Днес над източната половина от страната, по-късно през деня и

Днес над източната половина от страната, по-късно през деня и ...

......... страната от северозапад, в източната - от север-североизток, със слаб до умерен вятър ще проникне сравнително хладен въздух. Максималните температури ще бъдат в широки граници - от 25 градуса в североизточните райони до 35 градуса в югозападните. В София около 28 градуса. Най-точната прогноза за времето може да намерите тук.


През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама ...

......... лева. Това се налагало заради голямата международна конкуренция.Ангелкова каза още, че в момента се провеждат индивидуални срещи по пазари, които включват и тези в топ 10 за нашата страна. Освен това ще бъдат разгледани и пазарите в топ 30, както и перспективните пазари като САЩ, Индия, Китай и Близкия изток.


Комисията за защита на личните данни влезе на проверка в

Комисията за защита на личните данни влезе на проверка в ...

......... след случването им. Когато се говори за IT специалисти се счита, че са специалисти по IT сигурност, което не е така", допълни още той. Христо Ласков коментира още, че едно публично-частно партньорство, с което държавата да дава по-голяма сигурност на личните ни данни, е добър вариант.По публикацията работи: Боряна Павлова


Всеки един от 10 човека страда от недохранване, а 1,3

Всеки един от 10 човека страда от недохранване, а 1,3 ...

......... съвети за промяна на всекидневното домакинство. "Има начини да планираме по-добре порциите, дажбите, или да намерим начин да оползотворим остатъците от храната", посочи пред предаването "Директно" Росен Василев. Не е никак малка и сумата, която се разхищава по този начин, допълни той пред Bulgaria ON AIR.По публикацията работи: Боряна Павлова


Над 1000 пожарникари и 14 летателни апарата за борба с

Над 1000 пожарникари и 14 летателни апарата за борба с ...

......... борба с пожара, включително 318 машини, за да може да действа бързо, ако пламъците се разгорят отново.Правителството съобщи, че е поискало помощ от съседна Испания. Очаква се два самолета за борба с пожарите да пристигнат по-късно днес.Полицията разследва причините за пожара. Има подозрения, че той може да е причинен умишлено.


Новият риалити-формат на Нова тв се снима на няколко места

Новият риалити-формат на Нова тв се снима на няколко места ...

......... отново сигнализира за изораната Странджа, за движението на джипове и други автомобили в защитената зона. „Но пък охраната агресивно настоява, че това е частна собственост, ние сме нарушители... И вкл.ме заплаши да ме удари и да ми счупи телефона, ако не спра да снимам“, написа Гери Николова в профила си.Напрежение в БСП, след като беше свалено политическото доверие от

Напрежение в БСП, след като беше свалено политическото доверие от ...

......... управляваш една държава законно, когато ти нe спазваш собствения си закон. Мисля, че има и още едно значение – ако това стане прецедент и се случи тази промяна, оттук нататък всеки един председател може да бъде сменян, ако не е достатъчно лоялен, послушен и удобен на ръководството”, каза още Гуцанов.


Масово изкачване на връх Мусала организира влогърът Слави Панайотов. Стартът

Масово изкачване на връх Мусала организира влогърът Слави Панайотов. Стартът ...

......... не се изискват някакви специални алпинистки приспособления, но туристически обувки, в много краен случай маратонки и то здрави, добро облекло срещу вятър и дъжд, защото дори и прогнозата да е хубава, не се знае - планината е много променлива…", посочи инициаторът на масовото изкачване на Мусала.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Великобритания ще се опита да организира европейска мисия за защита

Великобритания ще се опита да организира европейска мисия за защита ...

......... че ситуацията е неприемлива Хънт заяви, че ще обсъди как това ще допълни направени от САЩ предложения в тази насока.След задържането на „Стена имперо” в петък Великобритания ще поиска от всички плаващи под неин флаг кораби да предупреждават правителството за намерението си да минат през Ормузкия проток, подчерта външният министър.


От 23 юли Велинград ще е домакин на тридневен форум

От 23 юли Велинград ще е домакин на тридневен форум ...

......... Станимир Гъмов и Дара Екимова. Лагерът се провежда за втора поредна година и в него ще участват над 50 деца. Предвидени са много безплатни игри и занимания, в които младите хора да упражнят ползите от здравословното хранене и да контактуват помежду си. Могат да присъстват и желаещи младежи от Велинград.


Расте броят на работещите, които не искат да бъдат назначени

Расте броят на работещите, които не искат да бъдат назначени ...

......... с коректните и некоректни работодатели.Чрез програмата "Моето първо работно място", експерти представят пред ученици и студенти колко е важно да бъдат устроени на работа с трудов договор и какви са загубите им, ако работят в "сивия сектор" по отношение на обезщетенията им и размера на пенсиите.По публикацията работи: Веселина Йорданова10 леки коли и камион изгоряха напълно в бояджийски цех

10 леки коли и камион изгоряха напълно в бояджийски цех ...

......... вечерта, малко преди полунощ. На мястото веднага са изпратени няколко екипа на пожарната. От бушуващия огън, са се взривили няколко от колите, като пукотът е притеснил много от живеещите в близост.  На тел. 112 са подаден множество сигнали. Огънят е бил потушен трудно, поради наличието на много запалителни течности в цеха, отбелязва Дарик.


Спортната комисия на Калифорния възстанови с пълно единодушие временно спрените

Спортната комисия на Калифорния възстанови с пълно единодушие временно спрените ...

......... 20 минути бяха необходими на заседателите да вземат решението. Лицензът на българина бе отнет именно от калифорнийската комисия след жалба от репортера Дженифър Равало, която Кобрата целуна по устните след драматичната си победа с нокаут над Богдан Дину с нокаут в седмия рунд в Коста Меса на 23 март.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!


България Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат

България Иван Тотев няма да се кандидатира за трети мандат ...

......... на преврата Защо черната мамба е една от най-страховитите змии в света Telenor демонстрира лекарски преглед през 5G мрежа Електрически превоз за гостите на Олимпиадата в Токио UY Scuti – звездата, която е 1700 пъти по-голяма от Слънцето Шеф Манчев стана баща на момченце Намериха обесена българска студентка в Италия


Рецидивистът Дамян Кършовски-Дамбея е избягал от затвора, за да нападне

Рецидивистът Дамян Кършовски-Дамбея е избягал от затвора, за да нападне ...

......... на бургазлийката и успели да арестуват на място избягалия затворник. Заради екшъна е образувано досъдебно производство срещу Кършовски, който заплашил с убийство бившата си. Ексчленът на печално известната банда на Рижите е наказан и с 14 дни карцер. Срещу него е започнало и друго производство – за бягство от пандиза.


Увеличава се делът на хората, смятащи че правителството ще изкара

Увеличава се делът на хората, смятащи че правителството ще изкара ...

......... интервюираните са на мнение, че с това решение партиите ще станат по-зависими от бизнеса, а 26% смятат, че няма да станат по-зависими. В изследването на ''Тренд'' през юли не се наблюдава съществена динамика в електоралните данни и за оценката на работата на основните институции спрямо проучването ни през миналия месец. В ивайловградското село Свирачи беше осветен параклисът "Покров Богородичен". Стотици

В ивайловградското село Свирачи беше осветен параклисът "Покров Богородичен". Стотици ...

......... Божи храм. 6 Хора от селото след значителни перипетии са събрали пари и с помощ от общината, в лицето на кмета Диана Овчарова, е издигнат параклисът. 6 Изграден е в чест на 100-годишнината от завръщането на дедите ни от Мала Азия. Така хората се прекланят пред паметта им, отбелязва "Булфото".


Жестоко убийство е извършено във Варна, като се позова източници

Жестоко убийство е извършено във Варна, като се позова източници ...

......... за да разкрият извършителя на престъплението. От Областната дирекция на МВР в морския град потвърдиха, че се работи активно по такъв случай, но отказаха всякаква информация на този етап. ,,Когато можем да дадем повече информация, ще има изявление'', лаконичен бе и говорителят на Окръжната прокуратура Радослав Лазаров, цитиран от dir.bg.


Разчитаме да се обединим около тази кандидатура и да намерим

Разчитаме да се обединим около тази кандидатура и да намерим ...

......... номинация за нов главен прокурор, такава законът предоставя единствено на министъра на правосъдието. Остават още две заседания на Пленума на ВСС, на които може да се представи друга кандидатура. За избор на нов главен прокурор са необходими не по-малко от 17 гласа, а прокурорската колегия разполага с 11, отбелязва БТА.


Чисто гола жена на средна възраст ляга на пътя и

Чисто гола жена на средна възраст ляга на пътя и ...

......... и лежеше на пътя. След това стана, огледа се и пак легна. Аз си продължих по пътя, след като видях, че е добре, т.е. не е пострадала по някакъв начин. А иначе очевидно жената си имаше психични отклонения и е опасна за шофьорите, ще вкара някого в беля", коментира варненецът."


Четирите национално представени работодателски организации изправиха сигнал до Комисията за

Четирите национално представени работодателски организации изправиха сигнал до Комисията за ...

......... при ясни и конкурентни условия. Описаният модел на поведение на гореизброените дружества нарушава функционирането на либерализирания пазар на електроенергия. По този начин се създават условия за постоянен дефицит на електрическа енергия и непазарно формиране на цената ѝ. Този процес пряко и негативно рефлектира върху функционирането на цялата българска икономика.  


Европейската комисия изпраща в България ветеринарен екип за оценка на

Европейската комисия изпраща в България ветеринарен екип за оценка на ...

......... "Това нещо спиране няма. Щом е тръгнало по дивите свине, щом в Бургаско се намери, това означава, че цялата държава най-вероятно ще пострада". При липсата на действащи екарисажи, рискът от разпространение на африканската чума при загробване на заразени животни е значителен, обясни Радостина Донева от Асоциацията за развъждане и съхранение на източнобалканската свиня.


Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има

Новият председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен има ...

......... от нея световен безплатен всекидневник „Метро“. Сделката е отчайващо неуспешна за гиганта, след като той направи и допълнителни инвестиции в България, а се наложи да продаде уедрения бизнес в страната ни след това за 185 млн. евро. И то не на желания от компанията кандидат - чешкия милиардер Петeр Келнер.


Картофи и череши се отглеждат най-много у нас. Картофи растат

Картофи и череши се отглеждат най-много у нас. Картофи растат ...

......... Гърция, Турция и др., не са обложени с ДДС и оттам се получават разликите в цените. Производителите предлагат онези от тях, които продават изцяло за българския пазар, и преработватели да получават субсидия. Така може да се постигне изравняване на цените и да няма нужда от внос.По публикацията работи: Веселина Йорданова


Бургарската екоинспекция проверява разрешителните, които са издадени на продуцентската компания

Бургарската екоинспекция проверява разрешителните, които са издадени на продуцентската компания ...

......... продукцията е получила разрешение за снимки на четири плажа. Освен "Листи", такова има и за "Попски плаж", "Устие на река Влека" и "Айроди". Всички те се намират на територията на община Царево, а три се намират в защитена местност. Единствено "Попски плаж" не попада в територията на природен парк "Странджа".


Западнонилска треска, пренасяна от обикновените комари, е голямата опасност за

Западнонилска треска, пренасяна от обикновените комари, е голямата опасност за ...

......... в крайдунавските региони. Такъв обаче няма в София и в областните градове с по-голяма надморска височина.   "За разлика от нашенските комари, тигровият комар е по-дребен, хапят по краката, защото летят ниско. В момента тигровите комари не разпространяват никои от тропическите болести, които фактически ги правят опасни", заключи специалистът.  


На 9 септември 9 пречупени петолъчки ще бъдат поставени на

На 9 септември 9 пречупени петолъчки ще бъдат поставени на ...

......... факти първи показаха именно проф. Кебелчева и Христо Христов, които са част от инициативния комитет на "Памет за утре". След като данните придобиха публичност, министърът на образованието Красимир Вълчев пое ангажимент, че информацията ще бъде променена и че зверствата на режима ще бъде представени в пълнота. По публикацията работи: Йордан Бързаков


От партия

От партия "Демократична България" са готови за местните избори. Партиите, ...

......... издигат от местните организации. В споразумението се очертават качествата и условията, на които трябва да отговарят кандидатите за кметове и общински съветници, както и организацията на местните предизборни щабове. Препоръчва се на местните щабове, кандидати и организации да се въздържат от конфронтация и атаки спрямо други кандидати от демократичната общност.


Шест електронни услуги, които НАП предоставя, ще бъдат спрени. Сред

Шест електронни услуги, които НАП предоставя, ще бъдат спрени. Сред ...

......... системите на комисията е бил през безжичната мрежа. Опит за пробив в системата на Комисията за защита на личните данни Направен е през Wi-Fi мрежата на комисията Според председателя на комисията Венцислав Караджов най-вероятно "злосторникът" е спрял на паркинга. По думите на Караджов, някой се опитва да компрометира работата им.


Очевидно е, че част от служителите в НАП, които носят

Очевидно е, че част от служителите в НАП, които носят ...

......... 2,600 милиарда лева с ДДС. ,,Ние ще платим огромни пари за резервните части. Отделно, че никой не казва колко ще платим за поддръжката на сега използваните самолети Миг и Су'', посочи лидерът на АБВ. На местния вот наесен Румен Петков не изключи възможността за съвместно явяване на АБВ и БСП.


България Два пожара в София, горя и къмпинг

България Два пожара в София, горя и къмпинг "Каваци" В ...

......... в караваната. Няма данни за взривени газови бутилки. Двата обекта, засегнати от пламъците, са собственост на мъж от София, който в момента на инцидента е бил там, казаха осведомени.  Instagram Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Виолета Русенова Източник:     


Не всичко в политиката ми харесва, но не трябва и

Не всичко в политиката ми харесва, но не трябва и ...

......... перспектива нещата да станат по-добре, посочи проф. Огнян Герджиков. Имам леки притеснения, че сделката за новите изтребители за армията не е чак толкова изгодна. Предварително плащане на такава голяма сума като юрист не ме прави щастлив. Нормално е да вървят ръка за ръка парите и стоката, заяви още проф. Герджиков.


Икономистът Христина Вучева определи като

Икономистът Христина Вучева определи като "икономическа неграмотност" заявеното от правителството, ...

......... за сделката със САЩ за новите изтребители Ф-16, са "загубени пари", смята проф. Вучева. "Когато искате да имате икономически растеж, е добре да имате повече разходи, дори с цената на дефицита. Това е положително, не е толкова страшно, но е важно за какво се прави дефицит", каза Вучева пред БНР.


Топ репортерът на bTV Новините Габриела Наплатанова защити докторска дисертация

Топ репортерът на bTV Новините Габриела Наплатанова защити докторска дисертация ...

......... във Военната академия "Георги Раковски".Журито даде единодушно положителна оценка на темата на докторската дисертация на Габи – "Управление на медийните ефекти и медийни операции по време на въоръжен конфликт".Освен на научни изследвания, познанията на Наплатанова са в резултат и на 25-годишния й опит като журналист в най-горещите точки на света.


"Демократична България" все още не е избрала кого ще предложи ...

......... са стабилна трета политическа сила в столицата, а в същото време настоящият кмет Йорданка Фандъкова се е износила като фасада на модела на управление на София. "Ако сега не опитаме заедно, не знам кога друг път ще имаме този шанс. Кога, ако не сега? Кой, ако не ние", обобщи Иванов.


Серовъглеродът, който създаваше потенциална опасност от разлив на територията на

Серовъглеродът, който създаваше потенциална опасност от разлив на територията на ...

......... на водата и нейното източване. Кметът на Враца Калин Каменов обеща да настоява тези дейности да бъдат извършени в кратки срокове. Според него, въпреки професионалната работа по подготовката и изпразването на серовъглерода от контейнерите, това е станало бавно, което е довело до допълнително напрежение сред обществото, не само във Враца.


Зам.-главният прокурор Иван Гешев е единственият кандидат за главен прокурор

Зам.-главният прокурор Иван Гешев е единственият кандидат за главен прокурор ...

......... възприеме това поведение. Само да допълня, извинявайте, че ви прекъсвам! Единствено, което не можеше да се предвиди, беше ясно, че той ще каже, че това не е вярно, в досъдебното производство, така правят всички подсъдими, така правят и циганите, включително по делата. Това е масово" "Светнаха всички като коледна елха."


Мъртво море всъщност не е море, а депресия – вътрешноконтинентално

Мъртво море всъщност не е море, а депресия – вътрешноконтинентално ...

......... има ли утре Мачу Пикчу, Мъртво море и островите Галапагос? Всеки ден тези места изчезват бавно Въпреки че се полагат усилия да се намери трайно решение на проблема, ако темпото на намаляване на нивото на Мъртво море се запази, през 2050 г. то вероятно вече ще е останало в историята.


Изнесоха от територията на бившия завод "Химко" тоновете складиран серовъглерод. Журналистическо

Изнесоха от територията на бившия завод "Химко" тоновете складиран серовъглерод. Журналистическо ...

......... защото става нещо страшно. Аз не мога да кажа, че няма екокатастрофа, защото не е изследвана нито почвата, нито подпочвените води, заяви Георги Караиванов, експерт в РИОСВ-Враца. Предстои да бъдат взети проби от водата, в която се е съхранявал серовъглерода. До края на месеца трябва да има резултат от тях.


 Разчленен труп е бил открит във Варна. Това научи ексклузивно

 Разчленен труп е бил открит във Варна. Това научи ексклузивно ...

......... направим“, лаконичен бе и. д. окръжен прокурор на Варна Радослав Лазаров.  БЛИЦ ще бъде пестелив по отношение на изнасяне на информация по тежкото криминално престъпление, защото разследващите трескаво работят по изясняване на причините.  Единственото, което може да се каже засега е, че има сигнал за намерени части от човешко тяло.


Новият Проектозакон за пътните превозни средстваПървата регистрация на кола вече

Новият Проектозакон за пътните превозни средстваПървата регистрация на кола вече ...

......... кой го ремонтирал, дали е участвало в пътнотранспортно произшествие", заяви представителят на автомобилната агенция. Новите текстове предвиждат и специален регламент за продажбата на авточасти втора употреба. Законът за пътните превозни средства е един от трите в пакета, който трябва да замени сега действащия Закон за движение по пътищата.    


© Велко Ангелов Обикновено през юли и август новинарският поток е

© Велко Ангелов Обикновено през юли и август новинарският поток е ...

......... бити от тълпа въоръжени с бухалки бандити на една от гарите. Бившата британска колония за пореден път стана сцена на демонстрации срещу законопроект, позволяващ екстрадиция на хора в континентален Китай. Той беше оттеглен от лидера на хонконгското правителство Кари Лам, но част от протестиращите настояват Лам да подаде оставка. [Reuters]


© Надежда Чипева София въвежда т.нар. дигитален талон за плащане на

© Надежда Чипева София въвежда т.нар. дигитален талон за плащане на ...

......... ще е с дигиталните. По този начин създаваме още един пазар - за IT, за мобилни приложения и въвеждаме още един начин за плащане на зоните за паркиране", обясни той. След решението на СОС за дигиталните талони реално услугата може да заработи в рамките на няколко месеца, каза още Петров.


Активността на инвеститорите в бизнес имоти в България, Сърбия и

Активността на инвеститорите в бизнес имоти в България, Сърбия и ...

......... в хотели в Европа Спонсорирано съдържаниеКоментари (0) Напиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!ИмеКоментарМоля, въведете следния код, за да изпратите Вашия коментар! ИзпратиНапиши коментарНужен е javascript, за да пускате коментари и за да ги оценявате!Напиши коментар$(function(){ $.ibgws_comments({ site: `2`, item: `1`, itemid: `286155`, ajax: ``, vip: ``


С близо 9 млн. лв. от управляваната от МРРБ Оперативна

С близо 9 млн. лв. от управляваната от МРРБ Оперативна ...

......... да има промяна в броя на районите от ниво NUTS 2. „Запазваме броя, размера и състава на съществуващите шест статистически региона. След проведени преговори с Евростат имаме възможност за гъвкав подход за изпълнение на регламента по отношение на броя население в статистическите райони и за следващия програмен период", каза тя.


През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама ...

......... запита защо на тези туристи не се издават многократни визи и допълни, че цената на самите визи се вдига заради посреднически фирми. Захариев попита още защо на туристите от тези две страни не се издават визи на входа. От бранша очертаха още като проблем и сезонността на туризма.    


Компанията

Компанията "Кийринг" пуска на пазара артикул, напомнящ на ключодържател, на ...

......... продължение на два часа, а след това 45 минути танцувала.Високите токчета направо убили стъпалата й. Тя поровила в чантата си и намерила две ленти за коса и фиби, с които прикрепила обувките си към презрамката на чантата. Така се появил прототипът на новото изобретение, което ще струва 20 британски лири.


БСП-Перник ще внесе в Комисията за противодействие на корупцията и

БСП-Перник ще внесе в Комисията за противодействие на корупцията и ...

......... спечелена от друга фирма на Иво Гаджов поръчка за изграждането на моста на река Струма по ОП "Региони в растеж". Ще настояваме да се направи пълна проверка на общината, подчерта местният лидер на БСП Кирил Леонов, цитиран от БНР. Към момента няма изявление от зам.-кмета по изнесената информация от социалистите.


Като причина за отказа си да се кандидатира за трети

Като причина за отказа си да се кандидатира за трети ...

......... ГЕРБ във втория по големина град в България допълнително се усложнява и от намерението на бившия кмет на града, сега депутат от НФСБ Славчо Атанасов да се кандидатира отново за поста. При последните два кметски избора той стигна до балотаж като и двата пъти загуби от Тотев с минимална разлика.


Зам.-кметът на Столичната община Тодор Чобанов провери днес ремонта на

Зам.-кметът на Столичната община Тодор Чобанов провери днес ремонта на ...

......... края на септември обектът да е завършен. На финала е обществената поръчка за избор на проектант за цялостно проектно решение за основен ремонт на сградата на библиотеката. Чобанов е съобщил, че в Столичния общински съвет е внесен доклад за къщата на поета Пейо Яворов, която Столичната община възнамерява да придобие. 


Катастрофа между автомобил и мотор е станала в столичния квартал

Катастрофа между автомобил и мотор е станала в столичния квартал ...

......... станала в столичния квартал "Люлин", става ясно от публикация във Фейсбук страницата Софийски мотористи. Към момента не е ясно какво е състоянието на пострадалия моторист и какви са причините, довели до катастрофата. От снимките качени в социалната мрежа става ясно, че свидетели на инцидента са оказали незабавно помощ на пострадалия.


Демократична България направиха политически коментар за номинациите за главен прокурор.

Демократична България направиха политически коментар за номинациите за главен прокурор. ...

