Хасково


Третото издание на Националната научна конференция

Третото издание на Националната научна конференция " Светът на българина ...

... Варна (1948-1952 г.)", Елена Драгостинова от Музей „Борис Христов“ за "Движението „Ален мак“, Милена Драгнева от ИМ- Провадия за "Развитие на промишлеността в Провадия (1945-1989)", д-р Виолета Костова - РИМ – Хасково на тема "Хасково в края на ХХ в.". Във вторият ден от програмата е заложена дискусия сред участниците.


Кметът на Димитровград Иво Димов благодари на всички огнеборци, които

Кметът на Димитровград Иво Димов благодари на всички огнеборци, които ...

... огнеборци от димитровградската РСПБЗН-Димитровград, пожарни екипи от Хасково, Харманли, Симеоновград , Чирпан и Ст. Загора", написа той във Facebook. "Възникналият пожар в столовата на завода причини имуществени щети, но за радост на всички ни, хората бяха навреме евакуирани и няма опасност за тях, както и за производствените мощности", допълни кметът.


Спектакълът

Спектакълът "Мечтата" ще гостува в Ивайловград и ще бъде част ...

... дело на Петър Савчов. Мултимедията и музикалното оформление са на един от пионерите в 3D мапинга в България... и автор на специални ефекти за спектакли, като „Самодивска сватба“, „Орфей и Евридика“, „Перперикон – живият град“ - Димитър Савчов. Спектакълът е подходящ за публика от 10 до 110 години, посочват организаторите.Община Ивайловград и Съюзът на тракийските дружества в България за

Община Ивайловград и Съюзът на тракийските дружества в България за ...

... на загиналите тракийски деца 13:00 ч. - Раздаване на курбан 17:00 ч. - Вечер на тракийското дете /Образователни игри и викторина/ в двора на Общински исторически музей 18:00 ч. - Спектакъл "Мечтата" в голямата зала на НЧ "Пробуда 1914" - Ивайловград 19:20 ч. - Фолклорен ансамбъл "Тракия" на площад "Тракия"


Община Димитровград продължава инициативата за повдигане на българския дух с

Община Димитровград продължава инициативата за повдигане на българския дух с ...

... от община Димитровград по повод Деня на народните будители - 1 ноември със заявката тя да се развива във времето, където на колоните на аркадата на централната алея да намират място достойни българи, допринесли за съхраняването и въздигането на българския дух. Проектът стартира с шест знакови за българската история фигури


Българската агенция по безопасност на храните констатира огнище на високопатогенна

Българската агенция по безопасност на храните констатира огнище на високопатогенна ...

... надзор и по начин, недопускащ разпространяване на болестта, се допълва в съобщението. Около птицефермата е била определена трикилометрова предпазна зона, в която попадат три населени места, и 10-километрова наблюдавана зона, в която попадат 14 населени места. Извършва се епизоотично проучване, което да установи причината за проникване на заболяването в обекта.Половин и 6 села в общината са . Причината -

Половин и 6 села в общината са . Причината - ...

... Половин и 6 села в общината са . Причината - поредица от аварии в района на помпена станция „Ябълково“, предизвикани от хидравлични удари след спиране на тока. Екипите на ВиК работят по отстраняването на повредите. В центъра на града също няма водоподаване заради подмяната на водопровода по булевард „Съединение“.


Днес и утре в Хасково ще се имунизират желаещи без

Днес и утре в Хасково ще се имунизират желаещи без ...

... поставят, докато има налични дози. 370 лечебни заведения стават временни имунизационни пунктове В 370 лечебни заведения и регионални здравни инспекции се откриват временни имунизационни пунктове за ваксиниране срещу COVID-19, съобщ... В Шумен също ще имунизират хора на и над 65-годишна възраст без предварително записване. Желаещите ще получат ваксина на Pfizer.


Ден преди кампанията „Пролетно почистване 2021 г.”, стартира и нова

Ден преди кампанията „Пролетно почистване 2021 г.”, стартира и нова ...

... флакони от шампоани, балсами и други козметични продукти. Преди да изхвърлите пластмасовите опаковки, изпразнете съдържанието им и ги изплакнете, смачкайте бутилките с цел намаляване на обема. ⛔НЕ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ: - Силно замърсени опаковки; туби от авто¬масла; опаковки, съдържали опасни химически вещества; платки от електронни устройства; саксии за цветя; играчки и електроуреди.


Спортно-развлекателен комплекс да се изгради върху площ от 10 129 квадрата

Спортно-развлекателен комплекс да се изгради върху площ от 10 129 квадрата ...

... 4 коридора за бягане и допълнителни съоръжения за дълъг и висок скок, с площ 1200 кубически метра. Планирано е да се направи също площадка фитнес на открито, паркинг, съблекални, кафе, склад, детска площадка.    Средствата за спортно-развлекателния комплекс са отпуснати с постановление на Министерския съвет от 10-ти декември 2020 г.


Съществува опасност в Хасковска област да не стигнат навреме във

Съществува опасност в Хасковска област да не стигнат навреме във ...

... в страната ще може да се гласува и с машина за парламентарния вот, предаде БНР. Общо секциите в България ще са малк... "Машините за гласуване ще бъдат доставени във всички секции до края на днешния ден, но няма да бъде спазен графикът", увери председателят на РИК - Хасково Веселина Тенчева.Трябва ли да бъдат премахнати тополите при реката, която минава

Трябва ли да бъдат премахнати тополите при реката, която минава ...

... и, че преди време паднала топола е убила човек. След като тополите бъдат премахнати, трябва да има "почивка" около месец, после да се махнат дънерите и през есента ще бъдат засадени нови тополи, като вид са от Италия. Сегашните тополи всъщност предизвикват и алергии, заради пухчетата, които "произвеждат" при цъфтеж.


Диана Овчарова е кмет на община Ивайловград от десет години,

Диана Овчарова е кмет на община Ивайловград от десет години, ...

... взели в ръцете си съдбата на своя град. Да, разбира се, ние разчитаме на държавата, но осъзнаваме доколко средствата в държавния бюджет са крайно недостатъчни. Затова всъщност усилията ни са насочени към възможните финансирания, които се предоставят под формата на грантове от европейските програми, защото с тях решаваме немалко проблеми.


Видеографът Евгени Панев ще представи своя видеоизложба на Празника на

Видеографът Евгени Панев ще представи своя видеоизложба на Празника на ...

... В неделя (14 февруари) на площада в Димитровград всяка влюбена двойка ще може да запечата моментната си щастлива емоция в специалното открито фото студио. За всички участници ще има томбола, голямата награда, в която е професионална ФОТО и ВИДЕО СЕСИЯ, а за бъдещи младоженци наградите ще бъдат не по-малко искусителни.


Видеографът Евгени Панев ще представи своя видеоизложба на Празника на

Видеографът Евгени Панев ще представи своя видеоизложба на Празника на ...

... В неделя (14 февруари) на площада в Димитровград всяка влюбена двойка ще може да запечата моментната си щастлива емоция в специалното открито фото студио. За всички участници ще има томбола, голямата награда, в която е професионална ФОТО и ВИДЕО СЕСИЯ, а за бъдещи младоженци наградите ще бъдат не по-малко искусителни.


Община Димитровград, награди за поредна година личности, допринесли за развитието

Община Димитровград, награди за поредна година личности, допринесли за развитието ...

... Тракелов – СК „Фаворит“; Х място – Жаклин Василева – Борислава Янева- СК”Вапцаров” /двойка по бадминтон/. Отличените се излъчват от комисия, след проведена анкета сред спортната общественост, съгласно реда на Наредба 42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград. Освен купи и грамоти наградите имат и своя левова равностойност.Напълно обновено ново междублоково пространство, в зоната на Централна градска

Напълно обновено ново междублоково пространство, в зоната на Централна градска ...

... кода с телефон посетителите могат да ползват достъпната туристическа информация от мобилното приложение. Заместник-областният управител на Област Хасково Митко Петров, който също участва в срещите поздрави двете общини за доброта съвместна работа и подчерта, че община Димитровград е община за пример в работата по проекти и подобряването на градската среда.


"Преди месец взехме проби (бел.ред. от водата в ) и ...

... се води разследване, сезирани са МВР и прокуратурата. Причината за инцидентните завишавания на нивото на арсен в определени райони на Любимец се проверява от БАБХ, РИОСВ и Басейнова дирекция. Отделно до дни се очакват резултатите от взетите допълнителни проби. От общината призовават да не се всява излишна паника в града.


Водата в Любимец ще може да се ползва за питейно-битови

Водата в Любимец ще може да се ползва за питейно-битови ...

... Коледа стават чудеса. Забраниха за пиене и готвене водата в Любимец - има арсен над нормата Питейната вода на Любимец е забранена за пиене и приготвяне на храна заради установено повишено съдържание на арсен в нея. Проба на вод... Забраната да се ползва водата ще бъде вдигната през днешния ден.


Питейната вода на Любимец е забранена за пиене и приготвяне

Питейната вода на Любимец е забранена за пиене и приготвяне ...

... на арсен във водата е в целият Любимец.  Арсенът във водата на 3 монтански села е 2 пъти над нормата Два пъти над нормата е арсенът във водата в три монтански села - Бели брег, Кобиляк и Громшин. Над 1000 души живеят в трите села. Те с...      


С решение на правителството Ивайловград получава допълнителен трансфер на стойност

С решение на правителството Ивайловград получава допълнителен трансфер на стойност ...

... ни - възможност да прекарват повече време в общината. Единственото, което трябва да направим сега, е да се опазим живи и здрави всички, за да можем да изпълним проектите и да продължим да работим усърдно за превръщането на Ивайловград, в още по-добро място за живеене“, допълни още Диана Овчарова.  Бебе, по-малко от месец, се е лекувало от коронавирус в

Бебе, по-малко от месец, се е лекувало от коронавирус в ...

... за коронавирус – или трябва някой да стане и да си тръгне, или да почине, завърши Гелов. Същевременно пред БНТ педиатър коментира, че при най-малките COVID-19 обичайно минава като грип. Лекува се симптоматично, няма някакво специално лечение. Педиатърът смята, че най-малките следва да ходят на детска градина и училище. Още:


Ново огнище на COVID-19 в социален дом. Заразени са 14

Ново огнище на COVID-19 в социален дом. Заразени са 14 ...

... с по-специални изисквания, така че всяка една промяна в състоянието и в обстановката може да им се отрази зле, така че направено е разделение на потребителите - положителни от отрицателни, доколкото е възможно във всяка къщичка", каза д-р Соня Димитрова директор РЗИ-Хасково. Никой от заразените не е проявил притеснителни симптоми.


Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 30 метровата

Грейнаха светлините на най-голямото живо Коледно дърво – 30 метровата ...

... самата станция при всички мерки за безопасност и дезинфекция. Пощата на Дядо Коледа ще работи от понеделник до петък от 9.00ч. до 18.00ч. Седмица след като са пуснали писмото, малчуганите и техните родители могат да отидат отново в Детския отдел на библиотеката, за да потърсят своя отговор от Дядо Коледа.


Първият в Хасковска област ще бъде в . Това съобщи

Първият в Хасковска област ще бъде в . Това съобщи ...

... на детското заведение,...           Селата в община Димитровград и град Меричлери ще бъдат включени в проекта за подмяна на отоплителните уреди „От 5 октомври домакинствата от всички села и град Меричлери ще могат да кандидатстват за подмяна на отоплителните уреди от твърд...        


Първа копка за ремонта на сградата на бивше общежитие на

Първа копка за ремонта на сградата на бивше общежитие на ...

... които са изложени на риск от бедност и социално изключване, жертви на трафик, насилие и други форми на експлоатация, различни форми на зависимости, жертви на измами (имотни, финансови), уязвими, малцинствени и социално слаби групи от населението и други групи в неравностойно положение и др., с които да се работи превантивно.Д-р Живко Атанасов - дългогодишен шев на Хирургичното отделение в

Д-р Живко Атанасов - дългогодишен шев на Хирургичното отделение в ...

