Стил


Социалните мрежи улесниха потребителите да държат компаниите и изпълнителните им

Социалните мрежи улесниха потребителите да държат компаниите и изпълнителните им ...

... лято Adidas ще пусне класическия модел Stan Smith с кожа, получена от мицел, влакнестата структура на гъбите. Компанията очаква маратонките да станат много популярни. „Наскоро проведохме проучване: 70% от нашите потребители предпочитат да купуват устойчиви продукти. Така че мисля, че ще има голямо търсене на този продукт“, допълва изпълнителният директор.


Тримесечните приходи на H&M, вторият по големина търговец на модни

Тримесечните приходи на H&M, вторият по големина търговец на модни ...

... конкурент Next също отчетоха възстановяване на продажбите благодарение на разхлабването на ограниченията. Миналата седмица Inditex заяви, че приходите ѝ от продажби за май и началото на юни са били по-високи от тези преди две години. Очаква се H&M да публикува пълните си финансови резултати за второто тримесечие на 1 юли.


Британският търговец на дребно Ted Baker отчете загуба за фискалната

Британският търговец на дребно Ted Baker отчете загуба за фискалната ...

... на новия си лидер в лицето на Озбърн, листнатата в Лондон компания се бори за спечелването на клиенти и на доверието на инвеститорите след поредица от неуспехи, последвали напускането на предишния главен изпълнителен директор и основател Рей Келвин след обвинения в проблемно поведение. Той отрича да е извършил нещо нередно.Etsy обяви, че ще придобие фоксураната върху Поколението Z (родените

Etsy обяви, че ще придобие фоксураната върху Поколението Z (родените ...

... Etsy се увеличиха повече от два пъти до 1,73 млрд. долара през миналата година, след като пазаруването се прехвърли онлайн, а потребителите търсеха ръчно изработени продукти по време на пандемията, включително маски. Но компанията предупреди, че растежът ще се забави, след като потребителите се върнат в моловете и физическите магазини.


Шведският онлайн магазин за дрехи втора употреба Sellpy, чийто мажоритарен

Шведският онлайн магазин за дрехи втора употреба Sellpy, чийто мажоритарен ...

... че е започнала съвместна работа с H&M, която ѝ дава достъп до складовете на гиганта в Полша, както и допълнителни услуги в области като дистрибуцията, контрол на качеството на дрехите и обработка на поръчките. Sellpy твърди, че над 9 млн. дрехи са били продадени през платформата ѝ до този момент.


Мексико обвини международните модни марки Zara, Anthropologie и Patowl в

Мексико обвини международните модни марки Zara, Anthropologie и Patowl в ...

... модна къща Carolina Herrera за културно присвояване на местни шарки и текстил от Мексико в нейна колекция. Нито Carolina Herrera, нито компанията ѝ майка Puig са открити за коментар. През 2019 г. творческият директор на Herrera Уес Гордън посочва в изявление, че колекцията „отдава почит на богатството на мексиканската култура“.Приходите от продажби на Burberry Group останаха под нивата от

Приходите от продажби на Burberry Group останаха под нивата от ...

... Южна Корея. Но брандът трябва да се справя с обтегнатите отношения с властите в страната предвид призивите за бойкот на нейните стоки заради коментарите, които тя направи за памука, идващ от Синдзян в Китай. Всичко това доведе до прекратяване на партньорство с Tencent, свързано с игрите Honor of Kinds.  


Основателят на италианската модна компания Diesel си е поставил за

Основателят на италианската модна компания Diesel си е поставил за ...

... - върху автомобилния и стоманодобивния сектор, подхранвайки спекулациите, че компаниите, продаващи маркови стоки, могат да бъдат следващите в списъка. Потребителите все повече искат устойчиви продукти“, казва още Росо. Според него бизнес партньорства и сливания могат да помогнат, тъй като много малки компании няма да могат да си позволят този преход.


Германският производител на спортни стоки Puma очаква реакция на потребителите

Германският производител на спортни стоки Puma очаква реакция на потребителите ...

... а цените ще са без промяна в следващите 12 месеца. Puma обяви, че пандемията ще продължи да натежава над бизнеса ѝ през 2021 г. Около 30% от магазините, продаващи нейни продукти в Европа и Южна Америка, все още са затворени, а в Индия, Канада и Турция се очакват нови рестрикции.


Цената на акциите на Crocs нарасна с повече от 8%,

Цената на акциите на Crocs нарасна с повече от 8%, ...

... февруари компанията прогнозира растеж от 20 до 25 на сто. Анализаторите очакваха 25% повишение. Въпреки че Crocs твърди, че е набрала особено добра инерция в Северна и Южна Америка и вижда дългосрочни възможности за растеж в Азия, за която твърди, че е вторият по големина пазар на обувки в света.


Продажбите на производителя на чантите Birkin – Hermes, са нараснали

Продажбите на производителя на чантите Birkin – Hermes, са нараснали ...

... за завръщане към доброто представяне на сектора за луксозни стоки. Конкурентите LVMH и Kering също отчетоха повишаване на приходите. Въпреки това Ерик дьо Алгуе заяви, че е прекалено рано да се прогнозира дали индустрията е преодоляла коронавирусната криза тази година, посочвайки новите притеснения за възможно завръщане на вируса в Япония.Продажбите на лускозни дрехи и чанти отново са във възход,

Продажбите на лускозни дрехи и чанти отново са във възход, ...

... главният финансов директор Жан-Марк Дюпле. Като цяло „ние сме много доволни от началото на годината“, допълва той. През първото тримесечие средно 17% от магазините на Kering са били затворени, при 50% затворени в Европа. Този дял се е увеличил този месец заради блокадите във Франция и Италия, допълва финансовият директор.


Британският онлайн търговец на модни стоки ASOS отчете 275% скок

Британският онлайн търговец на модни стоки ASOS отчете 275% скок ...

... 24,9 млн. През февруари ASOS придоби Topshop, Topman, Miss Selfridge и HIIT от Arcadia Group за 265 млн. паунда, с което иска да ускори своята стратегия за използването на много брандове. Бейтън твърди, че интеграцията на бизнесите се случва по план и е „силно вероятно“ групата да направи още придобивания.


Кризата с коронавируса засегна много бизнеси у нас, сред които

Кризата с коронавируса засегна много бизнеси у нас, сред които ...

... човек да си избере спортен екип и да го поръча онлайн, отколкото да си купи костюм, без да го пробва. Прогнозата за бизнеса обаче е много по-обещаваща за тази и следващата година. Вероятно ще си стъпи отново на краката с навлизането на ваксините и отварянето на света.Интервюто взе: Петя Славова


Британската компания за модни стоки Next отчете наполовина по-малка печалба

Британската компания за модни стоки Next отчете наполовина по-малка печалба ...

... прогнозата си за печалба преди данъци за 2021-2022 г. до 700 млн. паунда, спрямо предишна прогноза за 670 млн. паунда. От началото на 2021 г. книжата на Next записват 11% повишение на стойността. В сряда те приключиха търговията на ниво от 7866 пенса, което оценява бизнеса на 10,4 млрд. паунда.


За потребителите в Китай най-големият търговец на бърза мода в

За потребителите в Китай най-големият търговец на бърза мода в ...

... посланик на марката, а нейният популярен дизайн беше премахнат от известна видео игра. В петък Китай санкционира организации и отделни личности от Обединеното кралство за това, което нарече „лъжи и дезинформация“ за Синдзян. Това се случи само дни, след като Великобритания наложи санкции заради нарушаването на човешките права в Синдзян.Комунистическата партия в Китай атакува H&M и други марки за

Комунистическата партия в Китай атакува H&M и други марки за ...

... той. През септември H&M обяви, че ще спре да работи с китайски производител, който е обвинен, че използва принудителен труд в звено, което не е свързано с шведската марка. През януари Вашингтон наложи забрана на вноса на памук от Синдзян – голям доставчик на производителите на дрехи в западните пазари.


Производителят на спортни стоки Nike отчете по-висока печалба за третото

Производителят на спортни стоки Nike отчете по-висока печалба за третото ...

... предходната година. Анализаторите очакват ръстът да е 15,9%, сочи информация на Refinitiv. Приходите от продажби за четвъртото тримесечие се очаква да са със 75% по-високи спрямо година по-рано, заради сравнението с период, в който 90% от магазините на компанията бяха затворени заради пандемията. Прогнозата на анализаторите е за 64,3% ръст.


Цената на акциите на L Brands скочи с близо 7%

Цената на акциите на L Brands скочи с близо 7% ...

... на компанията за дялово инвестиране Sycamore Partners. Но споразумението за 525 млн. долара се провали, след като здравната криза доведе до временно затваряне на физическите магазини. През последните 12 месеца цената на акциите на L Brands скочи с над 180%. Компанията има пазарна капитализация в размер на 15,53 млрд. долара.


Британската група за луксозни стоки Burberry обяви, че ще надмине

Британската група за луксозни стоки Burberry обяви, че ще надмине ...

... на пазара на луксозни стоки също сигнализират за възстановяване на важния за тях китайски пазар. Италианската модна къща Prada и групата за луксозни стоки Salvatore Ferragamo тази седмица посочиха, че силното представяне в Китай е подсилило продажбите им през тази година. Burberry ще публикува своите годишни резултати на 13 май.


Коронавирусната пандемия сви годишната печалба на най-големия търговец на модни

Коронавирусната пандемия сви годишната печалба на най-големия търговец на модни ...

... инвентара – с 9% през годината, запазвайки брутния си марж на ниво от 55,8%, въпреки временното затваряне на магазини през четвъртото тримесечие, което обичайно е най-натовареният период от годината. За цялата година онлайн приходите от продажби на Inditex са се увеличили със 77% в местни валути до 6,6 млрд. евро.Италианската група за луксозни стоки Salvatore Ferragamo обяви, че Китай

Италианската група за луксозни стоки Salvatore Ferragamo обяви, че Китай ...

... бранда от главния изпълнителен директор Микаела Льо Дивеле, чийто мандат изтича през април, а има спекулации, че може да има промени в мениджмънта. Двама източници, запознати с въпроса, твърдят, че в това отношение ситуацията още е несигурна. Норса посочи пред анализаторите, че не може да коментира потенциални промени в управлението.


Производителят на емблематичните обувки с тънък ток и червена подметка

Производителят на емблематичните обувки с тънък ток и червена подметка ...

... „През годините съм се възхищавал на таланта на Кристиан да създаде една от най-страхотните, независими глобални луксозни марки“, коментира Елкан. Междувременно Christian Louboutin направи експанзия и в други продуктови категории – от мъжко облекло до чанти. Но в сърцевината на бранда остават прословутите обувки в тънък ток и червена подметка.


Marks & Spencer Group ще пусне уебсайтове в 46 нови

Marks & Spencer Group ще пусне уебсайтове в 46 нови ...

... а приходите до голяма степен останаха около 1 млрд. паунда. През май Стив Роу, главният изпълнителен директор, който ръководи усилията за преобръщане на бизнеса, заяви, че компанията е завършила първатта фаза от трансформацията на международния си бизнес, като се е насочила от директна собственост към франчайз модел и съвместни предприятия.


Директорите на Gap заявиха, че потребителите нямат търпение да купуват

Директорите на Gap заявиха, че потребителите нямат търпение да купуват ...

... още 100 през 2021 г. За четвъртото си фискално тримесечие Gap отчете 234 млн. долара печалба, в сравнение със загуба на 184 млн. долара през същия период година по-рано. Печалбата на акция е 61 цента. Нетните приходи от продажби са се свили с 5 на сто до 4,4 млрд. долара.


L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret, отчете печалба за

L Brands, компанията майка на Victoria’s Secret, отчете печалба за ...

... търговеца. Victoria’s Secret се опитва да възроди бранда си, който продава всичко – от бельо до парфюми, пижами и домашно облекло. Акциите на L Brands записаха 119% скок на стойността през последните 12 месеца до приключването на търговията в САЩ в сряда. Пазарната капитализация на компанията е 14,36 млрд. долара.Орсола де Кастро е моден дизайнер революционер в идеята за дълготрайна

Орсола де Кастро е моден дизайнер революционер в идеята за дълготрайна ...

... на всеки. Въпреки това тя намира за лоша практиката, че за по-евтините дрехи производителите не предлагат поправки. Мечтата ѝ е във всеки хипермаркет да има място за поправка на дрехи. Така дори заетите хора с финансови възможности ще свикнат с идеята за поправки и няма да изхвърлят дрехите при първата повреда.


Германският производител на спортни стоки Puma очаква голям удар по

Германският производител на спортни стоки Puma очаква голям удар по ...

... Близкия изток и Африка, въпреки блокадите в Европа. Компанията посочва, че около половоината от магазините, които продават нейните продукти в Европа, в момента са затворени. През декември конкурентът Nike повиши годишната прогноза за приходите си, след като търсенето на дрехи за спорт навън доведе до 84% скок на онлайн продажбите.


Продажбите на Hermes International скочиха, след като производителят на чантите

Продажбите на Hermes International скочиха, след като производителят на чантите ...

... 1%, както миналата година. Годишната оперативна печалба на Hermes е спаднала с 15% до 1,98 млрд. евро, надминавайки прогнозите. “Hermes потвърди своето превъзходство пред конкурентите си през 2020 г., а намаляването на туристическите потоци беше повече от компенсирано от базата от лоялни клиенти“, твърди анализаторът Дебора Айткен от Bloomberg Intelligence. 


Adidas твърди, че ще се раздели със своя проблемен американски

Adidas твърди, че ще се раздели със своя проблемен американски ...

... Reebok в самостоятелна публична компания или да продаде бранда. Анализатори твърдят, че сред потенциалните купувачи се нареждат VF Corp, компанията майка на Vans, и The North Face, която наскоро придоби марката Supreme за 2,1 млрд. долара. Authentic Brands Group (ABG) и китайската Anta Sports също могат да са сред кандидатите.


Приходите от продажби на Gucci за четвъртото тримесечие са спаднали,

Приходите от продажби на Gucci за четвъртото тримесечие са спаднали, ...

... а продажбите в Китай растат, луксозните марки увеличават цените си в азиатската страна. Това затвори пропастта с Европа, където туристите от Китай пазаруваха луксозни продукти преди пандемията. Междувременно марката Bottega Veneta на Kering записа 16% ръст на приходите за периода спрямо същото тримесечие на миналата година. Анализаторите очакваха 19% скок.


LVMH, собственикът на бранда Louis Vuitton, и музикалната звезда Риана

LVMH, собственикът на бранда Louis Vuitton, и музикалната звезда Риана ...

... и дългосрочното развитие на екосистемата на Fenty, фокусирайки се върху козметиката, грижата за кожата и бельото“, допълва групата. Fenty, чиято марка носи името на певицата Робин Риана Фенти, трябваше да надгради съвместната работа на LVMH и звездата в областта на козметиката, като предложи пълна гама от дрехи, обувки и аксесоари.


Under Armour отчете изненадваща печалба за празничното тримесечие, след като

Under Armour отчете изненадваща печалба за празничното тримесечие, след като ...

... са се увеличили със 7%. Въпреки че пандемията продължава да носи несигурност, компанията даде прогноза за годината, като очаква загуба между 18 и 20 цента на акция. След корекции Uber Armour очаква да спечели между 12 и 14 цента на акция. Анализаторите прогнозират 13 цента на акция печалба според Refinitiv.


Asos придобива Topshop, една от добре познатите британски марки за

Asos придобива Topshop, една от добре познатите британски марки за ...

... планира да продължи да продава стоките на Topshop през трети търговци на дребно. „Това е стратегия, която вече работи изключително добре“, коментира той в интервю по телефона. Същевременно Asos планира да задълбочи партньорствата на Topshop в американската верига универсални магазини Nordstrom и ще търси и други подобни възможности, допълва Бейтън.


Swatch Group прогнозира възстановяване от най-ниските си финансови резултати от

Swatch Group прогнозира възстановяване от най-ниските си финансови резултати от ...

... очакваха 71,6 млн. франка. През миналата година Swatch съкрати 10% от своите работни места, след като главният изпълнителен директор Ник Хайек се отказа от обичайната си политика да избягва подобни ходове дори в тежки моменти. Повечето премахнати позиции са свързани със затварянето на магазини – компанията закри 384 търговски обекта.


Швейцарският производител на луксозни часовници Hublot, част от френската група

Швейцарският производител на луксозни часовници Hublot, част от френската група ...

... Гуадалупе. Магазините са затворени заради рестрикциите, свързани с Covid-19, а това засяга продажбите в Швейцария, Германия, Нидерландия и Обединеното кралство. Изпълнителният директор посочва, че брандът иска допълнително да опрости дистрибуционната си мрежа през следващите няколко години и ще отвори по-малко нови магазини в големи градове в Китай през тази година.


Модните онлайн търговци Boohoo Group и Asos се опитват да

Модните онлайн търговци Boohoo Group и Asos се опитват да ...

... изявлението. Ако има сделка, тя няма да включва магазините на Arcadiа, писа Sky. Модният търговец Next и редица други потенциални купувачи по-рано показаха, че имат интерес към Topshop. Asos обяви, че ако има сделка, тя ще бъде в брой, но все още не е сигурно, че реално ще има споразумение.


Решението на Burberry да премахне намаленията показва напредък, след като

Решението на Burberry да премахне намаленията показва напредък, след като ...

... центъра на столицата. По думите на Браун Brexit е довел до допълнителни административни и оперативни разходи. Burberry твърди, че 15% от магазините ѝ в момента са затворени, а над една трета работят с намалено работно време. Компанията предупреди за предизвикателства през текущото тримесечие предвид разпространението на новите щамове на коронавируса.


Серията от практични и ежедневни облекла на Fast Retailing Co.

Серията от практични и ежедневни облекла на Fast Retailing Co. ...

... на Fast Retailing в сравнение с тези на други компании, които имат по-голямо присъствие на запад, като H&M и Inditex, която е собственик на Zara. Цената на акциите на японския гигант нарасна с 48% през последните 12 месеца, а пазарната капитализация на компанията се изкачи почти до нивото на Inditex.


Стари вестници, дневници и писма се превръщат в красиви модни

Стари вестници, дневници и писма се превръщат в красиви модни ...

... компанията има амбиции да започне да произвежда също бижута и мебели, които да бъдат от рециклирани материали. „От стари дограми могат да се направят много интересни продукти, като масички, стелажи, столове, защото всяка дограма си има собствен цвят, който си остава като шарка“, казва Кирилов. Целия разговор вижте във .


Британският търговец на модни стоки Next надмина значително прогнозата за

Британският търговец на модни стоки Next надмина значително прогнозата за ...

... целящи предпазване на служителите от Covid-19. За фискалната 2021-2022 г. компанията има основен сценарий, който предвижда по-слабо представяне през първата половина на годината и възстановяване през втората, като прогнозата е, че приходите от продажби ще са като тези за 2019-2020 г., а печалбата преди данъци ще е 670 млн. паунда.


Френският дизайнер Пиер Карден – добил слава не само с

Френският дизайнер Пиер Карден – добил слава не само с ...

... като цяло. Дизайнерът обаче изглежда не се засяга от критиките. „Имам усет за маркетинг на името ми“, каза Карден пред германското издание Sueddeutsche Zeitung през 2007 г. „Парите развалят ли идеите? Не мечтая за пари, но докато мечтая, правя пари. Никога не е било за парите“, каза тогава още той.


Свързаните с коронавирусната пандемия проблеми в индустрията за търговия на

Свързаните с коронавирусната пандемия проблеми в индустрията за търговия на ...

... не е на не повече от 6 месеца от сегашния. Въпреки че пандемията и икономическите ѝ последици бяха основни причини за затварянията на магазини през тази година, Лундгрен смята, че има и друга причина броят им да е толкова голям – защото в Съединените щати има твъре много търговски обекти.


Модният бранд Gucci ще отвори два магазина в онлайн платформата

Модният бранд Gucci ще отвори два магазина в онлайн платформата ...

... Освен това вече се насочват към по-млади потребители, които се очаква да стоят зад възстановяването след Covid-19. Gucci има собствен китайски уебсайт – Gucci.cn. и присъства във всички големи социални мрежи в страната, включително в Weibo и WeChat. Alibaba твърди, че Tmall Luxury Pavilion има база от 750 млн. потребители.


Американската онлайн платформа за препродажба на модни продукти и най-вече

Американската онлайн платформа за препродажба на модни продукти и най-вече ...

... това прогнозата на компанията се промени, както подсказват и резултатите ѝ. През 2020 г. тя отвори нови звена, което доведе до 50% увеличение на глобалния отпечатък на компанията. По-рано тази година тя откри звено в Портланд, Орегон. StockX се прицелва към Азиатско-Тихоокеанския регион. Компанията отвори офис Токио през 2019 г.


Германският производител на спортни стоки Adidas обяви, че обмисля стратегически

Германският производител на спортни стоки Adidas обяви, че обмисля стратегически ...

... през ноември Adidas заяви, че очаква спад на общите приходи от продажби за последните три месеца на годината, след като повторното налагане на блокади в Европа вероятно ще попари ефекта от връщането към растежа в Китай и голямото търсене на стоки за бягане и продукти по дизайн на певицата Бионсе.


Hennes & Mauritz и Inditex, собственикът Zara, отчетоха, че подобрението в

Hennes & Mauritz и Inditex, собственикът Zara, отчетоха, че подобрението в ...

... си търговски обекти в Германия и Нидерландия, коментира директорът за връзка с инвеститорите Нилс Виндж в интервю по телефона. По думите му е подвеждащо да се гледа само бройката на затворените магазини, защото има „силен спад“ в потребителския трафик в магазините, които са отворили отново врати, но са под рестрикции.


Дамските дрехи са най-разнообразни - рокли, поли, панталони, спортни екипи, ...

... да изглеждате неповторимо срещу скромна сума пари, също както и да се облечете от главата до петите в красота, без да прекарвате цялото си свободно време в намирането на съвършения дамски гащеризон, който да носите в ежедневието си и не само. Creative Ви очаква - обновете гардероба си още сега.


Tiffany & Co., която беше придобита от френския гигант за

Tiffany & Co., която беше придобита от френския гигант за ...

... долара на акция, което е значително над средната прогноза за 66 цента на акция. Нетните приходи от продажби на компанията са спаднали с около 1% до 1,01 млрд. долара през третото тримесечие, което завърши на 31 октомври, но са над средната прогноза за 980,71 млн. долара, сочат данни на Refinitiv.


Акциите на Fossil Group повишават стойността си с над 26%

Акциите на Fossil Group повишават стойността си с над 26% ...

... повишение спрямо загубата от 51 цента на акция през същия период на миналата година. Брутният марж е нараснал до 52,8%, или със 120 базисни пункта на годишна база. Днес Fossil обяви още, че е на път да достигне икономии на разходи в размер на 100 млн. долара през 2020 г.


Burberry Group залага, че все още има достатъчно потребители, които

Burberry Group залага, че все още има достатъчно потребители, които ...

... Шънджън с уеб гиганта Tencent Holdings. Мястото съчетава физическо и дигитално преживяване. Същевременно в модните столици на Европа отново се налагат блокади. Burberry обяви, че е „наясно с несигурната макроикономическа среда“, причинена от вируса, и в момента над 10% от магазините ѝ по света са затворени заради наскоро наложените мерки.


Германският производител на спортни стоки Adidas очаква приходите му от

Германският производител на спортни стоки Adidas очаква приходите му от ...

... а в Китай, Хонконг, Макао и Тайван – с 5 на сто, след като първоначалният скок на търсенето след вдигането на рестрикциите е отшумял. Приходите от онлайн продажби обаче са скочили с 51%. Германският конкурент Puma отчете силно възстановяване на приходите в Европа, Северна и Южна Америка през третото тримесечие.


Marks & Spencer отчете по-малка от очакваното загуба за първото

Marks & Spencer отчете по-малка от очакваното загуба за първото ...

... много от градските центрове, където продажбите се свиха наполовина след края на първата блокада. Групата разкри, че планира да ускори своите усилия за трансформация чрез инициатива, наречена „MS2”, в рамките на своя бизнес с облекла. Тя твърди, че това ще донесе промяна в онлайн продуктите, представянето, цените и маркетинга ѝ. 


Първият Outlet магазин на полската верига за производство и търговия

Първият Outlet магазин на полската верига за производство и търговия ...

... към обслужването и работи за това предлаганата продуктова гама и качеството на услугата да отговарят на най-високите очаквания на клиентите. Модни и достъпни продукти се предлагат на клиенти в Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Австрия, Хърватска, Словения, България, Германия, Сърбия, Русия, Латвия, Литва, Украйна, Румъния и Естония, Молдова, Гърция и Швеция.


Oscar de la Renta беше първа. През тази есен модната

Oscar de la Renta беше първа. През тази есен модната ...

... продават в сайтове, притежавани от Yoox Net-a-Porter и Farfetch. Много дизайнери залагат и на секцията Luxury Pavilion в сайта Tmall на китайския онлайн гигант Alibaba Group Holdings. Говорителката на Amazon коментира, че Luxury Stores дава на потребителите по-голям избор, а на марките – нов начин да се свързват с тях.


Цената на акциите на Under Armour скочи с над 7%

Цената на акциите на Under Armour скочи с над 7% ...

... пуснала първите си дамски маратонки за баскетбол през тримесечието. Бизнесът на Under Armour с директни продажби до потребителите, който включва продажбите от уебсайта ѝ и от магазините, е нараснал със 17% на годишна база. По думите ѝ онлайн бизнесът в глобален мащаб е записал скок от над 50% през тримесечието.


Next повиши прогнозата за годишната си печалба за трети път,

Next повиши прогнозата за годишната си печалба за трети път, ...

... че тя е подготвена за излизането на Великобритания от Европейския съюз без сделка, „определено предпочитаме сделка, защото в крайна сметка смятаме, че свободната търговия е нещо добро“, коментира Уолфсън. Ако няма споразумение, той се надява,че правителството ще преразгледа общите мита върху продукти, които не са произведени в Обединеното кралство.  


Цената на акциите на Gap нарасна с близо 14%, след

Цената на акциите на Gap нарасна с близо 14%, след ...

... на тази марка ще бъдат извън моловете. Книжата на Gap достигнаха 52-седмичен връх от 21,65 долара в четвъртък. Цената на акциите приключи борсовия ден на ниво от 21,15 долара, или с 12,7% нагоре, а от началото на годината е нараснала с 21%. Пазарната капитализация на компанията е 7,9 млрд. долара.


Компанията за луксозни стоки Hermes International се завърна към растежа,

Компанията за луксозни стоки Hermes International се завърна към растежа, ...

... апетита на китайските купувачи. Междувременно в Европа, Северна и Южна Америка има спад на този показател, но с по-слаб темп отколкото през второто тримесечие. Европа все още страда от липсата на туристи, макар че местните магазини във Франция, освен основните в Париж, се радват на „добро възстановяване“, твърди Дю Алгуе.


Bulgari засилва фокуса си върху продажбите на местните жители в

Bulgari засилва фокуса си върху продажбите на местните жители в ...

... година, един в Рим до няколко години, както и първия си хотел в САЩ между 2023 и 2025 г. Целта е да достигне 15-20 хотела до 2030 г. „Covid ще направи лукса още по-желан“, твърди Бабен. „Когато кризата отмине, хората ще искат да се радват на живота повече от всякога“.


Италианският дизайнер на луксозни продукти Брунело Кучинели прави мъжки костюми,

Италианският дизайнер на луксозни продукти Брунело Кучинели прави мъжки костюми, ...

... но не и много костюми“, посочва още Поала.Пазарът на вълна Цените на фината вълна в Австралия са намалели с повече от 50% в рамките на бурен 18-месечен период, тъй като обичайно добрите покупки на мериносова вълна от италианските предприятия почти са спрели.1-->Още по темата: Още по темата


Макар че пандемията натежа на приходите на Levi Strauss &

Макар че пандемията натежа на приходите на Levi Strauss & ...

... Като цяло продажбите на дрехи са спаднали, но потребителите не харчат само за домашно и спортно облекло. Денимът също спечели от новите тенденции за по-небрежен стил, твърди Бърг. Една от категориите, отбелязали растеж, е тази за дамски къси панталони. "Бизнесът с дамски къси панталони нарасна с двуцифрен процент", коментира Бърг. 


Вторият по големина търговец на модни стоки на дребно в

Вторият по големина търговец на модни стоки на дребно в ...

... 3% от всичките ѝ над 5000 магазина по света остават временно затворени. По време на блокадите около 80% от търговските обекти на фирмата не работеха. От години H&M среща проблеми в това да спре ръста на инвентара си, а сега твърди, че това не се е променило спрямо година по-рано.


И неусетно дойде времето от годината, в което поглеждаме към

И неусетно дойде времето от годината, в което поглеждаме към ...

... съчетания и през следващите. Всички знаем, че си има момчета, които почитат спортния стил независимо от сезона. Те могат да изберат . При мъжете ключовите моменти в аутфита са същите: безкомпромисни ботуши и късо яке. Тази комбинация изстрелва на върха на хранителната верига, независимо на кой зимен курорт ще заложите.


Продажбите на Nike са се възстановили през лятното тримесечие, след

Продажбите на Nike са се възстановили през лятното тримесечие, след ...

... 12% повече спрямо година по-рано. Nike ползва уебсайта и приложенията си за пазаруване, за да пуска ограничени бройки от някои модели маратонки. Макар че много фитнеси са затворени, пазарът на спортни стоки се радва на силно търсене на по-удобни дрехи, тъй като повече хора работят и тренират в домовете си.


Гигантът в производството на луксозни стоки LVMH Moët Hennessy Louis

Гигантът в производството на луксозни стоки LVMH Moët Hennessy Louis ...

... САЩ, които купуват скъпи чанти и други продукти, докато са на посещение в Париж, Милано или друга дестинация. Този бизнес модел е заплашен, докато държавите запазват рестрикциите за пътувания. Планът за покупката на компанията за бижута беше най-големият опит на Бернар Арно, главният изпълнителен директор и контролиращ акционер в LVMH.


Macy’s отчете по-малка от очакваното тримесечна загуба и надмина прогнозите

Macy’s отчете по-малка от очакваното тримесечна загуба и надмина прогнозите ...

... предходното тримесечие. На коригирана база компанията е загубила по 81 цента на акция спрямо прогноза за загуба на 1,77 долара на акция. Нетната загуба е  431 млн. долара, или 1,39 долара на акция. За сравнение, година по-рано Macy’s се радваше на 86 млн. долара печалба, или 28 цента на акция.


Tiffany & Co. се върна към рентабилността през лятното си

Tiffany & Co. се върна към рентабилността през лятното си ...

... пазаруване на продукти, които хората предпочитат да видят на живо. В глобален план бизнесът на компанията с електронна търговия нарасна със 123% през второто тримесечие. С това приходите от онлайн продажби достигнаха 15% от нетните приходи за първото полугодие, значително над 6-те процента, записани във всяка от последните три години.


Производителите на луксозни часовници Bulgari и Breitling и редица швейцарски

Производителите на луксозни часовници Bulgari и Breitling и редица швейцарски ...

... започнаха да пазаруват отново. Но Бабен твърди, че глобалното търсене не се е върнало до нивата отпреди кризата, тъй като вирусът все още присъства силно в Северна и Южна Америка. Южна Корея и Китай се възстановиха добре, но не достатъчно, за да компенсират спадовете в Европа, Северна и Южна Америка.


Британският онлайн търговец на модни стоки ASOS даде прогноза за

Британският онлайн търговец на модни стоки ASOS даде прогноза за ...

... гледаме напред, потребителската и икономическата прогноза остават несигурни и не е ясно колко дълго ще се задъжи сегашното поведение за пазаруване“, коментира ASOS. Цената на акциите е скочила с 25% от началото на годината. Във вторник тя завърши търговията на ниво от 4220 пенса, оценявайки бизнеса на 4,2 млрд. паунда.