През ОбективаEвpoпeйcĸият ĸoмиcap пo въпpocитe нa здpaвeoпaзвaнeтo и бeзoпacнocттa нa xpaнитe

Eвpoпeйcĸият ĸoмиcap пo въпpocитe нa здpaвeoпaзвaнeтo и бeзoпacнocттa нa xpaнитe ...

... xpaнитe Cтeлa Kиpиaĸидy пoceти Бългapия. Tя oбcъди плaнoвeтe зa вaĸcинaции c пpeзидeнтa Pyмeн Paдeв и cъc cлyжeбния миниcтъp нa здpaвeoпaзвaнeтo Cтoйчo Kaцapoв. Оcнoвнитe въпpocи, ĸoитo дебатираха ca cтpaтeгиятa нa Eвpoпeйcĸия cъюз зa вaĸcинитe, paзгpъщaнeтo нa нaциoнaлнaтa ĸaмпaния зa имyнизиpaнe cpeщy СОVІD-19 и бъдeщитe дeйcтвия пo пpeдлoжeниятa в paмĸитe нa cъюзa. 


Министър-председателят Стефан Янев,министърът на социалната политика Гълъб Донев, министърът по управление

Министър-председателят Стефан Янев,министърът на социалната политика Гълъб Донев, министърът по управление ...

... Министър-председателят Стефан Янев,министърът на социалната политика Гълъб Донев, министърът по управление на евро средствата Атанас Пеканов, министърът на икономиката Кирил Петков, министърът на финансите Асен Василев и министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров представиха отчет за дейността на правителството от встъпването му в длъжност.Поредният протст с искане оставката на главния прокурор Иван Гешев

Поредният протст с искане оставката на главния прокурор Иван Гешев ...

... Поредният протст с искане оставката на главния прокурор Иван Гешев посрещна Европейският главен прокурор Лаура Кьовеши пред сградата на Европейската комисия в столицата.Централната избирателна комисия тегли жребий за определяне на поредните номера

Централната избирателна комисия тегли жребий за определяне на поредните номера ...

... Централната избирателна комисия тегли жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината за гласуване за народни представители на 11 юли 2021г.Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще подаде сигнали

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще подаде сигнали ...

... Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков ще подаде сигнали до европейската прокуратура за злоупотреби с европейски средства, свързани с три проекта - за ремонта на Ларгото в София, където, по думите му са изчезнали близо 4,5 млн. евро, за галерията "Квадрат 500" и реставрацията на крепостта в местността Яйлата.


"Развързваме ръцете на банките. Малкият и среден бизнес ще има възможност ...

... "Развързваме ръцете на банките. Малкият и среден бизнес ще има възможност за бързо възстановяване и достъп до оборотни средства", обяви  служебният министър на икономиката Кирил Петков. С фонд от 1,25 млрд. евро, държавата ще гарантира пред търговските банки заемите за бизнеса да се отпускат без обезпечения. 


На 2 и 3 юни държавният глава на Португалската република

На 2 и 3 юни държавният глава на Португалската република ...

... Португалската република Марсело Ребело де Соуза е на официално посещение в България по покана на българския президент Румен Радев. В рамките на посещението си португалският президент ще посети и Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще разгледа специалната експозиция „Португалия в ръкописите и старите книги на Националната библиотека“. Тази година се навършват 145 години от гибелта на поета-революционер

Тази година се навършват 145 години от гибелта на поета-революционер ...

... Тази година се навършват 145 години от гибелта на поета-революционер Христо Ботев.Точно в 12.00 часа в продължение на 2 минути сирените в цялата страна отбелязаха Деня на Ботев и на загиналите герои на България.

„Структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми

„Структурно бюджетът към началото на май вече има сериозни проблеми ...

... се осигурят пари от различни места, за да могат да се финансират продължаващите нужди на бизнеса, на Министерството на здравеопазването и за подпомагане на пенсионерите", обясни министърът на финансите Асен Василев по време на съвместна пресконференция с  министрите на образованието и науката проф. Николай Денков и на туризма Стела Балтова.


Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и служебният министър -

Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и служебният министър - ...

... Президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова и служебният министър - председател Стефан Янев отбелязаха Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.


„Днес поставяме ново начало за общуването на приходната администрация с

„Днес поставяме ново начало за общуването на приходната администрация с ...

... „Днес поставяме ново начало за общуването на приходната администрация с българските граждани и бизнеса." - това анонсира днес министърът на финансите Асен Василев на съвместна пресконференция с изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Румен Спецов и с директора на Агенция „Митници“ Павел Тонев.ЦИК е поискала съдействие от компетентните държавни органи и правителството

ЦИК е поискала съдействие от компетентните държавни органи и правителството ...

... ЦИК е поискала съдействие от компетентните държавни органи и правителството да определи експерти, които да помогнат при оформянето на техническите параметри на новата обществена поръчка за допълнителни машини за гласуване.В деня на българския спортист президентът Румен Радев удостои изявени

В деня на българския спортист президентът Румен Радев удостои изявени ...

... изявени спортисти с Почетния знак на президента.За изключителни заслуги в развитието на българския спорт, танцовото изкуство и патриотично възпитание на младите хора в България бяха отличени Нешка Робева, олимпийският и европейски шампион по вдигане на тежести Иван Иванов, плувецът Петър Стойчев, боксьорът Кубрат Пулев и състезателката по борба Тайбе Юсеин. 


Министър Асен Василев съобщи, че приоритетите пред новото ръководство на

Министър Асен Василев съобщи, че приоритетите пред новото ръководство на ...

... Министър Асен Василев съобщи, че приоритетите пред новото ръководство на приходните администрации ще са увеличаване на събираемостта на приходите, като на фокус ще са големите данъкоплатци и премахне терорът върху малките. 


Целта на обновяването е модернизиране работата на парламента, улесняване на

Целта на обновяването е модернизиране работата на парламента, улесняване на ...

... Целта на обновяването е модернизиране работата на парламента, улесняване на законодателния процес, подобряване разпространяването на публична информация и спомагане на прекия диалог на народните представители с техните избиратели.Президентът Румен Радев връчи мандат на Антоанета Стефанова кандидат за

Президентът Румен Радев връчи мандат на Антоанета Стефанова кандидат за ...

... Президентът Румен Радев връчи мандат на Антоанета Стефанова кандидат за министър-председател, посочен от втората по численост парламентарна група в 45-ото Народно събрание – „Има такъв народ“.
Емблематичната сграда на ул. Раковски 134 вече месеци наред остава

Емблематичната сграда на ул. Раковски 134 вече месеци наред остава ...

... Веселин Марешки. Морските бизнесмени със завидни възможности и пиперлив нрав демонстрират на столичани, че не зачитат както демокрацията така и нейните символи, отказвайки да заделят дори минимални средства за нейната прегледност. По същия начин двамата направиха нечистоплътна предизборна коалиция, но избирателят-чистофайник ги изпрати на бунището, като ги остави под бариерата за влизане в парламента.  

Все по често ставаме свидетели на препратки към емблематичната книга

Все по често ставаме свидетели на препратки към емблематичната книга ...

... Все по често ставаме свидетели на препратки към емблематичната книга "1984" на Джордж Оруел.Върху табло на Софийската градска галерия някой е залепил плакат със собствена представа за образа на загадъчния диктатор в Океания - Големия брат. 

Новосформираното обединение между НФСБ и "Воля" днес се регистрира в Централната

Новосформираното обединение между НФСБ и "Воля" днес се регистрира в Централната ...

... Новосформираното обединение между НФСБ и "Воля" днес се регистрира в Централната избирателна комисия. Валери Симеонов и Веселин Марешки ще се борят да са трета политическа сила в страната. 


Проектът ''Светлини над града“ е българо-китайска изложба в градска среда. Площад

Проектът ''Светлини над града“ е българо-китайска изложба в градска среда. Площад ...

... Проектът ''Светлини над града“ е българо-китайска изложба в градска среда. Площад „Славейков“ в столицата ще радва гражданите с произведения на изкуството, съчетаващи елементи на традиционния китайски фенер, иновативни осветителни техники и съвременни форми на изкуство до средата на март.


Днес Православната църква прославя преподобни Евтимий Велики и св. Евтимий

Днес Православната църква прославя преподобни Евтимий Велики и св. Евтимий ...

... Днес Православната църква прославя преподобни Евтимий Велики и св. Евтимий патриарх Търновски. По този повод в столичния храм "Св. Седмочисленици" бе отслужена Архиерейска св. Литургия.Тя бе оглавена от Негово преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарий на Софийския митрополит. По традиция на 6 януари отбелязваме Богоявление. В София беше организирано ритуално хвърляне на

По традиция на 6 януари отбелязваме Богоявление. В София беше организирано ритуално хвърляне на ...

... Богоявление. В София беше организирано ритуално хвърляне на кръста във водите на езерото в кв.„Дружба“. Той бе изваден от 36-годишния Вячеслав Борисов, на когото това е четвъртият успех при общо десет участия през годините. Заради усложнената епидемична обстановка тази година бяха допуснати за участие два пъти по-малко кандидати - до 25 души.


 Президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова и мин.

 Президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова и мин. ...

...  Президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова и мин. на отбраната Красимир Каракачанов  участваха в церемония по освещаване на бойните знамена  на Българската армия по случай деня на Богоявление.