Каварна. Поетесата и журналист Керанка Далакманска отбеляза своя юбилей с

Каварна. Поетесата и журналист Керанка Далакманска отбеляза своя юбилей с ...

......... като емоция, като оценки в поезията й.” „Нарисувай ми дума” е едно послание за доброта, за мечта, за красиви отношения между хората. Разгръщайки книгата читателят ще разбере за какво мечтае, бленува и желае, Керанка Далакманска. За особен принос в областта на културата автора бе награден с плакет на община Каварна.


Добрич. На 19 октомври от 19.00 часа в Огледална зала

Добрич. На 19 октомври от 19.00 часа в Огледална зала ...

......... на театрална и филмова музика. В следващите месеци се очакват две издания - електроакустичен самостоятелен албум, като проява на 3-тото лице на Nocktern след нео-джаз трип-хоп дебютния албум No Sugar Added и пиано соло късометражния албум Pieces of Lyla, както и колаборация с американския соул/блус певец и композитор Алед Орду.


Добрич. Приключи конкурсът за картина-реплика на художника Петър Дачев, организиран

Добрич. Приключи конкурсът за картина-реплика на художника Петър Дачев, организиран ...

......... Монтесори“ в Добрич, за реплика на картината "Лодки в залива"; трета награда - София Йорданова Иванова, на 5 г., от ЦДГ „Пчеличка“ в Добрич, за реплика на картината „На плажа II“. Награждаването на отличените участници ще се състои днес от 17.00 часа във фоайето на Дом-паметник „Йордан Йовков“. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна.

Каварна. "Нарисувай ми дума" - творческа среща с поетесата Керанка ...

......... с поетесата Керанка Далакманска ще се проведе в Художествена галерия "Христо Градечлиев". Топва съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Споделете вълнението на поетесата Керанка Далакманска, която ще отбележи юбилея си с изложба, клавирен концерт и с представяне на книгата си на 18 октомври от 18:00 часа в ХГ „Христо Градечлиев“.


Добрич. На 19 октомври от 17.30 часа в залата на

Добрич. На 19 октомври от 17.30 часа в залата на ...

......... Скитник” (2005) за убийството на Георги Марков от ДС, „Тайните фалити на комунизма” (2007), „Тодор Живков. Биография” (2009), „Операция Маратон” (2012) за кражбата на Паисиевата история от ДС в манастира „Зограф” и др. Носител е на редица награди за разследваща журналистика. Лауреат е на Гражданската награда на Европейския парламент (2014).


Добрич. Регионална библиотека „Дора Габе” провежда информационна кампания по повод

Добрич. Регионална библиотека „Дора Габе” провежда информационна кампания по повод ...

......... и тежки счупвания на костите. Един от признаците на развитие на болестта е снижаването на ръста на болния, свързано с недиагностицирани навреме прешленни фрактури, ето защо не само трябва да знаем за болестта, но и да говорим открито за нерешените проблеми за нейното откриване и лечение, напомнят специалистите. Жулиета НИКОЛОВАСофия. Добрич: Уникален трофей от ловните полета на Държавно ловно

София. Добрич: Уникален трофей от ловните полета на Държавно ловно ...

......... полета на ДЛС-Тервел животните от този вид са с невероятни заложби и потенциал, а трофеите им са мечта за всеки ценител на този вид лов“, допълни специалистът. Трофеят от благороден елен, завоювал сребърен медал, ще бъде показан на тематична изложба в ДЛС-Росица пред ловната резиденция в местността „Лъгът“. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. В галерия „Тихото гнездо“ в Държавен културен институт -

Добрич. В галерия „Тихото гнездо“ в Държавен културен институт - ...

......... работили като илюстратори дават добра основа на следовниците си – Борис Ангелушев и Илия Бешков. Те извеждат българската илюстрация като автономно изкуство и със собствен профил на обучение в Художествената академия – София. Министерство на културата, Художествена галерия – Плевен и ДКИ-КЦ „Двореца“ в Балчик реализират съвместно изложбата. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и

Добрич. Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и ...

