Около 30 процента от българското население или почти всеки трети

Около 30 процента от българското население или почти всеки трети ...

......... за адекватен социален живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си топъл; изправени пред неочаквани разходи да ги поемат без проблеми; да ядат месо /или вегетариански еквивалент/ редовно; да могат да си позволят една седмица почивка далеч от дома; да ползват без проблеми телевизор, пералня, кола, телефон.Източник Новини.бг


51% от планиращите почивка предпочитат България. Малко над една четвърт

51% от планиращите почивка предпочитат България. Малко над една четвърт ...

......... у нас излиза около 2000 лв., докато в чужбина тя 5000 лв. при същия хотел в порядъка 3,4 звезди. По думите му първа линия в България е продадена вече и тези, които искат да са там, вече са закъснели. Според него само 2% са българите,които могат да бъдат там.  


снимка БГНЕС България и САЩ са започнали консултации по искането

снимка БГНЕС България и САЩ са започнали консултации по искането ...

......... футболното хулиганство на мача „Левски” - ЦСКА, на който полицайка пострада от хвърлена бомбичка, Цацаров заяви, че ще бъдат въведени промени в законите за футболното хулиганство. “Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове, което да блокира живота на цялата столица и да води до подобни ексцесии”, заяви Сотир Цацаров.


България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след

България запазва водещата си позиция за най-ниска задлъжнялост, само след ...

......... страх от хората”, допълни още тя и се обърна към опозицията с думите: „От години се бяхте заели със задачата да внушите трайно на обществото, че дългът на страната ни расте, но след вчерашния ден, мисля че трябва да замълчите. Опорната точка на БСП се спука”, смята Менда Стоянова. /БГНЕС


София – Европейска столица на спорта откри втората за годината

София – Европейска столица на спорта откри втората за годината ...

......... столицата предлага. 26 фотографии, подбрани от екипа на 360mag.bg, на Виктор Троянов, Иван Зарков/Dices&Dots, Анастас Търпанов, Ира Кьопранова, Любомир Ботушаров и Иван Добрев показват как столицата, със своето близко разположение до планината Витоша, разнообразната си архитектура и различните спортни събития, се превръща в "игрална площадка” за редица активности през цялата година.


Финансови проблеми са основната версия за мистериозния опит за самоубийство

Финансови проблеми са основната версия за мистериозния опит за самоубийство ...

......... някакъв афинитет към пистолети. Преди да дръпне спусъка, 30-годишният мъж оставя предсмъртна бележка в квартирата, адресирана до любимата Галина. В нея той засвидетелства любовта си и моли за прошка младата жена. Александър все още е в много тежко състояние в реанимацията на УМБАЛ-Бургас. Той е в кома, на апаратно дишане.Днес, 25 април, екипи на Столичния инспекторат ще чистят графити

Днес, 25 април, екипи на Столичния инспекторат ще чистят графити ...

......... Днес, 25 април, екипи на Столичния инспекторат ще чистят графити от фасади на обществени сгради. В 12.30 часа екипът ще почиства колоните на храма „Свети Седмочисленици“. Започистването им се използва щадяща за природата технология.Дейностите са част от кампанията за пролетно почистване на София.


На 25 април 2018 г. от 14 ч. в Зала

На 25 април 2018 г. от 14 ч. в Зала ...

......... никакво допълнително възнаграждение, тъй като взимат така или иначе заплата от данъкоплатците/Столична община, работейки в цитирания правен отдел. Гражданите настояват за публично обяснение на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и ресорния зам.-кмет Ралица Стоянова и отчет колко пари са били дадени за такава юридическа помощ в последните 10 години.


Кървав екшън е имало снощи в карловското село Розино. Петима

Кървав екшън е имало снощи в карловското село Розино. Петима ...

......... кметът на Розино Ангел Шаламанов и други ромски лидери, които са се опитали да потушат поредното зверство в махалата. Ангел от рода на Сребровите заяви, че не те, а Скендеровите са изключително агресивни и постоянно ги нападат. В крайна сметка са арестувани петима. В момента в махалата има полицейско присъствие.   


Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето

Веднага след определението на Окръжен съд Добрич заявих, че нашето ...

