Видео Прогноза


Минималните температури за днешния ден са от 12 до 17

Минималните температури за днешния ден са от 12 до 17 ...

... от 19 градуса по северното крайбрежие, до 20 градуса по южното. В петък, събота и неделя ще бъде топло със следобедни краткотрайни дъждове, значителни в Рила и Пирин. Температурите в населените места от крайните южни райони ще минават 30 градуса. Гледайте цялата прогноза за времето във видеото.  По публикацията работи:


Утрото ще ни посрещне с температури от 11 до 15

Утрото ще ни посрещне с температури от 11 до 15 ...

... В неделя ще бъде предимно облачно и следобед отново ще вали. В понеделник и вторник ще се задържи дъждовно, като в Западна България се очакват силни гръмотевични бури с условия за градушки. В югозападните райони валежите ще бъдат с проливен характер, а количествата ще достигат до 30-40 л/м2.По публикацията работи:


Над страната ще нахлуе по-хладен въздух, който ще понижи температурите.

Над страната ще нахлуе по-хладен въздух, който ще понижи температурите. ...

... Западна България ще бъде притегателен център за силни гръмотевични бури и градушки. В петък валежите ще спират и облаците ще намаляват. Чувствително ще захладнее. В събота ще има повече слънце и отново ще се затопля с летни стойности на температурите. В неделя разхлаждащи валежи ще има по Черноморието.По публикацията работи:Днес с умерен до силен запад-северозападен вятър ще прониква хладен

Днес с умерен до силен запад-северозападен вятър ще прониква хладен ...

... отделни райони с гръмотевици. По най-високите части ще превали и сняг. Ще духа умерен запад-северозападен вятър и с него дневните температури ще се понижат, максималната на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 4°.В петък ще бъде още по-хладно с температури около 16-19 градуса.По публикацията работи:


Днес ще се събудим с температури от 11 до 16

Днес ще се събудим с температури от 11 до 16 ...

... с валежи у нас главно над южните и източните райони. B сряда и четвъртък валежите ще бъдат често явление, като по-интензивни дъждове се очакват над източната половина от страната. В петък ще има повече слънце, като утрото ще бъде свежо, а през деня температурите ще достигат 21-25 градуса.По публикацията работи:


Минимални температури за днешния ден са от 3 до 9

Минимални температури за днешния ден са от 3 до 9 ...

... топи снежната покривка по планините. В събота ще бъде дъждовно, а Добруджа ще бъде притегателен център за гръмотевични бури. В неделя ще има повече слънце, а превалявания са възможни в Добруджа. В понеделник и вторник ще бъде облачно, а в котловините и поречията - мъгливо, но без валежи.По публикацията работи:Жълт код за силен вятър е обявен в 9 области

Жълт код за силен вятър е обявен в 9 области ...

... 9-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.По публикацията работи:


Предупреждение за бурен вятър е в сила за почти цялата

Предупреждение за бурен вятър е в сила за почти цялата ...

... придвижват на изток. Валежните зони ще обхванат централно-европейските страни, съобщава синоптикът на Александрина Янкова. У нас в четвъртък ще превалява дъжд в западните и северните райони, в Западна Стара планина и по високите полета дъждът ще премине в сняг. От петък започва периода на по-сухо и слънчево време.По публикацията работи:


Слънчева е тази сутрин с минимални температури - от плюс

Слънчева е тази сутрин с минимални температури - от плюс ...

... повече облаци и по поречието на Дунав ще превали дъжд. В неделя, точно в деня на вота, ще захладнее, ще превалява дъжд, по-интензивно в западните и в южните райони. По планините над 2000 м височина ще превали сняг. В понеделник валежите ще спират и слабо ще се затопля.По публикацията работи:


Минималните температури за тази сутрин са от -3 до 2

Минималните температури за тази сутрин са от -3 до 2 ...

... в петък ще има повече слънце , а температурите плавно ще се повишават и в крайните южни райони ще бъдат до 13 градуса. В събота ще има краткотрайни мъгли в ниските места, а по планините ще бъде слънчево. Следобед ще се заоблачи, но валежи не се очакват. По публикацията работи:


Дъжд и сняг, придружени със силен вятър – такова ще

Дъжд и сняг, придружени със силен вятър – такова ще ...

... България. Временно следобед валежите ще спират. В четвъртък се задават нови валежи от дъжд и сняг, по-съществени в централните райони. В петък, след временно спиране на снеговалежите, следобед главно в южната половина от страната отново ще превалява. В събота свършва хладният период с чести превалявания от пролетен сняг.По публикацията работи:Минималните температури за тази сутрин са от -1 до 4

Минималните температури за тази сутрин са от -1 до 4 ...

... премине облачна вълна от запад. В югозападните райони ще вали дъжд и мокър сняг. В сряда ще вали дъжд и сняг, а температурите ще се понижат - дневните ще достигат 4 до 8 градуса. В четвъртък и в петък ще има повече слънце и постепенно ще се затопля.По публикацията работи:


Днес ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, първоначално средна

Днес ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, първоначално средна ...

... захлаждане и през нощта срещу неделя ще вали дъжд и сняг. В североизточните райони ще се образува временна снежна покривка от 3 до 5 см. В понеделник валежите ще спират, ще има слънце и ниски температури. Във вторник следобед в югозападните райони ще вали дъжд и мокър сняг.По публикацията работи:


Сутринта започва с минимални температури от 0 до 4 градуса.

Сутринта започва с минимални температури от 0 до 4 градуса. ...

... проникне по-хладен и влажен въздух, а смесените валежи - от дъжд по Черноморието и сняг по Източна Стара планина, ще спират и през деня ще има слънце. В неделя ще бъде облачно, но без валежи. В понеделник и във вторник над източните райони ще превалява дъжд и сняг.По публикацията работи:


Днес ще има променлива облачност, по-често значителна над източната половина

Днес ще има променлива облачност, по-често значителна над източната половина ...

... В събота нова порция студ от север ще се спусне към България. Следобед и през нощта срещу неделя в западните и в източните райони ще вали сняг. В неделя валежите ще спират и облачността ще се разкъса. В понеделник и във вторник сутрешните мъгли ще бъдат често явление.По публикацията работи:


 Обявен е жълт код за отрицателни дневни температури в 19

 Обявен е жълт код за отрицателни дневни температури в 19 ...

... ще растат", посочи проф. Рачев. Климатологът прогнозира, че февруари най-вероятно ще завърши с положителна аномалия от 3 градуса над нормата. "Февруари е месец на контрастите. Станахме по-чувствителни към най-малките изменения на климата и по-зависими от малките капризи на времето", смята проф. Рачев. След четвъртък се очаква затопляне на времето у нас.По публикацията работи:Днес се събуждаме с отрицателни температури от минус 7 до

Днес се събуждаме с отрицателни температури от минус 7 до ...

... на облачността. В неделя - валежи от сняг, по-съществени в западните и югоизточни части от страната. В понеделник и вторник ще бъде студено със слаби снеговалежи в западните и източни части от страната. Новата снежна покривка ще бъде около 5-10 см, а по планините - до 15 см.По публикацията работи:


Слънчево време с високи температури за февруари ни очаква днес.

Слънчево време с високи температури за февруари ни очаква днес. ...

... да е висока. В петък в събота над западните райони ще има повече слънце, а Черноморието ще бъде в облаци. В неделя ще има значителна облачност и валежи в крайните северозападни райони и по Черноморието. В понеделник ще има валежи от дъжд, по-интензивни в Югозападните и югоизточни райони.По публикацията работи:


Утрото започва с минимални температури - от -5° до -1°,

Утрото започва с минимални температури - от -5° до -1°, ...

... събота ще вали мокър сняг, по-интензивно в Рила и Пирин. Има условия за поледици по пътните настилки. В неделя следобед отново трябва да сме готови за поредната порция дъжд. В понеделник и във вторник мъглите в ниските места ще бъдат често явление. Ще превалява дъжд и сняг.  По публикацията работи:


Минималните температури за тази сутрин отново са отрицателни - от

Минималните температури за тази сутрин отново са отрицателни - от ...

... има мъгли и валежи от мокър сняг. В понеделник ще започне понижение на температурите. В северните райони дъждът ще преминава в сняг и валежите ще бъдат по- интензивни. Във вторник в южните райони ще превали дъжд и сняг, ще се задържи облачно. Дневните температури ще достигат 2-7 градуса.По публикацията работи:


Днес над страната ще преобладава облачно време и на места

Днес над страната ще преобладава облачно време и на места ...

... 12°-15°. Температурата на морската вода е 9°-10°. В петък и събота мокър сняг ще падне над цялата страна. В неделя валежите ще спират, но ще има условия за мъгли в затворените котловини. В понеделник отново ще започнат валежи от дъжд, които следобед ще обхванат Дунавската равнина и Тракия.По публикацията работи:Минималните температури за тази сутрин ще са от 1 до

Минималните температури за тази сутрин ще са от 1 до ...

... и в източните райони. В неделя след временно спиране на валежите от дъжд и сняг  от запад облаците ще се увеличават. Ще се затопли, като новите валежи ще бъдат предимно от дъжд и има условия за поледици по пътните настилки. В планините ще вали мокър и тежък сняг.По публикацията работи:


Минималните температури тази сутрин в населените места са от 4

Минималните температури тази сутрин в населените места са от 4 ...

... сняг. В събота над страната ще започне да преминава поредният средиземноморски циклон с по-значителни валежи в Централна и в Източна България. В неделя в населените места ще вали дъжд, а в планините - мокър сняг. В понеделник валежите ще спират, повече облаци и превалявания ще има по Черноморието.По публикацията работи:


Днес ще е облачно. В сутрешните часове в равнините и

Днес ще е облачно. В сутрешните часове в равнините и ...

... препоръчва туризъм по високите планински места поради условия за интензивни валежи от мокър сняг. В събота над страната ще започне да преминава поредният Средиземноморски циклон с по- значителни валежи в Централна и в Източна България. В неделя в населените места ще вали дъжд, а в планините мокър сняг. По публикацията работи:


Сутринта се събуждаме с температури от -8 до 0 градуса,

Сутринта се събуждаме с температури от -8 до 0 градуса, ...

... петък ще се затопли и в южните райони ще завали дъжд. В събота ще се задържи облачно и сравнително топло. В неделя в населените места ще вали дъжд, а в планините мокър и тежък сняг. В понеделник ще вали дъжд над цялата страна със значителни количества над Родопите. По публикацията работи:


Днес ще се събудим с температури от минус 4 до

Днес ще се събудим с температури от минус 4 до ...

... 20 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина ще са около 0, а на 1500 м до 8 градуса. През нощта срещу понеделник ще завали дъжд в южните райони. В понеделник ще вали дъжд, по-интензивен над централните и източни райони. Във вторник ще вали повече в западните райони=По публикацията работи:Днес ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на места

Днес ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове на места ...

... метра - около 0°. В четвъртък и петък очакваме повече слънце и отрицателни сутрешни температури, напомнящи за настъпването на зимата. Сутрина по поречията ще има мъгли. В събота и неделя облачността ще бъде значителна, като облаците ще закриват и планинските ни първенци. Над 2000 метра ще прехвърчат снежинки.По публикацията работи:


През днешния ден минималните температури ще са от минус 2

През днешния ден минималните температури ще са от минус 2 ...

... от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра – около 2°. Във вторник облаци от запад ще донесат нови слаби превалявания, главно в Добруджа. В сряда, четвъртък и петък ще има повече слънце, но отрицателни сутрешни температури. Сутринта по поречията ще има мъгли.По публикацията работи:


През деня над страната ще има значителна облачност, като над

През деня над страната ще има значителна облачност, като над ...

... Мъглите и ниските облаци ще продължават да бъда често явление по поречията, котловининте и по крайбрежието на Черно море. В четвъртък ще има повече облаци с условия за превалявания над югоизточните райони. В петък от север ще проникне влажен и студен въздух. Над Добруджа ще превали студен дъжд.По публикацията работи:


Минималните температури днес ще са от 3 до 8 градуса,

Минималните температури днес ще са от 3 до 8 градуса, ...

... от север ще проникне влажен и студен въздух. Над източните райони ще вали студен дъжд, а в Добруджа дъждът ще премине временно в сняг. В събота и неделя ще са задържи облачно и дъждовно, по високите западни полета ще превалява дъжд и сняг, а в Тракия - сняг.По публикацията работи:


Днес циклон с център над Гърция ще донесе топло и

Днес циклон с център над Гърция ще донесе топло и ...

... ще има повече слънце, като в неделя следобед ще има облаци над западните райони. Събота е по-подходящият ден за високопланиниски туризъм. В понеделник и във вторник над Дунавската равнина ще има облаци, а на юг ще бъде слънчево. Дневните температури ще достигат стойности от 13 до 18 градуса.По публикацията работи:


Времето преди обед ще бъде слънчево, прогнозира синоптикът на Владимира

Времето преди обед ще бъде слънчево, прогнозира синоптикът на Владимира ...

... често явление у нас, с по-значителни количества - около 30 литра на квадрат, в централните и източни райони. Ще захладнее. От петък ще има сутрешни мъгли и слънце следобед. В събота от север ще проникне по-студен и влажен въздух с валежи по Черноморието и над южните райони.   По публикацията работи:


Времето ще бъде слънчево със затопляне, в южните райони температурите

Времето ще бъде слънчево със затопляне, в южните райони температурите ...

... Дунав. В неделя ще бъде хладно и ветровито с разкъсана облачност, повече по Черноморието. Ще превалява над централните и над източните части от страната. В понеделник ще се задържи хладно със значителна облачност. Валежите над източните части ще спират, а следобед ще превалява над Южна и Западна България.По публикацията работи:


Минималните температури за тази сутрин са от 9 до 15

Минималните температури за тази сутрин са от 9 до 15 ...

... ON AIR Владимира Илиева. В събота западният вятър ще подгони облаците на изток. В неделя по Черноморието ще се стелят ниски облаци, а на запад ще бъде слънчево. В понеделник ще има разкъсана облачност и сутрешни мъгли. Във вторник от запад ще се заоблачи, ще превалява и ще захладнее чувствително.Автор:


Предупредителни кодове за опасни явления са обявени за цялата страна

Предупредителни кодове за опасни явления са обявени за цялата страна ...

... облаци над северните райони. В четвъртък ще се заоблачава и следобед ще завали над Западна България. В петък ще се установи дъждовно време и слабо ще захладнее. Причината за застудяването у нас и на Балканите е нов средиземноморски циклон. Валежи от сняг очакваме над 2000 метра надморска височина.По публикацията работи:


Минималните температури за тази сутрин са от 9 до 13

Минималните температури за тази сутрин са от 9 до 13 ...

... предимно слънчево и топло за сезона, късно следобед от запад ще се заоблачава. В понеделник ще има повече облаци над северните райони. В северозападна България ще превали. Във вторник се очакват слаби дъждове над Дунавската равнина и над Тракия, а през нощта срещу сряда и над западните райони.По публикацията работи:


Времето днес ще бъде слънчево, но ветровите.  Ще духа умерен,

Времето днес ще бъде слънчево, но ветровите.  Ще духа умерен, ...

... почти без промяна. В петък и през почивните дни ще бъде предимно слънчево. Очаква се и съществено затопляне.Екстремален индекс за пожароопасност има за територии от 3 области в страната, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Той важи за участъци от областите Пазарджик, Пловдив и Стара Загора.По публикацията работи:


Днес ще се радваме на слънчево време. Постепенно ще се

Днес ще се радваме на слънчево време. Постепенно ще се ...

... очакват летни жеги с температури от 34 до 38 градуса. Но в неделя късно следобед ще превали над западните райони. В понеделник бързо ще преминат дъждовни облаци, като ще вали и по Северното Черноморие. Ще захладнее. Във вторник ще бъде предимно слънчево, следобедни валежи ще има по планините.По публикацията работи:


 Днес ни очаква слънчево време в цялата страна, следобед превалявания

 Днес ни очаква слънчево време в цялата страна, следобед превалявания ...

... сряда ни очаква топло лятно време. Повече облаци със следобедни превалявания ще има над западните части от страната, на изток ще бъде слънчево.Температурите по морския бряг ще бъдат до 29 градуса. В четвъртък и в петък ще има значителна облачност, с превалявания главно в източните райони.  По публикацията работи: Александър Попов


Времето от днес започва пак да се затопля. Единствено над

Времето от днес започва пак да се затопля. Единствено над ...

... южното.  В сряда жегите ще се завърнат. Над планините може да се развиват купести облаци. В четвъртък и петък ще бъде топло. Възможни са превалявания следобед над планините от западните райони.  В събота и в неделя валежите ще бъдат повече, но по Черноморието ще остане почти без валежи. По публикацията работи: Ния Христова


Във вторник валежите отново ще бъдат често явление у нас.

Във вторник валежите отново ще бъдат често явление у нас. ...

... ще се затопли, но ще се задържи дъждовно над цялата страна. В петък ще бъде хладно, с повече слънце предиобед, но следобед ще превали за кратко главно в Добруджа. В събота и в неделя отново ще има валежи, като в Източна България ще са по-интензивни.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Времето чувствително ще се затопля, ще има валежи в следобедните

Времето чувствително ще се затопля, ще има валежи в следобедните ...

... Източните Родопи и в Добруджа ще прегърмява. В неделя ще има повече слънчеви часове. Ще прегърми над Рила и Родопите. В понеделник и във вторник слабо ще се понижат температурите. Ще превалява и прегърмява в западните и централни райони. Има условия за градушки в Дунавската равнина.  По публикацията работи: Анисия Иванова


През днешния ден времето ще се задържи сравнително хладно. Минималната

През днешния ден времето ще се задържи сравнително хладно. Минималната ...

... валежи се очакват в Южна България. В понеделник и във вторник преди обяд ще има повече слънчеви часове, а следобед ще валят дъждове с летен характер. В западните и централни райони на България валежите ще бъдат с проливен характер и с условия за силни гръмотевични бури. По публикацията работи: Петя Славова


Облачността на страната днес ще бъде значителна, но разкъсана и

Облачността на страната днес ще бъде значителна, но разкъсана и ...

... ще продължи, очакваме и атмосферата да е по-неустойчива. На много места около обяд над Северозападна и Югозападна България ще се развиват купесто-дъждовни облаци. По-значителни валежи ще паднат над крайните югозападни райони. Значителни валежи и силни гръмотевични бури очакваме в периода 28 април и 3 май.  По публикацията работи: Петя Славова


В четвъртък минималните температури днес ще са от 2 до

В четвъртък минималните температури днес ще са от 2 до ...

... неделя над Северна и над Западна България ще завали дъжд. Ще има условия за поледици, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. В неделя чувствително ще захладнее, като ще превалява дъжд и сняг. В понеделник валежите ще спират и времето ще се задържи студено.  По публикацията работи: Камелия Цветанова


Седмицата започва със слънчево и топло време, като максималните температури

Седмицата започва със слънчево и топло време, като максималните температури ...

... след слънчево и студено утро от северозапад отново ще се заоблачи, с възможност да превали слаб сняг без количества и натрупвания. В събота и в неделя постепенно отново ще се радваме на по-топло време, като от запад на изток ще преминават облачни вълни, но без валежи.По публикацията работи: Боряна Павлова


Синоптичните прогнози сочат изключително разнобразен в температурно отношение февруари. Очаква

Синоптичните прогнози сочат изключително разнобразен в температурно отношение февруари. Очаква ...

... и през последното десетдневие от месеца, стана ясно още от прогнозата на синоптика. "Няма условия за валежи, които да са над климатичните норми. Кризите с водата в много райони на страната няма да се подобрят от това, което очакваме като количество за месеца", подчерта Красимир Стоев.По публикацията работи: Красимир Ангелов


През нощта в столицата преваля слаб сняг. Това понижение на

През нощта в столицата преваля слаб сняг. Това понижение на ...

... слънчево и топло. В четвъртък вятърът от северозапад ще се усили и отново ни очаква застудяване. Облачността временно ще се увеличи, в Източна България ще прехвърчи сняг, но без значими валежи. В петък отново ще можем да се радваме на слънце и приятно за разходки време.По публикацията работи: Петя Славова


Минималните температури днес се очаква да са от минус 5

Минималните температури днес се очаква да са от минус 5 ...

... от североизток. Облачността в неделя и понеделник ще е значителна. Слаби снеговалежи се очакват в Северна България и около планините. Очаква се да има застудяване. Дневните температури ще са от 0 до 5 градуса. Във вторник облаците ще намалеят и ще се покажат слънчевите лъчи.  По публикацията работи: Ния Христова


През идващия уикенд ни очаква слаб сняг, като през нощта

През идващия уикенд ни очаква слаб сняг, като през нощта ...

... 3 до 3 градуса. Прогнозите са за слаб сняг в ранните часове на първия ден от 2020 година. А днес вятърът ще отслабне. Най-ниските температури в населените места ще бъдат от -7 до -2 градуса, по Черноморието около 0.Облачността ще бъде значителна с временни разкъсвания предиобед.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Валежи от сняг очакваме в навечерието на Бъдни вечер. Бъдете

Валежи от сняг очакваме в навечерието на Бъдни вечер. Бъдете ...

... от север на юг снеговалежите ще спират, най-късно в Югозападна България. Над планините ще е предимно облачно и на места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен до бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 1°, на 2000 метра – около минус 4°.По публикацията работи: Анисия Иванова


Дневните максимуми за 18 декември ще бъдат с над 10-12

Дневните максимуми за 18 декември ще бъдат с над 10-12 ...

... източните райони. Възможни са валежи от сняг на 24 и 25 декември. Причината е дълбок пренос на по-студена въздушна маса от север към Балканите. Сигурни са обаче значителните валежи от дъжд южно от Стара планина, а над 1300 метра надморска височина валежите ще са от сняг.По публикацията работи: Петя Славова


Уикендът се очертава сравнително топъл за сезона. Въпреки това утрото

Уикендът се очертава сравнително топъл за сезона. Въпреки това утрото ...

... разкъсана и променлива облчаност. Около планините следобед отново ще превали. В началото на следващата седмица ще остане сравнително топло за сезона - преди обед с мъгли в низините, а следобед с постепенно заоблачаване. Във вторник бързо ще премине студена облачна вълна със слаби превалявания от сняг.По публикацията работи: Петя Славова


Преди обед днес над Югозападна България и около планините все

Преди обед днес над Югозападна България и около планините все ...

... на страната преди обед мъглите ще са често явление. В събота от запад на изток ще се заоблачава и на места за кратко ще превали дъжд. Западен вятър ще подобрява видимостта и ще повишава температурите. В неделя ще бъде ветровито, а около планините отново ще превали.По публикацията работи: Петя Славова


В часовете преди обяд днес на места в равнините ще

В часовете преди обяд днес на места в равнините ще ...

... се примесва със сняг, но от север валежите ще спират, а облачността ще започне да се разкъсва. В средата на седмицата ще бъде студено, с минимални температури между минус 6° и минус 1° и максимални - от 1° до 6°. Облачността ще е разкъсана, без валежи.По публикацията работи: Петя Славова


Облачността днес ще се разкъса и ще намалее. От запад

Облачността днес ще се разкъса и ще намалее. От запад ...

... възможни и краткотрайни превалявания на места в планините. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад. Облачността в събота ще е променлива, на места ще има и превалявания. В неделя менималните температури ще са около нулата, а максималните около 10°. Има малка вероятност за валежи, вятърът ще отслабне.По публикацията работи: Ния Христова


Разкъсвания на облачността ще има в сутрешните часове. Минималните температури

Разкъсвания на облачността ще има в сутрешните часове. Минималните температури ...

... са валежите в Южна България, почти навсякъде - от сняг. В четвъртък и петък валежите ще са слаби, през първия ден главно в Предбалкана и в Южна България, втория - в източната половина от страната. По-късно през деня в петък от югозапад облачността ще се разкъса.По публикацията работи: Петя Славова


Цяла седмица е облачно и дъждовно, a такова време ни

Цяла седмица е облачно и дъждовно, a такова време ни ...

... на "България сутрин". В понеделник над северната половина от страната ще има разкъсани облаци, в южните и в източните райони ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще достигат 9-14 градуса. Във вторник от запад на изток ще премине бързо облачна вълна, но валежи не се очакват.По публикацията работи: Петя Славова


В четвъртък ще превалява главно в западните и в централните

В четвъртък ще превалява главно в западните и в централните ...

... В събота сутрешните мъгли ще бъдат краткотрайни, а през деня се очакват повече слънчеви часове. В неделя над страната ще се появят облаци, които обаче няма да попречат на слънчевия характер на времето. Дневните температурите в традиционно най топлите места у нас ще достигат 17-18 градуса.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Днес ще бъде ветровито със значителна облачност и дъждове в

Днес ще бъде ветровито със значителна облачност и дъждове в ...

... Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Над централните части на континента  от север на юг  се спуска облачна система,  зад която се крие мощен циклон над Централното Средиземноморие. Дъждовни облаци ще преминават и над Балканите, като главно в западната половна от полуострова валежите ще бъдат по-съществени.  По публикацията работи: Петя Славова


През днешния ден на много места до обяд ще е

През днешния ден на много места до обяд ще е ...

... и максималните ще са между 15° и 20°. В петък вятърът отново ще се ориентира от юг-югозапад, но ще остане слаб. Ще е без валежи, на места в низините и котловините преди обяд с ниска облачност. Максималните температури ще останат без промяна, сутрешните ще се понижат.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Топло за началото и средата на ноември остава времето до

Топло за началото и средата на ноември остава времето до ...

... ще се затопли. През нощта срещу неделя от запад на изток ще започнат нови валежи. Западните ветрове ще подгонят облаците и следобед валежните зони ще достигнат Черноморския регион. Слабо ще захладнее, но времето ще се задържи сравнително топло за ноември с дневни температури до 18-19 градуса.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Денят ще бъде слънчев и ще остане топло за сезона,

Денят ще бъде слънчев и ще остане топло за сезона, ...

... особено в Източна България - до 14°-16°, в Западна - между 6° и 11°, а дневните - в по-голямата част от страната над 20°. В петък в Западна България ще превали, на повече места и повече като количество - в Рило-Родопската област, където и ще прегърми.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Топлото и слънчево време, което ни радваше близо 2 седмици,

Топлото и слънчево време, което ни радваше близо 2 седмици, ...

... ще има все още на места в Южна България, но постепенно ще намаляват. През почивните дни, както и в началото на следващата седмица, повишението на температурите ще продължи. В събота ще преобладава облачно време, само на отделни места в крайните източни райони са възможни слаби превалявания.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Изборният ден премина със слънчево и топло време, а високите

Изборният ден премина със слънчево и топло време, а високите ...

... и Южна България. Към края на седмицата температурите значително ще се понижават. Можем да заключим, че към средата на седмицата ще се наложи официално да се подготвим за зимно време и да се сбогуваме с топлото и слънчево октомврийско време, на което успяхме дълго да се насладим.По публикацията работи: Петя Славова


През последните дни на месеца ни очаква захлаждане. Температурите в

През последните дни на месеца ни очаква захлаждане. Температурите в ...

... слънчев и топъл. В неделя и в понеделник слънчевото време ще продължи. Дневните температури ще се задържат с 5-8 градуса над обичайните за края на октомври, достигайки 22-27 градуса. Във вторник ще остане все още топло, но вятърът ще се усилва и ще има повече облаци.По публикацията работи: Петя Славова


Mинималните температури у нас днес ще бъдат от 5 до

Mинималните температури у нас днес ще бъдат от 5 до ...

... събота и неделя времето ще остане без промяна. Ще се задържи предимно слънчево, със сутрешни мъгли и ниски облаци в низините и поречията на Източна България, по Дунава и Марица. Температурите ще се задържат чувствително по-високи от нормалните за края на октомври достигайки до 25-27 градуса.По публикацията работи: Камелия Цветанова


Слънчевото и топло време продължава да ни радва. Максималните температури

Слънчевото и топло време продължава да ни радва. Максималните температури ...

... повечето райони - и предимно слънчево, на места в низините в източната половина от страната и по поречието на Дунав, в часовете преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, а минималните - между 7° и 12°.По публикацията работи: Красимир Ангелов


Предимно слънчево ще е времето и през днешния октомврийски ден.

Предимно слънчево ще е времето и през днешния октомврийски ден. ...

... дни ще остане топло за периода, в повечето райони и предимно слънчево. Преобладаващите максимални температури ще са между 21° и 26°, в районите, където ниската облачност или мъглата ще се задържат по-дълго - до около 20°. Минималните в повечето места ще са около 7° и 12°.По публикацията работи: Петя Славова


Първият работен ден за новата седмица започва с доста ниски

Първият работен ден за новата седмица започва с доста ниски ...

... и в централните и над източните райони. Следобед от запад ще започне разкъсване на облаците.В сряда западен вятър бързо ще стопява облачността и слънцето често ще се показва. Времето ще се затопли в четвъртък и в петък, като ще бъде предимно слънчево със сутрешни краткотрайни мъгли.По публикацията работи: Красимир Ангелов