Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще

Днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще ...

.........   В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По високите части и билата, вятърът ще е умерен от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра – около 18°.


Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността,

Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, ...

......... Над Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. На места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа до умерен северен вятър, който след обяд ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 27-30°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на

София. Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на ...

......... е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността след обяд. Само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 22°, на 2000 метра – около 15°.


Днес на много места в Централна и Източна България ще

Днес на много места в Централна и Източна България ще ...

......... ще е предимно слънчево. Около обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода е от 23 до 26. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


Днес ще се задържи ветровито. Ще духа умерен временно до

Днес ще се задържи ветровито. Ще духа умерен временно до ...

......... предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен временно до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 26-28 градуса. Температурата на морската вода е около 26. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, временно и силен

Днес ще бъде ветровито. Ще духа умерен, временно и силен ...

......... градуса, на 2000 метра – около 11. Над Черноморието облачността ще е променлива и на места, главно в следобедните часове, ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 27-30 градуса. Температурата на морската вода е около 26. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде ...

......... облачността, но само на отделни места по южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Преди обяд ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 28-32 градуса. Температурата на морската вода е 25-27. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще е ...

......... на облачността, но само на отделни места, главно по южното крайбрежие, ще превали краткотрайно. Преди обяд ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, който по-късно през деня ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 28-32°. Температурата на морската вода е 25-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала


Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над североизточните

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над североизточните ...

......... Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд над северното крайбрежие ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места там ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 28-32°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Днес времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се

Днес времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се ...

......... ще е предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-съществени в северните райони, където на отделни места краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимална температура на въздуха 27-30 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Температурата на морската вода е 25-26.  


Времето ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания валежите

Времето ще се задържи предимно облачно и с прекъсвания валежите ...

......... в процес на спиране. Ще бъде сравнително хладно, с преобладаващи максимални температури между 22 и 27 градуса. От сряда въздушната маса над страната временно и относително ще се стабилизира. Ще има повече слънчеви часове; все още са възможни и превалявания, но на малко места и краткотрайни. Температурите ще се повишат.София. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре предимно

София. През нощта ще бъде предимно ясно, а утре предимно ...

......... 32°. Във вторник въздушната маса отново ще стане неустойчива. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд и преди полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места из страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В планинските райони има условия за значителни валежи. Възможни са градушки.


Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд на места ще

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд на места ще ...

......... ще бъде предимно слънчево, но след пладне ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 28-30°. Вълнението на морето ще е 1 -2 бала. Температурата на морската вода е 25-26°.


Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни

Днес ще е предимно слънчево, в следобедните часове с временни ...

......... – около 16. По Черноморието ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 25-26. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността,

Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, ...

......... около 22°, на 2000 метра - около 15°. По Черноморието ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, главно по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е 26-28°. Температурата на морската вода е 24-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Валежите продължават и утре. Това съобщават от НИМХ на БАН. 

Валежите продължават и утре. Това съобщават от НИМХ на БАН.  ...

......... и утре. Това съобщават от НИМХ на БАН.  Дъждът ще е придружен с гръмотевици.  Кодът е в сила за областите Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Русе, Сливен, Стара Загора и Търговище.  В отделни райони от областта се очакват до 30 л/кв.м. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса. София. В 8 области в страната е обявен жълт код

София. В 8 области в страната е обявен жълт код ...

......... Областите, за които важи предупреждението са: Плевен, Русе, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Сливен и Търговище. От НИМХ предупреждават, че ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Значителни количества ще има през първата половина от денонощието, в отделни райони от областта те ще достигнат до 30 л/кв.м.


Днес над по-голямата част от страната ще се задържи предимно

Днес над по-голямата част от страната ще се задържи предимно ...

......... около 17°, на 2000 метра – около 10°. Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на въздуха ще е 24-26°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.


София. В 21 области от страната е обявен жълт код

София. В 21 области от страната е обявен жълт код ...

......... София-град, София-област, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Сливен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян. Очакват се краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Количествата валежи ще са между 5 и 15 л/кв. м., но на отделни места ще достигнат до 20-25 л/кв. м.


Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна,

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна, ...

......... метра – около 17 градуса, на 2000 метра – около 10. Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Максималните температури на въздуха ще са 25-28 градуса. Температурата на морската вода е 24-25. Вълнението на морето ще е 2 бала.    


София. Жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици

София. Жълт и оранжев код за обилни валежи и гръмотевици ...

......... интензивни, валежите - значителни. Очакваните количества на валежите са около 30 л/кв.м, на отделни места в областите до 45-65 л/кв.м. В 19 области е обявен жълт код – Монтана, София-град, София-област, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра, Добрич и Варна.


Днес още преди обяд над Западна България, а след обяд

Днес още преди обяд над Западна България, а след обяд ...

......... краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 27°-28°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Жълт код е обявен за интензивни валежи в половината области

Жълт код е обявен за интензивни валежи в половината области ...

......... Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. Очакваните сумарни количества за денонощието ще са между 15 и 35 л/кв.м, на отделни места в планинската част на областта и повече. Очаква се усилване на вятъра.   Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса. 


София. Атмосферното налягане е близко до средното за юли –

София. Атмосферното налягане е близко до средното за юли – ...

......... валежи и гръмотевици ще има и по Черноморието. Хладно за юли време с максимални температури между 23° и 28°. От вторник вероятността за значителни и интензивни валежи в повечето райони намалява, но на места в Централна Северна България все още са възможни по-съществени количества. Температурите ще са без особена промяна.


Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните

Днес времето над страната ще бъде предимно слънчево. В следобедните ...

......... развива купеста и купесто-дъждовна облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса, в София около 29, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Атмосферното налягане в сутрешните часове е малко по-ниско от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.  


София. В 8 области в страната е обявен жълт код

София. В 8 области в страната е обявен жълт код ...

......... хидрология (НИМХ) при БАН. Областите, за които важи предупреждението са: Русе, Разград, Търговище, Силистра, Добрич, Варна, Шумен и Бургас. От НИМХ предупреждават, че след обяд и до полунощ ще има краткотрайни временно интензивни валежи и гръмотевична дейност. Ще има условия и за градушки. Сумарните количества за денонощието ще бъдат 20-35л/кв.м


Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. ...

......... Сутринта на отделни места ще превали слаб дъжд, а в следобедните часове по-значителни краткотрайни превалявания и гръмотевици ще има главно по Северното Черноморие. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са 25-27 градуса, температурата на морската вода е 24-25. Вълнението на морето ще е около 2 бала.    


Днес над страната ще преобладава слънчево време. Главно в следобедните

Днес над страната ще преобладава слънчево време. Главно в следобедните ...

......... Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, по-съществени в следобедните часове и на отделни места ще превали и прегърми. По крайбрежието ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще са 24-28°, температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


Днес ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над Източна

Днес ще преобладава слънчево време. В сутрешните часове над Източна ...

......... Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 24-27°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.


Днес ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения

Днес ще преобладава слънчево време. Ще има и временни увеличения ...

......... по южното крайбрежие, но ще е почти без валежи. Преди обяд ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще бъдат 25-26 градуса, температурата на морската вода е около 24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, съобщават от НИМХ-БАН.


Лято започва от днес, първият ден от новия месец ще

Лято започва от днес, първият ден от новия месец ще ...

......... НИМХ към БАН. Месечната сума на валежите също ще бъде около нормата - между 40 и 70 литра на квадратен метър, по Черноморието и долината на река Струма - между 30 и 50 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 70 до 120 литра на квадратен метър.


Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево.

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. ...

......... височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра – около 10°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. По-значителна облачност ще има преди обяд над северното крайбрежие. Максималните температури ще бъдат между 22 и 25°. Температурата на морската вода е около 24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Жълт код за вятър и дъжд е в сила

София. Жълт код за вятър и дъжд е в сила ...

......... средна скорост 14-17 м/сек. В Габрово и Велико Търново валежите от дъжд ще са през целия ден, ще продължат и до полунощ. Очакваните количества са между 20-25 л/кв.м., възможни са локални значителни извалявания до около 50 л/кв.м. По-късно през деня ще се усили запад-северозападният вятър - средна скорост 14-17 м/сек.


Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни, но

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни, но ...

