Избори За Нс 21


„Борим се за демографски стабилна, здрава и образована нация, която

„Борим се за демографски стабилна, здрава и образована нация, която ...

... ви, че 50 и по-малко честни, неподкупни и хора, които нямат зависимости, поставени начело на държавата и ако им е даден политически гръб от партията, която има мнозинство и им се каже това трябва да се свърши, много бързо ще приключим с въпроса за корупцията”, заяви Корнелия Нинова.По публикацията работи:


Централната избирателна комисия заличи регистрацията на кандидати за народни представители.Установено

Централната избирателна комисия заличи регистрацията на кандидати за народни представители.Установено ...

... - 4 април, девет от кандидатите няма да имат навършена изискваната възраст от 21 години. За други 7 е установено, че притежават и друго гражданство освен българско. ЦИК също така определи печатницата на БНБ за изпълнител на обществената поръчка за изработка и доставка на хартиените бюлетини, предаде БНР.По публикацията работи:


Рекорден брой българи в чужбина заявиха желание да гласуват на

Рекорден брой българи в чужбина заявиха желание да гласуват на ...

... брой секции, тъй като Изборният кодекс позволява не повече от 35 секции за държави извън ЕС. Така например в Измир са подадени 3000 заявления, а в изборния ден се очаква пред урните в 4-те секции да застанат над 4000 души. Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.  По публикацията работи:Не виждам потенциал за управленска формула в следващия парламент, ако

Не виждам потенциал за управленска формула в следващия парламент, ако ...

... наблюдаваме сблъсък по оста консервативно-либерално, а сблъсък на два вида популизъм”, коментира той пред "Тежка безидейност цари в българската политика и липса на въображение”, добави политологът Друга тема, на която той се спря, е оценката на Американския държавен департамент спрямо българската вътрешна политика. Вижте целият разговор във .По публикацията работи:


Вчера беше последният ден, в който българите в чужбина могат

Вчера беше последният ден, в който българите в чужбина могат ...

... е по-малък. Машините са по-добър начин и се дезинфекцира със спирт, тоест няма влизане в затворена стаичка. Ползвайте машините, те са гарант за вашия вот, че ще бъде правилно отчетен. Бъдете активни, защото вотът решава живота ни за 4 години напред", обясни членът на Обществения съвет към ЦИК.По публикацията работи:


Партия "Има такъв народ" няма да вземе полагащите й се

Партия "Има такъв народ" няма да вземе полагащите й се ...

... парите на всички българи. Защото парите на всички вас, на всички българи, могат да се използват за далеч по-важни неща, като закупуването на медицински хеликоптери например. А не милионите да стоят на влог в банковата сметка на нечия партия и тя да печели от лихви", подчертава Трифонов.  По публикацията работи:"Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе

"Имаме решение за излизане от ваксинационния капан, в който влезе ...

... преодолят негативните ефекти от пандемията е доброволното ваксиниране", заяви лидерът на левицата.По думите й именно тук е най-големият провал на Борисов. "Затова ще направим всичко възможно да осигурим ваксини за всички желаещи и да приложим нашия план за стабилност и предвидимост при решаване на кризата", завърши тя.  По публикацията работи:


Прекратявам предизборната си кампания! Не се наложи да обмислям това

Прекратявам предизборната си кампания! Не се наложи да обмислям това ...

... остават здравето и животът на българските граждани. Днес повече от всякога моето място е в министерството – там, откъдето мога да дам най-много за постигането на общата ни мисия – да оставим COVID-19 в миналото и да продължим напред по-силни, по-мъдри, но най-вече здрави!", обясни още министър Ангелов.По публикацията работи:


"Шансът на ГЕРБ е, че опозицията до голяма степен е

"Шансът на ГЕРБ е, че опозицията до голяма степен е ...

... решения и изпълнени обещания, то и партиите се ориентират така - "Ще направим", "Ще изпълним". Борисов и до ден днешен е разказвач - това е неговата прословута комуникационна способност", подчерта той. За финал Симеонов призова здравните власти да не прибягват до нови ескалации на мерките и истерични затваряния.По публикацията работи:


Предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април вече стартира.

Предизборната кампания за парламентарния вот на 4 април вече стартира. ...

... Други 11% пък признават, че се колебаят кого да изберат и затова ще проследят кампанията с интерес.Резултатите са от анкета на сайта Dnes.bg в периода 12 февруари – 7 март 2021 година. Данните нямат претенция за представителност, а отразяват единствено отговорите на читателите на сайта в посочения период.По публикацията работи:


БСП сезира ЦИК, СЕМ и европейски институции за поведението на

БСП сезира ЦИК, СЕМ и европейски институции за поведението на ...

... по време на кампания и затова има изключения, обясни пред журналисти Ахладова. Ден отпуск може да се взема по време на изборни мероприятия.За обвиненията, че "пари се раздават от джипа на премиера", Ахладова заяви, че министрите решават къде и кога да отидат средствата на заседания на Министерския съвет.По публикацията работи:МВР открива телефонна линия, на която да се подават сигнали

МВР открива телефонна линия, на която да се подават сигнали ...

... тях нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес. Създадена е организация за непрекъснат режим на обслужване на линиите.Откриването им е част от предприетите във вътрешното ведомство мерки за обезпечаването на сигурността и обществения ред при провеждането на парламентарните избори, информират от вътрешното министерство.По публикацията работи:


"Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека

"Въвличането на деца в политическа дейност е законово нарушение. Нека ...

... информацията, която касае деца, в медиите и интернет пространството. "Молим журналистите или гражданите преди да използват такава информация, предварително да се постараят да я проверят чрез различни достоверни източници, за да се избегнат и редица фалшиви новини и да се злепоставят деца.", казва още шефът на ДАЗД Елеонора Лилова.По публикацията работи:


Каква е ролята на невербалната комуникация в политиката и какви

Каква е ролята на невербалната комуникация в политиката и какви ...

... избори в САЩ. "В една сравнително голяма зала той мина пред трибуната - между аудиторията и мястото, на което ще говори. Но той не вървеше, а леко потичваше. Целта на това действие е да покаже жизненост и че е лидер, на когото народът може да разчита", смята експертът.По публикацията работи:


1200 лв. за двадесетина поста на ден в социалните мрежи

1200 лв. за двадесетина поста на ден в социалните мрежи ...

... да минат 1%. Големите политически сили като правило са изрядни платци, казват пиари. Заради всички тези проблеми и най-вече заради опасността от фалшиви новини, пробутвани от тролове покрай изборите, 5 организации на комуникационните агенции у нас се обявиха против платените коментатори в мрежата, като подписаха нарочна декларация.  По публикацията работи:


"Машините за гласуване се съхраняват в склад, охраняван от жандармерия

"Машините за гласуване се съхраняват в склад, охраняван от жандармерия ...

... ще бъдат публикувани на страницата на министерството. Тези сигнали ще бъдат обработвани в пряка координация с прокуратурата и под неин надзор. Ако се съберат годни доказателства за предоставяне на прокуратурата, това ще бъде направено. МВР започна с подготовката на предстоящите избори още в началото на януари", обяви той.По публикацията работи:МВР се подготвя за първите в историята ни избори по

МВР се подготвя за първите в историята ни избори по ...

... тази сфера. Избори като избори. Не са ни първите, за някои – надявам се за повечето от нас да не са и последни. Да сме живи и здрави", завърши главният секретар. От понеделник започва работа и горещата телефонна линия, на която ще се приемат сигнали за купуване на гласове.По публикацията работи:


Нашата предизборна кампания е лесна, само показваме - работа, работа,

Нашата предизборна кампания е лесна, само показваме - работа, работа, ...

... същите условия. По думите му светът сега е като една тенджера под налягане. "Всичко е затворено, захлупено и като се отвори, длъжни са икономиките да тръгнат нагоре, защото финансите са занулени, даже на минус", посочи още Борисов. По думите му няма някой, който да спечели в тази ситуация.По публикацията работи:


На фона на предстоящите избори у нас, американски сенатори публикуваха

На фона на предстоящите избори у нас, американски сенатори публикуваха ...

... ще загуби. Ако не напълнят със съдържание кампанията си, резултатът им ще спадне още по-надолу. Управляващите от своя страна ще се опитат по-умерено да политизират здравната ситуация. Ние сме член на ЕС и ако има проблеми с ваксинацията те са свързани с цялостният план на ЕС", смята Стефанов.По публикацията работи:


Днес се открива предизборната кампания на изборите за 45-то Народно

Днес се открива предизборната кампания на изборите за 45-то Народно ...

... До 31 март болните от COVID и карантинираните трябва да подадат в общинската администрация заявления, че ще гласуват с подвижна урна. За да се сформира такава секция, е нужно да има поне 10 заявления от избиратели.Още по темата5 мар 2021 07:00174 мар 2021 18:45354 мар 2021 17:3022  По публикацията работи:


От полунощ вече сме в предизборна кампания за парламентарните избори

От полунощ вече сме в предизборна кампания за парламентарните избори ...

... депутати Борис Ячев и Кръстина Таскова оглавяват листите в Пловдив област и Стара Загора, а Пламен Христов в 25 район в София. Знакови имена от спорта като Димитър Пенев и Петър Жеков също се включват в надпреварата. В листите има и много нови имена на лекари, спортисти, музиканти.По публикацията работи:700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата обещава

700 лв. средна пенсия и 2500 лв. средна заплата обещава ...

... живот на българина", допълни Александър Сиди. А по думите му темата за Северна Македония трябва да остане на нивото, на което сме в момента. "В Скопие живеят добри български граждани и патриоти. Управляващите там трябва да приемат историческата истина, защото тя е безспорен факт", категоричен е той.  По публикацията работи:


Като всички избори ще се отнесем отговорно, направили сме балансирани

Като всички избори ще се отнесем отговорно, направили сме балансирани ...

... изказва мнение, но трябвало да се отчете, че и чужденци дори идвали да се ваксинират, а мерките са щадящи. "Когато се спазват мерките в заведенията, не виждам лошо те да са отворени. Някои хора дори отричаха, че вирусът съществува, а сега са кандидати за депутати", допълни Тодор Кръстев.По публикацията работи:


Вътрешнопартиен скандал в БСП Варна, ден преди началото на предизборната

Вътрешнопартиен скандал в БСП Варна, ден преди началото на предизборната ...

... на партията, тъй като явно тя не желае ние да сме в нейните редици", каза общинският съветник от Варна Мария Тодорова. "Причината да се отлъча са вътрешнопартийните са интриги", коментира Антон Андреев. От БСП Варна опровергаха твърденията и заявиха, че не 100, а 7 са засега напусналите социалисти.По публикацията работи:


  БСП ще спечели изборите, а коалиция с ГЕРБ по

  БСП ще спечели изборите, а коалиция с ГЕРБ по ...

... БСП, но с ГЕРБ няма как да управляваме - по никакъв начин", подчерта Гечев. "Не може да гледаш хората в очите, да казваш едно, а да направиш друго. В политиката трябва да има морал. Нека Негово величество българският избирател да каже кой иска да го управлява", каза депутатът.По публикацията работи:


Вече стана ясно, че треньор номер 1 на 20-ти век

Вече стана ясно, че треньор номер 1 на 20-ти век ...

... кажа, нека минем 5-6 крачки напред, после има старо танго - една напред, две назад, три назад, човек не е роден да бъде еди какъв си, ще опитаме, задължен съм да опитам, има мегдан и да се откажа", заяви още един от най-успешните ни треньори по футбол.  По публикацията работи:Жест на премиера към строителен работник, се оказа подарък за

Жест на премиера към строителен работник, се оказа подарък за ...

... почивка бяхме тук с колегите и обядвахме. Той мина, завъртя и каза: "Добър ден". Станах аз, отидох: "Добър ден, г-н премиер. Няма ли да седнете да се видим с хората". Каза: "Да, разбира се". И всичко така тръгна. За първи път се виждам с него", допълни Янислав Великов.По публикацията работи:


ВОЛЯ И НФСБ представиха водачите на листите си за предстоящите

ВОЛЯ И НФСБ представиха водачите на листите си за предстоящите ...

... е ДПС. Да не се допускат до управлението. Това ни мотивира допълнително чисто политически", подчерта Валери Симеонов. От патриотичната формация коментираха и дали биха подкрепили евентуален следващ кабинет на Борисов. "Само след съгласуване на програмата за управление, така както направихме 43-то, както направихме и 44-тото", допълни той.  По публикацията работи:


Само 7 души са напуснали БСП във Варненска област в

Само 7 души са напуснали БСП във Варненска област в ...

... партията". И уточни, че много от хората, посочени в писмото, отдавна не работели в интерес на БСП. Част от тях били от гражданската квота в листите, други влезли в партията по конюнктурни съображения, имало и такива, които преди много години бяха изключени, но после се върнали.    По публикацията работи:


ДПС представи листите си за изборите. Председателят на партията Мустафа

ДПС представи листите си за изборите. Председателят на партията Мустафа ...

... места са и Джевдет Чакъров, Искра Михайлова и кметът на Кърджали Хасан Азис. Начело на листите в три региона - Велико Търново, Хасково и Бургас, са представители на младежката организация на движението. Предстоят най-важните избори след 1989 година обяви Мустафа Карадайъ по време на представянето на листите.  По публикацията работи:


Заради необичайната ситуация е трудно да се прогнозира избирателната активност,

Заради необичайната ситуация е трудно да се прогнозира избирателната активност, ...

... тази цел 2000 подвижни избирателни секции. И да го видя - няма да повярвам - ще пропищят кметове, може максимум 300 да се разкрият, а няма да има и толкова заявления. Така че тези 100 хиляди души, които са карантинирани, просто няма да гласуват", каза в заключение социологът. По публикацията работи:


Каква е равносметката на политиците в края на мандата на

Каква е равносметката на политиците в края на мандата на ...

... задача на коалицията между НФСБ и "Воля" вече е изпълнена - "успяхме да запазим обединението на патриотите в България". "Поставяме си много малко задачи за следващия мандат - безплатни лекарства за пенсионери и ученици, достъпни цени на горивата, облекчаване на малкия и средния бизнес", каза депутатът от "Воля".По публикацията работи:


Популярният певец Костадин Георгиев-Коцето Калки и бившият кмет на столичния

Популярният певец Костадин Георгиев-Коцето Калки и бившият кмет на столичния ...

... Подуяне, Сердика, Слатина и Средец. Десислава Иванчева счита, че влизането в Народното събрание на Общество за Нова България съвсем не е химера и припомня, че на последните избори тя съвсем сама получи доверие на над 30 000 избиратели. Партията ще участва в парламентарните избори с №26 в бюлетината.По публикацията работи:


Столичната община е изпратила есемеси до всички 12 000 членове

Столичната община е изпратила есемеси до всички 12 000 членове ...

... и "Александровска", които ни потърсиха за съдействие. В "Пирогов" също ще се поставят ваксини на членове на секционни комисии. 10 март е последната дата, на която може да се постави първата доза, за да може преди 4 април да се сложи и втората доза на ваксината", обясни Милова.По публикацията работи:


Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан призова симпатизантите на партията да ...

... е в открита коалиция с крайните националисти от АТАКА, ВМРО и НФСБ. В коалиция с Валери Симеонов, който през 2017 на границата в Капитан Андреево малтретираше нашите възрастни родители“, пише Местан. Според него в политиката можеш да загубиш всичко, но не можеш да загубиш лицето и достойнството си.По публикацията работи:


Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв.

Средна пенсия 700 лв., средната работна заплата до 2500 лв. ...

... данъци, което е важно за  формиране на спестяванията и инвестициите; дават „гъвкавост“ на пазара на труда, където е най-големият удар, изразен в ръст на безработицата и свиваща се заетост; оставят повече ресурс близо до проблемите на гражданите, създавайки конкуренция в добрите практики между общините, информират още от ВМРО.По публикацията работи:


Впускам се в политиката, защото искам да помогна. Познавам Веселин

Впускам се в политиката, защото искам да помогна. Познавам Веселин ...

... Всички други трябва да бъдат сменени и да се започне наново. Иначе българският футбол ще затъне. Ние нямаме национален отбор, не знам как ще има национален отбор“, каза Петър Жеков. На въпрос кой е добър кандидат за президент на БФС Жеков заяви, че това е Христо Порточанов.  По публикацията работи:


Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1

Близо 100 социалисти от област Варна напуснаха БСП от 1 ...

... в партията по конюнктурни съображения, има и такива, които преди много години бяха изключени, но после се върнаха, допълни Гуцанов. Той изрази увереност, че настоящата атака няма да изпълни целта си, особено като се има предвид, че последните изследвания показват, че БСП е водещата политическа сила във Варненско.По публикацията работи:


В България дебат за политиката няма, разделили сме се на

В България дебат за политиката няма, разделили сме се на ...

... премиера", каза той. Тодоров заяви, че залогът на тези избори е дали правителството ще бъде с ГЕРБ или без ГЕРБ. Той не изключи възможността следващият парламент да не може да формира правителство и да се стигне до нови избори. По думите на Тодоров опозицията е малка и раздробена.По публикацията работи:


Добре е да участваме в политиката, все пак сме минали

Добре е да участваме в политиката, все пак сме минали ...

... отговори с "да". "Във всяка партия, защото доста неща съм минал в спорта, сега да се допра до политиката", обясни той. И допълни, че никой не се е сетил да го покани в последните години, а сега го критикуват, че е влязъл в листите на "Воля" и НФСБ.По публикацията работи:


Подвижни избирателни секции за хора под карантина ще бъдат образувани

Подвижни избирателни секции за хора под карантина ще бъдат образувани ...

... тези за хората с трайни увреждания. Членовете на подвижните секции ще бъдат екипирани със защитни костюм, шлем и маска, които ще се осигуряват от властите. Ще им се предостави и възможност за имунизация срещу Covid-19 с две ваксинационни дози, каквато е осигурена и за членовете на обикновените секции./БГНЕС, БНР  По публикацията работи:


Ясни са номерата на партиите и коалициите в бюлетината на

Ясни са номерата на партиите и коалициите в бюлетината на ...

... номера има скрита символика, то други обявиха, че не разчитат на нумерология или звезди, а на своите кандидати за място в 45 парламент. "Хората ще знаят с един лесен номер как да гласуват за промяна, за промяна която познават", коментира Христо Иванов. Предизборната кампания започва на 5 март.По публикацията работи:


Експертът по сигурност и бивш депутат от БСП Славчо Велков

Експертът по сигурност и бивш депутат от БСП Славчо Велков ...

... много прости неща при ваксините - екипи, организация и ваксини. Ако едното го няма, всичко отива по дяволите. Според мен не само "зелените коридори", а и кризата с Ковид-19 се превърна в инструмент за политическа употреба. Ваксинацията ще продължи може би до средата на 2022 г.", заяви той.По публикацията работи:


Краят на един мандат - каква е оценката на опозицията

Краят на един мандат - каква е оценката на опозицията ...

... тогава контролираният вот няма да повлияе на резултата", . "Този, който получи най-много доверие, пръв поставя на масата приоритети. Другите се водят по него, така работи демокрацията. Не е коронакризата причината за проблемите за здравеопазването ни. Коронакризата е прожектор, който освети нереформираните сектори", каза още депутатът от БСП.По публикацията работи:


ГЕРБ и СДС ще се явят под №28 на предстоящите

ГЕРБ и СДС ще се явят под №28 на предстоящите ...

... в парламента", изтъкна още Христов. Той призова гражданите за висока избирателна активност на предстоящите избори. "България няма алтернатива. Няма друга политическа формация, която да е алтернатива на ГЕРБ/СДС. В този смисъл е добре да получим по-голям вот. Другото ще бъде нещо кратко, несигурно", убеден е лидерът на СДС.По публикацията работи:


"Срещу нас се е изправила огромна машина - машина за

"Срещу нас се е изправила огромна машина - машина за ...

... живот, които ще работят за реализирането на нашите  политики с грижа за хората. Нашата сила е именно в хората. Колкото и да ги облъчват  от телевизорите, те знаят, че  не живеят добре и искат  промяна и сигурност. Ние можем  да им ги дадем", каза в заключение Корнелия Нинова.По публикацията работи:


Ако изборите бяха днес, 5 формации изглеждат уверени, че ще

Ако изборите бяха днес, 5 формации изглеждат уверени, че ще ...

... са от изследване „лице в лице“, проведено с таблети, между 22 февруари и 1 март сред 1008 души, по поръчка на БНР. Извадката е представителна за пълнолетното население на страната. Максималното стандартно отклонение е ±3.1% при 50-процентните дялове. 1% от извадката е равен на около 52 хиляди души.По публикацията работи:


Никога не сме разчитали на номера, за нас е най-важна

Никога не сме разчитали на номера, за нас е най-важна ...

... да се преборим с икономическата, социалната, с епидемичната криза, която е причина за първите. Както това и да затвърдим репутацията на България на международната и регионалната сцена", добави той. Георгиев посочи още, че се прави всичко възможно, за да се гарантира висока избирателна активност на българите в чужбина.По публикацията работи:


ГЕРБ е под №28 на предстоящите на 4 април избори.

ГЕРБ е под №28 на предстоящите на 4 април избори. ...

... с фаталния №13. „Граждани от протеста“ е под №17, Движение на непартийните кандидати е под  №20, Партия на зелените е № 25, Пряка демокрация е с №30. Партия „Правото“ е с №22, партия „Общество за нова България“ с №26. Партия „Нация“ е с №15, „Възраждане“ е с №5.По публикацията работи:


В момента няма "зелени коридори", защото от днес стартира масовата

В момента няма "зелени коридори", защото от днес стартира масовата ...

... се постави втора доза ваксина. Поради изчерпване на количествата ваксини свободният достъп до имунизационните пунктове в спешната болница, както и в други две големи лечебни заведения в София – във ВМА и "Света Анна", се прекратява. "Зеленият коридор" ще заработи отново след ново зареждане с препарата на "AstraZeneca".По публикацията работи:


В разгара на лятото през юли в парламента като депутат

В разгара на лятото през юли в парламента като депутат ...

... чистата истина, че към която и партия да се присъедини - тя няма успех на изборите. Дилов се превърна в политически номад, но пък 2021-ва ще се окаже положителна за него. И хората ще го виждат като депутат, не само като оценител на таланти и защитник на родните плеймейтки.  Автор:


Треньор №1 на България за XX век - Димитър Пенев,

Треньор №1 на България за XX век - Димитър Пенев, ...

... уж не те слагат в сметките!", каза още Марешки. Друга легенда във футбола -  Петър Жеков, вчера също стана част от екипа на Марешки. Последният треньор, извел Левски до титлата на България - Емил Велев-Кокала и Христо Марашлиев, са в листата на БСП. Спортни новини четете на  По публикацията работи:


Със сигурност сме доста по-добре подготвени, вече говорим за възстановяване

Със сигурност сме доста по-добре подготвени, вече говорим за възстановяване ...

... страната и всички политически партии още през 2019 г. Според нея причината за липса на напредък от страна на Скопие по пътя за ЕС се корени в неизпълнението на Договора от 2017 г. След приемането на Р Северна Македония в НАТО през 2019 г. Скопие бави неговото изпълнение.По публикацията работи:


 Шоубизнесът успя да се намести в листите на партиите за

 Шоубизнесът успя да се намести в листите на партиите за ...

... и всеки ден. Но да гласува в парламента за един или друг закон, наистина е голяма обида. Тези хора (хората от шоубизнеса - бел. ред.) обикновено нищо не могат да направят, освен да се показват по-често по телевизията. На политиката трябва да се гледа сериозно", категоричен бе Бехар.По публикацията работи:


Волен Сидеров - лидер на ПП "Атака" и любител барабанист,

Волен Сидеров - лидер на ПП "Атака" и любител барабанист, ...

... ще отворим ресторантите" и ние отваряме ресторантите по този начин. Не се подчинявам на нищо, на Тодор Живков не съм се подчинявал. Аз бях дисидент, когато Краси Каракачанов е писал доноси в 6-о управление на ДС", заяви Волен Сидеров. Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев по По публикацията работи:


Пулмологът д-р Александър Симидчиев призна, че много хора са го

Пулмологът д-р Александър Симидчиев призна, че много хора са го ...

... Симидчиев посочи, че е очаквал такъв след около десетина дни. „Последните четири седмици кривата върви нагоре. Засега нямаме данни, че върви надолу. Четирите седмици са тенденция - нагоре”, обясни пулмологът. Балансираните мерки, които са довели до намаляването на скоростта на развитието на пандемията, той определи като правилна стъпка.По публикацията работи:


Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се завръща в

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се завръща в ...

... не е било предмет на моята работа, техническата спецификация е била направена от хората, които реално ще работят с тези средства и е била направен така, че да се закупят автомобили с висока проходимост. Впоследствие по време на служебния кабинет тази спецификация е променена“, обясни бившият вътрешен министър.По публикацията работи:


Три дни преди началото на предизборната кампания за 45- то

Три дни преди началото на предизборната кампания за 45- то ...

... граждани, в периода 26 февруари – 1 март чрез пряко стандартизирано интервю с таблети, което позволява събирането на данните в реално време и регистрирането на най-последните промени в обществените нагласи. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка с квота по пол, възраст, образование. По публикацията работи:


Политологът от "Тренд" Анастас Стефанов посочи в предаването "Денят ON

Политологът от "Тренд" Анастас Стефанов посочи в предаването "Денят ON ...

... едно изречение: Същото правителство или друго. В новия парламент ще има обновление и нови лица. Да, ама тези нови играчи накъде са се запътили? Може абсолютно безпринципно да се получи някаква конфигурация. Много възможен вариант е следващият парламент да не може да състави правителство", каза още проф. Тодоров.По публикацията работи:


ВМРО регистрира днес своите листи за предстоящите парламентарни избори в

ВМРО регистрира днес своите листи за предстоящите парламентарни избори в ...

... представители в 44-ото Народно събрание. В листата на ВМРО за 25 МИР намира място и представителят на РОД Давид Александров - баща на четири деца, експертът по антитероризъм проф. Христо Смоленов и други. ВМРО ще се яви самостоятелно на предстоящите на 4 април парламентарни избори. България над всичко!По публикацията работи:


Водачът на листата и областен координатор на ГЕРБ Хасково Делян

Водачът на листата и областен координатор на ГЕРБ Хасково Делян ...

... на парламентарните избори и ще спечели поредната победа за ГЕРБ-СДС", каза Станислав Дечев. Коалиция ГЕРБ-СДС регистрира единствената листа в регион Хасково, съставена изцяло от местни кандидати за депутати. Документите бяха входирани от общинския координатор на ГЕРБ Хасково Станислав Дечев в присъствието на част от кандидатите за депутати.  По публикацията работи:


 Датата на изборите този път съвпада с католическия Великден. Представителите

 Датата на изборите този път съвпада с католическия Великден. Представителите ...

... това право", каза отецът. В малката общност на Белене също не виждат причина големият християнски празник да доведе до по-ниска избирателна активност.  Отец Кортезе е категоричен, че добрите граждани трябва да подкрепят демокрацията и да упражнят правото си на глас, както и че за истинските християни Великден е всяка неделя.По публикацията работи:


Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в

Традиционна лидерската битка на изборите е в 25-и МИР в ...

... Цвета Караянчева за пореден път оглави листата на ГЕРБ в родния си Кърджали. Макар че има сериозна конкуренция в лицето на Мустафа Карадайъ, ще се тя ще се изправи в ожесточена битка и срещу водача на листатата на БСП - Петя Михалевска, дъщеря на покойния депутат Димчо Михалевски.По публикацията работи:


Броени дни до старта на предизборната кампания за парламентарния вот.

Броени дни до старта на предизборната кампания за парламентарния вот. ...

... на лекари и интелектуалци за привличане на електорална периферия. "Много малък процент от избирателите са чели програмите. У нас има персоналистка политика, важен е лидерът. Например, може да изберат партията на Слави, защото симпатизират на него, а не защото Тошко Йорданов е в екипа му", каза Димитър Ганев.По публикацията работи:


Певицата Кристина Димитрова е втора в листата на ВМРО в

Певицата Кристина Димитрова е втора в листата на ВМРО в ...

... Певицата Кристина Димитрова е втора в листата на ВМРО в Кюстендил, съобщиха от Районната избирателна комисия, където е регистрирана кандидат-депутатската листа в 10 многомандатен избирателен район. Начело на листата е лидерът на ВМРО в региона Георги Петров, съобщава БТА. Листата е пълна и има 8 кандидати.  По публикацията работи:


“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, осъзната.

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, осъзната. ...

... в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем влизането на БСП във властта”, категоричен е той.  По публикацията работи:


„БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които

„БСП няма да спечелят нито едните, нито вторите избори, които ...

... за него. „Едно от позитивните неща, които можем да кажем за това правителство, е, че те с патриотичния фронт обещаха на народа да вдигнат доходи и пенсии и могат спокойно да кажат, че са постигнали тази цел. Всеки иска повече, но тук вълшебната дума е ефективност”, смята Плевнелиев.По публикацията работи:


Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които

Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които ...

... нещо, което е невероятно глупаво и аматьорско", посочи доц. Мангъров. "Ние с партия АБВ сме от едната страна на бариерата и мисля, че всички хора, които не искат това да продължи, които искат нещата да се променят, са добре дошли при нас със своите гласове", завърши той.  По публикацията работи:


Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите

Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди имената на водачите на листите ...

... Бойко Борисов 26 МИР – София област – Младен Маринов 27 МИР – Стара Загора – Красимир Вълчев 28 МИР – Търговище – Теменужка Петкова 29 МИР – Хасково – Делян Добрев 30 МИР – Шумен – Красимир Вълчев 31 МИР – Ямбол – Д-р Димитър Рунков  По публикацията работи:


Откриването на ваксина срещу коронавируса и стартът на ваксинацията у

Откриването на ваксина срещу коронавируса и стартът на ваксинацията у ...

... на корона-кризата обаче ще покаже дали това ще бъде приписано като позитив за управлението или ще бъде отчетено като тежък негатив. Изследването е проведено в периода 22-26 февруари 2021 г.  с 943 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната.  По публикацията работи: