Няма нарушение на закона по отношение на издаването на заповедите

Няма нарушение на закона по отношение на издаването на заповедите ...

......... у нас до момента заболяване и е постижение на ветеринарните ни лекари, че са го открили. По думите му не трябва да има съмнение по това дали заболяването съществува. Д-р Цветков каза, че в момента има проблем с преноса на животни от местата с огнища към други територии на страната.


Започна изплащането на обезщетенията за животновъдите в Странджа, чиито стада

Започна изплащането на обезщетенията за животновъдите в Странджа, чиито стада ...

......... на вируса става за секунди. Да използваме хорското недоволство, за да извличаме политически дивиденти, е цинично“, отговори председателят на областния съвет по животновъдство в Ямбол Стоян Чуканов. „Ветеринарните лекари трябва да си свършат работата. Когато те са възпрени от екзалтирани тълпи, това не е от полза за никого", каза той.


Единна система за туристическа информация (ЕСТИ) ще започне работа от

Единна система за туристическа информация (ЕСТИ) ще започне работа от ...

......... системата работи и реално отразява броя на туристите в дадено място за настаняване. Бизнесът ще бъде обучен за работа със системата и работата с нея няма да му струва нищо. Системата ще позволи и събиране на статистически данни в туризма по региони, области, по типове места за настаняване и други.


Проверка е установила наличието на 200 язовира на територията на

Проверка е установила наличието на 200 язовира на територията на ...

......... като се очаква укрепителните дейности да започнат скоро. Според Войнов Главна дирекция "Надзор на язовирните стени и съоръженията към тях" работи в добро сътрудничество с областните управители. Той подчерта, че общините, които не желаят да предоставят язовирите си за поддръжка на държавата, поемат цялата отговорност за поддръжката и финансирането им.


Ако Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ) бъде приета в този ѝ вид,

Ако Наредбата за медицинската експертиза (НМЕ) бъде приета в този ѝ вид, ...

......... само за такива, които са извън типичните за възрастта промени. Искат също оценката на функционалността да се прави въз основа на медицинска документация, проследена в динамика – например 3 години назад, да се преустанови отъждествяването между процент за вид и степен на увреждане с процент трайно намалена работоспособност и пр.


Установената тенденция за намаляване на регистрираната безработица в страната продължава

Установената тенденция за намаляване на регистрираната безработица в страната продължава ...

......... в добивната и преработващата промишленост, строителството и транспорта; оператори на стационарни машини и съоръжения; продавачи; работници по събиране на отпадъци; квалифицирани работници по производството на храни, облекло, дървени изделия; металурзи, машиностроители и сродни на тях и занаятчии; монтажници; помощници при приготвяне на храни; преподаватели; водачи на МПС и подвижни съоръжения.Турция попада в топ 10 на пазарите за входящ туризъм

Турция попада в топ 10 на пазарите за входящ туризъм ...

......... Те се обединиха около мнението, че този продукт ще е от изключителна полза за привличането на туристи от далечни дестинации и в двете страни. Ангелкова заяви, че е от ключово значение да имаме индивидуална услуга, с която да отговорим на нуждите на посетителите от отдалечени държави като Китай  и Япония.


Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се

Общо шест от най-масово издаваните хартиени удостоверения вече не се ...

......... за лица, родени след 1 януари 1984 г.; -     образец УП-8 за доход от пенсия/пенсии и добавка/добавки, издавано от Националния осигурителен институт. В съобщението се припомня, че на електронен адрес [email protected] гражданите могат да сигнализират за неправомерно  изисквани от тях документи. Сигналите се проверяват от Главния инспекторат на Министерския съвет.


Препоръки за реформа на ТЕЛК изпрати до управляващите Асоциацията на

Препоръки за реформа на ТЕЛК изпрати до управляващите Асоциацията на ...

......... представянето им в ТЕЛК от освидетелстваното лице, което по никакъв начин не споделяме, казват работодателите. Те не споделят и намаляването на изискванията за обучение на членовете на ТЕЛК. Според АОБР Наредбата и Правилникът запазват всички основни досегашни недъзи. Писмото е подписано от председател на АОБР за 2018 г. Радосвет Радев.


Годишната инфлация в България продължава да се ускорява и през

Годишната инфлация в България продължава да се ускорява и през ...

......... кошница за юни 2018 година (спрямо май) намаляват с 0,3%. От началото на годината индексът достига 100,6%. Данните на НСИ показват, че цените от малката кошница, тоест за най-нискодоходните 20% от домакинствата, се повишават с 0,4% за нехранителните стоки, намаляват с 0,8% за храните и остават без промяна за услугите.


Мерките, предприети от ветеринарите в Ямболско срещу чумата по дребните

Мерките, предприети от ветеринарите в Ямболско срещу чумата по дребните ...

......... с болни животни. Д-р Иванова беше категорична, че няма как по презумпция да се приема, че животните са болни, при положение че вирусът оцелява в околната среда само 72 часа и се предава при пряк контакт. Протест срещу евтаназирането на животните в района на Странджа имаше в неделя пред президентството.За трета поредна година големите работодателски организации - АИКБ, БСК,

За трета поредна година големите работодателски организации - АИКБ, БСК, ...

......... на компенсацията на един зает с 6,6%, при двойно по-нисък ръст на производителността на труда (3,2%). Според утвърдената процедура предстои министърът на труда и социалната политика да обяви график за преговорите и след техния край да оповести нивата на МОД за деветте групи професии и длъжности в 85 икономически дейности.


Оценката за българското европредседателство извън страната е абсолютно еднозначна, от

Оценката за българското европредседателство извън страната е абсолютно еднозначна, от ...

......... да бъдете видян от над 88 процента от хората, ако сте десети - малко над един процент. За бизнеса това са изключително важни параметри, особено за малките и средните предприятия, на които им помагат или не, да лансират свой продукт, да излязат на пазара, да развият свой бизнес-модел", каза Габриел. 


С въвеждането на електронните винетки от 1 януари ще има

С въвеждането на електронните винетки от 1 януари ще има ...

......... изпреварвани в стеснените участъци, за да не се образуват тапи. Готова е бетоновата конструкция на пешеходния надлез при с. Атия. Предстои монтирането на пасарелката над пътя, то ще се извърши през тъмната част на денонощието от 23 юли до 26 юли, когато трафикът не е много интензивен, каза инж. Глосов. 


Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните ...

......... лева. Пилешкото замразено месо поевтинява с 0,8 на сто до 3,94 лева за килограм на едро.Захарта поскъпва с 0,9 на сто и се търгува по 1,07 лв./кг, а брашното тип "500" се продава по 0,82 лева. Яйцата се продават по 0,20 лева за брой на едро в края на седмицата.


Поради обилните валежи в България качеството на пшеницата е влошено

Поради обилните валежи в България качеството на пшеницата е влошено ...

......... седмица - 780 долара/тон, докато захарта в Лондон загуби „спечеленото“ в края на юни и поевтиня с нови 2,10 долара до 339,60 щд/тон. В кръг „Нехранителни стоки” на Софийска стокова борса АД се сключиха множество сделки за енергоносители, като  цените вървят леко нагоре. Множество бяха и сделките за метални отпадъци. Смяната на собственика на Нова тв ще се забавиВ. Сега

Смяната на собственика на Нова тв ще се забавиВ. Сега ...

......... развиваме през последните 24 години. След приемане на регламента всяка държава ще разполага с две години, за да въведе новите правила. Не само пенсионните фондове ще могат да предлагат такъв продукт, а и банките и инвестиционните посредници. Така реално потребителят сам ще може да избира как да пести и спечели.


Съветът на Европейския съюз разкритикува ефективността на оползотворяването на публичните

Съветът на Европейския съюз разкритикува ефективността на оползотворяването на публичните ...

......... на ЕС. „Ниското равнище на публичните разходи трябва да се компенсира с високи частни разходи, главно под формата на преки плащания от страна на пациентите“, се казва в документа, където се посочва още, че делът на българите без здравно осигуряване е голям в сравнение с дела в повечето държави членки. 


131,2 млн. лева (без ДДС) ще бъдат отделени за поддръжката

131,2 млн. лева (без ДДС) ще бъдат отделени за поддръжката ...

......... и "Тракия" и една за "Марица". Общата индикативна стойност на поддръжката на "Тракия" през следващите пет години е определена на малко над 61 млн. лева. За "Хемус" стойността е 53,7 млн. лева, а за "Марица" остават 16,4 млн. лева. АПИ очаква оферти по тази поръчка до 23 август 2018 година.


Фермери протестираха на главен път София-Варна в района на великотърновското

Фермери протестираха на главен път София-Варна в района на великотърновското ...

......... Той не е съгласен и с наложената от агроминистерството схема за отпускане на субсидии срещу фактури. Овцевъдите смятат, че е крайно време да бъде очертана целенасочена държавна политика, която да стабилизира и възроди сектора. Според тях това трябва да е национална стратегия, а не "пожарни" действия след обявяване на протести.


Продължително замърсяване на атмосферния въздух в България, основно в големите

Продължително замърсяване на атмосферния въздух в България, основно в големите ...

......... други институции. Одитът е част от кооперативна проверка на ЕВРОСАЙ (организацията на сметните палати в Европа, включително Европейската сметна палата). Качеството на въздуха в своите страни са проверили и одитните институции на Албания, Естония, Грузия, Израел, Испания, Косово, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Унгария, Холандия, Швейцария и Европейската сметна палата.


Близо 42 на сто от българските граждани не биха подали сигнал

Близо 42 на сто от българските граждани не биха подали сигнал ...

......... Гълъбов коментира, че ако КПКОНПИ успее да се възползва и се позиционира в ролята на граждански канал за задвижване на институциите, призвани да санкционират и преследват корупцията, тогава това би могло да започне бързо да намалява усещането за социална изолация, което е един от най-големите проблеми в българското общество.  


Сивата икономика изсветлява все по-бързо. Намалението през 2016 и 2017

Сивата икономика изсветлява все по-бързо. Намалението през 2016 и 2017 ...

......... през 2022 г.1Новата директива – не традиционно, а банкиране в удобство на клиентитеБългария е поела ангажименти за банковия сектор, за да се присъедини към ERM-233Д. Иванов: България не е готова за членство в банковия съюз15Ройтерс: ЕС ще подкрепи първата стъпка на България към членство в еврозоната9 /* (c)AdOcean 2003-2017, investor_bg.Investor.bg.NativeAds


Предлага се въвеждане на уикенд винетка с времетраене от 12:00 часа

Предлага се въвеждане на уикенд винетка с времетраене от 12:00 часа ...

......... Нанков припомни, че от януари 2019 г. трябва да влезе в сила електронната винетка. За цената на новата винетка и диференцирането на тола за тежкотоварните автомобили до края на юли вече ще има първоначалните предложения на експертите от Световната банка, след това през август ще започне и обществено обсъждане.  


Като изпитание за европейската идентичност определи премиерът Бойко Борисов председателството

Като изпитание за европейската идентичност определи премиерът Бойко Борисов председателството ...

......... а банкиране в удобство на клиентитеЗахариева не се ангажира с прогноза за България в еврозоната през 2022 г.България е поела ангажименти за банковия сектор, за да се присъедини към ERM-233Колко ще плащаме за здраве при новия здравноосигурителен модел?17Д. Иванов: България не е готова за членство в банковия съюз


Министерството на околната среда и водите предлага нови по-високи екотакси

Министерството на околната среда и водите предлага нови по-високи екотакси ...

......... недоразбиране какво представлява продуктовата такса. Постъпвайки един автомобил на територията на България – нов или втора употреба, той постъпва на пазара за първи път, той идва тук и тук ще се превърне в отпадък.”. Според Христов тази екотакса трябва да се плаща от съответния производител, а не от отделните граждани.


Външният министър Екатерина Захариева не се ангажира с прогноза дали

Външният министър Екатерина Захариева не се ангажира с прогноза дали ...

......... 2% са напълно достатъчни. В крайна сметка, трябва всяка от държавите да споделя тежестта и отговорността чрез допринасяне за разходите на колективната отбрана. Препотвърди се ангажиментът за 2%, за който сме се разбрали през 2014 г., поясни външният ни министър по повод срещата на върха на страните членки от Алианса.


Финансовите министри на страните от еврозоната обявиха готовност за приемането

Финансовите министри на страните от еврозоната обявиха готовност за приемането ...

......... приложат задълбочените реформи, залегнали в механизма за сътрудничество и проверка, заради важността им за стабилността и целостта на финансовата система", се посочва в изявлението. Занапред ще прилагаме сходни изисквания към държавите в ЕС, които искат да пристъпят в чакалнята на еврото, на основата на еднаквото отношение, се допълва в текста.


Земеделските стопани ще получат през 2018 г. до 84 млн.

Земеделските стопани ще получат през 2018 г. до 84 млн. ...

......... предаване и търгуване на овчето мляко, помощта е в размер на 25 лв. на овца/коза. За засегнатите от въведената едноседмична забрана за цялата област преди излизане на разрешението на Брюксел за регионализацията на мерките от областно на общинско ниво подпомагането е в размер на още 7 лв. на брой животно.


Турция е важен съсед, партньор и съюзник на България и

Турция е важен съсед, партньор и съюзник на България и ...

......... на държава членка на ЕС на церемонията по встъпване в длъжност на Реджеп Тайип Ердоган, Румен Радев заяви, че неговият мандат не се дава нито от Европейската комисия, нито е избран от българското правителство. „Избран съм на този пост от българския народ и действам от негово име“, подчерта държавният глава.


Очаква се финансовите министри от еврозоната да дадат зелена светлина

Очаква се финансовите министри от еврозоната да дадат зелена светлина ...

......... заяви заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис пред журналисти преди срещата в четвъртък. „След работата по тези предварителни ангажименти ще има официална молба от България за ЕРМ-2“, допълни Домбровскис, като отбеляза, че след подаването на молбата за присъединяване към ЕРМ-2 може да са необходими само няколко дни за приемането й.


Регулация на финансовите пазари, приемане на банков пакет, сближаване по

Регулация на финансовите пазари, приемане на банков пакет, сближаване по ...

......... досиетата за данъчното облагане. За да се постигне консенсус за общата основа за облагане с корпоративен данък е трябвало да се проведат „стратегически“ дискусии  за изпълнение на определени препоръки с оценка на въздействие. За влизането на косвените данъци от акцизи в бюджета, дебатите обаче ще продължат и през австрийското председателство.


„Софийска вода“ ще вложи близо 14 млн. лева за изграждане

„Софийска вода“ ще вложи близо 14 млн. лева за изграждане ...

......... подобен екип в България, който на живо обхожда канализацията отвътре и неслучайно е наречен „нинджите“. Екипът за обследване на големи колектори проверява и заснема в реално време и по този начин предотвратява бъдещи сериозни пропадания, включително на главни булеварди с интензивен трафик. Канализацията се почиства и със специализирана техника.  


През следващите три до четири години за автомобилната индустрия в

През следващите три до четири години за автомобилната индустрия в ...

......... в комисията още следващата седмица и се очаква да бъдат приети до края на септември. Тя допълни, че предложенията за промени в Закона за професионалното образование се очаква другата седмица да бъдат внесени в НС и проектът да бъде приет на първо четене в комисията през последната седмица на юли.


Между 23.00 и 8.00 часа (вместо до 7.00 часа, както

Между 23.00 и 8.00 часа (вместо до 7.00 часа, както ...

......... правомощията за спиране на шума са от компетенцията на местните власти и предложенията не са в интерес на местния бизнес, те са само рестрикции. Законопроектът не е универсален и не може да бъде приложен еднакво във всички общини, подчерта Севим Али. Симеонов отговори, че най-доволни от промените са именно кметовете.


Износът на България през май достига 4,301 млрд. лева и

Износът на България през май достига 4,301 млрд. лева и ...

......... и восъци от животински и растителен произход“ (12,9%). Външнотърговското салдо (износ FOB - внос CIF) на България с ЕС за периода януари - април 2018 г. е отрицателно и е на стойност 1,161 млрд. лева. По цени FOB/FOB салдото също е отрицателно и е в размер на 361,2 млн. лева.


Искането на американския президент Доналд Тръмп за НАТО не е

Искането на американския президент Доналд Тръмп за НАТО не е ...

......... са приход за американската икономика и за тези, които произвеждат оръжия. Това не е партньорско и не е справедливо", категоричен беше Калфин.„НАТО е рационален избор. Алиансът дава гаранции за сигурност, които никой друг в Европа не може да даде. Надявам се, че здравият разум ще надделее“, каза Весела Чернева.    


Европейската комисия (ЕК) запази прогнозата си за развитието на икономиката

Европейската комисия (ЕК) запази прогнозата си за развитието на икономиката ...

......... тези от пролетта — както за ЕС, така и за еврозоната. Очаква се през втората половина на годината растежът леко да се засили, тъй като условията на пазара на труда се подобряват, дълговете на домакинствата намаляват, потребителското доверие остава високо, а паричната политика е все така благоприятна.

За първи път в България започва сглобяването на електрически камиони.

За първи път в България започва сглобяването на електрически камиони. ...

......... „Това всъщност е мултифункционална платформа, защото освен за превоз на стоки до 500 кг, той може да бъде оборудван и с хладилен отсек, за превоз на замразени храни. Камионът може да се зарежда директно от електрическата мрежа, не е необходима специална станция“, обясни докато се возеше до министъра г-н Уанг.


Месечната добавка за социална интеграция ще се предоставя в зависимост

Месечната добавка за социална интеграция ще се предоставя в зависимост ...

......... министъра на финансите, министъра на икономиката и министъра на здравеопазването.Всички висящи административни производства по издаване на индивидуални административни актове от Закона за интеграция на хората с увреждания се приключват по новия ред, записаха депутатите. Започналите и неприключили до влизането в сила на този закон производства се довършват по новия ред.


Социалното предприемачество има за цел постигането на социално въздействие, а

Социалното предприемачество има за цел постигането на социално въздействие, а ...

......... милиона души са заети в нея. В България започва да се развива от 2012 година с приемането на Националната концепция за социална икономика. Предприятията, които се самоопределят като социални в България са 4 800, но експертен анализ е установил, че около една трета от тях не отговарят на изискванията.  


гледано: 2   Още видео0 гласа Изискванията, на които дадена

гледано: 2   Още видео0 гласа Изискванията, на които дадена ...

......... в еврозоната обаче България ще получи възможност да възстанови на друго ниво суверенитета си".  Гостът коментира, че е от сериозна необходимост създаването на стабилни институции, които практически да оформят архитектурата, стояща зад еврото. Към момента той посочи като такава създадена институция единствено Европейската централна банка. Вижте целия разговор във видео материала


Ръст от 16,1% бележат приходите от нощувки в местата за

Ръст от 16,1% бележат приходите от нощувки в местата за ...

......... година по-рано. В първите пет месеца на 2018 г. нарастване от 9,3 на сто отбелязват и реализираните нощувки, достигайки повече от 5,1 млн. От тях 2,557 млн. са нощувките на българите, които се увеличават с 3%, а тези на чужденците са 2,591 млн. и нарастват с 16,3%.      


От "БСП за България" са внесли законови промени, с които

От "БСП за България" са внесли законови промени, с които ...

......... участва и контролира качествено пазарите в интерес на цялото общество, подчерта депутатът. Концесионните приходи, които получаваме от експлоатация на находища на благородни метали, са нищожни в сравнение с концесионни договори на африкански страни, отбеляза Румен Гечев. Затова за БСП въвеждането на контрол и ограничения в тази сфера е изключително важно. 


Още по тематаДържавно предприятие ще стопанисва язовиритеЕкоминистерството даде предписания за

Още по тематаДържавно предприятие ще стопанисва язовиритеЕкоминистерството даде предписания за ...

......... – държавна и общинска собственост, с изключение на тези, отдадени на концесия, при условие че в концесионния договор е предвидено извършването на ремонтно-възстановителни дейности от страна на концесионера. Кабинетът одобри и списък на язовирните стени и съоръженията към тях, на които трябва да се извърши основен ремонт или реконструкция.  


В София пристигна първият влак на Метрполитена, който ще се

В София пристигна първият влак на Метрполитена, който ще се ...

......... може да се движи и без машинист.  Нова придобивка на депото е и локомотив за маневри. Всичките 20 влака трябва да пристигнат в София до февруари. Кметът Йорданка Фандъкова пристигна на място, за да инспектира новите мотриси. Третата линия на метрото трябва да влезе в експлоатация през септември 2019 г.


Правителството утвърди подписаната през юни Спогодба за регулиране на трудовата

Правителството утвърди подписаната през юни Спогодба за регулиране на трудовата ...

......... година с възможност за последващо удължаване за общо до три години. Урежда се и обменът на сезонни работници между двете страни за период до девет месеца годишно. Наетите по Спогодбата работници ще имат същите трудови права и задължения и защита на работното място, които са в сила за местните работници.


Търговците на горива на едро ще трябва да имат внесен

Търговците на горива на едро ще трябва да имат внесен ...

......... Емил Димитров. Той обясни, че е имало доклади, които са показали, че много земеделски производители са закупили стари цистерни от БДЖ и в тях съхраняват горива. "Мобилни" бензиностанции ще има само за собствено потребление и от тях пътни превозни средства и селскостопанска техника ще могат да зареждат до 80 литра.


Емисиите на парникови газове на човек от населението намаляват в

Емисиите на парникови газове на човек от населението намаляват в ...

......... е 1 013 с обща площ 584 501 хектара. През последните години се налага и тенденция за увеличаване на общата площ на горските територии, като към края на 2016 г. те са 4 230 825 хектара, което е над 38% от територията на страната, с 5,4% повече спрямо 1960 г.


Приходите на българските хотелиери отбелязват съществен ръст през пролетния месец

Приходите на българските хотелиери отбелязват съществен ръст през пролетния месец ...

......... през май е 23,6%, като се увеличава с 2,5 процентни пункта в сравнение с май 2017 година. Най-висока е заетостта на леглата в хотелите с 4 и 5 звезди - 31%, следват местата за настаняване с 3 звезди – 18,5%, и с 1 и 2 звезди – 14,3%.    


Размерът на средния осигурителен доход в България се понижава през

Размерът на средния осигурителен доход в България се понижава през ...

......... показателят се повиши до 893,27 лв. Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 юни 2017 г. до 31 май 2018 г. е 849,72 лв. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през юни 2018 г., съгласно Кодекса за социално осигуряване.  


Парламентът призова изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ)

Парламентът призова изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) ...

......... това”, каза Михайлов. Той обясни, че промяната на отделни комбинации в лекарствата създава сериозни проблеми на пациенти с хипертония.От НЗОК информираха, че от 6 юли до 6 август по преценка на общопрактикуващите лекари свободно ще се заменят блокираните лекарства и аптеките ще ги отпускат безпроблемно на пациентите.      


Пазарът на труда и заетостта предоставят пред хората с увреждания

Пазарът на труда и заетостта предоставят пред хората с увреждания ...

......... ще се отличават предприятия, образователни институции и общини, които наемат хора с увреждания. Целта на това е да има проследимост на резултатите, както и да се поощрят подобни практики допълни Донев. Критериите и показателите ще бъдат разработени в най-скоро време от контактната група към администрацията на президента.      


Влизането на Македония в НАТО ще намали руското влияние на

Влизането на Македония в НАТО ще намали руското влияние на ...

......... на Балканите, което по думите му действа дестабилизиращо. „Датата за започване на преговори с ЕС е следващата година и смятам, че гражданите на Македония реално ще осъзнаят актуалния политически момент. Според мен трябва да направят компромис, който да е в интерес на самата държава“, допълни Мирослав Ризински. Вижте още тук.


След като България бе осъдена от Съда на ЕС за

След като България бе осъдена от Съда на ЕС за ...

......... на 2018 г. да внесе за ново разглеждане от Националния съвет по биологично разнообразие предложението за нова защитена зона за птиците BG0002129 „Рила буфер”. След това зоната трябва да бъде определена с решение на Министерския съвет. Предмет на опазване в проектозоната са 17 вида птици, посочени и в съдебното решение.


БСП оцени българското председателство на Съвета на ЕС като "добра

БСП оцени българското председателство на Съвета на ЕС като "добра ...

......... месеца.  "Цялото председателство беше един пи ар, едни целувки, едни прегръдки без съдържание", заключи Нинова. Според нея вместо това е трябвало да се търсят съюзници. Това председателство отстъпи от основни европейски ценности и права, които европейските граждани, в това число и българските, имаха до момента, коментира още лидерът на левицата.


Критерият за пълноценната интеграция е трудовата заетост на хората с

Критерият за пълноценната интеграция е трудовата заетост на хората с ...

......... висши учебни заведения наравно с другите и да се реализират на пазара на труда по същия начин. Президентът посочи в началото, че темата на форума е много актуална и припомни, че е поел ангажимент за организирането на кръглата маса още миналата година след срещи с представители на хората с увреждания.


Демографската криза у нас е факт, но негативната тенденция е

Демографската криза у нас е факт, но негативната тенденция е ...

......... министър. Според Владимир Каролев детските заведения не трябва да бъдат безплатни, но броят им определено трябва да се увеличи. „В България има средна класа, която няма нужда от помощи и надбавки, а получава такива”, каза още Каролев. И допълни, че на младите майки трябва да се разреши да работят почасово.


До края на септември министърът на здравеопазването Кирил Ананиев трябва

До края на септември министърът на здравеопазването Кирил Ананиев трябва ...

......... по bTV. От националната пациентска организация твърдят, че и двата модела не са в полза на пациента. „Ако се стигне до там пациентът сам да избира пакета си, това означава, че в един момент този пациент може да остане без пакет за някакво друго заболяване”, посочи Андрей Дамянов от организацията.


Заявката на Китай, че ще бъдат изкупени български тютюни, е

Заявката на Китай, че ще бъдат изкупени български тютюни, е ...

......... изкупуване 10 хил. тона тютюн са между 60% и 70% от ежегодно произвежданата у нас продукция. Той очаква да се търси тютюн с екстра качество. По думите му в България през последните десет години на тютюневата карта са останали най-добрите стопани, които отглеждат най-качествения тютюн, и производството е на ниво.


Обикновено до този момент китайките инвестиции в проекти в Европа

Обикновено до този момент китайките инвестиции в проекти в Европа ...

......... цигари. Дончев посочи, че в редица европейски държави делът на бездимните цигари вече достига 30% от пазара и прогнозите са той да се повиши и до 50 на сто. Трябва да сме готови да мислим в тази посока, а не да взимаме решение година за година, заяви още Томислав Дончев.


България няма да бъде пряко засегната от разгръщането на протекционизма

България няма да бъде пряко засегната от разгръщането на протекционизма ...

......... износ да бъде базиран на инвестициите и на секторите, които създават висока добавена стойност. „Приоритетни сектори върху, които акцентира правителството, са автомобилостроенето, електрониката, електротехниката и ICT сектора“, посочи от своя страна Борисов. Експертите препоръчаха на Министерство на икономиката да разшири функциите си по отношение на външната търговия на България.  


Обсъждат се два варианта за промяна на здравноосигурителния модел в

Обсъждат се два варианта за промяна на здравноосигурителния модел в ...

......... е директор на столичната болница „Св. Иван Рилски“. Очаква се до края на юли кандидатурата да бъде издигната. Около кандидатурата на д-р Дечев се обединиха ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Според тях той е човек с опит и подходящ за поста управител на НЗОК. Другите политически сили не представиха свой кандидат.


Краят на българското европредседателство носи по-скоро разочарование и засилване на

Краят на българското европредседателство носи по-скоро разочарование и засилване на ...

......... на ролята на вътрешно управленска опозиция – Волен Сидеров, Валери Симеонов). ДПС е в нормалната си кондиция и няма данни за ерозия в резултат на ДОСТ и Лютви Местан. Воля, АБВ и различните „десни“ гравитират около 2% и засега са под линията за попадане в един бъдещ парламент.

Вицепремиерът Валери Симеонов застана категорично зад собствениците на малки бензиностанции

Вицепремиерът Валери Симеонов застана категорично зад собствениците на малки бензиностанции ...

......... продължат да работят. Собствениците на малки бензиностанции настояват да не бъдат слагани под общ знаменател с големите вериги. Според тях така на пазара ще останат само големите търговци, а цената на горивото ще скочи. Недоволните са категорични, че ако поправките в закона не бъдат изтеглени, те имат готовност да блокират и границите.


Промишленото производство през май остава на същото равнище, на което

Промишленото производство през май остава на същото равнище, на което ...

......... на дървен материал и изделия от него, без мебели и производството на машини и оборудване с общо и специално предназначение – по 9,8%, производството на текстил и изделия от текстил, без облекло – със 7,7%.       Изменение на индекса на промишленото производство спрямо съответния месец на предходната година (Календарно изгладени)


Да се създаде специален фонд, който да помага на хората

Да се създаде специален фонд, който да помага на хората ...

......... се грижи за средата в училищата, посочи Пламен Димитров.Системата за интеграционни добавки трябва да бъде преразгледана, смята още най-голямата обществена организация. Те трябва да бъдат гъвкави, спрямо степента на увреждане. Част от тези добавки или помощи трябва да бъдат в пари, друга част – в натура, според нуждите на конкретния човек.


След кратко свиване оборотите в търговията на дребно отново ускоряват

След кратко свиване оборотите в търговията на дребно отново ускоряват ...

......... търговията с фармацевтични продукти (10,2%). С 6,7% обаче намаляват оборотите при търговията с облекла. Спрямо април 2018 година оборотите на хранителните магазини се увеличават с 1,8 на сто. Съществен спад на месечна база има по отношение на търговията чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2,5 на сто.


Най-големият успех на българското европредседателството ще бъде, ако държавите членки

Най-големият успех на българското европредседателството ще бъде, ако държавите членки ...

......... концентрираше между дейността и срещите на премиера и част от министрите, но основната дейност, този тежък труд, лежеше на плещите на професионалните дипломати, служителите в министерствата, МВР, НСО, НДК. В българското общество обаче остана усещането, че европредседателството бе превърнато в ПР акция на премиера и ГЕРБ", каза Златева.    


България ще бъде гарант за спазването на всички правила на

България ще бъде гарант за спазването на всички правила на ...

......... пред китайските туристи е биотуризмът. „Китай не познава България“, отбеляза Емил Караниколов, като допълни, че китайските туристи търсят биотуризъм, а не морски. Те ще търсят качество на услугата, изтъкна той. По отношение на АЕЦ „Белене“ ще се търси китайски инвеститор, както и голям европейски партньор с китайско посредничество, заяви Караниколов.