......... Гешев. Номинираха Иван Гешев за главен прокурор Кандидатурата му е издигната от цялата прокурорска колегия „Г-н Цацаров си представя, че по този начин ще назначи човек, който е още по-верен слуга на олигархията и по-безскрупулен. Ако бъде избран Гешев – ще се влоши положението по всички показатели”, коментира Христо Иванов."Разчитаме да се обединим около тази кандидатура и да намерим ...

......... друга номинация за нов главен прокурор, такава законът предоставя единствено на министъра на правосъдието. Остават още две заседания на Пленума на ВСС, на които може да се представи друга кандидатура. За избор на нов главен прокурор са необходими не по-малко от 17 гласа, а прокурорската колегия разполага с 11.  


През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама ...

......... България, съобщи днес след заседание на Националния съвет по туризъм ресорният министър Николина Ангелкова. Размерът на парите ще стане ясен в края на август. Министърът уточни, че разчетите още не са готови, но министерството иска около 50% повече в сравнение с парите за тази година, които са 11 милиона лева.


Нова политическа победа за украинския президент Володимир Зеленски. Партията му

Нова политическа победа за украинския президент Володимир Зеленски. Партията му ...

......... съставят правителство.Проруската "Опозиционна платформа" е на второ място с около 13% от гласовете. Снимка: EPA В парламента влизат още партия "Единство" на бившия президент Петро Порошенко, "Отечество" на бившия премиер Юлия Тимошенко. Над 6% събира и партията "Глас" на рок-звездата Святослав Вакарчук, с която Зеленски беше готов да състави коалиция.


През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама

През следващата година ще бъдат увеличени парите за туристическа реклама ...

......... България, съобщи днес след заседание на Националния съвет по туризъм ресорният министър Николина Ангелкова. Размерът на парите ще стане ясен в края на август. Министърът уточни, че разчетите още не са готови, но министерството иска около 50% повече в сравнение с парите за тази година, които са 11 милиона лева.


Осем от общо 18 души участниците в наркогрупата, подготвяла покушения

Осем от общо 18 души участниците в наркогрупата, подготвяла покушения ...

......... е действала от началото на същата година, като целта й е била производство, преработка, придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества и прекурсори. Предлагала е цялата гама от наркотици - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, каточаст от тях е произвеждала сама. Целта и била са завладее наркопазара в София.


Гори житен масив гори до село Бенковски, край София, в района на

Гори житен масив гори до село Бенковски, край София, в района на ...

......... Гори житен масив гори до село Бенковски, край София, в района на Северната скоростна тангента, съобщиха за Novini.bg от пресцентъра на МВР. От пожарната уточняват, че сигналът е подаден около 15.10 часа. Пет екипа на пожарната гасят огъня. Няма данни за пострадали.  


В никакъв случай не се чувствам като опозиция в БСП.

В никакъв случай не се чувствам като опозиция в БСП. ...

......... все силни леви хора, които са се доказали извън БСП и имат голям авторитет'', обясни той. Според Антон Кутев намаляването на партийната субсидия на 1 лев е безспорен удар върху опозицията преди местния вот наесен и допълни, че основният проблем тук е, че всички партии ще станат зависими от бизнеса.


Пожар гори край София в района на Северната скоростна тангента,

Пожар гори край София в района на Северната скоростна тангента, ...

......... Пожар гори край София в района на Северната скоростна тангента, предаде репортер на БГНЕС. От пожарната съобщиха за БГНЕС, че гори житен масив близо до с. Бенковски. Сигналът е подаден около 15.10 ч. Пет екипа на пожарната гасят житния масив. Няма данни за пострадали.


Каравана и бунгало пламнаха като факли на един от най-посещаваните

Каравана и бунгало пламнаха като факли на един от най-посещаваните ...

......... един от най-посещаваните къмпинги по Южното Черноморие - "Каваците", до Созопол.  Инцидентът е станал малко след 14 часа днес. Причината за пламъците е късо съединение. Огънят е бил потушен от екипи на "Пожарна безопасност". От полицията в Бургас съобщиха, че няма жертви и пострадали. Настъпили са само материални щети.  


Това, разбира се, трябваше да се казва „България, моя любов“,

Това, разбира се, трябваше да се казва „България, моя любов“, ...

......... едни данни на клиентите ви малко изтекоха, то ни е традиция на нас да пускаме по малко да протече. Ама нищо де, случва се, важното е да сме здрави!“  Ми… Not great, not terrible…  А, то станало 4:20… в такъв случай: Стани, стани, юнак Балкански… и Путин е кумът!   


140 години от създаването на „Държавен вестник“ отбелязва Столичната библиотека.  Седем

140 години от създаването на „Държавен вестник“ отбелязва Столичната библиотека.  Седем ...

......... изгаря по време на бомбардировките", разказва директорът на Столичната библиотека Юлия Цинзова във връзка с изложбата. Първите броеве на „Държавен вестник“ се отпечатват в печатницата на Янко Ковачев, която се е намирала близо до площад „Славейков“, а през 1881 г. в сградата на Буюк джамия, където сега е Археологическият музей, тържествено е открита Държавната печатница.


Питбул се нахвърли върху 11-годишно момиче в хасковското село Малево,

Питбул се нахвърли върху 11-годишно момиче в хасковското село Малево, ...

......... ги е страх да излязат на улицата. Инцидентът е станал снощи, около 19 часа, в махалата до църквата, когато кучето било изпуснато от двора, излязло на улицата и нападнало момичето. Кметът на селото е разговарял със собствениците на питбула и е поискал от тях да го махнат от селото.  


Министърът на икономиката Емил Караниколов е връчил днес сертификат за

Министърът на икономиката Емил Караниколов е връчил днес сертификат за ...

......... стойност на инвестицията в бе около 25 млн.лв.При връчването на сертификата днес министър Караниколов заяви, че по Закона за насърчаване на инвестициите предстоят да бъдат сертифицирани 70 проекта като общият размер на планираните инвестиции е за над милиард и половина лева и ще бъдат разкрити над 7015 нови работни места.


Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие

Осем от общо 18-те обвинени от Специализираната прокуратура за участие ...

......... били привлечени хора, които като да доставят наркотични вещества на едро, да работят като "дилъри" на групата, да транспортират "стоката" до крайни клиенти, да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори, както и други лица, които са пречка за дейността - в т.ч. служители на МВР и магистрати.


Пожар стресна летовниците на къмпинг „Каваци”, съобщи бТВ. При инцидента

Пожар стресна летовниците на къмпинг „Каваци”, съобщи бТВ. При инцидента ...

......... Пожар стресна летовниците на къмпинг „Каваци”, съобщи бТВ. При инцидента няма жертви, но са нанесени материални щети. Причината за пожара е късо съединение в каравана, като пламъците са обхванали и бунгало в съседство. На място са били изпратени огнеборци от Созопол, които са потушили пожара.


Движението по пътя София – Варна в района на село Пробуда е

Движението по пътя София – Варна в района на село Пробуда е ...

......... Заради катастрофата е осигурен обходен маршрут през Лозница до селата Мировец и Буховци, съобщиха от полицията. Автобусът се е блъснал с предната си дясна част в намиращ се в същата лента за движение камион. По-рано през деня заради верижна катастрофа на магистрала "Тракия" се образуваха километрични опашки в посока Бургас.


Питбул се нахвърли върху 11-годишно момиче в хасковското село Малево,

Питбул се нахвърли върху 11-годишно момиче в хасковското село Малево, ...

......... от двора, излязло на улицата и нападнало момичето. Кметът на селото е разговарял със собствениците на питбула и е поискал от тях да го махнат от селото. Преди няколко месеца питбул нападна минувачи на улица в Хасково. Животното още е в кучешкия приют и предстои да бъде решена съдбата му.