България


Заради буйно поведение пътник в самолет бе прикован към седалката

Заради буйно поведение пътник в самолет бе прикован към седалката ...

... опипва стюардесите и дори удря в лицето една от тях. Въпреки предупрежденията не овладява емоциите си и напада още един стюард. Затова с помощта на друг пътник е прикован към седалката и буквално залепен. При кацането на самолета на летището в Маями мъжът е арестуван и са му повдигнати обвинения.


Мандатът може да бъде върнат на президента Румен Радев и

Мандатът може да бъде върнат на президента Румен Радев и ...

... допълни, че партиите на протеста са предпочитан партньор, но търсят подкрепа навсякъде. „По-добре да се обмисли, отколкото да се отреже веднага“, заяви той за все още бавещия се отговор от страна на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за това дали ще одобрят предложения състав на Министерски съвет.


Братът на загиналия при гасене на пожар край Сандански 34-годишен

Братът на загиналия при гасене на пожар край Сандански 34-годишен ...

... те трябва да са добре екипирани и подготвени, съобщиха от Община Сандански. Загиналите вчера служители са опитни, с 5-годишен стаж, обясни инж. Дамянов. Според него, те не са имали шанс да се спасят, тъй като пожарът много бързо е преминал от низов във върхов и това е коствало живота им.7 училища и детски градини и три центъра за личностно развитие

7 училища и детски градини и три центъра за личностно развитие ...

... два допълнителни дни платен отпуск за работещите в образователните институции, които се имунизират. Те ще могат да бъдат ползвани по желание наведнъж или поотделно след поставяне на първа или втора доза ваксина. Двата дни са записани в анекс към действащия Колективен трудов договор в системата на предучилищното и училищното образование.


Случаят със зоопарка в Разград не е единственият, но е

Случаят със зоопарка в Разград не е единственият, но е ...

... градини, които не отговарят на изискванията.Тя обясни и че да се гледа животно като лъва са необходими големи финанси и експертност.„Целта е не да се затварят зоопарковете, а да се реновират, но трябва огромна площ. Има разписани добри правила, но въпросът е в прилагането“, добави Димитров. Вижте още във видеото.


Р азследват смъртта на двама служители в горското стопанство, загинали

Р азследват смъртта на двама служители в горското стопанство, загинали ...

... на всички дейности по почистване на земеделски земи"Определено ставаме свидетели на екстремни събития, пораждани от промените в климата в нови територии"Събитието ще се състои на 6 август от 11:00 ч. на хижа "Върховръх"На този етап списъците са секретниОт мрежата Един жонглиращ Хари, специално колие и много хумор: ето как МегБратът на загиналия при гасене на пожар край Сандански 34-годишен

Братът на загиналия при гасене на пожар край Сандански 34-годишен ...

... коствало живота им."Изгоряха. Такава е информацията - жестока. Имаше върхов огън и ги затисна. Беше на метри над тях. От дима повече нищо не се видя. За секунди се случи всичко. Те бягаха, но... Огънят се сви и ги прегърна, не можахме да ги видим", разказа очевидец на случилото се.


Вече са в сила двата дни допълнителен отпуск за работещите

Вече са в сила двата дни допълнителен отпуск за работещите ...

... на предложението от Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образователната система против гласуваха Съюзът на работодателите в системата на народната просвета и Българската асоциация на частните училища, а от Независимия учителски синдикат се въздържаха. Впоследствие анексът беше подписан от всички социални партньори, включително от тези, които първоначално не подкрепиха идеята.


Прокуратурата разследва смъртта на двамата горски служители, загинали при пожара

Прокуратурата разследва смъртта на двамата горски служители, загинали при пожара ...

... помощ. Понастоящем мъжът е приет за лечение в УМБАЛСМ „Н.И. Пирогов“. Мястото на трагичния инцидент е локализирано и запазено. Направен е оглед. Разпитват се свидетели. Предстои да бъдат назначени експертизи. Районът и досега продължава да бъде опасен, поради което е невъзможно извършване на допълнителни огледи. Формирани са екипи от разследващи.


Д епутатите решиха парламентът да има 22 постоянни комисии. Народните

Д епутатите решиха парламентът да има 22 постоянни комисии. Народните ...

... от европейските фондове.Към комисията по икономическа политика се създава подкомисия по туризъми подкомисия за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите.Към правната комисия ще има две подкомисии- за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, и за наблюдение и анализ на законодателството.


В едно от най-засегнатите от пожарите населени места в страната

В едно от най-засегнатите от пожарите населени места в страната ...

... в момента имаме вода. От ВиК идваха снощи.Няма какво да гори. То и отстрани всичко е изгоряло. Това са 24 къщи, училището, плюс това още 50 стопански постройки. Пожар вече няма. Сега на още две-три места тлее нещо…. Няма опасност, няма страшно сега", коментира той, цитиран от БНР.  По публикацията работи:120 лв. са поискани за вадене на кърлеж по време

120 лв. са поискани за вадене на кърлеж по време ...

... центрове по морето. Три пъти по-евтино ще трябва да платите, ако потърсите медицинска помощ в поликлиниките във Варна или Бургас - около 30 лв. Още по-големи са разликите при поставяне на инжекции, вадене на кърлеж или обработка на рана например. А тарифите за чужди туристи са двойни.  По публикацията работи:


Днес в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден

Днес в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден ...

... човешкия живот", подчерта още държавния глава в пост в социалните мрежи. Очаква се всички областни управители да свикат кризисните щабове по места, за да се координират с държавата. Обмисля се и система за оповестяване, която да улесни връзката между местно и национално ниво при пожари, стана ясно още на срещата.


Днес в общините Сандански, Петрич и Кресна е обявен ден

Днес в общините Сандански, Петрич и Кресна е обявен ден ...

... силен вятър обръща пожара от низов във върхов, което води до смъртта на двама горски служители. Трети е тежко пострадал и е настанен е за лечение в София. Той е в стабилно състояние с 24% изгарания, като 5% са по-дълбоки и се очаква в понеделник да бъде опериран.По публикацията работи:


Днешното заседание на Народното събрание започна с едноминутно мълчание в

Днешното заседание на Народното събрание започна с едноминутно мълчание в ...

... сериозни изгаряния и беше транспортиран за лечение в Пирогов.Депутатите продължават дебатите и гласуването на Правилника за организацията и дейността на 46-ото Народно събрание.За днес е предвиден и първи блиц контрол на представители на изпълнителната власт - в първия четвъртък на месеца, както е по новите правила за работата на парламента. https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/1137197790097117


Борбата с пожара край санданското село Петрово продължава. Рано тази

Борбата с пожара край санданското село Петрово продължава. Рано тази ...

... огън ги затисна. Вятърът излезе високо, огънят беше на метри над тях. От дима повече нищо не се видя. За секунди се случи всичко. Те бягаха, но... Огънят се сви и ги прегърна, не можахме да ги видим", сподели очевидец на случилото се, цитиран от Нова тв.  По публикацията работи:Три модула за гасене на пожари от военни формирования от

Три модула за гасене на пожари от военни формирования от ...

... 4 автомобила от състава на 61-а механизирана бригада Карлово участват в гасенето на пожарите край селата Кръстевич и Старосел, Община Хисаря, където е обявено частично бедствено положение.Модулите за гасене на пожари работят в координация с останалите институции, които полагат усилия в овладяването на огъня и ограничаване на по-нататъшното му разпространение.


Да се спре обработката на пасища и ливади за две

Да се спре обработката на пасища и ливади за две ...

... автомобили. По повод на загиналите горски служители вчера край санданското село Петрово, проф. Бозуков каза, че те са били далеч от пожара. Тяхната задача била да отцепят пътя. Огънят обаче се вдигнал високо и огнената стихия ги заляла. Мъжете припаднали и се задушили. Проф. Бозуков поднесе съболезнования на близките им.


Българската народна банка е осъдена по Закона за отговорност на

Българската народна банка е осъдена по Закона за отговорност на ...

... съд в София могат да бъдат обжалвани пред Върховния административен съд. Поредицата от дела за обезщетения срещу БНБ заради нарушения покрай фалиралата КТБ станаха възможни след решение на Съда на Европейския съюз в Люксембург по дело, заведено пред Административен съд - Варна от гражданина Николай Кантарев, припомня изданието.По публикацията работи:


Б ългарката Мирела Демирева стигна до втори пореден олимпийски финал

Б ългарката Мирела Демирева стигна до втори пореден олимпийски финал ...

... съм тук. Както много хора имах нелека година, изолация. Тренирах сама. Когато дойдох тук, бях много щастлива, защото имаше много хора, много спортисти. Отново можех да правя любимото си нещо - да участвам на състезания, защото доста трудно се намираха през този сезон. Като цяло гледам да съм благодарна", каза Демирева.


