Смолян


За седми път Златоград ще бъде домакин на детския турнир

За седми път Златоград ще бъде домакин на детския турнир ...

... града под патронажа на кмета Мирослав Янчев. То е част от програмата на местната власт за развитие на футбола и масовия спорт като цяло, за изграждане на дисциплина и работа в екип, както и от превантивната дейност на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за 2021 година.


Шефът на  Държавен фонд

Шефът на  Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) в Смолян Денислав Костов ...

... от нас, но винаги се борихме и отстоявахме интереса на нашите бенефициенти, без значение партийни, религиозни или друи принадлежности. Вярвам и за напред, въпреки че няма да съм част от Държавен Фонд "Земеделие" по един или друг начин ще съм полезен на земеделците и региона. Бъдете здрави!", пише още Костов.


До този момент няма постъпил никакъв сигнал във връзка с

До този момент няма постъпил никакъв сигнал във връзка с ...

... по тях. Тоест, в полицията са? Не и в полицията точно. Там, където трябва, съм ги отнесъл на този етап. Къде сте ги отнесли, къде сте са подадени тези сигнали? Подал съм ги там, където трябва, където съм бил днес. Къде съм бил днес, вие сами знаете, всички журналисти знаят. На 25, 26 и 27 юни се организира поредната радиолюбителска

На 25, 26 и 27 юни се организира поредната радиолюбителска ...

... на приятелството . При нас не се говори на Вие. Ние сме приятели и в който град да отида на България, имам приятели колеги. Задружни сме и си помагаме. Често се случва да си подаряваме техника и антени, да си помагаме за нещо повредено или да се вдигат нови антени. 


Ситуацията в България налага на тези избори много ясно да

Ситуацията в България налага на тези избори много ясно да ...

... имаме!? От едната страна са ГЕРБ-СДС като десни партии, които стягат колана, които изкарват парите. От другата страна са БСП, които на няколко пъти парират държавата. Имаме ляво либерална "Да, България", които се пишат на десни, анархистите на Мая Манолова, които са всеядни, старите нови патриоти...", посочи в заключение Кънев.


Трето мече е спасено днес от РИОСВ - Смолян, в

Трето мече е спасено днес от РИОСВ - Смолян, в ...

... щети и среща на мечки с хора, в понеделник ще се проведе работна среща между директорите на РИОСВ, ЮЦДП и РДГ. Ще бъдат набелязани решения за засилен контрол върху бракониерството, мерки за опазване на защитения вид, както и оптимизирането на съвместната работа при нанесени щети от мечки върху селскостопанското имущество.Мъж е убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна

Мъж е убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна ...

... убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна за престъплението е задържана жената, с която той живеел на семейни начала. Арестуваната сама е подала сигнал на тел. 112. Пристигналият на място полицейски екип установил, че мъжът е бил намушкан с кухненски нож в сърцето. По случая се води досъдебно производство.


Мъж е убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна

Мъж е убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна ...

... убит при семеен скандал в Смолян. Като заподозряна за престъплението е задържана жената, с която той живеел на семейни начала. Арестуваната сама е подала сигнал на тел. 112. Пристигналият на място полицейски екип установил, че мъжът е бил намушкан с кухненски нож в сърцето. По случая се води досъдебно производство.


Окръжният съд отказа да впише промените в ръководството на Южноцентралното

Окръжният съд отказа да впише промените в ръководството на Южноцентралното ...

... да му предостави достъп като възложител, за да публикува съответните обявления и съобщения. Всичко това означава проблеми за ЮЦДП, а вероятно и санкции.   Потърсихме за коментар новоназначения управител Здравко Бакалов, който заяви, че до утре ще има яснота как ще се подходи в тази ситуация и ще даде изявление.


Подписка и становище за категорично несъгласие с избрания модел за

Подписка и становище за категорично несъгласие с избрания модел за ...

... им в активния зимен сезон  се увеличава, предвид непосредствената близост на к.к. Пампорово, част от територията на който се обслужва от РС-Чепеларе и РУ-Чепеларе. Припомняме, че наскоро бе изпълнена друга такава процедура – с прекратяване дейността на Районната прокуратура в Чепеларе и превръщането й в териториално поделение на Смолянската.  


Болницата в Девин е на колене пред ЕТ „Анри 64“

Болницата в Девин е на колене пред ЕТ „Анри 64“ ...

... на финансите за решение. Предлага официално да бъде организирана акция за набиране на финансови средства от населението на трите общини, за да се погаси дългът. „В противен случай, лечебното заведение ще бъде затворено, тъй като са неизпълними исканията на ЕТ „АНРИ-64-Андрей Кехайов“ в този вид“, подчертава шефката на лечебното заведение.Малко мече без майка спаси екип на Регионалната инспекция за

Малко мече без майка спаси екип на Регионалната инспекция за ...

... експерти на РИОСВ и доброволци. МОСВ и фондация "Четири лапи" съдействаха за приемането на мечето в Парк за танцуващи мечки в Белица, където ще му бъдат оказани необходимите грижи. Това е втора акция на РИОСВ - Смолян и фондация "Четири лапи", при която са спасени малки мечета, уточняват от екоинспекцията.


Благотворителната кампания, която обявихме в подкрепа на бременната Сийка Стоева

Благотворителната кампания, която обявихме в подкрепа на бременната Сийка Стоева ...

... приемаме чуждата болка като своя, че сме готови отделим от залъка си, да загърбим личния си комфорт и да се отдадем на каузата добротворчество, без да чакаме нищо в замяна. Не мога да не съм щастлив в общност от такива хора. Прекланям се пред всички вас, приятели“, каза д-р Събев. 


Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев се срещна с жители

Областният управител на Смолян Стефан Сабрутев се срещна с жители ...

... поставени общо 17 777 дози ваксини в Смолянска област и са обхванати 10 3...     След срещата с жителите на село Елховец, областният управител направи и инспекция на строителството на бъдещия ГКПП Рудозем-Ксанти. Там се работи усилено, извършват се асфалтови дейности, като надеждите са, че обектът ще бъде завършен в срок.


Киноманиаци в над 70 коли гледаха филми под звездите в

Киноманиаци в над 70 коли гледаха филми под звездите в ...

... автомобилите си на екран с размери 5 на 10 метра и да слушат звука през собственото си радио. Звукът се приема от радиото в автомобила на съответната честота за града изписана на екрана. Зрителите, които не са с автомобили, можеха да си носят столчета за къмпинг или одеяла за сядане.


От началото на ваксинационния процес до 3-ви май са поставени

От началото на ваксинационния процес до 3-ви май са поставени ...

... факта, че все още сред хората има притеснение относно ваксинирането и неяснота относно вида на ваксината, подходяща за тях. Много жители на областта са се срещнали с вируса и са изградили антитела и отлагат ваксинирането във времето.  Спадът на заболяваемостта  също кара хората да си мислят, че заразата е преминала.Основно проблемите на гражданите бяха свързани с проекта за воден

Основно проблемите на гражданите бяха свързани с проекта за воден ...

... н... Областният управител се срещнал  и с кметове на различни населени места в областта, които  поискали съдействието му за реализиране на различни инфраструктурни проекти. Стефан Сабрутев обяви, че приемният му ден за граждани е всеки четвъртък от 13.00 до 16.00 часа с предварително записване. Записването става предварително на телефон 0301/60192.


Областната болница в Смолян отчита печалба, въпреки че преминалите през

Областната болница в Смолян отчита печалба, въпреки че преминалите през ...

... година са 2 275 срещу 3 529 за предходната. В болницата има 374 раждания, извършени са 46 апендектомии. 40 херниотомии. 7 операции на стомаха поради язва, 15 холецистектомни. 2 операции на дебелото черво поради рак, 586 ортопедо-травматологични операции, 4 на простатната жлеза, 279 операции за катаракта и 29 ушно-носно-гърлени операции.


Мъниците от детската градина „Славейче“ в Смолян отправят предизвикателство към

Мъниците от детската градина „Славейче“ в Смолян отправят предизвикателство към ...

... Райково в рамките  на  Европейската седмица на движението и спорта, със съдействието на община Смолян. Програмата включва игри и забавления, демонстрации на деца от клубовете при  ЦПЛР - Обединен детски комплекс, танцов клуб „Хоро“ при НЧ“ Орфееви гори – 1870“ и щафета с участието на ученици от ППМГ „ Васил Левски“ – Смолян.


Водопроводът е на 70% изпълнен, а канализацията - на 60%.

Водопроводът е на 70% изпълнен, а канализацията - на 60%. ...

... Конструкшън“ ЕАД и „АР СИ Дизайн“ ЕООД  е 37 547 280 лв. с ДДС.   Втората позиция  е за „Инженеринг – проектиране, строителство и авторски надзор на обект „Реконструкция на главен градски събирателен колектор“. Тя е спечелена от фирма „ИСА 2000“ ЕООД на Юлиян Инджов с оферта от  18 036 000 с ДДС.  


Цялото ръководство на „Южноцентралното държавно предприятие“ (ЮЦДП) в Смолян, на

Цялото ръководство на „Южноцентралното държавно предприятие“ (ЮЦДП) в Смолян, на ...

... за по-добро и по-професионално управление, тъй като предприятието прави тази година 10-годишен юбилей. „Има неща за подобряване, за по-открито, по-близко до хората и по-професионално управление. Досегашното ръководство е направило доста, тъй като е от  продължително време, но ние ще продължим с надграждане и подобряване на резултатите“, посочи още новият управител.В събота (утре) доброволци ще чистят от извора ù до

В събота (утре) доброволци ще чистят от извора ù до ...

... много завършен уикенд. Даже в неделя сме организирали поход до връх Ком, благодарение на една много талантлива планинска водачка от Смилян. Всички доброволци, които искат да се включат, да разгледат красотите на Родопите след свършената работа, са добре дошли“, казва момичето. Обещанието й е за смислен и приятен уикенд.  


Допълнително набиране на преброители и контрольори започва Националният статистически институт

Допълнително набиране на преброители и контрольори започва Националният статистически институт ...

... сайтовете на общините. Преброяването ще се проведе в периода 7 септември - 3 октомври 2021 година, като ще премине на два етапа. Първият е попълване на електронна преброителна карта по интернет от 7 септември до 17 септември. Вторият етап е посещение на домакинствата - от 18 септември до 3 октомври.


Стадионът в областния град с нова настилка, лекоатлетическа писта и

Стадионът в областния град с нова настилка, лекоатлетическа писта и ...

... писта в спортен комплекс  „Септември“ – кв. Райково на Смолян, напълно обновен закрит градски плувен басейн. Основно ремонтирана е и спортната зала, която бе именувана на покойния олимпийски щангист Величко Чолаков. Ежегодно общината инвестира между 800 000 и 1 000 000 лв. за реновиране и поддържане на спортна база, за консумативи и дооборудване.


Млади рускини са се загубили около боринското село Ягодина. След

Млади рускини са се загубили около боринското село Ягодина. След ...

... действия на сформираните екипи от служители на РУ-Девин и РС ПБЗН –Доспат, както и представители на община Борино, туристите са открити около 02.15 часа на 23-ти май, пропаднали в скалиста местност в района на "Дяволската пътека", в добро общо състояние с леки повърхностни охлузвания, без сериозни травми", съобщават от полицията.


Тържествено днес беше отбелязан в Смолян 24-ти май - Ден

Тържествено днес беше отбелязан в Смолян 24-ти май - Ден ...

... което беше удостоен посмъртно Васил Игнатов – майстор в малко известното изкуство „интарзия“, беше връчено на дъщеря му Десислава Игнатова. Отличия получиха и класираните в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. В празничната програмата участваха талантливите деца от Детските градини, ЦПЛР –ОДК-Смолян, Общинския духов оркестър и др.Жителите на десет села от Рудоземска община недоволстват срещу лошото

Жителите на десет села от Рудоземска община недоволстват срещу лошото ...

... на движение в отсечката в момента се извършва изкърпване на пътната настилка с битумна емулсия и фракция под налягане. Това е временно решение за подобряване на състоянието на пътя до стартирането на ремонта през юни т. г., който ще подобри трайно технико-експлоатационните качества на трасето", допълват от Пътното в Смолян.


Каска, за да завърши граничния контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти, и символичен

Каска, за да завърши граничния контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти, и символичен ...

... своя страна новоназначеният областен управител благодари на Славов „за доброто и топло посрещане“. Сабрутев подчерта, че ще има приемственост и ще продължи работа в добрата и правилна посока. Той благодари на Министерския съвет за оказаната чест и доверие да заеме тази позиция и ще се постарае да ги оправдае.   


Жителите на десет села от Рудоземска община недоволстват срещу лошото

Жителите на десет села от Рудоземска община недоволстват срещу лошото ...

... на движение в отсечката в момента се извършва изкърпване на пътната настилка с битумна емулсия и фракция под налягане. Това е временно решение за подобряване на състоянието на пътя до стартирането на ремонта през юни т. г., който ще подобри трайно технико-експлоатационните качества на трасето", допълват от Пътното в Смолян.


В петък (21-ви май) родопското село Момчиловци ще отбележи своя

В петък (21-ви май) родопското село Момчиловци ще отбележи своя ...

... поверено в ръцете на Нина Иванова и оркестър „Карлък бенд“. Вечерта преди 24-ти май от 20,30 часа е предвидено факелно шествие на учениците от местното училище и малчуганите от детската градина по повод  Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.


При 27,3% от товарните автомобили и 12,5% от автобусите в

При 27,3% от товарните автомобили и 12,5% от автобусите в ...

... календара на ROADPOL подобни операции се провеждат 4 пъти в годината. За 2021 година първата бе проведена в края на зимата – от 4 до 8 февруари. Предстоят още две аналогични операции, като едната е заложена в средата на лятото, а другата - в началото на есента“, уточняват от полицията.


Инвеститор от Нидерландия планира да построи нов хотел, да ремонтира

Инвеститор от Нидерландия планира да построи нов хотел, да ремонтира ...

... се инвестират в обекта 1 000 000 лева в следващите 3 г., да се открият пет работни места и да се запази статутът – спортен обект, като задължително да има водна пързалка и плувен басейн. Купувачът обаче заявил намерения да инвестира 1,5 млн. лв., да открие 8 работни места и да направи аквапарк.


От есента в община Неделино въвеждат задължително образование за 4-годишните

От есента в община Неделино въвеждат задължително образование за 4-годишните ...

... градини, училищата и центровете за подкрепа на личностното развитие“, сочи градоначалникът. Родените през 2017 година деца – тоест, 4-годишните, с постоянен и настоящ адрес в община Неделино са общо 41. От тях 24 (58,54%) вече посещават детски градини в общината, 8 извън нея, а 9 са родени в чужбина.   


"СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ, НЕОБХОДИМИТЕ СРЕДСТВА ЗА ТРАНСПОРТИРАНЕТО НА ТЯЛОТО НА БОРИСЛАВ ...

... родното му Неделино сума бе минимум 8 хиляди евро. Във всички търговски обекти на територията на общината бяха поставени кутии за събиране на дарения. Обявление, че са нужни пари з на тялото обратно в родното му място, бе пуснато вчера от общината и за броени часове нужната сума бе набавена.  


Да проектира и изгради ново кръгово кръстовище в Смолян възложи

Да проектира и изгради ново кръгово кръстовище в Смолян възложи ...

... Стойността му е 1,83 млрд. лева и средна цена на километър – 16,5 млн. лева. Дружеството има още договори за зимно и аварийно поддържане на автомагистралите „Тракия“ и „Хемус“, за укрепване на 74 обекта от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси, последният от които е за 569,6 млн. лева. 


Неделино потъна в скръб след вестта за трагичната кончина на

Неделино потъна в скръб след вестта за трагичната кончина на ...

