Дни преди Рождество Христово в някои магазини и по пазарите

Дни преди Рождество Христово в някои магазини и по пазарите ...

......... контейнери от 60 л“, добави той.По информация, предоставена на вестника, от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ), през тази година държавните горски предприятия и ловните стопанства могат да предложат за нуждите на пазара, в зависимост от търсенето, общо 30 139 отсечени коледни дръвчета, а тези в саксия са почти 13 500.


Две са основните версии за трагедията с началника на КАТ-Казанлък

Две са основните версии за трагедията с началника на КАТ-Казанлък ...

......... като добър човек. И не приемат версията на разследващите, че се е самоубил.   „Той е един изключително добродушен човек по характер, никога не е подминал никого. На който е могъл, винаги е помагал. И в същото време беше голям професионалист в своята работа”, каза кметът на Бузовград Михаил Янушев.


„Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната

„Когато подадете документи за една преписка и стигнете до районната ...

......... вярвал, занимавам се със строителство от 1999 г. и винаги съм се уповавал в тях. Досега не съм давал подкуп. Колкото до това дали са ми искали... В такъв мащаб от 1 милион евро само за куриерски услуги... Борбата с това явление трябва да продължи”, каза в заключение Александър Ваклин.


„Да, има опасност да се компрометират изборните резултати. Защо тогава

„Да, има опасност да се компрометират изборните резултати. Защо тогава ...

......... и премиерът Борисов, той отговори: „Аз разбирам, че г-н Борисов просто би искал са управлява, независимо с кого. Емпирично доказано е, че той не може да изкара пълен мандат. Емпирично доказано е, че той не може да управлява. Ние ще управляваме с тази партия, която е близка до нашите виждания”.


Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ...

......... чуждестранните туристи да се чувстват добре и да се връщат отново в Банско”, каза кметът Георги Икономов и откри ски сезон 2018/2019. На централния площад в зимния курорт се събраха стотици почитатели на зимните спортове, за да се насладят на богатата програма с участието на фолклорни състави и кукерски групи.


Центърът за научни експерименти SESAME в Йордания е изключително  съоръжение,

Центърът за научни експерименти SESAME в Йордания е изключително  съоръжение, ...

......... страна, можем да сътрудничим, на проф. Ролф Хойер, който ще окаже методическа помощ и на ЦЕРН за внедряване на технология, каза Румен Радев. Учредена от девет държави и под егидата на ЮНЕСКО, лабораторията SESAME цели да предостави възможност за изследвания в редица сфери и същевременно да насърчи международното научно сътрудничество.Радев: Не трябва да се инвестира само в магистрали, а

Радев: Не трябва да се инвестира само в магистрали, а ...

......... можем да сътрудничим, на проф. Ролф Хойер, който ще окаже методическа помощ и на ЦЕРН за внедряване на технология, каза Румен Радев. Учредена от девет държави и под егидата на ЮНЕСКО, лабораторията SESAME цели да предостави възможност за изследвания в редица сфери и същевременно да насърчи международното научно сътрудничество. /БГНЕС


По информация от Генералното консулство на Република България в Одрин,

По информация от Генералното консулство на Република България в Одрин, ...

......... ветеринарен контрол, които ще продължат да преминават през ГКПП "Капъкуле". Промените касаят всички тежкотоварни автомобили, отговарящи на горепосочените условия, без оглед на тяхната национална регистрация. Мотивите за въвеждането на посочените промени се обосновават с необходимостта от облекчаване на трафика и ограничаване на дългите опашки от тежкотоварни автомобили на ГКПП "Капъкуле".


В политиката човек трябва да е готов за всякакви изненади.

В политиката човек трябва да е готов за всякакви изненади. ...

......... Не трябва обаче да забравяме, че в последния мониторингов доклад сме призовани за разработване на правила за отзоваване на тримата велики. Не става въпрос затова парламентът да ги отзовава. Но нека започнем дебат за разработване на правила и процедури за председателита на ВКС, ВАС и главният прокурор”, обяви Данаил Кирилов.


Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията

Председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията ...

......... на ГЕРБ. По време на разговора бяха обсъдени отличните условия и добрите възможности, които Банско предлага за развитие на зимния туризъм и които през последните години превърнаха Банско в предпочитана дестинация. Отчетено бе и че е наложително да се продължат усилията за реализиране на проекта за втори кабинков лифт.  


