Относно проблема с Търговския регистър трябва да се търси отговорност

Относно проблема с Търговския регистър трябва да се търси отговорност ...

......... средства. На всички е ясно, че не можем да спрем дивите свине от Север. Решението е друго, но от БАБХ пак не са направили нищо. Трябва да има превенция. Трябва да се разяснява на стопаните за чумата. Нищо такова не е направено до вчера от агенцията", казаха още от АБВ.


"Ролс Ройс" беше закопчан на жълтите павета в центъра на

"Ролс Ройс" беше закопчан на жълтите павета в центъра на ...

......... шофьорската врата е сложена бележка за неплатено паркиране в "Синя зона". Глобата за наказателната скоба на колата е 30 лева. У нас се случва рядко да се слагат скоби на скъпи автомобили. Преди три години червено "Бентли" беше закопчано със скоба заради неправилно паркиране пред ресторант в Бургас.    


Мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околната среда не установи

Мобилната лаборатория на Изпълнителната агенция по околната среда не установи ...

......... Донка Караджова – експерт към Изпълнителната агенция по околната среда – Пловдив: „По показателите, които се измерват в мобилна автоматична станция, няма превишени нива“, каза тя. Проверката ще продължи и в следващите 24 часа, но на друга локация. Междувременно от Столичната община ще обхождат района в опит да локализират източника.


62-годишна жена е блъсната от лек автомобил на пешеходна пътека

62-годишна жена е блъсната от лек автомобил на пешеходна пътека ...

......... е причинена средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на фибула на подбедрицата. След оказана медицинска помощ пострадалата е освободена за домашно лечение. Водачът на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.


Лекари от болница „Света Анна” участваха в спасителна мисия за

Лекари от болница „Света Анна” участваха в спасителна мисия за ...

......... пада в басейн, където получава травмата.Първа помощ му е указана в болница „Света Анна”, но родителите му настояват да бъде транспортирано до Кишинев, за да продължи лечението.Доктор Желяпов за първи път работи във въздуха. А доктор Велчев за 23-годишния си опит е участвал в десетки спасителни мисии.Вижте повече във видеото:


Столичната община проверява сигнали за влошаване на качеството на атмосферния

Столичната община проверява сигнали за влошаване на качеството на атмосферния ...

......... заяви пред камерата на бТВ Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция", СО. По думите му мобилни лаборатории и към момента следят за качеството на атмосферния въздух. Той заяви, че за случая са сезирани РИОСВ, РЗИ, СДВР и Столичната пожарна, а съвместни екипи извършват обходи за установяване на източника.МВР дава гратисен период от няколко дни и няма да

МВР дава гратисен период от няколко дни и няма да ...

......... МВР дава гратисен период от няколко дни и няма да глобяват шофьорите, които имат застраховка "Гражданска отговорност" към „Олимпик” и тя вече не е в сила. Шофьорите ще получават само предупреждение да сключат нова застраховка. Докога ще продължи гратисният период от МВР не уточниха.


Несъобразената скорост е причина номер 1 за тежките пътни инциденти

Несъобразената скорост е причина номер 1 за тежките пътни инциденти ...

......... Несъобразената скорост е причина номер 1 за тежките пътни инциденти в България. Над 3000 души са били санкционирани само за последните 24 часа. От тях повече от половината са карали с несъобразена скорост.Отнети са и 72 книжки на шофьори, които не са си платили задълженията към МВР след нарушения.


Има сближаване на позициите по Закона за хората с увреждания.

Има сближаване на позициите по Закона за хората с увреждания. ...

......... както настояват майките и Мая Манолова. Направена е и връзка със Закона за социалните услуги, по който също се работи. Запазва се и финансовата подкрепа за хората с увреждания, като тя ще е обвързана с линията на бедността. Запазването на финансовата подкрепа е нещо, за което настояваха национално представителните организации.


КАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили „Гражданска отговорност“ с

КАТ дава гратисен период на шофьорите, сключили „Гражданска отговорност“ с ...

......... са нарушителите в столицата, където са заловени 3212 души. Следва Велико Търново  с 2171 шофьори и Благоевград, където са санкционирани 1831 водачи. „Там имаме наистина засилен контрол с всички автоматизирани средства“, обясни Рапчев. Над 3000 нарушения са заловени само за ден, а 82 водачи са останали без свидетелства за управление.


Борисов: Над 200 училища в страната се ремонтират основноНад 200

Борисов: Над 200 училища в страната се ремонтират основноНад 200 ...

......... смисъл да се прави пак“. Борисов обърна внимание на ситуацията в съседни на България страни. „Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим“, каза в заключение той. /БГНЕСВ София, Велико Търново и Благоевград масово карат с превишена

В София, Велико Търново и Благоевград масово карат с превишена ...

......... са книжките на шофьорите, които са взети заради неплатени глоби.   Шофьорите, които имат сключена Гражданска отговорност в "Олимпик" ще имат гратисен период и няма да бъдат глобявани в близките дни, каза Рапчев, но не конкретизира колко дълго ще продължи това.   Масовите проверки продължават до края на следващия месец.


Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно

Над 200 училища в цялата страна се ремонтират основно. Едновременно ...

......... смисъл да се прави пак“.  Борисов обърна внимание на ситуацията в съседни на България страни. „Ако имаме глави на раменете си, като политическа класа, като институции, трябва да сме много единни и да използваме това време България да изпревари всички в региона. Това и правим“, каза в заключение министър-председателят.  


Часове по електронно управление и медийна грамотност въвежда Министерството на

Часове по електронно управление и медийна грамотност въвежда Министерството на ...

......... на родината; 5. безопасността на движението по пътищата; 6. защитата на населението при бедствия и аварии и оказване на първа помощ; 7. превенция на насилието, справяне с гнева и агресията и мирно решаване на конфликти; 8. превенция на тероризма и поведение при терористична заплаха; 9. превенция и противодействие на корупцията.


Виадуктът „Бебреш” на АМ „Хемус” е с 20 м по-висок

Виадуктът „Бебреш” на АМ „Хемус” е с 20 м по-висок ...

......... състояние на виадукт по пътя Шофьорите се оплакват от лошите условия на движение и задръстванията Виадуктите на „Хемус” са изчислени и изпълнени за в пъти по-големи натоварвания от необходимото и според специалистите бетон и желязо не са били пестени.В момента ремонт тече и на втория най-висок виадукт на АМ „Хемус.”


Технически университет - София е изпълнил 93% от държавната поръчка

Технически университет - София е изпълнил 93% от държавната поръчка ...

......... образование - оригинал и ксерокс-копие. Документи на кандидат-студентите, които ще се дипломират през месеците август-септември се приемат със служебна бележка (академична справка) от училището с оценките от дипломата. За справки и информация: Технически Университет – София, Учебен отдел, блок 2, ет. 3, всеки работен ден от 8:30 до 17:00 ч.Водолаз е пострадал при спасителната операция снощи след падането двете деца

Водолаз е пострадал при спасителната операция снощи след падането двете деца ...

......... влезли в морето от страната на тетраподите около 18:00 часа при вълнение 3-4 бала на прибоя. Излезли са от водата едва при здрачаване, след като загубили контрол помежду си по време на осигуряването на робата им под водата. Водолазът Димитров е бил блъснат от вълна в тетраподите и е пострадал леко.


Григор Димитров има хиляди последователи в социалните мрежи и най-вероятно

Григор Димитров има хиляди последователи в социалните мрежи и най-вероятно ...

......... да се надяваме, че Ромео ще постигне доста на корта в близките години. Григор пък ще има повод за гордост, че е участвал в подготовката на бъдещата звезда. Бекъм е звездният партньор на Григор на корта (ВИДЕО) Българският тенисист даде няколко урока на сина на Дейвид и Виктория - Ромео


На магистрала "Хемус" между тунелите Витиня и Ечемишка всички съоръжения

На магистрала "Хемус" между тунелите Витиня и Ечемишка всички съоръжения ...

......... отремонтирахме 7 мостови съоръжения по „Хемус“ и по „Тракия“, в момента 5 планово извършваме, но нямаме осигурено финансиране", каза министър Нанков и се оплака, че шофьорите, когато минават по мостови съоръжения, критикували властта, че нищо не прави за мостовете, а не виждали работниците, които работели долу, в основните на колоните.


За година и два-три месеца ще се справим с този

За година и два-три месеца ще се справим с този ...

......... на 85 километровото трасе от разклона Ловеч-Плевен до разклона за пътя Русе-Велико Търново, за да може да бъде реализирано през 2021 г., съобщи през май министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Тогава той прогнозира, че около 160 км от магистралата ще бъдат завършени до края на 2021 г.


37-годишен мъж без книжка е задържан за предлагане на подкуп

37-годишен мъж без книжка е задържан за предлагане на подкуп ...

......... извършване на оглед и образуване на досъдебно производство. Виждайки това, шофьорът решил да осуети полицейските действия. За целта той извадил банкнота с номинал от 20 евро и я подхвърлил в служебния автомобил на полицаите. А.М е задържан незабавно за срок от 24 часа, а срещу него се води бързо производство.


Шест щъркела са спасени от РИОСВ-Велико Търново от началото на

Шест щъркела са спасени от РИОСВ-Велико Търново от началото на ...

......... Велковци, община Габрово е бил със счупено крило, от село Алеково, Свищовско - с липсващи пръсти на единия крак, а от Джулюница, община Лясковец - със стара травма на едното крило, но в добро общо състояние. Щъркелите са изпратени в Спасителния център в Стара Загора за лечение и последващи грижи.


Не съм съгласен, че е имало дрифт при тежкия инцидент

Не съм съгласен, че е имало дрифт при тежкия инцидент ...

......... колата, качва се на тротоара и блъска стоящите там трима младежи. Двама от тях - 17-годишно момче и 15 – годишно момиче, са настанени в болнично заведение с опасност за живота. С техническо средство водачът на автомобила е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни.


Парите на пострадалите от пътнотранспортни произшествия, предизвикани от клиенти на

Парите на пострадалите от пътнотранспортни произшествия, предизвикани от клиенти на ...

......... разсрочени вноски. Малко са тези, които са платени еднократно.  „Застрахователният пазар в България е абсолютно стабилен”, заяви още Кунова. „Всички останали застрахователни компании са регистрирани в страната и имат съвсем отговорно поведение”. Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.


В разгара на летния сезон, на Централната жп гара в

В разгара на летния сезон, на Централната жп гара в ...

......... неслучайно сме я оставили на последно място. Амбицията е вбъдеще всички гари в реално време да могат да следят издаването на билети в цялата страна. Следващото предизвикателство по план е да се внедри системата и сред кондукторите чрез специални таблети. А до тогава ни остава да се заредим с търпение.


Готвят протест пред Столична община с искане за незабавен строеж

Готвят протест пред Столична община с искане за незабавен строеж ...

......... допълнителен помощник-възпитател за всяка група, която надхвърля числеността на децата, заложена в наредбата. „Последната точка от нашите искания, която обаче не е на последно място, е отстраняване от работа на директора на Дирекция „Образование“ Мария Минчева и на Ирена Николова – главен експерт в Дирекцията“, обяви още Васил Николов. /БГНЕС


Над 110 от общо 133 километровото съоръжение за превенция срещу

Над 110 от общо 133 километровото съоръжение за превенция срещу ...

......... от 6-те предприятия и техните поделения и близо 95 000 – от регионалните дирекции по горите на ИАГ. Общият брой установени нарушения са над 6000, подчерта заместник-министър Добрев, като са задържани над 8000 кубически метра дървесина, 200 МПС, 400 каруци, 200 моторни триона и други инструменти за добив на дървесина.


Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу бившата съдийка

Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу бившата съдийка ...

......... Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу бившата съдийка от СГС Румяна Ченалова на 17 август. Това съобщиха от пресцентъра на Специализирания наказателен съд. Разпоредителното заседание ще се проведе от 10.00 часа на 17 август от VІІ състав.


Да отпадане изискването при кандидатстване за прием в V или

Да отпадане изискването при кандидатстване за прием в V или ...

......... като детски лагери, екскурзионно летуване, походи, училища сред природата, ски ваканции и други екскурзии. Те ще могат да се организират от училището по време на ваканциите и почивните дни, а през учебно време - за не повече от 3 учебни дни, за да не се отразява на качеството на обучението.


Водолази на Военноморските сили откриха телата на двете удавени момчета

Водолази на Военноморските сили откриха телата на двете удавени момчета ...

......... 17,40 часа висока вълна е съборила и двете момчета в морето, а другите деца са останали на вълнолома. Според друга информация на вълнолома е имало общо шест деца. Междувременно Варненската районна прокуратура образува досъдебно производство за установяване причините и обстоятелствата, при които е настъпил инцидентът и е последвала смъртта на момчетата.


Един от водолазите на Районната дирекция по пожарна безопасност и

Един от водолазите на Районната дирекция по пожарна безопасност и ...

......... на Апелативната прокуратура в града. С риск за живота си Любомир Димитров влязъл в морето заедно с колегата си Красимир Костов около 18 часа снощи при вълнение на прибоя 3-4 бала. Двамата излезли от водата след здрачаване, а Димитров е бил блъснат от вълна в тетраподите и е пострадал леко.


Хулен Лопетеги - човекът, от който целият футболен свят очакваше

Хулен Лопетеги - човекът, от който целият футболен свят очакваше ...

......... 70 години!За последно този антирекорд записва Майкъл Киплинг през 1948 година! Тогава "белите" губят от "Селта" с 1:4!И като цяло, загуба в дебюта е рядкост с марка "Реал". Бернд Шустер преди 11 години също не успя да победи във финала за Суперкупата на Испания, допускайки поражение с 0:1 от "Севиля".


Два ТИР-а се удариха на Е-79. Катастрофата между два товарни

Два ТИР-а се удариха на Е-79. Катастрофата между два товарни ...

......... Превозното средство било ударено в задната лява част с предна дясна част на друг товарен автомобил – „Скания“, с водач 60-годишен турски гражданин. Причинени били значителни материални щети по двата автомобила. Шофьорите са тествани за наличие на алкохол с дрегер, пробите им са отрицателни. По случая е образувано дъсодебно производство.


Един от водолазите, които в сряда издирваха изчезналите деца край

Един от водолазите, които в сряда издирваха изчезналите деца край ...

......... на прибоя. Излезли са от морето едва при здрачаване, след като губят контрол помежду си по време на осигуряването на робата им под водата. Водолазът Димитров е бил блъснат от вълна в тетраподите и е пострадал леко. Засега слуховете за намерено второ тяло не се потвърждават, заявяват още от прокуратурата.


Георги Попстоянов е младежът, който връхлетя с кола върху трима

Георги Попстоянов е младежът, който връхлетя с кола върху трима ...

......... след жестоката катастрофа. 15-годишно момиче от Тополница също е прието в реанимацията на петричката болница с тежка травма на крака. При инцидента е пострадало и 16 -годишно момиче от Първомай. Тя е прегледана в болницата в Сандански. Установено е, че има травма в корема. Освободена е за домашно лечение.  


Лекари от болница „Света Анна” участваха в спасителна мисия за

Лекари от болница „Света Анна” участваха в спасителна мисия за ...

......... в басейн, където получава травмата.Първа помощ му е указана в болница „Света Анна”, но родителите му настояват да бъде транспортирано до Кишинев, за да продължи лечението.Доктор Желяпов за първи път работи във въздуха. А доктор Велчев за 23-годишния си опит е участвал в десетки спасителни мисии. Вижте повече във видеото:


Борисов: АМ „Хемус“ между Буховци и Белокопитово ще готова за

Борисов: АМ „Хемус“ между Буховци и Белокопитово ще готова за ...

......... са извадили АМ „Хемус“ от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари. „Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци“, добави Борисов. /БГНЕС


"На АМ "Хемус" – между тунел Витиня и втория тунел, ...

......... година отремонтирахме 7 мостови съоръжения по „Хемус“ и по „Тракия“, в момента 5 планово извършваме, но нямаме осигурено финансиране", каза Нанков и се оплака, че шофьорите, когато минават по мостови съоръжения, критикували властта, че нищо не прави за мостовете, а не виждали работниците, които работели долу, в основните на колоните.


Синът на бившия икономическия полицай Пламен Попстоянов – Георги, е

Синът на бившия икономическия полицай Пламен Попстоянов – Георги, е ...

......... в реанимацията на петричката болница с откъснат крак. 15-годишно момиче от Тополница също е прието в реанимацията на петричката болница с тежка травма на крака. При инцидента е пострадало и 16 -годишно момиче от Първомай. Тя е прегледана в санданската болница с травма в корема. Освободена е за домашно лечение.


Не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха в

Не е отчетено превишаване на основните замърсители на въздуха в ...

......... на бул. „Георги Софийски“, ул. „Струмица“, „Янко Сакъзов“, „Вежен“ и в ж.к. „Дружба“. За случая са сезирани РИОСВ, РЗИ, СДВР и Столичната пожарна. Екипи на пожарната, съвместно с кметовете на засегнатите райони и екипи на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столична община извършват обходи за установяване на източника. /БГНЕС


35 души са ранени при пътни инциденти в страната през

35 души са ранени при пътни инциденти в страната през ...

......... 35 души са ранени при пътни инциденти в страната през изминалото денонощие, съобщава пресцентърът на МВР. Общо на територията на страната са регистрирани 24 катастрофи, няма загинали или с опасност за живота.За София броят на произшествията по улиците са - две тежки и 40 леки. Трима души са ранени. 


Образувано е досъдебно производство за изчезналите в морето две деца,

Образувано е досъдебно производство за изчезналите в морето две деца, ...

......... 14 г./ бе подаден на 15 август около 17,40 часа. Заради трагедията бяха отменени всички празнични прояви послучай Деня на Варна. Започна мащабна операция по издирването на децата, в която се включиха специализирани екипи на ВМС, Пожарната, Морска администрация. Днес преди обяд е намерено едно от телата на изчезналите момчета.


Източник: БНР Щетата за държавата е огромна в дългосрочен план

Източник: БНР Щетата за държавата е огромна в дългосрочен план ...

......... беше направено – пет дни абсолютно никаква реакция от страна на Даскалова(Зорница  Даскалова - директор на Агенцията по вписванията ) и от страна на правителството, води до едни спекулации за откраднати дискове. Просто с Агенцията по вписванията няма комуникация“. Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели


Резултатите от изследванията на откритите животински останки в района на

Резултатите от изследванията на откритите животински останки в района на ...

......... Издадена е заповед от директора на РЗИ за ежеседмична проверка на водата в следващите два месеца и ежемесечни проверки до края на годината. Предстои нова съвместна проверка в района на кариерата. ВиК - Перник готви предписания за изграждане на санитарно-охранителна зона към каптажа, която да гарантира по-добрата сигурност на обекта.


Резултатите от изследванията на откритите животински останки в района на

Резултатите от изследванията на откритите животински останки в района на ...

......... Издадена е заповед от директора на РЗИ за ежеседмична проверка на водата в следващите два месеца и ежемесечни проверки до края на годината. Предстои нова съвместна проверка в района на кариерата. ВиК - Перник готви предписания за изграждане на санитарно-охранителна зона към каптажа, която да гарантира по-добрата сигурност на обекта.


За година и 2-3 месеца ще се справим с този

За година и 2-3 месеца ще се справим с този ...

......... управляващи са извадили АМ „Хемус“ от оперативната програма, за да не може да се прави с европейски пари. „Всичко това е само на бюджета на данъкоплатците. Така че като заявяват някои голямо желание за предсрочни избори, тези региони да знаят какво са им причинили, както и всички данъкоплатци“, добави министър-председателят.


От 6 дни Търговският регистър не е достъпен и има

От 6 дни Търговският регистър не е достъпен и има ...

......... сигурно. Има много неща, които да сработят на ниво кибер сигурност. Има много пъти, в които сме били свидетели на хакерски атаки, цели държави дори понякога стоят зад една такава атака. Със сигурност не сме остров на спокойствието, предупреди експертът по киберсигурност. По материала работиха Галя Георгиева и Мая Йорданова


"Ерата на..."Което и име да застане на мястото на многоточието, ...

......... финала на Шампионската лига - през 2014 г. и 2016 г.Симеоне може да се похвали и с още едно постижение - той е първият треньор на "Атлетико", който е побеждавал градския съперник "Реал" във финалните мачове за три трофея - Купата на краля, Суперкупата на Испания и Суперкупата на Европа.


90-годишна баба е блъсната от лек автомобил в Сливница. Това

90-годишна баба е блъсната от лек автомобил в Сливница. Това ...

......... оглед. По първоначални данни 90-годишната пострадала жена е била блъсната при маневра заден ход от лек автомобил „Мерцедес“, зад който е преминавала. Възрастната жена е транспортирана в болнично заведение с мозъчно сътресение, без опасност за живота. Водачът е тестван с дрегер, отчел отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство.


Изследване на водата в Харманли и 3 села в общината

Изследване на водата в Харманли и 3 села в общината ...

......... на РЗИ Хасково д-р Соня Димитрова информира, че за ситуацията е уведомен областния управител на Хасково, както и кметовете на Харманли и Маджарово. Те от своя страна имат ангажимента да уведомят населението. Д-р Димитрова каза още, че в Харманли, Надежден, Бисер, Остър камък и Бориславци трябва да се осигурят водоноски.


Източник: БГНЕС Откриха телата на двете деца, които в късния

Източник: БГНЕС Откриха телата на двете деца, които в късния ...

......... на морето е един-два бала, прибоят е по-малък, което благоприятстваше издирвателните действия. Децата паднаха вчера към 17.45 часа. Оказа се, че във водата е имало още две деца които са били изтеглени, но другите две са останали в морето.  Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели


В неделя започна първата мисия на човечеството до Слънчевата корона.Две

В неделя започна първата мисия на човечеството до Слънчевата корона.Две ...

......... откриването на извънземен живот.При най-близкото си минаване до Слънцето през 2024 г. сондата ще се движи с 200 км/ или 700 000 км/ч. Това е достатъчно да се обиколи Земята за 7 минути и половина и я прави най-бързият обект, създаван от човек. Тази скорост е възможна благодарение на гравитацията.


Два кафеавтомата и автомат за напитки бяха разбити и обрани,

Два кафеавтомата и автомат за напитки бяха разбити и обрани, ...

......... гр. Разград. За времето от 09:00ч.на 14.08.2018г. до 08:30ч. на 15.08.2018г. в гр. Разград на ул."Симеон" неизвестно лице чрез взломяване на кафеавтомат извършва кражба на монетник с монети и метална каса на стойност 350 лв., собсвеност на Д.Р. на 30 години от гр. Разград. По случаите са образувани досъдебни производства.


Обменните бюра целенасочено не продават турски лири, въпреки че някои

Обменните бюра целенасочено не продават турски лири, въпреки че някои ...

......... данни на Националната статистика, само през юни над 160 хиляди българи са пътували в Турция, което е ръст от над 12 на сто спрямо същия месец на миналата година.  Освен с цел туризъм и лечение, заради срива на лирата в момента много хора се отправят към Турция и на пазар, отчитат туроператорите.


Полицията залови солидно почерпен водач. За случая съобщиха от ОДМВР

Полицията залови солидно почерпен водач. За случая съобщиха от ОДМВР ...

......... на РУ - Елин Пелин спрял за проверка лек автомобил „Ауди А4“, управляван от мъжа. 37-годишният мъж е задържан за шофиране с 3.59 промила алкохол. След отказ да даде кръв за химически анализ, нарушителят е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.


В Плевен и региона броят на разводите намалява, съобщиха от

В Плевен и региона броят на разводите намалява, съобщиха от ...

......... разтрогнали своите бракове през 2017 г. По данни на ТСБ в Плевен и региона сключените юридическите бракове през същата 2017 г. са били 796 - с 93 повече спрямо предходната 2016 г. Сключилите брак в Плевенско през миналата година са били най-много във възрастова група от 25 до 34 години.


Телата на децата, които бяха завлечени от морето на вълнолома

Телата на децата, които бяха завлечени от морето на вълнолома ...

......... Морската администрация и четирима водолази от областна дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" са в морето от сутринта, а към тях се присъедини и екип от 10 водолази от Военноморските сили.Оказва се, че във водата вчера са паднали и още две деца, които обаче са били изтеглени, съобщава БНР.


Граждани срещу незаконен кучкарник в столичния кв. „Драгалевци”. Отглежданите в

Граждани срещу незаконен кучкарник в столичния кв. „Драгалевци”. Отглежданите в ...

......... Изтичат нечистотии. Вътре болни кучета", посочи жител на квартала. Местните разказват, че част от животните се разхождат по улиците в района и нападат минувачите. Шумът от техния непрестанен лай също бил проблем, предаде NOVA. "На адреса има регистрирана неправителствена организация. Нейното име е "Да помогнем на животинките в беда", уточни заместник-кметът на район "Витоша".


Община Минерални бани ще бъде партньор по проекта "Мрежа за

Община Минерални бани ще бъде партньор по проекта "Мрежа за ...

......... чрез действия по побратимяване на градове, обясниха от община Минерални бани. В рамките на проекта се предвиждат работни срещи между партньорите с цел да се обменя опит и добри практики, изготвяне на обща стратегия и дейности за популяризиране, допълниха от администрацията. Общата продължителност на действието на проекта е 12 месеца.


Кола блъсна 9-годишно дете на паркинг в Търговище, съобщиха от

Кола блъсна 9-годишно дете на паркинг в Търговище, съобщиха от ...

......... МБАЛ - Търговище със счупено бедро, но без опасност за живота му. На водача е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ - Търговище.


В болницата в Разлог откриха обновеното хирургично отделение, съобщиха от

В болницата в Разлог откриха обновеното хирургично отделение, съобщиха от ...

......... и на съседните общини Банско, Белица и Якоруда. В хирургичното отделение на МБАЛ - Разлог работят трима специалисти по обща хирургия с допълнителна квалификация, двама са с допълнителна специалност ортопедия и травматология, един е специалистът по неврохирургия. В отделението работят още трима специалисти по обща хирургия, двама анестезиолози - реаниматори.


“Това, което остава…“ – талантът на двама майстори на светлинатаТалантливите

“Това, което остава…“ – талантът на двама майстори на светлинатаТалантливите ...

......... човешки срещи с двамата светлописци. Някои от работите, включени в „Това, което остава…“ са познати на местната публика, но други, посетителите на изложбата в Музея на фотографията, ще видят за пръв път. На откриването, да си спомнят своите именити приятели, се събраха десетки фотографи и художници, роднини и близки. /БГНЕС


Ръст на средната месечна работна заплата за област Смолян отчитат

Ръст на средната месечна работна заплата за област Смолян отчитат ...

......... „Търговия: ремонт на автомобили и мотоциклети", сочат още данните на Статистическото бюро в Смолян. Отчита се увеличение и на работещите лица. Наблюдава се ръст с 2.4% спрямо края на март 2018 г., което достига 32.1 хил души. Увеличението на наетите в частния сектор е с 2.1%, а в обществения - 3.3%.


Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Тракия"

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Тракия" ...

......... са монтирани и изкуствени неравности за намаляване на скоростта на автомобилите, е обяснил кметът на "Тракия" Костадин Димитров. От началото на годината това е четвъртата обновена улица в район "Тракия". Изцяло реконструирани бяха улиците пред блок 71-ви, пред блок 73-ти и пред училище "Димитър Матевски", се посочва още в съобщението.


МОН излезе с важна информация за кандидатстването и преместването на

МОН излезе с важна информация за кандидатстването и преместването на ...

......... годишен брой – по 5 за първа и втора група, 6 – в трета група и 7 – в четвърта. Тези часове се въвеждат след множество срещи с представители на различни институции и неправителствени организации, с които е коментирано, че културата на движение по пътищата се създава в най-ранна възраст.


Водолази на Военноморските сили откриха телата на двете момчета, които

Водолази на Военноморските сили откриха телата на двете момчета, които ...

......... Знае се, че двете деца - 14- годишният Диан и 12-годишният Мариан, са били с още три деца на вълнолома. Висока вълна е съборила и двете момчета в морето, а другите деца са останали на вълнолома. Спасителната операция започна рано тази сутрин, след като издирването през нощта не даде резултат.


Вървя по улиците на моя град. Понякога съм потънала дълбоко

Вървя по улиците на моя град. Понякога съм потънала дълбоко ...

......... малария. Нито островните държави, периодично подлагани на вулкани и цунами. България е! България си отива от световното бъдеще. България, в химна на която се пее "мила Родино, ти си земен рай"! Глупави разсъждения са това. И напълно ненужни. Извинете. Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели


В момента в България тече проверка на всички големи мостове,

В момента в България тече проверка на всички големи мостове, ...

......... Той посочи, че поддръжката е изключително важна. „Мостът е едно живо съоръжение. Той се движи. Той диша. Трябва да се осигурява възможността на това съоръжение да извършва тези движения. Иначе се случват неприятни неща”, поясни инж. Ясен Ишев, който е участвал в изграждането на много от виадуктите в България.  Instagram


Когато нещата се объркат в началото, важното е да намериш

Когато нещата се объркат в началото, важното е да намериш ...

......... на Блаж Слишкович. Пауло Аутуори: Ще говорим на терена Нашата реалност е утрешният мач, заяви треньорът на "Лудогорец" Дали новият треньор ще успее да надъха достатъчно своите избраници за изненадваща победа срещу "Лудогорец"? Или "орлите" ще покажат, че класата им е прекалено висока, за да бъде достигната? Предстои да разберем!


Преди шест години в репортаж на bTV ви показахме показа

Преди шест години в репортаж на bTV ви показахме показа ...

......... се виждат на този мост, са недопустими. При наличието на такива проблеми те трябва да бъдат затворени, предупреди експертът.По думите му на АМ „Хемус” – между тунел Витиня и втория тунел, всички съоръжения са за ремонт. Не мога да кажа, че са опасни, но има известна доза риск, уточни той.