Главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото и в

Главният прокурор Иван Гешев успя да направи немислимото и в ...

......... проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян, известни като "отровното трио" коментатори в предаването на Сашо Диков по телевизия "Евроком". Демонстрацията им е под надслов "Да спасим демокрацията". Възванието им е към "всички граждани, които смятат себе си за демократи, независимо от политически им разбирания, да защитят демокрацията".


Демонстрация в подкрепа на държавния глава Румен Радев се провежда

Демонстрация в подкрепа на държавния глава Румен Радев се провежда ...

......... влезна и си прави каквото си иска. Аз лично съм 87-и набор. През целия си живот съм си представял как не искам да живея в подобно време, приятелката ми е бременна. Не искам това дете да расте в подобна държава", казват протестиращи. Полицейското присъствие пред сградата на президентството остава засилено.


За момента не са предвидени други мерки, освен обявените днес,

За момента не са предвидени други мерки, освен обявените днес, ...

......... сложни“, обясни той. По думите му за това можем да се подготвим като подсигурим по-високо ниво на предпазване от грип, най-вече за рисковите хора над 65 години. „Това е третият коронавирус който срещаме. Другите се самоограничиха и изчезнаха, но с този не се случва така“, припомни доц. Д-р Ангел Кунчев.


Какво представлява еврозоната и защо е важна за нас?Еврозоната е

Какво представлява еврозоната и защо е важна за нас?Еврозоната е ...

......... Литва са резултат от силния икономически растеж, а не от приемането на еврото“, коментира началникът на централната банка на страната Витас Василяускас.На този фон лихвите по кредитите в страната достигнаха исторически минимум, като според данните на институцията домакинствата и фирмите в страната са спестили стотици милиони евро за 5-годишен период.


Върховна административна прокуратура (ВАП) е поискала незабавни проверки на място

Върховна административна прокуратура (ВАП) е поискала незабавни проверки на място ...

......... изказвания. Часове по-късно ВАП обяви, че е образувала преписка по информация в медиите за неспазване на правни норми, защитаващи изключителната държавна собственост и уреждащи изисквания за опазване на зони под режима на Закона за биологичното разнообразие (ЗБР) и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК), съответно за законност на строителството.


Първи случай на корнонавирус в контингента ни в Афганистан. Началникът

Първи случай на корнонавирус в контингента ни в Афганистан. Началникът ...

......... но състоянието му се влоши, затова пак се налага да бъде отново интубиран и ще бъде транспортиран до България", каза той, цитиран от БНР. В контингента има и втори войник със съмнение за коронавирус. Състоянието му е добро и ще бъде транспортиран до София в събота.По публикацията работи: Павел ГълъбовЕвропейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъди България заради

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъди България заради ...

......... подложи на още една операция, с която да завърши промяната на пола си. Районният съд, а след това и апелативният съд отказват да удовлетворят искането на транссексуалния мъж. Аргументът е, че публичният интерес не допуска подобно разрешение, но без да се уточни какъв точно е публичният интерес в този случай.


Двете лъвчета, които се родиха в Благоевградския зоопарк, са в

Двете лъвчета, които се родиха в Благоевградския зоопарк, са в ...

......... ще останат под наблюдение във ветеринарната клиника в столицата поне още месец. Не е подходящо за животните да бъдат върнати в зоопарка. Кметът на Благоевград: Лъвчетата от общинския зоопарк вече са във ветеринарна клиника През последните дни bTV получи сигнали, че често новородени животни изчезват от зоопарка при неизяснени обстоятелства


Връщат се част от ограничителните мерки срещу коронавируса у нас.

Връщат се част от ограничителните мерки срещу коронавируса у нас. ...

......... където се оказва, че персоналът на известни заведения също не носи маски. Нов рекорд: 240 случаи на COVID-19 Починали са петима души „Да, ще има контрол и той ще е много жесток. А когато установим за втори път , че има такъв пропуск ще предлагаме затваряне на заведенията", обяви той.


"Ненужна провокация" и "излишно напрежение" - с тези фрази от ...

......... съобразяваме с волята на БФС... Ние ще бъдем на стадиона, както и нашата публика. Съперникът - както прецени!"От "Ботев" заявиха, че при пристигането си в София са били посрещнати с термометри и се заканиха, че предстои епична вечер за българския футбол.Двата тима излизат в плейоф за оставане в Първа лига.


В столичното 9-то РПУ е задържан секретарят на президента по

В столичното 9-то РПУ е задържан секретарят на президента по ...

......... служител на Държавна агенция „Разузнаване“ с инициали М.К. и бизнесменът  П.Б. Спецпрокуратура, Военна прокуратура и СДВР влязоха в Президентството. Радев също пристигна на "Дондуков" 2 Малко след 16.00 часа прокурорската акция в Президентството приключи. Служители на бюрото по защита и Специализираната прокуратура изнесоха кашон с документи, който натовариха в бус. Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и

Върховна административна прокуратура (ВАП) сезира министъра на регионалното развитие и ...

......... на строителството съобразно Закона за устройство на територията /ЗУТ/ и останалите изброени закони от рода на собственост и статут на земята, наличие на необходими предварителни договори, влезли в сила устройствени планове и т.н. Събраните данни следва да се обобщят в доклад и да се изпратят на ВАП в най-кратък срок.


София, 9 юли 2020г. Нетният обем на дигиталната реклама в

София, 9 юли 2020г. Нетният обем на дигиталната реклама в ...

......... позиции, локалните пъблишъри успяват да предложат решения, които да достигнат ефективно до българските потребители. Благодаря на всички участници в тазгодишното издание на проучването, на колегите от IAB и ИПСОС, с които работихме по проекта, както и на колегите от БАКА, които ни подкрепят за втора поредна година“, допълва г-н Димов.


Министерството на външните ни работи привика гръцкия посланик след появилите

Министерството на външните ни работи привика гръцкия посланик след появилите ...

......... са положителни, туристите се издирват по информация от QR кода“, допълва Сузан Юмерова. На хората, дали положителна проба за коронавирус, които искат да се върнат у нас, ще им бъде разрешено да отпътуват незабавно. Ако изберат да останат в Гърция по време на карантината, за заразените е осигурен безплатен хотел.


Арести в екипа на президента. Повече от 5 часа екипи

Арести в екипа на президента. Повече от 5 часа екипи ...

......... арестуван и бизнесменът Пламен Бобоков. В декларация той заявява, че е подложен на безпрецедентна репресия от страна на прокуратурата и властите и че събитията у нас вече не могат да бъдат решени без сериозна международна правна помощ.Адвокатите и на Пламен Узунов и на Пламен Бобоков определиха арестите им като незаконни.


България Херо Мустафа рецитира Иван Вазов на рождения му ден

България Херо Мустафа рецитира Иван Вазов на рождения му ден ...

......... Ривера изчезна, откриха сина ѝ сам в лодка Ривера е най-известна с това, че играе мажоретка Сантана Лопес в „Клуб Веселие” Ройтерс: Решението за България и Хърватия в чакалнята на еврозоната ще е в близките дни Този ход ще проправи пътя за първото разширяване на еврозоната от 2015 г. насамПърви случай на корнонавирус в контингента ни в Афганистан. Началникът

Първи случай на корнонавирус в контингента ни в Афганистан. Началникът ...

......... интубиран, след това излезе от интубация, беше стабилизиран, пак му се влоши състоянието, затова пак вече се налага да бъде отново интубиран и ще бъде транспортиран до България". В контингента има и втори войник със съмнение за коронавирус. Състоянието му е добро и ще бъде транспортиран до София в събота.


Гледали сме Том Ханкс в поти всяка роля, която можете

Гледали сме Том Ханкс в поти всяка роля, която можете ...

