Коронавирус


Delta вариантът на коронавируса, който се появи в края на

Delta вариантът на коронавируса, който се появи в края на ...

... с 93% срещу Alpha). Предварителните данни от Англия и Шотландия показват, че хората, заразени с Delta, са около два пъти по-вероятно да попаднат в болница, в сравнение с тези, заразени с Alpha. Повече за новия щам на коронавируса и притесненията около неговото разпространение в Европа вижте във .По публикацията работи:


Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу

Световната здравна организация (СЗО) актуализира своите насоки за ваксинация срещу ...

... че стратегическа консултативна група на СЗО е стигнала до заключението, че ваксината, разработена от "Pfizer" и "BioNTech", е подходяща за употреба от хора на възраст над 12 години.Съобщава се, че СЗО актуализира препоръките си, когато се появят нови доказателства от изследвания или епидемиологичната ситуация изисква промяна в политиката.По публикацията работи:


След като миналата седмица Световната здравна организация (СЗО) предупреди за ...

... които се смятат рискови за т.нар. Опасни варианти. В Германия например се изисква пристигащите от Острова, Индия, Бразилия, ЮАР и още 10 страни задължително да изкарат 14-дневна карантина, без възможност за намаляване на срока й, независимо дали са ваксинирани, преболедували или имат негативен тест. Подобни са правилата и в Австрия.Норвежкото правителство обяви решението си лица с пълен цикъл на

Норвежкото правителство обяви решението си лица с пълен цикъл на ...

... българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]    По публикацията работи:


Подобно на хиляди други хора, Дейв Смит се заразява с

Подобно на хиляди други хора, Дейв Смит се заразява с ...

... на 100% здрав, защото COVID е унищожи дробовете ми, така че оставам без дъх доста бързо%, обяснява той. "Но всеки ден, в който живея сега, е бонус. Винаги казвам, когато лежите в канавката, всичко, което можете да видите, са звездите. Бях на дъното и сега всичко е брилянтно."По публикацията работи:


Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се ...

... съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.  По публикацията работи:Австралия ще премахне ваксината „Ваксзеврия“ на британско-шведската компания „АстраЗенека“ от

Австралия ще премахне ваксината „Ваксзеврия“ на британско-шведската компания „АстраЗенека“ от ...

... остава затворена по решение на правителството на страната. На 22 февруари 2021 г. в Австралия започва кампания за ваксинация. Към днешна дата над 6,86 милиона (от 25,6 милиона) жители на страната са получили поне една доза от ваксина, а около 720 хиляди австралийци са получили пълна ваксинация.  По публикацията работи:


Във Великобритания се увеличават случаите на заразени с варианта „Делта“

Във Великобритания се увеличават случаите на заразени с варианта „Делта“ ...

... бъде постигната. Вариантът „Делта“ тревожи не само британците. Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че всички страни от ЕС трябва да въведат карантина за пристигащите от Великобритания. Това става след прогнозата, че до края на август „Делта“ вариантът на COVID-19 ще съставлява около 90% от случаите в Европа.  По публикацията работи:Мобилен имунизационен екип ще бъде на разположение на жителите на

Мобилен имунизационен екип ще бъде на разположение на жителите на ...

... страната. Поставянето на ваксините от мобилния екип е безплатно за хората, допълват от общината. Целта е да се даде още една възможност за ваксиниране срещу вирусното заболяване извън кабинетите на личните лекари и имузинационния кабинет в местната болница и докато хората пазаруват на традиционния открит общински пазар.  По публикацията работи:


Ваксинацията при деца с хронични заболявания е много препоръчителна. Това

Ваксинацията при деца с хронични заболявания е много препоръчителна. Това ...

... да покрием в детското население - децата с хронични заболявания са между 11% и 16% по западни регистри. У нас мисля, че не се води такъв регистър. Това е таргетната група, която трябва да бъде ваксинирана задължително", обясни Калин Лисички, началник на Клиниката по педиатрията в "Токуда".  По публикацията работи:Има ли универсален трик, който да работи за всички предприемачи

Има ли универсален трик, който да работи за всички предприемачи ...

... когато служителите бъдат насърчавани да споделят с какви работни проблеми са се сблъскали, да кажем през изминалата седмица, те имат възможност да потърсят мнение и помощ от своите колеги. Друг служител или екип може да се е справял с нещо подобно и да предложи някакво решение на промена.По публикацията работи:


Руските индустриални гиганти са изправени пред трета вълна от инфекции

Руските индустриални гиганти са изправени пред трета вълна от инфекции ...

... ваксинация на работните места за служителите и техните семейства. Само 12% от руснаците са получили първата доза от ваксината в национален мащаб. Президентът Владимир Путин призова най-малко 60% от руснаците да имат имунитет до есента, ниво, към което САЩ и голяма част от Западна Европа вече се приближават.По публикацията работи:


Координаторът на Белия дом за реакция на COVID-19 Джефри Зиенц

Координаторът на Белия дом за реакция на COVID-19 Джефри Зиенц ...

... напредналата ваксинация броят на инфекциите в Съединените щати вече падна драстично - средно 10 000 нови случая за седмица, което прави 3 на 100 000 души. Но ваксинирането протича твърде неравномерно в различните щати - от 84% във Върмонт до едва 45 процента от хората в Мисисипи.  По публикацията работи:


Една от причините за ниския процент ваксинирани у нас се

Една от причините за ниския процент ваксинирани у нас се ...

... британския вариант е 92%, срещу делта варианта - 80%. При ваксината на "АстраЗенека" защита е 73% при британския вариант, при делта варианта - 60%, което също е добър процент защита. Данните са от Шотландия, която в момента се счита за силно засегната от делта варианта“, посочи тя.  По публикацията работи:


Договорите с Китайската национална фармацевтична корпорация за доставката на респиратори, ...

... с българска фирма, която да ги разнесе по болниците, да ги монтира и да обучи персонала, което допълнително вдига цената на оборудването. За сравнение - купени на по-късен етап респиратори са двойно и тройно по-евтини и при това монтажът и обучението на медицинския персонал са включени в цената, казва Петров.Тревожни данни от Индия: лекарите предупреждават за появата на още

Тревожни данни от Индия: лекарите предупреждават за появата на още ...

... хора с две поставени ваксини.Във Великобритания също вече "Делта" варианта на коронавируса измести останалите и е водещ сред заразените. У нас засега има един регистриран случай с новия вариант. С нова заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров ще се изследват всяка седмица положителни проби за нови варианти.По публикацията работи:


На Олимпийските игри в Токио на стадионите няма да се

На Олимпийските игри в Токио на стадионите няма да се ...

... в случай на инфекция с коронавирус. Игрите в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август миналата година, но бяха отложени за 2021-а заради пандемията. Организаторите са установили лимит от 10 000 зрители и не повече от 50% заетост на местата в спортните обекти.  По публикацията работи:


Въпреки че е първенец по ваксинирани срещу коронавируса, в Израел

Въпреки че е първенец по ваксинирани срещу коронавируса, в Израел ...

... персонала са се заразили с COVID-19, въпреки че са ваксинирани срещу коронавирус. Заради нарастването на случаите на коронавирус, град Бинямина-Гиват Ада в централната част на Израел е обявен за "жълта" зона, с умерена степен на заразяване с коронавирус, по така наречената светофарна система, разработена от здравното министерство.  По публикацията работи:


Гръцкото правителство подготвя отмяна на мярката за задължително носене на

Гръцкото правителство подготвя отмяна на мярката за задължително носене на ...

... края на седмицата. На посещение в Атина е еврокомисарят по здравната политика Стела Кириакиду, която поздрави гръцкото правителство за добрата организация на акцията по ваксиниране - 31% от населението са напълно имунизирани. Кириакиду призова „всички гърци да се ваксинират, за да се възстанови нормалният ритъм на живот“.  По публикацията работи:


„Трябва да спринтираме много мощно до септември, в противен случай

„Трябва да спринтираме много мощно до септември, в противен случай ...

... ваксината, каза експертът. По въпроса с починалите от делта варианта на вируса във Великобритания, въпреки че са били ваксинирани, Околийски заяви, че това не значи, че „ваксината не работи“. Липсата на достъп до медицински услуги предизвика двойна смъртност в България по време на пандемията, отбеляза още Михаил Околийски.По публикацията работи:Вариантът Делта на коронавируса събужда притеснение относно възможността за четвърта

Вариантът Делта на коронавируса събужда притеснение относно възможността за четвърта ...

