Събития


Мащабно пожаро-тактическо учение на тема "Гасене на горски пожар и

Мащабно пожаро-тактическо учение на тема "Гасене на горски пожар и ...

... горски пожар в труднодостъпна местност. Целта на учението бе да се провери нивото на комуникация и координация между службите. Отбелязани бяха добрите практики и някои особености при действия в кризисни ситуации. Набелязани бяха конкретни организационни задачи, върху които да се работи, предвид летния сезон и опасността от горски и полски пожари. 


В дните между 25 и 26 юни 2021 година, от

В дните между 25 и 26 юни 2021 година, от ...

... до 27 юни 2021 година, за времето от 20 часа до приключване, но не по- късно от 6 часа. Препаратите, които ще бъдат използвани са "Ротрин 200", "Микрозин", а за ларвицидна обработка "Вектобак". При неблагоприятни метеорологични условия обработките ще бъдат отложени до стабилизиране на времето, уточняват от местната общинска управа. 


Днес госпожа Илияна Донкова, изпълняващa длъжността "кмет на Oбщина Борован",

Днес госпожа Илияна Донкова, изпълняващa длъжността "кмет на Oбщина Борован", ...

... Децата, завършващи 1 клас показаха, че вече са грамотни и умеят да четат и пишат. Госпожа Донкова подари книжки на всички деца и връчи свидетелствата за завършен 1 клас. Тя изказа специални благодарности и на двете преподавателки, като им връчи красиви букети. Тържеството продължи с много песни, танци и веселие.Първите нови тролейбуси вече са във Враца, съобщи кметът на

Първите нови тролейбуси вече са във Враца, съобщи кметът на ...

... Първите нови тролейбуси вече са във Враца, съобщи кметът на града Калин Каменов в пост в личния си профил в социалната мрежа. До края на месеца ще пристигнат всички 9. През идната седмица ще бъде подписан договор за изработване и доставка и на 13 нови електробуса, допълва градоначалникът.  


От 1 юли в дирекция „Социално подпомагане“ от област Враца

От 1 юли в дирекция „Социално подпомагане“ от област Враца ...

... "Социално подпомагане" по изключение може да измени заповедта за отпускане на целева помощ за отопление, като същата се изплаща в пари на лицата или семействата. За предходния отоплителен сезон са издадени 14 093 бр. заповеди за отпускане на целева помощ за отопление, в общ размер на 6 987 309.40 лв.


Кметът на Георги Дамяново Нина Петкова поздрави абитуриентите от ПГСС „Марко

Кметът на Георги Дамяново Нина Петкова поздрави абитуриентите от ПГСС „Марко ...

... за по нататъшното ви развитие, но всичко останало, всяко едно решение зависи от вас”, каза в приветствието си Петкова. "Бъдете здрави и успешни. Нека трудностите и препятствията да ви правят по-силни", добави тя. На останалите ученици кметът Петкова пожела весела ваканция и наесен с нови сили към нови по-големи успехи.“Водоснабдяване и канализация” ООД - Враца уведомява своите потребители, че

“Водоснабдяване и канализация” ООД - Враца уведомява своите потребители, че ...

... “Водоснабдяване и канализация” ООД - Враца уведомява своите потребители, че поради извършване на строително-монтажни дейности, свързани с осъществяването на връзка между нов магистрален водопровод от хидровъзел Среченска бара и основен водоем, захранващ града, е възможно да има проблем с водоснабдяването в накои части на областния център днес.


Регионалните дирекции „Бюро по труда“ обявиха свободните работни места в

Регионалните дирекции „Бюро по труда“ обявиха свободните работни места в ...

... телекомуникации 1 Продавач-консултант 1 Готвач 2 Продавач-консултант 1 Машинен оператор, вадене на копия от снимки 1 Обредник 1 Месач 1 Готвач 3 Аранжор,витрини/щандове+касиер 1 Получател,товари 2 Готвач 2 Сервитьор 2 Продавач-консултанти 1 Помощник-готвач 1 Сервитьор 5 Шивачи 1 Застрахователен брокер 1 Мениджър,търговски екип 5 Кредитен специалист,банка 1 Касиер, счетоводство  


От Регионалната дирекция за социално подпомагане във Враца съобщиха колко

От Регионалната дирекция за социално подпомагане във Враца съобщиха колко ...

... без право на наследствена пенсия от починал родител е била са получили 81 деца, за 9315 лв. Семействата с прекратени помощи поради допуснати отсъствия повече от три дни от дете, посещаващо група за задължително предучилищно образование, и от 5 учебни часа от ученик, за които няма уважителни причини са 54.


Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе на

Рали за майсторско управление на автомобили ще се проведе на ...

... грамоти и предметни награди. Ралито ще бъде открито в 14 часа на Пазара на колите. Всеки, който желае да се запише за участие може да се обади на тел. 0889 977909 - Диана Любенова до 29 юни включително. До участие в състезанието се допускат водачи, притежаващи свидетелство за правоуправление.  


На 24 юни /четвъртък/ ще стартира наземното пръскане срещу кърлежи,

На 24 юни /четвъртък/ ще стартира наземното пръскане срещу кърлежи, ...

... на територията на община Враца, съобщиха от местната администрация. Ще бъдат обхванати над 360 дка обществени площи и 88 детски площадки в града и населените места.  Третирането ще се извършва със специализирана техника на „ДДД Груп Дезинфекционна станция“ ООД, като след пръскането, във всеки участък ще се поставят информационни табели.Изложба на открито представя петдесетгодишната история на Общински младежки дом

Изложба на открито представя петдесетгодишната история на Общински младежки дом ...

... и Мажоретния състав, певците от „Пъстренец Jr.”, трениращите шах, тенис на маса и източното бойно изкуство Винг Тчун. Сред запечатаните на кадър моменти са традиционни събития, организирани от институцията. Грабват вниманието моменти от Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”, фотоконкурсите, турнирите по тенис на маса, демонстрациите по бойни изкуства.  


Местната администрация във Враца се присъединява към Националната кампания „България

Местната администрация във Враца се присъединява към Националната кампания „България ...

... бъде измервана кръвната захар на желаещите, а доброволци ще раздават информационни материали, свръзани с диабета.  Инициативата е на Лайънс клуб - Видин, съвместно с всички Лайънс клубове в страната, Българска асоциация Диабет, Българското национално сдружение по детска ендокринология и с подкрепата на всички общини от 28-те областни града в България.


Доброволческа акция за почистване на пътеката към „Кървавия камък“ ще

Доброволческа акция за почистване на пътеката към „Кървавия камък“ ще ...

... агенция BulNews. Организатор на инициативата е настоятелството на Народно читалище „Фар 1930“ в селото. Сборният пункт е в 9 часа, пред библиотеката в, а условието е всички желаещи да си носят подходящи инструменти, като кирки, лопати и мотики. "Нека осигурим безопасно посещение до паметната плоча на загиналите Ботеви четници“, призоваха организаторите.


Във връзка със зачестяване случаите на злоупотреби в определената от

Във връзка със зачестяване случаите на злоупотреби в определената от ...

... Берковица, а всички извършители ще бъдат санкционирани. "Напомняме, че изхвърлянето на отпадъци в горепосочения терен е абсолютно забранено и въпреки усилията на Община Берковица и ОМ „Комунални дейности“, той непрекъснато се замърсява. Призоваваме всички граждани за добросъвестно, отговорно и разумно отношение при изхвърлянето на отпадъците!", апелират от управата на града.


Стартира Образователната програма „Съдебната власт- информиран избор и гражданско доверие.

Стартира Образователната програма „Съдебната власт- информиран избор и гражданско доверие. ...

... Козлодуй, участие на учениците в симулативни процеси, конкурси за рисунка и есе и посещение на специализираното помещения за щадящо изслушване и разпит на деца – „Синя стая”. Всички участници в Образователната програма ще получат удостоверения и Конституции, които са предоставени от Висшия съдебен съвет за разпространение между участниците в програмата.Монтираха още два подземни контейнера във Враца, съобщиха от управата

Монтираха още два подземни контейнера във Враца, съобщиха от управата ...

... разположени в района на бл.5, в ж.к. “Дъбника”. Вместимостта на всеки контейнер е три пъти по-голяма, в сравнение с използваните в момента съдове за битови отпадъци.  Предстои монтажа на още 17 подобни съоръжения в кварталите на града. Сметоизвозването на новите контейнери ще се извършва със специализирана техника на ОП „БКС“.


Днес е обявен жълт код за опасно горещо време в

Днес е обявен жълт код за опасно горещо време в ...

... Ще духа слаб западен, след обяд изток-югоизточен вятър. Максимални температури 26-29°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Горещото време ще продължи до края на седмицата. Другата седмица предстои леко понижение на температурите, ще има и валежи. Около 4-5 юли предстои още едно захлаждане.


Общо 76 деца са вписани в регистъра деца за пълно

Общо 76 деца са вписани в регистъра деца за пълно ...

... - Враца – 1565 бр. В това число, вписани кандидат осиновители от страната за май - 56 бр. За периода няма осиновени деца чрез Регионална дирекция социално подпомагане-Враца. Една дете е намерило семейство чрез Министерство на правосъдието (международно осиновяване). През май са проведени 4 заседания на Съвета по осиновяване.  


При видинчанин отива отново наградата "най-неграмотно паркиране", стана ясно от снимки,

При видинчанин отива отново наградата "най-неграмотно паркиране", стана ясно от снимки, ...

... чувство за хумор. "Спрял ли е или се е забил в оградата", "Той само за малко", "Май е закачил бетонната ограда", са само част от написаното. Все пак видинчани не спират да се надяват, че нарушителите ще бъдат глобени и по този начин ще спре тази мода в крайдунавския град.


Голямо културно събитие по повод международния ден на река Дунав

Голямо културно събитие по повод международния ден на река Дунав ...

... и сътрудничество, 13-те посолства ще участват с послание и поздрав. Под звуците на валс, прекрасните Наталия Смолянова и Илиян Тодоров ще изтанцуват своя прекрасен танц. Гости на вечерта ще бъдат певицата Вили Рай и поп изпълнителят Атанас Паскалев – Начо. Вечерта ще завърши с пищна заря, допълват от местната администрация.МВР-Видин ще съдейства на хората с изтичащи лични документи преди

МВР-Видин ще съдейства на хората с изтичащи лични документи преди ...

... издаване на удостоверения за гласуване: - на 10.07.2021 год. (събота) - от 8.30 до 17.30 часа - на 11.07.2021 год. (неделя) - от 8.30 до 19.30 часа Искания за издаване на удостоверение за гласуване се приемат до: - 17 часа на 10.07.2021 год. - 19 часа на 11.07.2021 год.  


Почина уважаван и всеотдаен общественик от врачанското село Хърлец, посветил

Почина уважаван и всеотдаен общественик от врачанското село Хърлец, посветил ...

... имаме нужда от вашата помощ повече от всякога - жива сила и доброволци. Обичаме те, Тони! Благодарим ти за всичко! Ще те помним! Да е светло по пътя ти, приятелю!“, написаха в социалните мрежи неговите приятели. Поклонението ще бъде утре, от 11 до 12 часа в дома му в Хърлец.


От общината показаха поредната вандалска проява в Берковица. Чешма „Малинарка”

От общината показаха поредната вандалска проява в Берковица. Чешма „Малинарка” ...

... реакция на служителите на ОМ „Комунални дейности“ паметникът на културата, изработен от розов мрамор, придоби предишния си красив вид и продължава да бъде гордост за берковчани. "Поддържането на Берковица като чисто и приятно място, където спокойно да живеем и отглеждаме децата си, е отговорност на всеки гражданин", заявиха от управата.


Премиерът Стефан Янев посети Лом във връзка с щетите от

Премиерът Стефан Янев посети Лом във връзка с щетите от ...

... отпуснати. Кметът на Лом Георги Гаврилов посочи, че щетите от пороя все още се изчисляват и до края на вечерта трябва да имат яснота за точната сума. "За мен е надежда, когато се търси решение на някакъв въпрос. Благодаря на министър-председателя за бързата реакция и за отношението", добави Гаврилов.   


С почетни грамоти и отличие „служебна благодарност“ главният прокурор на

С почетни грамоти и отличие „служебна благодарност“ главният прокурор на ...

... на обективната истина и възможността за внасяне на обвинителен акт в Районен съд – Мездра. Наградите бяха връчени от административния ръководител на Окръжна прокуратура - Враца Владимир Сираков. Той пожела на двамата магистрати да бъдат здрави и занапред да работят със същия ентусиазъм и високо ниво на професионална етика.  Срокът на изпълнение на Договора за безвъзмездна финансова помощ, сключен

Срокът на изпълнение на Договора за безвъзмездна финансова помощ, сключен ...

... „Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19 - Берковица” е 26 884.44 лв., финансирани от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане 2014-2020, в резултат от инициативата на Европейската комисия за преодоляване на последствията от кризата чрез механизма REACT-EU.


На тържествена церемония, 151 възпитаници на ППМГ “Акад. Иван Ценов”

На тържествена церемония, 151 възпитаници на ППМГ “Акад. Иван Ценов” ...

... ДЗИ ни дават основание да мислим, че ние - всички, сме си свършили добре работата”, добави още Василева.  С отлична диплома завършват общо 77 зрелостници, а голяма част от възпитаниците вече са приети във висше учебно заведение.  На събитието присъстваха още представители на училищното настоятелство, педагогическият колектив, ученици и родители.


От СУ "Христо Ботев" във Враца излязоха с важно съобщение

От СУ "Христо Ботев" във Враца излязоха с важно съобщение ...

... година ще бъде на 7, 8 и 9 юли 2021 г., от 8 часа до 18 часа, във фоайето на СУ „Христо Ботев“ във Враца. Учениците, които очакват класиране в ППМГ „Академик Иван Ценов“ във Враца ще бъдат записвани на 19 и 20 юли 2021 г. на свободните места".  


Колело по специален модел получи посланикът на Индонезия в България

Колело по специален модел получи посланикът на Индонезия в България ...

... ще се проведе на 25 септември в София. Събитието се организира по повод 65 години дипломатически отношения между България и Индонезия.  Дипломатът покани кметът Живков на онлайн икономически форум, които се организира от посолството следващия месец.  При посещението си в Монтана Богананта посети и фирми за велосипеди. .    


За поредна година самодейците от читалище “Просвета - 1927” във

За поредна година самодейците от читалище “Просвета - 1927” във ...

... ще създадем качествен туристически продукт, а всички рецепти с местни ястия ще бъдат включени в каталог”, каза още Каменов. Програмата продължи с изпълнения на възпитаниците от филиала на детската градина в населеното място, както и на певческата група към читалището.  Ястията бяха оценени от жури, а най-добрите получиха тематични подаръци.


Станаха известни призьорите в Десетия национален литературен конкурс за разказ

Станаха известни призьорите в Десетия национален литературен конкурс за разказ ...

... и от Център за подкрепа за личностно развитие.  В досегашните десет издания на Националния литературен конкурс за разказ „Дядо Йоцо гледа“ са взели участие 802-ма автори с общо 875 разказа. Наградените автори са 49, а общият награден фонд от 2009 г. до 2021 г. (вкл.)* е 21 800 лв.   


Читалището в Бяла Слатина проведе своя годишен концерт, съобщиха от

Читалището в Бяла Слатина проведе своя годишен концерт, съобщиха от ...

... застана със своето име в подкрепа на Обществения фонд, и който дарява време и средства за неговото развитие. Поздравителен адрес е получен и от Петя Тошева - директор на Интернешънъл Асет Банк, която е наш добър партньор и дарител, и Румяна Декова - председател на Общински съвет – Оряхово.  


Десетки скейтъри от града участваха в събитието “Go Skateboarding Day”,

Десетки скейтъри от града участваха в събитието “Go Skateboarding Day”, ...

... Драматично-кукления театър във Враца, съобщиха от управата в града.  Хепънингът бе открит от заместник-кмета Александър Владимиров, който заяви, че местната администрация ще продължи да подкрепя подобен вид инициативи.  Междунаридният ден на скейтбординга продължи с тематични игри и състезания. Събитието се организира от организацията “Карай” СЕГА, с подкрепата на Община Враца.


Отриха изчезналия мъж от белослатинското село Търнак, научи агенция BulNews.

Отриха изчезналия мъж от белослатинското село Търнак, научи агенция BulNews. ...

... Когато установили, че го няма, близките започнали да претърсват землището на селото. Качили в социалните мрежи призив, който го е виждал да им пише. След три дни възрастният мъж е намерен в безпомощно състояние. Откаран е с линейка. Според близките му има признаци, че е бил подложен на насилие.  


Загиналата млада жена от Враца остави без майка две деца,

Загиналата млада жена от Враца остави без майка две деца, ...

... Жената, при която доскоро е работила сподели, че Свежа е била трудолюбива, честна и вършела съвестно всяка задача, която тя ѝ възлагала. Близките на 43-годишната са съсипани и трудно ще приемат факта, че тя вече не е сред тях. "Жена - сърце, - това беше Мата", казаха през сълзи те.


Регионалните дирекции ”Бюро по труда” обявиха свободните работни места в

Регионалните дирекции ”Бюро по труда” обявиха свободните работни места в ...

... “А. Чапразов” №29, тел. 09171/24-65 Работни места за специалисти с висше образование: 1 Техник,технолог на алкохолни и безалкохолни напитки 1 Ръководител звено по управление на горските територии – ОС Работни места за средно професионално, средно общо и основно образование: 1 Барман 1 Сервитьор 1 Младши специалист 1 Главен специалист  


Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан търговски имот

Частен съдебен изпълнител е обявил за публична продан търговски имот ...

... е 65 квадратни метра, а предназначението му е за търговска дейност. Желаещите да го закупят могат да подадат своите предложение до 21 юли. Началната цена, от която ще започне наддаването, е 30 400 лева. Търгът ще се проведе на 22 юли от 10.30 часа в сградата на районния съд в Монтана.


Инспекцията по труда във Враца организира информационния ден за работещите

Инспекцията по труда във Враца организира информационния ден за работещите ...

... организира като дейност по проект DFPO-1.002-0002-C01 „Сътрудничество за достойни условия на труд“, по който ИА ГИТ си партнира с Инспекцията по труда на Кралство Норвегия. Той се финансира от Фонда за двустранни отношения на национално ниво по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм 2014 – 2021.


Районен съд - Лом, Регионално управление на образованието - Монтана,

Районен съд - Лом, Регионално управление на образованието - Монтана, ...

... участниците в двете категории - за есе и презентация, ще се извърши от комисия, назначена със заповед на Председателя на Районния съд в Лом. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени, а отличените участници - наградени, в навечерието на 14 октомври 2021 г. - 175 годишнината от рождението на Димитър Маринов.


Министър-председателят Стефан Янев ще посети във вторник Лом, научи BulNews.

Министър-председателят Стефан Янев ще посети във вторник Лом, научи BulNews. ...

... валежи през последните дни, уточниха от правителствената пресслужба. Около 15.30 часа служебният премиер ще направи оглед на пораженията, които дъждът е нанесъл на асфалтовата настилка на ул. „Добруджа“. Той ще посети и други пътни артерии, пострадали от бурите, като след това ще проведе среща с представители на местната власт в сградата на община Лом.


Монтана отбелязва днес празника си – „Денят на Светия дух”,

Монтана отбелязва днес празника си – „Денят на Светия дух”, ...

... празничният ден са организирани  два концерта. В първият от 19.30 часа ще участват фолклорна формация “Ситница”, танцовите  ансамбли “Младост”, “Пъстрина”, и “Северняци”, певческа група „Пъстренец Jr.”  И фолклорна формация „Огоста”. От 20.45 часа започва концерт на Нели Петкова и Нели Рангелова. Тържествена заря ще озари Монтана в 22 часа.  


От анализите на Национална карта на висшето образование, която бе

От анализите на Национална карта на висшето образование, която бе ...

... ходят по партийни сбирки, които не са част от образователната ни система. Това някои хора го бяха приели за напълно приемливо”, коментира проф. Денков. Той увери, че засега в сектора могат да бъдат спокойни. „В момента текат проверки, комплексни са, да бъдат спокойни колегите, ако е всичко е наред”, каза министърът.


Община Враца обяви подбор за длъжността „главен инженер“ в строителната

Община Враца обяви подбор за длъжността „главен инженер“ в строителната ...

... и в устройственото планиране, контрол по строителството, опазването на околната среда и осъществяването на инвестициите. Възнаграждението за длъжността е до 1 850 лв. и се определя съгласно действащата нормативна уредба и професионалния опит. Документи за участие могат да бъдат подавани в Информационния център, в срок до 5 юли 2021 година.


Линейка долетя до Кооперативния пазар във Враца заради човек в

Линейка долетя до Кооперативния пазар във Враца заради човек в ...

... неотлъчно бил и неин приятел. Изплашените хора наплискали лицето на бабата със студена вода и тя дошла в съзнание. Вероятно на възрастната жена ѝ е прилошало заради високите температури. Въпреки че припадналата вече била в съзнание, медиците решили да я транспортират до болницата, за да ѝ направят допълнителни изследвания.  


Враца отново е домакин на Международния младежки театрален фестивал „Време“, съобщи

Враца отново е домакин на Международния младежки театрален фестивал „Време“, съобщи ...

... именно тази група да открие фестивала и да покаже своето изкуство на емблематичния за града ни площад. Фестивалът няма да е с конкурсен характер, увери Врабчев и добави, че целта е не състезание, а участниците да си тръгнат впечатлени и с усмивка от уникалната проява и от красивия ни град.


Малчугани се включиха в еднодневно зелено училище и почистиха река

Малчугани се включиха в еднодневно зелено училище и почистиха река ...

... на Природен парк "Врачански Балкан", който предостави информационни материали и направи кратка презентация на защитената територия. Зеленото училище завърши с връчването на грамоти и промоционални материали на всички участници и удовлетворението от получените безкрайните усмивки на децата, положителните емоции и надеждата, че има едно добро бъдеще за река Ботуня.  


Четвъртото издание на Национална изложба “Тенец” ще се проведе в

Четвъртото издание на Национална изложба “Тенец” ще се проведе в ...

... му 3 издания са участвали общо над 350 визуални артисти. Общата стойност на произведенията, зачислени във фонда на галерията след трите проведени издания на биеналето, е около 50 000 лв., изчислена според цената, посочена във формулярите за участие от самите автори. Сред тях са произведения на емблематични за страната ни творци.


Строителни дейности затварят две улици във Враца, съобщиха от местната

Строителни дейности затварят две улици във Враца, съобщиха от местната ...

... Пътният участък ще бъде затворен на 21 и 22 юни, за времето от 8 до 17 часа. В понеделник - 21 юни, ще бъде затворена и ул. „Оборище“, в района на улиците „Христо Ботев“ и „Река Лева“. Уведомени са контролните органи и е създадена временна организация и безопасност на движението.


Във врачанското село Пудрия възродяват стари традиции, научи агенция BulNews.

Във врачанското село Пудрия възродяват стари традиции, научи агенция BulNews. ...

... храната. На тържеството присъстват около 200 човека, като за тяхното добро настроение се погрижи духова музика. На площада се извиха пищни хора, в които умения показаха и млади, и възрастни жители на селото. „От години не е организиран такъв празник, новият ни кмет възроди забравените традиции“, споделиха местни жители.  


Северозападна България е с най-високите нива на смъртност, съобщиха в

Северозападна България е с най-високите нива на смъртност, съобщиха в ...

... България в своето изследване. Изводът на университетските преподаватели относно Северозападна България е, че без специална целенасочена помощ на държавата, регионът няма как да бъде рестартиран. Обезлюдяването, демографската криза и лошото състоянието на инфраструктурата са в такива размери, че не е по силите на местните власти да се справят с проблема.


Кучета от цяла България са представени на юбилейната киноложка изложба

Кучета от цяла България са представени на юбилейната киноложка изложба ...

... в класовете - бебе от 3 до 6 месеца, подрастващи - от 7 до 9, клас открит от 2 до 7 години и клас ветерани над 7 години. Това е и при двата пола", каза председателя на клуба. Изложението е част от инициативите за празника на града Свети дух.   


От 1 юли започва Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан,

От 1 юли започва Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан, ...

... планински туризъм! Събитието се организира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ по проект „Фестивал на приключенията във Врачанския Балкан - обединение на местните общности за успешна туристическа дестинация“, на Екотур Консултинг ЕООД. За връзка с организаторите: 0885 702 497 – Антония Чиликова 0878 656 659 – Бориана Статкова


В Паволче организират доброволческа акция за почистване на "Кървавия камък",

В Паволче организират доброволческа акция за почистване на "Кървавия камък", ...

... носят подходящи инструменти, като кирки, лопати и мотики. Ето какво призовават от настоятелството към културната институция: „Уважаеми жители на Паволче, каним Ви да се включите в доброволческа инициатива за почистване, терасиране и обезопасяване на пътеката към „Кървавия камък“. Нека осигурим безопасно посещение до паметната плоча на загиналите Ботеви четници“.  


С киноложка изложба и музикално парти продължават събитията, с които

С киноложка изложба и музикално парти продължават събитията, с които ...

... партито ще бъде в голямата зала на Младежкия дом". Утре, понеделник, в деня на празника на Монтана, от 9 часа в новия храм "Свети Дух" ще бъде отслужена божествена литургия, след което шествието ще се отправи към централния площад "Жеравица". В 11 часа е тържествената сесия на Общинския съвет на Монтана.


Пороен дъжд наводни Лом и нанесе сериозни щети, научи агенция

Пороен дъжд наводни Лом и нанесе сериозни щети, научи агенция ...

... ул. „Пристанищна“ в района на надлеза. Екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Лом и Монтана, ОП „Чистота-Лом“, "Гражданска защита" и ЧЕЗ, отстраняват авариите. Работата по отводняването, премахване на падналите дървета и почистването на улиците ще продължи и днес до пълно възстановяване на нанесените от бурята щети.  


Традиционни ястия представиха 17 любители готвачи на фестивала народна кухня

Традиционни ястия представиха 17 любители готвачи на фестивала народна кухня ...

... за подаръци на чуждестранните делегации, които гостуват в града на Огоста за празника. На Алеята на занаятите днес се наредиха майстори грънчари, резбари, ковачи, кожари, везбари, тъкачи, бижутери и други. Очаква се утре и други ден да пристигнат още търговци-занаятчии. уточни Лидия Костова от Регионалната занаятчийска камара в Монтана.   


Все по-привлекателно за чужденци става хайрединското село Рогозен, съобщиха от

Все по-привлекателно за чужденци става хайрединското село Рогозен, съобщиха от ...

... Тази събота с хубав концерт ще се отбележи съборът на Рогозен. Празничната програма започва в 19.30 часа на площада. Гост изпълнители ще бъдат Боби Савов и Ванеса Богданова. „Нека всички да са живи и здрави и да си помагаме сами, защото няма на кой друг да разчитаме“, пожела Пламен Кюковски.


Разучаване на български народни хора, театрални постановки, както и забавни

Разучаване на български народни хора, театрални постановки, както и забавни ...

... не е удобно нито за игрите навън, лятото знаете, че си е горещо и до обяд са ни заниманията. Обичат да ходят на плаж нашите деца", каза Маринова. Към летните занимания ще бъде включена и фото изложба "Бъди отговорен стопанин", за която вече се приемат снимки на домашни любимци.   


Изграждане на лодкостоянка, рибарски кей, къмпинг, закупуване на лодка за

Изграждане на лодкостоянка, рибарски кей, къмпинг, закупуване на лодка за ...

... плана за действие на проекта в следващите три месеца ще се проведе проучване и анализ на местните ресурси. Предстои учредяване на сдружение на рибарите и конференция в Несебър, където 20 ломчани ще видят какво на практика могат да постигнат с европейски средства по Програмата за морско дело и рибарство.  


Преход до водопада "Женската вода" организират в неделя, на 20 юни, съобщиха

Преход до водопада "Женската вода" организират в неделя, на 20 юни, съобщиха ...

... парк "Врачански Балкан". Препоръчва се туристите да имат планинска застраховка. Задължително е групата да се движи заедно и с темпото, което определя водачът. Походът ще се проведе при спазване на конкретно разписаните правила и епидемиологични мерки.  Телефон за записване: 092/ 66 03 18 или на място в Природозащитен център "Натура"


Подпорни стени и водостоци против наводнения изграждат във врачанското село

Подпорни стени и водостоци против наводнения изграждат във врачанското село ...

... сега наново ще се изградят с такава цел. Защото то влезе в гаражи и къщи на хората, направо ги заля тогава. Нямаше тези предпазни мерки взети." Средствата за изграждане на съораженията против наводнения са 120 000 лв. Наскоро в селото бе ремонтирана и ключова улица водеща до природната забележителност "Божия мост".


Подписаха Акт Образец 2 в Берковица за откриване на строителна

Подписаха Акт Образец 2 в Берковица за откриване на строителна ...

... на зелените площи. Ще бъдат обособени два нови цветарника, облицовани с плочи обрязан гнайс. Алеята ще се освети с ЛЕД осветителни тела, а също така се предвижда доставка и монтаж на 37 броя пейки, обособени в кътове за отдих. За основна настилка по алеята се предвиждат бетонови павета „Бехатон“.  


След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за

След едногодишно прекъсване поради пандемията от COVID-19, Местната комисия за ...

... Превантивната образователна програма включва също теоретични и практически занимания за оказване на първа (долекарска) медицинска помощ, превенция на употребата на наркотични вещества, алкохол, тютюн и др.  В края на курса, който ще приключи на 3 юли в Археологически комплекс „Калето“, децата ще получат грамоти за успешно завършено обучение.     


Разяснение за трудовите и осигурителните права на българските граждани при

Разяснение за трудовите и осигурителните права на българските граждани при ...

... информационния ден - вторник /22 юни/, след 10 часа инспектори по труда ще дават консултации по въпроси, свързани с трудовото право. От НОИ ще информират по казуси, свързани с осигурителното законодателство, включително и за преноса на осигурителни права. От Агенцията по заетостта ще представят полезна информация за посредничеството за работа. 


Заседание на временната областна преброителна комисия се проведе днес в

Заседание на временната областна преброителна комисия се проведе днес в ...

... от местната управа. На него присъстваха губернаторът Иван Сълов, зам. областните управители Милчо Стефанов и Борислав Борисов и директорът на териториалното статистическо бюро - Северозапад Полина Цветкова. По време на заседанието се приеха списъците с одобрените кандидати от повторно набиране на контрольори, преброители и придружители от общините в област Враца.


Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лв. просрочени

Националната агенция за приходите събра над 4 млн. лв. просрочени ...

... са направили плащане непосредствено след срещата. Част от лицата са поели ангажимент до края на юни т. г. да погасят задължения на обща стойност над 9 млн. лв., а други - че ще платят дълговете си в рамките на годината. Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават.  


14-километрова опашка се образува на "Дунав мост 2" при Видин,

14-километрова опашка се образува на "Дунав мост 2" при Видин, ...

... само товарни превозни средства. С решение на румънските власти, от 21 май България е включена в списъка с държави от т. нар. "зелена зона", за пътуващите, от които влизането в Румъния е свободно - не се налага карантина, не се изисква представяне на отрицателен PCR тест или други здравни документи.  


Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на

Във връзка с произвеждането на изборите за народни представители на ...

... на МВР - Мездра, кметовете и кметските наместници и регистрираните партии, коалиции от партии и инициативни комитети за участие в изборите за народни представители на 11 юли 2021 г.  Контрол по изпълнението на заповедта възлагам на кметовете и кметските наместници на населени места и на секретаря на Община Мездра.   


Благотворителен концерт организират в Лом, съобщиха от управата в града.

Благотворителен концерт организират в Лом, съобщиха от управата в града. ...

... Събитието ще се състои на 22 юни, от 18 часа, с вокална група „Шоколадче” в Народно читалище „Постоянство 1856”. Целта на благотворителността е да се съберат средства за създаване на авторска музика, студийни звукозаписи, издаване на авторски компактдискове и професионален видеоклип на детската формация, с художествен ръководител Росица Кръстева.