Три модула за гасене на пожари от военни формирования от

Три модула за гасене на пожари от военни формирования от ...

... автомобила от състава на 61-а механизирана бригада Карлово участват в гасенето на пожарите край селата Кръстевич и Старосел, Община Хисаря, където е обявено частично бедствено положение. Модулите за гасене на пожари работят в координация с останалите институции, които полагат усилия в овладяването на огъня и ограничаване на по-нататъшното му разпространение.Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват

Наблюдава се демобилизация сред гласуващите, като все по-малко хора заявяват ...

... 12,4%, за ДБ – 11,7%, за ДПС – 7,5%, за ИБГНИ – 4,4%. Проучването е финансирано и реализирано съвместно от bTV и „Маркет линкс“, проведено е сред 1059 лица над 18 г. в страната в периода 21–28 юли 2021-ва г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.По публикацията работи:


Това е ключова стъпка, заяви Благовест Кирилов „Създаването на постоянна

Това е ключова стъпка, заяви Благовест Кирилов „Създаването на постоянна ...

... 45-тото НС". С тези думи се обърна към колегите си народният представител Благовест Кирилов от трибуната на Народното събрание. „Крайно време е след вложени повече от милиард и половина средства в електронно управление, което все още го няма, тези процеси да спрат да бъдат контролирани от аналогови хора", подчерта той.


Оранжев код за опасно високи температури е в сила за

Оранжев код за опасно високи температури е в сила за ...

... ще са между 35° и 38°.За 7 области е в сила и жълт код за силен вятър - Монтана, Враца, Софийска, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград. След обяд и до полунощ там за кратко ще се усили вятърът от юг-югозапад, северно от планините ще духа фьон, с пориви 20-22 м/сек. 


Оранжев код за опасно високи температури е обявен за почти

Оранжев код за опасно високи температури е обявен за почти ...

... ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще духа умерен, в Западна България, северно от планините, временно силен вятър от юг-югозапад. В Източна България вятърът ще е от югоизток, до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 36° и 41°.


Свети Евсигний, родом от Антиохия, бил войник и служил цели

Свети Евсигний, родом от Антиохия, бил войник и служил цели ...

... Старецът разгледал спора по справедливост, но загубелият донесъл на императора, че Евсигний е християнин. Юлиан го повикал при себе си, и Евсигний го изобличил за отстъпничеството му от Христа. Той прославил християнството и делото на император Константин Велики. Юлиан заповядал да го обезглавят. Това станало на 5 август 362 г.Разпространенирто на коронавируса у нас продължава да расте и да

Разпространенирто на коронавируса у нас продължава да расте и да ...

... за денонощието - 52 Общ брой излекувани - 398 721 Хоспитализирани - 955 Настанени в интензивни сектори -  90 Брой на починалите за денонощието - 4 Общ брой на починалите - 18 229 Общо поставени ваксини - 2 063 643 Поставени дози за последното денонощие - 12 655 Общ брой лица със завършен ваксинационен цикъл - 1 020 327 Заразените по области:


О ранжев код за опасно високи температури е в сила

О ранжев код за опасно високи температури е в сила ...

... в отделни райони временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевици и условия за градушки. В събота в по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, краткотрайни валежи ще има на отделни места в източните райони. Все още ще е ветровито. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.


Днес се очаква много тежък ден, свързан с високи температури,

Днес се очаква много тежък ден, свързан с високи температури, ...

... е овладяна по целия периметър. Днес, заедно с доброволците, започваме решителна намеса с идеята до обяд да свършим работата по тези пожари”, каза още той.Николов предупреди, че солени глоби грозят тези, които предизвикат пожари. Той призова областните управители и кметовете да предупреждават хората да не горят ниви и сухи треви.


На 7 и 8 август е традиционният фестивал „По стъпките

На 7 и 8 август е традиционният фестивал „По стъпките ...

... Северна Македония.Организатори: Сдружение "Обединени балкани"; БДЖ "Пътнически превози".Със съдействието на: Фондация "Македония"; Национален клуб "Единение"08 августОбщонародно веселие и курбан на паметника "Аз съм българче", с. Лесковдол. Откриване на паметен знак "Песни за Македония"Начало: 13,00 часаОрганизатори: Сдружение "Обединени балкани"Със съдействието на : Община Своге; Фондация "Македония"; Национален клуб "Единение"; Велоклуб "Велокрация".


ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия“: Област София: Движението при

ІІ. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Тракия“: Област София: Движението при ...

... път III-7305 Камчия – Люляково – Вресово и се включва в „Айтоски“ проход и обратно. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Срок до 31.10.2021 г.; Ремонтни дейности: Път IІ-27: Движението по път IІ-27 с. Стефан Караджа – Червенци от км 32+700 до км 42+431 се осъществява в една лента поради частични ремон


Ще е почти тихо и предимно слънчево. След обяд над западната

Ще е почти тихо и предимно слънчево. След обяд над западната ...

... между 29 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 25 - 28 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевични бури


Безсънна и неспокойна нощ за жителите на Старосел. В двора

Безсънна и неспокойна нощ за жителите на Старосел. В двора ...

... хората да подадат заявления към бедствия и аварии, ако от там могат да получат помощ и ще внесем искане до Общинския съвет, каквото може да заделим на хората“, заяви кметът на Община Хисаря Пенка Ганева. Снимка: bTV Предстои да се реши къде ще бъдат временно настанени хората, останали без дом.


В общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур

В общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур ...

... на земеделието Христо Бозуков се забранява паленето на стърнища на земеделските площи. Решението беше взето снощи на спешна среща, свикана от министър-председателя Стефан Янев. Очаква се областните управители да свикат кризисните щабове по места. Обмисля се и система за оповестяване, която да улесни връзката между местно и национално ниво при пожари.


Пожарът от Старосел се насочи към пловдивското село Кръстевич. Огънят

Пожарът от Старосел се насочи към пловдивското село Кръстевич. Огънят ...

... Пожарът от Старосел се насочи към пловдивското село Кръстевич. Огънят е влезнал в дворовете на първите къщи от селото, информира .Изгоряла е стопанска постройка. В селото няма вода, те на режим са от 5 юли. Там живеят 25 души.


Размирици в Бейрут по време на отбелязването на една година

Размирици в Бейрут по време на отбелязването на една година ...

... течности. Осем души пострадаха. Част от демонстрантите се опитаха да щурмуват и сградата на парламента. Наложи се силите на реда на използват сълзотворен газ.Междувременно международна донорска конференция събра 370 млн. долара за възстановяване на Ливан. Условието е провеждането на реформи в страната, която е в тежка политическа и икономическа криза.


Нови спекулации за здравето на Ким Чен-ун. Причината е лепенка

Нови спекулации за здравето на Ким Чен-ун. Причината е лепенка ...

... Чен-ун. Причината е лепенка на тила на севернокорейския лидер. Кадрите са от телевизионен репортаж за участие на Ким Чен-ун във военна конференция.На тях в профил се вижда поставената лепенка в задната част на главата на севернокорейския лидер.Това подклади слуховете за вероятни здравословни проблеми. Други допускат - проблеми с фризьора си.


Оранжев код за силен вятър и високи температури е обявен

Оранжев код за силен вятър и високи температури е обявен ...

... дъжд с гръмотевични бури. Ще духа умерен, по най-високите части временно силен вятър.  Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 29 и 32 градуса. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


България има своята финалистка в леката атлетика на олимпийските игри

България има своята финалистка в леката атлетика на олимпийските игри ...

... нелека година, изолация, тренирах сама. Когато дойдох тук, бях много щастлива, защото имаше много хора, спортисти. Правя любимото си нещо - участвам на състезания. Доста трудно се намират състезания този сезон. Гледам да съм благодарна и да присъствам. Самият факт, че има олимпийски игри, смятам, че е постижение", заяви Демирева.


Българка на финала в леката атлетика на олимпийски игри! Сребърната

Българка на финала в леката атлетика на олимпийски игри! Сребърната ...

... Лалова (200 м), Тихомир Иванов (скок височина) и Габриела Петрова (троен скок), не се класираха за разпределението на медалите. Снимка: Lap.bg Финалът в скока на височина при дамите е в събота (7 август). В него участие ще вземат още австралийка, американка, шведка, две представителки на Украйна и една на Узбекистан.


Протестиращи направиха жива верига в защита на Централните хали в

Протестиращи направиха жива верига в защита на Централните хали в ...

... млн. лева. Халите са частна собственост и Министерството на културата не може да спре продажбата. Единственото, което може да направи е да гарантира, че сградата ще бъде запазена в автентичния ѝ вид, коментира министърът. Преди дни от компанията заявиха, че няма да извършва промени по фасадата и да я брандират.