... Франция и Испания. Теодориду каза, че ваксината "Пфайзер/БионТех" предлага 86% защита от него, а тази на AstraZeneca – 66%. До момента Гърция е ваксинирала напълно 31% от своите граждани (повече от 3 милиона души), докато 43% са получили поне една доза ваксина срещу коронавируса (повече от 4 550 000 граждани).По публикацията работи:


През изминалата седмица над 2,5 милиона души са се заразили

През изминалата седмица над 2,5 милиона души са се заразили ...

... жертви от началото на пандемията. През миналата седмица честотата на заразяване е намаляла в Югоизточна Азия (21%) и Европа (6%), докато увеличение е отчетено в Африка (39%) и Източното Средиземноморие (2%). В Европа за изминалите седем дни над 324 000 души са били заразени и над 6 000 са починали.По публикацията работи:


Здравното министерство и медиатори предприемат мерки за ваксиниране на ромското

Здравното министерство и медиатори предприемат мерки за ваксиниране на ромското ...

... имунизират безплатно и тези, които не са здравно осигурени. Слаб остава и интересът от страна на родителите към имунизирането на децата им. Здравните власти увериха, че децата без специфични заболявания могат спокойно да бъдат ваксинирани, след като препаратът на Pfizer беше одобрен и за деца над 12 години.По публикацията работи:


94 са новите заразени с COVID-19 за последните 24 часа,

94 са новите заразени с COVID-19 за последните 24 часа, ...

... са поставени общо 1 681 399 дози от ваксините срещу COVID-19, 12 733 от тях са приложени през последното денонощие. 759 962 души са завършили своя ваксинационане цикъл. Починалите, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 18 008, нови 8 случая са регистрирани през последното денонощие. По публикацията работи:


Всяка седмица лабораториите, определени със заповед на министъра за провеждане

Всяка седмица лабораториите, определени със заповед на министъра за провеждане ...

... да се гарантира честен и прозрачен процес на гласуване на българските граждани", подчерта Юлиян Ангелов. "Ако има все още такива наивници, на които не им е ясно - тази политика е много вредна и пряко руши суверенитета", посочи Данчо Хаджиев. Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева по.По публикацията работи:Кремъл заяви, че хората без имунизация или имунитет срещу COVID-19

Кремъл заяви, че хората без имунизация или имунитет срещу COVID-19 ...

... направят, със загуба на доходи и уволнение. В петък Кремъл заяви, че повишената заболеваемост се дължи на нежеланието на хората да се ваксинират и на "нихилизъм". Русия одобри четири ваксини местно производство и продаде дози от флагмана на ваксините си "Спутник V" на много чужди страни. /БТА/  По публикацията работи:


Eвропейската комисия съобщи, че е поръчала още 150 милиона дози

Eвропейската комисия съобщи, че е поръчала още 150 милиона дози ...

... нужда от изменение на препарата заради новите вирусни щамове и ваксинирането на непълнолетните. Комисията уточнява, че досега е поръчала общо 4,4 милиарда дози от различни ваксини срещу новото заболяване. По последни данни в ЕС досега са получени 355 милиона дози, от които 310 милиона вече са поставени.  По публикацията работи:


Белгия премахна ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус, за влизащите

Белгия премахна ограниченията, свързани с пандемията от коронавирус, за влизащите ...

... на адрес: https://travel.info-coronavirus.be/public-health-passenger-locator-form. При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Брюксел на следните телефони: +32 2 374 47 88; +32 2 374 08 66, както и на дежурен телефон за спешни случаи в извънработно време: + 32 473 981 042.  По публикацията работи:


Филипинският президент Родриго Дутерте заплаши със затвор хората, които отказват

Филипинският президент Родриго Дутерте заплаши със затвор хората, които отказват ...

... брой желаещи в няколко ваксинационни центъра в столицата Манила. Изказването му си противоречи с изявленията на здравни служители, които твърдят, че имунизацията е по желание. Ваксиниранираните във Филипините до момента са 2,1 милиона. Правителството си е поставило за цел тази година да имунизира 70 милиона от населението на 110-милионната страна.        По публикацията работи:


Няма съществена разлика при нежеланите реакции от ваксините срещу COVID-19

Няма съществена разлика при нежеланите реакции от ваксините срещу COVID-19 ...

... "Делта" е достатъчно 60 на сто по-малко количество от вируса, за да бъде заразен човек. Разпространението е изключително бързо и е въпрос на време да се разпространи в Европа и да сме свидетели на поредната вълна, каза той.Кунчев посочи, че най-рисковият контингент са лицата в социалните домове.  По публикацията работи:


Eдинният протокол за лечение на пациенти с COVID-19 трябва да

Eдинният протокол за лечение на пациенти с COVID-19 трябва да ...

