Днес ще преобладава слънчево и топло време. Ще се развива

Днес ще преобладава слънчево и топло време. Ще се развива ...

......... бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само на отделни честа е възможно да превали краткотраен дъжд и да прегърми. Вятърът ще е с бризов. Максималните температури ще са между 20 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 13-14. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Има голяма вероятност месец април да завърши като най –

Има голяма вероятност месец април да завърши като най – ...

......... каза доц. Рачев и поясни, че май ще бъде такъв, какъвто всички го знаем – топъл, но и бури ще има, поне според прогнозите за момента. „Лятото се очертава да бъде топло, хубаво и слънчево. Живот и здраве ще се радваме на едно хубаво време“, каза още доц. Георги Рачев.


Ще преобладава слънчево и отново топло време. През деня ще

Ще преобладава слънчево и отново топло време. През деня ще ...

......... усилване на вятъра. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за април, съобщават от НИМХ-БАН.


Ще преобладава слънчево и отново топло време. През деня ще

Ще преобладава слънчево и отново топло време. През деня ще ...

......... гръмотевици и временно усилване на вятъра. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - малко по-високо от средното за април.


Температурен рекорд е регистриран днес в Търговище. В 15 часа

Температурен рекорд е регистриран днес в Търговище. В 15 часа ...

......... годините през месец март е имало подобни и дори по-високи стойност. В предишните два дни в Търговище също бяха измерени температури над 27 градуса. В следващите няколко часа има вероятност температурата да се покачи още, тъй като във вятъра, който е слаб до умерен, има южна компонента, коментира още Стойчева.


Повече облаци ще има днес, след обяд се очакват краткотрайни

Повече облаци ще има днес, след обяд се очакват краткотрайни ...

......... 1200 м ще е около 18 градуса, на 2000 м - около 12 градуса. Облаци ще захлупят и морето, повече след обяд. Вятърът ще е слаб, а максималните температури ще са между 18 и 20 градуса. Температурата на морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.Утре след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, главно в

Утре след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност, главно в ...

......... морската вода е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса


София. През нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време. След

София. През нощта ще преобладава ясно, утре слънчево време. След ...

......... по-неустойчиво. В следобедните часове над Западна и Централна България ще се развива купеста облачност и на места, повече в планините и планинските райони, ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони с гръмотевици. Минималните температури най-често ще са между 9° и 14°, а дневните - между 25° и 30°.


Температурен рекорд за датата 22 април е регистриран вчера в

Температурен рекорд за датата 22 април е регистриран вчера в ...

......... рекорд за датата 22 април е регистриран вчера в Силистра - 28.2 градуса, показва справка от метеорологичната обсерватория в града. Предишният температурен рекорд е от 22 април 1950 година - 27.3 градуса. Най-топло през месеца през последните около седем десетилетия е било на 6 април 1998 година - 33.2 градуса.


Днешният ден ще е топъл и предимно слънчев, с температури

Днешният ден ще е топъл и предимно слънчев, с температури ...

......... ще се ориентира от изток-североизток. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. Днешният ден ще продължи 13 часа и 45 минути. Слънцето ще изгрее в 6:33 и ще залезе в 20:18 ч.


София. Днес ще остане топло и предимно слънчево. Около и

София. Днес ще остане топло и предимно слънчево. Около и ...

......... предимно слънчево и топло. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но само на отделни места в Рило-Родопска област ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.Днес ще остане топло и предимно слънчево. Около и след

Днес ще остане топло и предимно слънчево. Около и след ...

......... Югозападна България ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър, в Източна България - ще се ориентира от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса, дневните - предимно между 25 и 30 градуса.


Днес ще е слънчево и ще духа слаб вятър. Максималните

Днес ще е слънчево и ще духа слаб вятър. Максималните ...

......... 18 градуса, а на 2000 м - до около 10 градуса. Край морето вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималните температури ще са между 21 и 25 градуса, а сред вълните от 1-2 бала ще е между 11 и 13 градуса.  През следващите дни времето остава слънчево и топло. 


Днес ще бъде слънчево. Това сочи прогнозата на Националния институт

Днес ще бъде слънчево. Това сочи прогнозата на Националния институт ...

......... до умерен вятър от запад и северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 10 градуса. Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 21 и 25 градуса=


Неделният ден ще бъде слънчев в цялата страна, не се

Неделният ден ще бъде слънчев в цялата страна, не се ...

......... валежи, а дневните температури ще доближават летните стойности. Вятърът ще бъде ориентиран от запад-северозапад - ще бъде слаб, до умерен. Максималните температури ще са в интервала 24-29 градуса, като най-топло ще бъде в крайните югозападни райони. Минималните са между 5 и 9 градуса, в Северозападна България - до 10 градуса.


Днес времето ще бъде предимно слънчево, на места с леко

Днес времето ще бъде предимно слънчево, на места с леко ...

......... северен вятър, според прогнозата на НИМХ към БАН. Температурите ще се движат в диапазона 15-23 градуса. В столицата термометрите ще покажат 20 градуса през деня, в Пловдив и Велико Търново - 22, във Варна и Бургас - 17. Най-топло ще е в Сандански, там градусите ще се повишат до 23.Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността главно

Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността главно ...

......... 5 и 10 градуса, но през деня бързо ще се затопли и максималните ще бъдат 18-23 градуса. По Черноморието ще преобладава слънчево време с максимални температури 15-17 градуса. Над планините ще е предимно слънчево с максимална температура на височина 1200 м около 13 градуса, на 2000 м- около 6 градуса.


Днес на места ще превали дъжд, в отделни райони придружен

Днес на места ще превали дъжд, в отделни райони придружен ...

......... 2000 метра – около 4°. По Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони придружен с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала


София. Днес на места ще превали дъжд, след обяд в

София. Днес на места ще превали дъжд, след обяд в ...

......... ще има превалявания от дъжд, придружени с гръмотевици, само по най-високите части ще превали сняг. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 4°. Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за април.


Преди обяд в източните райони облачността временно ще се разкъса

Преди обяд в източните райони облачността временно ще се разкъса ...

......... в Западна България ще има валежи от дъжд, след обяд в югозападните райони - придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. С него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са от 8 до 13, а максималните - между 17 и 22 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.


През нощта ще е предимно облачно, над Източна България с

През нощта ще е предимно облачно, над Източна България с ...

......... е сравнително хладно, с минимални температури 4°-9°, но през деня ще започне бързо затопляне и в неделя максималните ще са между 22° и 27°. В понеделник ще остане топло и предимно слънчево, но около и след обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд.


Днес преди обяд ще е слънчево, но по-късно през деня на

Днес преди обяд ще е слънчево, но по-късно през деня на ...

......... деня облачността ще се увеличи и ще е по-често значителна. На места, главно в масивите в западната половина на страната, ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.


Преди обяд ще е слънчево, а по-късно през деня облачността

Преди обяд ще е слънчево, а по-късно през деня облачността ...

......... градуса. Вечерта и през нощта срещу петък вятърът в източните райони ще се ориентира от север-североизток, ще се усили и с него ще започне да нахлува сравнително хладен въздух. Превалявания ще има на повече места. Атмосферното налягане след обяд ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за април.


Днес ни очаква предимно слънчев ден. Това съобщават от НИМХ

Днес ни очаква предимно слънчев ден. Това съобщават от НИМХ ...

......... ни очаква предимно слънчев ден. Това съобщават от НИМХ на БАН.  В планинските райони се очакват валежи и гръмотевици.  Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса. Очаква се усилване на вятъра и захлаждане, което ще продължи през следващите дни.  Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за април. 


Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. ...

......... е около 15°, на 2000 метра – около 7°. Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност в часовете преди обяд по северното крайбрежие. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Дневните температури ще достигнат 13-17°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Лятото дойде. Дните ще са топли, но ще влиза и

Лятото дойде. Дните ще са топли, но ще влиза и ...

......... България температурите ще са над нормата. Следващата седмица(23-29 април) времето ще е хубаво, но във вторник може би ще има леко понижаване на температурите", каза тя. "До 1 май не се очакват по-ниски температури от 5 градуса, и то по ниските места в страната", завърши д-р Анастасия Стойчева. (снимка: БНТ)


София. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и

София. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ...

......... е 2-3 бала. Над планините облачността ще е по-често значителна, като повече слънчеви часове ще има в Източна България. На места главно в югозападните масиви ще има краткотрайни превалявания, възможно е и да прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 7°.


Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. По-значителна ...

......... западните райони, където на отделни места краткотрайно ще превали. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, по морския бряг Цмежду 13 и 17 градуса. Над планините облачността ще е по-често значителна, като повече слънчеви часове ще има в Източна България, прогнозират от НИМХ-БАН.


Дъжд, примесен със сахарски пясък, валя в Хасковско. Автомивките в

Дъжд, примесен със сахарски пясък, валя в Хасковско. Автомивките в ...

......... Пловдив, Смолян, Пазарджик, Кърджали, Габрово, Плевен и Ловеч. Метеоролозите от станцията на връх Рожен обясниха необичайното явление със средиземноморския циклон, който със силен вятър е донесъл пясъчни частици от северната част на Африка. В края на миналия месец в Хасково отново имаше подобно явление, но валежите бяха от жълт сняг.


София. През нощта облачността от юг ще се разкъсва, но

София. През нощта облачността от юг ще се разкъсва, но ...

......... ще се понижават, като в петък максималните ще са предимно между 15° и 20°. В петък привечер облачността над по-голямата част от страната ще намалее и в събота ще бъде слънчево. Сутрешните температури ще са между 4° и 9°, през деня ще се затопли и максималните ще са около 20°.


Хладно и дъждовно ще е времето днес, показва прогнозата на

Хладно и дъждовно ще е времето днес, показва прогнозата на ...

......... до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури на въздуха ще са между 11° и 14°, близки до тази на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Днес слънцето изгрява 43 минути след 6 ч и ще залезе в 20:11 ч. Продължителност на деня 13 часа и 28 минути.


Облачността над страната ще е значителна и на много места

Облачността над страната ще е значителна и на много места ...

......... 23 градуса. По Черноморието облачността ще е значителна и след обяд по южното крайбрежие ще превали. В планините ще има значителна облачност и на места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца.


Днес облачността ще е значителна и след обяд на места

Днес облачността ще е значителна и след обяд на места ...

......... на 1200 метра – около 16°, на 2000 метра – около 8°. По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на въздуха ще са 11-13°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се увеличи и ще е 2-3 бала.


София. Днес облачността ще е значителна и след обяд на

София. Днес облачността ще е значителна и след обяд на ...

......... ще е 2-3 бала. В планините ще е облачно, на места в масивите от Западна България с превалявания от дъжд. Ще духа умерен югоизточен, по високите върхове на Рила и Пирин – до силен южен вятър. Максимална температура на 1200 метра – около 16°, на 2000 метра – около 8°.


През деня от запад облачността ще се снишава и в

През деня от запад облачността ще се снишава и в ...

......... слаб, в Източна България - до умерен, от югоизток. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, дневните ще се понижат и ще са предимно между 19 и 24 градуса, по Черноморието - 11-12 градуса. Атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане малко по-високо от средното за месеца.


Днес ще преобладава слънчево време. Ще има висока облачност, след

Днес ще преобладава слънчево време. Ще има висока облачност, след ...

......... има мъгла или ниска облачност. Видимостта ще се подобрява, а облачността ще се разкъсва и намалява в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на въздуха – между 10° и 12°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


София. Днес ще преобладава слънчево време с висока облачност, след

София. Днес ще преобладава слънчево време с висока облачност, след ...

......... вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала. В планините ще е с висока облачност, по-значителна след обяд над масивите в Западна България. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, по високите части от югозапад. Максимална температура на 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 10°.


Ще преобладава слънчево време с висока облачност, след обяд -

Ще преобладава слънчево време с висока облачност, след обяд - ...

......... Ще преобладава слънчево време с висока облачност, след обяд - значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са от 7 до 12 градуса, а максималните - между 23 и 28 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.


Днес отново ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните

Днес отново ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните ...

......... метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°. Над Черноморието ще остане мъгливо и хладно. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който вечерта ще отслабне. Максимални температури на въздуха – между 8° и 12°, температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.


Ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове над

Ще бъде предимно слънчево и топло. В следобедните часове над ...

......... купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от изток. Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, по морския бряг през деня ще остане мъгливо и там ще са едва 8-12 градуса, съобщават от НИМХ-БАН.


Днес отново ще бъде топло за периода. На места в

Днес отново ще бъде топло за периода. На места в ...

......... юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 11. Над Черноморието ще бъде хладно, мъгливо със слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат 9-10 градуса. Температурата на морската вода е 10-12. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала.  


София. Днес отново ще бъде топло за периода. На места

София. Днес отново ще бъде топло за периода. На места ...

......... 1- 2 бала. Над планините ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна и Централна България с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 11°.


Ще бъде топло, на места в Дунавската равнина сутринта, а

Ще бъде топло, на места в Дунавската равнина сутринта, а ...

......... градуса. Над планините ще бъде слънчево, след обяд над масивите от Западна и Централна България с купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса./


Времето остава предимно слънчево, топло и почти тихо, но на

Времето остава предимно слънчево, топло и почти тихо, но на ...

......... купеста облачност. На отделни места в тези райони може да се очакват валежи, придружени от гръмотевици. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат в интервала 24-29 градуса. Значително по-ниски ще бъдат по Черноморието: 8-10 градуса. Минималните са между 5 и 10 градуса. Вятърът ще бъде слаб, от изток.


Слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, ще е

Слънчево, с временни увеличения на облачността след обяд, ще е ...

......... 11°. По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала. Денят  ще продължи 13 часа и 14 минути. Слънцето ще изгрее в 6:51 часа и ще залезе в 20:05 часа.


Днес ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения

Днес ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения ...

......... умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра - около 11°. По Черноморието ще има мъгли. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-11°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала.


Времето ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения

Времето ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения ...

......... вятър. Максималните температури ще са между 14 и 16 градуса. Температурата на морската вода ще е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. В планините ще бъде слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в масивите от Западна България слабо ще превали.


През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ...

......... постепенно понижение на температурите. В следобедните часове над планините и планинските райони в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Вятърът ще бъде от изток-югоизток, в петък - слаб, в събота и неделя - до умерен.


Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността,

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, ...

......... метра ще около 17°, на 2000 метра – около 9°. По Черноморието ще има разкъсана облачност, след обяд намаляваща на места до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.


Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни

Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни ...

......... България, съобщават от НИМХ-БАН, цитирани от БТА. В следобедните часове над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър. Топло, с максимални температури между 23 и 28 градуса, по-хладно по Черноморието.


София. Атмосферното налягане ще се понижава, ще стане по-ниско от

София. Атмосферното налягане ще се понижава, ще стане по-ниско от ...

......... бъде предимно слаб; на места в Дунавската равнина и по Черноморието ще има краткотрайна сутрешна мъгла. До края на седмицата вятърът ще се запази с източна компонента, в източните райони - умерен. В западната половина от страната температурите ще се задържат по-високи от обичайните, докато от североизток ще започне захлаждане.


Пролетта определено вече е тук. Новият сезон решително настъпи в

Пролетта определено вече е тук. Новият сезон решително настъпи в ...

......... Пролетта определено вече е тук. Новият сезон решително настъпи в столицата. Първата японска вишна пред светия Синод вече цъфна. Жители и гости на София редят мартеници по клоните й и се спират за снимка. До края на седмицата се очаква температурите да са над 20 градуса. 5


Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения

Днес ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения ...

......... ще са 12-16°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще около 16°, на 2000 метра – около 9°.


Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, след

Над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, след ...

......... са между 22 и 27 градуса, по-ниски по Черноморието - между 10 и 15 градуса. В планините ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16, на 2000 метра - около 9 градуса.


Седмицата започва със слънце и температури близки до летните, почти

Седмицата започва със слънце и температури близки до летните, почти ...

......... ниска слоеста облачност, която ще се разсее. Максималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат в интервала 22-27 градуса. По Черноморието те ще са по-ниски - малко над 15 градуса. Минималните в цялата страна са между 5 и 9 градуса. В източните райони се очаква слаб вятър от югоизток.


София. През нощта над по-голямата част от страната ще е

София. През нощта над по-голямата част от страната ще е ...

......... на отделни места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще се задържи топло, с минимални температури между 7° и 12° и максимални – между 23° и 28°; по-ниски ще бъдат по Черноморието – между 12° и 17°. В петък ще се появи вятър от изток-югоизток. Ще започне понижение на температурите.


Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската ...

......... 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра – около 9. Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 12 и 16 градуса. Температурата на морската вода е 10-11. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.    


Времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската

Времето ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в Дунавската ...

......... морската вода ще е 10-11 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 9 градуса. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е близко до средното за април.


София. Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в

София. Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, в ...

......... на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, който по високите части ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.


София. През нощта ще бъде ясно, с минимални температури между

София. През нощта ще бъде ясно, с минимални температури между ...

......... и ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще се задържи топло с минимални температури между 7° и 12°, максимални – между 24° и 29°, по-ниски ще бъдат по Черноморието – между 12° и 17°.


Днес се очаква предимно слънчево време. Вероятността за валежи е малка,

Днес се очаква предимно слънчево време. Вероятността за валежи е малка, ...

......... височина 1200 метра ще около 12, на 2000 метра - около 6 градуса. Очаква се утре вятърът чувствително да отслабне. Ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е студено с минимални температури между 3 и 8 градуса, но дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса. 


Облачността ще е разкъсана, през деня над много райони намаляваща

Облачността ще е разкъсана, през деня над много райони намаляваща ...

......... до предимно слънчево. Валежи са малко вероятни. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, максималните - между 17 и 22 градуса, по морския бряг ще са по-ниски - между 11 и 16 градуса.


София. Жълт код за силен вятър е обявен за цялото

София. Жълт код за силен вятър е обявен за цялото ...

......... вятър е обявен за цялото Черноморие на 8 април, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Областите, за които важи предупреждението са Добрич, Варна и Бургас. Очаква се до полунощ да има пориви на вятъра от север-североизток 17-20 м/с (7-8 бала по Бофорт).


София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня

София. През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня ...

......... 3° и 8°, но дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18° и 23°. Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Повишението на температурите ще продължи.


През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня над

През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, през деня над ...

......... и 8 градуса, но дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса. Във вторник сряда ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Повишението на температурите ще продължи.


Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от североизток

Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от североизток ...

......... на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 4°. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, през деня намаляваща до слънчево. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10-15°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.


София. Жълт код за силен вятър е обявен по черноморското

София. Жълт код за силен вятър е обявен по черноморското ...

......... метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Областите, за които важи предупреждението са Добрич, Варна и Бургас. Метеоролозите предупреждават, че вятърът ще се усили от север-североизток до 14-17 м/сек. Вълнението на морето в областите Добрич и Бургас ще бъде 3-4 бала. Там е в сила и жълт код за силно вълнение.


Вятърът в цялата страна ще се ориентира от североизток и

Вятърът в цялата страна ще се ориентира от североизток и ...

......... се ориентира от североизток и ще се усили, ще бъде умерен, в източната половина силен. Преобладаващите максимални температури ще бъдат 16-21 градуса. Над Черноморието ще духа умерен и силен североизточен вятър. В планините облачността ще е предимно значителна. На отделни места ще превали дъжд, по-интензивен и с гръмотевици в Родопите.


София. Утре вятърът в цялата страна ще се ориентира от

София. Утре вятърът в цялата страна ще се ориентира от ...

......... и ще стихне. Ще преобладава слънчево време. Сутринта ще е по-студено, но дневните температури ще се повишат. Във вторник ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Повишението на температурите ще продължи.


Днес облачността ще е значителна и на много места, главно

Днес облачността ще е значителна и на много места, главно ...

......... температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра – около 4. По Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 10-14 градуса. Температурата на морската вода е 8-10. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.