Регионалната политика е насочена към регионите и градовете в ЕС,

Регионалната политика е насочена към регионите и градовете в ЕС, ...

......... е един от приоритетите на Съюза, затова съм сигурен, че и всички кметове на общини, и представителите на бизнеса посрещнахте със задоволство новината, че в следващия програмен период 2021-2027 година България може да разполага с ресурс от 18 млрд. лева, което е рекорден за страната ни бюджет, категоричен бе Нанков.


Апелативният специализиран съд гледа мярката на Димитър Желязков, по известен

Апелативният специализиран съд гледа мярката на Димитър Желязков, по известен ...

......... „Бях в Турция и там се грижеха по-добре за мен“, заяви той и си вдигна блузата и показа белезите от операции. Желязков поиска да му бъде изменена мярката на „домашен арест“ Прокуратурата обаче поиска да бъде потвърдено решение на Специализирания наказателен съд и Митьо Очите да остане в ареста.  


В хода на проведените на 18 февруари полицейски действия са

В хода на проведените на 18 февруари полицейски действия са ...

......... часовници, както и други вещи и предмети, които имат отношение към престъпната му дейност. Чужденецът е предаден на Дирекция „Миграция“ и предстои експулсирането му от страната, а на 36-годишния са повдигнати обвинения и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.


Средната брутна работна заплата в област Добрич нараства до 863

Средната брутна работна заплата в област Добрич нараства до 863 ...

......... 500 души или със 7.2 на сто спрямо предходното тримесечие. В обществения сектор намалението е с 1.6 на сто - до 10 200 души, а в частния - с 9.2 на сто, до 27 200 души. На годишна база наетите бележат ръст с 1.1 на сто, посочват от статистическото бюро.


Близо два часа е са били необходими на спасителен екип, за

Близо два часа е са били необходими на спасителен екип, за ...

......... служители на РУ-Мадан и служители на пожарната в Баните. Около 21.30 часа, след съдействието на органите на МВР, автомобилът е бил издърпан от заснежения път. При инцидента няма пострадали. В последствие станало ясно, че двамата младежи били заблудени от пътна табела, която оказвала посока към Пловдив, но по не поддържан път.


България се нуждае от 100% грамотно население. Това заяви заместник

България се нуждае от 100% грамотно население. Това заяви заместник ...

......... област и зам.-областен управител на София област Галя Георгиева, народният представител от ГЕРБ – София област Валентин Милушев, началника на РУО София – регион Росица Иванова, както и директори, учители и хора, свързани с образованието от общините Долна баня, Ихтиман, Костенец и Самоков, които имаха възможност да зададат своите въпроси.В Плевен бе даден старт на екологичната благотворителна инициатива "Капачки

В Плевен бе даден старт на екологичната благотворителна инициатива "Капачки ...

......... с лични средства е финансирал изработването на съоръженията, и кметът Георг Спартански. Администрацията ще организира периодичното предаване на събраното количество капачки и ще отчита получените суми. Средствата ще бъдат предназначени за купуване на кувьози за недоносени новородени за неонатологията в града или за друга необходима медицинска техника, уточняват от общината.


На 22.02.2019 г. /петък/ от 17.30 часа в заседателната зала

На 22.02.2019 г. /петък/ от 17.30 часа в заседателната зала ...

......... ще бъдат дискутирани националните и местните политики в сферата на образованието. На вниманието на обществеността ще бъде представено развитието на образователната инфраструктура в различните населени места и как европейската солидарност е допринесла за това. Форумът е отворен за всички представители на образователните институции, социални партньори, неправителствени организации, бизнеса и граждани.


Заместник-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от

Заместник-министър Милко Бернер откри семинар за управление на риска от ...

......... на България с Япония в рамките на японската Инициатива за сътрудничество със Западните Балкани. Тази година България и Япония ще отбележат три важни годишнини в двустранните отношения: 80 години от установяването на дипломатическите отношения, 60 години от тяхното възстановяване и 110 години от началото на официалните контакти между двете държави.


За значително увеличение на заплатите, бонус за всеки пропътуван километър

За значително увеличение на заплатите, бонус за всеки пропътуван километър ...

......... Тези искания са основата на стратегия за справяне с проблемите, по която ще работят синдикалистите, става ясно от писмото им. Междувременно от Съюза на транспортните синдикати към КНСБ обявиха, че утре ще предложат конкретни мерки за решаване на проблема с недостига на шофьори в градския транспорт и с извънредния труд.


Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков ще посети на

Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков ще посети на ...

......... във фолклорния празник „Греяна ракия и зелева чорба от старовремска софра”. Той ще се проведе пред читалището в центъра на село Бабово /Община Сливо поле/. Визитата ще завърши в ранния следобед, когато Андрей Новаков и Пламен Нунев ще имат среща с представители на Младежи ГЕРБ от община Две могили.  Над 15 000 души са били подкрепени по 124 проекта,

Над 15 000 души са били подкрепени по 124 проекта, ...

......... които не могат да бъдат подкрепени по друг начин, се посочва в съобщението. Фондът предоставя гъвкави възможности за финансиране на иновативни подходи и програми в областта на социалните услуги и социалното подпомагане. Фонд "Социална закрила" подпомага лица и семейства в затруднено положение, когато са изчерпани всички други нормативно определени възможности.


По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора  е

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора  е ...

......... без съвкупление. Агресивното му поведени ескалирало и в началото на месец септември 2018 г., когато А.А. отправил закана с убийство към пострадалата, която сигнализирала роднините си и органите на полицията. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.


Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника

Надяваме се ГЕРБ да се вслушат и да променим правилника ...

......... работа без причини, да не се получават никакви пари. Тогава БСП не го прие това и се стигна до този вариант - 1/3. Това от тогава стои, но беше по наше настояване. Сега със същото настояване ГЕРБ са основната политическа сила. Надяваме се те да се вслушат'', допълни още Сидеров.


Жалба срещу рейнджър за упражняване на психически тормоз е подала

Жалба срещу рейнджър за упражняване на психически тормоз е подала ...

......... с борчлийката. Разследващите ще установяват дали в конкретния случай влизането на двамата в апартамента е нарушаване на неприкосновеността на частната собственост. Проверката на имуществото на рейнджъра показала, че за период от година на негово име са били регистрирани 27 коли, предназначени за продажба. За търговските сделки са били уведомени данъчните.


По повод на твърденията на някои черногледци, в т.ч. и

По повод на твърденията на някои черногледци, в т.ч. и ...

......... да бъдат наредени имената, ако изборите не са свободни. Не винаги се избират най-добрите, но такава е волята на мнозинството. Далеч сме от идеалите мотивирали Апостола, но те ни водят. Пътеката ни не е права, често криви, но хубавите работи така се случват - с работа, постижения, недоволства, критики, коригиране...Анкетното проучване на ПП АБВ, чиято цел е да определи

Анкетното проучване на ПП АБВ, чиято цел е да определи ...

......... и по отношение на въвеждането на еднократна финансова помощ в размер на 30 000 лева за трето дете, нова данъчна политика с 5% ДДС за стоки от първа необходимост, въвеждане на необлагаем минимум до нивото на минималната работна заплата и промяна на държавното устройство и установяване на президентска република.  


Една от основните задачи пред Министерството на образованието и науката

Една от основните задачи пред Министерството на образованието и науката ...

......... предмета ще могат да преминават стажове в IT форми, за да придобиват повече знания и по-голяма квалификация. На срещата народният представител Галя Захариева е посочила, че правителството иска преподавателите да са мотивирани и да работят в добра среда. "Има последователност в грижата и политиките, насочени към учителите", е казала Захариева.


Съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в

Съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в ...

......... внимавам, защото братът на жената от приемното семейство е „голям човек”, разказа още Славова. Тя допълни, че има съмнения в поведението и на второто дете, но в момента се води разследване и не може да бъде дадена повече информация. Според нея се упражнява слаб контрол върху приемната грижа у нас.


Съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в

Съмнения за сексуално насилие над дете от приемно семейство в ...

......... дете по дело за разсиновяване в Добрич. Причините осиновителката да се откаже от детето за нея са шокиращи – по думите й имало утвърдена хомосексуалност. Съдебно-психиатричната експертиза е подписана от психолог и психиатър. Според тях следите водят до приемното семейство в Ямбол, където детето е живяло преди да бъде осиновено.


Задържани са двама мъже, обявени за общодържавно издирване. Това съобщиха

Задържани са двама мъже, обявени за общодържавно издирване. Това съобщиха ...

......... се оказал обявен за издирване с мярка „принудително довеждане“ като обвиняем по досъдебно производство на РУ - Трявна. Около 11.00 часа вчера полицейски инспектор проверил 58-годишен мъж в Кърджали и при справка се изяснило, че мъжът е с мярка „принудително довеждане“ като обвиняем по досъдебно производство на РУ - Димитровград. 


Пловдивският апелативен съд за втори път отказа условно предсрочно освобождаване

Пловдивският апелативен съд за втори път отказа условно предсрочно освобождаване ...

......... което е шест години лишаване от свобода. Той е признат за виновен за това, че на 2 юни 2014 г. при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора. Определението на Апелативния съд е окончателно.


Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов

Председателят на ПГ ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ...

......... на нови работни места. Цветанов и Валерс обсъдиха и планираните съвместни проекти между Сдружение ГЕРБ и фондацията за 2019-та година. Цветан Цветанов отбеляза, че двете организации работят изключително добре, включително и с Центъра за европейски изследвания "Вилфрид Мартенс" като вече има установени формати, които биват организирани традиционно всяка година.  


Строителни машини премахват асфалта, полаган на снега във велинградския квартал

Строителни машини премахват асфалта, полаган на снега във велинградския квартал ...

......... обекта в срок и качествено по стандартите, заложени в проекта. Припомняме, че след разразилата се полемика по темата в края на миналата година директорът на фирмата-изпълнител инж. Юлиян Инджов заяви, че дава гаранция за асфалта не 8, а 15 години и че рискът и отговорността ще се за сметка на дружеството.


За седмица в Кюстендилско за неправилно пресичане са глобени 32-ма

За седмица в Кюстендилско за неправилно пресичане са глобени 32-ма ...

......... съобщиха от полицията в Кюстендил.  Специализираната полицейска операция с акцент върху нарушенията, извършвани от пешеходци, се е състояла от 4 до 15 февруари на територията на Кюстендилска област. Проверките са направени в райони с интензивно пешеходно движение и на места, където се наблюдава неправилно и рисковано пресичане на уличните платна.


Ще търсим нови интерактивни методи за обучение на децата чрез

Ще търсим нови интерактивни методи за обучение на децата чрез ...

......... има само един сигнал срещу тази опция. Образователният министър коментира и нарастващия брой на заболелите от морбили в столичния квартал „Христо Ботев“.--> „Притеснително е нарастването на случаите на заболелите. Лекарите следят ситуацията, но в момента не мога да кажа, че имаме предпоставка за преустановяване на учебния процес“, каза още той.


Подготвя се нов стандарт за физическата среда в училищата и

Подготвя се нов стандарт за физическата среда в училищата и ...

......... клас ще има преподаване на дигитална креативност“, заяви той. Министърът се ангажира и с изграждането на на облак с безплатно съдържание, което ще създават и учителите срещу заплащане. Основният актьор в класната стая и образованието обаче остава учителят. Преподавателите ще бъдат стимулирани и не само с високи възнаграждения, каза Вълчев.


Цветан Цанински е председател на Съюза на репресираните в Шумен,

Цветан Цанински е председател на Съюза на репресираните в Шумен, ...

......... са истински русофили, а съветофили и путинофили, тоест безродници. За руския човек аз съм русофил, но за болшевишките негодници мога да бъда единствено ултра русофоб. И все пак вярвам и усещам, че въпреки всичките залитания, дълбоко в душата си българинът не вярва на БКП-БСП и няма да им даде властта.


Пловдивският апелативен съд за втори път отказа условно предсрочно освобождаване

Пловдивският апелативен съд за втори път отказа условно предсрочно освобождаване ...

......... което е шест години лишаване от свобода. Той е признат за виновен за това, че на 2 юни 2014 г. при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 4-годишния Паоло на пешеходна зона в Стара Загора. Определението на Апелативния съд е окончателно.


Незаконно сметище на магистрала „Хемус

Незаконно сметище на магистрала „Хемус" край Жерково. На нерегламентирана отбивка ...

......... от Агенция „Пътна инфраструктура”.За разчистване на такива места АПИ харчи десетки хиляди левове от бюджета си.На проблемното място няколко пъти са поставяни кошчета, но те бивали откраднати в много кратки срокове, каза инж. Иван Василев пред Нова.Дори в краткото време, за което контейнерите се запазвали на отбивката, те не се използвали по предназначение.


ФНИБ АДСИЦ oчаква  въвеждането в експлоатация на сградата в "София

ФНИБ АДСИЦ oчаква  въвеждането в експлоатация на сградата в "София ...

......... изисляване на разпределението на печалбата по чл. 10 от ЗДСИЦ на приходите от т.нар. "заспали" имоти, придобити преди този обратен сплит, не се отразява счетоводно. Материалът е с аналитичен характер и не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа. Авторът притежава акции в капитала на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ.


„Ще ви разкажа какво ми се случи днес. Ще ви

„Ще ви разкажа какво ми се случи днес. Ще ви ...

......... да се живее. Среща ще има заради тежкия живот на българите, живеещи в малките населени места. Ще намерим и решение на проблемите им. Но решението е ще се противопоставим ли на този режим на управление със заплахи, държане в подчинение и всяване на страх е ваше“, написа Нинова във Фейсбук.


На 20.02.2019г., в РУ-Козлодуй е получен сигнал за извършена домова

На 20.02.2019г., в РУ-Козлодуй е получен сигнал за извършена домова ...

......... от 23.00ч. на 19.02.2019г. до 07.45ч. на 20.02.2019г., неизвестно лице е проникнало в частен дом в село Бутан и извършило кражба на 4 мобилни телефона. След оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ Козлодуй е установено, че кражбата е извършена от 15-годишен жител на същото село. Телефоните са намерени и иззети.


Специално формираните пакети за предстоящата Световна купа по ски алпийски

Специално формираните пакети за предстоящата Световна купа по ски алпийски ...

......... език. Не в последния момент да се казва понеже е уикендът със Световната купа 20% отгоре или нещо подобно. Абсолютно невъзможно е това да бъде законосъобразно”, подчерта председателят на КЗП. Той добави, че екипите на контролния орган са на терен и в готовност да реагират при всяка нередност на пазара.


Като част от Стъпка 3 на общинската инициатива Визия за

Като част от Стъпка 3 на общинската инициатива Визия за ...

......... концентрацията им е предимно в южните и югоизточните части като Бизнес парк София в Младост, протежението на бул. „Цариградско шосе“, югозападната част от бул. „Околовръстно шосе“ и централните градски части за сметка на западните, северозападните и северните територии. За разлика от тях, търговските сгради са по-равномерно разпределени в целия град.


Развитието на човечеството се дължи на общуването между хората, но

Развитието на човечеството се дължи на общуването между хората, но ...

......... имало, има и сега", коментира Мехмед. По думите му ромски език не се изучава, а в някои региони не се изучава и майчин турски език, или часовете са намалени. От ДПС поздравиха всички учители по майчин език. Оценяваме техния труд, родолюбие и хуманизъм да пазят и съхраняват езика, посочи Мехмед.


Всяка една промяна на Изборния кодекс се използва за ескалация

Всяка една промяна на Изборния кодекс се използва за ескалация ...

......... се случи като персонален състав на ЦИК“, допълни Кирилов. По думите му остават два месеца за подготовка за евроизборите. Той посочи, че ако съставът на ЦИК е нов би било трудно на членовете да се стиковат толкова бързо. Кирилов допълни, че по неофициална информация сегашният ЦИК е готов с хронограмата.


Земеделците в Пловдивския регион са в паника, тъй като заради

Земеделците в Пловдивския регион са в паника, тъй като заради ...

......... състояние на зимен покой. Фермерите няма защо да се тревожат", успокои шефът на Института по овощарство в Пловдив проф. Стефан Гандев. По думите му опасност за овошките има, ако са разцъфтели и живакът се срине повече от минус 15 градуса. Ябълките издържали и на минус 20 градуса, но прасковите загивали.


София. Специално формираните пакети за предстоящата Световна купа по ски

София. Специално формираните пакети за предстоящата Световна купа по ски ...

......... език. Не в последния момент да се казва понеже е уикендът със Световната купа 20% отгоре или нещо подобно. Абсолютно невъзможно е това да бъде законосъобразно”, подчерта председателят на КЗП. Той добави, че екипите на контролния орган са на терен и в готовност да реагират при всяка нередност на пазара.


Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с

Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с ...

......... Пловдив поставя на дневен ред няколко спешни въпроса. Защо община Пловдив е допуснала натрупването на такава огромна сума от длъжниците? Кои общински служители са проспали проблема или умишлено са си затваряли очите? "Воля" настоява кметът Тотев да каже каква е ролята на ВМРО в историята на проблема'', подчерта още Марешки.


Днес най-тежка е битката за връщането на социална Европа. Това

Днес най-тежка е битката за връщането на социална Европа. Това ...

......... за да бъдем ние днес свободни и равни на другите европейски народи. Твърдения, че сме получили даром свободата си, са поругаване на тяхната памет“, отбеляза вицепрезидентът. В тържеството участваха ученици от българското училище „Пейо Яворов“ към посолството на България в Белгия и от българската секция на Европейското училище в Брюксел.


Министър Младен Маринов проведе двустранна среща с министъра на бежанците

Министър Младен Маринов проведе двустранна среща с министъра на бежанците ...

......... управление на миграцията. Отбеляза важността на изпълнението на Съвместния път напред между Афганистан и ЕС и определи точка за контакт, която да подпомага сътрудничество с посолството в София при издаването на документи.  "България е готова за взаимодействие по всички въпроси от взаимен интерес за противодействие на престъпността", заяви министър Маринов. 


Незаконно сметище на магистрала „Хемус

Незаконно сметище на магистрала „Хемус" край Жерково. На нерегламентирана отбивка ...

......... разчистване на такива места АПИ харчи десетки хиляди левове от бюджета си.На проблемното място няколко пъти са поставяни кошчета, но те бивали откраднати в много кратки срокове, каза инж. Иван Василев пред . Дори в краткото време, за което контейнерите се запазвали на отбивката, те не се използвали по предназначение.


Правим проверка на помощното училище в търговищкото село Давидово, за

Правим проверка на помощното училище в търговищкото село Давидово, за ...

......... не е задължен да ги разходва за тази цел, но е задължен да опази това имущество. Правим проверка към момента, може би до една седмица ще имаме информация за случая. Имаме първоначални данни, че имуществото не е било добре стопанисвано, но директорът не е нарушил бюджетните разпоредби'', допълни образователният министър.


До 2020 година ще бъде завършена рехабилитацията  на пътя от Северозапада

До 2020 година ще бъде завършена рехабилитацията  на пътя от Северозапада ...

......... финансира от трансграничната програма "Румъния - България". Напредва и работата по модернизацията на пътя Видин - Ботевград. Изготвени са технически проекти за участъка от Видин до Монтана, а от Монтана до Враца - идеен проект. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител за участъка от Видин до Ружинци.


Полицаи откриха наркотици в жилищата на двама млади мъже в

Полицаи откриха наркотици в жилищата на двама млади мъже в ...

......... пред служителите, че това е марихуана. При извършено претърсване на другия адрес, са установени целофан навит на топче, съдържащ около 1 грам амфетамин, електронна везна и найлонов плик със зеленикава маса. По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Две могили. 22-годишният е задържан за 24 часа в полицията. Работата продължава.


Министрите Младен Маринов и Сюлейман Сойлу дадоха висока оценка на

Министрите Младен Маринов и Сюлейман Сойлу дадоха висока оценка на ...

......... отличното сътрудничество с турските власти в областта на охрана на границите и противодействието на трафика на наркотици. Двамата потвърдиха своята договореност за развитието на сътрудничеството между жандармериите и пътните полиции на двете страни и очертаха възможностите за взаимодействие в областта на киберсигурността и в други области от взаимен интерес.   


Временно е ограничено движението по пътя Русе – Бяла заради

Временно е ограничено движението по пътя Русе – Бяла заради ...

......... Временно е ограничено движението по пътя Русе – Бяла заради произшествие с изгорял тежкотоварен автомобил. Обходният маршрут е Бяла - Борово, уточняват от Агенция "Пътна инфраструктура". Те напомнят на шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки указанията на "Пътна полиция".


Като предпазна мярка

Като предпазна мярка "Кауфланд" изтегля продукта Baby Roll-Rassel - дрънкалка ...

......... От съображения за сигурност и за да защити потребителите, "Кауфланд" реагира незабавно и изтегли продукта от продажба. Клиентите могат да върнат закупения продукт във всички магазини. Сумата за покупка ще бъде възстановена дори без представяне на касов бон. Клиентите могат да се свържат безплатно с веригата на тел 0800 12 220.


Два акта за незаконно добити дърва за огрев са съставили

Два акта за незаконно добити дърва за огрев са съставили ...

......... който е открита каруцата, е познат на служителите на ДГС-Преслав. Той е един от системните нарушители в района, който добива незаконно дърва за огрев за лично ползване. От стопанството отново призовават гражданите да подават сигнали на телефон 112, ако установят посегателства в горските територии, кражба на дърва и бракониерски лов. 


33-годишен мъж от Свищов е пострадал при катастрофа в града,

33-годишен мъж от Свищов е пострадал при катастрофа в града, ...

......... лекия автомобил. Той е откаран за лечение в плевенска болница с фрактура и порезни рани в областта на бедрото и комоцио, без опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано дъсдебно производство.


Шофьори изхвърлят купища отпадъци в района на магистрала "Хемус" край

Шофьори изхвърлят купища отпадъци в района на магистрала "Хемус" край ...

......... такива места АПИ харчи десетки хиляди левове от бюджета си. На проблемното място няколко пъти са поставяни кошчета, но те бивали откраднати в много кратки срокове, каза пред Нова тв инж. Иван Василев. Дори в краткото време, за което контейнерите се запазвали на отбивката, те не се използвали по предназначение.


13-годишно момиче е блъснато от лек автомобил на пешеходната пътека

13-годишно момиче е блъснато от лек автомобил на пешеходната пътека ...

......... автомобил на пешеходната пътека в града. Това съобщиха от ОДМВР - Благоевград. Инцидентът е станал около 07.50 часа на 20 февруари, като детето е пресичало на пешеходната пътека. Пострадалото момиче е с охлузвания на лявата ръка и дясното бедро. Пробата на водача на автомобила за употреба на алкохол е отрицателна.


Над 100 места в София останаха без ток. Причината за аварията

Над 100 места в София останаха без ток. Причината за аварията ...

......... бТВ. По данни на ЧЕЗ вследствие на пожара в кабелната шахта се е наложило да бъдат изключени два от трансформаторите в подстанцията "Хаджи Димитър", така че пожарникарите да си свършат работата. Обстоятелствата около възникването на пожара се изясняват. От електроразпределителното дружество информират, че захранването е възстановено и се подава поетапно.


61-годишен мъж е пострадал след битов скандал в село Селище,

61-годишен мъж е пострадал след битов скандал в село Селище, ...

......... скандал в село Селище, прераснал в побой. Мъжът е настанен за лечение в УМБАЛСМ „Пирогов“. Това съобщиха от ОДМВР - Благоевград. Пострадалият е без опасност за живота. Скандалът е възникнал около 18.30 часа на 20 февруари. Задържан е 38-годишен мъж, който е нанесъл побой на пострадалия. Работата по случая продължава.


Дърво е паднало върху 16-годишен младеж при извършване на сеч

Дърво е паднало върху 16-годишен младеж при извършване на сеч ...

......... паднало дърво. На детето е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма. Пострадалият е транспортиран до МБАЛ в Смолян. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при областната дирекция на МВР и РУ в Смолян. Извършен е оглед и е образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


Парламентът прие процедурни правила за избор на нова ЦИК. „За“

Парламентът прие процедурни правила за избор на нова ЦИК. „За“ ...

......... присъстващите народни представители, избран е кандидатът, получил най-много гласове „за“.Когато това не се случи е провежда повторно гласуване, в което участват двамата кандидати, получили най-много гласове „за“. Ако и при повторното гласуване никой от кандидатите не получи необходимите гласове, Народното събрание приема решение за откриване на нова процедура за избор.


36-годишен моторист е пострадал при катастрофа на кръстовището на ул.

36-годишен моторист е пострадал при катастрофа на кръстовището на ул. ...

......... движение при ляв завой не пропуска движението и е блъснат от мотоциклет „Сузуки“, който се движи направо. Вследствие на инцидента мотоциклетистът (на 36 г.) е получил фрактури на десен крак, прегледан е и настанен за лечение в МБАЛ „Св. Анна“, без опасност за живота. По случая има образувано досъдебно производство.


На 20 февруари 2019 година в 11.00 часа в село

На 20 февруари 2019 година в 11.00 часа в село ...

......... Митрополия е установено, че 28-годишен и 50-годишен местни жители са натоварили в конска каруца 1 куб.м.ясенови дърва - не маркирани с контролна горска марка и без позволително за превоз. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.235, ал.2 от НК. Уведомен е дежурен прокурор на РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.


За телесна повреда на полицай е задържан 27-годишен хасковлия. Снощи,

За телесна повреда на полицай е задържан 27-годишен хасковлия. Снощи, ...

......... При воденето му към патрулния автомобил, мъжът буйствал и ударил с глава по главата младшия инспектор, а по-късно към сградата на управлението – отново му посегнал с крак по главата. Теста с дрегер отчел наличие на 2.42 промила алкохол. Мярката му на задържане е до 24 часа по образуваното бързо производство.


Дърво е паднало върху 16-годишен младеж при извършване на сеч

Дърво е паднало върху 16-годишен младеж при извършване на сеч ...

......... е паднало дърво. На детето е причинена средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма. Пострадалият е транспортиран до МБАЛ - Смолян. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при ОДМВР - Смолян и РУ - Смолян. Извършен е оглед и е образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.


На 20 февруари 2019 година в 19:15 часа във Второ

На 20 февруари 2019 година в 19:15 часа във Второ ...

......... потърсена на домашен телефон. Непознат се представил за полицейски служител. За да съдейства в акция по задържането на измамници и следвайки указанията на обаждащия, жената изхвърлила през терасата на апартамента си на бул. "Данаил Попов" 400 лева. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. По случая е образувано досъдебно производство.


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на ...

......... от ул. „Казаните“ до ул. „Кимчовец“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Еловица“ ъгъла с ул. „Кимчовец“. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.


До 2020 година ще бъде завършена рехабилитацията на пътя от

До 2020 година ще бъде завършена рехабилитацията на пътя от ...

......... финансира от трансграничната програма "Румъния - България". Напредва и работата по модернизацията на пътя Видин - Ботевград. Изготвени са технически проекти за участъка от Видин до Монтана, а от Монтана до Враца - идеен проект. Предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител за участъка от Видин до Ружинци.


Нова трактовка за това защо ГЕРБ гласува премахване на преференцията

Нова трактовка за това защо ГЕРБ гласува премахване на преференцията ...

......... - да уважаваш мнението на опозицията. Проведох среща и с Обединените патриоти, но ВМРО бяха против отпадането на преференциите.”, обясни още Цветан Цветанов. По думите му това е била причината да подкрепят исканията на ДПС за преференциите, те да се регистрират и да минат и другите промени в Изборния кодекс.


Инструментът SELFIE е въведен в образователните програми на 900 училища

Инструментът SELFIE е въведен в образователните програми на 900 училища ...

......... да бъде премахнат инструментът от програмите на тези училища, той отговори: „Не можем да го махнем, дори не е преведен от нас. Ако има обществено напрежение би се поставило на обсъждане, а аз не съм усетил - не сме получавали никакви сигнали от тези 900 училища, в които е въведен“.


Полицията издирва 51-годишен мъж за побой и грабеж жена. Това

Полицията издирва 51-годишен мъж за побой и грабеж жена. Това ...

......... на жилищен блок в града неизвестно лице е нанесло удари на 56-годишна жена и откраднало от нея мобилен телефон. След проведени бързи издирвателни мероприятия полицейските служители са установили, че деянието е извършено от 51-годишен мъж от град Враца, който се укрива. Лицето е обявено за издирване. Образувано е досъдебно производство.


Мъж на 27-годишна възраст е задържан за причиняване на телесна

Мъж на 27-годишна възраст е задържан за причиняване на телесна ...

......... При воденето му към патрулния автомобил, мъжът буйствал и ударил с глава по главата младшия инспектор, а по-късно към сградата на управлението отново му посегнал с крак по главата. Тестът с дрегер отчел наличие на 2,42 промила алкохол. Мярката му на задържане е до 24 часа по образуваното бързо производство.


Внезапно почина бизнесменът Пламен Минчев, създател на марката на соковете

Внезапно почина бизнесменът Пламен Минчев, създател на марката на соковете ...

......... - в предаването Всяка неделя. Самият той преди време в едно интервю казва: "Винаги съм обичал журналистиката, но в един момент реших да погледна какво имам в джобовете си". Допълва обаче, че журналистите имат изключително важна роля в обществото и стига до стъпалото на един от най-богатите хора в България.


Автобус с 35 пътници излязъл извън пътя и пропаднал в

Автобус с 35 пътници излязъл извън пътя и пропаднал в ...

......... за инцидента е получен към 8 часа. Шофьорът на автобуса е на 35 години, няма данни за употреба на алкохол. Микробусът управлявал 36-годишен мъж с изтекло свидетелство за правоуправление. Резултатът от теста му с дрегер е отрицателен, предстои да бъде изпробван и за употреба на наркотици в сектор "Пътна полиция".