Политика


Конкретни предложения за компромис между България и Северна Македония е

Конкретни предложения за компромис между България и Северна Македония е ...

... правят”, заяви Борисов на Заев. Като предизборни определиха думите му Янев и Радев. А лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов го упрекна, че се измята от позиция, която е защитавал като премиер. "Няма условия България да се съгласи на старт на преговори в момента", заяви Нинова след срещата си със Заев.


Премиерът не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов,

Премиерът не трябва да има нищо общо с Бойко Борисов, ...

... парламента, а и отвън него, категоричен бе лидерът на ИТН.Не мисля, че като гласуваш за ИТН, гласуваш само за Слави Трифонов в парламента. Ти можеш да гласуваш за мен и за хората, които сме заедно в този политически проект, и парламентът е част от всичко това, заяви той.По публикацията работи:


Бойко Борисов излъга за пореден път. Това е абсолютно възмутително

Бойко Борисов излъга за пореден път. Това е абсолютно възмутително ...

... да се стимулират контакти между младите от двете страни и др. Тафров коментира и управлението на "Патриотите" и ГЕРБ. Според него те са довели България до пълна международна изолация и ги обяви за национални предатели. По думите му ЕС заема страната на Северна Македония и затова България изглежда лоша в техните очи.Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция след думите

Лидерът на БСП Корнелия Нинова излезе с позиция след думите ...

... всички стои българският интерес". "Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи", призова Нинова и допълни, че "не боли, просто се иска да имаш характер". В "послеписа" до Трифонов тя го призовава да не я слага наедно с Борисов: "Той днес полегна и предаде и род, и отечество".


По време на срещата си на „Дондуков“ 2 с македонския премиер

По време на срещата си на „Дондуков“ 2 с македонския премиер ...

... изрази намерение за постигането на двустранно споразумение, което предстои да бъде разгледано на експертно ниво. По думите на Румен Радев, двете най-близки страни на Балканите са длъжни да направят така, че гражданите от двете страни на границата да общуват свободно и да се чувстват обединени от общото си европейско бъдеще.


Под ръководството на служебния министър на транспорта, информационните технологии и

Под ръководството на служебния министър на транспорта, информационните технологии и ...

... за превоз на пътници и товари, както и ще обръщат внимание на общото техническо състояние на превозните средства и редовността на документите. Георги Тодоров: Ще има засилен контрол над нерегламентираните превози на пътници Служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров се срещна с представители на автобусния бран...Руският външен министър Сергей Лавров подчерта важността на отказа на британските

Руският външен министър Сергей Лавров подчерта важността на отказа на британските ...

... интерес да ваксинираме света", каза той, говорейки в кулоарите на срещата на върха на Г-7 в Корнуол, Англия. Рааб тогава каза също, че ще говори с руския външен министър Сергей Лавров "скоро", без да посочва конкретна дата за срещата и отказа да коментира въпроси, които ще повдигне на тази среща.


За краткото си битие служебният кабинет извади наяве цяла грамада

За краткото си битие служебният кабинет извади наяве цяла грамада ...

... с формулата “недоказани обвинения” - всичко изброено по-горе са факти, които разкриват напълно реални управленски проблеми. А задачата на партиите, които искат да наследят ГЕРБ в управлението, е да убедят избирателите, че ще сменят не просто хората, а самия модел. Това не е проста работа. Но не и невъзможна. Автор: Даниел Смилов


Бившият енергиен министър на ГЕРБ Теменужка Петкова може да бъде

Бившият енергиен министър на ГЕРБ Теменужка Петкова може да бъде ...

... служебният енергиен министър. По думите му решението за изграждането на газопровода не е далновидно предвид това, че от началото на 2030 г. Европейският съюз забранява използването на фосилни горива, какъвто е природният газ. Той каза, че със сигурност проектът няма да се изплати за десет години, както твърдеше Теменужка Петкова.


Полицията в германската столица Берлин нахлу в къща, в която

Полицията в германската столица Берлин нахлу в къща, в която ...

... противопожарните разпоредби от комплекса, който съдържа около 30 отделни жилища. Те включват липсата на евакуационни пътища, пробити стени, неправилно окабеляване и запушвания на стълбите. Въпреки че съществуват договори за наем за много от жилищата, няма яснота кой всъщност живее там. Германското законодателство изисква наемателите да се регистрират в местните власти.


Показвам се по телевизията, когато има за какво. Човек се

Показвам се по телевизията, когато има за какво. Човек се ...

... корпоративния вот. Имам информация, че предишния договор на „Сиела норма“ с ЦИК е за прокуратурата“, каза от своя страна Тошко Йорданов. „Джипката е напълно излишна демонстрация. Трябва министър- председател да е човек, който няма нищо общо с образа на този, който бе до сега“, каза Слави Трифонов, цитиран от "Монитор"."Как е възможно да тръгнем да правим нещо толкова отговорно ...

... зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов.Не мисля, че всички европейски държави са склонни да започнат безрезервно процеса на присъединяване. Нещата трябва да бъдат равнопоставени, те не изпълнят и Договора, допълни той.Докато българинът не е спокоен по отношение на историята, дотогава мнението ни ще е с това на българите, коментира Слави Трифонов.https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/226072932681306


Патриотите предупредиха за контролиран вот в Турция“Това, за което предупреждавахме

Патриотите предупредиха за контролиран вот в Турция“Това, за което предупреждавахме ...

... задава”, подчерта Борис Ячев. “Българските патриоти - ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ” категорично се противопоставяме на подобен сценарий за развитието на България и заявяваме категоричното си намерение да не го допуснем. Само ние можем да пресечем поредното национално предателство и спрем завръщането на ДПС в управлението на държавата”, каза Борис Ячев.


Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски,

Всички реставрационни дейности на пространството около паметника на Васил Левски, ...

... укрепване и закрепване на бронзовите фигури, част „Конструктивна“; консервационно-реставрационни работи на паметника на Цар Освободител, част "Технологична". При изпълнението на проекта за изграждане на транспортен възел „Лъвов мост“ консервационнореставрационните дейности на архитектурния паметник „Лъвов мост“ са съгласувани от Министерство на културата и изпълнени, съгласно дадените указания, завършва позицията на общината.


В последният договор, който bTV ми предложи, трябваше да казвам кои

В последният договор, който bTV ми предложи, трябваше да казвам кои ...

... общо с образа на този министър-председател от последните 10 години. Той трябва да е завършил университет, да говори езици, да има необходимия морал и да изглежда по различен начин", категоричен е Трифонов.  Тошко Йорданов пък му отговори, че Борисов е карал джипка, защото е "професионален шофьор. Това му е работата".


Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията,

Националните планове за възстановяване и устойчивост са инвестиция в модернизацията, ...

... отношенията на Европейския съюз с Русия и Турция, както и с Беларус, също бяха сред темите на разговора. Ще доведе ли обидата срещу Фон дер Лайен до оставката на Шарл Мишел? Последиците от „Дивангейт“, инцидентът с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в Турция от миналата седмица, продължават ...Френската прокуратура поиска шест месеца затвор за бившия президент Никола

Френската прокуратура поиска шест месеца затвор за бившия президент Никола ...

... за да скрие разходите. Непокорният Саркози заяви в съда, че не е участвал в логистиката на кампанията си за втори мандат като президент, нито в начина, по който са изразходвани пари по време на предизборната кампания. Саркози осъден на година затвор плюс две години условно Присъдата може да бъде обжалвана


Македонският премиер Зоран Заев, който е на официално посещение в ...

... за "променливи тълкувания и действия". Радев също призова Заев за конструктивен диалог и подчерта, че все още има нерешени въпроси. "Надявам се да имаме така необходимият прагматичен подход с конкретни устойчиви необратими резултати, които да доведат до започване на преговори за членство в ЕС на Република Северна Македония", призова президентът.


"За съжаление констатацията, която можем да направим днес по повод ...

... Радев – всички помним как през 2017 година от АПИ изчезваха документи от тръжните комисии и проверителните органи ги намираха в домовете на членове на тези тръжни комисии. „Такива ли поръчки ще правите вие, уважаеми господа управляващи в момента? Изключително тежко политизиране на процесите през последния месец“, каза още Нанков.


„Общественият интерес в Брестовица е застрашен, а решението на проблема

„Общественият интерес в Брестовица е застрашен, а решението на проблема ...

... има възможност да се изгради нов водовземен участък на територията на община Стамболийски. Според нея предложените нови варианти след вчерашната среща в Областната администрация ще забавят решаването на проблема с години. Участниците в пресконференцията призоваха отговорните институции да се задействат и да отговорят с бързо решение на очакванията на хората.


Младите хора са най-важни. Най-важни са и уважаемите зрители. Ние

Младите хора са най-важни. Най-важни са и уважаемите зрители. Ние ...

... че като гласуват за ИТН - гласуваш само за Слави Трифонов в парламента, ти може да гласуваш за мен и тези, които са част от мен. Моето присъствие или отсъствие в парламента не променя отговорността, която нося"."Дали ще съм в парламента или не, това не променя моята отговорност", повтори Трифонов.https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/226072932681306Ще направим всичко електронното гласуване да е възможно в следващия

Ще направим всичко електронното гласуване да е възможно в следващия ...

... защото той си съществува там. Мисля, че ще е по-малък", каза Тошко Йорданов, зам.-председател на ИТН."Ще бъдат по затруднени при етническия вот и гласуването в гетата. Подозирам "Сиела", че се прави на три и половина. Имам информация, че предишния договор между ЦИК и "Сиела" е за прокуратурата", каза Тошко Йорданов. https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/226072932681306


Един скандал около среща на президентски съветник с бивш митничар

Един скандал около среща на президентски съветник с бивш митничар ...

... Николай Бареков. В случая с президентския съветник записите са от охранителните камери, а на видеото ясно се различава и датата - 19 май 2021 г. На тях се вижда как Петков пристига първи в заведението около 15.30 ч. След час идва и Узунов. Оттук нататък се разиграват сцени, достойни за шпионски трилър.


През изминалите години българските правителства не направиха необходимото, за да

През изминалите години българските правителства не направиха необходимото, за да ...

... които са от времето на коминтерна ще бъдат обявени за истина. Ще трябва да се примирим с това, че една част от българският език ще бъде обявена за друг език. Ако това се случи можем да очакваме започването на активна македониска кампания срещу България, но вече на общо европейско ниво."


Главният архитект на Столична община Здравко Здравков издаде заповед за ...

... на "Био майнинг" и 730 хил. лв. за ДЛС "Искър". Какво ще бъде събореноПоследната проверка на общината показва, че сградата е стоманобетона, монолитна, състояща се от стоманобетонни колони, гради и плочи, като стените са тухлени зидове. Заради денивелацията на строежа е изградена и подпорна стена с дължина около 100 м.


Също като вчерашната среща Байдън-Путин, визитата на македонския премиер Зоран ...

... съвет на 29 април 2021 г. На 31 май 2021 г. в АПИ са внесените коригираните и окончателните технически проекти, а дейностите по тези два обекта са прекратени, заради промяна на проекта по време на строителството. АЕЖ осъди МВР да представи всички данни от проверката за ареста на Димитър Кенаров„Общественият интерес в Брестовица е застрашен, а решението на проблема

„Общественият интерес в Брестовица е застрашен, а решението на проблема ...

... има възможност да се изгради нов водовземен участък на територията на община Стамболийски. Според нея предложените нови варианти след вчерашната среща в Областната администрация ще забавят решаването на проблема с години. Участниците в пресконференцията призоваха отговорните институции да се задействат и да отговорят с бързо решение на очакванията на хората.


България ще предостави на Северна Македония 50 000 ваксини срещу

България ще предостави на Северна Македония 50 000 ваксини срещу ...

... в София днес, 17 юни. Заев вече разговаря . Служебният премиер диалог. Ден преди визитата в българската столица Заев обясни, че по време на визитата си тук няма да бъдат водени и идентичност. Северна Македония получи втора пратка от "Спутник V" Общо 200 000 дози от ваксината е договорил Скопие


Действията в Държавната консолидационна компания при поддръжката на язовирите и

Действията в Държавната консолидационна компания при поддръжката на язовирите и ...

... с който да се опита да спре обжалването. Петков уволни членовете на надзорния съвет на ББР Митко Симеонов и Велина Бурска заради отказа им да се явят на среща с него. Смяната реално дойде, след като надзорният съвет отказа да предостави подробна информация за раздадените от банката кредити.По публикацията работи:


Пенсиите могат да се увеличат двойно, ако спрат кражбите, заяви

Пенсиите могат да се увеличат двойно, ако спрат кражбите, заяви ...

... не само за увеличение на пенсиите, но и до здравеопазването“, обясни кандидатът за народен представител.Той е категоричен, че болниците не трябва да бъдат търговски дружества. По думите му трябва да бъдат премахнати и лимитите на лечебните заведения. „Не може да планираш кой кога ще се разболее“, аргументира се Минчо Христов.


Бившият ММА боец и организатор на контрапротести в защита на

Бившият ММА боец и организатор на контрапротести в защита на ...

... Преди Стъки да влезе в студиото Кутев заяви, че оправданията на говорещият преди него не отговарят на истината. Според данните изнесени от спортният министър ММА-федерацията е получила над 1 млн. лева за 4 години, а Стъки твърди, че по програмата за борба с наркотиците, са получени едва 222 000 лева.


Позицията на БСП за присъединяването на Р Северна Македония към

Позицията на БСП за присъединяването на Р Северна Македония към ...

... преговори за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз.  Заявихме, че оставаме отворени за диалог на всички равнища за търсене на решение на въпроса, тъй като принципната ни позиция е, че присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз е гаранция за региона и е възможност за неговото развитие.


Преди членството си в ЕС Република Северна Македония е готова

Преди членството си в ЕС Република Северна Македония е готова ...

... със Заев са замисли Юредица мероприятия за да дадем възможност на младите хора да бъдат по-често, заедно да намират техния си език на общуване, което ще бъде полезно в годините напред, а не да се обръщат назад и да търсят проблемите”. В момента Заев е на среща с президент Румен Радев.


Образът на Джо Байдън, обрисуван от медиите, не отговаря на

Образът на Джо Байдън, обрисуван от медиите, не отговаря на ...

... един друг, в очите си и да се закълнем във вечно любов и приятелство. " Руският и американският президенти проведоха в сряда историческа среща на върха в Женева, Швейцария, обсъждайки широк спектър от двустранни и глобални въпроси и подписвайки споразумение за необходимостта от ядрените суперсили да запазят глобалната стратегическа стабилност.


Твърдо поддържаме перспективата на РС Македония, както и на Албания

Твърдо поддържаме перспективата на РС Македония, както и на Албания ...

... продължи в интерес на търсене на решение, защото европейската перспектива на РС Македония и на Западните Балкани като цяло са в интерес и на България, и на целия регион, както и на ЕС, но всичко това трябва да бъде в рамките на правилата и на диалога, каза още служебният премиер.https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/320780526246717


Република Северна Македония за нас е най-важната близка приятелска страна.

Република Северна Македония за нас е най-важната близка приятелска страна. ...

... премиера Стефан Янев ще проведе премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в четвъртък, когат... По думите му ваксините, които България ще дари, ще бъдат много ценни за РС Македония. Той изрази задоволство и от детските и младежки лагери, които ще се организират това лято в България.      


Успехът на имунизационната кампания срещу COVID-19 зависи от възможността за

Успехът на имунизационната кампания срещу COVID-19 зависи от възможността за ...

... процедури, които се налагат, когато една държава дарява ваксини на друга. „Солидарността е в сърцевината на европейското семейство. Затова е необходимо улесняване на реда за пренасочване на ваксини към държави, които имат нужда", заяви Румен Радев и посочи, че България желае да дари препарати за имунизиране на Република Северна Македония.


"Приветствам Ви за това, че сте тук за открит диалог. ...

... нерешени въпроси. Важно е да имаме диалог", коментира още Радев. "Вие сте опитен политик и знаете, че в период на предизборна кампания понякога партиите могат да обещаят повече , отколкото могат да постигнат в последствие", каза още Радев на Заев. От своя страна Зоран Заев благодари на България за поканата.


Може да се остане с впечатление, че

Може да се остане с впечатление, че "Сиела норма" е ...

... едната страна не желае, няма как да се определи срок, докато не се намери място и клаузите да се споразумеят. Очакваме писмено становище по клаузата на договора, поясниха още от ЦИК. ЦИК: По-малко подадени заявления за гласуване в чужбина Това обаче не означавало, че интересът на българските общности е по-слаб


Надявам се атмосферата на доверие и взаимно зачитане на националните

Надявам се атмосферата на доверие и взаимно зачитане на националните ...

... или не и да вървим напред", изтъкна Янев. Рано тази сутрин Зоран Заев се срещна с бившият премиер Бойко Борисов. Срещата беше излъчвана в социалната мрежа Фейсбук. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова също посрещна македонския премиер и водената от него делегация за среща в партийната централа на ул. "Позитано" 20.


72 000 заявления за гласуване са подадени в чужбина за

72 000 заявления за гласуване са подадени в чужбина за ...

... гласуват карантинираните, предстои да се обяви. Постъпилите жалби са срещу прекратяването предсрочно пълномощията на кмет, преписки за назначаване на РИК, там, където не е постигнато съгласие - засега в Хасково, ЦИК е върнал преписката. Има още две такива преписки. Засега са записани 9 организации за наблюдатели в страната и чужбина.


Близо 72 000 са подадените заявления за гласуване в чужбина,

Близо 72 000 са подадените заявления за гласуване в чужбина, ...

... напрегната работа по окончателното учредяване на секциите в чужбина предстои. „ Не мога да кажа точен брой секции в чужбина, но ориентировъчно няма да са над 800 или под 750. До другата седмица ще има точен брой. Най-много секции ще има традиционно във Великобритания, Германия и Турция“, обясни Цветозар Томов.  https://www.facebook.com/cikbg/videos/876742059720776


Министърът на външните работи Светлан Стоев се срещна днес с

Министърът на външните работи Светлан Стоев се срещна днес с ...

... на собствените заслуги. Министър Буяр Османи подчерта за позитивното развитие в разрешаването на двустранните въпроси. Той информира българския си колега, че вече е определен икономически съветник, който ще съдейства на българските инвеститори в Република Северна Македония, и го увери, че скоро страната му ще има посланик в България.    


"Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с почти еднакви позиции ...

... 12,1%, ДПС – 11,9%, „Изправи се! Мутри, вън!“ – 5,8%, „Българските патриоти“ – 3,5%, „Възраждане“ – с 2,7%, партията на Васил Божков „Българско лято“ – 2,4%. Общо, 3,5% са за другите партии. Сред тях личат формацията около Жан Виденов, формацията на Цветан Цветанов, обединението около Петър Москов, „Атака“ и др.


България твърдо поддържа перспективата на Северна Македония, както и на

България твърдо поддържа перспективата на Северна Македония, както и на ...

... в Северна Македония", каза Янев. В рамките на изказването си Стефан Янев подчерта, че за преодоляване на различията и на езика на омразата е много важно държавите да не създават предпоставки за тяхното разгръщане. Като пример той даде паметниците и тяхното разрушаване. Конкретно темата е била обсъдена между двамата премиери.


"Очевидно, че като съседи и братски народ имаме нужда от ...

... неотклонна", обяви Янев. "В момента имаме прозорец за възможността да се работи върху неизпълнение задачи", каза Янев. По думите му задачата била да се намерят правилните решения, за да се движим напред. Янев подчерта, че Заев дошъл с конкретни предложения, които ще бъдат обсъдени. ", заяви Стефан Янев. Очаквайте подробности!


Не е имало реставрация на паметника на Васил Левски, заяви

Не е имало реставрация на паметника на Васил Левски, заяви ...

... на Националната художествена галерия, където се намира килията, в която се предполага, че Левски е бил задържан. При ремонта през 2013 г. е затрит стенопис, средновековната настилка, стените са облицовани с гипсокартон, каза министърът. Тези сигнали отиват на правилното място, а някои и към европейската прокуратура, обяви министърът на културата.


Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Република

Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Република ...

... не и да вървим напред", изтъкна Янев. Рано тази сутрин Зоран Заев се срещна с бившият премиер Бойко Борисов. Срещата беше излъчвана в социалната мрежа Фейсбук. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова също посрещна македонския премиер и водената от него делегация за среща в партийната централа на ул. "Позитано" 20.  


Намерено е мястото на инцидента с изтребител МиГ-29 и още

Намерено е мястото на инцидента с изтребител МиГ-29 и още ...

... на разбиване на самолета от полунощ започна работа на минен ловец 32, уточни контраадмирал Михайлов. На въпрос имаме ли техника за издирване, той отговори, че не е нужно да търсим техника от други държави. "Не сме събирачи на сувенири, целта ни е да открием черната кутия", допълни шефът на ВМС.


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова Стефан Янев и Румен

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова Стефан Янев и Румен ...

... гласа в повече на каквито и да е избори. Именно криволиците и пасивността на българската политика и дипломация в последните десетилетия са причината България днес да е подложена на натиск от външни фактори, за да жертва своя национален интерес в името на чужди интереси, пък било те и наречени "евроинтеграция".


Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е казал

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обяви, че е казал ...

... през 2020 г., като ефективно отхвърли предложението на Анкара за летището в Кабул. През април талибаните също отказаха да участват в мирна конференция за Афганистан, организирана от Турция. В понеделник Ердоган заяви, че Турция ще продължи разговорите с талибаните по въпроса, но няма проблеми с планирането на мисията на летището.


От отговорите по темата за ТЕЦ

От отговорите по темата за ТЕЦ "Варна" на Ахмед Доган ...

... живот не е трайно решение на проблемите. "Пеевски беше инструмент. Не трябва да го забравяме. Беше се превърнал в емблема на страха и синоним на задкулисното влияние. Но Пеевски беше създаден от Доган и от неговия кръг и когато му преизтече срокът на годност, наблюдаваме как бива изтласкан", каза той.


Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Република

Започна срещата на министър-председателя Стефан Янев с премиера на Република ...

... отношенията си с РСМ страната ни е водена от разбирането, че укрепване на доверието и възстановяване на диалога са основата за намиране на устойчиви решения, пише БГНЕС. След разговора на четири очи между Стефан Янев и Зоран Заев ще се проведе среща в разширен състав между делегациите на двете страни.


Много неща се промениха, стигнахме далече, но можем да отидем

Много неща се промениха, стигнахме далече, но можем да отидем ...

... виртуална среща на външния министър на Берлинския процес. Миналата седмица на двудневно посещение у нас бе и . В рамките на новия парламент БСП ще положи усилия да активизира още повече диалога със Скопие, инициирайки разговори на ниво парламентарни групи, младежки структури и др., посочи от своя страна Кристиян Вигенин.


Начинът, по който са раздавани пари както за строителство на

Начинът, по който са раздавани пари както за строителство на ...

... банката изпълнява функциите, за които е създадена. Петков към ГЕРБ: Не аз съм източвал язовири - милиони са давани за водоеми, стоящи неизползваеми Министърът е открил нарушения при още два язовира И двамата министри се надяват изнасяйки тези резултати обществото да бъде по-чувствително, по-внимателно и да реагира на тревожни сигнали.


„Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции

„Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции ...

... отстъпки пред Северна Македония, докато близо 20 на сто са съгласни, установяват социолозите.  Близо 50% от анкетираните одобряват санкциите по закона „Магнитски“ срещу български олигарси. Под 32% е неодобрението по този въпрос.  Данните са от телефонен сондаж на агенция "Галъп", проведен между 14 и 16 юни, сред 890 пълнолетни българи.


Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова президента Румен Радев и

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов призова президента Румен Радев и ...

... дни по-късно с решение на 44-ото НС. Така че призовавам и  служебния кабинет и президента да се придържат към утвърдената държавна позиция и да не се подвеждат по предложенията за т.нар. нови „пътни карти“ и реализиране на „инфраструктурни проекти“, с каквито Скопие идва на среща днес“, посочва Каракачанов.По публикацията работи:


Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bgУважаваме нашето партньорство, но над него

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bgУважаваме нашето партньорство, но над него ...

... БСП. „Заявихме, че оставаме отворени за диалог на всички равнища за търсене на решение на въпроса, тъй като принципната ни позиция е, че присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз е гаранция за региона и е възможност за неговото развитие“, е била изразената позиция на БСП.  По публикацията работи:


Най-сигурният начин за свободен живот и движение е ваксинацията. Такова послание

Най-сигурният начин за свободен живот и движение е ваксинацията. Такова послание ...

... снимки ТУК>>> По-рано еврокомисарят се срещна и с президента Румен Радев. "Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят на смъртните случаи и заразените хора намалява драстично, в момента сме в задълбочен анализ какви бяха причините за високата смъртност и как се управляваше кризата", каза пред Кариакиду Радев.


Призовавам служебният премиер Стефан Янев и президента Румен Радев да

Призовавам служебният премиер Стефан Янев и президента Румен Радев да ...

... гласа в повече на каквито и да е избори. Именно криволиците и пасивността на българската политика и дипломация в последните десетилетия са причината България днес да е подложена на натиск от външни фактори, за да жертва своя национален интерес в името на чужди интереси, пък било те и наречени "евроинтеграция"."


За нас Македония и братята ни, които живеят на тази

За нас Македония и братята ни, които живеят на тази ...

... гласа в повече на каквито и да е избори. Именно криволиците и пасивността на българската политика и дипломация в последните десетилетия са причината България днес да е подложена на натиск от външни фактори, за да жертва своя национален интерес в името на чужди интереси, пък било те и наречени „евроинтеграция“.


Конфликтите по света са се увеличили от избухването на пандемията.

Конфликтите по света са се увеличили от избухването на пандемията. ...

... регион Европа е и най-мирната, според индекса, който отбелязва обаче, че и тук политическата нестабилност се е увеличила. Глобалният индекс на мира обхваща 99,7% от световното население, казват издателите му и оценява ситуацията, като използва 23 качествени и количествени показателя, групирани в три области - продължаващи конфликти, сигурност и милитаризация.


Засега не са налице условия за промяна в позицията ни

Засега не са налице условия за промяна в позицията ни ...

... на преговори за членство на Република Северна Македония в Европейския съюз.Заявихме, че оставаме отворени за диалог на всички равнища за търсене на решение на въпроса, тъй като принципната ни позиция е, че присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз е гаранция за региона и е възможност за неговото развитие.


Призовавам Янев и Радев да се придържат към утвърдената държавна

Призовавам Янев и Радев да се придържат към утвърдената държавна ...

... и аз не се отказвам от нея", подчертава също така Каракачанов.В същото време днес в 15.00 ч. младежите на ВМРО ще посрещнат Зоран Заев пред Президентството, за да го приветстват в общата ни Родина. С този жест те ще  покажат, че ние сме един народ от двете страни на границата.https://www.facebook.com/KrasimirKarakachanovVMRO/posts/4297795330232723


Към този момент не са налице условия за даване на

Към този момент не са налице условия за даване на ...

... решение". Рано тази сутрин македонският премиер се срещна с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви Заев да няма очаквания от служебния кабинет и президента Румен Радев, а отговорността ще бъде прехвърлена на парламента.  Предстоят разговорите с премиера Стефан Янев в Министреския съвет, а по-късно и с президента Румен Радев.


БСП остава непреклонна в позицията си относно условията, които трябва

БСП остава непреклонна в позицията си относно условията, които трябва ...

... виртуална среща на външния министър на Берлинския процес. Миналата седмица на двудневно посещение у нас бе и . В рамките на новия парламент БСП ще положи усилия да активизира още повече диалога със Скопие, инициирайки разговори на ниво парламентарни групи, младежки структури и др., посочи от своя страна Кристиян Вигенин.


От отговорите по темата за и прилежащото пристанище ще стане

От отговорите по темата за и прилежащото пристанище ще стане ...

... на дружествата, спечелили търговете за ... “Пеевски беше инструмент. Не трябва да го забравяме. Беше се превърнал в емблема на страха и синоним на задкулисното влияние. Но Пеевски беше създаден от Доган и от неговия кръг и когато му преизтече срокът на годност, наблюдаваме как бива изтласкан“, каза той. Още:


Огромна чест и отговорност е за мен да застана за

Огромна чест и отговорност е за мен да застана за ...

... ще се възстанови. От нас зависи колко време ще им дадем да управляват!“, подчерта Славов.Той препоръча да се обясни на избирателите, че "красивите" са силни само в крясъците, но не в съзиданието и истинската работа, че инвестициите в Родопите и страната могат да продължат само ако ГЕРБ е в управлението. 


„Безспорно дългото управление амортизира и личностите, които са носители на

„Безспорно дългото управление амортизира и личностите, които са носители на ...

... евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов. На 12-то място е юристът и бивш областен управител на Сливен Чавдар Божурски.„ГЕРБ излиза с кандидати за категорична победа. Необходима е максимална мобилизация за вота и максимален резултат на 11 юли, за да се въведе „Ред в хаоса“, който цари в момента“, заяви Десислава Танева.


"Току-що изгледах момента в който любимият храненик на държавата Стъки ...

... Станислав Недков-Стъки. Виктор Николаев помоли бившия ММА боец да напусне студиото, тъй като Недков бе гост в сутрешния блок на Нова телевизия непосредствено преди Антон Кутев и вече изрази позицията си. Тъй като Стъки не обърна внимание на Николаев, водещият го заплаши, че ще извика охраната, която да го изведе.