Във Враца започва културно-информационна кампания за приноса на България в

Във Враца започва културно-информационна кампания за приноса на България в ...

......... филмът ще бъде представен в Народно читалище „Самообразование – 1894“ – с. Селановци, а на 26 октомври – в Народно читалище „Пробуда – 1927“ – с. Софрониево. Поредицата от информационни събития са част от Работната програма за 2018 година на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС.      


Книгата на Петър Доневски „Удавени очи” бе представена пред врачани.

Книгата на Петър Доневски „Удавени очи” бе представена пред врачани. ...

......... Бяла Слатина. Член на УС на Съюза на зооинженерите в България, Почетен гражданин на Бяла Слатина, член на Съюза на българските писатели. Негови творби са публикувани в регионалния печат и в различни литературни списания. Автор е на осем книги с разкази, новели, пътеписи, очерци, както и на стихосбирката „Есенни пътеки”.


Около 03.10 ч. е подаден сигнал за запалено кафене във

Около 03.10 ч. е подаден сигнал за запалено кафене във ...

......... Издирват криминално проявен мъж Полицията издирва 27-годишен мъж, криминално проявен, осъждан. Той повредил монитор на игрален автомат в зала за игри и избягал. Инцидентът е станал на 13 октомври във Враца. От ОД на МВР допълват, че щетата е на стойност 2000 лв. Мъжът се укрива и е обявен за издирване.


На специална церемония тази вечер Българският лекарски съюз ще даде

На специална церемония тази вечер Българският лекарски съюз ще даде ...

......... психиатърът д-р Жулиета Павлова и д-р Николай Цолов- Хирург „Съдови болести“. На областно ниво  призовете са за началникът на Акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Бяла Слатина “- д-р Йордан Икономов, д-р Елина Григорова-СИМП Кардиология от Оряхово и представителят на Козлодуй д-р Антонина Атанасова-Колева, специалист Нефрология в МБАЛ „Свети Иван Рилски“.  


Снимка на уникалната Северняшка сватба в местността Леденика бе поставена

Снимка на уникалната Северняшка сватба в местността Леденика бе поставена ...

......... на дедите ни. Експозицията „Бит и традиции в България“ е по инициатива на евродепутата Ангел Джамбазки и беше открита на 17 октомври. Заедно с нея в Брюксел намери място и презентацията, на български и английски език, на книгата „Кан Тервел - спасителят на средновековна Европа“ с автор проф. Георги Атанасов.


Есенната гора и тази година примамва врачани да излязат сред природата.

Есенната гора и тази година примамва врачани да излязат сред природата. ...

......... тази инициатива, се отбелязва в цялата страна и е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР. Той се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта. Целта е да се популяризира  здравословния начин на живот чрез  ходене- най-лесно достъпната и естествена физическа активност.Поради полагането на втори слой асфалт днес до 17 часа

Поради полагането на втори слой асфалт днес до 17 часа ...

......... организация за безопасност на движението е съгласувана с Община Враца, сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението и Областно пътно управление. Община Враца се извинява за причиненото неудобство и апелира за  повишено внимание при шофиране в този пътен участък.


Закъснението на ремонти в сферата на образованието се дължи на

Закъснението на ремонти в сферата на образованието се дължи на ...

......... управа ежедневно проверява обектите, за да се проследи на какъв етап е строителството, допълни кметът Каменов. Образователната инфраструктура е част от Инвестиционната програма на Община Враца и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Средствата, които ще се усвояват са в размер на 6 385 000 лв.


51-та Национална асамблея на еколозите в България ще се проведе

51-та Национална асамблея на еколозите в България ще се проведе ...

......... в България (АСЕКОБ). В рамките на срещата ще се обсъждат технологиите за изгаряне и преработка на отпадъци. Националната конференция ще продължи с представяне на добри практики от белгийската фирма "MENART" при оползотворяването на органични отпадъци. Приложението на биотехнологиите в опазването на околната среда ще представи екипът на "EUROVIX".    


Нова европейска визия ще има Враца, след като бъдат поставени

Нова европейска визия ще има Враца, след като бъдат поставени ...

......... до църквата „Св. Николай Мирликийски“.           С реконструкцията врачани очакват да имат по-добра визия на пешеходните зони и тротоари, както и на местата за обществен отдих. Враца дълги години се гордееше с първата по рода си пешеходна зона, обособена в България. Тя е проектирана преди 40 години от архитект Иван Велев.


Паметник-чешма в знак на уважение към съгражданина на врачани Людмил

Паметник-чешма в знак на уважение към съгражданина на врачани Людмил ...

.........  е потвърдил участието си на 1, 11 и 14 декември за срещите със зрители. На 14 декември, когато е рождената дата на Л.Кирков, ще бъде показан филма“ Момчето си отива“, на 15 декември – “Оркестър без име“. Първата копка за паметника-чешма е предвидена за 1 ноември – Денят на Народните будители.Две автошколи във Враца са били запечатани, заради установени нередности

Две автошколи във Враца са били запечатани, заради установени нередности ...

......... В тях са взели участие служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“,  представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“-София и НАП-Велико Търново. Извършените проверки във Врачанска област имат за цел да установят качеството на обучението в школите за шофьори, а една от причините е зачестилите катастрофи с жертви и пострадали в региона.


До 17 часа ще бъде затворена улица „Трапезица“във Враца. Това

До 17 часа ще бъде затворена улица „Трапезица“във Враца. Това ...

......... движението е съгласувана с Община Враца, сектор „Пътна полиция“, Центъра за спешна медицинска помощ - Враца, Районна служба пожарна безопасност и защита на населението, както и с Областно пътно управление. Общинските власти се извиняват за причиненото неудобство и апелират  за повишено внимание при шофиране в този пътен участък. Снимка: Архив


От месеци майките на децата с увреждания настояват депутатите да

От месеци майките на децата с увреждания настояват депутатите да ...

......... въпрос, който трябва да бъде решен в близки срокове. По мнението на социалните работници, семействата, които се грижат за децата си, би трябвало да получават поне еднаква по размер помощ с тази, която държавата е определила за такива случаи за отглеждане на увредени  деца, отглеждани в Центрове и Социални домове.  


Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им

Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им ...

......... звънчета“ към СУ „Христо Ботев“, които изпълниха „Химн на децата“ и сложиха начало на пъстрия концерт с участието на десетки вокални и танцови формации от училища в цялата област. За желаещите да видят и постиженията на  децата, занимавали се с приложно изкуство и текстил, във фоайето бе подредена изложба.  


Трима младежи са извършили вандалски действия в монтаското село Трайково.

Трима младежи са извършили вандалски действия в монтаското село Трайково. ...

......... пътен знак, детска катерушка и три контейнера за боклук. Тримата извършители - на възраст 22, 19 и 17 години - са доведени в полицията в Лом, разпитани са и са задържани за 24 часа. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.  14 октомври е денят, посветен от православната християнска църква на преподобна Параскева

14 октомври е денят, посветен от православната християнска църква на преподобна Параскева ...

......... "Врачански Балкан" и Кметството на с. Очин дол.  Курбанът беше днес, неделя, от  12,00 часа, на оброка пред Младежки еко лагер. В програмата са включени водосвет, народни танци и много музика.  Весел празник на именяците и наздраве за техния празник, защото както е казал народа – "Петима Петко не чакат".


Почти седмица след бруталното убийство на русенскатата журналистка Виктория Маринова

Почти седмица след бруталното убийство на русенскатата журналистка Виктория Маринова ...

......... предизвикате гнева на добре почерпени любители на алкохола. Или както се казва в една българска поговорка – "страх лозе пази", независимо, че сте в обхвата на видеокамерите, ако ви се случи да ви нападнат, плюйте си на петите и бегом до близката патрулка на полицията или бързо наберете тел. 112.


Съставени са 6 акта на шофьори на таксиметрови автомобили. Това

Съставени са 6 акта на шофьори на таксиметрови автомобили. Това ...

......... на лек автомобил“, както и без удостоверение за психологическа годност за таксиметров превоз. Направената проверка е във връзка с изпълнението на Наредба 34 на Министерството на транспорта и Закона за автомобилния превоз, уточняват от пресцентъра на ощинска сдминистрация. Контролните органи продължават да работят по сигнали за нерегламентиран превоз на пътници.


14 октомври е денят, посветен  от  православната християнска църква на

14 октомври е денят, посветен  от  православната християнска църква на ...

......... Природен парк "Врачански Балкан" и Кметството на с. Очин дол. Празникът ще е в неделя, от  12,00 часа, на оброка пред Младежки еколагер. В програмата са включени водосвет, курбан и народна музика. Весел празник на именяците и наздраве за техния празник, защото както е казал народа – "Петима Петко не чакат".


22,8% от децата в България или всяко четвърто-пето дете у

22,8% от децата в България или всяко четвърто-пето дете у ...

......... да се формулират проблемите на регионите в България, да се обменят идеи за преодоляването им и най-важното - да се изгради мрежа от хора на различни позиции в законодателната, изпълнителната и местната власти с една кауза - закрила правата на децата. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа от фондация “Оук”.


С отпуснатите от Министерство на здравеопазването 180 000 лв. ще

С отпуснатите от Министерство на здравеопазването 180 000 лв. ще ...

......... за "договор с неясен предмет на дейност, сключен от предишното ръководство на лечебното заведение", съобщи директорът д-р Цветан Василев. На около 4 млн. лева възлизат задълженията на лечебното заведение. Като към доставчици дължимата сума е 1 700 000 лева. Около 1 200 000 лева остава да бъдат изплатени по кредит.


Две досъдебни производства е завела зоополицията във Враца за намерени

Две досъдебни производства е завела зоополицията във Враца за намерени ...

......... за смъртта.   „Обществото е разделено по отношение на безстопанствените животни“, коментира и  другия зоополицай - Венцислав Димитров, полицейски инспектор в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Враца. Част от гражданите, които хранят животните са готови да съдействат при полицейско разследване, но другата част са недоволни“.    


Симфониета-Враца кани своите почитатели на „Оперна гала“. Културната проява  за

Симфониета-Враца кани своите почитатели на „Оперна гала“. Културната проява  за ...

......... Дамянов, Андрея Мирчев и  Петър Петров. Заедно със Симфониета-Враца те ще изпълнят прочути оперни шедьоври от „Любовен еликсир“, „Севилският бръснар“, „Дон Жуан“, „Травиата“ и „Трубадур“ под диригентската палка на младия маестро Никола Петров. Билети  може да закупите от касата на Симфониета -Враца в Читалище „Развитие“ и в залата преди концерта.


Поради полагането на втори асфалтов пласт при рехабилитацията на  пътя

Поради полагането на втори асфалтов пласт при рехабилитацията на  пътя ...

......... въведена временна организация на движението по ул. „Вратица“, в участъка от Червения площад до табелата с  „Изход Враца“. Движението ще става двупосочно по ул „ Река Лева“. Фирмата -изпълнител ще постави съответната маркировка и вертикална сигнализация.  Община Враца се извинява за причиненото неудобство  и призовава за повишено внимание при шофиране в този участък.


Има задържан за убийството на 17-годишното момче от Монтана. Това

Има задържан за убийството на 17-годишното момче от Монтана. Това ...

......... от които улучил момчето в главата. То починало на място. Сигнал е подал дядото, в 12,35 ч. днес. На мястото на инцидента са директорът на областната дирекция Ивайло Антонов и окр.прокурор Нина Борисова. Има и сериозно полицейско присъствие, заради породилото се вече напрежение сред събралите се в района роми.  


Започна полагането на втори слой асфалт на Крайречния булевард  във

Започна полагането на втори слой асфалт на Крайречния булевард  във ...

