При автора на тези редове пристигна писмо от стар приятел

При автора на тези редове пристигна писмо от стар приятел ...

......... Русия остава приятелска. Сатанинството в тях е да се скъса "пъпната връв" на историята между България и Русия и страната ни безвъзвратно да мине към лагера на руските врагове. Няма как да не се съгласим с него. Превод: Поглед.инфо Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели


Огромни парчета мазилка от стара къща се стовариха върху жена,

Огромни парчета мазилка от стара къща се стовариха върху жена, ...

......... е, добре, че е не паднала на главата й. И да пази Господ, че е не станала и по-голяма беля да удари някое дете, наблизо е детската градина и оттук минават всяка сутрин по този тротоар деца. Тя всеки момент може да падне цялата къща”, разказва очевидецът Борис Христов.  


Благоевград. Постите имат положителен ефект върху организма на хората. Това

Благоевград. Постите имат положителен ефект върху организма на хората. Това ...

......... със зърнени храни, като най-разпространените са ориз, просо, киноа и царевица“, обясни тя. Д-р Георгиева каза още, че правилно подбрани комбинации могат да образуват един пълноценен протеин и организмът ни няма да изпадне в така нареченият „белтъчен дефицит“, който се проявява при липсата на месо и млечни продукти. Кристина МИТКОВА


За първи път от откриването му - в най-големия Бежански

За първи път от откриването му - в най-големия Бежански ...

......... бори за създаването на тази стая, предаде Нова тв. „Всички научихме много. Английските доброволци, българите, които работят в лагера. Всички научихме много за това как да се справим с паниката от идването на много нови хора в страната и как да намерим начини да им помогнем”, разказва Джил Класби, доброволка.


50 години – толкова е средната възраст на българския учител,

50 години – толкова е средната възраст на българския учител, ...

......... привлича младите към професията, като ги мотивира още от училищната скамейка и да финансира допълнително в отдалечените райони са също част от мерките.В същият момент интересът към педагогическите специалности е много нисък. Софийският университет регистрира занижен интересен към педагогическите специалности, като през тази учебна година са останали и незаети места.


Откраднато и обявено за издирване от Кралство Испания преди 9

Откраднато и обявено за издирване от Кралство Испания преди 9 ...

......... автомобила, какъвто е настоящия случай, не е налице основание за неговото задържане. Това задържане се явява незаконосъобразно“, е записал сред мотивите за решението си съдията. Съдът е постановил прокуратурата да плати на ищеца 1864 лв. за направените от него разноски за адвокати, такси и вещо лице по делото, пише факти.бгВ цялата страна днес беше втеровито, а на места валя

В цялата страна днес беше втеровито, а на места валя ...

......... През цялата нова седмица времето остава динамично, зимно, с ниски температури и с валежи- от дъжд и от сняг. Утре в Плодив ще превалява краткотраен дъжд с максимални температури 11 градуса, а минимални 5. В четвъртък под тепетата се очакват валежи от сняг, който ще продължи и през следващите дни.


Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на

Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на ...

......... регионалното министерство за некачественото саниране е пратен още през февруари. Тогава оттам нареждат фирмата да направи незабавен ремонт. А той и до днес не беше извършен.   „Няма съмнения, че това ще бъде отстранено за сметка на фирмата, защото сградата е в гаранция. Ще си понесем всички последствия”, заяви Петров.


„Парламентът ще се опита със създаването на Временната комисия за

„Парламентът ще се опита със създаването на Временната комисия за ...

......... парламента. Една година- скандал след скандал“, допълни зам.- председателят на ПГ на „БСП за България“. „Бихме признали успехи в международен план, стига да ги има. Това, че се провежда по-засилена международна дейност, в следствие на председателството, е нормално. Но да видим какъв е резултатът за всеки български гражданин“, коментира Бойчев.


Мазилка падна от къща в Стария град в Пловдив и

Мазилка падна от къща в Стария град в Пловдив и ...

