София


Изхвърленото от пияния си стопанин от шестия етаж куче се

Изхвърленото от пияния си стопанин от шестия етаж куче се ...

... направи по следните начини: #Получател: Сдружение Дог Хелп-Бг UniCredit Bulbank, BIC: UNCRBGSF BG98UNCR70001523307646 #Основание: Куче Бари, #PayPal: [email protected], #Revolut: 359892754040, #Eконт Симеоново, получател: Сдружение Дог Хелп-Бг, Тел: 0999999495, #SMS на номер 17 777 с текст DOGHELP (Цена на един СМС 1лв). Вижте повече в репортажа на Михаела ЗлатковаПо публикацията работи:


Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,

Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски, ...

... Конструктивна; укрепване и закрепване на бронзовите фигури, част Конструктивна; консервационно-реставрационни работи на паметника на Цар Освободител, част Технологична, посочват от общината. При изпълнението на проекта за изграждане на транспортен възел "Лъвов мост" консервационно-реставрационните дейности на архитектурния паметник "Лъвов мост" са съгласувани от Министерство на културата и изпълнени, съгласно дадените указания.


Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,

Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски, ...

... Конструктивна; укрепване и закрепване на бронзовите фигури, част Конструктивна; консервационно-реставрационни работи на паметника на Цар Освободител, част Технологична, посочват от общината. При изпълнението на проекта за изграждане на транспортен възел "Лъвов мост" консервационно-реставрационните дейности на архитектурния паметник "Лъвов мост" са съгласувани от Министерство на културата и изпълнени, съгласно дадените указания.Буря с проливен дъжд удари столицата и наводни улици и

Буря с проливен дъжд удари столицата и наводни улици и ...

... наводни улици и подлези. Малко след 17.30 пороен дъжд, придружен от гръмотевици и градушка, се изсипа в центъра на столицата и в някои квартали. На места се образуваха задръствания, тъй като движението на коли спря поради липса на видимост. Към момента няма сигнали за наводнени сгради или за паднали дървета.


Над 400 кг опасни отпадъци предадоха жители на район

Над 400 кг опасни отпадъци предадоха жители на район "Овча ...

... бул. "Шипченски проход" 67, пред районна администрация "Слатина". От инспектората отчитат все по-голям брой на граждани, които събират разделно опасните отпадъци и ги предават на мобилния пункт за последващо обработване и оползотворяване. Графикът на фирма "Балбок инженеринг" АД е достъпен на страницата на Столичната община, Столичния инспекторат и районните администрации.


Започна изграждането на осветление на натоварените пешеходни пътеки в Самоков.

Започна изграждането на осветление на натоварените пешеходни пътеки в Самоков. ...

... „Рилска малина”. По новия Генерален план за организацията на движението в Самоков, там се предвижда изграждане на светофарна уредба. Владимир Георгиев: Христо Ботев е нашият възход и нашето обединение Пред величието на Ботев и знайните и незнайни български герои, отдали живота си за свободата и независимостта на България стоим смълчан...Отломка от фасада на сграда падна на площад "Македония" в

Отломка от фасада на сграда падна на площад "Македония" в ...

... бул. "Цар Борис Трети". Няма пострадали хора, но парчетата от фасадата счупиха задното стъкло на лек автомобил, съобщи БНР. Подаден е сигнал до дирекция "Аварийна помощ" на Столичната община, откъдето дойдоха екипи за обезопасяване на тротоара. Домоуправителя на сградата е на мнение, съществува опасност от нов инцидент.  По публикацията работи:


Програма "Ваканция" на Столичната община ще бъде открита на 21

Програма "Ваканция" на Столичната община ще бъде открита на 21 ...

... 29 г.150 професионални треньори, преподаватели и обучители са ангажирани с провеждането на инициативата. Над 30 локации в столицата ще предоставят безвъзмезден достъп до разнообразни спортове, обучения и занимания с изкуство.Музеят за история на София и Археологическото ниво на базиликата "Св. София" отварят вратите си за участниците в Програмата.По публикацията работи:


Родители на деца от столичния квартал "Дървеница" сигнализират, че много

Родители на деца от столичния квартал "Дървеница" сигнализират, че много ...

... класиране. Изискани са документи за увеличаване на местата в паралелките. Става дума за деца, които се намират в прилежащия район към училището. Директорът на училището казва, че всички деца от района ще бъдат приети, а родителите трябва да бъдат търпеливи. Тя добави, че се очаква разкриването на нова паралелка.По публикацията работи:


Чисто нови кофи за боклук изчезнаха от квартал на район

Чисто нови кофи за боклук изчезнаха от квартал на район ...

... добавя Шах. Оказва се, че фирмата е взела решението да премахне кофите самоволно и без разрешението на Столичния инспекторат. Още днес кофите ще бъдат върнати на място. "Това не е първо своеволие на тези фирми. Имахме казус и с метенето на улици", разказва кметът на район „Овча купел” Ангел Стефанов.По публикацията работи:


Чисто нови кофи за боклук изчезнаха от квартал на район

Чисто нови кофи за боклук изчезнаха от квартал на район ...

... добавя Шах. Оказва се, че фирмата е взела решението да премахне кофите самоволно и без разрешението на Столичния инспекторат. Още днес кофите ще бъдат върнати на място. "Това не е първо своеволие на тези фирми. Имахме казус и с метенето на улици, разказва кметът на район "Овча купел" Ангел Стефанов.За недостиг на кръв алармират от "Пирогов". В рамките на

За недостиг на кръв алармират от "Пирогов". В рамките на ...

... да са над 50 килограма и да са здрави. Според медиците, трябва да мине поне месец от преболедуване на коронавирус и ваксинация, както и хората да са здрави и да не приемат лекарства. Кръв може да се дарява на всеки три месеца. Самата процедура трае до 10 минути.По публикацията работи:


Фондация „Америка за България“ е новият собственик на сградата на

Фондация „Америка за България“ е новият собственик на сградата на ...

... имота. Н.Пр. Херо Мустафа, посланикът на САЩ в България, изрази увереността си, че „фондацията не само ще запази духа и гостоприемството на бившата резиденция на 23-ма американски посланици, но и ще даде тласък на още нови инициативи в полза на нашия стратегически партньор и приятел – България“.  По публикацията работи:


Софиянец хвърли кучето си през балкона. От Софийската районна прокуратура

Софиянец хвърли кучето си през балкона. От Софийската районна прокуратура ...

... може да направи това чрез СМС на номер 17 777 с текст DOGHELP (цена на един СМС 1 лв.) или по някои от останалите начини: #Получател Сдружение Дог Хелп-Бг UniCredit Bulbank BG98UNCR70001523307646 BIC: UNCRBGSF #основание:Куче Бари #PayPal: [email protected] #Revolut: 359892754040 #Eконт Симеоново, получател:. Сдружение Дог Хелп-Бг Тел: 0999999495  По публикацията работи:


На 14 юни – Световен ден на безвъзмездния и доброволен

На 14 юни – Световен ден на безвъзмездния и доброволен ...

... Елин Пелин почетния плакет и грамота получи г-жа Ренета Денкова - секретар на Община Елин Пелин.  Тази година СЗО избра за мото на Световния ден на кръводарителя „Дарете кръв, нека светът продължи да пулсира“. Нека не забравяме, че хората се нуждаят от кръв всеки ден, дори и по-време на пандемия!


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg13 години след създаването на  Японската градина

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg13 години след създаването на  Японската градина ...

... хармония, но и взаимоотношение с природата, е много важен. Създава спокойствие, създава уют, създава хармония“, добави тя. Управителят на Зоологическата градина Добромир Бориславов призна, че често ще се отбива в Японската градина за минутки на спокойствие и отдих.Как изглежда градината, вижте в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!По публикацията работи:Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано ...

... е изходило върху дивана в апартамента, където живеело. Днес Бари вече обитава клетка. Няма чувствителност на задните крайници, не може да ходи до тоалетна сам. Има травма на гръбначния мозък и постравматична дискова херния. Шансовете му да възвърне чувствителността на задните си крачета са минимални. По-вероятно е да остане инвалид.


Кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов сезира главния прокурор

Кметът на столичния район „Лозенец“ Константин Павлов сезира главния прокурор ...

... май 2021 22:2026 Изграждането му бе подновено, след като ВАС окончателно отмени заповедта на началника на ДНСК за спирането на строежа. Павлов смята, че самото разрешително за строеж, издадено от главния архитект на София, е нищожно и затова строителството е незаконно, съобщиха от администрацията на  районния кмет.  По публикацията работи:


Одобрен е Генералният план за организацията на движението в Самоков,

Одобрен е Генералният план за организацията на движението в Самоков, ...

