Лишаването на Албания от перспективата един ден да стане държава

Лишаването на Албания от перспективата един ден да стане държава ...

......... да одобрят започването на преговори за членство с Албания, като Брюксел отбелязва, че страната е постигнала напредък в подготовката си, но още много предстои да бъде свършено. Албания официално подаде молба за членство през 2009 г. и получи статут на кандидат през 2014 г.Всичко, което трябва да знаете за:Балкани (4751)


Датски съд осъди изобретателя и предприемач Петер Мадсен на доживотен

Датски съд осъди изобретателя и предприемач Петер Мадсен на доживотен ...

......... подуване, което би могло да го извади на повърхността. Към торса бил закачен и метален предмет, който да улесни потъването. Кръвта, намерена на подводницата, също е на Вал.По-късно осакатеното ѝ тяло бе намерено в датски води, а след това се появиха ръце, крака и глава, които също се оказаха нейни.


Европейската комисия предложи днес пакет от мерки за подобряване на

Европейската комисия предложи днес пакет от мерки за подобряване на ...

......... безопасността на храните Витянис Андрюкайтис заяви, че предложенията използват пълния потенциал на цифровите технологии за подобряване на здравеопазването и медицинските изследвания. "Това ще доведе до по-лесен достъп до здравни данни, а оттук до по-добра профилактика и грижа за пациента, бърза реакция при опасност от пандемия и по-ефикасно лечение", допълни той.


Градският съд на Копенхаген даде доживотна присъда да изобретателя Питър

Градският съд на Копенхаген даде доживотна присъда да изобретателя Питър ...

......... задържан. По време на следствието Мадсен променяше показанията си. Първоначално той твърдеше, че е оставил Вал на брега, после каза, че е загинала при нещастен случай и той  решил да я погребе в морето. Следствието стигна до извода, че Мадсен е планирал убийството предварително и го е извършил на подводницата.


Ученици и учители от училището в Епелборн, федерална провинция Саар,

Ученици и учители от училището в Епелборн, федерална провинция Саар, ...

......... Няколко от тях са се оплакали от проблеми с дишането и сълзене, предаде БГНЕС. На място веднага са пристигнали пожарникари и медици. Видът на химикала не е установен. 350 деца са преместени в карантинна зона, където в момента ги преглеждат специалисти. Около 50 ученика са имали пряк досег с химикала.


Премиерът на област Мадрид Кристина Сифуентес подаде оставка след видео

Премиерът на област Мадрид Кристина Сифуентес подаде оставка след видео ...

......... но мнозинството преподаватели са й поставили много добри оценки." В крайна сметка тя се отказа от магистърската си степен.Междувременно скандалът, наречен "Магистъргейт", неспирно се разраства, защото изглежда, че депутати от различни партии са посочили неверни данни в автобиографиите си или са получили някои от дипломите си по много лесен начин.Европейският съюз призова днес Русия, Иран и Турция да осигурят

Европейският съюз призова днес Русия, Иран и Турция да осигурят ...

......... помогне за сериозно възстановяване в Сирия, докато не бъдат подновени в Женева съдържателните мирни ходове за спиране на конфликта, бушуващ от осем години.Могерини заяви още, че ще предостави на Турция допълнителни три милиарда евро в помощ за сирийските бежанци през следващите две години.Всичко, което трябва да знаете за:Сирийската криза (1357)


Планът на баварските правителствени сгради задължително да се поставят кръстове

Планът на баварските правителствени сгради задължително да се поставят кръстове ...

......... Берлин.Според Алис Вайдел, съпредседател на "Алтернатива за Германия", "християнският кръст се превръща в предизборен аксесоар, докато консерваторите отказват да защитават основните ни ценности с реални действия".Дори и духовниците се изказаха критично за плана. "Много хора смятат за провокация и лицемерие начина, по който говорите за християнството", коментира свещеникът Буркхард Хозе.


Карен Карапетян Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Карен Карапетян предложи

Карен Карапетян Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Карен Карапетян предложи ...

......... докато той не се съгласи на истинска промяна.   Привърженици на опозиционния лидер се събират на Площада на републиката в Ереван, където е планирана демонстрация. По-рано той призова за акции на гражданско неподчинение в сряда.   Арменската полиция започна да се събира в центъра на столицата след избухването на протеста.


Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София следващия месец ще

Срещата на върха ЕС-Западни Балкани в София следващия месец ще ...

......... на мигранти, тероризмът и организираната престъпност.   След Тирана Туск посети Подгорица, където в разговор с премиера Душко Маркович каза, че Черна гора успешно изпълнява задълженията си, произтичащи от процеса на интеграция и представлява добър пример за държавите от Западните балкани.   В сряда Доналд Туск ще е в Сърбия.


Lloyds Banking Group съобщи, че започва 2018 г. със силен

Lloyds Banking Group съобщи, че започва 2018 г. със силен ...

......... През февруари тази година банката обяви новата си тригодишна стратегия, като според Орта-Осорио вече е започнато с нейното осъществяване. „Поставихме силно начало на 2018 г.“, заяви той. В същото време миналия месец Lloyds даде начало и на програмата си за обратно изкупуване на акции на стойност до 1 млрд. паунда.Европейският съюз ще отпусне на Турция допълнително 3 милиарда евро

Европейският съюз ще отпусне на Турция допълнително 3 милиарда евро ...

......... че Берлин ще увеличи помощта си за Сирия. „До момента сме предоставили над 2 милиарда евро и трябва да направим още“, каза той. През миналата година Германия е отпуснала 720 милиона евро хуманитарна помощ за страната, като от началото на конфликта през 2011 г. тя е достигала 2,2 милиарда евро.


Дали близките енергийни връзки с Москва се отплащат на Берлин?

Дали близките енергийни връзки с Москва се отплащат на Берлин? ...

......... на петрола и газа, за да финансира над една трета от държавния бюджет и натрупа опит в смесването на енергийните си политики с по-широки политически цели. Преди две години Путин засили енергийното сътрудничество със западните европейски страни, особено Германия, особено след като дипломатическите отношения се влошиха заради конфликта в Украйна.


Около 30 процента от българското население или почти всеки трети

Около 30 процента от българското население или почти всеки трети ...

......... за адекватен социален живот: да плащат сметките си навреме; да поддържат дома си топъл; изправени пред неочаквани разходи да ги поемат без проблеми; да ядат месо (или вегетариански еквивалент) редовно; да могат да си позволят една седмица почивка далеч от дома; да ползват без проблеми телевизор, пералня, кола, телефон. /БТА


Credit Suisse отчете ръст на нетната си печалба от 16,4%

Credit Suisse отчете ръст на нетната си печалба от 16,4% ...

......... на 1,5 млрд. франка благодарение на по-доброто си представяне в сравнение със своите връстници на Wall Street. Нетните нови парични потоци – индикатор за бъдеща печалба, са в размер на 14,4 млрд. франка в трите бизнеса за управление на богатството на банката, което представлява най-високата сума от седем години насам.


Брюксел планира да намали субсидиите си за най-големите земеделски производители

Брюксел планира да намали субсидиите си за най-големите земеделски производители ...

......... За целта се предвижда големите стопанства да получават по-малко средства за своите обработваеми площи, отколкото ще получават малките фермери. Комисарят по бюджета е съобщил, че в сряда предстои обсъждане по въпроса заедно със земеделския комисар Фил Хоган, който вече е казал на фермерите да се готвят за "затягане на коланите".Засиленото европейско наблюдение върху полицейското разследване на убийството на Дафне

Засиленото европейско наблюдение върху полицейското разследване на убийството на Дафне ...

......... случая, и двата в Русия.Решението й дойде, след като местни и международни медийни групи, включително "Ройтерс", започнаха да работят по историите, които отразяваше Каруана Галиция в рамките на инициатива, наречена "Проекта Дафне".Малтийските власти заявиха, че нямат представа какъв мотивът за убийството. Правителството обяви награда от един милион евро за информация.


Снимка, направена от участник в конференцията Европейската комисия ще плаща

Снимка, направена от участник в конференцията Европейската комисия ще плаща ...

......... Той допълни, че българските организатори на конференцията са докарали доброволци, които да стават и аплодират премиера Борисов по време на речта му. Българските институции не отричат за водките, нощния клуб и самолетните билиети. Те твърдят, че конференцията е била много успешна и младите хора са били включени във всички дискусии.


В Московска област е открито тялото на 17-годишен победител в

В Московска област е открито тялото на 17-годишен победител в ...

......... химия. В дома си той провеждал опити, които понякога приключвали с взривове. След оплаквания от съседи дошли от службите, направили проверка и иззели телефона му. През март стана ясно, че семейството на друго талантливо дете – Марк Вишни са емигрирали в САЩ, за да може то да се чувства полезно.


Италианското антисистемно Движение

Италианското антисистемно Движение "Пет звезди" и Демократическата партия, които дълго ...

......... че Салвини и "Лигата" са се обрекли на незначителност, отказвайки да скъсат с партията на бившия премиер Силвио Берлускони "Форца Италия".Президентът Серджо Матарела възложи на Фико да проучи възможностите за договаряне между Движение "Пет звезди" и ДП след провала миналата седмица на варианта за съюз между Движението и дясната коалиция.


Властите във Финландия взеха решение да закрият експерименталната програма за

Властите във Финландия взеха решение да закрият експерименталната програма за ...

......... Швейцария масово отхвърлиха предложението за въвеждане на гарантиран базов доход за всички. Близо 77% бяха против предложението и само 23% го подкрепят. Там лагерът на поддръжниците предложи месечен гарантиран доход от 2500 швейцарски франка за възрастни и 625 швейцарски франка за всяко дете. Швейцария беше първата страна, провела подобен референдум.


Ирландия обяви, че ще започне да събира над 13 милиарда

Ирландия обяви, че ще започне да събира над 13 милиарда ...

......... Ирландия обжалват решението на Еврокомисията.Както "Епъл", така и Дъблин обжалват с твърдението, че данъчното третиране на производителя на айфони съответства на ирландското и европейско законодателство. Те очакват процесът да започне през есента.Донахю допълни, че правителството изобщо не е съгласно с постановлението, но Ирландия възнамерява да спази своите правни задължения. /БТА


Изглежда е бил непълен списъкът с революции в постсъветското пространство.

Изглежда е бил непълен списъкът с революции в постсъветското пространство. ...

......... през 2008 години се стигна до размирици, които бързо бяха потушени със сила. Тогава загинаха 10 души. През 2015 година арменците отново масово излязоха да протестират - този път срещу високите цени на тока. При това с успех: президентът отмени мярката. Вижте продължението в материала на Bloomberg TV Bulgaria!  


Руският президент Владимир Путин подписа нов закон, който ще позволи

Руският президент Владимир Путин подписа нов закон, който ще позволи ...

......... на ден след съдебно решение, което ще гласи: "За непремахване на информация, която дискредитира честта, достойнството или бизнес репутацията на даден гражданин." Законът влиза в сила седмица, след като руският държавен регулатор Роскомнадзор започна да блокира услугата за съобщения "Телеграм", причинявайки разпад сред различни и несвързани помежду си онлайн услуги.


Руският президент Владимир Путин подписа нов закон, който ще позволи

Руският президент Владимир Путин подписа нов закон, който ще позволи ...

......... на ден след съдебно решение, което ще гласи: "за непремахване на информация, която дискредитира честта, достойнството или бизнес репутацията на даден гражданин." Законът влиза в сила седмица, след като руският държавен регулатор Роскомнадзор започна да блокира услугата за съобщения „Телеграм“, причинявайки разпад сред различни и несвързани помежду си онлайн услуги.


Пране на пари, продажба на европейски паспорти, съмнителни връзки между

Пране на пари, продажба на европейски паспорти, съмнителни връзки между ...

......... както неправителствени организации, така и разследващи журналисти.Евродепутатът съзира проблеми в прилагането на директивите от страните - членки на ЕС. "Всички говорят за огромните вреди от прането на пари и същевременно бавят въвеждането на новите правила или не анализират в достатъчна степен някои информации, които и сега са налични", казва тя.


Трус с магнитуд 4,5 по Рихтер беше регистриран недалеч от

Трус с магнитуд 4,5 по Рихтер беше регистриран недалеч от ...

......... е станало малко преди полунощ - в 23:47 часа българско време. Дълбочината на огнището е цели 80 километра. Няма информация за щети, но земният трус е усетен от много хора. Според руски сеизмолози районът е сеизмичен, но много рядко магнитудът на местните земетресения достига 4 по Рихтер или го надхвърля.


Европейският съюз заедно с ООН е домакин на международна конференция

Европейският съюз заедно с ООН е домакин на международна конференция ...

......... не са изпълнители, а са много сериозни извършители, казва Уайли и допълва: тези дела обаче няма да се достатъчно съществени, за да стреснат режима. Това, което може да се постигне, е да се изпрати ясно послание на предполагаемите жертви, които от дълго време чакат справедливост - поне някаква справедливост." /БТА


Европейските пазари завършиха предимно с понижения борсовата сесия във вторник

Европейските пазари завършиха предимно с понижения борсовата сесия във вторник ...

......... Книжата й отбелязаха ръст от 3,5%. В същото време акциите на втората по големина HR компания в света Randstad поевтиняха с над 3% въпреки отчетения ръст от 4% на основните си приходи за първото тримесечие на 2018 г. Независимо от това нейното американско подразделение продължава с по-лошото от очакваното представяне.


Управляващата партия в Словакия номинира днес свой представител за министър

Управляващата партия в Словакия номинира днес свой представител за министър ...

......... в институциите", каза представител на платформата "Почтена Словакия" и добави, че протестите ще продължат."Сакова е професионалист, работил дълго в министерството и е добър избор", подчерта Фицо.Вътрешният министър ще назначи началник на полицията на мястото на Тибор Гашпар, който склони да се оттегли от поста идния месец заради обществения натиск. /БТА


Кибер атаките не познават граници. Те могат да засегнат критична

Кибер атаките не познават граници. Те могат да засегнат критична ...

......... в човешкия потенциал и да се изградят центрове за кибер сигурност.Емил Радев от своя страна заяви, че колкото по-технологична е една страна, толкова по-уязвима е за кибер атаки. Той се надява ЕС да е една крачка напред, да е готов за за мащабна кибер атака и за нейното бързо разкриване.


Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че конституцията може да

Президентът на Беларус Александър Лукашенко каза, че конституцията може да ...

......... в съответствие със закона, за да се предотвратят обществени протести и нестабилност."Ако някой си мисли, че ще вземем конституцията и ще създадем условия за наш Майдан, това няма да стане", каза президентът. "Дадох обещание и няма да го наруша, в противен случай ще стане като в Армения", посочи Лукашенко. /БТА


Европейският съюз и италианските власти разследват подозрения за мащабна данъчна

Европейският съюз и италианските власти разследват подозрения за мащабна данъчна ...

......... да избегнат вносни мита. Също така са лъгали за компаниите получатели на товарите, давайки им възможност да избегнат плащането на ДДС, посочва Бото. Гръцката служба за борба с финансовите престъпления води отделно разследване по дело за данъчна измама, при което подозренията отново са свързани с китайски стоки, внасяни през Пирея.


Европейският съюз отхвърли исканията на Великобритания за законодателна поправка на

Европейският съюз отхвърли исканията на Великобритания за законодателна поправка на ...

......... финансов надзор на Великобритания (Financial Conduct Authority, или FCA) предупреждават за потенциалните рискове пред финансовата стабилност от месеци насам и призоваха миналата седмица за законодателство в двете юрисдикции, за да се избегне проблема. Финансовата индустрия предложи възможни решения, включително т.нар. заварени договори, чиито матуритет да приключи по съществуващите сега закони.


Африканска чума по свинете (АЧС) вече е констатирана и в

Африканска чума по свинете (АЧС) вече е констатирана и в ...

......... ловно-рибарски, рибарски сдружения. Така НЛРС-СЛРБ представлява интересите на над 125 хиляди ловци и риболовци в България. От 1931 г. националната организация е член на Международния съвет по лова и опазването на дивеча (CIC). През 2000 г. НЛРС-СЛРБ става пълноправен член и на Федерацията на ловните асоциации на ЕС (FACE). www.slrb.org.


Ирландия спечели одобрението на Европейския съюз за данък върху напитките

Ирландия спечели одобрението на Европейския съюз за данък върху напитките ...

......... здравето, преследвани от Ирландия, особено с борбата срещу затлъстяването и други свързани със захарта болести", се посочва в съобщението.Според еврокомисията консумацията на безалкохолните напитки буди особено безпокойство в сравнение с други сладки продукти, защото те нямат хранителна стойност, смята се, че носят голям риск от затлъстяване и от прекомерна консумация.


Силно земетресение с магнитуд 5.4 по скалата на Рихтер е

Силно земетресение с магнитуд 5.4 по скалата на Рихтер е ...

......... 13 души са ранени.   По данни на турската телевизия НТВ ранените при труса са 18. Турският премиер Бинали Йълдъръм заяви, че няма загинали при земетресението. Нанесени са обаче големи материални щети на редица сгради. Правителството започна работа за оценяване на нанесените щети и необходимостта от оказване на помощ, заяви премиерът.


Желанието на България е да използва откритата възможност покрай своето

Желанието на България е да използва откритата възможност покрай своето ...

......... променящия се свят заедно и обединени", посочил премиерът и призовал за повече прагматизъм в отношенията между страните от ПСЮИЕ и ЕС.   Преди началото на срещата той разговаря със словенския премиер Мирослав Церар, като акцентите били поставени върху управлението на мигрантската криза в ЕС и отношенията между държавите на Балканите.


Централният съвет на мюсюлманите в Германия определи антисемитизма като грях,

Централният съвет на мюсюлманите в Германия определи антисемитизма като грях, ...

......... доказва от статистиката за престъпността.   "Ние обаче се отнасяме много сериозно към това, че сред някои бежанци има антисемитизъм", каза той и добави, че съветът организира срещи между евреи и бежанци, а също изпълнява образователни програми.   През последните седмици в Германия имаше няколко антисемитски нападения, извършени от мюсюлмани.


Профсъюзите на френските железопътни работници заплашиха да удължат стачната си

Профсъюзите на френските железопътни работници заплашиха да удължат стачната си ...

......... е организирана среща между 4 профсъюза, според представителите на които, вероятността стачните действия да продължат и през юли и август става все по-голяма. "Това правителство не иска да преговаря и ни предизвиква да удължим стачките и през юли и август", заяви председател на един от профсъюзите пред пресата в неделя.


Италианският президент Серджо Матарела започна четвърти кръг на консултации сред

Италианският президент Серджо Матарела започна четвърти кръг на консултации сред ...

......... съставяне на правителство на широката коалиция. Ако това стане, президентът ще трябва да издигне начело популярна политическа личност, която се ползва с доверието на повечето партии. Ако и този вариант се окаже неуспешен, Матарела ще свика нови избори, като междувременно настоящото временно правителство на Паоло Джентилони ще остане на власт.


Германия е страна, популярна с планините, пешеходния туризъм и дейностите

Германия е страна, популярна с планините, пешеходния туризъм и дейностите ...

......... германската природа, да направят предварително проучване, особено ако плановете включват няколко провинции.Глобите за нарушенията са сериозни - незаконното палене на огън може да ви струва 5000 евро (6175 долара). Когато не сте сигурни, ще бъде по-добре да лагерувате в уреден къмпинг или ... да се настаните в уютен хотел. /БТА


На втория ден от единайсетата стачка на служителите от Air

На втория ден от единайсетата стачка на служителите от Air ...

......... неиндексираното към инфлацията заплащане от 2011 година. Загубите за компанията от единадесетте дни стачки (включително и днес) възлизат на около 300 милиона евро, твърди Франк Тернер, генерален директор на Air France.  Конфликтът в компанията започна през февруари. Стачката е по призив на 11 синдиката, представляващи различните професии в превозвача.  


"Косовският президент Хашим Тачи и премиерът на страната Рамуш Харадинай ...

......... държавния бюджет на Косово са изплатени 2.3 млн. евро на американската компания "Алисън бърд", в която работи бившият сенатор и лобист Робърт Доул, твърди още Диогарди. Той и Том Лантос се считат за най-големите албански лобисти и борци за независимостта на Косово. Диогарди от години ръководи Американско-албанската лига във Вашингтон.


Горната камара на британския парламент нанесе на правителството на Тереза

Горната камара на британския парламент нанесе на правителството на Тереза ...

......... сте здравомислещ за всичко това, каза Белчембърс.Същевременно банките, застрахователните дружества и мениджърите на активи вече местят персонал в нови централи в ЕС, за да са сигурни, че ще запазят връзката с клиентите си там, без значение какво е договорено в търговската сфера.Всичко, което трябва да знаете за:Преговорите за Брекзит (185)


Европейската комисия започна задълбочено разследване на придобиването на британското приложение

Европейската комисия започна задълбочено разследване на придобиването на британското приложение ...

......... Исландия и Норвегия, въпреки че придобиването не достига прага на оборот, при който компаниите са длъжни да предупредят комисията за сливане."Епъл" приключи сделката за придобиването на Шазам през декември. Цената на придобиването не е публично оповестена, но в."Файненшъл таймс" писа тогава, че става дума за около 400 милиона долара. /БТА


Страните от групата на седемте най-развити индустриални държави (Г-7) може

Страните от групата на седемте най-развити индустриални държави (Г-7) може ...

......... на президентските избори в САЩ през 2016 г., а Москва е обвинявана и за атаката с нервнопаралитично вещество срещу бивш руски шпиони във Великобритания, която Г-7 категорично осъди, припомня БТА. "Призоваваме Русия да прекрати това поведение, което е много вредно за перспективите за конструктивно сътрудничество", подчертаха министрите в съвместно изявление.


Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е изискал информация

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е изискал информация ...

......... връщане в Турция. Бююк бе предаден на турските власти, след като президентството отказа да му даде политическо убежище и с формалния аргумент, че валидността на паспорта му е изтекла. Той бе буквално отвлечен на улица в "Младост", а предаването му стана тихомълком - за него се разбра от турските медии.


Макрон отправи едно твърде опасно послание към Балканите. От речта

Макрон отправи едно твърде опасно послание към Балканите. От речта ...

......... София, изследовател в Института по хуманитарни и социални науки (IWM) във Виена. Основател и член на Европейския съвет за външна политика. От 2015 г. насам Кръстев редовно публикува анализи за международното издание на "Ню Йорк таймс". Настоящата статия е писана специално за "Дойче веле".Всичко, което трябва да знаете за:Европредседателството (205)


Европейската централна банка може да осигури ликвидност на банки в

Европейската централна банка може да осигури ликвидност на банки в ...

......... банка“, каза тя.Вицепрезидентът на ЕЦБ Витор Констанцио от своя страна посочи като възможен модел решението на Великобритания, където Английската централна банка може да поиска от правителството компенсации за заеми, предоставени за спасяването на банки. Banco Popular бе веднага закупена от по-големия си конкурент Santander, което ѝ позволи да работи нормално.


Бял микробус е блъснала между 8 и 10 пешеходци в

Бял микробус е блъснала между 8 и 10 пешеходци в ...

......... в Twitter местната полиция, предаде Ройтерс. Засега не се знае в какво състояние са пострадалите, допълват от полицията. Микробусът е напуснал местопроизшествието. Update: unknown of extent of injuries, possible 8 - 10 pedestrians struck further when I get it ^gl — Toronto Police OPS (@TPSOperations) April 23, 2018 Очаквайте подробности!


Испанският премиер Мариано Рахой налага вето върху проекта за декларация

Испанският премиер Мариано Рахой налага вето върху проекта за декларация ...

......... с това на който и да е представител на Косово. Причината е, че Испания не признава независимостта на тази балканска държава. Затова испанският премиер възнамерява да напусне форума още преди към него да се присъединят лидерите на шестте страни от Западните Балкани, които са кандидати за членство в Европейския съюз.


Не е лесно да се изгради обща регулаторна рамка за

Не е лесно да се изгради обща регулаторна рамка за ...

......... тема на дискусиите, като заедно с ЕК ще бъде обсъдено и взето решение, което ще даде добавена стойност за всеки европейски гражданин, каза министър Ананиев. По думите му работна група ще предложи нов модел за оценка на здравните технологии. Еврокомисарят Андриукайтис подчерта, че качествата на лекарствата в държавите е еднакво.


Румънското правителство сезира Конституционния съд заради отказа на президента Клаус

Румънското правителство сезира Конституционния съд заради отказа на президента Клаус ...

......... сезира Конституционния съд заради отказа на президента Клаус Йоханис да отстрани от длъжност главния прокурор на Националната дирекция за борба с корупцията Лаура Кьовеши. Тя беше обвинена от правосъдния министър в авторитарно поведение, намеса в дела, нарушаване на конституцията и нанасяне на вреди на имиджа на страната, предаде агенция Медиафакс.


Бюджетният дефицит и държавният дълг както на еврозоната, така и

Бюджетният дефицит и държавният дълг както на еврозоната, така и ...

......... съюз те са съответно 45,8% и 44,9%. И на двете места за годината до края на 2017 г. се наблюдава намаление на коефициента на разходите и увеличаване на този при доходите.* Бюджетен дефицит под 3% и държавен дълг под 60% от БВП са част от Маастрихтските изисквания за финансова стабилност.


Канцлерът Ангела Меркел губи един по един най-верните си европейски

Канцлерът Ангела Меркел губи един по един най-верните си европейски ...

......... партии.Остава много малко време за постигането на успех, който да убеди гражданите в истинската стойност на ЕС. Независимо от всички различия Меркел и Макрон са единни в желанието си да работят за издигането на Европа. За да го постигнат, те са зависими един от друг, и то повече от всякога.


Европейската комисия предлага нов закон за подобряване на защитата на

Европейската комисия предлага нов закон за подобряване на защитата на ...

......... нередности, ще бъдат от ключово значение. В глобализирания ни свят, където съществува истински стремеж за увеличаване на печалбата, понякога за сметка на спазването на законите, трябва да подкрепяме онези, които са готови да поемат риска да оповестят сериозни нарушения на правото на ЕС. Дължим това на честните хора на Европа."


Европейските пазари записаха повишения в първия борсов ден от седмицата

Европейските пазари записаха повишения в първия борсов ден от седмицата ...

......... от 1,51 млрд. франка (1,6 млрд. долара) да задмине средната прогноза в анкета на Ройтерс за 1,37 млрд. франка. Акциите обаче понижиха цената си с 2,5%.Philips също излезе на печалба за първото тримесечие, като продажбите достигнаха 3,9 млрд. евро (4,79 млрд. долара). Акциите поскъпнаха с повече от 5% през сесията.


Присъединяването на България към Шенген ще позволи в пълна степен

Присъединяването на България към Шенген ще позволи в пълна степен ...

......... сигурността и свързаността в региона е приоритет за България, подчерта тя. Заинтересовани сме от привличане на компании от Нидерландия в проекти за изграждане и модернизиране на транспортната инфраструктура, отбеляза Цвета Караянчева. По думите й съществува потенциал за развитие на сътрудничеството в областта на туризма, планирането и реализирането на инвестиционни проекти.


Европейската комисия представи в понеделник законодателно предложение за защита на

Европейската комисия представи в понеделник законодателно предложение за защита на ...

......... доказва твърденията си, а уличеният да доказва липсата на нередности. Разобличителите ще бъдат защитени от насрещни искове за клевета.   Тези правила следва да се прилагат, когато разобличителят подава данни в защита на обществения интерес. ЕК уточнява, че се предвиждат защити срещу злоупотреба с възможностите за подаването на уличаващи данни.


Европейската комисия (EК) предлага нови правила за подобряване на защитата

Европейската комисия (EК) предлага нови правила за подобряване на защитата ...

......... здраве; защитата на потребителите; неприкосновеността на личния живот, защитата на данните и сигурността на мрежите и информационните системи. То се прилага и по отношение на нарушения на правилата за конкуренция на ЕС, нарушения и злоупотреби при правилата за облагане с корпоративен данък и вреди, нанасяни на финансовите интереси на ЕС.


Финландското правителство реши да не удължава ограничения експеримент с изплащане

Финландското правителство реши да не удължава ограничения експеримент с изплащане ...

......... близо 30%, за да се финансира базов доход. Според организацията той ще повиши неравенството в доходите и ще увеличи равнището на бедността във Финландия от 11,4% на 14,1%. Въвеждането на универсален кредит обаче може да сведе равнището на бедността до 9,7% и да намали сложността на системата за социални помощи.


На фона на разпространените по-рано медийни доклади за проблемите в

На фона на разпространените по-рано медийни доклади за проблемите в ...

......... ангажиментите си към НАТО. Оперативната готовност на оръжейните системи на изтребителите „Юрофайтър Торнадо“ и транспортните хеликоптери CH-53 допълнително влошава цялостната ситуация. Всяка от тези оръжейни системи е статистически достъпна само през четири месеца в годината, за обучения и упражнения. Останалите осем месеца самолетите остават на земята за ремонти и преустройства.


Европейската комисия не е длъжна да предложи закон след успешна

Европейската комисия не е длъжна да предложи закон след успешна ...

......... аборти.Въпреки че инициативата събра необходимите подписи, Еврокомисията заяви през 2014 г., че няма да предприеме действия на основата на петицията.От хилядите проекти, финансирани по програмата на ЕС за изследвания и иновации, 16 са свързани със стволови клетки на човешки ембриони като общият принос на ЕС е около 20 милиона евро.


Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова заяви, че ще посети Малта

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова заяви, че ще посети Малта ...

......... журналисти от целия свят, които се позовават на уликите, установени приживе от Галиция. Ще вземем необходимите мерки, независимо до кого ни отведат фактите - властите или финансови организации, добави той. Трябва да бъде установено не само кой е подготвил и задействал взрива, а и кой го е поръчал, посочи Тимерманс.


Европейската комисия представи днес проучване за оценката на гражданите на

Европейската комисия представи днес проучване за оценката на гражданите на ...

......... Мнозинството в България и в останалата част от ЕС (81%) са на мнение, че за да се промени това, правителствата трябва да вземат мерки. Във всички държави от ЕС, с изключение на Дания, над 60 на сто са съгласни, че правителствата трябва да предприемат мерки, за да намалят тази разлика.


Изглед от лондонското Сити ЕС намекна, че може да предложи

Изглед от лондонското Сити ЕС намекна, че може да предложи ...

......... трябва да платите цена. Трябва да сте здравомислещ за всичко това, каза Белчембърс.   Същевременно банките, застрахователните дружества и мениджърите на активи вече местят персонал в нови централи в ЕС, за да са сигурни, че ще запазят връзката с клиентите си там, без значение какво е договорено в търговската сфера.


Доброто здраве и късметът са от изключителна важност за напредване

Доброто здраве и късметът са от изключителна важност за напредване ...

......... 12 месеца не са били обект нито на тормоз, нито на дискриминация. Най-голям е делът на хората у нас, които признават дискриминация заради възрастта си (над 55 години) – 8%, заради етническия произход (3%) или заради физическо увреждане (2%). Тук анкетираните са имали възможността да посочат повече от един отговор. 


Гърция ще излезе от спасителната си програма, без да иска

Гърция ще излезе от спасителната си програма, без да иска ...

......... при заложена цел за излишък от 1,75 на сто от БВП. Бюджетният излишък за миналата година е възлязъл на 1,5 млрд. евро, а в номинални стойности в края на 2017 г. гръцкият дълг е бил в размер на 317,4 млрд. евро /178,6 на сто от БВП/.  Всичко по темата четете тук!  


Гърция е отчела бюджетен излишък за 2017 г. в размер

Гърция е отчела бюджетен излишък за 2017 г. в размер ...

......... изтича срокът на действие на програмата за подпомагане с третия международен заем, отпуснат на страната през юли 2015 година или шест месеца след идването на власт на Алексис Ципрас, ръководителя на лявата партия СИРИЗА. Остават обаче още няколко последни реформи, които страната трябва да направи по искане на кредиторите си.