Институции


Днес казал по повод срещата ни със Зоран Заев, че

Днес казал по повод срещата ни със Зоран Заев, че ...

... съгласни да започнете преговори за членство. Вие сте ни партньори, но над всички стои българският интерес. Хайде, Слави да те видя как ще произнесеш тези думи.Пробвай. Не боли. Просто се иска да имаш...... характер.P.S. И не ме слагай наедно с . Той днес полегна и предаде ,и род, и отечество.


> Илюстрация63-годишният френски гражданин Е.Ж., предаден на съд с обвинителен

> Илюстрация63-годишният френски гражданин Е.Ж., предаден на съд с обвинителен ...

... файлове с порнографски материали с лица от женски пол, които изглеждали като непълнолетни. Той има криминална регистрация във Франция за отвличане на малолетно лице без използване на измама и насилие и за подкупване на непълнолетно лице.Присъдата на Добричкия окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.


Във връзка с регистрирания случай на заразен мъж с

Във връзка с регистрирания случай на заразен мъж с "Делта“ ...

... Делта вариант, или т. нар. индийски вариант на коронавируса.МЗ възлага на НЦЗПБ да създаде такава процедура по набиране и анализ на пробите, която в най-кратки срокове да установява новите варианти на коронавирусната инфекция с цел превенция и защита на здравето на хората и предприемане на своевременни мерки в тази посока.България ще изпрати 50 хиляди ваксини на Северна Македония.Това обеща

България ще изпрати 50 хиляди ваксини на Северна Македония.Това обеща ...

... с "Има такъв народ“ и ДПС, но е получил отказ.С премиера и президента е разговарял "на четири очи“. По време на срещата, освен обещанието за ваксини, изрази очакване, че скоро у нас ще дойде македонски посланик и изтъкна  една от причините за забавяне на присъединителния процес за еврочленство на Скопие.


Клубът се намира под бл. 206, срещу детска градина

Клубът се намира под бл. 206, срещу детска градина "Приказка", ...

... заведения, търговски центрове, детски градини и др., кометира по време на срещата областният управител Марио Смърков.Той допълни, че предстоят срещи със заетите в сферата на туризма, за да се набележат мерки и стимули за по-масова ваксинация на работещите в бранша. Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


БТВ
Cъc зaпoвeд нa миниcтърa нa културaтa oт 17 юни 2021

БТВ Cъc зaпoвeд нa миниcтърa нa културaтa oт 17 юни 2021 ...

... 2021 г. e увoлнeн диcциплинaрнo изпълнитeлният дирeктoр нa Изпълнитeлнa aгeнция "Нaциoнaлeн филмoв цeнтър" Жaнa Кaрaивaнoвa.Инфoрмaциятa cпoдeлихa oт прecцeнтърa нa миниcтeрcтвoтo нa културaтa.Причинитe зa ocвoбoждaвaнeтo нa Кaрaивaнoвa ca cиcтeмнo нeизпълнeниe нa cлужeбнитe зaдължeния и нaрушeния, cвързaни cъc cиcтeмaтa зa упрaвлeниe и финaнcoв кoнтрoл, кoнcтaтирaни в oдитeн дoклaд oт мaй 2021 г.Изложба, посветена на толерантността, ще бъде открита в 18 часа

Изложба, посветена на толерантността, ще бъде открита в 18 часа ...

... в категорията си получи дърворезбата на Венцислава Радева "Спасение".Изложбата е трета съвместна инициатива на гимназията и РОЕ "Шалом" след открития урок, посветен на 10 март - Деня на спасяването на българските евреи и филмираното интервю, взето от възпитаничка на училището с Елия Калдерон - последният жив концлагерист от лагера Кайлъка.


Днес в Щаба на Военноморските сили беше проведена работна среща

Днес в Щаба на Военноморските сили беше проведена работна среща ...

... с Командването на Военноморските сили. По време на работната среща  бяха обсъдени въпроси по сътрудничество на България и Испания във военната област, възможности за модернизацията на Военноморските ни сили и необходимостта от Военноморски координационен  център, подобряващ осведомеността и ситуационната обстановка на взаимодействащите сили на НАТО в региона на  Черно море.


БСП участва в кръгла маса, организирана от Синдикалната федерация на

БСП участва в кръгла маса, организирана от Синдикалната федерация на ...

... от изработени в най-кратки срокове анализ и стратегия на дейността на министерството."БСП ще продължава да защитава интересите на служителите на министерството, както го е правила през годините. Ние бяхме единствената опора на тези служители, които бяха подложени на политически атаки през последните 4 години", припомниха на срещата със синдикатите социалистите.


Фейсбук
Патриотизмът тръгва от морето! Това заяви при представянето на листата

Фейсбук Патриотизмът тръгва от морето! Това заяви при представянето на листата ...

... за промяна. Тук ще си позволя да направя агитация, че на 11-ти юли е изключително важно всеки български гражданин да отиде и да гласува, като разбира се подкрепи Коалиция "Българските патриоти" с бюлетина номер 16", коментира Димитър Карбов. Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещение

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев е на посещение ...

... съм, че ще имаме успех", каза той. Вече е изпратено посланието да бъдем приятели, да сме близки, да не се мразим. Добрите отношения ще донесат добро и за двата народа.Заев благодари за инициативата за доставка на ваксини на РСМ и за предложението младежи от страната му да почиват в България.БГНЕС
Подадени са близо 72 хил. заявления за гласуване в чужбина.

БГНЕС Подадени са близо 72 хил. заявления за гласуване в чужбина. ...

... ясен броят на секциите, които ще бъдат разкрити в чужбина, но те със сигурност ще бъдат между 750 и 800. Най-много, традиционно, секции ще бъдат открити във Великобритания, Германия и Турция. Окончателното решение и яснота за броя на секциите в чужбина ще бъде взето до една седмица, каза говорителят на ЦИК.


Ако беше катапултирал, майор Валентин Терзиев щеше да е спасен.

Ако беше катапултирал, майор Валентин Терзиев щеше да е спасен. ...

... който остана да довърши обследването на района на 14-ти юни. Открити бяха стотици контакти на дъното, тези които представляваха възможност да са от самолета бяха обследвани с дистинционни подводни апарати, но за съжаление за нито един от тях не се потвърди, че е част от самолета“, каза още контраадмирал Михайлов.


Представители на Община Варна се включиха в XI среща на побратимените градове

Представители на Община Варна се включиха в XI среща на побратимените градове ...

... изпълнителен директор на НСОРБ, Н. Пр. г-жа Елена Митрофанова - посланик на Русия в България, Сергей В. Парамонов - изпълнителен вицепрезидент на Международната Асоциация ,,Побратимени градове“. В края на срещата бяха връчени и почетни грамоти на дългогодишни партньори от двете държави, сред които и градовете Варна и Новоросийск, развиващи двустранни отношения от 24 години.


Министърът на здравеопазването д-р разпореди на ръководството на НЦЗПБ да

Министърът на здравеопазването д-р разпореди на ръководството на НЦЗПБ да ...

... е отнело толкова време изследването на пробата – от 21 април до 17 юни, кога е постъпила в НЦЗПБ, кога е изпратена в чужбина и т.н.Според здравния министър заради високия риск за общественото здраве е недопустимо толкова дълго време след вземането на пробата да бъдат публично обявени резултатите от нея.


"Най-големият бич в България е бедността. Ако не откраднат от ...

... за липсата на училища и детски градини. В съседните квартали се получават проблеми. Това се получава когато няма планиране, община и държава. БСП е единствената партия с управленска платформа. Ние истински желаем промяната на модела на Борисов. Нека на 11-ти юли с бюлетина №4 да подкрепим сигурната промяна за България."iStock
29-годишна родилка почина в болницата в Благоевград.Жената била приета за

iStock 29-годишна родилка почина в болницата в Благоевград.Жената била приета за ...

... iStock 29-годишна родилка почина в болницата в Благоевград.Жената била приета за планово секцио, но починала след поставяне на упойката. Вероятно е получила алергична реакция.Бебето не е оцеляло.Трагичният случай е от 16 юни. За жената това е било второ дете.От болницата казаха, че са разпоредили проверка и чакат аутопсията.


През месец февруари 2020 г. подсъдимият се явил в сградата

През месец февруари 2020 г. подсъдимият се явил в сградата ...

... официален документ, като от него за самото му съставяне не може да се търси наказателна отговорност. По силата на постигнато споразумение съдът му наложи наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, съобщиха от пресслужбата на институцията. Съдебният акт е окончателен.


"Ако продължим със сегашния темп на ваксинация, след 2 месеца ...

... здравеопазването започва информационна кампания за ползата от ваксините, но тя е закъсняла: "Това е нещо, което трябваше да бъде направено още в началото на годината, за да има ефект сега. По този начин щяхме да избегнем недоверието във ваксините, митовете и лъжите, които се разпространяват сред хората“, категоричен бе той.


Министерството на образованието и науката публикува лятната ваканционна програма в

Министерството на образованието и науката публикува лятната ваканционна програма в ...

... ръководителя, който води заниманията, и с мястото, където те се провеждат. Основно това са Центровете за подкрепа за личностното развитие, регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование, училища, културни институции, читалища и бази на спортни клубове. Цялата лятна ваканционна програма по области е публикувана в сайта на МОН.


"Проведохме среща по искане на министър-председателя на Република Северна Македония ...

... на Република Северна Македония в Европейския съюз.Заявихме, че оставаме отворени за диалог на всички равнища за търсене на решение на въпроса, тъй като принципната ни позиция е, че присъединяването на Република Северна Македония към Европейския съюз е гаранция за региона и е възможност за неговото развитие", председателят на БСП ."Това, за което предупреждавахме се случи – опасността Ердоган да ...

... – ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ категорично се противопоставяме на подобен сценарий за развитието на България и заявяваме категоричното си намерение да не го допуснем. Само ние можем да пресечем поредното национално предателство и спрем завръщането на ДПС в управлението на държавата ни чрез стабилно присъствие в следващото 46 Народно събрание!


"Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции ...

... 58,2% от всички запитани казват, че със сигурност биха гласували в изборите на 11 юли. 16,4% казват, че вероятно ще гласуват; 7,3% – че вероятно няма да гласуват; 14,7% -, че със сигурност няма да гласуват. Има и малък дял, които не успяват да отговорят.Минимален дял биха гласували с "Не подкрепям никого“.


Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията

Полицейските действия ще продължат до 22 юни 2021 г. Операцията ...

... от тях са много тежки. Това е и мотив в календара на ROADPOL подобни действия да бъдат предвидени два пъти в годината – веднъж в началото на месец юни и веднъж в началото на месец декември.По време на операцията бъдат извършвани проверки за валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност“ на автомобилистите.


Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд жена откраднала чуждо

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд жена откраднала чуждо ...

... използването на чужд платежен инструмент  - престъпление по чл. 249, ал. 1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК, се предвижда наказание "лишаване от свобода“ от две до осем години и глоба до двойния размер на получената сума.Предстои делото срещу Н.Т. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


Бивши и настоящи студенти отВСУ

Бивши и настоящи студенти отВСУ "Черноризец Храбър":Намерете бивши съученици, състуденти, ...

... търсене на знания. Третият принцип определя университета като място за обучение и дебат, отличаващ се с откритост за диалог и отхвърляне на нетърпимостта.Великата харта поставя началото на Болонския процес с изграждането на единно Европейско пространство за висше образование. "Магна Харта“ е подписана от 904 университета от 88 страни по целия свят.Европейската перспектива на Република Северна Македония и Албания не е

Европейската перспектива на Република Северна Македония и Албания не е ...

... на нашите граждани, за да намерим общите си интереси, къде е пресечната точка на тези интереси. И въз основа на общите интереси да градим общо бъдеще", добави Янев.Той подчерта, че е отговорност на двете правителства да седнат и да работят прагматично по варианти как да се излезе от сегашната ситуация.


Кандидатът за депутат на ГЕРБ Радомир Чолаков излезе с позиция

Кандидатът за депутат на ГЕРБ Радомир Чолаков излезе с позиция ...

... работи. Така, щото, като се сформира новият парламент, да е готов първият му закон - този за радиото и телевизията.Ще изпитваме естетическо удоволствие да наблюдаваме кои видни медийни експерти няма да пожалят труда и талантите си и ще ги поставят в услуга на ПП "ИТН". Бог наистина е невероятен шегаджия!


През април 2021 г. по време на продължаващата епидемична обстановка

През април 2021 г. по време на продължаващата епидемична обстановка ...

... като най-висок e делът на гостите от Германия - 22.6%, след тях се нареждат тези от Румъния - 14.8%, от Израел - 14.3% и от Украйна - 7.3%. Хотелите с 4 и 5 звезди са предпочитани от 69.1% от чуждите граждани, като средният брой реализирани нощувки в тях е 3.4.


Последното изследване на

Последното изследване на "Медиана" показва, че "Има такъв народ" изпреварва ...

... не е така", добави PR експертът. Според него ще бъде трудно сформирането на правителство."Моето вътрешно желание е трите основни партии - БСП, ГЕРБ и ДПС да се обединят. Имат достатъчно подготвени хора, имат възможности да работят заедно като превъзмогнат егото на лидерите си. Те са доказали, че носят отговорност", коментира Алгафари.


Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен

Районна прокуратура - Варна внесе във Варненския районен съд обвинителен ...

... дали резултат и В.Н. напуснал жилището.На следващия ден се наложило пострадалата да потърси лекарска помощ. Подаден  бил сигнал за случилото се.Предстои делото срещу 25-годишния мъж да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода до 6 години.


За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да

За жените в детеродна възраст трябва да бъде забранено да ...

... изобщо да не пият алкохол.Мат Ламбърт от британския орган за търговия с алкохол заяви, че е "изключително загрижен“ от предложението на СЗО. Той добави: "Освен че е сексистко и прекалено назидателно, това предложение потенциално ограничава свободите на повечето жени, което надхвърля компетенциите на СЗО и не се корени в науката“.


Той  коментира, че лидерите на трите формации – ВМРО, ВОЛЯ

Той  коментира, че лидерите на трите формации – ВМРО, ВОЛЯ ...

... знам какво друго би могло да се случи, за да се събудим и най-накрая да кажем – стига вече. Всичко зависи от нас и е време да вземем бъдещето си в собствените си ръце“, каза в заключение Красимир Каракачанов.Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Препаратът на фармацевтичната компания Novavax се включва късно в имунизационната

Препаратът на фармацевтичната компания Novavax се включва късно в имунизационната ...

... комбинирана ваксина, която би трябвало едновременно да може да предпазва от коронавирус и сезонен грип. Според института "Роберт Кох", всички обичайни ваксинации могат да се комбинират и прилагат едновременно. Не е възможно комбинираните ваксинации да създават предизвикателство за имунната система. Съмнително е обаче дали комбинацията няма отрицателен ефект върху ефективността.


Водач на листата в морската столица е евродепутатът Ангел Джамбазки.

Водач на листата в морската столица е евродепутатът Ангел Джамбазки."Да ...

... каза в заключение Ангел Джамбазки.Втора в листата на коалицията е Полина Христова от ПП ВОЛЯ, трети е Иван Иванов, който е от гражданската квота на партията, четвърти е Димитър Карбов от НФСБ, следвани от Веселин Кунчев и Венцислав Сивов. Повече вижте във видеото! За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


Над 170 доброволци участваха в организацията на 37-мото Европейско първенство

Над 170 доброволци участваха в организацията на 37-мото Европейско първенство ...

... екипната работа.Доброволци с Устрем е дейност на Велоклуб Устрем, насочена към доброволчески инициативи и благотворителност.До момента организацията е обезпечавала с доброволци Маратон Варна, Forum Innowave, Ретро парад, Плувен маратон Галата-Варна, Зелен маратон, Summer Salsa Fest, Ден на отворени врати в Провадия - Солницата и други събития", се посочва в информацията.


се срещна със Зоран Заев. Срещата помежду им се излъчваше

се срещна със Зоран Заев. Срещата помежду им се излъчваше ...

... като две държави, две нации, два народа, поколения българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине по тях. А те са толкова важни", смята лидерът на ГЕРБ. За да гледате видеото, трябва да активирате Javascript.


След прекъсване на операцията по издирване на катастрофиралия изтребител МиГ-29

След прекъсване на операцията по издирване на катастрофиралия изтребител МиГ-29 ...

... кв. км., в който аналитично, с висока вероятност е определеното място на катастрофата, а след обследването ще се извърши класифициране на откритите цели. Главна задача на издирването е локализиране на мястото на катастрофата, посредством откриване на части от самолета, което да послужи за изходни данни за откриване на черната кутия.


iStock
През последните 24 часа в страната са установени 95 нови носители на

iStock През последните 24 часа в страната са установени 95 нови носители на ...

... Монтана - 4, Пазарджик - 9, Перник - 3, Плевен - 3, Пловдив - 6, Русе - 1, Сливен - 1, София-град - 17, София-област - 9, Стара Загора - 3, Търговище - 2. В областите Добрич, Кърджали, Разград, Силистра, Смолян, Хасково, Шумен и Ямбол не са регистрирани нови случаи.


Ройтерс
Руски и американски дипломати ще разработят общ механизъм за действие

Ройтерс Руски и американски дипломати ще разработят общ механизъм за действие ...

... Байдън каза: "Заявих му, че разполагаме с изключителна мощ по отношение на киберсигурността, ако те нарушат нормите и ние ще отвърнем. Смятам, че последното, което иска Путин в момента е нова Студена война“. Той допълни, според него руският президент се притеснява САЩ да не повлияят за свалянето му от поста на държавен глава.


БГНЕС
Утре премиерът на Северна Македония пристига на посещение в София.

БГНЕС Утре премиерът на Северна Македония пристига на посещение в София. ...

... Зоран Заев ще бъде задълбочаването на двустранния политически диалог и разширяването на партньорството в редица сфери. Фокус на разговорите ще бъде и перспективата за постигането на реален напредък в процеса на европейска интеграция от страна на Република Северна Македония.По-късно същия ден на "Дондуков 2“ президентът също ще разговаря със Зоран Заев.


БНТ
Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление . Има елементи

БНТ Некомпетентно и корумпирано. Така определи досегашното управление . Има елементи ...

... е бил назначен, така ще бъде уволнен, каза Янев.По въпроса за съветника на президента Пламен Узунов и видео клиповете с него, Янев обясни:Говорил съм с президента и съм казал какво е моето отношение. Президентът е в преки служебни отношения с господин Узунов и въпросите трябва да бъдат отнасяни към него.


Ще предложим мерки за подобряване на качеството на пътните ремонти

Ще предложим мерки за подобряване на качеството на пътните ремонти ...

... свлачища авансите са дадени през декември, а досега имаме само едно укрепено свлачище. Година и половина е минала. Рискът продължава да стои, защото парите са дадени, те са във фирмите, а  свлачищата не са укрепени. Считам, че г-н Беличев е допуснал грешки докато е управлявал дружеството“, посочи регионалният министър.  


Продължава издирването на падналия изтребител МиГ-29 след прекъсване на операцията,

Продължава издирването на падналия изтребител МиГ-29 след прекъсване на операцията, ...

... 3,5 кв. км., в който аналитично, с висока вероятност е определеното място на катастрофата, а след обследването ще се извърши класифициране на откритите цели. Главна задача на издирването е локализиране на мястото на катастрофата, посредством откриване на части от самолета, което да послужи за изходни данни за откриване на черната кутия.


Българският лекарски съюз (БЛС) изпрати до служебния премиер Стефан Янев

Българският лекарски съюз (БЛС) изпрати до служебния премиер Стефан Янев ...

... г. специалност Епидемиология на инфекциозните болести.Проф. д-р Кантарджиев е доктор по медицина е от 1991г., а доктор на медицинските науки е от 2008 г. Доцент е от 1995 г., професор от 2009 г. През 2004 г. придобива магистърска степен по Здравен мениджмънт в МУ София. Специализира в Германия и Великобритания.


БГНЕС
Със заповед на министър-председателя от длъжността председател на Патентно ведомство

БГНЕС Със заповед на министър-председателя от длъжността председател на Патентно ведомство ...

... Патентно ведомство е освободен Петко Николов. На поста е назначена Владя Борисова. Това съобщиха от правителствената пресслужба.Борисова е била член на Академичния съвет към председателя на Патентното ведомство от 2017 г. досега. Директор е на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер към УНСС. Притежава юридическо и икономическо образование от УНСС.


Възложих експертни проверки не само в спортното министерство, но и

Възложих експертни проверки не само в спортното министерство, но и ...

... има конфликт на интереси и тя премина към МОН, съответно към СУ и в този кратък срок от 1 месец се опитахме с тесен кръг специалисти да защитим името на нашата лаборатория“, обяви спортният министър и добави, че са предприели процедура по нейното лицензиране, което очаква скоро да стане факт.


БГНЕС
Министърът на правосъдието обяви, че заради нарушения от различен характер

БГНЕС Министърът на правосъдието обяви, че заради нарушения от различен характер ...

... договор с "Информационно обслужване", то определя цените и е изпълнител на договора, стойността е 1 млн. лева без ДДС. При положение, че за подобна дейност в Министерството на правосъдието има изградена система за видеонаблюдение на три сгради на стойност от 100 000 лева без ДДС. Разликата е 10 пъти, каза Стоилов.


Варненският окръжен съд замени режима за изпълнение на наказанието на

Варненският окръжен съд замени режима за изпълнение на наказанието на ...

... промяна и висок риск да повтори деянията си - 80 т. и висок риск от вреди към обществото и местата за лишаване от свобода.Съдът уважи искането на затворническите власти и определи по-тежък режим на изтърпяване на наказанието на Станислав М. – от "общ“ към "строг“.Определението на съда подлежи на обжалване.


На 16.06.2021 г., ученици от частно начално училище

На 16.06.2021 г., ученици от частно начално училище "Френе“ – ...

... гр. Бургас  посетиха формированията от състава на Флотилията, съобщиха от пресслужбата на ВМС. Обекти бяха  ракетен катер "Мълния“ и базов миночистач "Прибой“. Обучаемите разгледаха корабите и се запознаха с тяхното въоръжение и функционални задачи.Мероприятието беше проведено при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки, за недопускане разпространението на COVID – 19.


52-годишен е установен да шофира в нетрезво състояние лек автомобил

52-годишен е установен да шофира в нетрезво състояние лек автомобил ...

... срок. Подсъдимият бе лишен още от право да управлява МПС за срок от 18 месеца. На 2 юни т.год., при проверка на служители от "Пътна полиция“, той е засечен зад волана на лек автомобил "Шкода“ да шофира с концентрация на алкохол от 2,97 промила. Одобрените от съда споразумения са окончателни.


С определение, Варненският окръжен съд задържа под стража 58-годишния Владимир

С определение, Варненският окръжен съд задържа под стража 58-годишния Владимир ...

... за екстрадицията и европейската заповед за арест. С оглед обезпечаване на присъствието на лицето в предстоящото дело за екстрадиция, съдът намери, че спрямо Владимир следва да бъде взета мярка за неотклонение "задържане под стража“ до фактическото му предаване на италианските власти. Определението на съда може да бъде обжалвано пред въззивна инстанция.


39-годишен бивш председател на земеделска кооперация със седалище в с.

39-годишен бивш председател на земеделска кооперация със седалище в с. ...

... по-горе период на управлението му възлизала на 141 389,32 лева.През април 2019 г. обвиняемият бил освободен от длъжността председател, а за извършените от него неправомерни действия бил подаден сигнал до прокуратурата.Предстои делото срещу бившия председател на земеделската кооперация в с. Езерово да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд.


iStock
МОН публикува отговорите на изпита за седми клас. Може да

iStock МОН публикува отговорите на изпита за седми клас. Може да ...

... се падна разказа "Череши“ от Захари Карабашлиев. Тази година максималният брой точки на изпитите в 7. клас е 100, а в 10. клас – 50. Резултатите се вписват в удостоверенията на учениците като процент от максималния брой точки.Днес на изпитите по български език и литература се явиха 59 864 седмокласници и 48 816 десетокласници.


Добре дошли в Римската империя, императора го знаем – личното

Добре дошли в Римската империя, императора го знаем – личното ...

... демагогия, популизъм, а според някои индикации и за диктатура“, коментира Атанасов.Според него става смесване между различите власти и институции, като даде пример с отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева.Той обясни, че винаги е спазвал закона и отхвърли мотивите на служебния кабинет, с които го предлага за освобождаване.


Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти отВВУ

Varna24.bg Бивши и настоящи студенти отВВУ "Никола Йонков Вапцаров":Намерете бивши съученици, ...

... граждани също ще могат да се възползват от новата придобивка, в него ще могат да тренират отбори по синхронно плуване и водна топка", допълни адм. Медникаров.  Както в съседния басейн, който беше отворен след основен ремонт в края на 2019 г., и тук ще могат едновременно да тренират около 60 човека.


"Няма как този обект да бъде въведен в експлоатация, ако ...

... бъде възстановена в автентичния й вид, но ще бъде вписана симетрично в новата сграда. Така че духът и обликът на старата къща или поне част от нея, действително да бъдат запазени и вписани в новия строеж, като визията му отвън ще бъде запазена, но вътрешността ще бъде нова и модерна.


Катедра

Катедра "Аграрна икономика" при Икономически университет – Варна организира Юбилейна ...

... като на участниците ще бъде предоставена възможност за различни формати на представяне, дискутиране и споделяне на опит и експертиза, добри производствени и управленски практики.ТЕМАТИЧНИ НАПРАВЛЕНИЯ:Устойчив растеж на агробизнеса;Иновации и конкурентоспособност на агробизнеса;Интегрирано развитие на селските райони;Европейски и национални аграрни политики;"Зелена“ икономика;Аграрикономическото обучение и реализацията му на практика.Заявка за участиеКъм конференцията


Министерството на образованието и науката (МОН) ще приема заявки за

Министерството на образованието и науката (МОН) ще приема заявки за ...

... "Отново заедно“ е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците, да помогне за обогатяване на тяхната култура, да стимулира работата им в екип, да създаде условия за увеличаване на физическата им активност. Всичко това е от важно значение за присъственото започване и провеждане на образователния процес през следващата учебна година.


Разказът

Разказът "Череши“ от Захари Карабашлиев беше произведението за преразказ на ...

... "Цената на чистата съвест“ и "Вечната истина“.Тази година максималният брой точки на изпитите в 7. клас е 100, а в 10. клас – 50. Резултатите се вписват в удостоверенията на учениците като процент от максималния брой точки.Днес на изпитите по български език и литература се явиха 59 864 седмокласници и 48 816 десетокласници.


Фейсбук
Гала стриктно се придържа към популярната 90-дневна диета, на която

Фейсбук Гала стриктно се придържа към популярната 90-дневна диета, на която ...

... или картофите. Въпросът е всяка храна да бъде поставена на мястото си в своя ден, и да се комбинира правилно. Диетата се спазва 3 месеца, но някои не искат да се разделят с нея и след изтичането й. Не се харчат повече пари от нормалното, не се натрупва психологически глад.


24 часа
Шефът на Държавна агенция

24 часа Шефът на Държавна агенция "Разузнаване" Атанас Ангелов Атанасов е ...

... на кабинета Антон Кутев. Това се прави в контекста на необходимостта да се гарантира устойчивостта на системата за защита на националната сигурност на България. Под ръководството на Атанасов Държавна агенция “Разузнаване" е осъществявала своята дейности при неспазване на презумпцията за обективност, безпристрастност и политическа неутралност.На негово място е назначен Антон Гечев.


ЕПА/БГНЕС
Очакваме официална делегация от Северна Македония, водена от Зоран Заев,

ЕПА/БГНЕС Очакваме официална делегация от Северна Македония, водена от Зоран Заев, ...

... ред на заседанието, като подчерта, че решенията, които ще се вземат днес, доказват, че основната цел на служебния кабинет е да е в помощ на обществото."Надявам се, че ще търсим позитивизма, за който говорим, за да избегнем негативния тренд да показваме само недостатъци на това, което сме заварили", допълни Янев.


EPA
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун в рамките на изказването

EPA Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун в рамките на изказването ...

... хората да се готвят за "труден марш“ за подобряване на живота на населението на страната. Събитията в историята на КНДР в средата на 90-те години, когато страната е изправена пред тежка икономическа криза и огромен глад, който отне живота на, според някои източници, няколкостотин хиляди души, се нарича "труден марш“.


Политологът проф. Антоний Тодоров заяви, че трябва да гледаме на

Политологът проф. Антоний Тодоров заяви, че трябва да гледаме на ...

... в парламента."Не мисля, че това (отказът му да се кандидатира за депутат - бел. ред.) ще доведе до сериозна криза в "Има такъв народ". Неговото истинско изпитание ще бъде, ако формира правителство и влезе в управлението. Един политически проект не може да се ограничи в 4-5 изборни правила", подчерта политологът.


Тя коментира какви са прогнозите за обезлюдяването в следващите 20

Тя коментира какви са прогнозите за обезлюдяването в следващите 20 ...

... на броя населението."През следващите десетилетия борбата ще бъде за население. Ще оцелеят тези градове, които привлекат население", подчерта тя.По думите ѝ последните години смъртността у нас е приблизително 15,5-15,9 промила, докато през 2020 година имаме вече смъртност около 20 промила. Доц. Илиева уточни, че очевидно тези завишени показатели са и заради пандемията.


GettyImages
Повече от половината масово използвани козметични продукти като червила, спирали,

GettyImages Повече от половината масово използвани козметични продукти като червила, спирали, ...

... нива на опасните химикали, обясняват експертите. Двайсет и девет от козметичните продукти с високо съдържание на опасните химикали са тествани и за други полифлуороалкилираните вещества освен флуор. Оказало се, че съдържат между четири и 13 пер- и полифлуороалкилираните вещества, но това било отразено върху етикета само на един от тях.


> ИлюстрацияС обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 48-годишният

> ИлюстрацияС обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 48-годишният ...

... страх. Бил подаден сигнал на телефон 112, като малко след това полицейски екип се отзовал на мястото и задържал пияния мъж.Предстои делото срещу 48-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода“ до шест години.


, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на

, които попадат или потенциално биха попаднали в обхвата на ...

... Божков. Раденков е бивш директор на "Български пощи“. По-късно става част от управата на редица от хазартните бизнеси на бизнесмена, сред които са "Лотери дистрибюшънс“, "Нумерикъл геймс“, "Нешънъл лотери“ и други. Пунктовете на Български пощи бяха едни от местата, в които се продаваха билети на "Националната лотария“, пише "Свободна Европа".


> Румен Спецов

> Румен Спецов"Няма как да катастрофираме с тази наша теза, ...

... той.Биков коментира и видеозаписа, на който се вижда как бившият митнически шеф Петко Петков предава плик на президентския секретар Пламен Узунов по време на разговор в столично заведение."Предстои да видим последствията от тази среща. Очевидно никой не е в състояние да каже какво е имало в плика", каза още Биков.