Шумен


Шумен не е турски вилает! Поводът за острата реакция на

Шумен не е турски вилает! Поводът за острата реакция на ...

... влиянието на тази протурска партия, е ВМРО. Във всички наши листи по места няма да откриете нито една такава личност, защото за нашите съратници България е над всичко и никога, на никаква цена няма да продадем интереса на Родината си! Няма да допуснем турска намеса във вътрешните работи на България!


Точно преди 2 дни (8 март) навършихме първата година от

Точно преди 2 дни (8 март) навършихме първата година от ...

... ни предоставят данни от проверката, назначена от директора на болницата в града, тъй като съдържат лични данни на жената, с които нямаме право да оперираме. От там ни информираха още, че в момента по случая тече проверка от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" и ще ни бъде съобщено щом тя приключи.


Местната фирма

Местната фирма "Прис" ООД спечели обществената поръчка за изграждане на ...

... по този начин се инвестира в базата.   Той поясни още, че общината стартира процедурата за прехвърляне на собствеността и заради инвестиционни намерения от страна на Обединените арабски емирства. За интереса на Абу Даби да изгради модерна конна база в България съобщи през март месец миналата година премиерът Бойко Борисов.Народният представител от ПП ВОЛЯ Боряна Георгиева внесе листата на

Народният представител от ПП ВОЛЯ Боряна Георгиева внесе листата на ...

... член на Комисията по култура и медии. Има магистратура по мениджмънт на туризма. В момента учи второ висше образование – Стопанско управление с направление „Национална сигурност”. В шуменската листа на Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ има икономист, строителен предприемач, ресторантьор, учител, фармацевт, студент, представители на малкия и среден бизнес.  


Шуменска област излезе от

Шуменска област излезе от "червената" и вече е в "оранжевата ...

... случая на коронавирус в областта, срещу 102 през предходната седмица. В ковид отделенията на МБАЛ-Шумен през изминалата седмица са били настанени между 103 и 115 пациенти. Броят им засега се задържа на около тези нива, въпреки минималното понижение на заразените с коронавирусна инфекция жители на областта, съобщиха от лечебното заведение.


Водата от да не се ползва за пиене и готвене,

Водата от да не се ползва за пиене и готвене, ...

... Димитров отчете кои са проблемните язовири в България Проблемни са три язовира - "Ястребино", "Тича" и "Камчия". Всички останали са в добро състояние. Това стана ясно от отговор на министър... При проведени лабораторни изследвания е установено завишаване над обичайното на стойностите на показател "мътност", поясняват от здравната инспекция в Шумен.Многопрофилната болница в е заета на 87%. Приемът на пациентите

Многопрофилната болница в е заета на 87%. Приемът на пациентите ...

... всеки, който се обърне за помощкъм тях. Костадин Ангелов: Ситуацията в Шумен е сериозна Ситуацията в Шумен е изключително сериозна, леглата са изчерпани. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов, който е на посещение ... В Шумен COVID пациенти се лекуват и в Общинския онкологичен диспансер, където има разкрити 20 легла.


Пожар е станал в двора на най-важната болница в Шумен

Пожар е станал в двора на най-важната болница в Шумен ...

... депутати от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен. Това съобщи председателят на българските социалисти Корнелия Нинова... На мястото на произшествието са изпратени 4 пожарни. Причината за инцидента е в процес на изясняване, но най-вероятно огънят е тръгнал при извършване на ремонтни дейности в помещението. Няма пострадали. Още: ""


Със заповед на онкологичен център без специалисти поема лечението на

Със заповед на онкологичен център без специалисти поема лечението на ...

... денонощие в Шумен са 100, показват данните на Единния информационен портал. Пореден рекорд: 2 760 заразени с коронавирус за ден, над 2 300 души са в болница Броят на новите случаи на коронавирус отбеляза пореден рекорд като абсолютно число. За 28 октомври откритите случаи са 2 760, със 191 п...


На 28 октомври следобед болните с , настанени в новосформираното

На 28 октомври следобед болните с , настанени в новосформираното ...

... болница обслужва не само община Велики Преслав, но и Върбица. Въпреки това нейното бъдеще често се поставя на карта. Кметът на община Велики Преслав Янко Йорданов е категоричен, че ще бъде направено всичко възможно да бъде запазено лечебното заведение предвид застаряването на населението и лошите транспортни връзки в региона.  


80% от на общинската болница във е с подадена оставка.

