Стара Загора


Днес подписахме договор с Министерството на труда и социалната политика

Днес подписахме договор с Министерството на труда и социалната политика ...

... извънредно положение и наложителния период на социална изолация, за да се ограничат контактите между хората. Патронажната грижа бе за групите, застрашени в най-голяма степен от зараза с COVID-19 – на възраст над 65 години, хора с увреждания или поставени под карантина, които са принудени да останат по домовете си.   


Днес беше дадено началото на изграждането на нова детска площадка,

Днес беше дадено началото на изграждането на нова детска площадка, ...

... придобивка ще се намира в непосредствена близост между кръстовището на бул.“Св. Патриарх Евтимий“ и ул.“Иван Хаджихристов“.  Община Видин подменя счупени люлки на детски площадки След извършен оглед на състоянието на детските площадки в града, от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройств... Съоръжението ще бъде изградено до началото на месец юли.


С решенията си регионът на Стара Загора да бъде лишен

С решенията си регионът на Стара Загора да бъде лишен ...

... с отлична комуникация за шосеен и железопътен транспорт, определят Стара Загора като една от най-подходящите локации. С решението това да не се случи, както и визията на служебния кабинет за бъдещето на ТЕЦ „Марица изток 2“ и „Мини Марица изток“, регионът се обрича на гибел“ – категоричен е Красимир Вълчев.Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция

Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция ...

... Председателят на САБ-дружество Стара Загора арх. Велимир Георгиев допълни, че целта е да се възпита отношението на децата към градската среда и към създаването и опазването ѝ. Грижата за новонасажденията, осигурени от САБ- дружество Стара Загора, и тяхната поддръжка ще бъде на звено „Озеленяване и комунални дейности“ към местната администрация.


Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция

Четвъртокласници от Второ ОУ „П.Р.Славейков“ се включиха днес в акция ...

... Председателят на САБ-дружество Стара Загора арх. Велимир Георгиев допълни, че целта е да се възпита отношението на децата към градската среда и към създаването и опазването ѝ. Грижата за новонасажденията, осигурени от САБ- дружество Стара Загора, и тяхната поддръжка ще бъде на звено „Озеленяване и комунални дейности“ към местната администрация.


Много хора се отопляват на стари печки - нещо, което

Много хора се отопляват на стари печки - нещо, което ...

... още и инструкции за експлоатация и поддръжка, както и обучение при доставката. Общата стойност на проекта за Община Стара Загора е 1 484 758 евро." казаха представители на общината.  От местната власт очакват намаление на общите емисии на CO2 благодарение на подменените отоплителни тела да бъде около 14 тона годишно. Стара Загора е град с богато литературно минало, настояще и

Стара Загора е град с богато литературно минало, настояще и ...

... си. Той посвещава остатъка от своя живот, за да даде на българския род памет и история. Отец Паисий е останал в нашето съзнание като побелелия монах от читанките. Неда Антонова, след дълги години на проучване, ни го описва като различен човек. Човек от Бога и за Бога. Жив човек. Източник:


Стара Загора често е наричан град на изкуствата и с

Стара Загора често е наричан град на изкуствата и с ...

... във втора възрастова група. Инициативата за провеждането на конкурса е свързана и с популяризиране на джазовото изкуство. Входът за събитието за преподаватели, родители и придружители по време на конкурсната програма е свободен. Приветстваме всички фенове на джаза да присъстват и подкрепят младите български таланти в областта.  Източник: Община Стара Загора


От 22 юни до 1 октомври е срокът за кандидатстване

От 22 юни до 1 октомври е срокът за кандидатстване ...

... образованието и наук... Всички критерии и документи, както и разяснения към тях, ще бъдат публикувани преди началния срок за кандидатстване на електронната страница на проекта http://www.lifeipcleanair.eu/ и на сайта на Община Стара Загора.  В кръглата маса взеха участие екипът, работещ по проекта, представители на Тракийски университет, РЗИ, граждани и медии.


