Новини


Зрителка носи декоративно облекло, докато присъства на тридневните конни надбягвания

Зрителка носи декоративно облекло, докато присъства на тридневните конни надбягвания ...

... Зрителка носи декоративно облекло, докато присъства на тридневните конни надбягвания Royal Ascot в Аскот, Великобритания. Royal Ascot е най-голямото конно надбягване във Великобритания и социално събитие, което се провежда от 15 до 19 юни. 


Надя Сваровски, председател на Swarovski Foundation, твърди, че луксозният сектор

Надя Сваровски, председател на Swarovski Foundation, твърди, че луксозният сектор ...

... помогне да намали отпадъците в модната индустрия. Според нея една четвърт от всички дрехи, произведени миналата година, са останали необлечени, дори недокоснати, преи да завършат на боклука. Данни на Американската агенция за защита на околната среда показват, че всеки американец произвежда средно по 75 паунда (34 килограма) текстилен отпадък годишно.


Мъж се опита да обере банка във Варна тази вечер.

Мъж се опита да обере банка във Варна тази вечер. ...

... Варна тази вечер. Нападателят е влязъл в офиса и е заплашил намиращата се вътре служителка. Тя обаче успяла да заключи касата и да подаде сигнал. След това мъжът е избягал Малко по-късно при акция на полицията извършителят е задържан. Той е родом от Балчик и не е криминално проявен. Образувано е досъдебно производство.12-годишно дете се е удавило в изкоп, пълен с вода

12-годишно дете се е удавило в изкоп, пълен с вода ...

... се къпе в нея, когато е станало нещастието. Според информация от полицията изкопът е бил направен заради ВиК авария, но от местното дружество отричат техни екипи да са извършвали дейности в района. След инцидента изкопът е бил обезопасен, а до дни цялата яма ще бъде запълнена. По случая се води разследване.


Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на Слави Трифонов, след

Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори на Слави Трифонов, след ...

... съгласни да започнете преговори за членство. Вие сте ни партньори, но над всички стои българският интерес. Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи. Пробвай. Не боли. Просто се иска да имаш...... характер. P.S. И не ме слагай наедно с Борисов. Той днес полегна и предаде и род, и отечество.


Асоциацията на Европейските журналисти осъди МВР да огласи проверката си

Асоциацията на Европейските журналисти осъди МВР да огласи проверката си ...

... днес от МВР твърдят, че не са задържали Кенаров, а са го "поканили в Пето районно управление". Прокуратурата така и отказа да започне разследване, след като МВР обяви, че столичната полиция не е открила данни за престъпление. Самият Димитър Кенаров заведе дело срещу министерството, а за следващото заседание е насрочена видеоекспертиза.Трима китайски астронавти пристигнаха в четвъртък на новата космическа станция

Трима китайски астронавти пристигнаха в четвъртък на новата космическа станция ...

... ракетата, която го пренесе в Космоса, направи неконтролирано повторно влизане на Земята, макар че Китай отхвърли критиките за потенциалната опасност. Ракетата, използвана в четвъртък, е от различен тип и компонентите, които ще навлязат отново в атмосферата, изгарят и не са опасни, коментира Джи Кимин, помощник-директор на Китайската пилотирана космическа агенция.


Турската централна банка запази непроменени лихвените проценти за трети месец

Турската централна банка запази непроменени лихвените проценти за трети месец ...

... тримесечие“, коментира той преди решението на централните банкери. Кавджъоглу е четвъртият шеф на централната банка на Турция от 2018 г. Неговият предшественик  Наджи Агбал беше уволнен от Ердоган, след като повиши над очакванията основната лихва. Следващото заседание на комисията за определяне на лихвения процент ще бъде проведено на 5 юли.


Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заяви пред студенти

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов заяви пред студенти ...

... му принадлежат, докато нормалните хора се възмущават и отвращават. Министър-председателят на една държава не трябва да има нищо общо с образа на този министър-председател, който беше през последните 10 г. Министър-председателят трябва да завършил престижен университет, да говори езици, да бъде специалист в определени области и да има необходимия морал“.


В София се проведе Национално съвещание на прокуратурата на тема

В София се проведе Национално съвещание на прокуратурата на тема ...

... което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения. Акцент в съвещанието бе поставен и върху изпълнение на приоритетите на прокуратурата по противодействие на конвенционалната престъпност, която засяга пряко голяма част от обществото. Иван Гешев подчерта колко важно е сътрудничеството между институциите за разкриване и предотвратяване на този вид престъпления.


Прокуратурата поиска от Държавния департамент на Съединените щати информацията, въз

Прокуратурата поиска от Държавния департамент на Съединените щати информацията, въз ...

... прокуратура, съгласно нейните правомощия. Информацията би помогнала за изясняване предмета на образуваните проверки и евентуално бъдещо наказателно разследване", обясни защо е поискано събраното срещу шестимата от списъка "Магнитски" говорителят на главния прокурор Сийка Милева. По думите ѝ, докато се чака американският отговор, информация за шестимата се изисква и от български институции.Заявленията за помощи при безработица в САЩ се повишиха леко

Заявленията за помощи при безработица в САЩ се повишиха леко ...

... на подобрение на пазара на труда са неравномерни. „Факторите, свързани с пандемията като продължаващите страхове от вируса и плащанията срещу безработица, изглежда тежат върху растежа на заетостта“, каза Пауъл. „Тези фактори трябва да отшумят през следващите месеци на фона на нарастващите ваксинации, водещи до по-бързо нарастване на заетостта“, обясни той.


Централната банка на Норвегия се подготвя за поредица от тримесечни

Централната банка на Норвегия се подготвя за поредица от тримесечни ...

... бъдещия растеж на цените. Норвегия е в процес на премахване на ограниченията заради Covid на фона на признаци, че пандемията изчезва. И все пак актуализация на националния график за ваксинации по-рано тази седмица показа възможни закъснения при имунизирането на населението на фона на очаквано намаляване на доставките от Pfizer Inc.


Заразеният с индийския вариант на COVID-19 в Плевен е чуждестранен

Заразеният с индийския вариант на COVID-19 в Плевен е чуждестранен ...

... на определени изследвания, се установява какъв е вариантът на вируса, обясни още проф. Христова. "Тогава и ние разбираме, че става дума за индийския вариант", допълни тя. Епидемиологичното проучване трябва да бъде извършено от Регионалната здравна инспекция в Плевен, уточни проф. Христова, и допълни, че от Центъра продължават да следят ситуацията.Източник: БТА


Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Национален филмов център" Жана Караиванова

Изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Национален филмов център" Жана Караиванова ...

... Лъвов мост. По думите му той неправилно е наричан „реставрация“. Минеков показа документи, с които удостоверява че няма съгласуван проект за реставрация. По-рано той съобщи още, че не е имало реставрация и на паметника на Васил Левски в София, въпреки че Столичната община е усвоила средства за такъв проект.  


Прeмиeрът нa Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния Зoрaн Зaeв e нa пoceщeниe

Прeмиeрът нa Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния Зoрaн Зaeв e нa пoceщeниe ...

... cъм, чe щe имaмe уcпeх", кaзa тoй. Вeчe e изпрaтeнo пocлaниeтo дa бъдeм приятeли, дa cмe близки, дa нe ce мрaзим. Дoбритe oтнoшeния щe дoнecaт дoбрo и зa двaтa нaрoдa. Зaeв блaгoдaри зa инициaтивaтa зa дocтaвкa нa вaкcини нa РCМ и зa прeдлoжeниeтo млaдeжи oт cтрaнaтa му дa пoчивaт в Бългaрия.Китайският гигант Baidu си партнира с държавния производител на автомобили

Китайският гигант Baidu си партнира с държавния производител на автомобили ...

... Същевременно Baidu се бори с конкуренцията от страна на редица стартъпи в Китай, включително WeRide и Pony.ai, които тестват свои автономни таксита в южния китайски град Гуанджоу. Baidu агресивно разширява партньорствата си с утвърдени автомобилни производители. По-рано тази година тя създаде отделна компания за електромобили в партньорство с китайската Geely.


Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Република Северна

Министър-председателят Стефан Янев се срещна с премиера на Република Северна ...

... основната точка, по която са разговаряли, е била именно европейската перспектива на Република Северна Македония и започване на разговори за предприсъединителната конференция с ЕС. "Надявам се атмосферата на доверие да продължи в интерес на търсене на решения. Всичко това трябва да бъде в рамките на правилата и диалога", посочи още Янев.  


В банков клон в Дупница е извършен въоръжен грабеж.
По информация

В банков клон в Дупница е извършен въоръжен грабеж. По информация ...

... на помещението и е заплашил служителките. По първоначални данни е успял да вземе чувал с пари, в който е имало около 10 хиляди долара, а на излизане от банката ударил една от чакащите на опашка в банката клиентки, след което е побягнал. В момента тече полицейска операция по залавянето на въоръжения мъж.  


Прeди члeнcтвoтo cи в EC Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния e гoтoвa

Прeди члeнcтвoтo cи в EC Рeпубликa Ceвeрнa Мaкeдoния e гoтoвa ...

... кaтo цялo ca в интeрec нa Бългaрия, нa цeлия рeгиoн, кaктo и нa EC", кaзa oщe cлужeбният прeмиeр. Пo думитe му вcичкo тoвa трябвa дa бъдe в рaмкитe нa прaвилaтa и диaлoгa. "Нaй-нaпрeд трябвa дa изчиcтим нeщaтa мeжду ceбe cи, зa дa нe ocтaвим нeрeшeни прoблeми в eврoпeйcкoтo ceмeйcтвo", дoпълни Cтeфaн Янeв.


"Намерено е мястото на инцидента с МиГ-29 и още части

"Намерено е мястото на инцидента с МиГ-29 и още части ...

... останките. Открити са части от оборудването на самолета, които са извадени от водната повърхност и предадени на Военна прокуратура, която е започнала разследването. Тогава е открит и биологичен материал. В акцията са участвали четири кораба от ВМС, два вертолета, три катера, общо 260 души от ВМС и 21 от Гранична полиция.Швейцарската централна банка (SNB) запазва своята изключително експанзивна парична политика,

Швейцарската централна банка (SNB) запазва своята изключително експанзивна парична политика, ...

... централната банка.*Централните банкери, които смятат, че инфлацията е много по-голям бич за икономиката от бавния ръст и следователно рядко гласуват за намаление на лихвените проценти, носят нарицателното "ястреби", а тези, които са предразположени да гласуват за намаляване на лихвените проценти и за стимулиране на икономиката, са „гълъби“. - бел. ред.


Рoдилкa и бeбeтo ѝ пoчинaхa пo врeмe нa плaнирaнo ceкциo

Рoдилкa и бeбeтo ѝ пoчинaхa пo врeмe нa плaнирaнo ceкциo ...

... oтдeлeниe нa блaгoeвгрaдcкaтa бoлницa. 29-гoдишнaтa жeнa е oт квaртaл "Eлeнoвo". Тя пocтъпилa в лeчeбнoтo зaвeдeниe зa втoрo рaждaнe. Дoкaтo eкипът e пocтaвял упoйкaтa, жeнaтa e изпитaлa зaтруднeния в дишaнeтo. Лeкaритe oпитaли дa cпacят рoдилкaтa и бeбeтo ѝ, нo нe уcпeли. Пo cлучaя e нaзнaчeнa вътрeшнa прoвeркa. Oчaквaт ce и рeзултaтитe oт aутoпcиятa.


Здравният министър д-р Стойчо Кацаров увери, че няма необходимост от

Здравният министър д-р Стойчо Кацаров увери, че няма необходимост от ...

... временно пребиваващ в страната пациент, изпратена от болница "Д-р Георги Странски" - Плевен на 21 април, е била секвенирана в НЦЗПБ на 5 май. След повторен анализ в международната генна банка GISAID, през юни е установено, че се класифицира като "Вариант на безпокойство", преди наричан още "Индийски вариант" на COVID-19.


Опит за пиратско нахлуване в кораб, застанал на рейд в

Опит за пиратско нахлуване в кораб, застанал на рейд в ...

... сейфове от капитански каюти”, каза Асен Бонджев, заместник-областен управител. На място представители на Гранична полиция и Жандармерия установиха лодки, които не са регистрирани в „Морска администрация”, а собствениците им не успяха да ги скрият. Комисията, проверила района, ще прецени каква ще бъде съдбата на въпросните плавателни съдове. При акцията нямаше арестувани хора./NOVA


За ръководствата на централните банки техните усилия да разработят дигитални

За ръководствата на централните банки техните усилия да разработят дигитални ...

... до известна степен да се състезават“, посочи тя. „Винаги зависи от вложителите и това, което смятат, че е най-атрактивният начин за съхранение на парите им“, допълни Скингсли. В крайна сметка дигиталните пари на централните банки не трябва да служат като „промяна на начина, по който работи финансовата система“, допълни Кьоре.Без да извърши проверка на фактите, Върховна административна прокуратура (ВАП)

Без да извърши проверка на фактите, Върховна административна прокуратура (ВАП) ...

... дефектни маски, които са раздадени на българските медици и здравни работници на първа линия. ВАП не е взела предвид подробната документация и приложена към сигнала на АКФ, която категорично доказва, че на въпросните маски не са извършвани никакви тестове за качество въпреки многото медийни и научни публикации за компрометирани качествени характеристики.


До 22 юни ще се проведе полицейска операция за недопускане

До 22 юни ще се проведе полицейска операция за недопускане ...

... последствията от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември. По време на операцията бъдат извършвани проверки за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.


Европейският комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните

Европейският комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните ...

... разговорите между двамата са били стратегията на ЕС за ваксините и разгръщането на националната кампания за имунизиране срещу COVID-19 в България, както и бъдещите действия по предложенията в рамките на Европейския здравен съюз. По време на посещението си у нас Стела Кириакиду разговаря и с президента на Република България Румен Радев.


Лидерът на Apple Тим Кук отправи критика към новите предложения

Лидерът на Apple Тим Кук отправи критика към новите предложения ...

... По-рано този месец евродепутатът Андрес Шваб, който ръководи проверката на проектозакона в Европейския парламент, заяви, че иска да подобри законодателството и да ограничи обхвата му до големите компании като Google, Amazon, Apple и Facebook. Apple Ще участва в дебата и ще се опита да намери път напред, каза още Кук.


продажбите на нови автомобили в България нараснаха със 191,3% до

продажбите на нови автомобили в България нараснаха със 191,3% до ...

... година до момента: Италия (+62,8%), Франция (+50,1%), Испания (+40,0%) и Германия (+12,8%). По брандове в Европа най-голям ръст отчита  VW с 94%, 61% е увеличението за Stellantis NV и 26% - за Renault SA. С 96% се увеличават продажбите за BMW AG, а с 49% - тези на Daimler AG.


Проба за COVID-19 на пациент от Плевен е класифицирана като

Проба за COVID-19 на пациент от Плевен е класифицирана като ...

... от област Плевен са секвенирани общо 34 проби, в които не е открит друг случай на индийската мутация, добавят от НЦЗПБ. НЦЗПБ продължава да наблюдава разпространението на SARS-CoV-2 в страната с акцент за търсене на варианти с ускорено разпространение, променена вирулентност и имуногенност, които са с повишено значение за общественото здраве.


Позиция на ВМРО относно фалшивите медийни публикации, че Красимир Каракачанов

Позиция на ВМРО относно фалшивите медийни публикации, че Красимир Каракачанов ...

... за дискредитиране на лидера на ВМРО, вече се връща като бумеранг към създателите и разпространителите на тези фалшификации.  Както заяви нашият председател – „Ако мислят, че ще ме уплашат, това няма да стане. Няма да се откажа да защитавам потърпевшите от произвола на маргинализираната престъпност. Борбата за справедливост продължава!“ БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!


Някои неща не могат да бъдат закупени с всички пари

Някои неща не могат да бъдат закупени с всички пари ...

... смени. Първоначално мярката трябваше да се прилага само до края на май, но сега е удължена до юни. Поради липсата на полупроводникови чипове и други производители на автомобили като Ford, VW и дори Tesla трябваше да намалят производството. Производителят на чипове Intel предупреди, че дефицитът може да продължи няколко години.


Предложеният от ЦИК на "Сиела Норма" договор за предстоящите парламентарни

Предложеният от ЦИК на "Сиела Норма" договор за предстоящите парламентарни ...

... лв. Може накрая да се окаже, че трябва да платим десетки хиляди неустойка, коментира Тодоров. Цената, договорена от "Смартматик" и ЦИК за 1500 машини е около 8 200 000 лева, поясни още той. Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота, съобщи изпълнителният директор на "Сиела Норма".


Microsoft обяви главния си изпълнителен директор Сатя Надела за новия

Microsoft обяви главния си изпълнителен директор Сатя Надела за новия ...

... близо 20 години, след което заяви, че през 2019 г. той се е опитал да започне романтична връзка с въпросния човек. Microsoft отказва да коментира дали бордът е решил, че Гейтс трябва да си ходи. Освен това компанията обяви тримесечен дивидент от 56 цента на акция, платим от 9 септември.


Бившият премиер Бойко Борисов изненадващо се срещна с македонския премиер

Бившият премиер Бойко Борисов изненадващо се срещна с македонския премиер ...

... защото те ще се мразят. Ние сме към края, по-младите ще имат проблеми“, казва Борисов. „Ако не намерим как като две държави, две нации, два народа – играта на думи вече не е важна – да се разбираме, поколения млади македонци и млади българи ще се мразят“, каза лидерът на ГЕРБ.


„Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за

„Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за ...

... опитва да измести фокуса на дневния ред. Най-вече този с Пламен Узунов”, заяви Недков. И добави, че федерацията по ММА не е била одобрена по ред програми, по които е кандидатствала. Според него служебният министър на спорта се намирал в конфликт на интереси. Той бил министър на спорта и шеф на федерация.


„Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо

„Изкарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ...

... на зависимости. Не е свършена никаква работа и това е единственият проблем. Начинът, по който са били провеждани тези конкурси, е абсолютно несъстоятелен”, добави Кутев. Казусът „Спецов”: „Премиерът бе много ясен по темата. Към този момент се правят проверки и, ако те установят нарушения, този човек ще си отиде така, както е дошъл”.


От днес се възобновява операцията по издирването на черната кутия

От днес се възобновява операцията по издирването на черната кутия ...

... изпълнение на тренировъчна задача. Веднага стартира операция по търсенето и спасяването на пилота, която за съжаление завърши трагично и майор Терзиев беше обявен за загинал. В хода на операцията бяха открити голям брой подводни цели, но след проведено обследване на по-големите от тях, се оказа, че не са от самолет.


Българския Патриарх Неофит късно вечерта на 15 юни срещу 16

Българския Патриарх Неофит късно вечерта на 15 юни срещу 16 ...

... – високопоставени служители и духовници, на които е поверена грижата за здравето му. И всичко това при пълна „секретност“, за да не достигне тази информация до обществеността и средствата за масова информация. Патриарх Неофит е приет в неадекватно и вероятно тежко състояние. Състоянието му е стабилизирано и без ясна дългосрочна прогноза.


Новите случаи на заразяване с коронавирус у нас през последните

Новите случаи на заразяване с коронавирус у нас през последните ...

... коронавируса достигнаха 17 957, от които 25 за последното денонощие. През изминалите 24 часа са излекувани 1064 души, с които оздравелите от началото на пандемията стават 392 035. В сряда в България са поставени 17 626 дози от ваксините срещу COVID-19, а от началото на ваксинационната кампания - 1 619 744.


По искане на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, прокуратурата е

По искане на бившия главен прокурор Сотир Цацаров, прокуратурата е ...

... се знае“. А той се отнася за досъдебните дела. Това Споразумение вече не е валидно. Защо прокуратурата не възприеме, че по силата на закона, те нямат достъп до тази информация. Когато „избраните“ прокурори гледат какво се случва, по какъв начин може да се опази информацията в МВР“, попита риторично министър Рашков.