......... пишещата си машина на момче, наречено Корона Съучениците на Корона де Врис от Австралия се подигравали на името му 32 години заедно - Том Ханкс и съпругата му отбелязват годишнина, като даряват плазма с антитела за болни от COVID-19 Честита годишнина, любов моя! - написа Рита Уилсън в Инстаграма си


Събор на БСП на Бузлуджа тази година няма да има.

Събор на БСП на Бузлуджа тази година няма да има. ...

......... COVID-19 Традиционно хиляди социалисти се събират на Бузлуджа, като не са малко участниците в събитието, които са в напреднала възраст.На този етап в област Стара Загора не се налагат допълнителни рестрикции, за да бъде ограничена заразата, счита областният щаб.10 са регистрираните новозаразени с COVID 19 в областта за 8 юли.


България Microsoft помага на българските учители да са „в час“

България Microsoft помага на българските учители да са „в час“ ...

......... разширяване на еврозоната от 2015 г. насам Къде бъркаме в грижата за нашите зъби? Или кои навици при миенето на зъбите да изоставим Кучета жестоко нахапаха мъж в благоевградско село Хората от Логодаж живеят в истински ужас от четириногите ДАНС отне достъпа до секретна информация на Пламен Узунов


България Росен Желязков: България ще заведе дело пред съда на

България Росен Желязков: България ще заведе дело пред съда на ...

......... истински ужас от четириногите ДАНС отне достъпа до секретна информация на Пламен Узунов Още един служител в администрацията на президента е с отнет достъп, той е с инициали И.М. Не сте виждали Меган Маркъл да изглежда така Как изглеждаше Меган Маркъл преди да стане съпруга на принц Хари и херцо


Задържаха мъж и жена за сводничество при специализирана полицейска операция

Задържаха мъж и жена за сводничество при специализирана полицейска операция ...

......... територията на Разград, а клиентите - набирани чрез обява в интернет сайт за запознанства. При обиските са иззети мобилни апарати, СИМ-карти, лаптоп, бижута и други вещи, които имат отношение към извършваната дейност. Мъжът е криминално проявен и осъждан за престъпления, свързани с наркотици. Продължава работата по документиране и разследване на престъпната дейност.


Григор Димитров е дал отрицателен резултат на тест за COVID-19

Григор Димитров е дал отрицателен резултат на тест за COVID-19 ...

......... занимание с треньора си Кристиан Гро, който също беше заразен с COVID-19, срещна се с кмета и се снима с фенове. Всички проби на контактните му лица бяха отрицателни. Контактните лица на Григор Димитров в Хасково с отрицателни тестове за COVID-19 22-ма човека в града бяха под карантина до днес


Жители на село Българево, община Каварна, са готови за протести

Жители на село Българево, община Каварна, са готови за протести ...

......... тя. Като неохраняем този плаж не може да бъде стопанисван, за него важат редица забрани по Закона за защитените територии, а промени в този закон засега не са направени. Паркирането на територията на всички морски плажове в България е забранено по Закона за устройството на черноморското крайбрежие, припомни още експертът.


Велосипедист загина на място, след като е бил ударен от

Велосипедист загина на място, след като е бил ударен от ...

......... наскоро бе почистен и осветен. Влакът се е движил към Бургас с около 90 км в час при разрешени 110 км в час. Според експерти, спирачният път при тази скорост е около един километър. Заради инцидента - композицията е закъсняла с повече от два часа, както и следващият пътнически влак за Пловдив.


Антикорупционната група в Европарламента подкрепи искането на българския евродепутат Радан

Антикорупционната група в Европарламента подкрепи искането на българския евродепутат Радан ...

......... Притеснявам се, че крайната цел е привличането на огромните средства, предназначени за българската икономика и използването им за по-нататъшно укрепване на тази нелегитимна власт, масово “зелено изпиране” на мафиотския бизнес и разграждане на правовата държава и демокрацията", обяснява Кънев. В четвъртък той не пропусна да засегне и арестите в президентството.