... от печат.  "Клетъчната сигнализация означава по какъв начин сигналът извън клетката стига от плазмената мембрана до ядрото и там активира експресията на различни гени", обясни авторът. "Тя регулира всичко, ставащо в клетката, която представлява един микрокосмос с 19 000 гена, а те произвеждат по няколко модифициращи се белтъка", добави той. По публикацията работи:


Евентуалното нахлуване на индийския вариант на COVID-19 у нас ще

Евентуалното нахлуване на индийския вариант на COVID-19 у нас ще ...

... нищожна. Самата Ина Филипова също се оплака, че желаещите са намалели. Досега тя е поставила над 2000 дози в пункта на Понеделник пазара и в "Тракия". В неделя минали обаче едва 35-има при нея. "Роми въобще не са идвали. Страхуват се да не останат бездетни", коментира д-р Филипова.По публикацията работи:


Около 2 милиона и 400 хиляди българи са се срещали

Около 2 милиона и 400 хиляди българи са се срещали ...

... на мутация под натиска от имунната система на хората, когато те са преболедували. И е по-лесно да се избегне имунната система от преболедуване, отколкото от ваксина, защото ваксината е синтезирана за много широк клас от мутации, т.е. за множество варианти да може да реагира", допълни още той.  По публикацията работи:


"В България лекарите са една от основните прослойки, която не

"В България лекарите са една от основните прослойки, която не ...

... информация вече е ненужна и безполезна. Илиев припомни, че много българи живеят във Великобритания и в летните месеци те могат да бъдат източник на нови случаи. "Този единичен случай е само повърхността на айсберга“, посочи той. Феномен от превъзбуждане на имунната система от ваксинация няма, подчерта още Илиев.По публикацията работи:


„Има случаи, в които в последните дни на трайността на

„Има случаи, в които в последните дни на трайността на ...

... при съпътстващи тежки заболявания“, казва той. Относно случая с починалото 15-годишно дете в болница в Сливен Маджаров коментира, че не трябва да се заклеймяват веднага лекарите. „Няма лекар, който да отиде на работа с мисълта, че трябва да убие или да навреди на свой пациент“, каза той.  По публикацията работи:


Рекордните 7 и половина милиона ваксинации за ден регистрира Индия.

Рекордните 7 и половина милиона ваксинации за ден регистрира Индия. ...

... януари, предаде БНР. Междувременно стана ясно, че СЗО създава технологичен център за производство на РНК ваксини в Южна Африка, съобщи директорът на организацията Тедрос Гебрейесус, цитиран от Ройтерс. В консорциума ще участват местни компании, като служителите им ще преминат необходимото обучение, за да започнат производството на ваксини.  По публикацията работи:


Тежките форми на коронавирусна инфекция предизвикват дългосрочни проблеми с паметта

Тежките форми на коронавирусна инфекция предизвикват дългосрочни проблеми с паметта ...

... на мозъка, която пречи на хората да се съсредоточават, да планират действията си и да запомнят нова информация. Учените са установили, че подобни нарушения в мозъчната дейност не са необратими - през следващите 10 месеца, след наблюдение около голяма част от пациентите са се избавили от тях.  По публикацията работи:


Вариантът Делта на коронавируса, който за първи път беше открит

Вариантът Делта на коронавируса, който за първи път беше открит ...

... Тя отбеляза, че някои ваксини са по-малко ефективни срещу варианта Делта, но във всички случаи помагат за предотвратяване на тежко протичане на болестта и смърт. Експертът от СЗО предупреди, че в бъдеще не са изключени и други мутации на коронавируса, които могат да снижат ефективността на ваксините.  По публикацията работи:


Антилокдаун протест в Лондон завърши с трима ранени полицаи и

Антилокдаун протест в Лондон завърши с трима ранени полицаи и ...

... враждебно и агресивно с полицаите в района на Уестминстър, където са парламентът и правителствените сгради. След избухналите сблъсъци са извършени 14 ареста. Те са за нарушаване на обществения ред, нападение над служител на Бърза помощ и нарушение на транспорта, съобщиха от полицията. Леко са били ранени трима полицаи.По публикацията работи:Идва ли с индийския вариант и четвъртата вълна на коронавируса?