Църквата почита днес Св. мчк Евсигний. Той е родом от Антиохия,

Църквата почита днес Св. мчк Евсигний. Той е родом от Антиохия, ...

... спор помежду си помолили Евсигний да ги помири. Старецът разгледал спора по справедливост, но признатият за неправ обвинил Евсигний пред царя, че е християнин. Царят повикал Евсигний при себе си и Евсигний го изобличил за отстъпничеството му от Христа. Той прославил християнството и цар Константин. Юлиан заповядал да го обезглавят.


„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в части от толицата днес,

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в части от толицата днес, ...

... своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС. 


Българският борец в категория до 57 кг - Георги Вангелов,

Българският борец в категория до 57 кг - Георги Вангелов, ...

... и родната представителка при дамите в категория до 57 кг - Евелина Николова. Тя загуби полуфинала си вчера, а в спор за бронза ще се изправи срещу Валерия Коблова от Руския олимпийски комитет. Българските борба вече спечели един медал. Тайбе Юсеин се окичи с бронза в категория до 62 кг.


Завръщането на Григор Димитров на тенис корта не премина по

Завръщането на Григор Димитров на тенис корта не премина по ...

... възможност. Последва и още един и логично първата част отиде на сметката на тенисиста от Беларус.Вторият сет беше по-оспорван. В края му българинът изчисти грешките, върна ранния пробив на Ивашка, но в тайбрека отстъпи. Снимка: Reuters Димитров е заявил участие в надпреварите в Торонто (9-15 август) и Синсинати (15-22 август).


Четирима български спортисти излизат на олимпийската сцена в Токио утре

Четирима български спортисти излизат на олимпийската сцена в Токио утре ...

... Вен (Китайско Тайпе). Следват двубои със Серап Озчелик (Турция) и Сара Бахманиар (Иран). Първите две в групата продължават към полуфиналите. Не по-рано от 13:30 ч. Евелина Николова се изправя срещу Аншу Аншу (Индия) или Валерия Коблова (Русия) в битка за бронза в кат. до 57 кг на борбата. Снимка: Lap.bg


Нови промени предвиждат компенсации да получат повече родители на неприети

Нови промени предвиждат компенсации да получат повече родители на неприети ...

... и 6 години са 70. По думите на директора надеждите са всяко едно неприето дете да бъде компенсирано.„Компенсациите не са достатъчни, но те не са достатъчни и за издръжката на децата в общинските детски градини, тоест трябва да се увеличи единният стандарт“, каза Иванка Харбалиева, директор на 99 ЦДГ ''Брезичка''.


Пламъците в Старосел унищожиха 6 жилищни сгради. Ситуацията вечерта е

Пламъците в Старосел унищожиха 6 жилищни сгради. Ситуацията вечерта е ...

... е започнал в 10 ч., когато е горяло на 2 км извън селото, а пожарната е дошла едва в 16 ч. Към момента няма опасност за къщите в селото, екипи на пожарната остават да дежурят на границата между полето и последните къщи. В помощ на пожарникарите има и доста водоноски.


Незаконно изнесени от страната културно-исторически ценности представиха Министерството на културата

Незаконно изнесени от страната културно-исторически ценности представиха Министерството на културата ...

... работи. Тъй като още си спомняте от ден първи говоря за едно целенасочено сътрудничество с МВР“, проф. Велислав Минеков.„Виждам, че сме стигнали такова ниво на сътрудничество между нашите служби на МВР, че това сътрудничество вече дава реални резултати и не можем да не бъдем доволни от тях“, каза Бойко Рашков.


Първа жертва на пожарите в Северна Македония. Един човек е

Първа жертва на пожарите в Северна Македония. Един човек е ...

... и на най-големия гръцки остров в Егейско море – Евбея. Бреговата охрана евакуира близо 50 души от брега и ги прехвърли на близък ферибот. Най-малко 15 пожара продължават да горят и в Северна Македония. Европейската комисия ще изпрати помощ по въздуха, а местните власти обмислят дали да обявят извънредно положение.


Бронзовата медалистка в кат. до 62 кг на олимпийските игри

Бронзовата медалистка в кат. до 62 кг на олимпийските игри ...

... Брат ми имаше рожден ден скоро и си пожела медал от Токио, така че той е за него!""Това винаги ми е давало и ще продължава да ми дава сили да се боря!", отговори Юсеин на въпрос за загубата на баща ѝ Мустафа, който почина в началото на април. Снимка: Lap.bg


Двамата горски служители, които загинаха докато гасят пожар край Сандански,

Двамата горски служители, които загинаха докато гасят пожар край Сандански, ...

... огънят се сви и буквално ги прегърна, бях на 15 метра от тях", сподели очевидец на ужаса пред Огънят е овладян, но гасенето е затруднено от терена и силния вятър. Утре в общините Петрич, Сандански и Кресна е обявен ден на траур в памет на загиналите в пожара.По публикацията работи:


П ротестиращи направиха жива верига в София в защита на

П ротестиращи направиха жива верига в София в защита на ...

... над 20 млн. лева."Халите са частна собственост, допълни министърът и Министерството на културата не може да спре продажбата. Единственото, което може да направи е да гарантира, че сградата ще бъде запазена в автентичния ѝ вид".Преди дни от компанията заявиха, че няма да извършва промени по фасадата и да я брандират.


Селекционерът на женския национален отбор по борба Петър Касабов говори

Селекционерът на женския национален отбор по борба Петър Касабов говори ...

... Айк Мнацаканян (кат. до 77 кг.) и Кирил Милов (кат. до 97 кг).Медалът на Юсеин е третият за България в японската столица след среброто на Антоанета Костадинова на 10 м пистолет в спортната стрелба и минимум сребърното отличие на Стойка Кръстева в кат. до 51 кг на бокса. Снимка: Lap.bg


Бизнесът у нас заплашва с протести и поетапно изключване на

Бизнесът у нас заплашва с протести и поетапно изключване на ...

... е намаление с около 70 лв. спрямо вчерашните стойности". От Български енергиен холдинг посочиха, че не могат да определят пазарното поведение на дружествата от групата, но има готовност за включване и на четвърти блок на ТЕЦ "Марица Изток 2". Снимка: btvnovinite.bg Работодателите настояват за временно ограничаване на износа на електроенергия.


Двама горски служители са загинали при гасенето на пожар край

Двама горски служители са загинали при гасенето на пожар край ...

... колеги просто не са могли да отреагират, за съжаление млади хора си отиват. Трагедия, заяви директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. Продължава гасенето на пожара, огънят е обхванал около 20 дка гора и храсти. Теренът е изключително сложен, духа и силен вятър. Към 20 ч пожарът е локализиран.


Близо един милион души в България не могат да си

Близо един милион души в България не могат да си ...

... показва, че средно около 28% от гражданите на Европейския Съюз не могат да си позволят ваканция. В тази класация на България ѝ е отредено седмо място. Според Румен Драганов от Инстистута за анализи и оценки в туризма обаче тази статистика не представя коректно реалната ситуацията в страната ни.По публикацията работи:


Номинираният за министър-председател Пламен Николов очаква партията да върне на

Номинираният за министър-председател Пламен Николов очаква партията да върне на ...

... потвърди и Христо Иванов. Сложна изглеждаше ситуацията и в очите на БСП.А номинираният за премиер Пламен Николов обяви, че нещата с мандата се ускоряват и ще го върнат в конституционния срок. След като обявиха, че ще гласуват против кабинета и остават в опозиция, ГЕРБ днес запазиха мълчание. ДПС - също.


Едно от най-вредните неща за една демокрация е послушната журналистика.

Едно от най-вредните неща за една демокрация е послушната журналистика. ...

... потъва. Можем само да гадаем какви услуги и компромиси са правени по линия на тези договори и в отплата на огромните суми, изсипани на тъмно по линия на оперативните програми. Контрата остава за читателите и изкривения медиен пазар, на който едни се борят да оцеляват, а други паразитират върху държавата.


Пожарът от Старосел се насочи към пловдивското село Кръстевич. Огънят

Пожарът от Старосел се насочи към пловдивското село Кръстевич. Огънят ...

... Пожарът от Старосел се насочи към пловдивското село Кръстевич. Огънят е влезнал е дворовете на първите къщи от селото. Изгоряла е стопанска постройка. В селото няма вода, те на режим са от 5 юли. Там живеят 25 души.


За съжаление имаме инцидент, при който загинаха служители на Югозападната

За съжаление имаме инцидент, при който загинаха служители на Югозападната ...