... дълбоки и искрени съболезнования към семейството и близките на Борислав“, съобщава кметът Боян Кехайов в сайта на общината. Там планират извънредно заседание на местния парламент, който също да гласува средства в помощ на опечаленото семейство. Във всички търговски обекти на територията на общината са поставени кутии за събиране на дарения.


Бъдещият граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти е над 80% изграден, до

Бъдещият граничен контролно-пропускателен пункт Рудозем-Ксанти е над 80% изграден, до ...

... на надзора обектът беше замразяван. Допълнителните дейности са предвидени в самия договор за възлагане и не е плащано за тях отделно“, поясни той. И уточни, че досега е платена 55% от сумата по договора.   (Вдясно е медицинският пункт, а вляво - основната сграда на митничесите и граничните власти)  


На 11 май (утре) честваме светите равноапостоли и славянобългарски просветители

На 11 май (утре) честваме светите равноапостоли и славянобългарски просветители ...

... в православие и единомислиe, да умири света и да спаси нашите души.“ Светите братя Кирил и Методий се честват веднъж заедно – на 11 май за прослава.  Отделно о от това, успението на св. Кирил Славянобългарски се възпоменава на 14 февруари, а на св. Методий Славянобългарски – на  6 април.


Г-н Янчев, на Гергьовден църквата „Св. Георги Победоносец“ отбеляза 150-годишен

Г-н Янчев, на Гергьовден църквата „Св. Георги Победоносец“ отбеляза 150-годишен ...

... После съм имал възможност да спра, но не съм искал. Според мен тази практика е хубава. Имаше подигравки от рода "за купени лигавници". Ами да, купихме за около 160 лева лигавници за детската ясла. В края на годината някой може да си направи труда и да провери дали отчетът съответства.


Малки, средни и големи гайдари днес свиреха-говореха на жителите и

Малки, средни и големи гайдари днес свиреха-говореха на жителите и ...

... председател на Управителния съвет. По думите на кмета Мирослав Янчев празникът на чевермето е само временно отменен. Ако всичко е наред и здравната криза отмине, догодина ще си го възстановят. А той също е съпътстван от богата музикално-танцова програма. В днешния ден накрая на мегдана скромно се въртяха само три чевермета. 


Всички ние имаме правото да живеем по-добър живот. Безценно е,

Всички ние имаме правото да живеем по-добър живот. Безценно е, ...

... бъдеще. Община Баните се нуждае от силния ни дух и нашите достойни решения. И не защото е наша, а защото ние сме част от нея!“, подчерта още кметът.   Снощи в Баните се състоя и тържествена заря проверка с участието на 101-ви Алпийски полк по случай Деня на българската армия.


Празник на гайдата ще се проведе на 8 май (събота) в

Празник на гайдата ще се проведе на 8 май (събота) в ...

... сдружение „Дельо Хайдутин“, гр. Златоград, съобщи Тодор Кайков, ръководител на състава и председател на управителния съвет. Празникът на чевермето, който се провежда от 2014 г. покрай Гергьовден в Златоград, тази година беше отменен. Решението бе взето на 14-ти април - в период, когато имаше пик в разпространението на коронавирус в общината.


За четвърта година в Неделино отбелязаха Гергьовден по стар местен

За четвърта година в Неделино отбелязаха Гергьовден по стар местен ...

... с клонки зеленина и цветя, пяха народни песни на моста, за който се разказват смразяващи легенди. Обикновено след ритуала празникът продължава на центъра на града с богата фолклорна програма с участието на певчески групи от общината и гостуващи, но тази година празниците на центъра бяха отменени заради траур в администрацията.


Ваксинационният процес в област се движи с темпове, близки до

Ваксинационният процес в област се движи с темпове, близки до ...

... ваксиниране. От 10 май желаещите да се ваксинират могат да избират вида на ваксината при записване в Националния информационен регистър. В Асеновград обявиха нов "зелен коридор" за масова ваксинация срещу COVID-19 МБАЛ - Асеновград обявява нов "зелен коридор" за масово имунизиране срещу коронавирус. В последната такава осигурена възможност за вакс...


Незабавно и безусловно заличаване на вписването на особения залог върху

Незабавно и безусловно заличаване на вписването на особения залог върху ...

... дъно. Причината, както заявиха тогава от НЕК, е, че губят водни количества, защото язовирът е в карстов район, има ронливи скали, от което се получават подводни отвори. (През 2017 г. язовирът бе почти до дъно източен) Тогава направиха спешно възлагане за облицовка на отворите и същата есен го завириха отново. 


Бившият шеф на Фонд „Пътна инфраструктура“, сега Агенция „Пътна инфраструктура“

Бившият шеф на Фонд „Пътна инфраструктура“, сега Агенция „Пътна инфраструктура“ ...

... литра олио, по 2 кг. ориз, захар, сол и 3 рибни консерви. Тогава бизнесменът бе пожелал да остане анонимен, но изтече информация, че дарителят е той. Името на бившия пътен шеф нашумя с делото, станало известно като „Батко и братко“, по което Веселин Георгиев беше окончателно оправдан през 2017 година.


„Не искам да отивам в Чепеларе и там да не

„Не искам да отивам в Чепеларе и там да не ...

... пък причина за тези злепоставящи твърдения не е фактът, че коалицията, в чийто състав е Мария Капон, на изборите на 4 април получи само 177 гласа от Чепеларе. Но, каквито и да са мотивите ѝ, гражданите на Чепеларе смятат, че е редно депутатът да поднесе публично извинение за думите си.


Заради високия риск от разпространение на коронавирусна зараза

Заради високия риск от разпространение на коронавирусна зараза "Празникът на ...

... лекари, които да се присъединят, за да подпомогнат лекуващите. Провеждането на това масово мероприятие ще изправи здравното ни заведение пред сериозно предизвикателство, защото неминуемо ще доведе до увеличаване броя на заболелите. В този момент най-важно е да бъдем отговорни, да пазим себе си и близките си", заявяват още от общината.


Община Чепеларе е извадена от списъка на общините с финансови

Община Чепеларе е извадена от списъка на общините с финансови ...

... има пречка, общината просто нямаше да бъде извадена от този списък. „Нещата са прости и ясни: ние бяхме в списъка заради три нарушени показателя. По един от тях показваме трайно подобрение, следователно вече няма причина да сме в този списък. Останалото са спекулации и тълкувания от неспециалисти“, посочи още Димитрова.


Общо 44 нарушения е констатирала проверка на Агенция „Държавна финансова

Общо 44 нарушения е констатирала проверка на Агенция „Държавна финансова ...

... случва. Идват на проверка и установяват, че няма как аз да съм отговорен. В момента на бюрото имам писмо от отдел "Разследване" на МВР, с което ни искат фактурите и документацията на 5 обекта - всички са изпълнени през 2014 година. Накратко казано, под много специално наблюдение и контрол сме.  


Общо 44 нарушения е констатирала проверка на Агенция „Държавна финансова

Общо 44 нарушения е констатирала проверка на Агенция „Държавна финансова ...

... случва. Идват на проверка и установяват, че няма как аз да съм отговорен. В момента на бюрото имам писмо от отдел "Разследване" на МВР, с което ни искат фактурите и документацията на 5 обекта - всички са изпълнени през 2014 година. Накратко казано, под много специално наблюдение и контрол сме.  


Общо 44 нарушения е констатирала проверка на Агенция „Държавна финансова

Общо 44 нарушения е констатирала проверка на Агенция „Държавна финансова ...

... случва. Идват на проверка и установяват, че няма как аз да съм отговорен. В момента на бюрото имам писмо от отдел "Разследване" на МВР, с което ни искат фактурите и документацията на 5 обекта - всички са изпълнени през 2014 година. Накратко казано, под много специално наблюдение и контрол сме.  


Община Неделино подготвя процедура по именуване на една от улиците

Община Неделино подготвя процедура по именуване на една от улиците ...

... Неделино.  Петчленна комисия ще решава за промяна в имената и на други улици, а също и площади. Причината - постъпили предложения от общински съветници и жители на община Неделино да се сменят тези, които са именувани на личности от тоталитарния режим. Предстои местната администрация да организира публично обсъждане по въпроса.


С още десет години се удължава  разрешителното на „Орфей Хотел“

С още десет години се удължава  разрешителното на „Орфей Хотел“ ...

... Спешно възлагат подпора на срутилия се път Девин-Кричим за 5,5 млн. лв. Почти 5,5 млн. лева с ДДС ще струва възстановяването на пропадналия нов път между Девин и Кричим. Зиданата подпора се срути на 8-ми фев... Към хотела в Девин е изградена и функционира модерна специализирана болница за рехабилитация „Орфей“.


„Днес е Световният ден на здравето. Посрещаме го противоречиво –

„Днес е Световният ден на здравето. Посрещаме го противоречиво – ...

... в село Момчиловци Васка Мавродиева подари от името на всички свои съселяни икона, която да закриля както работещите в болницата, така и техните пациенти. На церемонията присъстваха областният управител Недялко Славов, директорът на РЗИ – Смолян д-р Мими Кубатева, директорът на РЗОК Румяна Карагрошева, и десетки работещи в смолянската болница.


Рекордьор по измежду всички кандидат-депутати в Смолянско е д-р ,

Рекордьор по измежду всички кандидат-депутати в Смолянско е д-р , ...

... преференции – 1186 на брой. Като цяло листата на „БСП за България“ събра на парламентарните избори в неделя 7165 гласа. Това им осигурява 0,617% от един мандат, но Симов ще стане народен представител. Недостатъкът за пълен мандат по системата Хеър-Ниймайер ще бъде допълнен от излишък за коалицията в друг регион. 


Вторият в кандидат-депутатската листа на БСП за България в Смолян

Вторият в кандидат-депутатската листа на БСП за България в Смолян ...

... вашия гняв /както пишете/ и „да ви дудна“ с анализи, мнения /разбирайте говорене/. Ще направим всичко възможно да не предизвикаме партийна криза в БСП в област Смолян. Мъдро и отговорно за БСП, за да се съхраним. И никой не бива да забравя, че всеки депутат е задължен на избирателите си".


ГЕРБ в Смолянско победи на проведените парламентарни избори. Според окончателни

ГЕРБ в Смолянско победи на проведените парламентарни избори. Според окончателни ...

... На пето място в Смолянска област се нарежда „Демократична България – Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение) – с 1903 гласа. На шесто място е партия „Републиканци за България“ на Цветан Цветанов – с 1875 гласа, според предварителното преброяване, а за коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ са гласували 1778 избиратели.


Втори ден второкласният път между селата Соколовци и Бостина е

Втори ден второкласният път между селата Соколовци и Бостина е ...

... платно. И в момента се работи. Очакваме до 14 часа движението да бъде пуснато в двете ленти. След това алпинистите ще направят оглед в другите места и ако е нужно, да се направи обрушване", допълни Петров.   Движението се осъществява по обходен маршрут: Проглед - Пампорово - Смолян и обратно.


След проведено тестово изследване на здравето на служителите, в Пампорово

След проведено тестово изследване на здравето на служителите, в Пампорово ...

... на туристите, така и на хората ангажирани с обслужването им. При промяна на обстоятелствата като усложняване на обстановката в страната и региона или при значително нарастване на броя на заболелите служители, дружеството ще преразгледа решението си и своевременно ще информира обществеността за възможността ски зоната да продължи работа.    


С оглед на усложнената обстановка в страната и увеличаващия се

С оглед на усложнената обстановка в страната и увеличаващия се ...

... По пистите се спуснаха скиори на четници с... Вярваме, че всички наши гости и приятели ще проявят разбиране и ще ни подкрепят в мерките срещу вируса, което е основният ни приоритет. В неделя - 21.03 ще направим анализ на моментното състояние и до 17:00 ще обявим окончателното решение на дружеството.


Над 10 милиона лева са инвестициите в инфраструктура в Широка

Над 10 милиона лева са инвестициите в инфраструктура в Широка ...

... са в цеха, който е открит за ел. контакти. Четири  са в училището и двата центъра. Възхищавам се на чисто човешкото отношение на д-р Дариткова, на д-р Събев, на Недялко Славов, на Денислав Костов, на Мария Семерджиева, на Катя Гаджева. Този екип няма нещо, което да го спре“, допълни Седянков. 


126 души са кандидатствали за работа в Регионалната дирекция „Гранична

126 души са кандидатствали за работа в Регионалната дирекция „Гранична ...

... Областната дирекция на МВР в Смолян, за които се изисква задължителна първоначална професионална подготовка. За тях документи са подали 47 човека, от които 40 са допуснати до следващите етапи на конкурса. Конкуренцията в него ще е далеч по-люта – десетима ще се борят за една позиция.   (От птичи поглед)


Всичките ни ангажименти отпреди 4 години са реализирани и ще

Всичките ни ангажименти отпреди 4 години са реализирани и ще ...

... са осигурени До дни ще стартира реконструкцията на рибарското пристанище в Несебър. Средствата за мащабната модернизация са осигурени като безвъзмез... Всички изказващи се директори изразиха огромното си удовлетворение от инвестициите в училищата, които ръководят. В срещата взеха участие и кандидатите за народни представители Екатерина Гаджева, Красимир Събев и Денислав Костов. 


Групата за бързо реагиране към Регионалната инспекция по опазване на

Групата за бързо реагиране към Регионалната инспекция по опазване на ...

... недопускане на нападения от мечки над селскостопанско имущество, РИОСВ призовава стопаните да засилят превантивните мерки по опазване на животни и пчелини. Пашата трябва да се извършва с пастир и кучета, нощуването на животните да е в масивни стопански сгради, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства.


Близо 50 милиона лева са нужни на община Рудозем, за

Близо 50 милиона лева са нужни на община Рудозем, за ...

... се възползваме, е достатъчно сериозен аргумент да предприемем това действие“, каза още Пехливанов. Той смята да „си остави“ около 400 000 от годишната капиталова субсидия, а с разликата до 700 000, взети наведнъж от ФЛАГ, да обезпечи до края на мандата проектите, с които не може да се кандидатства по европейски програми.


Със спечелен европроект Ловно-рибарското дружество в Девин създаде интересен рибарски

Със спечелен европроект Ловно-рибарското дружество в Девин създаде интересен рибарски ...

... в територията на общините Батак, Девин и Доспат, за видовете риби в различните водоеми и реки, места за настаняване. Описани са също местата, на които може да се купи и да се консумира прясна риба, където може да се наеме лодка, където може да се наеме "риболовен водач" и др.


ВИП-стая и реанимационен сектор разкриха днес в ендокринологичното отделение на 

ВИП-стая и реанимационен сектор разкриха днес в ендокринологичното отделение на  ...

... с ВИП-стаята отделението вече има и интензивна стая, където ще се приемат пациенти с тежки нарушения. Тя разполага с пациентски монитори и всичко необходимо за реанимация. „Смятам, че тези малки придобивки на фона на всичко, което се случва и напрежението от пандемията, осветяват позитивно дните ни”, допълни още д-р Апостолова.


Експерти от Регионалната инспекция за опазване на околната среда в

Експерти от Регионалната инспекция за опазване на околната среда в ...

... в град Смолян експерти извършиха първоначален оглед, при който не са открили видими външни наранявания. Птицата е млад екземпляр, намерен на улица „Гео Милев“ в квартал Устово. Тя е  във видимо добро жизнено състояние, но без възможност да лети. Изпратена е в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.


ВИП-стая и реанимационен сектор разкриха днес в ендокринологичното отделение на

ВИП-стая и реанимационен сектор разкриха днес в ендокринологичното отделение на ...

... с ВИП-стаята отделението вече има и интензивна стая, където ще се приемат пациенти с тежки нарушения. Тя разполага с пациентски монитори и всичко необходимо за реанимация. „Смятам, че тези малки придобивки на фона на всичко, което се случва и напрежението от пандемията, осветяват позитивно дните ни”, допълни още д-р Апостолова.