България - Новини


В Бургас искат оставката на “г-н Стойчо”Германия ни сложи в

В Бургас искат оставката на “г-н Стойчо”Германия ни сложи в ...

... и непреболедували пътници.Експерти вече предупредиха, че самоволното обявяване от страна на служебното правителство за признаване на зелен сертификат само с 1 доза ваксина, прави документа фалшив за ЕС. Така имало опасност Брюксел да наложи рестрикции спрямо българските зелени сертификати.


Заради е-обучениетоБързоразвалящите се продукти, предназначени за училищните схеми “Плод и

Заради е-обучениетоБързоразвалящите се продукти, предназначени за училищните схеми “Плод и ...

... е издал заповед, с която допуска даряването им на Червения кръст или хранителната банка.Дарените продукти трябва да бъдат отчетени в заявките за плащане, които одобрени доставчици подават към фонд “Земеделие”. Заявителят трябва да посочи къде точно е дарил продуктите.


Преболедувалите Ковид са поне толкова добре защитени, колкото ваксинираните, смятат

Преболедувалите Ковид са поне толкова добре защитени, колкото ваксинираните, смятат ...

... когато тестът е отрицателен, пазят от Ковид-19, все още не е ясно на учените. Причините за това може да са няколко: не всички антитела, които се изграждат, действително пазят от вируса. Освен това пациент може да има положителен резултат за антитела, защото е боледувал от друг коронавирус (не Ковид-19).   


При изпълнението на Националната ваксинационна кампания срещу COVID-19 в България

При изпълнението на Националната ваксинационна кампания срещу COVID-19 в България ...

... съхранение остават непроменени (‑90°C до ‑60°C). Опаковките с отпечатан срок на годност върху етикета от юни 2021 до март 2022 могат да продължат да се използват до 3 месеца след отпечатания срок на годност, ако са били спазени одобрените условия на съхранение при ‑90°C до ‑60°C", казват здравните власти.  


Снимка: Димитър КьосемарлиевЗа пореден ден бяха организирани протести срещу въвеждането

Снимка: Димитър КьосемарлиевЗа пореден ден бяха организирани протести срещу въвеждането ...

... на здравния министър Стойчо Кацаров. "Това е за нашите деца, първо се тръгна от възрастните, сега е наш ред, следващите са децата", каза една от протестиращите пред "Против ваксините съм, против това да ми отнемат свободата да работя. И да ми налагат нещо, което аз не желая", допълни друга жена.


Поп фолк певецът Денис Теофиков почина на 21-годишна възраст. Тъжната

Поп фолк певецът Денис Теофиков почина на 21-годишна възраст. Тъжната ...

... момче, което за кратко се превърна в идол за публиката и успя да изкачи музикалните върхове. Със своята харизма и тотални хитове, Денис Теофиков, владееше аудиторията, а сцената буквално заблестяваше, когото той се качи на нея", пишат от компанията. 


Случаите на COVID-19 в Източна Европа надхвърлиха 20 млн., сочат

Случаите на COVID-19 в Източна Европа надхвърлиха 20 млн., сочат ...

... нея се падат около 20% на сто от новите случаи, за които се съобщава в глобален мащаб, сочат още изчисленията на „Ройтерс“. Според анализа на агенцията три от петте държави в света, които съобщават за най-много смъртни случаи от вируса, са в Източна Европа. Това са Русия, Украйна и Румъния.


Водачът на листата на БСП за Кърджали Милко Багдасаров и

Водачът на листата на БСП за Кърджали Милко Багдасаров и ...

... разговори с граждани за техните проблеми и тревоги, както и за предложенията на левицата за тяхното решаване.В Перперек Милко Багдасаров и д-р Ваня Михалева подкрепиха инициативата на жените социалистки Теодора Каракостова и Марияна Ликова, които в навечерието на Димитровден подариха икона на светеца, на настоятелите на храма "Св. Пророк Илия“.


Стреснато от носещите се твърдения в интернет, че у нас

Стреснато от носещите се твърдения в интернет, че у нас ...

... условия на съхранение при ‑90°C до ‑60°C”, обясняват от здравното ни министерство. На всички флакони със срок на годност след март 2022 г. вече ще бъде отразен новият 9‑месечен срок на годност. Всички ваксини, на които срокът на годност е изтекъл към момента, са били бракувани и предстои да бъдакт унищожени.


Голяма трагедия сполетя попфолк гилдията. Актуалният изпълнител Денис Теофиков е

Голяма трагедия сполетя попфолк гилдията. Актуалният изпълнител Денис Теофиков е ...

... нас. С много мъка и тъга се разделяме с теб, Денис Теофиков, но ти оставаш завинаги в сърцата ни! Поклон пред паметта ти! Музикална компания “Пайнер“ и телевизия “Планета“ изказва искрени съболезнования на семейството и близките на Денис Теофиков!" Все още не са известни обостоятелствата, при които Теофиков е починал.


Тунизийските власти актуализират режима на влизане в страната, както и

Тунизийските власти актуализират режима на влизане в страната, както и ...

... българските граждани в Тунизийската република могат да се обръщат към посолството ни в Тунис на следния номер: +216 71 798 962, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +216 29 835 428. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]Алберт Попов не успя да се класира за втория манш

Алберт Попов не успя да се класира за втория манш ...

... за малката купа в дисциплината, както и втори за Големия кристален глобус, взе своята пета победа. В Зьолден 24-годишният швейцарец изпревари с едва 7 стотни водача след първия манш Роланд Лайтингер. Трети завърши Жан Кранец от Словения.Носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Алекси Пинтюро завърши на пето място.


Близки и приятели на икономиста Владимир Каролев си взеха последно

Близки и приятели на икономиста Владимир Каролев си взеха последно ...

... избран за общински съветник в София от листата на НДСВ и е преизбиран през 2007 и 2011 г.През есента на 2011 г. Владимир Каролев е кандидат за кмет за София, издигнат от НДСВ, а през ноември същата година подава оставка като общински съветник с цел фокусиране върху професионалната си кариера.


Най-малките ученици могат да се върнат в клас най-рано след

Най-малките ученици могат да се върнат в клас най-рано след ...

... се засягат права и правото на труд, още повече, че това са мерки, които са наложени временно и с промяна на ситуацията, мерките ще бъдат върнати към нормалния начин на живот, посочи Гълъб Донев и апелира към желаещите и колебаещите се да се ваксинират по-скоро, за което са осигурени условия.


Боксьорки, но гимнастички. При това такива с обръчи, топки и

Боксьорки, но гимнастички. При това такива с обръчи, топки и ...

... успех на световното първенство в Япония, което започва на 27 октомври. За съчетанието, изиграно на базата на Белмекен, бяха "отговорни" Ева Брезалиева, Стилияна Николова, Радина Томова, София Иванова, Лъчезара Пекова и Магдалина Миневска. И те са високо в планината на подготовка за новия сезон заедно с треньорката си Виолета Господарска.


Днес в различни градове на страната се провеждат протести-шествия срещу

Днес в различни градове на страната се провеждат протести-шествия срещу ...

... оставката на здравния министър Стойчо Кацаров. "Това е за нашите деца, първо се тръгна от възрастните, сега е наш ред, следващите са децата", каза една от протестиращите. "Против ваксините съм, против това да ми отнемат свободата да работя. И да ми налагат нещо, което аз не желая", допълни друга жена.Когато катериш, не можеш да мислиш, а когато започнеш да

Когато катериш, не можеш да мислиш, а когато започнеш да ...

... номинации, сред които Европейска филмова награда (2020) за композитора Даша Дауенхауер и номинации за сценарий и режисура, номинация „Златна мечка“ (2020) за най-добър филм и номинация „Теди“ за най-добър игрален филм от „Берлинале“. Има още десет номинации за Германските филмови награди (2020) и награда от Международния филмов фестивал в Ротердам.


Близо 30 души се събраха пред сградата на Регионалната здравна

Близо 30 души се събраха пред сградата на Регионалната здравна ...

... ваксинационния пункт и се оказа, че Пфайзер е с изтекъл срок, от септември е изтекъл, а искат да го слагат на хората. Ние искаме всичко това да спре, това безумие да спре". Протестиращите се заканиха, че от понеделник отново ще има по-голяма масовост и демонстрации против новите мерки. Снимка: БНР


От днес - 24 октомври, пристигащите в Англия, които са

От днес - 24 октомври, пристигащите в Англия, които са ...

... мерките при пътуване до Англия може да намерите на сайта на МВнР, в раздел . При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400 или дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.


 Ако държавата се затвори сега, това може да намали новите

 Ако държавата се затвори сега, това може да намали новите ...

... се използват най-често за лечение на ковид.ще преразгледат становищата си. Ако специалистите от съветите посочат определено заболяване, което е противопоказано или съществува висок риск от ваксинация, на тези пациенти ще им бъде позволено да участват активно в обществения и стопанския живот, независимо че не притежават съответния сертификат, обясни здравният министър


"Според изследванията (б.р. - на данъчната обсерватория на ЕС) на

"Според изследванията (б.р. - на данъчната обсерватория на ЕС) на ...