......... тръгнала към контейнерите, за да изхвърли боклука, когато върху нея се стоварило огромно парче от мазилката на стара къща. Минаващи наблизо туристи извикали линейка. Части от мазилката са разпилени по целия тротоар, където минават стотици туристи. Собственикът на хотела, където работи жената разказа, че къщата е необитаема и изключително опасна.


50 години – толкова е средната възраст на българския учител.

50 години – толкова е средната възраст на българския учител. ...

......... ще привлича младите към професията, като ги мотивира още от училищната скамейка. Допълнително финансиране на учителите в отдалечените райони са също част от мерките. И още един щрих към тревожната статистика. Софийският университет регистрира занижен интересен към педагогическите специалности, като през тази учебна година са останали и незаети места. -->Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на

Топлоизолацията на блок, саниран преди 2 години, се стовари на ...

......... регионалното министерство за некачественото саниране е пратен още през февруари. Тогава оттам нареждат фирмата да направи незабавен ремонт. А той и до днес не беше извършен. „Няма съмнения, че това ще бъде отстранено за сметка на фирмата, защото сградата е в гаранция. Ще си понесем всички последствия”, заяви Петров. /БГНЕС


Съборена огромна конструкция топлоизолация на жилищен блок в столицата, вероятно

Съборена огромна конструкция топлоизолация на жилищен блок в столицата, вероятно ...

......... саниране, чийто ефект освен отлепената снощи конструкция топлоизолация, мухъл и течове, са и очевидно просто едни откраднати от държавата пари, Които вместо да бъдат инвестирани в пенсии например, за да живеят с достойнство и чест хората от трета възраст, те са прибрани по някои джобове, а изолациите на държавата се разпадат.


Как ефективно да се справяме при бедствени дъждове и снеготопене?

Как ефективно да се справяме при бедствени дъждове и снеготопене? ...

......... че са разисквали за една вада, която да изкопаят и да може да защитава някои от частите на градчето. Те се организират съвсем самостоятелно, граждански. Гражданското общество и икономиката са тези фактори, които са в прогрес и се надявам, че по-скоро и по-бързо ще могат да въздействат върху политическото ниво".


Директорът на Европол Роб Уейнрайт е в София. Той получи

Директорът на Европол Роб Уейнрайт е в София. Той получи ...

......... Директорът на Европол Роб Уейнрайт е в София. Той получи най-високото отличие на българското Външно министерство. "Златната лаврова клонка" беше връчена на Уейнрайт заради подкрепата му за българските служби и за издигането на авторитета им в борбата с организираната престъпност и тероризма.


Над 4000 българки умират от рак на гърдата всяка година.

Над 4000 българки умират от рак на гърдата всяка година. ...

......... от нужните 12 000 лева. Желаещите да дарят средства за нужната апаратура, могат да го направят чрез банковата сметка за дарения.ЦКБ Клон Карлово (CECBBGSF) IBAN: BGO5 CECB 9790 40F8 5845 00А още за начинанието на двамата лекари вижте в репортажа на телевизия Bulgaria On Air  По публикацията работи: Красимир АнгеловФотоизложба във Варна напомня за периода на социализма.Снимките ни връщат

Фотоизложба във Варна напомня за периода на социализма.Снимките ни връщат ...

......... негативи и семейни албуми, които изкупува от антиквариати и битпазари. Една от целите му е да съхрани паметта на българското семейство. Но фотосите често предизвикват носталгия по миналото. Освен снимки изложбата допълва спомените с типичен хол с традиционно обзавеждане – с черно-бял телевизор, снимки по стената и телефон с шайба.


Директорът на Европол получи най-високото отличие на българското външно министерство

Директорът на Европол получи най-високото отличие на българското външно министерство ...