......... Мевсим – литературен, историк, поет и преводач, преподаващ в Анкарския университет. В Дома на Йовков има и изложба на художника. И разбира се поезия от Лили Качова, Красимир Йорданов, Светла Илиева и Хилил Карахан в превод на Кадрие Джесур. В рубриката „Кукуряк“ Александър Белчев ще разсмее хората с действителни случки.


Добрич. По повод Деня на българската община ученици от 8

Добрич. По повод Деня на българската община ученици от 8 ...

......... за най-малките жители на града. Деца от ДГ „Радост“ и ДГ „Здравец“ бяха специални гости. Нина Ставрева им показа кметската огърлица, герба и печата на Общината. На всички посетители Ставрева подари книга за Каварна и сувенири. В Деня на отворените врати общинска администрация посетиха повече от 300 деца и граждани.


С разпит на свидетели започна съдебното следствие по дело за

С разпит на свидетели започна съдебното следствие по дело за ...

......... по делото разноски.--> Делото се гледа от двама съдии и трима съдебни заседатели, тъй като подсъдимият е обвинен в престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Следващото съдебно заседание е насрочено за 9 ноември.Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ и Фондация „Лумос“

Добрич. Общинският младежки център (ОМЦ) „Захари Стоянов“ и Фондация „Лумос“ ...

......... възрастова група, ще поощри най-добрите есеисти“, посочи Снежана Ванкова. Крайния срок за заявяване на участие е 19 ноември 2018 г. Творбите могат да бъдат изпратени на адрес: Добрич 9300 Младежки център – Добрич П.К№15 или по електронната поща. Информация е публикуваната и на сайта на ОМЦ „Захари Стоянов“. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. Камерна зала на Драматичен театър (ДТ) „Йордан Йовков“ от

Добрич. Камерна зала на Драматичен театър (ДТ) „Йордан Йовков“ от ...

......... Татяна Христова, Мила Боянова и Красимир Демиров. Спектакълът започва в 19,00 часа. Есенният театрален салон ще бъде закрит на 15 октомври с представление на „Редки тъпанари”,авторски спектакъл на Теди Москов в Драматичен театър „Сава Огнянов“- Русе, с участието на Мая Новоселска, Александър Сано, Явор Бахаров и други актьори. Жулиета НИКОЛОВА


Охлузни рани е получил 16-годишен мотоциклетист от Добрич, пострадал при

Охлузни рани е получил 16-годишен мотоциклетист от Добрич, пострадал при ...

......... един от основните булеварди в града. До произшествието се е стигнало след отнето предимство от страна на шофьор на лек автомобил "Мерцедес" при маневра на завой, съобщават от полицията. Инцидентът е станал малко след 10 часа вчера. На пострадалото момче е направен медицински преглед и е освободено за домашно лечение.


На 80 кг крадени зеленчуци се натъкнали полицаи при проверка

На 80 кг крадени зеленчуци се натъкнали полицаи при проверка ...

......... „Фолксваген“ в 21:45 часа снощи в Каварна. Установено е, че кражбата е извършена в земеделско стопанство в землището на добруджанското село Белгун. Тя е дело на 46-годишен пътник в колата. Самият автомобил пък е управляван от неправоспособен шофьор от добричкото село Могилище. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.


С 2,40 промила алкохол е хваната 35-годишна жена от добруджанското

С 2,40 промила алкохол е хваната 35-годишна жена от добруджанското ...

......... 35-годишна жена от добруджанското село Росеново при полицейска проверка на управлявания от нея микробус "Фолксваген", съобщават от областната дирекция на МВР. При справка в информационните масиви на вътрешното ведомство е установено, че тя е и неправоспособен шофьор. Задържана е за 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.Щандовете на кооперативния пазар в Добрич са отрупани със сезонни

Щандовете на кооперативния пазар в Добрич са отрупани със сезонни ...

......... и зеленчуците на пазара в Добрич са основно български или поне така ги представят търговците. Голямо е разнообразието от родни ябълки и грозде, а стойността им варира в зависимост от сорта и качеството. Десертното българско грозде се продава за 3 лв. килограма и е с 50 стотинки по-евтино от гръцкото.


Девня. В рамките на традиционното провеждане на кампании с образователна

Девня. В рамките на традиционното провеждане на кампании с образователна ...

......... Девня. Това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. В него на децата по достъпен и забавен начин им беше показано защо е важно да сортираме отпадъците и какво се случва с тях, след изхвърлянето им в кофите за боклук. След представлението, последва игрова част, в която всички деца получиха подаръци.


Поетесата Камелия Кондова ще получи тази вечер приза на Националната

Поетесата Камелия Кондова ще получи тази вечер приза на Националната ...

......... Носител е на Голямата награда на Националния конкурс „Петя Дубарова“, двукратен носител на Голямата награда на Националния конкурс „Веселин Ханчев“ и множество първи награда от литературни форуми. С отличие за принос в изследването и популяризиране на творбите на Дора Габе ще бъде награден още един добруджански творец – Драгни Драгнев.


Добрич. На официална церемония вчера във Френския институт на България

Добрич. На официална церемония вчера във Френския институт на България ...

......... управление на отпадъците; - устойчива градска мобилност; - управление на публичните пространства; - спорт и гражданско общество. От създаването си конкурсът е предназначен за всички български общини и отличава във всяка една от посочените области една голяма община (над 40 000 жители) и една малка община (над 10 000 жители).


Добрич. Община град Добрич кани гражданите и гостите на града

Добрич. Община град Добрич кани гражданите и гостите на града ...

......... Йовков” в Добрич, както и на пиесите за куклен театър „Петлето Кук” (1970) и „Бонбони от шоколад” (1985), поставяни в Куклените театри в Добрич и Силистра. Стиховете му са превеждани на руски, украински и унгарски език. Членува в Сдружението на писателите в Добрич. Член е на Съюза на българските писатели.


Добрич. В Държавно ловно стопанство (ДЛС) „Тервел” засаждат с гледичия

Добрич. В Държавно ловно стопанство (ДЛС) „Тервел” засаждат с гледичия ...

......... да не бъде възпрепятстван от заглушаваща растителност, са предприети за площ от близо 700 дка. Лесовъдските мероприятия вече са приключили на територията на над 450 дка нови гори. От началото на годината в стопанството са обособени 5 км минерализовани ивици, необходими за бързото овладяване на евентуални горски пожари. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион

Каварна. Носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион ...

......... „Радост”. В 11.15 часа Йордан Йовчев и Нина Старева ще се срещнат и с учениците от ПЗГ „Кл. А. Тимирязев”. Йордан Йовчев ще направи демонстрация в спортния салон на гимназията. Дарението е по инициатива на Община Каварна и Сдружение „Приятели на Добруджа” с финансовата подкрепа на млечната компания „Бор Чвор”.


"Аз обичам Балчик" е името на фотоконкурс, иницииран от общинската ...

......... фотоса, направени през последните три години. Допуска се кадрите да бъдат обработвани, но не трябва да са колажи или да съдържат надписи, уточняват от общината. Снимките ще се събират до 31 октомври на адрес: [email protected] По традиция календарът ще бъде представен на 20 декември заедно с изложба от най-добрите фотоси.


Добрич. На 10 октомври в рамките на празниците, посветени на

Добрич. На 10 октомври в рамките на празниците, посветени на ...

......... Елин Пелин, Йордан Йовков, Николай Лилиев, Тодор Влайков, Теодор Траянов, Стилиян Чилингиров, Николай Райнов, Йордан Стубел и др. Председатели на Българския ПЕН-клуб през годините още са: проф.Александър Балабанов, Дора Габе, проф. Богдан Филов, Анна Каменова, Леда Милева, Лиляна Стефанова, Богомил Нонев, Невена Стефанова, Георги Константинов, а днес е Бойко Ламбовски.


Добрич. С тържествен концерт ще бъдат отбелязани 50 години от

Добрич. С тържествен концерт ще бъдат отбелязани 50 години от ...

......... Пачев - виолончело, Петър Ханджиев - контрабас, Димитър Стефанов - виола, Божидар Василев - цигулка, Любен Калицин - цигулка, Георги Елмазов - цигулка, Светослав Стоянов - виолончело Днес диригент е Алексей Измирлиев, под чието ръководство изпълненията на Български Камерен Оркестър - Добрич получават навсякъде високата оценка на публиката и критиците.


Добрич е поредният град в България с общинска полиция. Това

Добрич е поредният град в България с общинска полиция. Това ...

......... са преминали 6-месечно обучение. Никой от тях не е бил служител на вътрешното ведомство. Всички са в началото на кариерата си. За годишната издръжка на новата структура общината е планирала 250 хил. лв., но на практика сумата ще е по-малка заради оставащите няколко месеца до приключване на финансовата година.  


Каварна. В спортна зала „Олимпиада“ в Каварна се проведоха срещите

Каварна. В спортна зала „Олимпиада“ в Каварна се проведоха срещите ...

......... сребърни медалисти. Шампионите на Каварна са Ивайло Йорданов, Атанас Йорданов и Василен Димитров. Първенството завърши с награждаване на класиралите се състезатели, а наградите бяха връчени от кмета Нина Ставрева. Благодарности бяха отправени към Община Каварна, Българска федерация по кик бокс и май тай и Спортен клуб „Ринг“ за прекрасната организация.


Добрич. Детска градина „Първи юни“ е с изцяло обновена външна

Добрич. Детска градина „Първи юни“ е с изцяло обновена външна ...

......... децата и полагат качествени грижи за щастливото детство и израстването на децата. Екипът на детската градина е реализирал до момента 12 проекта по европейски и национални програми, които не само допринасят за обмяна на добри практики, но и за прилагане на иновативни методи при възпитанието и отглеждането на малките палавници.


Добрич. Община Каварна се включи в XIII-та „Годишна среща на

Добрич. Община Каварна се включи в XIII-та „Годишна среща на ...

......... актуални аспекти в работата на Общинските съвети; Форум за актуалните въпроси в работата на секретарите на общините в Република България; Форум за интелигентна трансформация на общините; Форум за привличане на чужди инвеститори; Форум за интелигентната трансформация на общините; Форум за общините и държавата в съвместно управление на територията и други.


Каварна. Държавно отборно първенство по кик бокс ще се проведе

Каварна. Държавно отборно първенство по кик бокс ще се проведе ...

......... страната. „Фул контакт“ е рингов стил за възраст от 13 до 14 години за момичета и момчета, юноши и девойки, младша и старша възраст, мъже и жени. Държавно отборно първенство по кик бок се организира от Българска конференция по кик бокс и май тай, Спортен клуб „Ринг“ и Община Каварна.


Добрич. В общините европейската солидарност е най-видима за хората, заяви

Добрич. В общините европейската солидарност е най-видима за хората, заяви ...

......... обяви началото на всеобща общинска дискусия за развитие на местното самоуправление в страната през следващите десет години. Той обясни, че целта е да изготвен визионерски документ за обхвата на правомощията на местната власт. По тази стратегия органите на местното самоуправление ще търсят съгласие с представителите на изпълнителната и законодателната власт.


Доброто представяне на европредседателството, както и това, че общините продължават

Доброто представяне на европредседателството, както и това, че общините продължават ...

......... на капиталовата субсидия за малките общини, които имат по-малък данъчен капацитет. Цвета Караянчева подчерта, че с взаимната си подкрепа парламентът и общините трябва да дадат ясен сигнал към гражданите, че основните цели на законодателната и местната власт ще бъдат постигнати - да бъдат гарантирани сигурността, просперитетът и благополучието на хората.


Икономическото развитие, демографските проблеми и качеството на образованието – това

Икономическото развитие, демографските проблеми и качеството на образованието – това ...

......... панел през първия ден бе посветен на интелигентната трансформация на общините и отново се проведе с дългогодишния партньор на НСОРБ ICT Media. А за финал на деня беше открито Общинско ЕКСПО 2018 - коктейлът на изложителите с участието на роклегендите БТР. Тази година изложителите са над 40, включително 8 общини.


Добрич. Поклонение пред войнишки паметник в румънското село Аджигьол, окръг

Добрич. Поклонение пред войнишки паметник в румънското село Аджигьол, окръг ...

......... в знак на признателност. С историческите дати и събития учениците и участниците в групата е запознал Радослав Симеонов, главен експерт „Военни паметници“ в Дирекция „Социална политика“ в Министерство на отбраната. Участниците в поклонението са посетили също крепостта Енисала, манастирите Кокош и Челик дере. Групата е посетила и село Михаил Когълничану.


Лейда. През почивните дни в испанския град Лейда се е

Лейда. През почивните дни в испанския град Лейда се е ...

......... рамките на събора кметовете на Добрич, Силистра и Девня са провели официални срещи с кметовете на Лейда, Фрага и с ръководството на областта. Те са посетили селскостопанско изложение, а участниците във форума са получили покана от кмета на Добрич да посетят българските изложения, които се организират от „Добрички панаир“ АД.


XIII-та Годишна среща на местните власти ще се проведе от

XIII-та Годишна среща на местните власти ще се проведе от ...

......... 40 фирми и 8 общини на своите изложбени площи. Своето участие в ежегодния форум на местните власти са заявили близо 800 представители на общините, кметове, председатели на общински съвети, заместник-кметове и експерти. Гости на XIII-та Годишна среща на местните власти се очаква да бъдат членове на правителството, народни представители, експерти.


Добрич. Община Добрич е отличена с награда в рамките на

Добрич. Община Добрич е отличена с награда в рамките на ...

......... управление на отпадъците; - устойчива градска мобилност; - управление на публичните пространства; - спорт и гражданско общество. От създаването си конкурсът е предназначен за всички български общини и отличава във всяка една от посочените области една голяма община (над 40 000 жители) и една малка община (над 10 000 жители).


Добрич. Кметът Йордан Йорданов се срещна с дистрикт гуверньора на

Добрич. Кметът Йордан Йорданов се срещна с дистрикт гуверньора на ...

......... Това съобщиха от пресцентъра на Общината. В рамките на срещата бяха обсъдени съвместни инициативи между Община Добрич и организацията в полза на обществото. През 2018 г. Ротари Добрич поде кампания за монтиране на пречиствателни инсталации за питейна вода в добричките училища. Първата система вече е инсталирана в ЕГ „Гео Милев“.


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева откри първия международен

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева откри първия международен ...

......... името на всички участници на домакините за перфектните условия за игра и настаняване и наградите предоставени им от тях, като и двете страни с удоволствие заявиха че този престижен спортен празник няма да е последен и прекрасния морски град догодина ще стане отново център на бриджа на България и Румъния.


Каварна. На връх Националния празник Независимостта на България, село Селце

Каварна. На връх Националния празник Независимостта на България, село Селце ...

......... един от най-известните деятели и треньори по конен спорт в Добричка област – Злати Митков.Тази година се наблюдават нови участници и по-голям интерес към конния спорт. Над 20 участници от четири области в България мериха сили в шест паркура, в един, от които участваха деца на 5 и 6-годишна възраст.


Добрич. Община Добрич ще отбележи тържествено 25 септември – деня,

Добрич. Община Добрич ще отбележи тържествено 25 септември – деня, ...

......... деня от 09.00 ч. – 17.00 ч. е организиран Ден на отворени врати в музеите в Добрич, а от 10.00 ч. до 18.00 ч. на пл. „Свобода“ ще се проведе Празничен фермерски пазар. Община Добрич кани гостите и гражданите на Добрич да съпреживеем заедно Празника на духа, саможертвата и единността.


Добрич. С традиционната среща със значими съвременни български интелектуалци и

Добрич. С традиционната среща със значими съвременни български интелектуалци и ...

......... за рая” . Своите поетични текстове представиха директорът на издателство „Захарий Стоянов” Иван Гранитски, Валентина Радинска и Цанко Цанев. Издателство „Захари Стоянов“ и „Пътуващата академия“, както сами се нарекоха бяха подготвили своите книги като подарък за каварненската библиотека и за публиката. Те благодариха на Община Каварна за топлото посрещане. --


Добрич. Добрич ще увековечи паметта на всички воини, загинали за

Добрич. Добрич ще увековечи паметта на всички воини, загинали за ...

......... за освобождението на Добрич и Добруджа. Добричката епопея нарежда Добрич редом до имената на Шипка, Сливница, Одрин, Тутракан - велики епопеи на българския боен дух и жертвоготовността за Свободата на отечеството. Община Добрич благодари на народните представители, вносители на предложението за обявяването на Добрич за град на българската бойна слава.


Добрич. Един от акцентите в експозицията на Регионален исторически музей

Добрич. Един от акцентите в експозицията на Регионален исторически музей ...

......... с перо и мастило, научават какво е калем, как възрожденците са подостряли перата за писане, как са се изработвали старите печати. По думите на културолога Надежда Иванова, ръководител на заниманията по калиграфия, опознаването на духовното наследство възпитава подрастващите в респект към него и стремеж то да бъде опазвано. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. В празничните дни град Каварна ще стане център на

Каварна. В празничните дни град Каварна ще стане център на ...

......... Стефан Георгиев/Добрич/,Калин Караиванов и Илко Попов/Варна/-спечелили преди 2 седмици открития отборен турнир на най-престижния бридж фестивал в Румъния-"Мамая 2018". Домакините са осигурили безплатен вход за събитието и канят всички любители на спорта за да се насладят на изявите на бридж майсторите от България и Румъния през последните дни на лятото.


Добрич. Балет „Арабеск“ ще представи една завладяваща програма, специално подбрана

Добрич. Балет „Арабеск“ ще представи една завладяваща програма, специално подбрана ...

......... изпълнението на блестящите млади звезди на Балет „Арабеск“ - Андрея Андонова, Виктория Петрова, Петя Колева, Стефан Вучов,Филип Миланов и експресивната и винаги изненадваща Ангелина Гаврилова. Спектакълът с вдъхновяващите изпълнения на Балет „Арабеск“ е подарък на Община Добрич за гражданите и гостите на града за Празника и е с вход свободен.


Добрич. За първа година Община град Добрич и Местната комисия

Добрич. За първа година Община град Добрич и Местната комисия ...

......... и добрите практики, проблемите с които се сблъскват в работата си с децата и техните родители. Идеята на Община град Добрич и МКБППМН беше семинарът да даде възможност на участници от цялата страна за обмяна на опит и идеи в областта на превенцията за работа с деца с девиантно поведение.


Добрич. Поздравление от депутати от ГЕРБ предизвика възмущение на родители

Добрич. Поздравление от депутати от ГЕРБ предизвика възмущение на родители ...

......... Манушев и Даниела Димитрова. Семействата са възмутени и недоумяват как първият учебен ден на децата им може да бъде използван за политическа пропаганда. Агенция „Фокус“ ще продължи да ви информира за развитието на случая, като представи мнението на Училищния инспекторат в Добрич и директора на училището Весела Панчева. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Община Каварна се включва в благотворителната кампания „Аз вярвам

Каварна. Община Каварна се включва в благотворителната кампания „Аз вярвам ...

......... Варна на 29 септември, когато ще се проведе празникът на рециклирането „Аз вярвам и Помагам“. Събраните капачки от кампанията ще бъдат предадени за рециклиране, а със събраните средства ще бъдат закупени медицински апарати за новородени бебета в АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов“ Варна и МБАЛ „Св. Анна“ - Варна.


Каварна. За осма поредна година Община Каварна се включи в

Каварна. За осма поредна година Община Каварна се включи в ...

......... на проведената инициатива „Да изчистим България заедно” бяха събрани 4,5 тона отпадъци, които бяха транспортирани до Претоварна станция за отпадъци Балчик. Благодарим на всички доброволци взели активно участие в инициативата и апелираме с общи усилия да запазим чисти вече почистените и възстановени замърсени терени и недопускаме появата на нови сметища.


Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе част от

Каварна. Кметът на Община Каварна Нина Ставрева бе част от ...

......... Йовков”. В начално училище „Братя Миладинови” децата в първи клас са 26, те са разпределени в 2 паралелки. Училището в с. Белгун посрещна шестима първокласници, записани в слята паралелка. В началното училище в с. Септемврийци първокласниците са трима. "Успешна нова учебна година на всички ученици и учители!", пожелават от Общината.


Каварна. На 29 септември 2018 г. и 20 октомври 2018

Каварна. На 29 септември 2018 г. и 20 октомври 2018 ...

......... на кмета на община Каварна. Поради запълване на 29 септември, записванията продължават за 20 октомври, след което ще бъде определена и дата за месец ноември. Часове за преглед могат да се записват на регистратурата на МБАЛ - Каварна. Прегледите ще се проведат в кабинет №40, етаж 2 от 8.00 часа.


Добрич. Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката

Добрич. Годишните награди „Добрич“ в областта на културата и науката ...

......... се присъждат за постижения през периода от 1 септември 2017 г. – 1 септември 2018 г. Гражданите могат да направят и предложение за член на комисията по оценяване и присъждане на наградите. Предложенията се подават лично в Община град Добрич – Център за услуги и информация, или на e-mail: [email protected]


Добрич. Програмата за днес на Международния фестивал на младите в

Добрич. Програмата за днес на Международния фестивал на младите в ...

......... Майя Енчева - Александър Станковски, Ана-Мария Желязкова, Атанас Димитров, Валентин Митев, Велизара Петкова, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Дияна Георгиева, Ивета Маринова, Йоана Рачева, Мартин Пашов, Светлина Станчева. Постановката и режисурата са дело на проф. Боньо Лунгов, доц. Майя Енчева и доц. д-р Константин Каракостов. Жулиета НИКОЛОВА


Балчик. Калиграфия, живопис и куклен театър са акцентите в програмата

Балчик. Калиграфия, живопис и куклен театър са акцентите в програмата ...

......... част, ще имат възможност да се включат жители и гости на Балчик. Началният час на събитията в Художествената галерия днес е 17.00. Те ще бъдат предшествани от театрален спектакъл. В 10.30 часа в читалище „Паисий Хилендарски” в Балчик бе представен семейният спектакъл за малки и големи „Таласъмът Тропалан”. Жулиета НИКОЛОВА


Добрич. На 18 септември от 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан

Добрич. На 18 септември от 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан ...

......... Добруджа. Текстовете му са земни и силни. Равнината му дава просторите и душата си. И в личната изповед, и в радостта, и в болката и тревогата на живота негова тема е човекът. Организатори на събитието са Община град Добрич, Регионален исторически музей – Добрич и Сдружение на писателите – Добрич.


Добрич. Община град Добрич е подготвила писмо до Министерски съвет

Добрич. Община град Добрич е подготвила писмо до Министерски съвет ...

......... Общината. Направен е и финансов разчет колко би струвало завършването на блок „Добрич“. От 2 млн. лв. до 2.5 млн. лв. е обезпечението, което Общината има, като собственик. Разчетите за крайно завършване на сградата и въвеждането й в експлоатация е между 4 млн. лв. и 4.5 млн. лв. Жулиета НИКОЛОВА


Човек, страдащ от психично заболяване, е поругал паметниците в турското

Човек, страдащ от психично заболяване, е поругал паметниците в турското ...

......... паметници, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева.    Предстои прокуратурата да внесе искане за настаняване на обвиняемия за изследване в психиатрично заведение, тъй като са налице данни, че той страда от психиатрично заболяване.


Добрич. Тази вечер в 18.00 часа в Балчик ще бъде

Добрич. Тази вечер в 18.00 часа в Балчик ще бъде ...

......... Балчик, е поверен на третокурсници от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов” от класа на проф. д-р Атанас Атанасов. В заключителния концерт на 18 септември в читалището на Балчик ще бъдат представени песни от мюзикъли - MoulinRouge, Bourlesque, La-laland, NotreDamedeParis, BluesBrothers, WestSideStory, MAMMA MIA, JamesBond. Жулиета НИКОЛОВА


Хлебари очакват ново поскъпване на брашното и хляба до дни

Хлебари очакват ново поскъпване на брашното и хляба до дни ...

......... алкохол и цигари, отколкото хляб. Пенсионерите за съжаление са малка брънка от нашите потребители. Не виждам повишената цена на хляба да даде голямо отражение върху покупателната способност на хората и нашата работа. По-притеснен съм от постоянно падащото число на хората, които живеят в Добруджа и страната”, коментира още Тошко Няголов.


Добрич. Гостуваща изложба „150 години подвиг и памет“ е представена

Добрич. Гостуваща изложба „150 години подвиг и памет“ е представена ...

......... Надяваме се да провокираме подобни размишления и у публиката“, каза Надежда Иванова. Експозицията ще бъде открита официално днес в 18,00 часа, когато директорът на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“ д-р Чавдар Ангелов ще разкаже за храбрия живот на героичните четници. Изложбата може да бъде разгледана до 7 октомври. Жулиета НИКОЛОВА


Каварна. Народен хор „Шарено коланче“ към Народно читалище „Сигласие-1890“ взеха

Каварна. Народен хор „Шарено коланче“ към Народно читалище „Сигласие-1890“ взеха ...

......... Приморско, в категория „певческо изкуство“ до 18 г. и категория „обработен фолклор“. това съобщиха от пресцентъра на Община Каварна. Гласовитите деца получиха най-голямата награда в тяхната категория –Диплом Лауреат, плакет-медал и парична награда, а женския народен хор се завръща с диплом-награда на публиката и парична награда в категория „обработен фолклор“.


Каварна. Националните културни празници „Албена”, които се организират от издателство

Каварна. Националните културни празници „Албена”, които се организират от издателство ...

......... се организират от издателство „Захарий Стоянов“, „Албена АД“ и общините в Североизточна България, ще се проведат за 17-ти път. В организаторите се утвърждава впечатлението, че днешното българско общество има отчаяна нужда от нови будители. Като истински нови будители се явяват писателите, учените, художниците, музикантите и актьорите, които участват в празниците.


Каварна. Спектакълът

Каварна. Спектакълът "Вик за помощ" от Жозиан Баласко ще бъде ...

......... да спечели нещо от тях... И човекът-театър, вечният и най-предан, незабележим и самоотвержен служител на сцената, без който няма спектакъл,,, Това е нашата смешно-тъжна компания, която ви обещава искрящ като шампанско френски хумор, разтворен в алкохолни пари и цигарен дим, поръсен с театрален прах... и много любов... Останалото е игра!"


Добрич. Приключи срокът за подаване на предложения за носител на

Добрич. Приключи срокът за подаване на предложения за носител на ...

......... Община град Добрич ще внесе проектопредложение за разглеждане на заседание на Общински съвет град Добрич. Всеки, който иска да даде мнение за предложените автори, може да го направи в писмен вид до 9 септември 2018 г. на e-mail: [email protected] или [email protected] Мненията ще бъдат предадени на консултативната комисия за сведение.


Каварна. Кметът на Общината Нина Ставрева взе участие в Открития

Каварна. Кметът на Общината Нина Ставрева взе участие в Открития ...

......... по-успешна! Успехът обича смелите!. Той поздрави кмета за изявите на корта, като посочи, че с това дава пример не само не своите съгражданин, но и на своите колеги кметове в страната да подкрепят спорта, за да може той да се развива и донесе нови поводи за гордост на страната ни.


Каварна. Въвежда се организация на движението във връзка с ремонтна

Каварна. Въвежда се организация на движението във връзка с ремонтна ...

......... Община Каварна. Забранява се движението на пътни превозни средства от 09.00 часа до 17.00 часа по ул. „Гларус“, в участъка от Т-образното кръстовище с ул. „Простор“ до сливането й с ул. „Черноморска“. За осигуряване на безопасността на движението е определен обходен маршрут по ул. „Простор“, ул. „Нефтяник“ и ул. „България“.


Добрич. По молба на близките, ОДМВР-Добрич издирва Юзеир Раимов Хасанов

Добрич. По молба на близките, ОДМВР-Добрич издирва Юзеир Раимов Хасанов ...

......... 175-180 см, слабо телосложение, с кафяви очи. Бил е облечен с блуза с къс ръкав, на сини райета, черно шушляково елече, черно долнище. Хасанов, страда от старческа деменция. ОДМВР-Добрич призовава всички, които имат информация къде може да бъде открит той, да сигнализират на телефон 112 или в най-близкото полицейско управление.


Каварна. В Каварна започва поредното издание на традиционния „Живописен пленер“.

Каварна. В Каварна започва поредното издание на традиционния „Живописен пленер“. ...

......... понятието се свързва най-вече с представителите на Барбизонската школа и Импресионизма през 19 век. Много от творбите на художници-импресионисти като Клод Моне, Камий Писаро и Пиер-Огюст Реноар са нарисувани на открито и от натура, В България пленерите започват да се организират усилено през 1970-те години от Съюза на българските художници.