Обществената баня на село Старозагорските бани ще заработи отново на

Обществената баня на село Старозагорските бани ще заработи отново на ...

... Старозагорско 11 души с COVID-19 7 от домуващите и 6 души от персонала на Дома за стари хора в село Старозагорски бани са с положителни резултати за коронавирус след из... При използване на комплекса ще бъдат спазвани всички противоепидемични мерки, а на всеки два часа се извършва почистване и дезинфекция.


„We are going to Maglizh” ще се състои на 20-ти

„We are going to Maglizh” ще се състои на 20-ти ...

... да откриете на фейсбук страницата и на сайта на фестивала. FB събитие : FB страница : Рокфестивал в Русия се превърна в кален капан за хиляди автомобили Хиляди автомобили буквално затънаха в калта в Тверска област, след като собствениците им решиха да отидат на рокфестивала "Нашествие", ... Официален сайт :Кръгла маса за създаването на център за професионално обучение в

Кръгла маса за създаването на център за професионално обучение в ...

... т. е. това да бъде Мултифункционален център за професионални умения.  В края на срещата бе взето решение Иванка Сотирова и Олег Стоилов да оглавят работна група, която да проведе срещи със заинтересовани структури и да се събере необходимата информация за изграждането на бъдещ център, който да обслужва различни възрастови групи.


Кметът Галина Стоянова взе участие във връчването на дипломите на

Кметът Галина Стоянова взе участие във връчването на дипломите на ...

... успеха като добър пример за партньорство с бизнеса и академичната общност.  Община Казанлък почете гибелта на Христо Ботев Община Казанлък се преклони пред големия поет-революционер Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. 145-год... За новата учебна година прага на Техническия колеж в Казанлък прекрачиха нови 200 студенти. 


Повечето хора познават Стара Загора като град на липите, правите

Повечето хора познават Стара Загора като град на липите, правите ...

... Русев от Велико Търново, Румен Жеков от Пловдив и Константинос Даис от Гърция. Пресконференцията за представяне на авторите, участници в пленера, ще се състои на 9 юни (сряда) от 13.00 ч в галерия „Лубор Байер“. Пак там на 15 юни от 18.00 часа ще бъде открита изложбата с творбите на участниците.


Началото на юни е един от най-динамичните периоди за културния

Началото на юни е един от най-динамичните периоди за културния ...

... –базар, рисуване на открито С участието на членовете на представителството СБХ – клон Стара Загора и детски школи по рисуване 10.30 ч., Парк „Пети октомври“ „Хора за хората“ – общоградска инициатива 18.00 ч., Парк „Пети октомври“ Пожелаваме на всички граждани и гости на града да се насладят на чудесните събития! 


Повече от десет хиляди души от България и света празнуваха

Повече от десет хиляди души от България и света празнуваха ...

... българските обичаи с многобройните чуждестранни гости, да им предаде атмосферата на пъстрия ритуал „Розобер“ и „Розоварене“, да почувстват магията на българското хоро. Община Казанлък патентова уникалния празник на розата С регистрация на марка №133543 Община Казанлък получи патент за уникалния Празник на розата. По инициатива на Кмета Галина Стоянова зая...Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в

Силвия Георгиева, изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в ...

... на специалната витрина със символите на побратимени градове на Казанлък на витрината и успешни партньорства в сградата на Общината. Сдружението на българските общини поръча табели по случай своя 25-годишен юбилей, които изпраща на всяка българска община за нейния празник. Идеята е да поощри сътрудничеството с общините за силно местно управление.


Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейните подгласнички Тиара Братованова

Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейните подгласнички Тиара Братованова ...

... на Памбос на площад „Севтополшс“. А те танцуваха и всички се забавляваха в латино ритмите. Още едно емоционално преживяване на фона на спечелената Купа на Аматьорската футболна лига от Футболен клуб „Розова долина“, която за първи път принадлежи на Казанлък! Честито! Незабравим Празник на розата за 118-ти път, Казанлък!  


Стотици деца се зарадваха на специалния сметанов сладолед със сладко

Стотици деца се зарадваха на специалния сметанов сладолед със сладко ...

... засияха на най-детския празник в Казанлък (СНИМКИ) Навръх Международния ден на детето казанлъчани и техните гости имаха възможност да се насладят на едно от най-нежните и красиви събития... Специално съдействие предостави Нейно превъзходителство Латифа Беназза, посланик на Алжир у нас и специален гост на 118-те Празници на розата в Казанлък.


На официална церемония днес в Деня на Казанлък на площад

На официална церемония днес в Деня на Казанлък на площад ...

... Ути Бъчваров след 17,00 часа на площад „Севтополис“. Над 100 килограма от сладкото изкушение ще подари Община Казанлък на съграждани и гости за празника. От 20,30 часа на същото място ще се състои спектакълът по коронясване на Царица Роза 2021, а веднага след това започва празничният концерт на Георги Христов.


В декларация до Кмета Галина Стоянова общинските съветници „ГЕРБ“ от

В декларация до Кмета Галина Стоянова общинските съветници „ГЕРБ“ от ...

... и срещата е предизборно събрание на партията ГЕРБ. В деня на срещата в селото са присъствали само няколко човека, които потвърдили, че населението не е било уведомено по никакъв начин и самите те са се информирали от приятели. Те посочват, че действията му са не само незаконни, но и неморално.На официална церемония днес бяха връчени наградите на лауреатите в

На официална церемония днес бяха връчени наградите на лауреатите в ...

... 5200 ceдящи мecтa, ĸoнцepтнa зaлa и бизнec зoнa c ĸoнфepeнтeн блoĸ, xpaнeнe и paзвлeчeния и peĸpeaция. Oбщaтa cтoйнocт нa инвecтициятa в пpoeĸтиpaнeтo и изгpaждaнeтo нa cгpaдaтa e 25 000 000 лева c ДДC.   На събитието присъстваха още зам.-кметът Янчо Калоянов на Община Стара Загора, проектантските колективи, архитекти, медии и граждани.


С нарочна заповед Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова освобождава

С нарочна заповед Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова освобождава ...

... нарочна заповед Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова освобождава от учебни занятия всички ученици от училищата на територията на община Казанлък за Празника на града – 4 юни. Това ще позволи на всички деца да участват в тържествените чествания на празника заедно с другите граждани и гости на Казанлък.  


С нарочна заповед Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова освобождава

С нарочна заповед Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова освобождава ...

... нарочна заповед Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова освобождава от учебни занятия всички ученици от училищата на територията на община Казанлък за Празника на града – 4 юни. Това ще позволи на всички деца да участват в тържествените чествания на празника заедно с другите граждани и гости на Казанлък.  


Тържествена заря-проверка, в памет на живота и делото на Христо

Тържествена заря-проверка, в памет на живота и делото на Христо ...

... Иванов, присъстваха Кметът Галина Стоянова, общински съветници, представители на общинското ръководство, Царица Роза 2021 Александра Хаджихристова и нейните подгласнички Тиара Братованова и Ивона Габарова, родолюбиви организации и граждани. На 2 юни - Ден на гордост и признателност към нашите предци, в името на свободна и независима България Казанлък отдаде почит.


Община Казанлък се преклони пред големия поет-революционер Христо Ботев и

Община Казанлък се преклони пред големия поет-революционер Христо Ботев и ...

... на сценария. Излъчването се осъществява с подкрепата на омбудсмана на Казанлък Гинка Щерева. Вход – безплатен. В парк „Розариум“ вечерта от 21,00 ч. 61 Стрямска механизирана бригада под командването на бригаден генерал Деян Дешков ще проведе тържествена заря-проверка, в памет на живота и делото на загиналите за свободата на България.На 2 юни Община Казанлък ще отдаде почит на големия

На 2 юни Община Казанлък ще отдаде почит на големия ...

... Отново в цветния парк вечерта ще се проведе тържествена заря-проверка, в памет на живота и делото на загиналите за свободата на България. Казанлък с празнична програма за 1 юни По повод 1-ви юни, Международния ден на детето, Община Казанлък, съвместно с Дневен център за деца с увреждания, МКБППМН, организира з...