Идва ли с индийския вариант и четвъртата вълна на коронавируса? ...

... не изгражда с готовност антитела срещу определени патогени", добави още тя, като подчерта, че това се среща в много малко от случаите. "Нашите българи са склонни да вярват на ненаучни данни и да си запушват ушите за медицината и науката, основана на доказателства", отбеляза още доц. Любомира Николаева-Гломб.По публикацията работи:


Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи днес, че Турция

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи днес, че Турция ...

... мерки, наложени заради разпространението на коронавируса, след като броят на новите случаи на заразени на дневна база е спаднал на около 5000, предаде Ройтерс.След заседание на кабинета Ердоган обяви, че от 1 юли се отменя неделният локдаун и вечерният час в делничните дни, който е от 22 ч.По публикацията работи:


Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е

Испания отменя изискването за представяне на каквито и да е ...

... на всички международни пътници, влизащи в страната. Остава задължително и попълването на формуляра за санитарен контрол, публикуван на сайта на Министерство на здравеопазването на Испания на следния , както и получаването на QR код след попълването му. Списъкът с рискови страни ще бъде преразгледан отново на 27 юни.По публикацията работи:


Децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19

Децата над 12-годишна възраст могат да бъдат ваксинирани срещу COVID-19 ...

... уточняват от Министерството на здравеопазването във връзка с множество постъпили запитвания.Родителите, които искат децата им да бъдат имунизирани срещу COVID-19, могат да го направят при общопрактикуващия лекар или във ваксинационен център.Имунизирането се осъществява по общия ред, като е необходимо единият от родителите да попълни формуляра за информирано съгласие. По публикацията работи:


България повече от година се е борила с COVID-19, без ...

... имунитет и да се ваксинират. В крайна сметка цялата тази обобщена информация не е налична на едно място никъде в здравното министерство. На този фон изглежда като абсолютна мистерия как министерството досега е управлявало кризата, без да знае какво е нивото на постигнатия колективен имунитет. и регионалната му наситеност, например.


Цяла Италия от днес е бяла зона без областта Вале

Цяла Италия от днес е бяла зона без областта Вале ...

... споменават три дати, на които тази мярка може да влезе в сила - 28 юни, 1 юли или 5 юли. От днес пристигащите от Великобритания в Италия пък подлежат на петдневна карантина. Мярката се въвежда заради силно заразния вариант Делта на вируса, който доминира сега във Великобритания.  По публикацията работи:


Във Великобритания лекари и здравни организации призоваха правителството да започне

Във Великобритания лекари и здравни организации призоваха правителството да започне ...

... одобрение от Агенцията за регулиране на лекарствата и медицинските продукти. До момента около 60% от пълнолетното неселение на страната са получили две дози ваксина, което означава, че са напълно ваксинирани. През уикенда имаше масово посещение на центровете за ваксиниране, след като бяха призовани всички над 18 години.  По публикацията работи:


Към момента няма данни "Делта" вариантът на коронавируса да е

Към момента няма данни "Делта" вариантът на коронавируса да е ...

... не през септември месец да се струпаме на опашки, защото през септември по друг начин ще говорим за дихателните инфекции - отново те ще започнат да се увеличават", коментира вирусологът. Според нея към момента няма никакви белези за изчезване на коронавируса и той ще бъде като сезонния грип.По публикацията работи:


"Пирогов" закри и последното си COVID отделение след 8 месеца

"Пирогов" закри и последното си COVID отделение след 8 месеца ...

... случаи ние ги поехме", каза началникът на Ковид отделението д-р Снежа Бахарова. Апелът на "Пирогов" е тези, които не са се ваксинирали все още, да го направят. Болницата имунизира без почивен ден от 8.30 до 11.30 ч. в делнични дни, и до 17.30 ч. в почивни дни.  По публикацията работи:


"Делта" вариантът на COVID-19, който произлиза от Индия, е с

"Делта" вариантът на COVID-19, който произлиза от Индия, е с ...

... ни симптом - загуба на вкус и обоняние - сега са отстъпили. Водещи са възпаленото гърло, хремата, главоболието. Засяга и съвсем млади хора между 12 и 20 г.", допълни проф. Александрова. По думите й последни проучвания на ваксината на "Пфайзер" предпазва в над 80% от случаите срещу индийския вариант.По публикацията работи:


Около 43% от населението в страната се е срещало с

Около 43% от населението в страната се е срещало с ...