... началото на село Доспей, пред кметството в с. Продановци и в центъра на с. Говедарци. В актуализацията на плана детайлно е посочено знаковото стопанство, необходимо за всяка улица. Определят се и улиците с еднопосочно движение, като освен съществуващите, се препоръчва да се направят еднопосочни и улиците там, където има възможност.


„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к.

„Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. ...

... зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.


Кметът на

Кметът на "Лозенец" Константин Павлов сезира главния прокурор за продължаващото ...

... след като се разрази скандалът "Апартаментгейт" - с политици, които са придобивали апартаменти от строителя на сградата "Артекс" на цени доста под пазарните. Тогава лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се раздели с дясната си ръка Цветан Цветанов, Цецка Цачева трябваше да напусне поста правосъден министър, оставки подадоха и двама зам.-министри. Улица в столичния квартал "Орландовци" е без канализация, без отводнителни

Улица в столичния квартал "Орландовци" е без канализация, без отводнителни ...

... му много трудно се намират пари за отчуждаване на такъв малък обект и това е основната спънка. През 2020 година е започната кореспонденция със "Софийска вода". Оттам отговориха за БНТ, че в настоящия бизнесплан 2017-2021 година на дружеството не са предвидени за изпълнение канализационни проекти на посочените улици.По публикацията работи:


На 17 юни 2021 г. (четвътък) във връзка с пресвързване

На 17 юни 2021 г. (четвътък) във връзка с пресвързване ...

... за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.По публикацията работи:


Един от историческите и знаковите имоти в центъра на София

Един от историческите и знаковите имоти в центъра на София ...

... била резиденция на американските дипломати. По данни на посолството на САЩ в нея са живели 23-ма американски пълномощни министри и посланици. Настоящият посланик на САЩ Херо Мустафа от юли 2020 г. се пренесе в новата резиденция в "Бояна", която се намира в близост до държавната резиденция на президента и премиера.


46-годишен мъж е оцелял по чудо, след като е бил

46-годишен мъж е оцелял по чудо, след като е бил ...

... на пътя и аз отбих. Слезе човек от колата, която ме засече, и ме удари. Спряха коли, автобуси. Човекът, който ме нападна, видя, че има много хора и си тръгна. Подала съм жалба във Второ РУ, знам кой ме нападна. Засега наказание за тези хора няма", разказа Поля.По публикацията работи:


В платформата на продължават да валят сигнали от всякакво естество.

В платформата на продължават да валят сигнали от всякакво естество. ...

... се прекрати тази практика.Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви дадевъзможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.  По публикацията работи:Квартали в София остават без топла вода заради планов ремонт, съобщиха от „Топлофикация

Квартали в София остават без топла вода заради планов ремонт, съобщиха от „Топлофикация ...

... 18 юни ще бъде спряно топлоподаването към сградите в жк. „Люлин“ 4 и 5 микрорайон, както и жк. „Обеля“ 2.   Столични квартали остават без топла вода заради ремонт Повече подробности клиентите могат да получат от сайта на дружеството - www.toplo.bg и Фейсбук - www.facebook.com/www.toplo.bg, както и на информационния телефон на компанията - 0 700/ 11-111.  По публикацията работи:


Седем ученици от се класираха в призовите три места в

Седем ученици от се класираха в призовите три места в ...

... 14 до 18 години абсолютен победител е училище „Отец Паисий” Самоков. Трета награда при най-големите получи Петя Янева, втората бе за Радостина Василева, а на първо място е Ивайло Димитров. Подаръците – комплекти за рисуване са осигурени от Областната дирекция по пожарна безопасност. Наградите връчи кмета на общината Владимир Георгиев.


Столичната община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на

Столичната община разкрива още два мобилни пункта за поставяне на ...

... Терминал 1. Снимка: Столична община Работното му време ще бъде от 9:00 до 18:00 часа всеки ден, включително събота и неделя. На официалната страница на Столичната РЗИ ще се публикува информация с останалите места, на които ще бъде разполаган мобилният пункт през всеки един етап на кампанията. Снимка: Столична община


Столичната община като собственик на зоопарка има своите големи отговорности.

Столичната община като собственик на зоопарка има своите големи отговорности. ...

... цитирана от "24 часа". Фандъкова поздрави ръководството на зоопарка и за новия мечкарник. Японската градина е създадена в периода 2006 - 2008 г. от ландшафтния архитект Суемацо Торо и е единствената обществено достъпна японска градина в София. Тя бе обновена с финансовата подкрепа на японската фирма "Такеда".  По публикацията работи:


Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgЖп гара Казичене вече е обновена.Извършва се

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bgЖп гара Казичене вече е обновена.Извършва се ...

... реконстуркция ще бъде подобрена енергийната ефективност на сградата, ще бъде осигурен и достъп на лица с намалена подвижност. Заедно с реконструкцията на гаровия комплекс се подменят и влаковите релси по проект за модернизация на трасето Пловдив - София.Вижте как изглежда сега в галерията на фотографа ни Димитър Кьосемарлиев!По публикацията работи:


Сагата с ремонта на банята в "Овча купел" в столицата

Сагата с ремонта на банята в "Овча купел" в столицата ...

... обясни пред БНТ Венета Хаджийска, директор Регионален историческия музей София. Сега предстои да бъде обявена обществена поръчка. Сградата е паметник на културата и проектът трябва да бъде съгласуван с министерството на културата. Оптимистичната прогноза е реставрационните дейности да започнат през пролетта на следващата година, допълни още Венета Хаджийска.По публикацията работи:


Жители на столичния квартал "Овча купел" се оплакват от системен

Жители на столичния квартал "Овча купел" се оплакват от системен ...

... в 25 апартамента, които са в този блок, живеят в постоянен страх и стрес. Имаме и деца", каза една от живущите в сградата. “Искам да изкажа нашето съжаление за случилото се на всички потърпевши. Тече вътрешна проверка по случая”, заяви Антония Тилкова, директор Програма SOS детско селище София- Перник.По публикацията работи:


Подарете си едно незабравимо преживявяне за Вас, семейството Ви и

Подарете си едно незабравимо преживявяне за Вас, семейството Ви и ...

... и приятели: на язовира има детска площадка за игра, заведение за хранене, възможност за риболов и пикник, а за страхотен завършек на вечерта, община Костинброд ще проведе и лятно кино под звездите, отново с вход свободен. Повече информация за събитието „Рисуване и вино: Залез на язовира“ следете във Фейсбук тук:


Предстои едно от най-големите и мащабни събития, които ежегодно организира

Предстои едно от най-големите и мащабни събития, които ежегодно организира ...

... други кулинарни изложби и шопски гозби от „Столицата на шоплука“ – Елин Пелин. Сред по-изявените имена, родом от Елин Пелин са: музикантът Стоян Янкулов - Стунджи; писателят Боян Иванов (син на писателя Елин Пелин), починал в 2019 г.; футболистите  - Методи Томанов, Емил Спасов и Александър Тонев и др.  


22-годишен младеж стреля по жена в Студентски град в София.  Софийска

22-годишен младеж стреля по жена в Студентски град в София.  Софийска ...

... по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК. Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа. На 15.06.2021 г., ще бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.По публикацията работи:


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от Бистрица

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от Бистрица ...

... своите клиенти за причинените временни неудобства! Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.


"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от в.з.

"Софийска вода" временно ще прекъсне водоснабдяването в част от в.з. ...

... на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: ул. „Борис Димовски“ - от ул. „Паша Христова“ до ул. „Ралевица“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Борис Димовски“ на кръстовището с ул. „Паша Христова“.  По публикацията работи:


Осем непълнолетни без документи са били отведени в полицията по

Осем непълнолетни без документи са били отведени в полицията по ...

... бокс, съобщиха от МВР. "София Прайд" се проведе за 14-и път у нас под мотото "Отново заедно". С концерт и шествие участниците подкрепиха правата на хората с различна сексуална ориентация. Както и в предишни години, се проведе и контрашествие в защита на традиционното българско семейство. Не се стигна до инциденти.


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с.

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с. ...

... „Цар Симеон I“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Касис“ на кръстовището с ул. „Касиопея“ Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. По публикацията работи:


Осем непълнолетни без документи са били отведени в полицията по

Осем непълнолетни без документи са били отведени в полицията по ...

... МВР. „София Прайд” се проведе за 14-и път у нас под мотото "Отново заедно".С концерт и шествие участниците  подкрепиха правата на хората с различна сексуална ориентация. Както и в предишни години, се проведе и контрашествие в защита на традиционното българско семейство. Не се стигна до инциденти.    По публикацията работи:


София Прайд се проведе под мотото "Отново заедно" за 14-ти

София Прайд се проведе под мотото "Отново заедно" за 14-ти ...

... Участниците в шествието не приемат хора като Тони и Валан. И въпреки обществените упреци Тони и Валан не смятат да спрат да показват чувствата си.  "Брак в чужбина, защото в България не мисля, че скоро ще бъде легализиран, смятаме да осиновим дете и да започнем собствен бизнес заедно", споделиха те. По публикацията работи:


Сериозен скандал се разрази в Столичния общински съвет, след като

Сериозен скандал се разрази в Столичния общински съвет, след като ...

... на СОС. Те отказаха. С всички претенции към работата на комисиите и техния състав, може би е време да проявят активност и да се възползват от този инструмент, за да свършат и малко работа вместо да се изявяват като вечната жертва. Но на измислените герои им трябват и измислени злодеи.


Сериозен скандал се разрази в Столичния общински съвет, след като

Сериозен скандал се разрази в Столичния общински съвет, след като ...

... своята напреднала пенсионна възраст развива завиден бизнес в сферата на строителното предприемачество, строителния надзор и консултантски услуги, придобивайки десетки имоти в столицата и по Черноморието и консултирайки сериозни клиенти като например Артекс", пишат от ГЕРБ-София. Затова Милчев можело да работи в други комисии на СОС, но не и в тази.


На 11 юни 2021г. бе откриването на 11-то издание на

На 11 юни 2021г. бе откриването на 11-то издание на ...

... Николина Ангелкова. След анонс от водещия Рангел Вангелов думата беше дадена на заместник-кмета на община Костинброд и директор на фестивала- г-н Александър Ненов. В първия фестивален ден на сцената се изявиха самодейци от цяла община Костинброд. Бяха представени традиционни песни, танци и характерни за шоплука сцени. Фестивалът продължава и днес.


Автомобили от 30-те години на миналия век до днес изпълниха

Автомобили от 30-те години на миналия век до днес изпълниха ...

... 30-те години на миналия век до днес изпълниха площада пред "Александър Невски", съобщи .  Над 350 емблематични коли бяха представени на 31-вото издание на ретро парада в столицата.  Сред тях можеше да бъдат видяни както стари, така и добре познати соц-автомобили, както и истински класики от САЩ и Западна Европа. По публикацията работи:


Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на

Над 350 ретро автомобила от цялата страна се събраха на ...

... трудно се намират части, но с много любов към това, което правим, се получават нещата. Нашето хоби е един феномен, една компилация между история, техника, етнография, това са автомобили, които са достигнали техните технически успехи много преди сегашните автомобили. В класическото винаги има много чар", допълни тя. Вижте автомобилите в


Тролей удари дете на „Орлов мост” в София, съобщи NOVA.

Тролей удари дете на „Орлов мост” в София, съобщи NOVA. ...

... дете на „Орлов мост” в София, съобщи NOVA. То е изскочило внезапно пред превозното средство със скейтборд.Сигналът за инцидента е подаден на телефон 112 малко преди 18 ч. Към мястото е изпратена една линейка.Детето е откарано в "Пирогов", състоянието му не е тежко, съобщиха за от Спешна помощ.По публикацията работи:


Снимки и десетки сигнали получаваме в платформата на , касаещи

Снимки и десетки сигнали получаваме в платформата на , касаещи ...

... през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.  По публикацията работи:


На 12 юни от 12.00ч. от Националния дворец на културата,

На 12 юни от 12.00ч. от Националния дворец на културата, ...

... традиционното християнско семейство"! Ето защо каним всички родителски организации, всички нормално мислещи родители и всички български граждани, които изповядват традиционните християнски ценности и застават срещу "джендър" идеологията в защитава правата на традиционното християнско семейство, да ни подкрепят в събота на пилоните на НДК", допълват от сдружението, което е неправителствена организация.


WINBET кани всички фенове на качествения футбол да се насладят

WINBET кани всички фенове на качествения футбол да се насладят ...

... на The Mall през целия период на първенството и освен вкусни изкушения и над 100 вида качествено пиво, феновете ще могат да гледат всички срещи от първенството на голям екран в HD качество. Зоната на фестивала работи всеки ден от 11:00 ч. до 24:00 ч.   * съдържание на WINBET


Специалистите от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия ще извършват

Специалистите от Клиниката по дерматология на Военномедицинска академия ще извършват ...