......... метра - около 10°. Над Черноморието около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Преди обяд ще има временни намаления на облачността до предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури по крайбрежието 24-25°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Жълт код за силен вятър е обявен в половината

София. Жълт код за силен вятър е обявен в половината ...

......... за 30 юни. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-град, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Ще духа силен запад-северозападен вятър - средна скорост 14-19 м/сек.


Днес над Западна и Централна България ще се задържи предимно

Днес над Западна и Централна България ще се задържи предимно ...

......... преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развие купеста облачността и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югозападен вятър, вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури по крайбрежието 22-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.


София. Жълт и оранжев код за дъжд и гръмотевици е

София. Жълт и оранжев код за дъжд и гръмотевици е ...

......... продължат, като по-значителни ще са през първата половина. Очаквани нови количества валежи до 25-30 л/кв.м. Жълт код за валежи и гръмотевична активност са в сила за Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. В тези области ще има краткотрайни валежи с локални количества до 20 л/кв.м.


Смолян. Червен код за валежи и гръмотевици е в сила

Смолян. Червен код за валежи и гръмотевици е в сила ...

......... Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Валежите в областта ще продължат, като до края на денонощието се очакват нови 20-30 л/кв.м, в отделни райони и повече. Измерените 24-часови количества валеж до 7.30 часа тази сутрин са 50-60 л/кв.м. и с продължаващия валеж обстановката ще се усложни още.


Днес от юг-югозапад валежите отново ще се активизират, ще обхванат страната и отново

Днес от юг-югозапад валежите отново ще се активизират, ще обхванат страната и отново ...

......... значителни, придружени и с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 24-25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.През нощта срещу петък, главно в западната половина от страната валежите ще продължат, като на места отново ще са значителни.


София. Оранжев код за дъжд и гръмотевици е в сила

София. Оранжев код за дъжд и гръмотевици е в сила ...

......... на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Предупреждението важи за всички области с изключение на Видин, където кодът е жълт. Очакват се значителни валежи, като на места ще се развият и гръмотевични бури. Количествата за денонощието ще достигат до 30-50 л/кв.м, а в отделни райони и повече.


Времето днес ще продължи да се определя от средиземноморския циклон,

Времето днес ще продължи да се определя от средиземноморския циклон, ...

......... около 9. По Черноморието облачността ще е предимно значителна, но валежите за кратко ще отслабнат и спрат, ще има и временни намаления на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Днес, под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, валежите

Днес, под влияние на преминаващия през Балканите средиземноморски циклон, валежите ...

......... гръмотевици. Значителни ще са количествата главно през предстоящата нощ. През деня валежите за кратко ще отслабнат и спрат, ще има и временни намаления на облачността. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 22°-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


София. В 11 области е обявен оранжев код за дъжд

София. В 11 области е обявен оранжев код за дъжд ...

......... сумарни количества са между 45 и 65 л/кв.м. В сряда през деня след временно спиране около и след обяд отново ще има краткотрайни превалявания. В останалите части на страната също се очакват интензивни валежи с гръмотевици и количества между 20 и 35 л/кв.м, а на места и до 40 л/кв.м.


Днес облачността ще е предимно значителна. Главно в източната половина

Днес облачността ще е предимно значителна. Главно в източната половина ...

......... около 14 градуса, на 2000 метра – около 8. По Черноморието ще е облачно с валежи и гръмотевици, значителни по количество по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнение на морето ще е 2-3 бала.  


За девет области в страната днес е обявен оранжев код

За девет области в страната днес е обявен оранжев код ...

......... гръмотевични бури. Валежите ще са значителни, главно след обяд и през нощта срещу сряда. Очакваните количества в областите Монтаска, Врачанска и Плевенска са 15-30 литра на квадратен метър, а в останалите области, където е обявен жълт код, 20-30 л/кв.м. Метеоролозите отбелязват, че на места валежите ще са за кратко време.


София. В 9 области е обявен оранжев код за дъжд

София. В 9 области е обявен оранжев код за дъжд ...

......... кратко време. Областите, за които важи жълтият код, са: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Област София, София-град, Пазарджик, Смолян, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. Количествата дъжд, които се очакват са 20-30 л/кв. м. По Черноморието е обявен и жълт код за силен вятър с пориви до 15-20 м/сек.


Осемдесет и шест души бяха убити при междуобщностни сблъсъци в Нигерия,

Осемдесет и шест души бяха убити при междуобщностни сблъсъци в Нигерия, ...

......... за откриване на нападателите и предотвратяване на ответни нападения.Армията и полицията се опитват да спрат насилието. Властите в щата Плато наложиха полицейски час от 18 ч. до 6 ч. Сблъсъците между номади и фермери са все по-голям проблем за сигурността в Нигерия, която е разделена на мюсюлмански север и християнски юг.


Дъждовното и хладно за сезона време ще продължи и тази

Дъждовното и хладно за сезона време ще продължи и тази ...

......... температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието: 22-24°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.


През новата седмица времето ще е доста динамично – с чести промени,

През новата седмица времето ще е доста динамично – с чести промени, ...

......... първия ден ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, а през втория - вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Температурите ще бъдат доста по-ниски от обичайните; максималните в средата на седмицата ще са предимно между 20° и 25°, но в районите с по-интензивни и продължителни валежи ще остават под 20°.


София. В 23 области от страната е обявен жълт код

София. В 23 области от страната е обявен жълт код ...

......... вечерта да отслабне. По морето поривите на вятъра ще достигнат до 15-20 м/сек. В областите, в които ще превали дъжд, през втората половина от нощта срещу събота се очаква да има интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Възможни са и градушки. Очакват се количества на локални извалявания до 25.30 л/кв. м.


Преди обяд и около обяд, ще преобладава време с незначителна

Преди обяд и около обяд, ще преобладава време с незначителна ...

......... около 13°. В събота ще преобладава време с променлива облачност с временни увеличения. След обяд от запад на изток облачността ще намалее до ясно. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между 12° и 15°. Максималните температури ще бъдат между 21° и 24°.


София. Жълт код за гръмотевична активност и силен вятър е

София. Жълт код за гръмотевична активност и силен вятър е ...

......... Ловеч. В тези райони с преминаването на студен атмосферен фронт на места след обяд и през нощта срещу събота ще се развият гръмотевични бури. Ще има локални градушки и значителни извалявания с количества 20-30 л/кв.м. Вечерта ще се усили и северозападният вятър, чиито пориви ще достигат скорост до 20-24 м/с.


Метеоролозите от Българската академия на науките излизат днес на протест.

Метеоролозите от Българската академия на науките излизат днес на протест. ...

......... централната сграда на БАН, ние, работещите в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), провеждаме предупредителен протест - митинг: Срещу целенасочения опит на ръководните органи на БАН да ликвидират дейността на НИМХ като Национална хидрометеорологична служба на Р. България, като ни оставят без необходимите минимални средства за изпълнение на задълженията ни.


Днес в 13 часа и 7 мин. настъпва астрономическото лято.

Днес в 13 часа и 7 мин. настъпва астрономическото лято. ...

......... от изток. Максимална температура на височина 1200 метра около 19 градуса, на 2000 метра - около 13. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с характерния бриз. Максимални температури на въздуха ще бъдат 29-32 градуса. Температурата на морската вода е 23-26. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.  


В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има

В сряда ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има ...

......... развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. В отделни райони валежите ще са интензивни и значителни по количество. Очакват се градушки. С много слънчеви часове и с високи температури ще се задържи в югоизточната половина от страната. Предстои рязко понижение на температурите.


Днес валежите постепенно ще отслабват и спират най-късно в западните

Днес валежите постепенно ще отслабват и спират най-късно в западните ...

......... височина 1200 метра - около 19°, на 2000 метра – около 12°. По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-29°. Температурата на морската вода е от 23° по северното до 26° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


За опасност от поройни наводнения в резултат на интензивните валежи

За опасност от поройни наводнения в резултат на интензивните валежи ...

......... р. Луда Яна) и в притоците ѝ в горното течение - р. Крива, и р. Яденица; - Западнобеломорски басейн: В следобедните часове - във водосборите на р. Рислка, р. Благоевградска Бистрица, р. Градевска (притоци на р. Струма); във водосборите на р. Белишка, р. Вотрачка, р. Исток (притоци на р. Места);


София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е

София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е ...

......... валежите ще достигат до 25-30 л/кв.м. От НИМХ предупреждават за възможност от локални наводнения, малко на брой. Възможно е да се наложи прекъсване на дейности на открито. Затруднения при шофиране заради намалена видимост и аквапланинг. При гръмотевична дейност хората трябва да бъдат внимателни особено в планински, горски и открити местности.


Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен за ...

......... места ще превали, а след обяд в много райони ще има валежи и гръмотевична дейност. Има условия за локални интензивни валежи и градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24°-27°. Температурата на морската вода ще е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е

София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е ...

......... в сила за цялата страна за 17 юни. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В цялата страна се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Количествата на валежите ще достигат до 30-35 л/кв.м.


София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е

София. Жълт код за интензивни валежи и гръмотевични бури е ...

......... в сила за цялата страна за 17 юни. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. В цялата страна се очакват краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има условия и за градушки. Количествата на валежите ще достигат до 30-35 л/кв.м.


София. През нощта и утре ще се задържи неустойчиво, облачността

София. През нощта и утре ще се задържи неустойчиво, облачността ...

......... има и повече слънчеви часове. Все пак през първия ден в Рило-Родопската област са възможни значителни количества. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България - умерен. Температурите ще се повишат и в сряда, когато в повечето райони ще се задържи без валежи, максималните ще са между 28° и 33°.


Диригентът, пианист и композитор Генадий Рождественски почина на 88 години, съобщи ТАСС.

Диригентът, пианист и композитор Генадий Рождественски почина на 88 години, съобщи ТАСС. ...

......... световна класа. Той беше майстор, с когото беше свързан целият живот на Болшой театър“, каза генералният директор на Болшой театър Владимир Урин. „Рождественски беше отворен за всичко ново. Той беше приятел с Шостакович и Прокофиев. Има личности, които по значимост и мащаб са определили музикалния свят в нашата страна“, добави Урин.


За обилни валежи, придружени с гръмотевици, в 24 области предупреждават

За обилни валежи, придружени с гръмотевици, в 24 области предупреждават ...

......... жълт код София-град, София-области, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Плевен, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра. В тези райони на страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Очакваните количества валежи ще са между 20-30 л/кв.м.


София. Предупреждения за обилни валежи с гръмотевици е в сила

София. Предупреждения за обилни валежи с гръмотевици е в сила ...

......... жълт код: София-град, София-области, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Плевен, Русе, Търговище, Шумен, Разград, Силистра. В тези райони на страната ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Очакваните количества валежи ще са между 20-30 л/кв.м.


Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ...

......... североизточните райони.   В планините ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.


София. Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е в

София. Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е в ...

......... и хидрология (НИМХ) при БАН. Областите, за които важи предупреждението, са: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Пазарджик, Благоевград, Смолян и Кърджали. От НИМХ предупреждават, че се очакват краткотрайни, интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Ще има локални значителни количества до 20-35 л/кв. м.


Времето в западната половина от страната ще бъде облачно и

Времето в западната половина от страната ще бъде облачно и ...

......... целия ден ще е предимно слънчево, ще духа умерен до силен вятър от южната четвърт. Над масивите в западната половина на страната ще се развива мощна купеста и купесто-дъждовна облачност. Над Черноморието ще бъде слънчево. Mаксималните температури ще са от 25° до 27°, на водата - 22-25°, а вълнението на морето ще е 2 бала.


София. Оранжев код за обилни валежи с гръмотевици е в

София. Оранжев код за обилни валежи с гръмотевици е в ...

......... са около 30-50 л/кв.м, в планинските райони и повече. Жълт код за същите явления е обявен в 4 области – Плевен, Ловеч, Пловдив и Смолян. В тези области ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевична дейност, има условия за градушки. Очакваните количества на валежите са около 20-35 л/кв.м.


Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен в

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен в ...

......... Дунавското поречие. През следващите 4 – 5 дни те ще се увеличават, на места ще паднат интензивни количества. Ггръмотевици и градушки също не са изключени. За четвъртък е обявен оранжев код за 9 области в страната - Видин, Монтана, Враца, София – област, София – град, Перник, Кюстендил, Благоевград и Пазарджик.