Заместник-кметът Венци Пасков даде старт на първото издание на Похода

Заместник-кметът Венци Пасков даде старт на първото издание на Похода ...

......... група хора, в колона по един, облечени в черни тениски, да извървят мълчаливо определено разстояние в знак на съпричастност към хората, които се намират в ситуация на подчиненост или експлоатация против тяхната воля. За Видин маршрутът бе от Спортна зала „Фестивална“, по ул. „Търговска”, през площад „Бдинци” до Телеграф капия.


Жителите на Лом вече разполагат с бутилирана вода за пиене,

Жителите на Лом вече разполагат с бутилирана вода за пиене, ...

.........  осигуриха цистерните ,както  ВиК и много частни фирми. На хората с увреждания, самотно живеещи възрастни, крайно бедни и други социално уязвими групи, питейната вода ще бъде доставяна чрез социалните институции, уточниха от общината. Все още не ясно дали ремонта на вододпровода ще приключи в обявения 7 дневен срок.    


В следващите 7 дни Лом остава без вода, съобщи кметът

В следващите 7 дни Лом остава без вода, съобщи кметът ...

......... момента водоноски приоритетно обслужват социалните центрове и институции. В ниските части на града вода е възможно да има около полунощ, а във високите части и в многоетажните блокове - в ранните часове на 18 октомври, поясняват от общината. Телефоните за информация са : 0971/69 116, 66 038, 0884 069 128.


Видин. 143 кг тютюн и над 1 000 къса цигари

Видин. 143 кг тютюн и над 1 000 къса цигари ...

......... Видин е образувано досъдебно производство. Около 11.00 часа служители на РУ - Видин извършили проверка в частен имот в Новоселци и открили 51 кутии цигари с надпис „MayFair 80“ без бандерол. На стопанката съставили акт по Закона за акцизите и данъчните складове. По случая в районното управление е заведена преписка.


Видин. 85 стръка и над 7 кг листна маса канабис

Видин. 85 стръка и над 7 кг листна маса канабис ...

......... 160 см, реагирали на канабис. Намерено било и устройство тип „мелница“, съдържащо следи от нарязана на ситно зелена листна маса. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и приведен в полицейския арест. Случаят е докладван в прокуратурата. Работата на разследващите продължава, в РУ - Белоградчик е образувано досъдебно производство.


Отделението по хемодиализа във Видин затвори, предаде bTV. Причината е

Отделението по хемодиализа във Видин затвори, предаде bTV. Причината е ...

......... Последствията засягат десетки болни от видински регион. Тe трябва изминават стотици километри до най-близките диализни центрове, които са в Лом и Монтана. От вчера в болницата във тече проверка по разпореждане на здравния министър Кирил Ананиев. Отделението по хемодиализа в лечебното заведение ще работи отново от началото на следващата седмица.Мъж на хемодиализа почина, а друг пациент е в кома.

Мъж на хемодиализа почина, а друг пациент е в кома. ...

......... лечение в Монтана с организиран транспорт. Припомняме, че по-рано стана ясно, че заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков е направил проверка на място в центъра, а в близките дни Министерството на здравеопазването ще предостави 180 хил. лв. на болницата във Видин за закупуване на хемодиализни апарати, легла и водоочистваща система.


Над 150 000 неутилизирани мини все още се намират на

Над 150 000 неутилизирани мини все още се намират на ...

......... вносът на мини от чужбина за утилизиране в България. В поправката отпреди 3 години беше записано, че касетъчни боеприпаси и противопехотни мини ще се унищожават чрез взривяване, изгаряне и "утилизация с необратимо преобразуване чрез разснарядяване на отделни съставни елементи с последващо използване на отпадъчните взривни вещества, празни опаковки и метали".


Видин. Празникът по повод 110-годишнината от обявяването на независимостта на

Видин. Празникът по повод 110-годишнината от обявяването на независимостта на ...

