Добрич. Великденските празници и поканата на Община град Добрич са

Добрич. Великденските празници и поканата на Община град Добрич са ...

......... опера, Оркестър „Густав Малер” с диригент Клаудио Абадо, Мюнхенските симфоници, Мюнхенския камерен оркестър, Магдебургския симфоничен оркестър, Франкфуртската опера, Ансамбъл „Феникс” Базел, преподавателска дейност във висши немски музикални училища, воденето на майсторски класове, концерти със солова и камерна музика в страни от пет континента. Входът на концерта в Добрич е свободен.


Общината обявява дни на отворените врати в детските заведения в

Общината обявява дни на отворените врати в детските заведения в ...

......... заведения“ са обявени общо 649 свободни места за детските градини в Добрич към 13 март. В таблица са посочени местата в отделните детски градини по райони и групи. Обявено е класирането към 21 февруари за детските ясли в града. Към днешна дата системата за електронно класиране и регистриране е затворена.


Каварна. Инфраструктурните проекти, свързани с развитието на Каварна, здравеопазването и

Каварна. Инфраструктурните проекти, свързани с развитието на Каварна, здравеопазването и ...

......... разговаря с жителите на морската община на втората от традиционните си срещи с гражданите. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Ставрева представи свършеното от общинската администрация през миналата година и приоритетите за тази, и отговори на поставените от гражданите въпроси. Срещите на г-жа Ставрева с жителите на общината продължават.


Каварна. За поредна година община Каварна ще бъде домакин на

Каварна. За поредна година община Каварна ще бъде домакин на ...

......... VIII- X клас, домакините от СУ „Стефан Караджа”, СУ „П.Р.Славейков и СУ „Хр. Смирненски” от с. Крушари ще се състезават за първото място и правото да представят област Добрич на зоналния кръг, а при девойките в същата възрастова група, победителят ще бъде излъчен от двубоя между каварненските и добричките момичета.


Добрич. Около 5 - 6% ръст на туристите се очаква

Добрич. Около 5 - 6% ръст на туристите се очаква ...

......... 10% от българите, които работят в страни, като Белгия и Германия например, при заплати между 1 500 и 1 600 лв. са готови да се завърнат и да работят през сезона в България", отбеляза Димитър Димитров. Според него единственият начин за решаване на проблема е увеличение на заплатите. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Студенти от

Каварна. Студенти от "Икономически университет" - Варна посетиха Община Каварна, ...

......... възможност на студентите да се запознаят с работния процес в администрацията. Пример за добра практика в тази сфера са стажовете на студенти от Икономически университет – Варна в Общината”, посочи г-жа Ставрева. Община Каварна представи на младите гости и Исторически музей - Каварна, експозиция „Добруджа и морето“ и Етнографската къща.Средно между 3 и 4 сигнала постъпват на ден в

Средно между 3 и 4 сигнала постъпват на ден в ...

......... ги кастрират, за да не се размножават. Едно дворно куче, което е вързано, винаги има вариант да се заплоди и да роди, защото и оградите не са сигурни – къде разградено, къде има дупка. Това е проблемът и няма да го реши дори на национално ниво с приюти", коментира специалистът.


Каварна. Община Kаварна за поредна година ще се присъедини към

Каварна. Община Kаварна за поредна година ще се присъедини към ...

......... е опазване на биоразнообразието. В знак на съпричастност в рамките на кампанията в община Каварна ще бъде изключено за един час фасадното осветление на институции и паметници на културата. Община Каварна се обръща с апел към всички институции, организации и граждани да подкрепят събитието, като изгасят в определеното време осветлението.


Добрич. Кражба на диамантни и златни накити за над 15

Добрич. Кражба на диамантни и златни накити за над 15 ...

......... около 11.15 часа е получено съобщение за извършена домова кражба от частен имот по ул. „Ген. Колев” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на диамантни и златни накити с общо тегло около 130 грама и сумата от 15 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.


Добрич. Споразумение за изпълнение на проект за подобряване на пътната

Добрич. Споразумение за изпълнение на проект за подобряване на пътната ...

......... тях 3 514 631, 78 евро са от Европейския фонд за регионално развитие, 537 490, 58 евро са от МРРБ и 82 738, 56 евро е съфинансирането на Община Добрич. Проектът ще се реализира в рамките на малко повече от година, но след дейностите по водния проект по двете улици.


Добрич. В розариума се извършва подрязването на розите. Това съобщиха

Добрич. В розариума се извършва подрязването на розите. Това съобщиха ...

......... алеите за разходка. Ще бъдат окастрени провисващите клони, които затрудняват движението или създават опасност от счупване и падане. Тече набиране на сезонни работници в озеленяването за периода от април до септември. Свободните места са 35, а информацията е обявена в Бюро по труда и на сайта на Община град Добрич.Добрич. Изложбата „Осъдени на свободата“ е представена в Музея за

Добрич. Изложбата „Осъдени на свободата“ е представена в Музея за ...

......... от равнината притежават и хладната преценка за войната и нейния смисъл. По думите на специалиста изложбата отдава дължимото на българското опълчение и напомня за смисъла на единението, общността, съзнанието за Отечество, неща, за които днес има дефицит, но които продължават да са стойностни и трябва да бъдат развивани. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. В ход е подготовката за новия сезон на розариума

Добрич. В ход е подготовката за новия сезон на розариума ...

......... наречените есенно-пролетно цъфтящи видове. Това са теменужки, парички, незабравки. След зимата правим проверка, оглед. Установява се обема на липсващите растения и при първа възможност започваме да ги попълваме, за да се изявят в най-добрия си вид през април и май, когато е масовият им цъфтеж“, каза още специалистът. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Kметът на Каварна Нина Ставрева започна традиционните си срещи

Каварна. Kметът на Каварна Нина Ставрева започна традиционните си срещи ...

......... среща се състоя в Пенсионерски клуб „Радка Чаушева“. Това съобщиха от Община Каварна. Кметът представи пред присъстващите граждани отчет за свършеното през изминалата година, заложените проекти в програмата за 2018-та и отговори на зададените въпроси. Г-жа Ставрева ще продължи срещите си с граждани и в другите населени места на общината.


Каварна. Поп певецът Васил Найденов изправи на крака публиката в

Каварна. Поп певецът Васил Найденов изправи на крака публиката в ...

......... Община Каварна. Близо два часа в навечерието на 8 март звездата на българската естрада Васил Найденов пя безплатно за всички дами от общината. Зрителите в препълнената зала на Народно читалище “Съгласие-1890“ пяха заедно с него любими хитове, като “Синева“ „Телефонна любов“, „Сбогом моя любов“, „По първи петли", „Адаптация“ и др.


Каварна. На 14 март в Каварна ще бъде представена постановката

Каварна. На 14 март в Каварна ще бъде представена постановката ...

......... Веселин Борисов. В един просмукан от жестокост, бедност и болести свят, се ражда красива, но обречена любов. Героите на тази трагична и наситена с много емоции любовна история разкриват света на любовта, която макар и тайна, е единствено способна да придаде смисъл на страданието, да възроди и възвиси човешкия дух.Добрич. Със заповед на кмета на Добрич Йордан Йорданов се

Добрич. Със заповед на кмета на Добрич Йордан Йорданов се ...

......... утре. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Дейностите ще се осъществяват върху 9 места по 6 кв. м и 4 места по 12 кв. м. Допустимият стоков асортимент са цветя (рязан цвят, букети, саксийни и посадъчен материал). За участие в базара се допускат земеделски производители, еднолични търговци и юридически лица.


При изпълнението на програмата за надзора на болестта Инфлуенца по

При изпълнението на програмата за надзора на болестта Инфлуенца по ...

......... в Генерал Тошево ... 19 0 ДПС се обяви срещу влизането на държавата в сделката за ЧЕЗ ... 182 2 Сирийското правителство премахнало медицински комплекти от хуманитарна ... 158 0 Мъж издъхна в колата си, търсейки място за паркиране ... 642 0 Свлачище затвори пътя София-Самоков ...

Каварна. Възстановка на събитията от Освобождението на Каварна представиха днес

Каварна. Възстановка на събитията от Освобождението на Каварна представиха днес ...

......... на Община Каварна г-жа Нина Ставрева. Венци и цветя бяха поднесени пред Костницата на войните, загинали за Освобождението на Каварна, в Градския парк. За празничната атмосфера днес в града допринесоха патриотичните песни, в изпълнение на децата от Вокална академия “Каварна“, детски народен хор „Шарено коланче“ и детски фолклорен ансамбъл „Бизоне“.


10 години след пожара във влака София-Кардам, близките на загиналите

10 години след пожара във влака София-Кардам, близките на загиналите ...

......... подобни трагични инциденти продължават да се случват. Тя подчерта, че семейството им не се качва повече на влак.   В изявление пред събралите се, Детелина Николова подчерта също, че обществото ни е длъжник да опази младите хора и да ги научи как да се справят с бедствени ситуации и кризи.


Обявено е частично бедствено положение за четири селища община Главиница,

Обявено е частично бедствено положение за четири селища община Главиница, ...

......... щаб, ваканцията на учениците се удължава до края на тази седмица. Тъй като възможностите за обявяване на неучебни дни от страна на кметовете вече са изчерпани, ваканцията се очаква да бъде бъде удължена със заповед на министъра на образованието. Изпратено е писмо от началника на Регионалното управление на образованието.  


Усложнена остава обстановката в област Силистра, заради влошените метеорологични условия

Усложнена остава обстановката в област Силистра, заради влошените метеорологични условия ...

......... пътуващите в тях са подслонени. Заради усложнената обстановка не се движат и автобуси от София към Силистра и обратно и по други линии. Със заповеди на кметовете и на 7-те общини в региона 27 февруари е обявен за неучебен ден, а в Силистра и Дулово - и 28 февруари.  


Добрич. Туристически обекти, места за настаняване, красивата черноморска природа в

Добрич. Туристически обекти, места за настаняване, красивата черноморска природа в ...

......... до 25 февруари. Още през първия ден на изложението, щандът на Каварна бе посетен от туроператори, проявяващи интерес към морския туризъм, Етнографската къща, нос Калиакра и други местни забележителности. В туристическото изложение участват страни като Турция, Израел, Гърция, Португалия, Молдова, много туроператорски фирми, редица занаятчии, представящи своите бродерии, шевици, рисунки.


Каварна. Художествена галерия “Христо Градечлиев“ откри новата творческа година с

Каварна. Художествена галерия “Христо Градечлиев“ откри новата творческа година с ...

......... Неслучайно изложбата се открива в навечерието на Тодоровден. При откриване на изложбата, уредникът на художествената галерия, г-жа Галина Димова, пожела един добър творчески сезон. Присъстващите имаха възможност да се насладят и на изпълненията на децата от детски народен хор „Шарено коланче”- Каварна към Народно читалище “Съгласие-1890“, с ръководител Невелина Василева.


Добрич. Областният съвет на Български червен кръст (ОС на БЧК)

Добрич. Областният съвет на Български червен кръст (ОС на БЧК) ...

......... за храни в областта са 6 741 души, а извън нея помощ са получили 678 самотни, 597 болни и 389 деца в неравностойно положение. Предоставените материални и финансови помощи по всички направления през изминалата година възлизат на близо 509 хил. лв., според годишния отчет на областната червенокръстка организация. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Община Каварна получи дарение за подпомагане дейността на доброволното

Каварна. Община Каварна получи дарение за подпомагане дейността на доброволното ...

......... в община Каварна. Вашата помощ в подкрепа функционирането на звеното е изключително важна и полезна за една малка българска община с ограничени бюджетни възможности”, се казва в благодарственото писмо на кмета на Община Каварна, Нина Ставрева, до Н.Пр. Денис Кнобел Извънреден и пълномощен посланик на Конфедерация Швейцария в Република България.


Каварна. На 2 март Община Каварна кани жителите и гостите

Каварна. На 2 март Община Каварна кани жителите и гостите ...

......... концерт по случай националния празник на България 3-ти март. Това съобщиха от Община Каварна. Концертът ще се проведе в залата на Народно читалище “Съгласие-1980“ от 18.00 часа. В него ще вземат участие известната със завладяващите си изпълнения на български патриотични песни Нели Петкова и каварненския танцов ансамбъл“БИЗОНЕ“. Входът е свободен.


Добрич. Изложба на Жолт Сабоки „Унгарски крепости в Карпатския басейн

Добрич. Изложба на Жолт Сабоки „Унгарски крепости в Карпатския басейн ...

......... променят, докато след приключването на войните с турците и австрийците от ХVІІІ век идва времето на тяхната бавна разруха. Изложбата е в постоянния фонд на Унгарския културен институт в столицата. Тя се реализира с неговото съдействие и може да бъде разгледана в ХГ в Добрич до 14 март. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Три нови паметника ще бъдат вписани в областния регистър

Добрич. Три нови паметника ще бъдат вписани в областния регистър ...

......... искане на Община Добричка за промяна на местоположението на военен паметник - паметна плоча „Добричка епопея 5 - 7 септември 1916 г.“ в с. Царевец. Мотивът за неговото преместване е, че паметната плоча ще бъде по-добре експонирана върху сградата на кметството в селото, вместо в градинката пред него. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. По покана на Община град Добрич книгата „Войната свърши

Добрич. По покана на Община град Добрич книгата „Войната свърши ...

......... на филм оживява главният херой – ген. Скобелев, забележителен мъж с поразяващ ум на военен талант, непризнат дотогава, както и сложният характер на достойния му противник – Осман паша, провел образцово защитата на Плевен до идването на ген. Тотлебен.“ Организаторите канят гражданите на Добрич да посетят събитието. Входът е свободен.


58-годишен мъж е прострелян с въздушна пушка на ул.

58-годишен мъж е прострелян с въздушна пушка на ул."България" в ...

......... лявата ръка, след което се е прибрал в дома си. Около  22.00 часа посетил Спешния център на болницата в града, където бил прегледан от екип лекари, които установили, че има сачма в костта на лявата ръка. Мъжът бил насочен към травматолог и освободен. По случая е образувано досъдебно производство.               


Добрич. Служители на „Съдебна охрана“ излизат на протест пред Съдебна

Добрич. Служители на „Съдебна охрана“ излизат на протест пред Съдебна ...

......... настояват за изравняване на възнагражденията им с тези на полицаи и военни и за попълване на незаетите щатни бройки. Очаква се към служителите в Добрич да се присъединят техни колеги от съдилищата в Балчик, Генерал Тошево и Каварна. Подобни протести са организирани и в други градове на страната. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Възпоменателна церемония пред паметника на Апостола на българската свобода

Добрич. Възпоменателна церемония пред паметника на Апостола на българската свобода ...

......... великия българин. От 10.00 ч. в Регионална библиотека „Дора Габе“ ще се проведе образователен урок с презентация „Пътят към една Голгота“. В библиотеката ще бъде представена и витрина с библиотечни документи по повод 145 години от гибелта на Васил Левски, озаглавена „Дела, а не думи”. Организатор: Регионална библиотека „Дора Габе“.


Каварна. С поклонение и поднасяне на венци и цветя пред

Каварна. С поклонение и поднасяне на венци и цветя пред ...

......... сме така желаните от него „люде разсъдителни, безстрашливи, почтени и великодушни!“ Дълбок поклон пред светлата памет на тази величава личност!“ , каза в словото си кметът на община Каварна Нина Ставрева. Венци на признателност поднесоха : Общински съвет-Каварна,Общинска администрация, училища и детски градини, политически партии, гости и граждани на Каварна.


Каварна. Днес в Каварна бяха пресъздадени народните ритуали, характерни за

Каварна. Днес в Каварна бяха пресъздадени народните ритуали, характерни за ...

......... или неволни прегрешения. Самодейци от читалище "Калиакра" - село Могилище, изиграха посрещането на гости край семейната трапеза и ритуала по искане на прошка. Децата от фолклорен танцов ансамбъл "Бизоне" се включиха в празника, като представиха танците "Мартенски игри" и „Кукери“ . Празникът в Етнографския комплекс приключи с голямо Сирнишко хоро.


Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд 51-годишната директорка

Районната прокуратура в Генерал Тошево предаде на съд 51-годишната директорка ...

......... им били издадени шофьорски книжки. Документното престъпление е продължило от 2009 до 2013 год. В хода на разследването подсъдимата Недка В. не се е признала за виновна. В момента тя е заместник-директорка на средно училище. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Районния съд в Генерал Тошево.    


Добричлии се включиха в националния протест „Не на насилието над

Добричлии се включиха в националния протест „Не на насилието над ...

......... на работа и не би трябвало да се притесняват от това, което вършат”, заяви Красимира Генчевски. След Добрич предстоят протести и в други градове - на 17 февруари във Велико Търново, на 18 февруари в Перник, а следващата седмица в още 4 града - Пловдив, Стара Загора, Хасково и Русе.


На 16 февруари, петък, ще се проведе протест „Не на

На 16 февруари, петък, ще се проведе протест „Не на ...

......... 0 Няма как да се направим, че разговорът за Делян Пеевски се е състоял ... 49 0 Обсъждат актуалните приоритети и цели на ЕС в сигурността и отбраната ... 31 0 Използва ли се темата "Пеевски" за лична изгода, а не да се търси спра ... 89

Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ очаква творби за

Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ очаква творби за ...

......... Общинския младежки център „Захари Стоянов“ в Добрич е публикувана информация с координати за връзка с организаторите чрез телефон, електронен или пощенски адрес. Изложбата с наградените творби от конкурса ще може да бъде разгледана в дните на Европейския младежки поп рок конкурс „Сарандев“ - от 16 до 18 май. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Възпоменателна церемония пред паметника на Апостола на българската свобода

Добрич. Възпоменателна церемония пред паметника на Апостола на българската свобода ...

......... в Добрич на 19 февруари (понеделник) от 11.00 ч. по повод 145 години от неговата гибел. Това съобщиха от пресцентъра на Община Добрич. Община град Добрич кани гражданите в този паметен ден да присъстват на церемонията и поднесат цветя в знак на признателност към делото и заветите на великия българин.


Добрич. С различни инициативи в града ще бъде отбелязан празникът

Добрич. С различни инициативи в града ще бъде отбелязан празникът ...

......... мъже, облечени с кожи и накичени със звънци, обикалят по домовете и благославят за здраве и плодородие. Постът е своеобразна магия, който трябва да предизвика плодородието. В традицията той означава временна смърт, след която задължително следва ново раждане. Така се символизира вечният кръговрат, завъртане на цикъла от безплодие към плодовитост.


По време на проверка на горите в Добричка област са

По време на проверка на горите в Добричка област са ...

......... променя през последните д Нови Най-четени Най-коментирани Сили на САЩ избиха стотици руски наемници в Сирия - какво всъщност се ... 23 0 Ето така се храни жираф (ВИДЕО) ... 37 0 България си спомня за Трифон Иванов ... 44 0 Кола падна от мост в "Младост" ...


Каварна. В Каварна ще се проведе традиционния обичай “Зарязване на

Каварна. В Каварна ще се проведе традиционния обичай “Зарязване на ...

......... на 14 февруари. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Община Каварна и Етнографски компкекс – Каварна канят всички жители и гости на града на традиционния обичай “Зарязване на лозата”. Събитието ще се състои на 14 февруари от 10:00 часа в двора на Етнографски компкекс –Каварна на ул. "Сава Ганчев" 16.


Добрич. Трифоновден (Зарезановден) ще бъде отбелязан в Добрич с ритуала

Добрич. Трифоновден (Зарезановден) ще бъде отбелязан в Добрич с ритуала ...

......... и Къщата на виното. За най-добре представилите се са подготвени предметни награди. Организаторите на конкурса благодарят на всички участници за отзивчивостта да се включат в надпреварата. По повод Трифон Зарезан от 10.00 часа до 15.00 часа отново в АЕМО „Стария Добрич“ ще се проведе извънредно празнично издание на Фермерския пазар.


Каварна. Община Каварна ще вземе участие в 35-ото издание на

Каварна. Община Каварна ще вземе участие в 35-ото издание на ...

......... страни и България като посетителите са били повече от 20 000. Изложението е предназначено за професионалисти и широка публика. В него участват туроператори и туристически агенции, хотели, курортни комплекси, общини, национални и регионални туристически сдружения, пътнически агенции и авиокомпании, професионални учебни заведения, софтуерни и други свързани с туристическия бизнес компании.


Добрич. Изложба „Българската история в художествено слово и образ” гостува

Добрич. Изложба „Българската история в художествено слово и образ” гостува ...

......... българската държава. Първата част на изложбата, посветена на Първото българско царство, шуменската регионална библиотека организира през 2016 г. във връзка с честването на 1335-годишнината от създаването на Българската държава. Изложбата е подредена в централното фоайе на Регионална библиотека „Дора Габе” и може да бъде разгледана до 25 февруари. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Добруджанският земеделски институт (ДЗИ) край Генерал Тошево от следващата

Добрич. Добруджанският земеделски институт (ДЗИ) край Генерал Тошево от следващата ...

......... без ДДС. Предлагаме също ограничени количества семена слънчоглед, сорт „Фаворит“ - на 8.00 лв./кг, „Сан Лука“ - на 10.00 лв./кг. Ще предлагаме и родителски линии за семепроизводни посеви на слънчоглед. Те са на договорни начала. Там цената на родителските линии е 130 лв. на килограм“, заяви доц. Илиев. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. С общоградско поклонение днес жителите и гостите на Каварна

Каварна. С общоградско поклонение днес жителите и гостите на Каварна ...

......... Каварна Пенко Георгиев подчерта ролята на историческото „Каварненско въстание“ за Освобождението на Добруджа и Каварна. „Каварненци високо ценят подвига на своите деди и прадеди, вдигнали се задружно с оръжие в ръка да отвоюват свободата на своя град“, посочи той. Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Каварна. Общината кани всички жители и гости на града да

Каварна. Общината кани всички жители и гости на града да ...

......... прякор Амира. Бунтът на каварненци и тяхната саможертвена борба срещу петвековния поробител по време на Освободителната война, остават в историята на града, а и в цяла Добруджа. На паметната за града дата 4 февруари 1878 година свободата идва с войниците на Първа донска казашка дивизия с командир генерал-майор Николай Янов.


Добрич. Емблематичният за много поколения Духов оркестър на Добрич се

Добрич. Емблематичният за много поколения Духов оркестър на Добрич се ...

......... Национални прегледи на духовите оркестри. Солисти на оркестъра са били: проф. Сава Димитров, проф. Петко Радев, проф. Димитров Савов, проф. Марин Вълчанов, Анатоли Вапиров, Свилен Симеонов и др. От създаването на оркестъра до 1993 година негов диригент е Иван Стоянов. От 1993 година и в момента диригент е Стоян Монов.


Добрич. С военноисторическа реконструкция и поднасяне на цветя Добрич отбеляза

Добрич. С военноисторическа реконструкция и поднасяне на цветя Добрич отбеляза ...

......... на загинали руски войници и офицери по време на Руско-турската освободителна война 1877-78 г., Паметник на 122-ма незнайни руски воини и на офицерите Петър Усяткин от 18-ти Донски казашки полк, Цезар Пташковски от 66-ти пехотен Московски полк и Герасим Кузмински от 65-ти пехотен морски полк (до костницата на руските воини).


Добрич. Връщането към датата 27 януари 1878 година е осъзната

Добрич. Връщането към датата 27 януари 1878 година е осъзната ...

......... силата, не гради свободата. Онази свобода – на духа, ни дава увереност, непримиримост и мъдрост. Към тази свобода всеки тръгва сам. Пътят към нея е безкраен и неизбежно преминава през преосмислянето на дати, като 27 януари и прави бъдещи печални зависимости все по-невъзможни“, каза още кметът на Добрич. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Възстановчици от български клубове пресъздадоха посрещането на руските войски

Добрич. Възстановчици от български клубове пресъздадоха посрещането на руските войски ...

......... бе почетена паметта на загиналите герои в освободителната война. Последва залп от военните части. Честването завърши с голямо българско хоро, на което се хванаха малки и големи. Мнозина избраха да си направят снимки за спомен с възстановчиците. Жулиета НИКОЛОВА Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Каварна. Кметът на община Каварна Нина Ставрева получи награда „Кмет

Каварна. Кметът на община Каварна Нина Ставрева получи награда „Кмет ...

......... посочи, че следи с интерес развитието на общината, а Ставрева е единствената жена – кмет, получила награда. „Впечатлени сме от това, което е направено в Каварна за младите хора. Имате прекрасни нови идеи и ще чакаме да ги видим реализирани, посочиха в разговор с кмета на Каварна продуцентите “БГ маршрути”.


Добрич. С военноисторическа реконструкция и поднасяне на цветя Община Добрич

Добрич. С военноисторическа реконструкция и поднасяне на цветя Община Добрич ...

......... от 18-ти Донски казашки полк, Цезар Пташковски от 66-ти пехотен Московски полк и Герасим Кузмински от 65-ти пехотен морски полк (до костницата на руските воини). Организатор на събитията е Община град Добрич. Има организиран транспорт, който тръгва за Паметника на победата от Общински младежки център „Захари Стоянов“ в 9.30 часа.


Добрич. С изложба и военноисторическа възстановка Добрич ще отбележи 140

Добрич. С изложба и военноисторическа възстановка Добрич ще отбележи 140 ...

......... Буюйклията, Априлското въстание, до Руско-турската война от 1877-1878 г. и героизма на Българското опълчение – всичко това е част от уникалния разказ за свободата на България. „Това е един разказ, съхранен в национална ни памет като един от най-светлите и важни моменти от миналото“, посочват от Областна администрация. Жулиета НИКОЛОВА


Казанлък. През 2017 година Литературно – художествен музей „Чудомир“ е

Казанлък. През 2017 година Литературно – художествен музей „Чудомир“ е ...

......... В 8 клас, в часовете по български език, децата ни ще изучават откъси от два негови разказа - "Есен" и "Не е куче като куче". В учебниците за 7 и 9 клас по изобразително изкуство Чудомир ще се изучава в два раздела - "Карикатура" и "Пропорции"“, каза Матова. Славяна ГАЙДАРОВА


Добрич. Регионалният клуб „46-ти Добрички пехотен полк“ към Национално дружество

Добрич. Регионалният клуб „46-ти Добрички пехотен полк“ към Национално дружество ...

......... на Добрич от турско робство и националния турнир за преднопълнещо оръжие. Клубът е взел участия във фестивали в Москва - „Времена и епохи“ и в Чехия, където е била пресъздадена битката през 1908 година в Знойно. Жулиета НИКОЛОВА Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус - "Военни известия".


Каварна. Персоналът на акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ-Каварна отбеляза деня на

Каварна. Персоналът на акушеро-гинекологичното отделение към МБАЛ-Каварна отбеляза деня на ...

......... 11:30 часа, се роди второто бебе в община Каварна за 2018 година. Името му е Виолета, с тегло 3,500 кг. и ръст 50 см. Негова майка е Наталия Неделчева от град Каварна, която своята огромна благодарност към екипа на д-р Чалъков за професионалното отношение и безупречната работа на цялото отделение.


Добрич. Община град Добрич организира базар „Мартеници 2018“ на площад

Добрич. Община град Добрич организира базар „Мартеници 2018“ на площад ...

......... ще се предоставят чрез теглене на жребий на 5 февруари 2018 г. от 10.30 часа в Голяма заседателна зала на Община град Добрич, на база подадени заявления за участие. Със заповедта на кмета, регламента за участие и чертежа на съоръжението можете да се запознаете на сайта на Община Добрич www.dobrich.bg.


Добрич. На 19 януари 2018 г., петък, от 08.30 часа

Добрич. На 19 януари 2018 г., петък, от 08.30 часа ...

......... Добрич. На 19 януари 2018 г., петък, от 08.30 часа до 16.00 часа, поради извършване на планови резитби по ул. „Цар Петър“ временно ще бъде затворен за движение участъкът от ул. „Васил Левски“ до бул. „Добруджа“ в Добрич. Това съобщиха от пресцентъра на Община град Добрич.


Добрич. Ново спортно постижение извоюва дете от Център за настаняване

Добрич. Ново спортно постижение извоюва дете от Център за настаняване ...

......... отбор на гр. Габрово. Вчера на кастинг набор от 1999 г. до 2000 г. за футболния отбор ЦСКА 1948, Исмет Гюрсел Кемал сред повече от 70 деца е одобрен за състезател в отбора старша възраст на ЦСКА 1948. Една негова голяма мечта "Да се състезава за големите отбори" е изпълнена.


Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ организира съботна работилница

Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ организира съботна работилница ...

......... на Сирни Заговезни пред входа му ще бъде направена декорация. Целта е тя да пресъздаде символично типичната атмосфера на прогонване на злите сили, за да се случват все повече добри неща в Младежкия център на Добрич, отбеляза Силвия Венелинова. Работилницата ще е отворена тази събота – 13 януари. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Заместник-кметът по

Каварна. Заместник-кметът по "Финанси и икономическо развитие" на община Каварна ...

......... в Общинския съвет до 15 януари, а приемането му трябва да стане до 15 работни дни след внасянето. Всички предложения за изменение и допълнение на бюджета, внесени по установения ред в Община Каварна, ще бъдат разгледани от съответните общински комисии. Проектът за бюджета е публикуван на интернет страницата на Общината.


Добрич. Община град Добрич организира конкурс под надслов „Мартеница ти

Добрич. Община град Добрич организира конкурс под надслов „Мартеница ти ...

......... бъдат оценени от комисия, а класираните творби ще бъдат обявени на 26 февруари 2018 г. За отличените мартеници учениците ще получат грамоти, предметни награди и техни снимки ще бъдат публикувани на сайта на Община Добрич. Награждаването ще се състои на 1 март 2018 г. в сградата на Община град Добрич.


Добрич. Регионалната библиотека „Дора Габе“ вече разполага с нов скенер

Добрич. Регионалната библиотека „Дора Габе“ вече разполага с нов скенер ...

......... (MyLibrary), персонално пространство за регистрираните читатели, който включва достъп до личен читателски картон с информация за заета литература и текущо състояние на заявки, възможност за онлайн - презаписване на заета литература, запазване на литература и проследяване състоянието на заявката, заявяване на услуги, като принтиране, копиране, сканиране и други. Жулиета НИКОЛОВА


Окръжен съд - Добрич е допуснал да бъде разкрита тайната

Окръжен съд - Добрич е допуснал да бъде разкрита тайната ...

......... на име "Македо ... 46 0 Община Ивайловград с публично обсъждане на бюджета ... 58 0 Бургас чества европредседателството с бели гълъби ... 51 0 Уреждат мач на Кобрата срещу Тайсън Фюри ... 93 0 Впечатляваме гостите от Европа с 3D макети на потънали кораби ... 83

Добрич. 1 200 000 лева са необходими за ремонт на

Добрич. 1 200 000 лева са необходими за ремонт на ...

......... зрителите е увеличена с 4000 за миналата година в сравнение с 2016-та. Приходите са се увеличили от 126 000 на 158 000 лв. Това са приходи от билети. Средната цена на билета е малко над 7 лв., което е успех за всеки извънстоличен театър“, отбеляза още Иван Мандев. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Седем смелчаци се хвърлиха в морските води на плажа

Каварна. Седем смелчаци се хвърлиха в морските води на плажа ...

......... седем участника скочиха в морската вода, чиято температура днес бе 10 градуса. Най-младият сред тях бе на седемнадесет, а най-възрастният на тридесет и пет години. Всички участници в ритуала по спасяването на кръста получиха подаръци от Община Каварна. Заместник-кметът на Каварна Митко Недев даде парична и предметна награда на победителя.


Каварна. В Каварна бяха отбелязани 170 години от рождението на

Каварна. В Каварна бяха отбелязани 170 години от рождението на ...

......... годишнината от рождението му. На церемонията присъстваха представители на Община Каварна, Исторически музей - Каварна, държавни и общински институции и организации, родолюбиви българи. Паметникът на великия български поет и революционер Христо Ботев бе изграден по инициатива на кмета на Каварна Нина Ставрева и бе открит на 2 юни 2016 година.