В. Търново


Училищата в област Велико Търново са обявили 61 свободни работни

Училищата в област Велико Търново са обявили 61 свободни работни ...

... малко“, коментира Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието във Велико Търново. „Има банка кадри със заместващи учители, които вече са пенсионери. Те са абсолютно правоспособни и може да бъдат поканени“, каза още тя. Училищата търсят и хигиенисти, и шофьори на училищни автобуси. Свободни са местата на трима помощник-директори.


Топлофикационното дружество във Велико Търново удължи до 10 септември ремонтите

Топлофикационното дружество във Велико Търново удължи до 10 септември ремонтите ...

... пъти в месеца.  От топлоцентралата завяват, че при разработването на ремонтната си програма са планирали двата магистрални топлопровода във Велико Търново да бъдат изолирани на по-малки участъци. По този начин при аварии през зимата парното ще бъде спирано в по-малък периметър и няма да се оставят цели квартали без топлоподаване.


Протестиращи хвърляха памперси срещу Съдебната палата във Велико Търново. За

Протестиращи хвърляха памперси срещу Съдебната палата във Велико Търново. За ...

... сме тук и ще бъдем тук докато правителството не ни чуе и не подаде оставка. Искаме свободна прокуратура и закони, пред които всички да сме равни. Така, както мен ме глобяват, когато превиша скоростта, така да бъде и с тези, които смятат себе си за избрани, каза юристът Калоян Янков.За девета поредна година Община Велико Търново реализира регионална програма

За девета поредна година Община Велико Търново реализира регионална програма ...

... проект „Обучения и заетост за младите хора“, Компонент II - 5 лица -  по проект „Обучения и заетост“, Компонент II - 49 лица -  по Национална програма „Заетост и обучение на хора с трайни увреждания“ - 1 лице -  по Национална програма „Активиране на неактивни лица“ - 1 младежки медиатор


Кенгуру-албинос е най-новият обитател в Зооокът-Павликени, съобщиха от Общината. Зоокътът

Кенгуру-албинос е най-новият обитател в Зооокът-Павликени, съобщиха от Общината. Зоокътът ...

... към събраните дарения в касичката на входа на зоопарка. Преди три години с подобна инициатива в Павликени се е озовал Томи, също кенгуру, родено в България, но с холандски произход. Зоокътът е отворен всеки ден. Входът е свободен, а всеки посетител може да пусне дарение в касичката до главния вход.


Специализирана полицейска операция срещу отглеждането и разпространението на наркотични вещества

Специализирана полицейска операция срещу отглеждането и разпространението на наркотични вещества ...

... черква, обитавано от 27-годишна жена, известна на полицията. ОД на МВР-Велико ТърновоИззети са над 200 грама вещество, реагиращо на амфетамин при полеви наркотест, около 23 грама канабис, 15 грама метамфетамин и електронна везна. Обитателката на имота е задържана с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.Във Велико Търново поставят нови съдове за разделно събиране на

Във Велико Търново поставят нови съдове за разделно събиране на ...

... и зелен. В жълтите съдове ще се събират отпадъци от опаковки от хартия, пластмаса и метал, а в зеления -опаковки от стъкло. Новите контейнери ще са тип "иглу" с обем 1700 л. От компанията, която ще извършва услугата ще предоставят информация за графика на извозване на отпадъците на своя сайт.


Обезопасиха частна рушаща се къща пред крепостта

Обезопасиха частна рушаща се къща пред крепостта "Царевец" във Велико ...

... седмицата. Къщата е паметник на културата и е частна собственост. Още от 2015-а година тя е под наблюдение, направени са няколко проверки от комисиите по Закона за културното наследство. Изискани са и съответните дейности от собственика, свързани с опазването на сградата, но до момента действия от страна на собственика няма.


Осем нови случая на COVID-19 са регистрирани във Велико Търново

Осем нови случая на COVID-19 са регистрирани във Велико Търново ...

... юни: един е контактен в други обстоятелства, и четири са без епидемиологична връзка - както помежду си, така и с абитуриентските тържества. На територията на област Велико Търново са диагностицирани с COVID-19 общо 100 души, от които 32-ма са излекувани; в домашна изолация са 56-ма, а осем се лекуват в болница.


Мъж заплаши с убийство бившата си приятелка във Великотърновско, съобщиха

Мъж заплаши с убийство бившата си приятелка във Великотърновско, съобщиха ...

... бившата си приятелка във Великотърновско, съобщиха от полицията. На 7 юли в 23:10 часа съдействие в полицията е потърсила 40-годишна жена от село Горна Студена. Тя обяснила, че 32-годишния й бивш приятел й се е заканил с убийство. На адреса е бил изпратен полицейски екип. Започнато е бързо производство.    


В павликенското село Стамболово почетоха 125 години от смъртта на

В павликенското село Стамболово почетоха 125 години от смъртта на ...

... В знак на благодарност тогавашният кмет прави предложение да бъде променено името на селото и то да бъде наречено на министър-председателя. Това става факт с Указ от 22 февруари 1893 г.Кметът на с. Стамболово Петър Петров и организаторите са благодарили на присъстващите, че са уважили събитието въпреки усложнената епидемична обстановка.Галена и малкият ѝ син са с коронавирус. Това съобщи самата

Галена и малкият ѝ син са с коронавирус. Това съобщи самата ...

... да спазват законовите предписания, да бъдат разумни и да пазят себе си и близките си, тъй като както виждате, нищо свързано с вируса не е строго дефинирано и никой не е застрахован. Благодарна съм на феновете си за цялата загриженост и благопожелания за скорошно оздравяване! Желая ви здраве!", написа тя.


Всеки летен уикенд ще има безплатни прожекции на спектакъла

Всеки летен уикенд ще има безплатни прожекции на спектакъла "Звук ...

... може да бъде гледан безплатно от площад "Цар Асен I", намиращ се непосредствено пред крепостта, а срещу входен билет - и от специалната VIP площадка за панорамно наблюдение на ул. "Никола Пиколо" 6. Съвременната аудиосистема гарантира висококачествен съраунд звук, който е съизмерим с озвучението в киносалоните, се посочва в съобщението.


Павликени чества 77 години от обявяването си за град, съобщиха

Павликени чества 77 години от обявяването си за град, съобщиха ...

... сградата на Общината. Тържествената церемония по връчване на плакета за почетен гражданин ще се състои в 20,30 ч. в Летния театър "Никола Гюзелев". Там кметът на община Павликени ще се обърне със слово към гражданите. Церемонията ще завърши с концерта на Фолклорен ансамбъл "Филип Кутев". Входът за събитието е свободен.


Велико Търново и 10 села от общината ще бъдат без

Велико Търново и 10 села от общината ще бъдат без ...

... и аварийни екипи. От "ВиК Йовковци" са уверили, че ремонтът е започнал, и че ако няма непредвидени обстоятелства, до края на денонощието аварията ще бъде отстранена. Освен за Велико Търново, водопадаването ще бъде спряно за селата Шемшево, Леденик, Пушево, Беляковец, Самоводене, Балван, Момин сбор, Ново село, Малки чифлик и Емен.


В акцията по противодействие на конвенционалната престъпност участваха служители от Районно

В акцията по противодействие на конвенционалната престъпност участваха служители от Районно ...

... на лек автомобил. Проверени са общо 51 автомобила и 79 лица. Съставени са 10 акта, от тях 6 - по ЗДвП, 2 - по Закона за гражданската регистрация и други 2 - по Закона за българските лични документи. Наложени са 25 глоби по фиш, заснети са 145 видеоклипа за скорост.Четирима лясковчани са съпричастни в побой над 15-годишен техен съгражданин.

Четирима лясковчани са съпричастни в побой над 15-годишен техен съгражданин. ...

... учебно заведение в Лясковец.От проведените действия по разследването, е установено, че съпричастни към извършеното деяние са четирима младежи на 16, 18, 19 и 20 години, повечето известни на полицията, някои и осъждани. С полицейска мярка до 24 часа е задържан най-възрастният от групата. Работата в рамките на досъдебното производство продължава.


Тежкотоварен камион, превозващ отпадъци, се преобърна на едно от най-оживените

Тежкотоварен камион, превозващ отпадъци, се преобърна на едно от най-оживените ...

... една от лентите на кръговото кръстовище, което е част от главния път София - Варна и се обърнал върху пешеходна пътека. Предполага се, че е камионът се е движил с висока скорост. Водачът му също не е пострадал.  Движението в района е затруднено и се регулира от служители на полицията. 


Дрога и водачи, употребили наркотични вещества установиха служители на полицейските

Дрога и водачи, употребили наркотични вещества установиха служители на полицейските ...

... служители преди проверката е пръснал в устата си дезинфектант, при което пробата за наркотични вещества е дала положителна реакция на канабис, а тази за алкохол отчела рекордно количество. Взета му е и кръвна проба за химичен анализ. Четиримата са задържани с полицейски мерки до 24 часа. Започнати са досъдебни производства. 


Пенсионер от Свищов дари полагащата му се великденска надбавка за

Пенсионер от Свищов дари полагащата му се великденска надбавка за ...

... и призовават всички граждани – физически и юридически лица, да подкрепят акцията, в знак на съпричастност.Банковата сметка, по която могат да се правят дарения за борбата с COVID-19 е: МФ „Алеко Константинов“ IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12 BIC: UNCR BGSF Уникредит Булбанк Основание на превода: Борба срещу COVID-19


Родната къща на Алеко Константинов в Свищов, където след седмица

Родната къща на Алеко Константинов в Свищов, където след седмица ...

...   БГНЕС Затова в навечерието на традиционните „Алекови дни" Министерството на културата отпусна 140 хиляди лева за реставрацията на къщата - музей. Ремонтът ще започне през пролетта. С факелно шествие, литературен конкурс, изложба и други инициативи на 13 януари започват тържествените чествания, посветени на годишнината от рождението на Щастливеца.  С много надежди за по-добро, с бляскави балове и благотворителност,

С много надежди за по-добро, с бляскави балове и благотворителност, ...

... така че не всички можели да си позволят да купят подобни картички!" Броят на получените картички показвал, че семейството е уважавано и на почит. От началото на века са запазени и нововогодишни картички с пейзажи от старо Търново, които се изпращали на близки зад граница за спомен от родния град.


Новогодишните празненства във Велико Търново започнаха още сутринта, съобщава Десетки жители

Новогодишните празненства във Велико Търново започнаха още сутринта, съобщава Десетки жители ...

... Новогодишните празненства във Велико Търново започнаха още сутринта, съобщава Десетки жители и гости на старата столица извиха кръшни хора и се събраха за генерална репетиция за празничната нощ. Хоротеката, топъл чай и много настроение са само част от изненадите за присъстващите.


ТИР катастрофира на изхода на Велико Търново в посока прохода

ТИР катастрофира на изхода на Велико Търново в посока прохода ...

... В условия на силен снеговалеж и мокра пътна настилка товарния автомобил е излязъл от пътното платно. При инцидента няма пострадали. В момента движението в района се регулира от служители на „Пътна полиция”. Превозното средство е спряло на жп надлез. Имало е опасност то да падне на влаковата линия Русе-Стара Загора.


Със спектакъла „Коледна въртележка“ във Велико Търново започнаха коледните и

Със спектакъла „Коледна въртележка“ във Велико Търново започнаха коледните и ...

... един много вълнуващ момент, когато грейва коледното и новогодишно осветление на град Велико Търново! Всички деца тук са много щастливи и много превъзбудени, защото ще имат поредна среща с куклите и актьорите!“, каза директорът на театъра Веселин Василев. Тази вечер грейна и празничната коледна украса по улиците на Велико Търново.


„Огромна е апатията сред гражданите и в тях има зависимост

„Огромна е апатията сред гражданите и в тях има зависимост ...

... кмет на Велико Търново - Весела Лечева след обявяването на първите резултати от exit poll, които сочат 57.6% за досегашния градоначалник Даниел Панов, а за Лечева – 26.8%. „Този пиар, който върви толкова години постави Велико Търново на много по-задна позиция от това, което заслужава Велико Търново", каза още тя.Пожар е горял на хълма Трапезица във Велико Търново през

Пожар е горял на хълма Трапезица във Велико Търново през ...

... Пожар е горял на хълма Трапезица във Велико Търново през изминалата нощ. Сигналът за огъня е подаден вчера вечерта, съобщават от ОД на МВР-Велико Търново. На място веднага са изпратени екипи на пожарната. Пожарът вече е потушен.


Почина 72-годишната жена, блъсната от19-годишен шофьор на мотор на улица

Почина 72-годишната жена, блъсната от19-годишен шофьор на мотор на улица ...

... Почина 72-годишната жена, блъсната от19-годишен шофьор на мотор на улица „Краков“ във Велико Търново на 10 септември. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново. Тя бе откарана незабавно в болница, където е починала от раните си на 2 октомври.


Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври и ще

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за октомври и ще ...

... граници - от 10-15 градуса на места в Западна България до 23-25 градуса на югоизток, но и там до вечерта бързо ще се понижат.В събота вятърът ще отслабне. Облачността ще е променлива, по-често значителна, в отделни райони на изток, а по-късно през деня - в Западна България, отново ще превали.


 С 18 см се е понижило нивото на Дунав при

 С 18 см се е понижило нивото на Дунав при ...

... Това съобщиха от Хидрометеорологичната станция в града. Водният стоеж на реката е 50 см, а температурата на водата е 20 градуса. Предимно облачно със слаби превалявания от дъжд ще е днес времето над българския участък на Дунав. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 19° и 22°.


Трима души обгоряха тежко в самозапалил се фолксваген Голф с

Трима души обгоряха тежко в самозапалил се фолксваген Голф с ...

... помощ в Горна Оряховица пък са стабилизирали пострадалите. Те са транспортирани към специализирана клиника по изгаряния в Русе. Няколко часа по-рано в селото стана и катастрофа между две коли. Пострадал е мъж, зад волана на един от катастрофиралите автомобили. Наложило се огнеборците да режат деформираната кола, за да извадят ранения.


Властите издирват собственика набивша фабрика за вар край Горна Оряховица,

Властите издирват собственика набивша фабрика за вар край Горна Оряховица, ...

... собствениците, защото са си сменяли адресната регистрация", каза още Джуров. Той обясни, че е имало случаи, в които са се разрушавали сгради и полицията е била сезирана. "Възелът преди е извършвал дейности като гасена вар. Не мога да кажа обаче кога е работил последно", заяви представителят на Община Горна Оряховица.


Кметът на Свищов обяви бедствено положение в града. 

Кметът на Свищов обяви бедствено положение в града. "Причината е, че ...

... от Плевен, Белене, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш, земеделски производители също са се включили в гасенето. Голяма част от град Свищов беше обгазена в събота вечерта. Сметището се запали за първи път миналата седмица. То е разположено на площ от 50 декара и на места достига дълбочина от 20 метра.


Гори сметището на Свищов. На мястото на пожара има три

Гори сметището на Свищов. На мястото на пожара има три ...

... Гори сметището на Свищов. На мястото на пожара има три екипа огнеборци и няколко водоноски. БГНЕСБГНЕС В близост до сметището се намира гара. Огнеборците са съсредоточили усилия да не позволят на огъня да се разрасне.БГНЕС Очаквайте подробности!


Гори сметището на Свищов. На мястото на пожара има три

Гори сметището на Свищов. На мястото на пожара има три ...

... Гори сметището на Свищов. На мястото на пожара има три екипа огнеборци и няколко водоноски. В близост до сметището се намира гара. Огнеборците са съсредоточили усилия да не позволят на огъня да се разрасне. Очаквайте подробности!


Тир с натоварено ремарке е аварирал в района на Гурково

Тир с натоварено ремарке е аварирал в района на Гурково ...

... с натоварено ремарке е аварирал в района на Гурково и движението за товарни автомобили през прохода на Републиката временно е спряно, съобщиха от МВР. Леките автомобили преминават през прохода, но тежките камиони в посока Стара Загора-Велико Търново се отклоняват през Дунавци. Патрули на Пътна полиция регулират движението в двете посоки 


Полицаи от Свищов откриха предмети с историческа стойност и оборудване

Полицаи от Свищов откриха предмети с историческа стойност и оборудване ...

... датирани от римската и османската епохи. МВР--> Последвали претърсвания на адресите на двамата мъже, където били открити още аналогични премети, иззети са и 9 бойни патрона. МВР По случая е започнато досъдебно производство, в рамките на което, под наблюдението на прокуратурата, ще се установява и документира престъпната дейност на двамата задържани. 


Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира ново огнище

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира ново огнище ...

... правилата на европейското и националното законодателство и Плана за спешни действия при контрол на АЧС. Предстои принудителното убиване по хуманен начин и обезвреждането на всички заразени и контактни свине в засегнатия обект, както и на свинете в рисковата зона с неясен здравен статус и произход, при спазване на нормативните изисквания.


Пътят София-Варна, в района на великотърновското село Малки чифлик, е

Пътят София-Варна, в района на великотърновското село Малки чифлик, е ...

... в 9:00 часа тази сутрин. По първоначална информация, е пострадал водачът на лекия автомобил. Веднага към мястото на инцидента са насочени екипи на Пътна полиция, пожарната и Спешна помощ.Пътят временно е ограничен за движение. Екипи на Пътна полиция пренасочват леките автомобили през с. Арбанаси, а товарните изчакват на място.  


Река Янтра понижава нивото си във Велико Търново - за

Река Янтра понижава нивото си във Велико Търново - за ...

... натрупаната маса в коритото на реката. Междувременно областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация по телефона с кметовете на населените места, за да се реагира бързо при проблем с повишаването на нивата на реките. Дежурните по област също докладват за нивата на реките в съседните на Велико Търново области.


Тази сутрин към 6.45 ч. р. Янтра във Велико Търново

Тази сутрин към 6.45 ч. р. Янтра във Велико Търново ...

... ще разчиства съоръжението. Кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев е на място, за да следи ситуацията. Движението по моста ще бъде възстановено, след приключване на почистването. Днес църквата-музей "Св.40 мъченици" във Велико Търново няма да приема посетители, тъй като двора и е наводнен от придошлите води на р. Янтра.


Само на 2 годинки слънчевата Нелис от Велико Търново се

Само на 2 годинки слънчевата Нелис от Велико Търново се ...

... по сметката.-->Дарителски кутии в помощ на Нелис също са поставени в различни обекти във Велико Търново, Търговище и село Езерче. Има още свободни кутии, а за да получите такива, заедно с необходимите документи, можете да се свържете с администратора на страницата.Нека заедно да помогнем на една малка принцеса да живее!


390 банкноти от 213 държави и територии е подредил в

390 банкноти от 213 държави и територии е подредил в ...

... банкнота в колекцията на о.з. полковника е от именно екзотична от 2018 г. Събира само непрегъвани и неизползвани банкноти. Колкото и странно да звучи, обаче, най-малко банкноти има от Европа.Община Горна ОряховицаВсеки, който иска да види интересната колекция „Светът на банкнотите” може да посети Клуб „Българско войнство” в Горна Оряховица.


Народните представители от 44-то Народно събрание апелираха за единност и

Народните представители от 44-то Народно събрание апелираха за единност и ...

... сили за разработване на политики и качествени закони в интерес на народа и просперитета на страната! Ние помним думите на председателя на Учредителното събрание екзарх Анитм Първи: "Слава Богу, свършихме делото, за което бяхме повикани... Можем да кажем: направихме закони от Народа за Народа". Поклон пред историческото дело на учредителите!"


Млад баща и „ковач“ на таланти води битка за живота

Млад баща и „ковач“ на таланти води битка за живота ...

... се организира голям концерт, а благотворителни състезания по тенис на маса провеждат клубове от цялата страна. Подробности за състоянието на Емо, благотворителните събития, както и всички отчети и документация, могат да бъдат намерени на . Личен архивСредства за Емо се събират на:Emil Georgiev Yordanov BIC: RZBBBGSF BG02RZBB91554064805600 РайфайзенБанк PayPal: [email protected]


Допълнителното вписването на екологичната категория на двигателя в свидетелството за

Допълнителното вписването на екологичната категория на двигателя в свидетелството за ...

... категория на автомобила в следните граници: Екологична категория - Коефициент без екологична категория, с екологични категории "Евро 1" и "Евро 2" - 1,10 - 1,40 "Евро 3" - 1,00 - 1,10 "Евро 4" - 0,80 - 1,00 "Евро 5" - 0,60 - 0,80 "Евро 6" и "ЕЕV" - 0,40 - 0,60


Многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица реализира печалба

Многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица реализира печалба ...

... за текущата година от държавата. Тя ще е в размер на 175 000 лева, докато за м.г. е била 72 752 лева.Д-р Иванов ще предложи на Медицинския съвет към болницата да бъде направено ново увеличение на заплатите на медицинския персонал през настоящата година с оглед увеличената субсидия от здравното министерство.


Президентът Румен Радев посети община Сухиндол и се включи в

Президентът Румен Радев посети община Сухиндол и се включи в ...

... списъци, отказът да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, пълната отмяна на дистанционното гласуване, въвеждането на механизма решенията в комисиите да се вземат с обикновено мнозинство - всичко това уронва демократичността и прозрачността на Изборния процес", заяви президента Румен Радев.  


След проведени съдебни заседания на 08.02.2019 г., Апелативен съд –Велико

След проведени съдебни заседания на 08.02.2019 г., Апелативен съд –Велико ...

... започвало от 200-300 лева и стигало до 1000 лева. Заловената лекарка е била с над 20 000 лева в джоба си, а посредникът – с 16 000 лева. А пациентите – десетки. Адресите са 17 на територията на цялата област. Участниците в схемата са били наблюдавани в продължение на една година.


В старите документи, вестници и списания се съдържат сведения с

В старите документи, вестници и списания се съдържат сведения с ...

... издигнете по-високо и по-навън. Това, ако не премахнете, е непростимо”. Общинският съвет в града, обаче, не бил в състояние да предприеме каквито и да било мерки по „мръсния” въпрос, тъй като в местните правилници и разпоредби липсвали каквито и да било изисквания към отоплителните уреди и уличните „аксесоари” към тях.


Първата коледна елха по българските земи е била украсена през

Първата коледна елха по българските земи е била украсена през ...

... стилна украса по особено кокетно нагиздената елха. Радиомузиката допълва празничната атмосфера. За първи път във Велико Търново, именно в сладкарница ''Виктория'' по Коледа и Нова година се предлага изпълнение на живо на популярни музикални произведения. Те се изпълняват от студенти, завърнали се в родния си град за коледно-новогодишната си ваканция.


Съдът остави в ареста обвинения в изнасилване и убийство на

Съдът остави в ареста обвинения в изнасилване и убийство на ...

... е анализирал всички доказателства по делото в цялост и споделя изцяло изводите му по отношение необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, поради което счита жалбата за неоснователна и като такава я оставя без уважение. Определението на Апелативен съд е окончателно и не подлежи на обжалване.


Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е избрана за един

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел е избрана за един ...

... практики в сферата на публичните политики. Освен българският евродепутат, в класацията попадат министри, членове на парламенти и местни власти като членовете на американския Конгрес Елис Стефаник и Александриа Кортез, най-младият кмет в историята на САЩ, Майкъл Тубс, първият носител на наградата на Блумбърг за отворени технологии Аманда Смит и други.


360 милиона европейци използват интернет ежедневно. Те пазаруват онлайн, кандидатстват

360 милиона европейци използват интернет ежедневно. Те пазаруват онлайн, кандидатстват ...

... гости на събитието бяха вицепрезидентът на eBay Кати Фостър и Юрген Грен, член на кабинета на зам.-председателя на Европейската комисия (ЕК) Андрюс Ансип.-->   "Българският талант не остава незабелязан от глобалните компании. Радвам се, че Велин Койчев от Data Protection Ltd. доказва модерното и предприемчиво лице на България", подчерта евродепутатът.


Четирима са пострадали при катастрофа на пътя Велико Търново -

Четирима са пострадали при катастрофа на пътя Велико Търново - ...

... е станало около 09,00 часа събота . По първоначална информация са се ударили три леки автомобила. Двамата водачи са изпробвани за употреба на алкохол, пробите са отрицателни. На третия е взета кръвна проба за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.


Тихомира Маринова от Павликени се нуждае от бъбречна трансплантация. Операцията

Тихомира Маринова от Павликени се нуждае от бъбречна трансплантация. Операцията ...

... мен и моето семейство. Аз вярвам в чудеса и мечтая за един нормален живот и някой ден щастието и на мен да се усмихне“, казва Тихомира.-->   Можете да помогнете на сТихомира чрез платформата или като дарите чрез банков превод:   Дарителска сметка-"УниКредит Булбанк"АД IBAN:BG05UNCR70001523096793 BIC:UNCRBGSF Титуляр: Тихомира Мирославова Маринова


Две уникални скални забележителности вече могат да се видят в

Две уникални скални забележителности вече могат да се видят в ...

... Парка на миниатюрите Мини България – „Търновград – духът на хилядолетна България“ предлага 20% намаление на цената на билетите. Ваканционните цени са: 8 лева за възрастни; 4 лева за деца от 7 до 18 години, пенсионери и инвалиди; 16 лева - семеен билет за двама възрастни с до три деца.


Временно е ограничено движението през Прохода на Републиката, съобщиха от

Временно е ограничено движението през Прохода на Републиката, съобщиха от ...

... помощ. Според първоначалните данни при удар между лек автомобил и автовоз е загинал мъж, пътувал в колата. Движението през Прохода на Републиката в района на с. Пчелиново е временно преустановено. Товарните автомобили над 12 тона изчакват на място. Останалите моторни превозни средства могат да ползват обходен маршрут през проход "Шипка".


Криминалисти от РУ-Горна Оряховица разследват случай на сбиване между две

Криминалисти от РУ-Горна Оряховица разследват случай на сбиване между две ...

... трима младежи, от тях един е настанен за наблюдение във великотърновската болница с комоцио и без опасност за живота. Другите са освободени за домашно лечение след преглед от лекар. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 129 от НК. Работата по изясняване на фактическата обстановка продължава.  


Властта е особен вид афродизиак, особен вид наркотик. Един силен

Властта е особен вид афродизиак, особен вид наркотик. Един силен ...

... ми беше много лесно да го напиша, приятно беше", категорична е тя. личен архив Издател и редактор е Нейко Генчев. Провокативната корица е негово дело. Символизира двойнствения живот на мъжете с власт, които като че ли по правило имат любовници, и слага на корицата дамски крак в дълъг секси чорап.


И тази година Държавният зрелостен изпит по БЕЛ не мина

И тази година Държавният зрелостен изпит по БЕЛ не мина ...

... министерство, е причина за намаляване на преписването. --> Не е ясно дали този фейсбук пост е съвпадение, или е изтичане на информация, но със сигурност е помогнал на много завършващи днес.Припомняме, че резултатите от матурата на дванадесетокласниците трябва да са готови до 13 юни, а тези от националното външно оценяване в 7-ми клас до 6 юни


Какво може да обедини хора със съвсем различни професии, възраст

Какво може да обедини хора със съвсем различни професии, възраст ...

... личен архив Голяма гордост на проф. Минко Хаджийски е внукът му Марсел, който често се включва в групата, където свирят баща му и дядо му. Талантливото момче се радва на големи музикални успехи – носител е на редица престижни награди, а скоро ще представи страната ни в конкурс в Испания.


Търновка изтегли

Търновка изтегли "изпрани" пари от банкомат и публикува снимката в ...

... и такива, които подходиха с ирония и предложиха на жената да й дадат 20 лева в замяна на "фалшивата банкнота" с автограф.   Малко по-късно Емилия Дечева се похвали с щастлива развръзка и сподели, че е получила съдействие от банката, която обслужва банкомата и са й сменили парите с нови.


Великотърновски таксиметров шофьор изуми всички с безпрецедентен начин за улов

Великотърновски таксиметров шофьор изуми всички с безпрецедентен начин за улов ...

... него, след което измъкнал огромния сом. личен архив Същия ден Иван имал и доста добра слука, хващайки още няколко подобни риби с тегло между 8 и 23 кг, разказаха негови близки. След като бил измъкнат с таксито, сомът бил откупен за доста добра цена от собственик на известен частен водоем.


Светла събота е днес! Това е шестият ден от Светлата

Светла събота е днес! Това е шестият ден от Светлата ...

... единствен апостол Тома не повярвал в това знамение и поискал лично да се увери, като докосне раните от гвоздеите на прикования към кръста Иисус. Осем дни след Възкресението Христос се явил пред Тома и така той сам се убедил в истината, паднал на колене и молел Бог да му прости.


Католическият свят отбелязва Възкресение Христово. В повечето случаи датата на

Католическият свят отбелязва Възкресение Христово. В повечето случаи датата на ...

... зарадваме и развеселим в него. Великият ден на преминаването на Иисус пред смъртта към Възкресението и вечния живот”. Нека това най-голямо тържество да го празнуваме като християни и да се поздравим с Пасхалния поздрав „Христос Воскресе! Наистина Воскресе! Велика радост донесе на всички умрели в гробовете живот вечен дари. Амин!”.


В съдебно заседание 37-годишен мъж от старата столица се е

В съдебно заседание 37-годишен мъж от старата столица се е ...

... справедливост в съда. На 13 март тази година пред състав на Районния съд във Велико Търново подсъдимият се е извинил за грубата, обидна реплика, употребена безпричинно по отношение на униформен служител, изпълняващ служебните си ангажименти. Той е осъден да заплати на потърпевшия и неимуществени вреди в размер на 1400 лв.


29-годишен мъж от Велико Търново е обвинен в държането на

29-годишен мъж от Велико Търново е обвинен в държането на ...

... различна и няма нищо общо със случая във Велико Търново. "Този случай няма нищо общо с ГДБОП и не знам защо има медии, които обвързват двете неща. Случката с 29-годишния великотърновец, в който са намерени порнографски материали, е от миналата година просто сега е привлечен като обвиняем", обясни Марияна Христова.


Пожар в детска градина

Пожар в детска градина "Слънце" в Павликени наложи евакуацията на ...

... и персонала незабавно са били евакуирани. На мястото незабавно са изпратени екипи на пожарната в Павликени. Огънят е обхванал вехтории в помещение, намиращо се в близост до котелното помещение. Огънят е потушен. Родителите са прибрали малчуганите по домовете им. В момента сградата се отдимява. Причините са в процес на изясняване.


Десетокласничка от Свищов се завърна преди дни от Банкок, Тайланд,

Десетокласничка от Свищов се завърна преди дни от Банкок, Тайланд, ...

... минути. Българската ученичка била специално поканена от водещите да закрие церемонията по награждаването, произнасяйки благодарствена реч от името на всички състезатели към организаторите на олимпиадата. В момента Любомира се подготвя за участие във финала на Международния конкурс по математика и проектиране MITE, който ще се проведе в Москва през април.