Цитат На Деня


"В България свободата на словото е толкова свободна, че трудно ...

... и призова да бъде питан чуждият бизнес дали работи добре и дали има административни пречки и проблеми. И в последната си класация от април миналата година международната организация "Репортери без граници" остави България на 111-о място по свобода на словото за трета поредна година. Всичко, което трябва да знаете за:


Нашето общество е показало и показва, че не може да ...

... София, на която видял много хора на едно място, които не спазват никакви мерки.Богов направи прогноза, че броят на заразените ще расте плавно и в края на март и началото на април ще достигне нивата от ноември месец, когато беше един от пиковете на заразата.Всичко, което трябва да знаете за:


По негово собствено желание. Всеки има право на самоотвод.Така зам.-председателят ...

... в тях. От ДПС така и не направиха официален коментар за липсата му, като и той самият не е говорил по темата. Повече по темата четете При представяне на листите на движението Карадайъ така и не спомена причината за отвода на Пеевски. Кои са водачите на листи на ДПС четете"Има провокатори, които пускат [в социалните мрежи] нарочно, че са ...

... мрежи] нарочно, че са се събрали повече хора [в заведение], за да ни принудят да затворим целия бранш".В това изрази убеденост премиерът Бойко Борисов на правителствено съвещание днес."Моловете ще си работят. Казвате им: спазвате правилата - работите, не ги спазвате - не работите", добави той.Всичко, което трябва да знаете за:


С автоматите на улицата и който се появи, да го ...

... се въведат ограничения, за да не се стигне до повторна криза в здравната система заради претоварване на COVID отделенията. Главният държавен инспектор повтори тезата, че компромисът е между икономиката и държането на епидемията под контрол.Подробности за изнесеното на днешния редовен брифинг на щаба четете Всичко, което трябва да знаете за:


Омръзна ми да гледам през два метра Томислав, Мутафчиев и

Омръзна ми да гледам през два метра Томислав, Мутафчиев и ...

... на "Господари на ефира", излъчен на живо на страницата на предаването във "Фейсбук". Заедно с него в интервюто участваха още Мутафчийски и Дончев.По думите на Борисов три дни след края на кризата тя ще бъде забравена от българите, както често се случвало в страната.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1339)Тези забрани са много общи и не навсякъде може да

Тези забрани са много общи и не навсякъде може да ...

... спазва необходимата дистанция. Иначе няма как да контролираме в градския транспорт да се качват само по двама", каза днес Младен Маринов. Той посочи, че е добре да се седи на дистанция от 2 метра, хората да са с маски и да поддържат добра хигиена.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1325)


"Голема ми е главата за тая маска. Ей такава да ...

... да отбележи: "На тебе пък сакото ти е малко".На КПП-то премиерът отчете, че проблемът с преминаването на български тирове от и за Турция е решен. Той призова хората да не си играят на криеница с полицията в опит да заобиколят ограничителните мерки, заради коронавируса.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1255)


Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде.Така в типичния

Хиляди студенти не се готвят да пътуват никъде.Така в типичния ...

... в съботния ден - следете тук.Новини, сигнали и въпроси, свързани с коронавируса може да изпращате тук или на [email protected]Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако искате да следите лесно какво друго си струва да знаете, четете новата рубрика "Новини без коронавирус"Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1189)


Маргинал не е обидно, ако го изследвате етимологично. Маргинал по

Маргинал не е обидно, ако го изследвате етимологично. Маргинал по ...

... всеки от нас подозира, че съществува. Тази група няма връзка с държавата. Те имат само ЕГН, нямат лични карти, не пращат децата си на училище, не търсят активно работа, не могат да бъдат свързани с държавата. Визирах група хора, които все повече ще са проблем за нашето общество", каза Горанов.


След като изпаднат в абсолютно ненормален начин на живот в

След като изпаднат в абсолютно ненормален начин на живот в ...

... След като изпаднат в абсолютно ненормален начин на живот в разгара на епидемията.Така председателят на кризисния щаб за борба с разпространението на коронавируса проф. ген. Венцислав Мутафчийски отговори на журналистически въпрос кога българските граждани ще се върнат към нормален начин на живот."По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани ...

... "По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове." Това заяви председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски на брифинг на щаба, попитан за забраната за придвижване из страната, която ще важи до 13 април.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1108)


"Всичко това се случи, защото не трябваше Русия и нейните ...

... организират такива политически преиначавания. А Русия все така е готова да помага на всички, защото разбираме, че няма нищо по силно от това да се борим за всичко добро, за дружбата, за децата, за добрата икономика", каза тя, цитирана от руското издание "Спорт експрес".Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1049)


С данъците трябва да се внимава много, не трябва да

С данъците трябва да се внимава много, не трябва да ...

... десетия ден от кризата".Той отчете и положителни ефекти като това, че в други времена не е била налице такава благотворителност и солидарност в България. Освен това въвеждането на дистанционно обучение на учениците щяло да отнеме години и милиони, а сега се случило за седмица.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1021)


"Ето ви сега от външно министерство последната информация: цял самолет ...

... на кои дати са влезли и излезли от България, установени ли са контактните им лица, от кои градове в Израел са и с коя авиокомпания са пътували и какви мерки е взела тя. От ведомството отвърнаха, че въпросите са от компетентността на оперативния щаб.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (1004)


Професоре, заповядай тука. Абе я по-добре от твойто место, не

Професоре, заповядай тука. Абе я по-добре от твойто место, не ...

... във "Фейсбук". В социалните мрежи в последните дни има много мемета и шеги с репликите на шефа на щаба за коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски в отговор на въпроси къде и защо хората не могат да ходят, за да се предпазят от заразяване.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (179)Има една хубава поговорка:

Има една хубава поговорка: "Не пожелавай жената на ближния, защото ...

... те правим, с тази деорганизирана част от около него, която има за експерти". Това каза днес премиерът Бойко Борисов в края на продължилия повече от час монолог, предизвикан от наложеното вето от държавния глава на Закона за извънредното положение.Какви са аргументите на президента - тукКакво му отговори премиерът - тук


Не е моментът да си говорим за демокрация, това каза

Не е моментът да си говорим за демокрация, това каза ...

... строги мерките са свързани с това да се създадат предпоставка за недобро разпространение на коронавируса, а не да създават ограничения. Горанов се обяви срещу приети от БСП и ГЕРБ текстове в закона за извънредното положение, които предвиждат регулиране на цените на стоките и услугите.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (845)


Пикът на разпространението на коронавируса в България ще бъде най-вероятно

Пикът на разпространението на коронавируса в България ще бъде най-вероятно ...

... по повод нарастващия брой на заразени с COVID-19 в България. Официално доказаните случаи са 171. Доцент Мангъров коментира още, че ако човек е изкарал коронавирус, си изгражда антитела и няма да го изкара пак. Ако обаче вирусът се видоизмени и се появи друг щам, е възможно антителата да не действат.


"Прогнозите за времето за събота и неделя са чудесни, но ...

... да можем да се възползваме и да излезем навън." Това заяви председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.Управляващите и щабът днес обявиха поредна порция мерки срещу разпространението на коронавируса, сред които и забрана за посещаване на паркове и градинки. Повече за мерките - тук.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (795)


Хлябът е супер храната по време на криза и тя

Хлябът е супер храната по време на криза и тя ...

... на криза и тя е гарантирана от нас, каза днес пред Би Ти Ви председателят на националния браншови съюз на пекарите и сладкарите Мариана Кукушева. Тя успокои, че българските производители могат да гарантират доставките във време на извънредно положение. Подробности четете тук.Всичко, което трябва да знаете за:Новини без коронавирус (125)Ако чакаме, стоим и се молим, няма кой да ни

Ако чакаме, стоим и се молим, няма кой да ни ...

... Трябва като общество да си помогнем."Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред "Дарик радио" в коментар за решението на Българската православна църква да не се отменят богослужения в ситуацията на разпространение на коронавируса. Попитан дали властите ще наложат подобна забрана, Маринов посочи, че това няма как да стане.


Това, че е обявено извънредно положение, не означава, че се

Това, че е обявено извънредно положение, не означава, че се ...

... България по време на брифинг след като Народното събрание единодушно обяви извънредно положение в страната до 13 април, считано от днес. Властите казват, че целта му е да се ограничи разпространението на COVID-19 след като стана ясно, че част от контактните лица на заразените с коронавируса не спазват домашната карантина.


Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако ...

... в България. В момента 23-ма души са с положителни проби за вируса. Един от тях - жена на 66 години, почина в "Пирогов". Огнищата на болестта са поне три - в София, Плевен и Габрово.Новините около коронавируса в реално време можете да следите тук.Всичко, което трябва да знаете за:Коронавирусът (402)


Имаме няколко случая в България на коронавирус, които нямат общо

Имаме няколко случая в България на коронавирус, които нямат общо ...

... на мъжа ѝ, който беше приет в болницата два дни преди това, се влошава. Днес от щаба обявиха, че е установен и нов, седми случай на заболял.Мутафчийски увери, че в страната се прилагат същите мерки срещу разпространяването на вируса каквито и по света.Всичко, което трябва да знаете за:Китайският коронавирус (350)


Надали ще научим кой гад това го свърши. Но сега

Надали ще научим кой гад това го свърши. Но сега ...

... с новия коронавирус премиерът Бойко Борисов на извънредното заседание на Съвета по сигурност на Министерския съвет."Години наред сме гледали холивудските продукции. Точно това са ни го показвали. Навсякъде само вируси. И все някой гад ги произвел и ги изпуснал, и те изтекли, и след това цял свят страда", обобщи той."Искам да попитам прокуратурата кога ще публикува разговорите в цялост ...

... нямал интерес", каза Диков.В предаването по "Евроком" през декември той казва, че чува от Божков "Киро каза, че като уредиш нещата с тях, ние с Делян ще купим бизнеса. Делян няма интерес към този бизнес. Киро има мерак да влезе, Делян казва..."Всичко, което трябва да знаете за:Сблъсъкът за хазарта (158)


Ако човек е в паника, вероятността да се зарази с

Ако човек е в паника, вероятността да се зарази с ...

... бъдат тествани от специалисти днес или утре, за да може да започне производство и снабдяване там, където е необходимо", каза вицепремиерът.По-рано през деня здравният министър Кирил Ананиев уточни, че ще са нужни месеци, за да се произведат всички необходими артикули от този тип.Всичко, което трябва да знаете за:Китайският коронавирус (261)


"Патрули по двама души - възможно най-вежливите. Те всички сте ...

... сред 10 000 души се прегръщах и целувах, така че...Важи за всички, от днес нататък да даваме личен пример как се прави...С маска вече при мен", каза премиерът.Всички новини по темата четете в реално време тук. Съвети как да се предпазите - тук.Всичко, което трябва да знаете за:Китайският коронавирус (251)


"Запасяването с храна няма да помогне, а миенето на ръцете ...

... вижте тук. Инструкциите на Националния център по заразни и паразитни болести може да бъдат прочетени тук. Какви са препоръките в международната специализирана литература четете тук. Какво разказа българин, поставен под карантина, четете тук. Как работи Европейският център за контрол на заболяванията четете тук.Всичко, което трябва да знаете за:Китайският коронавирус (243)


Господ и нашия, и вашия, ни е подредил така: България,

Господ и нашия, и вашия, ни е подредил така: България, ...

... на опасност от коронавируса.Борисов обяви, че в България има такива средства, но за да не се изчерпат е поискана помощ от Турция, която заедно с Индия и Китай е производител на маски с филтри.Ердоган нарече три пъти по време на изказването си Борисов "приятел", а Борисов го наричаше "господин президент".


Ще дойде ден да пожалите и за мене, защото ви

Ще дойде ден да пожалите и за мене, защото ви ...

... тази вечер с президента на страната Реджеп Ердоган.Пред тях той посочи дипломатическите си умения, позволили на България да има добри отношения със всички свои съседи и Велики сили. Борисов не пропусна да отбележи, че в България никой не му признава тези заслуги и затова той ще си ги изброи сам.


По-добре да стискаме палци коронавирусът да се разпространи и да

По-добре да стискаме палци коронавирусът да се разпространи и да ...

... изцяло за публиката, която и днес ни помогна. Не мисля, че играчите не са искали да играят добре. Има някакви напрежение в някои играчи, които днес не показаха какво могат. В момент, когато публиката повярва на отбора и има шансове за нещо, явно се срива нещо при нас", допълни Колев.


Истински ме боли като гледам бежанците, аз съм хуманен човек.Това

Истински ме боли като гледам бежанците, аз съм хуманен човек.Това ...

... и Макрон, канцлера Меркел и Бойко Борисов. Анализира без конкретен адресат, че евтиният популизъм и да се правиш на "бабаит" били лесна работа.Успокои, че българските граждани трябва да са спокойни, че нейните моряци и граничари са си на поста. Каза, че хуманитарната криза е жестока и хората бягат "от зор".


Трудно се въвеждат нещата. Аз не помня нито една реформа

Трудно се въвеждат нещата. Аз не помня нито една реформа ...

... Това каза днес при изслушване в парламента премиера Бойко Борисов. Коментарът му беше по повод въвеждането на тол системата за плащане на ползване на републиканските пътища.Борисов допълни, че много му се иска всичко да тръгне от първия път, но за съзнателния си живот не помни реформа, тръгнала от първия път.


Молекулата на газа няма печат.Това обяви Владимир Малинов, изп. директор

Молекулата на газа няма печат.Това обяви Владимир Малинов, изп. директор ...

... бе в отговорл на въпрос на журналисти откъде идва газът на борсата, за който от "Топлофикация"-София казват, че им излиза с над 12% по-евтино от цената, на която им се доставя от "Булгаргаз".Малинов посочи, става въпрос за анонимни сделки и на борсата няма изискване да се съобщава произхода на енергията.


"Не може на прехода да се гледа през призмата, която ...

... виждаме главния прокурор в ролята на първи историк на страната. Той определя един исторически преход между един тоталитарен, престъпен комунистически режим, както е според закона, и демокрация и пазарна икономика като "криминален преход". Как стана това нещо, няма ли историци, които да обяснят точно какво се е случило", попита Костов.


Не ми помага или пречи словото на президента. Да е

Не ми помага или пречи словото на президента. Да е ...

... ми пречи. Президентът какво прави - общо взето грижи се за първата дама. Така министърът на екологията Емил Димитров описа по Канал 3 правомощията на президента.Повод за думите му бяха оттегленото доверие от правителството от страна на Румен Радев. "Това, което премиерът каже и колегите, каквото помогнат, ми е по-важно".


Естествено, че беше любезен СМС. С мен всички са любезни

Естествено, че беше любезен СМС. С мен всички са любезни ...

... се много) и битовата престъпност. "Ако държавата си е на мястото, тези проблеми могат да се сведат до нормални граници и това не изисква особени усилия", подчерта Гешев.Според него ежедневно вървят разработки на прокуратурата срещу битовата престъпност и до една година ситуацията с нея ще се промени в положителна посока.


Ако не можете да се справите, дайте да събираме есемеси,

Ако не можете да се справите, дайте да събираме есемеси, ...

... на магистрала "Тракия" в участъка от Чирпан до Стара Загора.От края на 2018 г. в отсечката е въведено ограничение като за междуградски път - максимална скорост 90 км/ч, защото настилката се оказа в лошо състояние малко над 10 години след откриването ѝ през 2007 г. Повече по темата четете тук.


Склонноста към обобщение говори за социалистическо мислене.С тези думи председателят

Склонноста към обобщение говори за социалистическо мислене.С тези думи председателят ...

... отговори на въпроси на журналисти, които критикува, че го гонят като мисирки."Аз декември месец съм свалил доверие от него. Това е официалният ми коментар", обяви Бойко Борисов в отговор на обръщението на държавния глава.Какво още каза Борисов четете тук. Колко често Борисов се вижда с новия главен прокурор четете тук.


Ние в момента обсъждаме някакво риалити шоу в областта на

Ние в момента обсъждаме някакво риалити шоу в областта на ...

... ние ставаме наблюдатели на някаква шоу програма, която действа като фойерверк - прокуратурата решава кога да повдигне обвинение, дали да повдигне обвинение, как да квалифицира едно деяние - дали като държавна измяна или като несъставомерно поведение. Тя има всички тези възможности, които не могат да бъдат овладени", каза още Калайджиева.


"Всички ние чухме и прочетохме какви са разговорите, които не ...

... в парламента Менда Стоянова коментира разпространените от прокуратурата записи със специални разузнавателни средства на разговори на шефа на ВВС ген. Цанко Стойков, един от които е с държавния глава. Ден след като държавното обвинение разпрати до медиите записите със СРС, главният прокурор Иван Гешев каза, че това не били СРС-та.


Точно от тази психотерапия ме е страх.С тези думи бизнесменът

Точно от тази психотерапия ме е страх.С тези думи бизнесменът ...

... отказа да се върне в страната заради опасения за своята сигурност."Ще се върна в България пред съда. Първо искам да предявят обвинения на моите адвокати. Това всичко е съшито с бели конци", каза Божков и попита риторично какви доказателства са произведенията на изкуството, иззети от дома и офиса му. .


Аз съм съществувал в България въпреки политиката и въпреки политици.

Аз съм съществувал в България въпреки политиката и въпреки политици. ...

... има европейска заповед за ареста му. Божков не е попитан и не уточнява на кого следва да бъде даден хазартният му бизнес.Повече за обвиненията срещу Васил Божков и неговия коментар четете тук. Позиция на компанията му "Нове холдинг" за акцията на прокуратурата и за случващото се в хазарта - тук.


Няма да се толерира да се бият полицаи. Това се

Няма да се толерира да се бият полицаи. Това се ...

... закона, ако защитават интересите на собствената си държава. Да се бият полицаи не е признак за демократичност. Не е присъщо за никоя държава в ЕС. Какво би се случило в САЩ, ако това се стане? Още повече полицай, който е жена. Това означава, че удряш по държавата", каза още той.


"Каква балансирана политика (спрямо Русия - бел. ред.), като те ...

... ти", каза Паси, който даде пример със Санаторно-оздравителен комплекс "Камчия", който е руска собственост.На забележка, че думите за балансирана политика са на премиера Борисов Соломон Паси каза, че "то и Тодор Живков имаше такава политика, това се нарича "политика на снишаването". "В политиката най-важното нещо е политическият избор", добави той.


Аз съм болен левскар.

Аз съм болен левскар. "Левски" го е имало преди мен, ...

... той няма да може да финансира отбора. Божков контролира частните "Национална лотария" и "Лотария България".Какво целят предложените промени в хазарта според Божков - тук.Какво ще се случи с бизнеса на Васил Божков - тук.Какво е накарало Божков да вземе "Левски" - тук.Ще съществува ли "Левски" според Валери Симеонов - тук.


Негово Величество е приятел на туризма и проявява интерес към

Негово Величество е приятел на туризма и проявява интерес към ...

... на туризма и проявява интерес към България за успехите и развитието на отрасъла в нашата страна."Това написа във Фейсбук министърът на туризма Николина Ангелкова, която публикува своя снимка с краля на Испания Фелипе VI, с когото се е срещнала на галавечеря в Мадрид преди откриването на международното туристическо изложение FITUR.


Аз съм далече от греха.Това заяви в предаването

Аз съм далече от греха.Това заяви в предаването "Беновска пита" ...

... не се разбра обаче кой ще изпълнява строителството, което се очаква да започне в следващите дни. Само бе обявено, че трасето от 13.5 км, което ще достави водата от Мало Бучино до кв. "Изток" на Перник ще се строи от 12 екипа денонощно и ще струва до 25 млн. лв.


От този град съм, мечтата ми е Перник да стане

От този град съм, мечтата ми е Перник да стане ...

... е хората да имат вода да пият. Указанията на премиера са, ако трябва, да спираме тока, но да има вода. Не мога да си позволява днес да оставя един квартал без вода, за да има работа, а утре без вода да е друг квартал, за да можете да се греете".


Централизират средствата, централизират разходите, ще се централизират и рушветите, така

Централизират средствата, централизират разходите, ще се централизират и рушветите, така ...

... ще се централизират и рушветите, така коментира пред Би Ти Ви събирането на всички ВиК дружества с държавно участие в една компания лидерът на гражданската платформа "Изправисе.БГ" Мая Манолова.В отговор на въпрос тя не изключи варианта да създаде и партия. "Сега изграждаме структури на платформата в страната", допълни Мая Манолова.


"Корупцията в обществото ни започва тук, от децата. Те търсят ...

... ѝ е в младите хървати, отиващи по други държави, да се върнат и да донесат различен морал и работни обичаи. Проучване на Евробарометър показва, че 59% от хърватите казват, че са засегнати от корупция във всекидневието си, а 16% - че лично са участвали в даване или искане на подкуп.


България стана забележима за другите страни, едва когато Бойко Борисов

България стана забележима за другите страни, едва когато Бойко Борисов ...

... е фактор. Може да е много малка държава, но тя е разпозната и е вече на световната карта. Това е благодарение на Бойко Борисов. Той доказа, че е изключително талантлив човек, защото ходи по тънък лед. Ходи върху жерава", каза още Рашидов за определените от него "международни совалки" на премиера.


Хлебарите са най-миролюбивите хора в света. ние не участваме в

Хлебарите са най-миролюбивите хора в света. ние не участваме в ...

... на хората без хляб в пряк превод означава обявяване на военно положение.Това заяви пред БНР Мариана Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в разговор за въздействието на бъдещите тол-такси върху цените на храните и обявения от автобусните и товарни превозвачи протест. Повече за него четете тук.


Убитият от САЩ ирански генерал Касел Солеймани стои зад атентата

Убитият от САЩ ирански генерал Касел Солеймани стои зад атентата ...

... които са помагали на загиналия атентатор Мохамед Хасан ел Хюсейни. Според публикация на в. "Джерузалем пост" от февруари 2018 г. българската прокуратура е прикрила шиитската групировка "Хизбула" като организатор на атентата, на което тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров отговори, че "ние не обвиняваме организации, държави, движения. Извършителите са физически лица."


Моралните стандарти ще продължат да са водещи в отношенията ни

Моралните стандарти ще продължат да са водещи в отношенията ни ...

... Моралните стандарти ще продължат да са водещи в отношенията ни с гражданите. Това написа премиерът Бойко Борисов в своето новогодишно пожелание, което публикува на "Фейсбук" страницата си.


Ще посрещаме Новата година през май, тука на слънчице, като

Ще посрещаме Новата година през май, тука на слънчице, като ...

... Появата на деца със сурвачки, накара Борисов да възкликне "Ей, Митко (кметът на Бургас Димитър Николов, б.а), така ме изсурвака тази година.Пожеланието на една от посрещачките, да се прибира вкъщи да празнува, премиерът посрещна с думите. "От такава като тебе, не мога да се оженя, прибирай се, та прибирай се".


"Сами влязохме в капана, който ни бе поставен от британските ...

... обида към българския народ, който е показал, че е изключително толерантен. Целият този случай показва, че като се направи компромис, след това се плаща най-високата цена", заяви Кралев в интервю пред "24 часа"."Това, което се случи във футбола, показа, че няма "свещени крави" сред федерациите. Българският закон е над всичко".


"Успяхме да отговорим правилно на неправилно поставен въпрос с отговорността ...

... нас".Това заяви министърът на правосъдието Данаил Кирилов в отчета си за свършената работа през 2019 година."Министерството на правосъдието участва и съучаства в този процес, смятам, успешно", каза Кирилов като обясни, че има предвид доклада на ЕК за България по механизма за сътрудничество и проверка и препоръките той да бъде последен.


Българинът е дошъл като войник на Балканите, а не като

Българинът е дошъл като войник на Балканите, а не като ...

... Българинът е дошъл като войник на Балканите, а не като нелегален емигрант.Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов пред БНТ в коментар за обръщането на тенденцията, при която записващите се в армията хора са повече, отколкото напускащите.


Радев много обича да говори за корупция, да дойде да

Радев много обича да говори за корупция, да дойде да ...

... жени, ама помните ли какъв беше - дупка до дупка, виж сега парапетчета", коментира премиерът пред дошли на събитието местни жители.В отговор на кмет, който изказа идеята, че явно вече идва време да се разширяват основни пътища като този до Пловдив, Борисов отговори иронично: "Защо? Нали асфалт не се ядеше!".


Политиката в България е шоу, само че едно тъпо шоу,

Политиката в България е шоу, само че едно тъпо шоу, ...

... да каже: "Политиката да не ви е пожарна, г- н Борисов". Опс, извинявайте, г-н Борисов беше бодигард. Тогава: "Политиката да не ви е охранителна фирма, г-н Борисов." А Иван Костов беше преподавател. Господинът трябваше да каже: "Политиката да не ви е студент, г-н Костов" и т. н.", пише още Трифонов.


В момента виждаме един опит да се преформатира БСП политически,

В момента виждаме един опит да се преформатира БСП политически, ...

... поставя над конгреса, над Национален съвет. Тя е всевластна фигура, това е част от герберизацията. Превръщането на БСП от демократична партия със спорове, но с механизми за корекции на лидера, в партия, където има един човек, една воля, един източник на власт, който налага на останалите своята воля", добави Станишев.


Тъпо е да мълчим, достатъчно сме мълчали българите.Това заяви Кубрат

Тъпо е да мълчим, достатъчно сме мълчали българите.Това заяви Кубрат ...

... е тя. Ако някой прави нещо добро, трябва да се хвали. Когато прави нещо лошо, на каквото и ниво да е - трябва да се каже също. Винаги съм имал смелостта да го кажа на всеки и да бъда максимално истински, доколкото мога."Гледайте интервюто на Пулев в четвъртък в "Дневник".


Няколко мандата ГЕРБ управлява с гласовете на гласувалите срещу тях.

Няколко мандата ГЕРБ управлява с гласовете на гласувалите срещу тях. ...

... посочи, че е правилно да има пряк избор на лидер, но това което липсва са правила за отзоваването на лидера. Що се отнася до новия ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров, Кутев обяви, че са 7 години той е показал, че не пипа дълбоко в политическата система и удобен за управляващите.


Можем да назначим на всеки светофар полицай. Това ли е

Можем да назначим на всеки светофар полицай. Това ли е ...

... който пострада дете. "На всеки може да се случи. Не трябва да се прави политика с това. Ако може да се подобри работата, нека се подобри", каза той.Борисов посочи още, че ще коментира по-подробно, като мине седмица от инцидента, за да не излезе, че сега се възползва от една трагедия.


"Ние понеже винаги сме поставяли здравето, чистотата на въздуха на ...

... Европа. Това ще натовари самите транспортни артерии или въздуха - пак са вредни емисии", разказа Борисов. Той добави, че много от богатите държави, които най-много натискат за зелената сделка, са аутсорсвали своите вредни производства в държави като Китай, и изтъкна, че в такава ситуация няма преодоляване на проблемите в климата.


Българите ще заживеят достойно, когато възпитат политиците си да живеят

Българите ще заживеят достойно, когато възпитат политиците си да живеят ...

... изпразва все повече от съдържание". "Приемат се лобистки закони между първо и второ четене в парламента. Правителството харчи на тъмно милиардни изкуствени излишъци. Когато се шири корупция, трябва да преосмислим мястото на българските институции за преодоляване на ерозията на държавността, както и за обезвреждането на паралелната власт", каза още Радев.


"Ако увеличим охраната, която преди седмица беше тук, и по-добрите ...

... почетният президент на ЦСКА и бивш селекционер на България Димитър Пенев на въпрос може ли националният отбор да победи Унгария в плейофа за класиране на Евро 2020 в края на март 2020 г. Думите му дойдоха на базата на БФС в Бояна, където преди дни беше извършвана проверка от полицията.