Враца. Модулно формирование от състава на Сухопътните войски унищожи днес

Враца. Модулно формирование от състава на Сухопътните войски унищожи днес ...

......... край село Малорад, област Враца. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Групата от двама военнослужещи и един автомобил е от състава на 10-ти отделен механизиран батальон във Враца и е ръководена от офицерски кандидат Замфиров. Намереният боеприпас е унищожен на място при стриктно спазване на мерките за безопасност.


Продавачка на бензиностанция във врачанското село Михайлово се обадила в

Продавачка на бензиностанция във врачанското село Михайлово се обадила в ...

......... обир.   Тя съобщила, че във времето от 21.00 ч. на 19 юли до 6.00 ч. на 20 юли крадец влязъл в търговския обект на бензиностанцията и задигнал метален шкаф.   В шкафа се пазели 13 700 лева и неустановено количество цигари.   По случая е образувано досъдебно производство.  


17 700 евро, 170 лева и лични документи отмъкнали от

17 700 евро, 170 лева и лични документи отмъкнали от ...

......... 112 постъпил сигнал от 55-годишен мъж от Лом. На полицаите той разказал, че в същия ден между 17.00 и 21.20 часа, докато пътувал във влака от София към Лом, е бил обран. Неизвестен крадец му задигнал чантата, в която имало 17 700 евро, 170 лева и лични документи.    


Бедственото положение в трите общини от област Враца – Мизия,

Бедственото положение в трите общини от област Враца – Мизия, ...

......... дейностите е по речното корито на р. Скът, като се работи комплексно, както с язовирите, така и по проводимостта на реките на територията на областта. През другата седмица ще бъде свикано извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за осигуряване на финансирането на пострадалите общини в област Враца.


В лагера, създаден от отец Иван до язовир Огоста край

В лагера, създаден от отец Иван до язовир Огоста край ...

......... оказване на първа медицинска помощ. Няма и дезинфекционни средства. В т.нар. „лагер“ не са осигурени необходимите условия за отдих и хранене на децата.   Докладът от проверката на Регионалната здравна инспекция ще бъде изпратен до областния управител, кметът на общината, полицията, службата по безопасност на храните, отдел „Закрила на детето”.


Децата от домовете за сираци под опеката на отец Иван

Децата от домовете за сираци под опеката на отец Иван ...

......... от техния събрат.  „Църквата не е информирана за инициативата на отец Иван”, уточни архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия. Той  научил за летуването на сираците на брега на язовир Огоста от случайни хора. От регионалната здравна инспекция сформират екип за проверка на лагера, съобщи директорът й д-р Елена Борисова.Тежка катастрофа с един загинал и двама ранени е станала

Тежка катастрофа с един загинал и двама ранени е станала ...

......... „Тойота” с видинска регистрация. На място е починал 51-годишен мъж от Видин, който пътувал във втората кола. Двамата водачи са настанени с различни травми във видинската болница. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, причината за тежката катастрофа е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.  


Индикативната стойност на разходите за възстановяване на инфраструктурата в общината

Индикативната стойност на разходите за възстановяване на инфраструктурата в общината ...

......... станция, съобщи той. Коментирахме също осигуряването на нов път между село Крушовица и Липница, което би решило част от проблема със сблъскването на водните течения на р. Скът и каскадните язовири от р. Хайредин. Това ще даде дълготраен ефект върху цялата ситуация с бъдещи наводнения в региона, информира регионалният министър.


С постановление на Министерския съвет се закрива Домът за медико-социални

С постановление на Министерския съвет се закрива Домът за медико-социални ...

......... да бъдат настанявани деца за отглеждане. Със закриването на дома в област Враца ще бъде ограничено предлагането на институционална грижа за деца в ДМСГД, което е и една от целите на националната стратегия. За децата, които се нуждаят от грижа извън семейството, такава ще бъде осигурявана посредством алтернативни социални услуги.


Бедствено положение в общо три общини - Борован, Хайредин и

Бедствено положение в общо три общини - Борован, Хайредин и ...

......... момента няма данни за опасност за населението. Публикувахте от в  Тази нощ огромно количество дъжд се изсипа като приливна вълна в Мизия и наводни приземни етажи и мазета на къщи, изрови улици и направи два квартала непроходими. Заради наноси и кал временно бе затворен за движение пътя между Мизия и Оряхово.


Враца. Има разрушени улици от дъждовете в последните дни. Това

Враца. Има разрушени улици от дъждовете в последните дни. Това ...

......... „Улиците бяха обсипани, но водата отнесе половината от насипаното. Ще ги оправим, когато дъждовете спрат. Вече имам уговорки с багер. Някои градини и мазета на хората са наводнени. Нивото на подпочвените води се вдигнало повече и от там идва почти цялото наводнение в градините. Бедстващи хора няма“, допълни още той.Частично бедствено положение е обявено в Мизия. Пороен дъжд е

Частично бедствено положение е обявено в Мизия. Пороен дъжд е ...

......... коритото си. В момента реката не застрашава града и не е преляла. Няма информация за пострадали хора. Заради наноси кал е затворен главният път между Оряхово и Мизия. Калта по шосето там е около педя. Разчистванията в засегнатия квартал вече са започнали. Дъждът в района все още не е спрял.


За кражба от Черепишкия манастир е съобщил на тел. 112

За кражба от Черепишкия манастир е съобщил на тел. 112 ...

......... ч. на 8 юли до 7.30 ч. на 9 юли, неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в храма на манастира. Откраднати са дървена кутия с дарения и икона. Размерът на нанесената щета, по данни на игумена, възлиза на 300 лв. По случая в РУ-Мездра и образувано досъдебно производство.  


Обилните валежи рано тази сутрин доведоха до наводнени улици и

Обилните валежи рано тази сутрин доведоха до наводнени улици и ...

......... жълт код за валежи е обявен за осем области на страната. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище и Русе. Очакваните валежи са до 30 литра на квадратен метър. Тази нощ най-много е валяло над София - 40 л на кв. м.


Камион е надвиснал над моста на река Искър, край Мездра,

Камион е надвиснал над моста на река Искър, край Мездра, ...

......... в цистерна. Движението в посока София се осъществява по обходен маршрут през Мездра - Роман - Златна Панега. Движението на леки автомобили в посока Видин се осъществява по обходен маршрут през Ребърково - Лютиброд - Челопек - Павлоче - Враца. Тежкотоварните автомобили, пътуващи в посока Видин, изчакват на място.-->Фейсбук/Светлана Трифоновска


От тежките си наранявания почина 44-годишният румънски шофьор, който предизвика

От тежките си наранявания почина 44-годишният румънски шофьор, който предизвика ...

......... Най-вероятната причина за катастрофата е неправилно изпреварване, предприето от един от румънските шофьори. Тежката катастрофа предизвика голямо задръстване, което стана причина за втори инцидент на магистралата. Лека кола се удари в спряла цистерна в платното по посока от Враца към София. Няма тежко пострадали, а цистерната е била празна.  Трима румънски граждани - мъж, жена и дете, са настанени

Трима румънски граждани - мъж, жена и дете, са настанени ...

......... турски ТИР удари три леки коли с румънска регистрация. Най-вероятната причина за катастрофата е неправилно изпреварване, предприето от един от румънските шофьори. Изрязва се мантинелата на моста, където се е врязал тежкотоварният камион. Движението в района остава затворено. За автомобилите е организиран обход през селата Ребърково, Лютиброд, Паволче до Враца.


Днес в община Мездра е обявен Ден на траур. Поводът

Днес в община Мездра е обявен Ден на траур. Поводът ...

......... служители на сектор „СОД“ при противопожарната служба на Монтана. Четири дни продължи издирването, в което се включиха полиция, Гражданска защита и доброволци. По тялото не са намерени следи от насилие и то е транспортирано за аутопсия във врачанската болница. За случая е уведомен прокурор от Окръжната прокуратура във Враца.  


И вчера служители на Районното управление в Мездра и Регионална

И вчера служители на Районното управление в Мездра и Регионална ...

......... реката, въпреки това издирваният мъж не е открит. Инцидентът стана в събота, когато четирима членове на пещерен клуб в София, се опитаха да преминат със сал реката. Салът обаче се обърнал и всички паднали във водата. Бързото течение повлякло 39-годишния мъж, а опитите на колегите му да помогнат били неуспешни.


Водолазни екипи от Гражданска защита в Монтана ще продължат издирването

Водолазни екипи от Гражданска защита в Монтана ще продължат издирването ...

......... повлякло 39-годишния мъж, а опитите на колегите му да помогнат били неуспешни. Извиканият на място полицейски екип от Районното управление в Мездра и пещерняците от София, с които бил изчезналият, обходили двата бряга по течението на Искър, но мъжът не бил открит, допълват от ОД на МВР. Издирването му продължава.


Кметът на Роман Валери Ролански издаде заповед, с която отменя

Кметът на Роман Валери Ролански издаде заповед, с която отменя ...

......... които рано сутринта в петък заляха улици в града и в още три села Средни рът, Караш и Хубавене. Бяха евакуирани жителите на цял квартал в общинския център, а водоснабдяването в селата беше прекъснато. Денонощно в наводнената зона работеха шест екипа с техническо оборудване от три автомобила и пет помпи.  


Водолаз е изчезнал в река Искър край Мездра, съобщава Нова

Водолаз е изчезнал в река Искър край Мездра, съобщава Нова ...

......... случил около 17.00 часа. Четирима водолази се спуснали в реката. Задачата им била да осигурят и подготвят атракцион за жителите на града. От четиримата влезли, само трима излезли от реката. Водолазите са били от столичен клуб по екстремни спортове. Смята се, че причината за инцидента е придошлата заради дъждовете река.


В сградата на Община Роман тази сутрин се проведе заседание

В сградата на Община Роман тази сутрин се проведе заседание ...

......... помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане. Община Роман е организирала и доброволци, които подпомагат служителите на Пожарната при възстановяване на нормалното състояние на частните домове.    Публикувахте от в  Областният управител Малина Николова направи оглед на състоянието на засегнатия от наводнението Карашки квартал и разговаря с хората там.


Враца. По данни на „ВиК“, водоснабдяването в Карашки квартал е

Враца. По данни на „ВиК“, водоснабдяването в Карашки квартал е ...

......... за възстановяване и подпомагане. Община Роман е организирала и доброволци, които подпомагат служителите на РДПБЗН при възстановяване на нормалното състояние на частните домове. Областният управител направи оглед на състоянието на засегнатия от наводнението Карашки квартал и разговаря с хората от каква конкретна помощ имат необходимост за справяне с тежката ситуация.


Тежка нощ са преживели жителите на Роман. През цялата нощ

Тежка нощ са преживели жителите на Роман. През цялата нощ ...

......... щети от голямото наводнение, предизвикано от преливането на река Малък Искър. Хората вече са се върнали по домовете си. Все още в залетия Карашки квартал няма електрозахранване. То ще бъде възстановено едва след като всички домове бъдат отводнени, уточни кметът на Роман. Обявеното частично бедствено положение остава в сила.  


Враца. Извършена е частична евакуация на жителите на град Роман

Враца. Извършена е частична евакуация на жителите на град Роман ...

......... положение е в сила до отпадане на основанията за обявяването му. Продължава денонощното наблюдение на водното количество на река Малък Скът от Общинския щаб за защита при бедствия и своевременното информиране на дежурния в Областен съвет за сигурност. Към момента няма данни за заплаха за здравето и живота на населението.


Всички улици и къщи в Карашкия квартал в Роман продължават

Всички улици и къщи в Карашкия квартал в Роман продължават ...

......... уличното осветление”, каза още за “Дарик” заместник областния управител Мирослав Комитски. По първоначални данни причината за придошлите води в Роман са поройните дъждове и големия водосбор на река Малък Искър. Следващото заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия в Роман ще бъде в 17.30 часа.


Заради усложнената метеорологична обстановка Община Роман обяви частично бедствено положение

Заради усложнената метеорологична обстановка Община Роман обяви частично бедствено положение ...

......... обстановката се подава на всеки час. В засегнатите населени места се осигурява вода с водоноски. Забранява се навлизането на моторни превозни средства в районите с бедствено положение, изпратена е техника за изграждане на временни диги. На този етап положението в Община Мездра, през която също минава река Искър, е нормално.Фесбук


Враца. Две малки чухалчета от разред Совоподобни са спасени от

Враца. Две малки чухалчета от разред Совоподобни са спасени от ...

......... „Фокус“ – Видин от РИОСВ. Двете птици са открити в тръбите на аспираторна система във Враца. При проверката е установено, че чухалчетата са във видимо добро здравословно състояние и без следи от наранявания. Малките чухалчета са изпратени във ветеринарна клиника в София за установяване на здравословното им състояние и доотглеждане.


Семейства на деца с увреждания обособиха безсрочен палатков лагер в

Семейства на деца с увреждания обособиха безсрочен палатков лагер в ...

......... са обезпечени децата ни след 18 години. Когато вече нас ни няма, да има кой да ги гледа и да се грижи за тях“. „Исканията са ни еднакви на всички родители - за достъпна среда, да излязат хората с увреждания навън, да имат свободен достъп до работните места, до училищата“.


С решение от днес Административен съд-Враца потвърди решението на ОИК-Бяла

С решение от днес Административен съд-Враца потвърди решението на ОИК-Бяла ...

......... до извода, че същото е прието от компетентен орган, в съответствие с материалния закон и неговата цел, поради което се явява законосъобразно и го е потвърдил, а жалбата като неоснователна е отхвърлена. Решението подлежи на касационно обжалване чрез Административен съд-Враца пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от обявяването му.


Враца. 43 растения канабис са иззети при проверка на частен

Враца. 43 растения канабис са иззети при проверка на частен ...

......... частен имот в село Крива бара, община Козлодуй, полицейските служители са открили площ засадена с растения от рода на конопа. Иззети са 43 растения канабис с дължина около 2 метра и плик съдържащ зелена листна маса - канабис. В РУ - Козлодуй е задържано непълнолетно лице. Образувано е досъдебно производство.


Влак е блъснал мъж на гарата в Брусарци, вследствие на

Влак е блъснал мъж на гарата в Брусарци, вследствие на ...

......... починал преди пристигане на линейката.   Машинистът и помощникът му са изпробвани за употреба на алкохол, като пробите са отрицателни. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство. Трупът на мъжа е транспортиран в монтанската болница за аутопсия. Работата по случая продължава в районното полицейско управление в Лом. 


Враца. Директорът на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янколов връчи папки

Враца. Директорът на ОДМВР-Враца старши комисар Янко Янколов връчи папки ...

......... изразиха пред тях възхищението си от доблестната им постъпка. От името на ръководството на областната дирекция, и от името на полицейските служители, на момичетата бяха връчени папки с благодарствен адрес и сборници с публицистика и поезия. Поздравителен адрес е изпратен и към ръководството на училището, в което учат двете деца.


Враца. Като част от програмата на Ботеви дни 2018, Регионалната

Враца. Като част от програмата на Ботеви дни 2018, Регионалната ...

......... създадена и двуезична книжка, съдържаща биографични данни, документи, свързани с живота на Ботев, както и негови стихотворения. Създаването на луксозното издание на джобния тефтер е съвместен проект на Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" и Регионална библиотека „Христо Ботев" – Враца, по повод 170 години от рождението на поета-революционер.


Враца. Експерти на РИОСВ – Враца извършиха извънредна проверка на

Враца. Експерти на РИОСВ – Враца извършиха извънредна проверка на ...

......... чл. 39 от ЗБР, лице, което е намерило екземпляр в безпомощно състояние или мъртъв екземпляр, без умисъл е ранило или убило екземпляр от животински вид от приложение № 3, е длъжно да уведоми за това най-близкия регионален орган на Министерството на околната среда и водите в срок до три дни.


Враца. На територията на Враца е проведена специализирана операция с

Враца. На територията на Враца е проведена специализирана операция с ...

......... К. /27 г./ от Враца. Водачът е с криминални регистрации в полицията за престъпление по чл. 234 от НК. При извършена щателна проверка, в специално пригоден тайник, били открити 80 000 къса цигари, без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 234 от НК. Работата продължава.


Напрежението дойде още с отварянето на задната врата на училището.

Напрежението дойде още с отварянето на задната врата на училището. ...

......... е правен опит да бъде извадена. Стоянов, логично, не видя проблеми във вота, не видя никакви нарушения и основания за касиране. И той, и Тушинов декларираха, че няма да има вражди. Тушинов пък не пожела да говори с каква схема са спечелени изборите, след като намекна за схема. Снимка: Архив


Новият кмет на емблематичното село Галиче изглежда ще е от

Новият кмет на емблематичното село Галиче изглежда ще е от ...

......... с 27 души на опонента си Веселин Тушинов, подкрепен от БСП. Точно Тушинов е сочен за основната причина Чоков да се сблъска челно с правосъдието, след като през годините имаше няколко скандала между двамата, включително палежи на коли. Право на глас в Галиче имаха 1498 души, като са гласували 986.


Новият кмет на емблематичното село Галиче изглежда ще е от

Новият кмет на емблематичното село Галиче изглежда ще е от ...

......... с 27 души на опонента си Веселин Тушинов, подкрепен от ГЕРБ. Точно Тушинов е сочен за основната причина Чоков да се сблъска челно с правосъдието, след като през годините имаше няколко скандала между двамата, включително палежи на коли. Право на глас в Галиче имаха 1498 души, като са гласували 986.


ОИК-Бяла Слатина състави актове на членовете на подвижната избирателна комисия

ОИК-Бяла Слатина състави актове на членовете на подвижната избирателна комисия ...

......... малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.


52% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче,

52% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче, ...

......... малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.


31% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче,

31% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче, ...

......... малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.


31% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче,

31% е избирателната активност на кметските избори в село Галиче, ...

......... малко повече от седмица Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, бе признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.


Врачанското село Галиче не успя да си избере кмет на

Врачанското село Галиче не успя да си избере кмет на ...

......... Тушинов  - 388. 369 жители на селото са подкрепили Страхил Стоянов, издигнат от ГЕРБ. Двамата са допуснати до участие във втори тур на изборите, който ще се проведе в следващата неделя - 27 май. Вчера пред урните застанаха 908 от имащите право на глас близо 1500 жители на Галиче.  


Представители на БСП в секционна избирателна комисия в скандалното село

Представители на БСП в секционна избирателна комисия в скандалното село ...

......... да изпълнява задълженията си. Чоков, който заемаше кметския пост в Галиче 20 години, беше признат от Специализирания съд за виновен за отвличане, побой и палеж на автомобил и бе осъден на 4 години и 6 месеца затвор, от които 2 години ще му бъдат приспаднати заради престоя му в ареста.


Тази вечер врачани блокираха за кратко едното платно на главен

Тази вечер врачани блокираха за кратко едното платно на главен ...

......... на международния път Е 79 на входа на Враца. Протестиращите обявиха, че демонстрацията на недоволство е генерална репетиция за цялостното блокиране на пътя, което ще направят на 1 и 2 юни, когато се очаква във Враца да пристигнат официални лица за Ботевите тържества, ако до тогава не се вземат мерки.


Днес жителите на врачанското село Галиче ще гласуват за кмет

Днес жителите на врачанското село Галиче ще гласуват за кмет ...

......... на глас имат над 1500 избиратели. Те ще избират между трима кандидати - Страхил Стоянов, издигнат от ГЕРБ, Веселин Тушинов - от БСП и Николай Банков - от ВМРО - БНД. Бюлетините за изборите пристигнаха преди няколко дни и се съхраняват под охрана в Общинската избирателна комисия в Бяла Слатина.


В дома на врачанин са открити 200 килограма нарязан и

В дома на врачанин са открити 200 килограма нарязан и ...

......... чийто волан бил криминално проявен и осъждан 40-годишен мъж от Враца. След това служителите на реда го придружили до дома му във Враца, където били открити 15 чувала тютюн, подготвен за продажба в малки разфасовки. Врачанинът е задържан в ареста за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство.


С възпоменателно честване в местността „Милин камък

С възпоменателно честване в местността „Милин камък" днес ще бъде ...

......... В събитието със стихове и песни ще се включат и учениците от Обединено училище „Христо Ботев” в село Баница.   В духа на българските традиции ще бъде осветен и раздаден курбан за помен на загиналите Ботеви четници. В следващата събота във Враца ще бъде официалното откриване на Ботеви дни 2018.


Враца. Очаква се по-късно днес да бъде отменено бедственото положение

Враца. Очаква се по-късно днес да бъде отменено бедственото положение ...

......... възстановяване от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. Това ще се случи, след като приключат работите на комисията и се остойностят материалните щети“, добави Мирослав Комитски. Той каза още, че трябва да бъдат проверени още около 40 - 50 адреса на територията на общината след силната буря.


Бяла Слатина. Все още има участъци от град Бяла Слатина,

Бяла Слатина. Все още има участъци от град Бяла Слатина, ...

......... граждани“, обяви Тихомир Трифонов. „Още не може да се каже за щетите. Сега започна работата, изградена е комисия от няколко екипа, които започват оглед и опис на щетите“, уточни той. „Работата е много по обем. Не е възможно в близко време да кажа нещо конкретно“, каза още зам.-кметът. Биляна ИВАНОВА


Бедствено положение е обявено в община Бяла Слатина заради преминалата

Бедствено положение е обявено в община Бяла Слатина заради преминалата ...

......... вятър, силният дъжд и градушка са нанесли сериозни поражения на зеленчукови градини, лозя и овошки. Силната буря е продължила около 10 минути и е отнесла покриви, изпочупила керемиди, изкоренила е дървета, има повредени електропроводи. Сигнали за поражения ще се приемат на тел. 0915/8 26 55 и 0915/8 27 65.Фейсбук/Веселка Борисова


С яйца беше изпратена от Враца зам.-министъра на здравеопазването Жени

С яйца беше изпратена от Враца зам.-министъра на здравеопазването Жени ...

......... са били, когато в продължение на години дълговете на болницата са се натрупали, защото самата тя не е виновна. „А къде е било Министерството през това време, след като е получавало отчети за състоянието на всеки 3 месеца“, реагираха лекари. На излизане от залата недоволни служители хвърлиха по зам.-министъра яйца.


Тежки разговори се водят между работещите в многопрофилна болница

Тежки разговори се водят между работещите в многопрофилна болница "Христо ...

......... самата тя не е виновна.   БГНЕС, архив "А къде е било Министерството през това време, след като е получавало отчети за състоянието на всеки три месеца. В борда на директорите нали е имало представител на държавата, той е получавал пари - да ги върне сега тези пари", реагираха лекари.


В град Лом, на 19 май, от 11:00 часа, опустялата

В град Лом, на 19 май, от 11:00 часа, опустялата ...

......... архитектура от преди повече от 100 години и съвременната духовна култура в областите на словестността, живописта и музиката. "Проектът е приет от Общинския съвет в град Лом и е открита процедура за използването на старата гара след модерно интериорно обновяване за културен център на Лом", съобщи още Георги Атанасов.  


Враца. Запасен поручик Ангел Янчев спасява от плен знамето на

Враца. Запасен поручик Ангел Янчев спасява от плен знамето на ...

......... Мирослава Топалова. В последствие знамето е наградено с „Възпоменателна метална гривна” и с възпоменателни медали за войните 1912/1913 г. и 1915/1918 г., а запасният поручик Ангел Янчев е награден със знака „За спасяване на знаме”. Анна ЛОЗАНОВА br /> Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Старата дива круша на Фердинандския рид над Монтана прецъфтя и завърза

Старата дива круша на Фердинандския рид над Монтана прецъфтя и завърза ...

......... БАН при установяване годините на дървото и евентуалното му включване в списъка на вековните дървета. Това става след заповед на министъра. За Славкова обаче е по-важно да бъдат предприети мерки за опазване на старата круша от бъдещи посегателства. Това може да стане в следващите два месеца, каза още директорът на екоинспекцията в Монтана.


Враца. ОДМВР-Враца издирва Цветан Илиев Цеков, на 64 г. Мъжът

Враца. ОДМВР-Враца издирва Цветан Илиев Цеков, на 64 г. Мъжът ...

......... Враца. ОДМВР-Враца издирва Цветан Илиев Цеков, на 64 г. Мъжът е жител на село Габаре, община Бяла Слатина, и е в неизвестност от 19 април 2018 г. Това съобщиха от ОДМВР-Враца. Гражданите, които имат информация за лицето, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.


“Трябва да се промени начинът на реакция при бедствия. Нужна

“Трябва да се промени начинът на реакция при бедствия. Нужна ...

......... президента през декември 2017 г. с молба да дойде на място да види положението. БГНЕС Точно в отговор на тази покана Румен Радев днес бе в Мизия, където се срещна и разговаря с хората, чиито домове бяха съборени или потънали в над 2 метра вода при наводнението през 2014 г.


Жена скочи срещу подигравателно отношение на вече бившия си работодател,

Жена скочи срещу подигравателно отношение на вече бившия си работодател, ...

......... си, за да може да ми плати. А на всичкото отгоре трябваше да слушам как децата му крещят от колата: Върнете си ни парите. Ако това не е подигравка, не знам какво е?!", посочва още жената.Очакваме позицията и на работодателя Георги Крумов за тази ситуация. И сме готови да я публикуваме.


За случай на отвлечено момиче съобщават от ОД на МВР-Монтана.

За случай на отвлечено момиче съобщават от ОД на МВР-Монтана. ...

......... Сформирана е дежурна оперативна група за изясняване на сигнала. Момичето е заведено в болница в Лом и прегледана от специалист хирург, като установените наранявания са отразени в медицинско свидетелство. По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан за срок от 24 часа. Момичето е предадено на родител.  


Извадиха от шахта на бившата мина

Извадиха от шахта на бившата мина "Плакалница" трупа на мъж, ...

......... клуб от Плевен.   При първоначалния оглед следи от насилие не са установени. Образувано е досъдебно производство.    Мъжът е паднал в шахтата на 5 април, като в този момент е бил с племенника си, който е подал сигнал на тел. 112. Издирването на мъжа започна незабавно.      


37-годишен мъж от Враца е засечен да шофира пиян, съобщиха

37-годишен мъж от Враца е засечен да шофира пиян, съобщиха ...

......... от Областната дирекция на полицията. Автомобилът „Ауди“, който мъжът управлявал, е спрян от автопатрул късно снощи. След проверка се оказало, че шофьорът е седнал зад волана след солиден запой. Дрегерът отчел 4,05 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.


Издирват мъж, паднал в шахта в затворената мина „Плакалница“, която

Издирват мъж, паднал в шахта в затворената мина „Плакалница“, която ...

......... в шахтата. Издирването на мъжа е започнало незабавно, в сформираните екипи са включени служители на планинската спасителна служба, районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, областната дирекция на МВР и районното полицейско управление. До този момент изчезналият не е открит. Издирваният мъж е от Враца, инициалите му са Н.Б.


Пожар остави семейство без дом на Цветница. Нещастието се случи

Пожар остави семейство без дом на Цветница. Нещастието се случи ...

......... BIC STSABGSF Код за вид плащане- 445100 Необходимо е в основанието за плащане да бъде оказано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова. Други видове дарения ще се приемат в Общинския център за социално услуги и дейности от социалния работник Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт - 0883 323 683.  


Враца. Студенти и горски служители залесяваха по случай Седмицата на

Враца. Студенти и горски служители залесяваха по случай Седмицата на ...

......... интерес предизвика и представянето на дисциплината „Горска педагогика“, която се изучава в Лесотехнически университет София. За проявената инициативност и активно участие на всички присъстващи бяха подарени шапки и значки с логото на седмицата на гората, осигурени от Държавно горско стопанство-Враца. Залесените фиданките са предоставени от горски разсадник „Ашиклар” гр. Берковица.


Отменено е бедственото положение в община Видин, след като от

Отменено е бедственото положение в община Видин, след като от ...

......... положение да се счита за отменено от 14.00 ч. на 24 март", заяви Ценков на заседанието.   Кметът на Видин уточни, че в помпените станции са въведени и денонощни дежурства. Под наблюдение са и защитните съоръжения и нивата на реките, при които заради топенето на снега има риск от наводнение.


До всички селища, които бяха блокирани в снежен капан от

До всички селища, които бяха блокирани в снежен капан от ...

......... станция за питейна вода в с. Сланотрън, както и на канална помпена станция в землището на с. Антимово. Той обяви, че насрочва следващото заседание на щаба за 17.00 ч. и очакванията му дотогава са голяма част от съществуващите проблеми да бъдат отстранени. Бедственото положение в община Видин остава в сила.


Във връзка със създалата се обстановка след обилния снеговалеж и

Във връзка със създалата се обстановка след обилния снеговалеж и ...

......... Дунав. Към момента водният стълб при Видин е 749 см и спада.   Общинският щаб ще заседава отново в 14.00 часа днес и при необходимост – в 17.00 часа. Обстановката се следи непрекъснато, координацията между институциите е постоянна, полагат се всички усилия за преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка.