Днес


При екслозия във фабрика за фойерверки вчера в Сицилия загинаха

При екслозия във фабрика за фойерверки вчера в Сицилия загинаха ...

... жертви. Започнато е разследване от прокуратурата, да се установят причините за експлозията. Фойерверките са популярни не само в Италия, но и по целия свят. Често се случва да има експлозии при произвеждането на пиротехнически средства и подобни инциденти са причината всяка година да има жертви.  По публикацията работи: Ния Христова


Въпреки дъждовете и хладното време в последната седмица, лятото вече

Въпреки дъждовете и хладното време в последната седмица, лятото вече ...

... която ще гарантира незаменимите спокойствие и сигурност.  Тя се отличава с гъвкаво застрахователно покритие, обвързано с индивидуалните потребности на клиента, бързо и коректно обслужване при възникване на застрахователно събитие, оказване на съдействие и помощ на застрахованите лица.Очаквайте и още награди!Защото "Домът е там, където (си) го качиш".Автор: Екип на Dnes.bg


Застрахователната култура в България все още е под средноевропейското равнище.

Застрахователната култура в България все още е под средноевропейското равнище. ...

... съпричастност, постоянство. Застрахователните агенти подсигуряват предварително избрани услуги от клиентите, а застрахователните консултанти могат да бъдат полезни за тях, предоставяйки им цялостна информация въз основа на богатите си познания отвъд сферата на застраховането, а именно – в области като социална, здравна и данъчна система.  По публикацията работи: Екип на Dnes.bgТой призова за реформи, които да я направят по-силна и

Той призова за реформи, които да я направят по-силна и ...

... лошото управление пречат на ООН да разгърне пълния си потенциал. Той изтъкна, че САЩ не виждат резултати, които да отговарят на средствата, инвестирани от тях в световната организация. Наред с това Тръмп приветства усилията на генералния секретар Антонио Гутереш ООН да стане по-ефективна в областта на развитието, мира и сигурността.


Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност на доставките към ...

... и на неговия собственик "Емко". Тогава работниците излязоха на протест, а синдикати и ръководство обвиниха фирма близка до Делян Пеевски за атаките срещу заводите. Пеевски отрече да има интерес в оръжейния бизнес. Държавата и "Емко" спорят за собствеността на "Дунарит". Според МИ русенското дружество все още е собственост на КТБ.


Това заяви пред журналисти в Берлин един от лидерите й

Това заяви пред журналисти в Берлин един от лидерите й ...

... 10 на сто от анкетираните избиратели, каза, че иска да предотврати "ислямизацията на Германия". Той се обяви също за задължителна регистрация на джамиите, за забрана на минаретата и на публичното свикване за молитва с мегафони от джамиите, за забрана на забрадките за жени на държавна служба, на учителки и ученички.Това предаде АФП, цитирана от БТА. Турските власти обвиняват Гюлен,

Това предаде АФП, цитирана от БТА. Турските власти обвиняват Гюлен, ...

... настроените среди в обществото - прокюрдски депутати, медии и неправителствени организации. Според сайта Р24, специализиран в сферата на свободата на медиите, близо 170 журналисти са задържани в Турция. Страната е на 155-то място от 180 държави в класацията за 2017 г. за свобода на медиите на организацията "Репортери без граници".


До изтребители ли е опряла в момента армията. Тези изтребители

До изтребители ли е опряла в момента армията. Тези изтребители ...

... едно служебно правителство направи сделка за поне 3 млрд. 16 години се пазарим за изтребители, можеха да изчакат 16 дни, критикува Борисов кабинетът, назначен от Радев.  Отнасям се с голямо уважение към Румен Радев, но той вече не е шеф на ВВС, а е президент на всички българи, заяви Борисов.


Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи

Чехите са собственици на дружествата за електроразпределение и електроснабдяване, обслужващи ...

... има потенциала да извършва тази толкова отговорна работа, допълни министърът. По-рано днес излезе информация, че ТЕЦ "Бобовдол" и нейни италиански партньори са предложили най-високата оферта за бизнеса на ЧЕЗ в България. ТЕЦ-ът се свързва с Христо Ковачки. От БСП и КНСБ пък обявиха, че е по-добре държавата да откупи ЧЕЗ.


Това смята смята министърът на земеделието и храните Румен Порожанов,

Това смята смята министърът на земеделието и храните Румен Порожанов, ...

... ЕС са предназначени продуктите им, трябва да бъдат с едно и също качество", каза Порожанов. Министърът каза, че проверките ще продължат и то още от другия месец. По думите му цените са условно понятие, но фрапантни разлики от порядъка на 20 процента не е нормално да има, посочи още той.


В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството

В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството ...

... всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното - това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България. Борисов vs. Станишев: Опасна ли е Русия за България?Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на офиса на

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на откриването на офиса на ...

... малки и средни предприятия по линия на плана „Юнкер“. Сега след 2 години работа по плана сме постигнали повече от 2/3 от това, което трябваше да постигнем до следващата година“, коментира Хойер. По думите му в синхрон с тяхната мисия е да предоставят не само финансиране, но и консултантски услуги.


Присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, главният

Присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, главният ...

... За самото строителство на Националния армейски комплекс държавата похарчи около 32 млн. лева, а за последващи ремонтни дейности и преустройства още 15 милиона лева. От 8 години обаче сградата стои празна. Т.нар. Военно НДК се намира в центъра на столицата, 8-етажният комплекс е със застроена площ от 1703 кв. м.


Руски олигарси, притежаващи милиарди, и представители на украинския елит, обвинени

Руски олигарси, притежаващи милиарди, и представители на украинския елит, обвинени ...

... Гомеш казва, че тя не е против предоставяне на гражданство или разрешително за пребиваване на някой, който има много специален принос към дадена страна, в областта на науката, изкуството или на инвестициите. Но тя допълва, че трябва да става дума за предоставяне на гражданство, а не за продаване на гражданство.


Преди месец държавата отне лицензите на "Дунарит", а впоследствие и

Преди месец държавата отне лицензите на "Дунарит", а впоследствие и ...

... часа имаме Междуведомствен съвет, където всички тези лицензии и пропуски, които бяха казани, ако са отстранени, ще им се върнат лицензите. Не общувам с Пеевски, за да мога да кажа дали има интерес. Питайте го. Знам какво ми е казал министъра и какви указания съм му дал“, каза още министър-председателят.


Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод доклада на правителството,

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод доклада на правителството, ...

... нито потвърди, нито отрече, че има връзка между нея и арестите, извършени през уикенда. По думите му е била разбита „сериозна група”, като МВР и прокуратурата дооформят документацията по разследването и утре ще бъде обявен резултатът. Заловените се занимавали „с всичкото, което може да ви мине през акъла, сериозни хора”.Шофьори, станали свидетели на действията на пътния джигит, опитали да

Шофьори, станали свидетели на действията на пътния джигит, опитали да ...

... има и други застрашени от безразсъдното шофиране на този „шофьор” да не се бавят а да подадат жалба в 8-мо районно и да свалим този индивид от автомобила. Моля споделяйте защото гласността е единственият механизъм работещ в тази държава, апелира Димитър Бояджиев. (Публикуваме поста с незначителна редакторска намеса - б.р.)


Американският държавен секретар Рекс Тилърсън и руският министър на външните

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън и руският министър на външните ...

... оглавяваната от САЩ коалиция СДС напредват на изток. "Ситуацията в тази зона не би могла да бъде по-сложна", коментира генерал Дънфорд. Той отчете, че "деескалирането е по-трудно сега отколкото преди няколко месеца". Дънфорд не уточни дали руската страна е поела ангажименти, но призна, че "не всички проблеми са били решени".


На 18 септември президентът Радев ще участва в годишния форум

На 18 септември президентът Радев ще участва в годишния форум ...

... на устойчивото развитие и справянето с климатичните промени, зачитането на правата на човека и основните свободи, както и с въпросите, свързани с мигрантския и бежанския поток. Екатерина Захариева ще има над 10 двустранни срещи със свои колеги от региона на Азия, Близкия Изток и Северна Африка, Латинска Америка и Европа.


Двама са загинали в румънския град Тимишоара, единият е бил

Двама са загинали в румънския град Тимишоара, единият е бил ...

... В цяла Сърбия е в сила оранжев код за опасно време, възможно е на места да падне градушка. Поройни дъждове, мълнии и ураганен вятър вече създадоха сериозни проблеми в Хърватия и Босна и Херцеговина. Сръбските метеоролози предупредиха, че явлението се движи на изток и все повече се приближава към Сърбия.


От следващата есен нито еволюцията, нито нейният теоретик Чарлз Дарвин

От следващата есен нито еволюцията, нито нейният теоретик Чарлз Дарвин ...

... се, че Ататюрк е отделил държавата от религията, но партията на президента Реджеп Тайип Ердоган оспори това стриктно разделение и въведе по-религиозен подход. Учениците в Турция ще учат и за организациите, против които се бори страната - Кюрдската работническа партия /ПКК/, "Ислямска държава" и организацията на ислямския проповедник Фетхуллах ГюленТова заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън пред телевизия Си

Това заяви днес държавният секретар Рекс Тилърсън пред телевизия Си ...

... Асошиейтед прес. За най-малко 21 американски дипломати бе медицински потвърдено, че са пострадали в Хавана. Държавният департамент предпочита да говори за "инциденти", причините и виновниците за които не са изяснени. Тълърсън допълни, че САЩ могат да останат в Парижкото споразумение за борба с климатичните промени при правилните условия, отбелязва Ройтерс.


Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан ...

... ще бъде прекратена социалната помощ, ако те получават тук в България", посочи още Цветанов. Той подчерта, че преди началото на учебната година са посетени над 20 000 семейства и 3000 деца са записани отново на училище. Това са обнадеждаващи данни и за знак за по-нататъшни действия, каза още Цветан Цветанов.


Това са някои от личните подробности, които канцлерът разкри днес,

Това са някои от личните подробности, които канцлерът разкри днес, ...

... аплодираха я, когато влезе в сградата и накрая търпеливо чакаха на опашка за автографа й. Меркел се бори за четвърти мандат в парламентарните избори на 24 септември след 12 години на власт. Социологическите допитвания сочат, че тя има сериозна преднина пред основния си опонент Мартин Шулц от Германската социалдемократическа партия.


Това съобщи министърката на вътрешните работи Амбър Ръд, цитирана от

Това съобщи министърката на вътрешните работи Амбър Ръд, цитирана от ...

... се оценява, че тя е непосредствено предстояща, уточнява АП. Нивото на терористична заплаха се определя от Съвместния център за анализ на тероризма. Степента бе вдигната до критична, която е най-високата, след като в петък бомба рани 30 души във влак на метрото. Втори заподозрян беше арестуван по-рано днес при разследването.


Той се здрависа с най-нетърпеливата група, която влезе в Гербовата

Той се здрависа с най-нетърпеливата група, която влезе в Гербовата ...

... по библиотекознание и информационни технологии, ръководени от проф. д-р Мариела Модева, разговаряха с вицепрезидента по актуални теми, свързани с нейната работа, както и такива, представляващи интерес за бъдещите бакалаври, съобщиха от президентството. Бъдещите бакалаври споделиха с Илияна Йотова очакването си държавните институции да бъдат по-отзивчиви към проблемите на младите хора. Както му е станало навик, президентът на САЩ Доналд Тръмп

Както му е станало навик, президентът на САЩ Доналд Тръмп ...

... върху него и друга картинка на самия него, понесъл по океана американски продукти (въглища, коли, компютри и бисквитки Орео). Накрая той препредаде статия на агенция Блумбърг от август, озаглавена "Колко носи Тръмп на Туитър? 2 милиарда долара според анализатор". Личната страница на президента в Туитър има над 38 милиона абонати.


Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко

Сръбският премиер Ана Бърнабич и министрите Зоран Джорджевич и Бранко ...

... Милетич, са три - борба с насилието над връстници гейове в училищата, приемане на закони, които да дадат възможност във всички аспекти на лицата, които искат да променят пола си, да го направят, и третото е приемане на закон за регистриране на партньорството между двойки от един и същи пол.


Освен прегазването на хора с автомобили и нападенията срещу униформени

Освен прегазването на хора с автомобили и нападенията срещу униформени ...

... са "привилегирована мишена", особено гарите. Туристическите места също трябва да се наблюдават по-бдително, тъй като в случай на атентат има потенциал за повече човешки жертви. Заради зачестилите атаки с автомобили, в документа се казва, че управителите на паркинги и шофьорите трябва да сигнализират незабавно за всяка кражба или подозрителни действия.


Втори заподозрян беше арестуван в рамките на разследването на бомбения

Втори заподозрян беше арестуван в рамките на разследването на бомбения ...

... една от причините да оставим за момента в сила "критичното" ниво на терористична заплаха", каза националният координатор на полицията за борба с тероризма Джеймс Басу на пресконференция, цитиран от Франс прес. Взривът в лондонското метро бе окачествен от полицията като терористичен акт. За него пое отговорност ислямистката групировка "Ислямска държава".


Няма причина за предсрочни избори, при положение, че вървим към

Няма причина за предсрочни избори, при положение, че вървим към ...

... започват да стават злобни“, каза Борисов. "Всяка политическа партия и всеки лидер, особено когато е искал да стане някой, а не е, става злобен." Премиерът коментира и политическия проект на Слави Трифонов: "Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия. Тогава става ясно колко е трудно".


Над 700 от 948-те кметове на Каталуния се събраха в

Над 700 от 948-те кметове на Каталуния се събраха в ...

... Рахой заяви по адрес на сепаратистите: Не подценявайте силата на испанската демокрация. Правовата държава работи. На това Пучдемон отвърна днес: Не подценявайте силата на каталунския народ. Сепаратистите разполагат с мнозинство в регионалния парламент на Каталуния от 2015 г., но каталунците са силно разделени по въпроса за независимостта, отбелязва Франс прес.


Президентът на Сърбия Александър Вучич откри отсечка от автомагистралата, свързваща

Президентът на Сърбия Александър Вучич откри отсечка от автомагистралата, свързваща ...

... кредити, но това платихме ние и всеки гражданин трябва да бъде горд", каза още той. Вучич посочи отличното качество на откритата магистрала и на нейната инфраструктура и каза, че "всеки, който пътува по нея, ще има усещането, че пътува по европейски автомагистрали, а тунелите по нея са по-хубави от швейцарските".


Борисов му пожела успех, защото „това е демокрацията“, предаде bTV:

Борисов му пожела успех, защото „това е демокрацията“, предаде bTV: ...

... беше гост на официалната церемония за откриването на реконструирания топлопровод за минерална вода, заедно със строителния министър Николай Нанков. Подменен е 11,5 км. довеждащ водопровод за минералната вода от находище Беденски бани до Девин. Това стана с целеви средства, отпуснати от правителството средства в размер на 2 460 000 лева.


Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира ...

... обществена поръчка, там вече да има орган, който проактивно да събира и проучва информация, да анализира фазата на подготовка на самата поръчка", посочи президентът. Президентът Румен Радев подкрепи кампанията „Да изчистим България заедно”. Заедно със служители от президентската администрация държавният глава се включи в почистването на „Борисовата градина“ в столицата.


Равнището за терористична опасност във Великобритания е повишено на "критично",

Равнището за терористична опасност във Великобритания е повишено на "критично", ...

... ги предостави на посочен полицейски сайт. Кметът Садик Хан увери, че извършителите ще бъдат заловени и изправени пред правосъдието. "Днес и през следващите няколко дни лондончани ще видят засилено полицейско присъствие на само в метрото, но и в цял Лондон", предупреди той. Тръмп атакува Скотланд Ярд, Мей му се ядоса


Отслабналият до тропическа буря ураган Хосе отново набра сила и

Отслабналият до тропическа буря ураган Хосе отново набра сила и ...

... за изчезнал и около 200 къщи са повредени от водата или ветровете в Сан Маркос в крайбрежния щат Гереро в Мексико, предаде Асошиейтед прес. Макс отслабна до широка зона на ниско атмосферно налягане, но негови останки все още са способни да донесат поройни валежи над Гереро и западния щат Оаксака.


Пред военнослужещи във военната база Андрюс в Мериленд Тръмп подчерта,

Пред военнослужещи във военната база Андрюс в Мериленд Тръмп подчерта, ...

... начини за подновяване на диалога и на преговорите", подчерта китайският дипломат. Междувременно Северна Корея заяви, че целта й е да установи "равновесие" с военните сили на САЩ, съобщи агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс. Съветът за сигурност на ООН осъди остро поредния севернокорейски опит с ракета над Япония като "крайна провокация".


Така зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на

Така зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на ...

... подкрепа от нито една парламентарна група. Оставаме в готовност", каза Цветанов. Той изтъкна, че икономическият растеж 3,6% за първото полугодие, излишъкът - 2 милиарда лева. 330 млн. лв. ежегодно ще заделя държавата за образование, за да може да се ангажират всички деца в системата, подчерта заместникът на Бойко Борисов в ГЕРБ.


Това обясни на брифинг министърът на икономиката Емил Караниколов. Той

Това обясни на брифинг министърът на икономиката Емил Караниколов. Той ...

... решение и на съпредседателя г-н Каракачанов, тъй като има твърдение, че сме правили тези съвети в негово отсъствие. Министър Каракачанов е присъствал на тези заседания, включително и на това, на което беше спрян лицензът на "Емко". В случаите, когато той не е присъствал, е изпращал негови представители", каза икономическият министър.


"Такива изявления най-много нарушават и подкопават доверието в Европейския съюз",

"Такива изявления най-много нарушават и подкопават доверието в Европейския съюз", ...

... и Австрия. Де Мезиер уточни, че споделя визията на Юнкер. "За да сме честни обаче, ще има дълъг път за изминаване", добави германският министър. В Австрия пък партийни лидери изразиха съмнение дали потенциалните нови страни членки на Шенген ще могат да изпълнят изискванията в областите на икономиката и сигурността .


Освобождаването му, обявено днес непосредствено след визита на френския министър

Освобождаването му, обявено днес непосредствено след визита на френския министър ...

... за телевизионните канали ТВ5 Монд и Арте. Самият Ердоган държеше ключа за неговата килия, заяви за АФП генералният секретар на Репортери без граници Кристоф Делоар.  "Това е опит за сплашване по отношение на журналистите, които искат да правят разследвания в южната част на страната и за кюрдските движения", изтъкна той.


Това ще стане на 17 септември, неделя, от 10.00 до

Това ще стане на 17 септември, неделя, от 10.00 до ...

... се хвана на хоро с представители на българската общност. Тя публикува снимки от събитието във Фейсбук. Неотдавна фотос на президента и съпругата му по домашно облекло в резиденция Бояна предизвика вълна от коментари в социалната мрежа. Тогава те бяха поканили две бедни деца, които се грижат за болните си родители.


Русия и Иран са съюзници на режима в Дамаск, а

Русия и Иран са съюзници на режима в Дамаск, а ...

... кръвопролитието и страданията в Сирия, където и да са те, заяви той. Силите на Асад и милициите няма да присъстват в нито една част от зоната за деескалация (в района на Идлиб) и няма да играят никаква роля в зоните под наш контрол, посочи от своя страна делегацията на бунтовниците.


Това заяви президентът Румен Радев по време на заключителната пресконференция

Това заяви президентът Румен Радев по време на заключителната пресконференция ...

... България, Естония, Хърватия, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Латвия, Полша, Португалия, Малта и Словения. По време на посещението си в Малта държавният глава се срещна с голяма група представители на българската общност на острова. Румен Радев беше посрещнат с хляб и сол и традиционно българско хоро в центъра на столицата Валета.


С тази мярка правителството в Мадрид иска да гарантира, че

С тази мярка правителството в Мадрид иска да гарантира, че ...

... в името на бюджетната стабилност на провинцията и за защита на правовия ред. "Държавата ще плаща до голяма степен заплатите на държавните служители. В това ще се изразява контролът над разходите и той ще остане в сила, докато продължава необичайната ситуация", добави министърът на финансите, цитиран от Ройтерс и БТА.


Още в началото на лятото се появи информация, че телевизионният

Още в началото на лятото се появи информация, че телевизионният ...

... дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа. Защото няма такава държава, но има такъв народ“, пише още Трифонов. През юни тв водещият се подложи на операция за смяна на ставата, поради което слезе от екрана. Тази вечер той отново ще бъде водещ на "Шоуто на Слави" по bTV.


Държавният департамент предупреди, че е необходимо да бъдат бдителни в

Държавният департамент предупреди, че е необходимо да бъдат бдителни в ...

... в случаи на извънредни ситуации.   Терористични групи като "Ислямска държава" и Ал Кайда, както и техните поддръжници, възнамеряват да атакуват американски граждани, където и да се намират те. "Екстремистите могат да използват конвенционални или неконвенционални оръжия, за да атакуват американски граждани или за частните интереси", се казва в изявлението.


Нападението е извършено на метростанция "Шатле" в 06.30 местно време.

Нападението е извършено на метростанция "Шатле" в 06.30 местно време. ...

... Няма ранени, предадоха световните агенции. Полицейски източник съобщава, че нападателят е споменал Аллах. Това е седмото нападение срещу военнослужещи, участващи в операцията "Сантинел", задействана след нападенията в Париж през ноември 2015 г., отбелязва Франс прес. Тогава членове на Ислямска държава (ИД) извършиха шест атаки, при които загинаха над 130 души.


Холандия се противопоставя на присъединяването на Румъния и България към

Холандия се противопоставя на присъединяването на Румъния и България към ...

... Де Мезиер по принцип споделя визията на Юнкер, но уточни: "За да сме честни обаче, ще има дълъг път за изминаване". Австрийски партийни лидери също изразиха съмнение дали потенциалните нови страни членки ще могат да изпълнят изискванията в областите на икономиката и сигурността за влизане в Шенген и в еврозоната.


Тези помощи ще бъдат уточнени през декември, съобщи заместник-председателят на

Тези помощи ще бъдат уточнени през декември, съобщи заместник-председателят на ...

... не е добре обмислена", заяви канцлерът и лидер на Австрийската социалдемократическа партия Кристиан Керн и даде пример с дълговата криза в Гърция, която е член на еврозоната. "Това не може да стане докато не са изпълнени критериите", заяви външният министър Себастиан Курц, който е лидер на десноцентристката Австрийска народна партия.


Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий

Началникът на генералния щаб на руските въоръжени сили генерал Валерий ...

... руския анклав Калининград и в Балтийско море. НАТО следи отблизо ученията и заявява, че в тях участват много повече от обявените от Москва 12 700 войници - по-скоро около 100 000. Освен това в тези учения е включено изстрелване на балистични ракети, способни да носят ядрени бойни глави, заявява алиансът.


Германия не иска нови страни да се присъединяват към Шенгенското

Германия не иска нови страни да се присъединяват към Шенгенското ...

... "Това не може да стане докато не са изпълнени критериите", заяви външният министър Себастиан Курц, който е лидер на десноцентристката Австрийска народна партия. Лидерът на крайнодясната Австрийска партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе заяви, че Шенгенското пространство не трябва да се разширява докато външните граници на ЕС не са адекватно охранявани.


Управляващата партия в Унгария ФИДЕС поиска от правителството на премиера

Управляващата партия в Унгария ФИДЕС поиска от правителството на премиера ...

... Коша. Говорителят на Сорос Майкъл Вахон отхвърли това твърдение. "Сорос е на мнение, че международната общност трябва да предостави повече подкрепа на развиващите се страни, които днес приютяват 89 процента от бежанците и че Европа трябва да приеме няколкостотин хиляди бежанци, преминали през процедури по проверка и пренастаняване", каза той.


Приетият на второ четене от украинската Върховна Рада закон „За

Приетият на второ четене от украинската Върховна Рада закон „За ...

... представителя на украинското посолство целта на нормативния акт е да се „укрепи” употребата на украинския език, който е държавен. Същевременно, предстои посланикът на Република България в Киев Красимир Минчев да проведе среща в украинското министерство на външните работи, на която да изрази българската позиция по новия образователен закон на Украйна.


Най-малко 50 души, сред които има иранци, са убити в

Най-малко 50 души, сред които има иранци, са убити в ...

... с провинция Мутан, нахлули въоръжени хора, които открили огън по посетителите, а след това взривили кола бомба близо до контролно-пропускателен пункт на силите за сигурност и стреляли по тях, след което изчезнали в неизвестна посока. Второто нападение е извършено срещу ресторант на път, който свързва Ди Кар с провинция Басра.


Точно такова наказание поиска и прокуратурата. От този срок ще

Точно такова наказание поиска и прокуратурата. От този срок ще ...

... безспорен начин“. През юни Специализираният съд издаде първата присъда за тероризъм у нас - 4 г. затвор за 21-годишния Иван Захариев - Джон Терориста, за когото се твърди, че се е обучавал за "Ислямска държава" у нас. Българинът с австралийски паспорт беше обвинен в подготовка на терористична дейност в Германия.


Поне 17 души в югоизточен Рим са диагностицирани с вируса

Поне 17 души в югоизточен Рим са диагностицирани с вируса ...

... на заразения са внезапна треска (температура до 40°C), силни болки в ставите и мускулите, главоболие, гадене и обриви. Обикновено се появяват от три до седем дни след ухапване от инфектиран комар и отминават за седмица. Вирусът не е смъртоносен, но срещу него няма ваксина. Заболяването е характерно за тропическите райони.


Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, включително и

Благодарение на финансовата и експертна помощ от Европа, включително и ...

... празник - 14 септември, и отново сподели мнението, че е необходимо повишаване на заплатите на всички служители на МВР. "Дебатите в Съвета за социално партньорство са кога и как това да бъде направено. На едно мнение сме, но е важно действията да бъдат обмислени и обвързани с политики", добави той.


Европейските санкции са в отговор на продължаващата дейност по разработването

Европейските санкции са в отговор на продължаващата дейност по разработването ...

... граждани и четири организации, които подкрепят тези незаконни програми, към списъците на подлежащите на замразяване на имущество и ограничения за пътуване. Общо подлежащите на ограничителни мерки срещу КНДР са 62 граждани и 50 организации, както са посочени от ООН. ЕС определи самостоятелно 41 граждани и шест организации, включени в списъка.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отговаря час и половина

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер отговаря час и половина ...

... ще уважи тяхното решение, но те ще излязат от ЕС и ще трябва да кандидатстват за приемане отново. Никога не бих отказал на жена със забрадка работа в ЕК, каза Юнкер. По неговите думи имало такива жени сред служителите в комисията. Бурките не ми харесват много, уточни председателят на ЕК.


Германският държавен глава се среща днес с българския президент Румен

Германският държавен глава се среща днес с българския президент Румен ...

... свой ред Франк-Валтер Щайнмайер. Двамата президенти се съгласиха, че са необходими единство и решителни мерки в ЕС за защита на демократичните ценности в държавите членки и предотвратяване на външни влияния върху политическия и изборния процес. Франк-Валтер Щайнмайер прие поканата на българския държавен глава да посети страната ни през следващата година.


Инцидентът е станал вчера около 16 часа на ул. „Георги

Инцидентът е станал вчера около 16 часа на ул. „Георги ...

... Спорът прераснал в побой. Пострадал е 44-годишен кюстендилец, който е транспортиран и настанен за лечение в столична болница. Мъжът е с черепно-мозъчна травма. Другият шофьор - 32-годишен софиянец, е напуснал местопроизшествието и се е укрил. По-късно обаче е установен и задържан от полицейските служители. По случая е започнато досъдебно производство.


Той е назначен на тази длъжност след подадена молба от

Той е назначен на тази длъжност след подадена молба от ...

... и журналистика. През март т.г. Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 8 участници в организирана престъпна група. Обвиняеми за искане и получаване на подкупи са бившият директор на Автомобилна администрация Цветелин Цветанов и още 7 бивши служители на агенцията. Те събирали т.нар. „такса спокойствие" от автопревозвачи.


Заместник-председателят на най-големия полицейски синдикат Илия Кузманов коментира, че две

Заместник-председателят на най-големия полицейски синдикат Илия Кузманов коментира, че две ...

... вече удовлетворени - пари за униформи и отпадане на лимита за гориво. Заместник-вътрешният министър е съгласен, че заплатите на работещите в системата трябва да бъдат увеличени, но допълни, че тези решения не се взимат от него. Той декларира, че след всяка среща със синдикатите резултатите веднага се докладват на министъра.


Пътният участък е с дължина 24 км, ще има 25

Пътният участък е с дължина 24 км, ще има 25 ...

... Изпълнител на лот 3.3 е Консорциум „Струма Лот 3.3“, в който участват: „ГБС инфраструктурно строителство“ АД, „Пътстрой 92“ АД, „Главболгарстрой“ АД и „Геострой“ АД. Стойността на договора е 234 123 012 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществява „Пътинвестинженеринг“ АД. Техният договор е за 2 998 161.28 лв. без ДДС.


Ето какво написа в социалната мрежа Симеонов, който неотдавна разбуни

Ето какво написа в социалната мрежа Симеонов, който неотдавна разбуни ...

... властите на така нареченото "Весело село“ на митничарите на брега на язовир „Ивайловград”.  Бившият регионален министър Лиляна Павлова обвини кабинета на Пламен Орешарски в чистка и каза, че Гечева е "отличен специалист, експерт и управленец". По-късно, по времето на служебното правителство през 2014 г., Милка Гечева беше възстановена на поста.


Заради инициативата делегация на ЕП ще постави въпроса в Киев.

Заради инициативата делегация на ЕП ще постави въпроса в Киев. ...

... шест държави-членки, с различна политическа принадлежност, е ясен сигнал, че спазването на правата на европейските граждани в Украйна се следи с внимание от Европейския парламент. Имам уверението, че въпросът ще бъде повдигат официално от делегацията на Европейския парламент, която е на мисия в Киев през следващата седмица.“ , заяви Станишев.


Преди дни правителството прие доклад за състоянието на националната сигурност

Преди дни правителството прие доклад за състоянието на националната сигурност ...

... но трябва да има национален план за действие, а първата стъпка е молба за членството в ERM 2, което не означава членство в зоната, посочи Сергей Станишев. Много важно е и Европа да стане социална, призовах Юнкер ЕК да изработи план за действие за социална Европа, припомни позицията си той.


 В него тя поема своя дял от отговорност, но отказва

 В него тя поема своя дял от отговорност, но отказва ...

... да обръща внимание на онези демократи, които се надяват един ден да обърнат "страницата Клинтън". "Те могат да изгасят радиото, когато чуят гласа ми", иронизира тя в интервюто за Националното обществено радио. "Имам опит и съм понесла достатъчно удари, които ми дават не само правото, но и задължението да говоря".