Добрич. На 3 май от 17.30 ч. в Галерия „Георги

Добрич. На 3 май от 17.30 ч. в Галерия „Георги ...

......... на Дора Габе” , „Нашата Дора Габе” и „Мъдрецът и Птицата”. Основна тема в творчеството му е съдбата на Добруджа в миналото и днес. Стихове на Драгни Драгнев са превеждани на руски, украински и унгарски език. Членува в Сдружението на писателите в Добрич. Член e на Съюза на българските писатели.


Добрич. „Пинокио“ представя премиерно Държавен куклен театър (ДКТ) „Дора Габе“,

Добрич. „Пинокио“ представя премиерно Държавен куклен театър (ДКТ) „Дора Габе“, ...

......... да поощри второто, което развива въображение. Участват актьорите Мила Боянова, Росен Радев и Румен Куртев. Спектакълът се посвещава на 130 години от рождението на добруджанската поетеса Дора Габе и 55 години от създаването на Държавния куклен театър в Добрич. Реализира се с финансовото съдействие на Община град Добрич. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Спортно състезание

Добрич. Спортно състезание "Бързи, Смели, Сръчни" организира Община Каварна. То ...

......... Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Участие ще вземат ученици начален курс от общинските училища СУ "Стефан Караджа", ОУ "Йордан Йовков" и НУ "Братя Миладинови". В щафетните игри ще се включат и сборни отбори от I - II клас и III – IV клас. За всички участници са предвидени награди.


Каварна. На 26 април (четвъртък) от 10.00 часа на градски

Каварна. На 26 април (четвъртък) от 10.00 часа на градски ...

......... пресцентъра на Община Каварна. Дисциплините в състезанието ще са две – бойно разгръщане на състезателна пътека и щафета 400 м. с препятствия. Победителят преминава в следващия кръг и ще представлява общината на областното състезание. Организатор на събитието е Община Каварна и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"- Каварна.


Добрич. Общината, както по-рано през деня обеща кметът Йордан Йорданов,

Добрич. Общината, както по-рано през деня обеща кметът Йордан Йорданов, ...

......... кореспондентът на Радио „Фокус” – Варна. От 17,00 часа водоноски са разположени в ж. к. „Христо Ботев“ в района срещу месарския магазин, на пазара в квартал „Балик“, над Спортното училище в квартал „Дружба“ и на паркинга на площад „Тракийски“. Много граждани се възползват от възможността да получат вода. Жулиета НИКОЛОВА


Аварията на помпена станция Приморци вече е отстранена, съобщи за

Аварията на помпена станция Приморци вече е отстранена, съобщи за ...

......... нужди, ще бъдат разположени на обявените по-рано четири възлови места в града. Авария на Помпена станция Приморци в петък следобед остави без вода добричлии трети пореден ден. От кметството ще водят разговори с водното дружество и ресорното министерство за евентуално  компенсиране на потребителите, заради честото спиране на водата в Добрич.  До един час се очаква да бъде възстановено нормалното водоподаване

До един час се очаква да бъде възстановено нормалното водоподаване ...

......... вече трети ден денонощно работят пет екипа, съобщи още директорът и заяви категорично, че след отстраняването на възникналите проблеми ВиК мрежата на града ще бъде подготвена за летния сезон. От два дни ВиК - дружеството непрекъснато подава информация към Министерството на регионалното развитие и благоустройството за хода на ремонтните дейности.


В Добрич може да бъде обявено частично бедствено положение, ако

В Добрич може да бъде обявено частично бедствено положение, ако ...

......... недоволни от зачестилите напоследък аварии по водопроводната мрежа, от непрекъснатото спиране на водата и ниското налягане добричлии започнаха да се организират за масов протест. При положение, че водоподаването не бъде възстановено до довечера, те заплашват, че ще излязат да протестират пред сградата на ВиК още в неделната вечер.Дарик Добрич  


Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ в Добрич за

Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ в Добрич за ...

......... демонстрира дигитално рисуване на илюстрации и комикси, след което е предвидено и свободно рисуване по темата. От 13.00 часа ще бъдат разяснени съвременните тенденции в развитието на българския комикс, а до 16.00 часа предстои свободно рисуване по всички теми и жанрове, с което арт форумът ще бъде закрит. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Детският музикален театър „Дея“ с ръководител Лана Анцаридзе завоюва

Добрич. Детският музикален театър „Дея“ с ръководител Лана Анцаридзе завоюва ...

......... огромен интерес. Адмирациите на публиката събраха и премиерните представления на мюзикъла в Добрич през есента на миналата година. Това не е първата изява на творческия колектив на „Дея“. В предходни години малките актьори представиха отново при голям интерес мюзикълите „Алиса в страната на чудесата“, „Коледна приказка“ и „Бродуей“. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Над 100 рисунки, създадени в различни творчески периоди с

Добрич. Над 100 рисунки, създадени в различни творчески периоди с ...

......... Шабла. Има над 50 самостоятелни изложби в страната и в чужбина - Германия, Испания, Холандия, Йордания, Норвегия и други страни. Има участия в общи художествени изложби и пленери по живопис. В продължение на десет години е съорганизатор, заедно с Община Шабла на Националния пленер в Крапец „Арт пътеки“. Жулиета НИКОЛОВАДобрич. В съботния ден, 21 април 2018 г. в 9.45

Добрич. В съботния ден, 21 април 2018 г. в 9.45 ...

......... тук: http://www.cioff-bulgaria.com/. Община град Добрич и ДТ „Йордан Йовков“ са едни от домакините за провеждането на този заключителен етап. „Нека подкрепим с присъствието си и да се насладим на изпълненията на нашите участници в събота, 21 април, от 09.45 ч. в ДТ „Йордан Йовков“, призовават от Общината. Входът е свободен.


Каварна. НЧ “Съгласие - 1890“ и Читалищен театър „Проф. Гочо

Каварна. НЧ “Съгласие - 1890“ и Читалищен театър „Проф. Гочо ...

......... за мъже" (сезон 2018) в Каварна, от 18.30 часа на 25 април. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна . Постановката е на Злати Златев. Участват Мариана Будева, Христо Харизанов, Божидар Божидаров, Славена Ставрева, Валя Гавраилова, Станислав Ставрев, Йорданка Русинова, Величка Стойкова, Николай Ялнъзов, Димитър Димов, Мария Илиева, Захари Колев.


21-годишен младеж от Генерал Тошево е загинал в пътен инцидент

21-годишен младеж от Генерал Тошево е загинал в пътен инцидент ...

......... в крайпътни дървета. Водачът е загинал на място при инцидента, а возещо се в автомобила 16-годишно момиче, също от град Генерал Тошево, е настанено в МБАЛ Добрич с травма на главата, контузия на бял дроб, фрактура на долен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.  


Добрич. Музикално-поетичният рецитал „Младостта се завръща“ на Недялко Йорданов и

Добрич. Музикално-поетичният рецитал „Младостта се завръща“ на Недялко Йорданов и ...

......... любов“, „Много, много отдалеч“, „Тийнейджърска песен“, Светът е хубав“, така и нови стихове и песни, които се раждат днес. Двамата изтъкнати творци работят заедно и радват почитателите си повече от 25 години. Входът е свободен. Община град Добрич кани гражданите и гостите на града да се насладят на изкуството им.


Добрич. Община Добрич ще възложи ремонти на тротоари по улиците

Добрич. Община Добрич ще възложи ремонти на тротоари по улиците ...

......... стойност 125 000 лева с ДДС и „Ремонт на тротоар по ул. ”Дунав” – от магазин ”Кауфланд” до ул. ”Александър Стамболийски” - на стойност 35 000 лева с ДДС. Средствата са осигурени от бюджета на Община град Добрич за 2018 г. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 3 месеца.Добрич. На 18 април 2018 г. от 9.00 до 17.00

Добрич. На 18 април 2018 г. от 9.00 до 17.00 ...

......... съобщиха от пресцентъра на Общината. 15 са училищата, потвърдили участие. На организираната Панорама седмокласниците ще могат да получат актуална информация за условията и сроковете за кандидатстване, класиране и записване за учебната 2018 – 2019 г. Училищата-участници ще представят, както традиции, така и успехи и иновации в предлаганото от тях обучение.


Добрич. Традиционният майски концерт с класическа музика ще е проведе

Добрич. Традиционният майски концерт с класическа музика ще е проведе ...

......... - романтик Цезар Франк, а в края на концерта ще бъде изпълнено любимото на публиката Адажио от Албинони, чийто автор всъщност е италианският музиковед Ремо Джадзотто. Това е и едно своеобразно отбелязване на 30-та годишнина от построяването на добричкия орган, известен с богатия си и неповторим звук. Входът е свободен.


Добрич. Предстои Община град Добрич да изгради Паркинг в Кооперативния

Добрич. Предстои Община град Добрич да изгради Паркинг в Кооперативния ...

......... на паркинг „Кооперативен пазар” - на стойност 130 000 лева с ДДС и „Разширение на гробищен парк – изграждане на алеи“ - на стойност 200 000 лева с ДДС. Средствата са осигурени от бюджета на Община град Добрич за 2018 г. Срокът за изпълнение на ремонтните дейности е 3 месеца.


За първи път в Центъра за защита на природата и

За първи път в Центъра за защита на природата и ...

......... над 250. Сред тях са лами, кози муфлони, коне на Пржевалски, европейски бизон и голямо разнообразие от птици. Мечките Берна и Константин се събудиха от своя зимен сън и са готови за нови приключения и игри. Първите новородени през тази година в добричкия зоопарк са камерунски козлета, родени през януари.


Добрич. За първи път в Центъра за защита на природата

Добрич. За първи път в Центъра за защита на природата ...

......... от птици. Мечките Берна и Константин се събудиха от своя зимен сън и са готови за нови приключения и игри. Първите бебета през тази година в добричкия зоопарк са камерунски козлета, родени през януари. "Откъснете се от забързаното ежедневие сред природа, атрактивните животински видове и приятна атмосфера!", призовават от Общината.


Окръжният съд в Добрич промени мярката на добричлията Желяз Андреев

Окръжният съд в Добрич промени мярката на добричлията Желяз Андреев ...

......... са категорични, че ще търсят всякакви начини за популяризиране на случая с цел подкрепа от обществото и решаване на казуса. Те са създали група за подкрепа на мъжа във Facebook и организират протести в негова защита пред съдебните палати в Добрич и София в четвъртък между 18.00 и 20.00 ч.


Добрич. До 20 април се приемат рисунки за участие в

Добрич. До 20 април се приемат рисунки за участие в ...

......... на сайта на РИМ-Добрич и в профила на музея във Фейсбук. Предвидени са предметни награди. Победителите ще бъдат обявени на 1 май тази година на сайта на РИМ. Най-интересните рисунки ще бъдат експонирани във фоайето на литературния музей. Там ще се състои награждаването на победителите на 3 май. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Традиционният хоров концерт от инициативата „Детски хор и приятели“

Добрич. Традиционният хоров концерт от инициативата „Детски хор и приятели“ ...

......... получи първо място, златен медал, грамоти и награди за участието си в I-я международен хоров фестивал в Питещи – Унгария. За своя 10-годишен юбилей и за активно участие в културната дейност на град Добрич формация „Мистика” е наградена с диплом по случай 1-ви ноември 2014 г. Деня на народните будители.


Добричлията Желяз Андреев, който живее и работи в София, е

Добричлията Желяз Андреев, който живее и работи в София, е ...

......... свобода до 20 години.„Никой от нас, който е работил там, не е съзнавал, че може да стане жертва на такова нещо”, заяви приятелката на Желяз - Милена.Компанията вече не съществува.Още през март пък Желяз е уволнен от последната си работа, когато става ясно, че е в черния списък на САЩ.  


Добрич. Ранни сортове лалета вече радват посетителите на Архитектурно-парковия комплекс

Добрич. Ранни сортове лалета вече радват посетителите на Архитектурно-парковия комплекс ...

......... на Мексико и северната част на Централна Америка. Любопитен факт е, че младите листа на дървото, шушулките и цветните пъпки са годни за консумация и обикновено се приемат сурови, задушени или смесени в супи или с ориз. Семената могат също така да се използват като заместител на кафето. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич.Добричлии имат възможността да посрещнат светлия християнски празник с великденски

Добрич.Добричлии имат възможността да посрещнат светлия християнски празник с великденски ...

......... танцова студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов, помощник-ръководител Антония Тончева и музикален ръководител Николай Иванов. Това съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич. От Общината канят всички да се присъединят към веселието, създадено от талантливите танцьори и музиканти. Концертът е от 11.00 часа на сцената на пл. „Свобода“


Каварна. В навечерието на един от най-големите християнски празници –

Каварна. В навечерието на един от най-големите християнски празници – ...

......... танцов ансамбъл "Бизоне", Детски народен хор "Шарено коланче", Женски народен хор и Фолклорен танцов клуб "Мераклии". Благотворителната акция продължава и през следващите дни. В сградата на Общината и в Народно читалище „Съгласие-1890” има разположени кутии за дарения, където всеки, който желае може да дари средства за лечението на малкия Теди.


Добрич. Работилничка за боядисване и писане на великденски яйца е

Добрич. Работилничка за боядисване и писане на великденски яйца е ...

......... трябва да присъстват онези цветове, които виждаме около нас през пролетта – жълтото, като символ на златото и слънцето, синьото – символ на небето, зеленото – символ на раззеленилата се природа. И децата, които днес са при нас, се постараха да възродят тази традиция“, каза етнографът Лена Кирилова. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева посрещна в кабинета

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева посрещна в кабинета ...

......... Ставрева, която е голям привърженик на отбора, част от играчите и щаба бяха на гости в града. Представителите на ЦСКА зарадваха и младите футболни таланти от детско-юношеската школа на „Калиакра” – Каварна и им дадоха ценни съвети за пътя, по който са поели - а именно този към големия спорт.


Каварна. Великденският концерт в Каварна тази година е с благотворителна

Каварна. Великденският концерт в Каварна тази година е с благотворителна ...

......... поставена и кутия за дарения, за всеки който иска да дари средства. Разкрита е и специална сметка на името на Надежда Веселинова Пиндикова, в полза на Теодор Надеждов Пиндиков: Юробанк България ЕАД IBAN: BG10BPBI79384056304101 BIC: BPBIBGSF "Нека помогнем на Теди в битката за достоен и пълноценен живот!", призовават от Общината.


Добрич. Общината организира за трета поредна година кампанията „Бъди здрав“.

Добрич. Общината организира за трета поредна година кампанията „Бъди здрав“. ...

......... възпитатели на Центрове за настаняване от семеен тип за деца без увреждания и Център за обществена подкрепа в ЦНСТ 1,2,3 и ЦОП. В 13.30 часа в Бизнес залата на Община град Добрич ще се проведе обучение за медицински специалисти на тема „Превенция на агресия и рисково поведение в ранното образование”.


Каварна. Пред сградата на Община Каварна е поставена великденска украса

Каварна. Пред сградата на Община Каварна е поставена великденска украса ...

......... града. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Деца от ДГ „Радост“, ДГ „Здравец“ и ДГ „Детелина“ повече от седмица се трудиха, нарисуваха и украсиха великденски яйца. Възпитаници на Общински детски комплекс - Каварна допринесоха за празничното настроение с ръчно направен великденски заек. Община Каварна пожелава на гражданите светли великденски празници.


Каварна. В Каварна се провежда великденски благотворителен базар за събиране

Каварна. В Каварна се провежда великденски благотворителен базар за събиране ...

......... гости на града да посетят великденския благотворителен базар. В сградата на Община Каварна е поставена и кутия за дарения, за всеки който иска да дари средства. Разкрита е и специална сметка на името на Надежда Веселинова Пиндикова, в полза на Теодор Надеждов Пиндиков: Юробанк България ЕАД IBAN: BG10BPBI79384056304101 BIC: BPBIBGSF


Каварна. Община Каварна и Народно читалище „Съгласие - 1890” изградиха

Каварна. Община Каварна и Народно читалище „Съгласие - 1890” изградиха ...

......... 1890” са подготвили специална изненада по случай Великденските празници за малките жители на община Каварна. Във фоайето на читалището е изграден атрактивен великденски кът за снимки. Родителите ще имат възможност да снимат децата си с двата красиви великденски заека в празничния кът, всеки ден от 8.30 часа до 18.00 часа.


Каварна. Обичаят

Каварна. Обичаят "лазаровден" беше пресъздаден на площада пред църква „Свето ...

......... чешма до реставрираната средновековна баня „Хамам” и тази година по традиция бе пресъздаден обичаят „Кумичене” – пускане на лазарски венци по течението. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева поздрави всички по случай пролетните празници, а на имениците пожела здраве, дълголетие, да се слави името им и да пребъде във времето.


Добрич. „Вярва се, че къща, в която не са пели

Добрич. „Вярва се, че къща, в която не са пели ...

......... чака сватове. И това са така наречените древни обичаи на инициация, т.е. на преминаване от една възраст в друга. На второ място това са обичаи, свързани с осигуряване на плодородие. И се вярва, че лазарките могат да го направят със своите песни и наричания“, каза още Лена Кирилова. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Художествената галерия, Регионалната библиотека и Регионалният исторически музей в

Добрич. Художествената галерия, Регионалната библиотека и Регионалният исторически музей в ...

......... на самия Великден от 11,00 часа Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ ще изнесе концерт на площад „Свобода“. Д-р Баева припомни, че както всяка година градът ще бъде празнично украсен, ще има Великденски базар и в периода на празничните дни ще се провежда кампанията на Община град Добрич „Бъди здрав!“. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Етнографска къща - Добрич, където се съхранява част от

Добрич. Етнографска къща - Добрич, където се съхранява част от ...

......... забравяме, че и тогава, и сега семейството е това, което дарява най-много любов и щастие. Както са казвали някога старите хора, няма ли човек семейство, няма ли дом, той не може да бъде щастлив. А ако в дома има много деца, тогава щастието е пълно“, каза Лена Кирилова. Жулиета НИКОЛОВА


Плаж „Болата“ трябва да бъде включен в защитена местност „Степите“,

Плаж „Болата“ трябва да бъде включен в защитена местност „Степите“, ...

......... значимост като основание за включване към резерват Калиакра, предаде Фокус. Кметът на община Каварна допълни, че когато той вече не е част от защитената територия, там могат да бъдат разположени търговски обекти по предварително одобрена схема, които едновременно да имат европейска визия и да подсигуряват поминъка на хората в местността.


Добрич. Две литературни срещи организират в Регионална библиотека „Дора Габе“

Добрич. Две литературни срещи организират в Регионална библиотека „Дора Габе“ ...

......... вятъра мишена“ (2006; 2008). Името на Йордан Кръчмаров се налага все повече със своята значимост в съвременната българска литература. За неговото творчество пишат поетите Стефан Цанев, Георги Константинов, литературните критици Светлозар Игов, Стефан Влахов-Мицов, Иван Карадочев, но творчеството му тепърва предстои да бъде истински открито, изследвано и издадено. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. И тази година Община град Добрич организира по повод

Добрич. И тази година Община град Добрич организира по повод ...

......... в Германия, Македония, Гърция, Турция, Италия, Испания, Украйна и др. След успешно преминал първи етап през 2017 г., след по малко от месец предстои вторият финален етап на националните прегледи на ЦИОФФ, където ФТК „Хорце” ще се представят с нови танци и костюми от всички шест фолклорни области на България.


Добрич. Общинският младежки център „Захари Стоянов“ в Добрич председателства среща

Добрич. Общинският младежки център „Захари Стоянов“ в Добрич председателства среща ...

......... Стара Загора, Пловдив и Враца. Мрежата ще направи Анализ на извършените дейности до момента и ще планира предстоящи дейности за настоящата година. Днес от 10 до 14 часа младежи от четирите центъра, взеха участие във Фермерския пазар за проучване на нагласите за здравословен начин на живот сред посетителите на пазара.


Добрич. Отдел „Краезнание“ в Регионална библиотека „Дора Габе“ съхранява документи,

Добрич. Отдел „Краезнание“ в Регионална библиотека „Дора Габе“ съхранява документи, ...

......... дигитална библиотека Европеана библиотеката представи сред бележитите личности на Добруджа и фотография на Капитан Димитър Списаревски, с който Добрич се гордее“, припомни Галя Маринова. Добрич пази паметта за кап. Димитър Списаревски - в добруджанския град е поставена паметна плоча, увековечаваща подвига му, има и улица на негово име. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. На 29 март от 18.00 часа в Огледална зала

Добрич. На 29 март от 18.00 часа в Огледална зала ...

......... оркестрите на Българското национално радио, Българската национална опера, Оркестър „Густав Малер” с диригент Клаудио Абадо, Мюнхенските симфоници, Мюнхенския камерен оркестър, Магдебургския симфоничен оркестър, Франкфуртската опера, Ансамбъл „Феникс” Базел, преподавателска дейност във висши немски музикални училища, воденето на майсторски класове, концерти със солова и камерна музика в страни от пет континента.


Добрич. Центърът за защита на природата и животните в Добрич

Добрич. Центърът за защита на природата и животните в Добрич ...

......... може да отдели време и да зарадва своето дете с безплатно посещение на 8 април. Безплатно посещение е организирано и всеки вторник. През останалите дни за деца до 7-годишна възраст е без такса, за ученици, студенти и пенсионери таксата е 1 лев, а за всички останали възрасти е 2 лв.


Добрич. Общинско ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни

Добрич. Общинско ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ...

......... Каравелов“ и ОУ „П.Волов“ получиха поощрителни награди, осигурени от Община град Добрич. С класирането си на първо място отборът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ получи право на участие в Областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което ще се проведе на 10.05.2018 г. в Добрич.


82-годишна жена от Силистра е хвърлила през прозореца 8300 лв.,

82-годишна жена от Силистра е хвърлила през прозореца 8300 лв., ...

......... отново призовават: Не давайте пари на непознати! Не съществува практика полицията да иска пари от хората за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел.112.  


Ще има ли сериозно застрояване на плажа Болата, след като

Ще има ли сериозно застрояване на плажа Болата, след като ...

......... на имоти. Той каза и, че е важно Болата да бъде запазен, за да може да има шанс да бъде възстановена популацията на тюлена-монах. Местните обаче казват, че този вид е измрял преди над 20 години. Предстои обществено обсъждане дали Болата да остане в резерват "Калиакра" – на 12 април.


Каварна. На 31 март от 11.00 часа на общоградския площад

Каварна. На 31 март от 11.00 часа на общоградския площад ...

......... от начален клас от СУ „Стефан Караджа“, фолклорна формация „Шарено коланче” и Детски фолклорен танцов ансамбъл „Бизоне”. След празничната програма обичаят „Кумичене” - хвърляне на лазарски венци, ще се извърши на старата чешма до реставрираната средновековна баня „Хамам”. Община Каварна отправя покана към всички жители и гости на града .


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе специален гост

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе специален гост ...

......... ход в момента, а част от децата вероятно дори са участници. През есента стартира още един проект, насочен към младите хора - „Градът през моите очи“, добави Ставрева. Участниците в срещата се разбраха да се видят отново, за да споделят и обсъдят идеите си и желанията за развитие на Каварна.


Добрич. 350 грама амфетамин са открити в 53-годишен мъж от

Добрич. 350 грама амфетамин са открити в 53-годишен мъж от ...

......... в областния град е извършена проверка на криминално проявения Т.П. (53 г.). В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 350 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава по описа на сектор ПКП при ОДМВР-Добрич.


Каварна. На 22 март 2018 г. oт 14.00 часа в

Каварна. На 22 март 2018 г. oт 14.00 часа в ...

......... - 1890” – Каварна ще се отбележи Часът на Земята. Второкласници от СУ „Стефан Караджа” с класен ръководител Албена Алексиева са подготвили кратка презентация по темата. Учениците ще демонстрират знанията си за природата и земята. Библиотечният екип също ще представи пред присъстващите тематична мултимедийна презентация, включваща интересни снимки и илюстрации.


Каварна. Юношите от СУ „Стефан Караджа” - Каварна спечелиха областния

Каварна. Юношите от СУ „Стефан Караджа” - Каварна спечелиха областния ...

......... отново за представителите от Добрич с 10:4. Девойките VII I- X клас на СУ „Стефан Караджа” , за които това беше дебют , загубиха с 0:12 от ученичките на СУ „П. Р. Славейков” - Добрич. Победителите от всички възрастови категории ще имат възможността да представляват областта в следващия зонален кръг.


Добрич. Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с народния

Добрич. Кметът на Добрич Йордан Йорданов се срещна с народния ...

......... Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Д-р Адемов е председател на парламентарната комисия по труда, социалната и демографска политика към 44 – то Народно събрание. В рамките на срещата е обсъдено състоянието на социалните услуги в Добрич. Депутатът д-р Адемов декларира своята готовност да подкрепя социалната политика на Община Добрич.


Добрич. Великденските празници и поканата на Община град Добрич са

Добрич. Великденските празници и поканата на Община град Добрич са ...

......... опера, Оркестър „Густав Малер” с диригент Клаудио Абадо, Мюнхенските симфоници, Мюнхенския камерен оркестър, Магдебургския симфоничен оркестър, Франкфуртската опера, Ансамбъл „Феникс” Базел, преподавателска дейност във висши немски музикални училища, воденето на майсторски класове, концерти със солова и камерна музика в страни от пет континента. Входът на концерта в Добрич е свободен.


Общината обявява дни на отворените врати в детските заведения в

Общината обявява дни на отворените врати в детските заведения в ...

......... заведения“ са обявени общо 649 свободни места за детските градини в Добрич към 13 март. В таблица са посочени местата в отделните детски градини по райони и групи. Обявено е класирането към 21 февруари за детските ясли в града. Към днешна дата системата за електронно класиране и регистриране е затворена.


Каварна. Инфраструктурните проекти, свързани с развитието на Каварна, здравеопазването и

Каварна. Инфраструктурните проекти, свързани с развитието на Каварна, здравеопазването и ...

......... разговаря с жителите на морската община на втората от традиционните си срещи с гражданите. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Ставрева представи свършеното от общинската администрация през миналата година и приоритетите за тази, и отговори на поставените от гражданите въпроси. Срещите на г-жа Ставрева с жителите на общината продължават.


Каварна. За поредна година община Каварна ще бъде домакин на

Каварна. За поредна година община Каварна ще бъде домакин на ...

......... VIII- X клас, домакините от СУ „Стефан Караджа”, СУ „П.Р.Славейков и СУ „Хр. Смирненски” от с. Крушари ще се състезават за първото място и правото да представят област Добрич на зоналния кръг, а при девойките в същата възрастова група, победителят ще бъде излъчен от двубоя между каварненските и добричките момичета.


Добрич. Около 5 - 6% ръст на туристите се очаква

Добрич. Около 5 - 6% ръст на туристите се очаква ...

......... 10% от българите, които работят в страни, като Белгия и Германия например, при заплати между 1 500 и 1 600 лв. са готови да се завърнат и да работят през сезона в България", отбеляза Димитър Димитров. Според него единственият начин за решаване на проблема е увеличение на заплатите. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Студенти от

Каварна. Студенти от "Икономически университет" - Варна посетиха Община Каварна, ...

......... възможност на студентите да се запознаят с работния процес в администрацията. Пример за добра практика в тази сфера са стажовете на студенти от Икономически университет – Варна в Общината”, посочи г-жа Ставрева. Община Каварна представи на младите гости и Исторически музей - Каварна, експозиция „Добруджа и морето“ и Етнографската къща.


Средно между 3 и 4 сигнала постъпват на ден в

Средно между 3 и 4 сигнала постъпват на ден в ...

......... ги кастрират, за да не се размножават. Едно дворно куче, което е вързано, винаги има вариант да се заплоди и да роди, защото и оградите не са сигурни – къде разградено, къде има дупка. Това е проблемът и няма да го реши дори на национално ниво с приюти", коментира специалистът.


Каварна. Община Kаварна за поредна година ще се присъедини към

Каварна. Община Kаварна за поредна година ще се присъедини към ...

......... е опазване на биоразнообразието. В знак на съпричастност в рамките на кампанията в община Каварна ще бъде изключено за един час фасадното осветление на институции и паметници на културата. Община Каварна се обръща с апел към всички институции, организации и граждани да подкрепят събитието, като изгасят в определеното време осветлението.


Добрич. Кражба на диамантни и златни накити за над 15

Добрич. Кражба на диамантни и златни накити за над 15 ...

......... около 11.15 часа е получено съобщение за извършена домова кражба от частен имот по ул. „Ген. Колев” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на диамантни и златни накити с общо тегло около 130 грама и сумата от 15 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.


Добрич. Споразумение за изпълнение на проект за подобряване на пътната

Добрич. Споразумение за изпълнение на проект за подобряване на пътната ...

......... тях 3 514 631, 78 евро са от Европейския фонд за регионално развитие, 537 490, 58 евро са от МРРБ и 82 738, 56 евро е съфинансирането на Община Добрич. Проектът ще се реализира в рамките на малко повече от година, но след дейностите по водния проект по двете улици.


Добрич. В розариума се извършва подрязването на розите. Това съобщиха

Добрич. В розариума се извършва подрязването на розите. Това съобщиха ...

......... алеите за разходка. Ще бъдат окастрени провисващите клони, които затрудняват движението или създават опасност от счупване и падане. Тече набиране на сезонни работници в озеленяването за периода от април до септември. Свободните места са 35, а информацията е обявена в Бюро по труда и на сайта на Община град Добрич.


Добрич. Изложбата „Осъдени на свободата“ е представена в Музея за

Добрич. Изложбата „Осъдени на свободата“ е представена в Музея за ...

......... от равнината притежават и хладната преценка за войната и нейния смисъл. По думите на специалиста изложбата отдава дължимото на българското опълчение и напомня за смисъла на единението, общността, съзнанието за Отечество, неща, за които днес има дефицит, но които продължават да са стойностни и трябва да бъдат развивани. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. В ход е подготовката за новия сезон на розариума

Добрич. В ход е подготовката за новия сезон на розариума ...

......... наречените есенно-пролетно цъфтящи видове. Това са теменужки, парички, незабравки. След зимата правим проверка, оглед. Установява се обема на липсващите растения и при първа възможност започваме да ги попълваме, за да се изявят в най-добрия си вид през април и май, когато е масовият им цъфтеж“, каза още специалистът. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Kметът на Каварна Нина Ставрева започна традиционните си срещи

Каварна. Kметът на Каварна Нина Ставрева започна традиционните си срещи ...

......... среща се състоя в Пенсионерски клуб „Радка Чаушева“. Това съобщиха от Община Каварна. Кметът представи пред присъстващите граждани отчет за свършеното през изминалата година, заложените проекти в програмата за 2018-та и отговори на зададените въпроси. Г-жа Ставрева ще продължи срещите си с граждани и в другите населени места на общината.


Каварна. Поп певецът Васил Найденов изправи на крака публиката в

Каварна. Поп певецът Васил Найденов изправи на крака публиката в ...

......... Община Каварна. Близо два часа в навечерието на 8 март звездата на българската естрада Васил Найденов пя безплатно за всички дами от общината. Зрителите в препълнената зала на Народно читалище “Съгласие-1890“ пяха заедно с него любими хитове, като “Синева“ „Телефонна любов“, „Сбогом моя любов“, „По първи петли", „Адаптация“ и др.