Кула. Поставяме паметна плоча на Йордан Гешев – един от

Кула. Поставяме паметна плоча на Йордан Гешев – един от ...

......... творбите му са над 1500. Голяма част от творчеството му заемат пейзажи от Рила, Пирин и Стара планина. Урежда 22 самостоятелни изложби в София и страната. Участва в общи, колективни и окръжни изложби. Посещава Чехословакия, Румъния, Унгария, Югославия и Австрия. Почива на 22 септември 1973 г. в София. Анна ЛОЗАНОВА


Бившето акционерно дружество „Водстрой 98“, от април месец насам с

Бившето акционерно дружество „Водстрой 98“, от април месец насам с ...

......... инфраструктура са изградени, но подлежат на реконструкция. Преди дни на пресконференция кметът на Видин Огнян Цанков заяви, че реконструкцията на пешеходната зона е крайно наложителна. А също така, че ще бъдат запазени всички нейни основни акценти, които са стойностни. Обектът трябва да бъде завършен в началото на август следващата година.


ТИР с турска регистрация е ударил 3 леки автомобила с

ТИР с турска регистрация е ударил 3 леки автомобила с ...

......... катастрофата. Временно е затворен главния път Е-79, в района на Мездра. На място са екипи на Пътна полиция, пожарната, Бърза помощ. Организирани са обходи за леките и товарните автомобили. Организиран е обход за леките автомобили през селата Ребърково, Лютиброд,Паволче до Враца. Товарните автомобили преминават през Ябланица, Роман, град Мездра, Враца.


Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и вандалски

Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и вандалски ...

......... за освобождението и обединението на Родината ни – в Крайдунавския парк, паметника на Христо Ботев, както и върху шадраваните пред Стамбол капия и Съдебната палата. Кметът Огнян Ценков нееднократно призова гражданите всички да пазим от посегателство това, което имаме като даденост, да уважаваме културно-историческото наследство и да съхраняваме своята идентичност.


Видин. Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и

Видин. Заложените дейности във връзка с почистването от замърсявания и ...

......... за освобождението и обединението на Родината ни – в Крайдунавския парк, паметника на Христо Ботев, както и върху шадраваните пред Стамбол капия и Съдебната палата. Кметът Огнян Ценков нееднократно призова гражданите всички да пазим от посегателство това, което имаме като даденост, да уважаваме културно-историческото наследство и да съхраняваме своята идентичност.


Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции

Богатата лятна програма и тази година ще изпълни с емоции ...

......... ценителите на автомобили и на високите скорости ще имат възможност да наблюдават Втория Ретро парад и Националния мотосъбор. На 25 август е официалното откриване на традиционния Видински панаир, към който интересът от страна на производители и търговци продължава да расте, а предвидената богата концертна програма ще изненада приятно неговите посетители.Започна асфалтирането на пространството в близост до детската площадка и

Започна асфалтирането на пространството в близост до детската площадка и ...

......... Двата обекта бяха направени по лична инициатива и с финансовата подкрепа на строителния предприемач Владимир Велков, с общите усилия на Община Видин и жителите на квартала.Реализирането на идеята е още една стъпка за благоустрояване на градската среда и за осигуряване на повече места за забавления и спортни занимания на децата.


Видин. По повод Международния ден на река Дунав – 29

Видин. По повод Международния ден на река Дунав – 29 ...

......... на работниците от строителната група на общината, които днес монтираха чешмата, а в понеделник ще поставят и душовете. Винаги съм казвала, че е важна съвместната работа и общите усилия на всички – държавна, местна власт, гражданско общество. Надявам се и, че заедно ще пазим и съхраняваме изграденото.“, заяви Албена Георгиева.


Видин. Валежите в областите Видин и Монтана не са със

Видин. Валежите в областите Видин и Монтана не са със ...

......... село Говежда и в Монтана. Във Видинска област количеството на падналите валежи е 13,5 на кв. м във Видин и Белоградчик и 7 л/кв. м в Долни Лом. Няма сигнали и в двете области за реки, които да са излезли от коритата си и да са причинили щети. Анна ЛОЗАНОВА


Община Видин обяви стартирането на проекта „Основна реконструкция на централна

Община Видин обяви стартирането на проекта „Основна реконструкция на централна ...

......... управител Албена Георгиева също пожела успешно реализиране и заяви, че това е изключително важен и нужен проект за Видин, чрез изпълнението на който всички ще получат една красива и модерна пешеходна зона. Зона, която да допълва прекрасните сгради, които са се запазили във времето и придават невероятен облик на града.


Видин. Над 130 жени от Видин обхванаха безплатните профилактични прегледи

Видин. Над 130 жени от Видин обхванаха безплатните профилактични прегледи ...

......... години, които не са диагностицирани с това заболяване и не са бременни. В розовия кемпер на Фондацията се извършиха прегледи на жени, диагностицирани с рак на гърдата. Следващите два дни – 27 и 28 юни безплатни прегледи на рак се организират от Фондация „Една от 8“ в Лом. Анна ЛОЗАНОВАЦелта на откриването на Видинския филиал на Русенския университет бе

Целта на откриването на Видинския филиал на Русенския университет бе ...

......... и кандидатстват във Видинския филиал на Русенския университет. „Ние изпълняваме своя прием за местата, за които имаме акредитация. Нашият филиал привлича интереса на младите хора от региона и те вече имат причина да останат тук. Целта е да се подготвят кадри, от които имат нужда местните предприемачи“, заяви Момчил Станков.


От 3 до 6 август във Видин ще се проведе

От 3 до 6 август във Видин ще се проведе ...

......... ще могат да се закупуват на касите на Симфониетата и на Драматичния театър, както и на открито на различни места в града. Намерението е да се договори продажба на билети и чрез Изипей. Ще бъде оповестен телефонен номер, на който всеки гражданин ще може да получи допълнителна информация за фестивала.


Видин. От 3 до 6 август във Видин ще се

Видин. От 3 до 6 август във Видин ще се ...

......... Загора) и Иван Кюркчиев (на Русенската опера), обясниха, че над 200 души - певци, оркестранти, балетисти и артисти, ще вземат участие във фестивала. Цените на билетите са по 10, 20 и 30 лв. Сцената за представленията ще бъде на площад „Бдинци“ и ще бъдат подсигурени около 1000 места. Анна ЛОЗАНОВА


Във връзка с изпълнението на проект„Развитие на конкурентноспособни туристически атракции

Във връзка с изпълнението на проект„Развитие на конкурентноспособни туристически атракции ...

......... да се обърнат към експертите по проекта: Силвана Сюлейман - тел.: 0879597155 и Славена Петрова - тел.: 0879597154. Ще бъдат записани първите 25 младежи, отговарящи на поставените възрастови изисквания. Участниците на възраст под 18 години ще трябва да представят Декларация за родителско съгласие по образец, който ще им бъде предоставен.


Пет магистърски програми ще могат да се изучават във видинския

Пет магистърски програми ще могат да се изучават във видинския ...

......... само учителите, но и много служители в администрациите, за които се изисква педагогическо образование и образователна степен магистър. По време на пресконференцията стана ясно, че интересът към филиала на Русенския университет расте и много студенти от Видин, които се обучават в други висши учебни заведения, са се прехвърлили в него.Видин. 23 канабисови растения, суха листна маса и семена са

Видин. 23 канабисови растения, суха листна маса и семена са ...

......... били установени още 9 стръка с височина от 35 до 140 см. Свежата листна маса индикирала на канабис при наркотеста. 21-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Видин. Работата на разследващите продължава, в районното управление е образувано досъдебно производство.


Очаквах тази присъда, защото естеството на обвинителния акт не предвещаваше

Очаквах тази присъда, защото естеството на обвинителния акт не предвещаваше ...

......... на февруари, 2015 година т.е. преди над 3 години, премиерът Бойко Борисов поиска да знае докъде е стигнало делото за "Миджур". А на 24 ноември същата година т.е. пак преди 3 години ГЕРБ не позволи чрез законова промяна да бъде спрян вносът на мини и боеприпаси за утилизация в България.


Видин. Видинският окръжен съд оправда и четиримата обвиняеми по делото

Видин. Видинският окръжен съд оправда и четиримата обвиняеми по делото ...

......... смена, 3-ма – от ръководството на акционерното дружество. При взрива пострадаха и 2 жени, които бяха настанени в болница без опасност за живота. Завод „Миджур“ през 2014 г. е собственост на фирма „Видекс“ АД и е за производство на взривни вещества за граждански цели и утилизация на боеприпаси. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Делото по взрива в завод „Миджур“ тръгна в погрешна

Видин. Делото по взрива в завод „Миджур“ тръгна в погрешна ...

......... Адвокатът на Валери Митков Златка Стефанова заяви, че част от подсъдимите не са имали връзка с взрива, причинил смъртта на 15 души. „По делото, още в досъдебното производство, не е изяснена причината за взрива“, каза адвокат Стефанова. Според нея присъдата съответства на това, което е установено по делото. Анна ЛОЗАНОВА


Огнян Ценков прие своите гости от Крайова, окръг Долж и

Огнян Ценков прие своите гости от Крайова, окръг Долж и ...

......... и Румъния, е един добър пример за продължаване на традициите за добросъседство и приятелство между нашите народи, които са хилядолетни“ – заяви Ценков. Той пожела успех на всички, здраве и радост на техните семейства. Кметът на Община Видин и неговите гости си размениха подаръци, с пожеланието да се срещнат отново.


Видин. Силен дъжд вали във Видин, предаде репортер на Радио

Видин. Силен дъжд вали във Видин, предаде репортер на Радио ...

......... Видин. Силен дъжд вали във Видин, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Дъждът е придружен с вятър и гръмотевична буря. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Пороен дъжд се изля във Видин, предаде репортер на

Видин. Пороен дъжд се изля във Видин, предаде репортер на ...

......... Видин. Пороен дъжд се изля във Видин, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Видин. Дъждът бе придружен от силна гръмотевична буря и силен вятър. На места има паднали клони от дървета. Няма по-сериозни поражения, нанесени от бурята. Междуградският транспорт се движеше по разписание. Анна ЛОЗАНОВА


Одобриха проектите по програма „Местни инициативи”-2018. Това стана факт на

Одобриха проектите по програма „Местни инициативи”-2018. Това стана факт на ...

......... отстраняване на последиците. Електрозахранването и водоподаването на населението бе спряно временно за отстраняване на авариите в отделни райони и населени места. В момента всички населени места имат вода и ток». В дневния ред бяха включени 23 точки. Пред медиите кметът изрази удовлетвореност от работата на общинските съветници за приетите предложения.


На 12 юни кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно

На 12 юни кметът на Община Видин Огнян Ценков, заедно ...

......... администрация, която ще извърши оглед на място и определи улици за асфалтиране, в град Видин и в другите населени места на Общината, както и че се предвижда видеонаблюдение на критичните точки, което значително ще подобри безопасността на движението. Местните жители изказаха задоволство от проведена среща с ръководството на Община Видин.


Видин. Юристът Лъчезар Попиванов е назначен за заместник областен управител

Видин. Юристът Лъчезар Попиванов е назначен за заместник областен управител ...

......... юрисконсулт в Община Видин. Новият заместник областен управител ще отговаря в областната администрация за образование и наука, култура, околна среда и води, спорт, туризъм и младежки дейности. Лъчезар Попиванов е на 27 години, на пресконференцията бе посочено, че средната възраст на служителите в областната администрация е 40 години. Анна ЛОЗАНОВА


Видин е домакин на Осмата регионална среща на клубовете

Видин е домакин на Осмата регионална среща на клубовете "Млади ...

......... изяви – рецитали, песни и стихове от всички клубове на област Видин. Всеки клуб получи грамота за участие и поетична антология „Храбростта и мъката на България”. Клубовете "Млади възрожденци" в областта са 18, като тези в Община Видин са 12. Те са създадени по идея на Общобългарския комитет "Васил Левски".


Видин. Има индикации складираните противопехотни мини в завод „Миджур“ в

Видин. Има индикации складираните противопехотни мини в завод „Миджур“ в ...

......... територията на завода пълни с противопехотни мини, хората с право се страхуват след взрива на 1 октомври 2014 г., когато загинаха 15 души. За това съм подал сигнал до Главна прокуратура – да проверят какво става там. И да кажа, че не искаме мините“, заяви кметът на Чупрене. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Служители на Митница

Видин. Служители на Митница "Лом" са задържали 6 000 литра ...

......... отварянето на един от кубовете служителите установили, че течността е синя на цвят, с характерния мирис и физически показатели на етиловия алкохол. Направеното замерване с денситометър е отчело 96.3 алкохолни градуса . Взети са проби за лабораторен анализ. Пратката е задържана в склад на Митница "Лом". Работата по случая продължава.


Сигнал относно наличието на взривни материали на територията на взривилия

Сигнал относно наличието на взривни материали на територията на взривилия ...

......... още на 26 април, 2017 година, а фирмата си е регистрирана в Търговския регистър. И добави, че имало клауза в договора с "Видекс", че до 1 септември миналата година трябвало мините да бъдат извозени. Трагедията със завод "Миджур" стана факт в края на 2014 година, като загинаха общо 15 души.


В няколко жилищни комплекса на град Видин са установени единични

В няколко жилищни комплекса на град Видин са установени единични ...

......... съответствие с указанията на Областната дирекция по безопасност на храните. Обработка се извършва в кварталите „Вида“, „Кр. Бъчваров“, по ул. „Широка“ и на други места, където има наличие на вредители. По-мащабно третиране на дърветата ще бъде направено при появата на второ поколение на бялата американска пеперуда, съгласувано с отговорните институции.


Видин. Държавен архив - Видин отбеляза Международния ден на архивите

Видин. Държавен архив - Видин отбеляза Международния ден на архивите ...

......... Светлана Кръстева, връчи грамоти на дарители, допринесли за обогатяване на Видинския архивен фонд за 2017 година. Сред отличените бе и Иванела Андреева, секретар на Община Видин, която получи специална грамота в знак на признателност за доброто сътрудничество между Община Видин и Държавен архив Видин. Венци Пасков прие наградата с благодарност.


Видин се сдоби с детска площадка и футболно игрище. Новите

Видин се сдоби с детска площадка и футболно игрище. Новите ...

......... откриха обектите. Огнян Ценков пожела на децата здраве, усмивки и ги призова да пазят детската площадка, за да могат да я ползват дълго време. Той им раздаде футболни топки и лакомства, осигурени от Владимир Велков. Празникът завърши с футболна среща на малки врати между състезателите от Детски футболен клуб „Бдин-1923“.


Около 90 деца, които танцуват и пеят във формациите към

Около 90 деца, които танцуват и пеят във формациите към ...

......... деца на възраст от 5 до 18 години и школа за народно пеене. По традиция те представят два концерта годишно – в навечерието на Коледните празници и сега, когато отбелязват края на творческата година. Стотици зрители се насладиха тази вечер на прекрасните изпълнения на самодейните колективи и ги аплодираха силно.


От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че е стартирал търг за

От Агенция „Пътна инфраструктура“ информират, че е стартирал търг за ...

......... ще се осигури бърза и удобна връзка между автомагистралите „Хемус”, „Тракия” и „Струма”. С изпълнението на проекта транзитният трафик ще бъде изведен от населените места, с което ще се повиши безопасността на движение и ще се ограничи вредното въздействие на шума и замърсяването на околната среда от интензивния тежкотоварен трафик.


22 са незаетите лекарски практики във Видинска област, каза за

22 са незаетите лекарски практики във Видинска област, каза за ...

......... Бойница, Брегово и Чупрене. 49 са договорите сключени с индивидуални лекарски практики във Видинска област, 7 договора са с групови лекарски практики. Осигурява се покритие на 91,94% от предвиденото по Областна здравна карта. В по-малките населени места в областта има разкрити 23 филиала на центрове на практики на общопрактикуващи лекари.


Видин. Презентация на тема „Да победим замърсяването с пластмаси“ бе

Видин. Презентация на тема „Да победим замърсяването с пластмаси“ бе ...

......... различни образователни игри, свързани с опазването на природата и оползотворяването на различни видове пластмасови изделия. „Да победим замърсяването с пластмаси“ е темата на Световния ден на околната среда през тази година. Това е призив за действие към всички заедно да се справим с едно от най-големите предизвикателства на нашето време.


Обмяна на опит между служители и специалисти от Община Видин

Обмяна на опит между служители и специалисти от Община Видин ...

......... почистване на сметища – 2 сметосъбиращи машини, което ще подпомогне и повиши ефективността в работата на Общинско звено ”Чистота”. Пожелавам успешна работа и на добър час”- каза Асенов. Проектът ще бъде завършен в края на 2018 година. Събитието ще продължи в рамките на два дни – 4 и 5 юни.


За трета поредна година Лайънс клуб, съвместно с Община Видин

За трета поредна година Лайънс клуб, съвместно с Община Видин ...

......... ГПЧЕ ”Йордан Радичков”. Голям беше интересът и към другите две прояви. В стрийтбола взеха участие над 150 деца, а в шаха - 52. Наградите - купи и медали, са осигурени от Лайънс клуб Видин. Организаторите бяха подготвили и томбола за всички, участвали в състезанията. Голямата награда от нея е велосипед.


Кметът на Община Видин Огнян Ценков връчи купите и медалите

Кметът на Община Видин Огнян Ценков връчи купите и медалите ...

......... получи Радослав Захариев от Основно училище „Любен Каравелов”. На всички участници бяха раздадени футболни топки и лакомства, осигурени от организаторите. Спортното събитие се организира от Училищно настоятелство на ППМГ „Екзарх Антим І” – Видин, Регионално управление на образованието, Областния съвет на БФС - Видин и със съдействието на Община Видин.


Турнир по футбол на малки врати за ученици от 5

Турнир по футбол на малки врати за ученици от 5 ...

......... и утре, на 31 май, когато ще бъдат връчени наградите на победителите. Във фоайето на спортната зала домакините от ППМГ „Екзарх Антим I” показаха шарени мигове от ученическия живот, както и демонстрации на клубовете по интереси. За доброто настроение на всички се погрижиха вокална група „До-ре-ми” и група „Рок Математици”.


Видин. Видин: 1 900 кутии цигари са открити при проверка

Видин. Видин: 1 900 кутии цигари са открити при проверка ...

......... "Лом" незаконен износ на акцизни стоки за месец май. В два от случаите на ГКПП – Оряхово и Дунав мост 2 са задържани 12 мастербокса цигари, укрити в двойни челни стени на ремаркета , а на ГКПП-Дунав мост 2 – други 6 мастербокса, укрити под товар с хранителни стоки .


Община Видин организира за седма поредна година празника „Щуроландия“, посветен

Община Видин организира за седма поредна година празника „Щуроландия“, посветен ...

......... Огнян Ценков ще открие турнира в 9.30 ч. и ще пожелае успех на участниците. Под мотото „Спортът за едно по-здраво поколение“ Лайънс клуб Видин, съвместно с Община Видин реализира редица спортни състезания. Те ще започнат с маратон, чийто старт ще даде кметът Огнян Ценков в 10 часа, пред Драматичния театър.


Видин. Кметът на община Видин Огнян Ценков е удостоен с

Видин. Кметът на община Видин Огнян Ценков е удостоен с ...

......... в Крайдунавския парк. Юбилейният медал „25 години – СБУ“ бе връчен на кмета Огнян Ценков от Евлогия Манджукова, председател на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители и областен координатор. Отличието е за постигнати високи резултати в съвместната дейност и личен принос за развитие и усъвършенстване на социалното партньорство.


Видин. С почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна и

Видин. С почетното отличие „Неофит Рилски“ за дългогодишна, цялостна и ...

......... Иванов от ППМГ „Екзарх Антим I“, Ели Янакиева от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и Васка Здравкова – директор на ДГ „Желязко Попниколов“. Носител на Третата ежегодна индивидуална награда „Антим I Видински“ за 2018 г. за изключителни постижения в учението стана Деян Емилов от ППМГ „Екзарх Антим I. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Въздигането на светите братя Кирил и Методий като равноапостоли

Видин. Въздигането на светите братя Кирил и Методий като равноапостоли ...

......... османското владичество, съхранява своята идентичност, пише своята история и гради националното си самочувствие. „Неслучайно химнът, посветен на Кирил и Методий, започва с думите – „Върви, народе възродени“. В България 24 май е истински народен празник“, заяви Огнян Ценков. Видинският митрополит Даниил също поздрави събралите си граждани с празника. Анна ЛОЗАНОВА


Видин. Кметът Огнян Ценков и Видинският митрополит Даниил поведоха празничното

Видин. Кметът Огнян Ценков и Видинският митрополит Даниил поведоха празничното ...

......... площад „Бдинци“ до крайдунавския парк на града. На откритата сцена там бяха връчени отличия на учители и деятели на изкуството и културата от Община Видин. Стотици граждани се събраха край откритата сцена в крайдунавския парк. Празненството ще завърши с концерт на Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав“. Анна ЛОЗАНОВА


Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков посети детска градина „Зорница“,

Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков посети детска градина „Зорница“, ...

......... каза, че тя също е възпитаник на детската градина. „Надявам се, че ще имаме все повече усмихнати деца и всички тук ще се чувстват прекрасно“ – сподели тя. Деца, учители и родители се събраха заедно, за да отпразнуват рождения ден, на който изненадата беше голяма торта и подаръци за малчуганите.


Осемгодишният Анхело е ученик в СУ „Цар Симеон Велики“ във

Осемгодишният Анхело е ученик в СУ „Цар Симеон Велики“ във ...

......... си към народното творчество. Родителите на детето благодариха сърдечно на видинския кмет за оказаното съдействие. Това е поредното дарение на Огнян Ценков, което прави в полза на видински деца и младежи от началото на мандата си. Всеки месец кметът отделя средства от своето възнаграждение, за да помогне в труден момент.


В параклиса, който носиимето Възнесение Господне, се събраха жители на

В параклиса, който носиимето Възнесение Господне, се събраха жители на ...

......... се изписва параклиса. В знак на признателност той връчи на Венци Пасков икона на Възнесение Господне. Тържеството продължи на площада, където бе отслужен празничен водосвет и раздаден курбан за здраве на хората. За доброто настроение на гостите и жителите на Търняне се погрижи певческата група „Росен здравец” от град Дунавци.


Кметът на Видин бе гост на церемония по награждаване на

Кметът на Видин бе гост на церемония по награждаване на ...

......... бе предвидена парична награда в размер на 150 лв. и подарък-ваучер от книжарница. Имаше две екипни награди на стойност 200 лв. за отбор. Средствата за благотворителната инициатива са събрани на традиционния Осмомартенски бал на клуба. Тя се провежда за първи път, а организаторите се надяват да се превърне в ежегодна.


Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе среща с председателя

Кметът на Община Видин Огнян Ценков проведе среща с председателя ...

......... за преодоляване на регионалния дисбаланс и отделя специално внимание на Северозападния регион, Област Видин и Община Видин. Предстои реализирането на още важни проекти като изграждане на интермодален терминал във Видин. В целенасочената инвестиционна програма на правителството са заложени 23 милиона лв. за изграждането на Северна промишлена зона в Община Видин.


Видин. Административните съдилища не са по-малко натоварени от окръжните съдилища.

Видин. Административните съдилища не са по-малко натоварени от окръжните съдилища. ...

......... за хората, и за съдиите. Тази практика в България да има само 5 административни съдилища, които гледат данъчни дела и които са пренатоварени, трябва да бъде преустановена от законодателя“, каза Константин Пенчев. Той поздрави административните съдии във Видин и заяви, че е горд, че е бил техен колега. Анна ЛОЗАНОВА


В навечерието на 11 май учители, настоящи и бивши ученици

В навечерието на 11 май учители, настоящи и бивши ученици ...

......... училищното ръководство, на учителите и учениците да бъдат все така успешни. Тържеството продължи с оригинална музикално-поетична програма под наслов „Младост, красота, музика“, съвместна продукция на училището и Симфониета - Видин. Ученици представиха известни и любими арии от опери, оперети и рецитираха стихове на Пейо Яворов, Христо Фотев и Робърт Бърнс.


Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков се включи в поклонението

Заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков се включи в поклонението ...

......... сила на войната. Затова нека всички се обединим около каузата за мир и сигурност в цяла Европа, в целия свят. Поклон пред паметта на всички, загинали в името на мирното настояще и бъдеще”. Присъстващите сведоха глава в едноминутно мълчание пред подвига на загиналите далеч от своя роден край руски воини.


Видин. Сред приоритетите в управлението ни е да подкрепяме и

Видин. Сред приоритетите в управлението ни е да подкрепяме и ...

......... управляват ресурс от 3-4 милиона лева по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, запознаха участниците с финансовия инструмент „Микрокредитиране със споделен риск“ и условията за отпускане на микрокредити на стартиращи и социални предприятия с размер на кредитите от 5000 лв. до 48 895 лв. и срок – до 10 години.


Видин. Европейските народи ще помнят историческите уроци и разрушителната сила

Видин. Европейските народи ще помнят историческите уроци и разрушителната сила ...

......... гробище, което се поддържа много добре, е разположено на площ от около 600 кв.м. край видинския гробищен парк. В него са погребани 233-ма съветски войници и офицери. В средата на гробището е издигнат бюст-паметник на маршал Толбухин. Това е първото руско военно гробище извън границите на бившия СССР. Анна ЛОЗАНОВА


В навечерието на 9 май – Ден на победата над

В навечерието на 9 май – Ден на победата над ...

......... по традиция бе организирано поклонение на Руското военно гробище във Видин. Днес се навършват 71 години от края на Втората световна война. Десетки видинчани се събраха, за да оставят цветя пред паметните плочи на загиналите на видинска земя руски войници и офицери от Трети украински фронт на бившата Съветска армия.


Белоградчик. Милан Митов води полковата музика на 15-ти пехотен Ломски

Белоградчик. Милан Митов води полковата музика на 15-ти пехотен Ломски ...

......... пресъздава бойния път на полка. „Ето първия стих от бойния марш „Ломци на Чеган“: Всред адски огън в боен ред, вървяхме ломци все напред. От стария ни горд Балкан, с „ура” стигнахме на Чеган“, допълни Кинка Михайлова. Анна ЛОЗАНОВА Още военни новини четете в специализираното издание на Фокус "Военни известия"


Инициатива за преподаване на предмет Религия в детски градини и

Инициатива за преподаване на предмет Религия в детски градини и ...

......... се докоснали до изворите на православната вяра и българската народна традиция, това да се случи и при вас“ – каза тя. С инициативата Община Видин се присъединява към идеята на много общини в страната (София, Пловдив, Бургас, Кюстендил, Петрич, Гоце Делчев, Бобошево и др.), където вече се преподава предмета Религия.


Видин. 51 безработни младежи се включиха в трудовата борса, организирана

Видин. 51 безработни младежи се включиха в трудовата борса, организирана ...

......... проект „Готови за работа“, финансиран от ОП „Развитие на човешките ресурси“. При откриването на борсата Красимир Иванов, директор на Дирекция „Бюро по труда“ посочи, че целта е да се стимулира активността на младежи до 29-годишна възраст, които не са учащи, не работят и не са регистрирани като безработни. Анна ЛОЗАНОВА


Хиляди хора се включиха в празника, посветен на Международния ден

Хиляди хора се включиха в празника, посветен на Международния ден ...

......... с балон, въжен трамвай, различни игри, народни хора, електрически колелета, както и състезания по планинско колоездене и пейнтбол. Отличилите се в тях бяха наградени с грамоти, осигурени от Туристическо дружество „Бонония”. За желаещите да се включат в инициативата бе осигурен и безплатен транспорт. Празникът продължи с много настроение и веселие.


Видин. Хиляди хора се включиха в празника в местността Божурица,

Видин. Хиляди хора се включиха в празника в местността Божурица, ...

......... преминаване по екопътека, разходка с балон, въжен трамвай, различни спортни игри, народни хора, разходка с електрически колелета, както и състезания по планинско колоездене и пейнтбол. Отличилите се в тях бяха наградени с грамоти, осигурени от Туристическо дружество „Бонония”. За желаещите да се включат в инициативата бе осигурен и безплатен транспорт.


Община Видин продължава поетите ангажименти във връзка с подобряването на

Община Видин продължава поетите ангажименти във връзка с подобряването на ...

......... 407 лв. повече.Данъчните приходи само за 2018 г. са 954 095 лв., а тези от предишни години - 426 182 лв. Началникът на отдел „Местни данъци и такси“ Владимир Георгиев припомни, че в оставащите дни до края на месец април хората могат да платят задълженията си с 5 % отстъпка.


Фотоизложба на Златко Ангелов под наслов „Колажите на Златко” бе

Фотоизложба на Златко Ангелов под наслов „Колажите на Златко” бе ...

......... се, че в нашия град има творци като него, и му пожелавам дълголетие, вдъхновение и успехи.” Видинският фотограф получи от Румен Борисов благодарствена грамота за дарените от него архивни документи. Гостите на събитието имаха възможност да видят и филма „Мазури 86”, чийто оператор и автор на сценария е Златко Ангелов.


Подобряването на жизнената среда продължава да е сред приоритетите на

Подобряването на жизнената среда продължава да е сред приоритетите на ...

......... магистралния път, както и на останалите втори и трети клас пътища. В момента тече ремонт и рехабилитация на някои от тях. Ценков каза още, че ако няма обжалвания на процедурите и някои други пречки, до края на 2021 г. -началото на 2022 г. магистралният път Видин-София трябва да бъде изграден.


Кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков

Кметът на Община Видин Огнян Ценков и заместник-кметът Венци Пасков ...

......... провеждане на учебния процес. „Целта на ръководството е училищата в Община Видин да бъдат на еднакво добро ниво по отношение на материалната база и да бъдат еднакво привлекателни за нашите ученици“ – заяви той. Ремонтът продължава и всички предвидени строителни дейности, заложени в количествено-стойностната сметка, ще бъдат извършени в срок.


Видин. Кметът на община Видин Огнян Ценков се срещна с

Видин. Кметът на община Видин Огнян Ценков се срещна с ...

......... рушат и са опасни за хората. В края на срещата кметът на Община Видин Огнян Ценков увери жителите на Дунавци, че с правомощията, дадени му от закона, ще положи всички усилия и ще бъде направено необходимото, за да не се допусне на територията на града да бъде възстановена животновъдната ферма.


Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се

Автомобилното състезание, което е първи кръг от националния шампионат, се ...

......... влага за провеждането на раликроса. Ценков изрази категоричната си позиция, че Община Видин ще продължава да съдейства за развитието на автомобилния спорт, който е сред най-популярните в нашия град. На спечелилите бяха раздадени предметни награди и шампанско. След церемонията всички си направиха обща снимка за спомен с кмета на Видин.


Родителите на деца, които са на възраст от 10 месеца

Родителите на деца, които са на възраст от 10 месеца ...

......... игри и забавления на открито. Тя работи целогодишно и не се налага сформирането на сборни групи, което е в интерес на родителите. За оформянето на групи и набирането на необходимия брой деца, предварително се подава молба. Документите се приемат всеки ден от 8.00 ч. до 16.30 ч. в детското заведение.