... населението комисар Николов.В Старосел са изгоряли 4 къщи, както и няколко селскостопански постройки, в село Кръстевич една обитаема хижа и няколко селскостопански постройки, допълни той.Изпратени са допълнителни сили и средства, за да запазят селото край Сандански. Сведенията, които пристигат при мен са за постепенно установяване на контрол, допълни комисар Николов.


Ситуацията с пожара в Старосел е овладяна към 19 ч..

Ситуацията с пожара в Старосел е овладяна към 19 ч.. ...

... Огнената стихия настъпи към село Кръстевич. Там по информация на пожарната ситуацията е овладяна. Пожарът е локализиран, има унищожена една селскостопанска постройка.Вятърът играе лоша шега. В момента огънят отново се насочва към Старосел. Извикани са на помощ още противопожарни екипи. На място са и военните с водоноски, които също гасят.


П ремиерът Стефан Янев с призив да бъдем бдителни и

П ремиерът Стефан Янев с призив да бъдем бдителни и ...

... Панайотов, министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и представители на ведомства.Във фокуса на срещата беше бедствената ситуация вследствие от пожарите в страната, необходимостта от спешни действия за нейното овладяване и незабавни мерки за предотвратяване на подобни трагични инциденти, съобщиха от правителствената пресслужба.


Служебният премиер Стефан Янев проведе спешна среща в Министерския съвет,

Служебният премиер Стефан Янев проведе спешна среща в Министерския съвет, ...

... с изгорели покриви. Хората се евакуират. Няма данни за пострадали. Духа силен вятър, което още повече усложнява обстановката. Целият състав на пожарната в региона е на място да гаси бушуващата стихия. Огънят е оставил селото без ток, но екипи на Енергото се опитват да възстановят повредените електропроводи.  По публикацията работи:


Премиерът Стефан Янев свика днес в 19 часа спешна среща

Премиерът Стефан Янев свика днес в 19 часа спешна среща ...

... на отбраната Георги Панайотов, министърът на земеделието, храните и горите Христо Бозуков, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и представители на ведомства. Във фокуса на срещата е бедствената ситуация вследствие от пожарите в страната, необходимостта от спешни действия за нейното овладяване и незабавни мерки за предотвратяване на подобни трагични инциденти.


Нов пожар в Хасковско. Пламнали са сухи треви и широколистна

Нов пожар в Хасковско. Пламнали са сухи треви и широколистна ...

... Нов пожар в Хасковско. Пламнали са сухи треви и широколистна гора между селата Свирачи и Орешино.Областният управител инж. Минко Ангелов е осигурил тежка верижна техника за прокарване на просеки при необходимост, съобщиха от администрацията му.Към момента няма опасност за жителите на населените места в района. По публикацията работи:


Какво оставят в наследство служебните министри за евентуалните си приемници

Какво оставят в наследство служебните министри за евентуалните си приемници ...

... милиона бюджет на министерството 30 милиона е под въпрос къде са отишли“, обяви служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов. От министерството на финансите пък са притеснени, че ако актуализацията на бюджета не се направи следващият месец няма да има откъде да се платят допълнителните 50 лева за пенсионерите.


Поведението на лидерите на ИТН няма нищо общо с правилата

Поведението на лидерите на ИТН няма нищо общо с правилата ...

... които те не могат да изпълнят, защото идея нямат какво да направят и сега те си търсят на кого да прехвърлят. Ние, разбира се, като едни сериозни хора, които не сме от вчера, ще се постараем да направим нещата така, че да можем да изгазим вира, в който сме попаднали”.


Над 200 млн. лв. е несъбраната сумаМного българи получават доходи,

Над 200 млн. лв. е несъбраната сумаМного българи получават доходи, ...

... здравна вноска от 8% върху получените доходи.От НАП всяка година предприемат мерки за събиране на дължимите здравни вноски. От приходната агенция звънят на хора, които имат доходи, но не плащат за здраве, като им напомнят какви са задълженията им и до какви мерки за принудително събиране може да се стигне.


Не ме изненада този състав на кабинета, предложен от

Не ме изненада този състав на кабинета, предложен от "Има ...

... какво става дума”, категорична бе Червенкова.  "Не са важни имената, а биографиите, авторитетът. Това са анонимни хора, които тепърва ще си трупат биографията, но на гърба на българския народ. Според мен ИТН се движат нарочно към нови избори, за да се отърват от тази тегоба да управляват държавата", допълни тя.