Видин


Нейното разполагане е една от дейностите, благодарение на които площад

Нейното разполагане е една от дейностите, благодарение на които площад ...

... Недялков. Грамоти получиха и хората, участвали в изпълнението на идеята – авторът на проекта за соларна пейка архитект Митко Славчев, техническият изпълнител на проекта Бисер Борисов, скулпторът Светлин Николаев, художничката Теодора Обретенова и Милен Сокачев, който е съдействал за озеленяването. Музикален поздрав към присъстващите отправиха деца от фолклорна формация „Северняци“.


Учениците от випуск 2021 на СУ „Цар Симеон Велики“ и

Учениците от випуск 2021 на СУ „Цар Симеон Велики“ и ...

... лева на месец, ако продължат образованието си в определени специалн... Празникът в ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ уважиха също заместник областният управител на Видин Илия Каменов и началникът на Регионално управление на образованието Веселка Асенова. По време на тържеството бяха наградени ученици, заели призови места на национални и международни състезания.


Във Видин бе представиха „Отворена концепция за развитието на Видин

Във Видин бе представиха „Отворена концепция за развитието на Видин ...

... и Румъния. Целта е ако предложеният от проф. Тадаръков модел получи обществена подкрепа и бъде реализиран във Видин, в последствие да бъде приложен и в граничните райони на двете съседни държави. Д-р Ценков подчерта, че с днешната среща-дискусия се поставя началото на обществения дебат, който ще продължи през следващите седмици.„След броени дни във Видин ще се проведе събитие, дългоочаквано

„След броени дни във Видин ще се проведе събитие, дългоочаквано ...

... за доброволчество към Община Видин“, посочи Борисова. И допълни: „Призовавам всички деца и младежи да бъдат част от фестивала Summer Vibes и съм убедена, че заедно ще се забавляваме и ще прекараме два незабравими дни с изпълнители като Монти, Атанас Колев, Боро Първи, Петя Алекса, Алекс и Влади и други“.


Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ организира първото издание на поетичен пленер.

Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ организира първото издание на поетичен пленер. ...

... Борислава Борисова. Водещ на поетичната вечер бе друг познат поет от нашия край – Николай Бойков. Уникални аудио записи с гласовете на старозагорски поети обогатиха фонда на музей "Литературна Стара Загора" В навечерието на най- духовния български празник- 24 май,записи, запазили автентичните гласовете на едни от най- добрите поети, писател...


Учениците от випуск 2021 на видинската езикова гимназия получиха днес

Учениците от випуск 2021 на видинската езикова гимназия получиха днес ...

... преди тях, успешно ще продължат образованието си в най-добрите български и световни университети, доказвайки, че във Видин се раждат талантливи, умни и креативни деца. След това кметът д-р Ценков връчи дипломите за завършено средно образование на седемте възпитаници на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, постигнали успех Отличен 6.00 на държавните зрелостни изпити.Ежедневно служители от отдел „Контрол и опазване на обществения ред“

Ежедневно служители от отдел „Контрол и опазване на обществения ред“ ...

... че една от новите услуги, които Община Видин предлага, е ползването на контейнер за строителни отпадъци, който се доставя на посочено от заявителя място и след запълването му се транспортира до Регионалното депо. Желаещите да ползват услугата могат да подадат заявление за това в Центъра за административно обслужване в Общината.


Фонтанът с фигурата на жена заработи след десетки години прекъсване.

Фонтанът с фигурата на жена заработи след десетки години прекъсване. ...

... Мястото, където се намира, е едно от най-посещаваните и предпочитани от видинчани за разходка и отдих. Възстановяването на съоръжението е поредна стъпка, която общината предприема към преобразяване на облика на старопрестолен Видин и превръщането му в чист, зелен и привлекателен град – една истинска перла на дунавския бряг“, допълва градоначалникът.


Той бе организиран от Волейболен клуб „Бдин-Вида“ съвместно с Община

Той бе организиран от Волейболен клуб „Бдин-Вида“ съвместно с Община ...

... не една национална състезателка. И посъветва децата от клуба винаги да следват мечтите си, защото с достатъчно труд и упоритост ще ги постигнат. Заместник-кметът Борисова и Владимир Николов връчиха медали на всички деца, участвали във волейболния празник. Те получиха и лакомства, осигурени от дамите от Инър Уийл клуб – Видин.


Общо 11 зрелостници от Област Видин тази година постигнаха резултат

Общо 11 зрелостници от Област Видин тази година постигнаха резултат ...

... първата имагоцидна. Тя бе извършена от ф... Началникът на РУО – Видин Веселка Асенова подчерта, че тези успехи са постигнати и благодарение на усилията на педагогическите специалисти. Затова тя връчи грамоти за вдъхновение и отдаденост на професията „Учител“ на шестимата преподаватели, подготвили младите хора за отличното им представяне на матурите.


Наградата бе връчена по време на събитие, организирано от Държавен

Наградата бе връчена по време на събитие, организирано от Държавен ...

... г. Сред присъстващите на празника бяха още заместник областният управител Илия Каменов, началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова, представители на държавни и културни институции и др. Тази година Международният ден на архивите се отбелязва под мотото „В подкрепа на архивите – отчетност и прозрачност; отговорност и разнообразие; сътрудничество“.​Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчи плакета

​Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчи плакета ...

... бе „Физиката в STEM образованието в средните и във висшите училища“. Д-р Цветан Ценков, в качеството си на домакин и на почетен председател на Организационния комитет във Видин, поздрави участниците във форума при официалното му откриване. Кметът отправи покана някоя от следващите конференции отново да се проведе в нашия град.


След няколко ларвицидни обработки през месеците април и май, снощи

След няколко ларвицидни обработки през месеците април и май, снощи ...

... млада пианистка Анна Русева, която е ученичка в V клас на средно училище „Цар Симеон Велики“, бе удостоена с Гран При в Десетия конкурс за ... До края на месеца са предвидени още обработки с цел намаляване на популацията на комари в град Видин и в населените места от Общината.


​Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчи плакета

​Началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова връчи плакета ...

... бе „Физиката в STEM образованието в средните и във висшите училища“. Д-р Цветан Ценков, в качеството си на домакин и на почетен председател на Организационния комитет във Видин, поздрави участниците във форума при официалното му откриване. Кметът отправи покана някоя от следващите конференции отново да се проведе в нашия град.


Анна Русева, която е ученичка в V клас на средно

Анна Русева, която е ученичка в V клас на средно ...

... притежава и трябва да развива“ – каза той. Анна Русева свири на пиано от шестгодишна, а неин музикален педагог е Ана Илиева. Досега даровитата млада видинчанка е участвала в осем национални и международни конкурса, като в шест от тях е спечелила общо три златни, два сребърни и един бронзов медал.


Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата

Кампанията се реализира в рамките на втория етап от програмата ...

... квартали и населените места в Община Видин по-привлекателна, по-социална, по-безопасна. И към тази кауза да бъдат приобщени както деца и учащи се, така и възрастни, за да бъде реализирана успешно общата идея за подобряване на условията и превръщане на Видин и Общината в привлекателно място за живот, работа и развитие.Официалното откриване се състоя в Конферентния център на Областна администрация

Официалното откриване се състоя в Конферентния център на Областна администрация ...

... студенти на тема: „Природните науки и технологиите“. В програмата e включено провеждането на работилници за деца, ученици и учители, демонстриращи интегрирането на експерименти по природни науки в STEM обучението, а преди закриването на конференцията ще се проведе дискусия на тема: „Модели за интегриране на обучението по физика в идеята STEM“.


Кметът на Видин поздрави участниците в Панорамата на средното образование.

Кметът на Видин поздрави участниците в Панорамата на средното образование. ...

... ученици получиха своите грамоти от началника на РУО Веселка Асенова. В Панорамата на образованието участват девет учебни заведения от Община Видин, средното училище в Кула, както и Центърът за подкрепа на личностното развитие с предмет на дейност кариерно ориентиране и консултиране. Събитието може да се посети до 18:00 часа днес.


Известният художник показа свои творби, които до този момент не

Известният художник показа свои творби, които до този момент не ...

... в чужбина, както и творби, създадени през последната една година. Маслените платна са издържани в неповторимия стил и уникална образна система на художника, който отново остава верен на основните мотиви, присъстващи в цялото му творчество – река Дунав, крепостта „Баба Вида“ и старопрестолният Видин, разположен на големия завой на реката.


Днес отбелязваме 145 години от гибелта на знаменития български революционер

Днес отбелязваме 145 години от гибелта на знаменития български революционер ...

... от Видинска света митрополия, от ОД на МВР, от служители в Общинската администрация, представители на държавни и културни институции, сдружения, училища, граждани. Точно в 12.00 часа всички присъстващи сведоха глава под звука на сирените, в знак на преклонение пред делото на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България.


По традиция честването в памет на загиналите в Пашапетковата размирица,

По традиция честването в памет на загиналите в Пашапетковата размирица, ...

... от група деца. На тържеството бяха дошли и потомци на баба Йона Първянкина, която като дете е помагала на ранените в сраженията. По време на събитието хората можеха да разгледат изложените пушки и униформи в шатра „Хайдушки кът“, подредена от участници в патриотичен клуб „Бдинци“. Честването завърши с тържествена заря.Международният ден на детето се превърна в истински спортен празник

Международният ден на детето се превърна в истински спортен празник ...

... награди, като най-голямата – велосипед, спечели Калоян Кирилов от СУ „Св. св. Кирил и Методий“. По предварителна програма по случай 1 юни във Видин беше предвидено провеждането на десетото издание на традиционния детски празник „Щуроландия“, както и концерт на Народно читалище „Светъл ден-2009“. Поради дъждовното време двете събития се отложиха.


Д-р Цветан Ценков заяви това на съвместна пресконференция с директора

Д-р Цветан Ценков заяви това на съвместна пресконференция с директора ...

... активно ще се включи във фестивалите, които Общината организира. И сподели: „Сбъдва се една моя мечта като човек, който е роден и живее във Видин и вижда достолепието на нашия невероятен град, който аз наричам перлата на Дунав – той да се превърне в един от културните центрове на България“.


Част от дръвчетата получиха днес представители на браншовата организация на

Част от дръвчетата получиха днес представители на браншовата организация на ...

... подават в Центъра за административно обслужване на адрес: гр. Видин, пл. „Бдинци“ №2. Работното време е от 8:30 до 17:00 часа. За по-подробна информация може да позвъните на тел. 0884 334305 – Светла Ангелова, началник на отдел „Екология“, в рамките на работния ден - от 9.00 ч. до 17.00 ч.


Първа копка по проекта за реставрация и адаптация на видинската

Първа копка по проекта за реставрация и адаптация на видинската ...

... на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, в рамките на приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“, процедура „Развитие на туристически атракции“ и чрез финансов инструмент – договор за инвестиционен кредит с „Регионален фонд за градско развитие“ АД и Банка ДСК.


Д-р посрещна в кабинета си Негово Превъзходителство доц. д-р Желко

Д-р посрещна в кабинета си Негово Превъзходителство доц. д-р Желко ...

... звуци... По време на разговора бе обсъдена също идеята по инициатива на кмета на Видин и на посланик Йович на 14 юли да се проведе регионална среща, в която да участват и кметовете на Неготин, Зайчар и Калафат, областните управители от трансграничния регион, както и посланиците на Сърбия и Румъния.Представено бе изпълнението на първия етап от проекта за подмяна

Представено бе изпълнението на първия етап от проекта за подмяна ...

... да се удължи и след първоначално оповестената дата 17 юни. Паралелно с това ще бъде подготвена и обявена обществената поръчка за доставка и монтаж на екологичните уреди. Десислава Тодорова уточни, че на този етап, на база на обработените до момента заявления, най-вероятно ще бъде обявена и втора покана за кандидатстване.


„Този проект е поредното доказателство, че социалната политика, насочена към

„Този проект е поредното доказателство, че социалната политика, насочена към ...

... договора за лични асистенти. По „Асистентска подкрепа“ има 62 договора; „Патронажна грижа +“ – 75 договора с лица, които да помагат на хора в нужда. Отделно през „Бюрото по труда“ още 28 души ще сключат договори. Използва се всяка възможност, по която Общината може да предостави заетост на безработни лица“.


Официалната визита на Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова бе по покана

Официалната визита на Нейно Превъзходителство Елеонора Митрофанова бе по покана ...

... културно-историческите забележителности на Видин, като директорът на Регионалния исторически музей Десислава Божидарова запозна гостите с интересни факти от историята на нашия край. Посланик Митрофанова посети и Видинска митрополия, където проведе разговор с Негово Високопреосвещенство митрополит Даниил. По-късно през деня тя се срещна и с представители на руската общност във Видин


Три млади художнички превърнаха електрически касети по централната видинска улица

Три млади художнички превърнаха електрически касети по централната видинска улица ...

... отношение към градското пространство. Досега са изрисувани стотици улични електроразпределителни касети на ЧЕЗ Разпределение в различни градове на Западна България – София, Благоевград, Враца, Монтана, Видин, Перник, а най-новата творба е върху трафопост в Плевен. Множество талантливи художници се включват в инициативата, превръщайки градските улици в художествени галерии на открито.


За втора поредна година церемонията за празника се организира в

За втора поредна година церемонията за празника се организира в ...

... чужди езици „Йордан Радичков“, които след тържеството си направиха снимка за спомен с кмета на Видин д-р Ценков и заместник-кмета Борислава Борисова. Специален поздрав за празника към всички присъстващи бяха талантливите изпълнения на танцова група и на мажоретен състав от училището по изкуства „Св. св. Кирил и Методий“ във Видин.


След куклената постановка днес преди обяд, фестивалът продължи тази вечер

След куклената постановка днес преди обяд, фестивалът продължи тази вечер ...

... сцената при Художествената галерия Stand-up Comedy Show, с участието на Димитър Иванов – Капитан и Бай Тъньо, Георги Кючуков и Иван Динев – Устата, а от 21 часа, отново край крепостта „Баба Вида“ - прожекцията на филма „Пепел върху слънцето“, в който звезди са Юлиян Вергов, Силвия Петкова и др.


​Той се проведе във филиал „Здравец“ на детска градина „Русалка“,

​Той се проведе във филиал „Здравец“ на детска градина „Русалка“, ...

... възпитаници на ДГ „Русалка“, две еднодневни екскурзии в Белоградчик и Берковица, концерт на децата от клуб „Етно“, организиране на етнографска изложба от клуб „Традиции“ и тържествен спектакъл в края на проекта. ​Участниците в празника, разпределени в няколко групи, с ентусиазъм и много настроение се включиха в спортните състезания и игри.


В продължение на два дни Крайдунавският парк ще бъдe завладян

В продължение на два дни Крайдунавският парк ще бъдe завладян ...

... 19:00 ч., сцена пред Художествената галерия „Никола Петров“ – Stand-up Comedy Show с участието на Димитър Иванов – Капитан и Бай Тъньо, Георги Кючуков и Иван Динев – Устата 21:00 ч., крепост „Баба Вида“ – прожекция на филма „Пепел върху слънцето“, с участието на Юлиян Вергов, Силвия Петкова и др.


Второ пръскане и обработка срещу комари беше направено във Видин.

Второ пръскане и обработка срещу комари беше направено във Видин. ...

... здравеопазването, в съответната препоръчителна доза и концентрация. Първо третиране срещу комари във Видин Късно следобед вчера бе направена ларвицидна обработка на биотопите по поречието на река Дунав в град Видин. Използван е препарат, одо... Дейността е в съответствие с графика, изготвен от фирмата-изпълнител „Д.Д.Д-1“ ООД и съгласуван с Община Видин.


Специализираната машина, с която то се извършва, е най-новата придобивка

Специализираната машина, с която то се извършва, е най-новата придобивка ...

... улицата да се измита, а след това да се премине и към измиването, за да се постигне максимален ефект. Миенето и метенето на пътната мрежа се изпълнява по график, съобразен с местоположението и натовареността на движението. Гражданите могат да се запознаят с него на интернет страницата на Община Видин:  


За 440 зрелостници в днес удари последният звънец. Всички училища

За 440 зрелостници в днес удари последният звънец. Всички училища ...

... и инвестиции, поздрави абитуриентите, които тази година завършват Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“. Секретарят на Общината Валери Димитров бе гост на тържеството в Средно училище „Петко Рачов Славейков“. Поздравителни адреси от името на кмета на Видин бяха изпратени до всички учебни заведения, които днес се разделят със своите зрелостници.


Това обяви кметът д-р Цветан Ценков по време на интервю

Това обяви кметът д-р Цветан Ценков по време на интервю ...

... Общинския съвет при бъдеща актуализация на бюджета да се отделят още средства за подобряване на инфраструктурата на села, които са в особено лошо състояние. Община Видин проведе обществено обсъждане за атмосферния въздух Събитието се проведе в залата на Общинския съвет и бе открито от Цветомира Илиева, заместник-кмет „Финансово-стопанска дейност, б...


Те се организират в рамките на инициативата „Зрението е всичко!

Те се организират в рамките на инициативата „Зрението е всичко! ...

... части на лицето ни. Повечето от нас често подценяват стойността на очите и не се грижат за тях по правилни... Инициативата цели да спомогне за диагностиката на най-честите социалнозначими очни заболявания, да популяризира същественото значение на профилактичните прегледи и да информира обществото за важната роля на грижата на очното здраве.


Видинското училище

Видинското училище "Свети Свети Кирил и Методий" отбеляза патронния си ...

... братя озаряват бъдещето Ви!“, пише в адреса. ​На събитието присъстваха представители на Видинската света митрополия, на Регионалното управление на образованието, директори на учебни заведения, родители. ​След официалната част празникът продължи с богата програма, в която ученици от различни паралелки показаха своите таланти и получиха много аплодисменти от присъстващите на тържеството.


С поклонение на Руското военно гробище и тази година във

С поклонение на Руското военно гробище и тази година във ...

... посети Видин. Сега чрез Максим Петров кметът отново отправи покана и изрази надежда, че скоро ще може да приветства във Видин и Митрофанова. Общинската администрация във Видин има нова структура Нова структура на общинската администрация утвърди Общинският съвет във Видин. С нея се създава дирекция, подчинена на секретаря на Общ...


Събитието се проведе в залата на Общинския съвет и бе

Събитието се проведе в залата на Общинския съвет и бе ...

... „Подобряване качеството на атмосферния въздух“ на ОП „Околна среда 2014-2020“. Общата стойност на проекта е 99 400 лв. – 100% безвъзмездна финансова помощ. Първо третиране срещу комари във Видин Късно следобед вчера бе направена ларвицидна обработка на биотопите по поречието на река Дунав в град Видин. Използван е препарат, одо...


Все повече жители оценяват усилията, които полага Общината градът ни

Все повече жители оценяват усилията, които полага Общината градът ни ...

... с примера си възпитаваме нашите деца също да обичат града си и се отнасят с грижа и уважение към направеното за обществена полза. Първо третиране срещу комари във Видин Късно следобед вчера бе направена ларвицидна обработка на биотопите по поречието на река Дунав в град Видин. Използван е препарат, одо...


Великденски базар в Крайдунавския парк очаква жителите и гостите на

Великденски базар в Крайдунавския парк очаква жителите и гостите на ...

... Съдебната палата. Градът ни посреща празниците обновен, чист и приветлив. Припомняме, че на 2 май, в Деня на Възкресението гражданите и гостите на Видин могат да гледат специалния Великденски концерт на Градския духов оркестър и Ансамбъл „Дунав“, който ще се проведе от 11.30 ч. на откритата сцена при Художествената галерия.


Късно следобед вчера бе направена ларвицидна обработка на биотопите по

Късно следобед вчера бе направена ларвицидна обработка на биотопите по ...

... ще се осъществяват периодично до септември. Съгласно сключения с Община Видин договор, изпълнителят „Д.Д.Д-1“ ООД ще извършва също дезинсекция и дезинфекция на детски площадки и пясъчници; профилактична дезинфекция, дезинсекция и дератизация на вътрешни помещения на общински обекти, както и дератизация на вътрешни помещения и прилежащи външни площи на общински обекти.


Готова е Визията за подхода, по който ще бъдат подменяни

Готова е Визията за подхода, по който ще бъдат подменяни ...

... за прием на заявления по настоящата покана е 15 май, но тъй като се пада в събота, срокът се удължава до 17:00 часа на 17 май (понеделник). В случай, че след като бъдат разгледани получените заявления по настоящата покана има останал финансов ресурс, ще бъде обявена втора покана за кандидатстване.


Нова структура на общинската администрация утвърди Общинският съвет във Видин.

Нова структура на общинската администрация утвърди Общинският съвет във Видин. ...

... за цел създаване на условия за по-ефективно използване и обновяване на съществуващите спортни бази, като се създава и възможност за публично-частно партньорство. Общинските съветници гласуваха също така пет двойки да бъдат подкрепени по реда на Правилника на Общината за финансово подпомагане на изследвания и процедури на лица с репродуктивни проблеми.


Положителна е оценката за реализацията на целите, които Планът и

Положителна е оценката за реализацията на целите, които Планът и ...

... на Плана за интегрирано развитие, тъй като по предходния програмен период 2014 – 2020 г. се отделиха доста средства за централната част на града, целта на Общината е в бъдеще да се постави акцентът върху по-крайните квартали на Видин и към малките населени места“, заяви в заключение заместник-кметът Десислава Тодорова.


По повод 22 април, преди два дни бе направено първото

По повод 22 април, преди два дни бе направено първото ...

... през 1970 г. с цел да приобщи хората към идеята за опазване на околната среда. Стотици дръвчета ще бъдат засадени в чест на Деня на Земята Учени и служители на Българската академия на науките (БАН) ще засадят 150 дървета по повод Деня на Земята 22 април. Инициативата е на Н...


И тази година по случай Възкресение Христово Общината, съвместно с

И тази година по случай Възкресение Христово Общината, съвместно с ...

... оркестър - Видин и Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав“, открита сцена в Крайдунавския парк 12:00 ч. - Отбелязване на празника Възкресение Христовo в населени места на Общината 3 май, Възкресение Христово - Великден 8:30 ч. – Пасхална Утреня и Божествена света Литургия – Алботински манастир край с. Градец


Част от нея вече работи и извършва по модерен начин

Част от нея вече работи и извършва по модерен начин ...

... всички наследени проблеми, това зависи от усилията и на гражданите. Така че Видин да се превърне в перлата на Дунав“, каза кметът. Цветни флагчета украсяват парк „Рова“ във Видин Инициативата е на местното ръководство на партия ГЕРБ и се осъществява след съгласуване и със съдействието на Община Видин. Самото разп...


Решението е в резултат на направена проверка по сигнал, подаден

Решението е в резултат на направена проверка по сигнал, подаден ...

... че решението на Общината да има подобно място за забавление, е правилно. Припомняме, че преди няколко дни от Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ също обявиха, че не са установени нарушения при разполагането на зимния атракцион. Проверката беше предизвикана пак по сигнал на видинския общински съветник Юлиян Петров.


Подмяната на уредите, използващи дърва и въглища, с алтернативни екологични

Подмяната на уредите, използващи дърва и въглища, с алтернативни екологични ...

... С оглед защита на личните данни, списъкът включва само регистрационния номер на заявлението за кандидатстване. Подмяната на уредите, използващи дърва и въглища с алтернативни екологични източници на отопление, която ще се осъществи по проекта, цели да се подобри качеството на въздуха, който дишаме и да се защити здравето на жителите.


Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град. Това

Трябва да познаваме и тачим историята на нашия град. Това ...

... Идеята тогава е да се направи една алея с паметници на възрожденци и герои, която да започва именно от този бюст-паметник, но това така и не се осъществява“, разказа Светлана Кръстева, като увери, че видинският архив ще съдейства с необходимата документална информация, за да се осъществи най-после това хубаво намерение.


През изминалата зима за първи път във Видин пързалка с

През изминалата зима за първи път във Видин пързалка с ...

... изпълнение на поет от кмета д-р Цветан Ценков ангажимент към видинските граждани. Съоръжението се превърна в най-голямата атракция за жителите и гостите на града ни през зимните месеци. Въпреки възникналите форсмажорни обстоятелства и наложените ограничения във връзка с епидемичната обстановка, за целия период около 10 000 души използваха ледената пързалка.


Инициативата е на местното ръководство на партия ГЕРБ и се

Инициативата е на местното ръководство на партия ГЕРБ и се ...

... на градската среда да се създаде весело настроение у видинчани. Затова ще допринесе и богатата фестивална програма, която Община Видин ще организира през летните месеци. Тя ще включва както превърнали се в традиция фестивали като „Дунавски вълни“ и второто издание на Международния фестивал „Синия Дунав“, така и изцяло нови събития.


Община Видин започна раздаването на дръвчетата, които получи безвъзмездно от

Община Видин започна раздаването на дръвчетата, които получи безвъзмездно от ...

... 22 март, със съдействието на родителите. Седмицата на гората се провежда тази година от 5 до 11 април. Тя се отбелязва у нас всяка първа пълна седмица на април още от 1925 г. В този период традиционно се правят масови залесявания, в които се включват хиляди хора от цялата страна.


Дейностите стартираха веднага със затопляне на времето, като началото бе

Дейностите стартираха веднага със затопляне на времето, като началото бе ...

... да се включат по-активно и да съдействат за облагородяване на пространствата около жилищните кооперации, за да превърнем заедно Видин в един по-красив и чист град. Община Видин подменя счупени люлки на детски площадки След извършен оглед на състоянието на детските площадки в града, от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройств...


След извършен оглед на състоянието на детските площадки в града,

След извършен оглед на състоянието на детските площадки в града, ...

... старата шума и клоните, останали след кастренето на дървета и храсти. Всичко това ще приключи до понеделник и гражданите ще могат да се любуват на прекрасния вид на обновения парк. Предвижда се също в парка да бъдат поставени нови пейки, а повредените на територията на целия град да се подменят.


Кметът на Видин проведе срещи с водачи на листи в

Кметът на Видин проведе срещи с водачи на листи в ...

... е ставало в досегашната демократична история – в следващия парламент да има четирима представители на Видин, които ще подкрепят усилията на местната власт. И пожела успех на всички, призова за честен вот и изрази надежда, че в неделя видинските граждани ще направят избор, с който желаната промяна да се случи.


Общо 18 души започват работа в ОП „Чистота, озеленяване и

Общо 18 души започват работа в ОП „Чистота, озеленяване и ...

... човека озеленители, 4-ма ще са косачи и 4-ма ще кастрят дървета и храсти. Припомняме, че от началото на тази година досега повече от 170 души са назначени на работа в Община Видин по различни програми и проекти, а осигуряването на трудова заетост продължава да е сред приоритетите на общинското ръководство.


Обследванията на подобни постройки се извършват по жалби на граждани

Обследванията на подобни постройки се извършват по жалби на граждани ...

... Продължават обследванията на още общински сгради, които поради естествено износване или други обстоятелства, са станали опасни за здравето и живота на гражданите, негодни са за използване, застрашени са от самосрутване, създават условия за възникване на пожар или са вредни в санитарно-хигиенно отношение и не могат да се поправят или заздравят.


Един от приоритетите на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“

Един от приоритетите на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ ...

... бе дадено от ж.к. „Бонония“ и кв. „Акджамия“. За целта там е мобилизирана значителна работна сила, както и всичката налична общинска техника. Радващото е, че доста видински граждани се отзовават на призива да се включат в кампанията, както и че спазват указанията да оставят събраните отпадъци до контейнерите за смет.


Властта е като една мома, която иска да се ожени.

Властта е като една мома, която иска да се ожени. ...

... в момента отделението е пълно. Само преди седмица, преди да зопочне пикът на пандемията, имаше много свободни места и само 13 заети. Сега рязко се увеличиха хората", отбеляза д-р Ценков. За приоритетите, целите и проектите на община Видин през 2021 година - целия разговор с градоначалника гледайте по-късно във видеото.


В отправената покана д-р Цветан Ценков отбелязва, че за да

В отправената покана д-р Цветан Ценков отбелязва, че за да ...

... Ценков се надява на положителен отговор от тяхна страна, защото както за общинското ръководство, така и за видинските граждани е важно да научат в каква посока ще бъдат насочени усилията на кандидатите за народни избраници, така че да продължи преобразяването на нашия старопрестолен град и Видин да възвърне своето достолепие.


Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава ...

... на граждански свободи. Става министър в първото унгарско правителство, а за кратко през 1849 г. е президент. Унгарската революция дава пример за това как една държава може да се бори за своята независимост и демократично управление. Тя оставя отпечатък не само в историята на Унгария, но и на цяла Европа.


Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава ...

... на граждански свободи. Става министър в първото унгарско правителство, а за кратко през 1849 г. е президент. Унгарската революция дава пример за това как една държава може да се бори за своята независимост и демократично управление. Тя оставя отпечатък не само в историята на Унгария, но и на цяла Европа.


На 29 март започва пролетното почистване на град Видин. То

На 29 март започва пролетното почистване на град Видин. То ...

... „Антон Страшимиров” - 19, 20 и 21 април – 6-ти район: кв. „Нов път“. Общинската администрация призовава видинските граждани да се включат активно в пролетното почистване и да поставят събраните от тях отпадъци в близост до съдовете за смет. Нека с общи усилия направим Видин още по-чист и приветлив.  


Те започват работа по новата социална услуга „Асистентска подкрепа“, която

Те започват работа по новата социална услуга „Асистентска подкрепа“, която ...

... на потребностите от заетост на всеки наш съгражданин“, заяви д-р Ценков. Видинският кмет призова социалните асистенти да спазват всички противоепидемични мерки и така да пазят себе си, семействата си, както и хората, които ще обгрижват. След което заедно със заместник-кмета Борисова връчиха трудовите договори, като пожелаха успех на всички новоназначени.


На проведено днес извънредно заседание на Общинския съвет беше прието

На проведено днес извънредно заседание на Общинския съвет беше прието ...

... землището на село Бела Рада. Това се налага във връзка със заявен интерес от сдружението, изпълняващо строително-монтажните работи по обект „Модернизация на Път I-1 (Е79) „Видин – Ботевград“ в участъка „Видин – п.в. „Макреш“. Теренът е необходим за депониране на негоден материал, като след приключване на дейността ще бъде заравнен.