......... външно министерство - „Златна лаврова клонка”. Министър Екатерина Захариева награди Роб Уейнрайт за подкрепата му към българските правоохранителни органи. Уейнрайт, който оглавява Европейската полицейска служба от 9 години, пристигна у нас за участие в Съвместната група за наблюдение на Европол. Събитието е част от календара на българското Европредседателството, съобщи НОВА.


Един от случаите, които стават причина да се отнеме достъпът

Един от случаите, които стават причина да се отнеме достъпът ...

......... в тези случаи се налагало съдиите да пишат пространни мотиви а отказите си.Най-голям е броят на подслушванията над престъпни групи, посочи в отговор на въпрос Рашков и отбеляза, че няма почти никаква активност по линия на корупцията. Те са толкова минимален процент, а се създаде специален антикорупционен орган, напомни Рашков.


Млад преподавател: На българския учител му трябва повече свобода Българското

Млад преподавател: На българския учител му трябва повече свобода Българското ...

......... формула за абсолютно всички проблеми, които може да възникнат. С особено активна работа на учителя с родителите и активно включване, то детето получава много сериозна подкрепа за в бъдеще".   Според Христо Господинов преподаването е изкуство на възможностите. Той призова младите български учители да бъдат единни и да търсят промяната.


Да спазваш закона в настоящия период на нашето държавно развитие

Да спазваш закона в настоящия период на нашето държавно развитие ...

......... повдигнати обвинения (т.е. по закон запознати с всички материали по досъдебното производство в т.ч. и СРС) влезли в контакт с Гатев за проверка на правомерността на следенето, но след това прокуратурата твърдяла, че той им е предоставял класифицирана информация – същата, която те така или иначе вече са имали. /БГНЕС


Почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов призна, че

Почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов призна, че ...

......... "Победа" за 3 лева, руски бонбони, черен хляб с масло и хайвер и куп други лакомства. На сцената пък звучаха частушки. Гергов подаде руския си паспорт, вписаха го и влезе в тъмната стаичка, на чийто завеси беше гербът с двуглавия орел на Русия. След като пусна бюлетината, той се прекръсти.


І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от - 1°

І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: Температурите са в интервала от - 1° ...

......... ІІІ-8611 Белица-Загражден, всички пътища на област Смолян; път II-55 от км 34+900 до км 45+000 на Прохода на Републиката има опасност от свличане на скални и земни маси; път ІІ-73 Шумен-Карнобат има опасност от свличане на скални и земни маси. Шофьорите да се движат с повишено внимание по тези участъци.


Намалена е видимостта по автомагистрала „Хемус” в района на тунелите

Намалена е видимостта по автомагистрала „Хемус” в района на тунелите ...

......... се осъществява двупосочно в платното посока София – Перник. Алтернативни маршрути: за автомобили до 12 тона по път I-1 от пътен възел Драгичево – Владая – София и обратно, а за леки автомобили по път 1801 Перник – Мало Бучино – Суходол и обратно. Срок до 4 април 2018 г.


Квартал

Квартал "Кулата” във Враца и шест села в община Ловеч ...

......... електроразпределителното дружество работят по отстраняването на авариите и се очаква до 20:00 ч. днес те да бъдат отстранени. През изминалата нощ вятърът е повалил бор, който е паднал върху необитаема къща в село Стефаново, но са нанесени само материални щети. Засега не се съобщава за пострадали хора от бурния вятър.


Откраднато и обявено за издирване от Кралство Испания преди 9

Откраднато и обявено за издирване от Кралство Испания преди 9 ...

......... собственост върху автомобила, какъвто е настоящия случай, не е налице основание за неговото задържане. Това задържане се явява незаконосъобразно“, е записал сред мотивите за решението си съдията. Съдът е постановил прокуратурата да плати на ищеца 1864 лв. за направените от него разноски за адвокати, такси и вещо лице по делото.


Президентът Владимир Путин гласува рано сутринта в сградата на Руската

Президентът Владимир Путин гласува рано сутринта в сградата на Руската ...