80% от на общинската болница във е с подадена оставка. ...

... при работа с COVID болни пациенти е сериозен. Очаква се днес становище на здравната инспекция в Шумен и на областния кризисен щаб дали искането на медиците от Преслав COVID пациентите от там да бъдат настанени в други лечебни заведение ще стане факт, за дa не напускат лекарите работните си места.с почина в . Професионална гимназия

с почина в . Професионална гимназия "Асен Златаров" преминава на ...

... абсолютно число, и като процент. За 26 октомври откритите случаи са 2... На този етап други училища няма да минават в дистанционна форма в областта. Това е втора жертва на коронавируса сред учителите в страната. Първият трагичен изход от болестта покоси преподавателка в една от най-големите гимназии в .  


На символичен протест пред Районното управление в се събраха служители

На символичен протест пред Районното управление в се събраха служители ...

... Те подкрепиха исканията на колегите си. Преди протеста в Шумен същите искания имаха и протестиращите служители на МВР в Русе, където се присъединиха и недоволни от съседни области. Протест на МВР за по-високи заплати имаше и в други области в страната като Кърджали и Варна. Предстои такъв и в Бургас.


В затварят дискотеките и нощните заведения до 16 ноември, съобщава

В затварят дискотеките и нощните заведения до 16 ноември, съобщава ...

... да бъдат задължени да помогнат Лекарският съюз в Шумен иска да се задължат медиците от доболничната помощ да работят и в болницата, за да се преодолее кризата с недос... 76 са новите случаи от област Шумен за последните 24 часа. Над 100 са пациентите с доказан COVID-19 в МБАЛ Шумен.


в иска да се задължатот доболничната помощ да работят и

в иска да се задължатот доболничната помощ да работят и ...

... предпочитат да работят при по-добри условия, навън в доболнична помощ. Колкото и да е тежко, не е както в болницата. Отделно финансирането е много по-различно”, допълва д-р Найденова. Така че лекарите от болницата в Шумен засега са сами на фронта срещу COVID–19, освен ако законодателят не промени действащите нормативни документи.


Тази сутрин сградата на областната управа в ще се дезинфекцира

Тази сутрин сградата на областната управа в ще се дезинфекцира ...

... САЩ Доналд Тръмп миналия четвъртък не е споделил с обществеността информация за положителните резултати от първия си тес... Областният управител проф. Стефан Желев още в неделя заяви, че работата с граждани ще бъде възстановена след дезинфекцията, или около 10 часа. Не се налага и изследване на останалите служители в сградата.Водоснабдяване и канализация – Шумен” ООД гр.Шумен започна аварийно възстановяване

Водоснабдяване и канализация – Шумен” ООД гр.Шумен започна аварийно възстановяване ...

... резултат на задълбочен експертен анализ като изпълним вариант за допълнително водоснабдяване на квартал „Мътница“ бе определено използването на съществуващ дълбок сондаж № 5 с бункерна помпена станция, част от водоснабдителна система „Мътница”. Аварийното водоподаване ще се ползва само докато приключат предвидените дейности по изграждане на допълнително водоснабдяване на квартал „Мътница“.


В 08:07 часа тази сутрин в дежурната оперативна част е

В 08:07 часа тази сутрин в дежурната оперативна част е ...

... пречат на движението. Водачите на двете превозни средства са правоспособни. Тествани са за алкохол, пробите са им отрицателни. Тежко остава състоянието на двама от пострадалите при катастрофата в Айтос Остава тежко състоянието на двама от пострадалите при катастрофата в Айтос. Те са настанени в Спешния център на бургаската болница, пре...


В 08:07 часа тази сутрин в дежурната оперативна част е

В 08:07 часа тази сутрин в дежурната оперативна част е ...

... пречат на движението. Водачите на двете превозни средства са правоспособни. Тествани са за алкохол, пробите са им отрицателни. Тежко остава състоянието на двама от пострадалите при катастрофата в Айтос Остава тежко състоянието на двама от пострадалите при катастрофата в Айтос. Те са настанени в Спешния център на бургаската болница, пре...


Шуменските социалисти ще избират нов председател в частни домове. Това

Шуменските социалисти ще избират нов председател в частни домове. Това ...

... социалистите в Шумен, е на депутата Иван Иванов. Изданието припомня, че той бе заместник-министър само за два часа в правителството на Пламен Орешарски. Краткият престой на този пост се дължеше именно на това, че в биографията на Иванов лъснаха съмнителни борчески петна свързващи го с групировката СИК в град Шумен.


Пожар гори в борова гора над кв.

Пожар гори в борова гора над кв. "Дивдядово" в град ...

... служители. Екипите са още на място, за да локализират огъня. Към момента няма опасност за жителите в квартала. Няма пострадали хора. Има информация, че вероятно е засегната една от вилите, която е била в близост до боровата гора. По първоначални данни пламъците са тръгнали от вилната зона над кв. "Дивдядово".Огнеборци гасят голям пожар край село Каменяк, Шуменско, съобщиха от

Огнеборци гасят голям пожар край село Каменяк, Шуменско, съобщиха от ...

... четири от които - на много голяма площ, покрай жп линията Русе-Варна. В един от тях са унищожени жп траверси край с. Златна нива. На мястото се извършва оглед, уточняват от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. Оттам допълват, че е получен и сигнал за пожар на жп прелеза в Плиска.


Два газови пистолета и 14 боеприпаса за тях са иззети

Два газови пистолета и 14 боеприпаса за тях са иззети ...

... пистолета и 14 боеприпаса за тях са иззети след претърсване в частен дом вчера в село Дибич. Имотът е обитаван от 59-годишен мъж, посочват от пресслужбата на ОД на МВР в Шумен. За оръжието и патроните местният жител не е притежавал надлежно разрешително. За извършеното престъпление е образувано досъдебно производство.


Двама души са арестувани по време на полицейска операция срещу

Двама души са арестувани по време на полицейска операция срещу ...

... "Под Манастира", обитавано от 21-годишен мъж от Шумен, е намерен плик с около 2 грама суха зелена тревиста маса, която по негови данни е марихуана и е закупена от 20-годишния, живущ на ул. "Пловдив". Двамата са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Образувано е досъдебно производство.  


Въвежда се временен режим на движение със спиране на достъпа

Въвежда се временен режим на движение със спиране на достъпа ...

... ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.В заповедта на кмета се посочва още, че се ограничава максимално разрешената скорост в този участък до 40 км./ч. До края на седмицата, ще бъдат монтирани необходимите пътни знаци, указващи постоянната организация на движението. Ограничението влиза в сила от 1 август, събота.


Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Окръжна и

Главният прокурор Иван Гешев е на посещение в Окръжна и ...

... на посещение в Окръжна и Районна прокуратура Шумен. По-късно се очаква Гешев да посети град Велики Преслав, където рано тази сутрин е започнала специализирана операция по противодействие на битовата престъпност. Заедно с Гешев в района е и Стоян Темелакиев, който от края на миналата седмица е заместник-главен секретар на МВР.Над 250 души се събраха на протест в Шумен. С

Над 250 души се събраха на протест в Шумен. С ...

... бухалка на определени хора. Писна ни да ни разделят по етноси. Ние сме тук днес, за да се обединим. Да покажем, че сме един народ. И, че искаме оставка на правителството на Бойко Борисов", заяви Петър Петров.Утре е предвиден нов протест с начален час 17:30 часа, отново пред Областна администрация


Водач на лек автомобил

Водач на лек автомобил "Ситроен C5" с русенска регистрация е ...

... 342 нарушения на скоростта за три дни, по време на специализираната полицейска операция, която продължава до 16 юли. Целта й е да се ограничат предпоставките за тежки произшествия на пътя, да се спазват ограниченията на скоростта, а водачите да не сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотични вещества.


Втори мандат начело на БСП в Шумен от раз спечели

Втори мандат начело на БСП в Шумен от раз спечели ...

... задкулисни обходни техники в полза на определен партиен кръг и за сметка на партията – статукво, ревниво пазено 25 години от клиентелистите около него, повече от достатъчно време, за да продължава в този дух, доволни са социалисти от района, дочакали края на ледниковия период, белязан от задкулисие и тайни схеми.


Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че

Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че ...

... този начин се създава и недоверие в хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да се възцари справедливост и властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът", каза президентът.


Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента

Тринайсет зрелостници от шуменските училища получиха днес медал с лента ...

... увери, че истинското щастие е да правиш това, което обичаш, което ти носи удоволствие и забавление. Петра Валентинова Жечева, първенец на Професионалната гимназия по икономика, благодари от името на своите връстници на учителите, родителите и на всички, които са ги подкрепяли през годините, за приятното тържество, организирано в тяхна чест.


Почина фелдшерът от село Климент, Шуменско. От него тръгна заразата

Почина фелдшерът от село Климент, Шуменско. От него тръгна заразата ...

... съседната Община, защото: "Първите дни хората криха, че са били контактни", каза Нида Ахмедов. До момента 46 са общо заразените с коронавирус до момента в района, подчерта Ахмедов. Има един нов случай за последните 24 часа. И той отново е контактен на фелдшера, подчерта кмета. Сред заразените има и деца.


Съпругата на 80-годишния фелдшер от село Климент, Шуменско, е починала.

Съпругата на 80-годишния фелдшер от село Климент, Шуменско, е починала. ...

... По думите на Ахмедов, състоянието на 80-годишния фелдшер в момента е много тежко. Тепърва ще трябва да се организира и погребението на жена му, за което няма инструкции от нито една институция как да се случи. Заглавна снимка: Архив Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 18 юни"


80-годишен фелдшер и жена му, които са болни от COVID-19

80-годишен фелдшер и жена му, които са болни от COVID-19 ...

... Тъкач – там е практиката на фелдшера. Всъщност досега, преди този епидемичен взрив, болните в Каолиново са били 15. А кметът на Каолиново потвърди, че фелдшерът е отричал съществуването на COVID-19 и е преглеждал без предпазни средства. Още: Още: "Нов рекорд на заразени с коронавирус в България, картината по света"


Нова история за проявена небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в

Нова история за проявена небрежност спрямо COVID-19 вкара хора в ...

... на здравния министър. Били са изписани от болницата в тежко състояние. Пациенти,, котио отказват лечение, могат да бъдат изписани. Двама пациенти ,за жалост в лошо състояние, категорично отказаха лечение и не разрешаваха манипулации и напуснаха болницата. Не знам дали няма скоро да се върнат, обясни д-р Костов. Очаквайте подробности  


Недоволство сред жителите на село Изгрев свали карантината в шуменското

Недоволство сред жителите на село Изгрев свали карантината в шуменското ...

... противоепидемичните мерки и контролът на лицата под карантина от екипи на полицията и на РЗИ. Тестват се и жители на съседните села от община Каолиново. От Областния кризисен щаб призовават жителите на региона да се въздържат от организирането на масови събития - семейни тържества, сватби, кръщенета и др. Очаквайте продължение


Безотговорно и опасно – така определи лекарят на шуменското село

Безотговорно и опасно – така определи лекарят на шуменското село ...

... да стоят вкъщи и то до края на месеца, даже мисля, че е най-добре да се спазва 28 дни карантинен период”, заяви лекарят. 30% от селото ще бъде тествано с PCR тест, т.е. около 300 души. Още: "Намаление на случаите на коронавирус, внимание заради евангелисти в Самоков, картината по света"


Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което

Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което ...

... изход на селото, както и мобилен екип, който да следи за спазването на мерките, съблюдаването на отстоянието, и ще проверява карантинираните жители. 30% от населението ще бъде тествано за коронавирус. Близо 900 са регистрираните жители на Изгрев. Вижте още: НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 11 юни  


Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което

Вече са изградени контролно-пропускателните пунктове около шуменското село Изгрев, което ...

... на местни станаха 17.Полицията е поставила два контролни пункта за вход и изход на селото, както и мобилен екип, който да следи за спазването на мерките, съблюдаването на отстоянието, и ще проверява карантинираните жители. 30% от населението ще бъде тествано за коронавирус. Близо 900 са регистрираните жители на Изгрев.  


Ново огнище на коронавирус у нас. Трима жители на шуменското

Ново огнище на коронавирус у нас. Трима жители на шуменското ...

... разградското село Ясеновец. Ерджан Тефик - кмет на с. Изгрев, каза, че хората са прибрани, наплашени. "Страх ги е, има паника, между другото. Телефоните звънят, кое как, какво да правят. Съобщават за втори, трети човек болни, не прикриват. Тези, които имат наистина съмнения, си казват, да дойдат, да вземат проби".


Депутатката от ВОЛЯ Боряна Георгиева награди с поощрителни награди всички

Депутатката от ВОЛЯ Боряна Георгиева награди с поощрителни награди всички ...

... тяхното щастие са приоритет на партията и тя ще продължи да работи активно за това. Дамите от ВОЛЯ разработват проекта „Пътна карта на детското щастие“, в който акцентират върху икономически и социални мерки в подкрепа на децата и семействата. „Очаквайте следващите събития, които ще организирам в Шумен!“, каза още Георгиева.


Националните историко-археологически резервати

Националните историко-археологически резервати "Плиска" и "Мадара", както и Историко-археологическият резерват ...

... в Шумен, в чиято структура са обектите. Туристите могат да разглеждат старините само на открито, при спазване на необходимите противоепидемични мерки. Музейните експозиции и мултимедийните центрове в обектите остават затворени. Отворен за посещения, само на открито, е и Националният историко-археологически резерват с музей във Велики Преслав, съобщиха от ръководството му.


Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства, че фирми ще

Община Шумен уведомява собствениците на пчелни семейства, че фирми ще ...

... пресцентъра на местната администрация. Съгласно наредба на МЗХГ, собствениците на пчелни семейства са длъжни да предприемат мерки по опазването им от отравяне, припомнят от общинския пресцентър. Оттам уточняват, че подробна информация за обработката на съответните площи с растителнозащитни препарати може да бъде получена на телефони с номера 0888996222 и 054857710.


Днес православната църква отбелязва кръстната смърт наИсус Христос. Разпети петък е

Днес православната църква отбелязва кръстната смърт наИсус Христос. Разпети петък е ...

... литургия, а се извършват Царските часове. Вечерта пък в храма се припомнят и съпреживяват Христовите страдания, смъртта му и погребението му.   Народът казва, че на Разпети петък и пиле не пее, и гнездо не вие. Всяко живо същество страда. В този ден никой не подхваща каквато и да е работа.


В МБАЛ - Шумен почина пациент на 66 години, след

В МБАЛ - Шумен почина пациент на 66 години, след ...

... Мъжът е бил с тежко придружаващо заболяване - напреднал белодробен карцином. В болницата в Шумен за лечение остава 83-годишна жена, която е с положителни резултати за инфекцията COVID-19. От лечебното заведение бяха изписани и двама оздравели от коронавирус мъже.От взетите вчера осем проби няма положителни за COVID-19, допълват от болницата.


37-годишеният шуменец, диагностициран с коронавирус, е в задоволително здравословно състояние.

37-годишеният шуменец, диагностициран с коронавирус, е в задоволително здравословно състояние. ...

... пътуването по, ги връщат. По пунктовете всичко обстановката е спокойна, повечето от хората са наясно с въведените мерки, посочиха от полицията. Директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим посочи, че се проверяват и всички поставени под карантина, а те са около 100. Досега са установени деветима, които са нарушили карантината. 


Със заповед на кмета на община Попово се преустановява работата

Със заповед на кмета на община Попово се преустановява работата ...

... Дезинфекцията ще се извършва всеки ден след 17:00 часа. Кметовете и кметските наместници на села в общината, да се свържат с щаба за да им бъдат предоставени дезинфектанти за третиране на публични площи и обекти, които да използват като организират дезинфекциране на местата посещавани най-често от хората в населеното място.


Около 90 на сто от училищата днес ще стартират различни

Около 90 на сто от училищата днес ще стартират различни ...

... задачи, тя посочва в чата кои са те и след това - заедно проверяват. Има и възможност за тестване с Google classroom. Там се поставят задачи, задава се време на теста и след приключване на времето работата на ученика се предава автоматично.dariknews.bgДо сряда се очаква вече с 95% от учениците да се работи онлайн.


Съвместна проверка по сигнал за замърсяване, оцветяване и силна миризма

Съвместна проверка по сигнал за замърсяване, оцветяване и силна миризма ...

... точката на заустване от водния обект. Пробовземането е извършено от РЛ-Шумен. Проверена е дъждовната канализация на предприятие - евентуален замърсител, както и всички обекти в района - възможни замърсители. Степента на замърсяване на водния обект ще бъде определена след получаване на резултатите от качествения анализ на отпадъчни и повърхностни води.


12000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации

12000 души са подали предварително попълнените от НАП данъчни декларации ...

... корона вируса,  като декларирането на доходите и внасянето на данъка могат да бъдат извършени изцяло по електронен път без такса. Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.


Дефицитът на предпазни маски по аптеките отвори нов вид работа

Дефицитът на предпазни маски по аптеките отвори нов вид работа ...

... печели, казва Деница.  dariknews.bg Нейното ателие е малко и поръчва малко количество плат, което е по-скъпо. А в момента работят с материалите, които имат. Самите маски са от памучен плат и може да се ползват многократно. След пране – трябва да се изгладят, за да се дезинфекцират, обясниха шивачките. dariknews.bg


Древната порода прасета Източнобалканска свиня изчезва от България. Тя е

Древната порода прасета Източнобалканска свиня изчезва от България. Тя е ...

... репродукция ще правят опит да евакуират някакви останали разплодни животни от област Варна и да ги настанят някъде.Стопаните също взимат всички възможни мерки срещу заразата и се надяват да ги подмине. Остава надеждата, че късметът и усилията на малкото стопани, отглеждащи източнобалкански свине, ще спасят породата, живяла вече 2500 години.


Стотици шуменци играха българско хоро пред Драматично-кукления театър

Стотици шуменци играха българско хоро пред Драматично-кукления театър "Васил Друмев" ...

... по-късно в църквата "Свето Възнесение Господне" бе отслужена заупокойна молитва за загиналите воини и опълченци за Освобождението на България и молебен за здраве.dariknews.bg Кулминацията на честването в Шумен ще е тържествената вечерна заря-проверка, която ще се състои от 18.30 часа на площад "Кристал", пред Паметника на загиналите във войните шуменци.


Хиляди почетоха 3 март във Велики Преслав.  С историческа възстановка в

Хиляди почетоха 3 март във Велики Преслав.  С историческа възстановка в ...

... За мен е чест, че участвам в този празник. Виждаме, че вие го чествате и ми прави отлично впечатление и за мен е чест да бъда сред вас, каза още Виталий.  Той се включи в страната на настъпшващите руски солдати, които се сблъскаха с османлии и черкези.    dariknews.bg  


На 1 март празнуваме Баба Марта - един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна

На 1 март празнуваме Баба Марта - един от най-почитаните български обичаи с хилядолетна ...

... съответно като Пенда, е по-съвременно възприятие.  Интересно е, че в традиционния вариант на булката тя е забулена в чисто червено було, най-често мъжкият пояс.Пижо и Пенда са имената Петър и Пена, но в шопски вариант. Традиционната за Западна България мъжка носия е белодрешна и затова е естествено Пижо да бъде именно в бял цвят.


Полицията разследва обир на чейндж бюро в Шумен. Сигналът за

Полицията разследва обир на чейндж бюро в Шумен. Сигналът за ...

... като прибрали парите, са си заминали. Прави впечатление, че бяха много хладнокръвни, казва той след като прегледал видео записите.  Влизат вътре, взимат ключовете, връщат се да заключат входната врата и си действат супер спокойно, коментира Орлин Чакъров. Обектът работи от 2011 г. и досега не е имало посегателства, каза собственикът.


Възстановено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона в

Възстановено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона в ...

... 12 тона в цялата област Шумен, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура". Възстановен е трафикът по пътя Памукчии - Тръница, пътя Плиска - Каспичан, както и по пътя Златна нива - Войвода. Възстановено е движението по път I-7 Шумен – Силистра, а по път I-2 Разград – Шумен, само в посока Шумен.


Авария по главния водопровод остави град Шумен без вода, предаде

Авария по главния водопровод остави град Шумен без вода, предаде ...

... За аварията се разбрало снощи, когато спаднало налягането в помпена станция "1300 г. България". Аварията е локализирана в лавандулова нива. В момента екипи на ВиК-Шумен работят по отстраняването й. От дружеството очакват ремонтните работи да завършат в светлата част на деня, а водата в града да бъде пусната през нощта.


Празникът на мъжките рожби - Петльовден, който се отбелязва у

Празникът на мъжките рожби - Петльовден, който се отбелязва у ...

... че така ще се сдобият с момче да продължи рода им. Dariknews.bgПо традиция на този ден не се докосва нищо остро - нож, брадва, ножица, куки. Вярва се, че така децата няма да се родят с белези и ще са здрави. Историята оживя, разказана от регионалния клуб Традиция в Шумен. 


Специализираната прокуратура и Главна дирекция

Специализираната прокуратура и Главна дирекция "Национална полиция" извършват действия по ...

... телефонни измами на гръцки граждани, действала от територията на областите Разград и Шумен. Извършват се претърсвания, изземвания и лични обиски на предполагаеми участници в групата, както и разпити на свидетели пред съдия. Към момента има шестима задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР общо шестима. Действията продължават.


1 година и 5 месеца затвор за обвиняемия, който избяга

1 година и 5 месеца затвор за обвиняемия, който избяга ...

... 15 януари тази година и беше обявен на общодържавно издирване. На 23 януари, около 22:00 часа издирваният, е бил задържан между селата Острово и Брестовене от служители на ОД на МВР по време на специализирана операция по установяването му. Одобреното от съда споразумение, е окончателно и влиза в сила веднага.


Самоука художничка рисува икони, въпреки че никога не е посещавала

Самоука художничка рисува икони, въпреки че никога не е посещавала ...

... си момичето. Харесва и абстракциите, които прави на платна с акрилни бои. Но признава – увлича се по цветовете. Според Айтен именно цветовете придават повече енергия и затова повече й харесват. Тя е решена да продължи да се занимава с изкуство и да търси доброто, което да вгражда в образи.


Делото Хитрино върви към своя край. Днес пред Шуменския окръжен

Делото Хитрино върви към своя край. Днес пред Шуменския окръжен ...

... на оправдателна присъда.   "Искрено съжалявам за починалите и пострадалите", каза и вторият машинист на композицията Радослав Петков, който също поиска оправдателна присъда.-->   В сряда ще бъде обявена присъдата от делото.   В Софийски градски съд се водят около 30 граждански дела за обезщетение на стойност няколко милиона лева.


20 години затвор за машинистите на Булмаркет поиска адвокатът на

20 години затвор за машинистите на Булмаркет поиска адвокатът на ...

... не си поеха вината. Аз цял живот ще страдам, а те си живеят", каза пред съда Шенай Ахмедова. Преди 3 години тя загуби своя съпруг и единия си син в ЖП инцидента. -->Другият й син Юнус също бе изслушан от съда. Той заяви, че желанието му е виновните да бъдат наказани. 


Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир

Близо десет нови теча са установени по водопровода от язовир ...

... село Хан Крум в района на предишния ремонт. Днес при обход ще се реши дали повредите могат да бъдат отстранени, без да се спира водата. От ВиК дружеството обаче поясняват, че жителите все пак ще трябва отново да останат на сухо, ако налягането при помпената станция спадне. *Снимката е илюстративна.


Довечера шуменци трябва да имат вода, а водопроводът от язовир

Довечера шуменци трябва да имат вода, а водопроводът от язовир ...

... Търговище днес трябва да имат вода“, каза Нанков. Той обърна внимание, че този водопровод, както пречиствателната вода на питейни води на язовир „Тича“ е включен в обхвата на големия проект, финансиран със средства от ОП „Околна среда“ към МОСВ. „В момента текат обществените поръчки, ще бъде изцяло подменен“, каза още Нанков.


Заради авария по магистралния водопровод спират водата в Шумен. От

Заради авария по магистралния водопровод спират водата в Шумен. От ...

... монтажна група от Бургас ще осъществи ремонтните дейности през светлата част на 16 януари 2020 г.--> Тази авария и последвалото спиране на водоподаването промениха намеренията за начало на плановия ремонт предвиден за сутрешните часове на 17 януари 2019 г. На практика планираните ремонти дейности са в ход, допълниха от дружеството. 


Авария спря водоподаването в Шумен, съобщават от местното ВиК дружество,

Авария спря водоподаването в Шумен, съобщават от местното ВиК дружество, ...

... система е сред най-проблемните у нас, припомня Нова телевизия. Загубата на вода по мрежата е над 80%, посочват последните разчети на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР). В същото време цената за битовите абонати в града е в челото на класацията в страната - 3,54 лв. за куб. метра.


Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната среда

Емил Димитров - Ревизоро е новият министър на околната среда ...

... dariknews.bg Той допълни и, че в парламента ще подкрепя всичко, което е полезно за Шумен и Шуменци. --> На мястото на Деан Станчев в Общински съвет - Шумен ще влезе Явор Якимов. Той е учител по история, член на ВМРО и доброволец на Родолюбивия комитет „Крум Страшний“ – Шумен.   Личен архив


ТИР се преобърна на магистрала

ТИР се преобърна на магистрала "Хемус". Инцидентът е станал малко след ...

... преглед в болницата. Пътуващите в посока към Варна се пренасочват през стария път за Варна през Мътница, Мадара, на Нови пазар вече се включват на автомагистрала Хемус. В обратната посока се прави същата организация от Нови Пазар се отделят към етапната връзка и минават през Мътница и Мадара.dariknews.bg, Деян Герговски