Големите консуматори на енергия от химическата и металургичната промишленост отново

 Големите консуматори на енергия от химическата и металургичната промишленост отново ...

......... референтната цена за тези дългосрочни продукти. Опитът от миналата година показа, че на платформата за двустранни договори в рамките на секунди може да бъде продадено огромно количество електроенергия без равна информираност на всички пазарни участници. В същото време липсваше достатъчно предлагане на дългосрочни продукти, а енергията се предлагаше на парче.


 Числото 37 е много интересно. Първо, то е просто, т.е.

 Числото 37 е много интересно. Първо, то е просто, т.е. ...

......... от нечовеци изнасилват сто български жени и момичета? Представихте ли си? И аз не можах. Хубавото е, че (засега!) и бандите не могат да си го представят, или по-скоро, че могат, но не им се мре преждевременно. Щото тук не им е Кьолн и България още не е окупирана. Засега.


 В Германия броят на частните домакинства, натрупали дългове, става все

 В Германия броят на частните домакинства, натрупали дългове, става все ...

......... метър се е повишил от 12,96 евро през 2011 на 17,42 евро през 2016 година. Ръстът на доходите през същия период обаче е бил значително по-нисък. Според изследване на фондация "Ханс Бьоклер", близо 8,6 милиона домакинства в големите германски градове дават близо 40% от чистите си доходи за наем, ток и режийни.  


 Над 70 страни се ангажираха да увеличат усилията в борбата

 Над 70 страни се ангажираха да увеличат усилията в борбата ...

......... с подразделението за финансово разузнаване е помогнала за откриването на 416 човека във Франция, дарили пари за "Ислямска държава" през последните две години. Той каза, че парите са отишли при "320 събирачи, главно в Турция и Ливан, от които джихадистите в Ирак и Сирия могат да получат финансиране. По статията работи: Магдалена Иванова


 Неравенството в българското общество по отношение на доходите се задълбочава

 Неравенството в българското общество по отношение на доходите се задълбочава ...

......... спрямо най-бедните, а през 2017 година разликата е 8,2 пъти, или увеличение от 1,7 пункта. В Испания и Литва повишението е от 1 п.п. Разликата в доходите между най-бедните и най-богатите намалява най-бързо в Латвия - от 7,3 през 2008 година до 6,3 през 2017 година. По статията работиха: Деляна Петкова, редактор Виктория Тошкова


 Дълго отлагах тази тема. Заради реакциите, които предусещах - че

 Дълго отлагах тази тема. Заради реакциите, които предусещах - че ...

......... Алварадо, че случилото се в София разрушило работата на поколения млади хора, може и да са пресилени. Което не означава, че трябва да си затворим очите за проблема. И не само заради имиджа ни в Европа. А и заради необходимостта да откъснем собствената си младеж от усилено налаганите мутренски ценности. Изтръскването на чувала с мишките, както съветва онази китайска поговорка,

 Изтръскването на чувала с мишките, както съветва онази китайска поговорка, ...

......... да се направи така, че причината да се търси не в хората, а корупционните схеми да станат невъзможни. Не е толкова трудно и се прилага в редица европейски страни - контрол на контролиращите, с помощта на новите информационни технологии. Които у нас все се бавят и все не достигат средства.


 В разтворимия бульон за нас слагат само морков, лук и

 В разтворимия бульон за нас слагат само морков, лук и ...

......... гр. на 100 грама продукт, а за България количеството е 1 грам. Последната проверка показа, че при адаптирано мляко на прах за малки деца има различия в енергийната стойност и описанието на съставките при двата продукта, в съответствие с правилата за етикетиране, където количеството на съставките се изброява в низходящ ред.


 
Добре е да има втори топломер при дистанционното отчитане *

  Добре е да има втори топломер при дистанционното отчитане * ...

......... секретар на Федерацията за защита на потребителите от 2015 г., а преди това е бил член на ръководството на организацията Един от основателите на политически клуб „Екогласност“ и негов председател от 2006 г. 4 мандата общински съветник в община Хасково Депутат в 42-рото народно събрание Завършил е Висшия институт по хранително-вкусова промишленост в Пловдив


 Владислав Горанов е възпитаник на Математическата гимназия

 Владислав Горанов е възпитаник на Математическата гимназия "Гео Милев", Плевен. ...

......... сектор и др. на специализираното издание на Клуб Инвестор „Банки и финанси“, което ще се проведе на 9 май 2018 г. в Capital Fort. Събитието е посветено на актуалните теми в банковия сектор и дигитализацията на финансовата индустрия. Повече за програмата и лекторите тук.   По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Бойчо Попов


 
Малката спортна кола е оборудвана с ходова част от известната

  Малката спортна кола е оборудвана с ходова част от известната ...

......... Corsa OPC, а спирачките с червени апарати осигуряват прецизно намаляване и къси спирачни дистанции, също и в комбинация с опционалните 18-цолови алуминиеви колела. Пътниците в Corsa GSi могат да разчитат на свързаност с опционалната система IntelliLink, както и на възможността да свържат смартфоните в своя автомобил с Apple iOS и Android. Със самостоятелна изложба на връх 1 май в старозагорската зала „Байер“,

 Със самостоятелна изложба на връх 1 май в старозагорската зала „Байер“, ...

......... десетки самостоятелни изложби, носител е на почетен диплом и сребърен медал от Генералната асамблея на Асоциацията ASL (Arts sciences letters/ и е автор на 4 поетични сборника и книга със сентенции. Негови работи са  притежание на множество галерии и частни колекции, сред собствениците им са българския патриарх Неофит и руския Кирил.


 Репортаж на Веселина Божилова:
Пепеляшка се казва всъщност Антоанета Колева, но

 Репортаж на Веселина Божилова: Пепеляшка се казва всъщност Антоанета Колева, но ...

......... смее се Пепеляшка. „Аз знам къде ми е мястото". Пепеляшка не мечтае за бал. Мечтае само синът ѝ да има хубаво бъдеще. И затова го натиска да учи, да не мързелува и да бъде добър. Той е принцът в нейния житейски бал. И тя се осмелява да бленува тази мечта.


 Първа е Норвегия, последна - Северна Корея. А еврочленката България

 Първа е Норвегия, последна - Северна Корея. А еврочленката България ...

......... помощта на отчасти напълно измислени истории. И по този начин тъй да се каже бяха нарочени за „свободен отстрел" в България. Има и други подобни примери, когато по инициатива на своите собственици определени медии разпространяват лъжи и оклеветяват журналисти. В този смисъл това наистина може да се нарече „фалшиви новини".


 

 "Всичко ще се оправи и ние ще се справим" - от ...

......... и по-големите фирми става все по-голяма. "Силните стават все по-силни. А по-слабите - още по-слаби. Същевременно средното съсловие на практика изчезна изцяло." Като цяло днес икономическите данни на Гърция са по-добри, отколкото преди няколко години. Явно обаче трябва да мине още много време, докато хората започнат да усещат нещо от този възход.


 Европейският съюз (ЕС) би могъл да предложи на Великобритания по-тясно

 Европейският съюз (ЕС) би могъл да предложи на Великобритания по-тясно ...

......... мигне първи“. „Нищо не правим и чакаме Великобритания да изясни – разбирайте да промени, своите червени линии“, посочи дипломатът. Той посочи също, че очаква следващият месец да бъде относително спокоен, като напрежението ще започне да се натрупва с наближаването на следващата среща на върха през юни. По статията работиха: Елена Илиева, редактор Деляна Петкова Ако Арчибалд Кронин беше жив, и при това българин, че

 Ако Арчибалд Кронин беше жив, и при това българин, че ...

......... център за поемане на пациентите им в извънработно време. Тези в големите градове го правят. Проблем обаче са малките селища, където медицинската помощ не достига. Ето за какво трябва да помислят управленците в сектор здравеопазване, за да не яхат някои неуредиците на лекарите и да ги използват за свои цели.


 Къщата паметник на културата, построена за бившия кмет на София

 Къщата паметник на културата, построена за бившия кмет на София ...

......... Пирот. Награден е с орден „За храброст“ III степен. След като се уволнява от армията (1889 г.), заминава за Швейцария, където завършва право. След завръщането си в България навлиза в политиката. Между 1899 и 1901 г. е кмет на София, а по-късно е министър в третото правителство на Васил Радославов.


 
Родители на бунт във Фейсбук, искат пак само минерална Водата

  Родители на бунт във Фейсбук, искат пак само минерална Водата ...

......... в цялата страна, за да проверяват дали водата от крана действително е годна за пиене. В същото време обаче майки на хлапета се бунтуват във Фейсбук срещу решението на МЗ и настояват да се върне старият ред, при който децата пиеха минерална вода от диспенсери, установи репортерска проверка на „Монитор“.


 
Ултрасите са в общност със свои правила, които се различават

  Ултрасите са в общност със свои правила, които се различават ...

......... фактологията на регистрираните инциденти.   Визитка:   Роден е на 5 юни 1960 г. Бил е директор на Института по психология - МВР   Професор в Департамент „Национална и международна сигурност“, Магистърски факултет, Нов български университет Преподавател в Юридическия факултет и Философския факултет на СУ “Св. Климент Охридски”   Член на Управителния съвет на Дружеството на психолозите в България


 Последната проверка при двойния стандарт отново показва разлики със съдържанието

 Последната проверка при двойния стандарт отново показва разлики със съдържанието ...

......... друго. Представите на хората едни за други се променят с години. И сега немалко от западняците ни смятат за хрантутници, защото получаваме повече от общите еврофондове, отколкото даваме, а те са донорите. Та щом получаваме едва ли не двойна порция от общата хазна, значи трябва да понасяме и двойните стандарти.


 Онези държави-членки на ЕС, които не спазват правилата, да бъдат

 Онези държави-членки на ЕС, които не спазват правилата, да бъдат ...

......... страните-членки. Собствените приходи, най-вече постъпленията от мита, възлизат на около 20%. Йотингер иска да вдигне собствените приходи до 40 на сто, като за целта обмисля не само „пластмасовия данък", но и други мерки. Например - приходи от търговията с парникови емисии или пък евентуалното изравняване на минималния корпоративен данък в държавите от ЕС.


 Американските потребители може би ще усетят пряко последиците от търговския

 Американските потребители може би ще усетят пряко последиците от търговския ...

......... наказан Китай за злоупотребата с американски технологии и за да се върнат работни места и производства обратно в САЩ. Проучвания за митата върху стоманата, въведени от администрацията на Буш през 2002 година, обаче показват, че закритите заради тях работни места са повече от създадените.   По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Виктория Тошкова


 Коментар от Ясен Бояджиев:
В последните седмици сред водещите политически новини

 Коментар от Ясен Бояджиев: В последните седмици сред водещите политически новини ...

......... направят избор. И се вижда, че поради симпатии или някакъв вид материално стимулиране повече ги влече не западният свят на свободата, правата, върховенството на закона и другите демократични ценности, а полуфеодалната авторитарно-олигархична диктатура на изток. Затова и България, формално все още принадлежаща към единия свят, все повече заприличва на другия.


 Герберът Георги Марков е против въвеждането на термина

 Герберът Георги Марков е против въвеждането на термина "социален пол". ...

......... Марков беше ключовият за решението на Парламентарната комисия по въпросите на младежта и спорта. При гласуването резултатът за отхвърляне на документа беше спорен. Против документа гласуваха 10 души, а "за" 9.  Правната комисия пък отложи дебатите за Истанбулската конвенция. Това беше предложено от БСП. Червените се мотивираха със сериозното разделение в обществото, което документът предизвика.


 Жертви на инцидента в канадския град Торонто са 10 души,

 Жертви на инцидента в канадския град Торонто са 10 души, ...

......... 23 април) е възможно да бъдат цел на атаката. От полицията също така заявиха, че нападателят умишлено е ударил пешеходците, като полицията отбелязва, че все още няма данни за терористична атака. Министър-председателят на Канада Джъстин Трудо изрази подкрепата си за всички жертви и каза, че внимателно следи ситуацията.   Blitz.bg   Видео от Тук


 Местните жители наричат един отрязък на

 Местните жители наричат един отрязък на "West 57 Street" в ...

......... членове на средната и горната класа на обществото се гърчат“. Милиардерите от жилищната кула One57 все още не са коментирали проекта. Въпреки това един портиер е казал пред Guardian, че е сигурен, „че нашите обитатели няма да бъдат доволни".  Още подобни анализи четете в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова


 Всяка година стотици български абитуриенти заминават да следват в чужбина. Много

 Всяка година стотици български абитуриенти заминават да следват в чужбина. Много ...

......... изчерпва с тях. Форумът подпомага контакта между българите в чужбина и бизнеса в България и посредством страницата си в интернет. "Нашата платформа позволява на всеки да се регистрира и да публикува своя автобиография и резюме, които са на разположение на фирмените ни партньори по всяко време на годината", казват организаторите. 


 Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще даде държавна вечеря в

 Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще даде държавна вечеря в ...

......... Макрон пък ще подари на Тръмп фиданка на дъб, символ на здравите връзки между двете страни. Това ще е издънка на дъб от Северна Франция, който Макрон се надява да бъде засаден в парка на Белия дом като символ на здравите близо 250-годишни връзки между двете страни.  По статията работи: Бойчо Попов


 Предложението на БСП за намаляване и замразяване на депутатските заплати

 Предложението на БСП за намаляване и замразяване на депутатските заплати ...

......... волята на гражданите. Но не чрез придърпването им надолу към някакъв народен стандарт на живот. Ще ги уважаваме не ако са бедни като нас, а когато чувстваме, че те зависят от нас, не ние от тях, че те изразяват волята ни, не ние тяхната. Виж всички статии от Ивайло Дичев-->


 
Експерти подават сигнал и до СЕМ за новото видео с

  Експерти подават сигнал и до СЕМ за новото видео с ...

......... платформата за видеосподеляне заради съмнение за плагиатство. Сигнал до сайта беше изпратен от професор Биджан Казем Мисаг, който стои зад мелодията към оригиналната песен - Allahumma Ya Subuhun. Цигуларят е написал музиката преди близо 40 години, а неин запис е направен през 1991 г. от световно признатият продуцент Том Прайс.


 Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което

 Ще съдействаме Свищов да се включи в платформата iLoveBulgaria, което ...

......... месеца на тази година туристите, отседнали в местата за настаняване с 10 и повече легла в област Велико Търново, са нараснали с 22%. Общият брой на реализираните нощувки се е увеличил с 16 на сто, а приходите от тях достигат повече от 1,3 млн. лв., като отчитат ръст от 20,3%.


 Ти получи ли сметката за парно? Шок, нали? А чу ли

 Ти получи ли сметката за парно? Шок, нали? А чу ли ...

......... дължим пари на съседа, дето яде пържоли, заради аромата, който дишаме.Спасение от робията няма. Абонат ли си - с доживотна присъда си. Затова - съд до дупка! И да й видим ние сметката на топлофикацията. Само се питам - онези от "топлото" кога ли ще започнат и да ги бият?


тартира 14-тото издание на традиционния студентски маратон в НАТФИЗ!
На 28-ти

тартира 14-тото издание на традиционния студентски маратон в НАТФИЗ! На 28-ти ...

......... изложби! В продължение на 36 часа БЕЗ ПРЕКЪСВАНЕ и при ВХОД СВОБОДЕН всички любопитни – зрители и бъдещи кандидат-студенти ще могат да видят условията на образование в НАТФИЗ, както и всичко създадено с талант и много труд през учебната година.Вижте програмата на постановките на: Sofiapress.com  Виж всички статии от sofiapress.com-->


 Когато Уинстън Чърчил е на около 40 години преживява сериозна

 Когато Уинстън Чърчил е на около 40 години преживява сериозна ...

......... Чърчил създава 550 творби, което му помага да усъвършенства зрителната острота, наблюдателността и паметта. Вероятно артистичното му развлечение би процъфтяло още повече, ако Чърчил не бе насочил кариерата си в други области – световно известен писател, оратор и политически лидер.Прочетете цялата публикация на: Sofiapress.com Виж всички статии от Мира Тодорова-->


 
Идеи за перфектна визия от топмоделите на Victoria`s Secret Ангелите

  Идеи за перфектна визия от топмоделите на Victoria`s Secret Ангелите ...

......... „универсална“. Половинката на актрисата Кристен Стюърт спира дъха с впити рокли и излъчва сексапил дори в момчешки дрехи. Личният й стил обаче безапелационно влиза в категорията на т. нар. old school (б. а. - старата школа). 27-годишната красавица залага на карирани поли, ризки, старинни якета и кецове в ежедневието си.


 
Фина и издръжлива бяла кожа връща усещането за джентълменски клуб

  Фина и издръжлива бяла кожа връща усещането за джентълменски клуб ...

......... а максималната скорост е електронно ограничена до 240 км/ч.   Седалките носят инициалите RR под формата на перфорация, а кантовете на кожата и коланите са в бордо.     Бродираните инициални на предните подглавници допълват усещането за джентълменски клуб.     Под предния капак е поставен 6,75-литров 12-цилиндров V-образен атмосферен бензинов двигател.  


 
Родни и чужди знаменитости и техните деца двойници Понякога ДНК

  Родни и чужди знаменитости и техните деца двойници Понякога ДНК ...

......... опора за нея е Глория, която обаче влиза в ролята и на най-строг неин съдник. „Майка ми винаги ми е казвала, че човек трябва да се бори за това, което иска, не може да получава всичко наготово. Тя е много критична и много трудно казва „Браво“, призна още 21-годишната красавица.


 Цифровизация на земеделието и дигитализация на говедовъдството. Това ще са

 Цифровизация на земеделието и дигитализация на говедовъдството. Това ще са ...

......... от юга си купуват портокали от Мароко. Ако към главоболията на бранша добавим и все по-критичното състояние на опрашителите и проблема с пчелите, може би ще забележим, че липсата на цифровизация не е най-големият дерт на фермерите, а провеждането й не е мантра, която ще ги избави от другите по-сериозни грижи.


 Първа по рода си , открита за обществото  проява на

 Първа по рода си , открита за обществото  проява на ...

......... свободното зидарство. Стана ясно, че по повод 25-та годишнина от основаването на ложата  през май в София ще бъде открит  паметник на видния дипломат,историограф, публицист,  общественик и масон Симеон Радев (1879 – 1967 г.Автор на скулптурната композиция е Янко Бонев, Велик майстор на Великата ложа на България (1997 – 2001 г.).


 Добре запазена керамична подова плоча от времето на траките с

 Добре запазена керамична подова плоча от времето на траките с ...

......... насочват и към една много по-далечна епоха – къснобронзовата и ранножелязната, което е краят на трето – второ хилядолетие преди Христа. Най-древният предмет, намерен тук, е бронзова фигурка, която е типично тракийско изкуство.    Банско постепенно се очертава и като притегателно място не само за зимен, но и за исторически туризъм


 За книгата „Пророчицата Ванга единствената връзка между земята и небето“

 За книгата „Пророчицата Ванга единствената връзка между земята и небето“ ...

......... го продавахме на цена 6 лв. Каква беше изненадата ми, когато мои познати след едно поредно мое идване след няколко години ми казаха, че книгата ми е отпечатана отново и се продава на цена 10 лв“.  Без нейно знание и съгласие  издателството отпечатва втори тираж и го продава в интернет.


 
Даже в САЩ казват: Време е да съживим възгледа за

  Даже в САЩ казват: Време е да съживим възгледа за ...

......... особено жени от малцинствата. Трябва да осъзнаем факта, че жените, които чистят домовете и офисите ни, готвят и поднасят храната ни и се грижат за възрастните, получават заплащане, което не покрива жизнения минимум – което ги превръща в истинските филантропи на това общество Барбара Еренрих, The Atlantic Превод: „Барикада” (със съкращения, подзаглавието е на ЗЕМЯ)


 Контейнери с хлор от Германия и димки от Солсбъри …

 Контейнери с хлор от Германия и димки от Солсбъри … ...

......... голямо е недоверието на САЩ, ЕС и на целия Запад към Москва. Трета световна война, разбира се, няма да избухне, но ситуацията явно може да бъде спасена само с помощта на инвазия на някакви злонамерени извънземни, както в стария филм „Денят на независимостта“. Константин Егерт     Виж всички статии от Константин Егерт-->


 Международният валутен фонд (МВФ) трябва да предприеме действия, за да

 Международният валутен фонд (МВФ) трябва да предприеме действия, за да ...

......... че несправедливите търговски практики в световен мащаб възпрепятстват по-силния растеж в САЩ и в световен мащаб, действайки като трайно съпротивление на световната икономика", каза Манучин.  Той подчерта, че гарантирането, че търговията е свободна, справедлива и реципрочна, ще стимулира световната търговия и ще подкрепи по-силен и по-устойчив растеж".   По статията работи: Веселина Василева


 Речта на Еманюел Макрон пред Европейския парламент даде стартовия изстрел

 Речта на Еманюел Макрон пред Европейския парламент даде стартовия изстрел ...

......... в Западна Европа. Иван Кръстев  е ръководител на Центъра за либерални стратегии в София, изследовател в Института по хуманитарни и социални науки (IWM) във Виена. Основател и член на Европейския съвет за външна политика. От 2015 г. насам Кръстев редовно публикува анализи замеждународното издание на „Ню Йорк Таймс". Настоящата статия е писана специално за Дойче Веле.


 Унгария
Унгария вече от години не е сред близките партньори на

 Унгария Унгария вече от години не е сред близките партньори на ...

......... партии.   Остава много малко време за постигането на успех, който да убеди гражданите в истинската стойност на ЕС. Независимо от всички различия, Меркел и Макрон са единни в желанието си да работят за издигането на Европа. За да го постигнат, те са зависими един от друг и то повече от всякога.


 В последните две години Европейският съюз е в състояние на

 В последните две години Европейският съюз е в състояние на ...

......... политики, все още функционира. Ако не бъдат намерени решения на настоящите предизвикателства, може да се стигне до още по-дълбока неяснота, така че е много вероятно, когато дойде следващата криза, независимо от кой ъгъл, отношенията между Брюксел и националните правителства да се нуждаят от радикално преосмисляне. По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Веселина Василева


 Онлайн светът си взаимодейства с физическите магазини по напълно нови

 Онлайн светът си взаимодейства с физическите магазини по напълно нови ...

......... на Walmart в Китай позволяват на клиентите да плащат за стоките през чат платформата на Tencent – WeChat. След това приложението използва данните за навиците за пазаруване, за да дава други предложения. "За много търговци това са данни, каквито те не са имали преди“, посочва Чан.  По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Веселина Василева


 Какво не беше наред вчера в ареста на жената кмет.
 
Първо,

 Какво не беше наред вчера в ареста на жената кмет.   Първо, ...

......... машина за броене на пари? Ами как искате полицията да си върши нормално работата при тези условия?   Осмо и последно. Крайно време е някой презер*атив да даде интервю, как това е законно, демократично, логично, и европейско. Опа… това последното вече го правят. Извинявам се.   Авторът Емил Йотовски е сценарист, драматург и писател.


 Според управата на Нова телевизия, Гала се е изчерпала след

 Според управата на Нова телевизия, Гала се е изчерпала след ...

......... ако се съгласи да започне работа в Нова, за месец ще получава колкото за цяла година в телевизията майка. Любенов вече е уведомил работодателите си, че ще смени работното си място от есента. Според имената, които се спрягат за екранни половинки на Жоро са на Боряна Граматикова и Ева Кикерязова.    Blitz.bg


 Анализатори твърдят, че смартфонът не се представя особено добре на

 Анализатори твърдят, че смартфонът не се представя особено добре на ...

......... е популярен избор за компаниите на азиатския пазар. Друг нов iPhone може да включва част от нещата, която познаваме от iPhone X, но ще е на по-ниска цена. Междувременно Куо обяви в края на миналата година, че през 2018 г. очаква Apple да пусне три нови модела iPhone, което повтаря прогнозата на Кемплинг.


 Днес, 20 април, 2018 г. бях замерян с яйца. Бяха

 Днес, 20 април, 2018 г. бях замерян с яйца. Бяха ...

......... и дори адвокатите, които ме защитават. Знам Кой праща младежите с яйцата. И вие знаете. Най-добре обаче знаят властниците и от прокуратурта. Затова и няма да се открие никога извършител, а още по-малко поръчител. В държавата на мутрите е така. Днес ни замерят с яйца, утре ще извадят нещо по-ефективно. Огнян Стефанов


 
Концесионери броят само по €450, за да получат световен сертификат

  Концесионери броят само по €450, за да получат световен сертификат ...

......... като всички, които са кандидатствали, са получили сертификат за качество. Таксата за участие е 450 евро, като през тази годината сумата е увеличена с 30 евро. Причината е, че според международната организация „Син флаг“ нашата страна попада в по-горен икономически раздел, което налага и по-високи такси за разглеждане на документите.


 Въпреки новите санкции срещу руската индустрия и въздушните удари срещу

 Въпреки новите санкции срещу руската индустрия и въздушните удари срещу ...

......... бившия руски агент Сергей Скрипал във Великобритания ускори влошаването на отношенията с Москва. Независимо от това обаче официални представители се надяват, че Тръмп все пак ще може да обърне тенденцията, особено след като поздрави в телефонен разговор Владимир Путин по повод преизбирането му през март. По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова


 Очаква се представителите на Европейския съюз да отхвърлят възможното предложение

 Очаква се представителите на Европейския съюз да отхвърлят възможното предложение ...

......... той, цитиран от Ройтерс. По думите му макар Лондон и Брюксел да работят за излизането на Великобритания от ЕС през март 2019 г. все още остава риск от провал, докато не бъдат решени висящите въпроси помежду им. „Винаги има трудности и риск от провал“, заяви той. По статията работиха: Елена Илиева, редактор Виктория Тошкова


 В отдалечен завод в Амарило, Тексас, работници извършват една от

 В отдалечен завод в Амарило, Тексас, работници извършват една от ...

......... министерство има малък подземен изследователски център в Ню Мексико, където се съхраняват радиоактивни вещества. През лятото на 2017 година енергийният министър Рик Пери съобщи пред Сената, че има запитване до властите в щата за увеличаването на площта на центъра, но екологични организации се противопоставят на тези планове. По статията работи: Деляна Петкова


 Българинът Веселин Атанасов беше обявен за Фотограф на годината в раздел Любители на конкурса,

 Българинът Веселин Атанасов беше обявен за Фотограф на годината в раздел Любители на конкурса, ...

......... в горите на Стара планина, България. Уловил е по един неземен начин светлината, която се прокрадва през мъглата, обвила призрачно дърветата. Всичко това, в комбинация с приглушените цветове в тишината на ранното утро, донесе безапелационната победа на този красив кадър. Поздравления за Веселин Атанасов.“    Цялата статия на сайта на sofiapress.com


 Българинът Веселин Атанасов беше обявен за Фотограф на годината в раздел Любители на конкурса,

 Българинът Веселин Атанасов беше обявен за Фотограф на годината в раздел Любители на конкурса, ...

......... в горите на Стара планина, България. Уловил е по един неземен начин светлината, която се прокрадва през мъглата, обвила призрачно дърветата. Всичко това, в комбинация с приглушените цветове в тишината на ранното утро, донесе безапелационната победа на този красив кадър. Поздравления за Веселин Атанасов.“    Цялата статия на сайта на sofiapress.com


 Ах, как плака премиерът, чак сърце да ти се скъса.

 Ах, как плака премиерът, чак сърце да ти се скъса. ...

......... Не всичко е въпрос на пари... Незабавно да се вземат мерки, каза, бършейки театрално очи, Борисов. А някои направо са за пребиване, щото премиерът утре ще открие, че няма и народ, над който да си разиграва коня. Но ще бъде късно за сълзи. Казват, че мъжете карат критическата много по-тежко.


 
Гостите могат да опитат въртяно кафе по рецепта от 19-и

  Гостите могат да опитат въртяно кафе по рецепта от 19-и ...

......... Според зам. министъра Велико Търново успешно се налага като център на диверсификационен туризъм у нас. „Тук успешно се съчетават няколко вида туризъм: исторически, културен, религиозен. Освен това Велико Търново участва и в две туристически дестинации: историческата и винарно-кулинарната, както и в платформата за бизнес туризъм с инициативата „Творчеството е пътят”.


 

 "Внесохме в деловодството на НС промени в правилника на парламента, ...

......... от държавата, отколкото да станат хрантутници на определени икономически кръгове, заяви Цветан Цветанов. Той се похвали, че като народен представител не се е възползвал от привилегии и че всяка събота и неделя пътува из страната. БСП иска справедливост и за равни права и възможности, категорична е Корнелия Ниноваснимка Емилия Костадинова  


 Николета Лозанова ще зарадва представителките на нежния пол сред феновете

 Николета Лозанова ще зарадва представителките на нежния пол сред феновете ...

......... от края на този месец. Последните дни Лозанова прекара на екзотично пътешествие с любимия си Ники Михайлов и дъщеричката си Никол в Дубай. След като поднови връзката си с вратаря, красавицата премести адресната си регистрация към Кипър. Въпреки това често се връща в родината, където все още поема и изпълнява ангажименти.


 Ford отбелязва 50-годишнината на модела Mustang Cobra Jet със специална

 Ford отбелязва 50-годишнината на модела Mustang Cobra Jet със специална ...

......... бъдат произведени едва 68 бройки, които обаче няма да могат да се движат законно по обществените пътища по свой начин, защото нямат VIN номер (номер на рамата). Компанията още не е разкрила цената на модела, но според американските медии Mustang Cobra Jet 50th Anniversary ще се продава за около 100 000 долара. По статията работи: Automedia.bg  


 Художникът Дончо Дончев представя близо 30 свои „икони” живопис –маслени

 Художникът Дончо Дончев представя близо 30 свои „икони” живопис –маслени ...

......... самостоятелни изложби в Националния музей на Лихтенщайн, както и на Expo 2015-в Милано – Павилион на „Corriere della Sera“ (Riflessioni),на Експото в Астана и др. Известен е и със своите съвместни арт проекти музика и рисуване „на живо“ с известната джаз формация The Golden Project .   Пиеро-Мечтател     Метаморфози       Свети Георги


 Фондация „Отворено общество“ на Джордж Сорос ще затвори офиса си

 Фондация „Отворено общество“ на Джордж Сорос ще затвори офиса си ...

......... работи, който може да откаже разрешение, ако установи риск за националната сигурност. Финансираният от Сорос Централноевропейски университет също съобщи, че ще открие кампус във Виена в близко бъдеще.  Той допълни, че остава ангажиран с кампуса си в Будапеща въпреки натиска на правителството, който целял прогонването му от Унгария. По статията работи: Божидарка Чобалигова  


 През 1943 година швейцарският химик Алберт Хофман работи за фармацевтичния концерн

 През 1943 година швейцарският химик Алберт Хофман работи за фармацевтичния концерн ...

......... влияе много добре на пациенти с депресия. "LSD - моето проблемно дете" - така откривателят на тази дрога Алберт Хофман озаглавява автобиографията си, излязла през 1979 година. До смъртта си, застигнала го на 102 години, той обаче така и не губи надежда, че неговото "проблемно дете" LSD отново може да се превърне във "вундеркинд".


 Коментар от Иван Бедров:
Това не стана изведнъж. Но днес България

 Коментар от Иван Бедров: Това не стана изведнъж. Но днес България ...

......... според Симеонов „хазартът в България вече е с размер на пандемия - 3% от БВП“ (3 милиарда лева). Това число съвпада и с цитираното от Центъра за изследване на демокрацията. С две думи - огромни пари. А където има огромни пари, политиците са склонни да виждат не проблем, а „приятел“.


 ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
 
ДО
Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 44-ТО НАРОДНОТО

 ДО Г-Н БОЙКО БОРИСОВ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ   ДО Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА 44-ТО НАРОДНОТО ...

......... само насилието над жени и деца, но и много други противообществени прояви. Също – че това са важни мерки за решаването на проблема с демографския срив, както и за благополучието на обществото в социален, икономически, културен и политически план. гр. София, 17 март 2018 г. С УВАЖЕНИЕ, УЧАСТНИЦИ В МИТИНГА И В ДЕКЛАРАЦИЯТА:


 Съюзът на словашките писатели (ССП) организира от 11 до 15

 Съюзът на словашките писатели (ССП) организира от 11 до 15 ...

......... председател Мирослав Биелик подписаха анекс към договора за сътрудничество между СБП и ССП, който предвижда издаването на съвместна Антология на съвременната българска и словашка поезия и други издателски инициативи. На среща с българския посланик в Словакия Н.Пр. Йорданка Чобанова бе разговаряно за необходимата държавна подкрепа за сътрудничеството между двата съюза.