След изпълнения с весели и емоционални преживявания детски празник –

След изпълнения с весели и емоционални преживявания детски празник – ...

... закачки. Тази вечер от 19 часа на площад „Севтополис“ ще се проведе традиционното детско шоу „Принцеси на розата“, в което ще вземат участие 25 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в общината. В спектакъла ще се включат и танцьорите от балетна школа "Па Де Кре" - Стара Загора.


По повод 1-ви юни, Международния ден на детето, Община Казанлък,

По повод 1-ви юни, Международния ден на детето, Община Казанлък, ...

... розата", в което ще вземат участие 25 момичета от подготвителните групи на всички детски градини в община Казанлък. В спектакъла ще се включат и танцьорите от балетна школа "Па Де Кре", гр. Стара Загора. Заповядайте, мили деца! Очаква Ви весела украса с много балони, сапунени мехурчета, музика и добро настроение!


Община Казанлък обявява допълнителен прием през месец юни, извън утвърдения

Община Казанлък обявява допълнителен прием през месец юни, извън утвърдения ...

... по-късно от 45 дни от записването. Всички родители, които вече имат активни заявления в електронната система за прием и искат да участват в юнското класиране, могат да ги редактират в посочения в графика срок, съобразно обявените свободни места, като изберат начало на участие в класирането - месец юни 2021 г.


Кметът на община Мъглиж и председателят на УС на МИГ

Кметът на община Мъглиж и председателят на УС на МИГ ...

... на тези, които направиха възможно съществуването на МИГ “Мъглиж, Казанлък и Гурково”, написа във Facebook кметът на община Мъглиж Душо Гавазов. Асфалтират след полагане на водопроводи в община Мъглиж Работна среща с кмета на село Ягода проведе днес кметът на община Мъглиж Душо Гавазов. Двамата обсъдиха предстоящото асфалтиране на ули...


Община Казанлък е удостоена с етикет „Ефективен CAF потребител“. Европейският

Община Казанлък е удостоена с етикет „Ефективен CAF потребител“. Европейският ...

... Европейския социален фонд и със съдействието на ИПА (Институт за публична администрация).  Прилагането на CAF и превръщането му в устойчива управленска практика насърчава постоянните подобрения в работата на Община Казанлък, постигането на по-добри резултати както за служителите, така и за потребителите на услуги, за партньорите и за обществото като цяло.


За втори път Стара Загора се превръща в студентска спортна

За втори път Стара Загора се превръща в студентска спортна ...

... на церемонията демонстрации направиха мажоретни състави от различни висши учебни заведения. Поздрав към пристващите отправиха и СК "Елит" и Прабългарска школа за оценяване Багатур.  Сред присъстващите бяха още областният управител Иван Чолаков, зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, ректори на висши учебни заведения, както и членове на ректорските ръководства.


На 28 май 2021 г. стартира електронният прием на деца

На 28 май 2021 г. стартира електронният прием на деца ...

... само в срока за регистрация / редакция на заявленията, както онлайн във форма за редакция на вече подаденото заявление, така и на място в училищата в гр. Казанлък, където е подадено първоначално заявлението, без да се губи полученият вече входящ номер. Определящ за окончателното класиране е последният вариант на заявлението.


За пореден път – протести на розопроизводители. Причината отново е

За пореден път – протести на розопроизводители. Причината отново е ...

... си продукция - 5 лв. на килограм. Българската национална телевизия също излъчи репортаж и пред камерата розопроизводител каза, че ако няма друга дейност, трябва моментално да унищожи розовите си градини. "Всичко се прави на ръка - всеки един продукт, който е произведен ръчно, би следвало да е скъп", добави Великов.


Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост

Празникът на българската просвета и култура и на славянската писменост ...

