През последното денонощие в област Хасково от РЗИ са взети

През последното денонощие в област Хасково от РЗИ са взети ...

......... Димитровград. Продължава работата за установяване на контактните с него. От Националната информационна система отчитат и втори положителен случай за града. Той е от взета в болницата проба  извън област Хасково - на жена с постоянна адресна регистрация в община Свиленград. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 юни


Ремонтът на новия път от ивайловградския квартал „Лъджа“ до манастира

Ремонтът на новия път от ивайловградския квартал „Лъджа“ до манастира ...

......... с приятни преживявания времето им, докато текат разкопките и ремонтните дейности край антична вила „Армира“. Сигурна съм, че и за голяма част от живеещите в Ивайловград и общината, които не са ходили по тези места – това ще е възможност да преоткрият красотата на родния край“, коментира кметът Диана Овчарова.


390 зеленчукопроизводители от област Хасково са останали без оторизирана субсидия

390 зеленчукопроизводители от област Хасково са останали без оторизирана субсидия ...

......... нарушителите има различни по вид санкции, като най-тежката е в идните 3 години субсидията по обвързаното подпомагане да се удържа от МЗХГ, уточни Десислава Танева. Аграрният министър посочи още, че тази година обявените в страната площи със зеленчуци ще се проверят на 100%, а тези с плодове – на 50%.


"Първо трябва да се търсят контактните лица, тези които са ...

......... заведения. Това до известна степен ни успокоява", каза още той. Но за да се прецени цялостната картина, "не е важен само броят на болните, но и тяхната клинична картина". Проф. Ангелов заяви, че не трябва да се прилага самолечение и хората, които са със симптоми трябва да търсят лекарска помощ.


Областният кризисен щаб в Хасково призова всички жители на областния

Областният кризисен щаб в Хасково призова всички жители на областния ...

......... подложат на карантина, и да уведомят здравните власти, нареждат още от областния кризисен щаб. Заради ситуацията той се свиква утре на спешно заседание, на което да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата. Започна и установяването на контактите лица, се казва още в съобщението.


„Доказано през последните 3 години - питейната вода в Хасково

„Доказано през последните 3 години - питейната вода в Хасково ...

......... само 3 броя проби са направени за качествата на водата през 2019 година, като всички показват в пъти по-голяма алфа активност. „Още утре аз ще поискам нова официална справка за всички проби на водата досега, защото съм убеден, че водата на Хасково не е с подходящо качество”, заключи Емил Георгиев.Митническите служители от ТД Южна морска задържаха недекларирани близо 45

Митническите служители от ТД Южна морска задържаха недекларирани близо 45 ...

......... чанти, портмонета и летни чехли. Агенция "Митници"Агенция "Митници" На водача на автомобила е съставен акт за установяване на митническо нарушение за опит да бъдат пренесени стоки без знанието и разрешението на митническите органи. Превозното средство е задържано за обезпечение по евентуални вземания по съставения акт, допълниха от митницата. Агенция "Митници"


След като собственикът е решил, че това е отпадък, явно,

След като собственикът е решил, че това е отпадък, явно, ...

......... с турска регистрация, превозващи 137 тона отпадъци от пластмаса и метал, представляващи листове от пластмаса, едностранно ламинирани с алуминиево фолио и изрезки от същия материал, са задържали митническите служители в района на ГКПП "Капитан Андреево". При извършената проверка, съвместно с експерти от РИОСВ Хасково, не са били представени задължителните документи.


Полицията в Хасково и Димитровград са провели акция срещу битовата

Полицията в Хасково и Димитровград са провели акция срещу битовата ...

......... кражба, която е извършена през март. Задържан е 45-годишен мъж, който задигнал 250 лева и лична карта от кожено яке. В полицейската операция са участвали 16 служители с 5 автомобила, проверени са 56 души и 39 МПС. Съставени са 5 акта и 5 фиша, уточниха от ОД на МВР Хасково.


Видеонаблюдението за матурата по български език и литература в понеделник

Видеонаблюдението за матурата по български език и литература в понеделник ...

......... от БТА.На първия задължителен зрелостен изпит са допуснати 1567 ученици. Препитването в региона ще се проведе в 22 училища. Създадена е обстановка за спокойно протичане на първата матура, обясни още Христина Боева. От РУО Хасково са поискали с писмо от Енергоснабдяване да не се спира токът до приключване на изпита.


Забранява се събирането на блатно кокиче от трите естествени находища

Забранява се събирането на блатно кокиче от трите естествени находища ...

......... вида в страната, допълниха от екоинспекцията. За нарушителите на министерската заповед е предвидена глоба в размер от 100 до 1000 лв. за физически лица и от 200 до 5000 лв. за юридически лица. Блатното кокиче е защитен вид по Закона за биологичното разнообразие и е с ограничителен режим на ползване.Напълно ремонтирана и готова е базата на първия в Хасковска

Напълно ремонтирана и готова е базата на първия в Хасковска ...

......... бе актувана от държавата и бе предоставена на общината. В духа на традицията гостите на събитието бяха посрещнати с питка с мед и получиха по стръкче здравец. На откриването бяха зам.кметът Яшо Минков, директора на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности” г-жа Диана Дончева, експерти и граждани.


Димитровградският пазар ще отвори от тази неделя, това съобщи днес

Димитровградският пазар ще отвори от тази неделя, това съобщи днес ...

......... (маска, шал, шлем и др.), да спазват официалната дистанция от 1,5м., да не предизвикват струпвания пред и в обектите на територията на Неделен пазар. Два пъти дневно ще бъде извършвана дезинфекция на Пазара преди отварянето му и след края на работното време. Обществените тоалетни ще бъдат дезинфекцирани на всеки час.


Смесване на чиста вода от два водопровода, точещи вода от

Смесване на чиста вода от два водопровода, точещи вода от ...

......... Ако всичко е наред, минаваме към периодични изследвания т.е. на няколко години, уточни пред Нова телевизия Димитрова. В крайна сметка – към момента водата от чешмите в Хасково може да се ползва за пиене и готвене. Още: "Почти две години по-късно - проверка защо в Хасково още няма алтернативно водоснабдяване"


Два лева по-скъпа череша спрямо миналата година в Хасковско. На

Два лева по-скъпа череша спрямо миналата година в Хасковско. На ...

......... година се хвалят с вкусни череши, потвърдиха купувачи. Въпреки това търсенето е слабо. Тази година има по-малко търговци. От над 20 маси на тържището край пътя Хасково-Димитровград, заетите маси са само 4. БГНЕС Средната цена е 8 лева за килограм хрущялка. На борсата в Плодовитово са под 5 лева на едро.


Два лева по-скъпа череша спрямо миналата година в Хасковско. На

Два лева по-скъпа череша спрямо миналата година в Хасковско. На ...

......... година се хвалят с вкусни череши, потвърдиха купувачи. Въпреки това търсенето е слабо. Тази година има по-малко търговци. От над 20 маси на тържището край пътя Хасково-Димитровград, заетите маси са само 4. Средната цена е 8 лева за килограм хрущялка. На борсата в Плодовитово са под 5 лева на едро.В своя позиция, изпратена до медиите, кметът на Димитровград Иво

В своя позиция, изпратена до медиите, кметът на Димитровград Иво ...

......... година не мога да персонализирам с конкретни имена предложенията за „Почетен гражданин на Димитровград”, „Деец на културата” и „Учител на годината”.           През 2020 години Димитровград може да се гордее със своите десетки примери за граждани с висок морал и ценности. Всички те са около нас и заслужават нашето признание!


Непланирано технологично спиране, е причината за временното преустановяване дейността на

Непланирано технологично спиране, е причината за временното преустановяване дейността на ...

......... което е позволило различни интерпретации със ситуацията. Като изрично е упоменал, че на територията на торовия производител не е имало предаварийна или аварийна ситуация. Стефан Димитров обяви, че „Неохим“ АД се присъединява към медийните кампании против „фейк новините“ и при възможност лично ще съдейства за изобличаването на всяка от тях.


Непланирано технологично спиране, е причината за временното преустановяване дейността на

Непланирано технологично спиране, е причината за временното преустановяване дейността на ...

......... което е позволило различни интерпретации със ситуацията. Като изрично е упоменал, че на територията на торовия производител не е имало предаварийна или аварийна ситуация. Стефан Димитров обяви, че „Неохим“ АД се присъединява към медийните кампании против „фейк новините“ и при възможност лично ще съдейства за изобличаването на всяка от тях.


Най-новата книга с поезия на Пеньо Пенев вече е факт.

Най-новата книга с поезия на Пеньо Пенев вече е факт. ...

......... обичта си към Родината и преклонението си пред природата. Четвъртият основен цикъл съдържа най-ранните творби на поета от юношеството и казармата. Изключително внушение оказват и отпечатаните ръкописи на някой от най-емблематичните творби на поета. В изданието има и 11 живописни творби на големия художник и син на поета Владимир Пенев.


Хасковската районна прокуратура проверява обстоятелствата около двете зарезени с коронавирус

Хасковската районна прокуратура проверява обстоятелствата около двете зарезени с коронавирус ...

......... с автобус до Хасково и после с такси до Брягово. Сега властите издирват всички пътници от автобуса и това все още продължава. А какво стана с първият известен такъв случай на прибрал се от Хасковско и знаещ, че е болен от COVID-19 - припомнете си ТУК! Заглавна снимка: Архив  


Гастарбайтерите, който се прибраха от Нидерландия, с положителни тестове за

Гастарбайтерите, който се прибраха от Нидерландия, с положителни тестове за ...

......... от Амстердам в петък, 1 май, с който са се прибрали последните две жени. Припомняме, че от Нидерландия общо четирима души до момента са се прибрали с COVID-19. Една от жените, която се прибра с такси до село Криво поле в Хасковско, вече е пациент на болницата в областния град.


От Регионална дирекция

От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението "- ...

......... е случила в торовия завод малко след 14 часа днес. Тя е производствена и няма общо със земетресението, което бе регистрирано в Сеизмична станция - Димитровград в 14,01 часа.Спукан е бил топлообменник. Производството в цеха е спряно в момента. Няма опасност за населението, допълват от областната администрация в Хасково.  


В критично състояние е 39-годишната жена с Covid-19 от хасковското

В критично състояние е 39-годишната жена с Covid-19 от хасковското ...

......... симптоми. На твърдение, че дъщерята на въпросната майка е казала, че е търсена помощ, д-р Кунчев отвърна, че било възможно - в залата за пристигащи, но реално нещата изглеждат иначе. И каза, че термокамерата не била хванала човек с температура. Националният оперативен щаб продължава издирването на контактни с пътниците лица


Жена от Хасково с две деца - момче и момиче,

Жена от Хасково с две деца - момче и момиче, ...

......... лошо през цялото време. Тя вече е приета в интензивно отделение. Майката отричала, че е болна, като казвала, че ѝ е лошо от полета. Но едно от децата се "изпуснало" и заявило, че са се върнали от Нидерландия, защото там не приели жената в болница. Диагнозата е категорична - коронавирус.


Димитровградската фирма Дюсена трогна медиците от първа линия в борбата

Димитровградската фирма Дюсена трогна медиците от първа линия в борбата ...

......... Юлияна Димитрова.Димитровградската фирма Дюсена трогна медиците от първа линия в борбата с COVID-19 със специално ръчно изработени сърца от халва с надпис „Ние сме с вас!”. Специални благодарности към фирмата за жеста изказва Българския лекарски съюз на официалния си сайт. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 29 април


Хванаха мъже с алкохол и без маски на пейка в

Хванаха мъже с алкохол и без маски на пейка в ...

......... са две бързи производства 94 акта и 33 предупредителни протокола са съставени на територията на област Хасково за ден от полицаи, свързани със спазване на разпоредителните мерки за противодействие на разпространението на COVID-19.Съставени са на лица за непоставени защитни маски. Служителите са извършили 402 проверки на лица, поставени под карантина.


През 2019 година се затвърди установената тенденция за намаляване на

През 2019 година се затвърди установената тенденция за намаляване на ...

......... година експертите са проверили 1054 обекта и са извършили 1373 проверки, от които 817 планирани и 556 - извънредни. За същия период са издадени 65 наказателни постановления на стойност 112 950 лева, съставени са 67 акта и са наложени 11 санкции. Годишният доклад е публикуван на интернет страницата на екоинспекцията.


“Щастлива съм да Ви споделя, че всички проби (бел. ред.

“Щастлива съм да Ви споделя, че всички проби (бел. ред. ...

......... на Банско. 150-те теста бяха купени още в началото на обявяването на извънредното положение в България. 35 са изследваните днес лица от рискови групи в Ивайловград. След Великден ще бъде извършен и втори скрининг на нови лица, отново от рисковите групи. 18 нови случая на коронавирус у нас за деня


Oбщина Ивайловград започва скрининг с бързи тестове за установяване на

Oбщина Ивайловград започва скрининг с бързи тестове за установяване на ...

......... регистриран случай на коронавирус, а мярката е превантивна. Припомняме, преди дни стана ясно, че община Дългопол също е проявила инициативност и е започнала масово тестване на жителите си.   НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 14 април НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 14 април  


Митнически служители на граничния пункт с Турция Капитан Андреево откриха

Митнически служители на граничния пункт с Турция Капитан Андреево откриха ...

......... търговски марки, за които има съмнение, че са фалшификати.Агенция "Марковите" стоки са били задържани по съмнения за нарушени права върху интелектуалната собственост. Контрабандните маски също са били иззети. Срещу шофьора на автомобила, който е български гражданин, e съставен акт за нарушение на Закона за митниците, допълват от митницата.   АгенцияАгенция


Десетки търговци бяха изгонени от пазара в Раднево в разгара

Десетки търговци бяха изгонени от пазара в Раднево в разгара ...

......... според която се преустановява функционирането на кооперативните и фермерските пазари, както и цветните борси на 12 април и от 16 април до второ нареждане. В периода 13-15 април се дава възможност на всички търговци да реализират своята продукция, в това число и бързоразвалящите се стоки при спазване на противоепидемичните мерки.


От днес в община Ивайловград са в сила по-леки мерки

От днес в община Ивайловград са в сила по-леки мерки ...

......... И това ми дава куража да вярвам, че заедно ще преодолеем кризата, спазвайки всички правила, слушайки съветите на лекарите. Трудно е! Неудобно е! Неприятно е! Но заредени с позитивна енергия ще преодолеем този период. За сега се пазете! Пазете и близките си! Спазвайте правилата! И нека денят ни бъде усмихнат!


Най-малко двама души са загинали при верижна катастрофа между десетки

Най-малко двама души са загинали при верижна катастрофа между десетки ...

......... колоната е натиснал рязка спирачката. Едното платно на магистралата е затворено. Материалните щети са огромни. Временно движението при 67-и км на АМ „Марица“ в района на Харманли е ограничено. Обходният маршрут е през Харманли, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите е необходимо да карат с повишено внимание и съобразена скорост.


Предпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика

Предпазни шлемове вместо луксозни чанти започна да произвежда шивашка фабрика ...

......... загубим нещо, всеки един от нас като отделен човек, като фирма, изобщо като общество. Нека направим така, че тази загуба да бъде минимизирана – предприятията да оцелеят, хората да има какво да ядат, защото ако продължи това 4-5 месеца, имайте предвид, че ще стигнем и до там", каза Пламен Цонев.


Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът

Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът ...

......... търговците на Неделния и на Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на Общината. Сред тях са фитнес-зали, питейни заведения, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност поради въведените рестриктивни мерки. Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март


Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът

Без таксуване на наемателите на общински търговски обекти предлага кметът ...

......... търговците на Неделния и на Автопазара в Димитровград. С настоящото предложение ще бъдат облекчени и обекти-наематели на Общината. Сред тях са фитнес-зали, питейни заведения, столове за обществено хранене, зъболекарски кабинети и други, които не могат да извършват дейност поради въведените рестриктивни мерки. Последна информация и всичко за коронавируса, 16 март


Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и

Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и ...

......... експресна. Телефони за връзка с експерти: https://www.dimitrovgrad.bg/bg/obshtinski-tsentar-za-informatsiya-i-uslugi-na-grazhdanite Продължава дезинфекцията на обществени места, спирки, детски площадки, болница и други. Ситуацията е извънредна за всички и се променя динамично. Ще продължаваме да ви информираме при възникнали промени в резултат на решения на Националния кризисен щаб. Всичко за коронавируса четете в нашия блог.


Кметът на Ивайловград Диана Овчарова публикува в профила си във

Кметът на Ивайловград Диана Овчарова публикува в профила си във ...

......... на домоуправителите на жилищните блокове и кооперации да организират ежедневно миене и дезинфекциране на входове, асансьори и стълбища. ⚠️Призовавам всички граждани за дисциплина и отговорно поведение! От общината припомнят, че всички зависи да се овладее разпространението на заразяването с COVID-19. НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 13 март


Митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на „Капитан Андреево“

Митнически служители на ГД „Митническо разузнаване и разследване“ на „Капитан Андреево“ ...

......... на 11 март, около 9:30 часа. При извършената щателна митническа проверка, в хладилна чанта под безалкохолни напитки, митническите служители откриват 60 шишенца с ботокс. На хърватския гражданин е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.


Пазарът в Димитровград затвори до второ нареждане заради ситуацията с

Пазарът в Димитровград затвори до второ нареждане заради ситуацията с ...

......... и таксиметровите автомобили. Ще бъде извършвана дезинфекция във всички общински обществени сгради и центровете за работа с гражданите. Засилен е мониторингът на входа на детските градини с инфрачервени безконтактни термометри, които общината поръча и достави още през миналата седмица. Още: "Бойко Борисов предлага да не се удължава грипната ваканция (ВИДЕО)"


В област Хасково се провежда акция срещу незаконното свързване към

В област Хасково се провежда акция срещу незаконното свързване към ...

......... стотици. Задълженията са над един милион лева. Собствениците на първата погната луксозна къща с басейн дължат 4000 лв. При пристигането на екип, който да спре водата, некоректните платци успяха много бързо да платят разходите си. Заради неплатени сметки без водоподаване останаха десетки домове. Акцията ще продължи и през следващите дни.  


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и ...

......... от пресцентъра на Агенция "Митници". Жена, която пътувала в автобуса, е насочена за извършване на личен преглед, при който в дамската й чанта, тип преметка, са открити недекларирани 29 950 евро, в пачки с различни купюри от 50 до 500 евро. На жената е съставен акт за нарушение на Валутния закон.


Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха марихуана,

Митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ задържаха марихуана, ...

......... и наркотичното вещество, чиято стойност е 139 560 лева. Двамата сръбски граждани са били задържани, като предстои привличането им към наказателна отговорност и задържането им за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура-Хасково. Разследването по случая продължава, като делото се води от разследващ митнически инспектор.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на празника

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще присъства на празника ...

......... се събират за уникалното ляво хоро и заораване на мегдана. По-рано водачът на кукерите Иван Димитров ще събере близо 40 маскирани и играещи да прогонят злите сили в Ивайловград. Предвидена е специална награда за пазителя на традиционното ляво кукерско хоро, която ще бъде връчена лично от почетния гост Цвета Караянчева.


Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон-Хасково, с ръководител старши лейтенант Димитър

Военнослужещи от 31-ви механизиран батальон-Хасково, с ръководител старши лейтенант Димитър ...

......... открит до селскостопански постройки близо до главен път в гр. Любимец, област Хасково. При спазване на всички мерки за безопастност снарядът беше унищожен на учебен полигон „Добрич“. Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР и по разпореждане на заместник-командира на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов.


На 6 февруари спомените ни отново се връщат към трагичната

На 6 февруари спомените ни отново се връщат към трагичната ...

......... за разпределение на даренията, в който участваха представители на държавните институции, министерствата, местната власт, медиите и мобилните оператори. Общественият съвет към БЧК за управление на финансовите средства взе решение да се построят къщи за най-пострадалите от наводнението. На 26 юли 2012 г. бяха изградени първите десет къщи в село Бисер.


Установиха неправилно съхранение на 396 кг млечни продукти и 804

Установиха неправилно съхранение на 396 кг млечни продукти и 804 ...

......... работещо фискално устройство и няма наличен кочан за издаване на касови бележки от извършени продажби. Съставен е протокол, предхождащ акт и запечатване на обекта. -->В склада са открити и 804 литра бутилки с мирис и характеристика на вино, за което собственикът не е представил необходимите документи. Червеникавата течност е иззета.


Консорциум от четири фирми е избран да изпълни всички дейности

Консорциум от четири фирми е избран да изпълни всички дейности ...

......... а също така ремонт и реконструкция на съществуващия сграден фонд и неговата адаптация. Голямата част от финансирането е осигурено от ОП „Региони в растеж“ с проект „Развитие на туристически атракции“, а собственото участие на общината – до 1,5 млн. лв., се обезпечава чрез заем от ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“.


Голям пожар в автоморга в Хасково разследва прокуратурата. В събота

Голям пожар в автоморга в Хасково разследва прокуратурата. В събота ...

......... метали, но въпреки това са се продавали и части, показва разследването до момента. От екоинспекцията ще проверяват от понеделник дали са спазени разрешителните режими. Пожаро-техническата експертиза ще покаже как е възникнал, но първоначаният оглед показва, че вероятно искрата е тръгнала при разфасоване с оксижен на части от автомобили за продажба.


Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха,

Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха, ...

......... голяма територия. На мястото на инцидента са изпратени екипи от пожарните служби в Хасково и Димитровград. Причините за пожара са в процес на изясняване. В района има силно задимяване. Очакват се екипи на регионалната екоинспекция да направят замервания на чистотата на въздуха. Местните власти успокояват, че няма опасност за населението.


Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха,

Пламна автоморга до ЖП гарата в Хасково. 80 автомобила изгоряха, ...

......... голяма територия. На мястото на инцидента са изпратени екипи от пожарните служби в Хасково и Димитровград. Причините за пожара са в процес на изясняване. В района има силно задимяване. Очакват се екипи на регионалната екоинспекция да направят замервания на чистотата на въздуха. Местните власти успокояват, че няма опасност за населението.


Откриха трима нелегални имигранти, скрити в тайник на „Капитан Андреево“,

Откриха трима нелегални имигранти, скрити в тайник на „Капитан Андреево“, ...

......... и установили, че хладилникът е махнат, а в кухината има хора. пресцентър, МВР--> В тайника са открити семейство нелегални имигранти - мъж, жена и 12-годишно момиче, с иракски паспорти. пресцентър, МВР Шофьорът, персоналът на автобуса и укритите лица са задържани в ГПУ-Свиленград, уведомена е районната прокуратура. Работата по случая продължава.


Близо 1.5 кг контрабандни златни и сребърни накитиоткриха митническите служители

Близо 1.5 кг контрабандни златни и сребърни накитиоткриха митническите служители ...

......... и 22 - каратово злато с общо тегло 383 грама, а друга част - медальони от сребро проба 925 с тегло 1070 грама, на обща стойност близо 31 000 лева. Установено е, че откритите бижута са на шофьора на автобуса. Агенция "Митници" На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.


Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване задържаха

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване задържаха ...

......... 1299 чифта боксерки, 520 колана, 450 блузи и 8 якета, 100 шала, 90 чанти, 870 метални елементи - всички с обозначения на световни марки. За случая ще бъдат уведомени правопритежателите на съответните търговски марки, които да се произнесат дали задържаните декларирани и недекларирани стоки нарушават интелектуални права на съответните марки.


В последния ден на 2019 г. кметът на Ивайловград Диана

В последния ден на 2019 г. кметът на Ивайловград Диана ...

......... Да бъдем добри! Бог да благослови домовете ни, в очакване на още и много хубави дни за Ивайловград! Тази вечер, когато стрелките на часовника се срещат ще бъда на площада, за да посрещна с Вас идващата 2020 г. Да си пожелаем да е мирна, здрава и щастлива за всички Нас!"


Тази сутрин посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети

Тази сутрин посланикът на САЩ в България Херо Мустафа посети ...

......... и с комисар Деян Моллов, директор на Регионална дирекция „Гранична полиция“-Елхово. --> Те обсъдиха текущото сътрудничество и партньорство между американското посолство в София, Министерството на вътрешната сигурност на САЩ,  Службата за митническа и гранична охрана на Департамента за вътрешна сигурност на САЩ и Министерството на вътрешните работи на Република България.


Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите

Пълна с марихуана газова бутилка в български автомобил откриха митническите ...

......... пликовете  е установено, че съдържа зелена тревиста маса. Направеният полеви наркотест е реагирал на марихуана. Общото тегло на наркотичното вещество е 4,450 кг. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Шофьорът е задържан с прокурорска мярка „задържане под стража“ за 72 часа.


Практическа инициатива за предприемчиви млади хора стартира в Димитровград от

Практическа инициатива за предприемчиви млади хора стартира в Димитровград от ...

......... Стара Загора. Тримата предприемачи управляващи крупни капитали са свързани с Димитровград. Желанието да бъдат полезни на родния град и България ги мотивира да направят напълно безплатно обучение за предприемачи и да финасират добрите идеи. Местата са ограничени и желаещите да се запишат могат да направят това на следния линк: https://www.facebook.com/events/571839236930122/


Днес на заседание на Министерски съвет бе гласувано община Димитровград

Днес на заседание на Министерски съвет бе гласувано община Димитровград ...

......... ремонт на част от ул. „Христо Г. Данов“ , ул. „Патриарх Евтимий“, паркинги и улица пред блок на ул. „Патриарх Евтимий“, ремонт на ул. “Захари Зограф”, паркинг пред шест блока на същата улица, паркинг пред парк „Марица“. Предвижда се подмяна на водопровод, тротоарно пространство и асфалтиране, допълва кметът Иво Димов.


Жена подпали заведение за бързо хранене в Димитровград, съобщиха от

Жена подпали заведение за бързо хранене в Димитровград, съобщиха от ...

......... заведението, намиращо се на улица "Р. Ролан" са изпратени спасителни екипи и автопатрул от управлението, които установили вътре 32-годишна жена от варненското село Тополи. Полицаите са констатирали, че със запалка, жената е запалила пластмасови пана в заведението. Частично са стопени пластмасови стол и маса. Жената е задържана до 24 часа.


Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, кметът на ...

......... на градския транспорт ще се подобри екологичната обстановка в централната част на град Хасково и ще бъде намалено антропогенното влияние върху околната среда. Реализирането на дейностите ще допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух за близо 70 000 жители на община Хасково. Срокът за изпълнение на дейностите е 33 месеца.


Тополовград. Тополовградският Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и

Тополовград. Тополовградският Международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ...

......... отличия в това число и голямата награда на фестивала за спектакъл – „Златна камила”. Годишната награда на Министерството на туризма е чест за община Тополовград и читалище „Св.св.Кирил и Методий“, които изказват най-сърдечна благодарност на всички любители на театъра, на актьори, зрители, приятели от страната и чужбина,които гласуваха за фестивала.


Икономически полицаи иззеха неразрешени за употреба лекарства, съобщиха от ОД

Икономически полицаи иззеха неразрешени за употреба лекарства, съобщиха от ОД ...

......... или неразрешени за употреба на територията на страната. В дом и склад на булевард „Раковски“ в Хасково са намерени 463 опаковки с лекарствени турски медикаменти, които са предадени с протокол от 52-годишният си собственик, познайник на полицията. На хасковлията е съставен акт от Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.


Хасково. Кметът Станислав Дечев поздрави хората с увреждания по повод

Хасково. Кметът Станислав Дечев поздрави хората с увреждания по повод ...

......... управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът на Хасково Мария Вълчева, представители на социални институции и съюзи. Концертът, организиран от Община Хасково, продължи с изпълнения на Народен оркестър при Община Хасково, формация „Гайдари“ с ръководител Филип Филипов, изпълнители от социалните сдружения, дуо „Рокива“ и ПТА “Хасково“ с ръководител Ана Димитрова.


Тополовград. Членовете на тополовградската териториална организация на слепите отбелязаха Международния

Тополовград. Членовете на тополовградската териториална организация на слепите отбелязаха Международния ...

......... тези хора, с които, както казва тя, се работи много трудно, поради факта, че незрящите нямат възможност да се образоват. С голяма радост те посрещат всяко мероприятие, екскурзия, всяка възможност да са заедно. В Деня, отреден за тях, те вдигнаха наздравица за идващата Нова година, за здраве и по-безпроблемно ежедневие.


Хасково. Детски спортен празник „Да мечтаем заедно“ организира община Хасково

Хасково. Детски спортен празник „Да мечтаем заедно“ организира община Хасково ...

......... на Община Хасково. Гости на събитието бяха областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева, представители на социални институции, родители, възпитатели и социални работници от 10-те центъра, участващи в спортното състезание. След много песни, танци, спортни игри и надпревари децата получиха подаръци от община Хасково.


Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев представи новите заместник-кметове.

Хасково. Кметът на Община Хасково Станислав Дечев представи новите заместник-кметове. ...

......... ОП „Спорт и отдих“ Гергана Кючукова. „Предстои ни много работа. А за да е успешна тя, за да успея да изпълни всички политики и идеи, които имам, е необходимо да работя със сигурен екип и стабилно мнозинство в Общинския съвет“, така кметът Станислав Дечев мотивира новите назначения в община Хасково.


Хасково. Официалният старт на проект „Създаване на подходящи условия за

Хасково. Официалният старт на проект „Създаване на подходящи условия за ...

......... стойността на проекта е 569 591.81 лв. , от които: - 484 153,04 лв. от ЕФРР; - 85 438,77 лв. от националния бюджет. Срокът на изпълнение е 24 месеца, т.е. до 1 ноември 2020 г. Центърът трябва да бъде завършен. В него ще се полага компетентна грижа за 15 потребители.


Тополовград. Силвия Георгиева е новият председател на Общински съвет –

Тополовград. Силвия Георгиева е новият председател на Общински съвет – ...

......... 16. Силвия Георгиева е родена на 11 октомври 1983 година в Тополовград. Има висше образование – бакалавър, магистър „ Публична администрация“. Била е началник администрация в Държавна дивечовъдна станция –Тополовград. От 2006 до 2012 година е работила в Общинската администрация. Била е Общински съветник през мандат 2015 – 2012 г.