......... д-р Цветан Топчиев; от областния управител Албена Георгиева; от председателя на Общинския съвет Генади Велков; от държавни и културни институции, политически партии, неправителствени организации, училища и граждани. Тържеството завърши с празничен концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“ и ученици от Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“.


Видин. На 8 септември 2018 г., около 21.00 часа, мобилен

Видин. На 8 септември 2018 г., около 21.00 часа, мобилен ...

......... цигари с логото на защитена търговска марка. Общото количество на откритите опаковки е 16 палета с тегло 5 тона. Всяко пале съдържа по 63 000 кутии, като от цялата пратка могат да бъдат произведени над 1 000 000 кутии цигари. Уведомени са правопритежателите на търговската марка, а опаковките са задържани.


Майка на дете с увреждания във Видин се включи в

Майка на дете с увреждания във Видин се включи в ...

......... така. Виновна е системата, че не ни помага да ги поддържаме. Те имат нужда от рехабилитация, която аз не мога да си позволя с тази заплата. Взимат се 30.00 лева на час". Мариана Павлова ще протестира до 1-ви октомври. Събират се и подписи в подкрепа на каузата "Системата ни убива".Видин. Паметникът на Скърбящия воин е показателен пример за високата

Видин. Паметникът на Скърбящия воин е показателен пример за високата ...

......... венци и цветя от кмета на Община Видин Огнян Ценков, от името на народния представител Владимир Тошев, от народния представител д-р Цветан Топчиев, от областния управител на Видин Албена Георгиева, от председателя на Общинския съвет Генади Велков, от представители на държавни и обществени институции, политически партии, неправителствени организации, училища, граждани.


Видин. Съединението на Княжество България и Източна Румелия безспорно е

Видин. Съединението на Княжество България и Източна Румелия безспорно е ...

......... Време е за истинско осъзнаване на завещания ни идеал – „Съединението прави силата”. Да сведем глави в знак на признателност пред силата на духа на радетелите на идеята за единна България. Убедена съм, че ще продължим да работим за постигането на достойно бъдеще на Видин и България. Честит 6 септември!“


Видин. 133 години от Съединението на Княжество България тържествено ще

Видин. 133 години от Съединението на Княжество България тържествено ще ...

......... Григорий. Пред паметника на загиналите във войните и пред паметната плоча на полковник Васил Таслаков и загиналите от 35 Врачански полк в Добричката епопея, ще бъдат поднесени венци и цветя. В Монтана, в 10.30 ч. на откритата сцена на площад „Жеравица” ще започне тържествен концерт, посветен на Съединението. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Спечелихме проект за реставрация и консервация на пещера Магура.

Видин. Спечелихме проект за реставрация и консервация на пещера Магура. ...

......... гуано (тор). Фигурите са на танцуващи жен и мъже, изобразяват и ловни сцени, звезди, животни оръдия на труда. Рисунките са от различни епохи – епипалеолит, неолит, енеолит, начало на раннобронзовата епоха. Рисунките в пещера Магура са изключително ценни и се определят като шедьовър в първобитното изкуство на Балканите. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Вандали счупиха две пейки в парк „Владикина бахча“ във

Видин. Вандали счупиха две пейки в парк „Владикина бахча“ във ...

......... пресцентъра на Общината съобщиха, че кметът Огнян Ценков за пореден път апелира към гражданите на Видин да пазят новоизграденото и направените с много усилия и ресурс придобивки, защото те са на всички хора. Той заяви, че действията от страна на отговорните институции към нарушителите на общинско имущество ще бъдат безкомпромисни.Видин. Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България

Видин. Бъди посланик на царствения ни град Видин пред България ...

......... и ние сe гордеем с теб”. Ценков подари на отличничката книгата „България: Туризъм, Фестивали, Традиции“, с посланието: „Нека пътищата пред теб бъдат открити и успешни, покорявай нови върхове със същия устрем и талант, бъди посланик на царствения ни град Видин пред България и света!“, каза кметът на Видин. Анна ЛОЗАНОВА


Димово. Поставената мантинела на най-опасния завой в селото е изкривена

Димово. Поставената мантинела на най-опасния завой в селото е изкривена ...

......... години, тогава от тук са минавали по две коли седмично. Сега трафикът е изключително натоварен и само едно ново трасе може да реши проблемите“, категоричен е кметският наместник на Скомля. Решение за изграждането на нов магистрален път е взето от Министерския съвет, като срокът е до 2021 г. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 14% е нивото на безработица във Видинска област, каза

Видин. 14% е нивото на безработица във Видинска област, каза ...

......... Общият брой на безработните в областта е 5295, като във видинското Бюро по труда са регистрирани 2781 души, в Кула – 505 безработни, а в Белоградчик регистрираните безработни са 2009. В сравнение с предходния месец броят им се е увеличил със 74 лица или с 1,42 на сто. Анна ЛОЗАНОВА


Крепостта „Баба Вида“ е естествен декор на Средновековния фестивал „Бъдин“

Крепостта „Баба Вида“ е естествен декор на Средновековния фестивал „Бъдин“ ...

......... Цокова старши експерт по туризма в общината: “Тази година сме заложили на мотото "История и иновация". Баба Вида е пълна с история. Тя си остава символът на Видин и най-забележителният ни паметник, и затова предлагаме по-различен поглед върху този исторически обект“. Организаторите от общината обещават на посетителите запомнящо се преживяване.


Видин. Близо половин тон нелегална ракия е открита при съвместна

Видин. Близо половин тон нелегална ракия е открита при съвместна ...

......... охладителя текъл високоградусов алкохол. В жилищните помещения на имота са открити общо 482 литра ракия, без документи за произход и платен акциз. Дестилаторът и цялото количество алкохол са задържани в склад на Митница Лом. Срещу нарушителя е образувано административно-наказателно производство, взети са проби за лабораторен анализ. Работата по случая продължава.


Посрещаме празника на Кула с успехи и отдаваме признание на

Посрещаме празника на Кула с успехи и отдаваме признание на ...

......... заслужили граждани на Кула. В двора на Средно училище „Васил Левски“ е открита паметна плоча за художника Йордан Гешев, който е роден в село Чичил и е живял известно време в Кула. Проектът за плочата е на друг известен местен жител – проф. Пламен Вълчев от Художествената академия в София.


София. Посрещаме празника на Кула с успехи и отдаваме признание

София. Посрещаме празника на Кула с успехи и отдаваме признание ...

......... на Кула. В двора на Средно училище „Васил Левски“ е открита паметна плоча за художника Йордан Гешев, който е роден в село Чичил и е живял известно време в Кула. Проектът за плочата е на друг известен местен жител – проф. Пламен Вълчев от Художествената академия в София. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. 35-то Световно първенство по парашутизъм ще се проведе на

Видин. 35-то Световно първенство по парашутизъм ще се проведе на ...

......... участници от 37 страни ще премерят сили и ще излъчат Световните шампиони. Откриването на състезанието ще се проведе на централния площад в Монтана. От 25 август до 29 август са състезателните скокове, а на 30 август на летището в Ерден са финалните скокове в Световното първенство по парашутизъм. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Поздравителен адрес получи кметът на Видин Огнян Ценков от

Видин. Поздравителен адрес получи кметът на Видин Огнян Ценков от ...

......... изказва дълбока благодарност и възхищение от името на художествено творческия състав на Държавна опера – Русе, за топлото посрещане, за стройната и безупречна организация на фестивала. Русенската опера участва в Летни вечери за обера и балет „Баба Вида“ с два спектакъла – оперетата „Царицата на чардаша” и балета „Спящата красавица”.


Видин. Крепостта „Баба Вида” отново ще бъде естествен декор на

Видин. Крепостта „Баба Вида” отново ще бъде естествен декор на ...

......... същото време да бъде привлекателно, когато взаимно се допълват история и иновация. Така миналото, пречупено през погледа на съвременния посетител, ще предизвика запомнящо се преживяване – акробатика в небето. Актьори на кокили ще имат задачата да се грижат за доброто настроение на малките почитатели и ще позират пред любопитни погледи.


Видин. Продължават действията на полицейските служители срещу иманярските набези в

Видин. Продължават действията на полицейските служители срещу иманярските набези в ...

......... полицейския арест, като извършители на престъпните деяния. Проведени са поредица от специализирани полицейски операции и ежедневни проверки с цел предотвратяване и пресичане на незаконни изкопни дейности. Община Димово е осигурила охрана през светлата част на денонощието, през нощта територията на обекта е включена в обходите на автопатрулите от полицейския участък.


Видин. Мобилен екип на Митница „Лом“ предотврати нелегален износ на

Видин. Мобилен екип на Митница „Лом“ предотврати нелегален износ на ...

......... кроасани и ядки, инспекторите откриват 12 кашона с цигари и стекове с бутилки водка и уиски. Всички укрити акцизни стоки са с валиден български бандерол. За превозваната акцизна стока не са представени необходимите, съгласно ЗАДС, опростени придружителни документи. Количествата са задържани в склад на Митницата Лом. Образувано е административнонаказателно производство.


Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други

Видин. Поели сме ангажимент към видинчани демонтираните настилки и други ...

......... кратко време да възникнат сериозни проблеми заради това. Работи се със съвременни, качествени материали, поставят се полиетиленови водопроводни тръби. Взаимодействието с ВиК оператора е постоянно. Всички подземни комуникации ще бъдат обновени. Очаква се работата в този участък да завърши до края на месец септември“, допълни кметът на Видин Огнян Ценков.


Намалява безработицата в областите Монтана, Видин и Враца, съобщиха от Регионалната

Намалява безработицата в областите Монтана, Видин и Враца, съобщиха от Регионалната ...

......... май. На годишна база се наблюдава спад с близо 3 на сто. Дейността на Бюрата по труда в трите области е насочена към заети, учащи и пенсионери. През месец юни 2 023 лица са постъпили на работа в трите области, като 1796 са започнали със съдействието на Бюрата по труда.


Земеделските производители от областта отчитат по-ниски добиви от пшеница тази

Земеделските производители от областта отчитат по-ниски добиви от пшеница тази ...

......... Той допълни, че заради голямото количество валежи паднали през това лято 60% от пшеницата в областта е покълнала. „Проблемът е, че няма да има хубава пшеница за семе. Само земеделските производители, които първи влязоха да прибират пшеницата, имат зърно, което не е покълнало“, допълни председателят на Видинския съюз на зърнопроизводтелите.


Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет „Баба

Видин. Организацията на Летните вечери за опера и балет „Баба ...

......... Методиев и Симона Борисова – на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Божидар, Кристиана и Мартин вече са завършили средното си образование и ще бъдат студенти първи курс през новата учебна година. Огнян Ценков връчи благодарствени грамоти на доброволците и им пожела много здраве и успехи. Анна ЛОЗАНОВА


„Искаме да привлечем повече млади хора към ценностите, които обединява

„Искаме да привлечем повече млади хора към ценностите, които обединява ...

......... климатични условия е подготвена и сцената в зала „Фестивална в града. Билетите за оперната, оперетна и балетна постановки са по 10, 20 и 30 лв., като те могат да се закупят на касите на Симфониетата и на Драматичния театър във Видин, но и на открито на различни места в града.


София. „Искаме да привлечем повече млади хора към ценностите, които

София. „Искаме да привлечем повече млади хора към ценностите, които ...

......... климатични условия е подготвена и сцената в зала „Фестивална в града. Билетите за оперната, оперетна и балетна постановки са по 10, 20 и 30 лв., като те могат да се закупят на касите на Симфониетата и на Драматичния театър във Видин, но и на открито на различни места в града.


Видин. Започва изпълнението на дългоочакваното за всички жители на областта

Видин. Започва изпълнението на дългоочакваното за всички жители на областта ...

......... 2.5 млн. лв. и спазване на договорените срокове от 110 дни. Възстановаването на този участък от пътя за Кула и Връшка чука започна с отслужване на молебен за здраве от свещеник Максим, който поръси със светена вода присъстващите на символичната първа копка и работниците, които ще изпълняват проекта. Анна ЛОЗАНОВА


Вчера във Видинската симфониета стартира седмият фестивал на изкуствата „Дунавски

Вчера във Видинската симфониета стартира седмият фестивал на изкуствата „Дунавски ...

......... - Русе, Държавна опера - Стара Загора, и Симфониета – Видин. Кметът призова видинчани и гостите на града да посетят представленията и проявите, включени в богатата програма на фестивалите. Вторият ден от фестивала ще продължи с детски пленер, арт работилница, представления за деца и възрастни на Драматичен театър – Монтана.


Летен спортен празник за видинчани събра жители и гости на

Летен спортен празник за видинчани събра жители и гости на ...

......... празника се проведоха състезания по баскетбол 3х3,като в тях можеха да участват деца от 1 до 12 клас, както и желаещи на възраст над 18 години. Имаше стрелба с лък, тенис на маса, футбол, шахмат, бадминтон. За участниците беше предвидена богата томбола с много награди, осигурени от спонсора на проявата.


Видин.Отварят границата между България и Сърбия край Белоградчик за международен

Видин.Отварят границата между България и Сърбия край Белоградчик за международен ...

......... преминаване и участие в събора, през другите два дни границата ще се отваря от 10.00 часа и ще се затваря в 24 часа българско време. Международният събор „Кадъ Боаз“ ще бъде открит в събота от 13.00 часа с концерт на фолклорни състави, ще бъдат открити и 4-ри изложби. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Предвидената за тази цел територия се намира зад паметника

Видин. Предвидената за тази цел територия се намира зад паметника ...

......... тях средства са около 27 000 лв. от общия размер, заложен в бюджета. Вариантите ще се обмислят внимателно и след седмица ще бъде взето решение. Огнян Ценков изрази надеждата си, че до месец съоръженията ще бъдат доставени и новата скейтборд площадка ще може да се ползва от желаещите да спортуват.


Кула. Поставяме паметна плоча на Йордан Гешев – един от

Кула. Поставяме паметна плоча на Йордан Гешев – един от ...

......... творбите му са над 1500. Голяма част от творчеството му заемат пейзажи от Рила, Пирин и Стара планина. Урежда 22 самостоятелни изложби в София и страната. Участва в общи, колективни и окръжни изложби. Посещава Чехословакия, Румъния, Унгария, Югославия и Австрия. Почива на 22 септември 1973 г. в София. Анна ЛОЗАНОВА


Бившето акционерно дружество „Водстрой 98“, от април месец насам с

Бившето акционерно дружество „Водстрой 98“, от април месец насам с ...

......... инфраструктура са изградени, но подлежат на реконструкция. Преди дни на пресконференция кметът на Видин Огнян Цанков заяви, че реконструкцията на пешеходната зона е крайно наложителна. А също така, че ще бъдат запазени всички нейни основни акценти, които са стойностни. Обектът трябва да бъде завършен в началото на август следващата година.


ТИР с турска регистрация е ударил 3 леки автомобила с

ТИР с турска регистрация е ударил 3 леки автомобила с ...

......... катастрофата. Временно е затворен главния път Е-79, в района на Мездра. На място са екипи на Пътна полиция, пожарната, Бърза помощ. Организирани са обходи за леките и товарните автомобили. Организиран е обход за леките автомобили през селата Ребърково, Лютиброд,Паволче до Враца. Товарните автомобили преминават през Ябланица, Роман, град Мездра, Враца.


Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и вандалски

Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и вандалски ...

......... за освобождението и обединението на Родината ни – в Крайдунавския парк, паметника на Христо Ботев, както и върху шадраваните пред Стамбол капия и Съдебната палата. Кметът Огнян Ценков нееднократно призова гражданите всички да пазим от посегателство това, което имаме като даденост, да уважаваме културно-историческото наследство и да съхраняваме своята идентичност.


Видин. Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и

Видин. Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и ...

......... за освобождението и обединението на Родината ни – в Крайдунавския парк, паметника на Христо Ботев, както и върху шадраваните пред Стамбол капия и Съдебната палата. Кметът Огнян Ценков нееднократно призова гражданите всички да пазим от посегателство това, което имаме като даденост, да уважаваме културно-историческото наследство и да съхраняваме своята идентичност.


Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции

Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции ...

......... ценителите на автомобили и на високите скорости ще имат възможност да наблюдават Втория Ретро парад и Националния мотосъбор. На 25 август е официалното откриване на традиционния Видински панаир, към който интересът от страна на производители и търговци продължава да расте, а предвидената богата концертна програма ще изненада приятно неговите посетители.


Започна асфалтирането на пространството в близост до детската площадка и

Започна асфалтирането на пространството в близост до детската площадка и ...

......... Двата обекта бяха направени по лична инициатива и с финансовата подкрепа на строителния предприемач Владимир Велков, с общите усилия на Община Видин и жителите на квартала.Реализирането на идеята е още една стъпка за благоустрояване на градската среда и за осигуряване на повече места за забавления и спортни занимания на децата.


Видин. По повод Международния ден на река Дунав – 29

Видин. По повод Международния ден на река Дунав – 29 ...

......... на работниците от строителната група на общината, които днес монтираха чешмата, а в понеделник ще поставят и душовете. Винаги съм казвала, че е важна съвместната работа и общите усилия на всички – държавна, местна власт, гражданско общество. Надявам се и, че заедно ще пазим и съхраняваме изграденото.“, заяви Албена Георгиева.


Видин. Валежите в областите Видин и Монтана не са със

Видин. Валежите в областите Видин и Монтана не са със ...

......... село Говежда и в Монтана. Във Видинска област количеството на падналите валежи е 13,5 на кв. м във Видин и Белоградчик и 7 л/кв. м в Долни Лом. Няма сигнали и в двете области за реки, които да са излезли от коритата си и да са причинили щети. Анна ЛОЗАНОВА


Община Видин обяви стартирането на проекта „Основна реконструкция на централна

Община Видин обяви стартирането на проекта „Основна реконструкция на централна ...

......... управител Албена Георгиева също пожела успешно реализиране и заяви, че това е изключително важен и нужен проект за Видин, чрез изпълнението на който всички ще получат една красива и модерна пешеходна зона. Зона, която да допълва прекрасните сгради, които са се запазили във времето и придават невероятен облик на града.


Видин. Над 130 жени от Видин обхванаха безплатните профилактични прегледи

Видин. Над 130 жени от Видин обхванаха безплатните профилактични прегледи ...

......... години, които не са диагностицирани с това заболяване и не са бременни. В розовия кемпер на Фондацията се извършиха прегледи на жени, диагностицирани с рак на гърдата. Следващите два дни – 27 и 28 юни безплатни прегледи на рак се организират от Фондация „Една от 8“ в Лом. Анна ЛОЗАНОВА


Целта на откриването на Видинския филиал на Русенския университет бе

Целта на откриването на Видинския филиал на Русенския университет бе ...

......... и кандидатстват във Видинския филиал на Русенския университет. „Ние изпълняваме своя прием за местата, за които имаме акредитация. Нашият филиал привлича интереса на младите хора от региона и те вече имат причина да останат тук. Целта е да се подготвят кадри, от които имат нужда местните предприемачи“, заяви Момчил Станков.


От 3 до 6 август във Видин ще се проведе

От 3 до 6 август във Видин ще се проведе ...

......... ще могат да се закупуват на касите на Симфониетата и на Драматичния театър, както и на открито на различни места в града. Намерението е да се договори продажба на билети и чрез Изипей. Ще бъде оповестен телефонен номер, на който всеки гражданин ще може да получи допълнителна информация за фестивала.


Видин. От 3 до 6 август във Видин ще се

Видин. От 3 до 6 август във Видин ще се ...

......... Загора) и Иван Кюркчиев (на Русенската опера), обясниха, че над 200 души - певци, оркестранти, балетисти и артисти, ще вземат участие във фестивала. Цените на билетите са по 10, 20 и 30 лв. Сцената за представленията ще бъде на площад „Бдинци“ и ще бъдат подсигурени около 1000 места. Анна ЛОЗАНОВА


Във връзка с изпълнението на проект„Развитие на конкурентноспособни туристически атракции

Във връзка с изпълнението на проект„Развитие на конкурентноспособни туристически атракции ...

......... да се обърнат към експертите по проекта: Силвана Сюлейман - тел.: 0879597155 и Славена Петрова - тел.: 0879597154. Ще бъдат записани първите 25 младежи, отговарящи на поставените възрастови изисквания. Участниците на възраст под 18 години ще трябва да представят Декларация за родителско съгласие по образец, който ще им бъде предоставен.


Пет магистърски програми ще могат да се изучават във видинския

Пет магистърски програми ще могат да се изучават във видинския ...

......... само учителите, но и много служители в администрациите, за които се изисква педагогическо образование и образователна степен магистър. По време на пресконференцията стана ясно, че интересът към филиала на Русенския университет расте и много студенти от Видин, които се обучават в други висши учебни заведения, са се прехвърлили в него.


Видин. 23 канабисови растения, суха листна маса и семена са

Видин. 23 канабисови растения, суха листна маса и семена са ...

......... били установени още 9 стръка с височина от 35 до 140 см. Свежата листна маса индикирала на канабис при наркотеста. 21-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Видин. Работата на разследващите продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


Очаквах тази присъда, защото естеството на обвинителния акт не предвещаваше

Очаквах тази присъда, защото естеството на обвинителния акт не предвещаваше ...

......... на февруари, 2015 година т.е. преди над 3 години, премиерът Бойко Борисов поиска да знае докъде е стигнало делото за "Миджур". А на 24 ноември същата година т.е. пак преди 3 години ГЕРБ не позволи чрез законова промяна да бъде спрян вносът на мини и боеприпаси за утилизация в България.


Видин. Видинският окръжен съд оправда и четиримата обвиняеми по делото

Видин. Видинският окръжен съд оправда и четиримата обвиняеми по делото ...

......... смена, 3-ма – от ръководството на акционерното дружество. При взрива пострадаха и 2 жени, които бяха настанени в болница без опасност за живота. Завод „Миджур“ през 2014 г. е собственост на фирма „Видекс“ АД и е за производство на взривни вещества за граждански цели и утилизация на боеприпаси. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Делото по взрива в завод „Миджур“ тръгна в погрешна

Видин. Делото по взрива в завод „Миджур“ тръгна в погрешна ...

......... Адвокатът на Валери Митков Златка Стефанова заяви, че част от подсъдимите не са имали връзка с взрива, причинил смъртта на 15 души. „По делото, още в досъдебното производство, не е изяснена причината за взрива“, каза адвокат Стефанова. Според нея присъдата съответства на това, което е установено по делото. Анна ЛОЗАНОВА


Огнян Ценков прие своите гости от Крайова, окръг Долж и

Огнян Ценков прие своите гости от Крайова, окръг Долж и ...

......... и Румъния, е един добър пример за продължаване на традициите за добросъседство и приятелство между нашите народи, които са хилядолетни“ – заяви Ценков. Той пожела успех на всички, здраве и радост на техните семейства. Кметът на Община Видин и неговите гости си размениха подаръци, с пожеланието да се срещнат отново.


Видин. Силен дъжд вали във Видин, предаде репортер на Радио

Видин. Силен дъжд вали във Видин, предаде репортер на Радио ...

......... Видин. Силен дъжд вали във Видин, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Дъждът е придружен с вятър и гръмотевична буря. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Пороен дъжд се изля във Видин, предаде репортер на

Видин. Пороен дъжд се изля във Видин, предаде репортер на ...

......... Видин. Пороен дъжд се изля във Видин, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Дъждът бе придружен от силна гръмотевична буря и силен вятър. На места има паднали клони от дървета. Няма по-сериозни поражения, нанесени от бурята. Междуградският транспорт се движеше по разписание. Анна ЛОЗАНОВА


Одобриха проектите по програма „Местни инициативи”-2018. Това стана факт на

Одобриха проектите по програма „Местни инициативи”-2018. Това стана факт на ...

......... отстраняване на последиците. Електрозахранването и водоподаването на населението бе спряно временно за отстраняване на авариите в отделни райони и населени места. В момента всички населени места имат вода и ток». В дневния ред бяха включени 23 точки. Пред медиите кметът изрази удовлетвореност от работата на общинските съветници за приетите предложения.


На 12 юни кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно

На 12 юни кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно ...

......... администрация, която ще извърши оглед на място и определи улици за асфалтиране, в град Видин и в другите населени места на Общината, както и че се предвижда видеонаблюдение на критичните точки, което значително ще подобри безопасността на движението. Местните жители изказаха задоволство от проведена среща с ръководството на Община Видин.


Видин. Юристът Лъчезар Попиванов е назначен за заместник областен управител

Видин. Юристът Лъчезар Попиванов е назначен за заместник областен управител ...

......... юрисконсулт в Община Видин. Новият заместник областен управител ще отговаря в областната администрация за образование и наука, култура, околна среда и води, спорт, туризъм и младежки дейности. Лъчезар Попиванов е на 27 години, на пресконференцията бе посочено, че средната възраст на служителите в областната администрация е 40 години. Анна ЛОЗАНОВА


Видин е домакин на Осмата регионална среща на клубовете

Видин е домакин на Осмата регионална среща на клубовете "Млади ...

......... изяви – рецитали, песни и стихове от всички клубове на област Видин. Всеки клуб получи грамота за участие и поетична антология „Храбростта и мъката на България”. Клубовете "Млади възрожденци" в областта са 18, като тези в Община Видин са 12. Те са създадени по идея на Общобългарския комитет "Васил Левски".


Видин. Има индикации складираните противопехотни мини в завод „Миджур“ в

Видин. Има индикации складираните противопехотни мини в завод „Миджур“ в ...

......... територията на завода пълни с противопехотни мини, хората с право се страхуват след взрива на 1 октомври 2014 г., когато загинаха 15 души. За това съм подал сигнал до Главна прокуратура – да проверят какво става там. И да кажа, че не искаме мините“, заяви кметът на Чупрене. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Служители на Митница

Видин. Служители на Митница "Лом" са задържали 6 000 литра ...

......... отварянето на един от кубовете служителите установили, че течността е синя на цвят, с характерния мирис и физически показатели на етиловия алкохол. Направеното замерване с денситометър е отчело 96.3 алкохолни градуса . Взети са проби за лабораторен анализ. Пратката е задържана в склад на Митница "Лом". Работата по случая продължава.


Сигнал относно наличието на взривни материали на територията на взривилия

Сигнал относно наличието на взривни материали на територията на взривилия ...

......... още на 26 април, 2017 година, а фирмата си е регистрирана в Търговския регистър. И добави, че имало клауза в договора с "Видекс", че до 1 септември миналата година трябвало мините да бъдат извозени. Трагедията със завод "Миджур" стана факт в края на 2014 година, като загинаха общо 15 души.


В няколко жилищни комплекса на град Видин са установени единични

В няколко жилищни комплекса на град Видин са установени единични ...

......... съответствие с указанията на Областната дирекция по безопасност на храните. Обработка се извършва в кварталите „Вида“, „Кр. Бъчваров“, по ул. „Широка“ и на други места, където има наличие на вредители. По-мащабно третиране на дърветата ще бъде направено при появата на второ поколение на бялата американска пеперуда, съгласувано с отговорните институции.