Надежда Василева и Александър Марков споделят как се запазва баланс

Надежда Василева и Александър Марков споделят как се запазва баланс ...

......... Христина Христова и Надя Обретенова. Гости на последния епизод на „МеГра” ще бъдат главният продуцент на новините Даниел Чипев и Мариела Драголова, директор на Дирекция „Информация”.Поредицата „МеГра“ излиза всеки четвъртък и ще бъде достъпна за слушане в Spotify, Soundcloud, Аpple Podcasts, Google Podcasts, както и на обновения новинарски сайт bntnews.bg


Поредно доказателство за двоен стандарт в Европейския съюз – така

Поредно доказателство за двоен стандарт в Европейския съюз – така ...

......... Българският представител смята, че приемането на пакет "Мобилност" ще доведе до заграбване на бизнеса от страна на турските превозвачи, тъй като към момента не става ясно как този пакет ще се прилага за тежкотоварни камиони и техните водачи, които не са регистрирани на територията на ЕС.По публикацията работи: Красимир Ангелов


На 23 април 1994 г. Хосе Антонио Камачо и воденият

На 23 април 1994 г. Хосе Антонио Камачо и воденият ...

......... също имаше размествания. Четирима президенти дърпаха конците - Даниел Санчес Либре предаде щафетата на Рамон Кондал, той на Хуан Коле, а през 2016 г. "Еспаньол" бе придобит от Чен Яншенг. Последният пристигна с обещания за Шампионска лига, но сега ще трябва да измива срама след изпадането."Довиждане", "Еспаньол", но не "сбогом"!


България ще заведе дело пред съда на Европейския съюз, в

България ще заведе дело пред съда на Европейския съюз, в ...

......... на водачите да избират мястото, където да ползват своята почивка се нарушава едно от основните права на ЕС – свободното движение на хора. Той каза още, че връщането на превозното средство в държавата по установяване влиза в колизия с прокламираните политики на ЕК и Съюза, и най-вече със зелената сделка.


"Антикорупционният фонд" (АКФ), автор на разследването "Осемте джуджета", отговори на ...

......... отмъкне бизнеса. В две поредни видео-интервюта пред АКФ Златанов разказа, че Петров работи със съдействието на висши прокурори, сред които бившият шеф на Специализираната прокуратурата (СП) Димитър Франтишек и началникът на националното следствие Борислав Сарафов. Срещите с тях са правени в ресторант "Осемте джуджета" на столичната ул. "Шандор Петьофи". Злато


Категорично опровергавам невярната информация от Регионалната здравна инспекция в Русе,

Категорично опровергавам невярната информация от Регионалната здравна инспекция в Русе, ...

......... социална дистанция в срещите си. При първите неприятни симптоми в понеделник (6 юли) потърсих личния си лекар, от там - снимка, и в Белодробната болница - както е редът. Огорчен и възмутен съм от лъжите, които се тиражират точно в този момент", заявява Милков, цитиран от пресцентъра на община Русе.


България Гешев: Това е престъпление срещу бъдещето на България Коментарът

България Гешев: Това е престъпление срещу бъдещето на България Коментарът ...

......... контролируема, твърди директорът на "Александровска" Важно е какъв процент от заразените имат нужда от болнично лечение, от интензивни грижи, отбеляза той Робот построи къща за 48 часа, 1 век гаранция Процесът е седем пъти по-бърз от най-бързия досега метод на строителство и поне 50% по-евтин Лудогорец осъществи сериозен изходящ трансфер


България УНСС обмисля частично онлайн обучение Университетът е разработил онлайн

България УНСС обмисля частично онлайн обучение Университетът е разработил онлайн ...

......... с COVID-19 все още е контролируема, твърди директорът на "Александровска" Важно е какъв процент от заразените имат нужда от болнично лечение, от интензивни грижи, отбеляза той Робот построи къща за 48 часа, 1 век гаранция Процесът е седем пъти по-бърз от най-бързия досега метод на строителство и поне 50% по-евтин


"Бели бизнесмени" тровят децата на България. Прокуратурата върши своята работа ...

.........   "Бели бизнесмени" тровят децата на България. Прокуратурата върши своята работа срещу това. Но и всеки от нас трябва да избере дали да е на страната на олигарсите или на страната на закона. От нашия избор зависи дали ще живеем по-добре в собствената си възродена Родина. — Ivan Geshev (@IvanGeshevPG)


Десетината души се събраха на протест пред президентството, след като

Десетината души се събраха на протест пред президентството, след като ...

......... центрове на властта да бъдат подчинени на „действащия мутренски модел на управление“. По-рано днес съветникът на президента по сигурност и отбрана Илия Милушев беше задържан във връзка с разследване за разгласяване на държавна тайна. В ареста е и секретарят на Радев по правните въпроси Пламен Узунов.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


НСО свика комисията, която трябва да реши наложителна ли е

НСО свика комисията, която трябва да реши наложителна ли е ...

......... и главният секретар на МВР.Президентът Румен Радев обяви вчера, че тази комисия ще заседава още тази сутрин, така му бил обещал шефът на НСО ген. Красимр Станчев. Оказа се, че това е невъзможно, тъй като има задължителна процедура да се събере тази комисия, искат се мненията и на още служби.


България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета

България подготвя дело пред Съда на ЕС срещу Пакета "Мобилност", ...

......... без заплати за шофьорите е полезно за околната среда. Надеждите са ми насочени към комисаря по транспорт, който освен че идва от Румъния, прави ми впечатление, че има познания, не се е дистанцирал от бранша, че слуша какво казват шофьорите, превозвачите и вижда какво се случва по границите, каза Новаков.


39-годишен мъж е задържан за незаконно притежаване на два вида

39-годишен мъж е задържан за незаконно притежаване на два вида ...

......... При направена проверка, полицаи открили в колата около 0.6 грама суха листна маса, дала характерната реакция на марихуана. Последвало и претърсване и в апартамент, обитаван от него, където криминалистите намерили още 7 грама и 43 семена от същата дрога и около 13 грама амфетамин. От жилището били иззети и пет старинни монети.


Във връзка с масовото тестване за коронавирус при влизане в

Във връзка с масовото тестване за коронавирус при влизане в ...

......... COVID-19; - бил съм в контакт с лице, което е дало положителна проба за на COVID-19; - в случай че съм поставен под карантина, кой ще покрие разходите. 4. Формуляр за локализиране на пътниците (PLF), чието предварително попълване и съответно получаването на QR код е задължително.По публикацията работи: Нели Христова


Бразилският президент Жаир Болсонаро, който многократно омаловажаваше рисковете при зараза

Бразилският президент Жаир Болсонаро, който многократно омаловажаваше рисковете при зараза ...

......... да нанесе сериозни щети на хора със сърдечни проблеми. Мутафчийски: Все още хидроксихлорохинът не е отхвърлен като метод По думите му в момента той се използва в цяла Латинска Америка, Африка и в някои европейски страни У нас хидроксихлорокин е един от медикаментите, които се прилагат при лечението на COVID-19.


Часове след безпрецедентната прокурорска акция в президентството, при която бяха

Часове след безпрецедентната прокурорска акция в президентството, при която бяха ...

......... "Демократична България" Христо Иванов обяви готовност за протест пред Министерския съвет. "Ако днес няма съобщение от Националната служба за охрана (НСО), че охраната на Доган и Пеевски е свалена, аз лично в 18.30 ще изляза пред Министерски съвет, за да поискам Борисов да поеме политическата отговорност за това", заяви Иванов.


"Независимо, че има заповед и съдебната система е на страната

"Независимо, че има заповед и съдебната система е на страната ...

......... изглежда доста жалко. Това, което се случва, е в услуга на една група срещу друга група. Изумително е и е крайно време да спре", казва още Трифонов във видеообръщение на страницата си във фейсбук, излъчено под формата на блицинтервю. Видеообръщението, публикувано в социалната мрежа от Слави Трифонов вижте ТУК.  


Гражданите ще получават малко повече информация за решенията, обсъждани в

Гражданите ще получават малко повече информация за решенията, обсъждани в ...

......... общинските комисии ще се излъчват онлайн. Макар това да не е задължително според досега действащия правилник, тази практика започна във времето на извънредното положение заради коронавируса, което наложи дистанционни заседания, както на комисиите, така и на общинския съвет. Заседанията на общинарите от години могат да се наблюдават и през интерент.


"Опит на един неуспял политик да щурмува Зимния дворец. Този ...

......... игра, защото искат да се чувстват значими. По-скоро ситуацията, която видях, беше смешна. А ако това са били служители на НСО, е проблем на вътрешна служебна проверка. Ако има данни за престъпления, това е проблем, с който се занимава прокуратурата. Така че това са проблеми на други институции", добави Гешев.


Граждани се събраха на „Дондуков 2“ в защита на президентската

Граждани се събраха на „Дондуков 2“ в защита на президентската ...

......... президента по сигурност и отбрана Илия Милушев беше задържан във връзка с разследване за разгласяване на държавна тайна. Снимка: Ладислав Цветков Също днес за 24 часа беше арестуван и секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов.Той беше доведен в столицата и вкаран в районно полицейско управление. Снимка: Ладислав Цветков


Хванаха пиян шофьор с 3.47 промила алкохол, съобщиха от полицията. На

Хванаха пиян шофьор с 3.47 промила алкохол, съобщиха от полицията. На ...

......... на 34-годишен водач на лек автомобил "Ауди". Установено е, че той шофира след употреба на алкохол с концентрация от 3.47 промила в издишания въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство. Материалите са докладвани на прокурор в Районна прокуратура-Варна, а мъжът е задържан за срок до 24 часа. *Снимката е илюстративна


"Доскоро анализирахме действията на прокуратурата и казвахме, че копаем дъното. ...

......... които заливаха публичното пространство, Гешев казва: това е преценка на наблюдаващия прокурор. Главният прокурор не казва дали конституцията или Наказателно-процесуалния кодекс го позволяват. Той доказва тезата, че става дума за прокурорски произвол, а с монопола върху институционалното насилие се злоупотребява в името на частни и корпоративни интереси", разясни адв. Екимджиев.


Депутатите окончателно и без дебати решиха да се създаде държавно

Депутатите окончателно и без дебати решиха да се създаде държавно ...

......... не разпределя печалба. Структурата, устройството и дейността на предприятието, правомощията и задълженията на органите за управление, се определят с правилник, приет от Министерски съвет.  Основен предмет на дейност на предприятието е създаване, съхраняване, опазване, обновяване и продажба на държавни резерви и военновременните запаси от нефт и нефтопродукти по този закон.


"БСП вярва в почтеността и достойнството на президента Радев. Случващото ...

......... но не приема прекалената показност и търсен медиен ефект при днешните процесуално-следствени действия. Сигурни сме, че всяко от засегнатите лица ще съдейства на органите без това да бъде зрелищно организирано", допълват от БСП. И президентският съветник Илия Милушев е арестуван Той е задържан по разследване за разгласяване на държавна тайна


През периода от 29-и юни до 3-и юли, технически специалисти

През периода от 29-и юни до 3-и юли, технически специалисти ...

......... договора с ДЗЗД „Обединение „Рейл Сървисис" е за 24 месеца, а този с „Жос Врутки" А.С. е за 36 месеца. Така заедно с планираната доставката на десет нови локомотива Smartron в началото на 2021 г. ,,БДЖ - Пътнически превози" ЕООД ще разполага и с още 20 изцяло подновени електрически локомотива.


"Не трябва да драматизираме ситуацията с рекордния брой заразени на

"Не трябва да драматизираме ситуацията с рекордния брой заразени на ...

......... и спешните медици. Те са на първа линия. Те трябва да бъдат тествани поне веднъж седмично“. Стойчо Кацаров посочи още, че взет при най-добри условия, PCR тестът има 70 на сто чувствителност, тоест от 10 заразени той ще позитивира при седем. Затова не бива да се надценява значението на теста. 


България Училищен психолог: Онлайн обучението скъси дистанцията родител-дете Темата коментира

България Училищен психолог: Онлайн обучението скъси дистанцията родител-дете Темата коментира ...

......... е Вучич Таксиметров шофьор се опита да разбие полицейския кордон като караше колата срещу полицаите Адвокатът на близките на Милен Цветков: Не ни е необходимо съдействието на Кристиан Николов Дори да отказва да говори до края на процеса, това няма да ни попречи да докажем вината му, отбеляза Менко Менков


Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев

Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев ...

......... и в сградата на президентската администрация. Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест".


Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев

Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев ...

......... и в сградата на президентската администрация. Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест“.


"Царско село" излезе с декларация относно предстоящия мач с "Ботев" ...

......... официалните лица и обсужващия персонал.С настоящето ДЕКЛАРИРАМЕ ОТГОВОРНО, че ако не бъдат взети необходимите мерки, които да гарантират, че всички членове на делегацията на "Ботев" Враца са здрави, ръководството на ФК Царско село ще бъде принуден да предприеме адекватни мерки, за да ЗАЩИТИ своите футболисти, треньори и персонал от ев


Българи, пътуващи днес за Гърция споделиха, че гръцките власти на

Българи, пътуващи днес за Гърция споделиха, че гръцките власти на ...

......... цифрите на получения персонален код. Те показват населеното място, където човек ще почива и вероятно заради това се подбират пътуващите според курорта. Вчера през "Кулата-Промахон" са преминали около 8000 души, което е значително по-малко от обичайния трафик. Очаква се в петък потокът да се увеличи значително.По публикацията работи: Нели Христова


Съветникът на президента по сигурност и отбрана Илия Милушев е

Съветникът на президента по сигурност и отбрана Илия Милушев е ...

......... го под конвой в София Междувременно от ДАНС обявиха, че Милушев е лишен от достъп до документи с ниво „Строго секретно“, а на президентския секретар по правни въпроси Пламен Узунов е връчен отказ за достъп до класифицирана информация.Узунов по-рано днес беше задържан във връзка с разследване на търговия с влияние.


Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев и

Съветникът по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев и ...

......... и в сградата на президентската администрация. Предстои наблюдаващите прокурори да извършат преценка дали ще бъдат предявявани обвинения и взети мерки за неотклонение на задържаните. По досъдебното производство има и още две лица /П.В. и А.З./, привлечени в качеството им на обвиняеми, спрямо които са взети мерки за неотклонение „домашен арест“.


Депутатите решиха да бъде задължително предучилищното образование и за 4-годишните

Депутатите решиха да бъде задължително предучилищното образование и за 4-годишните ...

......... климатични или други фактори, които не позволяват пирсъствено обучение. По време на разискванията зам.-министърът на образованието Таня Михайлова каза, че по-ранното обхващане на децата в предучилищна възраст е от голямо значение за тяхното развитие, защото това е времето, в което се оформят основните познавателни и част от социално-емоционалните умения.  


Строителството у нас продължава да отчита двуцифрени спадове на годишна

Строителството у нас продължава да отчита двуцифрени спадове на годишна ...

......... е по-малък в сравнение с април и март, когато достигна съответно 17,9% и 16,9%. Спад от 2,4% имаше и през февруари. Гражданското и инженерното строителство се понижава с 10,5% на годишна база, като продължава негативната си серия от април и март, когато беше отбелязан спад от съответно 12% и 9,1%.


България и Хърватия ще бъдат допуснати в механизма ERM-2, известен

България и Хърватия ще бъдат допуснати в механизма ERM-2, известен ...