... офшорни дестинации да изпълняват законодателството за противодействието за пране на пари и да показват крайните собственици," казва евродепутатът.Според изчисленията на данъчната обсерватория на ЕС само загубата на данъчни приходи от офшорните зони е в размер на 155 млрд евро годишно в световен мащаб.Целия разговор с Емил Радев вижте във видеото.Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време пред екраните

Децата остават почти тройно по-дълго от препоръчаното време пред екраните ...

... прекомерното заседяване пред екраните на електронните устройства чрез ново проучване, което вече е в ход. Резултатите от него ще бъдат ясни през пролетта на следващата година. Специалистите насърчават родителите да контролират използването на електронните устройства от децата и да планират дейностите, които не са свързани с употребата на високотехнологични уреди.


Двама мигранти от Сирия са задържани на жп гарата в Исперих, съобщиха от Областната

Двама мигранти от Сирия са задържани на жп гарата в Исперих, съобщиха от Областната ...

... в Исперих установили, че младежите на 18 и 25 години са преминали незаконно държавната ни граница от Република Турция в България на 19 октомври в близост до ГККП Лесово. Придвижили са се нелегално с товарен камион до района на Исперих. Задържаните са съпроводени за настаняване в бежанския център в Елхово. По случая се води досъдебно производство.


От утреИмунизационният център на болница „Пирогов“, разкрит в медицинския център

От утреИмунизационният център на болница „Пирогов“, разкрит в медицинския център ...

... От утреИмунизационният център на болница „Пирогов“, разкрит в медицинския център на болницата, ще работи с променено работно време. Желаещите да си поставят ваксина могат да го направят всеки ден от 08:00 часа до полунощ .   


На 64 години тази нощ почина Кирил Гоцев, бивш генерален

На 64 години тази нощ почина Кирил Гоцев, бивш генерален ...

... БНТ.По време на своя мандат предприема технологично обновление, което отваря пътя към цифровизация на технологията на производство в телевизията.Гоцев беше и професионален фотограф, дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби. Поклонението ще бъде във вторник, 26 октомври, от 11:30 ч., в столичния храм "Свети Седмочисленици".


Близки приятели и роднини си взеха последно „Сбогом‘‘ с икономиста

Близки приятели и роднини си взеха последно „Сбогом‘‘ с икономиста ...

... на стръмен терен при подхлъзване. Спасителите обясняват, че икономистът е бил открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. Каролев бе транспортиран в Пирогов, където незабавно започна лечението му, а през септември беше преместен в болница Токуда, където лекарите продължиха да се борят за живота му.


От понеделник Ваксинационният пункт на „Пирогов“ ще работи с променено

От понеделник Ваксинационният пункт на „Пирогов“ ще работи с променено ...

... само такса за вземането на пробата, която ще е в размер на 10 лв.Обособените за целта пунктове се намират пред входа на мултипрофилното спешно отделение на болницата и са с работно време между 08:00 и 18:00 часа. За всички служители на УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“ бързите антигенни тестове остават напълно безплатни.


Волейболната Суперкупа на Италия ще попадне в ръцете на българин.

Волейболната Суперкупа на Италия ще попадне в ръцете на българин. ...

... не влезе в игра, но бе сред резервите в тима. "Трето" протяга ръце към трета Суперкупа на Италия, докато "Монца" ще спори за трофея за първи път в историята си. Мачовете между двата тима до тук в историята са 18. "Тренто" е фаворит в мача с 16 успеха в тях.


За домашните котки отдавна е известно, че са ненаситни ловци,

За домашните котки отдавна е известно, че са ненаситни ловци, ...

... разпространението на паразита T. gondii, причиняващ болестта, се свързва с гъстотата на населението и по-високите температури.Авторите на изследването заключават, че "патогенното замърсяване от свободно движещи се домашни котки вероятно играе ключова роля, тъй като за разлика от дивите котки, домашните са тясно свързани с хората". Използвани да материали на БТА


От 24 октомври, пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани,

От 24 октомври, пристигащите в Англия, които са напълно ваксинирани, ...

... да купуват друг тест. Подробности за мерките при пътуване до Англия може да намерите . При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400 или дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.


Близки приятели и роднини си взеха последно „Сбогом‘‘ с икономиста

Близки приятели и роднини си взеха последно „Сбогом‘‘ с икономиста ...

... открит на късмет, защото мястото, на което е бил, е без сигнал. Каролев бе транспортиран в Пирогов, където незабавно започна лечението му, а през септември беше преместен в болница Токуда, където лекарите продължиха да се борят за живота му.