Съгласих да се участвам в предаването, защото то се казва

Съгласих да се участвам в предаването, защото то се казва ...

......... запознах в студентски град. Доведе го моята съквартирантка. Това бяха много гладни години и тогава ядохме филии с мас и салам", разкри Десислава Радева. "Исках да емигрирам от България, но Слави беше човекът, който ме навиваше най-силно да не го правя. Не знам дали ми направи услуга", каза още тя.Вселенският партиарх е завел дело срещу университета Принстън заради ценни

Вселенският партиарх е завел дело срещу университета Принстън заради ценни ...

......... световна война от манастир в Кормища - село в северната част на Гърция, и е поискал те да бъдат върнати на православната църква. Вартоломей заявява, че българска чета ги е откраднала през 1917 г. Принстънският университет коментира случая, като обяви, че е напълно уверен, че ръкописите не са незаконно придобити.


Варненци излязоха на протест срещу изграждането на висока сграда в

Варненци излязоха на протест срещу изграждането на висока сграда в ...

......... разпилени из целия град, а да са концентрирани на едно място. По-скоро ме притеснява самата архитектура каква ще бъде. Аз винаги настоявам, когато има пунктови сгради или т.н. високи сгради, това да се случва с конкурс, за да се намери най-доброто решение“, коментира Виктор Бузев, гл. архитект на Варна.  


Горещи подробности около смъртта на шефа на казанлъшкия КАТ СНИМКИ

Горещи подробности около смъртта на шефа на казанлъшкия КАТ СНИМКИ ...

......... съобщят дали Тодор Николов е страдал от нелечимо заболяване, което евентуално би могло да бъде причина за фаталното му решение.Основната версия, по която продължават да разследват смъртта му остава самоубийство.Втори оглед се извършва днес на мястото, където вчера той беше открит мъртъв, прострелян в личния си автомобил край село Бузовград.


Откриха тефтерче на мястото, където беше намерен началникът на КАТ-КазанлъкРазследващите

Откриха тефтерче на мястото, където беше намерен началникът на КАТ-КазанлъкРазследващите ...

......... утайника на язовир Копринка са намерени пачки с различни по номинал банкноти – около 4-5, намерени са боеприпаси и кобур с револвер. Дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи, на този етап не може да кажем. Тепърва ще се води разследване, каза още Атанасов. /БГНЕС


Работници в костюми на Дядо Коледа работят днес по ремонта

Работници в костюми на Дядо Коледа работят днес по ремонта ...

......... работят днес по ремонта на столичната улица Граф Игнатиев, забелязаха граждани. Снимки на служителите в коледни костюми бяха публикувани в социалните мрежи. На финала на ремонта предстои пускането на трамвая по централната улица. Предварително бе обявено, че това ще стане около 20 декември. Снимките са от групата "Забелязано в София":България ще отдели 2% от брутния си вътрешен продукт за

България ще отдели 2% от брутния си вътрешен продукт за ...

......... секретар подчерта, че страната ни е стабилен и предвидим партньор в рамките на НАТО.  Съливан предаде послание от американския президент Доналд Тръмп за важността на приятелските отношения с България. Борисов отбеляза, че страната ни работи активно както за енергийна диверсификация, така и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Противоречията между Бойко Борисов и Румен Радев ще продължат и

Противоречията между Бойко Борисов и Румен Радев ще продължат и ...

......... използва това и да казва, че е победила. За предстоящите европейски избори ГЕРБ водят и това е нормално, защото на такъв вид избори гласуват предимно твърдите електорати. На ГЕРБ ще им е трудно и ако загубаят евроизборите, може да отидем на предсрочни избори", коментира Първан Симеонов политическата ситуация в страната.


От училище „Петър Динеков” заплашиха родителите на ученици, да отвеждат

От училище „Петър Динеков” заплашиха родителите на ученици, да отвеждат ...

......... режим на обучение. Не виждаме друг начин, по който можем да предадем децата на системно закъсняващите родители”, коментира в ефира на „Събуди се” по NOVA Светлана Лазова – заместник-директор на 39 СУ „Петър Динеков”.Тя подчерта, че имало случаи, в които родители не e можело да бъдат открити до 19 ч.


Структурата на Жени ГЕРБ в София област проведе политически форум

Структурата на Жени ГЕРБ в София област проведе политически форум ...

......... върху дестинации като Долна баня, Пчелин и Костенец заради хубавата природа и минералните извори там", посочи министър Ангелкова. На свой ред Зорница Русинова отбеляза, че инвестициите в сферата на труда и социалната политика са показателни за стремежа на правителството да осигури достойни възнаграждения и добри условия за работа на гражданите.


Приемането на ГЕРБ в Центристкия демократичен интернационал е признание за

Приемането на ГЕРБ в Центристкия демократичен интернационал е признание за ...

......... секретар на Центристкия демократичен интернационал Антонио Лопес до председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. По време на среща на Изпълнителната комисия на Центристкия демократичен интернационал, провела се на 26 ноември 2018 г., кандидатурата на ГЕРБ за членство в организацията бе единодушно одобрена, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.


Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“

Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ ...

......... националния език, култура и традиции на българите в Украйна, задоволяване на културните, етнически, социално-икономически интереси, развитие на дружески и делови връзки между Украйна и България. За последните 16 години почетното звание е присъдено на повече от 200 забележителни личности, предани на делото за възраждане на духовността и културата на българите.


Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан ...

......... от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов. В семинара ще участват народните представители и кметовете на ГЕРБ от Благоевградска област, ръководствата на общинските структури на партията в областта и общински съветници. Гост-лектори на форума ще бъдат народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева и народните представители Десислава Атанасова и Делян Добрев.


Страшна е била агонията – не само телесната, но и

Страшна е била агонията – не само телесната, но и ...

......... от 200$, а от 2 лв., но по –истински от всичко на този свят… В противен случай трябва просто да се разделим… Обичам те и сигурно винаги ще те обичам, и никога няма да мога да те заменя с друг, независимо от обстоятелства, събития и факти…“ 10.05.2000 г. Гр. Русе


Стотици жители и гости на община Антоново отдадоха почит на

Стотици жители и гости на община Антоново отдадоха почит на ...

......... на помирение, на национално съгласие”, се казва още в обръщението на Нинова. Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Антоново представиха композиция, пресъздаваща трагедията с децата от Ястребино, а след това стотиците гости на честването поднесоха своите венци и цветя пред паметника на жертвите от селото, съпроводени от армейски духов оркестър.


Силвестър Стоилов, който уби баба си, преби с бокс майка

Силвестър Стоилов, който уби баба си, преби с бокс майка ...

......... той ще се бори със Сатаната. Семейството му било откарано в ИСУЛ, където обаче по-късно издъхнала 69-годишната баба Веска. Причината за смъртта й е мозъчна травма вселдствие на удара с бокс, казаха от болницата. Оттам посочиха още, че Силвестър има налудно разстройство, което обаче не означава, че е психически болен.


Сомелиер: Винената култура на българина нараства с всеки изминал ден

Сомелиер: Винената култура на българина нараства с всеки изминал ден ...

......... правят грешки и поднасят виното с неподходящи храни", сподели Стоян Геров. "Аз съм бил свидетел например, как едно класическо направено вино не се харесва чак толкова в сравнение с нискокачествен продукт, напудрен с прибавени аромати. Казвали са ми виж колко хубаво мирише, независимо от грубата газировка", отбеляза за БГНЕС сомелиерът. 


Румен Радев е разговарял на

Румен Радев е разговарял на "Дондуков" 2 със заместник-държавния секретар ...

......... Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчертал, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание. .dnes.bg


Сомелиер: Винената култура на българина нараства с всеки изминал денЧестите

Сомелиер: Винената култура на българина нараства с всеки изминал денЧестите ...

......... грешки и поднасят виното с неподходящи храни", сподели Стоян Геров. "Аз съм бил свидетел например, как едно класическо направено вино не се харесва чак толкова в сравнение с нискокачествен продукт, напудрен с прибавени аромати. Казвали са ми виж колко хубаво мирише, независимо от грубата газировка", отбеляза за БГНЕС сомелиерът. /БГНЕС


Държавният глава Румен Радев е разговарял на "Дондуков" 2 със

Държавният глава Румен Радев е разговарял на "Дондуков" 2 със ...

......... на Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчертал, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание.


29-годишен мъж от Смолян върна вярата в доброто у една

29-годишен мъж от Смолян върна вярата в доброто у една ...

......... готвач на морето. Доброволец е към полицията. Мечтае да може да си купи пералня. След добрата му постъпка, цял Смолян се гордее с него. А хора от Варна, Пловдив и София искат да му помогнат. А той пък помага, с каквото може, на децата, напускащи дома, в който е израснал.


В новата игра на OFFNews и The Comedy Club Sofia

В новата игра на OFFNews и The Comedy Club Sofia ...

......... и Комеди Клуб София? - Еди Мърфи - Луис Си Кей - Джон Клийз Правилния отговор поставете като коментар под тази статия. Важно е регистрацията, която ползвате, да е с действащ имейл адрес, за да може да се свържем с Вас, ако сте сред печелившите. Играта стартира днес, а победителите ще обявим на 18-ти декември.


Драгомир Георгиев е мениджър „Телефонен център“ в „Софийска вода“ от

Драгомир Георгиев е мениджър „Телефонен център“ в „Софийска вода“ от ...

......... обединен от идеята, че нашите клиенти трябва да бъдат обслужени бързо, ефективно, любезно, но най-вече с нужното уважение. Мотото на Софийска вода е „Услуги като по вода“ и всички се стремим ежедневно да му даваме смисъл и реално съдържание – от отличната питейна вода и качествените услуги до професионалното обслужване.


Министерството на културата има идея да превърна острова „Свети Кирик”

Министерството на културата има идея да превърна острова „Свети Кирик” ...

......... с нетърпение”, каза кметът на Созопол Панайот Рези. Сградата на Морското училище може да остане само върху картичките, ако скоро не се възроди в център на изкуствата, казват експертите. В момента на остров Свети Кирик има пропускателен режим, защото малка част от него се ползва за катерите на „Гранична полиция”.


Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се

Днес в предаването "Бареков и Байрактаров без цензура", което се ...

......... армията и фактът, че са похарчени 31 милиона за такава от обществени поръчки, а всъщност храна не е доставяна от години насам, Цонков коментира, че неизпълнение на решение на Върховния съд е наказуемо и е престъпление. "Каракачанов трябва да бъде пример как се спазва закона, а не обратното. Той го погазва!", заяви гостът.  


Защитници и противници на възстановяването на басейните в Централна минерална

Защитници и противници на възстановяването на басейните в Централна минерална ...

......... и напора на силно минерализирана вода, която е много солена и не може да бъде използвана за отопление. Известна е и с лечебната кал, която се извлича от дъното.Обогатената вода е затопляна изкуствено, и се обновява по естествен път на всеки 40 часа. Цените за посетители варират от 50 до 400 евро.


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със заместник-държавния секретар

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със заместник-държавния секретар ...

......... Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща със заместник-държавния секретар на САЩ Джон Съливан днес, 15 декември 2018 г. Това съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. На срещата бяха обсъдени теми от двустранното сътрудничество, стратегическото партньорство и регионалната сигурност.


След като не успя да победи във финала на Копа

След като не успя да победи във финала на Копа ...

......... тръгвам спокоен. Знам, че всичко каквото мога да предам на футболистите, съм го направил и те са го показали на терена. Така че може би наистина това решение е най-доброто за всички", заяви специалистът. Отборът благодари на Скелото за съвместната работа. #GraciasGuille pic.twitter.com/BykXeuu23q— Boca Jrs. Oficial (@BocaJrsOficial) December 14, 2018


„Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в

„Ксенофобията и национализмът днес шестват в речите на политиците в ...

......... на Георги Струмски: „А от своите снимчици мили / право в нас вие поглед сте впили / и усмивката ваша, все съща, / във смеха на сина ми се връща, / зеленее  се  вашето  цвете. / Не  старейте! / Красиви бъдете! / Полетете  с  най-младите  птици, /на  детинството вечни връстници.“


Брадли Купър разкри, че Робърт де Ниро го окуражил да

Брадли Купър разкри, че Робърт де Ниро го окуражил да ...

......... режисьор. Във „Високо напрежение” двамата си партнират като актьори. През септември Брадли обаче довери, че режисьорският му дебют бил рискован и че възлагал големи надежди на Лейди Гага, която му партнира в „Роди се звезда”. „Двамата знаехме още от самото начало, че ще разчитаме много един на друг”, отбеляза той.


Семейството на 54-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт вследствие на

Семейството на 54-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт вследствие на ...

......... пациент, а екип на доц. Янев извърши бъбречна трансплантация на 54 годишен мъж в УМБАЛ „Александровска“. ИАТ и медицинските екипи на УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, ВМА София и УМБАЛ „Александровска“ изказват своите съболезнования към близките, както и уважението си към тях за взетото хуманно решение в този тежък момент.


Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 със заместник-държавния

Държавният глава Румен Радев разговаря на „Дондуков“ 2 със заместник-държавния ...

......... Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчерта, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание.  


В Банско откриха новия ски-сезонС масово спускане на децата-надежди и

В Банско откриха новия ски-сезонС масово спускане на децата-надежди и ...

......... от „Юлен” безплатна годишна карта-скиорът, дал най-добро време от аматьорите. След което по писта „Томба” се спуснаха Марк Жирардели и децата от ски-школата на „Юлен”, а след като финишираха, фойерверки озариха небето над Бъндеришка поляна. Откриването на ски-сезона продължи с концерт на наши звезди и играта „Ловци на съкровища”. /БГНЕС


Спешна спасителна акция в планината завърши с щастлив финал снощи.

Спешна спасителна акция в планината завърши с щастлив финал снощи. ...

......... духа вятър. Появи се мъгла. Знаех точно накъде се движа, но в един момент просто стъпваш и пропадаш до гърдите в сняг. Няма излизане. И прецених, че това е голям риск. През цялото време държахме връзка с Планинска спасителна служба. Тогава усетих, че не мога да продължа, разказа още Найденов.


Държавният глава Румен Радев е разговарял на

Държавният глава Румен Радев е разговарял на "Дондуков" 2 със ...

......... на Българската армия, в който участват и САЩ. Държавният глава подчертал, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия доставчик, обмен на програми за обучение и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и прозрачност, при спазване на критериите, определени от Министерството на отбраната и Народното събрание.


Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу ...

......... къщата и я запалил, като допълнително поставил намиращата се в предверието на къщата газова бутилка с пропан-бутан, което допринесло за интензивното разпространение на огъня в цялата сграда. По искане на прокуратурата двамата обвиняеми са с мерки за неотклонение "задържане под стража". Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.  


Фрегатата „Дръзки“ се върна в пункт за базиране Бургас след

Фрегатата „Дръзки“ се върна в пункт за базиране Бургас след ...

......... на международното право,както и нетрадиционни заплахи. Бяхме в териториалните води на Либия, Египет и Израел, обясни командирът на "Дръзки" капитан втори ранг Ивайло Иванов. "Като се влоши обстановката, се наложи да се изтеглим на североизток пред бреговете на Сирия. Тежко беше, но не нещо, което не сме виждали.", каза той.


Центърът за градска мобилност подписа договор за изграждане на тикет

Центърът за градска мобилност подписа договор за изграждане на тикет ...

......... взимат бързи решения, за да няма претъпкани автобуси, тролейбуси или трамваи. Тикет системата предвижда електронни билети, за които да може да се плаща и през телефон чрез приложения. Пътниците ще могат да ползват собствените си дебитни карти като документи за пътуване, ако платят с тях месечната си карта за транспорт. 


Клиниката по рехабилитация в многопрофилна болница

Клиниката по рехабилитация в многопрофилна болница "Света София" ще носи ...

......... д-р Христо Мазнейков, добър приятел на Стоичков. Носителят на Златната топка за 1994 година зарадва служителите на болницата, като раздаде много автографи и се снима за спомен с тях. Да уважи събитието, бе дошъл и бившия капитан на националния отбор на България и бивш съотборник на Стоичков - Георги Димитров-Джеки.


Успяваме да направим бюджета един по-голям инструмент за преодоляване на

Успяваме да направим бюджета един по-голям инструмент за преодоляване на ...

......... Конституция Министерският съвет е отговорен за изпълнението на бюджета. Би било грешка, небалансирано би било, ако на МС не е оставена никаква гъвкавост по отношение на изпълнението на бюджета. Защото, не дай си Боже, в някаква извънредна ситуация гъвкавостта за оперативни решения, е изцяло на изпълнителната власт“, уточнява Владислав Горанов.


Мястото, на което бяха пуснати в четвъртък 120 фазана, е

Мястото, на което бяха пуснати в четвъртък 120 фазана, е ...

......... на тези от тях, за които алармират от Фондация „Дивите животни”. На 13 декември кметът Йорданка Фандъкова, експертът от Националното-ловно рибарско сдружение Стилиян Герасков и група деца пуснаха птиците в Ловния парк в столицата. От сдружение „Диви животни“ обаче сигнализираха вчера, че поне 10 от пуснатите 120 фазана са мъртви.


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на ...

......... ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Спешна спасителна акция в планината с щастлив финал. Преходът без

Спешна спасителна акция в планината с щастлив финал. Преходът без ...

......... връзка с Планинска спасителна служба. Тогава усетих, че не мога да продължа”, разказа още Найденов. Той допълни, че въпреки лошите метеорологични условия, през цялото време е знаел къде се намира. Спасителите пък съветват туристите да не тръгват сами на преход в планината и винаги да носят вода, храна и телефон.


ЕК одобри още 210 млн. лв. за ремонт на училищаЕвропейската

ЕК одобри още 210 млн. лв. за ремонт на училищаЕвропейската ...

......... на приоритетните оси, не се нарушава и тематичната концентрация, установена в Споразумението за партньорство на Република България. Одобрението от страна на ЕК дава възможност за намаляване рисковете за изпълнение на програмата, повишава се значимостта й за подобряване на достъпа до образование и подобрен образователен процес в регионите на страната. /БГНЕС


Коледа наближава и това е видно от... пресконференциите на

Коледа наближава и това е видно от... пресконференциите на "Манчестър ...

......... към благотворителната кампания за събиране на средства за деца в неравностойно положение.Облеклото на Гуардиола бе решено тематично - в цветовете на "Сити" и с надписи на тима.Мачът на "Сити" е по-късно днес (15 декември), а дали мениджърът ще излезе и на стадиона с пуловер в коледния дух, ще разберем скоро.


Европейската комисия одобри още 210 млн. лв. за ремонт на

Европейската комисия одобри още 210 млн. лв. за ремонт на ...

......... бюджета на приоритетните оси, не се нарушава и тематичната концентрация, установена в Споразумението за партньорство на Република България. Одобрението от страна на ЕК дава възможност за намаляване рисковете за изпълнение на програмата, повишава се значимостта й за подобряване на достъпа до образование и подобрен образователен процес в регионите на страната.


Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал със заместник-държавния секретар на

Министър-председателят Бойко Борисов се е срещнал със заместник-държавния секретар на ...

......... си в преноса и търговията с газ, както и с проекта "Белене".   "България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС", заявил премиерът Бойко Борисов. Той посочил, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Жители на Варна протестират срещу строителството на високи сгради в

Жители на Варна протестират срещу строителството на високи сгради в ...

......... Жители на Варна протестират срещу строителството на високи сгради в центъра на града. Недоволството им е провокирано от проект, според който до входа на Морската градина ще бъде построен 18-етажен хотел.


Борисов към Джон Съливан: Напълно изпълняваме поетите ангажименти към НАТОМинистър-председателят

Борисов към Джон Съливан: Напълно изпълняваме поетите ангажименти към НАТОМинистър-председателят ...

......... си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни. /БГНЕС


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник- държавния секретар на ...

......... ролята си в преноса и търговията с газ, както и с проекта „Белене“. „България води политика, насочена към гарантиране на енергийната сигурност както за страната, така и за ЕС“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че работим активно за енергийна диверсификация и по проектите за газови връзки със съседните страни.


Трета трансплантация на черен дроб извършиха в рамките на две

Трета трансплантация на черен дроб извършиха в рамките на две ...

......... самолет C-27J "Spartan" от транспортна авиогрупа Враждебна на Военновъздушните сили до УМБАЛ "Света Марина" - Варна, където е била извършена експлантацията на органите. Две донорски ситуации само за седмица, спасени са четирима души Пациентът е в добро състояние, уверява проф. д-р Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия. 


70-годишна пловдивчанка падна в необезопасена шахта на улица

70-годишна пловдивчанка падна в необезопасена шахта на улица "Стойчо Мушанов" ...

......... не се мяркали строители. Екип на "Марица" видя, че по затворената за движение улица има поне десетина шахти без капаци, а между тях лавират автомобили. По тротоарите също има отворени шахти, които са за прекарване на кабели. В такава шахта е паднала и пенсионерката. Това място на улицата е неосветено.


Спешна спасителна акция в планината завърши с щастлив финал снощи.

Спешна спасителна акция в планината завърши с щастлив финал снощи. ...

......... духа вятър. Появи се мъгла. Знаех точно накъде се движа, но в един момент просто стъпваш и пропадаш до гърдите в сняг. Няма излизане. И прецених, че това е голям риск. През цялото време държахме връзка с Планинска спасителна служба. Тогава усетих, че не мога да продължа, разказа още Найденов. 


И 4-те завода, за които ги обвиняват, че са присвоили

И 4-те завода, за които ги обвиняват, че са присвоили ...

......... само сгради със счупени прозорци, избелели надписи и бурени. През ноември 2000 г. Софийската градска прокуратура разпоредила на Столичната следствена служба предварително производство срещу Николай Банев заради длъжностно престъпление. В разгара на разследването се провело общо събрание на акционерите, на което е било спряно апортирането на собственост към други дружества.


Ако Македония не промени отношението си, няма да гласувам за

Ако Македония не промени отношението си, няма да гласувам за ...

......... предизвикалите реакция на Скопие негови думи, че комисията, която се събира да реши спорните въпроси в общата история на двете държави няма никакъв напредък, а от македонска страна има нахалството да се спори и шикалкави.Има една поговорка - ти го кръщаваш, то пърди, коментира днес Каракачанов. Още подробности - ТУК!


В навечерието на коледните празници се извършват постоянни проверки на

В навечерието на коледните празници се извършват постоянни проверки на ...

......... този пазар ние имаме сигнал за това нещо от преди десетина дни. Сигналът не беше до нас, а странично го разбрахме. Има обход на инспектори. Хващали са ги тези хора. Хората бягат, крият по багажници. Ние нямаме право да отваряме коли. Въобще не е много добре регулиран въпросът с това.


Поръчах си чаша червено вино и си казах: ако е

Поръчах си чаша червено вино и си казах: ако е ...

......... Каракачанов по повод предизвикалите реакция на Скопие негови думи, че комисията, която се събира да реши спорните въпроси в общата история на двете държави няма никакъв напредък, а от македонска страна има нахалството да се спори и шикалкави. Има една поговорка - ти го кръщаваш, то пърди, коментира днес Каракачанов.


"Странно! Докато съм играла ролята на еколог в Катовице, рязко ...

......... ръководител на българската делегация на форума и специалист по екология.От президентството официално опровергаха това и заявиха, че "никакви държавни средства не са били похарчени за съпругата на президента при пътуването на българската делегация до Катовице, а за допуснатата техническа грешка при акредитацията на българската делегация е сигнализирала самата президентска институция"./Марица


С много игри, забавления и награди в събота ще бъде

С много игри, забавления и награди в събота ще бъде ...

......... крият заровени сандъци с награди. Вечерта празникът ще продължи на площада в центъра на града с музика, танци и специалитетите на Ути Бъчваров, става ясно от програмата, качена сайта на общината. Банско очаква силен сезон тази година. Само преди дни зимният курорт се нареди сред 26-е най-предпочитани дестинации на планетата.


Център към Националния етнографски музей ще учи децата на фолклорни

Център към Националния етнографски музей ще учи децата на фолклорни ...

......... родното, от културното наследство. Двамата ми синове са в чужбина и винаги се връщат за Коледа, празнуваме, както е традицията“, казва още доц. Христов. Културното наследство, според него, се възпитава и е важна роля на родителите. В навечерието на Коледните празници Христов пожелава здраве и мир за всички българи. /БГНЕС