... на Мъглиж, отдали младостта и любовта си на много поколения ученици. Те получиха специални поздравителни адреси и подаръци от името на общината и д-р Душо Гавазов. Специален беше и поздравът на децата от Целодневна детска градина „Камбанка“ в град Мъглиж, които пяха, рецитираха и танцуваха със сърце и неподправено настроение.


В навечерието на най- духовния български празник- 24 май,записи, запазили

В навечерието на най- духовния български празник- 24 май,записи, запазили ...

... която е предоставила няколко много ценни издания, сред които екземпляр от оригиналната стихосбирка на Гео Милев „Жестокият пръстен“, издадена през 1920 година с автентичен автограф на поета.   Ценителите на литературата вече могат да се насладят гласовете на поетите Иван Мирчев, Веселин Ханчев, Христо Кацаров, Жеко Христов, Иван Груев и други.


Празнично шествие по повод 24 май- Ден на светите братя

Празнично шествие по повод 24 май- Ден на светите братя ...

... местното читалище.   Четири концерта, изложба и литературни събития са включени в празничната програма за 24 май в Бургас Четири концерта - оперен, хоров, фолклорен и на ученици и преподаватели от НУМСИ „Панчо Владигеров“ са включени в празнична... Всички събития ще се проведат проведат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.


Работна среща с кмета на село Ягода проведе днес кметът

Работна среща с кмета на село Ягода проведе днес кметът ...

... на поръчка за строително-ремонтни работи по пътища и улици в общината на обща стойност 3 млн. лв. без ДДС. Поръчката е разделена на две обособени позиции. Едната е за ремонт на четвъртокласни пътища, а другата – за ремонт на улична мрежа в регулацията на населените места заедно с хоризонтална планировка.


От предприятие „Язовири и каскади“ към НЕК ЕАД уведомяват, че

От предприятие „Язовири и каскади“ към НЕК ЕАД уведомяват, че ...

... Тунджа е около 30 000 куб. м. Съгласно месечния график на МОСВ за ползване на водите на комплексни и значими язовири през месец май 2021 г. за извършване на технически манипулации, по време на пролетния годишен технически преглед на язовир „Копринка“ общо са предвидени за изпускане 1 120 000 куб.м.


„Най-много опит в конкурса за избор на Царица Роза 2021

„Най-много опит в конкурса за избор на Царица Роза 2021 ...

... на розите. По-късно в петъчната вечер безкористното жури избра Александра Хаджихристова за 53-та носителка на престижната титла Царица Роза 2021, с първа подгласничка е Тиара Братованова, а за втора безкористното чуждестранно жури избра Ивона Габарова. Но всички заявиха, че изборът е бил много труден, защото всички момичета са били прекрасни.


По случай Деня на българския спорт Община Казанлък организира поредица

По случай Деня на българския спорт Община Казанлък организира поредица ...

... празник на всички, които са избрали спорта да бъде техен начин на живот! Честит празник на българския спорт! Денят на пулмоналната хипертония вдъхновява спортни ентусиасти да дишат активно за тези, които не могат Петнадесет спортни ентусиасти ще вземат участие във високоинтензивна тренировка „Дари дъх“, посветена на Световния ден на б...


Александра Хаджихристова стана 53-та носителка на престижната титла Царица Роза

Александра Хаджихристова стана 53-та носителка на престижната титла Царица Роза ...

... Роза 2021, когато тя ще получи короната от Царица Роза 2020 ще се състои на 4 юни от 20:30 часа на площад "Севтополис". Емоциите тази вечер в Казанлък ни напомнят за топлината на човешкото живо общуване, за споделените емоции и усмивки, дадоха ни нови надежди, че красотата ще спаси света.


По инициатива на Кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов

По инициатива на Кмета на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов ...

... регионални, национални и международни състезания, ще бъдат отличени с „Купата на кмета“. Грамоти и награди ще бъдат връчени на ученици за отличен успех, постигнати отлични резултати и активно участие в живота на училището. Самите школски възпитаници са предвидили богата празнична програма, която ще представят пред своите родители, съграждани и гости.


Създателят на фирма

Създателят на фирма "Градус" АД Иван Ангелов осуети проверка на ...

... на Иван Ангелов тя заяви: "Той е един, той е човекът – собственик на единствената ферма за норки, действаща в България в момента. Той 2017 реши да изгради обект за 400 000 норки без ОВОС, имаме 51 хиляди подписи, внесени в Народното събрание срещу изграждането на тези обекти". ! Още:


Домакин на панорамата на професионалното образование и кариерното ориентиране в

Домакин на панорамата на професионалното образование и кариерното ориентиране в ...

... на икономическия и обществения живот на България. ПГСС „Гео Милев“ – Мъглиж, продължава да пази и следва традициите на поколения педагози, търси и подкрепя внедряването на нови техники, технологии и иновации в преподаването и предлага високо ниво на професионална подготовка по професии и специалности за съвременното селско и горско стопанство.


Във връзка с участието на Казанлък в Градски Дневден Ред

Във връзка с участието на Казанлък в Градски Дневден Ред ...

... 2020 година той посочи като фокус за работа „дисонантно наследство“ - неразбраното културно-историческо наследство, пример за какъвто е монументът Бузлуджа.  Специалистите определят тази нова категория като важна за случаи на културно наследство, които попадат не в зоната на безпроблемното наследяване, а в зоната на обществените несъгласия, конфликти, противопоставяния и дискусии.


Време е за кино! В Стара Загора предстои поредното издание

Време е за кино! В Стара Загора предстои поредното издание ...

... живот на вдовица, живееща в отдалечено погранично село. Срещата ѝ с тъмнокож емигрант- бежанец  разклаща закостенелите представи за света на местната общност. Лентата е отличена с наградата за най-добър филм на фестивала „Златна роза“ 2020 и е носител на много европейски отличия. Пожелаваме на всички много приятни емоции с филмите! 


Добра новина от сферата на образованието в Стара Загора. За

Добра новина от сферата на образованието в Стара Загора. За ...

... социални дейности. На откриването, чието начало дадоха мажоретките от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски“, присъстваха още областният управител Гергана Микова, Мария Бойчева, председател на Клуб на работодателя, общински съветници.  Гостите и участниците бяха поздравени от Детски фолклорен ансамбъл „Траянци“, Вокална студия „Траяна глас“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие.


53-то издание на конкурс – спектакъла „ 2021“ в петък

53-то издание на конкурс – спектакъла „ 2021“ в петък ...

... първи път днес с Кмета Галина Стоянова в Зала 6... От утре в Културно-информационния център на ул.“Искра“№4 ще бъдат пуснати за свободна продажба билети за максимум още 60 места. Тази година конкурс-спектакълът ще се проведе в три кръга, като организатор на представлението e театралният екип на Общински театър "Любомир Кабакчиев".


Състезание по краснопис, поетичен рецитал и масова декламация на българската

Състезание по краснопис, поетичен рецитал и масова декламация на българската ...

... незабравими стихове.   Поощрени от водещия на урока Искрен Красимиров, който е режисьор, актьор и основател на проект „НЕзабравимата България“, децата активно отговаряха на въпроси за българските будители. По-смелите пък се превъплътиха в ролите на Кирил и Методий и разказаха за живота и делото на славянските просветители и съпокровители на Европа.


На 10 и 11 май, понеделник и вторник идната седмица,

На 10 и 11 май, понеделник и вторник идната седмица, ...

... отпадъци и стари мебели Общо 827 770 кг. строителни отпадъци са извозени до депото в село Шейново по време на тридневната кампания на Общината „Да почист... На 12 и 13 май, сряда и четвъртък идната седмица, ще бъде извършена дезинфекция срещу комари.  Отново приканваме гражданите да спазват указанията на табелите!


21 казанлъшки абитуриeнтки, кандидатки за короната на 2021, се срещнаха

21 казанлъшки абитуриeнтки, кандидатки за короната на 2021, се срещнаха ...

... хубавиците на Казанлък, една от първите им стъпки към 53-то издание на конкурс – спектакъла за избор на Царица Роза 2021. Кметът на Казанлък поздрави учители и ученици за 96 години ПГ "Иван Хаджиенов" Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави ръководството, преподавателите и учениците на ПГ „Иван Хаджиенов“ за отбелязван...


В архитектурен комплекс „Музей на религиите” в беше открита гостуваща

В архитектурен комплекс „Музей на религиите” в беше открита гостуваща ...

... град Стара Загора в седмицата преди най-големия христия... Изложбата беше открита от Петър Калчев, директор на РИМ-Стара Загора в присъствието на зам. областните управители Петя Чакърова, Красимир Червилов и Димитър Драчев. Изложбата е съвместна проява на Медицински университет- Пловдив, Регионален исторически музей- Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.


Да се изготви и заработи информационна ваксинационна кампания, която да

Да се изготви и заработи информационна ваксинационна кампания, която да ...

... Д-р Емил Стоименов изрази недоумение по методиката и мерките за справяне с ковид кризата, както и последователността на разхлабване на режима. Той даде пример с обявеното след дни отваряне на дискотеките, но все още недотам отворени училища. Според него, този факт провокира серия от въпроси за държавните приоритети изобщо.  


В навечерието сме на едни от най-светлите християнски празници. На

В навечерието сме на едни от най-светлите християнски празници. На ...

... Наближават празничните дни, когато ще имаме повече време за близките си хора и разходки. Нека родителите сте тези, които да дадeтe добрия пример на своите деца и проявяватe отношение към възпитанието и действията им към общинската собственост на публични места! Направеното от Общината е за Ваше удоволствие и добро настроение.


Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави ръководството, преподавателите и учениците

Кметът на Казанлък Галина Стоянова поздрави ръководството, преподавателите и учениците ...

... ще направят бъдещето по-красиво и по-смислено! Творете и успявайте!“, пожела Кметът на Казанлък на рождениците. Честит празник, ПГ „Иван Хаджиенов“! На добър час на новата сцена на общинския театър "Любомир Кабакчиев" в Казанлък Днес официално бе открита новата сцена на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в бившата зала „Лекс“ към админис...


Над 70 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в

Над 70 предложения съдържа Дневният ред на Общинския съвет в ...

... Общите събрания на „Индустриална зона Загоре“ АД и УМБАЛ ”Проф. д-р Стоян Киркович” АД. Общинският съвет в Бургас с извънредно заседание - иде ли водна криза По искане на БСП, ще се проведе извънредна сесия на Общинския съвет в Бургас. Поводът е заплахата областния град да премине на воден ре...


Преди празниците имаме чудесен повод да разкажем за една добра

Преди празниците имаме чудесен повод да разкажем за една добра ...

... на Младежки общински съвет в съответното училище. " Ние изказваме своите адмирации към организаторите и се надяваме много хора да подкрепят инициативата.  Известен дизайнер дарява милиони долари за болници Каролина Ерера ще дари 7 000 000 долара за осигуряване на тестове, медицинско оборудване, линейки, хигиенни комплекти и психологическа ...  


Преди празниците имаме чудесен повод да разкажем за една добра

Преди празниците имаме чудесен повод да разкажем за една добра ...

... на Младежки общински съвет в съответното училище. " Ние изказваме своите адмирации към организаторите и се надяваме много хора да подкрепят инициативата.  Известен дизайнер дарява милиони долари за болници Каролина Ерера ще дари 7 000 000 долара за осигуряване на тестове, медицинско оборудване, линейки, хигиенни комплекти и психологическа ...  


Водопроводна мрежа с дължина около 12 км ще бъде изградена

Водопроводна мрежа с дължина около 12 км ще бъде изградена ...

... кметът. Пред радиото той посочи, че се изпълнява също проектът, финансиран от МОН с 600 000 лева, за пристрояване на две нови занимални със спални за 4-годишни деца. Целта е да се обхванат по-рано в образователната система децата от малцинствените общности. Правят се и две спортни площадки в момента.    


Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство

Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство ...

... в областта на предприемачеството. Но страната ни напредва с бързи темпове &nd... Събитието ще се проведе паралелно в общините от Област Стара Загора.  Провеждането в реална среда на IX Областна панорама на професионалното образование и кариерното ориентиране 2021 г. ще бъде осъществено, ако противоепидемичните мерки в този момент позволяват това.


Възпитаниците на детска градина „Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово

Възпитаниците на детска градина „Незабравка“ от старозагорското село Хан Аспарухово ...

... пресъздадоха в етнографската къща в Добрич обичаи, свързани с един от н... Спортните клубове в Стара Загора също се обединиха в подкрепа на каузата. Те проведоха благотворителна тренировка за събиране на средства за лечението на детето. Таксиметрови шофьори също се включиха, работиха безвъзмездно и дариха средствата за оздравяването на Ромина.


За тези от вас, които обичат киното и следят фестивалните

За тези от вас, които обичат киното и следят фестивалните ...

... се гледа от повече зрители, от повече ученици и млади хора. Сценарист на филма е Тодор Митев от 11г клас, режисьор Галин Недков от 11г клас, организатор Миглена Профирова от 12б клас. Участват и учениците от 10д клас, а идейна и морална подкрепа оказват преподавателите Станка Стойчева и Дима Петкова."


Днес се състоя редовното заседание на Обществения съвет за архитектура,

Днес се състоя редовното заседание на Обществения съвет за архитектура, ...

... съветник Валентина Бонева, която е член на Постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към местния парламент. Регионалният исторически музей в Стара Загора предостави експонат за международна изложба Ако сте се разхождали в Регионален исторически музей - Стара Загора сигурно сте забелязали, че почти винаги някои от експонатите са пре...


Върховен административен съд  отхвърли решението на Комисията за конфликт на

Върховен административен съд  отхвърли решението на Комисията за конфликт на ...

... съобщи на пресконференция днес кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров. „Според решението на ВАС на избрания проектантски колектив ще бъде възложено изготвянето на работен проект за изграждането на залата“, обясни градоначалникът. Той припомни, че параметрите на съоръжението са то да включва 5000 места и 25 млн. лева пределна стойност. 


Общо 827 770 кг. строителни отпадъци са извозени до депото

Общо 827 770 кг. строителни отпадъци са извозени до депото ...

... „Монамур“ за активното участие безвъзмездно! Благодарим на всички граждани, които откликнаха на желанието ни да направим Казанлък по-чисто и уютно място за живеене, особено на жителите в ж.к.“Изток“, които показаха най-голямо участие в кампанията! Пазете чиста околната среда и подавайте сигнали за нередности на Горещия телефон 0 700 400 56!


Младежки общински съвет Стара Загора стартира за трета поредна година

Младежки общински съвет Стара Загора стартира за трета поредна година ...

... годност и без нарушение на опаковката. Даренията ще се събират в Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патриарх Евтимий” 176 – до 29 април- всеки работен ден от 08.30 до 17.30 часа. За повече информация - на тел.042639974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище.


Удължава се срокът за изпълнение на ремонтни работи на асфалтова

Удължава се срокът за изпълнение на ремонтни работи на асфалтова ...

... за временната организация на движение.   Атрактивно въртящо се Земно кълбо ще бъде изградено в центъра на Стара Загора Атрактивно въртящо се Земно кълбо ще бъде поставено в центъра на Стара Загора под формата на 25-тонен фонтан от масивен гранит. Монумен... Няма промяна в маршрутното разписание и спирките на градския транспорт.


Във връзка с констатирани нарушения на положения пласт асфалтова настилка

Във връзка с констатирани нарушения на положения пласт асфалтова настилка ...

... направи подробно изследване на асфалтовата настилка. Очаква се в началото на следващата седмица пробите да бъдат взети. Община Казанлък информира, че обектът велоалея Казанлък - Крън е в гаранция и ще бъдат предприети съответните действия за отстраняване на дефектите от фирмата изпълнител, както и носене на финансова отговорност от същата.