......... на държавите в ERM-2, посочва агенцията.След влизането си в механизма и 2-годишен престой, София и Загреб ще започнат подготовка за влизане в еврозоната за още около година и така към 2023 г. може да приемат единната валута. Най-новата членка на еврозоната е Литва, която премина към еврото през 2015 г.


С бързото нарастване на случаите на COVID-19 по света на

С бързото нарастване на случаите на COVID-19 по света на ...

......... нулева социална дистанция и няколко заразени с COVID-19 футболисти, за които се разбра по-късно. "Локо" Пловдив вдигна Купата пред щастливите си фенове (ВИДЕО) С викове и песни привържениците отпразнуваха успеха на любимия си отбор Но не е важно да си здрав и да предпазиш другите, важното е да си мачо...


България ще получи одобрение да влезе в чакалнята на еврозоната.

България ще получи одобрение да влезе в чакалнята на еврозоната. ...

......... която цитира свои източници, одобрението ще бъде дадено днес от финансовите министри на Евросъюза, но официално ще бъде обявено през уикенда. Предварителният етап за приемането на еврото като национална валута продължава 3 години. Това ще бъде първото разширяване на еврозоната от 2015-та година насам. Подобно одобрение ще получи и Хърватия.


Регистрирани са леки нива на радиоактивност край Червен бряг, където

Регистрирани са леки нива на радиоактивност край Червен бряг, където ...

......... са отпадъците край Червен бряг Според първоначалните данни те не подлежат на последваща преработка На въпрос дали това не е пиар акция, защото нерегламентираното сметище беше открито в края на май, а все още не е разчистено – Гешев отговори, че това са възможностите на държавното обвинение. Снимка: Специализирана прокуратура


"Опита на един неуспял политик да щурмува Зимния дворец. Този ...

......... игра, защото искат да се чувстват значими. По-скоро ситуацията, която видях, беше смешна. А ако това са били служители на НСО, е проблем на вътрешна служебна проверка. Ако има данни за престъпления, това е проблем, с който се занимава прокуратурата. Така че това са проблеми на други институции", добави Гешев.


Еврозоната е готова да пусне България и Хърватия да влязат

Еврозоната е готова да пусне България и Хърватия да влязат ...

......... държава се присъедини към ERM-2, те остават в този механизъм за около две години, преди да започнат практическата подготовка за присъединяване към самата еврозона – процес, който трае около още година. По този начин, България и Хърватия биха могли да станат официална част от Еврозоната най-рано през 2023 г.  


Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и

Практиката показва, че дисциплината не е най-силното ни качество и ...

......... ще натоварим болничната система. Това е целта. Имате пълните права", категоричен бе министър-председателят. По време на срещата премиерът изрази увереност, че промените в противоепидемичните мерки ще изиграят роля и обстановката ще се нормализира. Положителен факт е и че броят на оздравелите от новия вирус се увеличава.По публикацията работи: Веселина Йорданова


От обявените 21 случаи за област Пловдив няма хоспитализирани лица.

От обявените 21 случаи за област Пловдив няма хоспитализирани лица. ...

......... управител Дани Каназирева обяви, че дадената от нея проба за изследване с PCR тест за Ковид-19 е отрицателен резултат: „Нямах притеснения, но го направих най-вече за спокойствието на хората, които контактуват eжедневно с мен, а също така и за сигурността на журналистите, които отразяват дейността на Щаба и Областна управа"


Пламен Узунов също е задържан по разследването за търговия с

Пламен Узунов също е задържан по разследването за търговия с ...

......... по-късно. Припомняме, че по-рано бе задържан и бизнесменът Пламен Бобоков. Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан Адвокатът му Ина Лулчева потвърди, като заяви, че според нея повторният му арест е незаконен. По думите ѝ Бобоков е задържан за 24 часа по Закона за МВР, въпреки че срещу него има друго разследване.