МОН ще обучава кадри за учители по ромски език. Това

МОН ще обучава кадри за учители по ромски език. Това ...

......... език в училище?", диви се педагожкав отговор на противоположното мнение на нейна колежка, която припомня, че във ВТУ е имало такава специалност, но за жалост е била закрита.По неофициална информация, депутати и МОН са сезирани за новата специалност "учител по ромски език" и в момента се прави проверка на случая.


София. Българското председателство на Съвета на ЕС приключи, но активната

София. Българското председателство на Съвета на ЕС приключи, но активната ...

......... страната ни за споделяне на опит и добри практики от предпресъединителния период, както и за процесите след придобиване на членство. Вече работим по конкретни проекти за повишаване на квалификацията на администрацията и споделяне на опит и добри практики в различни сектори със страните от Западните Балкани“, каза още министър Павлова.


София. Сформиране на работна група за решаване на въпроси, свързани

София. Сформиране на работна група за решаване на въпроси, свързани ...

......... бранш. Трябва да си съдействаме", заяви регионалният министър. Коментирани бяха също подготвяните от министерството нормативни промени във ВиК отрасъла – Законът за ВиК, който е на етап концепция и по него предстои още работа, предложените изменения в Наредба № 4, както и предстоящите за изпълнение ВиК проекти с европейско финансиране.


София. България предаде ротационното председателство на Стратегията на ЕС за

София. България предаде ротационното председателство на Стратегията на ЕС за ...

......... за развитие на туризма и опазване на културното наследство и тяхната добавена стойност за постигане на икономически растеж и заетост, бяха дискутирани и темите, свързани с дигитализация в туризма, квалификация на кадрите, свързаност, сигурност на публичните места, възможностите за подкрепа на Стратегията от програма "Дунав" и бъдещето на макрорегионалните стратегии.


НАП започна проверки за спазването на осигурителното  и данъчно законодателство

НАП започна проверки за спазването на осигурителното  и данъчно законодателство ...

......... експерти на НАП и НОИ, за да подкрепи кампанията на приходната администрация срещу укриването на част от трудовите възнаграждения на наетите лица. Инициативата на НАП се осъществява и със съдействието и на Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда“, Министерство на труда и социалната политика, синдикатите, големите работодателски и браншови организации.


Генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев определи като

Генералният директор на Българската телеграфна агенция Максим Минчев определи като ...

......... БТА, както и за отразяващите ги журналисти в залата. Минчев е с мярка за неотклонение "подписка“. Ако бъде признат за виновен може да получи наказание от една до шест години "лишаване от свобода“ и, като съдът може да постанови лишаване от право да се заема определена обществена или държавна длъжност.София. Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие,

София. Министерството на външните работи ще окаже всяко необходимо съдействие, ...

......... в Турция изтъкна, че засега няма яснота от турска страна на какъв етап е делото. Тя сподели, че обвинените са значително по-спокойни, тъй като усещат подкрепа от страна на българските институции. Участниците се обединиха около идеята, че бъдеща среща в един по-широк формат, ще бъде полезна за всички заинтересовани страни.


В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно

В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно ...

......... значително ще се усили северозападният вятър и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна. Ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. В четвъртък и петък има повишена вероятност за валежи от сняг в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България.


В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно

В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно ...

......... значително ще се усили северозападният вятър и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна. Ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. В четвъртък и петък има повишена вероятност за валежи от сняг в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България.


Сигетсентмиклош. От цялата човешка история е останало само онова, което

Сигетсентмиклош. От цялата човешка история е останало само онова, което ...

......... столица. Вицепрезидентът изказа благодарност към Министерството на човешките ресурси на Унгария, община Сигетсентмиклош, Българското национално самоуправление, Българското републиканско самоуправление и специално към българския скулптор Огнян Кожухаров, съградил чешмата. През 2016 г. парламентите в София и Букурещ обявиха 19 октомври, когато се почита св. Иван Рилски, за Ден на българо-унгарското приятелство.


В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно

В неделя над по-голямата част от страната ще преобладава облачно ...

......... значително ще се усили северозападният вятър и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна. Ще има превалявания от дъжд, в планините – от сняг. В четвъртък и петък има повишена вероятност за валежи от сняг в Предбалкана и по високите котловинни полета на Западна България.София. Министър Лиляна Павлова се срещна днес с министъра по

София. Министър Лиляна Павлова се срещна днес с министъра по ...

......... януари 2019 г. В тази връзка обсъдихме и конкретни аспекти от опита на България при подготовката и провеждането на председателството“, каза още министър Павлова. Министър Негреску е в България за участие в последното събитие от календара на Българското председателство - Седмият годишен форум на Стратегията на ЕС за Дунавския регион.


Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена

Отличени медици от Варна получиха награди по време на тържествена ...

......... същия начин бих могъл да кажа, че Община Варна и Областната управа трябва да се чувстват спокойни и силни, когато зад гърба им сме ние, лекарите. Те имат нашата ръка, нашите знания, нашите възможности. За да бъде Варна още по-здрав, още по-млад, слънчев и хубав град", заяви проф. Радослав Радев.


Кметът Иван Портних и Мария Габриел – еврокомисар по цифровата

Кметът Иван Портних и Мария Габриел – еврокомисар по цифровата ...

......... философия и синхронизиране обучението по природни науки в първи гимназиален етап. Предизвикателство за ръководството на гимназията, педагогическия колектив и учениците са запазване на добрите традиции, осъвременяване на обучението, в унисон с новите тенденции чрез използване на съвременни средства и технологии; участие в проектирането и оборудването на новата сграда на гимназията.


София. Членството на България в ЕС ни донесе изключително позитивно

София. Членството на България в ЕС ни донесе изключително позитивно ...

......... своето първо председателство. Ако е така, то България, единадесет години след присъединяването си към Европейския съюз, вече премина своя „зрелостен изпит“, и имаме още по-силни умения и опит не само да прилагаме и спазваме общностните норми, но и активно да участваме в процеса на тяхното формиране“, каза още заместник-министър Панайотова.


Областният управител Здравко Димитров подписа споразумение за установяване на побратимени

Областният управител Здравко Димитров подписа споразумение за установяване на побратимени ...

......... Китай и продължение на сътрудничеството ни чрез икономически и културен обмен“.Областният управител Здравко Димитров подари на ръководителя на делегацията  Ли Дзюн почетен плакет на Областна администрация - Пловдив и картина с изглед от Стария град, а гостът го изненада с графичен портрет, нарисуван по снимка от китайски майстор на четката.За специализирана полицейска операция в Пловдив научи Plovdiv24.bg. От пресцентъра

За специализирана полицейска операция в Пловдив научи Plovdiv24.bg. От пресцентъра ...

......... на Карловско шосе (ул. "Васил Левски") на територията на Трето районно управление. Тя е била по метода на широкообхватния контрол, като в нея са участвали много униформени служители, които са спирали едновременно повече автомобили. Водачите на моторните превозни средства са били проверявани за алкохол, валидна "Гражданска отговорност" и всичко останало. 


Брюксел. Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий

Брюксел. Министър-председателят Бойко Борисов и премиерът на Руската федерация Дмитрий ...

......... Борисов и Дмитрий Медведев отчетоха ръст на руските туристи в страната ни тази година. „Вече се върнаха руските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва“, допълни българският премиер. Двамата правителствени ръководители изразиха задоволство и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.


Хага. Зам.-главният прокурор г-жа Ася Петрова приветства от името на

Хага. Зам.-главният прокурор г-жа Ася Петрова приветства от името на ...

......... органи на държавите-членки по отношение на тежката трансгранична и/или организирана престъпност. Консултативният форум позволява на главните прокурори на страните-членки да споделят опит и добри практики, да обсъждат и предлагат законодателни инициативи и политики, както и да оценяват тяхното въздействие и полза по отношение на непосредствената работа на прокурорите в общността.


Кръстовището на бул.

Кръстовището на бул. "Асеновградско шосе“ с бул. "Освобождение“ ще е ...

......... часа. От утре маршрутът на автобусите по линии № 4, 10 и 99 от основния вътрешноградски транспорт се възстановява съгласно утвърдената общинска транспортна схема.  От 22.10.2018 г. /понеделник/ до 25.10.2018 г. /четвъртък/ за преасфалтиране се затваря западната половина на кръстовището. Движението на МПС ще се извършва по "Освобождение“ и "Менделеев“.


Безценен филателен куриоз, поставен в бронирана витрина, посрещна първите посетители

Безценен филателен куриоз, поставен в бронирана витрина, посрещна първите посетители ...

......... 1881 г. При изработването й в печатницата в Санкт Петербург един лист е подаден обратно при отпечатването на фона и изображението на лъвчето е обърнато спрямо белия релеф. Карето е единствено по рода си, откъснато от дефектния лист, твърдят от  Съюза на българските филателисти (СБФ), който е съорганизатор на проявата.


Брюксел. България работи активно за засилване на свързаността на Балканите.

Брюксел. България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. ...

......... „Само през първата половина на тази година България беше домакин на две министерски срещи на АСЕМ – на културата и на финансите“, каза Борисов. Той добави още, че страната ни цени високо форума АСЕМ, тъй като той спомага за насърчаване на сътрудничеството и взаимното доверие между страните от двата континента.


Varna24.bg. Ето какво още сподели тя:

Varna24.bg. Ето какво още сподели тя: "Тази конференция вече има славата ...

......... какво да покажем и това означава пряка връзка между бизнес и образование, дуално обучение, професионално трупане на стаж в най-ранна детска възраст. И накрая да окуражим женското предприемачество. Много малко са жените предприемачи, едва 17%. В същото време имаме данни, които показват, че компании, основани от жени имат доста по-добри финансови резултати."


По случай Европейския ден на статистиката - 20 октомври, който

По случай Европейския ден на статистиката - 20 октомври, който ...

......... използването на интернет за телефонни разговори (по 46% от жените и мъжете) и търсене на работа (по 20% от жените и мъжете) и двата пола използват интернет еднакво. От друга страна, по-голям дял от жените са използвали интернет за участие в социалните мрежи (67% от жените и 63% от мъжете).


РИОСВ – Пловдив извършва постоянен контрол на централата за производство

РИОСВ – Пловдив извършва постоянен контрол на централата за производство ...

......... когенератор формирания биогаз се изгаря на факел.При проверките не са установени разпространение на неприятна миризма, описани в сигналите. Експертите са констатирали, че всички съоръжения в централата работят в нормален експлоатационен режим. РИОСВ – Пловдив извършва постоянен контрол на обекта и ще продължи да осъществява мониторинг на централата в с. Труд.


София. В рамките на работна визита румънската делегация, водена от

София. В рамките на работна визита румънската делегация, водена от ...

......... място се запозна с отделните системи в Националния координационен център и осъществи видеовръзки с нашите регионални центрове в Елхово и Бургас, както и румънския национален център в Букурещ. В Дирекция „Жандармерия“ гостите присъстваха на демонстрация за справяне с масови безредици, запознаха с техническото оборудване и подготовка на служителите на дирекцията.


По случай Европейския ден на статистиката - 20 октомври, който

По случай Европейския ден на статистиката - 20 октомври, който ...

......... използването на интернет за телефонни разговори (по 46% от жените и мъжете) и търсене на работа (по 20% от жените и мъжете) и двата пола използват интернет еднакво. От друга страна, по-голям дял от жените са използвали интернет за участие в социалните мрежи (67% от жените и 63% от мъжете).


Varna24.bg. Ето какво каза градоначалникът:

Varna24.bg. Ето какво каза градоначалникът:"Конференция като тази утвърждава града ни ...

......... Процесът на социализация на пристанище Варна-Изток е обвързан с разширяване на пристанище Варна-Запад. Предприемат се предпроучвателни стъпки в тази посока. Подобен процес се е случил в много градове по света, където старите пристанища са превърнати в една прекрасна среда, върху тях е развита атракционна и културна инфраструктура.", каза Иван Портних.


Затвориха ресторант на магистрала

Затвориха ресторант на магистрала "Тракия" заради нарушения след данъчна проверка, ...

......... на фискален бон при контролна покупка на стойност 34 лева, както и констатирана отрицателна касова разлика в размер на 1018 лева - касова наличност 2700 лева и фактическа наличност 1682. Това става ясно от решението на съда от 2 октомври тази година, което е окончателно и не подлежи на обжалване.


София. Лицата, придобили правоспособност по реда на Закона за кадастъра

София. Лицата, придобили правоспособност по реда на Закона за кадастъра ...

......... да се снабдяват с нея или да извършват справка. Добавянето на заинтересованите лица позволява електронната скица, схема или удостоверение да се предостави в електронен вид на съдебен или административен орган, на лице с публични функции или организация, предоставяща обществени услуги, за целите на производството, водено от тези органи и лица.


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира две огнища

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира две огнища ...

......... а оттам и питомните да бъдат заразени с вируса.На този етап няма засегнати хора и няма опасност за потребителите. Вирусът на инфлуенцата може да предизвика леко протичащо респираторно заболяване. Евентуалното заразяване може да случи, когато се вдиша контаминиран прах от фермите или при пряк контакт на хората със заразени птици.


Varna24.bg директорът на дирекция

Varna24.bg директорът на дирекция "Образование" в Община Варна Лилия Христова. ...

......... в ОУ "В. Левски" в "Аспарухово" се провежда процедура по ЗОП за конструктивно укрепване на учебното заведение. Вече има избран изпълнител. Предстои да бъде стартирана процедура по избор на надзор и ще бъде открита строителната площадка.  Какво още каза експертът, вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Русе. Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения на 21-годишния Северин

Русе. Окръжната прокуратура в Русе повдигна обвинения на 21-годишния Северин ...

......... Северин Красимиров. Задържаният мъж е роден през 1997 г. в Русе и има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, свързващи лицето с убийството. Открито е наличие на ДНК материал върху дрехите му от жертвата и от него, както и негов ДНК материал и върху жертвата.


Нова вакуумна машина се включи от днес в почистването на

Нова вакуумна машина се включи от днес в почистването на ...

......... по-лицеприятно“, коментира директорът на ОП "Чистота“ Иван Стоянов.Отпадъците се събират в пластмасов контейнер с вместимост 240 литра. С машината лесно се почиства под пейките, а така също кашпите с дървета и дори кошчетата за смет. Новата придобивка е закупена след обществена поръчка". За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


София. Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на

София. Комисията по отбрана, обществен ред и национална сигурност на ...

......... посетят център за управление на кризи и реакция при бедствия, ще наблюдават демонстрация на работата на Националния координационен център на Главна дирекция „Гранична полиция“, ще разговарят с представители на Главна дирекция „Жандармерия“ и с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Цветилена СИМЕОНОВА


"Запознати сме с това, което тревожи хората и искам да ...

......... контролираща процесите, е на мястото си, а изпълнителната власт реагира мигновено при най-малкия сигнал и съмнение. "Хората трябва да бъдат спокойни", увери Петкова.Всичко, което енергийният министър коментира по казуса - може да научите от прикаченото видео на Plovdiv24.bg. А всчко по темата - четете ТУК.  За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Един от най-известните изследователи в областта на акушерството и гинекологията

Един от най-известните изследователи в областта на акушерството и гинекологията ...

......... за рицар на Малта и впоследствие е награден с Командирски кръст. Два пъти е удостоен с ранг Рицар на Големия кръст (Knight Grand Cross), като признание за неговата работа в рамките на Суверенния военен орден на Малта, както и като признание за неговата дипломатическа работа между Ордена и Република Малта.


Пловдив. Всеки един лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура,

Пловдив. Всеки един лев, който се инвестира в енергийна инфраструктура, ...

......... на съоръжението беше положена от Робърт Дик, регионален мениджър на EVN за България, Карл Денк, председател на Съвета на директорите на Електроразпределение Юг, Иван Тотев, кмет на Пловдив, Теменужка Петкова, министър на енергетиката, Н. Пр. Андреа Вике, посланик на Република Австрия и Здравко Димитров, областен управител на Пловдив. Мария РУСЕВА


Нова тв
Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и

Нова тв Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и ...

......... във връзка със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина."Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека", посочи президентът.


Нова тв
Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и

Нова тв Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и ...

......... във връзка със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина."Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека", посочи президентът.


Смолян. Прогнозите са за поне 5 % ръст на туристи

Смолян. Прогнозите са за поне 5 % ръст на туристи ...

......... България в Европейския съюз по брой визити на чужди туристи. От декември 2017 г до март 2018 г, те бяха над 1,6 млн., което е 12 % ръст спрямо предходния зимен сезон. Приходите са 540 млн. евро, с 11,4 млн. повече спрямо миналата зима“, припомни още зам.-министър Кънчев. Нели ГЕРГЬОВСКА


Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и съпругата

Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и съпругата ...

......... във връзка със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина."Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека", посочи президентът.


Нова тв
Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и

Нова тв Кралица Елизабет II прие в Бъкингамския дворец президента Румен Радев и ...

......... във връзка със 140-годишнината от установяването на дипломатически отношения с Великобритания, която ще отбележим догодина."Надявам се кралица Елизабет II да има възможност на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни традиции на нашия народ, които присъстват и в Британския музей, и в Британската библиотека", посочи президентът.


2171 са приемните семейства в 156 общини в България, а

2171 са приемните семейства в 156 общини в България, а ...

......... социално предприятие за хора с увреждания, в което ще бъдат наети 32 деца, функциониращият вече трета година Общностен център за деца от 0 до 7 години и техните семейства.Кампанията ще обхване общини в цялата страна, в които се създават нови социални услуги за деца и възрастни, заместващи живота в институция.


Смолян. С мелодичния звън на родопски чанове, зам.-министърът на туризма

Смолян. С мелодичния звън на родопски чанове, зам.-министърът на туризма ...

......... в изложението отправиха и областния управител на Смолян Недялко Славов и други официални лица. На туристическото изложение има и базар за земеделски продукти, произведени от бенефициенти на ДФ „Земеделие“. На него могат да се открият млечни продукти, картофи, фасул и други продукти, които са произведени от местни производители. Нели ГЕРГЬОВСКА


През нощта ще е почти тихо. В Източна България ще

През нощта ще е почти тихо. В Източна България ще ...

......... Слаби валежи ще има само на отделни места. Ще духа слаб северен вятър. Максималните температури ще са 18-20°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.На 19.10.2018 слънцето ще изгрее в 07:44 часа и ще залезе в 18:38 часа. Продължителност на деня 10:54 часа.


Благоевград. Законът ясно и категорично казва, че от 1 януари

Благоевград. Законът ясно и категорично казва, че от 1 януари ...

......... значително по-малки“, коментира Бъчваров. На провелата се пресконференция, освен представители на НАП присъстваха още кметовете на общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча – Владимир Москов, Минка Капитанова и Арбен Мименов; зам.-кметът на Община Петрич Илко Стоянов; зам.-областният управител Иван Стоянов и директорът на Областна дирекция „Земеделие“ Кирил Укев. Ливия НИНОВА


"За нас е радостен ден, смятаме, че това е една ...

......... с електричество, което да гарантира доставките на настоящите и бъдещи инвеститори. Тотев използва случая да припомни, че зоната, обслужвана от подстанцията е изключително натоварена и преди години не успя да издържи и заради недостиг на ток хиляди домакинства в града изкараха Коледа на свещи. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Брюксел. Момчил НековБългария социалистите искаме да приобщим, защитим и вкараме

Брюксел. Момчил НековБългария социалистите искаме да приобщим, защитим и вкараме ...

......... развива младите хора, за да могат те да се реализират. "С "Визия за България" издигаме статуса на учителя на по-високо ниво, предлагаме и пълна държавна издръжка на децата в детските градини, заедно със здравословния начин на живот, както и много други неща, свързани с образованието", каза още Анелия Клисарова .


Кметът на община

Кметът на община "Марица“ Димитър Иванов обеща на днешната сесия, ...

......... в Костиево.“ , допълни Димитър Иванов.Той бе категоричен, че ще търси отговорност от компанията по съдебен път."Няма да оставя нещата така. Ще ги съдя, но смятам, че единственото, което можем да вземем е държавната гаранция от 11 000 лева.“, обяви кметът на община "Марица“. Предложението бе гласувано единодушно от общинските съветници.


Изграждането на подстанция

Изграждането на подстанция "Евмолпия“ ще даде тласък на инвестициите в ...

......... с ЕVN. Тя подчерта, че Австрия отчита  позитивните промени в инвестиционния климат в страната и подкрепи това със следния пример: "Това е първият месец от моя мандат като посланик, а вече участвам във втора церемония за започване на австрийска инвестиция в България“. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Пловдив. Въглищните централи са много важни за българската електроенергетика. Те

Пловдив. Въглищните централи са много важни за българската електроенергетика. Те ...

......... добави министърът на енергетиката. По думите й работната група е към края на своите дейности. Тя успокои работещите в сектора, че ще се намери решение и ще бъдат осигурени средствата, които да позволят ТЕЦ „Марица Изток 2“ да закупи тези емисии, за да може да се работи нормално. Мария РУСЕВА


Започва мащабното обновяване на Бунарджика, научи Plovdiv24.bg. Днес бе подписан

Започва мащабното обновяване на Бунарджика, научи Plovdiv24.bg. Днес бе подписан ...

......... любимо място на пловдивчани. Още сега има интерес от страна на културни оператори за организиране на събития на Бунарджика, надяваме се работата да върви по план", заявиха от общинската администрация. Проектът предвижда облагородяване на алейната мрежа и на съществуващата инфраструктура, осигуряване на достъпна среда, обезопасяване и укрепване на подпорни стени.


София. Митнически служители откриха над 3 800 000 акцизни бандероли

София. Митнически служители откриха над 3 800 000 акцизни бандероли ...

......... Акцизните бандероли са задържани с протокол. Срещу шофьора на камиона-турски гражданин е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за укриване и превозване на акцизните бандероли през държавната граница на страната без знанието и разрешението на митническите органи. Работата по случая продължава.


София. Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате

София. Вие сте стопаните на горските територии и най-добре познавате ...

......... на земеделието, храните и горите. Друг важен въпрос, който се обсъди на днешната среща бе снабдяването на населението с дърва за огрев. На територията на цялата страна са проведени срещи с кметовете на общини. Заявени са необходимите количества, които регулярно се осигуряват от страна на държавните горски и ловни стопанства.


"Eлектроразпределение Юг" (част от EVN България) инициира церемония по първа ...

......... EVN България) инициира церемония по първа копка на подстанция "Евмолпия“ на ул. "Богомил“ 95 в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. На събитието присъстваха министърът на енергетиката Теменужка Петкова, областният управител Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и представители на енергоразпределителното дружество. Очаквайте подробности! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Над 1000 земеделци от Бургаска област и близо 18 000 в

Над 1000 земеделци от Бургаска област и близо 18 000 в ...

......... уведомленията за корекции, земеделците получиха и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.НАП обменя данни с много институции и в резултат от това разполага с информация за доходи, които подлежат на облагане. В момента  приходната агенция изпълнява програма за подобряване данъчната дисциплина  в земеделския бранш.


София. Миннодобивната индустрия в България е важен фактор за икономическата

София. Миннодобивната индустрия в България е важен фактор за икономическата ...

......... училище на ректора му - проф. д-р Любен Тотев. В заключение заместник-министър Първанов подчерта, че само с обединените усилия на цялото общество може да се постигнат устойчиви решения за бъдещето на индустрията и защита на минния сектор на международно равнище, за осигуряване на условия за неговото конкурентно и пазарно развитие.


РИОСВ Пловдив установи неорганизирано емитиране на прах на площадката на

РИОСВ Пловдив установи неорганизирано емитиране на прах на площадката на ...

......... община "Родопи" и кметство Белащица. По този повод РИОСВ – Пловдив е информирала кмета на община "Родопи" във връзка с изпълнение на законовите му задължения за контрол на качеството на атмосферния въздух, както и определяне на схема или график за транспорт на добития инертен материал от кариерите, съгласно екологичното законодателство.


"Помощта е получила одобрението на Европейската комисия и след дълга ...

......... част от спешните мерки за справяне с последиците от три бедствия: двете наводнения от м. юни и края на м. юли 2014 г. и бедствието във връзка с тежките зимни условия от началото на 2015 г. Общата отпусната до момента помощ от ЕК е в размер на 36 млн. лв.


София. Комисарят по регионална политика Корина Крецу информира днес, че

София. Комисарят по регионална политика Корина Крецу информира днес, че ...

......... част от спешните мерки за справяне с последиците от три бедствия: двете наводнения от м. юни и края на м. юли 2014 г. и бедствието във връзка с тежките зимни условия от началото на 2015 г. Общата отпусната до момента помощ от ЕК е в размер на 36 млн. лв.


В навечерието на професионалния празник на българския лекар – 19-ти

В навечерието на професионалния празник на българския лекар – 19-ти ...

......... Пантелеймон“ присъстваха заместник-кметът "Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците" на Пловдив Розалин Петков, кметът на район "Южен“ Борислав Инчев, заместникът му Павел Милушев, управителите на МБАЛ "Св. Мина“ и на УМБАЛ "Пловдив“ д-р Генадий Странджев и д-р Аргир Аргиров, директорът на ОП "Чистота“ Иван Стоянов и много гости.


Най-новата техника на

Най-новата техника на "Чистота" влезе в действие, видя репортер на ...

......... видя репортер на Plovdiv24.bg. Днес по обяд служители на общинското предприятие изпробваха придобивката, изсмуквайки бързо, лесно и ненатрапващо се есенни листа от Главната улица. Справка сочи, че това е една от най-добрите вакуумни сметосъбиращи машини, изключително подходящи за централните градски и пешеходни части. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


София. Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка

София. Туристическите посещения в Дунавския регион са 125 млн. всяка ...

......... Крецу. По думите ѝ планът за развитие на Дунавския регион може да се включи, като водещ и в целите за местно икономически развитие на ЕК. „Дунав и притоците ѝ имат голям потенциал за развитие и са пример как координацията и сътрудничеството оказват силно положително влияние за напредък", коментира още еврокомисарят.


София. Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е дирята,

София. Европейската интеграция на страните от Западните Балкани е дирята, ...

......... Гостите ще посетят център за управление на кризи и реакция при бедствия, ще наблюдават демонстрация на работата на Националния координационен център на Главна дирекция „Гранична полиция“, ще разговарят с представители на Главна дирекция „Жандармерия“ и с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов.


София. Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална

София. Председателят на Комисията по отбрана, обществен ред и национална ...

......... ген. Константин Попов, председтал на Комисията по отбрана, Илия Налбантов, началник на кабинета на министъра на отбраната, румънските депутати Александру Йоан Андрей и Влад Бонтеа, посланикът на Румъния Н. Пр. Йон Галеа и консулът на Румъния Флориан Даниел Мъзилу. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Йорданка Караиванова е новият директор на РЗОК в Пловдив. Тя

Йорданка Караиванова е новият директор на РЗОК в Пловдив. Тя ...

......... от района, но и общинският съвет и кмета на Карлово да поискат оставката на бившата вече шефка на касата Петрова. Относно казуса с АГ отделението на общинската болница в Карлово, новият директор на касата си запази правото да коментира след като проведе разговор с директора на лечебното заведение д-р Пелев.


София. Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще участва

София. Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще участва ...

......... среща на българската секция към Асоциацията на стипендиантите по програмата „Мария Кюри“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. Срещата ще се проведе от 14.00 часа на 19 октомври 2018 година в заседателната зала на Факултета по химия и фармация на Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ ( бул. „Джеймс Баучър“ 1).


100 лева глоба грози всички пешеходци, които пресичат и говорят

100 лева глоба грози всички пешеходци, които пресичат и говорят ...

......... когато я пресичат, да се огледат и да преценят приближаващите се автомобили с каква скорост се движат и дали имат възможност успешно да преминат. Имаме доста произшествия с пешеходци на автомагистрала, където по никакъв начин не трябва да има такива, както и колоездачи", обясни шефът на "Пътна полиция" Росен Рапчев.


Първата в България среща на тема:

Първата в България среща на тема: "Балансираното представителство на мъже и ...

......... 50,5%. Според експерта заплатите в образованието се повишават и това ще привлече повече желаещи сред мъжете да упражняват учителската професия. Очертава се тенденция в секторите, в които работят повече мъже, да нарастват и заплатите, каза още г-жа Иванова. Повече за срещата вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.