Пловдив


Правителството днес прекрати процедурата за определяне на концесионер на Летище

Правителството днес прекрати процедурата за определяне на концесионер на Летище ...

... и ПИМК. Явно обаче от "Тракия икономическа зона" запазват интереса си, защото сега заявяват, че са готови да използват Летище "Пловдив", откъдето да изнасят продукцията си. По-рано тази година от Зоната съобщиха, че се водят разговори между големи производители от автомобилната индустрия, международни карго оператори и ръководството на аеропорта.  


По повод 20-годишнината от обявяването на за община стартира конкурс

По повод 20-годишнината от обявяването на за община стартира конкурс ...

... на адреса на община Куклен (вече споменат по-горе). Всеки участник може да участва в конкурса с по една рисунка. Техника - по избор. Минимален размер на рисунката – формат А4. Краен срок за получаване на творбите: 13.08.21 г. Най-добрите произведения ще бъдат селектирани в специално книжно издание, финансирано от община Куклен.


Община Пловдив набира доброволци за Доброволно формирование , което съдейства

Община Пловдив набира доброволци за Доброволно формирование , което съдейства ...

... всеки работен ден от 8:30 ч. до 17:15 ч. на адрес: гр. Пловдив, пл. „Стефан Стамболов“ № 1, деловодство на Община Пловдив. Крайният срок за кандидатстване е 15.07.2021 г. След подаване на документите кандидатите попълват личностен въпросник в периода 16-ти – 26-ти юли 2021 г. и се явяват на събеседване.Малко лисиче се разходи по улиците на Пловдив. То е

Малко лисиче се разходи по улиците на Пловдив. То е ...

... който го е заснел, го е видял от терасата си на първия етаж. Петър Шипчанов разказа, че излязъл, за да снима сврака, която го тормозела от дни, но попаднал на лисичето. "Не е ясно откъде е дошла животинката, тъй като наоколо е оживено, с множество улици и булеварди", добави той.


На тържествена церемония миналата вечер в двора на къща „Христо

На тържествена церемония миналата вечер в двора на къща „Христо ...

... и суша“, издателство „Точица“ Художник или дизайн и оформление на книга Дамян Дамянов, художник на книгите „Метаморфозата“ от Франц Кафка и „Приказки на пишещата машина“ от Джани Родари, издателство „Сиела“ Представяне на българската книга Литературен вестник Библиотечно дело Мая Николова Димитрова, библиотекар в Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“


Дете е пострадало при верижна катастрофа, станала днес на ул.

Дете е пострадало при верижна катастрофа, станала днес на ул. ...

... верижна катастрофа. Ударили са се ТИР и четири леки а... По първоначални данни, лек автомобил, управляван от 45-годишна жена, спрял пред пешеходна пътека. Зад него спряла друга кола с 31-годишна водачка, която била ударена от трети автомобил. В болница за преглед е откарано 9-годишно дете, което пътувало във втората кола.Дете е пострадало при верижна катастрофа, станала днес на ул.

Дете е пострадало при верижна катастрофа, станала днес на ул. ...

... верижна катастрофа. Ударили са се ТИР и четири леки а... По първоначални данни, лек автомобил, управляван от 45-годишна жена, спрял пред пешеходна пътека. Зад него спряла друга кола с 31-годишна водачка, която била ударена от трети автомобил. В болница за преглед е откарано 9-годишно дете, което пътувало във втората кола.


Мерките срещу пандемията от COVID-19 увеличиха броя на учениците със

Мерките срещу пандемията от COVID-19 увеличиха броя на учениците със ...

... които предлагат отстъпки от клубните такси за децата, минали през Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина - 1 Пловдив. Първите спортни клубове, заявили желание да помогнат на децата и да ги върнат към здравословния начин на живот и спорта, са баскетболният клуб "Академик" и спортен клуб по плуване "ВСИ".


Мерките срещу пандемията от COVID-19 увеличиха броя на учениците със

Мерките срещу пандемията от COVID-19 увеличиха броя на учениците със ...

... които предлагат отстъпки от клубните такси за децата, минали през Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина - 1 Пловдив. Първите спортни клубове, заявили желание да помогнат на децата и да ги върнат към здравословния начин на живот и спорта, са баскетболният клуб "Академик" и спортен клуб по плуване "ВСИ".


Как е изглеждал през годините, ще покажат в изложба по

Как е изглеждал през годините, ще покажат в изложба по ...

... фалшиви новини и откровени неистини с цел обслужване на тясно ... Фотографиите може да се предават до 03.09.21 г. в сградата на общината - ет.II - при Ели Валхайм, или да се изпращат на лично съобщение на страницата в социалната мрежа: https://www.facebook.com/obshtinakuklen, или на електронна поща: [email protected] - за конкурса.


Изпращането на номинации за X издание на кампанията „Пловдив –

Изпращането на номинации за X издание на кампанията „Пловдив – ...

... И тази година пловдивчани ще могат да номинират своите съграждани в четири различни категории: образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие. Номинирани могат да бъдат всички хора извършили малки и големи добри дела. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 22-ри юни, като часът ще бъде обявен допълнително.В Пловдив бе валидирана пощенска марка на тема

В Пловдив бе валидирана пощенска марка на тема "60 години ...

... за да бъде уникално - бе основната ми цел, уточни авторката на проекта. Тя добави, че използваната от нея снимка - Юрий Гагарин с бял гълъб в ръцете, е правена в Пловдив при негово гостуване. Снимката обикаля света за същото време, за което той е обиколил земята, подчерта Томова.  


На Спасовден Триводици отбеляза своя празник. Това съобщи кметът на

На Спасовден Триводици отбеляза своя празник. Това съобщи кметът на ...

... център и най важното: жителите на Триводици вече имат своя църква, която построихме и чакаме дата за освещаване. По случай днешния празник на Триводици искам да пожелая на всички жители на населеното място здраве, благоденствие и нека заедно и в бъдеще да сбъдваме мечтите си!", написа във Facebook Георги Мараджиев. 


Окръжният съд в Пловдив остави в ареста бившия полицай от

Окръжният съд в Пловдив остави в ареста бившия полицай от ...

... и други. Последваха и обвинения за отвличане, опит за кражба, престъпления срещу правосъдието и незаконно държане на боеприпаси. Едно от най-сериозните е опит за кражба на 500 кг марихуана за медицински цели от склад в асеновградското село Болярци. Обвиняемите са се възползвали от служебното си положение, гласи обвинението на прокуратурата.


Много пъти съм казвал, че кметовете на нашите села към

Много пъти съм казвал, че кметовете на нашите села към ...

... много общини в България! И това се дължи на добрата работа на кмета на общината и кмета на населеното място. Браво, Иване, доказахме че сме екип! Показвам всичко това, за да кажем и на други хора - нашите имоти са скъпи за продан, но заповядайте при нас, защото си заслужава!


Имаме честта да Ви поканим на най-големия литературен фестивал в

Имаме честта да Ви поканим на най-големия литературен фестивал в ...

... Това ... Тази година шатрите на близо 60 български издателства, включени в пловдивската Алея на книгата, ще бъдат разположени на площад Централен.   Цялата програма на „Пловдив чете“ може да откриете на официалната страница на фестивала: https://plovdivchete.com/programata/  За нас ще бъде удоволствие и чест да сте с нас на този празник!Венелин Костов е назначен за временен началник на Трето РУ

Венелин Костов е назначен за временен началник на Трето РУ ...

... за повдигнати няколко обвинения. Славчо Алексиев пък застава начело на Икономическа полиция. До този момент той беше главен разследващ полицай. Директорът на Трето РУ - Пловдив остава в ареста Началникът на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев остава в ареста. Това реши пловдивският апелативен съд след продължило близо седем часа...


Безплатно

Безплатно "Кино под звездите" започва в Пловдив, съобщиха от  Общината. ...

... са предшествани от прожекция на късометражно филмче, специално селектирано за събитието. Организаторите са предвидили пейки за зрителите, но при желание всеки може да донесе и собствен удобен стол. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2021 година.Програмата може да видите .


Manowar ще има в Пловдив на 4 юли, съобщават организаторите.

Manowar ще има в Пловдив на 4 юли, съобщават организаторите. ...

... на 15-годишнината ни ще бъде уникално шоу, създадено специално за България, спектакъл, който не бива да се пропуска". Завръщането на Manowar е част от турнето Crushing The Enemies Of Metal Anniversary Tour` 22 с любими на феновете моменти от кариерата на групата и със специална почит на шестте им албума.


На 15 юни ще стартира работа филиал на американската компания

На 15 юни ще стартира работа филиал на американската компания ...

... само един от общо 3 500 артикула, които произвежда фирмата. Ще се работи дневна смяна, като работното време ще е съобразено и с графика на безплатния общински транспорт, за да може работещите във филиала да го ползват. Цялото производство ще е за износ за чужбина“, съобщава още кметът на Стамболийски.


Готова е новата детска площадка в Йоаким Груево, вече има

Готова е новата детска площадка в Йоаким Груево, вече има ...

... Груево и се радвам за добрите ни приятелски взаимоотношения!", написа още в профила си Георги Мараджиев.  Нови врати и рисунки чакат децата в детската градина в Йоаким Груево (СНИМКИ) Една нова придобивка ще има детската градина в Йоаким Груево, докато е затворено детското заведение. Това обяви в профила си въ...Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за противозаконно увреждане

Районна прокуратура - Пловдив наблюдава досъдебно производство за противозаконно увреждане ...

... служители, които извършили оглед. Установено е, че и по четирите гуми имало видими прорези. Автомобилите са собственост на две лица, които по първоначални данни нямат връзка помежду си. Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив се извършват действия по разследването за установяване на извършителите, се посочва още в съобщението.  


Фирма обяви намерението си да изгради модерен завод за бетонови

Фирма обяви намерението си да изгради модерен завод за бетонови ...

... им съдействаме за по-бързо издаване на необходимите документи, за което аз обещах пълна подкрепа. Не на последно място, когато се изгради този завод, фирмата ще бъде регистрирана в нашата община и ще плаща тук данъци, 30 камиона са 130 000 лева приход в общинската хазна", съобщава още кметът на Стамболийски.


С разпит на свидетели и изслушване на експерти и вещи

С разпит на свидетели и изслушване на експерти и вещи ...

... Джевизов не е била мъчителна. Бил е в ситуация на гонене, стрелба, в условия на покачване на адреналина, който действа обезболяващо. Смъртта е настъпила от остра кръвозагуба за сравнително кратко време", твърдят експертите.   На поредното заседание по делото присъстваха също родителите на Жоро Джевизов.          


Инж. Стилияна Бакалова, летец-пилот и докторант в Техническия университет -

Инж. Стилияна Бакалова, летец-пилот и докторант в Техническия университет - ...

... 36 стипендии на докторантки от 17 страни. Zonta International има сто годишна история и е създадена в Бъфало САЩ от жени-лидери в своята професионална област. Целта на сдружението е подпомагане и издигане на ролята на жената в обществото. Zonta International има представителство в ООН и участва в сесиите на организацията.


Десетки незаконно загробени животни откриха в землището на пловдивското село

Десетки незаконно загробени животни откриха в землището на пловдивското село ...

... с труповете на животните ще бъде разчистен и дезинфекциран още днес. Вече е уведомена фирма, която ще изрови измрелите животни и ще ги извози до екарисаж. От Басейнова дирекция - Пловдив са подали сигнал до "ВиК", които да наблюдават резултатите от пробите, с които замерват питейната вода в региона.  Първите деца, преминали обучение в „Занаятчийско училище за деца в

Първите деца, преминали обучение в „Занаятчийско училище за деца в ...

... се включат в подкрепа на каузата могат да посетят в делничните дни Галерия „Занаяти“ (ул. „Д-р Вълкович“ № 3). Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри 7-ия Национален ученически конкурс по актьорско майсторство Днес бе дадено началото на престижния Национален ученически конкурс по актьорско майсторство, който Националната гимназия за сценични и...


Как община край Пловдив, която допреди няколко години беше пред

Как община край Пловдив, която допреди няколко години беше пред ...

... работа. "Ние им осигуряваме съответно помещение, зала, в която да съвещават в посочения период, съответно и изхранване - закуска, обяд и вечеря", коментира Баяр Бекир, който е маркетинг мениджър на хотелския комплекс. Във вторник следобед, след извънредна среща, общинският съвет отмени насроченото за 4 юни изнесено заседание в Слънчев бряг.


Виенското колело, монтирано на централния площад от варненска фирма, раздели

Виенското колело, монтирано на централния площад от варненска фирма, раздели ...

... обекти, арх. Ахрянов заяви, че администрацията ще се съобрази с него, ако то бъде одобрено от Общинския съвет. Виенското колелото разполага с всички застраховки и паспорт за безопасност. Работното време е съобразено с Наредбата за опазване на обществения ред. Разрешителното е за срок от 26 май до 28 юни.  


Няма авария по газопреносната мрежа. Това написа във Facebook кметът

Няма авария по газопреносната мрежа. Това написа във Facebook кметът ...

... да са спокойни! Бяхме на място и с директора на Монди г-н Криклер, който ме увери, че в предприятието всичко е наред, но разполагат с нужната техника и са готови при нужда да я предоставят. Уведомили сме веднага и РИОСВ, сега ще подадем и новите данни към тях", допълни кметът.


21-годишен младеж от Пловдив удари в неделя вечерта пет паркирани

21-годишен младеж от Пловдив удари в неделя вечерта пет паркирани ...

... опит за завой около 22:30 ч. Нанесени са само материални щети. По чудо няма пострадали. Изкъртени са и металните предпазни колчета на тротоара. Най-вероятната причина за инцидента е движение с несъобразена скорост с мократа пътна настилка. Водачът е задържан за 24 часа. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни.


Служители на полицията са задържали тази вечер за срок от

Служители на полицията са задържали тази вечер за срок от ...

... се появи в социалните мрежи. В него се вижда как собственик на заведение нападна талисмана на артистичния пловдивски квартал „Капана“ - Митко, когото всички познават като продавач на чорапи. Хората от квартала настояват за строго наказание за нападателя. А акциите в подкрепа на Митко продължават в Пловдив и тази неделя.


Служители на полицията са задържали тази вечер за срок от

Служители на полицията са задържали тази вечер за срок от ...

... в социалните мрежи. В него се вижда как собственик на заведение нападна талисмана на артистичния пловдивски квартал "Капана" - Митко, когото всички познават като продавач на чорапи. Хората от квартала настояват за строго наказание за нападателя. А акциите в подкрепа на Митко продължават в Пловдив и тази неделя.    


37-годишен мъж загина в Стамболийски след като резервоарът на автомобила

37-годишен мъж загина в Стамболийски след като резервоарът на автомобила ...

... следобед. Ранен е още един човек от ударната вълна и разхвърчалите се части, съобщи bTV. Според хора от квартала мъжът извършвал ремонт на колата пред дома си, използвал е заваръчен апарат, когато е гръмнало всичко. Линейка е дошла на място, но е констатирала смъртта му. Полиция извършва оглед.    


Известният като Талисмана на Пловдив - продавачът на чорапи Митко,

Известният като Талисмана на Пловдив - продавачът на чорапи Митко, ...

... е планиран протест в 16 ч. Местни жители призоваха то да бойкотирано и затворено. Близо 3000 подписа пък вече е събрала досега и петицията "Да накажем човека, който нападна Митко". Районната прокуратура се е самосезирала и започнала проверка заради случай на насилие и агресия, която трябва да продължи 5 дни.


Работници пробиха газопровод в Пловдив. Инцидентът е станал към 12

Работници пробиха газопровод в Пловдив. Инцидентът е станал към 12 ...

... до пожарната и полицията. Уведомена е и фирмата, отговаряща за ремонта. До пробива се намира жилищна кооперация, а на няколко метра има офис на куриерска фирма. Евакуация не се е наложила, хората минават спокойно около аварията, а куриерският офис работи нормално. До намеса на пожарникарски екипи също не се стигна.


Районната прокуратура в Пловдив разпореди проверка за насилие и хулиганство,

Районната прокуратура в Пловдив разпореди проверка за насилие и хулиганство, ...

... от най-добродушните и неконфликтни хора, които може да срещнем из града. Според информация на "Под тепето" проблемът на агресора е свързан с чадър, който мъжът търсел от Митко. След известно крещене, Митко избягал без да каже нищо. Във Фейсбук се разпространява петиция в защита на Митко, която стремглаво набира скорост.


Най-новите обитатели на аквариума на Регионалния природонаучен музей в Пловдив

Най-новите обитатели на аквариума на Регионалния природонаучен музей в Пловдив ...

... свойства на тези животни е тяхната биолуминесценция по време на размножаване. Обикновено това се случва през летните месеци, само през първата четвърт на фазата на луната и продължава 1-2 дни. В тези две специални нощи след залез слънце морето добива зелен фосфоресциращ блясък, който е видим за около 30 минути.


Община Пловдив и Националният статистически институт ще продължат съвместната си

Община Пловдив и Националният статистически институт ще продължат съвместната си ...

... септември 2021 година. Графиците ще бъдат налични на интернет страниците на Преброяване 2021 и на общините. След успешно завършено обучение ще получат необходимите материали за предстоящата работа и ще бъдат подписани договорите. Електронното преброяване ще е от 7 до 17 септември. Преброителите тръгват на 18 септември - до 3 октомври.


Моторист едва не прегази полицаи на оживен булевард в Пловдив.

Моторист едва не прегази полицаи на оживен булевард в Пловдив. ...

... и не спира. Оказва се, че двамата полицаи, които са били застрашени от този инцидент, не са докладвали за него и дори не са тръгнали след извършителя. След като от МВР се запознаха със записа обявиха, че ще издирят нарушителя и той ще бъде наказан с цялата строгост на закона.


Да организират фестивал на късометражното кино, на кукления театър и

Да организират фестивал на късометражното кино, на кукления театър и ...

... за развитието на културата - читалището и лятното кино, които след предстоящия ремонт ще са мястото, където ще се развива активно творческата дейност. Така че, днешната среща беше не само приятна, но и скоро ще се видят резултатите от нея, защото когато има чуваемост, нещата се случват“, е категоричен Мараджиев.


Истинско виенско колело ще бъде издигнато на пл.

Истинско виенско колело ще бъде издигнато на пл. "Централен" в ...

... за Световното изложение "Светът на Колумб" в Чикаго, като американския отговор на Айфеловата кула, издигната за Световното изложение в Париж от 1889 г. Ако на пловдивчани им допадне идеята за такава атракция, колелото може да остане за продължително време в града. Но не в центъра, а близо до река Марица.


По случай 24 май - Деня на светите братя Кирил

По случай 24 май - Деня на светите братя Кирил ...

... преклоним пред таланта. Затова на този ден всички ние отдаваме своето дълбоко уважение, към учителите, дейците на науката и културата, творците, към младите, поели по пътя на знанието. На всички, които милеят и работят за българската просвета и култура, желая най-голямата награда - удовлетворение от постигнатото и признателност от обществото!"


