Утре настъпва астрономическата пролет. Тази нощ в София се очакват

Утре настъпва астрономическата пролет. Тази нощ в София се очакват ...

......... на реки и локални наводнения, но се надявам тези валежи да не формират бедствено положение, добави той. Краят на март ще ни зарадва с по-стабилно време и със значително по-високи температури от тези, които наблюдаваме в момента, каза още доц. Георги Рачев. По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков


Жълт код за поледици е обявен за цяла Северна България.

Жълт код за поледици е обявен за цяла Северна България. ...

......... код за поледици е обявен за цяла Северна България. Това посочват на сайта си от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Възможни са ограничения при дейности на открито. Гражданите да внимават при ходене или шофирате по заледени повърхности. Тази сутрин имаше предупреждение за 9 области на страната.


София. Жълт код за поледици вече е обявен за цяла

София. Жълт код за поледици вече е обявен за цяла ...

......... при БАН. След като тази сутрин бе обявено предупреждение за 9 области на страната, по обяд жълтият код вече е в сила за цяла Северна България. При тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито. хората трябва да са внимателни когато вървят или шофирате при заледени повърхности.


София. Жълт код за поледици е обявен в 9 области

София. Жълт код за поледици е обявен в 9 области ...

......... на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра. При тази степен на предупреждение са възможни ограничения при дейности на открито. хората трябва да са внимателни когато вървят или шофирате при заледени повърхности.


Днес над страната ще преобладава облачно време и на много

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много ...

......... 2000 метра - около минус 1°. Над Черноморието ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 2-7°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 6 - 8°.


София.Днес отново ще има валежи: в Северозападна България от сняг,

София.Днес отново ще има валежи: в Северозападна България от сняг, ...

......... на температурите на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Западна, ще завали сняг, в останалата част от страната – дъжд. По последни данни към 05.00 часа в района на Кнежа вали дъжд при температура минус 2° и се образува поледица. В Северозападна България вали сняг.Ще преобладава облачно време и на много места, главно в

Ще преобладава облачно време и на много места, главно в ...

......... са от 3 до 5 градуса на места в Северна България до 10-13 градуса в Югозападна България. В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа силен южен, по високите и открити части и ураганен вятър от югозападен вятър.


Ще преобладава облачно време и на много места, главно в

Ще преобладава облачно време и на много места, главно в ...

......... температури ще са от 3 до 5 градуса на места в Северна България - до 10-13 градуса в Югозападна България. В планините ще бъде предимно облачно, ветровито и с валежи от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа силен южен, по високите и открити части и ураганен вятър.


Днес през страната ще премине средиземноморски циклон и свързания с

Днес през страната ще премине средиземноморски циклон и свързания с ...

......... северното крайбрежие, където до вечерта дъждът ще примесва със сняг. Около обяд температурите ще бъдат в широки граници от 6 до 20 градуса, но още ще се понижават и вечерта по северното крайбрежие вече ще са 0-2°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


София. Оранжев код за силен вятър е в сила за

София. Оранжев код за силен вятър е в сила за ...

......... и с него ще нахлува студен въздух и температурите рязко ще се понижават. След обяд ще има валежи от дъжд, който след обяд в северните райони от областта ще премиват в сняг. Възможни са поледици. Има условия за значителни валежи и гръмотевици. Очаквани количества между 15 и 20 л/кв. м.


В сутрешните часове в Западна България ще започнат валежи от

В сутрешните часове в Западна България ще започнат валежи от ...

......... е облачно, с валежи и намалена видимост. На места те ще са интензивни, придружени с гръмотевици. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса, но през деня ще се понижават, съобщават от НИМХ-БАН.Утре за цялата страна е обявен оранжев код заради очаквани

Утре за цялата страна е обявен оранжев код заради очаквани ...

......... заради опасно време.  Силни пролетни ветрове, оранжев код в 11 области Превалявания са възможни в северозападните райони... Десетки сигнали са били подадени заради паднали дървета и нанесени щети след бурния вятър. Съобщено бе за паднал покрив на супермаркет в столичния квартал "Младост 4".  За момента няма данни за пострадали хора. 


Оранжев код за силен вятър е в сила за цялата

Оранжев код за силен вятър е в сила за цялата ...

......... След обяд ще има валежи от дъжд, който след обяд в северните райони от областта ще премиват в сняг. Възможни са поледици. Има условия за значителни валежи и гръмотевици. Очаквани количества между 15 и 20 л/кв.м. По Черноморието е обявен жълт код. Очаква порив на югозападен вятър до 20 м/сек.


София. Оранжев код за силен вятър е в сила за

София. Оранжев код за силен вятър е в сила за ...

......... След обяд ще има валежи от дъжд, който след обяд в северните райони от областта ще премиват в сняг. Възможни са поледици. Има условия за значителни валежи и гръмотевици. Очаквани количества между 15 и 20 л/кв.м. По Черноморието е обявен жълт код. Очаква порив на югозападен вятър до 20 м/сек.


Предупреждение за силен вятър е в сила за почти цялата

Предупреждение за силен вятър е в сила за почти цялата ...

......... Там поривите ще достигнат скорост между 15 и 20 м/сек., за в Западна България до 24 м/сек, което може да доведе до нарушения на обичайните дейности на открито. Жълт код за силен вятър е обявен и за цялото Черноморско крайбрежие. Единствено за област Видин няма обявено предупреждение за опасни метеорологични явления.


Южният вятър ще се усили. Ще бъде поривист, след обяд

Южният вятър ще се усили. Ще бъде поривист, след обяд ...

......... променлива - предимно средна и висока. Ще е почти без валежи, а повече слънчеви часове ще има над Западна България. С южния вятър ще настъпи чувствително затопляне, като максималните температури ще са предимно между 20 и 25 градуса. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.Предупреждение за силен вятър е в сила за почти цялата

Предупреждение за силен вятър е в сила за почти цялата ...

......... поривите ще достигнат скорост между 15 и 20 м/сек., за в Западна България до 24 м/сек, което може да доведе до нарушения на обичайните дейности на открито. Жълт код за силен вятър е обявен и за цялото Черноморско крайбрежие. Единствено за област Видин няма обявено предупреждение за опасни метеорологични явления. 


София. Предупреждение за силен вятър е в сила за почти

София. Предупреждение за силен вятър е в сила за почти ...

......... поривите ще достигнат скорост между 15 и 20 м/сек., за в Западна България до 24 м/сек, което може да доведе до нарушения на обичайните дейности на открито. Жълт код за силен вятър е обявен и за цялото Черноморско крайбрежие. Единствено за област Видин няма обявено предупреждение за опасни метеорологични явления.


Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и през ...

......... следващата седмица времето ще остане много динамично, с условия за валежи и вятър с променяща се посока. В понеделник валежите ще са предимно от дъжд, по-слаби в сравнение с неделя; вятърът временно ще бъде предимно от изток. Привечер и през нощта срещу вторник от югозапад валежите отново ще се активизират.


Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и ще

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за март и ще ...

......... вода е 6° - 7°. На 16.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:37 часа и ще залезе в 18:34 часа. Продължителност на деня 11:57 часа. На 16.03.2018 луната ще изгрее в 06:17 часа и ще залезе в 17:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 3 %. Фаза на луната: новолуние.


Увеличението на облачността от югозапад ще продължи и през деня

Увеличението на облачността от югозапад ще продължи и през деня ...

......... цитирани от БТА. Вятърът ще се ориентира от югозапад и след обяд в Източна България ще бъде умерен до силен. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 14 и 19 градуса, по морския бряг - между 11 и 17 градуса, в София - около 15 градуса.


Облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. На места,

Облачността над страната ще е променлива, по-често значителна. На места, ...

......... на облачността ще има през деня над Дунавската равнина. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Минималните температури ще са между 3 и 8 градуса, а максималните - между 12 и 17 градуса. Атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за март, съобщават от НИМХ-БАН.


Днес облачността ще е променлива, често значителна и на много

Днес облачността ще е променлива, често значителна и на много ...

......... 0°. По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често значителна и на места ще превали слабо. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 18°, вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 7 - 8°.


Днес облачността ще е променлива, често - значителна, и на

Днес облачността ще е променлива, често - значителна, и на ...

......... 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса. По Черноморието облачността ще е променлива. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 15 и 18 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.


Условията за туризъм в планините са лоши. Това съобщиха от

Условията за туризъм в планините са лоши. Това съобщиха от ...

......... опасност е повишена. Движението трябва да става само по зимните маркировки и карането на ски само в обозначените за това писти. Няма регистрирани инциденти през изминалото денонощие. Информация за обстановката в планините може да намерите на адреса на ПСС в интернет. Телефоните на ПСС са: 02/ 9632000 и 088 1470


Днес студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България.

Днес студеният атмосферен фронт ще премине и през Източна България. ...

......... 2000 метра – от сняг. Главно в Родопите ще има гръмотевична дейност. След пладне валежите в повечето райони ще спрат и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, по билата и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.


Днес облачността ще е променлива, по-значителна над Източна България. Ще

Днес облачността ще е променлива, по-значителна над Източна България. Ще ...

......... Днес облачността ще е променлива, по-значителна над Източна България. Ще има краткотрайни валежи, а на места главно в източните райони и Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа до умерен, в Северна България и временно силен западен вятър. Максималните температури ще са между 13 и 18градуса, съобщават от НИМХ.


В Силистра днес е измерена температура от 22.3 градуса -

В Силистра днес е измерена температура от 22.3 градуса - ...

......... когато на тази дата температурата е била 22 градуса. Най-високата температура през март от над 70 години насам е на 30 март 1947 година - плюс 31.4 градуса. Любопитно е, че на 1 март тази година е измерена температура от минус 13.4 градуса и в района имаше дебела снежна покривка.


Днес, след временното намаление на облачността, около обяд от запад

Днес, след временното намаление на облачността, около обяд от запад ...

......... но след обяд ще започне да се увеличва. Привечер на отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който след обяд ще се ориентира от югоизток. Максимални температури между 19° и 22°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Температурите днес ще са по-скоро като за късна пролет. Това

Температурите днес ще са по-скоро като за късна пролет. Това ...

......... минем без валежи. Тази нощ и утре през страната ще премине студен атмосферен фронт, който ще понижи тези температури. От запад на изток почти навсякъде ще превали дъжд, само по най-високите части на планините - сняг. През следващите дни към сряда - четвъртък очакваме нови валежи, каза още Анастасия Стойчева.


От запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд

От запад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд ...

......... края на деня ще обхванат западната половина от страната, а през нощта срещу вторник - и останалите райони. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен, вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, а максималните - между 19 и 24 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.


София. През нощта от запад облачността ще се увеличава и

София. През нощта от запад облачността ще се увеличава и ...

......... вероятност в Източна България и планинските райони. В сряда вятърът ще остане от запад-северозапад, но малко ще отслабне – вече ще е предимно слаб, в Дунавската равнина и в източните райони – до умерен. Температурите ще се понижат още малко и ще бъдат близки до обичайните за средата на март.


Днес ще е предимно слънчево. По-значителна средна и висока облачност

Днес ще е предимно слънчево. По-значителна средна и висока облачност ...

......... 2000 метра – около 6°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, преди обяд с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна по северното крайбрежие. В следобедните часове ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури между 13° и 18°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Затоплянето ще продължи

Ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Затоплянето ще продължи ...

......... е предимно слънчево, преди обяд с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна по северното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Слънчево ще е и над планините. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 13 - 14 градуса, а на 2000 метра - около 6 градуса 


Утре ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Това сочи

Утре ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Това сочи ...

......... е предимно слънчево, преди обяд с разкъсана средна и висока облачност, по-значителна по северното крайбрежие. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Слънчево ще е и над планините. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 13 - 14 градуса, а на 2000 метра - около 6 градуса.


Пролетните температури изкараха бургазлии на плажа В морския град живакът

Пролетните температури изкараха бургазлии на плажа В морския град живакът ...

......... Пролетните температури изкараха бургазлии на плажа В морския град живакът удари над 18 градуса.  Това накара жителите на града да използват хубавото време, за да се отправят към плажа на разходка. Северният плаж днес се напълни със семейства, които прекараха почивния ден на морската ивица.


През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури между

През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури между ...

......... запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса. В неделя ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще достигнат 17-22 градуса; минимални - предимно между 1 и 6 градуса.


През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури между

През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури между ...

......... през деня слабо ще се понижи и ще стане малко по-ниско от средното за март. Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен, по билата - и силен, запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.


Директорът на НИМХ обясни очакват ли се нови валежи след

Директорът на НИМХ обясни очакват ли се нови валежи след ...

......... е нормално през пролетта да се наблюдават серии от циклони, които се изразяват в динамично време. „Нивото на река Огоста в района на Хайредин започва да спада. В Мизия при наводнението през 2014 г. е имало два пъти и половина повече вода, отколкото има сега”, посочи още проф. Христомир Брънзов.


София. През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури

София. През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури ...

......... част от страната. В отделни райони ще прегърми. Още в понеделник в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад, докато в Източна България все още ще е умерен, от югозапад. Във вторник вятърът ще е от север-северозапад и в цялата страна температурите ще се понижат, отначало дневните.


През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури между

През нощта ще преобладава ясно време с минимални температури между ...

......... В понеделник облачността над страната ще се увеличава и вплътнява. След обяд от запад ще започнат превалявания от дъжд. В западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад, докато в Източна България все още ще е умерен, от югозапад. Температурите ще се задържат по-високи от обичайните за март.


Днес облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно слънчево.

Днес облачността ще е разкъсана, над повечето райони до предимно слънчево. ...

......... около 2. Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен западен вятър, на север от нос Калиакра – южен. Максималните температури ще са между 9 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 5-7. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Ударното затопляне около 3 март не се случи, а това

Ударното затопляне около 3 март не се случи, а това ...

......... Очаква се в първия работен ден от новата седмица да превали в късния следобед в Западна България. В Източна ще остане топло и слънчево. Във вторник снеготопенето във високите части на планините заедно с дъжда може да формира малко по-високи вълни. „Не виждам нищо катастрофално през следващите дни”, успокои климатологът.


Облачността ще е разкъсана, в повечето райони до предимно слънчево.

Облачността ще е разкъсана, в повечето райони до предимно слънчево. ...

......... повечето райони до предимно слънчево. По-значителна ще се задържи в източните райони, но до вечерта и там ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб, в североизточните райони - до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса, на места по морския бряг - малко по-ниски.


София. През нощта все още на места в Централна и

София. През нощта все още на места в Централна и ...

......... на следващата седмица облачността над страната ще е значителна и на много места ще има краткотрайни превалявания от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Още в понеделник в западната половина от страната вятърът ще се ориентира от запад, докато в Източна България все още ще духа умерен югозападен вятър.


Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на ...

......... – около 6°, на 2000 метра – около 0°. По Черноморието ще е предимно облачно и с валежи от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 8-11°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на

Днес ще преобладава облачно време с превалявания от дъжд, на ...

......... появи до умерен северозападен, в Източна България - североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между 0 и 5 градуса, максималните в повечето места ще са между 8 и 13 градуса. Над планините ще бъде облачно и с валежи от сняг, под около 1800 метра валежите ще са от дъжд.


Днес ще има значителна облачност. Температурите са положителни, а почти

Днес ще има значителна облачност. Температурите са положителни, а почти ...

......... положителни в цялата страна с изключение на северозападните райони. Те са основно в интервала 0-4 градуса, във Видинско - около -1. По Черноморието и югозападните райони термометърът няма да спадне под 5-6 градуса. Ще се появи слаб до умерен северозападен вятър, в Източна България той ще бъде ориентиран от североизток.


София. През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще

София. През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще ...

......... Ще започне затопляне, по-чувствително и в цялата страна ще бъде през почивните дни и в началото на следващата седмица, когато вятърът отново ще е южен, слаб. Максималните температури ще достигат, а в отделни райони и ще надхвърлят 20°. В събота ще бъде предимно слънчево, а в неделя ще започне заоблачаване.


През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще обхване

През нощта започналото от запад увеличение на облачността ще обхване ...

......... около 0 градуса. В петък облачността ще се разкъса и ще намалее до предимно слънчево време, което ще се задържи и в събота. Вятърът ще отслабне. Ще започне затопляне и максималните температури в петък ще достигат на места до 15-16 градуса, а в събота - с още 2-3 градуса повече.


Днес преди обяд на места в равнините и котловините ще

Днес преди обяд на места в равнините и котловините ще ...

......... около 3°. По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд на места, главно по южното крайбрежие ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа до умерен вятър от запа-югозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°. Температурата на морската вода е 5-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Облачността ще е разкъсана, след обяд на отделни места ще

Облачността ще е разкъсана, след обяд на отделни места ще ...

......... дъжд. Привечер от запад отново ще се заоблачи. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Температурите ще се повишат. Минималните ще са между 0 и 5 градуса, в югоизточните райони - до 8 градуса. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, по-ниски ще останат по поречието на Дунав.


Опасност от лавини дебне в планината. Планинската спасителна служба предупреждава,

Опасност от лавини дебне в планината. Планинската спасителна служба предупреждава, ...

......... Опасност от лавини дебне в планината. Планинската спасителна служба предупреждава, че на много склонове снежната покривка е слабо споена, информира Нова телевизия. Лавината може да се предизвика дори и при малко допълнително натоварване. Спасителите препоръчват на туристите, които избират маршрути извън осигурените зони, да избягват стръмните склонове.


Огромни вълни разбиха част от крайбрежната алея във Варна. Морето

Огромни вълни разбиха част от крайбрежната алея във Варна. Морето ...

......... бордюрите. Изчезнали са части от плажната ивица. Концесионерите се обръщат към държавата за помощ при възстановяването на обектите. Работата на пристанището е затруднена заради силното вълнение на водата. Междувременно в района на вълнолома вълните достигат височина от няколко метра. Ремонтните дейности по брега ще започнат, след като времето се оправи.


Днес над почти всички части на страната ще бъде облачно.

Днес над почти всички части на страната ще бъде облачно. ...

......... градуса. През деня максималните стойности ще достигнат до 15 - 16 градуса. За южните области стойностите ще бъдат предимно между 12 - 14 градуса. В Северна България ще бъде значително по-студено. Там максималните стойности се очаква да бъдат между 6-7 градуса. Над планините времето ще бъде облачно и с валежи.


София. Днес ще преобладава облачно време. Ще има превалявания от

София. Днес ще преобладава облачно време. Ще има превалявания от ...

......... обяд ще се усили до 4. Над планините ще е предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър, който вечерта ще се усили. Ще е по-топло с максимална температура на височина 1200 метра – около 10°, на 2000 метра – около 3°.


През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Ще превалява предимно

През следващото денонощие ще преобладава облачно време. Ще превалява предимно ...

......... разкъсвания на облачността. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, в северните райони - от изток. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса, а максималните ще са в широки граници - между 3 и 8 градуса в Северна, и от 11 до 16 градуса в Южна България.


София. Жълт код за силно вълнение на морето е обявен

София. Жълт код за силно вълнение на морето е обявен ...

......... на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Очаква се вълнение от 3-4 бала. Комбинацията от силен вятър, прилив и бурно вълнение може да доведе до локални наводнения в крайбрежните зони. На хората се препоръчва да бъдат внимателни, когато шофират или се разхождат в крайбрежните зони.


Облачността над страната днес ще е значителна. В следобедните часове,

Облачността над страната днес ще е значителна. В следобедните часове, ...

......... Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. След обяд над масивите в западната половина на страната ще завали дъжд, над 1700-1800 метра - сняг. Ще духа умерен до силен южен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около минус 1.


София. Сутринта падна леден дъжд в повече райони в Северна

София. Сутринта падна леден дъжд в повече райони в Северна ...

......... Тъй като в Северна България температурите и сега са много ниски, в нощта срещу вторник е възможно в северозападните и в крайните североизточни райони за кратко да има и сняг. По принцип валежите ще бъдат предимно от дъжд“, допълни синоптикът. Деница КИТАНОВА Пълният текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


София. Снежната покривка най-вероятно ще се стопи през идващата седмица,

София. Снежната покривка най-вероятно ще се стопи през идващата седмица, ...

......... „Така че валежите ще бъдат чести, следващият процес се очаква около 13 март, след това към 15-ти, 18-ти, 23-ти, 25-ти, 28-ми март и самия край на месеца. Характерно е за март да има повишена динамика и чести валежи“, допълни синоптикът. Деница КИТАНОВА Пълният текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


София. В сутрешните часове в почти цяла Северна България са

София. В сутрешните часове в почти цяла Северна България са ...

......... Добрич валежът е от снежни зърна. Температурите в североизточните райони в момента са около минус 3-4 градуса. В северозападните и южните части от страната вали дъжд, температурите са около 8-10 градуса. Очаква се след обяд да има временни разкъсвания на облачността и спиране на валежите в югозападните райони. Цветилена СИМЕОНОВА


Днес ще бъде облачно и на много места ще вали

Днес ще бъде облачно и на много места ще вали ...

......... бала. На 04.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:58 часа и ще залезе в 18:20 часа. Продължителност на деня 11:22 часа. На 04.03.2018 луната ще изгрее в 21:11 часа и ще залезе в 08:28 часа. Осветеност на диска в 0h UT 95 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.


Жълт код за поледица в Северна България. Атмосферното налягане е

Жълт код за поледица в Северна България. Атмосферното налягане е ...

......... бала. На 04.03.2018 слънцето ще изгрее в 06:58 часа и ще залезе в 18:20 часа. Продължителност на деня 11:22 часа. На 04.03.2018 луната ще изгрее в 21:11 часа и ще залезе в 08:28 часа. Осветеност на диска в 0h UT 95 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.


През нощта облачността над цялата страна ще се увеличи, от

През нощта облачността над цялата страна ще се увеличи, от ...

......... Дунавската равнина и източните райони - до умерен североизточен вятър. В сутрешните часове в Северна България остават условията за поледици и заледявания. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, максималните ще са от около минус 1 градус в североизточните, до 15-16 градуса в крайните югозападни райони.


На много места ще вали дъжд, който с нахлуването на

На много места ще вали дъжд, който с нахлуването на ...

......... Дунавската равнина и източните райони - до умерен североизточен вятър. В сутрешните часове в Северна България остават условията за поледици и заледявания. Минималните температури ще са предимно между минус 3 и 2 градуса, максималните ще са от около минус 1 градус в североизточните, до 15-16 градуса в крайните югозападни райони


София. Жълт код за сняг и поледици е обявен в

София. Жълт код за сняг и поледици е обявен в ...

......... се очакват валежи от сняг, които през деня, с повишението на температурите, на места ще преминават в дъжд и ще има условия за образуване на поледици. От НИМХ призовават за повишено внимание при дейности на открито и шофиране на заледени повърхности, както и да се следят актуалните прогнози за времето.


София. Отменен е жълтият код за сняг и поледици в

София. Отменен е жълтият код за сняг и поледици в ...

......... се очакват валежи от сняг, които през деня, с повишението на температурите, на места ще преминават в дъжд и ще има условия за образуване на поледици. От НИМХ призовават за повишено внимание при дейности на открито и шофиране на заледени повърхности, както и да се следят актуалните прогнози за времето.


София. Днес преди обяд ще преобладава облачно време и на

София. Днес преди обяд ще преобладава облачно време и на ...

......... вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има превалявания от сняг, под около 1700 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца. През деня бавно ще се повишава.


В сутрешните часове днес ще преобладава облачно време и на

В сутрешните часове днес ще преобладава облачно време и на ...

......... По-късно през деня преваляванията ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще са в широки граници от 3 - 7 градуса - в Северна, до 8 - 13 градуса - на места в Южна България.