Региони


Паднало дърво блокира частично

Паднало дърво блокира частично "Цариградско шосе" тази вечер. Зрители на ...

... Паднало дърво блокира частично "Цариградско шосе" тази вечер. Зрители на NOVA сигнализираха, че инцидентът е станал около 22 ч. В момента на падането на дървото оттам са преминавали и коли. За щастие, няма пострадали. На място са изпратени екипи на Аварийна помощ към Столичната община, които са разчистили платното.


София остава без нощен градски транспорт до 1 октомври 2021

София остава без нощен градски транспорт до 1 октомври 2021 ...

... за промени в тарифната политика (за време или за разстояние да се заплаща пътуване в обществения транспорт) и ще приеме общи стратегически насоки, които да доведат до оптимизиране на разходите и повишаване на интереса към обществения транспорт, устойчиво развитие на градския транспорт и баланс между качество на услугата и цена.


Столичната община стартира инициатива за раздаване на минерална вода на

Столичната община стартира инициатива за раздаване на минерална вода на ...

... здравето на хората, които са на открито през най-горещото време. Инициативата за подаряване на минерална вода се организира чрез направление "Социални дейности и интеграция на хора с увреждания" и дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община и ще продължи през лятото в дните, когото има прогноза за високи температури.Жителите и собственици на фирми излязоха на протест в Гоце

Жителите и собственици на фирми излязоха на протест в Гоце ...

... региона, а именно "Кулата - Промахон". Според хората от протеста, ако се отвори "Илинден - Ексохи", ще се облекчи сериозно трафикът на граничен пункт "Кулата", който е доста затруднен от около месец. МВнР работи за нормализиране на трафика на границата ни с Гърция Да се отвори "Илинден -Ексохи" за пътници


Започна проверка по случая с заради строителен изкоп в Пловдив,

Започна проверка по случая с заради строителен изкоп в Пловдив, ...

... - възстановена. Собственикът на строителната фирма бе категоричен, че няма вина за пропукването. В момента семейството живее на квартира, осигурена от строителя на жилищната кооперация. Очаква се всеки момент доскорошният им дом да рухне. Потърпевшите разказват, че цялото им имущество е останало вътре и имат само дрехите на гърба си.


Бившият военен пилот Николай Калев заяви, че не може да

Бившият военен пилот Николай Калев заяви, че не може да ...

... данни. Припомняме, на 9 юни 2021 г. при изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, от състава на българските Военновъздушни сили, е и е изчезнал от радарите в 00:45 ч. Пилотът е загинал, а и и на самолета продължава и до момента с прекъсвания заради неблагоприятното време.Сметище се образува периодично по пътя за архитектурно-историческия резерват Ковачевица.

Сметище се образува периодично по пътя за архитектурно-историческия резерват Ковачевица. ...

... признава, че не всяко домакинство има собствен контейнер и не всички имат къде да изхвърлят отпадъците си. От община Гърмен са дали заявка за два нови автомобила за сметосъбиране и сметоизвозване. Имат и обществена поръчка за закупуването на над 3200 еднофамилни контейнери за боклук, с които да снабдят всеки дом.


Служителите на строителната фирма

Служителите на строителната фирма "Артекс" ще протестират всеки ден пред ...

... век" е с дълга история, започнала от 1995 г. с градоустройственото решение, с множество други промени, инвеститори, разрешителни за строеж, с удължавания, спирания, с два закона, които са прилагани, . Отделно и много сериозни финансови интереси. Артекс: Огорчени, възмутени, потресени продължаваме протестите Това е тежка държавна репресия и административен произвол


"Телефонът ми вече звънеше. Генерал Русев, командирът му, вече е ...

... ще търси истината докрай. Жената на майор Терзиев повдига още много въпроси - за сигурността и подготовката на пилотите. И за отговорността на институциите. По тези теми Димитрина Попова има още какво да каже. На 9 юни 43 минути след полунощ майор Терзиев изчезва от радарите в района на Шабла.


Огорчени, възмутени, потресени сме. Така започва позицията на

Огорчени, възмутени, потресени сме. Така започва позицията на "Артекс" след ...

... уврежда само интересите на една частна българска компания, но и обществения интерес." И предупреждават, че българските данъкоплатци ще платят сметката на заведените от "Артекс" съдебни дела. . Ние ще защитим правата си в съда, а нека последиците от днешното несправедливо решение да тежат на съвестта на тези, които го взеха.


ДНСК да си свърши работата и този път заповедта за

ДНСК да си свърши работата и този път заповедта за ...

... на Общия устройствен план и сграда на това място да не надвишава изискванията за максимална височина от 9 етажа за жилищни сгради. "Златен век" трябва да се спре окончателно заради изтекло разрешение за строеж, но е важно заповедта този път да бъде юридически издържана, за да не падне в съда."Електротехник пострада при токов удар в Монтана, съобщават от Областната

Електротехник пострада при токов удар в Монтана, съобщават от Областната ...

... МВР в града. Инцидентът е станал около 11.00 часа вчера в сградата на полицията. Мъжът е с изгаряне по дясната ръка. Той е настанен в МБАЛ "Д-р Стамен Илиев" в Монтана без опасност за живота и без да е изгубил съзнание. На местопроизшествие е извършен оглед и образувано досъдебно производство.


Спря токът в тунел

Спря токът в тунел "Кривия" на път I-1 /Е-79/ Благоевград ...

... да се движат с повишено внимание в тунел "Кривия" на път I-1 /Е-79/ Благоевград - Кулата. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.​


От 20.06.2021 г. до 18.08.2021 г. (включително) се променя организацията

От 20.06.2021 г. до 18.08.2021 г. (включително) се променя организацията ...

... линия № 3 до бул. "Христо Ботев", бул. "Христо Ботев", Централна гара, по бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Княгиня Мария Луиза", бул. "Витоша" и по ул. "Алабин" по маршрута двупосочно. Трамваите от линии №№ 4, 8 и 10 ще спират на всички съществуващи трамвайни спирки в променените участъци на маршрутите.


Никога не е ставало въпрос, дали да има или не

Никога не е ставало въпрос, дали да има или не ...

... проблемните участъци при реализацията на прохода "Петрохан". С него бяха областният управител на Монтана Валери Димитров, зам.-министърът на околната среда и водите Петър Димитров, директорът на РИОСВ - Монтана Любомир Иванов и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Асен Личев изпрати писмо до АПИ за прохода „Петрохан“ Това съобщи МОСВ


Има възможност черната кутия на падналия изтребител МиГ-29 да не

Има възможност черната кутия на падналия изтребител МиГ-29 да не ...

... и пик в нальота." Евтимов бе категоричен, че въпреки договора за Ф-16, летците ни трябва да продължат да летят и да охраняват небето на България. "Това че продължаваме да летим с МиГ, не означава, че няма да летим на Ф-16, а и да се откажем от втори договор и доставка."Премахват 30 лодки от плажа в кв.

Премахват 30 лодки от плажа в кв. "Победа", съобщават от ...

... собствениците по реда на АПК. С оглед преустановяване на закононарушенията най-ефективни биха били прилагането на превантивни действия. В тази връзка ще бъде засилен контролът в района от Гранична полиция, включително и във вечерната част на денонощието. Ще бъдат поставени предупредителни табели, обозначаващи незаконността на поставянето на плавателни съдове на плажа.


За пети път ГД

За пети път ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" ...

... действия и семинарна част. Действията на екипите бяха наблюдавани от зам.-министъра на вътрешните работи Емил Ганчев, изпълняващия длъжността главен секретар гл. комисар Стоян Темелакиев, директора на ОДМВР-Благоевград ст. комисар Георги Кандев, директора на РДПБЗН комисар Георги Пърмаков, кмета на община Сандански Атанас Стоянов и представители на участващите в учението институции.


За кратко протест затвори международния път между ГКПП Кардам и

За кратко протест затвори международния път между ГКПП Кардам и ...

... ремонтира 7,7 км, като тук не е включен участъкът през село Кардам, който е също в много лошо състояние. Средно денонощно по статистика на АПИ от тук минават 7500 превозни средства на денонощие. Това води до огромна амортизация на пътя", допълни Събев. Протестните действия ще продължат до ремонтирането на участъка.


Мащабна авария на водопровод стана в Пловдив, съобщава bTV. Засегнат

Мащабна авария на водопровод стана в Пловдив, съобщава bTV. Засегнат ...

... "Северен" на ул. "Милеви скали". Местни хора разказват, че първоначално са чули тътен, подобен на взрив. Оказало се е, че се е спукал стар водопровод. Улиците са потънали във вода. На мястото незабавно е бил изпратен екип на ВиК дружеството. Всички сгради наоколо са без вода до отстраняване на проблема.


Днес от 13 ч. до 15 ч. се спира движението

Днес от 13 ч. до 15 ч. се спира движението ...

... т и габарит над 6 м ще изчакват на обособените и посочени от контролните органи места. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - , както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.Русенци се организират, за да не допуснат изграждането на нови

Русенци се организират, за да не допуснат изграждането на нови ...

... протести срещу друго подобно производство, за което имаше твърдения, че замърсява въздуха. Вчера се проведе и обществено обсъждане. В рамките на обсъждането вчера кметът на града е заявил, че изграждането няма да се случи. С противогази русенци опитаха да блокират екоинспекцията в града Според недоволните РИОСВ не си върши работата


Протестиращи блокираха столичната улица

Протестиращи блокираха столичната улица "Раковски" пред Дома на Европа, видя News.bg. ...

... прокурор Иван Гешев. Припомняме, протестите срещу обвинител №1 като до момента те се провеждаха пред Съдебната палата. Докато в столицата граждани настояват за оставката на Гешев, той самият е на Втори ден жива верига около Съдебната палата в София Георги Георгиев, Боец: Очаква се и други партии да подкрепят протеста


Mайор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна

Mайор Валентин Терзиев е част от елита на българската военна ...

... на най-опитния пилот. За него, за да се минимизират те, е нужно редовно летене. "Пилотът е пилот, когато лети, това важи за ВВС и гражданската авиация", категоричен бе авиоинструкторът. Кап. Марков информира, че в развитите във военно отношение страни, включително и Русия, пилотите правят по 120-150 часа нальот на година.


Разкриват още един мобилен ваксинационен пункт този уикенд в София.

Разкриват още един мобилен ваксинационен пункт този уикенд в София. ...

... Делчев"), - Борисова градина (до езерото "Ариана") - кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Във всички пунктове има медицински екипи от общинските болници и диагностично-консултативни центрове. Отварят „Зелен коридор“ за ваксини в още един столичен парк Столичани ще могат да избират каква ваксина да им бъде поставена


Най-новият локомотив на БДЖ, който е 11 поред от договора

Най-новият локомотив на БДЖ, който е 11 поред от договора ...

... нови локомотиви и изпълнението на ремонтната програма, дружеството вече разполага с необходимия ресурс за изпълнение на Графика за движение на влаковете, след като е преодолян системния недостиг на локомотиви. Източник: Локомотивите Смартрон, с които БДЖ вече разполага, се движат в съставите на влакове по направленията София-Бургас-София, София-Варна-София, София-Свиленград-София и София-Кулата-София.Палатки са опънати пред централния вход на Съдебната палата в

Палатки са опънати пред централния вход на Съдебната палата в ...

... успяха и да спрат движението по улицата. Протестите с искането за оставка започнаха отново миналата седмица, след като САЩ обявиха санкции срещу общо шестима българи и техните семейства. Тихомир Безлов без свръхочаквания за чудо след санкциите по закона "Магнитски" Осъзнаване на риска и адаптация като последствия от санкциите на САЩ


Още едно зубърче се роди в Източните Родопи. Малкото е

Още едно зубърче се роди в Източните Родопи. Малкото е ...

... вълци, лешояди и още много редки и застрашени видове животни и птици. Възстановяването на зубрите в Родопите е съвместна инициатива на Национално ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България" и Фондация "По-диви Родопи" и е от част от дейностите по възстановяване на едрите диви тревопасни в Източните Родопи.


Организацията на движението в района на село Микре е объркваща,

Организацията на движението в района на село Микре е объркваща, ...

... на нормативните изисквания. Организацията на движението е противоречива, маркировката не отговаря на минималните нормативни изисквания за обратна светлооотразителност. Предприемането на акции от страна на Пътна полиция след инцидентите ни показва немощ и липса на план за управление на риска от катастрофи. Според ИПБ са нужни и кадрови и конструктивни промени.


"Картелът (конкретно за изкупуване на кюстендилските череши - б.р.) си ...

... има пропадания, има измръзвания", каза Йовев. По думите на доайена на местното овощарство и агроном Кирил Димитров "При мене е малко под средното положение, докато в Невестинската община, долу в ниското, сланата ги унищожи. С тези ниски цени от 60-80 ст. ние сме губещи и постепенно започваме да се отказваме".


Четирима мъже загинаха при катастрофа на две леки коли в

Четирима мъже загинаха при катастрофа на две леки коли в ...

... юни жертвите на пътя вече са 8, а тежките пътно-транспортни произшествия са 61. На фона на тази статистика те питат дали МВР има стратегия по отношение на пътната безопасност за започналия вече летен сезон или темата и този път ще се изчерпва с акции на парче и попълване на статистиката.


Продължава дарителската акция и помощта за семейството Блага и Иван

Продължава дарителската акция и помощта за семейството Блага и Иван ...

... че от горското стопанство очакват материал. Очаква се и фургон, където да се настани семейството. "Обаждат се хора за мебели - печки, хладилници да дарят, но то трябва да се оправи, за да има къде да се сложат", допълни кметът. 60 животни загинаха при мълния в Кюстендилско Няма пострадали хора


От Европейския център за транспортни политики обявиха още грешки в

От Европейския център за транспортни политики обявиха още грешки в ...

... "Марица" и п.в. "Чирпан-изток", след това ще ремонтира други 24 км Надяваме се, че след сегашните констатации на АПИ извършваните в момента ремонти ще бъдат изпълнени съгласно стандартите и ще отговорят на нуждата и очакванията за качествена инфраструктура, която да работи в полза на пътната безопасност, очакват от неправителствената организация.


След демонтиране на паметна плоча в Княжевската градина, според кмета

След демонтиране на паметна плоча в Княжевската градина, според кмета ...

... съществуващи архивни снимки на оригинала. Историята на тази паметна плоча обаче датира от преди повече от 30 години, когато българската държава и тогавашният Столичен народен съвет я поставят напълно законно. Но нашата битка за връщането на плочата на мястото й в Княжеската градина, от което беше откъртена вчера, тепърва започва...


Граждани протестират срещу изключването на ВиК проекти на район

Граждани протестират срещу изключването на ВиК проекти на район "Връбница" ...

... блокираха "Ломско шосе" до село Волуяк, като на място имаше и засилено полицейско присъствие. Проблемът засяга 3500 души, които твърдят, че нямат водопровод и канализация. Повод за протеста стана това, че четири проекта за канализация бяха премахнати от основния списък на плана. Те са на обща стойност 250 млн. лева.


Курсант е бил тежко наранен по време на учение в

Курсант е бил тежко наранен по време на учение в ...

... на парашутиста от короната на дървото. При изпълнението на тази задача обаче един клон от дървото се е счупил и го е ударил по главата. Вследствие на това той получава тежка черепно-мозъчна травма и затова е опериран в Пловдив, понеже не е било възможно неговото транспортиране до ВМА в София.


За около 6 км опашка на ГКПП Кулата сигнализираха читатели

За около 6 км опашка на ГКПП Кулата сигнализираха читатели ...

... е назначен досегашният началник на граничарите в Елхово - Деян Моллов.  Според данни на "Гранична полиция" към 6 часа тази сутрин трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" на изход за товарни автомобили. Всички влизащи в Гърция трябва да имат предварително попълнен формуляр за пътуване и получен QR код заради коронавируса.


Пиян шофьор се обърна с колата си в река Сребра

Пиян шофьор се обърна с колата си в река Сребра ...

... 39-годишния водач извън превозното средство, без видими наранявания. При последвалата проверка за употреба на алкохол дрегерът отчел 2,69 промила. Установено е, че до инцидента се е стигнало заради несъобразена скорост и шофиране в нетрезво състояние. По случая е започнато бързо производство, а шофьорът е задържан за срок от 24 часа.


Специализиран екип от състава на военно формирование 28 610 -

Специализиран екип от състава на военно формирование 28 610 - ...

... снаряди са транспортирани и ще бъдат унищожени при стриктно спазване на мерките за безопасност. Ръководител на екипа е старши лейтенант Милен Сотиров. Военнослужещите от специализираните екипи изпълниха успешно задачите по унищожаване на откритите боеприпаси по искане от МВР и на основание заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.


За поредни изкопни и сондажни дейности в парк

За поредни изкопни и сондажни дейности в парк "Бедечка" в ...

... Поради ниската избирателна активност обаче След сериозни дебати "Бедечка" да бъде само парк, като се запазва зелената зона на север, но се разрешава строителството в южната част на парка. Защитниците на "Бедечка" осуетиха изграждането на няколко големи сгради на територията на парка и успяха с ключови алеи и картотекирани дървета.


Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) проведе работна

Ръководството на Камарата на строителите в България (КСБ) проведе работна ...

... Данаил Георгиев и Мартин Мартинов - членове на Политическият съвет на ПП "Евророма". Двете страни се споразумяха да работят в тясно сътрудничество, като още следващата седмица предстои работна среща за набелязване на конкретни инициативи. На срещата бяха обсъдени актуални теми и проблеми в строителния бранш, както и липсата на квалифицирани кадри.


Започна ремонтът на тръбата за София на тунел

Започна ремонтът на тръбата за София на тунел "Ечемишка" на ...

... и възможност за бърза реакция при инцидент. Ще бъде изградена напречна пешеходна галерия в съоръжението за връзка на двете тунелни тръби, която в случай на авария в някоя от тръбите, ще се ползва за евакуация на хора. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е до края на септември 2021 г.


Юристите на Общинският съвет (ОС) в Бургас ще поискат от

Юристите на Общинският съвет (ОС) в Бургас ще поискат от ...

... за ивицата на Росенец Решението е окончателно, съобщиха от институцията Ако съдът обяви за нищожно миналогодишното решение за прехвърляне на спорния общински път в Росенец в частни ръце, тогава ще се обезсмислят всички текущи дела, включително обжалванията от фирмите "Стрейтлайн" и "Хермес Солар", които представляват интересите на собствениците на "сараите".


В имоти, разположени по протежение на два полски пътя, са

В имоти, разположени по протежение на два полски пътя, са ...

... да се предприемат мерки по недопускане на повторно замърсяване с отпадъци, както и предотвратяване на изхвърлянето им на неразрешени за това места и създаването на незаконни сметища с постоянен срок. При неизпълнение на дадените предписания ще има административнонаказателни мерки.  Пожар избухна на незаконно сметище край Благоевград Пламъците са обхванали дъбова гора


Розопроизводители от Казанлъшко унищожиха над 100 декара розови градини в

Розопроизводители от Казанлъшко унищожиха над 100 декара розови градини в ...

... че розопреработвателите отказват да изкупуват розов цвят, тъй като на склад имат непродадено застояло розово масло още от 2019 г. Розопроизводителите се опасяват, че са обречени на фалит, ако не се вземат спешни мерки за запазване на отрасъла. Предлагат по 30 ст./кг помощ на розопроизводителите Има условия за тази помощ


Неприятно и тревожно е назначаването на архитект Влади Калинов за

Неприятно и тревожно е назначаването на архитект Влади Калинов за ...

... стана обект на . Припомняме и че след срещата миналата седмица в МРРБ бе решено . Решението бе последвано от изявление от страна на строителя "Артекс".  "Артекс" плаши със съд в Страсбург при ново спиране на строежа на "Златен век" Дружеството призовава служебното правителство да не допусне нови незаконосъобразни действия


Родители срещу липсата на места в детските градини в София,

Родители срещу липсата на места в детските градини в София, ...

... деца в детска градина. Тя съобщи и че обеща до края на годината ще бъдат разкрити още 1080 нови места, като в момента се строят 16 сгради на детски градини. Фандъкова и частният бизнес обединяват усилия за строежа на детски градини Тази година ще бъдат построени 16 нови детски заведения


Граждани излязоха на протест пред ДАНС заради

Граждани излязоха на протест пред ДАНС заради "незаконното подслушване в ...

... "Изправи се! Мутри вън!" са били подслушвани от звено "Вътрешна сигурност" на МВР, ГДБОП и ДАНС. За следени политици потвърди и с. Той заяви и че спрямо премиера ген. Стефан Янев също е било прилагано СРС. По-рано днес обаче да са издавали разрешение за прилагането на СРС спрямо настоящия премиер.


37-годишен криминално проявен и осъждан помориец е задържан с колекция

37-годишен криминално проявен и осъждан помориец е задържан с колекция ...

... Това съобщиха ОДМВР-Бургас. След претърсване на дома му са намерени близо 500 гр. марихуана, около 800 таблетки екстази, амфетамин, електронна везна и 14 910 лв. По случая е образувано досъдебно производство. Помориецът е привлечен в качеството си на обвиняем за извършеното престъпление, като е задържан за срок до 72 часа.


Грешка на шофьора на автобуса е причинила верижната катастрофа в

Грешка на шофьора на автобуса е причинила верижната катастрофа в ...

... леко ПТП с линейка и докато пишели двустранен протокол, той оставил автобуса на скорост. Машината останала на място благодарение на електрическата спирачка, с която разполагат по-новите модели. Автобусът е застрахован, а шофьорът е освободен в отпуск. Той ще бъде санкциониран. Градски автобус помете седем коли в София Няма пострадали хора


Автобус на градския транспорт помете седем коли в София, съобщава

Автобус на градския транспорт помете седем коли в София, съобщава ...

... Автобус на градския транспорт помете седем коли в София, съобщава Нова телевизия. Пътният инцидент е станал около 10.00 часа тази сутрин в столичния квартал "Орландовци". По предварителна информация няма пострадали хора. Причините за катастрофата се изясняват.


В окаяно състояние са пътните знаци на кръстовището в Добрич,

В окаяно състояние са пътните знаци на кръстовището в Добрич, ...

... колата, в която са пътували майката, бащата, сестричката и 3-годишният Крис, който почина след катастрофата. Възможно е виновният шофьор вече да е в Германия. От ЕЦТП ще подарят на община Добрич осем чисто нови пътни знака, отговарящи на всички съвременни изисквания. Идеята е те да бъдат поставени на фаталното кръстовище.


Порой причини наводнение в Котел този следобед. Реката излезе от

Порой причини наводнение в Котел този следобед. Реката излезе от ...

... "Нова телевизия". Водата достигна и главния транзитен път, минаващ през Котел, като затрудни силно трафика. Нанесени са щети по уличната настилка. Придошлите води са отнесли и домашни животни. Отнесени са и контейнери за смет. Ситуацията вече се нормализира, отводняват се дворове и улици. През нощта обаче се очакват нови валежи.


Напрежение се нагнети между участници в протест и контрапротест в

Напрежение се нагнети между участници в протест и контрапротест в ...

... беше хвърлена димка. Източник: От бургаската Организация за закрила на българските граждани запалиха едно от знамената на "Бургас прайд". Полицията контролира ситуацията, но без да се намесва. Образувани са три плътни кордона, поставени са и метални огради. На място има и водно оръдие. Прайдът бе заклеймен и от сливенският митрополит.


Родители излязоха на протест пред Столичната община заради отлагането на

Родители излязоха на протест пред Столичната община заради отлагането на ...

... един некоректен начин", заяви един от протестиращите родители. По данни на общината критерий К2 за постоянен или настоящ адрес на територията на административния район на детската градина на поне единия от родителите/настойниците - 1 т. не е попълнена от 2481 родители. Резултатите от първото класиране ще бъдат публикувани в понеделник.


Специализиран екип от Сухопътните войски унищожи невзривен боеприпас. Той е

Специализиран екип от Сухопътните войски унищожи невзривен боеприпас. Той е ...

... разузнаха корозирал 122 мм артилерийски наряд, открит при извършване на изкопни дейности в покрайнините на гр. Враца. При спазване на мерките за безопасност боеприпасът беше транспортиран и унищожен. Военнослужещите действаха на основание отправено искане на главния секретар на МВР и по заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.


Има предпоставки за наводнения в събота и през нощта срещу

Има предпоставки за наводнения в събота и през нощта срещу ...

... вечерните часове днес и през следващите дни ще има повишения на нивата на реките в планинските части от Дунавския басейн и краткотрайни в Източнобеломорския басейн. Военни помагат след наводненията в Бургаско Те са оборудвани с моторни помпи и транспортна техника Продължава контролираното изпускане на язовир "Студена", уточняват още от екоминистерството.


Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции демонстрираха инфилтрация на

Военнослужещи от Съвместното командване на специалните операции демонстрираха инфилтрация на ...

... Диксън и Н.Пр. Алехандро Мата. Trojan Footprint-South - 2021 има за цел да повиши оперативната съвместимост между Силите за специални операции (ССО) на САЩ и Съвместното командване на специалните операции (СКСО) на Българската армия, Силите за специални операции на държавите-членки на НАТО и на страни-партньори от Балканския и Черноморския регион.


Общинският съветник Борис Бонев предлага намаляване на служебните абонаменти на

Общинският съветник Борис Бонев предлага намаляване на служебните абонаменти на ...

... от въвеждането на платеното паркиране преди 10 години. "Няма причина държавните и общинските чиновници, министри, депутати, общински съветници или кметове да не ходят на работа пеша, с градския транспорт или с велосипед. Аз го правя ежедневно и ги уверявам, че нищо страшно няма да им се случи", отбеляза независимият съветник.


Непуснат мигач е причината за катастрофата с автобус край Сандански,

Непуснат мигач е причината за катастрофата с автобус край Сандански, ...

... приети в болница, са с леки наранявания. Четири от тях вече са освободени за домашно лечение, а една все още е хоспитализирана. Катастрофата е станала на стария път между Сандански и Благоевград. Местните хора твърдят, че участъкът е стар. Обновена Автобус катастрофира край Сандански Имало е 20 пътници в него


Общинският съвет на БСП - Благоевград е подкрепил кандидатурата на

Общинският съвет на БСП - Благоевград е подкрепил кандидатурата на ...

... го подкрепиха. Той спечели изборите срещу кандидата на ГЕРБ Камбитов. Съдът обаче го отстрани от длъжност заради непрекратена регистрация в срок на фирма на негово име. Отстраненият Румен Томов се кандидатира пак за кмет на Благоевград Едно ЕТ се прехвърля много трудно, защото срокът не е императивен, смята Румен Томов


Автобус на градския транспорт в Пловдив се качи на тротоара

Автобус на градския транспорт в Пловдив се качи на тротоара ...

... близост до училище и място за разходки със зелени площи. Инцидентът е станал в район "Тракия", малко преди 18.30 ч. На шофьора му прилошало и загубил съзнание. 46-годишният мъж е получил инсулт и е в болница в тежко състояние. В автобуса имало четирима пътници. Никой от тях не е пострадал.


3-годишно дете е в тежко състояние след катастрофа между две

3-годишно дете е в тежко състояние след катастрофа между две ...

... което е с фрактура. По предварителни данни едната кола е минала на червено. Двамата шофьори са с отрицателни тестове за алкохол и наркотици. Пострадала е и жена от същия автомобил, която също е с фрактура. Шофьорът е прегледан и освободен от лечебно заведение. В другия автомобил е пострадала 40-годишна жена.


Днес се чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който

Днес се чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец, който ...

... Георги, пече се агне и цялото семейство се събира на празничната трапеза. Имен ден празнуват Георги, Гергана, Гинка, Галя, Ганка, Ганчо. 6 май е и Денят на храбростта и празника на Българската армия. И тази година обаче парад в традиционния му вид с публика няма да се проведе заради пандемията.


152 мм авиоснаряд от времето на Втората световна война е

152 мм авиоснаряд от времето на Втората световна война е ...

... над България от страна на британските и американските ВВС срещу София и други населени места по време на Втората световна война в периода от пролетта на 1941 г. до есента на 1944 г. Автобуси заместват трамваите по бул. "Цар Борис III" Започва реконструкцията на линията, която ще продължи 2 години


Представители и привърженици на ГЕРБ се събраха на спорния строеж

Представители и привърженици на ГЕРБ се събраха на спорния строеж ...

... попита Бойчо Георгиев. Общинският съветник от ГЕРБ е и бивш шеф на Регионалната екоинспекция. Прокуратурата протестира разрешителното за строежа на Алепу Стъпка към премахването на "подпорния хотел"? Лидерът на коалицията Мая Манолова се разграничи от случая и . Тя заяви, че новият инвеститор е общински съветник от съвсем друга партия.


Днес очакваме трафикът по основните направления да е натоварен. Това

Днес очакваме трафикът по основните направления да е натоварен. Това ...

... аварийните ленти, което изключително много е затруднило трафика в началото на празниците. Пътният полицай призова и при възникване на леки катастрофи само с материални щети автомобилите да се изместват в най-дясната лента, а не да се изчаква написването на протокола. Последното денонощие е преминало спокойно, без тежки инциденти със загинали.


Днес е официалният старт на летния сезон. От днес се

Днес е официалният старт на летния сезон. От днес се ...

... няма да отворят, тъй като разчитат основно на чартърни полети. Според бранша липсва реклама в европейските страни. На добра заетост се радват само един-два от големите хотели, успели да привлекат основно български туристи. Балчик също е необичайно пуст. Румънците все още ги няма. В "Албена" врати отвориха само два хотела.


Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на Българската православна

Патриарх Неофит и митрополитите от Светия синод на Българската православна ...

... † ГРИГОРИЙ Плевенски митрополит † ИГНАТИЙ Ловчански митрополит † ГАВРИИЛ Пловдивски митрополит † НИКОЛАЙ Западно- и Средноевропейски митрополит † АНТОНИЙ Варненски и Великопреславски митрополит † ЙОАН Неврокопски митрополит † СЕРАФИМ Русенски митрополит † НАУМ Старозагорски митрополит † КИПРИАН Врачански митрополит † ГРИГОРИЙ Видински митрополит † ДАНИИЛ Доростолски митрополит † ЯКОВ


Скат се срути до трасето на АМ

Скат се срути до трасето на АМ "Струма", съобщи БГНЕС. ...

... изгражда и не е пуснат за движение на автомобили. Освен почва и камъни, е паднала и предпазната мрежа, която бе поставена от алпинисти миналата година. Участъкът е с поставена настилка, замрежен скат, маркировка и пътни знаци. Срутването е станало на новостроящия се участък ЛОТ-3.1. на АМ "Струма" край град Симитли