75-метров комин беше взривен, за да се разчисти място за

75-метров комин беше взривен, за да се разчисти място за ...

... взривно вещество, което беше поставено в над 300 малки дупки, направени в най-долната част на комина, където обиколката надхвърля 14 метра. Беше въведена временна организация на движението от 15:00 до 15:30 часа в отсечката на ул. "Васил Левски" от кръстовището с ул. "Полет" и ул. "Георги Бенев" до кръстовището при "Мототехника".


Тежък инцидент в Пловдив. Четирдесет годишен работник падна от четвъртия

Тежък инцидент в Пловдив. Четирдесет годишен работник падна от четвъртия ...

... вадят ранения строител. Сигналът за инцидента е получен малко след 12.30 часа на тел. 112. Пострадалият незабавно е транспортиран в болнично заведение, като по първоначална информация няма опасност за живота му. Причините за инцидента са в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура.


50 000 лева без ДДС ще струва концертът на обичания френски

50 000 лева без ДДС ще струва концертът на обичания френски ...

... пианист за записа на "Балада за Аделин". В лицето на никому неизвестния тогава Филип Паже - рожденото име на пианиста, Тусен открива големия талант, превърнал се в звезда от световна величина. "Балада за Аделин" бива продадена в рекордните 22 милиона копия, с което влиза в книгата на рекордите на Гинес.


Пловдивчанин остана без документ за самоличност, след като повече от

Пловдивчанин остана без документ за самоличност, след като повече от ...

... аз питам общината как да намеря човек, който да ме регистрира - недай си Боже, ако кола ме блъсне, там ли трябва да ходят да питат, че живея", казва Радко. Докато намери решение, той продължава да живее при баща си. Но без законово основание и без валиден документ за самоличност.


"Когато говорим за развитие на спорта в община Стамболийски, трябва ...

... Конаре – 4 500 лева, Сдружение Спортен клуб по тенис на маса "Попови" – 5 000 лева, Сдружение Офроуд клуб 4х4 Стамболийски – 3 000 лева. Общо 55 000 лева. "Въпреки трудностите и пандемията, винаги ще подкрепям спорта, както съм го правил и с лични средства!", категоричен е Георги Мараджиев.


Последни строителни работи се извършват по реставрацията на Античния одеон

Последни строителни работи се извършват по реставрацията на Античния одеон ...

... статуетка на богинята Кибела, която по римско време се е почитала като покровителка на благосъстоянието на градовете и държавата. За реставрацията и експонацията на знаковия археологически паметник в бюджета на Община Пловдив са заложени 85 000 лв. На обекта е открита мраморна плоча с изображението на богинята Артемида-ловджийка Снимка: БТА


Над 100 доброволци се включиха в най-мащабната акция за почистване

Над 100 доброволци се включиха в най-мащабната акция за почистване ...

... път след повече от 40 години, да потече и вода. До момента са извозени 5 камиона с отпадък. Веселин Козарев увери, че "Градини и паркове" ще продължи да полага всекидневни грижи за Сахат тепе и призова резултатът от направеното днес добро дело с участието на доброволците да се съхрани възможно най-дълго.


Изцяло нова пешеходна алея ще свързва район

Изцяло нова пешеходна алея ще свързва район "Западен" с в ...

... достъп до Гребната база за всички жители и гости на Пловдив“, заяви кметът на „Западен“ Димитър Колев, след като лично провери как вървят дейностите по изграждането й. Той припомни, че миналата година е бил направен и изцяло нов тротоар по улица „Рая“, с който новата алея ще бъде свързана.   


"Днес изпращаме абитуриентите, които завършват СУ „Отец Паисий“, за да ...

... енергията да ги постигнете! В Стамболийски ще има нова черква В град Стамболийски ще има нова черква. Това съобщи във Фейсбук кметът Георги Мараджиев. Ето какво написа той в профила си: "ДВЕ ГОЛЕМ... Нека завършването Ви да бъде един незабравим празник, изпълнен с емоции и скъпи спомени! На добър час!"


Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала -

Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала - ...

... продължават и слез залез слънце. В последния фестивален ден 16 май седмото издание на 6Fest ще бъде закрито със "Свръхогън" - артистите от "Дивинитас" ще използват над 15 огнени уреда и пироефекти като огнени ветрила, факли, мечове, обръчи, змии, криле и огнено слънце, а финалът ще бъде специален горящ надпис.


30 години творческа дейност отпразнува пианистът Филип Маджаров. Той отбеляза

30 години творческа дейност отпразнува пианистът Филип Маджаров. Той отбеляза ...

... на фестивалите от плат... Занимавал се е с импровизация в стиловете рок, блус, джаз и класика. Композира класически пиеси за баритон, сопрано, хор, както и инструментални пиеси за пиано, виолончело и цигулка. Издал е 4 аудио албума с класическа музика. Има участия в различни представяния на камерната музика в Пловдив и София. 


Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на

Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на ...

... развитие, дуалното обучение и успешните образователни проекти. Обект на обсъждане бяха и възможностите за развитие на американския бизнес в Пловдив и областта. Освен посланици от Великобритания, Испания, Ирак, Финландия, Нидерландия, Черна гора, Кипър, Полша, Япония, Албания, Румъния, Ватикана и Малта още 20 дарители и осиновители на птици уважиха официалното събитие.


Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на

Посланици от различни краища на света посетиха Епископската базилика на ...

... експонирането на обекта, която, по думите й, е добър пример за успешно публично-частно партньорство. Снимка: БТА Освен посланиците на Великобритания, Испания, Ирак, Финландия, Нидерландия, Черна гора, Кипър, Полша, Япония, Албания, Румъния, Ватикан и Малта, още 20 дарители и осиновители на птици уважиха официалното събитие. Снимка: Община Пловдив Снимка: БТА  


Лекарите от УСБАЛАГ „Селена“ спасиха бременност, а след това и

Лекарите от УСБАЛАГ „Селена“ спасиха бременност, а след това и ...

... денонощна борба, водена от неонатолозите – лекарите за които е ежедневна мисия да пазят най-крехия живот – този на новородените. Днес малкият герой Криси най-после ще бъде в прегръдките на родителите си в къщи. Тя вече тежи 2200 грама, но най-важното е, че въпреки всичко и всички – я има!


Поради ремонт се ограничава движението по третокласния път Югово -

Поради ремонт се ограничава движението по третокласния път Югово - ...

... години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит. Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, се посочва в съобщението.


Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала –

Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала – ...

... изкуства “Divinitas” Входът е свободен, при спазване на актуалните към момента противоепидемични мерки. Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 г. Подробна информация за фестивала и програмата, както и за участващите артисти може да следите в специалното Facebook събитие .


Двамата обитатели са спасени по чудо от горящ апартамент на

Двамата обитатели са спасени по чудо от горящ апартамент на ...

... през нощта Голям пожар обхвана три къщи в столичния квартал "Орландовци" през нощта, предава бТВ. След подаване на сигнал на място са дошли четири... На адреса са изпратени два противопожарни автомобила и екип на Спешна помощ. Няма пострадали хора. По първоначални данни пожарът е причинен от газова бутилка, обясниха огнеборци.


Виждайки еуфорията от танцова формация към НЧ „Никола Й. Вапцаров 1924“

Виждайки еуфорията от танцова формация към НЧ „Никола Й. Вапцаров 1924“ ...

... Отново ще има така любимите шатри за всички. Люлките ще бъдат на стадиона, до скейт парка. Ще направим един прекрасен празник. Цялата програма ще я оповестим по-късно“, допълва Мараджиев и пожелава на съгражданите си всичко, което не се купува с пари: здраве, щастие, късмет и добри приятели.      


Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала –

Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала – ...

... изкуства “Divinitas. Входът е свободен, при спазване на актуалните към момента противоепидемични мерки. Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2021 г. Подробна информация за фестивала и програмата, както и за участващите артисти може да следите в специалното Facebook събитие .


Половината от безработните в област Пловдив не са имали право

Половината от безработните в област Пловдив не са имали право ...

... ден и повече от 74,29 лв. За хората, които са се трудили на непълен работен ден и са получавали по-ниско възнаграждение от минималната заплата процентът на определяне е 50 на сто. Тези, които са се разделили с работодателя по взаимно съгласие имат право едва на 12 лв. на ден.  


Бизнесмен от карловското село Васил Левски е прострелян неволно в

Бизнесмен от карловското село Васил Левски е прострелян неволно в ...

... на Кирил Петков, притежаван от него без разрешително. Пистолетът е "Макаров". Мъжът е задържан за 24 часа. Разследващите са категорични, че станалото не е било умишлено и инцидентът е неволен. Марин Гърдев е известен бизнесмен в региона, той се занимава с изкупуване на скрап. Приятелят му Кирил Петков е търговец.


Новоизградената 14-километрова отсечка на Околовръстното шосе на Пловдив е абсолютно

Новоизградената 14-километрова отсечка на Околовръстното шосе на Пловдив е абсолютно ...

... на първите 2 км от Околовръстния път на Пловдив Завърши ремонтът на първите 2 км от Околовръстния път на град Пловдив, съвпадащ с второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград в о... Според Богдан Милчев мантинелите трябва да се бутнат, да се изградят локали, за да няма жертви по този път.


Община Пловдив започва кампания за прием в първи клас. Заявленията

Община Пловдив започва кампания за прием в първи клас. Заявленията ...

... че има несъответствие с данните на ГРАО. Тези от тях, които нямат достъп до интернет и се затрудняват с въвеждането на заявление, могат да го подадат на хартиен носител по образец до 11 юни в училището, което им е първо желание. Всеки родител има право да посочи до пет училища.


На 11 май от 18 часа в Дълбока зала на

На 11 май от 18 часа в Дълбока зала на ...

... 18:00 - 19:00 ч. - празничен концерт с участието на Хор на пловдивските момчета "Стефка Благоева" при ЦПЛР ОДК - Пловдив, официално откриване на изложбата и премиера на документалния филм за Национален проект "Аз съм Българка!" - премиера за България на III-тото издание (Балабанова къща 19:30 ч. - Финал  


В Пловдив стартират тестове за T-клетъчен имунитет за . Тестът

В Пловдив стартират тестове за T-клетъчен имунитет за . Тестът ...

... заведения в България, което инвестират в подобна апаратура и предлагат този тип тест, изцяло извършващ се от екипа на лабораториите ни“, коментират от ДЦК "Пълмед". Информация за теста и за записване на час може да се намери на сайта на „Пълмед“, както и на тел. 0888 539 385 в Пловдив.


По традиция за шеста поредна година на Гергьовдев потребителите на

По традиция за шеста поредна година на Гергьовдев потребителите на ...

... днешния ден искам специално да благодаря и на всички хора, които ми помогнаха – сготвиха и раздадоха 640 порции агнешко за двата празника Великден и Гергьовден! Честит Гергьовден, с пожелание за здраве, благоденствие и много лично щастие! Честито на всички именици!", написа в страницата си във Фейсбук кметът на Стамболийски.


В пловдивските паркове и градини през май ще бъдат засадени

В пловдивските паркове и градини през май ще бъдат засадени ...

... се засаждат над 3 милиона двусезонни и летни цветя и всяка година броят им се увеличава. Освен цветята годишно в Пловдив се засаждат средно по около 2000 дървета, предимно местни видове. Вече работят и почти всички фонтани в парковете. След празниците ще бъдат пуснати и останалите, които са в ремонт.