Програмен съвет за оценка и управление качеството на атмосферния въздух

Програмен съвет за оценка и управление качеството на атмосферния въздух ...

......... както и становище на ЕВН, предстои съгласуване на проекта с РИОСВ и Министерството на околната среда и водите, след което трябва да се приеме от Общинския съвет.Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България чрез Оперативна програма "Околна среда 2014 – 2020г.“.


Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо

Днес Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по бързо ...

......... акт за констатирано административно нарушение по чл. 6 от Закона за българските лични документи.  Обвиняемият Али Н. се признава за виновен по повдигнатото му обвинение. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Али Н. е обвинен, е до 10 години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева.


Нова серия петокласници-доброволци, включени в програмата на МВР

Нова серия петокласници-доброволци, включени в програмата на МВР "Детско полицейско ...

......... тях си тръгна с грамота за участието си в занятието и с обещание да разкаже на своите приятели за наученото в съда.Щастливите притежатели на грамоти не пропуснаха да се снимат за спомен със своя любезен домакин – съдия Росица Тончева, а най-смелите се решиха на седнат на стола на съдията.


София. Български бизнес проекти, към които Катар проявява интерес за

София. Български бизнес проекти, към които Катар проявява интерес за ...

......... обсъждана тема беше свързана с възможностите за инвестиции, които предоставя богатството на страната ни от минерални и изворни води, както и балнеоложки центрове. От българска страна в разговорите участваха министрите на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и на икономиката Емил Караниколов, както и кметовете на Бургас и Стара Загора.


София. До края на деня експертите, проучващи срутището на път

София. До края на деня експертите, проучващи срутището на път ...

......... бъдат представени на брифинг в АПИ от ръководителя на експертната работна група доц. д-р Стефчо Стойнев, който е ръководител на катедра „Хидрология и инженерна геология“ в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, и от председателя на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов. Брифингът е утре - 20 март, от 11,30 часа.


Наличният архив на Община Варна да бъде дигитализиран. Това предвижда

Наличният архив на Община Варна да бъде дигитализиран. Това предвижда ...

......... на екипа, офис консумативи и външни услуги.Продължителността на проекта е 36 месеца.Съветниците дадоха също съгласието си, след одобрение на проектното предложение и подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ, от общинския бюджет да бъдат осигурени средства за покриване на допустимите разходи, преди те да бъдат възстановени от програма Хоризонт 2020.Варна да стане първата община в Европа, която да изгради

Варна да стане първата община в Европа, която да изгради ...

......... минимум 200 велосипеда, които ще бъдат снабдени с GPS.Продължителността на проекта е до 48 месеца от неговото стартиране. По отношение на бюджета приносът от ЕС е в размер до 5 млн. евро, което може да е 80% от цялата стойност на проекта. Съфинансирането от община Варна е 20% от сумата.


"Жълт" код за поледици вече е обявен за цяла Северна ...

......... при БАН. След като тази сутрин бе обявено предупреждение за 9 области на страната, по обяд "жълтият" код вече е в сила за цяла Северна България. При тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито. Хората трябва да са внимателни, когато вървят или шофират при заледени повърхности.


Blagoevgrad24.bg виж галерията
До края на годината в българската армия ще

Blagoevgrad24.bg виж галерията До края на годината в българската армия ще ...

......... от бюджета са отделени 30 млн. лева", каза Каракачанов. Той уточни, че от 105 млн. лева, които са били отделени за заплати, 75 млн. лева са отишли за повишение на заплатите, а 30 млн. лева са били за тези 1300 допълнителни бройки военнослужещи.  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


На обществено обсъждане ще бъде представен проект на програма

На обществено обсъждане ще бъде представен проект на програма "Актуализация ...

......... автобуси на газ и/или електро- и хибридни автобуси. Сред мерките са включени и въвеждане на зони с ниски емисии, редовно измиване на основните пътни артерии, благоустройство на крайпътните и междублокови пространства, озеленяване на свободните площи, поддържане в добро състояние на пътната настилка, контрол на строителните дейности на територията на общината.


София. Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна

София. Противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна ...

......... говорим за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през ума, е това. Двеста хиляди души администрация имаме. Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът“, посочи премиерът Борисов.Пловдивските магистрати отхвърлиха и втората жалба, касаеща изменението на Подробния

Пловдивските магистрати отхвърлиха и втората жалба, касаеща изменението на Подробния ...

......... ръце, докато адвокат Александър Дяков е кмет на район "Централен" по времето на кметуването на Иван Чомаков. Александър Дяков почина в края на 2013-та година и бе наследен от сина си Дяко Дяков, който пък последно бе водач на местната структура на партията на Николай Бареков.Всичко по темата - четете ТУК!


Varna24.bg До края на годината в българската армия ще бъдат

Varna24.bg До края на годината в българската армия ще бъдат ...

......... от бюджета са отделени 30 млн. лева", каза Каракачанов. Той уточни, че от 105 млн. лева, които са били отделени за заплати, 75 млн. лева са отишли за повишение на заплатите, а 30 млн. лева са били за тези 1300 допълнителни бройки военнослужещи.  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Делото срещу 18-годишната Гергана Благоева, която удуши бебето си в

Делото срещу 18-годишната Гергана Благоева, която удуши бебето си в ...

......... насрочено разпоредително заседание, но се оказа, че бащата, който е частен обвинител, не е бил редовно призован. Срещу подсъдимата Гергана Благоева е повдигнато обвинение за умишлено убийство на момиченцето си на 16 юли 2017 г. в Стамболийски. За това престъпление законът предвижда тежки наказания, включително доживотен затвор без право на помилване. 


До края на годината в българската армия ще бъдат назначени

До края на годината в българската армия ще бъдат назначени ...

......... от бюджета са отделени 30 млн. лева", каза Каракачанов. Той уточни, че от 105 млн. лева, които са били отделени за заплати, 75 млн. лева са отишли за повишение на заплатите, а 30 млн. лева са били за тези 1300 допълнителни бройки военнослужещи.  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


"Жълт" код за поледици вече е обявен за цяла Северна ...

......... при БАН. След като тази сутрин бе обявено предупреждение за 9 области на страната, по обяд "жълтият" код вече е в сила за цяла Северна България. При тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито. Хората трябва да са внимателни, когато вървят или шофират при заледени повърхности.На събитието присъстваха Председателят на Върховен административен съд – съдия

На събитието присъстваха Председателят на Върховен административен съд – съдия ...

......... мотивирани и законосъобразни съдебни актове.Председателят на Върховен административен съд – съдия Георги Чолаков и Атанаска Дишева – член на ВСС от съдийската колегия поздравиха за успешната работа ръководството, съдиите и служителите на Административен съд – Варна, като поставиха акцент върху бързото, ефективно и качествено административно правораздаване в дейността на съда.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на отбраната

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и министърът на отбраната ...

......... на Plovdiv24.bg. Председателят на парламента прие почетния строй и присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите военни парашутисти, отслужена от митрополит Николай. Положени бяха венци и цветя на паметната плоча на загиналите военнослужещи от бригадата при изпълнението на воинския си дълг. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


През тази седмица започна обработката срещу ларви на комари по

През тази седмица започна обработката срещу ларви на комари по ...

......... "Централен"- 29.03.2018 г. - район "Централен" и "Източен"- 30.03.2018 г. - район "Северен"От общинската дирекция "Екология и управление на отпадъците" призовават пловдивчани да съдействат за успешното провеждане на мероприятието, като не паркират своите автомобили върху дъждоприемните шахти в часовия диапазон 8:30 – 15:00 часа в дните посочени в работния график.


София. Донорството е висш акт на човеколюбие и трябва да

София. Донорството е висш акт на човеколюбие и трябва да ...

......... в момента своите спасители. „Нека да благодарим за кампанията, която направиха д-р Маринова и д-р Лъчезарова, нека да увеличаваме културата на българина в областта на донорството и нека да имат те много последователи, които да правят добро за живота и здравето на българските граждани“, каза още министър Ананиев. Цветилена СИМЕОНОВА


Нов скандал избухна в намиращата се край Пловдив община Куклен,

Нов скандал избухна в намиращата се край Пловдив община Куклен, ...

......... процедурата в полза на определена фирма, което не говори никак добре за общинското ръководство и коалиционното управление в малката община!Plovdiv24.bg ще продължи да следи темата изкъсо, както и реакцията на компетентните органи. Ще има ли нови арести на кметове и длъжностни лица в община Куклен? Четете Plovdiv24.bg, за да разберете!


София. Нашите възрастни съграждани вярват в МВР и рейтингът ни

София. Нашите възрастни съграждани вярват в МВР и рейтингът ни ...

......... един бич, който ни тормози от доста време. За това се обръщам към нашите по-възрастни съграждани – постоянно изисквате от МВР, това ни показва, че ни вярвате и рейтингът ни расте, но не вярвайте, че ние искаме пари от вас, защото не го правим“, каза още министър Радев. Цветилена СИМЕОНОВА


При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място,

При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място, ...

......... извършените в последните месеци няколко хиляди проверки в 7-8% от случаите се констатират нарушения", посочи Маргаритов. Той отбеляза, че търговците все повече се стремят да спазват закона, а там, където все още се практикува некоректно поведение, трябва да се продължи със стриктния контрол, за да може то да се игнорира.


Национална конференция на тема

Национална конференция на тема "Ресурсният учител – значим фактор за ...

......... на различни общности и институции, обясни проф. Левтерова.В програмата на министър Красимир Вълчев за деня е предвидено посещение в Младежкия център, където ще бъдат представени добри примери и практики, свързани с неформалното образование. Министър Вълчев ще проведе работна среща и с директорите на образователни институции и представители на социалните партньори.


Нова площадка за депониране на отпадъци ще бъде изградена под

Нова площадка за депониране на отпадъци ще бъде изградена под ...

......... проверка за допустимост се констатира, че предвижданията на ИП не противоречат на режима на защитена зона за опазване на дивите птици.Преценката за вероятната степен на отрицателно въздействие върху защитената зона ще бъде извършена в рамките на процедурата за преценяване необходимостта от ОВОС, се посочва още в отговор от РИОСВ Варна.


Младежкият център на Пловдив е отличен с европейски Знак за

Младежкият център на Пловдив е отличен с европейски Знак за ...

......... на база 15 критерия, зададени от Съвета на Европа. След реализацията на проекта пък оценката на Европа е повече от отлична. Георги Титюков похвали лесната комуникация и добрата съвместна работа с министерството по осъществяване на проекта, министър Вълчев пък изрази възхищението си от материалната база.  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място,

При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място, ...

......... извършените в последните месеци няколко хиляди проверки в 7-8% от случаите се констатират нарушения", посочи Маргаритов. Той отбеляза, че търговците все повече се стремят да спазват закона, а там, където все още се практикува некоректно поведение, трябва да се продължи със стриктния контрол, за да може то да се игнорира.


При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място,

При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място, ...

......... извършените в последните месеци няколко хиляди проверки в 7-8% от случаите се констатират нарушения", посочи Маргаритов. Той отбеляза, че търговците все повече се стремят да спазват закона, а там, където все още се практикува некоректно поведение, трябва да се продължи със стриктния контрол, за да може то да се игнорира.


При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място,

При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново място, ...

......... извършените в последните месеци няколко хиляди проверки в 7-8% от случаите се констатират нарушения", посочи Маргаритов. Той отбеляза, че търговците все повече се стремят да спазват закона, а там, където все още се практикува некоректно поведение, трябва да се продължи със стриктния контрол, за да може то да се игнорира.


Съветниците от временната комисия

Съветниците от временната комисия "Структури и общинска администрация“ към Общинския ...

......... на час, като максималният престой ще бъде 3 часа, каза още Младен Иванов.ОП "Общински паркинги и синя зона“ отговаря за експлоатацията и поддръжката на 13 платени паркинга и на зоните за кратковременно паркиране. Репатрирането на неправилно паркирани и излезли от употреба моторни превозни средства също влиза в задълженията на предприятието.


София. При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново

София. При пазаруването по Великденските празници при пребиваване на ново ...

......... извършените в последните месеци няколко хиляди проверки в 7-8% от случаите се констатират нарушения”, посочи Маргаритов. Той отбеляза, че търговците все повече се стремят да спазват закона, а там, където все още се практикува некоректно поведение, трябва да се продължи със стриктния контрол, за да може то да се игнорира.


Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон

Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон ...

......... минус 7 градуса. Средиземноморието буквално бълва циклон след циклон. "Анабет" още следобед ще даде отражение в страната. В четвъртък студеният въздух ще се настани в България", каза Рачев. "Валежите ще бъдат между 30 и 50 литра на места. Със сигурност ще има разливи, не искам да казвам наводнения", завърши той.


Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина –

Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина – ...

......... годишнината от присъединяването на Крим.Точно в 23 ч. изненадващо на площада посрещнаха и победителя, въпреки че по план митингът, на който той трябваше да се обърне към симпатизантите си, трябваше да е днес сутринта. "Благодаря ви за резултата! Ние сме отбор и аз съм част от вашия отбор!“, заяви той.


 Делата срещу общините заради щети от дупки продължават дълго. Но

 Делата срещу общините заради щети от дупки продължават дълго. Но ...

......... извършим оглед, да предоставим снимков материал, да опишем ситуацията, знаците, да замерим дупката и да предоставим данните на клиента да си потърси правата от съответната община", обяснява застрахователят Валентин Илиев. В битката в съда могат да помогнат още снимки от момента на инцидента, показания на свидетели и фактури от автосервизи.


От днес започва изкърпването на дупките по Аспаруховия мост. Varna24.bg припомня,

От днес започва изкърпването на дупките по Аспаруховия мост. Varna24.bg припомня, ...

......... се прави специална организация на движението. Сериозният ремонт по Аспарухов мост ще започне в средата на април.Затварянето на определени участъци ще става поетапно, без да се създават предпоставки за по-големи задръствания. Ще се работи предимно вечер, обясни министърът."Трябва да стискаме зъби. Добрите ремонти се извършват в нормално време", допълни Николай Нанков.  


Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина –

Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина – ...

......... годишнината от присъединяването на Крим.Точно в 23 ч. изненадващо на площада посрещнаха и победителя, въпреки че по план митингът, на който той трябваше да се обърне към симпатизантите си, трябваше да е днес сутринта. "Благодаря ви за резултата! Ние сме отбор и аз съм част от вашия отбор!“, заяви той.


Според православния календар днес празнуват Дария, Дарин, Дарина и Найден.

Според православния календар днес празнуват Дария, Дарин, Дарина и Найден. ...

......... детето. Разбира се на никого не му е хрумвало да убие детето или да го препрати на държавата. И затова то е оставало в дома, като дар от Бога. Всяко дете е дар от Бога и затова всеки има повод да празнува. Днес е ден на даровете. Дарете някого с нещо.


Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина –

Владимир Путин печели президентските избори в Русия с голяма преднина – ...

......... годишнината от присъединяването на Крим.Точно в 23 ч. изненадващо на площада посрещнаха и победителя, въпреки че по план митингът, на който той трябваше да се обърне към симпатизантите си, трябваше да е днес сутринта. "Благодаря ви за резултата! Ние сме отбор и аз съм част от вашия отбор!“, заяви той.


Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева днес ще присъства в

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева днес ще присъства в ...

......... на Парашутната дружина и създаването на българските Сили за специални операции. Председателят на парламента ще приеме почетния строй и ще присъства на заупокойната молитва в памет на загиналите военни парашутисти. Положени ще бъдат венци и цветя на паметната плоча на загиналите военнослужещи от бригадата при изпълнението на воинския си дълг.


Екоминистърът Нено Димов коментира  в сутрешния блок на bTV обстановката

Екоминистърът Нено Димов коментира  в сутрешния блок на bTV обстановката ...

......... заяви министърът.Той коментира и продължаващите протестите към Пирин. Според него тези протести ще продължат до изборите следващата година. В Пирин има прираст на дървета през последните години, заяви министърът, като уточни че в Пирин през последните години не е имала никаква друга сеч, освен санитарна. Протестите според него са политически.


Екоминистърът Нено Димов коментира  в сутрешния блок на bTV обстановката

Екоминистърът Нено Димов коментира  в сутрешния блок на bTV обстановката ...

......... заяви министърът.Той коментира и продължаващите протестите към Пирин. Според него тези протести ще продължат до изборите следващата година. В Пирин има прираст на дървета през последните години, заяви министърът, като уточни че в Пирин през последните години не е имала никаква друга сеч, освен санитарна. Протестите според него са политически.


Екоминистърът Нено Димов коментира  в сутрешния блок на bTV обстановката

Екоминистърът Нено Димов коментира  в сутрешния блок на bTV обстановката ...

......... заяви министърът.Той коментира и продължаващите протестите към Пирин. Според него тези протести ще продължат до изборите следващата година. В Пирин има прираст на дървета през последните години, заяви министърът, като уточни че в Пирин през последните години не е имала никаква друга сеч, освен санитарна. Протестите според него са политически.


Varna24.bg главният архитект на Варна Виктор Бузев. 

Varna24.bg главният архитект на Варна Виктор Бузев. "Основната част от трасето ...

......... гостите за летния сезон и се повиши интензивността на движението във Варна.", коментира още главният архитект. Според него трябва да се подготви една добра информационна кампания с указателни табели и стрелки, за да се облекчи трафикът в града през летния сезон.Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон

Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон ...

......... минус 7 градуса. Средиземноморието буквално бълва циклон след циклон. "Анабет" още следобед ще даде отражение в страната. В четвъртък студеният въздух ще се настани в България", каза Рачев. "Валежите ще бъдат между 30 и 50 литра на места. Със сигурност ще има разливи, не искам да казвам наводнения", завърши той.


Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон

Вятърът стана много силен наистина, той е така нареченият фьон ...

......... минус 7 градуса. Средиземноморието буквално бълва циклон след циклон. "Анабет" още следобед ще даде отражение в страната. В четвъртък студеният въздух ще се настани в България", каза Рачев. "Валежите ще бъдат между 30 и 50 литра на места. Със сигурност ще има разливи, не искам да казвам наводнения", завърши той.


Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев днес ще бъде

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев днес ще бъде ...

......... ще се проведе в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ от 13,30 часа. По-рано през деня Вълчев ще бъде в Младежкия център, където ще бъдат представени примери и практики, свързани с неформалното образование. В рамките на програмата е предвидена и работна среща на министъра с директори на образователни институции и социални партньори. ​


Поради интензивния трафик по бул.

Поради интензивния трафик по бул. "Васил Априлов“ се  оптимизира  маршрутът ...

......... Милев", спирка №169 – срещу МУ, десен завой по ул. "Захари Стоянов" - спирка №154 – училище "Антим I", ляв завой  по  ул. "Гладстон", ляв завой по бул. "Руски - спирка №155 – срещу Търговската гимназия,  и по маршрута, утвърден с общинската транспортна схема. В обратна посока маршрутът остава непроменен.


София. Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол, заяви

София. Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол, заяви ...

......... за България, и за останалите страни, които пазят външните граници на Съюза, е от важно значение за успешното изпълнение на задачите по охрана на външните граници на ЕС, отбеляза още Валентин Радев. Гостите на форума бяха поздравени с фолклорни изпълнения на ученици от Националното училище за фолклорни изкуства „Широка Лъка“.


НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и

НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и ...

......... оръжия, кибер атаките, хибридната война и отравянето на двойния агент Сергей Скрипал. По думите му, на следващата среща на НАТО през юни той очаква от германския канцлер Ангела Меркел и останалите съюзници да бъде обсъдена тази тема и взети мерки. Столтенберг подчертава, че Пактът не цели война, а единствено деескалация на напрежението.


Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското

Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското ...

......... бъде отменен през май.Австрийският канцлер Себастиян Курц заяви тази седмица в София, че проверките трябва да продължат, докато не се гарантира сигурността по външните граници на евросъюза.Освен Германия и Австрия граничен контрол въведоха и Дания, Швеция и Норвегия, която не е член на ЕС, но е част от Шенгенското споразумение.


Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското

Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското ...

......... бъде отменен през май.Австрийският канцлер Себастиян Курц заяви тази седмица в София, че проверките трябва да продължат, докато не се гарантира сигурността по външните граници на евросъюза.Освен Германия и Австрия граничен контрол въведоха и Дания, Швеция и Норвегия, която не е член на ЕС, но е част от Шенгенското споразумение.


Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското

Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското ...

......... бъде отменен през май.Австрийският канцлер Себастиян Курц заяви тази седмица в София, че проверките трябва да продължат, докато не се гарантира сигурността по външните граници на евросъюза.Освен Германия и Австрия граничен контрол въведоха и Дания, Швеция и Норвегия, която не е член на ЕС, но е част от Шенгенското споразумение.


НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и

НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и ...

......... оръжия, кибер атаките, хибридната война и отравянето на двойния агент Сергей Скрипал. По думите му, на следващата среща на НАТО през юни той очаква от германския канцлер Ангела Меркел и останалите съюзници да бъде обсъдена тази тема и взети мерки. Столтенберг подчертава, че Пактът не цели война, а единствено деескалация на напрежението.


Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското

Новият германски вътрешен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското ...

......... бъде отменен през май.Австрийският канцлер Себастиян Курц заяви тази седмица в София, че проверките трябва да продължат, докато не се гарантира сигурността по външните граници на евросъюза.Освен Германия и Австрия граничен контрол въведоха и Дания, Швеция и Норвегия, която не е член на ЕС, но е част от Шенгенското споразумение.


"Няма места за паркиране", "Защо си вършите работата?", "Принуждавате ни ...

......... не можело да се докаже и "отсъствие" на нарушение."Дори и военните престъпници на Нюрнбергския процес са били засипани с доказателства и са имали прави и възможност за юридическа защита", пишеше в жалбата, удивява се Стайков. "Много са оплакванията. Но много са и глобените. Хиляди, много хиляди на годишна база", обобщава той.


Plovdiv24.bg представя един от добрите примери на промяната в Пловдив

Plovdiv24.bg представя един от добрите примери на промяната в Пловдив ...

......... обичайните си паркоместа, проведе се емоционално обществено обсъждане на място. В крайна сметка пловдивските общински съветници гласува разширение на зоната.Към днешна дата опасенията не само че не са се сбъднали, но тази част на квартала привлича нови посетители с новите си заведения и обекти. Промяната пъл© Plovdiv24.bg Датата е 09.07.2016 година


НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и

НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и ...

......... оръжия, кибер атаките, хибридната война и отравянето на двойния агент Сергей Скрипал. По думите му, на следващата среща на НАТО през юни той очаква от германския канцлер Ангела Меркел и останалите съюзници да бъде обсъдена тази тема и взети мерки. Столтенберг подчертава, че Пактът не цели война, а единствено деескалация на напрежението.


Църква, община и скаути заедно участваха в пролетното почистване на

Църква, община и скаути заедно участваха в пролетното почистване на ...

......... на гр.Раковски.18 доброволци заедно с отец Димитър от църквата "Пресвето сърце Иисусово", зам.кмета Татяна Бакова и еколога на общината Лили Шопова  чистиха зелените площи от двете страни на пътното платно  от края на кв. Ген. Николаево до ханче 23- ти километър.Събрани бяха 80 броя чували всеки с вместимост 100 литра.


Продължава записването за участие в Четвъртия национален конкурс за есе

Продължава записването за участие в Четвъртия национален конкурс за есе ...

......... които не успеят да се включат в сроковете на първата сесия на конкурса за есе, могат участват във втората. Нейните три етапа са съответно: предаване на есето – до 1 май; оценяване на конкурсните работи - до 11 май, представяне на класираните кандидати – 21 май, обясниха от Философско-историческия факултет.


През тази седмица започна обработката срещу ларви на комари по

През тази седмица започна обработката срещу ларви на комари по ...

......... "Централен"- 29.03.2018 г.  - район "Централен" и "Източен"- 30.03.2018 г. -  район "Северен"От общинската дирекция "Екология и управление на отпадъците" призовават пловдивчани да съдействат за успешното провеждане на мероприятието, като не паркират своите автомобили върху дъждоприемните  шахти в часовия диапазон 8:30 – 15:00 часа в дните посочени в работния график. 


НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и

НАТО трябва да вземе мерки за отбранителния си капацитет и ...

......... оръжия, кибер атаките, хибридната война и отравянето на двойния агент Сергей Скрипал. По думите му, на следващата среща на НАТО през юни той очаква от германския канцлер Ангела Меркел и останалите съюзници да бъде обсъдена тази тема и взети мерки. Столтенберг подчертава, че Пактът не цели война, а единствено деескалация на напрежението.


За изпълнението на подземните контейнери ще се проведе обществена поръчка,

За изпълнението на подземните контейнери ще се проведе обществена поръчка, ...

......... изхвърляне на отпадъците. Предоставят се контейнери за разделно изхвърляне, за рециклируеми отпадъци, вече се предоствят контейнери за хранителни отпадъци. Планират се и съдове за изгорели мазнини, които да не влизат в шахтите. Предстои във времето да се предоставят контейнери за хранителни отпадъци и на домакинствата, както и площадка за компостиране.


От събота ремонтът на ул.

От събота ремонтът на ул. "Отец Паисий" навлезе  в предпоследния си ...

......... е прецедент, обективът на Plovdiv24.bg на няколко пъти запечата пловдивчани, намерили по някое удоб© Plovdiv24.bgно място за спиране по трасето на ремонта. Пречи ли това на работата, попитахме в "Общинска охрана". "Служителите ни правят периодично обходи и при констатирани нарушения, санкционират. Има глобени", заяви за читателите ни шефът на общинското предприятие.


Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции.

Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции. ...

......... цяла Русия. Доставките са част от подготовката за предстоящите президентски избори. Те ще се продават с драстични намаления в деня на вота, за да привлекат възможно най-много гласоподаватели.Очаква се кампанията да повиши изборната активност с между 2 и 5 процента. Някои смятат, че кампанията се опитва да направи гласуването по-честно.


Проучва се възможността за монтиране на камери за видеонаблюдение по

Проучва се възможността за монтиране на камери за видеонаблюдение по ...

......... резерват Старинен Пловдив, но е сред "любимите" обекти на вандалите в града под тепетата. "Голям проблем ни е. На няколко пъти ремонтираме този подлез. Направихме изложбени пространства, за съжаление е постоянен обект на вандали", коментира ситуацията кметът и поясни, че точно поради тази причина през годината там ще се монтират камери. 


"Общината е тази, която пази обществения интерес." Това заяви кметът ...

......... трима общински служители, излъчени лично от кмета Иван Тотев, както и по един представител на Археологическия музей, НИНКН и на гражданската инициатива. Те трябва да излязат със становище до края на месец юни.Значение за решение на казуса ще има новия закон за концесиите, който трябва да влезе в сила през лятото


Социалните в Пловдив остават без хора. За ситуацията алармира шефът на

Социалните в Пловдив остават без хора. За ситуацията алармира шефът на ...

......... коментира Танева. По думите й те започват с около 550 лева, а работата не е от леките."Пловдив се развива индустриално и заплащането на младите е атрактивно. Постъпват при нас, получават първата си заплата и... Със сълзи на очи ни напускат, обичат работата си, но избират по-добрата алтернатива", сподели още тя. 


Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции.

Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции. ...

......... цяла Русия. Доставките са част от подготовката за предстоящите президентски избори. Те ще се продават с драстични намаления в деня на вота, за да привлекат възможно най-много гласоподаватели.Очаква се кампанията да повиши изборната активност с между 2 и 5 процента. Някои смятат, че кампанията се опитва да направи гласуването по-честно.


Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции.

Президентските избори в Русия вече започнаха, съобщиха световните информационни агенции. ...

......... цяла Русия. Доставките са част от подготовката за предстоящите президентски избори. Те ще се продават с драстични намаления в деня на вота, за да привлекат възможно най-много гласоподаватели.Очаква се кампанията да повиши изборната активност с между 2 и 5 процента. Някои смятат, че кампанията се опитва да направи гласуването по-честно.


Под натиск от Кремъл и Руската православна църква е започнало

Под натиск от Кремъл и Руската православна църква е започнало ...

......... църква,  реално Неофит не обели и дума по тази тема  нито пред Вселенския патриарх Вартоломей, нито пред руския Кирил.Пред БПЦ предстоят тежки изпитания – Църквата ни реално е предоставена на концесия на Руската, а това само ще засили обезверяването на българина и ще го принуди да търси другаде духовна опора.