


Социалната пенсия за старост се увеличава от 1-ви юли с

Социалната пенсия за старост се увеличава от 1-ви юли с ...

......... 125,58 лева, реши правителството. Промяната ще доведе до увеличаване на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност. Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще се повишат и добавките към пенсиите, които се изчисляват като процент от социалната - за старост.


Вотът на недоверие, внесен от БСП, е неуместен и не

Вотът на недоверие, внесен от БСП, е неуместен и не ...

......... на БСП - започнала е еврошефството с вот на недоверие и сега в края му внася втори.  Цветанов припомни, че в МВР са предприети необходимите мерки, за да се ограничат гафовете и са извършени кадрови смени. Той призова за повече подкрепа за усилията на професионалистите в системата.Автор: Вера К. Александрова


Министерският съвет прие решение във връзка с изпълнението на организационната

Министерският съвет прие решение във връзка с изпълнението на организационната ...

......... затворен тип. Правителството възлага на Държавната агенция за бежанците при МС и Министерството на вътрешните работи да предприемат необходимите мерки за изменение и допълнение на грантовото споразумение. Мигрантският натиск и разпределянето на задължения показват криза на идентичността Според Дончев, кохезионната политика е единственият инструмент, който инвестира в Европа като съюз


Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 120,98 лв.

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 120,98 лв. ...

......... с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост.Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия.Ще се повишат и нормативно установените добавки към пенсиите, които се определят в процент от социалната пенсия за старост.


Новият програмен период е европейска солидарност за гражданите, а не

Новият програмен период е европейска солидарност за гражданите, а не ...

......... кибератаки, България трябва да подкрепи инвестиране на значителен процент от общия бюджет за отбрана. Призоваваме управляващите да предложат проекти за увеличение на отбранителната способност на Съюза по неговите външни граници, както и за центрове за изследвания, технологични хъбове и центрове за противодействие на пропагандната война и киберзаплахите на българска територия.


Шефът на патриотите в парлмента Волен Сидеров обяви, че групата

Шефът на патриотите в парлмента Волен Сидеров обяви, че групата ...

......... колебание, вотът трябва да се отхвърли, тъй като страната няма полза от падане на правителството", каза още Сидеров. Според него и нагласите на хората били такива."Да работим и нощна смяна"! Така пък Сидеров коментира искането на лидерката на БСП Корнелия Нинова парламентът да не почива през лятото.Автор: Вера К. Александрова


С Обединени патриоти изпълняваме управленската програма. Не виждам никаква перспектива

С Обединени патриоти изпълняваме управленската програма. Не виждам никаква перспектива ...

......... към всяка една тема внесена от опозицията в парламента. Ще разгледаме мотивите на БСП и ще се подготвим. Аз съм убеден, че Цвета Караянчева ще насрочи извънредно заседание във вторник, за да дебатираме и да не пилеем излишно парламентарно време. Гласуването най-вероятно ще бъде насрочено за края на другата седмица", разкри Цветанов.


Въпросът с президентските избори в Турция тази неделя ще приключи

Въпросът с президентските избори в Турция тази неделя ще приключи ...

......... ефекта, който можеше да се очаква при такова обезценяване, т.е. може да го тълкуваме и като предизборен ход – изкуствено поддържане на цените, за да може избирателите да си изградят тази представа, че единственият, който може да оправи икономическото положение в страната е Ердоган.“ Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Стига са рекетирали премиера със стачки, сезонът свършва след десет

Стига са рекетирали премиера със стачки, сезонът свършва след десет ...

......... категоричен, че новият норматив не може да бъде причина за повишаване на цените за крайните потребители, както твърдят представители на малките и средни бензиностанции. Депутатът обясни още, че се съобразил с исканията на транспортни фирми, и компании, които се занимават с рециклиране на отпадъци и ще внесе още днес промените.