... бенки. Прекаленото излагане на слънце също може да провокира появата на лезии, които в по-късен етап могат да доведат до рак на кожата. При най-светлите хора и тези с много бенки, задължително се препоръчва максимален фактор, който да се нанася през 60 до 90 минути при излагане на слънце.По публикацията работи:


От днес откритите басейни и пързалки в аквапарк "Възраждане" в

От днес откритите басейни и пързалки в аквапарк "Възраждане" в ...

... ще бъдат с отстъпка от редовните цени с 30%. Атракционният комплекс ще работи от 9.00 до 19.00 часа при спазване на всички противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19. Общо 70 000 души са посетили комплекса със закрит басейн за една година от както работи общинският развлекателен център в парк "Възраждане". По публикацията работи:


От 12 юни 2021 г., събота, се отваря за движение

От 12 юни 2021 г., събота, се отваря за движение ...

... на двойна спирка, за автобусни линии №№ 65 и 74 на ул. "Тодор Каблешков" преди обръщателното колело в посока ул. "Луи Айер". Закриват се спирки: - с кодове 0598 и 0601 "Ул. "Тодор Каблешков"; - с кодове 2034 и 2035 "Ул. "Луи Айер"; - с кодове 0867 "Кв. "Манастирски ливади".


Любопитен случай от столичния квартал "Красно село": Глобиха доброволци, които

Любопитен случай от столичния квартал "Красно село": Глобиха доброволци, които ...

... на реда. Първо отишла полиция, след което инспектори от Столична община, които написали акт на доброволците.Според глобените Станиславова е станала кмет с обещание за публичност и прозрачност. По думите им от бюджета, отпуснат от Столична община в размер на 3 млн. лева, Станиславове е върнала 1.5 млн. лева.По публикацията работи:


Шесто РУ-СДВР издирва 14-годишната Маги Алексиева. Тя е в неизвестност

Шесто РУ-СДВР издирва 14-годишната Маги Алексиева. Тя е в неизвестност ...

... Била е облечена с червено пролетно яке, сива блуза с бял надпис, черни дънки, обута в бели маратонки. Носи малка черна дамска чантичка. Хората, които имат допълнителна информация за издирваното момиче, могат да сигнализират на тел.: 112, 02 9821760; 02 9821755 или в най-близкото поделение на МВР.  По публикацията работи:


Министерство на здравеопазването ще предприеме действия по апортиране на сграда-държавна

Министерство на здравеопазването ще предприеме действия по апортиране на сграда-държавна ...

... от дейностите по обновление трябва да приключат до края на 2021 г. ЦПЗ-София в момента се помещава в сгради от павилионен тип, строени преди средата на миналия век, на които са извършвани минимални ремонтни дейности по сградните инсталации, което поражда и спешната необходимост от подобряване на материалната база.По публикацията работи:


Първото издание на Sofia Art Projects под наслов "Интимност и

Първото издание на Sofia Art Projects под наслов "Интимност и ...

... задават въпроси. В повечето случаи изкуството е в галериите, в случая обаче достъпността за публиката е огромна, стана ясно от думите ѝ. "На момента не можеш да разбереш къде започва изкуството, къде - руините от Антична Сердика. Хората могат да минат през изложбата до 20 юни", отбеляза Буцева.По публикацията работи:


Съкооператори са готови на "кръгова отбрана" заради пространството пред огромен

Съкооператори са готови на "кръгова отбрана" заради пространството пред огромен ...

... от блоковете наблизо. "По смисъла на плана това всъщност не е улица. Вижда се къде реално минава улицата. Ние ще помогнем на хората легално да си сложат кашпите, да минат всички процедури и дали това действително не е улица", обясни зам.-кметът по строителството на община „Триадица” инж. Христо Вълчанов. По публикацията работи:


От днес откритите басейни и пързалки на разположения в паркова

От днес откритите басейни и пързалки на разположения в паркова ...

... комплекс ще работи от 9.00 до 19.00 часа при спазване на всички противоепидемични мерки срещу разпространението на Covid-19. Общо 70 000 души са посетили комплекса със закрит басейн за една година от както работи общинският развлекателен център в парк "Възраждане". Само аквапаркът е привлякъл 12 000 души през миналото лято.


Куриозен случай от столичния квартал

Куриозен случай от столичния квартал "Красно село" - доброволци, които ...

... млн. лева, Станиславова е върнала 1,5 млн. лева. Преди дни КПКОНПИ установи конфликт на интереси за кмета на столичния район "Красно село" Росина Станиславова и й наложи глоба от 15 000 лв., както и отнемане в полза на държавата на получената материална облага в размер на 9 981, 46 лв.


„Едната врана ме драсна по главата, а другата ме атакува

„Едната врана ме драсна по главата, а другата ме атакува ...

... обратната посока, да се отдалечим от това място, където е станало нашествието, като от значение е на какво разстояние си ти от малкото птиче, посъветва още Матеева. А паднали птици - сови, врани, чапли, не бива да се пипат, защото те ще ви атакуват директно в очите.  По публикацията работи:


РИОСВ – София ще състави акт за административно нарушение за

РИОСВ – София ще състави акт за административно нарушение за ...

... обаче инспекторите установили, че терените изобщо не са чистени – дори частично. Заради неизпълнение на предписанието РИОСВ ще търси административно-наказателна отговорност от кмета на района, за което той вече е уведомен, и ще му състави акт. За извършеното нарушение ЗУО предвижда глоба от 3000 до 10 000 лв. По публикацията работи:


Заради неизпълнение на предписание, РИОСВ-София ще състави акт на кмета

Заради неизпълнение на предписание, РИОСВ-София ще състави акт на кмета ...

... 31 май. На този ден кметът информирал РИОСВ, че част от отпадъците са били събрани и извозени и е поискал удължаване на срока до 10 юни. При повторната проверка обаче, инспекторите са установили, че терените изобщо не са чистени. За нарушението се предвижда глоба от 3000 до 10 000 лв.


Югoизтoчнaтa чacт нa Coфия e пo-тъpceнaтa и желана чacт зa

Югoизтoчнaтa чacт нa Coфия e пo-тъpceнaтa и желана чacт зa ...

... ca в пopядъĸa нa 1400- 1800 eвpo зa ĸв.м. Tpиcтaйнитe ca мeждy 1400-1600 eвpo зa ĸв.м., a мнoгocтaйнитe 1800-2000 eвpo зa ĸв.м. B ĸв. "Диaнaбaд" мoгaт дa бъдaт нaмepeни и пo-бюджeтни пpeдлoжeния - 1100-1300 eвpo зa ĸв.м. пpи двycтaйни и тpиcтaйни жилищa и 1250-1400 eвpo зa ĸв.м. пpи мнoгocтaйнитe.По публикацията работи:


Кола помете пешеходец в София, съобщиха от полицията, предаде Нова

Кола помете пешеходец в София, съобщиха от полицията, предаде Нова ...

... и Бърза помощ, които констатирали смъртта на възрастен мъж. Самоличността му до момента не е установена. Извършеният тест на 49-годишния водач на леката кола е отчел отрицателни стойности за упойващи и наркотични вещества, дрегерът също не е отчел наличие на алкохол в кръвта му. Работа по образуваното досъдебно производство продължава.По публикацията работи:


Работим по реализацията на проекта за реновиране на ролбана в

Работим по реализацията на проекта за реновиране на ролбана в ...

... община Самоков за поддръжка на спортна инфраструктура. Готви се проект за възстановяване на шанцата, с който общината кандидатства заедно с Българската федерация ски. Обмисля се и възстановяването на стадиона в лесопарка. Така, заедно с изградените спортни и фитнес площадки, ще се даде възможност за оформяне на спортно-развлекателен комплекс“, допълни Кленова.


Във връзка с публикация от 10 юни 2021 година със

Във връзка с публикация от 10 юни 2021 година със ...

... от най-проверяваните в странaта. В момента текат едновременно шест различни проверки. Това съобщиха от "Пирогов" в официално съобщение до медиите.Още по темата10 юни 2021 10:1026 Отговорът на лечебното заведение идва, след като зам.-министърът по здравеопазването д-р Димитър Петров обяви, че се извършва проверка в "Пирогов" заради съмнения за фалшиви хоспитализации.По публикацията работи:


„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в с. Железница на

„Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в с. Железница на ...

... зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.


На 11 юни 2021 г. (петък) във връзка с почистване

На 11 юни 2021 г. (петък) във връзка с почистване ...

... за причинените временни неудобства!Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.  По публикацията работи: