Това се случва още преди да изтече срокът на финансово-оздравителния

Това се случва още преди да изтече срокът на финансово-оздравителния ...

......... реализирайки добра финансова политика, за да убедим правителството, че вървим в правилната посока и Община Видин успява да се справя с финансовите трудности, успешно да финализира дейности по европейски проекти и осъществява нови, и да полага повече грижи за подобряване на инфраструктурата, повишаване на жизненото равнище и благосъстоянието на хората.”


Видин. Обстановката в село Иново се нормализира. Това бе констатирано

Видин. Обстановката в село Иново се нормализира. Това бе констатирано ...

......... възможност ще се пристъпи към пълното доизграждане на дигата. Срокът, за който е обявено бедственото положение в село Иново, е до отпадане на обстоятелствата, послужили за неговото обявяване. Продължава наблюдението на критичните участъци не само в село Иново, но и в другите засегнати населени места на територията на Община Видин.


Нейно Превъзходителство Текла Харангозо – извънреден и пълномощен посланик на

Нейно Превъзходителство Текла Харангозо – извънреден и пълномощен посланик на ...

......... посрещнати от Сашка Николова, която живее в дома и е потомка на хората, приютили някога Кошут. След срещата за гостите бе организирана туристическа обиколка и посещение на средновековната крепост „Баба Вида“, Крайдунавския парк и Епиграфският център, спечелил престижната награда, първо място в категория „Сгради паметници на културата, музеи и храмове“.


Спешни аварийно-възстановителни дейности, свързани с насипване на земни маси, бяха

Спешни аварийно-възстановителни дейности, свързани с насипване на земни маси, бяха ...

......... защита от повторно заливане на земеделски земи. Няма опасност за инфраструктурата в района на селото, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Вчера (12 март) заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев и изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева извършиха инспекция в района. Снимка: Архив


Видин. Спешни аварийно-възстановителни дейности – насипване на земни маси, бяха

Видин. Спешни аварийно-възстановителни дейности – насипване на земни маси, бяха ...

......... и горите. По този начин предприетите действия дават основание в достатъчна степен за защита от повторно заливане на земеделски земи. Няма опасност за инфраструктурата в района на селото. Вчера заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев и изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева извършиха инспекция в района.


Екипи на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския

Екипи на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския ...

......... чепати на липсващи търговци, касови апарати и др. Ще бъдат назначени експертизи, съобщиха от МВР. В рамките на операцията са задържани общо петима на територията на Видин, Варна и София. Предстои презициране на събрания доказателствен материал с оглед привличането им в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група.След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин, с

След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин, с ...

......... за овладяване на ситуацията в критичните зони. В Община Видин продължава да постъпва информация от кметовете на населените места за състоянието на водните нива и хидротехническите съоръжения. Общината е създала организация за допълнително осигуряване на чували с пясък, в готовност е техниката, която ще се използва при възникнала усложнена обстановка.


Видин. След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин,

Видин. След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин, ...

......... за овладяване на ситуацията в критичните зони. В Община Видин продължава да постъпва информация от кметовете на населените места за състоянието на водните нива и хидротехническите съоръжения. Общината е създала организация за допълнително осигуряване на чували с пясък, в готовност е техниката, която ще се използва при възникнала усложнена обстановка.


Видин. Незабавно нареждаме аварийно-ремонтни работи на компрометирания участък на река

Видин. Незабавно нареждаме аварийно-ремонтни работи на компрометирания участък на река ...

......... активното снеготопене се стига да такива ситуации“, отбеляза Атанас Добрев. Той допълни, че и в с. Иново, и в град Брегово, са залети земеделски площи. „От Областната дирекция „Земеделие“ ще сформират комисия, която ще посети наводнените райони и ще установи щетите нанесени на земеделските стопани“, обясни зам.-министър Добрев. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Водата край село Иново до 2-3 дни ще се

Видин. Водата край село Иново до 2-3 дни ще се ...

......... трябва да се вземат по горното течение на река Росица и река Янтра защото се очаква интензивно валене. Но, ситуацията в страната е спокойна, отделни са местата където се налага да се работи по-ефективно, още по-малко са местата където е обявено бедствено положение“, заяви главен комисар Николай Николов. Анна ЛОЗАНОВА


Обявено е бедствено положение в село Иново. Това съобщиха от

Обявено е бедствено положение в село Иново. Това съобщиха от ...

......... часа, а при възникнала ситуация – незабавно. При необходимост ще се активира и Доброволното формирование към Община Видин. Срокът за действие на бедственото положение е до отпадане на обстоятелствата, послужили за основание за обявяването на бедствено положение за част от територията на Община Видин, но не повече от 7 дни.Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков обяви със заповед

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков обяви със заповед ...

......... часа, а при възникнала ситуация – незабавно. При необходимост ще се активира и Доброволното формирование към Община Видин. Срокът за действие на бедственото положение е до отпадане на обстоятелствата, послужили за основание за обявяването на бедствено положение за част от територията на Община Видин, но не повече от 7 дни.


Залети са няколко места, но общата им площ около 10

Залети са няколко места, но общата им площ около 10 ...

......... тежки метали, а при нас има регистрирани такива замърсявания отпреди 30 години“. „Най-големият проблем е, че питейната вода е точно в съседство с това заливане и има опасност от просмукване и от екологична катастрофа“, допълни кметът и настоя в най-кратки срокове да бъдат иззети проби и анализирани резултатите от тях.


Свикахме Кризисен щаб, на който се взе решение в Община

Свикахме Кризисен щаб, на който се взе решение в Община ...

......... река Тимок. Пожарната е тук и си върши работата добросъвестно“, обясни кметът. „В заповедта за обявяване на бедствено положение имаме текст, че при евентуално продължаване на прииждането на водите ще се евакуират хората, които могат да бъдат засегнати от ситуацията. На този етап не се налага евакуация“, заяви Милчо Лалов.


Видин. Голяма е вероятността от екологична катастрофа- сезирал съм РИОСВ-Монтана,

Видин. Голяма е вероятността от екологична катастрофа- сезирал съм РИОСВ-Монтана, ...

......... и помпените станции, които подават питейна вода за населението“, обясни той. „Представете си какво ще стане ако тези помпени станции просмукат такава замърсена с тежки метали вода“, коментира кметът. „Река Тимок не е много близо до къщите на хората, проблемът е за имуществото им“, каза още Милчо Лалов. Биляна ИВАНОВА


Видин. След като Община Видин предприе своевременни мерки във връзка

Видин. След като Община Видин предприе своевременни мерки във връзка ...

......... да се справят с проблема. Общо над 1000 чувала с пясък са разпределени през последните два дни на проблемните участъци, както и на други места с превантивна цел. Прави се всичко възможно за предотвратяване на кризисни ситуации и за защита на жителите и домовете на хората в селищата на общината.Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на

Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на ...

......... на Общината. Създадена е организация за мобилизиране на службите на Община Видин за предприемане на действия при възникване на усложнена обстановка. В складовата база на Общината е осигурен резерв от чували с пясък, който да бъде използван при необходимост. В момента положението в проблемните участъци на населените места е овладяно.


Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията ...

......... на Общината. Създадена е организация за мобилизиране на службите на Община Видин за предприемане на действия при възникване на усложнена обстановка. В складовата база на Общината е осигурен резерв от чували с пясък, който да бъде използван при необходимост. В момента положението в проблемните участъци на населените места е овладяно.


На традиционната среща по повод Международния ден на жената кметът

На традиционната среща по повод Международния ден на жената кметът ...

......... полагате, за това, че сте част от екипа на Община Видин. Пожелавам ви да сте здрави, да имате прекрасно настроение на днешния празник, да бъдете красиви пролетни цветя за вашите близки!“ – каза Огнян Ценков и вдигна наздравица. Общо над 160 жени са работещите в общинската администрация и всички направления.


Видин. 40 000 къса цигари без бандерол са иззети от

Видин. 40 000 къса цигари без бандерол са иззети от ...

......... превозното средство били открити четири мастербокса с цигари, без български акцизен бандерол. Нелегалната стока е иззета по надлежния ред, с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 44-годишен мъж от града. Работата на разследващите продължава в рамките на образувано в РУ-Видин досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1


Видин. Мокри са пътните настилки във Видинска област, каза за

Видин. Мокри са пътните настилки във Видинска област, каза за ...

......... над 5 т поради компрометирано експлоатационно състояние на мост. Движението по път III-1102 с. Извор – гр. Димово се осъществява в една лента поради намален габарит на пътното тяло.. В областния град трафикът е натоварен в централната градска част, по бул.“Панония“ и на входно изходните артерии на града. Анна ЛОЗАНОВА


За първи път в Спортна зала „Фестивална” във Видин се

За първи път в Спортна зала „Фестивална” във Видин се ...

......... в жесток Нови Най-четени Най-коментирани За пръв път в спортната зала във Видин - турнир по мини волейбол за мо ... 42 0 КЕВР: Сътрудничеството ни с КЗК ще бъде задължителна норма ... 20 0 Албания от вносител стана износител на ток ... 83

Видин. Свещената дата 3 март ни събира заедно днес, за

Видин. Свещената дата 3 март ни събира заедно днес, за ...

......... пехотен бдински полк на площад „Бдинци във Видин започна с издигане на националното знаме на България под звуците на националния химн, изпълнен от Градския духов оркестър, и в присъствието на стотици видинчани. Представители на граждански сдружения организираха шествие във Видин и поднесоха цвета пред паметника на „Васил Левски“. Анна ЛОЗАНОВА


Община Видин по традиция всяка година украсява едно от дърветата

Община Видин по традиция всяка година украсява едно от дърветата ...

......... Най-четени Най-коментирани Баба Марта посети Община Тетевен ... 41 0 Опитва ли ГЕРБ да финтира съда заради билета за градския транспорт? ... 102 0 Район "Младост" против общинския дълг за инсталация за изгаряне на отп ... 82 0 Община Асеновград променя условия по поръчките за градския транспорт ... 60 0


Подкрепа на дeкларацията изразиха пред медиите председателят на Общинския съвет

Подкрепа на дeкларацията изразиха пред медиите председателят на Общинския съвет ...

......... върху "Инерком" ... 165 0 Закъсали коли, населени места без ток и вода и силен снеговалеж в Стар ... 109 0 Синът на Ратко Младич може да е кандидат за президент на Република Сръ ...

16,38% е нивото на безработица във Видинска област за месец

16,38% е нивото на безработица във Видинска област за месец ...

......... 16% е безработицата във Видин за януари ... 20 0 Прокуратурата ще опита отново да осъди Николай Ненчев - заради поръчка ... 37 0 Св. преподобни Василий Изповедник ... 59 0 Прогноза за времето - 28 февруари (сряда) ... 88 0 Почина един от режисьорите на Джеймс Бонд ... 88


Община Видин отменя провеждането на инициативата „Най-голямата жива мартеница“, предвидено

Община Видин отменя провеждането на инициативата „Най-голямата жива мартеница“, предвидено ...

......... (ВИДЕ ... 41 0 2911 трудови злополуки през миналата година у нас ... 71 0 Мариана Попова ще се омъжва (СНИМКА) ... 176 0 ВАП протестира приети от КЕВР правила за определяне на цената на водат ...

Видин. Два опита за незаконен износ на 60 900 къса

Видин. Два опита за незаконен износ на 60 900 къса ...

......... предназначени за Германия. За тютюневите изделия не са представени никакви търговски документи, както и такива по ЗАДС за превоз на акцизни стоки извън нормите за лично потребление при пътуване за страна членка на ЕС. Цигарите са задържани в склад на Митница Лом. На двамата шофьори са съставени актове по ЗАДС.


Видин. Във Видин снегопочистващите машини излязоха около 16.00 часа в

Видин. Във Видин снегопочистващите машини излязоха около 16.00 часа в ...

......... им. Кметовете на селищата поддържат постоянна връзка със снегопочистващите фирми и се реагира своевременно. По информация на Областно пътно управление – Видин пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта са обработени и проходими при зимни условия. Според метеорологичната прогноза се очаква снеговалежът да продължи до утре на обяд.


Бойница. Усложнена е обстановката на територията на общината, има преспи

Бойница. Усложнена е обстановката на територията на общината, има преспи ...

......... това на аварийния телефон на ЧЕЗ – няма свободни линии“, каза Анета Генчева. Тя допълни, че хляб е докаран в село Бойница и тръгва трактор за село Бориловец да разчиства пътя и да закара хляб в селото. Автобусният транспорт тази сутрин се е движел само до село Бойница. Анна ЛОЗАНОВА


Идеята на тази инициативата е да се организират срещи с

Идеята на тази инициативата е да се организират срещи с ...

......... за трета година у нас ... 48 0 Дебелата лъжа на Борисов за ЧЕЗ ... 110 2 Одобрението за Тръмп стигна най-ниското си ниво ... 58 0 Седмичен хороскоп за 26 февруари - 4 март 11291 0 Дневен хороскоп за 26 февруари

Видин. 25 см. е снежната покривка в Кула, съобщиха за

Видин. 25 см. е снежната покривка в Кула, съобщиха за ...

......... две пътни отсечки от разклона за село Бранковци до село Раковица и от град Грамада за село Милчина лъка. Почистен е пътят за граничен пункт „Връшка чука“, почистването на пътища на територията на общините Кула, Макреш и Грамада се затруднява от снегонавявания, които се образуват от силните ветрове. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. През 2017 г. са проведени 50 курса за първа

Видин. През 2017 г. са проведени 50 курса за първа ...

......... слаби лица в четири общини от областта. Видинска света митрополия през 2017 г. е дарила на Областния съвет на БЧК – Видин е дарила храни и санитарни материали на стойност над 13 000 лв., с тях са подпомогнати социално слаби хора от общините Белоградчик, Видин, Бойница и Макреш. Анна ЛОЗАНОВА


Във връзка с изпълнение на обществена поръчка за ремонтно-възстановителни работи,

Във връзка с изпълнение на обществена поръчка за ремонтно-възстановителни работи, ...

......... ... 19 0 "Вездесъщият" и "Възвишение" влизат в балканската надпревара на София ... 60 0 Путин - най-споменаваният мъж в руските медии ... 26 0 Мистериозно убийство повтаря сюжета на книга четири месеца след излиза ... 74 0 Заради земетресението митрополит Николай ще отслужи молебен ... 80 1

София. Д-р Цветан Василев е предложен за изпълнителен директор на

София. Д-р Цветан Василев е предложен за изпълнителен директор на ...

......... при предишното управление на видинската болница от страна на д-р Цветан Василев 60% от бюджетните разходи са били за здравни дейности, а 40% – за съпътстващи. „За съжаление сега 35% от разходите на видинската болница са за здравни дейности, а останалите 65% са за съпътстващи“, допълни народният представител. Анна ЛОЗАНОВА


Община Видин започна подготовката за отбелязване на първи март, като

Община Видин започна подготовката за отбелязване на първи март, като ...

......... Тетевен взе участие в благотворителна изложба-търг за закупу ... 39 0 "Съдебна охрана": Борисов като дава 100 млн. лева на полицаите, има и ... 87 0 Курц ще дойде на 15 март ... 66 0 Втората проба за допинг на руския състезател по кърлинг е положителна ...

Честването в памет на Васил Левски се организира съвместно с

Честването в памет на Васил Левски се организира съвместно с ...

......... села в община Белово са с некачествена за пиене вода ... 44 0 Миналото на Путин - ужасното детство ли го е превърнало в жесток дикта ... 71 1 Владко Стефановски с акустичен концерт представяне на новия солов албу ... 51

Видин. Личности като Васил Левски преобръщат представата за границите на

Видин. Личности като Васил Левски преобръщат представата за границите на ...

......... На възпоменателно честване пред паметника на Васил Левски присъстваха много граждани и ученици. Деца изнесоха рецитал от стихове, посветени на живота и делото на Васил Левски. Граждани, ученици, официалните представители на Общината, на държавни организации, народните представители, политически партии и граждански сдружения поднесоха цветя пред бюст-паметника на Левски. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Д. Д. (31 г.) и Е. Б.(26 г.) от

Видин. Д. Д. (31 г.) и Е. Б.(26 г.) от ...

......... където били заловени. В мазето на въпросния имот униформените открили металотърсач. На мястото на незаконните изкопни дейности разследващите намерили и иззели две лопати, кирка, шпакла, множество артефакти, поставени в стъклен буркан и якето с личните документи на единия от мъжете. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство.


Видин. Приключи протестът на главен път Е-79 край Видин, трафикът

Видин. Приключи протестът на главен път Е-79 край Видин, трафикът ...

......... вече се осъществява нормално, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Хората се върнаха пред топлоелектрическата централа, от където се прибраха към Видин с колите си. Образувалите се колони от автомобили от двете страни на главен път Е-79 се изтеглиха, автомобилите на полицията и жандармерията също се оттеглиха. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Отново ще протестираме с искане за реализация на магистрала

Видин. Отново ще протестираме с искане за реализация на магистрала ...

......... окаже влияние върху икономическото и социалното развитие на региона. Поредният четвърти протест с тези искания ще се проведе в събота, 17 февруари, като отново ще започне от 10.00 часа в центъра на Видин, а в 11.00 часа се очаква главен път Е-79 да бъде блокиран от видинските граждани. Анна ЛОЗАНОВА


По време на Международната туристическа борса

По време на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" ...

......... Русия: Ще има последици за ваша кибератака ... 26 0 По 100 000 туристи са посетили общините Видин и Белоградчик през 2017 ... 25 0 Дженифър Анистън и Джъстин Теру слагат край на брака си ... 57 0 ГЕРБ събира подписи за оставката на Жаблянов ... 53 0

Ново село. По повод празника Трифон Зарезан заместник-кметът на община

Ново село. По повод празника Трифон Зарезан заместник-кметът на община ...

......... нареждат сред първите в отглеждането на лозя и във винопроизводството. Нека тази година бъде ползотворна, да се ражда много и хубаво грозде, да се произвежда качествено вино, което да намира прием на все по-големи пазари” – пише в адреса. Празникът продължи край богата трапеза с български народни песни и танци.


Видин. Районната здравноосигурителна каса изплати 443 000 лв. на аптеките

Видин. Районната здравноосигурителна каса изплати 443 000 лв. на аптеките ...

......... 434 протокола. На гише в рамките на същия работен ден са обработени 5 201 протокола. Комисията в РЗОК е одобрила 288 протокола от типа 1С. Срокът за тях е 1 месец, но в РЗОК - Видин се обработват и предават на пациентите в рамките на 5 работни дни. Анна ЛОЗАНОВА


Юбилейното XX-то издание на концерт-конкурса „Песен на Свети Валентин” се

Юбилейното XX-то издание на концерт-конкурса „Песен на Свети Валентин” се ...

......... в концерт-конкурса "Песен за Свети ... 37 0 Международна коалиция на щастието ще се бори за по-добри дни ... 39 0 Могерини: Азербайджан е важен партньор за ЕС, подкрепяме суверенитета ... 54 0 Вижте колко струва един олимпийски медал ... 84

Видин. XX-то издание на концерт-конкурса „Песен на Свети Валентин” ще

Видин. XX-то издание на концерт-конкурса „Песен на Свети Валентин” ще ...

......... да се включат могат да се запишат, споделят мнение или зададат въпрос на тел. 094 601706; 0879597154, или на място в административната сграда на Община Видин – площад „Бдинци“, №2, ет.9, ст.8. За победителите в конкурса, заели първите три места, ще бъдат осигурени награди, а за всички участници – грамоти.


Видин. След тържественото посрещане и интронизация на новоизбрания Видински митрополит

Видин. След тържественото посрещане и интронизация на новоизбрания Видински митрополит ...

......... общата вяра, надежда и любов към ближния. Видинският владика благодари на митрополитите, на всички представители на Българската православна църква и гости, дошли за тържествата. В деня, когато отбелязваме Месни заговезни, се събраха десетки граждани, за да присъстват на богослужението на първойерарха на Видинска епархия и да бъдат благословени от него.


Видин. Новоизбраният Видински митрополит Даниил бе посрещнат във Видин, предаде

Видин. Новоизбраният Видински митрополит Даниил бе посрещнат във Видин, предаде ...

......... събралите се видински граждани митрополит Даниил. Заедно с кмета Огнян Ценков, областния управител Албена Георгиева и придружаващите го архиереи, митрополит Даниил се включи в литийно шествие до катедралния храм „Свети Димитър“. С празничен камбанен звън той бе посрещнат в църквата, където бе извършена официална церемония по неговата интронизация. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Протестиращите освободиха главен път Е-79 при Видин и след

Видин. Протестиращите освободиха главен път Е-79 при Видин и след ...

......... решение на Министерския съвет за стартиране на процедурите по изграждане на магистрала Видин-София и тунел под Петрохан са се събрали на паркинг пред бившите химически заводи и изчакват да премине колата на новоизбрания Видински митрополит Даниил. Те се надяват той да спре при тях и да ги благослови. Анна ЛОЗАНОВА


Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Видин, предаде „Фокус“. Протестът

Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Видин, предаде „Фокус“. Протестът ...

......... 57 0 Volvo Cars отчете четвърта поред рекордна година ... 61 0 Моделът "Септември": затова нямат доверие на България ... 74 0 Седмична прогноза за времето за 12-18 февруари ... 147 0 След 30 г. ще можем да си купим билети до Луната и Марс ... 90

София. Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Видин, предаде репортер

София. Протестиращите блокираха главен път Е-79 при Видин, предаде репортер ...

......... посока София. Посрещна ги колона от полицаи и жандармеристи, които трябваше да ги спрат, за да не блокират пътя. Без да се стига до сблъсъци протестиращите заобиколиха колоната служителите на реда и излязоха на главен път Е-79, който към момента е блокиран и преминаването по него е преустановено. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Поредният трети протест на видинчани утре ще се проведе

Видин. Поредният трети протест на видинчани утре ще се проведе ...

......... което ни случва почти всеки ден на този път, а то често е свързано с жертви на пътя“, каза Росица Кирова. Протестът утре ще започне отново в 10.00 часа и от центъра на града колона от автомобили ще се отправи към изхода на Видин в посока за София. Анна ЛОЗАНОВА


Имуществото в жилището на Христина и Венелин Йончеви е опожарено

Имуществото в жилището на Христина и Венелин Йончеви е опожарено ...

......... Най-коментирани Цачева: Служителите на затворите продължават да искат 20% увеличение н ... 53 0 Смениха ръководството на столичното Четвърто РУП ... 82 0 Специална селекция от музейните сбирки в "Салон на музеите" в НДК ... 38 0 ООН освободи стотици деца войници в Южен Судан ... 76 0


Видин. Главната цел на организаторите на протестите, свързани със затварянето

Видин. Главната цел на организаторите на протестите, свързани със затварянето ...

......... посоки, това е довело до затруднение при движение и затруднение при преминаване на граничен контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“. Считам това за категорично недопустимо“, каза областният управител. Тази събота, 10 февруари отново се предвижда протест, при който се очаква да бъде блокиран пак главен път Е-79 при Видин. Анна ЛОЗАНОВА


Със закъснение е била изплатена разликата в потребителската такса на

Със закъснение е била изплатена разликата в потребителската такса на ...

......... Най-четени Най-коментирани Девет месеца по-късно кметът на Хасково пусна поръчка за допълнително ... 11 0 Кукерски карнавал ще зарадва Челопеч за Сирни заговезни ... 55 0 Големият Вим Вендерс идва в София, за да представи "Потапяне" ...

Видин. Видин ще посрещне митрополит Даниил в събота, 10 февруари,

Видин. Видин ще посрещне митрополит Даниил в събота, 10 февруари, ...

......... пристигне от София около 12.00 часа. В Монтана ще посрещнат митрополит Даниил към 13.00 часа на площад „Жеравница“. В Видин той се очаква да пристигне около 16.00 часа. Интронизацията на новия видински митрополит ще стане в катедралния храм „Свети Димитър“, където ще бъде отслужена и тържествена света литургия. Анна ЛОЗАНОВА


От днес е отменена грипната епидемия във Видинска област. Това

От днес е отменена грипната епидемия във Видинска област. Това ...

......... средства за проект "Топъл обяд" в Кюстендил ... 18 0 Мъж, представящ се за жена, стигна финала на конкурс за красота (СНИМК ... 134 0 Боксът е под въпрос като олимпийски спорт ... 71 0 Спечели вечеря за Св. Валентин в ресторант на 85 м над земята ... 71 1


София. Десетки жители на Северозападния регион на страната излязоха за

София. Десетки жители на Северозападния регион на страната излязоха за ...

......... Видин, Монтана, Враца и др. „Бях във Видин миналата и по-миналата седмица и съм докладвал пред кметовете, пред председателите на общински съвети, пред медиите и пред всички други, които са заинтересовани, реализацията на проекта на магистралата от Видин до София. Няма никакви общини или прехвърляне отговорности на такива“, уточни той.


Граждани на Видин излязоха отново на протест срещу лошите пътища

Граждани на Видин излязоха отново на протест срещу лошите пътища ...

......... Нови Най-четени Най-коментирани Във Видин протестираха срещу лошите пътища ... 32 0 Безобидни храни може да са смъртно опасни за кучетата ... 99 0 Изстреляха ракета от Ивицата Газа срещу Израел ... 104 0 Утре лъвчетата Масуд и Терез заминават за Холандия ... 108 0

Видин. В града започна вторият граждански протест с искане за

Видин. В града започна вторият граждански протест с искане за ...

......... завършване до 2021 година. Недоволството на гражданите е заради тесни участъци на главен път Е-79 от Видин до София, където заради натоварения трафик от тежкотоварни автомобили, често стават катастрофи с човешки жертви. На изхода на Видин в посока за София са разположени полицейски патрули и части на жандармерията. Анна ЛОЗАНОВА


Епископ със съмнителна репутация се опитва да осуети каноничния избор

Епископ със съмнителна репутация се опитва да осуети каноничния избор ...

......... Всяко дете с аутизъм има уникален начин на изра Нови Най-четени Най-коментирани Съмнителен епископ заплашва духовния мир във Видинско ... 20 0 Мъж загина след удар в стълб в Каварна ... 50 0 Деца пребиха брутално свой съученик ... 83 0 Слаб интерес към наем на обекти в търговския цент


Видин. Внесохме жалба в Районна прокуратура – Видин за оклеветяване,

Видин. Внесохме жалба в Районна прокуратура – Видин за оклеветяване, ...

......... от Боровишкия манастир. На 3 февруари Светия синод на БПЦ трябва да реши дали епархийският избор е валиден и проведен по надлежния ред и ако това е така, то на 4 февруари Синода начело с патриарх Неофит ще изберат между епископ Даниил и епископ Герасим новия Видински митрополит. Анна ЛОЗАНОВА


„Независимо от дебатите по някои от точките в дневния ред,

„Независимо от дебатите по някои от точките в дневния ред, ...

......... търсещи свобо Бенджамин Ладуиг: Всяко дете с аутизъм има уникален начин на изра Нови Най-четени Най-коментирани Огнян Ценков: Община Видин има амбициозен, разумен и балансиран бюджет ... 13 0 Жена загина при нелеп инцидент ... 39 0 НДК отново с ограничен достъп на 1 и 2 февруари ... 85 0


Плакетите в израз на признателност за подкрепата и приноса към

Плакетите в израз на признателност за подкрепата и приноса към ...

......... уникален начин на изра Нови Най-четени Най-коментирани Кметът на Видин с отличие от Федерацията по баскетбол ... 14 0 14-годишният обвиняем за убийство във Варна остава в ареста ... 8 0 Спецоперация на МВР в цялата страна ... 118 0

Видин. Приключиха епархийските избори за митрополит във Видин, предаде репортер

Видин. Приключиха епархийските избори за митрополит във Видин, предаде репортер ...

......... 4 февруари. По време на провеждането на епархийските избори пред сградата на Видинската митрополия се бяха събрали над 100 души, които организираха молитвено бдение в подкрепа на Белоградчишкият епископ Поликарп, който от 10 години служи във Видинска епархия. Често под прозорците на Видинската митрополия се чуваха възгласи „мафия“. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. С архиерейска света Литургия започнаха Епархийските избори за Видински

Видин. С архиерейска света Литургия започнаха Епархийските избори за Видински ...

......... което Бог е предвидил за една праведна душа“, се казва в отвореното писмо. Петима са епископите, които са кандидати за Видински митрополит. На днешните Епархийски избори ще бъдат избрани двамата кандидати за Видински митрополит, между които Светия синод на 4 февруари ще определи кой ще оглави Видинска катедра. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Протестиращите започнаха да се изтеглят към Видин, предаде репортер

Видин. Протестиращите започнаха да се изтеглят към Видин, предаде репортер ...

......... Видин и тунел под прохода Петрохан. Протестиращите настояха решението за това да бъде взето от правителството до 5 февруари, а до 2021 година магистралата да бъде изградена. Протестиращите заплашват, че ако не се вземе такова решение, ще блокират достъпа на тежкотоварни камиони до граничен пункт „Дунав мост 2“. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Жители от цялата област протестират с искане за изграждане

Видин. Жители от цялата област протестират с искане за изграждане ...

......... жена пише – „И Видин е в България“. Събралите се хора искат да се ускори изграждането на магистрала за Видин и граничен пункт „Дунав мост“, като посочват, че на този път ежедневно стават тежки катастрофи. Едно от исканията на протестиращите е и изграждане на тунел под прохода Петрохан. Анна ЛОЗАНОВА


Работната среща се организира във връзка с посещението на инж.

Работната среща се организира във връзка с посещението на инж. ...

......... на АПИ за тунел под Петрохан: Правим предпроектни идейни проучва ... 44 0 Цачева: Законопроектът за ратифициране на Истанбулската конвенция не е ... 28 0 Вижте как ще изглежда "зеленият билет" в София ... 75 1 Париж може да смени Лондон като финансов център на Европа ... 44 0 Петокласн


2018 година - година на наистина видимите резултати. Това заяви

2018 година - година на наистина видимите резултати. Това заяви ...

......... остави сл Нови Най-четени Най-коментирани Кметът на Видин Огнян Ценков с големи очаквания за 2018-та година ... 24 0 Сигнал: България раздава гражданство за съмнителни "заслуги" приоритет ... 19 0 Семейство пострада при катастрофа край Нови хан ... 17 0 Предложение: Световните и европейски шампиони също да получават премии ...