......... за трасе с дължина 17.408 км и има срок за изпълнение 15 месеца от началото на строителството, а цената за изпълнение на договора е 13 664 574 лв. с ДДС. Успоредно с ремонтните дейности по обновяване на пътната настилка, общинското предприятие "БКС" озеленява и залесява пространството между пътните платна.  


Враца. 137 растения от рода на конопа са открити при

Враца. 137 растения от рода на конопа са открити при ...

......... маса и около 800 грама суха листна маса - канабис. В района са намерени и иззети предмети, и химически препарати използвани при отглеждане на растенията. В РУ - Враца са задържани двама мъже, от село Добруша и село Галатин, на възраст 44 г. и 54 г. Образувано е досъдебно производство.


15 служители от действащите служби за социални услуги във Врачанско

15 служители от действащите служби за социални услуги във Врачанско ...

......... подкрепата в процеса на взаимодействие между потребителите на социални услуги и външни лица, институции, организации; спазване на критериите и стандартите за социална работа с лица със заболявания или увреждания; оказване първа долекарска помощ в ситуации на риск за здравето и живота на потребителя. Обучението ще продължи до 10 октомври.  


Тази вечер на място в болницата във Видин, за да

Тази вечер на място в болницата във Видин, за да ...

......... се взимат спешни мерки“. „Ще настоявам медицински одит, РЗИ, всички институции да направят една безпристрастна и честна проверка. Сигурна съм, че медиите също няма да оставите така този случай. Обадиха ми се близки на човека, който днес е починал. Наистина трагедията е огромна“, изрази съчувствието си националният омбудсман във Видин.


Месеци след поредното наводнение в Мизия от 10 юли инфраструктурата

Месеци след поредното наводнение в Мизия от 10 юли инфраструктурата ...

......... Маринова, поясни, че се подават заявления със снимков материал какво следва да се ремонтира и дали има основание. Хората в града обаче са недоволни – общината дори не е разчистила от калта някои пътища, които не са чак толкова засегнати като разрушение. И питат докога ще е така? Снимка: Архив


На 6 октомври (събота) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционнo пътуванe

На 6 октомври (събота) „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД организира атракционнo пътуванe ...

......... см. Салонът може да се разделя на два салона по 18 места (всеки с по 3 големи и 3 малки маси). Вагонът разполага с усилвател за магнетофон и радио, два телевизора и място за киномашина и екран. Има и офис, едно служебно купе с 2 легла едно над друго.  


„В кардиологията всяка минута е от жизненоважно значение“ - това

„В кардиологията всяка минута е от жизненоважно значение“ - това ...

.........   България е на едно от първите места в света по заболеваемост и смъртност от исхемична болест на сърцето. Особено важно при острите форми на ИБС – миокардният инфаркт и нестабилната стенокардия, е бързият достъп до инвазивна кардиология и своевременното лечение, тъй като всяка загубена минута е загуба на миокард.


Враца. Кметът Калин Каменов присъства на откриването на паметен знак

Враца. Кметът Калин Каменов присъства на откриването на паметен знак ...

......... в инцидента от 1-ви май 1966 година", каза Калин Каменов при откриването на паметния знак. На откриването присъстваха още председателят на инициативния комитет „Памет за Враца“ проф. Ангел Кунов, общински съветници, близки на загиналите в злополучния инцидент и общественици. С дълбок поклон пред паметния знак бяха поднесени венци и цветя.


Силният вятър, който вилня този следобед в Северозапада, е нанесъл

Силният вятър, който вилня този следобед в Северозапада, е нанесъл ...

......... лек автомобил. Само един сигнал има до момента за паднало дърво във Видин. Дървото е повалено от силния вятър. Екипи на противопожарната служба са изпратени на мястото да го отстранят. В нито една от трите области - Видин, Монтана и Враца - до момента няма пострадали хора от силния вятър.


Враца. С издигане на националния флаг, на площад „Христо Ботев“

Враца. С издигане на националния флаг, на площад „Христо Ботев“ ...

......... в него се включиха танцови и певчески групи на общините от област Враца. Участие в церемонията по отбелязване 110-годишнината от обявяването на Независимостта на България взеха: представителни роти на Военно формирование 54 990 – Враца, Врачанска митрополия, Духов оркестър при Народно читалище „Развитие 1896“, Регионален исторически музей, ученици и граждани.


Автомобил „Мерцедес“ с българска регистрация е спрян за проверка на

Автомобил „Мерцедес“ с българска регистрация е спрян за проверка на ...

......... 10  правоъгълни пакета, обвити с индиго и облепени с тиксо. Общото тегло на извадените пакети е 5090 грама. Съдържанието на пакетите е проверено с полеви наркотест, който е реагирал на хероин.  По случая е в ГПУ Видин е образувано досъдебно производство. Водачът на автомобила е задържан в следствения арест.  


Враца. В деня на Съединението не трябва да забравяме, че

Враца. В деня на Съединението не трябва да забравяме, че ...

......... от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, ученици, граждани. Празничният ден продължи с концерт на духовия оркестър, който се състоя в градинката пред пощенската палата. Част от честванията на Съединението е и концерт на Симфониета Враца, който ще се проведе на 7 септември от 19.00 часа в Градската концертна зала.


Враца. 440 растения от рода на канабиса са открити в

Враца. 440 растения от рода на канабиса са открити в ...

......... срок до 24 часа е задържан 65-годишен мъж, собственик на имота. Образувано е досъдебно производство. В пространство обособено като сметище непосредствено до проверения частен имот, полицейските служители са открили около 400 растения от рода на конопа, с височина между 100 см и 300 см със зелена листна маса - канабис.


ЧЕЗ Разпределение България въвежда защитни стикери за превенция срещу манипулация

ЧЕЗ Разпределение България въвежда защитни стикери за превенция срещу манипулация ...

......... на електромери. Все по-изобретателните и дръзки кражби, които включват и подмяна на елементи от устройствата за търговско измерване, принудиха дружеството да вземе по-сериозни мерки за защита на електромерите. Въведените стикери са произведени по българска технология. Те имат три нива на контрол: визуална оценка, наблюдение с помощни средства и експертно ниво.


Враца. Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави празничните богослужения

Враца. Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий ще оглави празничните богослужения ...

......... оглави празничните богослужения за храмовия празник на Черепишката света обител "Успение на Пресвета Богородица", предаде репортер на Агенция „Фокус“. Празничната програма за храмовия празник на Черепишката света обител "Успение на Пресвета Богородица" започва с празнична архиерейска света Литургия, оглавена от Негово високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий. Начало: 9.00 часа. Никола ПЕТКОВ


Анализ на състоянието на язовирите в областта направи днес на

Анализ на състоянието на язовирите в областта направи днес на ...

......... концесионерите и наемателите на язовири, и да докладват до общинските съвети за предприетите от тях мерки за поддържане на язовирите в изправно техническо и експлоатационно състояние, както и да планират средства в общинските бюджети за изпълнение на задълженията на кметовете по Закона за водите и Закона за защита при бедствия.


От днес се отменя бедственото положение в три врачански общини

От днес се отменя бедственото положение в три врачански общини ...

......... на щетите в Мизия е близо 2 млн. лева. Продължава възстановяването и на язовир "Рогозен" в община Хайредин. Пороят отнесе част от укреплението на преливника му, който е в ремонт от пролетта. Предстои пълно източване на водоемите от каскадата, която е част от язовира, за да се завършват строителните дейности.


В 14:45 е дерайлирал вагон на пътниччески влак на километър

В 14:45 е дерайлирал вагон на пътниччески влак на километър ...

......... ниската скорост, която поддържал в рамките на населеното място и след малък тунел. Причините за инцидента се изясняват. Хората са били принудени да се върнат на гарата пеша, съобщава НОВА ТВ. След това са били превозени с друга композиция. Движението на влаковете не е спирано, но се пренасочва през Мездра-юг.


В 14:45 е дерайлирал вагон на пътниччески влак на километър

В 14:45 е дерайлирал вагон на пътниччески влак на километър ...

......... ниската скорост, която поддържал в рамките на населеното място и след малък тунел. Причините за инцидента се изясняват. Хората са били принудени да се върнат на гарата пеша, съобщава НОВА ТВ. След това са били превозени с друга композиция. Движението на влаковете не е спирано, но се пренасочва през Мездра-юг.


64-годишен мъж от Лом е бил прегледан в Центъра за

64-годишен мъж от Лом е бил прегледан в Центъра за ...

......... под кожата. Мъжът е настанен за лечение в отделение по хирургия, без опасност за живота. При направената операция от раната е изваден предмет, наподобяващ сачма за въздушна пушка тип "Чашка". Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ-Лом. Извършени са процесуално-следствени действия. По случая е образувано досъдебно производство.  


Пороен дъжд, продължил близо час, връхлетя Мездра и околните села.

Пороен дъжд, продължил близо час, връхлетя Мездра и околните села. ...

.........   Община Мездра Работници от ОП „Чистота“ започнаха своевременно да почистват шахтите от наносите от кал и камъни, за да може водата да се оттече.   Шест сигнала са получени в Общината за наводнени мазета, запушени шахти в района на ул. „Христо Ботев“, стария пазар, бирената фабрика, ул. "Бузлуджа".-->Община Мездра


Спешни и неотложни аварийни ремонти по възстановяване на уличната мрежа

Спешни и неотложни аварийни ремонти по възстановяване на уличната мрежа ...

......... тя е работила по възстановяването на улиците в Мизия при наводнението през август 2014 г. и е изпълнила възложените й дейности качествено и в срок. Финансирането предстои да се осигури от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, към която кметът на Мизия Виолин Крушовенски е отправил искане.


54-годишен мъж е загинал на място при катастрофа, станала около

54-годишен мъж е загинал на място при катастрофа, станала около ...

......... на служебния автомобил. При пътния инцидент тежко е пострадал и мотоциклетистът.   Той, заедно с шофьора на служебния автомобил, са транспортирани за прегледи във врачанската болница. На мястото има полиция и пожарна. Пожарникари ще срежат колата, за да извадят тялото на починалия мъж.  Причините за катастрофата предстои да бъдат изяснени.


Днес в късния следобед, във времето между 17.00 и 18.00

Днес в късния следобед, във времето между 17.00 и 18.00 ...

......... яйце.   Фейсбук Градушката в Мездра е продължила около 15 минути. Улиците на железничарския град са постлани с опадали листа от дърветата. Има изпочупени клони.   ФейсбукВ селата са пострадали зеленчукови градини и лозя. Има автомобили с изпочупени стъкла. Какви и колко големи са пораженията тепърва ще стане ясно.  


Враца. Модулно формирование от състава на Сухопътните войски унищожи днес

Враца. Модулно формирование от състава на Сухопътните войски унищожи днес ...

......... край село Малорад, област Враца. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната. Групата от двама военнослужещи и един автомобил е от състава на 10-ти отделен механизиран батальон във Враца и е ръководена от офицерски кандидат Замфиров. Намереният боеприпас е унищожен на място при стриктно спазване на мерките за безопасност.


Продавачка на бензиностанция във врачанското село Михайлово се обадила в

Продавачка на бензиностанция във врачанското село Михайлово се обадила в ...

......... обир.   Тя съобщила, че във времето от 21.00 ч. на 19 юли до 6.00 ч. на 20 юли крадец влязъл в търговския обект на бензиностанцията и задигнал метален шкаф.   В шкафа се пазели 13 700 лева и неустановено количество цигари.   По случая е образувано досъдебно производство.  


17 700 евро, 170 лева и лични документи отмъкнали от

17 700 евро, 170 лева и лични документи отмъкнали от ...

......... 112 постъпил сигнал от 55-годишен мъж от Лом. На полицаите той разказал, че в същия ден между 17.00 и 21.20 часа, докато пътувал във влака от София към Лом, е бил обран. Неизвестен крадец му задигнал чантата, в която имало 17 700 евро, 170 лева и лични документи.    


Бедственото положение в трите общини от област Враца – Мизия,

Бедственото положение в трите общини от област Враца – Мизия, ...

......... дейностите е по речното корито на р. Скът, като се работи комплексно, както с язовирите, така и по проводимостта на реките на територията на областта. През другата седмица ще бъде свикано извънредно заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за осигуряване на финансирането на пострадалите общини в област Враца.


В лагера, създаден от отец Иван до язовир Огоста край

В лагера, създаден от отец Иван до язовир Огоста край ...

......... оказване на първа медицинска помощ. Няма и дезинфекционни средства. В т.нар. „лагер“ не са осигурени необходимите условия за отдих и хранене на децата.   Докладът от проверката на Регионалната здравна инспекция ще бъде изпратен до областния управител, кметът на общината, полицията, службата по безопасност на храните, отдел „Закрила на детето”.


Децата от домовете за сираци под опеката на отец Иван

Децата от домовете за сираци под опеката на отец Иван ...

......... от техния събрат.  „Църквата не е информирана за инициативата на отец Иван”, уточни архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия. Той  научил за летуването на сираците на брега на язовир Огоста от случайни хора. От регионалната здравна инспекция сформират екип за проверка на лагера, съобщи директорът й д-р Елена Борисова.


Тежка катастрофа с един загинал и двама ранени е станала

Тежка катастрофа с един загинал и двама ранени е станала ...

......... „Тойота” с видинска регистрация. На място е починал 51-годишен мъж от Видин, който пътувал във втората кола. Двамата водачи са настанени с различни травми във видинската болница. Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието, причината за тежката катастрофа е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.  


Индикативната стойност на разходите за възстановяване на инфраструктурата в общината

Индикативната стойност на разходите за възстановяване на инфраструктурата в общината ...

......... станция, съобщи той. Коментирахме също осигуряването на нов път между село Крушовица и Липница, което би решило част от проблема със сблъскването на водните течения на р. Скът и каскадните язовири от р. Хайредин. Това ще даде дълготраен ефект върху цялата ситуация с бъдещи наводнения в региона, информира регионалният министър.


С постановление на Министерския съвет се закрива Домът за медико-социални

С постановление на Министерския съвет се закрива Домът за медико-социални ...

......... да бъдат настанявани деца за отглеждане. Със закриването на дома в област Враца ще бъде ограничено предлагането на институционална грижа за деца в ДМСГД, което е и една от целите на националната стратегия. За децата, които се нуждаят от грижа извън семейството, такава ще бъде осигурявана посредством алтернативни социални услуги.


Бедствено положение в общо три общини - Борован, Хайредин и

Бедствено положение в общо три общини - Борован, Хайредин и ...

......... момента няма данни за опасност за населението. Публикувахте от в  Тази нощ огромно количество дъжд се изсипа като приливна вълна в Мизия и наводни приземни етажи и мазета на къщи, изрови улици и направи два квартала непроходими. Заради наноси и кал временно бе затворен за движение пътя между Мизия и Оряхово.


Враца. Има разрушени улици от дъждовете в последните дни. Това

Враца. Има разрушени улици от дъждовете в последните дни. Това ...

......... „Улиците бяха обсипани, но водата отнесе половината от насипаното. Ще ги оправим, когато дъждовете спрат. Вече имам уговорки с багер. Някои градини и мазета на хората са наводнени. Нивото на подпочвените води се вдигнало повече и от там идва почти цялото наводнение в градините. Бедстващи хора няма“, допълни още той.


Частично бедствено положение е обявено в Мизия. Пороен дъжд е

Частично бедствено положение е обявено в Мизия. Пороен дъжд е ...

......... коритото си. В момента реката не застрашава града и не е преляла. Няма информация за пострадали хора. Заради наноси кал е затворен главният път между Оряхово и Мизия. Калта по шосето там е около педя. Разчистванията в засегнатия квартал вече са започнали. Дъждът в района все още не е спрял.


За кражба от Черепишкия манастир е съобщил на тел. 112

За кражба от Черепишкия манастир е съобщил на тел. 112 ...

......... ч. на 8 юли до 7.30 ч. на 9 юли, неизвестно лице е проникнало през незаключена врата в храма на манастира. Откраднати са дървена кутия с дарения и икона. Размерът на нанесената щета, по данни на игумена, възлиза на 300 лв. По случая в РУ-Мездра и образувано досъдебно производство.  


Обилните валежи рано тази сутрин доведоха до наводнени улици и

Обилните валежи рано тази сутрин доведоха до наводнени улици и ...

......... жълт код за валежи е обявен за осем области на страната. Предупреждението е в сила за областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Търговище и Русе. Очакваните валежи са до 30 литра на квадратен метър. Тази нощ най-много е валяло над София - 40 л на кв. м.


Камион е надвиснал над моста на река Искър, край Мездра,

Камион е надвиснал над моста на река Искър, край Мездра, ...

......... в цистерна. Движението в посока София се осъществява по обходен маршрут през Мездра - Роман - Златна Панега. Движението на леки автомобили в посока Видин се осъществява по обходен маршрут през Ребърково - Лютиброд - Челопек - Павлоче - Враца. Тежкотоварните автомобили, пътуващи в посока Видин, изчакват на място.-->Фейсбук/Светлана Трифоновска


От тежките си наранявания почина 44-годишният румънски шофьор, който предизвика

От тежките си наранявания почина 44-годишният румънски шофьор, който предизвика ...

......... Най-вероятната причина за катастрофата е неправилно изпреварване, предприето от един от румънските шофьори. Тежката катастрофа предизвика голямо задръстване, което стана причина за втори инцидент на магистралата. Лека кола се удари в спряла цистерна в платното по посока от Враца към София. Няма тежко пострадали, а цистерната е била празна.  


Трима румънски граждани - мъж, жена и дете, са настанени

Трима румънски граждани - мъж, жена и дете, са настанени ...

......... турски ТИР удари три леки коли с румънска регистрация. Най-вероятната причина за катастрофата е неправилно изпреварване, предприето от един от румънските шофьори. Изрязва се мантинелата на моста, където се е врязал тежкотоварният камион. Движението в района остава затворено. За автомобилите е организиран обход през селата Ребърково, Лютиброд, Паволче до Враца.


Днес в община Мездра е обявен Ден на траур. Поводът

Днес в община Мездра е обявен Ден на траур. Поводът ...

......... служители на сектор „СОД“ при противопожарната служба на Монтана. Четири дни продължи издирването, в което се включиха полиция, Гражданска защита и доброволци. По тялото не са намерени следи от насилие и то е транспортирано за аутопсия във врачанската болница. За случая е уведомен прокурор от Окръжната прокуратура във Враца.  


И вчера служители на Районното управление в Мездра и Регионална

И вчера служители на Районното управление в Мездра и Регионална ...

......... реката, въпреки това издирваният мъж не е открит. Инцидентът стана в събота, когато четирима членове на пещерен клуб в София, се опитаха да преминат със сал реката. Салът обаче се обърнал и всички паднали във водата. Бързото течение повлякло 39-годишния мъж, а опитите на колегите му да помогнат били неуспешни.


Водолазни екипи от Гражданска защита в Монтана ще продължат издирването

Водолазни екипи от Гражданска защита в Монтана ще продължат издирването ...

......... повлякло 39-годишния мъж, а опитите на колегите му да помогнат били неуспешни. Извиканият на място полицейски екип от Районното управление в Мездра и пещерняците от София, с които бил изчезналият, обходили двата бряга по течението на Искър, но мъжът не бил открит, допълват от ОД на МВР. Издирването му продължава.