Великобритания води преговори с шест компании за изграждането на огромни

Великобритания води преговори с шест компании за изграждането на огромни ...

... автомобилни производители. Представител на LG коментира, че компанията разглежда различните възможности за експанзия, но все още не е взела окончателно решение. Nissan твърди, че ще продължи да ускорява процеса към електрификация, добавяйки, че „нямаме допълнителни планове за разкриване в момента“. Останалите компании не са отговорили веднага на запитванията за коментар.


General Motors Co. ще увеличи инвестициите си в технологии за

General Motors Co. ще увеличи инвестициите си в технологии за ...

... че се търсят не само по-скъпите модели. Това наистина не е хвърлен на вятъра капитал. Знаем, че ще ни трябват тези заводи за батерии“. Акциите на GM поскъпнаха първоначално с 3,8%, ограничавайки след това ръста на 2,2% до 62,13 долара. От началото на годината повишението е с около 49%.  


Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление Стефан Янев в

Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление Стефан Янев в ...

... категоричен е служебният премиер. Не - България няма да одобри преговорната рамка в досегашния ѝ вид, тъй като в момента нашите условия са под егидата на тази рамка, която дава парламентът. Тази позиция е последователна, заявена многократно и ясно, и се решава в политически диалог между нашите страни, допълни още Янев.


Засилени проверки за COVID-19 на влизане в България. На произволен

Засилени проверки за COVID-19 на влизане в България. На произволен ...

... поставена ваксина. Той е снабден с QR код за верификация онлайн. Проверката на практика става на око. „Нямаме система все още за достъп, в която да проверим“, признава Янка Калпачка от РЗИ-Благоевград пред bTV. Представя се един от документите, а, ако липсва, човекът получава предписание за домашна изолация за 10 дни.


гледано: 23   0 гласа До 40% могат да се

гледано: 23   0 гласа До 40% могат да се ...

... които са споделили собствен опит, но са дали и контакти за бизнеса.Защо в България закъснява с лоялните програми и при дигитализацията на бизнеса? Имат ли шанс стартъпите по-скоро да стъпят на международния пазар?Вижте целия разговор във видео материала на .Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите .  


Българският лекарски съюз предлага професор Тодор Кантарджиев да бъде награден

Българският лекарски съюз предлага професор Тодор Кантарджиев да бъде награден ...

... съюз предлага професор Тодор Кантарджиев да бъде награден с орден “Стара планина”. От съюза мотивират искането си до правителството и президента с изключителните му постижения и безценния  принос в областта на науката и медицината. В искането се подчертава и ролята на професор Кантарджиев в борбата с пандемията от COVID-19  в страната. 


Банско обяви календара със събития за летния сезон
ПИРИН РЪН  27

Банско обяви календара със събития за летния сезон ПИРИН РЪН  27 ...

... държави. В съпътстващата програма има селектирани 10 изложби, семинари, работилници, демонстрации и програма за деца. В юбилейната програма е включен трейлър и изложба „20 години Международен фестивал на планинарското и екстремно кино“, катерачно състезание за купа „Петър Атанасов“ и специално представяне на град Банско и Пирин планина като туристическа дестинация.  


Зам.шефът на ИТН даде да се разбере, че някои от

Зам.шефът на ИТН даде да се разбере, че някои от ...

... той каза: "Слави е добре, всички статии, които четете как е зле физически и здравословно, са абсолютни глупости". Йорданов определи Съвета за електронни медии като "вредна структура", както и като вреден законът за медиите. "Ще има нов закон и нов и генерален директор, ако следващият парламент издържи по-дълго", закани се той.


Основните икономически данни на Китай не оправдаха прогнозите през май,

Основните икономически данни на Китай не оправдаха прогнозите през май, ...

... само 77% от нивото, достигнато преди две години. „Силното промишлено производство се движи най-вече от външното търсене, докато вътрешното търсене все още не се е възстановило до предпандемичните нива“, каза Динг Шуанг, главен икономист в Standard Chartered. По думите му правителството ще бъде по-предпазливо с темповете на нормализиране на политиката.


13 години след създаването на  Японската градина в Столичния зоопарк тя бе реставрирана и официално открита

13 години след създаването на  Японската градина в Столичния зоопарк тя бе реставрирана и официално открита ...

... и обновяване. „За мен символът, който представлява Японската градина - символът на хармония, но и взаимоотношение с природата, е много важен. Създава спокойствие, създава уют, създава хармония“, добави тя. Управителят на Зоологическата градина Добромир Бориславов призна, че често ще се отбива в Японската градина за минутки на спокойствие и отдих.


Започва нова процедура за избор на шестима европейски делегирани прокурори,

Започва нова процедура за избор на шестима европейски делегирани прокурори, ...

... мотивационно писмо, удостоверение за владеене на английски език и документи за стаж, като не се уточнява дали той да е само прокурорски. След преценка за допустимост, кандидатите ще бъдат изслушани от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет и шестимата най-добре представили се ще бъдат предложение  за одобрение на европейския главен прокурор.


Бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията

Бившият министър на спорта Красен Кралев определи като манипулация обвиненията ...

... определи като манипулация обвиненията на служебното правителство за злоупотреби със средствата по програми за младежки дейности. По думите на Кралев от програмите са се възползвали десетки спортни и младежки организации от цялата страна. Той уточни, че сумите са били не милиони, а 30 до 40 хиляди лева годишно на спечелен проект.


Само Volkswagen и Volvo сред големите автомобилни производители са достатъчно

Само Volkswagen и Volvo сред големите автомобилни производители са достатъчно ...

... на автомобилите с двигатели с вътрешно горене от моделната си гама. Очаква се ЕС да постави по-амбициозни климатични цели през това лято: До 2030 г. средните емисии на CO2 от новите автомобили трябва да бъдат с 50% под нивото от 2021 г. в сравнение с предишната цел от 37,5%.  


Акциите на компанията за електронна търговия About You поскъпнаха с

Акциите на компанията за електронна търговия About You поскъпнаха с ...

... експанзия. В първите месеци онлайн магазинът за дрехи и аксесоари направи агресивна рекламна кампания и комуникация чрез инфлуенсъри, за да си извоюва дял от пазара. Така About You стана директен конкурент на вече установената в България платформа Fashion Days, която от 2015 г. е част от румънския електронен търговец eMag.


Решението на Кристиано Роналдо да премахне две бутилки Coca-Cola от

Решението на Кристиано Роналдо да премахне две бутилки Coca-Cola от ...

... че „всеки има право на предпочитания за напитките“, предвид различните „вкусове и нужди“. Говорител на Европейското първенство по футбол коментира: „На играчите се предлага вода, както и Coca-Cola и Coca-Cola Zero Sugar при пристигането на нашите пресконференции“. Роналдо е особено популярна обществена фигура с близо 300 млн. последователи в Instagram.


Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5

Преди изборите Министерството на младежта и спорта е раздало 5 ...

... от които 120 000 лв. само през тази година. '"С тези над 1 милион лева финансирането, което Стъки е получил, може да разберете защо протестира пред президентството, а не пред Министерството на спорта", допълни Кутев. Той подчерта, че оттук нататък не трябва да се допуска пари да бъдат раздавани по този начин.


Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от

Министерският съвет прие решение за отнемане на земеделски земи от ...

... надзор се предоставя безвъзмездно за управление имот - публична държавна собственост за осъществяване на дейността му. Имотът се намира на ул. „Мария Луиза“ № 19 в гр. Русе и представлява самостоятелен обект в сграда. Досега имотът е управляван от Министерството на икономиката, но вече е с отпаднала необходимост за министерството.


Одитът в Агенцията по вписванията е установил редица нарушения, заяви

Одитът в Агенцията по вписванията е установил редица нарушения, заяви ...

... директор на Агенцията по вписванията, се завръща на ръководния пост от днес. "Европейската комисия е започнала процедура за нарушение и неизпълнение за свързването на Търговския регистър към т.нар система БРИС, което е трябвало да стане преди 4 години. Забавило се е и създаването на регистъра за овластяването и пълномощията", изтъкна Стоилов.


Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на

Министърът на финансите Асен Василев разпореди одит на дейността на ...

... Повече от едномесечното отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции, предаде БГНЕС.


Кандадатите за депутати от ПП ГЕРБ Тома Биков и Спас

Кандадатите за депутати от ПП ГЕРБ Тома Биков и Спас ...

... било много тежко, щом толкова бързо са се случили нещата" допълни Спас Гърневски, който заяви, че знае много неща както за пловдивската митница, така и за Харизанова. Тома Биков предположи, че казусът ще представлява интерес за лидерът на коалиция "Изправи се! Мутри вън" Мая Манолова и заяви, че проверките ще продължат.


Служебният министър на спорта Андрей Кузманов съобщи, че през последните

Служебният министър на спорта Андрей Кузманов съобщи, че през последните ...

... годините са печелили средства по програмата с идентични проекти. „Проектите, които печелят тази година, всичките или голяма част от тях до такава степен са сходни проектите, че спокойно можем да кажем, че са отпечатани на един и същи принтер. Лична аз подозирам, че принтерът се намира в самото министерство“, каза той.


"Отстранявам брат Илко Желязков от Съюзна ложа "Нова луна" №123,

"Отстранявам брат Илко Желязков от Съюзна ложа "Нова луна" №123, ...

... е бил част от масонска организация. Второ, вероятно именно санкциите по закона "Магнитски" са провокирали отстраняването му от въпросната организация. Публикуваме кадър на Декрета, който получихме. Осъзнаваме несъответствието между датата 9 юни и датата в края на документа - 2 април 2021 година, но публикуваме документа така, както ни е изпратен:


Битката за първото място в предстоящите избори тепърва предстои. „Има

Битката за първото място в предстоящите избори тепърва предстои. „Има ...

... са най-неустойчивата и мобилна маса от избиратели въобще. Една трета от тях са млади хора до 30 години, близо 60 % планират да ходят на море. Трудно е да се прогнозира доколко Слави Трифонов ще успее да ги привлече пред урните през юли и дали няма да предпочетат нещо по-приятно.


Инфлацията във Великобритания се повиши неочаквано над целта на Английската

Инфлацията във Великобритания се повиши неочаквано над целта на Английската ...

... г. насам. През последните месеци в много икономики се наблюдава ускоряване на цените, въпреки че банкерите продължават да омаловажават риска от трайна инфлация. В САЩ общата потребителска инфлация скочи до 5% през май, най-високата от повече от десетилетие. Инфлацията в еврозоната достига 2%, малко над целта на Европейската централна банка.


Най-важното след изборите е да има стабилно и работещо правителство

Най-важното след изборите е да има стабилно и работещо правителство ...

... думите на бившия министър на труда и социалната политика Деница Сачева до края на 4-годишен управленски мандат на ГЕРБ средната пенсия ще достигне 600 лева. Предлагаме пълна промяна на модела на социалното подпомагане у нас. Ще продължат инвестициите в образованието. Специален акцент сме поставили върху реформа в професионалното образование, заяви Сачева.  


Стартъпът Full Truck Alliance Co., наричан "Uber за камиони", иска

Стартъпът Full Truck Alliance Co., наричан "Uber за камиони", иска ...

... и Yunfeng Capital на Джак Ма. Окончателната цена на IPO-то ще бъде зададена на 21 юни, показват документи, видени от Bloomberg News. Предлагането се води от Мorgan Stanley, China International Capital Corp. и Goldman Sachs Group Inc. Акциите се очаква да се търгуват на Нюйоркската фондова борса със символа YMM.


Служебният премиер Стефан Янев съобщи при откриването на днешното заседание

Служебният премиер Стефан Янев съобщи при откриването на днешното заседание ...

... и се надявам практическите стъпки, които можем да направим между двете правителства, да намерят по-късно отражение и в позиция, която ще бъда разгледана и в българския парламент, и да се търси дълготрайно решение, което е в интерес на европейската интеграция и перспектива на всички страни от Западните Балкани, каза Янев.