Икономика И Политика


Националният борд по туризъм предлага кампания за стимулиране на ваксинацията.

Националният борд по туризъм предлага кампания за стимулиране на ваксинацията. ...

... е скромен - около 15 млн. лева. Местата, където тези деца могат да бъдат настанени, също са ограничени. Правилно е те да бъдат настанени в комплекси и хотели, където има опит при работата с ученици и малки деца. Това е инциатива, която предполага огромно внимание и много отговорност", обясни Карастоянова.


След регистрираната динамика в края на миналата година разходите за

След регистрираната динамика в края на миналата година разходите за ...

... за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 5,4%, а другите разходи (извън тези за възнаграждения) - с 2,1%. По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 26% за „Хуманно здравеопазване и социална работа“ до - 9% за „Хотелиерство и ресторантьорство“.


Проблемите в българското здравеопазване и пътищата за решаването им са

Проблемите в българското здравеопазване и пътищата за решаването им са ...

... ще бъдат правени. Достъпът до здравна грижа трябва да се разглежда от няколко аспекта – икономически, психологически, физически. Достъпът у нас е свободен, но физическият е нарушен заради недобрата инфраструктура, а от миналата година е нарушен и психологически заради пандемията, посочи той.1-->Още по темата: Още по темата


Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) настоя пред

Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) настоя пред ...

... в ГРАО, чийто принципал е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Относно искането на кметовете на кметства за по-голяма финансова децентрализация, в НСОРБ смятат, че тя вече съществува с промени в Закона за публичните финанси от миналата година, според които 30% от бюджета на общините се изразходва за малките кметства.


От днес започва да действа програмата "Възстановяване" в подкрепа на

От днес започва да действа програмата "Възстановяване" в подкрепа на ...

... Василев. Вече има договори с 5 банки. „Това означава, че от днес, а при някои случаи - до седмица, малките и средни бизнеси могат да вземат своите кредити за възстановяване. Кредитите са със срок до 7 години, като за първите 12 месеца има възможност за гратисен период“, обясни Петков.Очаквайте подробности!


Здравното министерство започва кампания за информиране на ромското население във

Здравното министерство започва кампания за информиране на ромското население във ...

... важи за цялата страна, като медиаторите са започнали работа още днес. На период от 10 дни ще се правят повторни срещи, на които ще се разглежда ефекта от действията. Не се предвижда финансово стимулиране за прилагане на дози ваксини нито сред българското, нито сред ромското население - уточни заместник-министърът.  Седмица остава до изтичането на срока, в който 200 хил.

Седмица остава до изтичането на срока, в който 200 хил. ...

... ще замества намалението от държавната пенсия, става много голяма в полза на тези, които ще имат интерес да си получават парите от втория стълб“, заяви Петкова. „След всяка следваща година натрупванията в партидите се увеличават и хората, които ще имат интерес да се прехвърлят в НОИ, ще намаляват“, посочи тя.


Още по тематаВ следващото Народно събрание има вероятност да се

Още по тематаВ следващото Народно събрание има вероятност да се ...

... "Български патриоти" остават много близо до парламентарната бариера с 3,9%. Под прага от 4% остават „Възраждане“ (2,3%), "Българско лято" (1,9%) и "Ляв съюз за чиста и свята република" (1,1%). Анкетите са реализирани в периода между 11 и 18 юни 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1003 пълнолетни българи.


За 2020 година равнището на бедност в България е било

За 2020 година равнището на бедност в България е било ...

... на жилищните условия и други. В краткосрочен план изпълнението на мерките ще е насочено към смекчаване на социално-икономическите последици на кризата чрез подкрепа на предприятията и заетостта, гарантиране на подходящи безопасни условия на труд, повишаване на устойчивостта на националната здравна система, гарантиране на социалната закрила и подкрепа на най-уязвимите групи.


Сектор „Туризъм“ не е бил приоритет в българския план за

Сектор „Туризъм“ не е бил приоритет в българския план за ...

... пристигат в България. България като дестинация е силно чакана от руските туристи. Трябва да бъдем много активни, но и внимателни на този пазар", коментира тя.  Министърът изрази притеснение дали всички хотели по Черноморието ще могат да отворят през сезона и дали ще има достатъчно кадри, които да осигурят очакваното качество на продукта.


България остава в групата държави от Европейския съюз (ЕС), характеризирани

България остава в групата държави от Европейския съюз (ЕС), характеризирани ...

... подобрили резултатите си с над 25 процентни пункта - Кипър, Естония, Гърция, Италия и Литва. В глобалния пейзаж ЕС се представя по-добре от своите конкуренти като Китай, Бразилия, Южна Африка, Русия и Индия, докато Южна Корея, Канада, Австралия, САЩ и Япония имат преднина по отношение на ЕС, отчитат от Комисията.Ремонтът на АМ „Тракия“ в област Стара Загора ще се

Ремонтът на АМ „Тракия“ в област Стара Загора ще се ...

... скоростта на движение бе ограничена до 90 км/ч в края на 2019 г. Мястото бе любимо на Пътна полиция и често бе „оборудвано“ с камери, които да следят за скоростта. Проблемното трасе бе причина за множество тежки катастрофи.  Отстраняването на дефектите започна в началото на май тази година от „Автомагистрали“.


От 3 юни т.г. децата над 12-годишна възраст могат да

От 3 юни т.г. децата над 12-годишна възраст могат да ...

... BioNTech/Pfizer и в тази възрастова група. Ваксината на BioNTech и Pfizer от болестта Covid-19. Това доказват публикувани данни, които вече са били в  основата на спешното одобрение на ваксината в САЩ в тази възрастова група и които са на разположение на Европейската агенция по лекарствата за тестване за одобрение.  


Остава само един работен ден, в който фирмите, засегнати от

Остава само един работен ден, в който фирмите, засегнати от ...

... допустимост на посочените кодове на икономическа дейност съгласно Класификация на икономическите дейности 2008 (КИД - 2008) да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ, преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия.


До края на 2024 г. България трябва да има вече

До края на 2024 г. България трябва да има вече ...

... машини по Оперативна програма „Региони в растеж”. Впоследствие се оказа, че сумата ще стигне само за един хеликоптер. Беше определен срок за изпълнение на проекта от 3 години, а въздушната линейка се очакваше най-рано през 2023 г. В момента България е единствената страна в Европейския съюз, която няма медицински хеликоптери.


За предсрочните парламентарни избори на 11 юли ще бъдат отворени

За предсрочните парламентарни избори на 11 юли ще бъдат отворени ...

... 80 секции. Иван Коднов обясни, че допълнителна трудност в организацията на изборите в чужбина създава фактът, че там, където няма български общности, членове на избирателните комисии ще трябва да се командироват от България. Проблем ще се създаде и с транспортирането на бюлетините, което трябва да се извършва с дипломатическа поща.Фактите се потвърждават в цялата страна – липса на диалог,

Фактите се потвърждават в цялата страна – липса на диалог, ...

... центровете по авто-мото подготовка съобщи и исканията на автоинструктурите. „Искаме да имаме хоризонт пред нас, искаме да има рейтинг на учебните центрове. В тази държава се говори само за контрол и санкции, но не се говори за плюсове на кадърните фирми, на фирмата, която е марка“, изтъкна още Йонко Иванов.


Министерствота на образованието и науката  е започнало проверки в някои

Министерствота на образованието и науката  е започнало проверки в някои ...

... трябва окрупняване и общо да се повиши качеството", заяви образователният министър. По думите му един от проблемите във висшето образование е липсата на кандидати в някои много важни специалности. "Да се сключват договори между работодатели и бъдещи специалисти, да се дадат стипендии на деца с добър успех и те да отидат в тези компании", каза още той.


Предстои да бъде създадена информационна система, която ще обобщи информацията

Предстои да бъде създадена информационна система, която ще обобщи информацията ...

... информационен портал  съдържа различна информация и макар и тя да е полезна, ведомството иска да изследва целия процес от началото на пандемията. Очакванията са до един месец данните да бъдат систематизирани. За целта ще бъде обявена обществена поръчка, очаква се системата да струва на държавния бюджет около 15 хил. лв.


Към момента няма данни „Делта" вариантът на коронавируса да е

Към момента няма данни „Делта" вариантът на коронавируса да е ...

... вълна. „Особено в случаите, когато броят на ваксинираните не е достатъчно висок. Според експертите е напълно възможно ситуацията в България да се обърне и този вариант да обърне хода на пандемията. Никой от нас не бива да забравя, че през лятото трябва да се подготвим за есенно-зимния сезон“, допълни тя.


Върховният касационен съд измени мярката „домашен арест” на бившият кмет

Върховният касационен съд измени мярката „домашен арест” на бившият кмет ...

... беше арестувана през 2018 година за подкуп, който според прокуратурата, тя е поискала от строителен предприемач. Първоначалната й присъда беше 20 години затвор. По-късно състав на апелативния специализиран съд я намали на 8 години затвор. Иванчева бе с мярка за неотклонение „домашен арест”, която днес бе променена на „парична гаранция“.Инвecтициитe в тpaнcпopтнa, eĸoлoгичнa и дигитaлнa инфpacтpyĸтypa в Бългapия и

Инвecтициитe в тpaнcпopтнa, eĸoлoгичнa и дигитaлнa инфpacтpyĸтypa в Бългapия и ...

... СМЅ, пapтньop, pъĸoвoдитeл нa oтдeл „Eнepгия и ĸлимaтични пpoмeни“ зa Цeнтpaлнa и Изтoчнa Eвpoпa. Πpoгpaмaтa зaвъpшвa c kеу-nоtе cecия "Бъдeщeтo нa инфpacтpyĸтypaтa: Іnfrаtесh  - oптимизиpaнe нa глoбaлнитe pиcĸoвe чpeз тexнoлoгични инoвaции" нa Kиpил Tpaйĸoв, диpeĸтop „Упpaвлeниe нa pиcĸa“, Dеlоіttе.Peгиcтpиpaйтe ce зa бeзплaтeн cтpийминг нa живo . Πoвeчe инфopмaция зa .


Въпреки че летният сезон вече започна, държавата все още не

Въпреки че летният сезон вече започна, държавата все още не ...

... насочена приоритетно към браншовете, които са най-тежко засегнати от кризата, включително туризма, авиацията и транспортната индустрия. Критики Миланов отправя и към проблемите с кредитирането на туристическия бизнес. БХРА припомня, че от повече от година настоява за евтини кредити без опезпечение, които да осигурят ликвидни средства на затруднените от пандемията компании.


Новото ръководство на Българската банка за развитие ще назначено в

Новото ръководство на Българската банка за развитие ще назначено в ...

... да е след мен, няма еднолично или чисто административно Министерството на икономиката да решава кой печели парите. Не е важното държавните пари да се дадат на някого, а тези пари да стимулират частни инвестиции. Държавните пари да бъдат стимул, но не крайното финансиране. Навсякъде по света се прави така", допълни Петков.


България попада в зелената зона на картата на Европейския съюз

България попада в зелената зона на картата на Европейския съюз ...

... който ще сподели повече за развитието на коронакризата в България. Междувременно данни от Единния информационен портал показват, че едва 0,49 на сто от направените през последното денонощие тестове за Covid-19 у нас, са положителни. Броят на установените новозаразени е 41, след като са направени общо 8438 теста за 24 часа.


Едва 0,49% от направените тестове за Covid-19 у нас през

Едва 0,49% от направените тестове за Covid-19 у нас през ...

... за лечение. Починалите през последното денонощие, при които е открита коронавирусна инфекция, са двама. Броят на излекуваните за същия период е 37. Общо 3875 души са ваксинирани. Така броят на хората, които са получили поне една доза ваксина срещу Covid-19, достигна 1 657 042. Две дози са получили 747 471 души в България.Правителството на Руската федерация обяви решение за възобновяване на полетите

Правителството на Руската федерация обяви решение за възобновяване на полетите ...

... Ростов на Дон - Бургас с честота от един полет седмично по всеки маршрут. Решението е взето на заседание на Оперативния щаб на руското правителство за предотвратяване разпространението на коронавирусната инфекция в Руската федерация, ръководено от вицепремиера Татяна Голикова и е публикувано на официалната страница на правителството на Руската федерация.


Централната избирателна комисия (ЦИК) определи местата в държавите, в които

Централната избирателна комисия (ЦИК) определи местата в държавите, в които ...

... има възможност да бъдат открити, ако до 30 юни 2021 г. германските власти не дадат разрешение, пояснява ЦИК. В решението се посочва и в кои страни са налице съображения за нецелесъобразност за образуване на избирателни секции. Сред тях е Индия поради изключително тежката пандемична обстановка, довела до остра хуманитарна криза.


Извършените, но неразплатени строително-монтажни работи на стойност 600 млн. лв.

Извършените, но неразплатени строително-монтажни работи на стойност 600 млн. лв. ...

... се работи. Ако се бърза с проектите, процедурите, ще я завършим в срок, казва още регионалният министър. Има бум на жилищното строителство, но изоставане при техническата и социалната инфраструктура, а това създава проблеми, коментира още тя. Според Комитова трябва да се търси отговорност на разрешилите строителството на всички спорни строежи.


Нова вълна на коронавируса е възможна и през лятото, а

Нова вълна на коронавируса е възможна и през лятото, а ...

... трябвало да вземе решение и да смени управителните органи на болниците, ако нарушенията се потвърдят. Припомняме, че . Стойчо Кацаров допълни, че се водят разговори с производителите на ваксините, чийто срок на годност изтича през август и септември, и Европейската комисия препаратите да бъдат продадени или дарени на други страни.


Само за първото тримесечие на тази година България е внесла

Само за първото тримесечие на тази година България е внесла ...

... второ място в света по слънчоглед. Общо 803 килограма пшеница на човек ни нареждат на шесто място в света, като преди нас са огромни като територия държави. Експертът не отрича, че престижните места са само в зърнопроизводството: „Това е закономерен резултат от земеделската политика в България в последните 20-30 години“.Централната избирателна комисия (ЦИК) подписа договор с фирмата "Сиела Норма"

Централната избирателна комисия (ЦИК) подписа договор с фирмата "Сиела Норма" ...

... достави исканите от ЦИК допълнителни 1500 машини, защото предложената сума от 6,5 млн. лв. без ДДС е недостатъчна и за устройствата, и за логистиката и обслужването на софтуера за всички машини.  Фирмата искаше 14-15 млн. лв., заради което ЦИК реши да се преговаря само за договор за поддръжката на машините. 


Мярката за подпомагане на фирми 60/40 ще има нов дизайн,

Мярката за подпомагане на фирми 60/40 ще има нов дизайн, ...

... че се очаква на 28 юни да бъдат възобновени редовните полети между Русия и България. Съобщението беше направено от руският вицепремиер и председател на Оперативния щаб за противодействие на коронавирусната инфекция Татяна Голикова, цитирана от БНР. Тя уточни, че става дума за полетите от Москва до София, Варна и Бургас.


С решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) от днес бе

С решение на Централната избирателна комисия (ЦИК) от днес бе ...

... от избирателя и подадено при органа по чл. 23, ал.1 ИК лично, от пълномощник с пълномощно в свободен текст, по пощата или по факс; - заявление, подадено по електронен начин през интернет страницата на ЦИК или съответната община без да се изисква квалифициран електронен подпис или на безплатен телефонен номер.


Болница "Лозенец" вече е с ново ръководство, след като Търговският

Болница "Лозенец" вече е с ново ръководство, след като Търговският ...

... да впише промените тя е надвишила своите правомощия, дадени й по закон. Д-р Кацаров поиска от министъра на правосъдието Янаки Стоилов да извърши проверка и ако съмненията за нередности се докажат, тогава ще поиска смяна на ръководството на Агенцията по вписванията. Преди ден директорът на  с решение на служебното правителство.


Европейската комисия дава достъп от юли на България и Румъния

Европейската комисия дава достъп от юли на България и Румъния ...

... системата за влизане и излизане, която се очаква да бъде задействана през първата половина на следващата година. От Комисията поясняват, че двете страни ще получат пълен достъп до системата, след като бъдат изцяло интегрирани към Шенген. Комисията отново повтори призива си към Съвета да предприеме необходимите стъпки в тази насока.


Върховната административна прокуратурата (ВАП) разпореди на министрите на земеделието, храните

Върховната административна прокуратурата (ВАП) разпореди на министрите на земеделието, храните ...

... да се посочи - има ли допуснати нарушения, образувани ли са административни и административно-наказателни производства, какви мерки са предприети за преустановяване на нарушенията. Ако в хода на проверките бъдат установени и данни за престъпление, ще бъдат сезирани компетентната прокуратура и структури на МВР, става ясно от съобщението на държавното обвинение.


Източването на земеделските субсидии чрез "виртуални стада" е престъпление, но

Източването на земеделските субсидии чрез "виртуални стада" е престъпление, но ...

... двеста овце, каквато е официалната статистика сега, може да се достигне до 2 милиона отглеждани овце“, прогнозира той. Организатор на Събора на овцевъдите е Българската овцевъдна и козевъдна асоциация със съдействието на Министерството на земеделието и храните и със символичното домакинство на общините Лясковец, Велико Търново и Горна Оряховица.  


До 3 юли в българското законодателство трябва да бъдат въведени

До 3 юли в българското законодателство трябва да бъдат въведени ...

... 3 л – 77% от 2026 г. и 90% от 2030 г., и цели за рециклирано съдържание – 25% от 2026 г. и 30% от 2030 г. Държавите трябва да осведомяват потребителите за алтернативни продукти за многократна употреба и за въздействието на неправилното изхвърляне на пластмасови отпадъци за еднократна употреба.


Индийският вариант на коронавируса вече е в България. Случаят е

Индийският вариант на коронавируса вече е в България. Случаят е ...

... вариант на коронавируса. По думите й по нищо не може да разбере един заразен, че е с индийския вариант. Клиничната картина е същата. "Към момента и световният опит показва, че „Делта“ вариантът не се прекарва по-тежко, но е значително по-заразен", поясни специалистът и допълни, че в Индия се овладяват нещата.


Очаква ни бум на потреблението и на инвестициите, прогнозира пред

Очаква ни бум на потреблението и на инвестициите, прогнозира пред ...

... няколко години. Финансистът напомни, че България заема едва 0,4-0,5% от стопанския оборот на Европейския съюз, а може да има по-голяма част. „Въпросът е дали ще си намерим точното място в постпандемичния свят, за да произвеждаме стоки и услуги, които някой да иска да купи на новите по-високи цени“, подчерта банкерът.


България се нарежда на 53-то място от 64 страни, включени

България се нарежда на 53-то място от 64 страни, включени ...

... от несигурност на пазара, неефективно финансово управление, намалено качество на образованието, изтичане на мозъци, емиграция и демотивирана работна сила.Правителствената ефективност се смята за ниска в ключови области като съдебна власт, законодателство, политика на централната банка, договори в публичния сектор и предоставяне на стимули за насърчаване на предприемачеството и икономическия растеж.


Българският план за възстановяване и устойчивост е в процес на

Българският план за възстановяване и устойчивост е в процес на ...

... да бъдем подготвени и да имаме точни и ясни инструкции с какви ресурси и брой хора трябва да отговорим при евентуална такава ситуация“, каза още Румен Радев. Актуалната ситуация в Източното Средиземноморие, отношенията на Европейския съюз с Русия и Турция, както и с Беларус, също бяха сред темите на разговора.


Лекарите в България застаряват, медицинските сестри продължават да намаляват при

Лекарите в България застаряват, медицинските сестри продължават да намаляват при ...

... за трансфузионна хематология и други. В края на 2020 г. тези заведения са 149 с 1 935 легла, като най-голям е броят на хосписите - 48 с 1 220 легла. В сравнение с 2019 г. броят на леглата в тях се увеличава с 1,1% поради увеличения брой легла в хосписи.


Международното финансово списание Global Finance обяви за „Най-добра банка попечител

Международното финансово списание Global Finance обяви за „Най-добра банка попечител ...

... институционални клиенти – пенсионни фондове, договорни фондове, банки, инвестиционни посредници, глобални попечители и други, като предлага високо качество и пълен обхват на попечителските услуги съобразно потребностите на клиентите. Активите под попечителство, съхранявани при УниКредит Булбанк, нарастват устойчиво през последните години, като само за 2020 г. бележат ръст от над 12%.


Премиерът Стефан Янев отново потвърди, че България подкрепя присъединяването на

Премиерът Стефан Янев отново потвърди, че България подкрепя присъединяването на ...

... убеден, че двустранните проблеми могат да бъдат решени. „Друга алтернатива от ЕС за нас няма, ние вярваме в европейските ценности и искаме да модернизираме РСМ“, обобщи премиерът Заев. Работните групи ще продължат разговорите и днес, тъй като премиерът Зоран Заев е получил покана да остане и тази вечер у нас.


Над 72 хиляди заявления са подадени за гласуване в чужбина.

Над 72 хиляди заявления са подадени за гласуване в чужбина. ...

... със софтуера и логистиката на изборите, без които не би могло да се проведе машинно гласуване. Обстоятелството, че разчитаме на договора със „Сиела Норма“, е свързано с това, че досега сме си сътрудничили. При кратките срокове тази компания има най-много потенциал да се справи с тези задачи“, коментира още той.


Остават 5 дни, в които фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки,

Остават 5 дни, в които фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки, ...

... допустимост на посочените кодове на икономическа дейност съгласно Класификация на икономическите дейности 2008 (КИД - 2008) да се извършва спрямо данните от годишните отчети за дейността на предприятията за 2020 година, да подадат отчетите си в НСИ, преди да кандидатстват за подкрепа чрез оборотен капитал за малки и средни предприятия.


Спира се строителството на 4 мостови съоръжения във втория участък

Спира се строителството на 4 мостови съоръжения във втория участък ...

... два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и др.  


Проверката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в

Проверката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) в ...

... поръчки и малкият и среден бизнес няма финансиране за сметка на огромни мастодонти“, обобщи Кирил Петков. Има надежда за промяна, каза Петков. Българската банка за развитие ще бъде с надзор и ограничение на кредитите скоро. Планира се напълване на част от язовирите, които да се ползват за поливане, допълни той.


Първата оценка на българите за служебното правителство е позитивна –

Първата оценка на българите за служебното правителство е позитивна – ...

... Македония. 70% са против отстъпки пред Северна Македония, на противоположното мнение са 19,3%. Останалите се колебаят.*Национална извадка (890 ефективни интервюта) за населението на възраст 18+ години. Изследването е проведено в периода 14-16.06.2021 г. Абсолютната максимална грешка е ±3.2% при 50% дялове. 1% от извадката се равнява на 55 хиляди души.


Върховната касационна прокуратура (ВКП) е изпратила писма чрез Министерството на

Върховната касационна прокуратура (ВКП) е изпратила писма чрез Министерството на ...

... Божков, който е официален собственик на значителен брой бизнеси у нас. За първи път в черния списък са включени и физически лица, част от които са свързани с Делян Пеевски. Разширяването на списъка обаче доведе до поредица от и фирми, а адвокати коментираха, че подобно действие има спорна юридическа сила.


Ваксинирането е най-сигурният начин, за да можем да овладеем пандемията,

Ваксинирането е най-сигурният начин, за да можем да овладеем пандемията, ...

... на ваксините. Въпреки че в нашата страна, както във всички страни, броят на смъртните случаи и заразените хора намалява драстично, в момента сме в задълбочен анализ какви бяха причините за високата смъртност и как се управляваше кризата", заяви държавният глава при срещата си с европейския комисар по въпросите на здравеопазването.


„Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции

„Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции ...

... всички запитани казват, че със сигурност биха гласували в изборите на 11 юли. 16,4% казват, че вероятно ще гласуват; 7,3% – че вероятно няма да гласуват; 14,7% - че със сигурност няма да гласуват. Има и малък дял, които не успяват да отговорят. Минимален дял биха гласували с „Не подкрепям никого“.


Проба на заразен с COVID-19 пациент от Плевен е класифицирана

Проба на заразен с COVID-19 пациент от Плевен е класифицирана ...

... информационна система показва, че у нас медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус, са общо 13 435. Нови два случая на друг медицински персонал са регистрирани през изминалото денонощие. 17 957 са починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус. 25 нови случая са регистрирани през последното денонощие.


Последното показва, че партия "Има такъв народ" изпреварва с около

Последното показва, че партия "Има такъв народ" изпреварва с около ...

... хора", коментира експертът пред . Според него ще бъде трудно сформирането на правителство. "Моето вътрешно желание е трите основни партии - БСП, ГЕРБ и ДПС да се обединят. Имат достатъчно подготвени хора, имат възможности да работят заедно като превъзмогнат егото на лидерите си. Те са доказали, че носят отговорност", коментира Алгафари.Досегашното управление бе не само некомпетентно, но и корумпирано. Малки

Досегашното управление бе не само некомпетентно, но и корумпирано. Малки ...

... ползва експертизата на специализираната администрация. Това е тип управление, което не отговаря на стандартите и потребностите на хората, каза премиерът. Запитан на какво точно се дължи това, той бе категоричен, че не е виновна нормативната рамка, а по-скоро лошата практика – в начина на взаимодействие на агенциите и министерствата.Очаквайте подробности!


Собствениците на "Ефбет" - братята Боян и Цветомир Найденови и

Собствениците на "Ефбет" - братята Боян и Цветомир Найденови и ...

... започна да изнася данни срещу дейността му, влизайки в ролята на „изобличител“, твърдейки, че Божков прилагал различни схеми за укриване на данъци, за които самият Найденов разбрал съвсем наскоро. В момента Найденов е един от собствениците на компанията "Ефбет" и е спонсор на спортни отбори, сред които и ЦСКА 1948.


Училищата ще имат възможност да кандидатстват втори път за участие

Училищата ще имат възможност да кандидатстват втори път за участие ...

... „Отново заедно“ е да насърчи възстановяването на комуникацията между учениците, да помогне за обогатяване на тяхната култура, да стимулира работата им в екип, да създаде условия за увеличаване на физическата им активност. Всичко това е от важно значение за присъственото започване и провеждане на образователния процес през следващата учебна година.


Министърът на финансите Асен Василев е разпоредил одит на дейността

Министърът на финансите Асен Василев е разпоредил одит на дейността ...

... отсъствие на директора на АДФИ в момент, когато от инспекцията се очаква да извърши проверки в ключови държавни институции и предприятия в енергетиката, здравеопазването, строителството, Българската банка за развитие и други структури, силно възпрепятства работата на Министерството на финансите и изпълнението на възложените финансови инспекции, пише в прессъобщението от МФ.


Габриела Козарева вече не е директор на Агенцията по вписванията.

Габриела Козарева вече не е директор на Агенцията по вписванията. ...

... сключва договор с „Информационно обслужване”, то определя цените и е изпълнител на договора, стойността е 1 млн. лева без ДДС. При положение, че за подобна дейност в МП има изградена система за видеонаблюдение на три сгради на стойност от 100 хил. лева без ДДС. Разликата е 10 пъти“, подчерта Стоилов. 


Разкрития за съмнения и злоупотреби в спортното министерство обяви служебният

Разкрития за съмнения и злоупотреби в спортното министерство обяви служебният ...

... това министерство и са раздадени по съмнителен начин. Факт е, че от 4-те сдружения, които са спечелили големите суми от по 670 хил. лв. през тази година, три се свързват с едно лице, което се нарича Петър Коларов. Значи става дума за над 2 млн. лева", заяви говорителят на МС.


Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде

Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде ...

... тази връзка, по предложение на председателя на ДАНС, Станислав Станчев ще довърши започнатия мандат до 25 юли 2023 г. Станчев притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Танкови войски-строеви“ от ВНВУ „Васил Левски“ и по специалността „Финанси“ от УНСС. Работил е в ДАНС. Заемал е длъжности в силите на НАТО в Афганистан.


Правителството прие Национален план за управление на отпадъците (НПУО) за

Правителството прие Национален план за управление на отпадъците (НПУО) за ...

... план за действие по изменение на климата за периода 2013-2020 г.Investor.bg припомня, че по идея на служебния екоминистър Асен Личев беше и транспортирането им през нашата акватория на Черно море. Целта е опазване на околната среда и водите, както и да се отговори на общественото настроение във връзка със зачестили злоупотреби.


Правителството прекрати процедурата за определяне на концесионер на Летище Пловдив,

Правителството прекрати процедурата за определяне на концесионер на Летище Пловдив, ...

... инвестиции, както и да намали задлъжнялостта си. Планираше се евентуално да се преговаря с българското обединение, но през октомври 2018 г. процедурата беше прекратена. Междувременно преди няколко дни Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията обяви конкурс за избор на един независим член на съвета на директорите на Летище Пловдив.


Дълго чаканата нова национална детска болница, чието изграждане в София

Дълго чаканата нова национална детска болница, чието изграждане в София ...

... представители на Националната гражданска инициатива „За истинска детска болница". Националната детска болница не е просто сграда, не е само обект с национално значение, а преди всичко обществено значима кауза, заяви Радев тогава. Според президента трябва да има обществен консенсус, за да може държавата да вземе и да реализира най-доброто решение. 


Гласоподавателите с изтекли лични документи след 13 март 2020 г.

Гласоподавателите с изтекли лични документи след 13 март 2020 г. ...

... той. Машините от Холандия ще бъдат доставени чрез сухоземен транспорт. Това ще се случи и с машините, които ще потеглят към секциите в чужбина, с изключение на тези зад Океана. Преговорите продължават около транспорта, логистиката на машините и процедурата за актуализирането на софтуера за всеки следващ вот, поясни Цветозар Томов.


Битката за първото място в предстоящите парламентарни избори тепърва предстои.

Битката за първото място в предстоящите парламентарни избори тепърва предстои. ...

... в „Медиана“. От анкетата става ясно, че над 40% от пълнолетните в нашата страна не възнамеряват да се ваксинират, а още 29% се колебаят дали да го направят. От социологическата агенция се надяват, че нова вълна на пандемията от коронавирус няма да е причина да пришпори процеса на ваксинация.