......... полицайка пострада от хвърлена бомбичка, Цацаров заяви, че ще бъдат въведени промени в Закона, регламентиращ наказанията за футболното хулиганство, както и организацията на футболните срещи. „Трудно мога да приема насрочване на футболни мачове, което да блокира живота на цялата столица и да води до подобни ексцесии”, заяви Сотир Цацаров. /БГНЕС


През тази година предстои модернизацията на 17 училища и детски

През тази година предстои модернизацията на 17 училища и детски ...

......... София, има средства и за нова спортна зала в нея. Изгражда се и нова спортна зала в 149-о училище, информира кметът Фандъкова. Тя обобщи, че в последните години около 360 милиона лева е инвестирала Столичната община в образователна среда - в строителството и в модернизацията на детски градини и училища. Въвежда се временна организация на движението във връзка със заснемането

Въвежда се временна организация на движението във връзка със заснемането ...

......... извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент”, както следва: - От 10.00 до 22.00 часа днес и от 10.00 до 13.00 часа 26 април 2018 г. на ул. „Георги Бенковски” № 33. - От 16.00 до 19.00 часа на 26 април 2018 г. пред бл. 1, ж.к. „Дианабад”.


Над половината от столичани живеят на шум, по-висок от допустимите

Над половината от столичани живеят на шум, по-висок от допустимите ...

......... изнасянето на транзитното движение около града.  Докладът на Христова вече бе разгледан от комисията по екология, която го подкрепи. Ако комисията по транспорт приеме да се премахнат паветата от София, за да се намали шумът, ще гласувам против на заседанието на СОС, заяви обаче Радослав Абрашев, съветник от РБ в екокомисията. 


"Ремонт на ремонта на ремонта.... Щеше да е смешно, ако

"Ремонт на ремонта на ремонта.... Щеше да е смешно, ако ...

......... лв. Заради ремонта на НДК в края на миналата година избухна и скандал, след който с шефския пост се раздели Мирослав Боршош. "Идеално е, някой си е направил паричките, а българите ще си мрънкат във Facebook и никой няма да търси виновен", пише в коментар един от членовете на групата.


Днес ще преобладава слънчево и топло време. Ще се развива

Днес ще преобладава слънчево и топло време. Ще се развива ...

......... Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, в следобедните часове ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максимални температури между 26 и 31 градуса, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за април.


61% от българите смятат, че професионалното образование и обучение осигурява

61% от българите смятат, че професионалното образование и обучение осигурява ...

......... в което човек е можел да работи по 20-25 години на едно място, е отминало. "Бъдещите поколения ще трябва да добиват нови компетентности, защото вероятно ще трябва по-често да се преквалифицират. Затова ролята на професионалното образование не е само да дава възможности за учениците, но и за завършилите", допълни тя.Нов епизод от сериала

Нов епизод от сериала "Георграфия на убийствата" можете да гледате ...

......... History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.


Около 30% от българското население или почти всеки трети българин живее

Около 30% от българското население или почти всеки трети българин живее ...

......... на сто/, показват данните на европейската статистика. В другия край на скалата, страните от ЕС, в които се регистрира най-висок процент на хора в материални лишения, са: България - 30 на сто, Гърция - 21 на сто, Румъния - 19, 4 на сто и Унгария - 14, 5 на сто.


По (НЕ)кадърните ремонти ще ги познаете! Това оставят след себе

По (НЕ)кадърните ремонти ще ги познаете! Това оставят след себе ...

......... на съвета, а ремонтът приключи едва в края на миналата година. Социалните мрежи гърмят, а снимки показват как част от плочките вече са се надигнали. Справка в Столичната община сочи, че за ремонта са платени 2.5 млн. лева без ДДС. С едно изречение – пак се изложихме пред чужденците.  


Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия”

Адвокатът на обвинената шофьорка за автобусната катастрофа на магистрала „Тракия” ...

......... По думите на Кокинов майката и бащата на младата жена са честни и почтени трудови хора, вече пенсионери. Самата Цвета работи в сферата на туризма – лятото в Гърция, а зимата – в планинските курорти. „Родителите ѝ изтеглиха спестяванията си и заплатиха паричната гаранция и тя беше освободена”, заяви защитникът.


Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред Нова телевизия, че санкциите

Главният прокурор Сотир Цацаров заяви пред Нова телевизия, че санкциите ...

......... срещу които се води разследване от властите във Флорида по обвинения, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия. Американските власти поискаха екстрадицията на Желяз Андреев, Михаела Ненова, Любка Христова, Искрен Георгиев и Иван Сергиев. "Ако САЩ предяви молбите по същество за екстрадиция, ще започне нова процедура", уточни главния прокурор.


Евродепутатът Николай Бареков обяви, че докато в София не стихват

Евродепутатът Николай Бареков обяви, че докато в София не стихват ...

......... събитието. Събитието е в ресора на моята комисия по цифровизация, но нито съм поканен, нито щях да приема да участвам. Там са били закарани и дузина журналисти от националните телевизии и някои вестници. Не казвам, че е незаконно....но е доста, доста притеснително. Особено на фона на скандалите в София.  


Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style ...

......... позволи следните неща - да плаща сметките си навреме, да поддържат дома си топъл, да посреща неочаквани разходи без сериозни проблеми, да яде месо (или добра вегетарианска храна) редовно, да може да си позволи една седмица почивка далеч от дом,; да ползва без проблеми телевизор, пералня, кола и телефон.  


Пилотът, който вчера принудително приземи хеликоптер във Винпром - Свищов,

Пилотът, който вчера принудително приземи хеликоптер във Винпром - Свищов, ...

......... управление е изтекло преди 10 години. До 64-годишна възраст може да се извършват полети със стопанска цел. От Винпром - Свищов коментираха, че селскостопанският вертолет не е нает от тях. По чудо пилотът е жив и здрав, няма жертви и пострадали хора. Районната прокуратура се самосезира по случая, тече следствие.


Промени в движението в центъра на столицата ще има днес,

Промени в движението в центъра на столицата ще има днес, ...

......... на автобусите на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; както и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов". 


„Лятото се очертава да бъде топло – хубаво и слънчево.

„Лятото се очертава да бъде топло – хубаво и слънчево. ...

......... валял дъжд. Това е огромен проблем, защото в първите 10-15 см, в които се садят пролетниците, вода няма. Това е проблем за посевите. На 1-ви май очакваме температура от порядъка на 25-26 градуса. Типично лятно време. Само ниските сутрешни температури ни пречат да наречем това време типично лятно", добави Рачев.


Нова мода кражби в Северозапада. Кметството на село Протопопинци е

Нова мода кражби в Северозапада. Кметството на село Протопопинци е ...

......... оплака от набезите на крадците. Те й взели няколко туби с нафта и две машини за пръскане, три кабела. Мъж от село Протопопинци пък разказа как апашите му отровили кучето. Кражби има в още пет села във Видинска област, като в едно от тях е разбито и кметството, и кръчмата.


България пада още по-надолу в индекса за свобода на пресата.

България пада още по-надолу в индекса за свобода на пресата. ...

......... най-ниска позиция от всеки друг член на ЕС. „Въпреки, че в момента България председателства ЕС, е на най-ниско място в индекса от всички страни в Западните Балкани, някои от които са кандидати за членство в съюза. Корупцията и сблъсъка между медии, политици и олигарси е широко разпространено.” /БГНЕС и АФП


Около 30% от българското население или почти всеки трети българин

Около 30% от българското население или почти всеки трети българин ...

......... сто/, показват данните на европейската статистика. В другия край на скалата, страните от ЕС, в които се регистрира най-висок процент на хора в материални лишения, са: България - 30 на сто, Гърция - 21 на сто, Румъния - 19, 4 на сто и Унгария - 14, 5 на сто. /БГНЕС


Жители на Исперих поискаха ремонт на улиците и тротоарите в

Жители на Исперих поискаха ремонт на улиците и тротоарите в ...

......... обещават ни, че в най-скоро време ще дойдат”, коментира той. Общината е предвидила и 500 000 лева собствени средства за ремонти на уличната мрежа в Исперих, а жителите на града, които вече проведоха един протест, заявиха, че ще продължат да настояват улиците на града да бъдат напълно и качествено възстановени.


Асансьори в цялата страната ще спрат на 25 април като

Асансьори в цялата страната ще спрат на 25 април като ...

......... че без допълнително време и средства всеки може да допринесе дългосрочно за здравето и настроението си, като избере стълбите вместо асансьора. България продължава да е сред страните, чиито граждани не спортуват активно, макар че според скорошно изследване на Евробарометър физическата активност на българите расте, като сдружение BG Бъди активен. /БГНЕС


ПГ на БСП внася искане за оставката на заместник-председателя на

ПГ на БСП внася искане за оставката на заместник-председателя на ...

......... Кодекса на труда, които предвиждат осигуряване на възможност продължителността на работното време по трудов договор за краткотраен сезонна селскостопанска работа да е 8 или 4 часа. Така ще може коректно да се изчисляват и дължимите възнаграждения и осигурителните вноски, което ще отговори на реално отработеното време и положен труд. /БГНЕС


България е на 111-о място, след Македония и Боливия, в

България е на 111-о място, след Македония и Боливия, в ...

......... през изтеклата година са европейски, Съединените щати на Доналд Тръмп отстъпват с две позиции и заемат 45-о място в класацията на 180 изследвани държави.  Свободата на печата в света е намаляла през миналата година и омразата към журналистите, която се засилва в Европа и Съединените щати, е заплаха за демокрациите.


Пилотите на хеликоптера, който кацна принудително в базата на винпром

Пилотите на хеликоптера, който кацна принудително в базата на винпром ...

......... Пловдив, а другият от Враца.Вертолетът е бил даден за скрап. Те го откупуват, „стягат го" и започват да извършват дейност. Пазарят се на черно.Вероятно машината не е кацнала аварийно, а пилотът не е успял да я приземи на по-широкия плац, където я прибирали предишните вечери след пръскането на лозовите масиви.


Пилотът, който вчера принудително приземи хеликоптер във Винпром - Свищов,

Пилотът, който вчера принудително приземи хеликоптер във Винпром - Свищов, ...

......... управление е изтекло преди 10 години. До 64-годишна възраст може да се извършват полети със стопанска цел. От Винпром - Свищов коментираха, че селскостопанският вертолет не е нает от тях. По чудо пилотът е жив и здрав, няма жертви и пострадали хора. Районната прокуратура се самосезира по случая, тече следствие.


България продължава да пада в Индекса за свобода на пресата

България продължава да пада в Индекса за свобода на пресата ...

......... и тайните споразумения между медиите, политиците и олигарсите са широко разпространени" у нас. Свободата на пресата по целия свят е под заплаха от тройния удар на американския президент Доналд Тръмп, Русия и Китай в опит да бъдат смазани всички несъгласни, се казва още в доклада на организацията "Репортери без граници".


Доц. д-р Станислав Димитров преподава финансов мениджмънт и управление на

Доц. д-р Станислав Димитров преподава финансов мениджмънт и управление на ...

......... в полза на конкретното лице и зависят основно от размера на вноските, постиганата доходност, таксите и периода на пенсионните плащания. Едно е сигурно, бъдещите пенсии от публичните пенсионни системи ще са по-малко щедри от сегашните. Затова личната инициатива ще е определяща за запазване на нормален стандарт на живот след пенсиониране.


България продължава да се срива в световната класация на „Репортери

България продължава да се срива в световната класация на „Репортери ...

......... дял в разпространението на вестници и това може да се провери в Търговския регистър. През последните години България се срина по свободата на медиите. От 36-та позиция, която заемаше в годишната класация на "Репортери без граница" по индекса за свобода на словото, днес страната ни заема 111-о място в света.


Господи, бъди добър, нали си българин: слез, моля те, и

Господи, бъди добър, нали си българин: слез, моля те, и ...

......... да изберем сега! След това не се знае какво ще е останало. От нас зависи да пречупим гръбнака на чуждите тела в БСП и да им покажем, че нашите идеали и техните идеали не са едно и също нещо. Стани приятел на Поглед.инфо във facebook и препоръчай на своите приятели


Извънредни мерки за сигурност преди вечното дерби „Левски”-ЦСКА днес. Срещата

Извънредни мерки за сигурност преди вечното дерби „Левски”-ЦСКА днес. Срещата ...

......... вече е оборудван с нови камери с висока резолюция. Още на входа всички футболни фенове ще бъдат щателно проверявани. Няма да се допускат зрители във видимо нетрезво състояние, както и лица, носещи забранени предмети. Срещата „Левски”-ЦСКА започва в 18.30 часа. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram


Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) протестира срещу несправедливоторазпределение

Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) протестира срещу несправедливоторазпределение ...

......... оперативните структура на НИМХ в София и страната са готови да предприемат адекватни форми на протест, като крайна мярка за спасяване на дейността си. Декларацията е гласувана и подкрепена единодушно от членовете на Общото събрание на учените в НИМХ и директорите на филиалите на НИМХ, като упълномощени представители на оперативните структури в страната. 


Петя е смятана за най-големия поетичен талант в българската литература.

Петя е смятана за най-големия поетичен талант в българската литература. ...

......... кръгове скрит ев очите ни с тежкия цвят на кафе. Мостове, задрямали сфинксове, дюни...Със наш седемнайсетгодишен размахвъзсядаме, будим... Но кой ли целунакосите ми светли от слънце и прах? Дали ме докосват по светлото челосмутените устни на дръзко момче?А може би просто задъхана радоств косите ми блика, в кръвта ми тече...


Асансьори в цялата страната ще спрат на 25 април като

Асансьори в цялата страната ще спрат на 25 април като ...

......... сдружението се опитва да докаже, че без допълнително време и средства всеки може да допринесе дългосрочно за здравето и настроението си, като избере стълбите вместо асансьора. България продължава да е сред страните, чиито граждани не спортуват активно, макар че според скорошно изследване на Евробарометър физическата активност на българите се увеличава.


Министерството на туризма е разработило 12 винено-кулинарни дестинации. Те са

Министерството на туризма е разработило 12 винено-кулинарни дестинации. Те са ...

......... власти. Министерство на туризма устойчиво се фокусира върху промотирането на културно-историческия туризъм и разработването на тематични маршрути, като ще продължим да полагаме максимални усилия в посока развиване и промотиране на туристическия потенциал на регионите и специализираните форми на туризъм, които дестинация България предлага, подчертава още в отговора си Ангелкова. /БГНЕС


Св. евангелист Марк, който се наричал още и Йоан, е

Св. евангелист Марк, който се наричал още и Йоан, е ...

......... епископ в град Александрия, където заради неговата проповед за Христа, идолопоклонниците го свързали, влачили го по камъните на градските улици и го пребили. В това време му се явил Господ Иисус Христос, Който го призовал към небесната слава и апостолът Му предал своя дух. Имен ден празнуват: Марк и Марко


В изпълнение на проект „Подкрепа на усилията на Република България

В изпълнение на проект „Подкрепа на усилията на Република България ...

......... др. През месец октомври 2018 г., след приключване изпълнението на Проект HOME/2016/ISFB/AG/EMAS/0035 и обобщаване на извършените разходи, ще се изготви искане до Министерство на финансите за осигуряване на допълнителни средства по бюджета на Министерство на отбраната, представляващи разликата между осигурените средства по Проекта и извършените разходи, заявява още Каракачанов. /БГНЕС


Водата в детските градини да е само от чешмата, като

Водата в детските градини да е само от чешмата, като ...

......... за да проверяват дали водата от крана действително е годна за пиене. В същото време обаче майки на хлапета се бунтуват срещу решението на МЗ и настояват да се върне старият ред, при който децата пиеха минерална вода от диспенсери, установи репортерска проверка на "Монитор“.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Излишните болнични легла са главно в София и Пловдив В.

Излишните болнични легла са главно в София и Пловдив В. ...

......... друга част - в посредника. Това каза пред журналисти в Народното събрание председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев за ареста на кмета на район „Младост" Десислава Иванчева. „Нямаме никакви правомощия по задържане, така че реално не сме участвали, нито в задържането й, нито в описването. Нямаме дори полицейски функции", посочи той.


София. Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) протестира срещу

София. Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) протестира срещу ...

......... НИМХ в София и страната са готови да предприемат адекватни форми на протест, като крайна мярка за спасяване на дейността си. Декларацията е гласувана и подкрепена единодушно от членовете на Общото събрание на учените в НИМХ и директорите на филиалите на НИМХ, като упълномощени представители на оперативните структури в страната.


І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: На 25.04.2018 г. ще преобладава слънчево и

І. МЕТЕОРОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА: На 25.04.2018 г. ще преобладава слънчево и ...

......... Път III-3704: Движението по път III-3704 Пазарджик – Ветрен при км 11+485 в с. Бошуля е ограничено за МПС над 10 т. Обходен маршрут: гр. Пазарджик, път I-8 с. Звъничево – Септемврийски ханчета, път III-8402 гр. Септември, кръгово кръстовище с път III-3704 с. Бошуля. Срок до 18.09.2018 г. Ремонтни дейности


Колко да плащат студенти в държавните университети през следващата учебна

Колко да плащат студенти в държавните университети през следващата учебна ...

......... 17 университета запазват досегашните си такси, други 16 вдигат цените за обучение средно с 11.7%.  Проектът за решение, включващ всички висши училища у нас, бе публикуван преди месец. Документът е изготвен на база предложенията на самите университети, които са внесени в МС от министъра на образованието, както изисква Законът за висшето образование.


През нощта над по-голямата част от страната бе ясно, но

През нощта над по-голямата част от страната бе ясно, но ...

......... се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20 градуса, на 2000 метра - около 13 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за април.


Св. евангелист Марк, който се наричал още и Йоан, е

Св. евангелист Марк, който се наричал още и Йоан, е ...

......... в град Александрия, където заради неговата проповед за Христа, идолопоклонниците го свързали, влачили го по камъните на градските улици и го пребили. В това време му се явил Господ Иисус Христос, Който го призовал към небесната слава и апостолът Му предал своя дух. Имен ден празнуват : Марк и Марко


Столичната дирекция на вътрешните работи предприема необходимите мерки за охрана

Столичната дирекция на вътрешните работи предприема необходимите мерки за охрана ...

......... й с увреденото око, ще стане ясно след месеци. Друг неин колега също пострада. Той вече се е върнал на работа и призовава хората, да се замислят и да не се стига до хулигански прояви. Междувременно фенът на "Левски", хвърлил бомбичката, бе задържан, след като се предаде сам в полицията.Спорт


Бегълците от българското правосъдие предпочитат южните европейски държави - Италия,

Бегълците от българското правосъдие предпочитат южните европейски държави - Италия, ...

......... Молбата за екстрадиция се разглежда в открито заседание от трима съдии с участието на прокурор.Съдът постановява решение, с което допуска или отказва екстрадиция. Във всички случаи, когато я допуска, той взема мярка за неотклонение задържане под стража до фактическото предаване на лоцето на молещата държава. Производството по екстрадиция е двуинстанционно.


Християните честват днес св. апостол и евангелист Марк. Имен ден

Християните честват днес св. апостол и евангелист Марк. Имен ден ...

......... от него църква. Над неговите свети мощи дълго време ставало избирането на александрийските патриарси. Мощите на св. евангелист Марк били наречени "Първо съкровище в Александрия". През 827 г. те били пренесени от венециански търговци във Венеция. Върху мястото, където били положени, през десети век бил издигнат величествен храм на негово име. 


"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в части от столицата ...

......... своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.


Слънчево и топло ще е времето днес. След обяд на

Слънчево и топло ще е времето днес. След обяд на ...

......... прегърми. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 20° и 24°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  В планините максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20, а на 2000 метра – около 13 градуса. Времето ще остане без съществена промяна и през следващите дни. 


Глутница вълци удуши цяло стадо от 20 кози в петричкото

Глутница вълци удуши цяло стадо от 20 кози в петричкото ...

......... от дни и напада животните”, обясни притеснен кметът Тодоров. За двата инцидента е уведомена ветеринарната служба в Петрич и конкретно отговорникът на района д-р Валери Голчев. Убитите от хищниците животни трябва да се отпишат от регистрите и да се свалят ушните им марки, по които ще се превеждат и субсидиите


29-годишната Цвета Таскова, която бе обвинена, че по непредпазливост е

29-годишната Цвета Таскова, която бе обвинена, че по непредпазливост е ...

......... да определи гаранция от 5000 лв., съдът взел предвид, че Таскова работи като барманка в Пампорово и живее с родителите си. Мярката за неотклонение не е наказание. Тя се налага на обвинения, за да не пречи на разследването до влизането на делото в съда. Още по темата четете тук.  


30 градуса достигна температурата днес в Русе. Това е температурен рекорд за 24 април. Предният

30 градуса достигна температурата днес в Русе. Това е температурен рекорд за 24 април. Предният ...

......... и оборудвани със задължителния летен аксесоар- слънчеви очила, видимо не изпитваха тормоза на горещината.В късния следобед пък се появи прохладен вятър и дългите ръкава, саката и жилетките не изглеждаха толкова странно. Което само потвърди отдавна казаното, че не трябва да се доверяваме на месеци, в чието име фигурира буквата "р".


17-годишна бургазлийка е настанена в болница след катастрофа с мотор.

17-годишна бургазлийка е настанена в болница след катастрофа с мотор. ...

......... кв. "Черно море" в Бургас. 24-годишният П.А. - неправоспособен водач, загубил управление над превозното си средство Сузуки Еликуро и се блъснал в крайпътен бордюр. При удара той и спътничката му паднали от мотора. Шофьорът се разминал без сериозни наранявания, а 17-годишната бургазлийка е настанена за лечение в УМБАЛ-Бургас с комоцио.


Жителите на квартал "Лозенец" блокираха булевард "Арсеналски" в знак на

Жителите на квартал "Лозенец" блокираха булевард "Арсеналски" в знак на ...

......... на натоварванията и на транспортния трафик на избраните варианти, след което всички материали ще бъдат изпратени за разглеждане в Постоянните комисии по устройство на територията, архитектура, достъпна среда и жилищна политика и по транспорт и туризъм към Столичен общински съвет. За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.


Къде свършва истината в пророчествата за България и света и

Къде свършва истината в пророчествата за България и света и ...

......... е тази, която ще отдели 10 милиона лева за позлатяване на кубета, а не, примерно, за обсерваторията в Рожен? Църквата не е равна на вярата. Църквата се отдели от хората. Тя взима отношение по политически угодни теми, но не говори за хората", категоричен бе Стилиян Иванов.По публикацията работи: Венцислава Вельова


Едва 38 процента от българите смятат, че повечето неща, които

Едва 38 процента от българите смятат, че повечето неща, които ...

......... 37 на сто от българските участници. Мнозинството българи (91 на сто) и европейци (84 на сто) заявяват, че различията в доходите са твърде големи. Мнозинството у нас и в останалата част от ЕС (81 на сто) са на мнение, че за да се промени това, правителствата трябва да вземат мерки.


Полицията във Велико Търново се зае със случая, при който

Полицията във Велико Търново се зае със случая, при който ...

......... това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки”, призова Иво Мирчев.


Проблем със собствеността на част от къмпинг "Златна рибка" поставя

Проблем със собствеността на част от къмпинг "Златна рибка" поставя ...

......... опитват да завладеят части от самия къмпинг“. Той посочи, че става въпрос за два малки терена, чиито собственици имат договор с него, но те нямали никакво отношение към този случай. Иванов е категоричен, че делата не са завършили на последна инстанция. Той отказа официален коментар и ще сезира компетентните органи.


Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-председател на

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и зам.-председател на ...

......... дейността са много добри. Тази похвала отправи Цветан Цветанов на проведената неотдавна кръгла маса, на която бе отчетена и досегашната работа на органа. За тази цел ще се наложи да се направят законодателни промени, тъй като според сегашния закон членовете на комисията и председателят имаха право само на два мандата.


Около 200 000 нарушения за година по работните места установяват

Около 200 000 нарушения за година по работните места установяват ...

......... за временна работа обясни, че у нас има сериозен недостиг на кадри. В редица сфери дори е достигнат дисбаланс между търсене и предлагане и се усеща криза за работници. Проблем има и с образованието - редица университети не предлагат обучения за кадри, каквито пазарът на труда изисква.По публикацията работи: Венцислава Вельова


Единен изпит, подобно на инициативата на медицинския факултет на Софийския

Единен изпит, подобно на инициативата на медицинския факултет на Софийския ...

......... София, по трети - за Пловдив и т.н. Ние в Тракиския университет държим на отворените изпити с тестове и задачи, а не с развиване на въпроси, за да не учат кандидатите материала наизуст,” коментира ректорът на Тракийския университет в Стара Загора проф. Иван Въшин. Още по темата четете тук.