Кюстендил


Кюстендилска област е пред създаване на срещу Covid-19. Голяма част

Кюстендилска област е пред създаване на срещу Covid-19. Голяма част ...

... общо поставените дози в област Кюстендил са 23 519. С първа доза са имунизирани 14 103, а лицата със завършена имунизация са 9416. През вчерашния ден са ваксинирани 495 лица, което е поставило област Кюстендил на едно от първите места в страната по брой имунизирани лица в рамките на деня.


Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази подкрепата си за създаване

Зам.-председателят на ЕНП Мария Габриел изрази подкрепата си за създаване ...

... обрование и обучение. И в тази връзка, наистина разчитайте на подкрепа, защото целта е да бъдат изградени 50 такива центрове за върхови постижения в цяла Европа“, съобщи г-жа Мария Габриел и изрази увереност, че Кюстендил има силите, таланта, идеите и решенията, които да предложи, така че това да се случи.


Светлин Колев е водач на листата на кандидати за народни

Светлин Колев е водач на листата на кандидати за народни ...

... други с цел гарантиране на високо качество. Негова цел е и защитата и обезпечаването на цялостната образователна и научна дейност, финансирана и осъществявана от държавата чрез активно взаимодействие със системата на Националната сигурност, както и връщане на България на челните места в света в сферите на образованието, науката и иновациите.На 9 януари тази година пътят за Рилския манастир беше

На 9 януари тази година пътят за Рилския манастир беше ...

... направена мостова конструкция, която да има предпазно действие и да акумулира свлечените скални маси“, поясни проф. Жечев. Третият етап е стабилизация на откоса, за да се направи временен път, по който да се пусне еднопосочно движение, регулирано със светофарна уредба. Тогава ще се прави същинското предпазно премостване на пътя.  


На 9 януари тази година пътят за Рилския манастир беше

На 9 януари тази година пътят за Рилския манастир беше ...

... направена мостова конструкция, която да има предпазно действие и да акумулира свлечените скални маси“, поясни проф. Жечев. Третият етап е стабилизация на откоса, за да се направи временен път, по който да се пусне еднопосочно движение, регулирано със светофарна уредба. Тогава ще се прави същинското предпазно премостване на пътя.  


Носенето на маски на открити обществени пространства в община остава

Носенето на маски на открити обществени пространства в община остава ...

... са 248. Новите случаи от 9-до 21 февруари са 507, съобщи още д-р Величков. Общо обхванатите с имунизации до момента в област Кюстендил са 1387. Към днешна дата общо поставените дози в Кюстендилска област са 1807. Втора доза са получили 420 души. Само през вчерашния ден са ваксинирани 206 човека.В вече става задължително носенето на маски и на открити

В вече става задължително носенето на маски и на открити ...

... в тази област на България скоростта на зараза е може... Двама души са починали през изминалото денонощие – жена на 74 г. от община Кюстендил и мъж на 55 г. от община Невестино. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.


75 легла за болни от коронавирус са заети в МБАЛ

75 легла за болни от коронавирус са заети в МБАЛ ...

... жители на област Кюстендил за коронавирус – 94 са положителни. Това съобщиха за Радио „Фокус“ &... Д-р Величков каза и друго – че персоналът на лечебното заведение вече е по-спокоен психически. Доста преболедували имало и сред тях, вече имало и ваксинирани, т.е. едно по-голямо спокойствие от тази гледна точка. Още:


От 20 години отглеждаме най-чистата и най-здрава пъстърва. В естествени

От 20 години отглеждаме най-чистата и най-здрава пъстърва. В естествени ...

... казаха, че ни напишат акт за 2000 лева за продаване на нещо без документ, че ще конфискуват рибата и ще я забранят за продаване. Все пак ние сме хора вярващи, монаси. Не е за нас да влизаме в пререкания, щом ни предупреждават. Така спряхме да я продаваме", обобщи Огнян Петров.