... са ваксинирани, но не образуват антитела. Това се случва в малка част от случаите при определени групи пациенти, които развиват нисък имунен отговор, допълни той. Част от ваксинираните с векторна ваксина имат много силен имунен отговор, но при малка група отговорът е много вял, отбеляза д-р Калъчев.  По публикацията работи:


Ограниченията във Великобритания могат да бъдат вдигнати по-рано заради огромния

Ограниченията във Великобритания могат да бъдат вдигнати по-рано заради огромния ...

... Калъм Семпъл от групата съветници на правителството смята, че децата и възрастните ще бъдат лесно уязвими при появата на ендемични вируси в края на годината. За последното денонощие на Острова са отчетени 9 284 заразявания и 6 смъртни случаи, което е по-малко в сравнение с предишното денонощие.  По публикацията работи:


Чехия въвежда от днес промяна на ограничителните мерки за пристигащите

Чехия въвежда от днес промяна на ограничителните мерки за пристигащите ...

... обаче се изисква национален сертификат за извършена ваксинация или медицински документ за прекараното заболяване. Образец на съответния национален документ трябва да е публикуван на интернет страница на Министерство на здравеопазването на държавата членка на ЕС. От 1 юли ще се признава само електронният COVID сертификат на ЕС.  По публикацията работи:


Новите случаи на коронавирус, открити у нас за последното денонощие,

Новите случаи на коронавирус, открити у нас за последното денонощие, ...

... излекувани 7 души, с което общият им брой достигна 392 816. Починалите от началото на пандемията се 17 990, от тях 1 човек за последните 24 часа. В страната са поставени общо 1 660 175 дози от ваксините срещу COVID-19, от които 3 134 през последното денонощие.  По публикацията работи:


"Отпадане на лимитите в болниците е завръщане към нормалността. Ще

"Отпадане на лимитите в болниците е завръщане към нормалността. Ще ...

... сестринския персонал, също и регионални стимули. Трябва да направим така, че в следващите години с ускорени темпове да осигурим млада и свежа кръв във вените на българското здравеопазване. Иначе, катастрофата ще настъпи след 3-4 години, а сестрите ще се изчерпят до 5 години, ако не се направи нещо". По публикацията работи:


България е в зелената зона на картата на ЕС за

България е в зелената зона на картата на ЕС за ...

... в зелената зона ни радва много, но не бива да ни успокоява прекалено.  "Опасността не е отминала и единственият начин да намалим риска е като се ваксинираме масово. Нека използваме летните месеци и да го направим, за да можем да се върнем към нормалния начин на работа", призова той.По публикацията работи:


Дълги опашки се извиват покрай футболните стадиони в Лондон, съобщи

Дълги опашки се извиват покрай футболните стадиони в Лондон, съобщи ...

... от самоизолация на хората с две дози ваксина. "Скай нюз" съобщи, че има явни сигнали за тези намерения на властите, но това едва ли ще стане по-рано от датата, когато цялото пълнолетно население ще е получило първа доза. По предварителни сметки това може да стане преди края на юли.По публикацията работи:


Бразилия прехвърли 500 000 смъртни случая, причинени от COVID-19, заяви

Бразилия прехвърли 500 000 смъртни случая, причинени от COVID-19, заяви ...

... същия начин съществуват страхове от трета вълна, с ново покачване на кривите на заразата и смъртността. Според последния седмичен доклад на Фондация Fiocruz, водеща организация в медицинските изследвания, Бразилия изпитва „критична“ ситуация с „високо плато смъртни случаи и възможност за влошаване през следващите седмици с пристигането на местната зима. По публикацията работи:


Над 75% от жителите на Канада, които са на възраст

Над 75% от жителите на Канада, които са на възраст ...

... 34 милиона дози ваксини от различни производители са доставени в Канада, от които над 31 милиона вече са използвани. На 14 декември миналата година в Канада започна ваксинация на населението срещу коронавирус. В страната се прилагат ваксините на американските компании „Пфайзер“, „Модерна“, „Джонсън и Джонсън“ и британско-шведския производител „АстраЗенека“. По публикацията работи:


Необичайни симптоми и много по-заразна: Делта мутацията държи Великобритания в

Необичайни симптоми и много по-заразна: Делта мутацията държи Великобритания в ...

... създава “голяма тревога”, заяви той в интервю. Меркел уточни, че ниският брой на заболеваемост в Германия позволява по-добро проследяване и овладяване на заразите, причинени от Делта варианта. Но все пак "е нужна предпазливост, за да имаме лято с много свободи, макар и все още не с всички свободи".По публикацията работи:


41 са новите заразени с коронавирус през последното денонощие при

41 са новите заразени с коронавирус през последното денонощие при ...

... които 207 са в интензивни структури. 1 657 042 са поставените до момента дози от ваксините срещу коронавирусна инфекция, 3 857 от тях през последните 24 часа. 17 989 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. Два нови случая са регистрирани през изминалото денонощие. По публикацията работи:


Над 660 души се ваксинираха днес срещу COVID-19 в осемте

Над 660 души се ваксинираха днес срещу COVID-19 в осемте ...

... и диагностично-консултативни центрове, които ще поставят ваксини на желаещите да се възползват от тази възможност.Разкриването на мобилни пунктове на открито в парковете е по инициатива на кмета на София Йорданка Фандъкова и столичната РЗИ. Организацията се извършва от екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столичната община.По публикацията работи:


Над триста души са се ваксинирали до обяд срещу Covid-19

Над триста души са се ваксинирали до обяд срещу Covid-19 ...

... поставена еднодозовата ваксина на "Янсен". Днес и утре от 10 до 16 часа на площад "Възраждане" в Плевен всички желаещи също могат да си поставят ваксина по избор.В един от търговските центрове от възможостта да се имунизират с една от четирите предлагани ваксини се възползваха основно млади хора.По публикацията работи:


И след пълна ваксинация някои хора така и не изграждат

И след пълна ваксинация някои хора така и не изграждат ...

... трансплантация, да не се използват други ваксини. А при пациентите с ракови заболявания трябва да се изчака краят на химиотерапията, за да се възстанови имунната система, преди да бъдат ваксинирани. Експертите обаче са категорични, че няма универсална формула за имунния отговор. По-скоро са нужни индивидуални решения, посочват те.По публикацията работи:


Белият дом предрича "радостно и свободно лято". Това стана възможно,

Белият дом предрича "радостно и свободно лято". Това стана възможно, ...

... след като в САЩ беше прехвърлен прагът от 300 милиона поставени дози ваксини срещу COVID-19 за 150 дни, предава . Агенция "Ройтерс" отбелязва, че това се случва преди насроченото изявление от президента Джо Байдън, в което той ще направи равносметка на хода на ваксинационната кампания в страната.  По публикацията работи:


"През последният месец значителен брой възрастни хора са се ваксинирали.

"През последният месец значителен брой възрастни хора са се ваксинирали. ...

... посочи той.Д-р Кацаров е поискал аналитични доклади, свързани с PCR изследвания, тестване, ваксинация за последната година, но не е открил нито един."Ако не сме наясно къде сме сгрешили през тази година, рискуваме да повторим същите грешки при следващата вълна или при следващ вирус", категоричен бе здравният министър.  По публикацията работи:


Сред най-сериозните особености на индийския вариант на COVID-19 е светкавичното

Сред най-сериозните особености на индийския вариант на COVID-19 е светкавичното ...

... по-лека - само хрема, болки в гърлото и главоболие."Коварното е, че човек може да го обърка с обикновен грип и да зарази много повече хора, без да знае, че има коронавирус. По лекото протичане обаче не означава, че по-рядко се стига до лечение в болница", предупреди проф. Петрова.По публикацията работи:


На 19 и 20 юни Столичната община заедно със Столичната

На 19 и 20 юни Столичната община заедно със Столичната ...

... специално оборудвания автобус от СРЗИ, който ще бъде на Терминал 1 на Летище София и ще работи от 9:00 – 18:00 часа. Бусът е дарение от фондация „Благотворителност и милосърдие“. Междувременно спешната болница "Пирогов" закрива и последното COVID отделение, което работеше 8 месеца с пациенти от цялата страна.По публикацията работи:


105 са новите случаи на заразени с коронавирус в страната

105 са новите случаи на заразени с коронавирус в страната ...

... 10, Кърджали, Велико Търново и Благоевград - по 6, Добрич и Варна - по 5, Русе и Пазарджик - по 4, Силистра, Бургас, Видин, Враца, Габрово, Ямбол и Перник по 3, Кюстендил, Хасково и Плевен - по 2, Сливен, Шумен, Стара Загора и Монтана - по 1.  По публикацията работи: