Ключовите теми за бъдещето на Европа като Брекзит и разширяването

Ключовите теми за бъдещето на Европа като Брекзит и разширяването ...

......... сериозен проблем. Беше решено да бъде изпратена мисия за установяване на факти". Ако проблемите бъдат потвърдени, ще бъде сезирана Европейската комисия, посочи Радан Кънев. "Ще започне наказателна процедура срещу България, т.е. нашите институции ще бъдат принудени да работят или ще трябва да се плаща глоба", предупреди той." - в. "Сега".


Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - стр.

Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - стр. ...

......... винаги ще повдига големите въпроси пред религиите Водещи анализи в. 24 часа - стр. 23 - Как България стана черната футболна овцав. Труд - стр. 9 - Надеждата за дата умря последнав. Телеграф - стр. 12 - В сянката на безхабериетов. Монитор - стр. 10 - От панелизацията до цивилизацията


24 часа Стефан Данаилов ще прави месец гимнастика за дишането

24 часа Стефан Данаилов ще прави месец гимнастика за дишането ...

......... да има ограден двор, който да не допуска влизането на гризачи или други животни. Отделно стопаните са длъжни да обособят и места за обеззаразяване на оборския тор, съобразено с броя на отглежданите животни, за не по-малко от 40 дни, а в нитратно уязвимите зони за не по-малко от 6 месеца.


Водещи заглавия на първите страници в. Сега - Партийният контрол

Водещи заглавия на първите страници в. Сега - Партийният контрол ...

......... пострадалите при катастрофи: Загиналите при катастрофи у нас намаляха с 10 %; Водещи анализи в. Сега - На един юмрук разстояние; в. 24 часа - Кой води хорото; в. Труд - Поколението Z и политиката; в. Телеграф - Поручика отиде при героите си; в. Монитор - Хвани го, ако можеш;


Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - България

Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - България ...

......... магистрати*; в.Сега - Лекарски грешки могат да доведат до фалита на болници; в. Телеграф - Респект се печели по-трудно от мач; в. Труд - Добри момчета винаги поздравяват; в. Труд - Надежда Петкова, кандидат за кмет на Добрич от ГЕРБ: Трябва да работим, така че градът ни да се благоустроява;


Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - Борислав

Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - Борислав ...

......... - Само Боби Михайлов ли? Всички да си ходят! в. Сега - Истинската цел на истерията около Полфрийман; в. Сега - С лоши резултати и обхват здравната ни система пак е на дъното в Европа; в. Телеграф - Поданиците на кралицата преиграха; в. Труд - Айсбергът на българския ксенофобски национализъм;Сирия.

Сирия. "Дума": Борисов свиква Съвета по сигурността заради кризата в ...

......... това Пламен Илиев спаси няколко положения през втората част. След три асистенции и греда, Хари Кейн също се разписа в 84-ата минута. Едва 20 000 фенове пристигнаха на мача, а една четвърт от тях бяха привържаници на гостите. Двубоят пък бе прекъсван на два пъти заради оплаквания от расистки обиди.


24 часа Диетите убиват Тъмната страна на диетите за отслабване,

24 часа Диетите убиват Тъмната страна на диетите за отслабване, ...

......... създадена в края на 2017 г. набързо, без дебат и с гласовете на управляващите и ДПС. Тя трябваше да бъде отговор на очакванията на Европейската комисия (ЕК) за резултати в тази област. Реформата включваше също така и прехвърлянето на делата от софийските градски съд и прокуратура в спецсъда и прокуратурата.


Опасенията от нова бежанска вълна след изявлението на Ердоган и

Опасенията от нова бежанска вълна след изявлението на Ердоган и ...

......... кутия, а върху бюлетините се поставя втори печат. След това избирателят ги пуска в прозрачните урни. Накрая полага подпис в избирателния списък. Ако избирателят сгреши дадена бюлетина, може да я върне на комисията, която поставя надпис "Сгрешена", и да получи нова, я която да отбележи вота си." - в. "Дневник".


Водещи заглавия на първите страници в. Сега - Училищната реформа

Водещи заглавия на първите страници в. Сега - Училищната реформа ...

......... подхлъзва на динената кора на македонизма; в. 24 часа - Обяснение на пловдивския митрополит Николай за отказа от участие в прием на делегация на руската православна църква; в. Труд - Трудното за Иван Гешев предстои; в. Телеграф - Да воюваш без оръжие; в. Монитор - Да се учиш на родителство;


Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - София

Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - София ...

......... рязко смъква броя на фалшивите болнични в. Монитор - Масовата психоза срещу образованието в. Сега - Слави Трифонов няма да бъде българският Зеленски в. Сега - Възможно ли е присъдата на Полфрийман да е грешка? в. Телеграф - На студ не се издържа в. Труд - За стърчането в политиката24 часа Нова кръгла маса и съгласие за съд, НПО,

24 часа Нова кръгла маса и съгласие за съд, НПО, ...

......... че държавата предприе редица мерки срещу така наречените имитиращи продукти, производството им през тази година се е увеличило с близо 6% - от 7904 тона на 8338 тона. В същото време количествата краве сирене от истинско мляко са намалели с 3% - от 48 655 тона на 47 068 тона.


24 часа Иван Гешев: Лозан Панов има фиксация върху длъжността

24 часа Иван Гешев: Лозан Панов има фиксация върху длъжността ...

......... в понеделник, на консултативната среща при президента, властта се обедини около решението държавата да изготви национална позиция с конкретни условия към Скопие във връзка с общата ни история. Според позицията, подкрепата ни за еврочленството на Северна Македония няма да е безусловна и няма да бъде за сметка на историческата истина.


Работата на съда и съдопроизводството, включително казусът с Полфрийман, са

Работата на съда и съдопроизводството, включително казусът с Полфрийман, са ...

......... време също вчера новосъздаденият от Цветан Цветанов Евроатлантически център за сигурност (ЕАЦС) обяви, че ултимативният тон, с който българският политически елит говори на Северна Македония, носи сериозни рискове за интереса както на София, така и на Скопие, а и на съюзниците и партньорите от ЕС и НАТО." - в. "Дневник".


24 часа Зоран Заев: Приемаме препоръките на София Приемаме препоръките

24 часа Зоран Заев: Приемаме препоръките на София Приемаме препоръките ...

......... преговорната рамка касаят промени в учебните програми и текстове с преиначени исторически факти, надписите в музеи и паметни плочи и позициите на обществените медии. "Вярвам, че не е достатъчна само воля от наша страна, необходима е воля и от България", заяви македонският премиер Зоран Заев минути след срещата при Радев.


Неделните вестници проследяват развитието по случая

Неделните вестници проследяват развитието по случая "Полфрийман". "Джок Полфрийман вече ...

......... в една нормална, цивилизована атмосфера ще се затворят всички въпроси, които днес изглеждат като "планини". Така оставяме югославянствто и живковизма на мира, те нека продължат с Коминтерна, а ние ще си действаме с европеизацията и с обединена Европа! Всеки във филма си. Накрая нашият, европейският, ще бъде най-гледан! И най-хубав!..."24 часа Бойко Борисов се меси в казуса на Полфрийман

24 часа Бойко Борисов се меси в казуса на Полфрийман ...

......... турският президент Реджеп Тайип Ердоган, припомня "Епицентър". От икономическа гледна точка тази инвестиция е 100% сигурна, категоричен е Алпер Канджа, шеф на турската Асоциация на автодоставчиците "Тайсад". Турция осигурява широка държавна подкрепа за проекта, който ще донесе производство на 300 000 автомобила годишно и ще осигури прехрана на 4000 работници.


Мерки.

Мерки. "Сега": Министерството на туризма открива гореща линия след фалита ...

......... ще проучват дали мениджърът е давал забранени медикаменти. Непрекъснат контакт по случая се води между спортно министерство и Българския професионален боксов съюз. Спортният министър съобщи още, че се разследва дали има и замесено медицинско лице, както и кой се е явявал на предварителните медицински прегледи преди самото състезание в Албания.


План. 

План.  "Дума": С над 340 мерки Мая Манолова ще променя ...

......... благоевградския кв. "Запад". "Току-що се бях събудил - около 6,30 ч. Чух силен шум като от удар. Помислих си, че кола се е блъснала в някоя от паркираните пред блока, и излязох на прозореца. Видях тялото на човека на плочките пред блока и веднага се обадих на колегите в полицията.


24 часа Караянчева с извадено рамо, шофьорът на НСО избегна

24 часа Караянчева с извадено рамо, шофьорът на НСО избегна ...

......... "Няма защо да се заблуждаваме, че кампанията ще бъде честна. Няма защо да се заблуждаваме, че тази кампания ще се води с почтени средства. Обратно стана ясно, че ще бъде изключително мръсна, безскруполна и дори брутална. Бе направено всичко, което може да ни постави в неравностойна позиция", каза още Паргов.


Шпионският скандал с движение

Шпионският скандал с движение "Русофили" е водеща тема за вестниците ...

......... предвиденият планов ремонт на ТЕЦ "Марица-изток 1" е завършил предсрочно. За момента комисията не е констатирала нарушения на лицензиите на спрените тецове, посочва още Иванов. "Комисията за енергийно и водно регулиране не се занимава с конкретния характер на първичното гориво, което постъпва в тези централи, уточни той." - в. "Дневник".


"Сега": София заложи супер странни цени в поръчката за чистотата ...

......... България финансира голямата и икономически силна Германия. По различни източници задълженията на Германия към България са около 63-73 млрд. райхсмарки, които и досега Германия не е върнала на България. Освен това България издържа пребиващите в страната немски войски - 7.3 млрд. лева за периода март 1941 до септември 1944 г.


Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - 20%

Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - 20% ...

......... никога не са водещи за мен; Водещи анализи в. 24 часа - Днес е денят!Българските медии слагат границата срещу опитите за очерняне; в. Монитор - Когато се ражда благородната идея; в. Сега - Когато БНТ си събуваше потурите; в. Сега - Празнуването на 9.IX; в. Телеграф - Наркоманите смениха партизаните;


Граница.

Граница. "Дневник": Денят, в който да поставим границата кое е ...

......... :"Да, във въстанията няма благоразумие. Способността да се различава доброто от злото и полезното от неполезното, разумното от неразумното може да си има мястото само при пълнейшето спокойствие на духовете. В противен случай - при възбужданието на чувствата и енергията - здравият разсъдък слабее и се подчинява на господствующето чувство."


"Дума": Борисов обеща на младежите от ГЕРБ: 3030-а няма да ...

......... Във всяка има по една каменна печка, която е служила за отопление, както и огнище за приготвяне на храна, допълни археологът. При разкопките е открит и кладенец от Римската епоха. В него са намерени части от стомни и кофи. Други находки включват над 400 монети, 25 фибули и няколко черепа.


Съботните вестници цитират председателя на парламента Цвета Караянчева - за

Съботните вестници цитират председателя на парламента Цвета Караянчева - за ...

......... дебютира като Адриана Лекуврьор през 1968 г. в "Театро реджо ди Парма". Под диригентството на Орен я изпълнява в Римската опера, "Ла Фениче" във Венеция, "Карло Феличе" в Генуа, "Верди" в Триест, "Сан Карло" в Неапол и Театро реджо Торино, където е и последната Адриана на певицата през 1994 г."


Туризмът е сред тематичните акценти на съботните вестници.

Туризмът е сред тематичните акценти на съботните вестници. "България е ...

......... тук", каза Борисов... "Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал", допълни Борисов и поздрави граждани. "В крайна сметка когато има работа и развитие, няма етническо разделение и хората са усмихнати", коментира Бойко Борисов. В Крумовград премиерът присъства на откриването на златната мина "Ада тепе"..." - в. "Стандарт".


Прокуратура.

Прокуратура. "24 часа": Иван Гешев подаде във ВСС концепция за ...

......... землището на село Брягово. Може да е вследствие на небрежност, но засега няма задържан. Хората от последните къщи на с. Брягово са излезли с тупалки и вода и са успели да спрат огъня да не навлезе в селото, но той е тръгнал към гората. Все още пожарът не е локализиран.


Транспорт.

Транспорт. "Дума": 70 000 лева от невърнато ресто събрали в ...

......... Слатина беше обезсилено от директора на столичния строителен надзор Влади Калинов. Той се раздели с поста си, а кметът на Слатина извърши повторна инспекция. Пламен Георгиев, който вече е спецпрокурор, трябва да премахне незаконно построеното за своя сметка до първите дни на октомври. Георгиев може да обжалва решението в съда.


НАП-гейт е сред водещите теми в петъчните вестници.

НАП-гейт е сред водещите теми в петъчните вестници. "Апелативният специализиран ...

......... срещу африканската чума по свинете. "Този вирус има геномна пластичност, възможно е да мутира, докато се намери ваксина срещу него. Някои изследователи не изключват в един момент той да стане опасен и за здравето на хората, както в известна степен стана с птичия вирус", заяви още той." - в. "Стандарт".


Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - След

Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - След ...

......... Телеграф - Жестоката буря уби рибар в. Телеграф - Родители пишат до МОН: Поправителен на малките матурив. Телеграф - Продават за 500 бона къща на възрожденцив. Телеграф - Парашутистки кацнаха Върху покрив на кръчма Водещи интервюта в. Телеграф - Вокалистът на „Остава" Обилен Ноев: Синът ми ме учи на дипломация


Чума.

Чума. "Дума": Протестите продължават, стопани блокираха пътя Сливен-Ямбол Собственици на ...

......... страните членки на ЕС, предаде Ройтерс. Агенцията отбелязва, че тя има зад гърба си опита от Световната банка и подкрепата на Франция. Георгиева е кандидат за овакантелия пост на Кристин Лагард, която оглави Европейската централна банка. Фондът иска да приключи процеса за определяне на наследник на Лагард до 4 октомври.


24 часа Депутати предлагат и селата с 200 души население

24 часа Депутати предлагат и селата с 200 души население ...

......... проверка в пункт за изкупуване на метали са открити още 10 такива съда. Те са били херметически затворени и също са депонирани в Цалапица. При направените измервания на място - и в реката, и в пункта, няма данни за замърсяване на въздуха и водите. Работата по изясняване на случая продължава.


Съботните вестници съобщават, че България ще плати наведнъж сумата за

Съботните вестници съобщават, че България ще плати наведнъж сумата за ...

......... се опитвало да получи от турското правителство гаранции за сходна степен на правна сигурност. Според "Ханделсблат", германското правителство нямало възражения новият завод да бъде изграден в Турция, която е "интересна" като пазар с 80 млн. потребители и вероятност държавата "да закупи голям контингент автомобили за служебно ползване" - в. "Дневник".


Гласуване. 

Гласуване.  "Сега": ГЕРБ освободи Цветан Цветанов С 1046 гласа "за", ...

......... пък частично е наследил дейността на център "Фонд за трансплантации" е по Закона за отговорността на държавата и общините и по Закона за защита от дискриминация. Случаят с починалата от остра левкемия Габи е показателен, тъй като заради забавяне и последвал отказ за финансиране на лечението в чужбина, момиченцето умира.


Скандалът с изявлението на сръбския външен министър Ивица Дачич по

Скандалът с изявлението на сръбския външен министър Ивица Дачич по ...

......... градина, в местното квартално училище и после в местния университет. И със спестените пари да правят още инвестиции и да плащат по-високи заплати. Иначе да затварят. Качествените млади хора се изнасят да учат или да работят и после не се връщат до пенсия. Ще видим кога последният ще затвори вратата."


Цени. 

Цени.  "Дума": КЕВР: Парното поскъпва средно с 3,5%, токът - ...

......... паркинг в Приморския парк и загина, предаде "Фокус". С промяната в плана ще бъде регламентирано поставянето на забранителните знаци на входовете на парка. По време на заседанието зам.- кметът Тодор Иванов заяви, че достъпът на автомобили ще бъде спрян, въпреки излязлото преди време решение на съда за недопускане на автомобили.


Изборът на нов председател на ЕК е водеща тема за

Изборът на нов председател на ЕК е водеща тема за ...

......... "Графити", "Енергийна ефективност", "Супервайзер", "Енерджи Ефект", "ЕП Консулт", "СМ Контрол", "Българо-австрийска консултантска компания", "Корект Консултинг", "Научноизследователски строителен институт - НИСИ", ЛЕСС, "Йода;, "Контрол-Инвест", "Микс Инженер Консулт", "Пловдивинвест", "Стройконтрол", "Тракия Гарант", ЕТ "Билдбой - Емил Бойчев", "Софена", "Д - Консулт", "Ефектива", "Стройнорм", "Геоарх", "Вигора", "Степ" и "Архкон Проект"..." - в. "Стандарт".


24 часа Затворена тоалетна уволни полицейски шеф Навръх имения си

24 часа Затворена тоалетна уволни полицейски шеф Навръх имения си ...

......... тезата, че в договора със САЩ ще има определени корекции. По думите му изобщо не било лесно да се правят такива сделки и да се реши проблема с модернизацията на армията ни. Ако било толкова просто, президентът, по думите му, е трябвало да го направи докато е бил командващ ВВС.


Статистика.

Статистика. "Монитор": Всеки 5-и млад българин нито учи, нито работи ...

......... Ще се разпитват още свидетели, ще се назначат компютърни експертизи. Законодателят е предвидил по основния текст до две години лишаване от свобода, а при квалифицирания текст - от една до три години. Към момента на деянието Петков не е осъждан и тогава законът предвижда глоба от 1000 до 5000 лева.


Развитието на инфраструктурата и икономиката на страната е сред водещите

Развитието на инфраструктурата и икономиката на страната е сред водещите ...

......... че Сърбия отдавна е паднала зад борда в надпреварата. Преди два дни обаче се появи публикация в специализираното германско издание Automobilwoche, според което не Турция, а България е фаворит за завода на Фолксваген в Източна Европа. Вече имало вътрешнофирмени разговори за продажбата на производствен имот до София." - в. "Стандарт".


Партийните субсидии отново са сред най-широко отразените теми във всекидневниците.

Партийните субсидии отново са сред най-широко отразените теми във всекидневниците. ...

......... създаваме пречки, там където ги няма. Няма как да говорим, че през 1944 г. сме се събудили като македонци, защото с този подход няма да напреднем", заяви Пендаровски. Македонски националисти призоваха Северна Македония да се бори за идентичността за Гоце Делчев без да се интересуват от последствията." - в. "Стандарт".


Жега. 

Жега.  "Монитор": Термометърът удари 34 градуса в Русе Най-топло днес ...

......... била след сигнал, че служителка на ДФ "Земеделие" е кума на дъщерята на собственичката и е съдействала фамилията да спечели проекта, за който финансирането по програмата "Развитие на селските райони" възлиза на повече от 234 000 лева. Собственичката Мария Радиловска категорично е отрекла, че дъщеря й е свързана с бизнеса.


Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - Български

Водещи заглавия на първите страници в. 24 часа - Български ...

......... - 60 телевизии разпространявали кабелните пирати, без да си плащат в. Телеграф - Митрополит скара светия синод с Вартоломей в. Телеграф - Жегата подпали спешна помощ Водещи интервюта в. Телеграф - Диригентът Левон Манукян: Правя първия в света риалити театър Водещи анализи в. Телеграф - Не само цената е важна


Водещи заглавия на първите страници в. Сега - Брокерите ще

Водещи заглавия на първите страници в. Сега - Брокерите ще ...

......... комисар Росен Рапчев: Ще караме чужденците да почиват на път за морето Водещи анализи в. Сега - Страшно ли е, че България не е Софияв. Труд - Притесненията на министър Каракачановв. Труд - Българският прът в колелото на ПЕСв. Телеграф -Един Балъков пролет не правив. Монитор - Нектар или смути?


Химията срещу млякото в сирене, масло, кашкавал и кисело мляко

Химията срещу млякото в сирене, масло, кашкавал и кисело мляко ...

......... тези пари, които харчи през прозореца на джипа си, не са негови. Те са чужди, защото са на целия български народ, коментира лидерът на левицата. Да оставим лакърдиите на премиера и да седнем с истински аргументи да намерим решението на проблемите с неравенствата, бедността и демографията, призова още веднъж Нинова.


Субсидиите на партиите са водеща тема за петъчните вестници.

Субсидиите на партиите са водеща тема за петъчните вестници. "Комисията ...

......... "поправителен". Германските медии често съобщават за технически неизправни български автомобили и товарни камиони, движещи се по магистралите на страната. През миналата година например от движение е бил спрян ТИР с българска регистрация, чиито спирачки били почти неработещи. На шофьора и на собственика са били наложени солени глоби, отбелязва "Вормзер цайтунг".


Вестниците в четвъртък отново отделят съществено внимание на енергийните проекти.

Вестниците в четвъртък отново отделят съществено внимание на енергийните проекти. ...

......... На всички, които предстои да ни представляват в Европейския парламент през следващия му мандат, напомняме, че той е общност, основана на споделени ценности: зачитане на човешкото достойнство, човешките права, свободата, демокрацията, равенството и принципите на правовата държава. Тези ценности изискват да отстояваме плурализма, недискриминацията, толерантността, справедливостта и солидарността в обществото."


Нарушения.

Нарушения. "24 часа": Агенцията по вписванията до Мая Манолова: Подават ...

......... техния труд много неща се направиха за Пазарджик". По думите му в момента машиностроенето прави от 25 до 30% от БВП. Той обходи завода и се запозна с работата на специалистите в него. ."Работниците започват с 1100 лева заплата и ваучери за храна, но да ги вдигате още", коментира той.


Мярка. 

Мярка.  "Дума": Отново пуснаха Ценко Чоков под домашен арест Бившият ...

......... бяха изпратили шерпа от Лагер 3 към Лагер 4, които да посрещне двойката. Иван е се е чувствал добре вечерта, но на сутринта е развил мозъчен оток. Въпреки кислорода и поставения му дексаметазон, русенецът е починал на слизане под лагер 4. Настя Рунова е продължила слизането си към по-ниските лагери.


Убийствата в Костенец са сред водещите теми на петъчните вестници.

Убийствата в Костенец са сред водещите теми на петъчните вестници. ...

......... ограничаване на използването на пластмасата, сложи край на таксите за телефонен роуминг в рамките на блока, подсили защитата на личните данни, постави цели в борбата с климатичните промени, намали емисиите на въглероден двуокис от автомобилите. Той има думата и по договорите - от търговските преговори до Брекзит..." - в. "Дневник".


Сделка.

Сделка. "Дума": Преговорите за F-16 пред провал? Преговорите за доставката ...

......... обявена за министър в първото правителство на Борисов през 2009 г., но на другата сутрин Борисов предпочете Мирослав Найденов. "Тя знае, може и един ден ще бъде министър", каза тогава премиерът. Причината да бъде предпочетен Найденов бе бизнесът на Танева, която управляваше 61 фирми под шапката на "Мел инвест холдинг".


Започнатите от президента Радев консултации за избор на нов главен

Започнатите от президента Радев консултации за избор на нов главен ...

......... за политически и експертни усилия на всички нива, за да покаже държавата ни, че е готова да защити кандидатурата си за седалище на Европейския орган по труда." Това заяви в Шумен президентът на ПЕС и кандидат за евродепутат от листата на "БСП за България" Сергей Станишев..." - в. "24 часа".


"След папата идва "Фолксваген", гласи челото на седмичника "Стандарт". Според ...

......... на слизащия от екран телевизионен водещ Слави Трифонов. "Ще видим ли от Дългия политическо шоу в стил "Зеленски", прави авторката аналогия с новия украински президент, но допълва, че Трифонов е загубил "хиляди последователи" след интервюто си с премиера Бойко Борисов миналия ноември и едва ли ще си върне доверието им.


24 часа Конституционният съд все пак ще тълкува дело за

24 часа Конституционният съд все пак ще тълкува дело за ...

......... той, след като близо час бе на разпит в спецпрокуратурата във връзка с разследването срещу бизнесмена Миню Стайков. Собственикът на "Винпром Карнобат" е обвинен в престъпно сдружаване, чиято цел е била злоупотреба в европейски средства. Порожанов е призован в съда в качеството си на бивш директор на Държавен фонд "Земеделие".


"България продължава да пропада по свободата на слово", информира "Сега", ...

......... старата средна класа с представители на новата заможна част от обществото. "Днес е рядкост в един блок да живеят хора от едно и също съсловие, със сходна култура, които да решават общите си проблеми цивилизовано", коментира Гарнизов по повод идеите, предлагани от неправителствена организация за управление на общата етажна собственост.


24 часа Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски

24 часа Папа Франциск благослови 250 деца в Раковски "Ние ...

......... Ако днес България е една от тях, то е защото нашият народ е изпитал и осъзнал необходимостта от единството на меч, дух и слово. Затова на днешния светъл християнски празник - Гергьовден, нашият народ отдава своето признание към своите войни и отбелязва Деня на храбростта и празника на Българската армия.


Визита. 

Визита.  "Дума": Папа Франциск: България винаги е била мост между ...

......... е станала в участъка от кръговото движение до КЦМ. Жертвите са от тойотата, а ранените - от джипа. Предстои да се установи самоличността им. На място са полицаи, които регулират трафика. От Агенция "Пътна инфраструктура" е създадена организация движението при 18-и километър да се осъществява двупосочно в едната лента.  


Избори. 

Избори.  "Дума": 60 см ще е дълга бюлетината за евровота ...

......... даде кранчето на газта на нашия южен съсед Турция. Йончева добави, че обезлюдяването на селата и на България е съществен проблем. В община Димитровград, където има 26 села, 4 училища са почти пред затваряне. Всеки млад човек между 20 и 39-годишна възраст напуска България поради липса на перспектива, заключи Йончева.


"Труд" Земеделското министерство и Агенцията по безопасност на храните тормозят ...

......... анализа. В поместения в "24 часа" доклад на Института за пазарна икономика се прави преглед на чуждестранните преки инвестиции в бранша. Сред инвеститорите има производители от високотехнологичния сектор. За последните десет години броят на наетите в производството на автомобилни части българи е нараснал двойно на повече от 20 хиляди души.


Парад. 

Парад.  "24 часа": МиГ-29 чакат папата, за да летят на ...

......... предложената от вицепремиера Красимир Каракачанов Концепция за справяне с маргинализираните маси. И добавят, че депутатите им вече са внесли няколко законопроекта в Народното събрание, които да ограничат социалния паразитизъм и да дадат възможност за полагане на обществено полезен труд на хора, които не могат да бъдат накарани да спазват законите.


Христовото Възкресение е водеща тема за електронните издания на вестниците.

Христовото Възкресение е водеща тема за електронните издания на вестниците. ...

......... втори медал от Баку след бронза в многобоя снощи. На финала на пет топки българските грации останаха на четвърто място с оценка 23.950 точки.На пет топки шампион стана Русия с 24.850 точки, а на второ и трето място са съответно Япония с 24.450 и Украйна с 24.350..." - в. "Стандарт".


Вестниците във вторник проследяват новото развитие по казуса

Вестниците във вторник проследяват новото развитие по казуса "Ало, Банов ...

......... ниска инфлация и безработица хората би трябвало да са доволни от икономиката си, но понякога това може да е подвеждащо, допълват те. Устойчиво ниски цени може да са сигнал за слабо търсене, а зад прекалено ниската безработица се крие невъзможност мнозина работещи да се прехвърлят към по-добра и по-доходна работа."


Бензинът отново поскъпва шоково

Бензинът отново поскъпва шоково", пише вестник "Сега". Изданието обяснява, че ...

......... За изданието председателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев пояснява, че на печата върху месото нямало нищо четливо. "Според законите и регламентите е редно да се забрани от агенцията по храните. По регламент на печата трябва видно да личи държавата на произход и кланицата", допълва експертът пред "Монитор".


24 часа По-лесни уроци, за да не се бяга от

24 часа По-лесни уроци, за да не се бяга от ...

......... изменения на наредбата от февруари те имат право на допълнителна точка и така на практика получават възможността за сигурен прием. В същото време обаче на много места се получава така, че по тези три критерия децата вземат всички отпуснати места и останалите нямат никаква възможност да бъдат записани в градини.


"Гробна тишина настъпи в мрежата на ало-измамниците", пише вестник "Труд". ...

......... къде се намира той. Проучване показва, че близо 60% от хоратат рядко или никога не са си правили ехографско изследване. Една от основните причини за неглижирането на профилактиката е схващането, че при заболяване ще има болка. Според експерти обаче много от проблемите с черния дроб протичат първоначално безсимптомно, предупреждава "Труд".


„24 часа“ „Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна“,

„24 часа“ „Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го върна“, ...

......... допълва „Труд“. „Дума“ „Иво Христов влезе в листата на БСП“, посочва вестник „Дума“. Изданието уточнява, че началникът на президентския кабинет Иво Христов зае четвърта позиция в кандидатската листа на „БСП за България“ за европейските избори. Журналистът Велизар Енчев заема десето място, а коалиционният партньор Емил Георгиев от „Екогласност“ затваря листата.


БСП.

БСП. "24 часа": Нинова изхвърли Сергей от евровота, пленумът го ...

......... поставени пред нея. В Габрово се появи проблем с чистотата на града, тъй като ромите в града не ходят на работа в общинската фирма. Последните дни в Габрово работи само една машина за почистване, защото нейният водач не е от ромски произход. Така чист се оказва само центърът на града.


Нинова кани Станишев в 12 без 5 преди пленума, гласи

Нинова кани Станишев в 12 без 5 преди пленума, гласи ...

......... "Лада", гласи друг от неделните материали на "Телеграф". Руският автомобилен производител Авто-ВАЗ ще прекрати продажбите в Европейския съюз, като в момента моделите им се предлагат в България, Германия, Австрия, Литва и Унгария. Причините за изтеглянето от европейския пазар са по-строгите екологични изисквания, които ще влязат в сила догодина, допълва изданието.


Вестниците в четвъртък отново отделят подобаващо място на

Вестниците в четвъртък отново отделят подобаващо място на "апартаментгейт". "Очаквам ...

......... районните избирателни комисии, тъй като лявата партия има само едно от 31 председателски места. От секретарските 14 били за БСП, а 16 - за ДПС. Според зам.-председателя на БСП Кирил Добрев има съмнения за готвени манипулации на изборите, тъй като протоколите се подписват от председател и секретар." - в. "Дневник".