На Път


Летище „Хийтроу“ в Лондон е изгубило първото си място сред

Летище „Хийтроу“ в Лондон е изгубило първото си място сред ...

... – до февруари. Очаква се Германия да последва примера им. От понеделник пристигащите пътници във Франция от страни извън ЕС ще трябва да бъдат тествани преди да се качат на самолета, да се съгласят на самоизолация за една седмица след пристигането си и след това да си направят нов тест.


Обичайно по-възрастните туристи пътуват на юг за зимните месеци. Но

Обичайно по-възрастните туристи пътуват на юг за зимните месеци. Но ...

... зимните локации са предпочитани Вътрешните гости в Ю Кироро, луксозен ски хотел в курорта Кироро в Япония, също остават за по-дълго спрямо предходните години. „Това отразява глобалната тенденция не просто за работа от вкъщи, а работа отвсякъде, където наистина искате да бъдете“, коментира Аликс Фачин, който е мениджър на хотела.Жерар Бруди, който отдава под наем два апартамента на работещи

Жерар Бруди, който отдава под наем два апартамента на работещи ...

... до 10 седмици напред или да се изправи срещу големи загуби. Ски секторът е изправен пред значителни загуби. Crystal Ski е собственост на туристическата група Tui, която този месец отчете рекордна годишна загуба от 3,2 млрд. евро на фона на блокирания заради коронавируса туризъм.1-->Още по темата: Още по темата

Боровец и Банско са на второ и пето място съответно

Боровец и Банско са на второ и пето място съответно ...

... от столицата Тбилиси, с възможности за скиори с всякакви умения, евтини хотели и чудесна транспортна организация за достъп до пистите. На трето място е Буковел в Украйна, а на четвърто – Ясна, Словакия. Топ 10 се допълва от Копаоник, Сърбия, Канин-Бовец, Словения, Колашин, Черна гора, Закопане, Полша, и Синайа, Румъния.


Журналистът и водещ на предаването „Авиошоу“ Александър Богоявленски, част от

Журналистът и водещ на предаването „Авиошоу“ Александър Богоявленски, част от ...

... 16 часа Богоявленски представя всичко най-интересно от аерокосмическата индустрия, показва на зрителите другата страна на различни световни летища и самолети, и дава полезни съвети за пътуване по въздух. Освен специалната си грамота, като част от наградата си водещият ще получи възможност и да се наслади и на едночасов полетен симулатор.Преди броени дни националният превозвач „България Еър“  навърши своето пълнолетие

Преди броени дни националният превозвач „България Еър“  навърши своето пълнолетие ...

... температура от над 200 градуса по Целзий. За допълнително спокойствие на пасажерите, на борда са подсигурени топла вода, сапун и дезинфектанти, а за да осигури максимална гъвкавост на всички пътуващи националният превозвач има удобна политика за безплатно презаверяване на вече закупени самолетни билети.  Повече информация за нея ще откриете тук:


Преди коронавируса десетилетният бум на авиацията създаде мрежа от близо

Преди коронавируса десетилетният бум на авиацията създаде мрежа от близо ...

... и Северна Африка в Boston Consulting Group. В австралийския град Харви Бей Евърард не се предава, след като градът с 52 хил. души население беше принудително изолиран от Сидни. „Има много семейства, на които им липсва тази свързаност. Жалко е, че я загубихме, но сме доста устойчиви хора“, казва той.


Американците ще могат да пътуват до Италия без карантина за

Американците ще могат да пътуват до Италия без карантина за ...

... Милано, а Austrian Airlines възприемат сходен подход за полета си между Виена и Хамбург. British Airways, която е собственост на IAG, и American Airlines Group също започнаха за свързват Лондон и Нюарк въз основа на сходно споразумение. Но програмите ще се нуждаят от правителствено одобрение, за да окажат сериозно въздействие.


Ето една нова дестинация за хората, които искат да избягат

Ето една нова дестинация за хората, които искат да избягат ...

... вход на човек. В ход са и проекти за по-малки хотели в безлюдни райони. Успехът на първите две луксозни хижи в Исландия, където цените започват от 2000 долара на вечер, показва, че петзвездни проекти могат да процъфтяват дори в страна, която е по-популярна като уикенд дестинация, отколкото за курортна почивка.


Коронавирусът фундаментално ще промени начина, по който хората пътуват и

Коронавирусът фундаментално ще промени начина, по който хората пътуват и ...

... бизнес пътуванията ще се възстановят дори когато компанията вземе мерки, за да направи пътуванията по въздух по-устойчиви. „Вярваме, че когато се върнем в небето, пътните маршрути, които имахме,... ще се заработят до нивата, на които бяха преди“, коментира през октомври Джъдсън Алтоф, изпълнителен вицепрезидент на световния търговски бизнес на Microsoft.Carnival ще продаде акции за 1,5 млрд. долара, като ще

Carnival ще продаде акции за 1,5 млрд. долара, като ще ...

... запознати с въпроса. Подобно на круизните оператори, авиокомпаниите понасят тежки последици от пандемията, а вчера записаха ръст на борсата благодарение на новините за ваксината. За да укрепят позициите си, предвид паузата в операциите, круизните компании вече продадоха дялове на ниски цени и плащат необичайно високи лихви по новите си дългове.


Тържествено бе посрещнат първият полет на „България Еър“ на новото

Тържествено бе посрещнат първият полет на „България Еър“ на новото ...

... на всички пътници възможност да стигнат до него бързо и удобно. Освен до столицата на Германия, националният превозвач има удобни и редовни полети до Франкфурт. Билети може да закупите на уебсйта ни, през мобилното приложение Bulgaria Air, от офисите и представителствата в страната и чужбина, както и от агентската мрежа.


Националният превозвач „България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда

Националният превозвач „България Еър“ е първата авиокомпания на нашия пазар, която въвежда ...

... е да предложим най-висока степен на сигурност на пасажерите ни“, обясни изпълнителният директор на „България Еър“ Христо Тодоров. Машината е въведена в експлоатация вече от световния превозвач Qatar Airways, а „България Еър“ е единствената авиокомпания, изпълняваща полети на нашия пазар, която започва да я използва за дезинфекция на самолетите си.


Тематичният парк Disneyland на Walt Disney в Париж отново ще

Тематичният парк Disneyland на Walt Disney в Париж отново ще ...

... Флорида остават отворени, но с ограничения за броя на посетителите и с други мерки за ограничаване на разпространението на новия коронавирус. Disneyland в Калифорния е затворен от март насам. През септември компанията обяви, че ще съкрати 28 хил. служители, повечето от които работят в тематичните ѝ паркове в Съединените щати.


Два месеца след взрива на пристанището, който опустоши Бейрут, Мария

Два месеца след взрива на пристанището, който опустоши Бейрут, Мария ...

... инициативата, чийто собствен дом, вила от 19-ти век в историческия район на Бейрут, е силно повредена. „Говорим също за хората, които живеят там, техните спомени, взаимодействието им с общността им, това, което им дава привързаност към тези места“, допълва той.1-->Още по темата: Още по темата


Светът ще има по-малка авиационна индустрия в резултат на коронавирусната

Светът ще има по-малка авиационна индустрия в резултат на коронавирусната ...

... и разшири присъствието си във Великобритания, където ще продължи да инвестира след Brexit. Wizz Air Abu Dhabi, съвместно дружество между унгарската нискотарифна авиокомпания и държавната холдингова компания на Абу Даби ADQ, получава сертификат за въздушен оператор, въпреки че стартирането на компанията беше засегнато от забраната за чуждестранни посетители заради коронавируса.


Националният превозвач „“ предлага поредна приятна изненада за пътниците си.

Националният превозвач „“ предлага поредна приятна изненада за пътниците си. ...

... следи постоянно обстановката на всички пазари, до които оперира, и публикува актуална информация за нужните документи за посещението им. Паралелно с това комапнията продължава да изпълнява мисията си да лети, изпълнявайки полети по всичките си редовни линии, където няма наложени местни рестрикции, и предлагайки превоз на всеки, който има необходимост.


Всеки зимен следобед австрийското селце Ишгъл отеква от натежали от

Всеки зимен следобед австрийското селце Ишгъл отеква от натежали от ...

... процес на измисляне. „Няма ясен план за този сезон, когато тестовете са позитивни“, коментира Питър Колба, адвокат от Виена, който води делата. „Някои сякаш казват: „Може би не искам да знам“. Ако това е отношението, трябва да кажа, че не сме научили нищо“, допълва той.1-->Още по темата: Още по тематаКанар


От ноември Сингапур ще предложи на своите граждани круизни пътувания,

От ноември Сингапур ще предложи на своите граждани круизни пътувания, ...

... се подложат и на карантина, преди да се качат на борда на круизите. През следващите месеци правителството внимателно ще следи какво се случва с пътуващите с тези круизи, преди да реши какви стъпки да предприеме за сектора, допълват още от организацията. Туризмът е един от водещите икономически сектори за Сингапур.


В първия месец от пандемията платформата за краткосрочни наеми на

В първия месец от пандемията платформата за краткосрочни наеми на ...

... числа. По думите му това, което виждаме, е „голяма революция“, която „завинаги променя начина, по който изглежда туризмът. Някои хора чакат светът да се върне към това, което беше преди. Но промените се движат напред, а не назад“.1-->Още по темата: Още по тематаBooking съкращава всеки четвърти служител

До края на ноември се удължава периодът, в който всеки

До края на ноември се удължава периодът, в който всеки ...

... най-високите хигиенни и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция. Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздуха по време на полет, който се и обновява през двигателите на самолетите. За допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.


Работата от вкъщи се превърна в „новото нормално“ за много

Работата от вкъщи се превърна в „новото нормално“ за много ...

... със своите пясъчни плажове и чисти води, за да работят отдалечено в продължение на една година, като тези с деца имат право да ги записват в частни или държавни училища. Таксата за кандидатстване е 263 долара.За да разберете какви са условията в Грузия, прочетете цялата публикация на сайта на .


След като затвори границите си преди шест месеца, Южна Африка

След като затвори границите си преди шест месеца, Южна Африка ...

... Обикновено всичко това се урежда от туристическа компания. Този принос обхваща хеликоптер, пилот, ветеринар, занимаващ се с диви животни, и нужните медикаменти. В края на деня туристите се връщат в луксозните хижи, доволни, че са помогнали за опазване на живота на един носорог.1-->Още по темата: