Враца. ОДМВР-Враца издирва Цветан Илиев Цеков, на 64 г. Мъжът

Враца. ОДМВР-Враца издирва Цветан Илиев Цеков, на 64 г. Мъжът ...

......... Враца. ОДМВР-Враца издирва Цветан Илиев Цеков, на 64 г. Мъжът е жител на село Габаре, община Бяла Слатина, и е в неизвестност от 19 април 2018 г. Това съобщиха от ОДМВР-Враца. Гражданите, които имат информация за лицето, могат да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.


“Трябва да се промени начинът на реакция при бедствия. Нужна

“Трябва да се промени начинът на реакция при бедствия. Нужна ...

......... президента през декември 2017 г. с молба да дойде на място да види положението. БГНЕС Точно в отговор на тази покана Румен Радев днес бе в Мизия, където се срещна и разговаря с хората, чиито домове бяха съборени или потънали в над 2 метра вода при наводнението през 2014 г.


Жена скочи срещу подигравателно отношение на вече бившия си работодател,

Жена скочи срещу подигравателно отношение на вече бившия си работодател, ...

......... си, за да може да ми плати. А на всичкото отгоре трябваше да слушам как децата му крещят от колата: Върнете си ни парите. Ако това не е подигравка, не знам какво е?!", посочва още жената.Очакваме позицията и на работодателя Георги Крумов за тази ситуация. И сме готови да я публикуваме.


За случай на отвлечено момиче съобщават от ОД на МВР-Монтана.

За случай на отвлечено момиче съобщават от ОД на МВР-Монтана. ...

......... Сформирана е дежурна оперативна група за изясняване на сигнала. Момичето е заведено в болница в Лом и прегледана от специалист хирург, като установените наранявания са отразени в медицинско свидетелство. По случая е образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан за срок от 24 часа. Момичето е предадено на родител.  


Извадиха от шахта на бившата мина

Извадиха от шахта на бившата мина "Плакалница" трупа на мъж, ...

......... клуб от Плевен.   При първоначалния оглед следи от насилие не са установени. Образувано е досъдебно производство.    Мъжът е паднал в шахтата на 5 април, като в този момент е бил с племенника си, който е подал сигнал на тел. 112. Издирването на мъжа започна незабавно.      


37-годишен мъж от Враца е засечен да шофира пиян, съобщиха

37-годишен мъж от Враца е засечен да шофира пиян, съобщиха ...

......... от Областната дирекция на полицията. Автомобилът „Ауди“, който мъжът управлявал, е спрян от автопатрул късно снощи. След проверка се оказало, че шофьорът е седнал зад волана след солиден запой. Дрегерът отчел 4,05 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан за 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.Издирват мъж, паднал в шахта в затворената мина „Плакалница“, която

Издирват мъж, паднал в шахта в затворената мина „Плакалница“, която ...

......... в шахтата. Издирването на мъжа е започнало незабавно, в сформираните екипи са включени служители на планинската спасителна служба, районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, областната дирекция на МВР и районното полицейско управление. До този момент изчезналият не е открит. Издирваният мъж е от Враца, инициалите му са Н.Б.


Пожар остави семейство без дом на Цветница. Нещастието се случи

Пожар остави семейство без дом на Цветница. Нещастието се случи ...

......... BIC STSABGSF Код за вид плащане- 445100 Необходимо е в основанието за плащане да бъде оказано, че е дарение за Росица Борисова Стоянова. Други видове дарения ще се приемат в Общинския център за социално услуги и дейности от социалния работник Кънчо Даниелов Цаков. Телефон за контакт - 0883 323 683.  


Враца. Студенти и горски служители залесяваха по случай Седмицата на

Враца. Студенти и горски служители залесяваха по случай Седмицата на ...

......... интерес предизвика и представянето на дисциплината „Горска педагогика“, която се изучава в Лесотехнически университет София. За проявената инициативност и активно участие на всички присъстващи бяха подарени шапки и значки с логото на седмицата на гората, осигурени от Държавно горско стопанство-Враца. Залесените фиданките са предоставени от горски разсадник „Ашиклар” гр. Берковица.


Отменено е бедственото положение в община Видин, след като от

Отменено е бедственото положение в община Видин, след като от ...

......... положение да се счита за отменено от 14.00 ч. на 24 март", заяви Ценков на заседанието.   Кметът на Видин уточни, че в помпените станции са въведени и денонощни дежурства. Под наблюдение са и защитните съоръжения и нивата на реките, при които заради топенето на снега има риск от наводнение.


До всички селища, които бяха блокирани в снежен капан от

До всички селища, които бяха блокирани в снежен капан от ...

......... станция за питейна вода в с. Сланотрън, както и на канална помпена станция в землището на с. Антимово. Той обяви, че насрочва следващото заседание на щаба за 17.00 ч. и очакванията му дотогава са голяма част от съществуващите проблеми да бъдат отстранени. Бедственото положение в община Видин остава в сила.Във връзка със създалата се обстановка след обилния снеговалеж и

Във връзка със създалата се обстановка след обилния снеговалеж и ...

......... Дунав. Към момента водният стълб при Видин е 749 см и спада.   Общинският щаб ще заседава отново в 14.00 часа днес и при необходимост – в 17.00 часа. Обстановката се следи непрекъснато, координацията между институциите е постоянна, полагат се всички усилия за преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка.


Враца. От Националния институт по метеорология и хидрология е обявен

Враца. От Националния институт по метеорология и хидрология е обявен ...

......... Експертите от местната администрация продължават да следят нивата на водоемите на територията на общината. Във връзка с извършваното снегопочистване в града, Община Враца призовава водачите на автомобили да не паркират на улиците, обозначени със забранителен знак за престой при зимни условия. Паркираните неправилно автомобили ще бъдат отстранявани с репатриращия автомобил.


За тежък инцидент с пътнически влак, движещ се от с.

За тежък инцидент с пътнически влак, движещ се от с. ...

......... на пътническия влака, но локомотивът блъснал тялото на лежащия. Установено е че това е 43-годишен жител на с. Боровци. На място е извършена проба на машиниста с техническо средство за наличието на алкохол, като пробата е отрицателна. Тялото на починалия е изпратено за аутопсия в МБАЛ-Монтана. Образувано е досъдебно производство.


Mеждуведомствена комисия разпредели квотите от лечебни растения под специален режим

Mеждуведомствена комисия разпредели квотите от лечебни растения под специален режим ...

......... лечебна иглика, червен божур, лазаркиня, лудо биле, лютива тлъстига, кисел трън, лечебен ранилист, шапиче и др. На територията на Врачанска област е забранено да се събира червен божур от находищата, намиращи се в защитените местности „Тепето“ в землището на гр. Криводол и „Коритата“ в землището на с. Софрониево, общ. Мизия.


Бедственото положение остава в сила. Това съобщи кметът на община

Бедственото положение остава в сила. Това съобщи кметът на община ...

......... той пред "Фокус". Мерките които са взети включват изтегляне на водата от язовира със сифонни устройства, но по думите на кмета на общината, бързото изтегляне и сваляне на нивото на водата е противопоказно, защото може да бъде разрушена стената. Към този момент няма информация за потърпевши от обявеното бедствено положение.Враца. Старши комисар Янко Янколов беше представен като директор на

Враца. Старши комисар Янко Янколов беше представен като директор на ...

......... на 05 Районно управление при СДВР. На 5 април 2016 г. е назначен на длъжност директор на ОД МВР - Видин. По време на службата си многократно е награждаван. Старши комисар Янко Янколов е преминал през специализиран курс към Международната правоприлагаща академия - ILEA - през 2014 г. в Будапеща.


През последното денонощие на територията на община Враца е преминал

През последното денонощие на територията на община Враца е преминал ...

......... са и част от прозорците наСредношколското общежитие, а оградата на изкуственото игрище в ж.к. „Сениче“ е паднала. Дежурните екипи продължават своята работа по отстраняване на щетите и ще реагират своевременно на сигнали от страна на пострадали граждани. За област Враца е обявен оранжев код за обилни валежи и силен вятър.


Враца. През последното денонощие на територията на община Враца е

Враца. През последното денонощие на територията на община Враца е ...

......... и част от прозорците на Средношколското общежитие, а оградата на изкуственото игрище в жк. „Сениче“ е паднала. Дежурните екипи продължават своята работа по отстраняване на щетите и ще реагират своевременно на сигнали от страна на пострадали граждани. За област Враца е обявен оранжев код за обилни валежи и силен вятър.


Силният вятър буквално е отнесъл покриви на къщи, има леко

Силният вятър буквално е отнесъл покриви на къщи, има леко ...

......... и сгради, както и какво можем да предприемем за най-нуждаещите се, тъй като част от тези сгради са на възрастни хора, които може би на първо време няма да има къде да бъдат настанени“, уточни Каменов и допълни, че най-вероятно до обяд ще има и информация за размера на щетите.


Мобилен митнически екип от Митница Лом задържа 11 300 ампули контрабандни

Мобилен митнически екип от Митница Лом задържа 11 300 ампули контрабандни ...

......... от два вида анаболни стероиди за инжекционно приложение. Открити са 840 опаковки с по 5 броя ампули - общо 4200 ампули от лекарствения препарат „Drostanolone" и 1420 кутии също по 5 броя ампули - общо 7100 ампули от лекарствения препарат „Nandrolone", на обща стойност около 80 000 лева. Анаболите са задържани.


Докато съществува и най-малката опасност за живота и имуществото на

Докато съществува и най-малката опасност за живота и имуществото на ...

......... момента за хората, но все пак наблюдаваме ситуацията. Надявам се в най-бърз темп да започнем строително-ремонтните дейности по преливника на язовир "Рогозен 1", обясни кметът на община Хайредин. Тодор Алексиев допълни, че нови валежи биха могли рязко да влошат обстановката. Той увери обаче, че към този момент няма бедстващи хора.


Директорът на ГД

Директорът на ГД "ПБЗН"-МВР и Главен комисар Николай Николов, заедно ...

......... вече са разпоредени ремонтни работи. Гл. комисар Николов коментира още, че продължава денонощното наблюдение на критичните участъци, като това важи особено за язовирните стени в цялата страна: „Никъде в страната няма застрашени хора от усложнената обстановка“, категоричен е Николов.Към момента той инспектира критичните участъци край р. Тимок в Брегово.  


Хайредин. Река Бързица, в която се оттича водата от язовир

Хайредин. Река Бързица, в която се оттича водата от язовир ...

......... от 8 март. От ВиК дружеството ни заявиха, че докато реката не се отдръпне достатъчно за да почистят кладенеца няма как да бъде пусната станцията“, заяви Соня Ненкова. Група на ВиК – Враца тази сутрин е започнала оглед на кладенеца, който се намира в ниската част на селото. Анна ЛОЗАНОВА


Благодарение на бързите реакции на премиера Бойко Борисов, Министерски съвет

Благодарение на бързите реакции на премиера Бойко Борисов, Министерски съвет ...

......... най-опасните язовири по каскадата и неговия ремонт беше неотложен. Благодаря също и на главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, както и на всички екипи, които в последните няколко денонощия работиха за това да бъде избегнато наистина едно голямо бедствие“, каза Тодор Алексиев.


Враца. Кризисната ситуация, предизвикана от обилното снеготопене и състоянието на

Враца. Кризисната ситуация, предизвикана от обилното снеготопене и състоянието на ...

......... предприеме незабавни действия за финансиране на готовите проекти и осигури бюджетни средства в размер на 3 млн.лв. за тяхното изпълнение“, допълни Малина Николова. Областният управител изказва благодарност на Правителството на Бойко Борисов, държавните служби и строителните фирми, които не допуснаха да се повторят събитията от 2014 година в област Враца.


Враца. Православната църква прославя Светия и Животворящ Кръст господен -

Враца. Православната църква прославя Светия и Животворящ Кръст господен - ...

......... Григорий ще оглави в храма архиерейска света Литургия. След края на светата Литургия епархийският началник и свещениците от града ще вземат участие в общоградското честване, което започва в 11.00 часа пред паметника на св. Софроний Врачански. Там митрополит Григорий ще отслужи молебен за здравето и благоденствието на врачани. Никола ПЕТКОВ


Нощта в трите села Рогозен, Бързина и Ботево в Община

Нощта в трите села Рогозен, Бързина и Ботево в Община ...

......... за да не се получи дообрушаване на преливника.Оттук нататък зависим от водата, която ще дойде от горе, от каскадата, която е над нас. Бедственото положение в общината ще бъде обявено тогава, когато сме сигурни, че не застрашаваме живота и имуществото на хората” – каза кметът на община Хайредин Тодор Алексиев.


Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от днес със своя

Кметът на община Хайредин Тодор Алексиев от днес със своя ...

......... на община Хайредин, са превантивни, подчерта той. Язовирът в село Бързина се източва, за да има къде да постъпват новите количества вода, които идват от водоема в село Рогозен. В преливника се изсипва кална маса, за да се намали скоростта на вода, поясни кметът. Ще продължим да следим ситуацията.  


Враца. Очакваме скоро да овладеем ситуацията с преливащия яз. „Рогозен“,

Враца. Очакваме скоро да овладеем ситуацията с преливащия яз. „Рогозен“, ...

......... два сифона предвид предстоящите обилни пролетни валежи, за да се обезопаси язовирът по-трайно. „Наблюдаваме и язовир „Бързина“, там преливникът е в добро състояние, има монтирани два сифона. В момента се извършва 24-часово наблюдение, за да се предотврати рискът от опасност за хората“, каза още областният управител на Враца. Цветилена СИМЕОНОВА


Полицията във Видин разпространи информация за катастрофата, станала тази сутрин

Полицията във Видин разпространи информация за катастрофата, станала тази сутрин ...

......... е починал, самоличността му все още не е установена. Други пътници в превозното средство не е имало. Турският шофьор е настанен с фрактури в болница. Взета му е кръвна проба. Причината за катастрофата е в процес на установяване. На местопроизшествието се извършва оглед. По случая е образувано досъдебно производство.  


Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов-Петровката е обявил награда

Кметът на село Сталийска махала Цветан Цветанов-Петровката е обявил награда ...

......... намерят много пари, но в касата имаше само малка сума. Парите си изкарвам честно - през деня съм кмет, вечер - фермер, а през нощта - пазач. Станал съм кмет, за да защитавам интересите на хората и държавата, и ще направя всичко по силите си да заловим престъпниците", сподели кметът.


Покуратурата във Враца обвини трима лекари за длъжностно присвояване на

Покуратурата във Враца обвини трима лекари за длъжностно присвояване на ...

......... мярка за неотклонение „Парична гаранция“ от 1000 лева.   Бившият шеф на лечебното заведение е с мярка за неотклонение „Парична гаранция“  от 5000 лева.   Вчера Районната прокуратура във Враца е внесла искане за отстраняване от длъжност на настоящия шеф на  МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца.Разследването по досъдебното производство продължава.


Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се провежда наказателно

Под ръководството на Районна прокуратура – Враца се провежда наказателно ...

......... лекари от Враца са обвинени в длъжностно присвояване ... 33 0 Система за мониторинг ще отчита напредъка по интеграцията на ромите ... 37 0 Правителството отпусна 51 000 лв. за концерт за Освобождението ... 56 0 Ето каква съпруга ще бъде една жена според зодията ... 94

Враца. Служители на звено „Инспекторат“ във Враца започват проверки на

Враца. Служители на звено „Инспекторат“ във Враца започват проверки на ...

......... пред и около сградите на имотите от сняг и лед, а така също и ледените висулки от сградите, нарушена мазилка и други застрашаващи живота и здравето на преминаващите до сградите. Собствениците са предупредени за задължението да отстраняват опасните ледени висулки и сега ще се установи дали се спазва общинската Наредба.


Враца. Усложнена остава зимната обстановка в Община Враца. На територията

Враца. Усложнена остава зимната обстановка в Община Враца. На територията ...

......... зони, около спирките и тротоарите се обработват от 50 служители на комуналното предприятие и 5 роторни машини. Започна разчистването и около контейнерите, за по-добра организация на сметоизвозването в града. Община Враца призовава гражданите да бъдат внимателни и толерантни на пътя, да оказват съдействие и да не възпрепятстват дейностите по снегопочистването.


Враца. От 40 см до 70 см достига снежната покривка

Враца. От 40 см до 70 см достига снежната покривка ...

......... 120 тона сол. Над 70 служители на общинско предприятие „БКС - Враца“ извършват почистване на терените около спирките на градския транспорт и тротоарните ивици. В обработването на пешеходните зони се използват 4 роторни машини и трактор. Днес, в ръчното снегопочистване на града ще се включат и лица лишени от свобода.


Враца. Над 30 000 къса цигари са открити в микробус

Враца. Над 30 000 къса цигари са открити в микробус ...

......... предназначени за контрабанден внос в Германия. По-голяма част от откритите цигари са от марките „Марлборо", Давидоф", „Дънхил". За тютюневите изделия не са представени никакви документи, включително и изискуемите по ЗАДС за акцизни стоки в търговско количество. Цигарите са задържани в склад на Митница Лом. По случая е образувано административнонаказателно производство.


Заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов откри във Враца „синя стая“

Заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов откри във Враца „синя стая“ ...

......... пъти повече на "Юлен", отколкото по ... 56 0 Бекир Боздаг: Няма загинали или ранени цивилни по време на операцията ... 33 0 Община Видин в готовност за асфалтиране на междублокови пространства в ... 62 0 "Вездесъщият" и "Възвишение" влизат в балканската надпревара на София ... 150

Враца. Незаконно притежавания оръжия и боеприпаси са иззети при специализирана

Враца. Незаконно притежавания оръжия и боеприпаси са иззети при специализирана ...

......... боеприпаси, за които С.В. няма надлежно разрешение. Иззети са: пушка с оптически мерник; три пушки карабини; един картечен и седем пистолета от различен тип; револвер; ловна пушка; 889 боеприпаса от различен калибър. Двамата мъже са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Срещу тях са започнати досъдебни производства.


Над 330 млн. лева годишно са загубите за бюджета от

Над 330 млн. лева годишно са загубите за бюджета от ...

......... приходната агенция.   „Доброволното спазване на данъчните правила устойчиво се подобрява в последните години, но в някои браншове като заведенията за развлечения и хранене манипулирането на фискалните системи продължава. Това налага промяна в законодателството, към която ще добавим и по-сериозен данъчен контрол“, коментира директорът на „Контрол“ в НАП Васил Панов.    


Враца. Екип на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“

Враца. Екип на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ ...

......... се намира на ул. „Вежен“ в близост до МБАЛ „Христо Ботев“. Тераса на седмия етаж е започнала да се срутва. От ПБЗН премахват бетоновия парапет, който прегражда терасата. Имало е реална опасност от падащи части, но няма пострадали хора. Двама души са подали сигнал към ПБЗН за струтващия се балкон.


Враца. Заместник-кметът на Община Враца Мария Попова и секретарят Нина

Враца. Заместник-кметът на Община Враца Мария Попова и секретарят Нина ...

......... да може да се кандидатства за отпускане на помощ от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, БЧК, Регионална дирекция „Социално осигуряване“ и Общински съвет. "По първоначални данни 200 000 лв. са нанесените щети на частни имоти, а над 500 000 лв. са на общинска собственост", посочи още заместник-кметът Мария Попова.


Овладяна е ситуацията в областта след силния вятър вчера. Това

Овладяна е ситуацията в областта след силния вятър вчера. Това ...

......... за всички, търсещи свобо Нови Най-четени Най-коментирани Овладяна е ситуацията в област Враца след силния вятър ... 24 0 5 000 абонати в Западна България са без ток ... 67 0 Каракачанов: Не съм хомофоб. Полът е биологична категория, не социална ... 87

Враца. Овладяна е ситуацията в областта след силния вятър вчера.

Враца. Овладяна е ситуацията в областта след силния вятър вчера. ...

......... и клони. Гражданите, пострадали вчера от падащи предмети, са в добро здравословно състояние и са изписани от болничното заведение. Възстановено е движението по път Е-79 в посока София и Монтана, като обърналите се тежкотоварни автомобили са изтеглени от екипи на „Пожарна безопасност и защита на населението“, обясни Николова. Цветилена СИМЕОНОВА


Враца. Вследствие на силния вятър електрически стълб се е наклонил

Враца. Вследствие на силния вятър електрически стълб се е наклонил ...

......... Враца. Вследствие на силния вятър електрически стълб се е наклонил към къща на бул. „Васил Кънчов“, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На място има екипи на Гражданска защита, Пожарна и ЧЕЗ.


Враца. Кризисният щаб за защита на населението при бедствия и

Враца. Кризисният щаб за защита на населението при бедствия и ...

......... и хидрология се очаква ураганният вятър да утихне към 20.00 часа. Община Враца призовава гражданите за ограничаване на излизането навън, както и преустановяване на движението с лични автомобили на територията на цялата община. Сигнали може да се подават на телефоните на Дежурния общински съвет по сигурност: 0885 11 88 57.


„Благодарение на усилията на кмета Калин Каменов, проектът за Воден

„Благодарение на усилията на кмета Калин Каменов, проектът за Воден ...

......... план ... 30 0 В Тел Авив Теменужка Петкова обсъди възможностите за доставка на газ о ... 52 0 Volkswagen тествала вредни газове върху хора и животни ... 59 0 Излезе "Амстердамски блус" от автора на "Тирза" Арнон Грюнберг ... 40 0 ЕС ще реагира бързо на търговски ограничения н


14,3% е безработицата в Северозападния регион, съобщиха от Регионалната служба

14,3% е безработицата в Северозападния регион, съобщиха от Регионалната служба ...

......... 2018 г. Молдова ще настоява за активиране на преговорите за Придн ... 42 0 Учител удари ученик в столично училище ... 102 0 Гръцка фирма свали с 50% цената в търг за пътя до българската граница ...

Враца. Снежната покривка на територията на Община Враца стига до

Враца. Снежната покривка на територията на Община Враца стига до ...

......... и машините, както и когато чистят пространствата пред домовете и гаражите си, офиси и магазини, да не хвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини. Община Враца призовава също така, собствениците на търговски обекти и частни имоти да премахнат ледените висулки от сградите и да обезопасяват около обекта.


Враца. ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите

Враца. ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите ...

......... Тодор Каблешков, Топчовец, Тотка Илиева, Търговска, Филип Тотю, Хаджи Димитър, Хан Крум, Христо Ботев, Чавдар, Шейново, Шипка; Стояновци, Общ. Роман: Акация, Алеко Константинов, Безименна, Брусенска, Васил Левски, Вежен, Вихрен, Грозьо Костадинов, Еделвайс, Здравец, Люляк, Местност Пладнището, Местност Чифлика, Раковец, Роза, Софроний Врачански, Търговска, УПИ ХІІІ-292, Кв.22, Христо Ботев, Чифлишка, Шипка.


563 лева събра дарителска кампания на БЧК – Враца. Кампанията

563 лева събра дарителска кампания на БЧК – Враца. Кампанията ...

......... комисия обсъжда ветото на антикорупционния закон ... 16 0 Св. преподобни Маркиан ... 44 0 Прогноза за времето - 10 януари (сряда) ... 66 0 Нови версии и данни за убийствата в Нови Искър и Петър Христов 7916 6 Дневен ЛЮБОВЕН хороскоп за всяка зодия 5178 0 Много се надявам,


Враца. Днес отбелязваме един от най-значимите дни в историята на

Враца. Днес отбелязваме един от най-значимите дни в историята на ...

......... Петър Доков, който рецитира емблематичната балада „Хаджи Димитър“, възпитаникът от СУ „Христо Ботев“ Валентино Бойчев, който изнесе интересни факти за живота и делото на войводата, както и Духовият оркестър при НЧ „Развитие 1869“. В знак на признателност пред саможертвата на Христо Ботев пред паметника му бяха поднесени венци и цветя.


Мездра. На 7 януари, неделя, когато прославяме Кръстителя Господен Йоан

Мездра. На 7 януари, неделя, когато прославяме Кръстителя Господен Йоан ...

......... Мездра. На 7 януари, неделя, когато прославяме Кръстителя Господен Йоан и празнуваме Ивановден, Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави архиерейска света Литургия в храм "Св. Вмчк Георги", град Мездра, предаде репортер на Агенция "Фокус". Началото е в 9.00 часа. Никола ПЕТКОВ


"През тази седмица във Враца ще имам среща с експерти ...

......... замърсители ще бъдат регистрирани, но няма да б ... 65 0 Последното порно кинo затваря врати ... 93 0 Държавата закрива домове за лица с психични разстройства ... 117 0 Ето го следващия съперник на Григор в Бризбън ... 545 0 Mагията на природата: Вулканът "Кели Муту"

Казлодуй. През зимата корабът музей „Радецки” е закотвен в лимана

Казлодуй. През зимата корабът музей „Радецки” е закотвен в лимана ...

......... проведе изнесено заседание на работна група на Съвета на Европейския съюз. Работната група ще посети единствения в страната пътуващ кораб-музей „Радецки”. Той е в добро състояние и през зимата е закотвен в лимана на пристанището. От месец април се предвижда да започнат и разходки по Дунав с кораба. Анна ЛОЗАНОВА


Враца. Днес врачани се събраха, за да отбележат заедно 1

Враца. Днес врачани се събраха, за да отбележат заедно 1 ...

......... любов за блажено починалия Врачански митрополит Калиник, който цели 42 години се труди и се моли за своето духовно паство” – призова в словото си Врачанският митрополит Григорий. Всички присъстващи се поклониха на гроба на Врачанския митрополит Калиник, който се намира в притвора на храма “Св. Николай Мирликийски” във Враца.


Враца. На 26 декември се навършва една година от кончината

Враца. На 26 декември се навършва една година от кончината ...

......... високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, в съслужение със свещеници от епархията. След Литургията, на гроба на митрополит Калиник, който се намира в притвора на храма, ще бъде отслужена панихида. Митрополит Калиник бе начело на Врачанска епархия повече от 4 десетилетия. Владиката си отиде от този свят на 85-годишна възраст. Никола ПЕТКОВ


За първи път във Враца се организира Празник на местните

За първи път във Враца се организира Празник на местните ...

......... местните вина, ракии и ... 34 0 Mагията на Холивуд във вашия дом ... 70 0 Част от Каракас въведе собствена валута ... 83 0 Любими десерти на зодия Стрелец ... 127 0 Кои политици са с пропуски в декларациите си - вижте по-известните име ... 182 0

Враца. Във връзка с падналите проливни валежи, през изминалото денонощие

Враца. Във връзка с падналите проливни валежи, през изминалото денонощие ...

......... Бърдо. Районът е обезопасен, като община Роман предприема мерки по разчистване на скалната маса. Във връзка с метеорологичната обстановка и очакваните валежи от дъжд, продължава 24-часовият контрол и наблюдението на язовирите и реките на територията на област Враца от страна на оперативното звено на Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен.


142 децата от област Враца са записани в регистъра за

142 децата от област Враца са записани в регистъра за ...

......... и 8 години. Специалисти от дирекцията посочиха, че семейства, които искат да осиновят дете, предпочитат то да е на възраст под 3 години. 30 са семействата от област Враца, които кандидатстват пред социалните служби за осиновяване на дете, но децата, включени в регистъра за осиновяване, не отговарят на техните изисквания.


Оряхово. Нивото на река Дунав се е понижило с 10

Оряхово. Нивото на река Дунав се е понижило с 10 ...

......... см. При Видин е регистрирано понижение от 6 см и водният стоеж е 285 см. Нивото на реката край Лом е 312 см, а водният стоеж през последното денонощие се е понижил със 7 см. Температурата на водата край Ново село е 7,7 градуса, а край Оряхово - 9,2 градуса.


Враца. Металдетектор и множество културно-исторически ценности са иззети при проверка

Враца. Металдетектор и множество културно-исторически ценности са иззети при проверка ...

......... 43-годишен мъж с инициали И. И., и в автомобила му, са намерени металдетектор и множество предмети - върхове на копия и стрели, фибули, накити и сечива. И. И. е задържан с полицейска мярка в РУ - Враца. Назначени са експертизи за установяване на произхода на откритите предмети с културна стойност.


16-годишно момиче е простреляно от 14-годишно момче с въздушна пушка

16-годишно момиче е простреляно от 14-годишно момче с въздушна пушка ...

......... е нанесъл повърхностно нараняване в областта под лявата ключица. Момичето веднага е закарано за преглед в Центъра за спешна медицинска помощ в Монтана. Там лекарите установили, че няма външен обект в тялото на пострадалото момиче. Въздушната пушка, която е от неустановена марка, е предадена на полицаите от майката на момчето.


            С публичен отчет кметът

            С публичен отчет кметът ...

......... за осъществяване на цялостната промяна в облика на града. Той изрази увереност, че със спазването на добра финансова политика и с подкрепата на държава, Враца ще продължи своя път на европейско развитие. На публичния отчет присъстваха зам. областният управител Мирослав Комитски, общински съветници, директори на общински предприятия, граждани и медии.


Почти два тона алкохол, без документи за произход и платен

Почти два тона алкохол, без документи за произход и платен ...

......... имот иззели 532 литра, от другия 1436 литра.   Алкохолът бил съхраняван в пластмасови съдове - бидони, туби, бутилки, и дамаджани. Взети са проби за лабораторен анализ. По данни на експерти дължимият акциз на задържаните количества възлиза на 11 000 лева. Случаите са поети по компетентност от Митница Лом.  


„Дарик радио Враца“ спечели първата награда на фондация „Глобални библиотеки“

„Дарик радио Враца“ спечели първата награда на фондация „Глобални библиотеки“ ...

......... на в. „Нова добруджанска трибуна“ – Добрич. В Националния форум на фондация „Глобални библиотеки“ – България участват над 400 представители от страната, както и техни колеги от Европа и Африка. Имаше и представители на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Форумът бе открит от президента на България Румен Радев.  


„На този ден започва гражданското, неформалното възкресение на нашия град.

„На този ден започва гражданското, неформалното възкресение на нашия град. ...

......... паметника „Вестителят на свободата“ бяха поднесени венци и цветя. Участие в празника взеха военнослужещи от Военно формирование 54 990, духов оркестър при НЧ „Развитие 1869” -  Враца, средношколски хор и ученици от СУ „Отец Паисий”, актьори от Драматично-куклен театър - Враца, танцьори от Представителен танцов състав „Хемус” към Община  Враца.


Община Враца е подготвила искане до Министерството на образованието и

Община Враца е подготвила искане до Министерството на образованието и ...

......... младежта и спорта и Министерски съвет за отпускане на средства за неотложен ремонт на залата. Надявам се за съдействие от страна на компетентните органи на изпълнителната власт, за да може волейболната зала на града да бъде обновена и функционална, отговаряща на нуждите на спортните клубове.“ – каза кметът Калин Каменов.


Враца. Започват спасителни археологически проучвания в централната част на град

Враца. Започват спасителни археологически проучвания в централната част на град ...

......... Мездра. „Това са обхождания на съответните площи, които са концентрирани на територията на Община Мездра. От това, което сме извършили само в един участък са локализирани археологически останки. По процедура след като ги установим, замерим и точно локализираме, те предстои да бъдат извадени от концесионните площи“, допълни Ганецовски. Анна ЛОЗАНОВА