... на отделение по обща Хирургия, а от 2006 г. е началник на Хирургично отделение при МБАЛ – Хасково. От тогава е и консултант в частна болница МБАЛ "Хигия", посочва Haskovo.net. Това е вторият медик в областта, който губи битката с COVID-19. През октомври почина и д-р Надежда Стайкова.    


Жители на Хасково излизат на протест в четвъртък (19 ноември),

Жители на Хасково излизат на протест в четвъртък (19 ноември), ...

... медия анонимни потребители призоваваха да се сезират социалните служби, защото Станимир Стоянов водел някои от децата си на протестите в Хасково и в София. Гешев се срещна с прокурорите от Хасково Главният прокурор на Република България Иван Гешев се срещна с магистратите от Окръжна и Районна прокуратура-Хасково, съобщиха от проку...


е вече в

е вече в "оранжевата зона" по разпространение на в страната ...

... 69 са хоспитализирани, а 223 се лекуват в домашни условия. За периода от 23 до 29 октомври са проверени 387 лица под карантина, извършени са 122 проверки на търговски обекти, написани са 188 предупредителни протокола за неносене на маска и са създадени 33 акта за нарушения и неносене на маска.


Община Ивайловград ще възстановява 70 % от стойността на PCR

Община Ивайловград ще възстановява 70 % от стойността на PCR ...

... на страницата на община Ивайловград. Не можем да си позволим безразличие. Вирусът си върви, РЗИ не смогват, лекари и медицински сестри са на предела на възможностите си, системата все повече се огъва, под тежестта му, болниците са препълнени и почти няма места. ДА БЪДЕМ ОТГОВОРНИ!", призовава в заключение Диана Овчарова.


Жената с , която роди здраво бебе в АГ-отделението на

Жената с , която роди здраво бебе в АГ-отделението на ...

... жест след разгласяването на случая в медиите. Негова пациентка, оперирана преди година от тежък гинекологичен проблем, днес дарила на новородената Жулиета златни обеци и дрешки, без дори да познава майката. Бащата на момиченцето загуби битката с COVID-19 преди десетина дни в Хасковската болница, без да успее да дочака раждането му.


Жена с роди здраво момиченце седмица, след като мъжът ѝ

Жена с роди здраво момиченце седмица, след като мъжът ѝ ...

... пандемията – 566. Поради тези показатели Област Хасково вече попада в т. нар. „оранжева зона“.   Контактните с Григор в Хасково, отрицателни за COVID-19 след карантина През последното денонощие в област Хасково от РЗИ са взети 24 проби за наличие на коронавирусна инфекция, като 22 от тях са на контактн...


Жена с COVID-19 роди здраво момиченце седмица, след като мъжът

Жена с COVID-19 роди здраво момиченце седмица, след като мъжът ...

... пандемията – 566. Поради тези показатели Област Хасково вече попада в т. нар. „оранжева зона“. Контактните с Григор в Хасково, отрицателни за COVID-19 след карантина През последното денонощие в област Хасково от РЗИ са взети 24 проби за наличие на коронавирусна инфекция, като 22 от тях са на контактн...  


Димитровград ще издигне кандидатурата си за Европейска столица на културата

Димитровград ще издигне кандидатурата си за Европейска столица на културата ...

... правителство и европейски екип, след което ще се кандидатства пред Европейската комисия. „До момента 12 европейски града официално са потвърдили своето включване на кандидатурата. Това са Пафос (Кипър), Сан Себастиан (Испания), Гарда (Португалия), Депан (Белгия), Хранице (Чехия), Галуей (Ирландия) Йонава (Латвия), Пиран (Словения), Савонлина (Финландия) и Бодо (Норвегия).”, съобщи Минков.


Двама, заразени с , са починали в Хасково, съобщават от

Двама, заразени с , са починали в Хасково, съобщават от ...

... област – жена на 20 г. от община Свиленград. Случаите на коронавирус, потвърдени в област Хасково към момента, са 388. 395 са новозаразените в страната при направени 1 581 теста. 18 са починали вчера, а оздравелите са 31. 1 500 са настанени в болница, като 74 са в интензивни отделения.


Нови технически средства получиха децата и младежите, настанени в социални

Нови технически средства получиха децата и младежите, настанени в социални ...

... за осигуряване на равен достъп до образователната система и подпомагане на училищната подготовка на учениците, лишени от родителска грижа. Пик на деца с късогледство с налагане на онлайн обучението Само за няколко месеца от март досега се е увеличило късогледството при деца, които са ползвали дигитални устройства, съобщава доц. д-р...


Бронзова монета от времето на византийския император Анастасий, бронзово кръстче

Бронзова монета от времето на византийския император Анастасий, бронзово кръстче ...

... на „Балък дере“ спира в първата половина на XIII в. Близо хиляда години тук с малки прекъсвания има активен живот, съхранен в културните пластове. „Разкриването им иска търпение, финансова и логистична помощ“, посочва Ивайло Кънев. Той благодари на община Ивайловград и на кмета Диана Овчарова за оказаната подкрепа за проучването.


Кметът на община Димитровград Иво Димов се срещна с хората

Кметът на община Димитровград Иво Димов се срещна с хората ...

... Длъгнево, че заявеното намерение е потенциална заплаха за околната среда и човешкото здраве в района. Към писмото на общината от февруари е приложена и протестната подписка от жителите на трите села. На срещата тази вечер бяха още заместник-кметът Светослав Стойков, екологът на общината Пламен Митков и общинския съветник Божидар Петков.


Четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от

Четири години след като журналистката беше издигната от социалистите от ...

... да защитиш посланията ни, а да забравиш това, когато някой друг погъделичка твоето его. Казват, че войната изяжда натрупаното в мир. Войната няма очи нито за съвместно извървените крачки, нито за  полезните поуки от тях". Хасковските социалисти са категорични в декларацията си: „Единодушно снемаме политическото си доверие от Елена Йончева“.


на Република България Иван Гешев се срещна с магистратите от

на Република България Иван Гешев се срещна с магистратите от ...

... на конвенционалната престъпност, борбата с корупцията и условията на работа на магистратите. Настояват за "Правосъдие без каскет" на пореден протест пред Съдебната палата Инициатива “Правосъдие за всеки“ инициира пореден протест пред Съдебната палата. Демонстрацията под надслов “Правосъд... Срещата е поредната, която провежда с магистрати от петте апелативни района на страната.


на Република България Иван Гешев се срещна с магистратите от

на Република България Иван Гешев се срещна с магистратите от ...

... на конвенционалната престъпност, борбата с корупцията и условията на работа на магистратите. Настояват за "Правосъдие без каскет" на пореден протест пред Съдебната палата Инициатива “Правосъдие за всеки“ инициира пореден протест пред Съдебната палата. Демонстрацията под надслов “Правосъд... Срещата е поредната, която провежда с магистрати от петте апелативни района на страната.


„От 5 октомври домакинствата от всички села и град Меричлери

„От 5 октомври домакинствата от всички села и град Меричлери ...

... подобряване здравето и качеството на живот на жителите в община Димитровград в резултат от подобреното качество на въздуха, подобряване на качеството на околната среда в община Димитровград чрез намаляване на свързаните с битовото отопление вредни емисии на ФПЧ и стимулиране на домакинствата да преминат към по-екологични форми на битово отопление.


В дните 6-8 ноември Димитровград ще бъде домакин на петнадесетото

В дните 6-8 ноември Димитровград ще бъде домакин на петнадесетото ...

... организиран от община Димитровград, Общинският център за танцово изкуство "Галаксико" се осъществява с подкрепата на Министерство на културата и Министерство на образованието и науката. Ежегодно националния танцов конкурс събира стотици участници, като в миналогодишното издание на „България танцува” се състезаваха близо 2000 участника от 49 школи и формации от страната.


Уникален спектакъл със стил и феерия от светлина, специално подготвен

Уникален спектакъл със стил и феерия от светлина, специално подготвен ...

... че въпреки трудната година с финансов дефицит заради пандемията, димитровградчани са се показали сплотени и състрадателни в кризата, като истинско сплотено семейство. Кметът пожела на своите съграждани много здраве, топлина и обич. По традиция сградата на общината отново бе осветена в празничнато 73, колкото са броя на годините на града.


Диана Ковачева до регионалния министър Петя Аврамова, в която настоя

Диана Ковачева до регионалния министър Петя Аврамова, в която настоя ...

... време, през... Тя обръща внимание, че по повод обществената консултация по предложението за изготвяне на проект на нов закон с работно заглавие Закон за водоснабдяването и канализацията вече е изпратила своето становище до МРРБ, но до момента няма реално предприети действия. Защо е некачествена водата в Хасково, ще откритете в


Ликвидиран е горският в между селата Студена и Дервишка могила

Ликвидиран е горският в между селата Студена и Дервишка могила ...

... Сакар планина, който избухна вчера между свиленградските села Студена и Дервишка могила, е локализиран. Огънят изпепели 500 д... Потушен е и избухналият вчера пожар в землището на село Царева поляна, община Стамболово, допълват от държавната управа. На територията на Хасковска област не съществуват в момента активни огнища, подчертават от администрацията.


По проект за превенция на горски пожари община Ивайловград осигури

По проект за превенция на горски пожари община Ивайловград осигури ...

... доказателство, че има ли и най-малката хипотеза за успех, общината ни не пропуска своя шанс да кандидатства. Поредният одобрен проект е доказателство, че можем, мислим и имаме капацитета да го направим, с грижата на добър стопанин, към общинската собственост. На всички езици това означава компетентност“, сочи още кметът на Ивайловград.


Нов директор оглави РИОСВ-Хасково, съобщиха от екоинспекцията. След пенсионирането на

Нов директор оглави РИОСВ-Хасково, съобщиха от екоинспекцията. След пенсионирането на ...

... на МОСВ инж. Димитър Илиев, неговият пост от днес заема инж. Тонка Атанасова. Тя е била назначена от министъра на околната среда и водите след конкурс. Атанасова е била дългогодишен експерт по Оценка на въздействието на околната среда в РИОСВ-Хасково, а от 2015 година допреди дни - директор на РИОСВ-Бургас.


Продължава работата по гасене на пожара край хасковското село Нова

Продължава работата по гасене на пожара край хасковското село Нова ...

... 500 декара.  Припомняме, пожарът пламна снощи и заради сухото време бързо обхвана големи площи.  Огнената стихия е локализирана, но не е ликвидирана все още.  Пламъците са тръгнали от пътя между селата Узунджово и Александрово и се предполага, че причината е изхвърлена незагасена цигара.  На мястото работят 2 противопожарни екипа.  


Пожарите на територията на област Хасково са потушени. Към момента

Пожарите на територията на област Хасково са потушени. Към момента ...

... щетите, нанесени от пожара“, допълни д-р Стефка Здравкова. Апелът на областния управител на Хасково е за повишено внимание от страна на всички жители на област Хасково в пожароопасния сезон. „Бъдете изключително отговорни и когато пътувате, защото и най-безобидната човешка небрежност, може да доведе до големи бедствия“, призова д-р Стефка Здравкова.


Потушен е пожарът в Странджа Сакар планина, съобщи областният управител

Потушен е пожарът в Странджа Сакар планина, съобщи областният управител ...

... Изгорели са хиляди декари смесена гора и земеделски площи. Днес започва изчислението на щетите от пожара. Пожарът в Странджа и Сакар тръгна от Лесово, прехвърли река Тунджа и тръгна към границата с Турция. Причината е хвърлен фас от цигара, като предположението е, че това е сторено от шофьор на ТИР.


Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина,

Остава усложнената обстановка в района на селата Присадец и Маточина, ...

... 500 дка, на този етап няма данни за опасност за населени места. Екипите продължават работа на терен. Отново днес, към 15:09 часа е съобщено за възникнал пожар в квартал „Гебран“ в Свиленград- горят сухи треви, отпадъци и част от зеленчукови и овощни градини. На място са изпратени 6 пожарни автомобила.


Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 3000 панталона от

Митнически служители на ГКПП Капитан Андреево задържаха 3000 панталона от ...

... служители откриват в най-вътрешната част на багажното отделение на автобуса и кашон с 482 парфюма и тоалетни води с логото на 13 световноизвестни марки.  Установено е било, че укритата стока е на друг пътник в автобуса, също румънски гражданин. Стоките са задържани. На нарушителите са съставени актове, уточняват от митницата.


Високорискова остава обстановката в района на Свиленград заради големия горски

Високорискова остава обстановката в района на Свиленград заради големия горски ...

... в района на Свиленград заради големия горски пожар. Бедственото положение в общината бе удължено до 11 август. Пожарът обхвана огромна площ - близо 50 000 декара сухи треви и горски масиви. В момента усилията на огнеборците са насочени към овладяването на огъня, който е достигнал в близост до турската граница.


Бедствено положение е обявено вече в пет общини в Хасковско,

Бедствено положение е обявено вече в пет общини в Хасковско, ...

... Хасковско, предаде Нова телевизия. Обстановката остава критична. Вчера силният вятър значително усложни ситуацията, на места се наложи и евкуация. Няколко фронта на пожара са били овладени. А най-големият активен фронт е в близост до турската граница. Денят ще бъде пожароопасен за Югоизточна България заради силните пориви на вятъра. Снимка: Архив


Заради големия пожар при село Лесово, се е наложила евакуация

Заради големия пожар при село Лесово, се е наложила евакуация ...

... съобщава bTV. Причината - заради силния вятър пламъците са се насочили натам. Пожарът е прескочил река Тунджа. Заради това са евакуирани хората от Присадец - 16 души. На място има 7 пожарни екипа, които се мъчат да овладеят обстановката. Има и доброволци, правят се просеки, за да бъде спрян огънят.


Ситуацията в Хасково с пожарите е под контрол. Това обяви

Ситуацията в Хасково с пожарите е под контрол. Това обяви ...

... села Рогозиново и Българин. Огънят е обхванал 5000 декара иглолистна гора. Пожарните екипи се борят да ограничат пламъците, за да не стигнат до близките села. Автомагистрала „Марица“ беше временно затворена от пътен възел „Симеоновград“ до пътен възел „Любимец“, но движението вече е възстановено въпреки задимяването. На място бяха 12 екипа.


Резултатите от първоначалните лабораторни изпитвания, извършени на проби от умрели

Резултатите от първоначалните лабораторни изпитвания, извършени на проби от умрели ...

... диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт - София, в лаборатория "Токсикология", се извършват изпитвания на тъканни проби от всички 28 животни. Установено е, че концентрацията на нитратни, нитритни и амониеви йони превишава около 50 пъти физиологичните норми. След приключване на всички изпитвания, резултатите ще бъдат предоставени на разследващите органи, пише в съобщението.


Локализиран е пожарът, който избухна вчера следобяд в землището на

Локализиран е пожарът, който избухна вчера следобяд в землището на ...

... ВиК - мрежата в региона, която бе спряна превантивно заради възможното замърсяване на река Марица. Към този час на терена е оставена дежурна кола, която да следи за недопускане на ново разпалване, уточниха от пожарната. И днес в сила за целия регион остава червен код за екстремна опасност от пожари.


Започна захранването на системата за водоподаване в последните населените места

Започна захранването на системата за водоподаване в последните населените места ...

... животните, вече показаха наднормено съдържание на нитрати, нитрити и азотно съединение, както оповестиха и министърът на околната среда и водите Емил Димитров и на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов. Отравянето на водата е с нитрати и амониев азот, до края на деня пускат водата в Димитровградско Очаквайте подробности.    


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и ...

... и чехли и 372 чанти, портмонета и колани, носещи фигуративното и словесно изображение на известни търговски марки. В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случаите ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.


Възстановено е водоснабдяването в 10 села на община Димитровград. Преди

Възстановено е водоснабдяването в 10 села на община Димитровград. Преди ...

... на България, са показали, че няма замърсяване. След проведена среща с кмета на Свиленград и директора на местното "ВиК" е започнало пълнене на резервоарите на града. Според екоминистъра, след получаването на окончателните проби, което се очаквало към 14.00 часа, ще бъде възстановено и захранването на Свиленград и селата в общината.


Разследването за причината за смъртта на 29 крави и юници

Разследването за причината за смъртта на 29 крави и юници ...

... причината за смъртта на животните, ще бъде взето решение какъв финансов инструмент да бъде ползван за обезщетение", коментира изпълнителният директор на БАБХ проф. д-р Паскал Желязков, който посети мястото на инцидента и лично разговаря със стопанина. Стотици хора в Хасковско със спряна вода заради съмнение, че може да е отровна


Разследването за причината за смъртта на 29 крави и юници

Разследването за причината за смъртта на 29 крави и юници ...

... причината за смъртта на животните, ще бъде взето решение какъв финансов инструмент да бъде ползван за обезщетение", коментира изпълнителният директор на БАБХ проф. д-р Паскал Желязков, който посети мястото на инцидента и лично разговаря със стопанина. Стотици хора в Хасковско със спряна вода заради съмнение, че може да е отровна


Общо 51 населени места в Хасковско са без вода. Причината

Общо 51 населени места в Хасковско са без вода. Причината ...

... кризисен щаб в Хасково. На заседанието беше и прокуристът на торовия завод в Димитровград "Неохим" Стефан Димитров. Пред журналисти той изрази съмнение, че от намиращото се в капитален ремонт предприятие може да са изтекли опасни химикали, които да са предизвикали станалото. Димитров обеща и пълно съдействие на органите на разследването.


Общо 51 населени места в Хасковско са без вода. Причината

Общо 51 населени места в Хасковско са без вода. Причината ...

... кризисен щаб в Хасково. На заседанието беше и прокуристът на торовия завод в Димитровград "Неохим" Стефан Димитров. Пред журналисти той изрази съмнение, че от намиращото се в капитален ремонт предприятие може да са изтекли опасни химикали, които да са предизвикали станалото. Димитров обеща и пълно съдействие на органите на разследването.


Майсторите-занаятчии в Хасково протестират срещу премахването на дървените павилиони, в

Майсторите-занаятчии в Хасково протестират срещу премахването на дървените павилиони, в ...

... Дечев твърди, че занаятчиите са поставили в протестната си нота искане за незабавно връщане на павилионите в центъра на града и поставянето им там целогодишно: "В нотата, която са направили, няма компромисен вариант. Искат дървените къщички да са точно тук в центъра, но това никога не е бил занаятчийски пазар".


Легендарният български войвода Петко Кирков-Киряков - Капитан Петко войвода е

Легендарният български войвода Петко Кирков-Киряков - Капитан Петко войвода е ...

... съвет ще разгледа и гласува и второ предложение за званието "почетен гражданин". То е за доц. д-р Георги Граматиков - историк, дългогодишен директор на Регионален исторически музей-Хасково. Според внесената справка, Граматиков е роден на 14 февруари 1943 година в ивайловградското село Покрован. Завършва философско-историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски".


За десета поредна община Димитровград започва набиране на проекти от

За десета поредна община Димитровград започва набиране на проекти от ...

... зони за отдих в междублокови пространства. Допустими са монтаж на беседки, пейки, кошчета за отпадъци, детски и спортни съоръжения и друга паркова мебел. Срокът за подаване на предложения е до 15 септември, а условие за участие в конкурса е гражданите да са регистрирани по Закона за управление на етажната собственост.


Традиционни митинг, шествие и спиране на трафика по централния булевард

Традиционни митинг, шествие и спиране на трафика по централния булевард ...

... София студент. Не желая да живея в държава, в която органите на реда се държат и гаврят така с гражданите си", каза участникът в недоволството Георги Георгиев. Протестиращите се зарекоха, че публичното недоволство и проявите им ще продължат до оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.