От ГЕРБ очакват да се появят извинителни бележки от ръководството

От ГЕРБ очакват да се появят извинителни бележки от ръководството ...

......... за законотовреца остават 1600 лева. Припомняме, че на пленум в неделя, Националният съвет на БСП реши депутатите на левицата да напуснат парламента. Предложението беше направено от лидера Корнелия Нинова в началото на форума.  След това от ГЕРБ решиха да върнат преференциалния вот, като обясниха, че са се отдалечили от хората. 


Депутатите приеха процедурните правила за избиране на нова Централна избирателна

Депутатите приеха процедурните правила за избиране на нова Централна избирателна ...

......... 5-годишният мандат на сегашния състав на ЦИК, като в същия ден ще се състои и изборът на председател, зам.-председатели и секретар на ЦИК в Народното събрание. Кирилов призова процедурата по избор на нов състав на ЦИК да бъде проведена стриктно и без да се използва като "елемент на изборната кампания".


Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с

Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с ...

......... Пловдив поставя на дневен ред няколко спешни въпроса. Защо община Пловдив е допуснала натрупването на такава огромна сума от длъжниците? Кои общински служители са проспали проблема или умишлено са си затваряли очите? "Воля" настоява кметът Тотев да каже каква е ролята на ВМРО в историята на проблема``, подчерта още Марешки.


Властите на Хаити екстрадираха петима американски граждани, които бяха задържани

Властите на Хаити екстрадираха петима американски граждани, които бяха задържани ...

......... arrested for criminal conspiracy. Point made, point taken! pic.twitter.com/CK9ogHgeUl— HaitiInfoProject Разследват петима въоръжени американци в Хаити след дни на протести С тях са задържани руснак и сърбин Arrested Americans and Foreigners Claim They Were on a ‘Government Mission’ https://t.co/Fub09xYmWx #HeavilyArmed #Arrest #Haiti #Americans #USCitizens pic.twitter.com/68EAMou11C— JartoYA! (@JartoYa) February 21, 2019


Парламентът прие процедурни правила за условията и реда за избор

Парламентът прие процедурни правила за условията и реда за избор ...

......... Кирилов отбеляза, че на 20 март изтича сегашният мандат на ЦИК. "Успяхме да съобразим срока на мандата", заяви Кирилов и изтъкна, че и в тази процедура за избор на нов състав на ЦИК ще има кандидати с достатъчно опит, познания за изборния процес и високи личностни, професионални и нравствени качества. 


Парламентът одобри без дебати правила за избора на нов състав

Парламентът одобри без дебати правила за избора на нов състав ...

......... дори над 20. Тя гласи, че след назначаването ѝ при провеждането на избори за депутати и евродепутати, ЦИК се допълва с представители на партиите, които нямат членове в нея, но имат представители в парламента или европарламента. Тази разпоредба обаче е в сила само и единствено за мандата на действащата комисия.Дигитализацията и цифровият свят определят развитието на образователната система. Това

Дигитализацията и цифровият свят определят развитието на образователната система. Това ...

......... от така нареченото приемащо училище. Някои от сградите се поддържат от регионалните управления на образованието. По думите на Вълчев се предприемат и действия за продажба, където е налице инвеститорски интерес. Училища, които се стопанисват от МОН, получават добавка към бюджета, но тя не е целево финансиране, каза още просветният министър.


„Днес най-тежка е битката за  връщането на социална Европа.“  Това

„Днес най-тежка е битката за  връщането на социална Европа.“  Това ...

......... да бъдем ние днес свободни и равни на другите европейски народи. Твърдения, че сме получили даром свободата си, са поругаване на тяхната памет“, отбеляза вицепрезидентът.   В тържеството участваха ученици от българското училище „Пейо Яворов“ към посолството на България в Белгия и от българската секция на Европейското училище в Брюксел.


Без дебат парламентът гласува оставката на Карина Караиванова, с което

Без дебат парламентът гласува оставката на Карина Караиванова, с което ...

......... дни преди изслушването на кандидатите в Комисията по бюджет и финанси всички документи ще бъдат публично оповестени на интернет страницата на Народното събрание. Окончателният избор ще се осъществи в пленарна зала, а за одобрен ще се счита този кандидат, който получи повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.


Парламентът прие процедурни правила за избор на нова ЦИК. „За“

Парламентът прие процедурни правила за избор на нова ЦИК. „За“ ...

......... народни представители, избран е кандидатът, получил най-много гласове „за“.Когато това не се случи е провежда повторно гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове „за“. Ако и при повторното гласуване никой от кандидатите не получи необходимите гласове, Народното събрание приема решение за откриване на нова процедура за избор. /faktor.bg


Дни преди предизборния конгрес на ПЕС на 22 и 23

Дни преди предизборния конгрес на ПЕС на 22 и 23 ...

......... това е задънена улица.“ Президентът на ПЕС пише до левите лидери, че в Мадрид ще бъде дадено началото „на една тежка и вълнуваща кампания.“ „Залогът няма как да бъде по-голям. Вярвам, че ще изпълним успешно задачата да се преборим за социална Европа, такава, каквато всички искаме да бъде", казва той.СП излязоха от парламента не заради промените в Изборния кодекс,

СП излязоха от парламента не заради промените в Изборния кодекс, ...

......... СП излязоха от парламента не заради промените в Изборния кодекс, а за да не участват в гласуването на протокола за присъединяване на Македония към НАТО. Това заяви пред бТВ председателят на групата на ГЕРБ в Народното събрание и зам.председател на партията Цветан Цветанов.


Парламентът прекрати предсрочно мандата на Карина Караиванова като председател на Комисията за

Парламентът прекрати предсрочно мандата на Карина Караиванова като председател на Комисията за ...

......... в Европейската банка за възстановяване и развитие.Депутатите приеха правила за избор на нов председател на КФН. Предложения ще се правят от народни представители или парламентарни групи в седемдневен срок от днес.Допуснатите кандидати ще бъдат изслушани в Комисията по бюджет и финанси. Изборът ще бъде направен в пленарно заседание на Народното събрание.


Парламентът прекрати предсрочно мандата на председателя на Комисията за финансов

Парламентът прекрати предсрочно мандата на председателя на Комисията за финансов ...

......... прекрати предсрочно мандата на председателя на Комисията за финансов надзор /КФН/ Карина Караиванова. Депутатите гласуваха със 123 гласа "за", 3 "против" и 8 "въздържали се". От 1 март 2019 г. Караиванова се присъединява към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Народните представители ще приемат правила за избор на нов председател на КФН. 


Народното събрание прекрати предсрочно мандата на Карина Караиванова като председател

Народното събрание прекрати предсрочно мандата на Карина Караиванова като председател ...

......... на "Гражданска отговорност" и въвеждането на системата "бонус-малус". Криза в сектора се получи и около фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Заради несправяне със ситуацията се стигна до искане на оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн през септември 2018 г., а прокуратурата и ДАНС започнаха своя проверка по случая.


Мотивът на БСП за излизане от парламента не са промените

Мотивът на БСП за излизане от парламента не са промените ...

......... "Тази сутрин" по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Относно изборните промени, които първоначално бяха приети, а след намесата на премиера отново променени, Цветанов обясни, че всичко е станало със знанието на Бойко Борисов.   Виж още Бойко Борисов събра извънредно ГЕРБ заради промените в Изборния кодексКорнелия Нинова обеща на Асоциацията на европейските журналисти, че ще

Корнелия Нинова обеща на Асоциацията на европейските журналисти, че ще ...

......... той и заяви, че ПГ на „БСП за България“ няма да се върне в парламента. По повод интеграцията на Македония към евроатлантическите структури, Зарков посочи, че левицата е заявила подкрепа и е гласувала в комисия. „Въпросът беше консенсусен и нашето присъствие или отсъствие от зала няма значение“, каза още Зарков.


Груба политическа грешка е това, че ГЕРБ изпразниха от съдържание политиката

Груба политическа грешка е това, че ГЕРБ изпразниха от съдържание политиката ...

......... ЦИК не е на БСП и на ГЕРБ, съставът се избират по партийни квоти. Законът трябва да се изпълни. В ЦИК няма партийни поръчения, удобни или неудобни за някой е вторичен въпрос", разкри той. "БСП има ясен план за действие, ще следим какво се случва. БСП остава на място", завърши Крум Зарков. 


Позицията на ГЕРБ е променена само по въпроса с преференциите,

Позицията на ГЕРБ е променена само по въпроса с преференциите, ...

......... да се стигне до консенсус. Цветанов бе категоричен, че в конкретната ситуация не смята, че е допуснал грешка с преференциите и отрече Борисов да го е "мъмрил". Той посочи и че при евентуално вето от страна на президента Румен Радев, ГЕРБ ще се съобразят само с редакцията, свързана с преференциите.


Френското правителство ще предложи законопроект, чрез който да се ограничи

Френското правителство ще предложи законопроект, чрез който да се ограничи ...

......... призоваващо към омраза. Ще бъдат използвани технологии за идентифициране. На тези платформи ще бъде търсена отговорност, включително юридическа.Законопроектът ще бъде представен през май, каза още президентът на Франция. Тази седмица в страната отново имаше прояви на антисемитизъм, но също и многохиляден митинг в Париж и други френски градове срещу антисемитизма.


Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен.

Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен. ...

......... ще можем да изграждане канализация, защото сме убедени, че там, където има ново строителство, земята вече е трансформирана като общинска.Километрично задръстване заради протест на жители на ГорублянеЗадръстване се образува на бул. „Цариградско шосе” на входа на София при Околовръстния път край Горубляне. Колони от автомобили има и в двете посоки....


Преди да напуснем правната комисия близо 25 часа в комисия

Преди да напуснем правната комисия близо 25 часа в комисия ...

......... души, създава резерв от празни имена в тези списъци и съответно може да бъде използван.Крум Зарков: Затова БСП предложи създаване на публичен регистър на избирателите, който с времето може да стане база на избирателите, както и последваща проверка за българите в чужбина дали някой не е гласувал от тяхно име.


Във Великобритания тече поредният процес на политическо самоубийство на елита

Във Великобритания тече поредният процес на политическо самоубийство на елита ...

......... него британците не желаят отцепване на Северна Ирландия, защото по този начин мирът отново ще е застрашен. Той каза, че няма как да има отворена граница между страна членка на ЕС и държава, която е излязла от него, защото няма как свободно да преминават стоки и услуги без никакви ограничения.


Парламентът ще прекрати мандата на председателя на Комисията за финансов

Парламентът ще прекрати мандата на председателя на Комисията за финансов ...

......... очаква да обсъди също приетите от Комисията по правни въпроси правила за номиниране и изслушване на кандидатите за членове на Централната избирателна комисия. Председателят на Правната комисия Данаил Кирилов прогнозира, че на 18 или 19 март може да има избор в пленарна зала на кандидатите за членове на ЦИК. /bnr.bg


Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов увери, че ...

......... допълни още, че искането на БСП за нов състав на ЦИК е поради факта, че сегашния ѝ състав е избор на Михаил Михов и Мая Манолова: "Тя (бел.ред. Корнелия Нинова) не може да го преживее. Тя си води вътрешните битки, за да може да си разчисти конкуренцията вътре в партията.).


Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Швейцария по

Президентът Румен Радев заминава на официално посещение в Швейцария по ...

......... официална церемония от швейцарския си колега Ули Маурер във военно-въздушна база "Мейринген". Там двамата президенти ще наблюдават учение за бърза реакция за излитане със самолети в случай на аларма за нарушение на въздушното пространство на страната.Тази вечер в Берн Радев ще разговаря с българи, които живеят и работят в България.


Преференцията не е лишаване от избирателни права. Това заяви в

Преференцията не е лишаване от избирателни права. Това заяви в ...

......... ѝ. По думите му, Корнелия Нинова не може да се примири, че сегашните членове на ЦИК са назначени от Михаил Миков и Мая Манолова, а лидерът на БСП "не може да се примири" и "си води вътрешнопартийните битки". затова, според него, тя не пуска депутатите на БСП в парламента.   


Парламентът ще разгледа процедурните правила за избор на нов състав

Парламентът ще разгледа процедурните правила за избор на нов състав ...

......... външна миграция на лицата и степен на трайно намалена работоспособност или степен на увреждане.   Преброяването на населението и жилищният фонд е най-мащабното изчерпателно статистическо изследване и един от основните източници за събиране на данни за броя и характеристиките на населението и жилищния фонд в страната.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!   


Междувременно обаче, провокирана от недоволството си след промените в Изборния

Междувременно обаче, провокирана от недоволството си след промените в Изборния ...

......... Междувременно обаче, провокирана от недоволството си след промените в Изборния кодекс, БСП взе решение депутати от левицата да не влизат в парламента, а процедурните правила минаха през правна комисия в тяхно отсъствие.


Депутатите ще прекратят и мандата на досегашния председател на Комисията

Депутатите ще прекратят и мандата на досегашния председател на Комисията ...

......... представител там Калин Митрев. Народните представители ще приемат правила за предлагане и избор на нов председател на комисията.Карина Караиванова ще е представител на България в Съвета на директорите на ЕБВРПредседателят на Комисията за финансов надзор Карина Караиванова ще е следващият представител на България в Съвета на директорите на Европейската банк...


Представителка на венецуелската опозиция е установила контрол над посолството на

Представителка на венецуелската опозиция е установила контрол над посолството на ...

......... Пред посолството е имало десетки привърженици на венецуелската опозиция, които попречили на дипломатите на президента Николас Мадуро да влязат в сградата.На 15 февруари правителство на Коста Рика даде на представителите на Мадуро 60 дни да напуснат страната. Въпреки това властите са разкритикували посланичката, че не е изчакала изтичането на ултиматума.


Сенаторът Бърни Сандърс събра $ 5,9 млн. за ден от

Сенаторът Бърни Сандърс събра $ 5,9 млн. за ден от ...

......... на демократ Камала Харис, който събра $ 1,5 милиона от 38 хиляди души, добави агенцията. Бърни Сандърс събра $4 млн. за 12 часа след стартирането на кампания 2020 Средно са дарявани по 27 долара Сандърс е на 77 години, той е независим кандидат и се определя като "социал - демократ".


Без резултат приключи поредният тур от преговори между Лондон и

Без резултат приключи поредният тур от преговори между Лондон и ...

......... примерът им последваха и техни колеги от консерваторите.Според източници в Уестминстър, ако преговорите по сделката за Брекзит останат в задънена улица, поне 15 министри може да гласуват за блокиране на напускането на ЕС. Членовете на кабинета може дори да предизвикат Тереза Мей да ги уволни, с цел да забавят развода.


НАТО осъди като неприемливи заплахите на държавния глава на Руската

НАТО осъди като неприемливи заплахите на държавния глава на Руската ...

......... призоваха Русия да унищожи своите ракети със среден обсег“, добави той.  Както БЛИЦ съобщи, САЩ обявиха по-рано този месец, че се оттеглят от Договора заради нарушения от страна на Русия.  Тръмп разваля ключово споразумение, подписано от Рейгън и Горбачов! САЩ ще правят нови ракети в отговор на руските 9M729  


Председателят на БСП Корнелия Нинова съобщи, че при нея са дошли

Председателят на БСП Корнелия Нинова съобщи, че при нея са дошли ...

......... пресконференция в централата на "Позитано" 20 тя обяви, че заедно с Националната аптечна камара левицата настоява "аптечната мрежа да бъде държавна политика". "Настояваме за единни държавни цени, защото не може едно лекарство в Перник да струва 1.80 лева, в София - 3.00 лева, а във Враца 2.50 лева" - констатира Нинова.


Народното събрание ратифицира Протокола за присъединяване на Сeверна Македония в

Народното събрание ратифицира Протокола за присъединяване на Сeверна Македония в ...

......... подчерта, че България е последователна в подкрепата си за Република Северна Македония - и с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, подписан през 2017 г., и по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Премиерът акцентира върху значението на проектите за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност.


Високите нива на замърсяване на въздуха в големите италиански градове

Високите нива на замърсяване на въздуха в големите италиански градове ...

......... всеки ден данни за замърсяването на въздуха. Антонио Амаросо, Агенция за околна среда, Рим: Ето тук се улавят фините частици, които са най-опасни. След това анализираме данните. Мерките за мръсния въздух ще продължат до петък, когато се очаква в Италия да нахлуе антициклон, който ще донесе ниска облачност на Апенините.


ДПС настояват парламентът да излезе с позиция срещу Луковмарш. От

ДПС настояват парламентът да излезе с позиция срещу Луковмарш. От ...

......... специално към ГЕРБ. До кога те ще продължават да прикриват деянията на своите политически партньори и да не определят тези деяния като антисемитски, като ксенофобски. Уважаеми колеги, това е антихуманен режим, това не е тържество на правото. Всички тези политически партии, които прикриват тези деяния са антиевропейски, антихуманни и антинатовски.


Правната комисия в Народното събрание отложи днес гледането на новите

Правната комисия в Народното събрание отложи днес гледането на новите ...

......... намаляването на тези за пряк избор на кметове на населени места от 350 души сега на 150.Десислава Атанасова заяви, че не е отминал и дебатът за изцяло мажоритарна избирателна система. Законодателно предложение за това ГЕРБ внесе в началото на мандата.БСП ще подкрепи смесена система, стана ясно от думите на Свиленски.


Решенията за инвалидност могат да не се решават от болниците,

Решенията за инвалидност могат да не се решават от болниците, ...

......... преди 16 г.Васил Долапчиев, Съюз на слепите в България: Този път Министерството на здравеопазването има доста сериозна амбиция и ако получи подкрепа в МС и в парламента, тази следващата година тя ще се направи.Стойчо Кацаров също смята, че мерките, предприети от министър Ананиев, макар и плахи, са в правилна посока.


Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо определи като изключително щедри

Лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо определи като изключително щедри ...

......... участие са дали само няколко латинозвезди. Критики към Брансън и призив да се откаже, дойдоха и от съоснователя на Пинк Флойд - Роджър Уотърс. Според рок-звездата е немислимо това събитие да се сравнява с култовия Live Aid от 1985 г., когато най-добрите в света на музиката събираха средства за Етиопия.


"Атаките срещу мен са опит да ми затворя устата като ...

......... и Петър Кичашки.Мотивът на дясната формация е потвърждението на Софийския административен съд на постановление на Комисията за защита на личните данни. С това постановление се налагат глоби на двамата за злоупотреба с данните на гражданите при събиране на подписи за регистриране на инициативен комитет за референдума през 2015 г. /news.bg


Дали БСП ще се върне в пленарната зала и по

Дали БСП ще се върне в пленарната зала и по ...

......... цвят сме”. Нинова каза още, че БСП ще внесе в Народното събрание своите кандидатури за новия мандат на ЦИК, както е по закон. Социалистите продължават да настояват за предсрочни избори, а що се отнася до евроизборите, водачът на листата на БСП, както и останалите кандидати, ще бъдат обявени през март.


Опрощаването на 1,6 млн. лева дългове в

Опрощаването на 1,6 млн. лева дългове в "Столипиново" и "Шекер ...

......... че общината трябва да спре всякакви държавни и общински плащания към тези лица, за да си върне парите.Според патриотите е немислимо години наред да се привилегироват отделни социални и етнически групи, при положение че в списъка на чакащите да получат правото да ползват общинско жилище са над 700 домакинства. /news.bg


София. Анкетно проучване за нагласите на гражданите по три теми

София. Анкетно проучване за нагласите на гражданите по три теми ...

......... и по отношение на въвеждането на еднократна финансова помощ в размер на 30000 лева за трето дете, нова данъчна политика с 5% ДДС за стоки от първа необходимост, въвеждане на необлагаем минимум до нивото на минималната работна заплата и промяна на държавното устройство и установяване на президентска република. Диана СТОЕВА


14 дни ще е срокът за наминиране на кандидати от

14 дни ще е срокът за наминиране на кандидати от ...

......... префорсирането във времето на този избор, което не го прави адекватен спрямо резултата от следващите избори, води до такива изкривявания, коментира председателят на комисията. Според Кирилов зависи от вътрешния живот на партиите и дали въобще имат легитимен представител, който да може да подпише правно валидно предложение за представител в ЦИК.


Социалистическото правителство на Испания обяви план за публични инвестиции в

Социалистическото правителство на Испания обяви план за публични инвестиции в ...

......... да работи за постигане на целта за произвеждането на 74 процента от електроенергията в Испания от възобновяеми източници до 2030 г. и 100 процента до 2050 г. Еврокомисарят за климата Мигел Ариас Канете призова Европа да намали нетните си емисии на газове с парников ефект до нула до 2050 г.


Увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт с 10%

Увеличението на заплатите на работещите в градския транспорт с 10% ...

......... пост на заместник-кмета по транспорт. За последния мандат се смениха трима, а последно временно за това отговаря вездесъщият Дончо Барбалов. Отдавнашен очевиден факт е, че няма ясна стратегия за развитието на транспорта в София. Освен проблемите с дружествата, доказателство за това са и тези с трафика, с паркирането и т.н.".


Вече не смея нищо да коментирам преди да изминат няколко

Вече не смея нищо да коментирам преди да изминат няколко ...

......... против прокарването промени в Изборния кодекс, като дори от Обществения съвет към ЦИК разкритикуваха въвеждането на промени до една година преди изборите.От своя страна от асоциация "Прозрачност без граници" разкритикуваха остро народните представители. Според тях промените в Изборния кодекс са били непрозрачни, хаотични и в нарушение на международните стандарти. /news.bg


Правната комисия в парламента прие единодушно правила за избор на

Правната комисия в парламента прие единодушно правила за избор на ...

......... да подкрепим неговите мотиви или да ги отхвърлим. При всички положения пак казвам: към онзи момент, както и към понеделник ние имаме изразена коригира законодателна воля. Правната комисия отложи преразглеждането на преференциитеКомисията по правни въпроси отложи първото четене на промените в Изборния кодекс, предвиждащи връщането на старото положение при преференциите.


България ще разшири визовите си центрове в Русия, Китай и

България ще разшири визовите си центрове в Русия, Китай и ...

......... го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес.Е. Захариева: Български визи ще се издават в 15 града в ИндияВицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Индия Сушма Сварадж. Това е първо посещение у нас на и...


Нов изненадващ обрат претърпя казусът

Нов изненадващ обрат претърпя казусът "Изборен кодекс". След скандалните поправки, ...

......... най-късно до 18-19 март Народното събрание ще избере кандидатите за новия състав на ЦИК, но няма срок кога президентът да издаде указ за назначаване. Кирилов заяви, че не желае съставът да бъде просто преизбран. "Ще анализираме досегашната работа на номинирани от нас представители и ще направим съответно предложение", допълни той.


Правителството определи Малина Крумова за председател на новата Държавна агенция

Правителството определи Малина Крумова за председател на новата Държавна агенция ...

......... политика. Ръководи дирекция „Централно координационно звено“ до януари 2017 г., когато е назначена за служебен заместник министър-председател, отговарящ за европейските фондове. На 9 май 2017 г. е назначена за заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството. От октомври 2018 г. работи по създаването на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.


НАТО осъди като

НАТО осъди като "неприемливи" заплахите на руския президент Владимир Путин ...

......... продължение на няколко години чрез разполагането на нова ракетна система. Русия, която настоява, че системата спазва договора, заяви, че също спира да спазва договора. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза няколко пъти през последните седмици, че алиансът няма да разположи нови наземни ядрени оръжия в отговор на руските ракети.


Комисията по правни въпроси гласува процедурни правила за избор на

Комисията по правни въпроси гласува процедурни правила за избор на ...

......... в сегашната ЦИК не беше напълно усвоен. Ние имахме заместник-председател, който подаде оставка и не сме правили предложение за друг“, припомни Кирилов.Според него изборът в пленарна зала трябва да бъде проведен най-късно до 18 или 19 март. За назначаваните с указ от президента обаче разписан в закона срок няма. /БГНЕС


Парламентарната правна комисия прие единодушно с 10 гласа „за“ Проект

Парламентарната правна комисия прие единодушно с 10 гласа „за“ Проект ...

......... За избран се смята кандидатът, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители.   Проектопрограмата на Народното събрание предвижда процедурните правила за избор на ЦИК да бъдат гласувани на заседанието в четвъртък. Очаква се мандатът на новия състав на Комисията да започне на 21 март 2019 г.  


Парламентарната правна комисия одобри правилата, по които ще бъдат избрани

Парламентарната правна комисия одобри правилата, по които ще бъдат избрани ...

......... си за изтеглянето на народните си представители въпреки отстъплението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по промените в Изборния кодекс. Червените ще се върнат в парламента тогава, когато се изпълнят всичките им условия, а именно - смяна на състава на ЦИК, връщане на преференциите и нов дебат за машинното гласуване.


Правната комисия прие процедурните правила за избор на нов състав

Правната комисия прие процедурните правила за избор на нов състав ...

......... до бройката 18 се определят с указ на президента по предложение на партиите - парламентарни и извънпарламентарни.Европейски избори 2019Правната комисия отложи връщането на 7% праг за преференциите в отсъствие на БСПВалери Симеонов: НФСБ вероятно ще се яви самостоятелно на евроизборитеКаракачанов: Вътрешни избори да решат кой да оглави евролистата на Патриотите


Целта на бойкота ни е спасяване на парламента и на

Целта на бойкота ни е спасяване на парламента и на ...

......... бяха „против”, 77 – „за””, обясни соцлидерът.  „Те прегазиха законите, без да се замислят, отнеха човешки и политически права на българите и разписаха авторитарната власт по закон”, заяви Нинова. „Искаме парламентарни избори, но ще стане така, както реши народът. Нашата задача е да дадем алтернатива”, подчерта лидерът на БСП.  


Опрощаването на 1,6 млн. лева дългове в

Опрощаването на 1,6 млн. лева дългове в "Столипиново" и "Шекер ...

......... че общината трябва да спре всякакви държавни и общински плащания към тези лица, за да си върне парите. Според патриотите е немислимо години наред да се привилегироват отделни социални и етнически групи, при положение че в списъка на чакащите да получат правото да ползват общинско жилище са над 700 домакинства.


Президентът на Русия Владимир Путин в посланието си до Федералното

Президентът на Русия Владимир Путин в посланието си до Федералното ...

......... върху данъка върху недвижимите имоти за големи семейства, допълнително освобождаване от данък на 5 кв. м. в апартамент и 7 кв. м. в къщата за всяко дете; - погасяване от федералния бюджет на 450 хиляди рубли от ипотечни кредити за семейства, в които е родено трето дете и последващо дете.


Новият състав встъпва в длъжност на 21 март, когато изтича

Новият състав встъпва в длъжност на 21 март, когато изтича ...

......... бъдеще обаче председателят, заместниците му и секретарят на комисията ще са партийни номинации.След като документите се публикуват на сайта на Народното събрание, в срок не по-малък от 7 дни ще се проведе изслушване в парламентарната правна комисия, което ще се излъчва на живо.БСП не участва в работата на комисията. /24chasa.bg


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие ръководството

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие ръководството ...

......... бъде организирана среща на всички почетни консули, представляващи България по света. Подобен форум би допринесъл за привличане на инвестиции към България. ,, Смятам, че почетните консули могат да вършат чудесна работа и го правят. Благодарна съм на много почетни консули за подпомагането на развитието на българския бизнес“, подчерта министър Захариева.


Комисията по правни въпроси отложи първото четене на промените в

Комисията по правни въпроси отложи първото четене на промените в ...

......... ГЕРБ, а тя бе провокирана от породилото се обществено недоволство при промяната в изборните правила, които на практика обезсмислиха преференциалния вот.   Предложението за повишаване на прага бе на ДПС, а в зала получи подкрепата на ГЕРБ и НФСБ. След обществения отпор обаче управляващите връщат дебата отново в парламента.  


Партията „Фидес“ на унгарския премиер Виктор Орбан трябва да напусне

Партията „Фидес“ на унгарския премиер Виктор Орбан трябва да напусне ...

......... редици в Европейския парламент, особено след като миналата година евродепутатите приеха предложение, че Унгария е изложена на риск от нарушаване на основните ценности на ЕС, предизвиквайки стартирането на дисциплинарен процес срещу Будапеща по член 7.   Миналият октомври Юнкер за пръв път заяви, че Орбан няма място в ЕНП.  


Производителят на машините за гласуване Александър Чобанов от консорциума

Производителят на машините за гласуване Александър Чобанов от консорциума "Математици, ...

......... седнат на разговори с нас и да изясним тези въпроси", заяви Чобанов. "В момента няма друга фирма, гарантирам го", добави той. В момента Сова 5 не може да ни победи, защото условията, които те поставили се само за машините, но и за смяна на софтуера трябват 6 милиона", добави Чобанов.


Американският разрушител

Американският разрушител "Доналд Кук" навлезе отново в Черно море. По ...

......... имат откровена разузнавателна цел, когато се провеждат военно-технически и други видове разузнаване. Фактът, че нашите военни кораби придружават американския кораб, показва, че имаме сериозно отношение, ние се опитваме да контролираме всичко това. Смятам, че позицията трябва да бъде затегната, защото Черно море не е преминаващ двор", настоя руският военен експерт.


Председателят на ДАНС Димитър Георгиев участва в заседание на вътрешната

Председателят на ДАНС Димитър Георгиев участва в заседание на вътрешната ...

......... пред Съвета по гражданство, че не се възразява молбата им да бъде удовлетворена.Още по тематаБрюксел ни посочи като лош пример при раздаване на златни визи за големи инвеститориЦачева за критиките на ЕК: Да не се дава българско гражданство на чужди инвеститориЕК следи как се дава гражданство на инвеститори в ЕС


Управляващите продължават да продуцират правни абсурди и с днешното решение

Управляващите продължават да продуцират правни абсурди и с днешното решение ...

......... България“. Депутатите от БСП няма да влизат в пленарна зала. Те няма да използват служебни коли, нито ще им се начислява надница за времето, когато не са в пленарна зала, поясни лидерът на БСП. Връщането на депутатите в парламента може да стане единствено с решение на Националния съвет на партията.


"Съобразихме, с оглед институционалното взаимодействие, да не се обсъжда на ...

......... ще е частично или общо. Тъй като имаме поне три правно-тактически варианта на реакция от държавния глава, ние сме заявили нашата воля в този вид", обясни още Кирилов. "Готови сме за абсолютно всички хипотези за развитие на законодателната воля, като ние сме заявили нашата политическа и правна воля", добави Кирилов.