......... в американското кино. Сред важните заглавия на феста са българският "Радиограмофон", "Другият любовник", "Нелюбов", "Търсач на удоволствия", "Потапяне", "Проектът "Флорида", "Невидима нишка". В "Лъки Дом на киното".Изложбадо 29.04Екзотични риби в над 20 аквариума, сред които риба-въже, китайски император, растителноядна пираня, риба-лъв, вече плуват във временната изложба "Подводен свят". В "Музейко".


Квартал „Кулата” във Враца и шест села в община Ловеч

Квартал „Кулата” във Враца и шест села в община Ловеч ...

......... електроразпределителното дружество работят по отстраняването на авариите и се очаква до 20 ч. днес те да бъдат отстранени.  През изминалата нощ вятърът е повалил бор, който е паднал върху необитаема къща в село Стефаново, но са нанесени само материални щети. Засега не се съобщава за пострадали хора от бурния вятър.


Канцерогенното вещество бензопирен е открито в български биологичен див чесън

Канцерогенното вещество бензопирен е открито в български биологичен див чесън ...

......... и др. Рискови за натрупване на тези замърсители са месните храни, особено пушените и печените на скара. Бензопирен и ПАВ са изключително токсични съединения. Освен това засягат имунната система и могат да доведат до стерилитет при хората. Както "Марица" наскоро писа, български биопродукти ментета масово заливали пазарите в Европейския съюз.


Полицията разследва случай на 70-годишен мъж, починал след сбиване със

Полицията разследва случай на 70-годишен мъж, починал след сбиване със ...

......... на 13 март самата жена с инициали Ц. И. на 67 години от Разград. Тогава брат ѝ за пореден път прекалил с алкохола и я тормозел. След сбиването мъжът е откаран в болница, където на 16 март починал. По разпореждане на окръжния прокурор случаят се разследва. Образувано е досъдебно производство


На две места в страната футболни фенове нападнаха автобуси и

На две места в страната футболни фенове нападнаха автобуси и ...

......... МВР. На стадиона не са допуснати да влязат и други 27 зрители във видимо нетрезво състояние. Спрямо тримата, проявили грубо и арогантно поведение, ще бъде приложена разпоредбата по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.  За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Над 100 души присъстваха на опреснителния курс "Първа помощ", който

Над 100 души присъстваха на опреснителния курс "Първа помощ", който ...

......... е да запомните, че ако не сте сигурни, че можете да помогнете на пострадалия, по-добре е да не го пипате и да изчакате появата на Бърза помощ. И не забравяйте – не сте сами на пътя, скоростта убива, обърна се специалистът към любителите на високите скорости.По публикацията работи: Красимир Ангелов


30-годишен мъж от Троян пострада тежко при пътен инцидент край

30-годишен мъж от Троян пострада тежко при пътен инцидент край ...

......... към Велико Търново, малко след разклона за село Балван, е напуснал пътното плато и се е преобърнал канавка. В резултат на това е пострадал водачът. Той е откаран във великотърновската болница с множество травми и с опасност за живота. Причините за инцидента се изясняват. По случая е започнато досъдебно производство.


Квартал „Кулата

Квартал „Кулата" във Враца и шест села в община Ловеч ...

......... електроразпределителното дружество работят по отстраняването на авариите и се очаква до 20 ч. днес те да бъдат отстранени. През изминалата нощ вятърът е повалил бор, който е паднал върху необитаема къща в село Стефаново, но са нанесени само материални щети. Засега не се съобщава за пострадали хора от бурния вятър.


13 души са задържани за различни нарушения преди футболната среща между отборите

13 души са задържани за различни нарушения преди футболната среща между отборите ...

......... от тях са заловени с наркотици, други осем носели забранени предмети и вещи /пиротехника, нож и маска/, трима отказали да изпълнят полицейско разпореждане, държали се грубо и арогантно. На стадиона не са допуснати да влязат и други 27 зрители във видимо нетрезво състояние. Остава засилено полицейското присъствие в центъра на София.


Почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов призна, че

Почетният консул на Русия в Пловдив Георги Гергов призна, че ...

......... види колко е променена Русия и то не само в Москва, а до Далечния Изток. "Не съм съгласен с оценката, че Путин е пожизнен президент. Търси се човекът, а той е намерен. Защо трябва да откриваме топлата вода. Ето, без да искам, ви казах за кой съм гласувал", завърши Гергов.


Майки на деца със специални образователни потребности са били помолени

Майки на деца със специални образователни потребности са били помолени ...

......... дългосрочен план тази загуба на доверие от страна на детето може да доведе до там, че ако то като дете с някакъв поведенчески проблем се превърне в обект на тормоз в училище или детската градина, то няма да потърси помощ от тези възрастни, а това е много опасно, обясни психологът.


Майки на деца със специални образователни потребности са били помолени

Майки на деца със специални образователни потребности са били помолени ...

......... само да бъде там, дали ще сме доволни от това. По този начин се изказа", казва Мария Пеева. Често пъти родителите не искат да разкрият учителите и детските градини, в които срещат подобно отношение. Факт е обаче, че сигнали за такова отношение към децата има в различните краища на страната.


Десетки врачани се събраха на протест в проливния дъжд срещу

Десетки врачани се събраха на протест в проливния дъжд срещу ...

......... и накрая предадем Богу дух". „Няма важни, по-важни и най-важни неща. В здравето на човека всичко е важно". „А ако недай си Боже някой умре на базата на неадекватна медицинска намеса, кой носи отговорност?" Заради ограничаване на достъпа им до здравеопазване, недоволните се заканиха, че ще протестират и следващата неделя.


Чудотворна Богородична икона от Украйна донесоха в България. Тя е

Чудотворна Богородична икона от Украйна донесоха в България. Тя е ...

......... иконата е била изгубена и е открита през 2005 г. Според преданието преди 200 години манастирът е бил опожарен, а изображението е било скрито от монасите, за да не бъде повредено. След реставрацията от иконата потекло миро и болни деца, които се докоснали до нея, оздравели. Затова я нарекли чудотворна.


Преди, по време и след футболната среща на отборите на

Преди, по време и след футболната среща на отборите на ...

......... маска/, трима отказали да изпълнят полицейско разпореждане, държали се грубо и арогантно. На стадиона не са допуснати да влязат и 27 зрители във видимо нетрезво състояние. Спрямо тримата, проявили грубо и арогантно поведение, ще бъде приложена разпоредбата по чл. 21 от Закона за опазване на обществения ред при спортни мероприятия.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева днес връчи

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева днес връчи ...

......... защото тя помага не само на работата на Европол, но и на всички институции на ЕС, когато трябва да се справят с предизвикателствата, преди които сме изправени днес. Бъдете сигурни, че Европол винаги ще бъде готов да помага на България в борбата с всички тези престъпни прояви, подчерта Уейнрайт. /БГНЕС


Шпионските отношения между държавите Русия и Великобритания винаги са наситени

Шпионските отношения между държавите Русия и Великобритания винаги са наситени ...

......... че това е дело на Русия“. По думите му, Скрипал е жертва на интересите на Великобритания и други страни. „Елементарно е, в Русия днес има избори. Днес Путин ще бъде избран. Кому беше нужно това. Не виждам логика в това. Единственото нещо, което знаем е, че човекът отровен“, обясни генералът.


Руският народ гласува на президентските избори за Владимир Путин, защото

Руският народ гласува на президентските избори за Владимир Путин, защото ...

......... превърне този скандал в оръжие, посочи Тафров. По думите му най-голямата грешка, която направи руската страната е, че затвори Британския съвет в Москва. Тафров посочи, че британската страна не взе най-острите мерки в разярения скандал между двете страни, тъй като не забрани на руските журналисти да излъчват репортажи от Великобритания.


Във великопреславското село Миланово ще избират нов кмет. Вотът ще

Във великопреславското село Миланово ще избират нов кмет. Вотът ще ...

......... Румен Радев частичните местни избори в село Миланово, община Велики Преслав са насрочени за 20 май. Тогава ще бъде и вотът за нов кмет във върбишкото село Маломир, тъй като и там първенецът поиска правомощията му да бъдат прекратени. Причината да освободи ръководната длъжност е, че спечелил конкурс за полицай.


Газова бутилка на остъклена тераса на апартамент в кв. „Западен

Газова бутилка на остъклена тераса на апартамент в кв. „Западен ...

......... от пожарникари и спасители. По първоначални данни от взрива е пострадала жена, която е откарана в болница. Няма нанесени поражения по съседни апартаменти в сградата. След отстраняване на произшествието ще се извърши оглед, в рамките на който експертите ще установяват причините за възникналия инцидент. Районът е обезопасен от полицейски сили.


„Гласувах за бъдещето на Русия

„Гласувах за бъдещето на Русия", заяви убедено и оптимистично почетният ...

......... двата народа се изказа и посланика Н.Пр. Анатолий Макаров. Руският дипломат пристигна в града на тепетата, за да провери как протича изборния ден в пловдивската секция. Двамата с почетния консул Георги Гергов се спряха да погледат концерта „С Русия напред", организиран от руската диаспора в двора на пловдивския клуб „Берьозка".


Румънски товарен автомобил се е обърнал по пътя Бяла -

Румънски товарен автомобил се е обърнал по пътя Бяла - ...

......... Румънски товарен автомобил се е обърнал по пътя Бяла - Плевен в района на село Масларево. Пострадали няма, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР във Велико търново. Движението в района временно е затруднено и се осъществява в едната лента. Полицейски служители го регулират. Произшествието е станало около 13,00 ч.


Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви

Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви ...

......... 50 сигнала в София за паднали клони и дървета, паднали ламарини от 23 обекта, както и за четири обекта заради разкъсани билбордове. На много места се разчистват паднали дървета и клони. Подробна 10-дневна прогноза за времето можете да намерите в Sinoptik.bg За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Сърдечната честота е като ритъма на песента на Bee Gees

Сърдечната честота е като ритъма на песента на Bee Gees ...

......... от Горна Оряховица, които са част от екипа на БЧК в града им, за да може също да демонстрират преди мотористите своите знания, затова как трябва да се постъпи в ситуация, която изисква оказването на първа помощ на определен човек. Мото-сезонът в София стартира на 24 март (събота). / БГНЕС


Десетки граждани на Враца се събраха днес пред Областната администрация

Десетки граждани на Враца се събраха днес пред Областната администрация ...

......... областта остана и без отделение за инвазивна кардиология, като пациентите с инфаркти вече се изпращат за лечение в София и Плевен. Протестиращите настояха за намеса на държавата, която е най-големия акционер в здравното заведение, за да се погасят дълговете и да се предотврати фалита на най-голямата болница в Северозападна България.


Илияна и Ради ще бъдат погребани отделно по изрично настояване

Илияна и Ради ще бъдат погребани отделно по изрично настояване ...

......... в годините, но според съседи имали много силна връзка. Асен е публикувал и некролог на брат си. Илияна завършила средното си образование в родния Кюстендил, след което дошла да учи висше образование в Пловдивския университет. Тук се запознала с Ради и двамата се задомили. Жената е работила в ЕВН.  


Само за 11 деца в Община Асеновград няма информация дали

Само за 11 деца в Община Асеновград няма информация дали ...

......... работят с тях за връщането им в училище, обясни Величка Стойчева от общинската администрация в Асеновград. Тя уточни, че от началото на 2018 г. общината е наложила 26 наказания на родители, които не осигуряват присъствие на децата си в училище. Глобите обаче трудно могат да бъдат събрани от социално-слабите нарушители.


Екипи на община Враца започнаха оглед на щетите, нанесени по

Екипи на община Враца започнаха оглед на щетите, нанесени по ...

......... през цялата нощ и дейността по почистване и обезопасяване продължава. Отстранени са опасни клони на ул. Българска морава, паднали клони на ул.Искър върху контактно-кабелната мрежа. За неделя прогнозата за времето е за продължаване на вятъра умерен до силен, като се очакват валежи от дъжд, временно интензивни и придружени с гръмотевици.


Още двама души са намерили смъртта си в блока на

Още двама души са намерили смъртта си в блока на ...

......... щели да си осветят стълбището. "И не само. Хубаво е да прикадим и апартаментите, ако съседите се съгласят. Ние сме много задружен вход“, хвали комшиите си Кишкилова. Според неофициална информация, труповете на Ради и Илияна няма скоро да бъдат освободени от Съдебна медицина, защото разследващите са назначили тройна съдебно-медицинска експертиза.


Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви

Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви ...

......... Ураганен вятър със скорост от над 160 км/ч отнесе покриви на къщи във врачанския квартал „Култа”, предаде бТВ. Бурята се е разразила малко след полунощ. В момента времето вече е спокойно. Съборени са и електрически стълбове.


На 25 март в 3 часа през нощта се въвежда

На 25 март в 3 часа през нощта се въвежда ...

......... статистиката за инфарктите в Швеция по време на преминаването от лятно към зимно часово време и обратното от 1987 г. до днес. Резултатите показват, че рискът от инфаркт на миокарда се повишава средно с 5% през първата седмица от прехода към лятно време в сравнение с другите седмици от годината. 


ЦСКА постигна изключително ценна победа с минималното 1:0 в сблъсъка

ЦСКА постигна изключително ценна победа с минималното 1:0 в сблъсъка ...

......... които пречеха на футболистите да правят пробиви, да се организират по-бързи контраатаки и да се стигне до по-технични отигравания. Двата отбора бяха принудени да играят с по-дълги топки. Изненадващо, но нито един от двата състава не прибягна до далечни удари, въпреки изключително тежките условия, които затрудняваха и двамата вратари. БГНЕССпорт


Снощи, към 20:30 ч., в хода на специализирана полицейска операция

Снощи, към 20:30 ч., в хода на специализирана полицейска операция ...

......... иззети множество бутилки с течност, кутия, съдържаща натриева основа, газов котлон, везна, специализиран учебник и други вещи, имащи отношения към престъпната дейност на Л.С. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, работата по което продължава  под наблюдението на Окръжна прокуратура – В. Търново.


Още едно момиче от София се издирва под дърво и

Още едно момиче от София се издирва под дърво и ...

......... прегръща красиво куче и повечето от коментарите са на одобрение и възхищение. Изненадващо, обаче, младеж на име Николай Тодоров брутално напада и псува момичето. В коментар отдолу пък друг младеж го заплашва със саморазправа.   Фейсбук „детективите“ смятат, че двете момчета може да знаят нещо за местонахождението на Полина.  


Проектът ще бъде завършен най-рано през 2020 година. © Цветелина Белутова

Проектът ще бъде завършен най-рано през 2020 година. © Цветелина Белутова ...

......... на "Ай Си Джи Би" и да направи оценка на техническите рискове и да осъществява контрол върху доставките. Сред задълженията са и всички надзорни дейности - върху строителството, върху придобиването на земеделски земи и учредяването на сервитути за преминаването на тръбите, както и върху самото пускане в експлоатация на газопровода.


Онлайн търговията е един от най-големите критерии в класацията © Николай

Онлайн търговията е един от най-големите критерии в класацията © Николай ...

