Хасково. Вр. и. д. кмет на Хасково Велин Балкански поздрави

Хасково. Вр. и. д. кмет на Хасково Велин Балкански поздрави ...

......... Пожелавам Ви го от сърце!“, каза още Велин Балкански. За „Лекар на годината „ бе отличен доктор Георги Дражев, награди получиха хирурзите доктор Кристина Гавраилова и доктор Бончо Димов. Те бяха поздравени от председателя на Български лекарски съюз в Хасково доктор Николай Колев и от присъстващите в залата техни колеги.


Хасково. От 18 до 20 октомври 2019 г. ще се

Хасково. От 18 до 20 октомври 2019 г. ще се ...

......... Министерство на културата. Общият награден фонд, който Община Хасково дава на участниците е 6 900 лв., разпределен между четирите възрастови групи. На 20 октомври от 16.00 часа ще се състои Церемония по награждаване на участниците и галаконцерт на лауреатите на Международния конкурс за цигулари. Входът за всички събития е свободен.


Хасково. Двама мъже - на 36 и 38 години, и

Хасково. Двама мъже - на 36 и 38 години, и ...

......... с тегло около 60 грама, неразфасована бучка от същото вещество, електронна везна. Според събраните до момента данни, задържаните са едни от основните разпространители на наркотика в квартал „Република“, като в процеса са включвани и семействата им. По случая са образувани досъдебни производство, работата по които продължава под наблюдението на прокуратурата.


"Средното образование в Хасково трябва да е адаптирано спрямо местния ...

......... Хасково. На срещата присъства и Дойчо Кръстев, основател и бивш директор на ПМГ в града, почетен гражданин на Хасково и почетен член на Съюза на математиците в България, бивш директор и учител на кандидата за кмет. Отношение по въпросите взеха и кандидатите за общински съветници Нина Николова и Ели Костова.


След близо двегодишно забавяне по избор на изпълнител и обжалване

След близо двегодишно забавяне по избор на изпълнител и обжалване ...

......... се система на централизирано управление за включване и изключване и работа на осветителната уредба в целонощен и полунощен режим. В рамките до 3 месеца ще бъде подменено изцяло уличното осветление в града. Стойността на проекта е 1 млн. лв., а инвестицията ще спестява на общината годишно над 130 000 лв.


След близо двегодишно забавяне по избор на изпълнител и обжалване

След близо двегодишно забавяне по избор на изпълнител и обжалване ...

......... се система на централизирано управление за включване и изключване и работа на осветителната уредба в целонощен и полунощен режим. В рамките до 3 месеца ще бъде подменено изцяло уличното осветление в града. Стойността на проекта е 1 млн. лв., а инвестицията ще спестява на общината годишно над 130 000 лв.Димитровград. След близо двегодишно забавяне по избор на изпълнител и

Димитровград. След близо двегодишно забавяне по избор на изпълнител и ...

......... се система на централизирано управление за включване и изключване и работа на осветителната уредба в целонощен и полунощен режим. В рамките до 3 месеца ще бъде подменено изцяло уличното осветление в града. Стойността на проекта е 1 млн. лв., а инвестицията ще спестява на общината годишно над 130 000 лв.


Най-новото и иновативно в пътната маркировка поставят днес в община

Най-новото и иновативно в пътната маркировка поставят днес в община ...

......... внимание за шофьорите ще бъдат положени предварително формировани термопластични знаци. В участъка преди и след елипсовидното кръгово на влизане от Хасково шофьорите вече ще бъдат сигнализирани от новата улична маркировка. Другите позиции са източната и западната тангента от Водната кула, два участъка по бул."Ст.Стамболов" и на бул."Трети март" /до хапката/.


Димитровград. Най-новото и иновативно в пътната маркировка поставят днес в

Димитровград. Най-новото и иновативно в пътната маркировка поставят днес в ...

......... ще бъдат положени предварително формировани термопластични знаци. В участъка преди и след елипсовидното кръгово на влизане от Хасково шофьорите вече ще бъдат сигнализирани от новата улична маркировка. Другите позиции са източната и западната тангента от Водната кула, два участъка по бул. „Ст. Стамболов" и на бул. „Трети март" (до хапката).


Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Тополовград обяви утрешния ден

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Тополовград обяви утрешния ден ...

......... фелдшерът на тополовградското село Орешник бе намерен мъртъв в кабинета си. Той е бил убит по особено жесток начин. За убийството е задържан Иван Пачелиев - бивш легионер, който преди време отново бе в полезрението на медиите и спецчастите, тъй като стреля по полицаи, опитали се да му връчат призовка.


Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Тополовград обяви утрешния ден

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Тополовград обяви утрешния ден ...

......... фелдшерът на тополовградското село Орешник бе намерен мъртъв в кабинета си. Той е бил убит по особено жесток начин. За убийството е задържан Иван Пачелиев - бивш легионер, който преди време отново бе в полезрението на медиите и спецчастите, тъй като стреля по полицаи, опитали се да му връчат призовка.Бившият легионер Иван Пачелиев ще бъде обвинен в убийство на

Бившият легионер Иван Пачелиев ще бъде обвинен в убийство на ...

......... от видеонаблюдението. Лицето не съдейства за решаване на ситуацията. Продължаваме да работим”, заяви пред NOVA старши комисар Ангел Цанков, директор на ОДМВР-Хасково. Окръжният прокурор обясни, че по това  обвинение, което ще му бъде повдигнато, Иван Пачелиев го грозят от 20-30 години затвор, доживотен затвор или доживотен без право на замяна.


Задържаха бивш легионер, заподозрян за убийството на 72-годишния фелдшер в

Задържаха бивш легионер, заподозрян за убийството на 72-годишния фелдшер в ...

......... задържат. Оказа се, че той имал разрешително за притежание на оръжие, издадено в чужбина.В операцията по обезвреждането му тогава участваха 80 души - отряд „Кобра“, специализираният отряд за борба с тероризма, Института по психология на МВР, жандармерия, полицаи от Хасково.Мъжът е безработен, но преди пет години е бил част от Френския чуждестранен легион.


Служители от Общинска Администрация - Ивайловград представиха България в четвъртото

Служители от Общинска Администрация - Ивайловград представиха България в четвъртото ...

......... университета "Жул Верн", река Сома и уникалната катедрала, която е и най-голямата в страната. „Това бяха два дни изпълнени с много незабравими срещи, музика, настроение, особено внимание и топло отношение към нас.” – споделят те. Четвъртото издание на Фестивала на железниците завърши с награда за участие за щанда на Ивайловград.


Тополовград. Спортен клуб „Джудо“ - Тополовград отбеляза 30 години от

Тополовград. Спортен клуб „Джудо“ - Тополовград отбеляза 30 години от ...

......... България заслужил майстор на спорта по джудо, Почетен гражданин на Тополовград. С Почетна грамота „30 години тренировъчна дейност по джудо в Тополовград“ Организационният комитет удостои изявени бивши джудисти. С награди са отличени и дарителите на събитието. С народни танци поздравиха юбилярите танцьорите от танцов състав „Кавакли“ с ръководител Тодорка Бурналова.


Хасково. 18 растения канабис са открити при проверка на къща

Хасково. 18 растения канабис са открити при проверка на къща ...

......... на сушене, чувал с 8 кг суха зелена листна маса, 5 кг със сухи кафеникави съцветия, торба и буркан, с общо тегло 150 грама канабис. Видът на откритата дрога е потвърден с полеви наркотест. Четиримата обитатели са задържани с полицейска мярка до 24 часа, работата по документирането на случая продължава.Имам стотици обаждания, лайквания, добри и лоши отзиви. В крайна

Имам стотици обаждания, лайквания, добри и лоши отзиви. В крайна ...

......... харесва политиката. Милко Калайджиев похвали развитието на Свиленград и подчерта, че "нещата вървят добре". По думите му кметуването е въпрос на добър екип. Попфолк изпълнителят посочи, че хората вече му предлагат какво да направи, ако стане кмет. "Не мога да обещая неща, които не мога да свърша", категоричен бе Калайджиев.


Хасково. В залата на Държавно горско стопанство- Свиленград“ се провежда

Хасково. В залата на Държавно горско стопанство- Свиленград“ се провежда ...

......... птици, вълците и мечките при използването на отровни примамки и подаването на сигнали и мерки за намаляване на конфликта "животновъди - вълци", както и състоянието на Царския орел в Сакар планина, са акцентите на срещата-дискусия за споделяне на опит и идеи за разрешаването на конфликта „човек – хищник“. Дарина ДЕЕНИЧИНА


Хасково. В Дома „Кенана“ в Хасково отбелязаха с концерт Международния

Хасково. В Дома „Кенана“ в Хасково отбелязаха с концерт Международния ...

......... до себе си хора, които да се грижат с внимание за тях им пожела временно изпълняващият длъжността кмет на Община Хасково Велин Балкански. От Общината бяха осигурени пити за почерпка на присъстващите. Водосвет отслужи отец Серафим. Със свои изпълнения се представиха ТА“ Южняче“, певческа група от Войводово, Орлово и Конуш.


Димитровград. Човек, който нищо не иска за себе си е

Димитровград. Човек, който нищо не иска за себе си е ...

......... в основната алтернатива на управляващите. След това Евлогиев представи листата с общински съветници. В драматичния театър “Апостол Карамитев”, за да подкрепят кандидата за кмет на АБВ и “Ние, гражданите” присъстваха и Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян. С бюлетина 68 димитровградчани могат да подкрепят кандидата за кмет Иван Евлогиев. Цветана ТОНЧЕВА


Тополовград. На заседанието си днес Общинският съвет избра за временно

Тополовград. На заседанието си днес Общинският съвет избра за временно ...

......... Временно изпълняващи длъжността кметове на кметства: - кметство с. Устрем - Нела Костова ; - кметство с. Орешник - Димитрина Узунчева; - кметство с. Хлябово - Щерьо Щерев; - кметство с. Орлов дол - Гергана Георгиева; - кметство с. Радовец - Желязка Попова; - кметство с. Синапово - Иванка Дойчева.


Тополовград. По повод успешното приключване изпълнението на проект „Рехабилитация и

Тополовград. По повод успешното приключване изпълнението на проект „Рехабилитация и ...

......... за хора в неравностойно положение, поставени са нови знаци, положена е маркировка. Шестте обновени улици в Тополовград откриха председателят на ОбС Пламен Минчев, заместник-кметът на общината Иван Замов, общинският съветник Коста Стойчев. Водосвет отслужи арх.наместник свещеноиконом хаджи Иван Клюнков. Самодейци от читалищните състави поздравиха своите съграждани със стихове и танци.


Хасково. За първа година Община Хасково финансира граждански инициативи за

Хасково. За първа година Община Хасково финансира граждански инициативи за ...

......... строителството приключи, в „Бадема“ и в пространството между улиците „Одрин“, „Булаир“, „Тутракан“. Там има общо 5 нови детски площадки, тенис маси, три мултифункционални игрища с изкуствени настилки, фитнеси на открито, зоните в кварталите са благоустроени с нови места за отдих, озеленени са имат нови паркинги тротоари улично и парково осветление.


Нито един сигнал за доставена некачествена дървесина няма в Ивайловград.

Нито един сигнал за доставена некачествена дървесина няма в Ивайловград. ...

......... По информация на директора, в Държавното горско стопанство има налична дървесина 1 200 куб. пространствени метра, която може веднага да се фактурира и продаде на желаещите.", посочи кметът Диана Овчарова Процесът по добиването продължава. Очакванията са, добитата дървесина, до края на годината да бъде в повече, от нуждите на населението.


Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов откри учебната година

Хасково. Кметът на Община Хасково Добри Беливанов откри учебната година ...

......... с общо 154 ученика. Със своите 1050 ученици това е най-голямото общообразователно училище в общината. Тази година ОУ „Св. Иван Рилски“ ще празнува 150 години от създаването си. Кметът влезе при всеки един от първите класове и пожела на децата успех, да слушат учителите си и да бъдат прилежни ученици.


Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се провежда всяка година в

Кампанията „Европейска седмица на мобилността“ се провежда всяка година в ...

......... „България” – ул. „Армира” – ФИНАЛ: Спортна площадка в кв. „Дружба”. Първите финиширали ще получат парични награди: I място – 100 лв. II място – 80 лв. III място – 50 лв. Община Ивайловград приканва гражданите на общината да подкрепят кампанията и да участват активно в „Европейската седмица на мобилността”.


Хасково. Започна асфалтиране на улици в Хасково и общината ,

Хасково. Започна асфалтиране на улици в Хасково и общината , ...

......... Войводово, Долно Големанци, Големанци, Тракиец. Днес машините работят в село Текето, ремонтите ще продължат и в селата Широка поляна,Гълъбец, Зорница, Козлец, Динево, Подкрепа , Стойково и др.Разпределението на средствата за ремонти на улиците в селата е по решение на Общински съвет Хасково.Междувременно тече освежаване на маркировката по улиците в Хасково.


Хасково. Първата за Хасково и втората в страната солна стая

Хасково. Първата за Хасково и втората в страната солна стая ...

......... в градините. Много от мебелите и леглата бяха от построяването на детските заведения от преди 40 - 50 години. Ремонтирани са сгради на детски градини по селата, сменени са дограми и подови настилки, в няколко от сградите по селата са монтирани климатици за да се избегне отоплението с твърдо гориво.


9-годишно дете с тротинетка пострада при пътен инцидент, съобщиха от

9-годишно дете с тротинетка пострада при пътен инцидент, съобщиха от ...

......... автомобили, детето е пресякло внезапно платното за движение и се е ударило странично в преминаващ лек автомобил, управляван от 22-годишен мъж. При преглед на момчето от екип на хасковската болница, е установена фрактура на фибула на десен крак и контузия на гръден кош. Настанено за лечение, без опасност за живота. 


Тополовград. „Подари надежда вместо цвете!“ е поредната благотворителна инициатива за

Тополовград. „Подари надежда вместо цвете!“ е поредната благотворителна инициатива за ...

......... Тополовград. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Тя се организира по идея на неговата възпитателка Валентина Кирова. Призивът ѝ е към родителите на учениците и децата от детската градина: „Предвидените средства за букети, дарете за лечението на Ици!" В училищата и в детската градина ще бъдат поставени кутии за дарения.


Хасково. Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“

Хасково. Дневен център за деца и възрастни с увреждания „Марина“ ...

......... си от полаганите грижи от рехабилитатори и различни специалисти, съобразени с нуждите на ползващите услугата. За да е по-весел празникът помогна и актрисата Силвия Предова, която по традиция изрисува лицата на децата с маски на приказни герои. Гости бяха още представители от други центрове за деца с увреждания в Хасково.


Тополовград. Общоградско поклонение пред паметника на загиналите организира Община Тополовград

Тополовград. Общоградско поклонение пред паметника на загиналите организира Община Тополовград ...

......... на съединението на Княжество България с Източна Румелия, прочетен от Ангел Крумов. С вълнуващо слово към събралите се обърна Райна Зотова, секретар на читалище „Св. св. Кирил и Методий”. С едноминутно мълчание, с венци и цветя жителите на Тополовград почетоха паметта на героите, осъществили мечтата на българския народ – Съединението.


Хасково. Започва програмата за отбелязване на деня на Хасково. Това

Хасково. Започва програмата за отбелязване на деня на Хасково. Това ...

......... по спортен бридж, футболен турнир в памет на „Богомил Попов“, лекоатлетически крос „Ванко Дяков“ , турнир по гимнастика, Международен турнир по хандбал за купа „Вълчо Даскалов“, състезание по приложно колоездене. Предвидено е автородео, и изложение на ретроавтомобили. До 8 септември ще има и „Базар на занаятите“ Българско е!“ на пл.“Атлантически“.


Хасково ликува след победата на Григор Димитров над ФедерерХасково ликува

Хасково ликува след победата на Григор Димитров над ФедерерХасково ликува ...

......... категоричен, че след всяка победа на Григор Димитров, лавинообразно се увеличават желаещите да тренират тенис на корт.Живка Тодорова И най-малките хасковски тенисисти са негови фенове и искат да причичат на него. От кортовете на Хасково, пожелават на Гришо - успех, да победи и да е здрав.Чуйте повече в звуковия файл:


На 7 септември Ивайловград за осма поредна година ще посрещне

На 7 септември Ивайловград за осма поредна година ще посрещне ...

......... вкусовете на Ивайловград, вълшебството на хората, които живеят тук, да ни посетят на 7 септември. Кулинарният фестивал ще започне в късните следобедни часове. Ще има присъствие от Франция, Гърция, Турция, както и за първи път от Унгария, Полша и Чехия.", споделя кметът Диана Овчарова. Ето и пълната програма на фестивала:


Жители на родопското село Бориславци сигнализират, че вече повече от

Жители на родопското село Бориславци сигнализират, че вече повече от ...

......... обем. Пред БНР кметът на град Маджарово Милко Армутлиев е потвърдил, че водоемът е изпразнен. Биологът Борислав Борисов уверява, че биоразнообразието не е застрашено. По думите му през 2003-2004 година е имало по-драстично изпускане на водите на язовира. Междувременно жителите на село Бориславци продължават да търсят отговори и започват подписка.


През август, митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и

През август, митническите служители от Териториална дирекция Южна морска и ...

......... автомобил с английска регистрация, управляван от английски гражданин, пътуващ за Великобритания със семейството си. Безакцизните цигари са били укрити в личния багаж, обвити с подаръчна хартия. На нарушителите са съставени актове за опит да бъдат пренесени акцизни стоки - цигари през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.


Тополовград. Щанд с разнообразни стоки на петъчния пазар в Тополовград

Тополовград. Щанд с разнообразни стоки на петъчния пазар в Тополовград ...

......... за Ици“ се предложиха за продажба вещи, дрехи обувки, играчки, дарени от доброжелатели. Ици и семейството му заминаха на лечение в Русия, благодарение на милосърдните им съграждани, които успяха да съберат необходимите средства. Въпреки това инициативата продължава, за да се набави допълнителна сума, която ще е нужна за следващи процедури.


Един от най-емблематичните ивайловградчани днес празнува рожден ден - поетът

Един от най-емблематичните ивайловградчани днес празнува рожден ден - поетът ...

......... обаждат да го поздравят още от ранни зори. Благодарни сме и на г-жа Овчарова за вниманието и подкрепата, която винаги ни оказва!" - сподели съпругата на Ивайло Балабанов - Ваня. Екипът на Actualno.com се присъединява към поздравите и желае на г-н Балабанов още много здрави години, изпълнени с творческо вдъхновение!


Хасково. Две нови атрактивни пейки бяха монтирани до монумента на

Хасково. Две нови атрактивни пейки бяха монтирани до монумента на ...

......... Младенеца е вписан в книгата на рекордите „Гинес“, като най високата подобна статуя в света. Монументът е висок 32,8м. Статуята тежи 80 тона изработена е от полимер бетон. Автори са Петьо Александов, Никола Стоянов и колектив. Монументът е открит през 2003 година, той е един от 100-те национални туристически обекта.


Тополовград. Келтски празник се проведе в Тополовград, съобщиха от пресцентъра

Тополовград. Келтски празник се проведе в Тополовград, съобщиха от пресцентъра ...

......... наследство“ с. Хлябово. Горещините на летния ден не попречиха на присъстващите да се включат в интересните келтски игри и ритуали. Най-забавна програмата се оказа за децата. За всички победители имаше награди и дипломи. Внимание привлече и юртата на Ваня Кралева, с надпис „Друид“, където желаещите научиха посланията на своите ангели.


Хасково. Кметът Добри Беливанов посети детската площадка в кв. „Хисаря“

Хасково. Кметът Добри Беливанов посети детската площадка в кв. „Хисаря“ ...

......... площадката между улица „Добруджа“ и улица „Епископ Софроний“ както и на тази в квартал „Камени“, на последната са предвидени уреди за фитнес на открито. За изграждането на площадките в бюджета на общината бяха заложени малко над 520 хиляди лева но след проведената обществена поръчка цената падна до 373 155 лева.


Хасково. Над 2500 прасета са доброволни умъртвени в областта заради

Хасково. Над 2500 прасета са доброволни умъртвени в областта заради ...

......... Областните дирекции по безопасност на храните ще започне да изплаща по 300 лева за дезинфекция на задни дворове, където са отглеждани и доброволно заклани прасета. На заседанието също е съобщено, че на територията на Област Хасково няма регистрирани случаи на африканска чума, както по диви, така и по домашни прасета.


Инженерингова поръчка за проектиране, Строително-монтажни работи (СМР) и консервационно-реставрационни работи

Инженерингова поръчка за проектиране, Строително-монтажни работи (СМР) и консервационно-реставрационни работи ...

......... да се разхождат каляски, да има стрелби с лъкове. Идеята е да се върнем в онова време, в което да видим как са се практикували местните занаяти. Предвидени са съответно павилиони, където туристите могат да наблюдават работата на занаятчиите. Да опитат и кулинарни специалитети от онова време“, каза още Овчарова.


Пожар на площ около 1000 декара по първоначални оценки е

Пожар на площ около 1000 декара по първоначални оценки е ...

......... се даде прогноза за развитието на пожара, локализирането и потушаването му, каза директорът на РДПБЗН - Хасково комисар Николай Вълчев. По негови думи обаче са били установени предполагаемите причинители на бедствието. Ставало дума за няколко души с моторна косачка, които разчиствали орехова градина. Те не за първи път причинявали пожар.


Тополовград. Тридесет и седем деца от Тополовград и гостенчета, повечето

Тополовград. Тридесет и седем деца от Тополовград и гостенчета, повечето ...

......... за по-лесно преборване на стреса, на страха. Собствениците имат идеи да обогатят и разнообразят дейността си. Базата ще приема посетители още две седмици. От 8.30 до 11.00 и от 17.00 до 19.00 часа всеки ден, срещу вход от пет лева, родителите могат да осигурят един незабравим уйкенд на своите деца.


  Сърдечна благодарност, пристигнала от Управляващия посолството на Федерална република

  Сърдечна благодарност, пристигнала от Управляващия посолството на Федерална република ...

......... Свирачи - събор 105 г. от завръщането от Мала Азия 07.09.2019 г., /събота/ площад „Тракия”, Ивайловград - фестивал „ Кулинарното наследство на Тракия” 08.09.2019 Г., /неделя/, антична вила Армира - тържествено отбелязване на 10 години от побратимяването с френския град Лонго, област Амиен,Република Франция, с участието на пловдивски хор „Евмолпея”


Хасково. Общината снабди с климатици Дома за стари хора „Кенана”

Хасково. Общината снабди с климатици Дома за стари хора „Кенана” ...

......... чрез поставяне на 19 климатични инсталации. Така отоплението и охлаждането на помещенията отговаря на нормативните изисквания за безопасност. Очаква се да се реализират икономии на средства от общинския бюджет, които да бъдат насочени към други дейности, свързани с повишаване качеството на предоставяната услуга. Стойността на проекта е 29 652 лв.


Тодора Зафирова от Ивайловград отбеляза днес 100 – годишен юбилей

Тодора Зафирова от Ивайловград отбеляза днес 100 – годишен юбилей ...

......... да променят града към добро, и да осигурят бъдеще на младите.“ Угасяйки свещичките на тортата, с помощта на своята най-малка правнучка, столетницата пожела на всички да са здрави и щастливи, и да достигнат нейните години. Кметът на община Ивайловград подари на баба Тодора специален подарък, поздравителен адрес и почетен плакет.


Хасково. Кметът Добри Беливанов изпрати поздравителен адрес и подаръци на

Хасково. Кметът Добри Беливанов изпрати поздравителен адрес и подаръци на ...

......... Община Хасково. Жената е родена в хасковското село Николово на 19 август 1919 година и до днес живее в родното си село. Тя отпразнува вековния си рожден ден обградена с деца, внуци, правнуци и пра-пра внуци. Добра Шубелиева е вдовица от 50 години и живее с една от дъщерите си.


Изключително затруднен трафик на граничния пункт „Капитан Андреево”, съобщава. Натоварването

Изключително затруднен трафик на граничния пункт „Капитан Андреево”, съобщава. Натоварването ...

......... Европа. Шофьорите споделят, че преминаването на границата отнема до 8 часа. От „Гранична полиция” коментираха, че е направена необходимата организация и работят всички 9 трасета. За последното денонощие в страната ни са влезли над 6 000 автомобила с 25 000 пътници. Преминаването само на българската част от пункта отнема около час, съобщават от „Гранична полиция”.


Димитровград. Инвестирахме близо 6 млн. лв. в образователната инфраструктура на

Димитровград. Инвестирахме близо 6 млн. лв. в образователната инфраструктура на ...

......... „Спортната ни зала не беше ремонтирана близо 45 години, а миналата година с близо 3 млн. лв. успяхме да направим така, че да имат възможност различните клубове да спортуват и децата на хората да се възползват от това“, поясни той . Надежда ИВАНОВА Пълния текст на интервюто четете в „Мнение”


Пожарът в Хасковско е овладян Напълно овладян е големият пожар

Пожарът в Хасковско е овладян Напълно овладян е големият пожар ...

......... то поне да го правят рано сутрин, докато е по-тихо времето, ако е ветровито в никакъв случай. Дарик Хасково "Паленето на открито вече е опит да се предизвика сериозна ситуация. Такава каквато видяхме. От съвсем дребно пламъче виждате до какви размери се стигна и колко ресурси ангажирахме", добави още Вълчев.


Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са

Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че са ...

......... интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения,  от началото на годината до момента, митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали при 266 случая близо 150 000 артикула. --> Най-често задържаните стоки са облекла, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти


Хасково. Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че

Хасково. Близо 7000 парфюма и тоалетни води със съмнения, че ...

......... интелектуалната собственост, в изпълнение на Регламент 608/2013 г. на ЕС и Закона за марките и географските означения, от началото на годината до момента, митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали при 266 случая близо 150 000 артикула. Най-често задържаните стоки са облекла, парфюми и козметика, обувки, маратонки и чанти.


9-годишно момиче простреля с въздушна пушка сестра си, съобщиха от

9-годишно момиче простреля с въздушна пушка сестра си, съобщиха от ...

......... Спешния център, е установена контузна рана на пръстите на ляв крак. Момичето е освободено за домашно лечение, без опасност за живота. На майката е съставен акт по Закона за закрила на детето. За случая е уведомен отдел „Закрила на детето“. Пушката е предадена от бащата с протокол за доброволно предаване. 


Общо 8 хиляди декара обхванаха пламъците край хасковските села Брягово, Любеново

Общо 8 хиляди декара обхванаха пламъците край хасковските села Брягово, Любеново ...

......... Тодорова "Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер", информираха от временния щаб в село Любеново. Живка Тодорова Междувременно Районна прокуратура в Хасково започна разследване за причиняване на пожар по непредпазливост. Живка Тодорова До момента, арестуван няма. Пламъците тръгнаха на 12 август край село Брягово.


Падаща мазилка застрашава здравето и живота на преминаващи хора. За това сигнализираха зрители

Падаща мазилка застрашава здравето и живота на преминаващи хора. За това сигнализираха зрители ...

......... за укрепване на покрива и фасадата. Поставянето на скеле изисква такава документация”, обясни Лора Чучулева, началник на отдел „Строителство и инвестиции” в Община Хасково.--> По думите й, ако стане инцидент, общината ще носи отговорност, защото зданието е нейна собственост. Общинската шефка обеща падналата мазилка да бъде разчистена в най-кратки срокове.


Хасково. Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е

Хасково. Пожарът между хасковските села Любеново, Брягово и Родопи е ...

......... от горския фонд. Пожарът е приземен, което означава, че горите не са унищожени напълно, обясниха огнеборците. Предстоят критичните часове днес след обяд, когато температурите се повишават и вятърът се усилва. Ако ситуацията се усложни, има готовност в гасенето да се включи и хеликоптер, информираха от временния щаб в с. Любеново.


Тополовград. Келтски празник ще се проведе в местността Корията на

Тополовград. Келтски празник ще се проведе в местността Корията на ...

......... ателието за изработване на керамични съдове и рисуване с художници от „ТворецЪ“. Ще бъдат възпроизведени ритуалите „Келтски Брак“ и „Мейпол“ с „Магическа захар“. Откриването на празника ще бъде в 11.00 часа. Предвидена е и кратка презентация на келтската култура. В 11.20 часа ще се проведе традиционна шотландска игра „Мързеливата пръчка“.


Голям пожар избухна този следобяд в местност близо до хасковското

Голям пожар избухна този следобяд в местност близо до хасковското ...

......... простира на огромна площ, която все още не е изчислена. Огнището, откъдето тръгват пламъците, е само на няколко метра от първите къщи на селото. Местните жители веднага започнали да гасят пожара, но заради вятъра огънят обхванал близката гора. На мястото има две противопожарни коли. До момента няма информация за ранени.


Ми много я консумират – така инж. Кехайов, представител на

Ми много я консумират – така инж. Кехайов, представител на ...

......... да направим график, обясни кметът на града Милена Рангелова. Всъщност, от 12 години градът има проблем с манган във водата. А Кехайов обясни, че преди 5 години почнала работа по проект за пречиствателна станция и оттогава била мината фазата "идеен проект". Колко ще струва тази станция, за момента няма яснота.


Тополовград. Интересни занимания през лятото децата от Тополовград намират в

Тополовград. Интересни занимания през лятото децата от Тополовград намират в ...

......... събитието рисуваха и оцветяваха. Добро настроение, смях, весели закачки и накрая подаръци от Общината – топки и шоколади – с това се характеризира поредното мероприятие „Познай гатанката“, което се проведе на 8 август. Библиотечният фонд на библиотеката е обогатен с много детски книжки, получени от дарители, които чакат своите читатели.


Обраха къщата на кмета на Хасково Добри Беливанов, намираща се

Обраха къщата на кмета на Хасково Добри Беливанов, намираща се ...

......... кмета на Хасково Добри Беливанов, намираща се на ул. "Стара планина", съобщава Сигналът за кражбата е подаден на 6 август, съобщиха от полицията. Неизвестен извършител е проникнал, чрез разбиване патрон на заключващото устройство на входна врата. От жилището са откраднати три пендара от злато. По случая е образувано досъдебно производство.  


Хасково. Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90

Хасково. Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 ...

......... прокуратура Хасково. Към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1, буква Д от НК е привлечена 50 годишна, швейцарска гражданка. От началото на годината до момента, митническите служители на МП Капитан Андреево са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.


Хасково. Открадната е около 80 м предпазна оградна мрежа от

Хасково. Открадната е около 80 м предпазна оградна мрежа от ...

......... обезапасителни системи - оградна мрежа, мантинели и парапети, на АМ „Марица“ на територията на област Хасково през 2019 г. са за около 20 000 лв. Агенция „Пътна инфраструктура“ напомня, че премахването на предпазните огради от недобросъвестни граждани застрашава безопасността на движението на всички шофьори и граждани, пътуващи по републиканските пътища.


Хасково. Областната епизоотична комисия заседава днес във връзка с превенцията

Хасково. Областната епизоотична комисия заседава днес във връзка с превенцията ...

......... км. от т.нар. инфектирана зона се забранява отстрелът на пернати, зоната се претърсва периодично и забраната се вдига два месеца след намирането на последния труп на умряла свиня. Ако има такава ситуация, зоните се обозначават и маркират, но сега това не се налага, категоричен е директорът на Държавното горско стопанство.


Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000

Близо 1.3 кг златни бижута на стойност над 90 000 ...

......... Окръжна прокуратура-Хасково. Към наказателна отговорност за престъпление по чл.242, ал.1, буква Д от НК  е привлечена 50 годишна, швейцарска гражданка. От началото на годината до момента, митническите служители на МП "Капитан Андреево" са задържали близо 12 кг златни и 3 кг сребърни накити, на обща стойност над 700 000 лева.


Екстрадираме в Гърция втория българин, задържан за разстрела на бизнесмена

Екстрадираме в Гърция втория българин, задържан за разстрела на бизнесмена ...

......... в съда днес, че иска да бъде екстрадиран в Гърция. „Трябва да изтече 3-дневният срок, в който той може да оттегли това съгласие, след това съдът ще разгледа по същество дали са на лице основанията за отказ и за предаване на лицето на гръцките съдебни власти”, заяви прокурор Николай Гугушев.


Временно управляващият посолството на ФРГ в страната и ръководител на

Временно управляващият посолството на ФРГ в страната и ръководител на ...

......... Посланик Шуграф беше запознат с основните акценти в работата на общината, с постигнатите успехи и набелязаните бъдещи планове по посока развитие на инфраструктура, екология, инвестиции и прозрачност на публичните финанси. „Впечатлен съм от видяното! Ще дойда отново! В мое лице имате добър приятел!” – това каза г-н Шуграф на сбогуване.