Фотоизложба на Златко Ангелов под наслов „Колажите на Златко” бе

Фотоизложба на Златко Ангелов под наслов „Колажите на Златко” бе ...

......... се, че в нашия град има творци като него, и му пожелавам дълголетие, вдъхновение и успехи.” Видинският фотограф получи от Румен Борисов благодарствена грамота за дарените от него архивни документи. Гостите на събитието имаха възможност да видят и филма „Мазури 86”, чийто оператор и автор на сценария е Златко Ангелов.


Подобряването на жизнената среда продължава да е сред приоритетите на

Подобряването на жизнената среда продължава да е сред приоритетите на ...

......... магистралния път, както и на останалите втори и трети клас пътища. В момента тече ремонт и рехабилитация на някои от тях. Ценков каза още, че ако няма обжалвания на процедурите и някои други пречки, до края на 2021 г. -началото на 2022 г. магистралният път Видин-София трябва да бъде изграден.


Кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков

Кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ...

......... провеждане на учебния процес. „Целта на ръководството е училищата в Община Видин да бъдат на еднакво добро ниво по отношение на материалната база и да бъдат еднакво привлекателни за нашите ученици“ – заяви той. Ремонтът продължава и всички предвидени строителни дейности, заложени в количествено-стойностната сметка, ще бъдат извършени в срок.


Видин. Кметът на община Видин Огнян Ценков се срещна с

Видин. Кметът на община Видин Огнян Ценков се срещна с ...

......... рушат и са опасни за хората. В края на срещата кметът на Община Видин Огнян Ценков увери жителите на Дунавци, че с правомощията, дадени му от закона, ще положи всички усилия и ще бъде направено необходимото, за да не се допусне на територията на града да бъде възстановена животновъдната ферма.


Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се

Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се ...

......... влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази категоричната си позиция, че Община Видин ще продължава да съдейства за развитието на автомобилния спорт, който е сред най-популярните в нашия град. На спечелилите бяха раздадени предметни награди и шампанско. След церемонията всички си направиха обща снимка за спомен с кмета на Видин.


Родителите на деца, които са на възраст от 10 месеца

Родителите на деца, които са на възраст от 10 месеца ...

......... игри и забавления на открито. Тя работи целогодишно и не се налага сформирането на сборни групи, което е в интерес на родителите. За оформянето на групи и набирането на необходимия брой деца, предварително се подава молба. Документите се приемат всеки ден от 8.00 ч. до 16.30 ч. в детското заведение.Продължава пролетното почистване на град Видин, което Общината организира традиционно

Продължава пролетното почистване на град Видин, което Общината организира традиционно ...

......... около З0 куб. м. За тази цел са на разположение 4 самосвала и 2 фадроми. Звеното има готовност при необходимост да осигурява допълнително работници и техника. Общината призовава жителите на Видин да съдействат за почистването на града и поставят събраните от тях отпадъци в близост до разположените съдове за смет.


Видин. 25 случая на превишена скорост сме засекли за 2

Видин. 25 случая на превишена скорост сме засекли за 2 ...

......... градини. Пътните полицаи от Видин, Белоградчик и Кула използват всички налични технически средства за контрол на скоростта. Проверки ще се извършват, както в светлата, така и в тъмната част на денонощието, съобщиха от ОДМВР – Видин. Операцията за контрол на скоростта се провежда на територията на цялата страна. Анна ЛОЗАНОВА


Дунавци. Видинският митрополит Даниил отслужи света литургия в храма „Рождество

Дунавци. Видинският митрополит Даниил отслужи света литургия в храма „Рождество ...

......... Христа – Тома, станал известен с прозвището Неверни. Той не повярвал във възкресението на Христос. Когато го видял жив, повярвал и се зарадвал много. Църквата почита тази радост у Тома Неверни от възкресението, която е прераснала във всеобща радост, а неделята, когато това се е случило – Томина. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със своя

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно със своя ...

......... главен комисар Николай Николов бяха наградени служители на Регионална дирекция «Пожарна безопастност и защита на населението» – Видин. Кметът на Общината награди победителите в областния етап на конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата", в който участваха 178 деца от училища, детски градини и читалища от област Видин.


Видин. Вече 140 години стотици, отначало доброволни пожарникари, а понастоящем

Видин. Вече 140 години стотици, отначало доброволни пожарникари, а понастоящем ...

......... и благополучие. Пазете чисто и неопетнено новоосветеното знаме и нека осветената икона на Свети Илия, която получихте да ви закриля. Аз знам, че със своята добра подготовка ще бъдете добри защитници на жителите на град Видин“, каза главен комисар Николов. Той пожела на всички пожарникари здраве и спасение. Анна ЛОЗАНОВАВидин. Пожарникарите са хора, които се ползват с изключително висок

Видин. Пожарникарите са хора, които се ползват с изключително висок ...

......... знамето на РС ПБЗН-Видин на централния площад във Видин. Сред гостите на тържеството бе и главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР, народни представители, областният управител Албена Георгиева. Водосветът и освещаването на знамето извърши Негово Високопреосвещенство видинският владика Даниил. Анна ЛОЗАНОВА


Кметът на Община Видин Огнян Ценков присъства на премиерното представление

Кметът на Община Видин Огнян Ценков присъства на премиерното представление ...

......... обитаван от куклени персонажи, опитващи се да оцелеят в един свят, който рухва, и който може да бъде спасен единствено чрез любовта и хумора. През 2017 година Огнян Ценков се срещна с творческия екип от Държавния куклен театър в град Ница, Франция, който вече реализира първата си изява във Видин.


Видин. Със заповед на Областния управител на Видин Албена Георгиева,

Видин. Със заповед на Областния управител на Видин Албена Георгиева, ...

......... Видин Албена Георгиева, считано от днес е отменен първият етап „Повишено внимание“ от Плана за провеждане на високите води на река Дунав, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Основанието за отмяна на мерките е водния стоеж на река Дунав при рейката на Видин, който към 15,30 часа е 688 см.


Традиционното събитие се провежда за седми път в подножието на

Традиционното събитие се провежда за седми път в подножието на ...

......... читалище „Просвета”, с. Градец. Във фолклорния събор участваха още певчески групи, танцови състави, фолклорни формации от читалищата в селатаИново, Антимово, Синаговци, Капитановци, Покрайна, Търняне, Майор Узуново, Кутово; от гр. Дунавци; танцов клуб „Жарава”, женска танцова група „Фиданките”, от НЧ „Славяни-2013”, гр. Видин; от НЧ „Димитър Вълнев-1903”, с. Расово, Област Монтана.


Видин. Стотици видинчани посрещнаха Рождество Христово пред катедралния храм „Свети

Видин. Стотици видинчани посрещнаха Рождество Христово пред катедралния храм „Свети ...

......... видински владика. Той благослови вярващите, които бяха се събрали за тържествената литургия. Пред храма, както и пред останалите видински църкви, имаше засилено полицейско присъствие. Улиците на Видин се изпълниха със светлинки от свещите, които видинчани пренасяха до домовете си. Богослуженията ще продължат през цялата нощ във видинските църкви. Анна ЛОЗАНОВАЧипровци. Организираме Великденска работилница съвместно с Чипровския манастир „Св.Иван Рилски“,

Чипровци. Организираме Великденска работилница съвместно с Чипровския манастир „Св.Иван Рилски“, ...

......... игумен на Чипровския манастир, ще запознае децата със смисъла на Великден, според християнската вяра, а ние ще им разкажем за традициите“, обясни Анита Комитска. Тя допълни, че тази година заради студеното време билките, които се използват за боядисване на яйца – така, както е по традиция в Чипровци. Анна ЛОЗАНОВА


В навечерието на Великденските празници кметът на Община Видин Огнян

В навечерието на Великденските празници кметът на Община Видин Огнян ...

......... връзка с посрещането на християнския празник Възкресение Христово видинският кмет се включи в третото издание на националната кампания „Великден за всеки“, която е под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. Той дари парични средства в полза на възрастните хора от Община Видин, с които ще се осигурят ваучери за хранителни продукти.


Видин. 51 православни храма са проверени преди Великденските празници, съобщиха

Видин. 51 православни храма са проверени преди Великденските празници, съобщиха ...

......... съветват да бъдем внимателни при боравенето със свещи в църковните храмове и домовете. Запалените свещи, носени по време на църковни церемонии, създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. У дома не трябва да се оставят свещите да горят без надзор – пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг.


Окръжен съд - Монтана се произнесе по делото срещу бившия

Окръжен съд - Монтана се произнесе по делото срещу бившия ...

......... на 6 години. Това е изискване на ЕС, когато се забави дело и то не по вина на самия извършител“, обясни Милена Бранкова. Присъдата е на първа инстанция, може да бъде обжалвана пред Софийския Апелативен съд, а впоследствие и пред Върховния съд. Присъдата е произнеса в петък, на 30 март.


Община Видин спазва стриктно мерките на Програмата за намаляване нивата

Община Видин спазва стриктно мерките на Програмата за намаляване нивата ...

......... че за пореден път общинската администрация и общинските съветници работят в добър синхрон. На заседанието на Общинския съвет присъства делегация от румънската Община Калафат, в която участва кметът Лучиан Чобану, общински съветници и кметове на населени места от региона. Гостите бяха посрещнати и от кмета на Община Видин Огнян Ценков.


Техниката, която пристигна днес, се доставя във връзка с изпълнението

Техниката, която пристигна днес, се доставя във връзка с изпълнението ...

......... в кабината за наблюдение на работата за оператора и др. Всички дейности по проекта ще допринесат за намаляване на рискове като суша, наводнения, горски пожари, свлачища и замърсяване на околната среда, както и за тяхното предотвратяване и ще повишат административния капацитет в тази област на отговорните експерти в дългосрочен план.


Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по програма за трансгранично

Видин. Придобихме два нови сметосъбиращи автомобила по програма за трансгранично ...

......... чисто нови, специализирани са сметосъбиране и сметоизвозване. Фирмата, доставила автомобилите, предаде документите им на кмета на Общината. На получаването на двата сметосъбиращи камиони присъства и протосингелът на Видинска митрополия архимандрит Антим. Отецът заяви, че екипът на Общината реализира европейски проекти, които са в услуга на гражданите на Видин. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Три жени, едната от които с внучето си, са

Видин. Три жени, едната от които с внучето си, са ...

......... на Община Видин. Инициативата е на кмета на Община Видин Огнян Ценков, който вчера посети квартала и разпореди мерки за справяне със ситуацията с наводнени улици и дворове на къщи там. Лицата ще останат в Центъра за временно настаняване в град Видин, докато се отводнят имотите и обстановката се нормализира.


Видин. Незаконно притежавани оръжия са иззети от полицейски служители в

Видин. Незаконно притежавани оръжия са иззети от полицейски служители в ...

......... Там открили самоделно едноцевно оръжие и патрон 16 калибър, държани без надлежното разрешение. Малко по-късно, при претърсване в друг имот в града, обитаван от 47-годишен мъж, криминалисти намерили незаконно притежаван пистолет с пълнител. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случаите в РУ-Белоградчик са образувани две бързи производства.


Видин. Къщите на три улици в квартал „Нов път“ във

Видин. Къщите на три улици в квартал „Нов път“ във ...

......... в квартала през 1999 г. „Тази канализация трябва да бъде включена в канализацията на Видин, не да стои като отделно съоръжение, което създава опасности при високи подпочвени води“, допълни Огнян Ценков. От структурата на ЧЕЗ във Видин са организирали наблюдение на трафопост, който има опасност да бъде залят. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Засилено полицейско присъствие ще има на Великденските празници в

Видин. Засилено полицейско присъствие ще има на Великденските празници в ...

......... добрата комуникация с останалите институции и местната власт. Според него ОДМВР-Видин е на добро ниво и усилията ще бъдат насочени към поддържане на добрите резултати. „Смятам да подобрим тези резултати за да създадем необходимия обществен ред и сигурност за гражданите, живеещи на територията на областта“, заяви Петър Коцин. Анна ЛОЗАНОВА


Във връзка с постъпила информация от Областната дирекция по безопасност

Във връзка с постъпила информация от Областната дирекция по безопасност ...

......... с. Ивановци – местности: „Ясен”, „Липака”, „Симеоновско бърдо”, „Крушака”, „Лицето”, „Участъка”, „Краварника”, „Широка падина”, „Сух геран”, „Абаджийското”; 13. Землището на с. Буковец – местности : „Драките”, „Буковското”, „Кюнеца”, „Костовото”, „Средока”, „Крушака”, „Червенявото”, „Здравеца”, „Паликов”. Ще бъдат използвани следните продукти за растителна защита: Аксиал 050 (хербицид), Флуростар 200 (хербицид) и Тоскана(хербицид).


Отменено е бедственото положение в Брегово. Това каза кметът на

Отменено е бедственото положение в Брегово. Това каза кметът на ...

......... като река Тимок заля 2000 дка обработваеми площи. Бедственото положение бе удължено след това и заради високите подпочвени води. Милчо Лалов посочи, че в началото на април се очаква комисия от специалисти от „Басейнова дирекция“ - Плевен, РИОСВ – Монтана, ОД “Земеделие“ - Видин да проверят състоянието на защитните съоръжения.


Видин. Благотворителен Великденски базар е открит в мол

Видин. Благотворителен Великденски базар е открит в мол "Видин". Това ...

......... базар е организиран от Български младежки Червен кръст – Видин. Сумата, събрана от благотворителния базар, ще бъде използвана за подпомагане на деца в неравностойно положение от област Видин. На базара могат да се закупят ръчно изработени картички за предстоящите пролетни празници. Базарът ще се провежда до 28 март. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Над 6 килограма хероин са иззети при проверка на

Видин. Над 6 килограма хероин са иззети при проверка на ...

......... фолио с общо тегло 6.230 килограма. В пакетите е установено светлокафяво прахообразно вещество, което при проверка с наркотест реагирало на хероин. Уведомена е Окръжната прокуратура. Двамата мъже са задържани в ГПУ - Видин. Наркотичното вещество и автомобилът са иззети. По случая е в ГПУ - Видин е образувано досъдебно производство


Видин. Тяло на мъж е открито във водите на река

Видин. Тяло на мъж е открито във водите на река ...

......... трупа е на мъж на видима възраст 50-55 години. Следи от насилствена смърт не били констатирани. Тялото било транспортиран за аутопсия във видинската болница. Според откритите документи в джоб на дреха, мъжът е идентифициран като 50-годишен сръбски гражданин. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство по описа на РУ-Видин.


През март 1932 г. децата от училището в с. Ружинци

През март 1932 г. децата от училището в с. Ружинци ...

......... птички” – щъркелите, които оцелели през 1932 година благодарение помощта на детското състрадание се появило и едно село в този район – Белоптичене. Днес то е квартал на село Ружинци. "Благодарение летописните бележки на учителите, този необикновен урок по екология може да достигне и до днешните ученици", каза Весела Пелова.


Видин. Маршът „Бдинци, лъвове, титани“ е написан на 25 март

Видин. Маршът „Бдинци, лъвове, титани“ е написан на 25 март ...

......... Кирчев създава и музиката на марша "Бдинци“. Надпис върху оригиналната партитура показва, че това е станало в същия хан - „Мраморица“, където ротите са били разположени на почивка след боевете. От 2010 г. маршът „Бдинци, лъвове, титани“ е утвърден с решение на Общинския съвет за химн на Видин. Анна ЛОЗАНОВА


Удължава се с една седмица бедственото положение в Брегово, каза

Удължава се с една седмица бедственото положение в Брегово, каза ...

......... подпочвените води и заради предстоящото снеготопене се очаква те да повишат нивото си. Остават наводнени и дворове и земеделски площи в Брегово", обясни Милчо Лалов. Той допълни, че е отправил искане един от хидромодулите на РСПБЗН - Видин да остане, за да се отводняват залетите площи в Брегово. Снимка: Архив


Със заповед на кмета на Видин Огнян Ценков бедственото положение за

Със заповед на кмета на Видин Огнян Ценков бедственото положение за ...

......... Ценков. Той благодари на членовете на щаба за техния професионализъм и всеотдайност. „Целта беше да направим превенция на създалата се опасност на територията на община Видин и да не бъдат нанесени вреди както на хората, така и на имуществото им, на държавната и общинската собственост“, отбеляза още кметът на Видин.


Видин. На заседание на Общинския щаб за защита при бедствия

Видин. На заседание на Общинския щаб за защита при бедствия ...

......... на създалата се опасност на територията на Община Видин и да не бъдат нанесени вреди както на хората, така и на имуществото им, на държавната и общинската собственост“. Със заповед на кмета на Видин бедственото положение за територията на цялата община е отменено, считано от 14.00 часа на 24.03.2018 г.


Цяла Северна България е в ръцете на зимата. Заради снега

Цяла Северна България е в ръцете на зимата. Заради снега ...

......... Витоша („Бояна” – Златни мостове и „Драгалевци” – Алеко) са опесъчени. Продължават обработки в някои вътрешно-квартални улици в райони като Средец, Триадица, Възраждане, Оборище, Лозенец, Студентски, Панчарево, Кремиковци, Младост и др. Започва почистването на прилежащите площи към спирките и подходите към подлези. Градският транспорт се движи по обичайните си маршрути.


Видин. Електрозахранването в помпената станция при село Сланотрън е възстановено,

Видин. Електрозахранването в помпената станция при село Сланотрън е възстановено, ...

......... Повишено ще бъде вниманието по отношение нивото на реките в Общината и възникването на опасността от наводнения. Постоянно се следи водният стоеж на река Дунав, който в момента е 747 см и има тенденция към понижаване. Щабът остава в готовност през почивните дни и при необходимост ще бъде свикано заседание.


Видин. Общинският щаб за защита при бедствия проведе второ заседание,

Видин. Общинският щаб за защита при бедствия проведе второ заседание, ...

......... станция за питейна вода в с. Сланотрън, както и на канална помпена станция в землището на с. Антимово. Той обяви, че насрочва следващото заседание на щаба за 17.00 часа и очакванията му дотогава са голяма част от съществуващите проблеми заради зимната обстановка да бъдат отстранени. Бедственото положение остава в сила.


Видин. Кметът на Община Кула д-р Владимир Владимиров откри възстановената

Видин. Кметът на Община Кула д-р Владимир Владимиров откри възстановената ...

......... при археологически разкопки а късноантичната римска крепост, която се намира в центъра на Кула. Фионера Филипова, директор на Регионалния исторически музей във Видин, представи пред събралото се множество данни за експонираните предмети. Възстановената музейна експозиция приема посетители всеки работен ден, от 08.00 до 12.00 и от 13.00 до 17.00 часа.


Това са основните тенденции, отбелязани по време на редовна пресконференция

Това са основните тенденции, отбелязани по време на редовна пресконференция ...

......... опростени част от задълженията от безлихвения кредит. На пресконференцията бяха поставени въпроси във връзка с кандидатстването на общините за европейско финансиране за безплатен безжичен интернет; за задълженията на „Видахим“; относно възникнал казус с докладна записка от кмета на гр. Дунавци, на която Огнян Ценков е изпратил отговор (http://vidin.bg/wp-content/uploads/2018/03/8.pdf) и др.


Видин. Изпълняваме стриктно финансово оздравителния си план и се надявам,

Видин. Изпълняваме стриктно финансово оздравителния си план и се надявам, ...

......... да е изтекъл срокът на финансовооздравителния план. Това стана възможно, защото изпълнихме критериите, заложени в този план“, уточни Ценков. 1 380 280 лв. са постъпленията в бюджета на Общината от началото на годината в сравнение с същия период на миналата година се отчита повишение с 46 407 лв. Анна ЛОЗАНОВА


Въвеждаме „повишено внимание“ заради покачване нивото на река Дунав. Това

Въвеждаме „повишено внимание“ заради покачване нивото на река Дунав. Това ...

......... и Димово трябва да предприемат превантивни мерки за защита на населението от евентуално покачване на нивото на река Дунав. При покачване на нивото на реката до 840 см. Областно пътно управление – Видин трябва да спре движението по път Дунавци-Арчар заради заливане на участъка от пътя при Рациария – Арчар.


Кметът на Община Видин Огнян Ценков провери на място, заедно

Кметът на Община Видин Огнян Ценков провери на място, заедно ...

......... сградата. Той подчерта, че с ремонта на Гребната база ще се създадат прекрасни условия и мотивират младите спортисти да тренират и да постигат още по-големи успехи. Средствата за ремонта са включени в списъка на капиталовите разходи за 2018 г. и са в размер на 334 175, 50 лева с ДДС.


От 16:00 ч. на 18.03.2018 г., със заповед на кмета

От 16:00 ч. на 18.03.2018 г., със заповед на кмета ...

......... знанието на всички длъжностни лица и членове на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия на територията на Община Видин. Бедственото положение бе въведено във връзка с провеждането нааварийно-възстановителни работи за ограничаване на последствията от скъсана дига в района на село Иново, вследствие на усложнена хидрометеорологична обстановка.


Видин. Защитната дига на река Тимок при Брегово ще бъде

Видин. Защитната дига на река Тимок при Брегово ще бъде ...

......... ситуация. „8 язовира са големи на територията на Видинска област, които са стопанисвани от държавата и те се поддържат в добро състояние. Ще бъде извършена категоризация на всички язовири и вече се формира мнение, че всички язовири трябва да се стопанисват от единен държавен орган“, заяви Владимир Тошев. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов представи

Видин. Главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов представи ...

......... Методий“. Професионалната му кариера в МВР започва през 1995 г. на длъжност полицай в РПУ-Белоградчик. Заемал е последователно длъжностите полицай, младши разузнавач и разследващ полицай. От януари 2016 г. до сега е бил началник на РУ-Белоградчик. Приемни дни: всеки първи и трети вторник на месеца от 14.00 до 16.00 часа.


Видин. От 16:00 ч. на 18 март 2018 година, със

Видин. От 16:00 ч. на 18 март 2018 година, със ...

......... знанието на всички длъжностни лица и членове на щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия на територията на Общината. Бедственото положение бе въведено във връзка с провеждането на аварийно-възстановителни работи за ограничаване на последствията от скъсана дига в района на село Иново, вследствие на усложнена хидрометеорологична обстановка.


Това се случва още преди да изтече срокът на финансово-оздравителния

Това се случва още преди да изтече срокът на финансово-оздравителния ...

......... реализирайки добра финансова политика, за да убедим правителството, че вървим в правилната посока и Община Видин успява да се справя с финансовите трудности, успешно да финализира дейности по европейски проекти и осъществява нови, и да полага повече грижи за подобряване на инфраструктурата, повишаване на жизненото равнище и благосъстоянието на хората.”


Видин. Обстановката в село Иново се нормализира. Това бе констатирано

Видин. Обстановката в село Иново се нормализира. Това бе констатирано ...

......... възможност ще се пристъпи към пълното доизграждане на дигата. Срокът, за който е обявено бедственото положение в село Иново, е до отпадане на обстоятелствата, послужили за неговото обявяване. Продължава наблюдението на критичните участъци не само в село Иново, но и в другите засегнати населени места на територията на Община Видин.


Нейно Превъзходителство Текла Харангозо – извънреден и пълномощен посланик на

Нейно Превъзходителство Текла Харангозо – извънреден и пълномощен посланик на ...

......... посрещнати от Сашка Николова, която живее в дома и е потомка на хората, приютили някога Кошут. След срещата за гостите бе организирана туристическа обиколка и посещение на средновековната крепост „Баба Вида“, Крайдунавския парк и Епиграфският център, спечелил престижната награда, първо място в категория „Сгради паметници на културата, музеи и храмове“.


Спешни аварийно-възстановителни дейности, свързани с насипване на земни маси, бяха

Спешни аварийно-възстановителни дейности, свързани с насипване на земни маси, бяха ...

......... защита от повторно заливане на земеделски земи. Няма опасност за инфраструктурата в района на селото, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ). Вчера (12 март) заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев и изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева извършиха инспекция в района. Снимка: Архив


Видин. Спешни аварийно-възстановителни дейности – насипване на земни маси, бяха

Видин. Спешни аварийно-възстановителни дейности – насипване на земни маси, бяха ...

......... и горите. По този начин предприетите действия дават основание в достатъчна степен за защита от повторно заливане на земеделски земи. Няма опасност за инфраструктурата в района на селото. Вчера заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев и изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД Снежина Динева извършиха инспекция в района.


Екипи на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския

Екипи на ГДБОП и Дирекция „Жандармерия“ проведоха операция във видинския ...

......... чепати на липсващи търговци, касови апарати и др. Ще бъдат назначени експертизи, съобщиха от МВР. В рамките на операцията са задържани общо петима на територията на Видин, Варна и София. Предстои презициране на събрания доказателствен материал с оглед привличането им в качеството на обвиняеми за участие в организирана престъпна група.


След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин, с

След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин, с ...

......... за овладяване на ситуацията в критичните зони. В Община Видин продължава да постъпва информация от кметовете на населените места за състоянието на водните нива и хидротехническите съоръжения. Общината е създала организация за допълнително осигуряване на чували с пясък, в готовност е техниката, която ще се използва при възникнала усложнена обстановка.


Видин. След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин,

Видин. След издадената вчера заповед от кмета на Община Видин, ...

......... за овладяване на ситуацията в критичните зони. В Община Видин продължава да постъпва информация от кметовете на населените места за състоянието на водните нива и хидротехническите съоръжения. Общината е създала организация за допълнително осигуряване на чували с пясък, в готовност е техниката, която ще се използва при възникнала усложнена обстановка.


Видин. Незабавно нареждаме аварийно-ремонтни работи на компрометирания участък на река

Видин. Незабавно нареждаме аварийно-ремонтни работи на компрометирания участък на река ...

......... активното снеготопене се стига да такива ситуации“, отбеляза Атанас Добрев. Той допълни, че и в с. Иново, и в град Брегово, са залети земеделски площи. „От Областната дирекция „Земеделие“ ще сформират комисия, която ще посети наводнените райони и ще установи щетите нанесени на земеделските стопани“, обясни зам.-министър Добрев. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Водата край село Иново до 2-3 дни ще се

Видин. Водата край село Иново до 2-3 дни ще се ...

......... трябва да се вземат по горното течение на река Росица и река Янтра защото се очаква интензивно валене. Но, ситуацията в страната е спокойна, отделни са местата където се налага да се работи по-ефективно, още по-малко са местата където е обявено бедствено положение“, заяви главен комисар Николай Николов. Анна ЛОЗАНОВА


Обявено е бедствено положение в село Иново. Това съобщиха от

Обявено е бедствено положение в село Иново. Това съобщиха от ...

......... часа, а при възникнала ситуация – незабавно. При необходимост ще се активира и Доброволното формирование към Община Видин. Срокът за действие на бедственото положение е до отпадане на обстоятелствата, послужили за основание за обявяването на бедствено положение за част от територията на Община Видин, но не повече от 7 дни.


Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков обяви със заповед

Видин. Кметът на Община Видин Огнян Ценков обяви със заповед ...

......... часа, а при възникнала ситуация – незабавно. При необходимост ще се активира и Доброволното формирование към Община Видин. Срокът за действие на бедственото положение е до отпадане на обстоятелствата, послужили за основание за обявяването на бедствено положение за част от територията на Община Видин, но не повече от 7 дни.


Залети са няколко места, но общата им площ около 10

Залети са няколко места, но общата им площ около 10 ...

......... тежки метали, а при нас има регистрирани такива замърсявания отпреди 30 години“. „Най-големият проблем е, че питейната вода е точно в съседство с това заливане и има опасност от просмукване и от екологична катастрофа“, допълни кметът и настоя в най-кратки срокове да бъдат иззети проби и анализирани резултатите от тях.


Свикахме Кризисен щаб, на който се взе решение в Община

Свикахме Кризисен щаб, на който се взе решение в Община ...

......... река Тимок. Пожарната е тук и си върши работата добросъвестно“, обясни кметът. „В заповедта за обявяване на бедствено положение имаме текст, че при евентуално продължаване на прииждането на водите ще се евакуират хората, които могат да бъдат засегнати от ситуацията. На този етап не се налага евакуация“, заяви Милчо Лалов.


Видин. Голяма е вероятността от екологична катастрофа- сезирал съм РИОСВ-Монтана,

Видин. Голяма е вероятността от екологична катастрофа- сезирал съм РИОСВ-Монтана, ...

......... и помпените станции, които подават питейна вода за населението“, обясни той. „Представете си какво ще стане ако тези помпени станции просмукат такава замърсена с тежки метали вода“, коментира кметът. „Река Тимок не е много близо до къщите на хората, проблемът е за имуществото им“, каза още Милчо Лалов. Биляна ИВАНОВА


Видин. След като Община Видин предприе своевременни мерки във връзка

Видин. След като Община Видин предприе своевременни мерки във връзка ...

......... да се справят с проблема. Общо над 1000 чувала с пясък са разпределени през последните два дни на проблемните участъци, както и на други места с превантивна цел. Прави се всичко възможно за предотвратяване на кризисни ситуации и за защита на жителите и домовете на хората в селищата на общината.


Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на

Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията на ...

......... на Общината. Създадена е организация за мобилизиране на службите на Община Видин за предприемане на действия при възникване на усложнена обстановка. В складовата база на Общината е осигурен резерв от чували с пясък, който да бъде използван при необходимост. В момента положението в проблемните участъци на населените места е овладяно.


Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията

Видин. Кметът на Общината Огнян Ценков провери опасни участъци територията ...

......... на Общината. Създадена е организация за мобилизиране на службите на Община Видин за предприемане на действия при възникване на усложнена обстановка. В складовата база на Общината е осигурен резерв от чували с пясък, който да бъде използван при необходимост. В момента положението в проблемните участъци на населените места е овладяно.


На традиционната среща по повод Международния ден на жената кметът

На традиционната среща по повод Международния ден на жената кметът ...

......... полагате, за това, че сте част от екипа на Община Видин. Пожелавам ви да сте здрави, да имате прекрасно настроение на днешния празник, да бъдете красиви пролетни цветя за вашите близки!“ – каза Огнян Ценков и вдигна наздравица. Общо над 160 жени са работещите в общинската администрация и всички направления.


Видин. 40 000 къса цигари без бандерол са иззети от

Видин. 40 000 къса цигари без бандерол са иззети от ...

......... превозното средство били открити четири мастербокса с цигари, без български акцизен бандерол. Нелегалната стока е иззета по надлежния ред, с полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 44-годишен мъж от града. Работата на разследващите продължава в рамките на образувано в РУ-Видин досъдебно производство за престъпление по чл.234, ал.1


Видин. Мокри са пътните настилки във Видинска област, каза за

Видин. Мокри са пътните настилки във Видинска област, каза за ...

......... над 5 т поради компрометирано експлоатационно състояние на мост. Движението по път III-1102 с. Извор – гр. Димово се осъществява в една лента поради намален габарит на пътното тяло.. В областния град трафикът е натоварен в централната градска част, по бул.“Панония“ и на входно изходните артерии на града. Анна ЛОЗАНОВА