......... души, и броят защитени услуги на 100 души. Инфраструктура – измерва се степента на развитие на логистичните услуги в страната, които са ключово условие за дигиталния бизнес.Мащаб – измерва потребителската база за дигиталния бизнес като отчита броят на консуматори с интернет и техния потенциал чрез БВП на глава от населението.


Месингова пластика със символите на ордена на тамплиерите ще бъде

Месингова пластика със символите на ордена на тамплиерите ще бъде ...

......... пристигне и апаратура от Германия за лечение на очни болести, която ще бъде дарена. Румен Ралчев сподели, че за 3 години дарителската дейност е била насочена основно към Украйна, където е изпратено оборудване за ортопедични интервенции. Направено е било предложение за подобно дарение и в Руската федерация, но получили отказ.


Реколтата от праскови в Сливенско е под въпрос. Заради големите

Реколтата от праскови в Сливенско е под въпрос. Заради големите ...

......... от комисия към Областната земеделска служба. „Въз основа на тези данни, които ще получат от министерството, се надяваме да получим някаква държавна помощ”, казва Коста Петров, председател на Сдружение „Българска праскова”. В област Сливен се отглеждат над 20 000 декара с праскови. Тази година обаче ще се разчита на внос.


Майка на хиперактивно дете потърси медиите, за да разкаже за

Майка на хиперактивно дете потърси медиите, за да разкаже за ...

......... подписа си. Също така, нито директорката, нито въпросната учителка ѝ дали въпросния документ – той бил оставен на масичка за продаване на мартеници в училището. От министерството на образованието заявиха, че са запознати със случая на Антоан. Оттам обещаха да повишат капацитета на преподавателите за работа с тези деца.  


Огнян Герджиков, сн. БГНЕС В последните години у нас законите

Огнян Герджиков, сн. БГНЕС В последните години у нас законите ...

......... по европейски традиции, но специалната част – отделните видове престъпления и тези опити непрекъснато да се променят – това е нещо, което не води до стабилност“, каза Герджиков. Според него България губи арбитражни дела, защото „не си правим нещата както трябва, не сме коректни и демонстрираме, че не уважаваме правото“.


Пловдивският университет ще приема студенти в две от специалностите си

Пловдивският университет ще приема студенти в две от специалностите си ...

......... есе, могат участват във втората. Нейните три етапа са съответно: предаване на есето – до 1 май; оценяване на конкурсните работи - до 11 май, представяне на класираните кандидати – 21 май, обясниха от Философско-историческия факултет. Авторите на първите три есета, класирани от комисията, ще получат награди от Философско-историческия факултет.


Нова практика - подземни контейнери за смет, започват да въвеждат

Нова практика - подземни контейнери за смет, започват да въвеждат ...

......... се мине на вариант с по-малки контейнери, които да се спускат на метър и 40 см в земята. Предвижда се съдовете да се разполагат по линията на дърветата, посадени по улиците, защото там е по-малко вероятно да има подземна инфраструктура. Възможно е подземни контейнери да се слагат и около парковете.


Охранители на известен варненски мол във Варна отново пребиха човек,

Охранители на известен варненски мол във Варна отново пребиха човек, ...

......... обаче явно имат твърде къса памет и не са променили манталитета си, отбелязва "Монитор". Сега остава да се види дали жалбата на пострадалия от побоя на охранителите ще доведе до нови разкрития за злоупотребата с власт или ще се чака нов смъртен случай, коментират още варненци в социалните мрежи.  


Възрастна дама е осъдена заради това, че се е опитала

Възрастна дама е осъдена заради това, че се е опитала ...

......... работила. Проверката на НОИ обаче показа, че това не е така и жената е предадена на разследващите органи. Тъй като е първо криминално деяние тя е освободена от наказателна отговорност й се разминава само с глоба от 1000 лева, както и поемане на съдебните разноски на стойност 200 лева. /Марица.бг