Обществена поръчка за преустройство на младежкия дом в исторически музей

Обществена поръчка за преустройство на младежкия дом в исторически музей ...

... метра. Финансирането на този етап не е осигурено, както се посочва в обявлението, но то ще е комбинирано – от ОП „Региони в растеж“ и финансови инструменти по приоритетна ос „Устойчиво и интегрирано градско развитие“. Проектът е част от интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Дупница.    


Изключително тежка акция по спасяване на изгубени туристи e стартирала

Изключително тежка акция по спасяване на изгубени туристи e стартирала ...

... броя доброволци от ПСС, които потеглят към Паничище. Поне 3 часа ще им трябва, за да стигнат до хижата, като от Паничище до изходната позиция ще се придвижват пеш, което ще им коства излишна умора, още повече, че им предстои след това още поне 5-6 часа до района с изгубените.Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил

Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил ...

... кметът Петър Паунов. Основна цел на проекта е чрез активното участие на местното население да се постигне и гарантира повишаване качеството на въздуха и привлекателността на жизнената среда, повишаване на екологичното самосъзнание, формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на уменията и желанията за опазване на околната среда у гражданите.


При взети 97 проби на жители на област Кюстендил за

При взети 97 проби на жители на област Кюстендил за ...

... град Дупница. Около половината от настанените за лечение пациенти са в тежко състояние, останалите – в средно тежко. В COVID отделението на болницата в град Кюстендил към този час са настанени 80 лица. Двама души са интубирани и в критично състояние, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.


Откритият преди по-малко от седмица триажен кабинет в ще работи

Откритият преди по-малко от седмица триажен кабинет в ще работи ...

... да се ангажират с триажа в тази тежка обстановка, за да бъдем всички в полза на хората“, апелира зам.-кметът Милев. В Дупница монтираха билбордове с лика на генерал Мутафчийски (СНИМКИ) Община Дупница призовава чрез билбордове хората да си останат вкъщи. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Христо ...  


В към момента има близо 29 млн. куб. метра вода,

В към момента има близо 29 млн. куб. метра вода, ...

... водите (МОСВ) да му го събере." Това коментира екоминистърът Ем... Той отбеляза, че благодарение на предприетите от МОСВ през месец февруари мерки за ограничаване на разходите от язовира и спиране на нерегламентираните отклонения на водни количества, язовирът към момента е достигнал ниво, каквото не е имал от 25 години насам.


Област е вече в критичната

Област е вече в критичната "червена зона" с над 120 ...

... В община Кюстендил за съответния период са общо 48, а в Дупнишка община – 71 човека. От представените данни от РЗИ – Кюстендил стана ясно, че към 26 октомври има 133-ма на домашно лечение, 190 души са под карантина, излекуваните са 589, хоспитализирани са 24 души, а починалите – 37.Административният съд в Кюстендил позволи на ТЕЦ

Административният съд в Кюстендил позволи на ТЕЦ "Бобов дол" да ...

... въздействие върху здравето и живота на живеещите и работещите в централите", казва Меглена Антонова от "Грийнпийс" – България. "Грийнпийс": ТЕЦ "Бобов дол" е горил отпадъци 10 000 пъти над позволеното През мандата на Нено Димов като министър ТЕЦ "Бобовдол" е  получил разрешение да гори експериментално 500 000 тона отпадъци. Макси...


В петък - 9 октомври, от 10:30 ч. до 12:30

В петък - 9 октомври, от 10:30 ч. до 12:30 ...

... АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. Как не се прави: Майки с колички се състезават с коли на кръстовище (ВИДЕО) На 16 септември отбелязахме Европейския ден без загинали на пътя. Проблемите, свързани с пътната безопасност, обаче са много по-сериозн...


За 13-та поредна година в Кюстендил се организира

За 13-та поредна година в Кюстендил се организира "Празник на ...

... най-красиво аранжиран щанд и най-едра ябълка под надслов "Плодородието в Кюстендилския край" и кулинарна демонстрация със специалното участие на Дешка Кротева. За най-малките гости на празника ще има арт-ателиета и работилници, съзтезателни игри с плодове и зеленчуци, а за любителите на спорта - открити тренировки в спортните зони на града.


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разгледа картините на

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разгледа картините на ...

... 1929 до 1950 година урежда общо 18 самостоятелни изложби у нас и в чужбина. Носител е и на най-високите отличия на страната за принос към националното ни изобразително изкуство – „Заслужил художник” – 1950 г.; „Народен художник” – 1952 г., юбилеен знак на Съвета за мир – 1959 г.  


Кюстендилският окръжен съд даде ход на делото за убийството на

Кюстендилският окръжен съд даде ход на делото за убийството на ...

... в размер на по 150 000 лв. за нея и за сестрата на Валери, както и доживотна присъда за убиеца. Дни след убийството в Кюстендил се проведоха масови протести. Жителите на града искаха справедлива присъда за убиеца на Валери Дъбов. Съдът насрочи днес следващото заседание по делото за 28 октомври.3 000 000 лева с ДДС е прогнозната стойност на обществена

3 000 000 лева с ДДС е прогнозната стойност на обществена ...

... и „зала за джудо и самбо” предстои да бъде преустроено в съблекални мъже и жени, а също така да се направи сауна с капацитет 4 – 6 места. Средствата за основен ремонт на сгради и съоръжения в Спортен комплекс „Осогово“ са отпуснати с постановление на Министерския съвет от 13-ти август.


Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски

Няма нерегламентирано и безконтролно движение на джипове по Седемте рилски ...

... със заповед на министър Емил Димитров. Контролът дали има джипове в Национален парк "Рила" е на рейнджърите, които работят там. Извън територията на парка, в по-долната част на трасето, отговарят горската стража и на полицията. Общината в Сапарева баня няма правомощия да ги спира и контролира, заяви кметът Калин Гелев.


Дъновисти правят днес традиционния си събор в Рила планина. Поради

Дъновисти правят днес традиционния си събор в Рила планина. Поради ...

... на 19 август има магически способности. Според тях човек, посрещнал първите слънчеви лъчи в този ден високо в планината, се зарежда с енергия и здраве за следващите 12 месеца. Празничната "Паневритмия" се изпълнява край езерото "Бъбрека". По време на играта, която продължава около два часа, всички са облечени в бяло.


Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Кюстендил за

Правителството одобри допълнителни трансфери по бюджета на община Кюстендил за ...

... ще работят и спортуват в една спокойна, безопасна среда, която носи много настроение и предпоставка за изключително добри резултати". Останалите три милиона лева ще са за уличната мрежа в града и седемте съставни села. От няколко дни най-неотложните участъци в областния град се ремонтират със 136 хиляди лева по бюджета


Спиране на атаките срещу лидера на БСП Корнелия Нинова от

Спиране на атаките срещу лидера на БСП Корнелия Нинова от ...

... хора, желаещи истинска промяна. До скоро непримирими политически врагове застанаха зад искането да съборим мафията и да върнем страната в руслото на истинското демократично и прозрачно управление“. Кюстендилските социалисти апелират към съпартийците си в заключение: „Очакваме да проявите мъдрост, разбиране и смирение в един толкова решаващ за страната ни период“.Почистване на района на Седемте рилски езера е планирано днес

Почистване на района на Седемте рилски езера е планирано днес ...

... общината в Сепарева баня ще ги транспортира до пунктовете за сметосъбиране в града. До неделя в лагера на Бялото братство са настанени около 120 души, има и в близката хижа "Седемте езера". Според разрешителното на национален парк "Рила" от братството могат да разположат до четири палатки и до двеста лагеруващи.


 „В момента в областната болница в Кюстендил са настанени четирима

 „В момента в областната болница в Кюстендил са настанени четирима ...

... дезинфектанти и консумативи. Осигуряваме допълнителен финансов ресурс, който да гарантира на всички колеги на първа линия по 1000 лв. до края на годината“, уточни министърът. В Кюстендил здравният министър съобщи за починал вчера, 14 август, лекар-кардиолог от добричката болница. Проф. Ангелов изказа съболезнования на семейството и близките на своя колега.


Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито

Няма да бъдат затваряни повече градове и населени места, нито ...

... се сключи договор с НЗОК", разкри министърът. Той изказвам съболезнования на своя колега кардиолог от Добрич, който загуби битката със коронавирусната инфекция.  Той уточни, че медикът е имал придружаващи заболявания. "Мийте и дезинфекцирайте си ръцете, носете маски в затворени помещения, както и където има струпване на хора", призова отново Ангелов.


Специализирана полицейска операция с участието на служители от РДГП-Смолян, РДГП-Кюстендил

Специализирана полицейска операция с участието на служители от РДГП-Смолян, РДГП-Кюстендил ...

... МВР При извършените полеви наркотестове растенията са реагирали положително на канабис - общото открито количество, е 4 486 килограма. Уведомени са районните прокуратури в Петрич и Сандански. По случаите са образувани досъдебни производства. МВР Иззети са представителни проби, а останалото количество канабис е унищожено на място в присъствието на комисия.


Ток за повече от 2,5 млн. лева е откраднат от

Ток за повече от 2,5 млн. лева е откраднат от ...

... консумацията на електрическа енергия от целия град Кюстендил за един месец в летния период. За момента помещенията са запечатани, тъй като предстоят огледи. Това са големи количества машини”, заяви районният прокурор Ивайло Илиев. Пресцентър Прокуратура „Това е най-мащабната кражба, която установяваме”, заяви Филип Йорданов, представител на електроразпределителното дружество. Пресцентър Прокуратура


ЧЕЗ Разпределение България разкри нагли кражби на електроенергия в град

ЧЕЗ Разпределение България разкри нагли кражби на електроенергия в град ...

... За ефективната борба с кражбите, всички екипи в ЧЕЗ Разпределение използват нови уреди и методологии за изчисляване на загубите по мрежата, които ги насочват към конкретни точки, в които да търсят незаконни присъединявания. Тази година дружеството увеличи двойно проверките за кражби на електроенергия, като усилията на екипите дават резултат.  


За предстоящите големи църковни празници - Голяма Богородица (15 август)

За предстоящите големи църковни празници - Голяма Богородица (15 август) ...

... закрепването на която ще се осъществява със стоманени анкери и монтажни скоби. Ще бъде извършен и хидропосев и ще се изгради предпазен отводнителен окоп. Ремонтните дейности предвиждат възстановяване на пътната настилка, както и пълно изграждане на пътната конструкция в дестабилизирания участък. Той ще бъде с нови мантинели и маркировка.  


Прекратена е обществената поръчка за изборза „екултивация на общинското депо

Прекратена е обществената поръчка за изборза „екултивация на общинското депо ...

... оплакват, че постоянно е задимено. РИОСВ наложи глоби на Общината и за неправилна експлоатация - на сметището има претоварена площадка, която все още се използва. Според проекта за рекултивация, след всички дейности районът ще бъде затревен, ще бъдат засадени 17 322 дървесно-храстова растителност, а мястото ще се превърне в гора.


Една четвърт от 150-метровата подпорна стена на двете срутища по

Една четвърт от 150-метровата подпорна стена на двете срутища по ...

... е със срок 5 месеца. Второто срутище едновременно с полагане основите на стената, се и обрушва. В началото обаче виси опасна скала от поне 2 куб. м.  Проектът предвижда изграждане на 150-метрова укрепителна джоб-стена, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло. Тя ще бъде подсилена с микропилоти и анкери. 


Резултатите от тестовете за COVID-19 на кмета на Кюстендил -

Резултатите от тестовете за COVID-19 на кмета на Кюстендил - ...

... си ритъм. Кметът на Кюстендил Петър Паунов се беше самоизолирал, заради положителен тест за коронавирус на баща му. Поради тази причина той не присъства на последното заседание на ОбС в четвъртък. Паунов беше под карантина до днес, когато са излезли резултатите от теста. Тествано е било и цялото му семейство.


Предстои откриването на 14-тия международен фолклорен конкурс

Предстои откриването на 14-тия международен фолклорен конкурс "Пауталия", който ще ...

... Министерството на културата. Тази година в конкурса ще участват само индивидуални изпълнители по народно пеене в три възрастови групи - до 7-ми клас, до 11-ти клас, и до 30 години. Участници от чужбина няма да има. Организаторите са се подготвили музикалното събитие да протече при спазване на всички епидемиологични изисквания.


МВР разпространи снимки на ранените полицаи при отпора на двама

МВР разпространи снимки на ранените полицаи при отпора на двама ...

... за 24 часа. По случая са образувани две досъдебни производства - за притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, под наблюдението на Окръжна прокуратура, и за нападение и нанасяне на телесна повреда на полицейски орган по време на изпълнение на служебните му задължения, под наблюдението на Районна прокуратура-Кюстендил. МВР, пресцентър


Роми нападнаха полицаи с ножове, брадви и метални прътове в

Роми нападнаха полицаи с ножове, брадви и метални прътове в ...

... са задържани с полицейска заповед за 24 часа. Те са известни на полицията като извършители на противозаконни деяния, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР. На служителите е оказана медицинска помощ в кюстендилската болница. За случая е уведомен дежурен прокурор. Работата по случая продължава Районното управление на полицията в Кюстендил.  


Полицията в Дупница е открила вчера в близост до жк

Полицията в Дупница е открила вчера в близост до жк ...

... в близост до жк "Бистрица" трупа на 59-годишен жител на града, съобщиха от МВР-Кюстендил. При извършения оглед на мястото от дежурна полицейска група следи от насилие не са установени. Трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, започнато е досъдебно производство в РУ Дупница по случая. Уведомен е дежурен прокурор.


Окръжният съд в Кюстендил наложи наказание от 5 години лишаване

Окръжният съд в Кюстендил наложи наказание от 5 години лишаване ...

... се е гледало по реда на съкратеното съдебно следствие, без да се разпитват свидетелите и вещите лица и наложеното наказание се намалява с 1/3. Съдът е определил пет години лишаване от свобода, при първоначален "строг" режим. Присъдата може да се обжалва или протестира пред Софийски апелативен съд в 15-дневен срок.


Общо 346 безработни от област Кюстендил ще преминат през обучителни

Общо 346 безработни от област Кюстендил ще преминат през обучителни ...

... места, обявени на първичния пазар на труда. В началото на месец юни безработните в областта са 6102 / 10,7 процента. Увеличението на безработните спрямо предишния месец е със 171 човека. С посредничеството на двете бюра по труда на територията на област Кюстендил, за месец са започнали работа 496 регистрирани безработни.


Община Дупница възстановява отново дезинфекцията на натоварените улици в града,

Община Дупница възстановява отново дезинфекцията на натоварените улици в града, ...

... местата за отдих, районите, където се струпват най-много хора. Възстановяването на тези дейности е заради увеличения брой на носителите на коронаврус в страната. "Досега дезинфектирахме регулярно вътре в сградите, но след обезпокоителните данни от последните дни, решихме, че трябва да възстановим дезинфекцията и по улиците", каза заместник-кметът Крум Милев.  


След като премиерът Бойко Борисов призова незабавно да спрат багерите

След като премиерът Бойко Борисов призова незабавно да спрат багерите ...

... парк "Рила" e указано да преустанови всички дейности в изпълнение на проекта до приключване на проверките на място. Снимка на багер до Седемте рилски езера във Facebook разбуни духовете на природозащитниците. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява.


Със седмица ще бъде удължена карантината, наложена на ромския квартал

Със седмица ще бъде удължена карантината, наложена на ромския квартал ...

... труда" са дали положителни проби за коронавирусна инфекция, но и двамата са в добро общо състояние и не са настанени в болници. На среща са присъствали областният управител Виктор Янев и главният държавен здравен инспектор доц. д.-р Ангел Кунчев. Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 30 юни"


Над 100 са случите на коронавирус в ромския квартал „Изток”

Над 100 са случите на коронавирус в ромския квартал „Изток” ...

... ситуацията навежда на мисълта, че заразата идва от „Изток”. Припомняме, че от квартала се излиза само с бележка от работодател –за да работят. А Янев каза и, че в Кюстендил вече има и „фирмени огнища”. Още: "Хем втори рекорд по случаи на коронавирус за ден в България, хем по-ниска заразяемост"


Безотговорност цари сред сезонните работници от други градове. Опитват се

Безотговорност цари сред сезонните работници от други градове. Опитват се ...

... към работодателите. Точно в Кюстендилско обаче преди около седмица излезе потресаваща новина - какви условия има за берачите на череши в масиви до бобовдолското село Шатрово: "Стотици роми берат череши за 32 ст/кг и спят в калта под найлони" Още: "НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 26 юни"


Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Рилския манастир. Той

Премиерът Бойко Борисов бе на посещение в Рилския манастир. Той ...

... 1 седмица поех като ангажимент, Аврмова го направи в сила. Виждате колко техника, алпинисти, какво ужасно срутище. Сега ще има огромна бетонна стена, за да пазим пътя", обясни премиерът. "Стартирали са строителните дейности, с апинисти се свалят паднали дървета, ще се изгражда подпорна стена 150 м.", уточни министър Аврамова.  


Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък

Започват строителните работи по укрепването на срутищата в 250-метровия участък ...

... и монтажни скоби. Ще бъде извършен и хидропосев и ще се изгради предпазен отводнителен окоп. Ремонтните дейности предвиждат възстановяване на пътната настилка, както и пълно изграждане на пътната конструкция в дестабилизирания участък. Той ще бъде с нова ограничителна система /мантинела/ и маркировка, се казва още в съобщението на Пътната агенция.


59-годишен дупничанин получи ефективна присъда от 3 месеца затвор по

59-годишен дупничанин получи ефективна присъда от 3 месеца затвор по ...

... е осъден на 4 месеца с изпитателен срок от 3 години. С постигнатото сега споразумение подсъдимият ще изтърпи наказанията „лишаване от свобода” за срок от 3 месеца, при първоначален общ режим и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 10 месеца.Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.


За последните 24 часа в област Кюстендил са регистрирани най-много

За последните 24 часа в област Кюстендил са регистрирани най-много ...

... часа. Сега се наложи да затегнем мерките поради увеличаването на случаите”, добавя Янев. Според анкетираните в квартала, блокадата не ги притеснява: „Полицията си има задължения, като по целия свят. Нещата ще се наредят. Носим маски и не се събираме на групи”, разказват жителите. Заради коронавируса: Затварят кюстендилския квартал "Изток"  


От утре до 30 юни се ограничава движението на жителите

От утре до 30 юни се ограничава движението на жителите ...

... на череши и строителни работници. РЗИ – Кюстендил продължава да прави епидемиологичното проучване и да взима проби за изследване. Ще започне и изследване с бързи тестове, което ще е по желание на гражданите, и със съдействие на здравни медиатори. В област Кюстендил досега са потвърдени общо 104 заразени с COVID-19.


От днес до 13 юни е в ход специализирана полицейска

От днес до 13 юни е в ход специализирана полицейска ...

... пътното превозно средство или при възникнал здравословен проблем на водача или пътниците. Санкциите, предвидени по закон, са лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок от три месеца и глоба от 1000 лв., като за повторност на нарушението е предвиден двойно по-голям срок и 4000 лв. глоба.


Г-н Паунов, подготвяте се за празника на черешата. С какво

Г-н Паунов, подготвяте се за празника на черешата. С какво ...

... Последните 3 г. дадоха много сериозен тласък на отношенията. Надявам се скоро да има резултат от подписания договор и проблемите пред тези инфраструктурни проекти да бъдат преодолени. Тогава към Кюстендил ще се насочат изключително сериозни ресурси, което значи, че наши приятели и съграждани ще могат да работя щастливи у дома.


Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в

Професионално оборудвана оранжерия за отглеждане на канабис е разкрита в ...

... на Районно управление - Дупница. По случая е образувано досъдебно производство.МВР За последните 3 месеца това е втора успешна акция на полицейските служители по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. В края на февруари от имот в същото село е иззета таблетираща машина и над 5 кг таблетиран наркотик. МВР


Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир. Това

Правителството ще отпусне 600 000 лева за Рилския манастир. Това ...

... в списъка на ЮНЕСКО.  Финансовата криза, според игумена дядо Евлогий, е невиждана, а до дни ще бъде открита дарителска сметка, за да не се стигне до фалит. Субсидията, която манастирът трябва да получи тази година, е в размер на 597 хиляди лева. Парите са предвидени за реставрации, ремонти и поддръжка.


Къде са парите от държавната субсидия за Рилския манастир. Това

Къде са парите от държавната субсидия за Рилския манастир. Това ...

... манастира се стремят да не съкращават от персонала. Всички възнаграждения до този момент са платени с пари, останали като резерв от миналата година. Заради липсата на държавната субсидия ще бъдат замразени редица реставрационни дейности. А чрез дарителската сметка, която ще бъде открита, в манастира се надяват да се стабилизират финансово. 


Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево. Щетите

Преди седмица огромен пожар унищожи фамилна къща в Бобошево. Щетите ...

... този свят, но съм грешила, защото има страшно много такива”, каза дъщерята на Славянка - Бетина Граховска. Семейството е открило дарителска сметка. В нея само за два дни са събрани 5000 лева.Всеки, който желае да помогне, може да го направи по следния начин:UNICREDIT BULBANK Титуляр: Бетина Ивайлова Граховска IBAN:BG09UNCR70001524012789 BIC:UMCRBGSF


Специализирана полицейска операция по охрана на черешовите масиви и прибирането

Специализирана полицейска операция по охрана на черешовите масиви и прибирането ...

... с общините ще се изградят пунктове за изкупуване на продукцията. „На територията на община Кюстендил ще бъдат изградени два КПП, в специализираната операция ще участват около 100 служители на полицията, нарушенията които се допускат, са минимални“, поясни началникът на „Охранителна полиция“.БГНЕСВ Кюстендилска област площите с череши са 17 000 декара.


Голям пожар в Бобошево. Горяха три къщи, които са в

Голям пожар в Бобошево. Горяха три къщи, които са в ...

... са в непосредствена близост една до друга. Една жена е пострадала леко. Откарана е в болница в Дупница, съобщава . Пет часа след избухването на пожара огнеборците още се опитват напълно да овладеят ситуацията.Огънят е тръгнал от пристройка на една от къщите. Точно в това време е излязъл и силен вятър.


Бракониерски фото-капан е бил открит от служители на Регионалната дирекция

Бракониерски фото-капан е бил открит от служители на Регионалната дирекция ...

... метална конструкция, служеща за примамка на дивеч. Фото-камерата и металната примамка са иззети до изясняване на собствеността им. През месеците април и май горските инспектори са състави два акта за установяване на административно нарушение по Закона за лова и опазване на дивеча, а наложените глоби са за близо 400 лв.


Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с

Живеещите в блок 76 в град Кюстендил се заеха с ...

... ми разбрахме за нея, веднага я подкрепихме като домоуправители. Блокът ни винаги се е отличавал от останалите заради добрите идеи на живущите в него и заради това, че каквото и да става винаги сме единни. Доказахме го и този път в това трудно време на карантина.", добави домоуправителят Борислава Маврова.


Тежки финансови проблеми за община Кюстендил, предава. Хазната е полупразна

Тежки финансови проблеми за община Кюстендил, предава. Хазната е полупразна ...

... и бързи услуги от страна на общинската администрация", обясни кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Той заяви, че за момента е трябвало да бъде намерено спешно решение. "Общината има средства за още два месеца. Ако в общината не пристигнат постъпления, верроятно ще се посегне и към други звена", обясни Паунов.


Най-малката община в България - Трекляно, която е в област

Най-малката община в България - Трекляно, която е в област ...

... община Кюстендил - с 52 460 души. След нея е община Дупница с население от 38 653 души. В останалите общини населението е следното: Бобов дол - 7 262, Сапарева баня - 6 608, Кочериново - 4 196, Бобошево - 2 579, Рила - 2 391, Невестино - 1 951.


ТЕЦ „Бобов дол“ декларира с писмо до главния прокурор Иван

ТЕЦ „Бобов дол“ декларира с писмо до главния прокурор Иван ...

... в кратки срокове да се предприемат действия от страна на дружеството за промяна на комплексното разрешително в частта използване на горива и да премахне РДФ горивото като част от използваната горивна база, за което се е обърнал и към МОСВ и РИОСВ – Перник. Темата продължава и в тези материали.


Не сме сигурни откъде тръгна заразата с коронавирус в ТЕЦ

Не сме сигурни откъде тръгна заразата с коронавирус в ТЕЦ ...

... работният процес да бъде променен, той е денонощен. Нямаме засегнати от оперативния персонал, само от ремонтния. Ще направим още 60 теста с РЗИ днес – от котелен цех и пътуващи по линията с ТЕЦ "Кюстендил", увери Христов. Още: "Коронавирусът не затихва истински, но вече по света почва охлабване на мерки"


Специализиран екип извърши разузнаване и унищожаване на снаряд от Първата

Специализиран екип извърши разузнаване и унищожаване на снаряд от Първата ...

... бе от състава на Бригадно командване-Благоевград под ръководството на капитан Димитър Димитров. Военнослужещите действаха на основание отправено искане от главния секретар на МВР за обезвреждане на невзривен боеприпас, открит в частен имот в село Злогош, Община Трекляно, област Кюстендил, и по разпореждане на командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.


Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване

Пандемията от коронавирус и въведените ограничения доведоха до сериозно обезлюдяване ...

... движение на непознати хора.  И макар, че в Кременик хората силно вярват в имунитета си, все пак взимат мерки и се стараят да спазват ограниченията, наложени от Националния щаб. Въпреки че в отдалеченото селце трудно някой може да ги хване в нарушение, местните гледат да не излизат на ненужни разходки.


Фамилия Каимски от Дупница са второто семейство от кампанията на

Фамилия Каимски от Дупница са второто семейство от кампанията на ...

... на Вася, както и на gotvi.lidl.bg. Междувременно, от Lidl напомнят, че крехките месца са най-вкусни, когато са приготвени с щипка любов и споделени със семейството вкъщи. Повече информация за кампанията „Верига от любими продукти на нашето семейство", може да следите тук! Oще много идеи за добро #Вкъществуване вижте тук!  


Мъж на около 70-годишна възраст е намерен убит в село

Мъж на около 70-годишна възраст е намерен убит в село ...

... Мъж на около 70-годишна възраст е намерен убит в село Бараково, община Кочериново. БГНЕСБГНЕС Същият е бил при жена и по неофициално информация, извършителят на престъплението е близък родственик на жената, която е посещавана.БГНЕС Съпругът на жената е в затвора.