Институции


Има мутри във властта. Но президентът не посече дали са в

Има мутри във властта. Но президентът не посече дали са в ...

... сподели той.,,Не знам дали Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат. Този въпрос го задайте на него, това е негово решение, аз мога само да гадая, нищо повече``, каза още Стоянов и добави в заключение, че държавният глава не воюва с никого, тъй като е президент на всички българи.


Не е изненада, че ще има избори и дали ще

Не е изненада, че ще има избори и дали ще ...

... коментира главният държавен инспектор."Големият проблем ще бъде да достигнем тези заветни 70% от населението, а не можем ли да правим имунизацията, или не", подчерта Ангел Кунчев.И предположи, че няма да е до края на годината. Като причини изтъкна не толкова доставката, а доверието във ваксините и желанието да бъдеш защитен.


> ИлюстрацияЗа изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна

> ИлюстрацияЗа изтеклата седмица за гр. Варна и област Варна ...

... за предходната седмица – 10 варицели и 1 скарлатина. Регистрираните остри респираторни заболявания (ОРЗ) през настоящата седмица са 347 срещу 279 броя от предходната седмица. В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали 239 лица, от които са имунизирани 221 лица. От тях за жълта треска са имунизирани 4 лица.


Днес се проведе открито съдебно заседание по адм. дело №1060/2018

Днес се проведе открито съдебно заседание по адм. дело №1060/2018 ...

... съдебният състав, вещите лица, прокурора, страните по делото и журналисти. Поради високия обществен интерес към делото, с разпореждане на Председателя на съда – съдия Елена Янакиева, на заинтересовани граждани бе дадена възможност да наблюдават паралелно заседанието по делото на живо излъчване с екран и звук в зала №3 в съда.


Кметът на Варна награди участниците в конкурса

Кметът на Варна награди участниците в конкурса "Да украсим Варна ...

...   "Пчелина хоумс“ на ул. "Николай Гяуров“4.    Бл .122, вх. 2 в кв. "Младост" - 19  Раздел "Украса на обществена сграда“1.    МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов“2.    Детска градина "Ран Босилек“ в с. Тополи Раздел "Украса на търговски помещения“1.    Летище Варна2.    Магазин "Флорис“3.    Ивелина Иванова, ул. "Ивац“


Засилен контрол на пътя започва от 19 часа днес на

Засилен контрол на пътя започва от 19 часа днес на ...

... не силно течаща вода.Молим гражданите, които забележат препятствия на пътя да съобщят своевременно на телефон 112.При получаване на подобни сигнали екипите на пътна полиция ще насочват водачите да преминават внимателно през опасния участък и ще уведомяват собственика на пътя да предприеме незабавни действия по почистване и обезопасяване  на пътното платно.Районен съд – Варна осъди водач, причинил  по непредпазливост телесна

Районен съд – Варна осъди водач, причинил  по непредпазливост телесна ...

... Наказателния кодекс, като му наложи наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 1 година. Направените разноски по делото също се възлагат в тежест на подсъдимия.Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.   


От 18 януари всички влизащи в Англия и Шотландия, включително

От 18 януари всички влизащи в Англия и Шотландия, включително ...

... да се прави тест преди пътуване до Англия и Шотландия, като информация за тях може да бъде намерена на следните сайтове: https://www.gov.uk, .При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Лондон на тел.: +44 20 7581 3144; +44  20 7584 9400, +44 20 75893763.


...

...


Елеонора Митрофанова е била назначена на руски посланик в България,

Елеонора Митрофанова е била назначена на руски посланик в България, ...

... г. и 2019 – 2021 г.) и е представлявала Русия в ЮНЕСКО (2009 – 2019 г.).Държавният глава с друг с указ днес е освободил от длъжност досегашния  посланик на Москва в София Анатолий Макаров. Припомняме, че той утре ще гостува в Пловдив по повод 143 години от Освобождението на града.


Обявените процедури за безвъзмездно финансиране от ОП

Обявените процедури за безвъзмездно финансиране от ОП "Околна среда" за ...

... оценени и договорени за рекордно кратки срокове, категоричен беше той.Проектните предложения са били представени в периода февруари-април 2019 г., като повечето са договорени в периода юли-октомври 2019 г. Обществените поръчки за останалите дейности са обявени със закъснение - повечето в периода февруари - юни 2020 г., каза още министър Димитров.Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Германия на

Варненският окръжен съд призна финансова санкция, наложена в Германия на ...

... предпоставка за отказ от признаване на чуждия съдебен акт.  Решението на съда ще бъде изпратено за изпълнение незабавно на органите на ТД "НАП – Варна“, като Ахмед Х. следва да плати глобата трансформирана в лева - 212.21 лв. Постановеното решение подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.


Кметът на община Раковски Павел Гуджеров, където живее най-компактната католическа

Кметът на община Раковски Павел Гуджеров, където живее най-компактната католическа ...

... към тях, като изключим едно по-специално преминаване.Сега, когато по всичко личи, че благодарение действията на правителството сме накрая на тази ужасна епидемия, която ни донесе толкова много страдание, ние българите католици не искаме нищо повече от един семеен, спокоен, тих и християнски Великден.Настойчиво моля сменете датата на предстоящите парламентарни избори.


Със Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г. се изменя и допълва Заповед

Със Заповед № РД-01-20/15.01.2021 г. се изменя и допълва Заповед ...

... се провеждат на територията на висшето училище, ректорът създава организация за стриктно спазване на въведените противоепидемични мерки.Разрешено е и провеждането на курсовете по оказване на първа долекарска помощ, съгласно изискванията на Наредба №24.В сектор "Здравеопазване" се възстановява плановият прием и плановата оперативна дейност в лечебните заведения и комплексните онкологични центрове.


Преустановява се издирването на 17-годишната Макбуле Ешреф от град Нови

Преустановява се издирването на 17-годишната Макбуле Ешреф от град Нови ...

... родителите й. Била е при нейни познати. В добро здравословно състояние е, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен. Припомняме, че вчера момичето бе обявено за издирване от полицията по молба на близките ѝ.Макбуле е напуснала домa им около 05:00 часа на 03.01.2021 г. и до днес беше в неизвестност.


Туристическият портал на Община Варна -  VISIT.Varna.bg, който е с

Туристическият портал на Община Варна -  VISIT.Varna.bg, който е с ...

... спортния календар на Варна, както и модулите в услуга на туристическия бизнес с възможност за директни запитвания към обектите. В сайта безплатно могат да се регистрират обектите за настаняване и заведения за хранене и развлечение в полза на потребителите.Информацията се актуализира ежедневно в полза на жителите и гостите на града.Видяно и чуто във Варна
Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно

Видяно и чуто във Варна Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно ...

... другиго или за причиняване на немаловажни вреди за околната среда. Предвиденото за това престъпление наказание е лишаване от свобода от 1 до 5 години и глоба в размер от 5 000 лева до 30 000 лв. На 14.01.2021 г. е проведен оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Действията по разследването продължават.


Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски осъди изгарянето на

Президентът на Република Северна Македония Стево Пендаровски осъди изгарянето на ...

... носи, пеят се традиционни песни и се танцува. Според древната традиция в деня след фестивала маските, които са носени по време на карнавалните шествия, трябва да се изхвърлят и изгорят в огън - така се смята, че се унищожава злото, припомня БТА. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


"Успешното функциониране на паричния режим на България, основан върху валутния ...

... на висока степен на приближаване на икономиката на страната към еврозоната още преди присъединяването към нея", подчерта той.Управителят на БНБ добави, че еврото не гарантира само по себе си устойчива конвергенция. Поради това България следвало да продължи с благоразумните макроикономически политики, които да бъдат провеждани от целенасочени и ефективни институции.


"Буди недоумение защо управляващите вкарват проектозакон за 18 млрд. лева ...

... политически решения, като правилата се променят и пенсията може да остане неочаквано различна. "С Кодекса за социално осигуряване не давате отговори на въпросите на хората“, констатира народният представител от БСП Гьоков.Той обърна внимание, че с този законопроект не се решава въпроса за пълна и навременна информация за пенсиите на хората.


От . За да бъде Варна по-зелена и красива, варненци

От . За да бъде Варна по-зелена и красива, варненци ...

... дела.Гората.бг е инициатива, движена от желанието за добро, изцяло от доброволци и напълно безкористно. Вече сме засадили над 1 милион дървета в България и сме си поставили амбициозната цел да засадим 3 милиона до 2025 година. Правим и много други добри дела.Ще приветствам всички Ваши смислени идеи и предложения в коментар.


"Впечатлена съм от безпрецедентните мерки на летището в Бургас. Около 6400 ...

... областния управител проведоха среща с  Франк Кванте, изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Министър Николова се запозна с въведените мерки за сигурност и безопасност на пътниците, както и с прогнозата за полетната програма на аеропорта за предстоящия летен сезон. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


България е на последно място по поставени ваксини на 100

България е на последно място по поставени ваксини на 100 ...

... е 2400 дози като доставката се извършва едновременно във всички европейски държави“, каза Кирилов. Следващата доставка ще бъде на 18 януари, когато България ще получи 35 000 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech. Следват още около 4000 дози на 25 януари отново на Moderna, а на 2 февруари - 35 000 дози на Pfizer/BioNTech.


ГЕРБ предлагат промени в изборното законодателство с цел да се

ГЕРБ предлагат промени в изборното законодателство с цел да се ...

... документи да могат да се идентифицират с тях пред СИК, за да се избегне струпване. Всички мерки ще бъдат съобразени с изискванията на здравните власти, НОЩ и НВЩ.От "Обединени патриоти" се обявиха "за" предложенията на ГЕРБ."Посочили сме да има не по-малко от трима членове от СИК в чужбина", поясни Красимир Ципов.


Peter Nichollas/EPA
Британският премиер Борис Джонсън остава на мнението си, че

Peter Nichollas/EPA Британският премиер Борис Джонсън остава на мнението си, че ...

... Върховният съд на Обединеното кралство реши, че тогавашното спиране на парламента на Джонсън е незаконно.Но миналата седмица Джонсън осъди "позорните сцени“ в столицата на САЩ.На следващия ден премиерът заяви, че е "напълно погрешно“ да се поставят под съмнение изборите в САЩ и да се насърчават поддръжниците да щурмуват правителственото седалище.


В ромската общност върви процес на модернизация и основният двигател

В ромската общност върви процес на модернизация и основният двигател ...

... МВР, и на регионалните управления на образованието, и на Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, Инспекцията по труда, общините. Основната армия си остават учителите. Разчитахме на учителите за обхождането и за ежедневната посещаемост. Учителите са най-много като брой, но сами не могат. Трябва да бъдат подкрепени и неправителствените организации.


Бивши и настоящи ученици отСОУ

Бивши и настоящи ученици отСОУ "Гео Милев":Намерете бивши съученици, състуденти, ...

... – годишнината от създаването на училището.Акцентът, който обединява всички проекти е приятелството. Необичайната ситуация и ограничените контакти накараха всички, особено учениците,  да оценят потребността и силата на разбирателството и приятелството. Доверието създадено между учители, родители и ученици е гаранция, че празници  винаги ще има в голямото семейство на "Гео Милев“.


Д-р Петър Марков е епидемиолог и преподавател в Оксфордския университет.

Д-р Петър Марков е епидемиолог и преподавател в Оксфордския университет. ...

... и този път да сме адекватни, идването на този нов вариант трябва да се третира като нова, различна епидемия, защото тя ще е такава. За наш късмет, за този вирус вече знаем много, и също така, за разлика от британците имаме два месеца предизвестие. Би било престъпно ако го прахосаме.


Reuters
Туркменистан продължава да е сред едва няколкото страни в света,

Reuters Туркменистан продължава да е сред едва няколкото страни в света, ...

... на случаите на пневмония със симптоми, подобни на COVID-19 в Туркменистан и безуспешно призова местните власти да започнат масово тестване за вируса. Независимо от признаците за огнища в затвори, училища и високия брой на заразени в съседните страни, ръководената от Бердимухамедов страна продължава да отрича, че е засегната от пандемията.


AP
В столицата на Северна Корея снощи се проведе тържествен парад

AP В столицата на Северна Корея снощи се проведе тържествен парад ...

... с голям обсег на действие за изстрелване от суша или море и "супер големи бойни глави".Той каза също, че САЩ са "най-голямата пречка за нашата революция и най-големият враг на Пхенян... без значение кой е на власт, истинският характер на политиката им срещу Северна Корея никога няма да се промени".


Сертификатът за ваксинация срещу коронавирус, който гръцкият премиер Кириакос Мицотакис

Сертификатът за ваксинация срещу коронавирус, който гръцкият премиер Кириакос Мицотакис ...

... власт. Демокрацията и законът са в сила навсякъде, освен в университетите. Левицата отказва да предложи решения, а се интересува нещата да останат, както са, за да лови клиенти и да култивира идеологеми. Родителите обаче изискват университети, които ще си струват усилията, които полагат за следването на децата си, коментира "Катимерини".


Днес на 15 януари Средно училище  

Днес на 15 януари Средно училище   "Гео Милев "- Варна ...

... – годишнината от създаването на училището.Акцентът, който обединява всички проекти е приятелството. Необичайната ситуация и ограничените контакти накараха всички, особено учениците,  да оценят потребността и силата на разбирателството и приятелството. Доверието създадено между учители, родители и ученици е гаранция, че празници  винаги ще има в голямото семейство на "Гео Милев“.


В рамките на 2019 и 2020 г. ЕРП Север извърши

В рамките на 2019 и 2020 г. ЕРП Север извърши ...

... предварително на внимателен експертен анализ. Целта е да бъдат обхванати места с повишено потребление и необходимост от модернизация на съоръженията. С изпълнението на планираните инвестиционни проекти, реализацията на паралелно протичащата ремонтна програма и извършването на неотложни дейности по мрежата, ЕРП Север се грижи да осигурява качествено електроснабдяване на своите клиенти.


От понеделник считано ще бъде възстановен плановият прием и плановите

От понеделник считано ще бъде възстановен плановият прием и плановите ...

... след отрицателен антигенен тест в триажния център на болницата и клиничен преглед.В момента имаме 24 лекари, които са на първа линия и успяхме да ги ваксинираме още с първата доставка. Предстои днес да започнем ваксинация и с "Модерна". Сега предстои да разберем за колко време ще ни защитават ваксините, посочи професорът.


БТА
Причините за решението на парламентарните избори да се проведат на

БТА Причините за решението на парламентарните избори да се проведат на ...

... съвет прави прогнози, изказва се всяка седмица по телевизиите, и наред с други врачки прави прогнози, дали има проблем? Според мен има. Не че човекът не разбира, само че в професионалното си качество, когато работиш за държавното дружество, не бива да коментираш въпроси, които имат политически характер", категорична беше тя.


Очаква се сериозно влошаване на времето и заради това Агенция

Очаква се сериозно влошаване на времето и заради това Агенция ...

... проверки по пътищата днес. Още снощи над 200 машини обработваха заледени или заснежени участъци. От Пътната агенция напомниха, че затворен за движение е проходът "Петрохан", а тежкотоварните автомобили трябва да се движат внимателно. Няма други затворени участъци в страната, но шофьорите да тръгват добре подготвени за зимни условия, призоваха от МВР.


Жълт код е обявен за утре - 16 януари, за

Жълт код е обявен за утре - 16 януари, за ...

... седмица вероятността за валежи е малка, ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Сутринта ще бъде още малко по-студено, дневните температури бавно ще се повишават. В средата на седмицата вятърът ще стане югозападен, в четвъртък и ще се усили. Затоплянето ще е по-чувствително.


БГНЕС
Датата 4 април за изборите скандализира цялата католическа общност в

БГНЕС Датата 4 април за изборите скандализира цялата католическа общност в ...

... активността на гласуващите в някои региони ще падне рязко. "Създава много неудобства в изборния ден, хората ще бъдат затруднени", заяви депутатът. По думите му датата ще бъде проблем и за българите в чужбина, защото в много държави ще празнуват Възкресение. "Целият изборен процес ще бъде опорочен в нашата общност", смята депутатът.


На този етап се справяме много добре с пандемията, увери

На този етап се справяме много добре с пандемията, увери ...

... Мутафчийски разкри, че изобщо у нас не се коментира да има пълно затваряне, защото частичното затваряне на ученици, молове, ресторанти и нощни заведения е показало успех. Шефът на ВМА напомни, че след 13 май и края на извънредното положение цялата отговорност е на министъра на здравеопазването, а НОЩ е само консултативен орган.


"На този етап не е приключил въпросът с гласуването на ...

... на СИК, Диана Ковачева обясни, че то е доброволно и няма как хората да бъдат задължени да го направят."Няма правно основание, по което хората да бъдат задължени да бъдат ваксинирани нито като членове на Секционни избирателни комисии, нито при започване на работа, нито при качване в автобус", обясни Диана Ковачева.


Държавата ще заплаща напълно или частично таксите на студенти, които

Държавата ще заплаща напълно или частично таксите на студенти, които ...

... се приема в изпълнение на одобрените промени в Закона за висшето образование, като основна цел е да се приложи механизъм за оптимизиране на връзката между висшето образование и потребностите на икономиката и обществото чрез стимулиране на обучението във важни за развитието на страната специалности, където има недостиг на висококвалифицирани кадри.


"По никакъв начин не трябва да се допускат промени в ...

... "Времето е прекалено малко и това обрича гласуването по пощата като екзотична мярка", смята Валери Симеонов."Тези идеи за гласуване по пощата и видеонаблюдение, всичко това има една цел – исканията на хората, които протестираха по улицата, но ако ги изпълниш, отново може да си полаган на критика", посочи лидерът на НФСБ.


Стартът на кампанията за ваксиниране срещу коронавирус провокира нова вълна

Стартът на кампанията за ваксиниране срещу коронавирус провокира нова вълна ...

... – колко хора влизат в болница. Защото видяхте, че през ноември и началото на декември на колегите им беше много тежко. Сега добрите резултати да не ни главозамаят. Просто това, което хората се научиха да го правят, трябва да продължи и да престанат да ни се подиграват. Това е грозно.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова турските граждани да се ваксинират, като

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова турските граждани да се ваксинират, като ...

... Турция се предвижда да се извърши на четири етапа. Засега са осигурени 3 хиляди дози от китайската ваксина Синовак, от която са договорени 50 млн. дози. Но според редица експерти има риск ваксините да не стигнат, поради което здравните власти продължават усилията си за осигуряване на ваксини от различен произход.


"4 април е една добра дата. Смятаме да спечелим изборите, ...

... които може да се предприемат. Той сподели наблюденията си от преминалите избори в Казахстан, където бе ръководител на мисията наблюдатели на Парламентарната асамблея на ОССЕ. "Впечатлява ме начинът, по който правителството в Казахстан проведе изборите и не само техническата им организация“. Кристиян Вигенин отправи апел към сънародниците си: "Участвайте в изборите!".


Масовото тестване на учителите у нас започва на 25-и януари.

Масовото тестване на учителите у нас започва на 25-и януари. ...

... присъствена форма на обучение. По-специално, тези дейности, които не могат да бъдат проведени в електронна среда", обясни здравният министър проф. .Ресорният министър започна обиколка на шестте здравни инспекции в страната, отговарящи за ваксинирането, за да провери готовността им за започване на следващата фаза от имунизирането. Първата спирка беше Велико Търново.


Комитетът за извънредните ситуации към Световната здравна организация (СЗО) се

Комитетът за извънредните ситуации към Световната здравна организация (СЗО) се ...

... секвениране на генетичния им код - анализ, който не може да се прави навсякъде.Трета мутация, която идва от бразилска Амазония и за откриването на която Япония съобщи в неделя, в момента се анализира и може да въздейства на имунния отговор, отбеляза СЗО в седмичния си бюлетин, определяйки щама като обезпокоителен.


Plovdiv24.bg
> Архивна снимкаОсвен прохода Петрохан, нямаме затворени други участъци. Имаме

Plovdiv24.bg > Архивна снимкаОсвен прохода Петрохан, нямаме затворени други участъци. Имаме ...

... отстраняване на паднали дървета. Горските служби също работят, каза Терзийски. Действаме, за да не допуснем тежки инциденти. Казваме, че обичаме да не изпълняваме указанията на органите, но призоваваме гражданите да са внимателни на пътя. Очакваме снеговалежи и в Североизточна България, там е затруднено почистването, добави още Терзийски, цитиран от "БГНЕС".


Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди спешна проверка

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова разпореди спешна проверка ...

... щетите на морския плаж и на разположените на него преместваеми обекти в границите на ивицата.  Инспекцията ще бъде реализирана на два етапа. Първият ще се проведе сега, следващият ще е в началото на месец май, когато ще се установи дали е възстановен напълно плажът в границите спрямо предходния летен сезон.


Радев показа, че не може да живее в среда на

Радев показа, че не може да живее в среда на ...

... тази година католическият и арменският Великден са на 4 април и това би създало проблеми на българите, които ще гласуват в чужбина. Според Георгиев президентът не е преценил това."Не машините и не пликовете гласуват, а хората, и който не го е разбрал, ще загуби и тези избори", завърши Тома Биков.


Руска делегация бе на посещение във Варна днес. По покана

Руска делегация бе на посещение във Варна днес. По покана ...

... в сферите на здравеопазването, транспорта, екологията, образованието. Стана ясно още, че СОК "Камчия" ще бъде развиван активно след края на пандемията. Комплексът ще работи целогодишно и ще предлага възможности за рекреация и спорт за всички възрасти, ще бъдат съдзадени и условия за провеждане на различни международни събития, форуми и конференции.


Република Корея два пъти е настоявала с ноти Виолета Сечкова да стане

Република Корея два пъти е настоявала с ноти Виолета Сечкова да стане ...

... българи), които са установили добри връзки с чуждата държава.У нас има около 60 почетни консули. Сред по-известните са бившата приятелка на  Цветелина Бориславова (Исландия), издателят и бизнесмен Иво Прокопиев (Канада), Саша Безуханова (Люксембург), Борислав Дионисиев (Малдиви), ректорът на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София Стоян Денчев (Оман) и др.


Президентът  направи обръщение към народа, което започна в 17.00 часа

Президентът  направи обръщение към народа, което започна в 17.00 часа ...

... отговорните институции не предприе законови промени за провеждането на избори в тези условия. Трябва да има ясни здравни мерки, и то възможно най-рано. Очаквам пандемията да се използва като възможност. Нужна е актуализация на изборните списъци. Българите желаят промяна. Час по-скоро трябва да имаме легитимен парламент и действащо правителство.".Очаквайте подробности!


Районният съд във Варна наложи наказание на 18-годишен, подал фалшив

Районният съд във Варна наложи наказание на 18-годишен, подал фалшив ...

... общественото спокойствие, наказуемо по чл. 326 от НК.18-годишният подсъдим е неосъждан досега. По внесено от прокуратурата постановление, с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева.Решението на Варненския районен съд подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.


Министерството на младежта и спорта (ММС) не е страна по

Министерството на младежта и спорта (ММС) не е страна по ...

... изтичането на срока му на 31.08.2020 г. и няма да бъде продължен до края на календарната година.ММС ще следи развитието на случая със и се надява на компромис и от двете страни, за да може състезателката да получи възможно най-добрите условия за подготовка преди олимпийските квалификации за Игрите в Токио.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще предостави 129,3 млн.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще предостави 129,3 млн. ...

... зам.-министър Николова. Въведено е и 100% електронно обслужване от страна на Управляващия орган, което максимално улеснява бенефициентите. Рейчъл Бюмонт приветства добрия напредък на ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г. и посочи, че няма риск от неизпълнение на дейностите по нея, както и някакви заплахи или проблеми, свързани с работата ѝ.


> Архивна снимкаСъдът е излязъл с решение на 11 януари

> Архивна снимкаСъдът е излязъл с решение на 11 януари ...

... Божидар Василев, бивш началник на отдел в Главна дирекция "Охранителна полиция", Палма Иванова, отговаряща за безопасността на труда в завод "Миждур" и собственикът Валери Митков.Апелативният съд е приел, че Окръжен съд - Видин е провел надлежно, пълно и всестранно съдебно следствие, като е изяснил релевантните факти в пълния им обем.


Задълженията за данък върху превозните средства за 2021 г. вече

Задълженията за данък върху превозните средства за 2021 г. вече ...

... него;44 24 00    Такса за битови отпадъци и лихви върху нея;44 25 00    Данък при придобиване на имущества по дарения и възмезден начин и лихви върху него;44 28 00    Туристически данък;44 65 00    Приходи от глоби и санкции;44 80 13    Такси за притежаване на куче


Няма значение кой управлява държавата, когато има природно бедствие. Природното

Няма значение кой управлява държавата, когато има природно бедствие. Природното ...

... защити къщата за цяла година, коментира той. Тук трябва да се работи в посока повишаване на общата застрахователна култура на българското общество, която е ниска, каза Симеонов.И коментира, че тези истини трябва да се обясняват, а не да се превръща природното бедствие в повод за политическа кандърма и политически атаки.


Солистката на ДВА

Солистката на ДВА "Сребърни звънчета“ при ЦПЛР – Общински детски ...

... и се проведе в периода 8-10 януари т.г. В събитието взеха участие представители на 28 държави. Участниците бяха разделени в пет категории, а трите конкурсни дни бяха излъчени на живо в YouTube. Солистката на "Сребърни звънчета“ впечатли седемчленното жури със своето изпълнение и заслужено намери място сред най-добрите естрадни вокали.


"Към момента за България има планирани 1,5 милиона дози, които могат ...

... за цялото население на ЕС, което подлежи на ваксинация и желае това.Радан Кънев изтъкна, че няма качествена информационна кампания в обществените медии в България, която да насърчава ваксинацията:"Нито има темпо на регистрация, нито ваксини. Това е провал в управлението, който струва човешки животи и има своята цена в общото икономическо състояние".


Благодарение на новата мярка

Благодарение на новата мярка "Патронажна грижа +“ на Оперативна програма ...

... 2021 г. Бюджетът на процедурата е 85 млн. лв., а проектите ще се изпълняват до 30 юни 2023 г. За всяка община има определен прогнозен максимален размер на безвъзмездната финансова помощ, който е съобразен с прогнозния брой нуждаещи се, които имат нужда от услугите, и социалните услуги в съответната община.


Отсъствията на децата, записани в задължителна предучилищна подготовка (5 и

Отсъствията на децата, записани в задължителна предучилищна подготовка (5 и ...

... в детска градина и училище на територията на Община Варна, са допустими по желание на родителите от 18.01.2021 г. до 31.01.2021 г., след писмено уведомяване на  директора на съответната образователна институция. Това е разпоредено със заповед на министъра на образованието, съобщават от дирекция "Образование и младежки дейности" към Община Варна.


През Системата за Управление на Националните Инвестиции (СУНИ) трябва да

През Системата за Управление на Националните Инвестиции (СУНИ) трябва да ...

... планинските водачи. Плановете са след 22 януари да е готова пълната документация на обществената поръчка, която ще се провежда за предоставяне на средствата. Очакваме в срок до 31.03.2021г. да се пристъпи към подписване на договорите с четирите организации, а реализацията на дейностите по споразуменията да започне през април, посочи Николова.


Кампанията за имунизация срещу COVID-19 е в центъра на внимание

Кампанията за имунизация срещу COVID-19 е в центъра на внимание ...

... да се грижи за пациенти, които не вярват на съветите, които им дава като медицинско лице. Д-р Петренчук разказа, че онези, които не желаят да се ваксинират, твърдят, че ваксината убива хората; че чрез нея им се поставя чип; че вирусът е направен в лаборатория с цел забогатяване и т.н.


Районната прокуратура във Враца разкри подробности около разследването на смъртта

Районната прокуратура във Враца разкри подробности около разследването на смъртта ...

... от телефонните номера, ползвани от семейството.Спрямо обвиняемия Д.Й. е взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ с определение на Районния съд в Мездра от 11 януари.Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното престъпление. Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи.


Национална комисия за превенция и защита от домашно насилие предлага

Национална комисия за превенция и защита от домашно насилие предлага ...

... имитиране, публично унизяване и др.Предвиждат се и изменения в Наказателния кодекс по членовете, които преследват домашното насилие. Предлага се премахване на изискването за системност в дефиницията за престъпления, извършени в условията на домашно насилие, и криминализиране на изнасилването в брака и на всички форми на икономическо и психическо домашно насилие.


На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие

На първото редовно заседание за 2021 г., Комисията за противодействие ...

... използвала неистинските официални документи.В Окръжен съд – Хасково се внасят три искови молби срещу участници в организирана престъпна група, обвинени за изнудване и извършване на финансови сделки без разрешение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лв., с претенции и за отнемане на 12 недвижими имота и 5 моторни превозни средства.


Актуализацията на втората пенсия не е уредена в цялост, а 

Актуализацията на втората пенсия не е уредена в цялост, а  ...

... Накуп ще си вземат парите пък тези с по-малко от 3 минимални пенсии в партидите си.Втората пенсия ще може да се взема 1 г. преди навършване на възрастта за пенсиониране от НОИ. Наследяване ще има само ако пенсионерът е получавал пожизнена пенсия с гарантиран период или ако е била разсрочена.


Webcafe.bg
Правителството увеличава месечната заплата на изпълнителния директор на Националната агенция

Webcafe.bg Правителството увеличава месечната заплата на изпълнителния директор на Националната агенция ...

... агенцията успя да събере цели 25 млрд. лв. от данъци, което е с над 700 млн. повече от планираното в бюджета и с 1,1 млрд. над резултатите от 2019 г. Правителството е отчело и факта, че през юли миналата година НАП пое пряко контрола над хазарта след промени в закона.